انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 53 از 58:  « پیشین  1  ...  52  53  54  ...  58  پسین »

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


زن

 
نيمي از كودكان زير وزن طبيعي در دنيا در جنوب آسيا زندگي مي‌كنند

صندوق كودكان سازمان ملل (يونيسف) اعلام كرد كه در حدود ‌‌١٤٦ ميليون كودك زير ‌‌٥ سال (حدود ‌‌٢٧ درصد از كل جمعيت كودكان جهان) در كشورهاي فقير زير وزن طبيعي هستند كه نيمي از اين تعداد در ‌‌٣ كشور جنوب آسيايي زندگي مي‌كنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) يونيسف اعلام كرد كه كيفيت غذا در كشورهاي بنگلادش، هند و پاكستان مطلوب نيست.

اين سازمان در مطالعه‌اي با بازبيني برنامه‌هاي تغذيه‌اي سراسر دنيا آورده است كه سوء تغذيه يكي از دلايل مرگ سالانه ‌٦/٥ ميليون كودك در جهان است.

رييس اين سازمان در اين باره خاطرنشان كرد: فقدان پيشرفت در مسير مقابله با سوء تغذيه به كودكان و كشورها آسيب مي‌رساند.

وي افزود: عوامل اندكي وجود دارند كه ممكن است بيش از فاكتور تغذيه بر روي توانايي كودك براي ادامه حيات تاثير داشته باشند.

در بيانيه يونيسف همچنين آمده است كه ‌‌١٠ كشور جهان كه بالاترين نسبت كودكان زير وزن طبيعي را تا زير ‌‌٥ سالگي دارند شامل كشورهاي بنگلادش، پنال، اتيوپي، هند، يمن، بروندي، كامبوج، ماداگاسكار و سودان هستند.

پاكستان جزو ‌‌١٠ كشور اول نيست اما تعداد كودكان زير وزن در اين كشور نيز به نسبت زياد است.

از سوي ديگر ‌‌١٠ كشوري كه به اهداف سازمان ملل در زمينه تغذيه كودكان دست يافته‌اند كشورهاي كوبا، قزاقستان، ازبكستان، گامبيا، سوريه، تونس، بوتسوانا، مالزي و چين هستند.

چين با بيشترين درصد جمعيت در وضعيت موفقي در اين عرصه قرار داشته است.

مطالعات يونيسف نشان مي‌دهد كه نرخ كودكان زير وزن از ‌‌١٩ درصد در سال ‌‌١٩٩٠ تا ‌‌٨ درصد در سال ‌‌٢٠٠٢ كاهش يافته است.

همچنين نرخ مرگ و مير كودكان چيني در همين دوره از ‌‌٤٩ مورد از هر ‌‌١٠٠ تولد به ‌‌٣١ مورد در همين تعداد كاهش يافته است.
     
  
زن

 
عفونت لثه در مادران باردار به ضايعه كم وزني در نوزادان منجر مي‌شود

عضو هيات‌ علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد اظهار داشت: عفونت لثه در هنگام بارداري باعث مي‌شود، وزن نوزاد حين تولد كمتر از مقدار طبيعي باشد.

دكتر احمد حائريان، عضو هيات‌ علمي دانشكده دندان‌پزشكي يزد در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» ايسنا منطقه يزد، افزود: براساس نتايج تحقيقاتي كه توسط دانشگاه علوم پزشكي يزد بر روي زنان باردار انجام شده، عدم رعايت بهداشت دهان و دندان و نيز عدم رعايت عادات بهداشتي لثه و دندان‌ها، منجر به عفونت لثه‌ها شده و نهايتاً نوزاداني با وزني كمتر از 5/2 كيلوگرم متولد ‌شده‌اند.

وي تصريح كرد: به عبارت ديگر نوزادان متولد شده از مادراني كه داراي لثه‌اي سالم و فاقد عفونت در حين بارداري بودند، در مقايسه با نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به عفونت لثه، با وزن طبيعي‌تري متولد ‌شدند و بعداً نيز با مشكل مواجه نشدند.

اين متخصص پريودنتولوژي در خصوص مراقبت از دهان و دندان در حين بارداري اظهار داشت: با توجه به اين كه در دوران بارداري، بدن دچار تغييرات هورموني مي‌شود، بعضاً به خاطر رعايت نكردن عادات بهداشتي توسط فرد در دوران قبل از بارداري، مشكلات دهان و دندان تظاهر بيشتري پيدا مي‌كنند، لذا زنان باردار مي‌توانند با رعايت مسائل بهداشتي دهان و دندان صاحب فرزنداني سالم و با وزن طبيعي باشند.

وي خاطرنشان كرد: اين مشكل از ماه سوم بارداري شروع و تا ماه هشتم به حداكثر خود مي‌رسد و سپس در ماه‌ پاياني بارداري به طور خودبه‌خودي فروكش مي‌كند.

دانشيار دانشگاه علوم پزشكي يزد توصيه كرد: زنان باردار بايستي قبل از اين دوران به دندانپزشك مراجعه كرده و در صورت لزوم به ترميم و جرم گيري سطوح دندان‌هايشان بپردازند، تا به نحوي از عوارض موضعي جلوگيري شود.

وي اضافه كرد: برخي زنان باردار داراي مشكلات لثه‌يي هستند و لثه‌هايشان در هر وعده غذايي دچارخونريزي مي‌شود، كه اين افراد نيز مي‌توانند با مراجعه به متخصص تحت درمان قرار گيرند.

دكتر حائريان درباره نكات تغذيه‌يي كه مادران باردار بايد در جهت بهداشت دهان و دندان به آن توجه كنند به ايسنا گفت: با توجه به توصيه رژيم غذايي مخصوص از طرف متخصيص زنان براي طول دوره‌ي بارداري، رژيم اضافه‌اي براي دندان‌ها و لثه لازم نيست.

عضو هيات‌ علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در پايان تاكيد كرد: مهمترين توصيه اصولي كه مي‌توان با رعايت آن از بروز چنين مشكلاتي كاست، استفاده از مسواك، خلال و نخ دندان و همچنين مسواك‌هاي بين دنداني به طور مرتب و بلافاصله بعد از هر وعده غذايي مي‌باشد.
     
  
زن

 
سردرد همراه با تهوع و ترس از نور ويژگي بارز سردرد‌هاي ميگرني است

هر فرد مبتلا به ميگرن تقريبا 10 تا 20 روز كاري در سال را از دست مي‌دهد و در كشوري مانند آمريكا كه 30 ميليون فرد مبتلا به ميگرن دارد، روزهاي كاري از دست رفته به حدود 64 تا 100 ميليون روز و خسارتي معادل 15 ميليارد دلار مي‌رسد.

پروفسور «Sindi Hiume»، نايب رييس انجمن بين المللي سردرد در گفت‌وگوي مستقيم اينترنتي با ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، ضمن اعلام مطلب ياد شده، در توضيح ماهيت ميگرن اظهار كرد: ميگرن در حقيقت نوعي سردرد بدون دليل شناخته شده است كه ممكن است تا 5 ساعت از روز ادامه ‌يابد و به صورت يك طرفه و ضرباني است.

وي ادامه داد: از ويژگي‌هاي بارز ميگرن همراه بودن آن با تهوع و ترس از نور است؛ ضمن اين كه صداهاي بلند، هر نوع ارتباط با اطرافيان و فعاليت بدني نيز آن را وخيم‌تر مي‌كند.

نايب رييس انجمن بين المللي سردرد، ابتلا به ميگرن را ويژگي 15 تا 20 درصد از كل جمعيت ذكر و

خاطرنشان كرد: براساس آمار، 25 درصد زنان و 9 درصد مردان در طول زندگي خود اين نوع سردرد ناتوان كننده را تجربه مي‌كنند.

پروفسور Hiume همچنين افزود: توجه به اين امر كه ميگرن، بيش از يك سردرد معمولي و در حقيقت نوعي حمله عصبي است بيمار را ياري مي‌كند تا با بيماري خود بهتر كنار آيد؛ زيرا اين نوع سردرد به راحتي با مصرف مسكن‌هاي معمولي بهبود نمي‌يابد و نياز وافر به استفاده از داروهاي اختصاصي دارد.

وي انواع داروهاي ضد ميگرني را شامل داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي و ضد دردهاي مخدر معرفي كرد و به ايسنا گفت: عموما زماني از دسته دوم داروهاي ياد شده استفاده مي‌شود كه بيمار به درمان‌هاي ديگر پاسخ نمي‌دهد و ناچار به مصرف پتدين و داروهاي مشابه مي‌شود.

نايب رييس انجمن بين‌المللي سردرد در پايان مراجعه به پزشك متخصص و تعيين نوع سردرد را براي كليه بيماران ضروري دانست و تصريح كرد: بسياري از انواع درد از لحاظ تابلوي باليني علايمي مشابه ميگرن دارند ولي به علت ماهيت متفاوت بايد از آن تمايز داده شوند؛ زيرا عدم پيگيري برخي از دردها به پيشرفت عارضه و اختلال عملكرد اندام‌ها مي‌انجامد.
     
  
زن

 
با استفاده از راديوتراپي مي‌توان به درمان بيماران مبتلا به سرطان پروستات اميدوار بود

براساس اظهارات يك متخصص راديوتراپي، سرطان پروستات با به كار بردن روش‌هاي راديوتراپي (از داخل بدن يا خارج) تا حد زيادي قابل درمان است.

دكتر پيمان حداد در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران،‌ ضمن اشاره به اين مطلب اظهار كرد: درمان‌هاي رايج سرطان پروستات در حال حاضر شامل جراحي و راديوتراپي است و پيگيري‌هاي طولاني مدت نشان مي‌دهد اجراي اين دو روش تقريبا نتايج مشابهي به همراه دارد.

وي درخصوص انواع راديوتراپي توضيح داد: راديوتراپي مي‌تواند از داخل بدن و نزديك به محل عارضه

(براكي تراپي) و يا از خارج بدن (اكسترنال) صورت گيرد؛ البته در حال حاضر تنها روش اكسترنال در ايران موجود است.

دكتر حداد ضمن اظهار اميدواري درخصوص پياده كردن روش براكي تراپي در آينده‌اي نزديك، در بخش راديوتراپي انستيتو كانسر بيمارستان امام خميني به همت مسؤولان، يادآور شد: با اينكه دو روش ياد شده (داخلي و خارجي) نتايج مشابهي دارند اما در براكي تراپي عوارض كمتري متوجه بيمار مي‌شود؛ البته لازم به ذكر است اين روش تنها در مراحل ابتدايي سرطان قابل استفاده است.

اين متخصص راديوتراپي در ادامه با اشاره به بالا بودن شانس درمان قطعي سرطان پروستات در مراحل ابتدايي، تصريح كرد: معمولا رشد اين بيماري آهسته است و بيماران نيز طول عمر نزديك به طبيعي دارند و مي‌توان به بهبودي قطعي درصد بالايي از آنها اميدوار بود.

وي در پايان به ايسنا گفت: سرطان پروستات بيماري افراد مسن است و در سنين بالا شيوع نسبتا زيادي دارد؛ تا جايي كه اگر مرداني كه به مرگ طبيعي از دنيا رفته‌اند كالبد شكافي شوند، مشخص خواهد شد كه تعداد قابل توجهي از آنها دچار سرطان پروستات نيز بوده‌اند اما در دوران حيات علامت مشخصي از اين بيماري نداشته‌اند.
     
  
زن

 
مراقب افت آب بدن‌تان در هواي گرم باشيد

به گفته يك متخصص طب ورزشي، فعاليت بيش از حد در هواي گرم و مقابل نور خورشيد، مي‌تواند آثار مخربي روي سلامت بدن بر جاي گذارد.

دكتر مهيار محمدي، در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با اعلام اين خبر گفت: گرم شدن بيش از حد بدن و كم آبي دو خطر عمده‌اي هستند كه عموما متعاقب ورزش در هواي گرم رخ مي‌دهند و موجب افت شديد قواي بدن مي‌شوند.

وي افزود: اگر دماي بدن از 37 درجه سانتيگراد بالاتر رود، آنزيم‌ها و پروتئين‌هاي حياتي به تدريج فعاليت خود را از دست مي‌دهند و تحليل مي‌روند كه اين باعث بروز اختلال در فعاليت‌هاي فيزيولوژيك و برهم خوردن تعادل مايعات در بدن مي‌شود.

اين متخصص طب ورزشي، عرق كردن را يك روش تنظيم دماي بدن عنوان كرد و ادامه داد: در هواي بسيار گرم به جاي اين كه عرق كردن افزايش يابد، قطع مي‌شود كه اين نشانه آغاز بالا رفتن دما و از دست رفتن ذخيره آب بدن است.

دكتر محمدي در پايان همراه داشتن دائمي بطري آب، نوشيدن يك فنجان آب در هر ساعت، خودداري از فعاليت شديد در ساعات اوج گرما و استعمال كرم ضد آفتاب در نقاطي كه مستقيما با خورشيد مواجه مي‌شوند را جزء راهكارهاي مناسب براي مقابله با از دست رفتن آب بدن دانست و ياد آور شد: پوشيدن لباسي كه تا حد امكان هوا از آن عبور كند نيز در تعديل دماي اندام‌ها مفيد است.
     
  
زن

 
ژاپن با كاهش شديد پزشك زنان مواجه شد

كاهش شديد نرخ بارداري در ژاپن ظاهرا منجر به كمبود نگران كننده تعداد ماماها و پزشكان زنان در اين كشور شده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بسياري از زنان بارداري كه نزديك به ماه آخر بارداري هستند بويژه آنهايي كه در مناطق دور افتاده زندگي مي‌كنند بايد منتظر آمدن پزشك زنان از مناطق ديگر و دور دست براي معاينه باشند.

===========================

بارداري و مصرف كم ويتامين- د

مديكال نيوز تودي- نتايج يك تحقيق جديد روي زنان باردار در كانادا نشان مي دهد زناني كه در دوران بارداري كمتر ويتامينD مصرف مي كنند، نوزادان با وزن كمتري به دنيا مي آورند. به گفته پژوهشگران، محدود كردن مصرف شير در زمان بارداري مي تواند باعث كاهش دريافت پروتئين، كلسيم، ريبوفلاوين و ويتامين D شود. در بررسي روي زنان باردار كانادايي زناني كه كمتر از 250سي سي (يك ليوان معمولي) شير در روز مصرف مي كردند، نسبت به زنان بارداري كه بيشتر از اين ميزان شير مي نوشيدند، نوزادان با وزن كمتري به دنيا مي آوردند.
     
  
زن

 
عوامل کاهش چاقی کودکان

بررسی پژوهشگران نشان می‌دهد، کاهش مصرف جوش شیرین و مواد شیرین مانند شکلات و پیاده‌روی بیش از 2 هزار قدم در هر روز می‌تواند از چاقی کودکان جلوگیری کند.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه Colorado، عدم فعالیت کودکان و رژیم غذایی که سرشار از مواد شیرین و چرب است، عوامل اصلی شیوع چاقی در بین کودکان است.
بررسی‌هایی که بر روی 216 خانواده که حداقل یک فرزند آنها مبتلا به چاقی بودند انجام شد و از میان آنها 111 خانواده کودکان خود را به افزایش فعالیت‌های فیزیکی و پیاده‌روی روزانه تشویق می‌کردند.
همچنین کاهش موادی قندی، روزانه 100 کالری از رژیم غذایی آنها کاسته شد و 105 خانواده دیگر فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی را در حد اعتدال به کودکان خود توصیه می‌کردند. بعد از 6 ماه میزان چاقی در هر دو گروه کاهش یافت.
محققان بر این باورند، با افزایش میزان پیاده روی و کاهش مواد شیرین در رژیم غذایی از هر 3 فرد چاق در یک خانواده حداقل وزن دو نفر آنها به حد تعادل خواهد رسید.

=================================

کشف واکسن جدید در از بین بردن تومورهای مغزی

ایسکانیوز ـ محققان واکسنی جدید که تومورهای مغزی را نابود می‌کند کشف کردند.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از سایت bbc، محققان آمریکایی معتقدند افراد مبتلا به تومورهای مغزی بیش از 4 ماه زنده نخواهند ماند اما استفاده این واکسن طول عمر را افزایش می‌دهد و از بین بیمارانی که به مدت 18 ماه این واکسن را تزریق کردند فقط 4 نفر آنها جان خود را از دست داده‌اند.
این واکسن مانند پروتئینی است که سیستم دفاعی بدن را از وجود تومورها مطلع و به آنها حمله می‌کند و حدود 30 الی 50 درصد تومورها را از بین می‌برد.
استفاده این واکسن بسیار ساده است و حدود نیمی از افراد مبتلا به غده گلیایی به وسیله این واکسن درمان خواهد شد و این واکسن نه تنها تومورها را نابود می‌کند بلکه رشد آنها را قبل از پیشرفت سرطان متوقف می‌کند.
     
  
زن

 
تاثیر ژن بر رفتار افراد

ایسکانیوز ـ تحقیقات جدید نشان داد که ژن‌ها در تغییر رفتار افراد موثر هستند.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از رویترز، دانشمندان با تحقیق بر روی کرم میوه متوجه شدند که رفتار آنها با تغییر ژن تغییر می‌کند. آنها با تزریق یک نوع مولکول مخصوص که مانند اسپرم عمل می‌کند به کرم میوه ماده متوجه شدند که این عمل باعث تغییر رفتار این حشره شد در نتیجه اشتهای او بیشتر شد و آنها شروع به خوردن میوه‌های ترش به جای میوه‌های شیرین کردند. دانشمندان توانستند عادات خوابیدن این حشره را نیز با تزریق ژن‌های مختلف تغییر دهند. این کشف جدید نشان داد که به وسیله عوامل خارجی می‌توان رفتارهای بشری را نیز تحت تاثیر قرار داد.
به گفته دانشمندان کشف ارتباط میان ژن و رفتار افراد امید به درمان بیماری‌های مغزی و عصبی را بیشتر کرد

=============================

عوامل ابتلا به سرطان ریه

ایسکانیوز ـ تحقیقات جدید نشان می‌دهد که برخلاف باور عمومی بسیاری از مبتلایان به سرطان ریه را غیر سیگاری‌ها تشکیل می‌دهند.
به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از رویترز، هر ساله حدود 180000 نفر به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و 150000 نفر نیز به همین علت جان خود را از دست می‌دهند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که حتی اگر افراد سیگاری را از تعداد این افراد کم کنیم باز هم این بیماری سومین عامل مرگ و میر در میان بیماری است.
به گفته دانشمندان افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند نیز 20 تا 30 درصد امکان دارد که به این بیماری مبتلا شوند. عوامل ژنتیکی نیز در ابتلا به این بیماری موثر است به همین دلیل در بعضی خانواده‌ها تعداد مبتلایان به سرطان ریه زیاد است. همچنین رژیم غذایی نامناسب مانند استفاده ناکافی از میوه و سبزیجات در رژیم غذایی نیز در ابتلا به این بیماری موثر است. آلودگی هوا و عفونتهای ریوی و ذات الریه نیز احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد. با این حال یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری دور نگه داشتن افراد از سیگار و سیگاری‌ها است.
     
  
زن

 
به مناسبت روز جهاني آسم

همشهری-آرش سيواني

آسم و رينيت آلرژيك (التهاب بيني ناشي از آلرژي) دو شكل مشابه از يك بيماري واحد هستند. به بهانه روز جهاني آسم و در مورد علت اينكه بيماران مبتلا به آسم ناشي از آلرژي مشكلاتي از قبيل التهاب مخاط بيني دارند و بالعكس، با آقاي دكتر ساسان چكشيان در مركز بيماري هاي وين در كشور اتريش گفت وگويي انجام داده ايم كه از نظرتان مي گذرد:
* تعريف آسم چيست و از چه سني شروع مي شود؟
- مشخصه بيماري آسم عبارت است از انسداد راه هاي هوايي و در نتيجه تنگي نفس. حمله اي كه معمولاً ناشي از يكسري روندهاي التهابي در سيستم تنفسي است، حمله آسمي معمولاً به طور كامل و يا نسبي بهبود مي يابد. به طور كلي نمي توان سن خاصي براي شيوع آسم در نظر گرفت ولي نتيجه جالب اين است: آسمي كه در سنين پايين تر آغاز مي شود، معمولاً رفته رفته و در سنين بالاتر بهبود مي يابد.
به طور كلي آسم به گروه هاي زير طبقه بندي مي شود:
آسمي كه بعد از يك عفونت ظاهر مي شود، آسمي كه به دنبال مواد محرك خارجي مثل گرما، سرما، دود يا مواد استنشاقي شيميايي مثل دي اكسيد گوگرد (SO2 )و غيره ناشي مي شود ، آسم ناشي از فعاليت، آسمي كه در اثر داروها و يا مواد غذايي به وجود مي آيد، آسم همراه با رفلاكس (برگشت محتويات اسيدي معده به مري) و آسم ناشي از استرس.
* چه تعداد از بيماراني كه آسم دارند، همزمان دچار رينيت آلرژيك هستند؟
- تعداد بسيار زيادي از بيماران كه آسم آلرژيك دارند (حدود 80 درصد) همزمان از علائم بيماري رينيت آلرژيك رنج مي برند ولي همه افراد مبتلا، از بيماري دومشان (رينيت آلرژيك) بي اطلاع هستند. تمامي افراد جامعه به خصوص پزشكان متخصص بايد در مورد آسم بسيار حساس بوده و علائم رينيت آلرژيك را نيز از بيماران مبتلا به آسم سؤال و به اين صورت رينيت آلرژيك را در بيمار تشخيص داده و درصدد درمان آن برآيند.
* رابطه رينيت آلرژيك و آسم به چه صورت است و آيا رينيت آلرژيك به تنهايي خطرناك است؟
- همانطور كه توضيح داده شد رينيت آلرژيك و آسم دو بيماري با يك علت واحد هستند و عامل ايجادكننده هر دو يك آلرژي است، همچنين از بيماري هاي ديگر اين گروه مي توان درماتيت آتوپيك (يك نوع التهاب پوستي كه در اثر آلرژي بوجود مي آيد) را نام برد. در تعدادي از بيماران علائمي مانند آبريزش بيني و در گروه ديگر علائم آسم مانند تنگي نفس نمايان مي شود. در هر دو بيماري اين احتمال وجود دارد كه علائم هر يك در يكديگر تداخل نمايد.
رينيت آلرژيك به تنهايي خطرناك نيست! بيماران مبتلا به رينيت آلرژيك ذاتاً احتمال زيادتري براي تغييرات برونش ها (راه هاي تنفسي) دارند. رينيت آلرژيك اكثراً علامت اوليه اين گروه بيماري است و بعد از سالها به آسم تبديل خواهد شد ولي در 25درصد بيماران هر دو شكل بيماري همزمان ظاهر مي شود. براساس معاينات انجام شده نشان داده شده است كه بيماران مبتلا به رينيت آلرژيك بدون علائم شديد، علائم بيماري آسم را در فصل گرده افشاني گلها همراه با تحريك بيش از حد سيستم تنفسي نشان مي دهند. اين تحريك غيرطبيعي يك مشخصه بارز بيماري آسم است زيرا افراد غير بيمار در هنگام تماس با گرده گياهان، واكنش ازدياد حساسيتي سيستم تنفسي ندارند ولي بيماران دچار آسم در هنگام تماس، علائم ازدياد حساسيتي سيستم تنفسي به صورت تنگي نفس نشان مي دهند.
اگر رينيت آلرژيك به طور كامل درمان نشود، احتمال اينكه آسم ظاهر شود خيلي بيشتر است و همچنين آسم خفيفي كه همراه رينيت آلرژيك باشد، مي تواند به آسم شديد تبديل شود.
* بيماراني كه دچار آسم هستند در موقع بروز چه علائمي بايد به فكر رينيت باشند؟
- علائمي كه در هر حال بايد دقيق تر معاينه شوند عبارتند از: آبريزش بيني، عطسه هاي متعدد و زياد، سوزش و خارش در گلو و چشم ها، در مراحل پيشرفته ممكن است سر درد هم علائم هشداردهنده باشد.
همچنين ممكن است علائم بيماري سينوزيت هم همواره با رينيت باشد، حتي اگر رينيت كاملاً واضح نباشد و علائمي نداشته باشد در صورت وجود علائم بالا بايد به آن فكر كرد و درصدد تشخيص و درمان آن برآمد.
نحوه تشخيص اين بيماري توسط پزشك به اين صورت است كه در ابتدا پزشك شرح حال بيمار را پرسيده، در شرح حال مهم است سابقه اين بيماري در فاميل شخص سؤال شود، پس بايد يك معاينه باليني كامل انجام شود و همچنين انجام يك اسپيرومتري (سنجش حجم هاي تنفسي) ضروري است.
* چه روش هاي درماني مي توان به بيمار توصيه نمود؟
- مهم ترين نكته و روش اجتناب از تماس با مواد آلرژن (موادي كه باعث ازدياد حساسيت مي شوند) است. براي اين منظور بايد ابتدا اين مواد آلرژن را توسط تست آلرژي مشخص كرد و حدالمقدور از مواد آلرژي زا دوري كرد.
تهويه مناسب و كافي محيط زندگي اين بيماران اهميت فراواني دارد. رعايت نظافت و پاكيزگي به ويژه در قسمت كف اتاق ها بسيار مهم است. در اين رابطه كفپوش هاي چوبي، سراميك و مشابه آن مناسب تر از فرش و موكت هستند. چون پوشش و كرك فرش ها سبب تجمع گرد و خاك، هيره ها و ساير آلرژن ها مي شوند. اجتناب از نگهداري حيوانات مودار مانند سگ، گربه، خرگوش و مشابه آنها در محيط خانه توصيه مي شود، حتي اگر تست پوستي بيمار نسبت به آنها منفي باشد نگهداري اين حيوانات در خانه سبب افزايش ساير آلرژن ها نيز مي شود. اجتناب از مواد خوشبوكننده و عطريات تند و تيز، عدم نگهداري گل هاي معطر از توصيه هاي بهداشتي در مورد بيماران مبتلا به آسم است چون اين مواد غالباً از محرك هاي آسم به شمار مي روند. اما در مورد حساسيت در فصل گرده افشاني معمولاً اجتناب كامل ميسر نمي باشد. ولي مي توان در اين فصول و يا در اين روزها از سال از بيرون رفتن از منزل به جز در مواقع بسيار ضروري خودداري نمود.
* آيا مي توان از روش هاي درماني حساسيت زدايي استفاده نمود؟
- حساسيت زدايي يك روش بسيار موثر در درمان اين بيماري است مشروط بر اينكه افراد بيمار به صورت بسيار دقيق انتخاب شوند. نتيجه گيري از درمان رابطه زيادي به مواد آلرژن دارد. به عبارت ديگر هر چه تعداد مواد آلرژن زيادتر باشد نتيجه درمان بدتر خواهد بود و طبيعتاً اگر اين طيف وسيع نباشد، درمان بسيار رضايت بخش خواهد بود. در اين روش بيمار بايد خود را براي يك دوره درماني سه ساله آماده نمايد. دو روش درماني عمده حساسيت زدايي در كشورهاي اروپايي و آمريكايي وجود دارد.
روش اول به صورت تزريقات داخلي پوستي و روش دوم حساسيت زدايي توسط قطره هاي خوراكي است.
اساس روش حساسيت زدايي به اين صورت است كه بعد از تشخيص آلرژن به بيمار همان آلرژن را به طور بسيار بسيار رقيق و به صورت خوراكي به بيمار مي دهند و يا از روش تزريقي استفاده مي كنند و اگر علائم حساسيت در بيمار ظاهر نشود، محلول بعدي را به بيمار مي دهند. البته ازدياد غلظت محلول هاي نام برده به صورت خيلي خيلي جزئي است و در واقع به صورت پله، پله از اين ماده آلرژن به بيمار مي دهند و به اين صورت سيستم ايمني بدن بيمار را به اين ماده عادت داده به طوري كه ديگر اين ماده به عنوان يك ماده خارجي و تحريك زا و دشمن براي بدن تلقي نخواهد شد.
* عمدتاً چه داروهايي براي درمان اين بيماري مورد استفاده قرار مي گيرد؟
- كورتيزون استنشاقي ارزش بسيار بالايي در درمان اين بيماري ها دارد. اين دارو باعث مهار مكانيسم ايجاد التهاب و حساسيت مي شود. البته تعدادي از مواد مترشحه در زمان التهاب توسط كورتيزون مهار نمي شود و به همين علت 100 درصد علائم توسط اين دارو درمان نمي شود و در اين موارد داروي مهاركننده لوكوترين (Montelukost) به درمان بالا اضافه خواهد شد. اين دارو كه اخيراً در درمان رينيت آلرژيك مورد استفاده قرار مي گيرد، نتيجه درماني بسيار رضايت بخشي را به همراه دارد. با استفاده از اين دارو آسم و رينيت آلرژيك همزمان قابل درمان مي باشند. مزيت خوب اين دارو اين است كه به صورت خوراكي (قرص) در دسترس بوده و مشكلات ناشي از مواد استنشاقي در هنگام مصرف را ندارد. اما با وجود تمام اين مزايا نمي توان از مزاياي كورتيزون استنشاقي نيز صرف نظر نمود. استفاده از داروهاي مهاركننده لوكوترين باعث كاهش يافتن مقدار كورتيزون استنشاقي لازم مي شود. يك درمان كامل براي بسياري از بيماران، تركيب اين 2 گروه دارويي است. داروهاي آنتي هيستامين در درمان بيماري رينيت آلرژيك تا حدودي و براي زمان اندكي مؤثر است ولي اين داروها، داروي ضدآسم نيستند و به هيچ عنوان نمي توانند علت به وجود آمدن آسم را درمان نمايند و فقط براي تخفيف در شدت علائم بيماري موثر است.
به جز استفاده از دارو، ورزش در هواي سرد و يا به عبارتي استنشاق هواي سرد براي بيماران ريوي توصيه نمي شود به اين علت كه هواي سرد ذاتاً اثر انقباض سيستم برونشي را به همراه دارد و بنا به اين دليل پزشكان به بيماران ريوي و آسمي توصيه مي كنند كه در فصول سرد سال جلو بيني و دهان خود را گرفته تا هوايي كه استنشاق مي شود، گرم، مرطوب و تهويه شود.بهترين ورزش براي اين بيماران شنا در سالن هاي سرپوشيده مي باشد كه بتوانند هواي گرم و مرطوب استنشاق نمايند.
* اعمال اورژانسي كه در مواقع حملات آسمي مي توان انجام داد، كدام است؟
- در مواقع حملات ناگهاني آسمي اعمالي كه مي توان انجام داد عبارتند از: رساندن اكسيژن به بيمار و استفاده سريع از اسپري هاي گشادكننده برونش ها.
به بيمار توصيه مي شود آنها را استنشاق نموده و بقيه مراحل درماني را به تيم پزشكي واگذار نمايد پزشك بعد از تشخيص حمله آسمي از طريق وريدي كورتيزون و تئوفيلين به بيمار تزريق مي كند.
داروي جديد آسم
يكي از داروهاي جديد كه براي درمان آسم به كار مي رود اخيراً (در آوريل سال 2006) در كنگره بيماري ريوي كشور آلمان معرفي شد. اين دارو كه omalizumad ناميده مي شود، روي ايمونوگلوبولينE تاثيرگذار بوده و در روند حساسيتي آزاد شده، باعث ترشح مواد ايجاد كننده علائم آسم آلرژيك مي شود كه اثر مهاركننده دارد. همانطور كه ذكر شد موارد استفاده اين دارو در حال حاضر در آسم آلرژيك است ولي به نظر مي رسد كه به زودي در درمان رينيت آلرژيك نيز ارزش بالايي پيدا كند.
نحوه استفاده از دارو به صورت تزريقات زير جلدي مي باشد كه به صورت هر دو هفته يك بار انجام مي شود. مقدار تزريق بستگي به وزن بدن بيمار و سطح ايمونوگلوبولينE موجود در سرم بيمار دارد، يعني قبل از شروع درمان با اين داروي جديد حتماً تعيين سطح ايمونوگلوبولين E سرم بيمار ضروري است، زيرا در افرادي كه ايمونوگلوبولين E آنها پايين تر از 70 واحد بين المللي در ميلي ليتر باشد، اثرات واضحي ديده نشده است.
در بيماران مبتلا به آسم آلرژيك كه به داروهاي گشادكننده برونش استنشاقي و همچنين كورتيزون استنشاقي جواب مثبت ندهند، استفاده از omalizumab اثر بسيار قابل توجهي نشان داده است.
     
  
زن

 
طراحى و ساخت نرم افزار تشخيص بيماريها در ايران

ایران-گروه اجتماعى - نرم افزار جامع پشتيبان تصميم گيرى در پزشكى در مركز رشد فن آورى شاهرود طراحى و ساخته شد .
مهندس قيصر نيك نام مجرى اين طرح گفت: اين نرم افزار با استفاده از هوش مصنوعى به تشخيص بيماريها براساس علا ئم اقدام مى كند به طورى كه كاربر با وارد كردن نشانه هاى بيمارى به رايانه ، فهرستى از بيماريهاى محتمل را مشاهده خواهد كرد. وى ثبت دقيق شرح حال بيمار ، تشكيل پرونده ، درخواست آزمايشهاى اوليه و تكميلى ، تجويز هوشمند دارو، نسخه نويسى ، جست وجوى اطلا عات بيمارى ، روش درمان ، بانك اطلا عات داروها، روش مصرف و مشخص كردن عوارض جانبى دارو ها را از مزاياى اين نرم افزار برشمرد. مهندس نيك نام افزود: اين نرم افزار همچنين مى تواند بيش از دو هزار بيمارى و ۳۰۰ علا ئم و نيز اطلا عات جامعى در زمينه ۶۰۰ آزمايش پزشكى، ۱۳۰ مورد جراحى و ۹۰۰ عنوان دارو را در خود ذخيره كند. مجرى طرح مهمترين قابليت اين نرم افزار را بررسى و تشخيص همزمان هزار و ۵۰۰ بيمارى و ۱۰۰ هزار رابط فى مابين بيماريها بيان كرد و افزود: در اين نرم افزار ۱۰ هزار صفحه از متون معتبر پزشكى ، مجلا ت ، مقالا ت و تصاوير تخصصى گردآورى شده است .

==========================

زندگى اجتماعى از ابتلا به آلزايمر جلوگيرى مى كند


ایران-روابط اجتماعى مثل داشتن ارتباط نزديك با دوستان، در تماس بودن با افراد خانواده و برقرارى ارتباط با آنها، از بدن در مقابل آسيب ديدگى ناشى از بيمارى آلزايمر محافظت مى كند. مطالعات بر روى افراد مسن مبتلا به بيمارى آلزايمر نشان داد كه در اغلب آنها مشكل عمده در شناخت ماهيت هاى روانى وجود ندارد و چنانچه روابط اجتماعى خود را گسترش دهند، خيلى زود از اين حالت خارج مى شوند.
شناسايى فاكتورهاى كمك كننده به جلوگيرى از بيمارى آلزامير مى تواند بسيار مفيد باشد. در آزمايشات قبلى دانشمندان به اين نتيجه رسيده بودند كه تحصيلات يكى از اين فاكتورهاست. ولى امروز مطالعاتشان نشان مى دهد كه ارتباط سالم و مكرر با دوستان و اقوام و داشتن يك روابط اجتماعى خوب نيز نقش مهم و مثبتى در جلوگيرى از ابتلا به اين بيمارى ايفا مى كند.
     
  
صفحه  صفحه 53 از 58:  « پیشین  1  ...  52  53  54  ...  58  پسین » 
علم و دانش

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA