انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 35 از 58:  « پیشین  1  ...  34  35  36  ...  57  58  پسین »

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


زن

 
پيشگيرى از سرطان سينه با سويا

محققان مى گويند خطر ابتلا به سرطان سينه در زنانى كه مقدار زيادى غذاهاى حاوى سويا مى خورند كمتر است.با اين وجود اين فوايد ممكن است ناشى از عادت هاى بهداشتى باشد كه با مصرف سويا و نه مكمل هاى سويا ارتباط دارد.
به گزارش رويترز، محققان دانشگاه «جانز هاپكينز» در «بالتيمور» و دانشگاه «جورج تاون» در «واشنگتن» ى ۱۸ مطالعه مختلف در زمينه مصرف سويا و سرطان سينه را بررسى كردند.در اين مطالعه آنها دريافتند ميزان ابتلا به سرطان سينه در زنان قفقازى كه سويا مصرف مى كردند، در مجموع يك كاهش نسبى ى ۱۴درصدى را نشان مى داد.«لينا هيلاكيوى كلارك» از جورج تاون گفت: ما دريافتيم مصرف سويا با كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه ارتباط دارد.بسيارى از اين مطالعات بر روى مردم آسيا انجام شده است كه در رژيم غذايى خود به طور طبيعى مقدار زيادى سويا مصرف مى كنند.بر عكس زنان غربى معمولاً راه كوتاه تر را انتخاب كرده و مكمل هاى سويا مصرف مى كنند.«بروس تراك» استاديار ارولوژى، همه گيرشناسى، غده شناسى و بهداشت محيط در جانز هاپكينز گفت : كسانى كه به سرطان سينه مبتلا بوده و درمان شده اند و همچنين زنانى كه در معرض خطر بالاى ابتلا به اين بيمارى ها قرار دارند، نبايد مكمل هاى سويا را به ميزان زياد مصرف كنند.
وى اضافه كرد، لازم است در نظر داشته باشيم زنان آسيايى فعاليت بدنى بيشترى دارند، الكل كمتر مصرف مى كنند، در سنين پايين تر بچه دار مى شوند و رژيم غذايى آنها كاملاً متفاوت با زنان غربى است كه تمامى اينها خطر ابتلا به سرطان سينه را كاهش مى دهد.تراك افزود: مهمترين شيوه مصرف سويا بصورت طبيعى و از طريق غذاهاى حاوى سويا است و نه مصرف مكمل هاى سويا.
شواهد نشان مى دهد مصرف سويا در سالهاى اوليه زندگى مهمترين عامل در كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه است.
تراك گفت: يكى از اين مطالعه ها نشان مى دهد ميزان ابتلا به سرطان سينه در زنان آمريكايى آسيايى تبار كه سويا مى خورند كمتر از زنان متولد آمريكا است كه احتمالاً بيانگر تماس بدن با سويا در دوران جنينى و قبل از بلوغ است.

روزنامه ایران
     
  
زن

 
بى تحركى شايع ترين علت كمردرد

يك فوق تخصص جراحى ستون فقرات ، شايع ترين علت كمردرد را نبود تحرك دانست.
دكتر رحمت با اشاره به اينكه نبود تحرك باعث ضعف اعصاب اطراف ستون فقرات مى شود، افزود: اين ضعف باعث تغيير شكل ستون فقرات و در نهايت كمردرد مى شود .وى ازدياد وزن و بزرگى شكم را نيز از ديگر عوامل كمردرد دانست و گفت:افراد چاق بايد با ورزش ، عضلات شكم خود را قوى كنند .
دكتر رحمت با اشاره به رابطه ميان فشار عصبى با كمردرد،افزود: اين موضوع به اثبات رسيده است .
وى خوابيدن در تختخواب هاى نسبتاً سفت را توصيه كرد و گفت : رعايت اين اصل باعث مى شود عضلات شكم و ستون فقرات در وضع مناسب قرار گيرد وكمردردهاى مكانيكى ايجاد نشود.
شايان توجه است تحقيقات نشان مى دهد ۳۰ تا ۴۰ درصد مرخصى هاى استعلاجى كاركنان ادارات مختلف به علت عارضه كمردرد است .

=============================

چاقى و زوال عقل

آيا وزن زياد به بروز زوال عقلى (دمانس) كمك مى كند؟
پژوهشگران سوئدى با بررسى و مقايسه آتروفى مغزى و ضريب توده بدن ۲۷۵ زن، ريسك ابتلاى دمانس را مطالعه كردند، آنها يافتند در افراد با ضريب توده بدن بالا آتروفى لوب تمپورال (كاهش حجمى در مغز كه به نظر مى رسد كه به زوال عقلى منتهى مى شود) بيش از افراد با ضريب توده بدنى متناسب بود.
لوب تمپورال نقش كليدى در توانايى هاى زبانى گفت وگو و حافظه دارد. سرپرست اين تحقيقات دبوراگوستافسون كه يك اپيدميولوژيست است مى گويد: چاقى از راه هاى بسيارى مى تواند ريسك پديد آمدن دمانس را افزايش دهد. يكى از تئورى ها اين است كه چربى زياد باعث سخت شدن ديوارهاى رگ ها از جمله رگ هايى كه به مغز اكسيژن رسانى مى كنند، مى شود. نظريه ديگرى مى گويد شايد مقادير زياد هورمون كورتيزول در افراد چاق باعث آتروفى مغز مى شود.
در اين مطالعه فقط زنان بررسى شدند. اثرات چاقى بر دمانس در مردان هنوز نامشخص است. در هر حال اين مطالعه نشان مى دهد كه احتمالاً داشتن وزن متناسب در طول عمر روند آتروفى را كند مى كند. با اين حال اثرات كاهش وزن بر دمانس هم هنوز مطالعه نشده است.
     
  
زن

 
پيشگيرى از سرطان لوزالمعده با كلم

محققان سوئدى دريافته اند مصرف مقادير زياد كلم پيچ ، گل كلم، كلم فندقى و كلم بروكلى از ابتلا به سرطان لوزالمعده پيشگيرى مى كند.
به گزارش خبرگزارى فرانسه از استكهلم، در اين مطالعه عادات غذايى ۴۰هزار زن و ۴۹هزار مرد طى مدت هفت سال مورد بررسى قرار گرفت. از اين تعداد ۱۳۵تن به سرطان لوزالمعده مبتلا شدند. هرچند در اين مطالعه ارتباط كلى بين ميزان بروز سرطان و مصرف ميوه و سبزيجات يافت نشد، اما محققان دريافتند كسانى كه كلم فراوان مصرف مى كنند كمتر به اين بيمارى مبتلا مى شوند. سوزانا لارسون از مؤسسه كارولينسكا استكهلم مى گويد مصرف گل كلم، كلم بروكلى، و كلم فندقى به اندازه كلم پيچ در پيشگيرى از سرطان لوزالمعده مؤثر است.

==================================

زنان از پنجاه سالگى به بعد شادترند

بدن زنان پس از ۵۰ سالگى تغييراتى مى كند كه موجب مى شود شادتر شوند و خود را جوانتر احساس كنند.
به گزارش ايونا، براساس تحقيقات انجام شده پس از ۵۰ سالگى در بدن زنان تحولات جسمى و هورمونى خاصى به وجود مى آيد كه از افسردگى خاص اين دوره جلوگيرى مى كند و موجب مى شود آن ها به خوبى از عهده بحران ميانسالى برآيند و به موفقيت هاى جديدى در زندگى برسند.

=============================

سيب زمينى سرخ كرده و احتمال سرطان سينه

مصرف زياد سيب زمينى سرخ كرده موجب ابتلا به سرطان سينه مى شود.
پژوهشگران دانشگاه بوستون مى گويند : به ازاى هر نوبت اضافه مصرف سيب زمينى سرخ كرده در هر هفته در سنين ۳ تا ۵ سالگى احتمال ابتلا به سرطان سينه در بزرگسالى تا ۲۷ درصد افزايش مى يابد.
دانشمندان برنامه غذايى پر چرب را با ابتلا به سرطان سينه مرتبط مى دانند.
     
  
زن

 
وب سايت "هلث نيوز ريويو" كيفيت و دقت اخبار پزشكي را رتبه‌بندي مي‌كند

ایرنا-در حالي كه روز به روز بر تعداد منابع ارائه‌دهنده اخبار پزشكي افزوده مي‌شود، يك وب سايت جديد اخبار پزشكي منتشر شده توسط منابع مختلف را بررسي كرده و بر اساس ميزان دقت و كيفيت، آنها را رتبه بندي مي‌كند.

به گزارش سايت اينترنتي "تك وب"، وب سايت جديد "هلث نيوز ريويو" (‪ ،(Health News Review‬با رتبه‌بندي اخبار پزشكي منتشر شده به كاربران در شناسايي معتبرترين و بهترين اخبار كمك مي‌كند.

اين وب سايت توسط يك گروه ‪ ۲۰‬نفره از كارشناسان روزنامه‌نگاري و كارشناسان خدمات بهداشتي و پزشكي اداره مي‌شود كه اين گروه جديدترين اخبار علمي را بررسي كرده و با ذكر نقاط قوت و كاستي‌هاي اخبار پزشكي، آنها را از لحاظ كيفيت، دقت و مفيد بودن رتبه بندي مي‌كنند.

وب سايت "هلث نيوز ريويو" توسط بنياد موسوم به "تصميم‌گيري آگاهانه در زمينه پزشكي"(‪ (IMDM‬تاسيس شده و توسط "گري شوايتزر" از دانشگاه "مينسوتا" در آمريكا منتشر مي‌شود.

پيش از اين اقداماتي مشابه در ساير زمينه‌هاي خبري و به طور مثال براي رتبه بندي اخبار سياسي صورت گرفته و هم‌اكنون علاقه‌مندان به اخبار پزشكي نيز مي‌توانند با مراجعه به وب سايت "هلث نيوز ريويوز" از ميزان صحت و دقت جديدترين اخبار پزشكي مطلع شوند.

وب سايت ياد شده در آدرس اينترنتي ‪ www.healthnewsreview.org‬منتشر مي‌شود.
     
  
زن

 
افزایش نقش اینترنت در تصمیم گیری های مهم زندگی

آی تی ایران - بر اساس یک نظرسنجی بیش از نیمی از کاربران آمریکایی از اینترنت برای تصمیمات مهم زندگی خود مانند یافتن دانشگاه و یا یافتن جای جدید برای زندگی بهره می برند.

این تحقیق که توسط پروژه زندگی آمریکایی ها و اینترنت تهیه شده نشان میدهد که اینترنت به سرعت به بخش های مهم زندگی اشخاص وارد شده است

بر اساس یافته های این تحقیق 45 درصد از آمریکایی ها و یا به طور تخمینی 60 میلیون نفر گفته اند که طی دو سال گذشته اینترنت در مواقع حساس زندگی به آنها برای تصمیمات مهم کمک کرده است.

بر همین اساس 21 میلیون برای یافتن شغل به سراغ اینترنت می روند این درحالی است که 17 میلیون برای یافتن مدرسه جهت اعضای خانواده و همچنین کمک به اشخاصی از خانواده که بیماری مزمنی دارند از این شبکه استفاده می کنند.

16 میلیون آمریکایی هنگامی که می خواهند ماشین جدیدی را خریداری کرده و یا در یک بخش اقتصادی سرمایه گذاری کنند از این شبکه کمک می گیرند. 10 میلیون نیز برای یافتن مکان جدید برای زندگی به اینترنت مراجعه می کنند.

این تحقیق نشان میدهد که تبلیغات خوب و افزایش کیفی مطالب روی وب می تواند رشد استفاده از اینترنت به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

این تحقیق در آدرس www.pewinternet.org قرار دارد.
     
  
زن

 
ابعاد مرگبار فاجعه «چرنوبيل»

ايرنا:سازمان «صلح سبز» اعلام كرد كه ابعاد فاجعه انفجار نيروگاه هسته اي چرنوبيل كه ۲۰ سال پيش رخ داد و انتشار پرتوهاي راديواكتيو اين نيروگاه بر انسان، بسيار بيشتر از آمارهاي رسمي است.
به گزارش روز سه شنبه شبكه خبري بي بي سي، اين سازمان كه از نهادهاي وابسته به سازمان ملل است، در گزارشي كه سه شنبه منتشر كرد، آورده است:
آمارهاي رسمي اعلام شده از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي، از چهارهزار مورد مرگ در اثر ابتلا به سرطان ناشي از باران هاي هسته اي حكايت مي كند اما بر اساس آخرين مطالعات، آمار واقعي بروز سرطان۱۰۰،هزار مورد بوده كه بيشتر در اوكراين، بلاروس و روسيه رخ داده است.
يكي از پزشكان بيمارستان كودكان در ريون واقع در ۳۰۰ كيلومتري چرنوبيل گفته است كه چندين نسل از پيامدهاي پرتوهاي راديواكتيو- به ويژه كودكاني كه در زمان وقوع حادثه وجود داشته اند- آسيب جسماني ديده اند.
در آوريل۱۹۸۶ انفجار و آتش سوزي در نيروگاه هسته اي چرنوبيل، بزرگ ترين فاجعه هسته اي جهان رخ داد. پس از اين انفجار، ابرهاي هسته اي سراسر شرق اروپا را فرا گرفت و امروز نيز در مناطق آلوده از اين واقعه، ميليون ها انسان زندگي مي كنند.
پرتوهاي راديواكتيو به نظام ايمني، گردش خون و تنفس انسان آسيب مي رساند و خطر تولد نوزادان نارس يا معلول را افزايش مي دهد.
     
  
زن

 
از دست دادن تخمدان‌ها زنان را در معرض اختلال حواس قرار مي‌دهد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

مطالعه بر روي 2500 بيمار حاكي از آن است كه از دست دادن تخمدان‌ها در زنان باعث افزايش نرخ ابتلا به اختلال حواس (Dementia) مي‌شود. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، به نقل از «American Academy of Neurology»، خطر ابتلا به زوال حافظه در زناني كه در آستانه دهه 4 زندگي خود، تخمدان‌ها را به علت جراحي، ابتلا به سرطان و يا هر علت ديگر از دست بدهند، تا 260 درصد افزايش مي‌يابد.

پزشكان مي‌گويند: كاهش شديد در ميزان هورمون جنسي استروژن كه خاصيت ضد پيري را نيز به همراه دارد، مسبب بروز اين پديده است.

همچنين، آنها معتقدند هرچه سن فرد در زمان از دست دادن تخمدان‌ها كمتر باشد، خطر بروز Dementia بيشتر است.

=====================

برنامه جديد نينتندو ،نظر افراد مسن را به خود جلب كرد

شركت نينتندو اخيرا برنامه جديدي را به بازار ارائه داده است كه بيشتر ويژه افراد مسن تر طراحي شده است.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از خبرگزاری موج، شركت نينتندو اخيرا نرم افزار هاي نويني را به بازار ارائه داده است كه ويژه افراد مسن تر مي باشد.اين نرم افزار BARIN AGE ، سن مغز ،نامگذاري شده است.هدف اين شركت از ارائه اين برنامه به كارگيري ماهيچه هاي مغزي افراد مي باشد. اين نرم افزار جديد شامل بازي هاي پازل و حل مسائل رياضي مي باشد.
اين بازي نامبرده توسط يك پزشك ژاپني طراحي شده است .اين نرم افزار ويژه تمامي سنين مي باشد منتها براي پرورش مغز و تيزهوش ماندن افراد مسن نيز بسيار موثر مي باشد.
لازم به ذكر است ،در حال حاضر اين برنامه مذكور در بازارهاي ژاپن مورد استقبال قرار گرفته است به طوري كه تا كنون يك ميليون كپي از آن به فروش رسيده است.اين توليدات اخيرا به بازارهاي كانادا نيز ارائه شده است.
     
  
زن

 
بيماري هاي جديد از راه مي رسند

ترجمه: فرهاد رضايي
يك دهه پيش، دولت بريتانيا نخستين گزارش مبني بر وجود ارتباط ميان بيماري انسفالوپاتي اسفنجي شكل گاوي (BSE) و معادل انساني آن يعني CJD را منتشر كرد كه به بيماري جنون گاوي شهرت يافت. همچنين 5 سال پيش، جمع آوري ميليون ها گاو و گوسفند مظنون به ابتلا به بيماري تب برفكي آغاز شد و 3 سال قبل، بيماري سندرم فوق حاد تنفسي (سارس) بهداشت جهاني را تهديد كرد.
هم اكنون نيز مراكز پرورش مرغ و خروس ها در سراسر جهان گوش به زنگ و آماده باش هستند تا دامنه گسترش بيماري آنفلوآنزاي مرغي دامنگير آنان نشود، به ويژه آنكه سويه H5N1 ويروس مولد اين بيماري از قابليت انتقال از پرنده به انسان ها برخوردار است و مي تواند معضلات بهداشتي بزرگي براي جوامع ايجاد كند.
همزمان با كشف اجساد پرندگان حامل سويه H5N1 ويروس آنفلوآنزاي مرغي در برخي كشورهاي جهان و افزايش تدابير امنيتي در مرغداري ها به ويژه در قاره اروپا، اين توافق در ميان دانشمندان، بوم شناسان و كارشناسان بهداشت عمومي قوت بيشتري به خود گرفته است كه سويه مورد اشاره از ويروس آنفلوآنزاي پرندگان همچون موارد ديگري مانند ويروس مولد ايدز، ويروس نيل غربي، ويروس ابولا، ويروس مولد سارس، BSE، بيماري لايم و ديگر موارد مشابه، در واقع به سبب بروز انواع تغييرات زيست محيطي و نيز تشديد و گسترش كشاورزي و زراعت در زمين هاي مختلف، امروزه با سهولت بيشتري در حال ظهور و انتشار در ميان جوامع گوناگون هستند.
همچنين كارشناسان بهداشت عمومي نيز بر اين نكته تأكيد دارند كه فرآيند جهاني سازي اقتصاد و گسترش سيستم هاي حمل و نقل هوايي در سراسر جهان، به طور قابل توجهي به اين پديده دامن زده و سرعت انتشار و شيوع اين قبيل عوامل بيماري زا را بيش از پيش افزايش داده است.
اگر چه در دوره هاي گوناگوني از تاريخ بشر، شماري از بيماري ها از طريق حيات وحش و جانوران مختلف به انسان انتقال يافته اند، اين نكته بسيار مهم را نبايد از نظر دور داشت كه نوع و روش همكنش انسان امروزي با جانوران در مقايسه با اعصار گذشته، تغيير و تحول بسيار زيادي يافته است و اين همكنش اكنون در روش هاي بسيار متفاوتي نسبت به گذشته انجام مي شود.
رويكرد صنعتي
دانيل نيرنبرگ ، پژوهشگر مؤسسه ديده بان جهان، ضمن تأكيد بر اين تغيير، تصريح مي كند كه جهان در 40 سال گذشته، شاهد يك انقلاب دامي بوده است؛ انقلابي بزرگ و متفاوت با آنچه در انقلاب سبز رخ داد.
به گفته وي، از سال 1961 تاكنون شمار دام هاي جهان به ميزان 38 درصد افزايش يافته و امروزه به حدود 4 ميليارد و 300 ميليون رأس رسيده است. همچنين بر اساس آمارهاي موجود، جمعيت جهاني مرغ و خروس هاي در دست پرورش نيز در مدت زمان ياد شده، به ميزان 4 برابر افزايش يافته و به 17 ميليارد و 800 ميليون قطعه و نيز شمار خوك هاي پرورشي به 2 ميليارد رأس رسيده و 3 برابر شده است.
كارشناسان بر اين باورند كه همزمان با افزايش بسيار سريع و شتابان شمار جانوران در دست تكثير براي تأمين منابع غذايي مورد نياز بشر، آن هم در مدت زماني بسيار كوتاه، ارتباط بشر با اين موجودات نيز دستخوش تغيير شده است.
نيرنبرگ مي افزايد افزايش شمار اين قبيل جانوران با رويكردي صنعتي صورت گرفته است؛ يعني با روشي كه سنخيت بسيار كمي با گرايش هاي طبيعي و محيطي جانوران مورد نظر دارد.
به گفته اين محقق مؤسسه ديده بان جهان، اتخاذ چنين رويكردي در زمينه ارتباط انسان با جوامع حيواني مورد استفاده خود به عنوان منبع تغذيه، سبب ظهور چالش ويژه اي در اين ارتباط شده است؛ به طوري كه راه اندازي دامپروري صنعتي در هر منطقه، ظهور فجايع و معضلات بوم شناختي و بهداشتي را در آن بخش به همراه داشته است.
كارخانه بيماري
كارشناسان بهداشت عمومي و متخصصان بوم شناسي بر اين نكته تأكيد دارند كه تكثير و زادآوري انبوه و متمركز جانوران در دامداري ها و مرغداري هاي جهان، سبب ظهور سويه هاي جديدي از ويروس ها و نيز به وجود آمدن سويه هاي مقاوم به آنتي بيوتيك ها در ميان باكتري ها شده و اين امر، معضلات فراواني را به وجود آورده است.
بر اين اساس، رويكرد صنعتي بشر در ارتباط با تكثير منابع غذايي خويش در دامداري ها و مرغداري هاي كوچك و بزرگ سراسر دنيا، جانوران در دست تكثير در آنها را به نوعي كارخانه توليد بيماري تبديل كرده است كه مي توانند زمينه ساز شيوع اپيدمي هاي جديد و همه گيري هاي گسترده اي باشد.
به گفته هانس گرهارد ونگر ، يك مقام ارشد سازمان فائو وابسته به سازمان ملل متحد در كشور تايلند، تكثير صنعتي انبوه و متمركز انواع چهارپايان و پرندگان، اكنون بستري براي ظهور انواع بيماري ها در جهان شده است.
كارولين لوكاس ، از گروه گرين مپ در انگلستان، ديگر كارشناسي است كه تأكيد مي كند تكثير انبوه و متمركز دام ها امروزه نقش مهم و برجسته اي در انتشار بيماري ها در جوامع انساني ايفا مي كند.
وي مي گويد: در رويكرد صنعتي انسان به دامپروري، براي رسيدن به حداكثر سرعت تكثير منابع غذايي، كاهش قابل توجهي در تنوع نژادها صورت گرفته است و اين روند همچنان ادامه دارد؛ به گونه اي كه جانوران در دست تكثير روز به روز به انواع بيماري ها حساس تر مي شوند.
به گفته لوكاس ، راز افزايش حساسيت دام ها و پرندگان در حال پرورش در دامداري ها و مرغداري ها را بايد در روش زادآوري و نگهداري اين جانوران جست و جو كرد. اين كارشناس مي افزايد بشر به دنبال كسب منافع و سود بيشتر در اين صنعت، آسيب پذيري جانوران را در درجه نخست و سپس آسيب پذيري خود را افزايش داده است و اين روند همچنان ادامه دارد. وي تأكيد مي كند: سياست هاي امروزي ما در اين زمينه، در واقع مشوق تكثير هرچه بيشتر است، اما اساسي ترين اصول اين نوع تكثير را ناديده مي گيرد و به آن توجه كافي نمي كند.
تغييرات زيست محيطي
وندانا شيوا ، بوم شناس، نيز بر اين باور است كه مخاطرات غذايي بشر همراه با فرآيند صنعتي شدن توليد و فرآوري غذا، افزايش چشمگيري يافته است و در يك مقياس جهاني، بيماري هاي جديد در حال ظهور هستند.
وي تصريح مي كند: همراه با فرآيند جهاني سازي كه پيش برنده روند توسعه و گسترش كارخانه هاي توليد دام و كشاورزي صنعتي در سراسر دنيا است، افزون بر پديدار شدن بيماري هاي جديد، اشكال و انواع كشنده تري از بيماري هاي قديمي نيز سربر مي آورند و مشكلات عديده اي را براي جوامع بشري رقم مي زنند.
به گفته اين بوم شناس، شيوع و همه گيري بيماري ها و مخاطرات غذايي، پيامد و ثمره روش هاي توليدي هستند كه بر اساس نهاده ها و فرآيندهاي مخاطره آميزي در صنايع غذايي امروزي جهان استوار شده اند و مورد استفاده قرار مي گيرند.
پيتر دازك ، مدير كنسرسيوم حفاظت طبي (CCM) كه براي درك هر چه بهتر ارتباط موجود ميان دگرگوني هاي تحميلي انسان به محيط زيست با بيماري هاي حيات وحش، مسأله بهداشت عمومي جوامع و موضوع حفاظت تلاش مي كند، بر اين عقيده است كه بيماري هاي در حال ظهور در جوامع انساني همچون آنفلوآنزاي مرغي ناشي از سويه H5N1 ويروس مولد اين بيماري در ميان پرندگان، در حال شكل دادن بحران بزرگي در بهداشت عمومي جوامع بشري است.
دازك كه در كشف ارتباط ميان خفاش هاي آسيايي با بيماري سندرم فوق حاد تنفسي (سارس) همكاري داشته است، مي گويد: بيماري هايي مانند سارس، ابولا، جنون گاوي، ايدز و آنفلوآنزاي مرغي، همگي نشأت گرفته از تغييرات و دگرگوني هاي بزرگ زيست محيطي بر روي اين سياره هستند؛ تغييراتي كه به طور تقريبي مي توان گفت همه آنها از فعاليت هاي انساني ناشي شده اند.
وي مي افزايد: از آنجايي كه انسان ها عوامل بيماري زا و پاتوژن هاي بسياري را با جانوران به اشتراك گذاشته و سهيم شده اند، اثر بشر در پيشبرد بيماري هاي حيات وحش غير قابل انكار است و اين بيماري ها سرانجام دامنگير جوامع انساني شده و بهداشت عمومي را مورد هجوم و تهديد جدي قرار داده است.
دازك تصريح مي كند: ويروس سارس كه جان دست كم 700 نفر را در جهان گرفت، از تجارت حيات وحش براي مصارف غذايي منشأ گرفت و سپس از طريق سيستم حمل و نقل هوايي گسترش و شيوع پيدا كرد و به همين ترتيب، مي توان وضع مشابهي را در مورد آنفلوآنزاي مرغي مشاهده كرد.
به اعتقاد وي، تمام اين بيماري ها در واقع از فعاليت هاي انساني نظير راه سازي، گسترش كشاورزي، انتشار آلاينده ها و مهاجرت انسان ها به شهرها مشتق شده اند و سرعت شديد ظهور تغييرات زيست محيطي در پي انفجار جمعيت بشر را بايد در اين زمينه مسئول اصلي به شمار آورد.
بيمه طبيعي
مدير كنسرسيوم حفاظت طبي يادآور مي شود: صنعت جهاني مرغداري به روشني و آشكارا با معضل ظهور و گسترش آنفلوآنزاي مرغي در ارتباط است؛ جهان شاهد انفجار در صنعت جهاني مرغداري بوده و همواره پيوند نزديك و تنگاتنگي ميان انسان و مرغ و خروس وجود داشته است.
دازك مي افزايد: به هنگام پديدار شدن بيماري هايي همچون نسخه H5N1 آنفلوآنزاي مرغي، فرآيند جهاني سازي اقتصاد و توسعه صنعت حمل و نقل هوايي، مي تواند آن را به سرعت در جوامع گوناگون منتشر سازد.
وي با اشاره به تداوم اين وضع در كشورهاي مختلف، تأكيد مي كند: به اين ترتيب، ما در آينده نيز ظهور و گسترش بيماري هاي بيشتر و بيشتري را از اين دست شاهد خواهيم بود كه آثار بسيار زيادي بر سلامت و اقتصاد جوامع ما بر جا خواهند گذاشت.
گروهي متشكل از دانشمندان متخصص تنوع زيستي موسوم به گروه Diversitas نيز بر اين باورند كه حفظ دست نخوردگي جنگل ها و ديگر اكوسيستم هاي اين سياره، مي تواند بهترين سپر محافظت از انسان در برابر ظهور بيماري هاي جديد باشد.
به گفته كارشناسان اين گروه، دخل و تصرف نامطلوب بشر به ويژه در مناطق داغ تنوع زيستي زمين كه تنوع حيات در آنها بسيار بالا است، مخازن و ذخيره هاي زيستي را آشفته و مشوش در مواردي نابود ساخته و همزمان با آن، جوامع انساني را در معرض بيماري هاي عفوني جديد قرار داده است.
آن لاريگادريه مدير گروه دايورسيتاس معتقد است كه تنوع زيستي غني در واقع با رقيق ساختن تراكم نسبي جانوران ناقل و ميزبان در ميان جوامع جانوري، تأثير اين مخاطرات را بر جامعه بشري كاهش مي دهد و نوعي بيمه بهداشتي جهاني را از اين طريق به وجود مي آورد.
وي تصريح مي كند: تنوع زيستي نه فقط ذخيره گاهي براي توليد داروهاي نوين و درمان هاي جديد به شمار مي آيد، كه به عنوان بافر و ضربه گيري ميان انسان ها و ارگانيسم هاي مولد بيماري عمل مي كند.
لاريگادريه پزشكان و بوم شناسان را براي تبادل هر چه بيشتر اطلاعات خود فرا مي خواند و مي گويد: جامعه پزشكي بايد براي درك و فهم دقيق منشأ و ريشه هاي زيست محيطي ويروس ها و آنچه آنها را بيماري زا مي كند، تلاش بيشتري به عمل آورد.
وي مي افزايد: ويروس ها همواره در آنجا هستند؛ در جنگل ها يا دشت ها و به اين ترتيب، آشفتگي ها و تخريبات زيست محيطي سبب نزديكي هر چه بيشتر انسان ها با عوامل بيماري زا خواهد شد.
مدير گروه دايورسيتاس تأكيد مي كند: بهترين ايمني در برابر بيماري هايي همچون آنفلوآنزاي مرغي، حفاظت و نيز هشياري دولت ها و جامعه پزشكي جهان از اين نكته است كه اين قبيل بيماري ها به طور صرف يك معضل و مسأله پزشكي نيستند. طبيعت آنها را در كنترل دارد تا اين كه انسان آنها را در پي تخريب هاي خود ساخته، به سوي خويش فرا مي خواند و آنگاه ديگر خيلي دير است.
همچنان كه جمعيت بشر به رشد خود ادامه مي دهد، نياز ما به فضا و منابع سبب افزايش دست اندازي انسان به طبيعت و كاهش فضاهاي طبيعي بر روي زمين مي شود. ظهور بيماري هاي عفوني جديد، سوژه اي مشترك ميان پزشكان، دامپزشكان و متخصصان حفاظت از حيات وحش است. اين مسأله كوچكي نيست و حل آن چندان آسان نخواهد بود، اما درك اشتراك مسأله ميان گروه هاي ياد شده، نقطه آغاز است.
منبع: گاردين

بيماري هاي جديد
مدتهاست كه دخالت عوامل بوم شناختي و محيط زيستي در پيدايش بيماري ها و شيوع آنها شناخته شده است. در سال هاي اخير ظهور بيماري هاي جديدي، از قبيل سارس و جنون گاوي و ... و از طرف ديگر گسترش دخالت هاي انساني در محيط زيست بررسي اين مساله را به موضوعي مبرم بدل كرده است. شيوع بيماري ها را بايد در چارچوبي وسيع تر (نه صرفا عامل بيماري زا و ميزبان بيماري) مورد بررسي قرار داد.
     
  
زن

 
تصویر ذهنی غیرواقعی از وزن و ظاهر

85 درصد دختران و زنان جوان از وزن و ظاهر خود رضايت ندارند


يك روانپزشك اجتماعي اعلام كرد: تصوير ذهني افراد، نسبت به وضعيت فيزيكي و ظاهرشان، تا حد زيادي منفي و غيرواقعي است. دكتر «اما كولينز » متخصص روانشناسي اجتماعي در آمريكا با بيان اين مطلب به خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا در دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: تصوير ذهني افراد نسبت به جسم و ظاهرشان، ارتباط تنگاتنگ و ناگسستني با اعتماد به نفس و پذيرش آنها از سوي جامعه و خانواده دارد. وي ادامه داد: با تبليغات گسترده رسانه‌ها در خصوص فرم بدني لاغر، زيبا و جذاب، چه در مورد زنان و چه مردان، روز به روز افراد بيشتري را دچار اين احساس مي‌كند كه بد فرم هستند، در صورتي كه چنين چيزي واقعيت ندارد.

اين روانشناس تصريح كرد: مدلهايي كه بعضا شناسانده مي‌شوند، بدون استثنا از لحاظ وضعيت فيزيكي غير طبيعي هستند و دستيابي به آنها، تقريبا غير ممكن است. با اين حال مدام افراد بيشتري با آرزوي داشتن فرم بدني مشابه به متخصصان رژيم درماني و باشگاههاي ورزشي و يا استفاده از وسايل كاهش سايز، روي مي‌آورند.

دكتر كولينز افزود: بررسي‌هاي ما در خصوص مدلهاي محبوب زنان نشان داده مانكن‌هايي كه براي معرفي لباس در پشت ويترين‌ها استفاده مي‌شوند، اگر انسان واقعي بودند هرگز قادر به بچه‌دار شدن نبودند، يا اين كه برخي عروسكهاي محبوب اگر انسان بودند، به دليل فرم بدني خاص، قادر به راه رفتن روي دو پا نبود و بايد چهار دست و پا راه ميرفت.

وي اعتقاد دارد نزديك به 85 درصد عكس‌هاي مجلات، دستكاري شده و غير واقعي هستند.

اين روانشناس با استناد به واقعيات به ايسنا تاكيد كرد: با اين حال 85 درصد دختران و زنان جوان از وزن و ظاهر خود رضايت ندارند و 50 درصد آنها سعي مي‌كنند كمتر از منزل خارج شده و در فعاليت‌هاي اجتماعي شركت كنند.

اين متخصص ادامه داد: همچنين، 70 درصد زنان با وجود لاغر بودن به شدت از اينكه اضافه وزن پيدا كنند مي‌هراسند. در ضمن همين افراد با مقايسه بدن خود و مدل‌هاي رايج، خود را زشت و بي كفايت مي‌دانند.

اين روانشناس در پايان با اشاره به تاثير وسيع تبليغات روي باور افراد اجتماع‌ گفت‌: اميدوارم روزي به جاي تبليغ لاغري، براي سلامت جسم و روح تبليغ شود و شادماني افراد به خاطر دستيابي به بدن سالم باشد نه لاغري
     
  
زن

 
موسیقی و سلامت روان

گوش دادن به موسيقي از افسردگي سالمندان مي‌كاهد

شنيدن موسيقي به عنوان يكي از روش‌هاي درماني جديد در رسيدگي به مشكلات سالمندان بالاي 65 سال بويژه در زمينه توانبخشي مؤثر است. به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران، شيما جعفري، كارشناس ارشد روانشناسي باليني داشگاه آزاد رودهن در تحقيقات خود با بررسي نمونه‌اي آماري از بين 270 نفر از سالمندان كهريزك نشان داد كه گوش دادن به موسيقي بر كاهش و درمان افسردگي سالمندان موثر است. براساس اين تحقيق موسيقي درماني مي تواند در ايجاد مهارت‌ها و توانايي‌هاي ويژه در بيماران نيز تاثير‌گذار باشد. در اين پژوهش از چهار نوع موسيقي كلاسيك غربي، كلاسيك ايراني، موسيقي پاپ ايران و موسيقي فلكور (آذربايجان، خراسان، گيلان، كردستان) به انتخاب خود سالمندان استفاده شد و آنان در مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه 20 دقيقه اي تحت آزمون بك قرار گرفتند

=======================================

دستگاه ترميم زخم با ليزر و ربات

ايرنا- دستگاه ترميم پوست و عصب به كمك ليزر ديود و ربات توسط عضو هيأت علمي دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي امير كبير طراحي و ساخته شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير، دكتر سيد محمد عترتي خسروشاهي مجري اين طرح گفت: در اين طرح تمام اطلاعات فيزيولوژيكي و اپتيكي لازم مربوط به بافت مورد نظر را با يك دسته تجهيزات سخت افزاري دريافت و با برنامه نرم افزار از طريق كامپيوتر به ربات منتقل مي كنيم و ربات ليزر ديود را به صورت عرضي و يا طولي به منظور لحيم كاري پوست و عصب مورد استفاده قرار مي دهد.
عمل لحيم كاري با استفاده از يك ماده بيولوژيكي به نام ICG صورت مي گيرد كه در اثر پرتودهي ليزر، پيوندي مناسب در محل جراحت ايجاد مي كند.
وي در مورد ويژگي هاي ليزر به كار رفته گفت: ليزر به كار گرفته شده يك ليزر ديود با طول موج 810 نانومتر است كه مي تواند در صورت لزوم هم به صورت پالسي و هم به صورت پيوسته عمل كند و زخم را بهبود بخشد.
دانشيار و مدير گروه بيومتريال دانشكده مهندسي پزشكي افزود: اين پروژه ما بين دانشگاه و صنايع نوين به عنوان حامي منعقد شد و در حال حاضر مرحله آزمايشگاهي خود را مي گذراند و اميدواريم پس از كسب نتايج مطلوب و مناسب، آن را در مرحله باليني بسط دهيم.
     
  
صفحه  صفحه 35 از 58:  « پیشین  1  ...  34  35  36  ...  57  58  پسین » 
علم و دانش

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA