انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 5 از 6:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  پسین »

از بیماری ام اس چه می دانید


مرد

 
غذا و احساسات در مبتلایان ام اس

بسیاری از مبتلایان به ام اس از افسردگی در زمانهای مختلف رنج می‌برند. عکس‌العمل افراد در مواجه با افسردگی متفاوت است. بعضی از افراد هنگامیکه افسرده هستند با مصرف برخی از غذاها ناراحتی خود را کاهش می‌دهند. مثلاً مقدار زیادی سیب زمینی سرخ شده، ماکارونی با پنیر و یا غذاهای مورد علاقه خود را می‌خورند. بنابراین خطر دریافت چربی، شکر و کالری اضافی سلامتی آنها را تهدید می‌کند. اما بعضی از افراد زمانیکه افسرده می‌شوند، اشتهایشان کاهش می‌یابد. بنابراین مهم است که بدانید احساس افسردگی چه تأثیری بر نحوه تغذیه و سلامتی شما می‌گذارد. در این مواقع سعی کنید از پزشک برای درمان افسردگی خود کمک بگیرید. افسردگیهای شدید با تجویز برخی داروها قابل درمان است.




نگرانیهایی در مورد مثانه:
مشکلات مثانه ممکن است قابل درمان باشد. با پزشک خود به محض دیدن اولین علامت مشورت کنید. ترس از تکرر ادرار و کاهش کنترل آن باعث می‌شود بسیاری از افراد مبتلا به MS که مشکلات مثانه دارند مایعات خود را محدود کنند. محدودیت در دریافت مایعات ممکن است باعث کم آبی، خشکی دهان، بلع دشوار، کاهش اشتها، یبوست، و حتی کمبود بعضی از مواد مغذی گردد. نوشیدن 6 تا 8 اونس آب یا مایعات در هر روز ضروری است.

برای اینکه مایعات کافی دریافت کنید، روشهای زیر را بکارگیرید:
* سعی کنید از نوشیدن آب لذت ببرید، زمانیکه با یک منبع آب مواجه می‌شوید، سعی کنید یک جرعه از آن بنوشید.
* یک بطری قابل حمل آب همیشه باخود داشته باشید.
* در میان وعده‌ها و در وعده‌های اصلی غذا از آب میوه، شیر و یا آب استفاده کنید.
* نوشیدنیهای غنی از کافئین را محدود کنید مثل قهوه، چای، کولا و سایر نوشیدنیهای غیر الکلی. کافئین به عنوان دیورتیک (ادرار آور) عمل می‌کند و باید کسانیکه مشکلات مثانه دارند از آن اجتناب کنند.
* اگر الکل می‌نوشید، در مصرف آن محتاط باشید. الکل مواد مغذی کم ولی کالری بالایی دارد. الکل از فعالیتهای حیاتی مربوط به سیستم عصبی مرکزی می‌کاهد و باعث افزایش مشکلات مربوط به تعادل بدن می‌شود. و ممکن است باعث تحریک مثانه و تشدید مشکلات مربوط به مثانه گردد.
اگر شما مستعد ابتلا به عفونتهای ادراری هستید، نوشیدن مایعاتی که به اسیدی شدن ادرار کمک کند، می‌تواند از این عفونتها جلوگیری کند. از نمونه آنها می‌توان آب آلو، زرد‌آلو، سیب و نوعی توت قرمز به نام کرانبری را نام برد. از غذاها یا مایعاتی که ادرار را قلیایی می‌کنند اجتناب کنید مثل آب مرکبات (آب پرتقال و گریپ فروت)، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیای چشم بلبلی و آنتی اسیدهای محتوی بی‌کربنات سدیم.

تنظیم حرکات روده:
یبوست ممکن است در نتیجه ام اس یا عادات شما باشد. در هر صورت ناامید نشوید و از روشهای زیر بهره بگیرید:
* مقدار فیبر مصرفی خود را افزایش دهید. فیبر رژیمی‌ماده‌ای است که در غلات، مغزها، دانه‌ها، سبزیجات و میوه‌ها یافت می‌شود و قابل هضم و یا قابل جذب توسط بدن نمی‌باشد. (مواد غذایی حیوانی محتوی فیبر رژیمی‌نمی‌باشند).
* رژیمی ‌که محتوی 25 تا 30 گرم فیبر در هر روز باشد به بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. در ضمن این مقدار فیبر می‌تواند باعث احساس سیری شده و مقدار دریافت غذای شما را کاهش دهد.
* برای افزودن فیبر به رژیم غذایی با مقادیر کم شروع کنید، زیرا افزودن مقدار زیادی فیبر به طور ناگهانی، باعث نفخ، دل درد، اسهال و یا سایر علائم می‌گردد و شما را از انجام این کار منصرف می‌کند.
* سعی کنید در هر وعده اصلی غذایی یا در میان وعده‌ها از میوه‌‌ها استفاده کنید.
* از انواع لوبیاها، نخودها و عدس بیشتر استفاده کنید.
* از برنج قهوه‌ای، ماکارونی تهیه شده از گندم با سبوس و جو (به عنوان غلات کامل) بیشتر استفاده کنید.
* با استفاده از خشکبار و انواع سبزیهای خام میان وعده‌های خوشمزه تهیه کنید.
اگر تصور می‌کنید خوردن این مقدار فیبر مشکل است می‌توانید از مکملهای فیبر استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری ازاین مکملها، 15 گرم فیبر دارد. مکملهای فیبر ملین نمی‌باشند.
ولی قبل از استفاده از آنها، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
* فراموش نکنید که فیبر مقدار قابل توجهی آب جذب می‌کند، بنابراین زمانیکه فیبر دریافتی خود را افزایش می‌دهید، مایعات کافی بنوشید.
* علاوه بر مصرف فیبر، فعالیت فیزیکی می‌تواند از بروز یبوست در شما جلوگیری کند.
توجه داشته باشید که عدم کنترل مدفوع در بیماری MS اغلب به دلیل یبوست اتفاق می‌افتد.

از کاهش توده استخوانی جلوگیری کنید:
مبتلایان به MS ممکن است در معرض خطر پوکی استخوان یا استئوپروز قرار گیرند. پوکی استخوان در مبتلایان به MS به دلیل عدم تحرک، رژیم فقیر از کلسیم، و استفاده از داروهای استروئیدی (کورتونها) پدید می‌آید.

به منظور پیشگیری از پوکی استخوان به نکات زیر توجه کنید:
* مواد غذایی غنی از کلسیم بخورید مثل فرآورده‌های لبنی کم چرب، سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی همراه با استخوانهای خوراکی آنها، و بعضی از مواد غذایی غنی شده مثل آب پرتقال و سریال. در مصرف پروتئین، کافئین و سدیم تعادل را رعایت کنید، چون این مواد در جذب کلسیم تداخل می‌کنند.
* ویتامین D به میزان کافی دریافت کنید. این ویتامین، یک ماده مغذی مهم در جذب کلسیم محسوب می‌شود. به شرط اینکه پوست بدن در معرض نور کافی خورشید به طور مستقیم قرار گیرد، بدن می‌تواند مقدار کافی از این ویتامین را بسازد، ولی بسیاری از مبتلایان به MS به منظور جلوگیری از خستگی ناشی از گرما از نور خورشید دوری می‌کنند. بنابراین مطمئن‌ترین انتخاب برای این بیماران استفاده از مکملهای ویتامین D تحت نظر پزشک است.
* فعالیت داشته باشید. ورزشهایی را انتخاب کنید که استخوانهایتان تحت تحمل وزن بدنتان قرار گیرند.

مشکلات مربوط به جویدن و بلعیدن:
* نوشیدنیهای نسبتا غلیظ بلعیدن را آسانتر می‌کنند، ازاین نوشیدنیها می‌توان به آب میوه‌های ژلاتینی، سسهای میوه‌‌ای، شربتها و پودینگها اشاره کرد.
* مواد غذایی که به آسانی خرد می‌شوند مثل انواع چیپسها، کراکرها، نان سوخاری و کیکها می‌توانند بلعیدن را مشکل‌تر کنند از اینگونه مواد غذایی اجتناب کنید.
* مواد غذایی نرم‌ نیازی ندارند که زیاد جویده شوند. از سیب زمینی له شده و پخته شده به جای سرخ شده استفاده کنید به جای استفاده از میوه‌ها و سبزیهای خام از پخته آنها استفاده کنید. در صورت لزوم از مخلوط کن برای نرم کردن مواد غذایی استفاده کنید.
* سعی کنید از لقمه‌های کوچک غذا استفاده کنید تا زمانیکه دچار مشکلات بلع هستید از جویدن آنها خسته نشوید.

ام اس و مشکلات دیگر:
مبتلایان به ام اس معمولاً مشکلات دیگری هم دارند. دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا مشکلاتی است که معمولاً مبتلایان به ام اس به آن دچار می‌شوند و نیاز دارند که از رژیمهای غذایی خاص و داروها استفاده کنند. رژیم شناسان می‌توانند اطلاعات تغذیه‌ای مناسبی رادر اختیار این بیماران قرار دهند.
     
  
مرد

 
علائم بالینی ام اس

سیر بالینی : بیماری اکثراً حمله ای و دوره ای است . در دوره هایی عود می کند با ضعف پاها ، عدم تعادل ، سرگیجه ، استفراغ ، دوبینی، گزگز دست ها و صورت . همه علائم بیماری مربوط به عود نیست . حمله یا عود ، بروز یکسری مشکلات در بیمار است که برای پزشک قابل شناسایی باشد و حداقل ۲۴ h یا ۴۸ h ادامه پیدا کند . اگر علائم تنها چند دقیقه باشد و بعد رفع شود ، عود نیست و ممکن است بطور طبیعی در هر بیماری رخ دهد.



علائم و نشانه‌ها
بیماری ام.اس یکی از بیماری‌هایی است که تنوع در علائم آن وجود دارد و بروز نشانه‌های بالینی در همه مبتلایان به ام. اس یکسان نیست و نوع، شدت و زمان بروز آن متفاوت است، مثلاً یک بیمار به صورت خواب‌رفتگی و سوزن‌سوزن شدن یک عضو و بیمار دیگر با تاری دید مراجعه می‌کند. بروز علائم بالینی در ام. اس بسته به محل ضایعه در سیستم عصبی مرکزی دارد که بر اساس آن نشانه‌های ام. اس را می‌توان به علائم حرکتی، حسی، بینائی، مخچه‌ای، ساقه مغز و علائم روحی روانی و شناختی و علائم دستگاه خودکار بدن تقسیم کرد.

علائم
علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت است و نیز بستگی به بخش آسیب دیده دارد.
علائم ابتدایی بسیار خفیف هستند، از قبیل بی حسی اعضای بدن نظیر دست و پا، خستگی و ضعف، عدم تعادل و سرگیجه، سوزش موضعی در اندام ها، نقص در بینایی و درد شدید در ناحیه صورت.
با پیشرفت این بیماری علائم شدیدتر نیز بروز می کند از جمله دردهای مزمن کمر و ماهیچه ها، اسپاسم یا گرفتگی ماهیچه ها، فلج، ناتوانی جنسی، اختلال در صحبت کردن، مشکل در بلع، مشکل در حافظه، از دست دادن بینایی و نابینایی کامل.
علائم اولیه بسیار خفیف بوده و امکان دارد در ابتدا تشخیص داده نشود اما با پیشرفت این بیماری، علائم نیز شدت می یابد و به قدری می رسد که فرد کاملاً فلج می شود و حتی نمی تواند از خود مراقبت کند.
علائم حرکتی
به صورت ضعف و بی‌قوتی اندام‌هاست.



مشکلات حرکتی :
کنترل تمام اعمال و حرکات توسط مغز صادر و از طریق نخاع به دست و پا منتقل می شود لذا اگر در این مسیر ضایعه ای ایجاد شود سبب مشکلات حرکتی و ضعف در دست وپا می شود . ضعف دست و پا در بیماری m s ممکن است محدود به یک دست و یا دست و پای یک سمت و یا هر دو پا باشد از خصوصیات دیگر ضعف است

مشکلات حرکتی نیز از علایم دیگر این بیماری است و از آنجایی که کنترل تمام اعمال و حرکات توسط مغز صادر و از طریق نخاع به دست و پا منتقل می‌شود، لذا اگر در این مسیر ضایعه‌ای ایجاد شود، سبب مشکلات حرکتی و ضعف در دست و پا می‌شود، ضعف دست و پا در بیماری ام اس ممکن است، محدود به یک دست و یا دست و پای یک سمت و یا هر دو پا باشد، از خصوصیات دیگر ضعف ناشی از بیماری ام اس ایجاد سفتی در دست و پا است ، بعضا اگر بیمار بخواهد دست و پا را شل کند، دست و پا هنوز سفت است و به سختی حرکت می‌کند .

علائم حسی
به صورت کاهش حس یا احساس سوزن‌سوزن شدن یا کرختی در اندام می‌باشد.


مشکلات حسی بیماری ms بعلت ایجاد ضایعه ای در مسیر الیاف منتقل کننده حس از دست و پا به مغز رخ می دهد که این ضایعه ممکن است در نخاع یا در مغز باشد و یا گاهی اوقات بصورت ایجاد احساسات کاذبی مثل سوزش ، سوزن – سوزن شدن و خواب رفتن دست و پا باشد. گاهی اوقات نیز مشکلات حسی بصورت دردهای تیر کشنده در دست و پا است

اختلال تکلم و اختلال بلع :
برای صحبت کردن و بلعیدن غذا نیز عضلات زبان و حلق باید هم قدرت کافی برای انقباض داشته باشند و هم با یکدیگر کاملاً هماهنگ عمل کنند ، لذا اگر اختلالی در این موضوع ایجاد شود سبب تغییر تن صدا و مشکل در صحبت کردن روان و همینطور مشکل در بلع غذا و مایعات می شود .

مشکلات تعادلی :
یکی از مشکلات شایع در بیماری m s مشکل در حفظ تعادل موقع ایستادن و راه رفتن و یا مشکل در انجام کارهایی مثل خیاطی است برای انجام هر کاری باید انقباض عضلات و حرکت دست و پا کاملاً هماهنگ باشد . مرکزی که مسئول این هماهنگی است مخچه است . اگر ضایعه ای در مخچه ایجاد شود عدم تعادل درانجام کارها و راه رفتن ولرزش در دست ایجاد می شود.


لرزش : همه بیماران ms ، لرزش را تجربه کرده اند. اکثراً لرزش ها خوب به دارو پاسخ می دهند. در لرزش مخچه ای که عمدتاً همراه عدم تعادل است ، هنوز درمان قطعی ودرستی برای آن یافت نشده است .


علائم مخچه‌ای
بـه صورت لـرزش شدید، حرکات لرزشی در چشم‌ها(نیستاگوموس)، اختلال تکلـم، بی‌مهارتـی در انجــام
حرکات پیچیده و اختلال تعادل.
     
  
مرد

 
ضرورت ورزش برای بیماران ام‌ اس

نتایج یک پایان‌نامه نشان داد: تمرینات ورزشی در زنان مبتلا به ام.اس باعث کاهش خستگی در آنها می‌شود.
منصوره صنیعی از دانشکده‌ی پرستاری و مامایی شهید بهشتی با راهنمایی دکتر زهرا مشتاق عشق و دکتر سید مسعود نبوی در پایان‌نامه‌ای به بررسی تاثیر تمرینات ورزشی بر توانایی انجام فعالیت‌های زندگی روزانه زنان مبتلا به ام.اس مراجعه کننده به انجمن ام.اس ایران پرداخته است.


در این مطالعه ‌٢٨ مددجوی دارای مشخصات خاص واحدهای مورد پژوهشی به صورت تدریجی و با استفاده از روش نمونه‌گیری غیراحتمالی و در دسترس انتخاب شدند. سپس پرسشنامه‌ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات مربوط به بیماری،‌ اطلاعات در زمینه توانایی انجام فعالیت‌ زندگی روزانه و شدت خستگی، توسط هر نمونه تکمیل شد.

پس از آن یک دوره ‌٨ هفته‌ای تمرینات ورزشی انجام شد که شامل ‌۴ مرحله گرم‌کننده، دوی تفریحی، هوازی سوئدی و خنک‌کننده بود.
گفتنی است، افرا مورد بررسی همه زن بوده و در گروه سنی ‌٢٠ تا ‌۴۵ سال قرار داشتند و میانگین سنی آنها ‌۵٧/٢٩ سال بود که ‌١/۵٧ درصد متاهل، ‌۴/۶۴ درصد تحصیلات بالاتر از دیپلم داشتند، ‌٧۵ درصد خانه‌دار و طول مدت ابتلا به بیماری در ‌۴/۴۶ درصد بین ‌۵ تا ‌٨ سال بود.
از سوی دیگر، دفعات عود بیماری طی یک سال اخیر در ‌٣/٣٩ درصد یک بار بود و بیشترین واحدهای ‌٣/۶۴ درصد هیچ سابقه بستری در بیمارستان طی یک سال اخیر را نداشتند؛ اولین علامت بیماری در ‌۵٠ درصد واحدها اختلال بینایی مطرح شد و ‌٣/۶۴ درصد از واحدها نیز خستگی را مهمترین مشکل ناتوان‌کننده بیماری اعلام کردند و ‌١/۵٧ درصد از بیماران دارای وضعیت گسترش ناتوانی بین صفر تا ‌٣ بودند.
همچنین، پس از مقایسه‌ی امتیازات توانایی انجام فعالیت پایه زندگی روزانه قبل و بعد از تمرینات ورزشی با pv<0/‌٠٠٠١ اختلاف معنادار بود، یعنی تاثیر تمرینات ورزشی بر ارتقاء توانایی انجام فعالیت‌های مفید و پایه زندگی روزانه تایید شد و این فرضیه که تمرینات ورزشی بر کاهش شدت خستگی موثر است تایید گردید.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد، در این بررسی ارتباط بین عوامل دموگرافیک و توانایی انجام فعالیت‌های زندگی روزانه قبل و بعد از تمرینات ورزشی، تنها سن و وضعیت تاهل با توانایی انجام فعالیت‌های پایه و مفید زندگی روزانه و بعد از ورزش ارتباط معنی‌دار داشتند. اما هیچکدام از موارد فوق (سن و وضعیت تاهل) با شدت خستگی قبل و بعد از ورزش ارتباط معنادار نداشتند. سایر عوامل دموگرافیک و اطلاعات مربوط به بیماری (شغل، میزان تحصیلات) با توانایی انجام فعالیت‌های زندگی روزانه، از نظر آماری ارتباط معناداری نداشتند.
     
  
مرد

 
شما به عنوان بیمار ام اس چه باید بکنید

شاید بهتر باشد کارهایی را که به عنوان بیمار ام‌اس به عهده شماست با شماره مشخص نماییم .

1- اولین قدم در برخورد با ام‌اس آن است که روحیه خود را حفظ کنید . با اعتماد به نفس و امید به آینده با بیماری کنار بیایید و زندگی اجتماعی و عادی خود را مفیدتر از گذشته سپری کنید .

2- اطلاعات صحیح و کامل را در مورد بیماری از پزشک معالج ، کادر درمانی یا مشاورین آگاه در انجمن ام‌اس کسب نمایید . به شایعات یا خبرهای جسته و گریخته نوشته شده در مطبوعات یا پخش شده از صدا و سیما توجه ننمایید .



3- به یاد داشته باشید دادن اطلاعات کامل و دقیق در شروع بیماری یا در مراحل مختلف سیر آن در تشخیص صحیح بیماری یا حملات آن به پزشک معالج کمک بسیار زیادی می‌کند .

4- هر گونه تغییر جزئی در وضعیت سلامت عمومی‌ خود را هر چند بی اهمیت جدی گرفته با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

5- از آنجائیکه ام‌اس بیماری مزمنی است، درمان طولانی را طلب می‌کند . علاوه بر آن باید شیوه صحیح زندگی را نیاز بیاموزید و بکار ببندید تا از عوارض بیماری کاسته و زندگی شما حداقل تأ ثیررا بپذیرید .

6- شروع درمان با هر دارو یا روش کمکی نیازمند مشورت با پزشک معالج و صلاحدید اوست و قطع درمان نیز از این مسئله تبعیت می‌کند .

7- هرگز نحوه درمان خودرا با بیمار دیگر مقایسه نکنید چون اتخاذ شیوه درمانی و نوع داروی مناسب بسته به علایم و شرایط خاص شماست . دو بیمار ام‌اس کاملاً شبیه هم نیستند تا درمانهای آنان مشابه هم باشد .

8- از مصرف بیش از حد غذا یا بکار بردن رژیم غذایی بصورت خودسرانه خودداری نمایید زیرا چاقی یا کاهش وزن سریع و غیراصولی ، هر دو زیانبارند .

9- همانطور که قبلا نیز گفته شد هیچ ممنوعیت غذایی در ام‌اس وجود ندارد .پس به میزان کافی از همه گروه‌های غذایی جهت دریافت تمام ویتامینها ، مواد معدنی و آلی استفاده نمایید .

10- به علت تأثیر مستقیم بیماری یا عوارض دارویی و یا شرایط محیطی ناخواسته، افسردگی از همراهان شایع بیماری ام‌اس می‌باشد . هرگاه احساس نمودید که از نظر روانی دچار حالتهای غیر طبیعی خلق یا سایر اختلالات مشابه شدید با مشورت پزشک معالج به روانپزشک مراجعه نمایید .

11- آخرین سخن آن که تغذیه خوب وسالم ، خواب کافی و منظم ، شغل مناسب ، ورزش روزانه منظم ، برنامه توالت روزانه منظم ، برنامه های مفرح دوره‌ای و در کل زندگی منظم بدور از هر گونه فشارهای عصبی غیر معمول داشته باشید .
     
  
مرد

 
روند تشخیص بیماری ام اس

اولین گام در روند تشخیص بیماری ام اس، آن است که پزشک از بیمارش شرح حال کامل را بگیرد و بفهمد که چه بیماریهایی در سایر افراد خانواده وجود دارد و اینکه اولین علایم این بیماری از چه موقع شروع شده است. سپس پزشک اقدام به انجام معاینه می کند که این معاینه شامل بررسی قدرت عضلات، رفلکس ها، هماهنگی و حس بیمار می باشد. این معاینات به پزشک کمک می کند که تعیین نماید چه قسمتی از سیستم عصبی ممکن است کار خود را به خوبی انجام ندهد. یکی از آزمایشهایی که بطور معمول در این بیماری انجام می شود آزمایشی است به نام Evoked Potential. در این آزمایش، انرژی الکتریکی که در بیمار ایجاد می شود ار اندازه گیری می کنند.



پزشکان ممکن است از تحریک الکتریکی بر روی پوست و یا از تحریکات بینایی مثل روشن و خاموش کردن چراغ استفاده کنند تا مشخص نمایند که آیا سلول عصبی بخوبی علایم را انتقال می دهد یا خیر. عصب بیماران مبتلا به ام اس اغلب انتقال پیامها را آهسته تر انجام می دهد زیرا میلین آنها آسیب دیده است. بنابراین اگر در چنین آزمایشهایی مشاهده شد که سرعت انتقال پیامها کمتر از حد طبیعی است، می توان به وجود بیماری ام اس مشکوک شد.

پزشکان همچینن برای بیمار درخواست آزمایش خون می کنند تا وجود بیماریهایی مثل دیابت (مرض قند) یا بیماری تیروئید را رد نمایند زیرا علایم عصبی این بیماریها نیز می تواند شبیه بیماری ام اس باشد. همچنین از بیمار نوار قلبی (الکتروکاردیوگرام) گرفته می شود تا چگونگی کار قلب مشخص شود و نیز آزمایشهایی برای بررسی حافظه و قدرت تفکر بیمار انجام می شود تا تشخیص را بیشتر مسجل نماید.

همینکه پزشک تقریباً مطمئن شد که مشکل بیمار در سیستم عصبی مرکزی اش می باشد، با استفاده از ام آر آی (MRI) می توان تشخیص را قطعی نمود. در تصاویری که از ام آر آی بدست می آید، پزشکان می توانند ببینند که پلاک ها در کدام قسمتها ایجاد شده و حتی می توانند تخمین بزنند که چه مدت است که آنها بوجود آمده اند. گرچه حدود پنج درصد بیماران مبتلا به ام اس در اوایل بروز بیماریشان دارای عکسهای ام آر آی طبیعی هستند، اما در ۹۵ درصد موارد، پلاکهای مشخص ام اس دیده می شود. بنابراین با توجه

به این درصد بالای تشخیصی که در ام آر آی دیده می شود می توان گفت که در حال حاضر ام آر آی دقیق ترین روشی است که می تواند

به تشخیص بیماری ام اس کمک نماید.

آزمایش دیگری که پزشکان اغلب برای تأیید تشخیص بیماری ام اس از آن کمک می گیرند، آزمایش مایع نخاع می باشد. برای کشیدن مایع نخاعی، سوزن را بین مهره های ستون فقرات کمری فرو می کنند و سپس مقدار کمی از مایع آن را بیرون می کشند و به آزمایشگاه می فرستند تا بر روی پروتئین های سیستم ایمنی که اصطلاحاً به آن "باندهای اولیگوکلونال" (Oligoclonal) گفته می شود آزمایش نمایند. وجود باندهای اولیگوکلونال در مایع نخاعی به این معنی است که التهابی در سیستم عصبی مرکزی وجود دارد. حدود ۹۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس در مایع نخاعی شان این پروتئین ها (باندهای اولیگوکلونال) را دارا می باشند. بنابراین پیدا ک/ردن این پروتئین ها در مایع نخاعی و مشاهده علایم ویژه ام اس، می تواند پزشکان را به تشخیص قطعی این بیماری نزدیک تر نماید.

بعد از تشخیص بیماری

گرچه پیش بینی دقیق روند دوره بیماری ام اس در آینده برای افرادی که به تازگی تشخیص این بیماری در آنها داده شده است مشکل می باشد، اما الگوهای علایم این بیماری در طی پنج سال اولی که به این بیماری دچار می شوند معمولاً نشانگر خوبی است که نمای دراز مدت این بیماری را در این افراد نشان می دهد. برای مثال، بیمارانی که در طی پنج سال اول بیماری، دچار حملات کمی شده اند معمولاً در آینده دچار مشکلات شدید و ناتوان کننده نخواهند شد، اما بیمارانی که در طی این پنج سال اول دچار حملات مکرر و بیشتر و نیز لرزش اندامها و اشکال در راه رفتن شده اند، در دراز مدت مستعد ابتلاء به مشکلات شدیدتری خواهند بود.

براساس این الگوهای علایم، پزشکان قادر هستند که این بیماری را به چهار نوع تقسیم نمایند. با اینجال حتی اگر به نظر برسد که در مقطعی از زمان، بیمار در یکی از این انواع قرار داشته باشد، ممکن است بعد از مدتی سیر بیماری تغییر یافته و در نوع دیگری قرار بگیرد. بنابراین در صورتی که تشخیص داده شود بیمار در یکی از این چهار نوع قرار دارد، هیچ تضمینی وجود ندارد که این بیمار تا آخر در همین نوع باقی خواهد ماند و بیماری او به انواع دیگری تغییر نخواهد کرد
     
  
مرد

 
راهکارهای تخفیف برخی علائم ام اس

داشتن استراحت کافی.خستگی یک علامت شایع ام.اس. است و استراحت کردن ممکن است کمک کند احساس خستگی کمتری بکنید.
ورزش. اگر ام.اس. خفیف تا متوسط داشته باشید ورزشهای اروبیک منظم ممکن است مقداری کمکتان کند.فواید شامل بهبود قدرت،تون عضلانی،تعادل، هماهنگی،و بهبود افسردگی می باشد.شنا یک انتخاب خوب برای بیماران ام.اس. است که باگرما اذیت می شوند.


مراقب گرما باشید.گرمای زیاد می تواند ضعف عضلانی شدید ایجاد کند،گرچه برخی بیماران ام.اس. بوسیله گرما اذیت نمی شوند و ممکن است از حمام گرم و دوش لذت ببرند. قبل از تماس با گرمای زیاد، تا وقتی نمی دانید که چگونه واکنش خواهید داد،بسیار مراقب خود باشید.وارد وان داغ یا سونا نشوید مگر کسی نزدیک شما باشد که در صورت نیاز شما را بیرون بکشد.اگر متوجه بدتر شدن علائم و نشانه ها بر اثر گرما شدید،تنها چند ساعت خنک شدن شما را به حالت طبیعی بر می گرداند.
خنک سازی.بسیاری بیماران ام.اس. بدتر شدن علائم را با گرما تجربه می کنند.اگر شما در یک منطقه گرم و مرطوب زندگی می کنید،به داشتن تهویه هوا در خانه تان توجه کنید.حمام نیم گرم یا خنک نیز ممکن است کمی تسکین ایجاد کند.


خوردن غذای متعادل.خوردن غذای سالم و دریافت مقادیر توصیه شدهً ویتامینها در روز به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کند.
مهارتهای زندگی
مانند سایر بیماریهای مزمن،زندگی با بیماری اسکلروز مولتیپل می تواند شما را در مسیر پرپیچ و خم هیجانات قرار دهد.اینها تعدادی پیشنهادات برای کنار آمدن با پستی بلندیها هستند:
فعالیتهای طبیعی روزانه را به بهترین شکل ممکن حفظ کنید.
با دوستان و خانواده در تماس باشید.
به سرگرمی هایی که لذت می برید و قادر به انجامشان هستید ادامه دهید.
اگر اسکلروز مولتیپل توانایی شما را برای انجام چیزهایی که لذت می برید مختل می کند،با پزشکتان در مورد راههای احتمالی کنار زدن موانع صحبت کنید.
به یاد داشته باشید که سلامت جسم شما می تواند مستقیماً روی سلامت روان شما اثر گذارد.عدم پذیرش،آشفتگی،و ناامیدی ناشایع نیستند وقتی بدانید زندگی با شما رفتار دردناک یا غیر منتظره داشته است.افراد خبره مثل پزشکان یا روان شناسان رفتاری ممکن است از این لحاظ به شما کمک کنند.آنها همچنین می توانند مهارتهای مدارا و تکنیکهای آسوده سازی را به شما آموزش دهند که می تواند مفید باشد.
گاهی اوقات ،پیوستن به یک گروه حمایتی ،جاییکه بتوانید تجارب و احساسات خود را با دیگر افراد سهیم کنید،روش خوبی است.از پزشکتان بپرسید چه گروههای حمایتی در منطقه شما وجود دارد.
بسیاری بیماریهای مزمن،از جمله ام.اس. با خطر بالای افسردگی همراهند.این امر نه تنها یک ناتوانی در مدارااست بلکه ممکن است نشانه ای از اختلال در فعل و انفعالات شیمیایی - عصبی باشد که با درمان طبی مناسب قابل معالجه است.
اگر یک بیماری مزمن مثل ام.اس. دارید،لازم به انکار نیست که بر زندگی شما اثر می گذارد.اما اینکه چقدر به آن اجازه دهید کیفیت زندگی شما راتغییر دهد ،تا حدی بسته به راهی دارد که هر روز برای زندگی خود بر می گزینید.
     
  
مرد

 
تشخیص زودهنگام بیماری ام‌ اس

مهندسان شیمی دانشگاه سانتا باربارا در تحقیقات آزمایشگاهی خود به یک شیوه جدید تصویربرداری نانوسکوپی دست‌یافته‌اند که می‌تواند به شناسایی و تشخیص زودهنگام بافت‌های آسیب‌شناختی که از پیش‌سازهای اسکلروز متعدد (ام‌اس) و بیماری‌های مشابه به شمار می‌روند، کمک کند.


به گزارش ایسنا، دانشمندان با دستیابی به این شیوه نوین به بررسی غلاف میلین پرداختند. این ماده سفید چربی اطراف برخی عصب‌ها را پوشانده و در بیماران ام‌اس در معرض خطر قرار می‌گیرد.

غلاف میلین گروهی از غشاهای بیولوژیکی هستند که تنها به اندازه دو مولکول ضخامت دارند. قسمت های مختلف سیستم عصبی مرکزی بدن از جمله مغز با یکدیگر از طریق انتقال تکانه‌های الکتریکی یا سیگنال در غلاف میلین فیبری ارتباط برقرار می‌کنند. این غلاف در اینجا مانند کابل های الکتریکی یا خطوط انتقال عمل می‌کند. بروز هرگونه نقصی در سازمان مولکولی یا ساختاری غشاهای میلین به کاهش راندمان انتقال منجر شده که نتیجه آن اختلالات یا معلولیت‌های حسی یا حرکتی و بیماریهای عصبی مانند ام‌اس خواهد بود.

بیماری ام‌اس در سطوح میکروسکوپی و ماکروسکوپی، بیماری ام‌اس مانند ضایعات یا واکوئول ها در میلین دیده شده که به تجزیه کامل غلاف میلین منجر می‌شود. محققان در این پژوهش به تمرکز بر تاثیر این بیماری در سطح مولکولی پرداختند که به آن سطح نانویکوپی نیز می‌گویند. این امر مستلزم روشهای تصویر سازی و بررسی خصوصیات بسیار حساس است.

دانشمندان در پژوهش خود به تصویربرداری فلورسانس و دیگر اندازه گیری‌ها از خوشه‌های ناهمگن مولکول های چربی که احتمالا مسؤول شکل‌گیری ضایعات در میلین هستند، پرداختند. آنها این کار را با استفاده از الگوی لایه ‌های مولکولی در ترکیباتی که به تقلید هر دو نوع غلاف میلین سالم و آسیب‌دیده پرداخته بود، استفاده کردند.

آنها در تحقیقات خود متوجه تفاوت هایی در ظاهر، اندازه و حساسیت به فشار در میان حوزه‌های تک‌لایه‌های سالم و آسیب ‌دیده شدند. این محققان در گام بعدی یک الگوی نظری در شرایط خاص خواص مولکولی ساختند که به نظر در مشاهدات آنها از لحاظ کمی مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

این یافته‌ها راه را برای شیوه‌های جدید تجربی برای شناسایی، تشخیص و درمان احتمالی بافت های آسیب شناختی هموار خواهند کرد.
     
  ویرایش شده توسط: marmolakman   
مرد

 
خستگی در بیماران ام اس

نوشته : Jenny Freeman سخنران موسسه بهداشت دانشگاه Plymouth و سخنران افتخاری انستیتو عصب شناسی لندن – انگلستان

بی رمقی و ام اس

بر اساس مجموعه تحیقات و شواهد علمی بمرور جمع شده فیزیوتراپی میتواند برای بیماران ام اس مفید باشد. همچنین فیزیوتراپی بعنوان جزئی از یک رویکرد کلی برای کمک در کنترل علائم ام اس مانند بی رمقی (fatigue) پیشنهاد شده است.



اگر چه فیزیوتراپی دامنه های وسیع و رویکردهای بسیاری داشته و ما تنها در شروع بررسی این نکته هستیم که کدام دامنه و رویکرد برای بیماران ام اس بهترین است.

شواهد اینگونه نشان میدهند که برخی زمینه های فیزیوتراپی مانند تمرینهای قدرتی و تمرینهای هوازی منجر به افزایش توانایی در راه رفتن , ایستادن و در واقع کاهش خستگی و بی رمقی میشوند. اما این واقعیت نیز وجود دارد که بیماران ام اس تفاوت زیادی با هم داشته و از نظر زمان ابتلا و شدت پیشرفت بیماری نیز با هم متفاوت هستند. چنین امری دلالت بر این مهم دارد که یک تمرین خاص را نمی توان برای همه توصیه نمود چون ممکن است برای برخی مفید نباشد.
بنابراین مهم است که انجام تمرینها زیر نظر یک فیزیوتراپ و با مشارکت سایر مراقبین بهداشت صورت گیرد تا هرکس متناسب با وضعیتی که دارد به انجام تمرینها پرداخته و در طول زمان به وضعیت جسمی بهتری دست یابد برای دستیابی به هدف فوق و دستیابی به بهترین روش تاثیر گذار روی سلامتی شخص تبادل اطلاعات , مشورت و همکاری صریح لازم است.
رویکرد درمانی خاص با توجه به منابع موجود بین درمانگرها . تجربه درمانگر , رجحان شخصی درمانگر و بیمار , متفاوت است. درمان به اشکال مختلف می تواند پیشنهاد شود چه برای بیماران بستری چه برای بیماران سرپایی و چه تمرینهای جمعی. چنین انعطاف پذیریی بسیار ضروری است زیرا هر بیمار خاص و یکه است (کمتر دو بیمار کاملا مشابه وجود دارند) و نیازهایشان نیز همواره در حال تغییر می باشد.

انجام فیزیوتراپی بایستی بصورت پیوسته و بلند مدت باشد تا بهترین نتیجه را برای بیمار در بر داشته باشد, در غیر این صورت نتیجه مورد نظر حاصل نخواهد شد. خود درمانی مداوم و موثر بخشی حیاتی در رویکرد به فیزیوتراپی جهت به حداقل رساندن علائم بیماری محسوب میشود علائمی مانند گرفتگی عضله ها - بی رمقی – ضعف و درد. چنین امری مستلزم درک ماهیت علائم بیماری و منطقی است که در رویکرد مدیریتی ما وجود دارد تا توانایی بکاربردن ره یافت و شیوه های مناسب را داشته باشیم0 چنین دانشی نه تنها شخص را قادر به کنترل بهتر علائم بیماریش میکند بلکه باعث میگردد تا او شناخت کافی از توانایی خودش بدست آورد. آموزش نقش کلیدی در فیزیوتراپی دارد0

در ارتباط با این رویکرد آنچه مهم است این است که فیزیوتراپی نباید حاکم بر زندگی فرد باشد بلکه بایستی جزئی از زندگی او گردد به این شکل که :

- در وضعیتهایی قرار گرفته که در آنها احساس راحتی کرده و هم ترازی عضله ها و مفاصل وجود داشته باشد مثل وقتی که روی رختخواب دراز کشیده اید یا روی صندلی نشسته اید.

- بکار بردن الگوهای حرکتی که باعث ایجاد عدم تقارن نشود یا باعث افزایش سفتی و گرفتگی عضله ها نگردد.

- مشارکت در انجام تمرینهای هوازی

- استفاده صحیح از تجهیزات

اهداف اولیه فیزیوتراپی عبارتند از:

- تشخیص جامع نیازهای فیزیکی , تمرکز روی وضعیت و حرکت
- تسهیل انجام وظایف بطور مستقل
- ارائه مجموعه آموزشهایی در ارتباط با موضوعهای: تمرینهای هوازی – حرکت و انجام امور و چگونگی حرکت بگونه ای که کمتر بیمار دچار سقوط شود.
- جلوگیری از بغرنج تر شدن وضعیت بیمار مانند در تنگا و فشار قرار گرفتن , کوتاه شدن عضله ها و تاندون بافتها.
- دست یابی به بهترین وضعیت تندرستی فیزیکی – عمومی

"نقل شده" کلمه ای است که فیزیوتراپها اغلب برای توصیف بهبود بدست آمده و دائمی شده در یکنفر بکار می برند , آنها با اندازه گیری تغییرات نسبت به سنجش میزان پیشرفت بیمار در طول زمان اقدام میکنند , چنین سنجشی در نواحی کیفیت راه رفتن , سطح تندرستی, دامنه حرکات و مقدار انجام وظایف بطور مستقل صورت میگیرد. در صورتیکه وضعیت بیمار بطرف بدتر شده باشد فیزیوتراپها میتوانند مشخص کنند که این بدتر شدن ناشی از عوامل عصبی است یا سایر عوامل است.

چنین تشخیصی ضروری است زیرا محدودیت در منابع مراقبت بهداشتی به این معنی است که تمرینهای مداوم بلند مدت به دشواری میتواند مفید باشد در صورتیکه تغییرات مثبت بوقوع نپیوندد یا اگر پس از مدتی بهبود مورد نظر حاصل نگردد.
لذا خود درمانی مداوم بوسیله مشارکت با فیزیوتراپ بنیاد اساسی موفقیت در رهیافت درمان با فیزیوتراپی است.
     
  
مرد

 
تستوسترون به مردان مبتلا به ام‌اس کمک می‌کند

تستوسترون هورمون جنسی مردانه می‌تواند با عوارض بیماری اسکلروز متعدد (ام اس) در مردان مقابله کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در یک بررسی مقدماتی در دانشگاه کالیفرنیا-لوس‌آنجلس بر روی 10 مرد مبتلا به ام‌اس نشان داده شد که کاربرد منظم ژل حاوی تستوسترون می‌تواند به بهبود توانایی شناختی بیماران و جلوگیری از زوال مغزی شاخص بیماری ام‌اس کمک کند.

این ده بیمار که هر سه دچار شکل عودکننده-فروکش‌کننده بیماری بودند- که در آن بیماری به طور دوره‌ای باعث بروز علائم عصبی مانند بی‌حسی و فلج اندام‌ها می‌شود،و سپس این علائم فروکش می‌کند- روزانه ژل حاوی 100 میلی‌گرم تستوسترون برای 12 ماه تجویز کردند.

نتیجه این درمان یکساله آن بود که روند تحلیل‌رفتن مغز در این افراد کاهش و کارکرد شناختی آنها افزایش یافت. در عین حال در حین درمان توده عضلانی بیماران افزایش یافت، بدون اینکه عوارض جانبی ظاهر شود.

این پژوهشگران می‌گویند استفاده موفق از تستوسترون برای مقابله با تحلیل‌رفتن مغز در مردان مبتلا به ام‌اس بیانگر آن است که همین درمان ممکن است در مورد سایر بیماری‌های تحلیل‌برنده مغز مانند ALS - بیماری لوگریگ یا آمیوتروفیک لترال اسکلروزیس- موثر باشد.
     
  
مرد

 
تجارب بیماران ام اس ( مولتیپل اسکلروزیس )

مولتیپـل اسکلروزیس یکی از بیماری هـای مزمن سیستم عصبی مرکزی است که غالباً جـوانان در سنیـن اولیه زندگی به آن مبتلا مـی شوند


زورزن (Zorzon) و همکارانش (۲۰۰۱) در مطالـعه ای اختلالات جنسی را در بیماران مبتـلا به مولتیپـل اسکلـروزیس بررسـی کرده انـد، وی می گوید اختلالات جنسی بشدت کیفیت زندگی مبتلایـان به مولتیپل اسکلـروزیس را تحت تأثیر قرار می دهد. در این مطالعه ۹۹ بیمار که تشخیص مولتیپـل اسکلروز بـرای آنان تعیین شده بـود به مدت دو سال تحت مطالعه قرار گرفتنـد. نسبت بیماران دچار اختلال جنسـی بیش از ۷۰ درصد بوده و در طول دو سال پیگیری این نسبت تغییری نکـرد اما وسعت و تعـداد علائم به طـور قابـل توجهی بیشتر شد (۱۰). مورد دیگر از اثرات جسمی تجربه شده از بیماری اختلال در الگوی خواب و استراحت بود.

در مطالعه دیگری که تحت عنوان ارتباط بین اختلالات خواب و خستگی در بیماران مبتلا بـه مولتیپل اسکلـروزیس توسط آتارین (Attarian) ۲۰۰۴ انجـام گردیده اسـت، ۱۵ بیمار مبتـلا بـه بیماری که دچار خستگی شده بودند و ۱۵ بیمار مبتلا به بیماری که خستگی را تجربه نکرده بودند و ۱۵ فرد سالم از نظر اختلالات خواب با یکدیگر مورد مقـایسه قرار گرفتند. نتـایج حاصله نشـان داده است که، که از گروه بیماران دچار خستگی دو نفـر در شروع خواب تأخیر داشتـه، ۱۰ نفـر خواب منقطـع و سه نفر خواب طبیعـی داشتند. یکی از ۱۵ بیمار مبتلا که خستگی نداشتند مراحل خواب نامنظم داشته، دو نفر خواب منقطع داشته و ۱۲ نفر خواب طبیعی داشتند و همه ۱۵ نفر گروه کنترل خواب طبیعـی داشتند. بنابراین خستگـی، خواب منقطع و چرخه های خواب غیرطبیعی با هم مرتبط بودند (۱۱). اثرات تغییر درجه حرارت نیز در تجارب بیان گردید.

در این رابطه اسکات (Scott) ۲۰۰۴ می گوید افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس هنگامی که در معرض افزایش درجه حرارت، که به صورت آب گرم، ورزش و یا افـزایش دما باشد، قرار گیرند دچار خستگی یا ضعف می شوند (۱۲). از تجارب دیگر شرکت کنندگان کاهش مراقبت از خود بود.

در مطالـعه ای کـه توسـط دونـل و هاوکـینز (Donnell, Hawhins) در سـال ۲۰۰۱ بـر روی ناتوانی ۳۸۸ بیمار انجام گرفته است. نتایج حاصله نشـان داده اسـت که ۷۱ بیمـار (۲۹ درصـد) در فعالیت هـای زندگی روزانه خود که شامل حمام کـردن، لباس پوشیـدن و شانه کـردن مو و غـذا خوردن بوده کاملاً به صورت غیر وابسته هستند و ۸۶ بیمار (۵۳ درصد) حداقل روزی یک ساعت در فعالیت های روزانه خود نیاز به کمک داشتند (۱۳).

مشکل جمسی دیگر که مطرح نمودند اختلال بینایی است. اختلالات بینایی تقریباً در همه افراد مبتـلا به مولتیپل اسکلـروزیس دیده مـی شود اما به نـدرت این اختـلالات منجر به کوری کامـل می گردد. براساس انتشارات انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس ۵۵ درصد از افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس دچار یک بار التهاب عصب بینایی خواهند شد. در موارد زیادی اولین علامت بیماری مولتیپل اسکلروزیس است (۱۴). اختلال حسی را نیز برخی شرکت کنندگان ابراز نمودند.

برون هـام ((Brunham ۲۰۰۲ در مطالـعه ای ارتبـاط بین حـس، حـرکت و قدرت عضلانـی انـدام تحتانـی را ارزیابـی کرده اسـت و چنیـن نتیجه گیـری مـی کند که ارتبـاط معنی داری بیـن وضعیـت حسـی بدن و تعـادل وجود نـدارد در حالی که ارتباط بین حرکت و توانایی کنترل بدن هنگام حرکت و قدرت عضلانی اندام تحتانی معنی دار مـی باشد (۱۵). کلور (Klewer) و همکارانش (۲۰۰۱) در مطالـعه ای مشکـلات افراد مبتـلا به مولتیپل اسکلروزیس را بررسی کردند که در یک نمونـه ۱۹۲۶ نفری تحـت مطالعه ۴۴ درصـد از فلج و ۴۲ درصد از ضعف و اختـلال حس رنج مـی بردند (۸). در این پژوهـش اثرات روحـی، روانی تجربه شده از بیمـاری در برخی از موارد تجارب ناخوشایند را نشان داد.

در مطالـعه جانسـن (Jonson) (۲۰۰۳) اثـرتشخیص بیماری مولتیپل اسکلـروزیس بر روی زندگی، اضطراب، افسردگی که به طور متوسط به مدت ۸ ماه بعد از تشخیص انجام شد، ۳۴ درصد از بیماران و ۴۰ درصد از همسران آنها اضطراب زیادی را تجربه کـرده اند و ۳۶ درصد از بیماران و ۲۴ درصد از همسران دیسترس شدید داشتند. علـت افسردگـی، اضطـراب و دیسـترس شدید محدودیت های زیادی بوده است که داشته اند (۱۶).

اثرات اجتماعی تجربه شده از بیماری در این بررسی تغییرات روابط خانوادگی، تغییرات روابط اجتماعـی، اختلال در تأمین شغل و اختـلال در تأمین هزینه زندگی را نشان می دهد.

استریک (Streak) ۲۰۰۰ بیان می کند که مولتیپل اسکلـروزیس اغلب در شکستن پیوند زناشویـی نقش دارد، خصوصاً اگر پایه ارتباط ضعیف باشد. بیمـاری مـی تواند بهـانه ای برای همه مشـکلات جنسی، عاطفی و ارتباطی باشد. نیازهای همیشگی زندگی با همسری که بیماری عصبی پیشرونـده دارد ممکن است مراقبت دهنده را به خطر اندازد. غالباً اگرچه اثرات بیماری بر روی همسر نادیده گرفته می شود، اما ناراحتی همسر به علت چیزهایی که در نتیجه بیماری شریک جنسـی اش از دست داده اسـت بـه انـدازه ناراحتـی وی از بیمـاری همسرش مـی باشد. ارتبـاط همسـری مناسب و رضایت بخـش همه مشکلات خانواده را به طور قابل توجهی آسان می کند (۱۷).

در مطالـعه ای که تحت عنوان اثرات بیمـاری مولتیپل اسکلروزیس بر روی خانواده و کار انجام شده است، بسیاری از بیماران گزارش کرده اند که دوستـان قدیمـی خود را از دسـت داده انـد. در مطالـعه ای که توسط جدیزلوگلو (Gedizluglu) ۲۰۰۱ در ترکیه انجام شده است نتایج نشان داده اسـت که اغلب بیمـاران درآمد ماهیـانه پایین و بسیار پایینی داشته اند. بیماری مولتیپل اسکلروزیس منابع مالی خانواده را تهی کرده است و موجب بوجود آمدن مشکلات اقتصادی شده است. تغییر در شغل و کاهش درآمد در میان مردان بسیار بیشتر از زنان گزارش شده است. مطالعات دیگر نشان داده اسـت که مردان اثـرات بیشتری را بر روی شغل و درآمد نسبت به زنان تجربه کرده اند (۱۸). جانسـون (۲۰۰۰) تخـمین زده است که بهایـی که هر فرد در سال در اروپا پرداخت مـی کند بین ۲۸۰۰۰ تا ۴۹۰۰۰ یورو متغیر است (۱۹).

از نتایج مطالـعه استنباط مـی شود که کاهـش خود مراقبتـی، موجب اختـلال در تأمین شغـل، اختلال در تأمین هزینه زندگی و به دنبال آن بـر روی زندگی مشارکت کنندگان تأثیر داشته است و همچنین اختلال در حرکت و فعالیت، مشکلات ناشی از دفع، ضعف و ناتوانی جنسی، اختلال در الگـوی خواب و اختلال در روابط خانوادگـی و اجتماعی تأثیر زیادی بر روح و روان ایشان داشته است. هنگامی که مشارکت کنندگان از نظر بینایی دچار مشکل شده و فعالیت و حرکت آنان مختل گـردیده و در مراقبت از خود نیز دچار اختـلال مـی شوند، توانایی حضـور در اجتماع و ارتبـاط اجتماعی و همچنین ارتباط خانوادگی آنان دچار اختـلال مـی گردد. فعالـیت شغلـی کـه یکـی از مهمتـرین زمینه های حضور در جامعـه است، در این بیمـاران مختل شده اسـت، بنابراین فعالیـت اجتماعی آنان را نیز دچار اختلال کرده است.

در بعضی از مشارکت کنندگان اختلال در تأمین هزینه زندگی موجب اختلال در ارتباط خانوادگی آنان شـده است. با توجـه به اینکه بیمـاری مولتیپـل اسکلـروزیس بر روی ابعـاد مخـتلف زندگـی و خصوصاً در تمایلات جنسی مبتلایان تأثیر گذاشته است. ارتباط جنسـی بیمار را با همسرش مختل کرده و روابط خانوادگـی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. عدم توانایی در فعالیت های اجتماعی روابط بیمار با جامعه را تحـت تأثیر قرار داده و روابط بیمار را با دوستان، اقوام و آشنایان مختل کرده و گاهی نیز موجب برداشت سوء از بیماری شده است. بر این اساس پژوهشگران پیشنهـادی مـی کنند کـه در مبـاحث پرستاری و مراقبـت از بیمـاران مبتـلا بـه بیماری هـای مزمـن، بیمـاری مـولتیپل اسکلـروزیس مورد بحث قرار گیـرد و همچنیـن در نحـوه مراقبـت بیمـاران مزمـن بـه تجارب ایشان توجه شده تا براساس آن مداخلات پرستـاری براساس واقعیت ها و نیازهای واقعـی بیماران طراحی و اجرا گردد.
     
  
صفحه  صفحه 5 از 6:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  پسین » 
علم و دانش

از بیماری ام اس چه می دانید

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA