انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 58 از 58:  « پیشین  1  2  3  ...  56  57  58

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


زن

 
کاهو را براي درمان بي‌خوابي مصرف کنيد


به گفته محققان مصرف کاهو در درمان بي‌خوابي مؤثرست.

به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران، کاهو سرشار از نمک‌هاي معدني است که موجب تصفيه خون، حفظ هوشياري مغز و سلامت بدن و درمان بي‌خوابي مي‌شود.

کاهو همچنين مقدار قابل توجهي آب، پروتئين، نشاسته، کلسيم، فسفر، آهن و چربي دارد.

تقويت بينايي و درمان تپش قلب، مشکلات عصبي، معده درد و يبوست از ديگر خواص کاهوست.

=============================

صفحه‌ي كليد رايانه‌ها منبع آلودگي در بيمارستان‌هاست

تحقيقات دانشمندان نشان مي‌دهد كه صفحه‌ي كليد رايانه‌هاي مورد استفاده در بيمارستان‌ها، منشاء اصلي شيوع باكتري‌هايي هستد كه كاركنان مي‌توانند آن‌ها را به بيماران منتقل كنند و بايد هر روز ضد عفوني شوند.

به گزارش سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان نمونه‌هايي را از 25 صفحه‌ي كليد رايانه در بخش‌هاي مختلف بيمارستان‌هاي دانشگاه كاروليناي شمالي را جمع‌آوري كرده و دريافتند كه هر صفحه حداقل به دو نوع مختلف باكتري آلوده است.

ويليام روتالا - از سيستم مركز سلامتي دانشگاه كاروليناي شمالي و ديگر محققان مي‌گويند صفحه كليد‌ها عموما ناقل نوعي از باكتري هستند كه عامل اصلي پيدايش فشار خون در بيماران است.

آن‌ها 13 نوع ديگر از باكتري‌ها را در صفحه‌ي كليد‌ها پيدا كردند، همچنين محققان انواع مختلفي از مواد ضد عفوني را براي پاك كردن صفحه‌ي كليد مورد آزمايش قرار دادند. البته به گفته‌ي اين محققان، تلفن همراه و رايانه‌هاي مورد استفاده‌ي بيماران مختلف نيز بايد ضد عفوني شوند.
     
  
زن

 
از خواص موز چه مي‌دانيد؟

موز با نگهداشتن كلسيم در بدن به تقويت استخوان‌ها كمك مي‌كند[خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده



ميوه شيرين غني و كرم رنگ موز ميوه‌اي مطلوب براي تمام گروه‌هاي سني از نوزادان گرفته تا افراد بزرگسال است.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، اين ميوه كه انرژي بسيار بالايي دارد سرشار از پتاسيم است.

موز يكي از بهترين منابع خوراكي غني از پتاسيم است. پتاسيم يكي از مواد معدني ضروري براي حفظ فشار خون طبيعي بدن و فعاليت قلب است. از آنجا كه به طور متوسط هر عدد ميوه موز حاوي 467 ميلي‌گرم پتاسيم و تنها يك ميلي‌گرم سديم است لذا خوردن يك ميوه در روز مي‌تواند به پيشگيري از ابتلا به فشار خون بالا و نيز حفاظت در برابر عارضه آترواسكلروز كمك كند.

تاثير مصرف مواد غذايي غني از پتاسيم مانند موز در كاهش فشار خون در چندين مطالعه و پژوهش مختلف نشان داده شده است؛ براي مثال در يك مجموعه از اين مطالعات محققان بر روي 40 هزار متخصص بهداشتي مرد آمريكايي به مدت 4 سال براي تشخيص تاثيرات رژيم غذايي بر روي فشار خون آزمايش و بررسي كردند نتايج اين مطالعات نشان داد مرداني كه در رژيم غذايي آنها مقادير بالايي پتاسيم وجود دارد و نيز از مواد غذايي سرشار از منيزيم و نيز خوراكي مصرف مي‌كنند خطر بروز سكته مغزي و ميزان قابل توجهي كاهش پيدا مي‌كند.

همچنين گروهي ديگر از مطالعات نشان داده است كه مصرف مواد غذايي سرشار از فيبر خوراكي مانند موز، از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي جلوگيري مي‌كند در اين مطالعات نيز تقريبا 10 هزار آمريكايي بزرگسال به مدت 19 سال شركت داشتند.

علاوه بر اين مزيت پتاسيم موجود در موز همچنين مي‌تواند به رشد و تقويت سلامت استخوان‌هاي بدن كمك كند پتاسيم با افزايش از دست رفتن كليسم بدن از طريق ادرار كه در نتيجه خوردن نمك زياد اين اتفاق مي‌افتد مقابله مي‌كند و بنابراين مانع از اين مي‌شود كه استخوان‌ها با سرعت نازك شده و تحليل بروند.

موز از مدت‌ها پيش به دليل تاثيرات ضد اسيدي آن شناخته شده كه زخم معده و آسيب‌هاي ناشي از آن مقابله مي‌كند در مطالعه‌اي در اين زمينه مشخص شد كه يك تركيب ساده از موز و شير به ميزان قابل توجهي مانع از ترشح اسيد معده مي‌شود موز به افرادي كه با مشكل دفع مواجه هستند كمك مي‌كند. براي مثال يك دوره ابتلا به اسهال مي‌تواند به سرعت الكتروليت‌هاي مهم موجود در بدن را دفع كند موز مي‌تواند ذخاير پتاسيم بدن را كه يكي از مهمترين الكتروليت‌ها است به بدن باز گرداند.

همچنين اين ميوه حاوي پكتين نوعي فيبر محلول است كه حركات لوله‌هاي گوارشي را متعادل كرده و باعث بهبود يبوست مي‌شود. شايد به خاطر داشته باشيد كه در سنين كودكي مادرتان به شما توصيه مي‌كرده كه براي تقويت قدرت بينايي‌تان هويج بخوريد و اين در حالي است كه محققان نيز توصيه مي‌كنند در سنين بزرگسالي براي تقويت بينايي موز بخوريد.

گروهي ديگر از تحقيقات نيز حاكي از آن است كه مصرف منظم تمام انواع ميوه‌ها و سبزيجات به ويژه موز به ميزان قابل توجهي از خطر ابتلا به سرطان كليه مي‌كاهد.

مهمترين مواد و تركيبات مغذي موجود در مقدار مشخصي از اين ميوه به قرار زير است:

در هر عدد ميوه موز 56/108 كالري انرژي، 68/0 ميليگرم ويتامين B6 به ارزش غذايي روزانه 0/34 درصد، 74/10 ميليگرم ويتامين C به ارزش غذايي روزانه 9/17 درصد، 28/467 ميليگرم پتاسيم به ارزش غذايي روزانه 4/13 درصد، 83/2 گرم فيبر خوراكي به ارزش غذايي روزانه 3/11 درصد و بالاخره 18/0 ميليگرم منگنز به ارزش غذايي روزانه 0/9 درصد وجود دارد.
     
  
زن

 
كمبود ترشح هورمون استروژن منجر به بروز شكستگي استخوان لگن در مردان مسن مي‌شود


تازه‌ترين پژوهش‌ها حاكي از آن است كه مردان مسني كه سطح هورمون استروژن در بدن آنها از حد طبيعي كمتر مي‌شود در معرض شكستگي استخوان لگن قرار دارند و در مرداني كه هم ترشح هورمون استروژن و هم تستوسترون كاهش مي‌يابد بيشتر در معرض اين قبيل شكستگي‌ها قرار دارند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اگر چه در حال حاضر هيچ آزمايش متداولي براي انداز‌ه‌گيري ميزان ترشح استروژن در مردان وجود ندارد اما كارشناسان معتقدند كه روزي درمان براي كاهش ميزان ترشح اين هورمون نيز امكان پذير خواهد شد.

محققان مي‌گويند تا آن زمان مرداني كه دچار از دست دادن تراكم استخواني مي‌شوند بايد به منظور كمك به بهبود اين وضعيت و كاهش خطر بروز آسيب‌هاي استخوان لگن از مكمل‌هاي ويتامين D و كلسيم مصرف كنند.

نتايج اين بررسي‌ها در مجله آمريكايي مديسين به چاپ رسيده است.

دكتر ثرياسي آمين روماتو لوژيست كلينيك مايو در ايالات متحده در اين باره خاطرنشان كرد: تنها در چند سال اخير محققان پي به اهميت كاهش هورمون استروژن براي مردان و تاثير آن در سلامت استخوان‌هاي آنها برده‌اند.

آمارها نشان مي‌دهد كه كاهش ترشح اين هورمون در تقريبا روي 15 درصد از جمعيت مردان تاثير مي‌گذارد.

آمين سرپرست اين گروه تحقيقاتي در ادامه افزود: توجه به شكستگي‌هاي استخوان لگن به اين دليل اهميت دارد كه با افزايش آمار حالت‌هاي بيمار گونه و مرگ و مير‌هاي ناشي از آن در ارتباط است.

آمارها نشان مي‌دهد كه بعد از بروز اين قبيل آسيب‌هاي لگني، بيش از 50 درصد از مردان نيازمند مراقبت‌هاي بيمارستاني هستند و 37 درصد از آنها نيز ظرف يك سال پس از بروز اين شكستگي‌ها جان خود را از دست مي‌دهند.

در اين پژوهش 793 مرد بين سالهاي 1981 تا 1983 مورد آزمايش و مطالعه قرار گرفتند.
     
  
زن

 
اختلالات رواني مادر به فرزند قابل انتقال است

براساس مطالعات انجام شده در ايالات متحده آمريكا، احتمال ابتلا به مشكلات رفتاري در كودكاني كه مادران آنها مشكلات سلامت رواني دارند يا با سوء استفاده‌هاي مادي و خشونت‌هاي داخل خانواده مواجه هستند، در سن 3 سالگي بيشتر از ساير همسالانشان است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين پژوهش محققان مركز تحقيقاتي متميتكا پاليسي 2800 كودك متولد شده در 18 شهر بزرگ ايالات متحده را به مدت 3 سال مورد آزمايش و مطالعه قرار دادند.

اين بررسي‌ها نشان داده است كه يك سال پس از تولد نوزاد، نيمي از مادران حداقل يكي از 3 مشكل فوق الذكر - اختلال رواني، سوء استفاده‌هاي مادي خشونت‌ داخلي - را تجربه مي‌كنند و 22 درصد از كودكان آن‌ها نيز حداقل به يكي از مشكلات رفتاري مانند پرخاشگري، اضطراب - افسردگي يا بيش فعالي مبتلا هستند.

گفتني است كه هر چه مشكل مادر حادتر باشد تاثير آن بر روي كودك وي نيز شديدتر است.

نتايج اين مطالعات در مجله آرشيو سايكياتري جنرال منتشر شده است.
     
  
زن

 
فصل تولد در ابتلا به اختلالات رواني مؤثرست

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


محققان انگليسي اعلام كردند: افرادي كه در فصل بهار يا اوايل تابستان متولد مي‌شوند بيشتر با خطر خودكشي مواجه‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين محققان در جريان مطالعه بر روي 26 هزار و 916 مورد خودكشي در انگليس و ويلز دريافته‌اند نوزاداني كه در ماه‌هاي فصل بهار متولد مي‌شوند 17 درصد بيشتر از ساير نوزادان اقدام به خودكشي مي‌كنند.

اين گروه تحقيقاتي نتيجه گرفته‌اند كه خطر اين افزايش در واقع اين واقعيت را منعكس مي‌كند كه بيشتر افرادي كه الكل مصرف مي‌كنند و يا به افسردگي و ساير اختلالات رواني مبتلا هستند در اين ماه‌ها متولد شده‌اند.

نتايج اين تحقيقات در مجله انگليسي سايكياتري منتشر شده است.

اين محققان مي‌گويند: همه ما متولد مي‌شويم اما برخي از ما براي ابتلا به برخي از بيماري ‌هاي خاص مستعدتر هستيم.

دانشمندان در همين زمينه فاكتور فصل تولد را براي مطالعه بر روي برخي از بيماري‌ها از جمله سرطانها، بيماري‌هاي قلبي و نيز تومورهاي مغزي مورد توجه قرار داده‌اند.
     
  
زن

 
يك متخصص: برخي از خميردندان‌ها باعث ايجاد آفت دهان مي‌شوند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


از مهمترين عوامل زمينه‌ساز زخم‌هاي آفتي وراثت، كمبود برخي تركيبات خوني مانند آهن، فوليك اسيد، ويتامين B12 و آنومالي‌هاي ايمونولوژيك ( به هم خوردن سيستم ايمني) است.

دكتر رضا حسين‌پور متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، ضمن بيان اين مطلب، گفت: آفت يك بيماري نيست بلكه يك سندرم كلينيكي با علل زمينه‌ساز مختلف است؛ به عبارت بهتر عوامل متفاوتي مي‌تواند زخم‌هايي را در دهان افراد ايجاد كنند كه به لحاظ شكل ظاهري به اين گونه زخم‌ها «آفت» اطلاق مي‌شود.

وي عوامل مختلفي از جمله تروما (صدمه)، استرس و اضطراب و همچنين حساسيت‌هاي غذايي را زمينه‌ساز بروز اين زخم‌ها در دهان دانست و افزود: برخي خمير دندان‌ها نيز داراي موادي مانند سديم لوريل سولفات SLS هستند كه در ايجاد اين زخم‌ها موثرند كه در اينگونه موارد بهتر است خمير دندان مربوط تعويض شود.

دكتر حسين‌پور با اشاره به نقش سيستم ايمني در تامين سلامت مخاط دهان اضافه كرد: يكي از مهمترين عوامل زمينه‌ساز زخم‌هاي آفتي، به هم خوردن تعادل سيستم ايمني است؛ اين موضوع باعث مي‌شود تا مخاط دهان حساس شود و آمادگي پذيرش آسيب‌هاي احتمالي را داشته باشد؛ به اين ترتيب پس از برخورد مخاط با عامل زمينه ساز، آفت ايجاد مي‌شود.

وي ادامه داد: زخم‌هاي آفتي در فرم ساده (مينور) پس از مدت يك تا دو هفته كاملا بهبود مي‌يابند و اثري نيز برجاي نمي‌گذارند ولي بهبود زخم‌هاي ماژور آفت، بيش از يك ماه به طول مي‌انجامد و پس از ترميم نيز محل زخم به صورت اسكار (جايگاه زخم) باقي مي‌ماند.

دكتر حسين‌پور ضمن اعلام اين كه، نمي‌توان علت خاص و مشخص براي ايجاد زخم‌ها و در نتيجه درمان قطعي آنها در نظر گرفت، افزود: رفع عوامل زمينه‌ساز مثل استرس، تروما، حساسيت‌هاي غذايي و كمبودهاي آهن، B12 و فوليك اسيد و همچنين رفع درد و سوزش زخم به وسيله درمان‌هاي دارويي كه موجب كاهش مدت زمان باقي ماندن زخم‌ها در دهان نيز مي‌شود از بهترين روش‌هاي درماني جديد در اين خصوص به شمار مي‌آيد.

اين متخصص در پايان تاكيد كرد: موفقيت درماني بيماراني كه دچار زخم‌هاي آفتي شديد و عود كننده هستند به خود آنان وابسته است بدين گونه كه با آگاهي از عوامل زمينه ساز و همكاري در جهت رفع آن عوامل مي‌توانند كمك شاياني به التيام زخم و درمان بهتر آن كنند.
     
  
زن

 
نياز كودكان و زنان باردار به «روي» بيش از ديگران است

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


يك متخصص تغذيه گفت:‌ به دليل آنكه ريز مغذي «روي» ارتباط نزديكي با رشد و نمو بدن دارد لذا نياز كودكان و زنان باردار به اين عنصر بيش از ديگران است.

دكتر فرزاد شيدفر، متخصص تغذيه و استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران ضمن بيان اين مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: عنصر روي و آهن از جمله مهمترين عناصر مورد نياز بدن هستند كه در گوشت‌هاي قرمز و سفيد و مغزها همچون پسته و گردو به وفور يافت مي‌شوند.

وي تاخير در رشد را مهمترين عارضه كمبود ريزمغذي روي در بدن دانست و تصريح كرد: نارسايي در رشد اندام‌ها، تاخير در رشد جنسي و بلوغ به ويژه در مردان، اختلال در التيام زخم‌ها، اختلال در حواس بويايي و چشايي و ريزش مو نيز از ديگر عوارض كمبود اين عنصر در بدن است.

دكتر شيدفر نياز روزانه زنان به عنصر روي را از 18 سالگي به بعد را 8 ميلي‌گرم و نياز مردان را 11 ميلي‌گرم عنوان كرد و گفت: البته نياز روزانه زنان باردار به اين عنصر 12 ميلي‌گرم است چرا كه كمبود روي در بدن مادر تاثير منفي بر رشد جنين خواهد داشت.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به اين كه مصرف روزانه 90 تا 100 گرم گوشت و حبوبات نياز افراد را به ريزمغذي روي برطرف مي‌كند، اظهار كرد: امروزه در دنيا استفاده از مكمل‌هاي روي در برنامه غذايي افراد رواج يافته است؛ به عنوان مثال با غني سازي آرد و ماكاروني توسط ريزمغذي‌هاي روي و آهن امكان جبران كمبود اين عناصر در بدن افراد فراهم شده است.
     
  
زن

 
يك روانشناس باليني: بيماران اسكيزوفرني هم مي‌توانند كار كنند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


در صورت كنترل علائم بيماري توسط بيمار و پزشك و با وجود حمايت‌هاي اجتماعي و خانوادگي، بيماران اسكيزوفرني هم قادر به كار كردن هستند.

دكتر شمس‌الدين كهاني روانشناس باليني در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران گفت: اسكيزوفرني يك اختلال رواني است كه بر اثر بد تنظيمي مدارهاي مغزي و افزايش ماده شيميايي دوپامين مغز باعث بروز مشكلاتي در سيستم رفتاري و عاطفي و نيز اختلال در تفكر فرد مي‌شود.

وي درخصوص فعاليت‌هاي اجتماعي اين افراد گفت: فعاليت اجتماعي بيماران اسكيزوفرني باعث حفظ ارتباط بيمار با خانواده و جامعه مي‌شود و وي را از خطر عود بيماري مصون مي‌دارد.

دكتر كهاني با ذكر ممنوعيت كار براي افرادي كه در دوران حاد بيماري خود قرار دارند، اضافه كرد: برخوردهاي نامناسب با بيماران و عدم رعايت تناسب كار با توانايي‌هاي فرد مبتلا باعث استرس بيشتر و افزايش شدت بيماري مي‌شود.

وي اقدامات كلان دولت را در ارائه شغل‌هاي متناسب با توانايي‌هاي اين بيماران و حمايت‌هاي مالي اين افراد و خانواده‌هاي آنها را از جدي‌ترين اقدامات درماني بيماران اسكيزوفرني ذكر كرد و افزود: انجام فعاليت‌هاي اجتماعي در بيماران اسكيزوفرني باعث ارتباط بيشتر اين افراد با جامعه و كمك به كنترل علائم بيماري آنها مي‌شود؛ همچنين، كيفيت درماني آنان را افزايش مي‌دهد.

دكتر كهاني ادامه داد: در نظر گرفتن شاخص‌هاي متناسب در انتخاب نوع فعاليت بيمار و ملاحظات كارفرما يا مسؤول مربوطه در محل كار از نكات اساسي در بهبود وضعيت بيماران اسكيزوفرني است.

اين روانشناس در پايان درمان‌هاي دارويي، شركت در جلسات آموزشي رفتار درماني و روان درماني بيماران اسكيزوفرني و همچنين برگزاري كارگاه‌هاي بازپروري روحي و جسمي به منظور افزايش سطح كيفي زندگي بيماران اسكيزوفرني را از اقدامات قابل كنترل اين بيماران ذكر كرد.
     
  
زن

 
شل كردن بدن 5 دقيقه قبل از كنترل فشارخون صحت نتايج را افزايش مي‌دهد


درخواست 5 دقيقه استراحت و شل كردن بدن، قبل از كنترل فشارخون بيمار، باعث مي‌شود نتايج به دست آمده به مراتب به واقعيت نزديك‌تر باشد.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، به نقل از مطالب عنوان شده در بولتن خبري جامعه قلب آمريكا، پزشكان حدس مي‌زنند نتيجه سنجش فشارخون در بيماراني كه بلافاصله پس از ورود به اورژانس يا مطب پزشك تحت آزمايش قرار مي‌گيرند عموما بالاتر از مقدار واقعي آن است.

بر همين اساس، پژوهشگران طي يك مطالعه ضمن بررسي تعدادي داوطلب كنترل فشارخون و درخواست آرام ساختن و شل كردن بدن (relaxation) از آنها، به اين نتيجه رسيدند كه با آرام‌تر شدن ريتم تنفس و ضربان قلب مي‌توان به نتيجه صحيح‌تري در زمينه فشارخون بيمار دست يافت.

==============================

نوبرانه ها ارزش غذايي ندارند

دكتر بزرگمهر در‌ ‌گفت‌وگو با ايسنا گفت: <با شروع فصل بهار خريد انواع ميوه‌هاي نوبرانه با استقبال زياد مردم روبرو مي‌شود،‌ ‌ولي متاسفانه ارزش غذايي اين ميوه‌ها كمتر از ميوه‌هاي ديگر است. بخصوص ويتامين‌ Bو‌ Cآنها به دليل نارس بودن آنها كمتراست‌.>‌ وي در رابطه با بهداشتي بودن نوبرانه‌ها‌ ‌نيز بيان كرد: <معمولا اين ميوه‌ها توسط دست فروشان به فروش مي‌رسند و به خاطر تازه ماندن آنها مدام روي آن آب مي‌ريزند و اصلا بهداشتي بودن آن مشخص نيست. ضمن اينكه‌ ‌چون نوبرانه‌ها عموما در معرض آفتاب قرار دارند لك دار و گاهي له شده‌اند و آن‌ ‌ميزان كم ويتاميني هم كه دارند از بين مي‌رود‌.> ‌بزرگمهر همچنين قيمت اين نوع ميوه‌ها را‌ ‌نيز گران دانست و خاطرنشان كرد: <نوبرانه معمولا دو برابر ميوه‌هاي معمولي به فروش‌ ‌مي‌رسند كه از لحاظ اقتصادي به صرفه نيست در عين اينكه مزه جالبي هم ندارند‌. >
     
  
زن

 
نوشيدن چاي بعد از غذا جذب آهن در بدن را كاهش مي‌دهد

خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


به گفته يك متخصص تغذيه، كاهش سطح تري گلسيريد (TG) سرم خون، كاهش تجمع پلاكتهاي خون، كاهش احتمال لخته‌سازي و در نتيجه كاهش ريسك بيماريهاي قلبي- عروقي و سكته مغزي و همچنين تاثير بر رشد و تكامل سيستم عصبي - مغزي جنين از اثرات سودمند (اثرات فيزيولوژيك) امگا 3 بر بدن است.

دكتر رضا اماني، مدير گروه رشته تغذيه دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز، در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خوزستان - با اشاره به ناشناخته بودن اثر مكملها (دوزهاي دارويي) امگا 3 در مقادير بالا و زمان طولاني اظهاركرد: « بحث مكملها بطور كلي ويتامينها و املاح و از جمله امگا 3 نياز به بررسي طولاني مدت و نتايج حاصل از مطالعات انساني دارد.»

وي با بيان اين كه امگا 3 به صورت كپسول و روغن ماهي در بازار موجود است، يادآور شد: « مكمل خود اسيدهاي امگا 3 بين يك تا سه گرم اثرات فيزيولوژيك دارد و در مقادير كمتر اين اثرات مشاهده نمي‌شود.»

اماني يادآور شد:« امگا 3 دسته‌اي از اسيدهاي چرب غير اشباع هستند كه براي هضم و جذب نياز به صفرا دارند و فرد بايد از لحاظ سيستم صفراوي سالم بوده و مشكلات گوارشي و سوء جذب نداشته باشد.»

وي با اشاره به اين كه در ايران سوء تغذيه مربوط به كمبود ريز مغذيهاي آهن، يد، ويتامين A، ريبوفلاوين (B2) و روي مطرح است، خاطرنشان كرد: « در كشور ما مقدار پروتئيني كه افراد دريافت مي‌كند كافي است اما بايد نيمي از پروتئين مصرف شده آنها از نوع حيواني ( مرغ، تخم‌مرغ، لبنيات و...) باشد. »

عضو هيات عملي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز با اشاره به برگزاري نخستين كارگاه غني‌سازي آرد با آهن در خوزستان يادآور شد: « در حال حاضر نحوه تهيه نان صحيح نيست و جذب آهن را كاهش مي‌دهد. با توجه به اهميت نقش غلات در تامين آهن بدن، اما جذب آهن حاصل از غلات به دليل وجود تركيبات فتيات در پوسته غلات پائين است.»

وي تصريح كرد: « هر چه تخمير آرد و نان بيشتر باشد اثرات بازدارندگي فتيات كمتر است و افزودن جوش‌شيرين به نام عاملي مهم در كاهش ميزان جذب آهن غلات است.»

اماني عنوان كرد: « تانين موجود در چاي به گفته برخي از منابع بيشترين تاثير را در كاهش ميزان جذب آهن غلات دارد. به افراد مخصوصا خانم‌ها و كودكان بايد آموزش داده شود كه بعد از صرف غذا چاي ننوشند.»

وي افزود:« عوامل ياد شده در ميزان جذب آهن گوشت تاثيري ندارند.»

اين متخصص تغذيه مصرف منابع گياهي آهن ( غلات و حبوبات و سبزيها) را همراه با منابع تازه ويتامين C ضروري دانست و يادآور شد: « براي مثال قسمت اعظم ويتامين C اسفناج كه غني از آهن است، در اثر پخته شدن به صورت غيرفعال تغيير مي‌كند، بنابراين آهن باقي مانده در آن نياز به يك منبع ويتامين C تازه دارد.»

وي همچنين يادآور شد: « رعايت بهداشت فردي و كاهش عفونتها و انگلها در كاهش كم خوني تاثير دارد.»
     
  
صفحه  صفحه 58 از 58:  « پیشین  1  2  3  ...  56  57  58 
علم و دانش

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA