ارسالها: 1460
#91
Posted: 8 Nov 2011 11:00
آيروديناميك سرعت زياد
سرعت زير صوتي
وقتي سرعت موشك كمتر از يك ماخ است، سرعت آن زير صوت مي باشد، در اين صورت امواج ضربه اي حاصله در جلوي آن قرار مي گيرند و يا امواج پيش از موشك حركت مي نمايند. اين امواج هر اندازه از موشك يا پرنده در حال پرواز دور شوند تاثير مهمي در نيروي آيروديناميكي ندارند. سرعت زير صوت همه سرعت هاي پرواز كمتر از 85 درصد ماخ را شامل مي شود.
سرعت فراصوت
چنانچه سرعت موشك سير صعودي را طي نمايد، به تناسب ازدياد سرعت، موشك به امواج ضربه اي ناشي از سرعت خود در هوا نزديك تر مي شود. با نزديك تر شدن سرعت موشك به سرعت صوت حالتي بوجود مي آيد كه هنوز امواج توليدي از موشك دور نشده اند، امواج بعدي مي رسد تا اينكه وقتي سرعت موشك به سرعت صوت رسيد،ديگر امواج توليدي توسط موشك يا هواپيما فرصت دور شدن و جدايي از لبه ي حمله را ندارند، چون در اين حالت سرعت موشك با سرعت صوت برابر است.
در اين حالت، امواج جلوي موشك متراكم و جرم مخصوص فشار هوا و سرعت آن در اين منطقه زياد مي شود. نيروي پساي وارده بر اين سرعت به نام سد صوتي ناميده مي شود. پيدايش موشك يا هواپيما با موتور قوي ثابت كرده كه عملا عبور از اين سرعت بسيار آسان و عاديست. با افزايش سرعت در اندازه هاي بيش از يك ماخ (1.2) به تدريج از مقدار ضريب پسا كاسته مي شود. تا اينكه در سرعت 2.3 ماخ ضريب پسا به مقدار ثابتي نزديك به دو برابر مقداري كه در سرعت هاي كمتر از سرعت صوت داشته مي رسد.
در اين سرعت امواج ضربه اي حاصله در عقب موشك قرار مي گيرند. كم كردن قطر بدنه و ضخامت بال ها ( تغييرات آيروديناميكي) در اين سرعت (مافوق صوت) تا سرعت 5 ماخ را شامل مي شود.
چنانچه سرعت موشك سير صعودي را طي نمايد، به تناسب ازدياد سرعت، موشك به امواج ضربه اي ناشي از سرعت خود در هوا نزديك تر مي شود
سرعت ماوراي صوت
اين سرعت به طور معمول ، سرعت هاي بيش از 5 ماخ را شامل مي شود. آنچه سرعت هاي فراصوتي و ماوراي صوت، قابل توجه است، مشكل حرارتي مي باشد. برخورد و تصادف مولكول هاي هوا با پوسته خارجي موشك در محدوده ي اين سرعت ها آنچنان شديد است كه دماي بدنه به سرعت افزايش پيدا مي كند،به طوريكه در ابتداي ورود به سرعت مافوق صوت (5 ماخ) دما به 600 درجه ي سانتيگراد و در بعضي قسمت ها به 1000 درجه ي سانتيگراد مي رسد. بديهي است ، اين مقدار حرارت، مواد ساختماني معمولي را ذوب مي نمايد. براي رفع اين نقيصه در موشك، استفاده از فلزات و آليا زهاي فلزي و ساير تركيبات شيميايي كه در برابر دما مقاومت زياد داشته باشند، ضروري است. با اين همه براي مقابله با اين حرارت از سيستم هاي خنك كننده نيز استفاده مي شود.
عامل مهم ديگر در مطالعات آيروديناميكي مربوط به سرعت هاي فراصوتي و مافوق صوت، ضرورت استفاده از تجهيزات آزمايشي مخصوص نظير تونل باد مي ياشد. براي كسب دقيق ضرايب آيروديناميكي،استفاده از تونل باد الزامي است.
بايستي توجه شود مدلهايي كه از يك موشك با هواپيماي واقعي براي مطالعه آيروديناميكي تهيه مي شود، بايد به مدل واقعي بسيار نزديك باشد و از اين لحاظ هرچه اندازه ابعاد مدل انتخابي به شكل واقعي و حقيقي موشك نزديك تر باشد،ضرايب آيروديناميكي به دست آمده به مقدار حقيقي نزديك تر و قابل اطمينان مي باشد.
بايد به اين نكته توجه كرد كه موشك هاي بالستيك قاره پيما و برد متوسط كه داراي آيروديناميك سرعت زياد
هستند تحت تاثير طراحي اوليه يا مسير مرجع از پروفايل استاندارد تبعيت مي نمايند كه نشان دهنده وضعيت مناسب يا دقت هدايت موشك است و لذا مسيري را كه موشك عملا مي پيمايد، با مسيري كه از پيش تعيين شده متفاوت است و آن به علت اثر باد و يا عدم تنظيم تراست مي باشد.
بايد توجه داشت خط مسير موشك بالستيك به 4 بخش زير تقسيم مي شود:
* فاز مربوط به موتور اصلي
* فاز مربوط به موتور ورنير( موتور ورنير راكتيست كه در فاز نهايي موشك هاي بالستيك باعث تنظيم سرعت آن مي شود)
* فاز فضاي پروازي
* فاز شيرجه يا ورود يا برگشت و نهايتا اصابت
منبع: تبيان
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#92
Posted: 8 Nov 2011 11:01
توليد نانوورقههايي از جنس پپتيد با روش لانگمر بلاجت
محققان آمريكايي موفق شدند با استفاده از روش لانگمر بلاجت، از پپتيدها نانوورقههاي دو بعدي توليد كنند. اين نانوورقهها در توليد حسگرها و فيلترها مورد استفاده قرار ميگيرند.
محققان دپارتمان انرژي آزمايشگاه ملي لورنس بركلي نشان دادند كه چگونه ورقه نازكي از ساختارهاي پروتئين مانند، ميتوانند خودآرايي دهند. با استفاده از اين روش، پژوهشگران قادر خواهند بود نانوورقههاي دو بعدي را بهصورت انبوه براي مصارف متعددي از جمله ساخت حسگرها و فيلترها توليد كنند.
ران زوكرمن، مدير گروه نانوساختارهاي زيستي ميگويد يافتههاي ما نشان ميدهد كه چگونه ميتوان مواد شبه زيستي دو بعدي را با دقت اتمي در آب توليد كرد. علاوهبر اين ما ميتوانيم اين مواد را براي مصارف ويژهاي توليد كنيم براي مثال از آنها در حسگري مولكولي و غشاء فيلتراسيون ميتوان استفاده كرد.
زوكرمن پژوهشگري است كه در حوزه پپتيدها و پليمرهاي سنتزي فعاليت دارد. گروه تحقيقاتي او پيش از اين كشف كرده بود كه پپتيدها قادرند خودآرايي داده و تبديل به ورقهها و رشتههايي نانومقياس شوند. اين تركيبات ميتوانند موجب تسريع رشد مواد معدني شده و بهعنوان پلت فرمي براي شناسايي تاخوردگي ناجور در پروتئينها مورد استفاده قرار گيرند.
در آخرين پژوهشي كه اين تيم تحقيقاتي انجام داده است از روش لانگمر بلاجت براي مطالعه چگونگي تجمع نانوورقههاي پپتيدي در سطح آب استفاده كردهاند. با فشردن يك لايه از مولكولهاي پپتيدي روي سطح آب با استفاده از پدالهايي، آنها نانوورقههايي را توليد كردند.
بابك صانعي از محققان اين گروه، ميگويد با دانستن مكانيسم تشكيل اين لايهها، ما ميتوانيم اين نانومواد را با ابعاد بزرگتر توليد كنيم. براي مطالعه اين فرآيند، محققان دستگاه جديدي به نام sheetRocker ساختند. اين دستگاه قادر است پپيتيدها را از حالت عمودي به افقي حركت داده و دوباره به حالت اول برگرداند. با استفاده از اين دستگاه ميتوان با دقت بالايي فرآيند فشردن پپتيدها را در سطح آب كنترل كرد.
زوكرمن ميگويد در طول فرآيند تكان دادن سيستم، پپتيدهاي تك لايه ضرورتا فشرده شده و زنجيرههاي پپتيدي بهسوي هم ميآيند كه در ادامه تبديل به نانوورقه ميشوند. سطح آب بهعنوان يك كاتاليست عمل كرده و موجب تشكيل نانوورقهها با بهره 95 درصد ميشود. احتمالا بتوان از اين روش براي توليد نانومواد دوبعدي مختلف استفاده كرد.
نتايج اين تحقيق در قالب مقالهاي تحت عنوان Shaken, not stirred: Collapsing a peptoid monolayer to produce free-floating, Stable nanosheets در نشريه American Chemical Society (JACS) به چاپ رسيده است.
ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#93
Posted: 8 Nov 2011 11:03
لكه اي عظيم بر سطح خورشيد
چند روزي است لكه بسيار بزرگي در ادامه ظهور لكه هاي تير بر سطح خورشيد پديدار شده است. رصد و عكاسي از اين پديده ميتواند جالب باشد. اگر طي اين چند روز با استفاده از تلسكوپ مجهز به پالايه رصدي خورشيدي به ان نگريسته باشيد بي شك منطقه اي وسيع از سطح خورشيد را كه به سمت مركز آن در حركت است ديده ايد. چند ماهي است فعاليت هاي خورشيدي افزايش چشمگيري يافته است. لكه ها هم روز به روز روي خورشيد ظاهر و پنهان ميشوند.
لكه 1334 1338 و 1339 نقاط تيره فعلي در خورشيدند. بزرگترين انها 1339 است كه چندين برابر كل لكه هاي ديگر بزرگي دارد. اين لكه عظيم چندين برابر كره زمين قطر دارد.
لكه هاي خورشيدي چيستند؟
لكه هاي خورشيدي ناحيهاي بر روي سطح خورشيد (فوتوسفر) هستند كه به وسيله فعاليتهاي شديد مغناطيسي بوجود مي آيند كه مانع از انتقال گرما ميشوند، اين ناحيهها به علت كاهش درجه حرارت سطح به وجود ميآيند. آنها ميتوانند بدون كمك تلسكوپ از روي زمين نيز ديده شوند. اگرچه اين ناحيهها درجه حرارتي در حدود ۵۰۰۰ - ۶۵۰۰ كلوين دارند، تضاد دماي اين ناحيه با مواد پيرامون در حدود ۵۸۰۰ كلوين به آنها اجازه ميدهد تا به وضوح به عنوان لكههاي سياه ديده بشوند، اگر يك لكه خورشيدي از فوتوسفر جدا شود ميتواند قوس الكتريكي درخشاني را بوجود بياورد.
جالب است بدانيد قطر بعضي از اين لكه در سطح خورشيد گاهي تا چندين برابر زمين ميرسد.لكه هاي خورشيدي، در حين ظاهر شدن از فعاليتهاي شديد مغناطيسي، ميزبان آثار ديگري مانند تاجهاي خورشيدي و رخدادهاي قطع ارتباط راديويي در زمين نيز هستند.خورشيد يك چرخه اوج فعاليت لكه هاي خورشيدي هم دارد كه 11 سال يك بار اتفاق مي افتد.
به ياد داشته باشيد به هيچ عنوان نبايد به صورت مستقيم به خورشيد خيره شد.
به هيچ عنوان نبايد از پشت دوربين يا تلسكوپ به خورشيد نگاه كرد.
لكه ها را رصد كنيد.
با قرار دادن پالايه خورشيدي مايلار و يا شيشه كاهش دهنده نور خورشيد (Sun Glass) ميتوان به دوربين يا تلسكوپ به آن نگريست.همچنين ميتوانيد تصوير غير مستقيم قرص خورشيد همراه با لكه هايش را با استفاده از تاباندن نور خورشيد از تلسكوپ يا دوربين به يك صفحه كاغد سفيد رنگ كه در فاصله چند سانتي متري از اپتيك شما قرار دارد مشاهد كرد.
عكاسي هم از پشت تلسكوپ ميتواند فعاليت خوبي باشد. ميتوان حركت روزانه لكه ها را با عكاسي از آن ثبت كرد.سايت هاي زيادي تصاوير همزماني از لكه هاي خورشيدي در اختيار قرار ميدهند. يكي از اين سايت هاي مفيد www.Spaceweather.com است كه روزانه تصاوير و تحليل هاي زيادي از خورشيد منتشر ميكند.
منبع: پارس اسكاي
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#94
Posted: 8 Nov 2011 11:04
رصد انفجار شگفت انگيز پرتوهاي گاما در دو كهكشان دور دست
تيمي از ستاره شناسان بين المللي با استفاده از تلسكوپ VLT توانستند انفجار شگفت انگيز پرتوهاي گاما در دو كهكشان بسيار دور را رصد كنند.
ستاره شناسان بين المللي با استفاده از تلسكوپ VLT رصدخانه جنوبي اروپا (اسو) واقع در شيلي يك نور كوتاه اما بسيار شديد را از يك انفجار پرتوهاي گاما در يك زوج كهكشان بسيار دور رصد كردند.
اين انفجار را در ابتدا تلسكوپ فضايي پرتوهاي گاماي فرمي ناسا و ماهواره سوئيفت شناسايي كردند و سپس سيستم GROND تلسكوپ MPG/ESO در شيلي آن را مشاهده كرد و بعد تلسكوپ VLT جزئيات دقيق آن را يك روز پس از انفجار مورد بررسي قرار داد.
رصدهاي تلسكوپ رصدخانه جنوبي اروپا نشان مي دهد كه نور برانگيخته از اين انفجار كه GRB 090323 نام دارد از ميان گازهاي كهكشاني عبور كرده است كه در آن انفجار رخ داده و بعد به كهكشان همسايه رسيده است.
اين كهكشانها بسيار دور هستند و در فاصله 12 ميليارد سال نوري از زمين قرار دارند.
اين محققان در اين خصوص توضيح دادند: "در مدت اين تحقيق، ما هيچ تصوري از اينكه چه چيزي كشف خواهيم كرد نداشتيم. گاز سرد اين كهكشان دليلي از ماهيت شيميايي شگفت انگيز آنها بود. اين دو كهكشان محتوي مقادير بالايي از عناصر سنگين هستند. ما هرگز انتظار نداشتيم كه جهان تا اين حد از نظر شيميايي بالغ و تكامل يافته باشد."
زماني كه نور حاصل از انفجار پرتوهاي گاما از كهكشانها عبور كرد اين گاز به نوعي فيلتر تبديل شد و بخشي از نور را در برخي از طول موجها جذب كرد.
براساس گزارش Astronomy Now Online، برپايه تئوريهاي تشكيل كهكشانها، عناصر سنگين تر بايد در بخش دوم چرخه حيات ستارگان ساخته شوند و به تدريج، زماني كه اين ستارگان مي ميرند در گازهاي كهكشاني جمع شوند.
به همين دليل، فرايند غني سازي عناصر سنگين به دانشمندان اين اجازه را مي دهد كه سن كهكشانها را تعيين كنند.
اين درحالي است كه اين دو كهكشان كه كمتر از دو ميليارد سال پس از بيگ بنگ به وجود آمده اند غني از عناصر سنگين هستند و همين مسئله شگفتي ستاره شناسان را برانگيخته است.
رصدهاي تلسكوپ VLT از اين فرضيه حمايت مي كند كه انفجارهاي پرتوهاي گاما در اين كهكشانها با فرايندهاي شديد تشكيل ستارگان مرتبط هستند.
اين ستاره شناسان افزودند: "ما بسيار خوش شانس بوديم كه توانستيم GRB 090323 را در لحظه اي كه به اندازه كافي درخشان بود رصد كنيم. به اين ترتيب موفق شديم نتايجي با جزئيات بسيار بالا به دست آوريم. انفجارات پرتوهاي گاما در دوره هاي بسيار كوتاهي رخ مي دهند و بنابراين جمع آوري اطلاعات دقيق درباره آنها بسيار دشوار است."
منبع: كنجكاو
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#95
Posted: 8 Nov 2011 11:06
كشف عامل تيره شدن پوست در برابر نور خورشيد
دانشمندان دانشگاه «براون» به دنبال درك چگونگي آگاهي اسرارآميز پوست انسان در مورد قرار گرفتن در معرض تابشهاي خورشيدي و تيره شدن در پي آن دريافتهاند كه احتمالا پوست قادر به «ديدن» پرتوهاي ماوراي بنفش از طريق يك رنگدانه حساس به نور بوده كه در چشم انسان نيز وجود دارد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به محض اين كه انسان در معرض تابشهاي ماوراي بنفش خورشيد قرار ميگيرد، پوست اين موضوع را درك ميكند كه اين فرآيند بسيار سريع اتفاق ميافتد.
تيرهتر شدن پوست در برابر نور خورشيد يك واكنش محافظتي است. محققان بر اين باورند كه رنگدانه تيرهكننده پوست ملانين از سلولهاي پوست در برابر آسيبهاي ممكن در اثر تابشهاي ماوراي بنفش نور خورشيد با جذب آن محافظت ميكند.
اشعه ماوراي بنفش به دو شكل در سطح زمين وجود دارد: UVA و UVB. پرتوهاي UVB از طول موج كوتاهتري برخوردار بوده و تنها بخش كوچكي از پرتو ماوراي بنفش خورشيد را تشكيل ميدهد. اين پرتوها منجر به تيرهتر شدن پوست در روزهاي بعد از قرار گرفتن در معرض خورشيد ميشوند. پرتوهاي UVB معمولا به دياناي آسيب ميرسانند كه ميتواند به سرطان پوست منجر شود. اگرچه محققان پرتوهاي UVA را نيز با سرطان مرتبط دانستهاند. پرتوهاي UVA در مقابل از طول موج طولانيتري برخوردار بوده و بخش اعظمي از تابش ماوراي بنفش را تشكيل ميدهند. فرآيند تيرهتر شدن پوست در معرض اين پرتوها بسيار سريعتر اتفاق ميافتد.
اين پژوهش به تمركز بر روي چگونگي تيرهتر شدن پوست در برابر پرتوهاي UVA پرداخته است. محققان با بررسي سلولهاي پوستي موسوم به ملانوسيتها كه به توليد رنگدانه محافظ ملانين ميپردازند، دريافتند كه اين سلولها همچنين از رنگدانه ديگري موسوم به رودوپسين برخوردارند كه پيش از اين تنها در شبكيه چشم ديده شده بود.
محققان سپس به بررسي چگونگي ارسال پيام توسط ماده رودوپسين در زمان قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشيد پرداخته و دريافتند كه اين پيام باعث تحريك توليد ملانين ميشود.
بنا به مشاهدات اين تيم، پس از يك ساعت مقدار متنابهي از ملانين شروع به انباشته شدن ميكند كه منجر به تيره شدن پوست ميشود.
اين پژوهش در مجله Current Biology منتشر شده است.
منبع: ايسنا
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#96
Posted: 8 Nov 2011 11:07
استفاده از نانونوار براي دستكاري نور
پژوهشگران دانشگاه رايس موفق به توليد نوار باريكي از جنس طلا شدند كه داراي خواص پلاسمونيك قوي است. اين ساختار كه به نانونوار موسوم است ميتواند روي نور تاثير گذاشته و در ساخت ادوات نانوپزشكي يا حسگرهاي قابل تنظيم استفاده شود.
نانونوارها داراي ويژگي منحصربهفرد در دستكاري نور در مقياس ميكروسكوپي هستند. آنها قادرند نانوذرات مانند نانوپوستهها و نانوميلههاي طلا را بههم بچسبانند كه در نهايت موجب ميشود اين نانوساختارها طول موجهاي خاصي از نور را بهشدت جذب كنند، سپس اين نور را بهسمتي هدايت كرده يا موجب نشر نور در يك جهت خاص شوند. دليل اين اتفاق، پديده پلاسمون سطحي است. اين پديده زماني اتفاق ميافتد كه الكترونهاي آزاد در يك فلز يا دي الكتريك تقويت شده با نور برهمكنش دهد. زماني كه ليزر، پرتو خورشيد يا ديگر منابع انرژي تحريك ميشوند، اين الكترونها انرژي جذب شده را بهصورت نور يا گرما دوباره نشر ميدهند. اين تيم تحقيقاتي روي اين حوزه متمركز شدهاند تا از آن در حوزههايي مانند زيست پزشكي، حسگري مولكولي و ميكروالكترونيك استفاده كنند.
هانفر ميگويد نانونوارها بسيار منحصربهفرد هستند زيرا امواج پلاسمونيك در عرض آنها اتفاق ميافتد نه در طولشان. اما چرا اين چنين است، يعني چرا رزونانس شديدي در يك مسير كوتاه اتفاق ميافتد در حالي كه الكترونها قادرند مسير طولانيتري را طي كنند؟
نانونوارها نور را در طول موج ( يا رنگ) خاصي پراش ميدهند كه اين طول موج بستگي به نسبت "پهنا به ارتفاع" نانونوارها دارد. اين نسبت به راحتي قابل تنظيم است و با آن ميتوان طول موج پراش را كنترل كرد. هافنر ميگويد ما در ابتدا در مقالات بهدنبال روشي جهت ساخت مادهاي با رزونانس تيز بوديم زيرا ميخواستيم ميدان بزرگي را افزايش دهيم.
اين تيم تحقيقاتي متوجه شد كه در سال 2008 روشي در دانشگاه پكينگ ارائه شده است. آنها با آن روش ساختار مورد نظر خود را ايجاد كردند اما نتايج نشان داد كه اين ساختار خواص نوري مورد نظر آنها را ندارد. در قدم بعد اين گروه تحقيقاتي ساختار بلوري و جهت رشد بلور را در اين ساختار بهدست آوردند. هافنر ميگويد ما اين نمونه را در مود ميدان تاريك ميكروسكوپي مشاهده كرديم و در آن رنگهايي را ديديم.
اين تيم تحقيقاتي با صرف 12 ساعت دستههايي از نانونوارها را توليد كردند كه طول آن 100 ميكرون و سطح مقطع آن 25 در 25 نانومتر بود. با صاف كردن اين نانونوار، ارتفاع آن به 17 نانومتر رسيد. نتايج نشان داد كه پراش نور در نانونوار صاف شده بهسمت طول موجهاي قرمز منتقل شده است.
جيسون هافنر، از دپارتمان فيزيك دانشگاه رايس، و همكارانش نتايج كار خود را در نشريه Nano Letters به چاپ رساندند.
منبع: ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#97
Posted: 8 Nov 2011 11:07
اشعه هاي بالابرنده
اين جايزه 100 هزار دلاري براي بررسي سه تكنيك ليزري براي انجام آنچه تاكنون موضوع آثار علمي تخيلي بوده است به كار گرفته خواهد شد.تاكنون چندين طرح اشعه هاي بالابرنده در نشريات علمي چاپ شده است اما هنوز هيچ كدام عملي نشده است.ناسا چندين دهه است كه ماموريت هايي را براي جمع آوري نمونه هايي از سطح يا اتمسفر سيارات راهي ساير كرات يا سيارك ها مي كند.اگر شيوه جمع آوري ليزري عملي شود در اين ماموريت ها به كار خواهد آمد.
دكتر پال استايسلي دانشمند ناسا مي گويد كه اين رويكرد نه تنها جنبه علمي ماموريت ها را بهبود مي بخشد از خطر آنها هم مي كاهد.گروه آقاي استايسلي در مركز پرواز فضايي گودارد ناسا جايزه 100 هزار دلاري براي اين تحقيقات را دريافت كرده است.او مي گويد كه به تله انداختن ذرات با كمك ليزر مساله اي خيالي يا وراي دانش فني موجود نيست.
اين تيم سه گزينه ممكن را براي به دام انداختن و جمع آوري مواد نمونه توسط فضاپيماهاي مدارگرد يا توسط واحدهاي فرود بر سيارات شناسايي كرده است.يكي از آنها تطبيقي از يك پديده شناخته شده به نام "موچين نوري" است كه در آن اشيا در نقطه تمركز يك يا دو اشعه ليزر به تله مي افتند.با اين حال اين رويكرد براي آنكه عملي شود نيازمند وجود اتمسفر در اطراف سياره است.دو شيوه ديگر بر اشعه هاي ليزري با شكل خاص استوار است.اين تيم به جاي استفاده از اشعه اي كه شدت آن در ميانه به اوج مي رسد، درحال تحقيق درباره دو گزينه ديگر است: اشعه سولنويد و اشعه بسل.
نقاط اوج شدت امواج در اين دو نوع اشعه متفاوت است.دانشمندان قبلا خواص "بالابرندگي" اشعه سولنويد را در آزمايشگاه ثابت كرده اند.اما قدرت بالابرندگي اشعه بسل هنوز به طور تجربي ثابت نشده است.دكتر استايسلي توضيح داد كه در هر سه مورد اثر جمع كنندگي كم است اما در برخي موارد مي تواند از ساير شيوه هاي موجود در جمع آوري ذرات پيشي بگيرد.به گفته او مشكل تكنيك هاي جاري هزينه بالا و برد كوتاه است.ناسا اميدوار است كه چنين سيستمي در آينده بر فضاپيماهاي مدارگرد يا واحدهاي فرود تعبيه شود.
منبع: بي بي سي
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#98
Posted: 8 Nov 2011 11:08
الحاق موفق فضاپيما و ايستگاه فضايي چين در مدار زمين
چينيها در گامي تاريخي موفق به اتصال فضاپيماي خود به ايستگاه فضايي روباتيك اين كشور شدند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گفته وو پينگ، سخنگوي برنامه فضايي سرنشين دار چين، فضاپيماي شنژو هشت كه روز سهشنبه به فضا پرتاب شده بود با موفقيت در كنار مدل ايستگاه فضايي روباتيك تيانگونگ يك اين كشور در مدار قرار گرفت.
به گفته پينگ، اين دو در كنار هم در شش نوبت به دور زمين چرخيدند در حاليكه تجهيزات اين ايستگاه به عملكرد عادي خود ادامه ميداد.
روسيه و آمريكا تنها كشورهايي هستند كه بر شيوه ورود فضاپيما در ايستگاه تسلط دارند و اكنون اين دستاورد موفقيتآميز نشانگر بنيانهاي محكم براي ماموريتهاي فضايي بعدي چين خواهد بود.
به گفته پينگ، اين مونتاژ مشترك براي 12 روز ديگر در كنار هم باقي مانده و به آزمايشات خود ادامه ميدهند. پس از آن يكبار ديگر عمليات ورود به ايستگاه با يك پرواز دو روزه ادامه پيدا كرده و شنژو هشت در تاريخ 17 نوامبر به زمين باز خواهد گشت.
چين، برنامه ايستگاه فضايي خود را پس از رد تلاشهاي اين كشور براي پيوستن به گروه 16 كشوري سازندگان ايستگاه فضايي بين المللي در پي مخالفتهاي بسيار آمريكا، راهاندازي كرد.
اكنون از لحاظ فناوري، چين در جايگاهي قرار دارد كه آمريكا در دهه 1960 در زمان برنامه جيميني قرار داشت اما كارشناسان پيشرفت سريعتري را براي چين در نظر گرفتهاند.
مقامات فضايي چين قصد دارند پس از اين ماموريت در سال آينده به ارسال دو ماموريت ديگر كه يكي از آنها سرنشين دار بوده به اين ايستگاه اقدام كنند تا فضانوردان براي مدت يك ماه به تمرينات لازم در آن بپردازند.
برنامههاي ديگر براي پرتاب دو مدل تجربي ديگر پيش از ارسال ايستگاه اصلي در سه دوره بين سالهاي 2020 تا 2022 برنامهريزي شدهاند.
ايستگاه فضايي چين كه پس از تكميل حدود 60 تن وزن خواهد داشت، بسيار كوچكتر از ايستگاه فضايي بينالمللي است كه تا سال 2028 در مدار باقي خواهد ماند.
منبع: ايسنا
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#99
Posted: 8 Nov 2011 11:10
مرزهاي جهان شناختهشده كجاست؟
4 قرن پش، جهان را تنها زمين، ماه، خورشيد، 5سياره و تعدادي ستاره ميدانستيم، اما امروز مرزهاي جهان را تا 14 ميليارد سالنوري شناختهايم. نقشه زير، مرزهاي جهان شناخته شده را به نمايش ميگذارد.
قبل از اينكه در سال 1608 ميلادي / 987 شمسي تلسكوپ اختراع شود، تصوير ما از جهان تنها شامل زمين، ماه، خورشيد، سيارات عطارد، ناهيد، مريخ، مشتري و مريخ و هر ستاره ديگري ميشد كه ميتوانستيم در كهكشان راهشيري مشاهده كنيم. اما همزمان با توسعه تواناييهاي ابزارهاي نوري ما، مرزهاي جهان قابل مشاهده نيز گسترش يافته است. نقشه تعاملي زير نشان ميدهد كه جهان شناخته شده چطور از سال 1950 / 1329 تا سال 2011 / 1390 تغيير كرده است.
به گزارش پاپساينس، اخترشناس انگليسي، ويليام هرشل، با استفاده از يك تلسكوپ با دهانه 475 ميليمتر، نخستين نقشهبرداري اصولي آسمان را در قرن هجدهم انجام داد و بيش از 2000 كهكشان، سحابي و ساير اجسام دوردستي را آشكار كرد كه براي چشم غيرمسلح نامرئي هستند. از آن زمان، تلسكوپهاي نوري و راديويي كه روز به روز قويتر ميشوند، محدوده دانش ما را بسيار گسترش دادهاند.
در سال 1948 / 1327، اخترشناسان تلسكوپ 5 متري هال را رصدخانه پالومار كاليفرنيا برپا كردند. اكنون پروژههاي بزرگ مقياس مانند نقشهبرداري آسمان ديجيتال اسلون و ماموريت تلسكوپ كپلر ناسا، از تصويربرداري ديجيتال با حساسيت بالا و توان محاسباتي زيادي استفاده ميكنند تا صدها ترابايت اطلاعات را از ميليونها كهكشان كه ميلياردها سال نوري دور از زمين قرار دارند جمعآوري و پردازش كنند. با هر بيت اطلاعات اضافه، جهان شناخته شده نيز بزرگتر ميشود.
منبع: خبرآنلاين
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#100
Posted: 8 Nov 2011 11:11
بيصداترين توربين بادي جهان
اكو ويسپر كه بيصداترين توربين بادي جهان لقب گرفته، ميتواند نسبت به توربينهاي ديگر تا 30درصد انرژي بيشتري توليد كند، به پرندگان آسيبي نرساند و در برابر باد با سرعت 220 كيلومتربرساعت مقاومت كند.
شركت ارائه راهكارهاي انرژي تجديدپذير استراليا، RESA در بريزبن، استراليا نصب اولين توربينهاي بادي را كه به عنوان بيصداترين توربينهاي بادي جهان معرفي شدهاند، آغاز كرده است. اين توربين كوچك كه Eco Whisper نام دارد، عليرغم اينكه نصف ارتفاع و قطر پرههاي توربينهاي بادي متداول را دارد، مي تواند 20 كيلووات انرژي الكتريكي توليد كند. اين توربين به صورت خودكار روي جهت وزش باد تنظيم خواهد شد.
به گزارش گيزمگ، بخش اعظم صدايي كه هنگام چرخش توربينهاي سهتيغه متداول به گوش ميرسد، نتيجه برخورد باد با لبههاي هر تيغه است. همانطور كه ميبينيد تيغههاي اين توربين جديد كه شبيه به هواكش است، در ميان دو حلقه محصور شدهاند. در نتيجه صداي توليد شده به حداقل خواهد رسيد و از نجواي آهستهاي كه تنها از نزديك شنيده ميشود، بيشتر نخواهد شد.
منبع: خبرآنلاين
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است