انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 14 از 26:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  25  26  پسین »

Physics News | اخبار فیزیک


زن

 
ديواره هاي آتشين خورشيد

مجله نشنال جغرافيك گزيده‌اي از تصاويري تماشايي از شعله‌ها و ديوارهاي آتش كه از سطح خورشيد زبانه مي‌كشند را منتشر كرده است


ديوار آتش- يك ديوار عظيم از گازهاي بسيار داغ از سطح خورشيد كه توسط "استفان رمسدن"، منجم آماتور در رنگ‌هاي مصنوعي گرفته شده است. به اين فواره‌هاي پلاسمايي، "ورم‌هاي خورشيدي" گفته مي‌شود

به گزارش خبرگزاري مهر، اين گزيده تصاوير مجله نشنال جغرافيك گوشه‌اي از فواره‌هاي پلاسمايي را كه از سطح خورشيد تا ارتفاع 100 كيلومتر به بيرون پرتاب مي‌شوند به نمايش گذاشته است.

اين تصاوير ديدني حاصل رصدهاي اخيري است كه توسط منجمان آماتور بخش‌هاي مختلف دنيا انجام شده است.

منبع: همشهري
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
پروازي ايمن در برابر خاكسترهاي آتشفشاني

نخستين پرواز آزمايشي هواپيماي مجهز به دوربين مادون قرمز، با هدف هشدار به خلبانان، 10 دقيقه قبل از برخورد با ابرهاي خاكستر آتشفشاني، در اطراف كوه «اتنا» در سيسيلي ايتاليا، با موفقيت انجام شد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين فناوري موسوم به «آشكارساز تصويربرداري شيء آتشفشاني هوابرد » (AVOID) كه اكنون توسط شركت ترابري ارزان‌قيمت «ايزي‌جت» مورد استفاده قرار گرفته، براي حفظ خطوط هوايي از ميليونها دلار خسارت در مواقع فرود اضطراري هواپيماها حين بحرانهايي مانند «بحران خاكسترهاي آتشفشاني ايسلند» در سال 2010، طراحي شده است.

«فرد پراتا»، فيزيكدان جوي سازنده اين دستگاه و «آدام دورانت» از موسسه تحقيقات هواي نروژ، به انجام اين پروازهاي آزمايشي از فرودگاه «كالاتابيانو» در 20 كيلومتري شمال شرقي «اتنا» پرداختند.

در اين پروژه محققاني از دانشگاه علوم پايه «داسلدورف» آلمان نيز شركت داشتند كه هواپيماي تحقيقاتي تك موتوره CTSW را براي اين آزمايش ارائه كرده بودند.

از آنجايي كه كوهستان «اتنا» اكنون در حال انتشار ابرهاي خاكستر بوده، بهترين زمان براي آزمايش اين دوربين به شمار مي‌رود.

در روزهاي آينده قرار است براي حصول اطمينان از دقت اين آشكارساز، سنجش‌هاي پروازي تراكم ابر خاكستر با سنجشهاي انجام شده زميني بطور متقابل بررسي شوند.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
چگونه سايتهاي پروتئيني درون آب خشك مي مانند؟

محققان دانشگاه ملي جنوب در باهي بلانكا، آرژانتين، به مطالعه ساختارهاي تونلي و حفره‌اي پرداختند.آنها قصد دارند با اين تحقيقات به بررسي سايت‌هاي اتصال در پروتئين‌ها بپردازند تا به درك بهتري در مورد خشك ماندن اين مواد بدون از دست دادن توانايي‌هاي خود براي واكنش دادن برسند.

شولز و همكارانش مدل‌هايي براي بررسي تونل‌ها و حفره‌هاي آبگريز نانومقياس مورد استفاده قرار دادند تا تاثير شكل هندسي را روي توانايي اين ساختارها در خشك ماندن درون محلول، مورد بررسي قرار دهند.

در مقاله‌اي كه اين گروه در نشريه (The European Physical Journal E (EPJ E به چاپ رساندند به مطالعه تمايل پرشدن حفره‌ها و تونل‌هاي پيچ وخم‌دار كه از آنها به عنوان تك لايه‌ آلكن مانند، نام برده مي‌شود، پرداخته مي‌شود. اين حفره‌ها و تونل‌هاي براي خواص آبگريزي‌شان انتخاب شده‌اند. در اين كار تحقيقاتي پژوهشگران راهبرد تحقيقاتي خود را به گونه‌اي انتخاب كرده‌اند كه مطمئن شوند هيچ فاكتوري به جز شكل هندسي روي خشك ماندن حفره‌ها و تونل‌ها تاثيرگذار نيست.

نتايج كار آنها نشان داد كه كمترين انداره حفره و تونل آبگريز كه مي‌توان درون آن را با مولكول‌هاي آب پر كرد، تقريبا يك نانومتر است. اگر ابعاد حفره و تونل از اين مقدار كمتر شود، اين ساختارها مي‌توانند خشك باقي بمانند كه دليل اين موضوع شكل هندسي آنها است. اگر يك مولكول آب بخواهد درون اين ساختار نفوذ كند بايد براي غلبه بر پيوند‌هاي هيدروژني انرژي زيادي صرف كند. در مقايسه با نانولوله‌هاي كربني پر شده از آب، كه دو برابر كوچكتر ( با آبگريزي كمتري) نسبت به تك لايه‌هاي آلكن مانند هستند، تمايل به خشك ماندن در نانولوله‌هاي كربني بيشتر است.

نويسنده اين مقاله نشان داده است كه پر كردن تونل‌ها و حفره‌هاي نانومتري با آب يك فرآيند ديناميك است كه با گذشت زمان از حالت خشك به تر تغيير مي‌كند. اين گروه تحقيقاتي معتقد است كه مولكول‌هاي آب درون حفره‌ها يا تونل‌ها به‌صورت شبكه‌اي قوي از پيوندهاي هيدروژني در مي‌آيند. نوسانات گرمايي كه به‌دليل خشك شدن حفره‌ها ايجاد مي‌شود منجر به پاره شدن اين شبكه مي‌شود كه با ايجاد پيوند دوباره، اين شبكه ترميم مي‌شود.

يكي از پتانسيل‌هاي كاربردي اين سيستم در بيوفيزيك است كه در آنها سايت‌هاي دفعي آب پروتئين‌ها، مورد مطالعه قرار مي‌گيرد. همچنين مي‌توان از اين سيستم در پديده‌هاي فيزيكي مرتبط با شكل هندسي اين سايت‌ها استفاده كرد. در نهايت اين سيستم‌ها در درك فرآيندهاي زيستي كه در آنها برهمكنش پروتئين-پروتئين وجود دارد مفيد هستند.

منبع: ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
ليزرهاي حالت جامد

سير تحولي رشد
اولين ليزر حالت جامد كه در ژوئن 1960 با موفقيت عمل كرد، ليزر ياقوت بود. اخيرا تحقيق روي ليزر حالت جامد با اندازه كوچك انجام گرفته است كه در آن يون نه به عنوان يك ناخالصي با غلظت پايين بلكه به عنوان يك جز متشكله اصلي براي آهنگ بالاي تكرار يك يا عمليات CW بكار مي‌رود. اگرچه در اكثر ليزرها طول موج مي‌تواند فقط در محدوده يك درصد تغيير يابد، ولي اخيرا ليزرهاي حالت جامد قابل تنظيم روي يك گسترده خيلي پهنتر نيز ساخته شده‌اند.

ليزرهاي قابل تنظيم حالت جامد در طيف سنجي‌هاي فيزيكي و شيميايي بكار گرفته شده‌اند و كاربرد آنها تحول شگرفي را در طيف سنجي اتمها و مولكولها ايجاد كرده است. طيف سنجي رامانه و طيف سنجي پيكووفمتر ثانيه‌اي بيش از همه از وجود ليزرهاي قابل تنظيم بهره برده‌اند. ليزرهاي حالت جامد موجب پيشرفت و توسعه چشمگير مخابرات تار نوري شده است. ساخت ليدارهاي پيشرفته كشف و سنجش از راه دور مرهون بكارگيري سيستمهاي ليزري تمام حالت جامد مي‌باشد.

انواع ليزرهاي جامد.
ليزر ياگ ()
در حال حاضر ، كاربردي‌ترين ليزر حالت جامد كه براي پردازش و ماشين كاري مواد بكار مي‌رود، ليزر ياگ است كه از بلور (سنگ آلومينيوم ايتريم) كه به آن 0.1 تا 1 درصد يون نئوديميم اضافه شده است، ساخته مي‌شود. طول موج گسيلي اين ليزر 1.06 ميكرون و گاهي 1.32 ميكرون است.
ليزر حالت جامد يون فلزي
ليزرهاي حالت جامد فلزي از نظر تنوع مواد ليزري ، امكان ساخت انواع مختلف سيستمهاي ليزري و بالا بردن كيفيت پرتوهاي خروجي از پتانسيل بالايي برخوردارند. هر سيستم ليزري حالت جامد يون فلزي داراي سه بخش مهم زير است:


ماده ميزان با خواص ماكروسكوپيكي ، مكانيكي ، حرارتي و اپتيكي مناسب

يونهاي فعال

چشمه‌هاي دمش اپتيكي

ليزرهاي Er
ليزرهاي ايربيوم بخاطر داشتن دو طول موج ويژه اهميت دارند، اما از نظر انرژي خروجي مانند ليزرهاي خيلي قابل توجه نيستند. بلور كه با چگالي بالا به يونهاي ايربيوم آلاييده شده است يك خروجي در 2.9 متر و شيشه فسفات آلاييده به ايربيوم خروجي در 1.54 ميكرومتر دارند. هر دو اين طول موجها توسط آب جذب مي‌شوند كه باعث مي‌شود اين ليزرها كاربردهاي جالبي در پزشكي براي طول موج 2.9 ميكرومتر و براي فاصله يابهاي ايمن چشم در طول موج 1.54 ميكرومتر داشته باشند.
ليزر نئوديميم
ليزرهاي نئوديميم متداولترين نوع ليزر حالت جامد هستند. محيط ليزري معمولا يا بلوري از است (كه غالبا ناميده مي‌شود) كه در آن يونهاي جايگزين برخي يونهاي شده‌اند، يا شيشه‌اي است كه با يونهاي در آن ناخالصي بوجود آورده‌اند. ليزرهاي نئوديميم روي چندين خط مي‌توانند نوسان كنند كه قويترين و لذا متداول‌ترين آنها در طول موج 1.06 ميكرومتر است. طرح تراز انرژي براي نئوديميم _ شيشه (Nd:glass) بسيار نزديك به است، چون ترازهاي انرژي درگير ، زياد تحت تأثير ميدان بلور قرار نمي‌گيرند.

منبع: رشد
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
سفر 167 ثانيه‌ اي به «مريخ» با «روح»

ناسا در يك فيلم ويديويي به نمايش 3500 تصوير مختلف از سياره مريخ پرداخته كه توسط كاوشگر «روح» طي سفر در اين سياره ثبت شده‌اند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كاوشگر مريخ «روح»، مدت پنج سال و سه ماه و 27 روز را در يك ماموريت اكتشافي بر روي سياره سرخ گذرانده و در آخر در ميان خاك آن گير افتاده است.

بينندگان مي‌توانند تصوير كاملي از ماموريت «روح» را از لحظه بيداري آن در ژانويه 2004 تا زمان خاموشي در آوريل 2009، در يك ويدئوي 167 ثانيه‌اي با 24 فريم در ثانيه، مشاهده كنند.

در اين ويدئو كه سفر اين كاوشگر را بر روي سياره مريخ به تصوير كشيده، مي‌توان لحظات آزمايش سنگها توسط اين كاوشگر، بالا و پايين رفتن آن از تپه هاوزبند (كه به ياد «ريك هاوزبند»، فرمانده شاتل كلمبيا نامگذاري شده)، عبور از دهانه گوسف و تركيب كردن خاك روشن سياره را مشاهده كرد.

يكي از بزرگترين دستاوردهاي كاوشگر «روح»، كشف شواهدي از وجود آب در خاك مريخ پس از كشف خاك غني از سيليكا در آن بود كه تنها در حضور مايعات شكل مي‌گيرد.

امسال سازمان ناسا به طور رسمي مرگ اين كاوشگر را پس از دو سال تلاش بسيار براي احياي آن از خواب زمستاني اعلام كرد.

در زمان فرود كاوشگر «روح» بر روي مريخ، قرار بود مأموريت آن تنها براي سه ماه به طول انجامد؛ اما پس از پايان موفق اين دوره، «روح» به همراه كاوشگر «فرصت» براي دستيابي به اهداف بيشتر به كار خود ادامه داد.

اگرچه كاوشگر «فرصت» به كار خود ادامه داده و هنوز در حال عمليات اجرايي است، اما «روح» با آسيب‌هايي مواجه شده و به دليل شكسته شدن چرخ جلويي آن تا مدتها به سمت عقب حركت مي‌كرد كه در آخر در خاك نرم اين سياره گير افتاد.

بين سال 2009 تا مارس 2010، از اين كاوشگر به عنوان يك ايستگاه تحقيقاتي ساكن استفاده مي‌شد تا اين كه ناسا در آن زمان تمام ارتباطات خود را با «روح» از دست داد.

در اين زمان، زمستان مريخ آغاز شد و كاوشگر «روح» با تاريكي و دماي زير منفي 55 درجه سلسيوس روبه‌رو شد و تلاش‌هاي بعدي اين سازمان براي ارتباط مجدد موفق نبود.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
بررسي رابطه ميان اندازه ذرات و فركانس جذب شده توسط آنها

محققان مركز NIST روشي ارائه كردند كه با استفاده از آن مي‌توان رابطه ميان فركانس‌هاي جذب پرتو توسط ذرات و اندازه ذرات را مورد بررسي قرار دهند. در اين روش با استفاده از سانتريفيوژ ذرات جداسازي شده و پرتوهايي با فركانس مختلف از ميا ن آنها عبور داده مي‌شود.

تمايل نانوذرات به تجمع درون يك محلول از موضوعات بسيار جالب محسوب مي‌شود زيرا اندازه خوشه‌ها نقش بسيار مهمي در رفتار مواد بازي مي‌كند. سميت، دوام نانومواد در محيط، كارايي آنها به‌عنوان زيست حسگرها و دقت آزمايش‌ها در اندازه‌گيري اين فاكتورها تحت تاثير تجمع ذرات و اندازه خوشه‌ها مي‌باشد. در تحقيقاتي كه اخيرا در موسسه ملي فناوري و استاندارد (NIST) انجام شده روش جديدي براي اندازه‌گيري دقيق توزيع اندازه خوشه‌ها در يك نمونه و جذب ذرات ارائه شده است. بررسي جذب ذرات براي كاربردهاي نانوذرات در ساخت زيست حسگرها مهم است.




جاستين زوك، از متخصصان مهندسي زيست حسگر در اين مركز، مي‌گويد يكي از مهمترين كاربردهاي اين پژوهش، استفاده از نتايج آن در توسعه زيست حسگرهاي نانوذرات در تست‌هاي بارداري بسيار دقيق است. نانوذرات طلا را مي‌توان با استفاده از آنتي‌بادي‌هاي هورموني پوشش داد كه توسط جنين بلافاصله بعد از لقاح ترشح مي‌شوند. نانوذرات طلا متصل به هورمون به هم متصل شده و تشكيل خوشه‌هايي مي‌دهند كه رنگ‌شان با نانوذرات طلاي خوشه‌اي نشده متفاوت است. اما تنها نانوذراتي با اندازه‌اي خاص را مي‌توان براي اين كار مورد استفاده قرار داد، بنابراين دانستن اين موضوع كه چگونه جذب نور مي‌تواند اندازه خوشه‌هاي را تغيير دهد، كار را براي طراحي زيست حسگرها هموار مي‌كند.

براي اين كار محققان مركز NIST با استفاده از روشي كه قبلا براي توليد نمونه‌هاي با توزيع اندزه كنترل شده ارائه كرده بودند، نمونه‌هايي از نانوذرات طلا را درون محلول كشت سلول استاندارد تهيه كردند. فرصت داده شد تا اين نمونه‌ها در طول فرآيند توليد متجمع شوند و پس از اين كه نمونه به اندازه مشخصي رسيد با استفاده از عامل پايدار كننده مانع از تجمع بيشتر نانوذرات شدند. در قدم بعد محققان با استفاده از روشي به‌نام سانتريفيوژ بسيار سريع آناليزي (AUC) خوشه‌ها را بر اساس اندازه‌ جداسازي كردند تا با اين كار جذب آنها را اندازه بگيرند. سانتريفيوژ موجب مي‌شود تا خوشه‌هاي نانوذرات بر اساس اندازه جدا شده به شكلي كه خوشه‌هاي كوچكتر و سبكتر آهسته‌تر از ذرات درشت‌تر حركت مي‌كنند. در قدم از ميان اين نمونه كه بر اساس اندازه، ذرات آن جدا شده است پرتوهايي عبور داده مي‌شود و مقدار جذب اندازه گيري مي‌شود. خوشه‌هاي بزرگتر، پرتوهايي بيشتري با فركانس پايين جذب مي‌كنند. با اين روش محققان مي‌توانند رابطه ميان فركانس‌هاي جذب و اندازه خوشه‌ها را بيابند.

منبع: ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
غيرممكني كه بالأخره ممكن شد: توليد نور از خلأ

دانشمندان چالمرز توانستند با موفقيت از خلأ، نور ايجاد كرده و اثري كه 40 سال پيش پيش‌بيني شده بود را مشاهده كنند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمندان در يك آزمايش نوآورانه توانستند تعدادي از فوتون‌ها كه به طور مداوم در خلأ، ظاهر و ناپديد مي‌شدند را به تله بيندازند.



اين پژوهش كه در مجله نيچر منتشر شده، بر اساس يكي از دور از انتظارترين و مهمترين اصول مكانيك كوانتوم بوده كه طبق آن، خلأ به هيچ وجه خالي و پوچ نيست. در حقيقت، خلأ مملو از ذرات مختلف بوده كه دائما در هستي و نيستي نوسان دارند. اين ذرات ظاهر شده، براي يك لحظه كوتاه وجود داشته و دوباره ناپديد مي‌شوند. از آنجايي كه موجوديت اين ذرات بسيار سريع است، معمولا با عنوان ذرات مجازي از آنها ياد مي‌شود.

اين دانشمندان توانستند فوتون‌ها را از حالت مجازي آنها خارج كرده و به فوتون واقعي و نور قابل اندازه‌گيري، تبديل كنند.

در سال 1970 يك فيزيكدان اين رخداد را در صورتي پيش‌بيني كرده بود كه فوتونهاي مجازي از يك آينه كه به سرعت نور حركت مي‌كند، بيرون بجهند. اين پديده كه تاثير ديناميكي كاسيمير ناميده مي‌شود، اكنون براي اولين بار توسط دانشمندان چاملرز مشاهده شده است.

از آنجايي كه حركت يك آينه با سرعت نور ممكن نيست، دانشمندان از شيوه ديگري استفاده كردند كه در آن به جاي تغيير فاصله فيزيكي تا آينه، فاصله الكتريكي تا يك مدار كوتاه الكتريكي كه نقش آينه را براي ريزامواج ايفا مي‌كند، تغيير كرد.

اين آينه از يك مؤلفه فيزيك الكترونيك موسوم به دستگاه تداخل كوانتومي ابر رسانا (SQUID) تشكيل شده كه از حساسيت بالايي در برابر ميدانهاي مغناطيسي برخوردار است. با ميلياردها بار تغيير جهت ميدان‌مغناطيسي در ثانيه، دانشمندان توانستند اين آينه را با سرعت نزديك به 25 درصد سرعت نور بلرزانند.

از جمله دستاوردهاي اين آزمايش مي‌توان به افزايش درك انسان از نوسانات خلأ اشاره كرد كه به باور دانشمندان با انرژي تاريك كه در انبساط شتابدار جهان نقش دارد، در ارتباط است.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
سرعت نوترينوها همچنان بيش از سرعت نور

فيزيكدانان سرن و گرن ساسو كه بر روي آزمايش اپرا كار مي كنند با تكرار آزمايش نوترينوها به اولين تائيد درباره سرعت بيشتر اين ذرات نسبت به سرعت نور دست يافتند.

در حدود دو ماه قبل فيزيكداناني كه بر روي آزمايش "نوترينوي سرن به سمت گرن ساسو" كار مي كنند به نتايج جالبي دست يافتند كه مي تواند تئوري نسبيت انيشتين را به چالش بكشد.اين دانشمندان كشف كردند كه ذرات نوترينو فاصله ميان سرن در ژنو تا گرن ساسو در مركز ايتاليا را با سرعتي بيش از سرعت نور پيموده اند.

انتشار اين خبر جامعه علمي را به شدت شگفت زده كرد. از اين رو اين دانشمندان آزمايشات خود را تكرار كردند اما اين بار نيز با استفاده از اندازه گيريهاي دقيقتري به نتايج قبلي دست يافتند.

در اين آزمايش جديد كه اولين تائيد درمورد نتايج قبلي است، دانشمندان آزمايش اپرا دسته پرتوهاي نوترينوها را از سرن گسيل كردند و به همان نتايج به دست آمده در ماه سپتامبر رسيدند.

به نظر مي رسد كه اين آزمايشات جديد بخش خطاهاي بالقوه سيستماتيك را كه در اندازه گيريهاي قلبي لحاظ شده بود رفع كرده است.

"فرناندو فروني"، رئيس موسسه ملي فيزيك هسته اي ايتاليا در اين خصوص توضيح داد: "يك اندازه گيري تا اين حد حساس، مفاهيم عميقي در فيزيك دارد. آزمايش اپرا به خاطر گسيل ويژه اي از دسته پرتوهاي نوترينو از سرن توانست به تائيد مهمي براي نتايج قبلي خود برسد. نتايج مثبت اين آزمايش به ما اطمينان بيشتري داد هرچند تائيدات نهايي را بايد آزمايشات مشابه ديگري كه در ساير نقاط دنيا انجام مي شود ارائه كنند."

17 نوامبر فيزيكدان اپرا گزارشي را درباره اندازه گيريهاي سرعت حركت نوترينوها در مجله علمي JHEP و سايت ArXiv منتشر كردند.

براساس گزارش لارپوبليكا، اين دسته پرتوهاي نوترينو از مشخصات "زمان استخراج" بهتري برخوردار بودند. طول هر يك از بسته هاي نوترينو تنها 3 نانوثانيه بود و با فاصله زماني 524 نانوثانيه از يكديگر گسيل مي شدند.

در اين مورد، بسته ها متراكم تر و فاصله ميان آنها بيشتر از بسته هاي آزمايش ماه سپتامبر بود، به طوريكه در آزمايش قبلي طول بسته ها 10.500 نانوثانيه بود و با فاصله 50 ميليون نانوثانيه از يكديگر گسيل مي شدند.

اين آزمايش جديد به دانشمندان اجازه داد كه با دقت بالاتري سرعت نوترينوها را اندازه گيري كنند. در اين فاز، اپرا 20 حركت را انتخاب و به طور مستقل بررسي كرد. آزمايشات آينده حركت اين ذرات در سال 2012 انجام خواهند شد.





آزمايشات جديد درباره سرعت نوترينوها- اين تصوير كه از سوي موسسه ملي فيزيك هسته اي ايتاليا منتشر شده است توضيحاتي را در مورد آزمايش "نوترينوها از سرن به گرن ساسو" ارائه مي كند. فاصله ميان اين دو مركز تحقيقاتي 730 كيلومتر است. در آزمايش اول كه در ماه سپتامبر انجام شد نوترينوها در بسته هاي بزرگي كه طول هر يك از بسته ها 10.500 نانوثانيه و فاصله هر يك 50 نانوثانيه بود درحالي كه در آزمايش دوم (نمودار سمت راست) طول هر بسته 3 نانوثانيه و فاصله آنها 524 نانوثانيه است

در آزمايشي كه ماه سپتامبر انجام شد، آشكارساز "اپرا" با دريافت و بررسي بيش از 15 هزار ذره نوترينو كه در برخورد دهنده "سوپر سينكروتون پروتون" در سرن توليد شده و با طي مسافت 730 كيلومتر به لابراتوارهاي "گرن ساسو" در ايتاليا رسيده بود كشف كرد كه اين ذرات براي طي اين مسافت تنها 2.4 ميلي ثانيه را صرف كردند و سرعت آنها 60 نانوثانيه بيش از سرعت حركت نور شد.

به گفته فيزيكدانان درصورتيكه اين نتايج به تائيد نهايي برسند انقلابي واقعي در فيزيك رخ مي دهد چراكه تاكنون تمام پيش بيني هاي تئوري نسبيت انيشتين تائيد شده اند و اين اولين بار است كه نتايجي دال بر رد اين نظريه منتشر مي شود.

برپايه نظريه "نسبيت" كه انيشتين در سال 1905 آن را ارائه كرد سرعت، يك ثابت جهاني است كه بخشي از معادله معروف E=mc² را به خود اختصاص داده است. در اين معادله، E انرژي، m جرم و c سرعت نور را نشان مي دهد.

اين نسبيت پيش بيني مي كند كه اگر جسمي با سرعتي فراتر از سرعت نور حركت كند بايد جرمي بي نهايت بزرگ داشته باشد. به همين دليل سرعت نور تاكنون به عنوان يك نقطه نهايي شكست ناپذير شناخته شده است.

منبع: كنجكاو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
آلودگي نوري باعث شكستن درختان

به طور خلاصه به استفاده غير اصولي و نامناسب از نور، آلودگي نوري گفته مي شود و اين آلودگي يكي از معضلاتي است كه پيامدهاي خطرناكي بسياري براي همه از جمله منجمان آماتور و حرفه اي دارد. ما تنها به چراغ هايي نياز داريم كه پيرامون ما را روشن كند و نه آسمان بالاي سرمان را! وجود چراغ هاي غير استاندارد و نورپردازي هاي غير اصولي در سطح شهرهاي مختلف باعث هدايت نور به سمت آسمان مي گردد. منحرف شدن نور به سمت آسمان علاوه بر هدر دادن انرژي باعث روشن شدن زمينه آسمان نيز مي شود. اين روشنايي كاذب آسمان در شب، خطرات بسياري را بر سلامت موجودات زنده از جمله انسان، حيوانات و گياهان دارد.

چند وقتي است بخش دانش و زندگي تبيان به موضوع آلودگي نوري مي پردازد و آن را از زاويه هاي مختلف مورد بررسي قرار مي دهد. در مطالب گذشته به اثرات اين نوع آلودگي بر انسان و مناطق بكر طبيعي پرداختيم. اين بار نيز قصد داريم باز هم از نگاهي متفاوت به اين موضوع بپردازيم تا از تاثيرات مخرب آلودگي نوري بر گياهان مطلع شويم. حامد ميرزاخليل، پژوهشگر آلودگي نوري در يادداشت اخير خود به تاثير نورهاي مصنوعي بر شكسته شدن درختان شهرهايي مانند تهران هنگام بارش برف اشاره كرده است كه در ادامه آن را مشاهده مي كنيد:

گياهان چهار فصل به طور طبيعي بايد در ابتداي پاييز رفته رفته تغييري در رنگ برگ هاي خود داده و برگ هاي خود را از دست بدهند. اما نور مصنوعي، ريتم زندگي آنها را در شهرهاي بزرگ تغيير داده و حيات گياه را به مخاطره مي كشاند. به طوري كه منجر به مرگ گياه مي شود.

گياهان نورپسند در طول روز نيازمند چهار هزار و 200 لوكس نور و گياهان سايه پسند نيز به دليل جذب ميزان بالاي كلروپلاست، نيازمند 72 لوكس نور براي ادامه زندگي شان هستند. طبق «قانون بردباري»، رساندن نور بيش از اندازه به گياه در شب رشد آن را دچار اختلال كرده و فصل از دست دادن برگ و جوانه زني آن را به مخاطره مي كشاند.

بر اساس قانوني كه در زيست شناسي به قانون بردباري معروف شده است، افزايش يك عامل محيطي مي تواند عاملي محدود كننده در رشد باشد و در اينجا نيز با افزايش غيرطبيعي نور به عنوان يك عامل محيطي، گياه نيز با مشكل روبرو خواهد شد.

گياهان چهار فصل به طور طبيعي بايد در ابتداي پاييز رفته رفته تغييري در رنگ برگ هاي خود داده و برگ هاي خود را از دست بدهند. اما نور مصنوعي، ريتم زندگي آنها را در شهرهاي بزرگ تغيير داده و حيات گياه را به مخاطره مي كشاند. به طوري كه منجر به مرگ گياه مي شود

با وجود چنين نورهايي، درختان ديرتر خزان مي كنند و برگ هاي خود را از دست مي دهند. پس در هنگام بارش برف، وجود برگ هاي پهن بر شاخه درختان سطحي را براي ماندگاري برف روي درخت به وجود مي آورد و انباشته شدن برف موجب شكستن درخت مي شود. در صورتي كه اگر درخت به موقع خزان كرده بود، ديگر برگي بر شاخه نداشت و برف نيز محلي براي انباشته شدن روي درخت نداشت.

اين اتفاق تنها در فصل پاييز رخ نمي دهد، بلكه بررسي ها نشان داده كه برخلاف حالت طبيعي، بسياري از درختان تهران خصوصا گونه چنار تا ميانه هاي زمستان هنوز بر شاخه هاي خود برگ دارند و اين برگ ها مي توانند عاملي باشند تا در هنگام بارش برف، به دليل سنگين شدن تاج درخت، باعث شكستن شاخه ها شوند و يا حتي در درختان ضعيف تر، ريشه كن شدن درخت را به دنبال داشته باشند.
آلودگي نوري باعث شكستن درختان

شايد بپرسيد: در تهران تنها در برخي ميدان هاي اصلي با نورپردازي زياد و پروژكتور روبرو هستيم، چگونه اين مشكل براي بسياري از درختان در مناطق مختلف روي داده است؟ پاسخ اين است كه شهرهاي بزرگي مانند تهران به دليل استفاده غلط از نورهاي مصنوعي، از مرز هشدار آلودگي هاي نوري گذشته اند و در وضعيت قرمز به سر مي برد.

آلودگي نوري تهران حتي تا 380 كيلومتر دورتر نيز قابل مشاهده و ردگيري است. حتي منجماني كه براي رصد آسمان شب به مناطقي نظير پارك ملي كوير مي روند، به دليل نور زياد شهر تهران، نمي توانند بخش زيادي از ستارگان را مشاهده كنند.

حتي اگر در تهران از منابع نوري كه به جاي زمين، به طور مستقيم آسمان را نشانه گرفته اند صرف نظر كنيم، روشنايي هاي معمول موجود در معابر تهران عمدتاً استاندارد نيستند و سرپوش معروف به «لاكپشتي» آنها باعث به هدر رفتن نور و انرژي مي شود. از سوي ديگر، اين منابع نور غير استاندارد باعث رسيدن شعاع هاي نور به درختان و اختلال در ريتم طبيعي زندگي درخت مي شوند."

منبع: تبيان
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
بررسي دليل نفوذ غير يكنواخت سيالات در نانوكانالها

محققان دريافتند كه حركت برخي سيالات درون كانال‌ها به‌صورت يكسان انجام نمي‌شود به‌طوري كه در برخي جهات سرعت بيشتر از ديگر جهت‌ها است. آنها دليل اين موضوع را شكل هندسي حفره‌ها مي‌دانند. در واقع شكل هندسي حفره‌ها، نفوذپذيري سيالات را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

http://www.nano.ir/images/news/6899.jpg

محققاني كه روي نحوه عبور سيالات از كانال‌هاي نانومقياس كار مي‌كنند، اخيرا با كشف پديده‌اي متعجب شدند. آنها دريافتند كه سيالات در تمام جهات به‌طور مساوي حركت نمي‌كنند. برخلاف رفتار دنياي ماكروسكوپي، محققان دريافتند كه متيل الكل كه در يك ساختار حاوي شبكه‌هاي نانوكانال موسوم به زئوليت قرار مي‌گيرد، در يك جهت 1000 برابر سريع‌تر از ديگر جهات حركت مي‌كند. اين اولين سندي است كه نشان مي‌دهد مولكول‌ها در يك ماده متخلخل به‌صورت يكسان نفوذ نمي‌كنند. اين نفوذ غيريكنواخت در حالي گزارش شده است كه محققان مطمئن هستند كه اندازه قطر حفره‌ها در كانال‌ها مشابه هم هستند. در اين ماده معدني، دو نوع كانال‌ نانومقياس وجود دارد: حلقه‌هاي 8 نانومتري و حلقه‌هاي 10 نانومتري. اين اعداد نشانگر اندازه حفره‌هاي اين ماده است. ابعاد اين حفره‌ها بسيار نزديك هم است اما شكل هندسي آنها با هم متفاوت است. مولكول‌هاي متيل الكل درون سلول‌ها ذخيره مي‌شوند.

در ابتداي آزمايش، فشار اطراف سيستم افزايش مي‌يابد و بعد در طول آزمايش فشار ثابت مي‌ماند. مولكول‌هاي متانول با ميل خود وارد زئوليت مي‌شوند زيرا آنها ترجيح مي‌دهند درون زئوليت‌ها قرار داشته باشند تا اين كه در فاز گازي باقي بمانند. همين كه متانول به درون زئوليت وارد شد، محققان غلظت گاز را در نقاط مختلف درون زئوليت اندازه گرفتند. با اين كار آنها توانستند جريان گاز را در حفره‌هاي مختلف محاسبه كنند. نتايج كار آنها نشان داد كه تفاوت چشمگيري ميان بخش‌هاي مختلف زئوليت وجود دارد.

تحقيقات اخير كه درباره نفوذ گاز درون شبكه‌‌اي از حفره‌ها انجام شده نشان مي‌دهد كه نفوذ مولكول‌هاي گاز به نسبت ميان اندازه حفره‌ها و قطر مولكول‌هاي مورد استفاده، بستگي دارد، به‌خصوص در مواردي كه اين دو پارامتر به‌هم نزديك باشد. محققان اين پروژه معتقدند كه با اين كه اندازه حفره‌هاي 8 نانومتري اندكي كمتر از حفره‌هاي 10 نانومتري است، نفوذ در آنها نيز كمتر است. دليل ديگر اين موضوع مي‌تواند شكل هندسي حفره‌ها باشد. شكل كانال‌هاي 10 نانومتري به‌صورت مستقيم بوده در حالي كه كانال‌هاي 8 نانومتري به‌صورت پنجره‌اي و حفره مانند است.

نتايج اين پروژه مي‌تواند به درك بهتر و پيشرفت مواد ميكروسكوپي جديد كمك شاياني كند. براي مثال مي‌توان از آن براي توليد غشاء‌هاي سلولي هوشمند جهت به‌كارگيري در سيستم‌هاي رهايش دارويي استفاده كرد. نتايج اين تحقيق در نشريه Journal of Chemical Physics به چاپ رسيده است.

منبع: ستاد توسعه فناوري نانو
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
صفحه  صفحه 14 از 26:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  25  26  پسین » 
علم و دانش

Physics News | اخبار فیزیک

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA