انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 9 از 26:  « پیشین  1  ...  8  9  10  ...  25  26  پسین »

Physics News | اخبار فیزیک


زن

 
رازگشايي از چهره دوگانه كره ماه

اين روزها فرضيه جديدي در حوزه دانش سياره‌اي مطرح شده كه براي همدم افلاكي فعلي مان حرف درآورده است، ادعا مي‌شود زمين روزگاري 2 ماه داشته كه سرانجام با هم تصادم كرده‌اند و قمر فعلي را شكل داده‌اند. اين انگاره جديد مي‌تواند معماي ديرينه تفاوت‌هاي ميان دو جانب نزديك و دور سطح ماه را توضيح دهد.

در حالي كه جانب نزديك ماه به زمين نسبتا پست و هموار با گودال‌هاي بزرگ بازالتي سياه است، اما جانب دور آن بلند و كوهستاني با پوسته‌هاي ضخيم‌تر است. دانشمندان علوم سياره‌اي دانشگاه كاليفرنيا با اجراي پژوهشي مبتني بر شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي ادعا مي‌كنند عوارض كوهستاني و ارتفاعات جانب دور ماه، بقاياي سخت و جامد تصادم با يك ماه كوچك‌تر است.

اين توضيح تازه براي 2 چهره متفاوت ماه، بر اساس مدل برخورد غول‌آسايي كه عموما براي توجيه چگونگي پيدايش ماه استفاده مي‌شود، برداشت شده است. در اين مدل،‌ سياره‌اي در اندازه مريخ به نام تيا اوايل عمر منظومه شمسي با زمين آن دوران تصادم مي‌كند. اين برخورد موجب جدا شدن تكه‌هايي از زمين و تيا مي‌گردد كه در نهايت براي تشكيل ماه فعلي يكدست و يكپارچه مي‌شوند.

دانشمندان معتقدند اين برخورد غول‌آسا منجر به پيدايش جرم كوچك‌تر ديگري نيز شده است كه به دور زمين مي‌چرخيد. اما گويا مدار آن با مدار قمر بزرگ‌تر تلاقي داشته است. سرانجام اين دو با هم تصادم مي‌كنند و ادغام مي‌شوند. همين موضوع باعث مي‌شود ماه فعلي داراي 2چهره متفاوت باشد.

موضوع جالبي كه دانشمندان از نتايج شبيه‌سازي‌ها دريافتند، رابطه سرعت برخورد و عوارض ايجاد شده بود. اگر تصادم 2 جرم سماوي با ‌سرعت كمي روي دهد يك گودال شهابي بزرگ ايجاد نخواهد شد، بلكه مي‌توان انتظار داشت جرم كوچك‌تر مثل خمير، بخشي از رخ جرم بزرگ‌تر را بپوشاند. همان اتفاقي كه به نظر مي‌رسد 2 قمر قديمي زمين در برخورد آرام با هم شاهد آن بوده‌اند. برخورد آرام مي‌تواند ناشي از هم‌شكل و اندازه بودن مدار آن دو قمر به دور زمين باشد به گونه‌اي كه هنگام رسيدن به يكديگر‌، سرعت نسبي بين 2 قمر بسيار ناچيز و بر اثر شتاب گرانشي 2 جرم كنار هم بوده است.

منبع: جام جم
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
رعد و برق يك تريليون واتي، پاسخ طبيعت به پرتاب ليزر پرقدرت انسان

رصدخانه جنوب اروپا در جديدترين آزمايش واحد ستاره هدايت ليزر خود بر فراز آسمان رصدخانه عمومي «آلگوي» آلمان، با پديده جالب واكنش طبيعت روبرو شده است.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رصدخانه جنوب اروپا براي آزمايش اين واحد، ‌يك پرتو ليزر قوي به جو فرستاده كه در پي آن طبيعت با يك رعد و برق بسيار قوي تابستاني، پاسخ داد.

اگرچه اين رعدوبرق در مكاني دورتر از رصدخانه اتفاق افتاد، اما در آسمان با اين ليزر برخورد كرد.

ستاره‌هاي هدايت ليزر به ستاره‌هاي مصنوعي گفته مي‌شود كه در 90 كيلومتري بالاي جو با استفاده از يك پرتو ليزري ساخته مي‌شوند. سنجشهاي اين ستاره مصنوعي را مي‌توان براي تصحيح تاثير ماتي جو در رصدهاي نجومي كه به اپتيك تطبيقي موسوم است، مورد استفاده قرار داد.

واحد ستاره هدايت ليزر رصدخانه جنوب اروپا، يك طراحي جديد بوده كه به تركيب ليزر با تلسكوپهاي كوچك براي اجرا در يك واحد تك مدولار پرداخته كه سپس مي‌توان از آن در تلسكوپهاي بزرگتر استفاده كرد.

ليزر مورد استفاده در اين آزمايش، قوي و با قدرت 20 وات پرتو بود، در حاليكه قدرت رعدوبرق يك تريليون وات است!

رصدخانه جنوب اروپا در پي اين اتفاق و ثبت تصاوير اظهار كرد كه اين رويداد يك دليل خوب براي نصب تلسكوپهاي اين سازمان در شيلي به جاي آلمان ارائه مي‌دهد.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
پنج‌تايي‌هاي زحل

فضاپيماي كاسيني در يكي از بي‌نظيرترين تصاوير ماموريت هفت ساله خود، ژانوس، پاندورا، انسلادوس، ره‌آ و ميماس، پنج قمر سياره زحل را در زمينه حلقه‌هاي زيباي اين سياره به تصوير كشيده است.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني گروه تصويربرداري فضاپيماي كاسيني، در اين تصوير، ژانوس ( Janus ) با 179 كيلومتر قطر دورترين قمر در چپ است، پاندورا (Pandora) با قطر 80 كيلومتر در مركز تصوير بين حلقه‌هاي A و F حركت مي‌كند. انسلادوس 504 كيلومتري درخشان (Enceladus) با آن فواره‌هاي آب نمكش در بالاتر از مركز تصوير ديده مي‌شود. ره‌آ (Rea)، دومين قمر بزرگ منظومه زحل كه 1528 كيلومتر قطر دارد، در گوشه راست تصوير نصف شده و ميماس (Mimas) با 396 كيلومتر قطر، پشت ره‌آ ديده مي‌شود.

در زمان عكس‌برداري اين تصوير كه 29 جولاي 2011 / 7 مرداد 1390 گرفته شده، ره‌آ با 1.1 ميليون كيلومتر، نزديك‌ترين قمر به كاسيني بود. حلقه‌هاي زحل پشت ره آ و ميماس واقع شده بودند و انسلادوس با 1.8 ميليون كيلومتر، دورترين قمر نسبت به كاسيني بود. با اين حساب، هر نقطه روي عكس قمر ره‌آ متناظر با دايره‌اي به قطر 7 كيلومتر و هر نقطه روي تصوير انسلادوس متناظر با قطر 11 كيلومتر است.
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
نور خورشيد درخدمت چاه‌هاي نفت

امروزه استفاده از نور خورشيد به عنوان منبع انرژي بي‌پايان، ارزان، پاك و در دسترس بسيار مورد توجه است و همه روزه بر تعداد فناوري‌هايي كه از اين موهبت مفيد استفاده مي‌كنند، افزوده مي‌شود. نور خورشيد بويژه در مناطق آفتابگير مانند عرض‌هاي جغرافيايي نزديك به خط استوا مي‌تواند سرمايه عظيمي باشد به شرط آن كه بتوان از آن به شيوه درست بهره‌برداري كرد.
تا به حال موارد زيادي از كاربردهاي نور خورشيد شنيده‌ايد، اما جالب است بدانيد قرار است انرژي سبز در خدمت استخراج سوخت‌هاي فسيلي قرار گيرد. بتازگي اعلام شده قرار است از انرژي خورشيد در چاه‌هاي نفت و پالايشگاه‌ها براي تصفيه و تبديل نفت خام استفاده شود. يك شركت آمريكايي اعلام كرده است مي‌تواند با توليد بخار از انرژي گرمايي خورشيد، نفت خام را تصفيه كند.

در حال حاضر انرژي مورد نياز براي تصفيه نفت خام به وسيله سوزاندن گاز طبيعي تامين مي‌شود كه علاوه بر هزينه بالا موجب آلودگي محيط زيست نيز مي‌شود، اما اگر بتوان به جاي گاز از انرژي خورشيدي براي تصفيه نفت خام استفاده كرد، در مصرف گاز صرفه‌جويي شده و مي‌توان آن را مثل خود نفت فروخت.

بر همين اساس، شركت آمريكايي تصميم گرفته با استفاده از نور خورشيد نفت را تصفيه كند. آنها مي‌گويند استفاده از اين شيوه هم ارزان‌تر است و هم آلودگي كمتري در پي خواهد داشت. براي اين كار لازم است در كنار چاه‌ها و نيروگاه‌هاي نفت، نيروگاه‌هاي خورشيدي احداث شود؛ در اين نيروگاه‌ها با به‌كارگيري آينه‌هايي براي متمركز‌كردن نور خورشيد روي ديگ‌هاي عظيمي، بخار آب لازم توليد برق توسط توربين‌ها و استفاده در چرخه تصفيه نفت توليد مي‌شود.

گويا كشور عمان اولين مشتري اين شركت آمريكايي است. آنها قراردادي را با عمان امضا كرده‌اند كه براساس آن در بيابان‌هاي نزديك چاه‌هاي نفت كشور عمان، يك نيروگاه خورشيدي 1600 متري احداث خواهند كرد.

آنها اميدوارند اين تكنولوژي را علاوه بر عمان در ديگر كشورها نيز توسعه دهند. گفتني است تمام بخار مورد نياز پالايشگاه‌ها الزاما از نور خورشيد تامين نخواهد شد بلكه اين سيستم به گونه‌اي طراحي شده است كه در طول روز از نور خورشيد و در طول شب از گاز براي توليد بخار استفاده شود.

در حال حاضر، در سراسر جهان براي تصفيه نفت از مقادير زيادي گاز طبيعي استفاده مي‌شود و اين در حالي است كه بيشتر كشورهاي نفتخيز داراي بيابان‌هاي گرم و وسيعي هستند كه مي‌توانند با به‌كارگيري اين فناوري و احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي از اين موهبت ارزان و تميز به جاي گاز طبيعي براي تصفيه نفت استفاده كنند.

منبع: جام جم
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
سلامت فضانوردان در اقامت‌هاي طولاني در فضا، مورد تهديد قرار مي‌گيرد

شوراي تحقيقات ملي آمريكا در تازه‌ترين گزارش خود با تاكيد بر لزوم افزايش تعداد فضانوردان ناسا براي ماموريت‌هاي فضايي اين كشور، خاطر نشان كرد كه به دليل تعداد كم فضانوردان، پروازهاي فضايي طولاني مدتي انجام مي‌شود كه به شدت وضعيت سلامت فضانوردان را در معرض خطر قرار مي‌دهد

به گزارش خبرگزاري مهر، پس از 30 سال و 135 ماموريت، ناسا شاتل‌هاي خود را بازنشسته كرد بي آنكه به يك پرسش مهم جواب بدهد: اكنون كه برنامه فضايي شاتل‌هاي ناسا به پايان رسيده است آژانس فضايي آمريكا به چند فضانورد نياز خواهد داشت؟

طرح‌هاي اوباما، اظهارات اخير مقامات فضايي روسيه شركت خصوصي Blue Origin كه رئيس آن بنيانگذار شركت آمازون است هيچ پاسخ روشني به اين پرسش نمي‌دهند.

در حقيقت به نظر مي‌رسد كه درحال حاضر تعداد كمي از آمريكايي‌ها اين توانايي را دارند كه لباس فضانوردان را به تن كنند.

به طوري كه شوراي تحقيقات ملي آمريكا در تازه‌ترين گزارش خود كه توسط تيمي از كارشناسان به سرپرستي "فردريك گرگوري"، فرمانده سابق شاتل و قائم مقام سابق ناسا انجام شده است نشان مي‌دهد كه تعداد فضانوردان در سال 2000 كه ناسا مشغول ساخت ايستگاه فضايي بين‌المللي بود به ركورد 150 نفر رسيد.

اين بدنه به تدريج و در فاصله 10 سال به تعداد 60 فضانورد كاهش يافت كه اين رقم براي حفظ ايستگاه فضايي بين‌المللي حداقل تا سال 2020 كم و بيش در همين حد و بين 55 تا 60 نفر باقي خواهد ماند.

اين درحالي است كه به اعتقاد شوراي ملي تحقيقات آمريكا اين رقم حتي در زماني كه برنامه فضايي آمريكا به آهستگي به حيات خود ادامه مي‌دهد بسيار كم به نظر مي‌رسد.

مجله نيوساينتيست در اين خصوص نوشت: يكي از دلايلي كه اين شورا مطرح كرده است مربوط به ويژگي‌هاي پزشكي است. اقامت در ايستگاه فضايي بين‌المللي براي جلوگيري از بروز مشكلات سلامتي و صدماتي كه مي‌توانند برگشت ناپذير باشند، بايد كوتاه مدت باشد.

به طوري كه ماندن طولاني مدت در شرايط بي وزني مي‌تواند سبب بروز مشكلاتي در استخوان‌ها و قوه بينايي شود.

نتايج اين مطالعات نشان مي‌دهد كه در شرايط جاذبه صفر، مايعات بدن به روشي غيرعادي حركت مي‌كنند و اين در سطح چشم مي‌تواند سبب تورم كره چشم شود. اين تورم چشم در شناسايي اجسام بسيار دور و يا بسيار نزديك فرد را با مشكل مواجه مي‌كند.

از آنجا كه اقامت كوتاه مدت فضانوردان در ايستگاه فضايي به معني كاهش خطرات بر سلامت اين افراد است بنابراين ناسا نياز دارد تيم فضانوردان خود را براي انجام ماموريت‌هاي آينده افزايش دهد.

دليل ديگري كه شوراي ملي تحقيقات آمريكا در گزارش خود ذكر كرده يك دليل منطقي- تجاري است. درحقيقت اين شورا اميدوار است كه فضانوردان آگاهي‌ها و تجربيات خود را با مقامات سازمان نيروي هوايي فدرال براي توسعه تجاري تاكسي‌هاي فضايي آينده به اشتراك بگذارند. در اين خصوص "فردريك گرگوري" توضيح داد: "يكي از مسائلي كه نشان مي‌دهد به تعداد بيشتري از فضانوردان نياز است به آرزوي كشوري باز مي‌گردد كه مي‌خواهد به رهبري خود در بخش فضا ادامه دهد و تنها يك ناظر ساده نباشد."

اقامت طولاني در شرايط بي وزني سلامت را به خطر مي‌اندازند

سلامت فضانورداني كه در سفرهاي طولاني مدت فضايي شركت دارند در معرض خطرات مختلفي قرار دارد كه شامل حالت تهوع ناشي از افت فشار اتمسفر، باروتروما، نقص ايمني، ضايعات استخواني و عضلاني، اختلالات خواب، آسيب‌هاي پرتوي و ... مي‌شود.

در مطالعاتي كه موسسه ملي تحقيقات پزشكي زيستي و فضا در آمريكا در سال‌هاي گذشته انجام داده است مشخص شد كه در تجربه سفر به فضا جسم و روح انسان‌ها دستخوش تغييراتي مي‌شود. براي مثال، اگر فردي براي يك مدت طولاني در يك محيط جاذبه صفر بماند استخوان‌هايش كلسيم از دست مي‌دهند و ماهيچه‌هايش ضعيف شده و آتروفي مي‌شوند.

فضانوردان ممكن است در چند روز اول اقامت در فضا حالت تهوع داشته باشند و پس از بازگشت به زمين ممكن است به سختي بتوانند سرپا بايستند و حتي احتمال دارد حالت ضعف و غش داشته باشند.

در تازه ترين تحقيقاتي كه نتايج آن در شماره ماه آگوست مجله "چشم پزشكي" منتشر شده است، چشم پزشكان 7 فضانوردي را كه به مدت 6 ماه در ايستگاه فضايي اقامت داشتند مورد مطالعه قرار دادند.

قبل و بعد از پرواز فضايي بلند مدت، تمام اين 7 فضانورد تحت معاينات كامل چشم قرار گرفتند و تغييرات انكسار، عكسبرداري عمق، شبكيه، فشار كره چشم و دقت بينايي چشم آنها اندازه گيري شد.

نتايج اين اندازه گيري‌ها نشان داد كه پس از 6 ماه اقامت در فضا چشم اين 7 فضانورد با مشكلات جدي مواجه شد كه عبارتند از: ورم چشم در 5 مورد، فشار كره چشم در 5 مورد، لكه‌هاي لايي پنبه (CWS) در سه مورد، افزايش ضخامت لايه فيبر عصبي در 6 مورد و كاهش ديد نزديك در 6 مورد.

"پائولو نسپولي" فضانورد آژانس فضايي اروپا كه به مدت 6 ماه در ايستگاه فضايي بين المللي اقامت داشت يك هفته پس از بازگشت خود به زمين در ماه مي در خصوص وضعيت سلامت خود گفت: "بازگشت به زمين با فضاپيماي سايوز بسيار سخت و نيروي جاذبه نيز بسيار قوي بود. 6 ماه اقامت در شرايط بي وزني مشكلاتي جدي در تعادل، نيروي عضلاني و ضعف اسكلت برايم ايجاد كرده است. بازگشت به زمين به اندازه كافي سنگين بود. به طوري كه در روزهاي اول با راه رفتن، تعادل و دردهاي عضلاني و حتي با نشستن مشكل داشتم. اما به تدريج بهتر شدم و يك هفته است كه 2 تا 3 ساعت در روز توانبخشي و فيزيوتراپي مي‌كنم."

منبع: همشهري
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
ناسا طرح سيستم تازه پرتاب فضايي را رونمايي كرد

آژانس فضايي آمريكا ناسا از طرح موشكي كه قرار است انسان را به سيارك ها، مريخ و وراي آنها ببرد پرده برداري كرده است.

اين پروژه بلندپروازانه پس از چند ماه كشمكش ميان ناسا و قانونگذاران آمريكايي و همچنين بحث هاي داخلي در كاخ سفيد در مورد هزينه آن اعلام مي شود.

ناسا قصد دارد نهايتا كپسولي به نام اورايون كه محفظه فضانوردان خواهد بود را بر اين موشك سوار كند.

اين كپسول كه اسم كامل آن وسيله نقليه چندكاربردي اورايون است به همان كپسول هايي كه چند دهه قبل انسان را به ماه برد شباهت دارد.

ناسا مي گويد كه اولين پرواز سيستم پرتاب فضايي تازه يا "اس ال اس" اواخر سال ۲۰۱۷ انجام خواهد شد.

اين پرتاب بدون سرنشين و آزمايشي خواهد بود. تخمين زده مي شود كه تا آن زمان ۱۸ ميليارد دلار صرف اين پروژه شده باشد.

چارلز بولدن مدير ناسا گفت: "فصل بعدي داستان اكتشاف فضا توسط آمريكا امروز نوشته مي شود. امروز با خوشحالي اعلام مي كنم كه ناسا طرح سيستم تازه فضايي را انتخاب كرده است، وسيله اي كه فضانوردان آمريكايي را به اعماق دورتر فضا و جايي خواهد برد كه قبلا هيچ كشور ديگري به آن نرفته، طرحي كه باعث ايجاد اشتغال در داخل كشور مي شود."

در دوران رياست جمهوري باراك اوباما برنامه هاي فضايي آمريكا دستخوش تحولاتي شده است.

آقاي اوباما برخي از طرح هاي دوره جورج بوش براي جايگزيني شاتل را كنار گذاشته و در عوض براي انتقال فضانوردان به نقاط دورتر از مدار زمين سرمايه گذاري كرده است.

دولت باراك اوباما تصميم گرفته است كه ساخت سيستم اكتشاف فضايي كانستليشن كه طرح آن در دوره جورج بوش ريخته شده بود را لغو كند.

دولت اوباما علت اين تصميم را هزينه بيش از حد و عقب بودن از برنامه اعلام كرده است.

او سال گذشته با اشاره به افزايش شش ميليارد دلاري بودجه ناسا گفت: "به اين ترتيب اكتشاف روبوتيك منظومه شمسي را گسترش خواهيم داد، كه از جمله شامل اعزام كاوشگري به سوي خورشيد، ماموريت هاي تازه به مريخ و ساير مقاصد و همچنين تلسكوپي پيشرفته كه جايگزين هابل شود خواهد بود."

در اس ال اس از بسياري از فناوري هايي كه در شاتل به كار مي رفت استفاده خواهد شد كه از جمله موتور اصلي شاتل است اما به تعداد بيشتر.

يكي از علل اين كار صرفه جويي در هزينه هاست.

آقاي بولدن گفت كه اين پروژه نيازمند تعهد عمده ماليات دهندگان آمريكايي است: "ما به تدريج به سوي جامه عمل پوشيدن به بينش رئيس جمهور و كنگره در زمينه اكتشافات فضايي دورتر به صورتي كه از نظر مالي امكان پذير باشد پيش رفته ايم."

براساس طرح اوليه، اس ال اس خواهد توانست ۷۰ تن بار را به مداري در ارتفاع پايين ببرد اما هدف نهايي انتقال ۱۳۰ تن بار خواهد بود.

در مقايسه، بزرگترين وسيله نقليه بازرگاني امروز، مثل آريان پنج يا "دلتاي ۴ سنگين"، مي توانند ۲۰ تن بار به فضا ببرند.

ناوگان شاتل هاي ناسا در ماه ژوئيه بازنشسته شد.

آخرين شاتلي كه راهي فضا شد آتلانتيس بود.

شاتل ها براي ماموريت ها به مدار زمين به كار مي رفتند اما قابليت بازگشت به زمين را داشتند، تنها فضاپيمايي كه قادر به اين كار بود.

آمريكا اكنون براي انتقال فضانوردان به فضا به موشك هاي روسي سويوز تكيه مي كند.

اين سازمان از بخش خصوصي دعوت كرده است خدمات حمل و نقل به ايستگاه فضايي ارائه كنند.

اما موشك هاي بخش خصوصي تا اواسط دهه آماده پرتاب نخواهند بود. به علاوه هيچ يك از آنها قادر به حمل فضانوردان نيستند.

به هرحال ناسا اميدوار است با سپردن اين وظيفه به بخش خصوصي بتواند بودجه اش را صرف اس ال اس و اورايون كند.

منبع: بي بي سي
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
سياه‌چاله عظيم كهكشاني، جهان را مي‌بلعد

يك پژوهش كه اخيرا انجام شده، در ادعايي جديد، از وجود يك سياه‌چاله بسيار پر جرم در مركز كهكشان راه‌شيري خبر داده كه كل جهان را مي‌بلعد!

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين پژوهش كه توسط دانشمندان دانشگاه لستر انگلستان انجام شده، به توضيح اين امر پرداخته كه چگونه سياه‌چاله «شاگستاريوس آ» در فاصله 26 هزار سال نوري از زمين، روزانه نمايش‌هايي از تابش‌هاي ايكس و مادون قرمز را نشان مي‌دهد.

محققان در نوشته‌اي در سايت ArXiv.org اين ايده را مطرح كرده‌اند كه سياه‌چاله عظيم «شاگستاريوس آ» با جرم چهار ميليون برابر خورشيد ، به تخريب سيارات و سياركهاي اطراف آن كه در ابرهايي از غبار شكل‌گرفته‌اند، مي‌پردازد.

به ادعاي دانشمندان، اين ابرها در واقع تركيبي از مواد شيميايي بسيار كهن و باقيمانده‌هاي ستارگاني هستند كه توسط اين سياه‌چاله تخريب شده‌اند.

اين محيط بسيار شبيه ديسك‌هاي گازي اطراف ستارگان است كه سيارات در آن شكل مي‌گيرند.

نظريه جديد، باعث افزايش اين احتمال شده كه سيستم‌هاي سياره‌اي ممكن است در اطراف سياه‌چاله مركزي كهكشان راه‌شيري به همان شيوه مشابه اطراف يك ستاره شكل بگيرند.

به گفته ميشل بانيستر، فارغ‌التحصيل نجوم سياره‌يي رصدخانه كوه استروملو در دانشگاه ملي استراليا، امكان شكل‌گيري سيارات در لبه يك سياه‌چاله امري پذيرفتني بوده و انفجارهاي روزانه پرتوهاي ايكس و تابش مادون قرمز به ارائه سرنخ‌هايي از تعداد سياركها، دنباله‌دارها و سيارات ممكن در نزديكي مركز كهكشان‌ها مي‌پردازند.

اگرچه اين منطقه جايگاه مناسبي براي شكل گيري اين اجسام تلقي مي‌شود، اما به گفته اين دانشمندان، همچنين منطقه مرگ براي آنها محسوب مي‌شود.

با نزديك شدن اين سيارات به مركز سياه‌چاله، توسط نيروي جاذبه شديد آن جذب و تخريب شده و انفجاري از تابشهاي ايكس و مادون قرمز با قدرت صدها بار بزرگتر از انرژي معمول زمينه آن از اين سياه‌چاله ديده مي‌شود.

اين در حاليست كه شدت اين انفجارها در زمان فرو افتادن يك ستاره كه بر اساس برآوردها هر 100 هزار سال يك بار اتفاق مي‌افتد، در اين سياه‌چاله بسيار بالاتر است.

منبع: ايسنا
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
غروب ماه كاليفرنيا و طلوع خورشيد دوبي

غروب ماه به سبك انسل آدامز
پيتر اسيك، اين منظره را در كوهستان داناهوپس كاليفرنيا ثبت و براي نشنال‌جئوگرافيك ارسال كرده است. كادربندي، چشم‌انداز سياه‌وسفيد و موقعيت ماه در تصوير، آثار انسل آدامز فقيد را به ذهن متبادر مي‌كند.

طلوع آفتاب در دوبي مه‌آلود
هر سال حوالي ماه اكتبر / مهر، شهر دوبي مه سنگيني را در آغاز روز تجربه مي‌كند. رطوبت بالاي هوا در كنار افت شديد دما باعث پديد آمدن چنين شرايط جوي در بامداد اين شهر حاشيه جنوبي خليج فارس مي‌شود.

منظره برج‌هاي مرتفع اين شهر بخصوص برج خليفه، بلندترين ساختمان حال حاضر در جهان كه از ميان توده‌هاي مه سربه‌فلك كشيده‌اند، به هنگام طلوع آفتاب ديدني است.

منبع: خبر آنلاين
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
80 مقاله علمي درباره يافته جنجالي سرن منتشر شد

چندين قرن پيش يعني دقيقا سال ۱۶۸۷ ميلادي كه نيوتن قوانين سه‌گانه خويش را ارائه داد كسي فكرش را هم نمي‌كرد كه روزي اين قوانين با چالش اساسي روبه‌رو شود.

سال‌ها اين قطعيت ادامه پيدا كرد تا زماني كه تلاش‌ها و تحقيقات انسان‌هاي نخبه‌اي همچون آلبرت انيشتين و ديگران نشان داد قوانين نيوتن كه بر قله‌هاي علم فيزيك تكيه زده بودند در برابر حركت ذرات با جرم بسيار كم و سرعت بالا حرفي براي گفتن ندارند.

نظريات دانشمنداني چون انيشتين درباره نسبيت، فيزيك را به عصر نويني از حيات خويش وارد ساخت؛ عصري كه در آن دنياي علم پيشرفت‌ها و دستاوردهاي حيرت‌انگيز بسياري را با چشمان خويش به نظاره نشسته است. يكي از اين دستاوردها مركز «سرن» است؛ مركزي كه دانشمندان و پژوهشگران فعال در آن تاكنون ۶ جايزه نوبل را به نام خود به ثبت رسانده‌اند.

اما سرن كجاست و در آنجا دانشمندان به چه فعاليت‌هايي مشغول هستند؟ سرن بزرگ‌ترين مجموعه آزمايشگاهي فيزيك ذرات بنيادي و هسته‌اي جهان است كه در مرز سوئيس با كشور فرانسه و در بخش شمال شرقي شهر ژنو قرار دارد؛ مركزي كه بيش از 7900 دانشمند و مهندس به نمايندگي از 580 دانشگاه و مؤسسه تحقيقاتي از80 كشور جهان در آن مشغول به تحقيق و پژوهش هستند.

فعاليت اصلي در سرن ساخت شتاب‌دهنده ذرات است كه براي پژوهش‌هاي فيزيكي در انرژي‌هاي بالا استفاده مي‌شود؛ فعاليتي كه تمركز آن روي كنش‌ها و تاثيرات ميان ذرات است. اين ابرآزمايشگاه از بدو تاسيس خود در 1954 تاكنون بارها با اعلام نتايج پژوهش‌هايش در جهان خبرساز شده اما از حدود يك ماه پيش اين مركز با اعلام رسمي نتايج آزمايش موسوم به «اپرا» تمام جامعه فيزيك را در بهت و حيرت فرو برد. يافته‌هاي اين آزمايش آنقدر مهم بود كه از ماه سپتامبر تاكنون نزديك به 80 مقاله علمي از سوي دانشمندان در توجيه يا رد آن در ژورنال‌هاي علمي منتشر شده است؛ اتفاقي آنچنان شگرف كه چنين عكس‌العمل وسيعي از سوي‌مجامع علمي جهان پيرامون آن را قابل پيش‌بيني مي‌كرد.

ماجرا از اين قرار بود كه در آزمايش شتاب‌دهنده اُپرا با استفاده از برخورد ذرات پروتون با يك هدف، ذراتي به نام پيون ساخته مي‌شدند، سپس از فروپاشي پيون‌ها، ذرات نوترينو توليد مي‌شد. با آزاد شدن نوترينو‌ها و طي يك مسير 730كيلومتري از سرن تا لابراتوار «گرن ساسو» در ايتاليا اين ذرات توسط دستگاه‌هاي آشكارساز دريافت مي‌شدند. با محاسبه زمان ارسال و دريافت نوترينوها محققان دريافتند كه اين زمان حدود ‌60نانوثانيه سريع‌تر از سرعت حركت نور است.

اما همين نتيجه و اختلاف60 نانوثانيه‌اي، حدود 10 حقيقت و نظريه مهم از جمله نسبيت خاص، سفر در زمان و قانون عليت را تحت‌تأثير مستقيم قرار مي‌دهد. به‌طور مثال طبق نظريه نسبيت خاص هيچ پديده‌اي نمي‌تواند سريع‌تر از نور حركت كند و بر اين اساس اگر ذره‌اي بتواند اين حصار را بشكند قادر خواهد بود به گذشته سفر كند. همچنين اگر اين سفر به گذشته قابليت وقوع بيابد يك معلول مي‌تواند به زماني پيش از وقوع علتش بازگردد كه اين پديده نقض قانون عليت را در پي خواهد داشت. اتفاق رخ داده طي آزمايش اُپرا آنچنان عظيم بود كه پروفسور آنتونيو ارديتاتو، سرپرست تيم آشكارساز اُپرا نيز اذعان دارد كه قبول نتايج به دست آمده آن، چندان آسان نيست. او در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه ايتاليايي لاستمپا كه نظر وي را درباره نتايج اين آزمايش جويا شده بود، مي‌گويد: «خود ما نيز هنوز نمي‌دانيم آيا نوترينوها واقعا سريع‌تر از نور حركت مي‌كنند يا خير، اما در حال حاضر اين نتايج مشاهدات ماست و ما مي‌خواهيم كه جامعه علمي قبول كند كه ما كارمان را درست انجام داده‌ايم.اين شك و ترديد‌ها باعث شد تا سؤالات و ابهامات بسياري در مورد چگونگي انجام اين آزمايش و حتي احتمال وجود خطاي محاسباتي و اندازه‌گيري در آن مطرح شود.

محققان دانشگاه گرانيگن هلند دلايلي در مورد خطا بودن نتيجه آزمايش اُپرا مطرح كردند كه بحث‌هاي بسياري را در ميان فيزيك‌دانان موجب شد. دانشمندان اين دانشگاه معتقد بودند كه سنجش موقعيت مكاني توليد ذرات نوترينو در سرن با استفاده از جي‌پي‌اس قابل‌قبول است اما سنجش موقعيت آزمايشگاه گرن ساسو در ايتاليا به خاطر قرارداشتن در دامنه كوهي چند هزارمتري به‌نظر دشوار است. ‌به‌نظر مي‌رسد در حال حاضر كه درستي نسبيت انيشتين در رابطه با پديده‌هاي بسياري در عالم سنجيده شده و صحت آن تاكنون بارها به اثبات رسيده است، شاهد تحول عظيمي در اين رابطه نباشيم. اما از اين امر نيز نبايد غافل بود كه احتمالا روزي همان اتفاقي كه براي قوانين نيوتن روي داد، براي نظريات انيشتين نيز رخ خواهد داد؛ روزگاري كه فيزيك‌دان‌ها مسير بسيار دشواري را در پيش دارند، زيرا علاوه بر تلاش براي همخواني با محاسبات جديد، شايد به حضور ابعاد اضافي نيز نياز پيدا كنند.

منبع: همشهري
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
زن

 
شما هم فضانورد شويد

نرم‌افزاري به نام «دريچه‌اي به سوي منظومه شمسي» با تركيبي از فناوري بازي‌هاي ويدئويي و اطلاعات سازمان فضائي آمريكا (ناسا)‌ محيطي براي كاربران فراهم آورده كه مي‌توانند همچون يك فضانورد به گشت و گذار و اكتشاف در كيهان بپردازند. تصاوير مشاهده شده روي صفحه نمايش و اطلاعاتي نظير محل قرارگيري سيارات بر اساس اطلاعات واقعي مخابره شده در ماموريت‌هاي فضايي فضاپيماهاي ناساست. جيم گرين، مدير بخش نجوم ناسا مي‌گويد:" اين اولين بار است كه عموم به صورت بلا درنگ قادر به ديدن كل منظومه شمسي و ماموريت‌هاي انجام گرفته توسط كاوشگران رباتيك ما هستند. "

در اين پروژه براي نشان دادن مدل سيارات، قمرها، سنگ‌هاي سرگردان، خرده سيارك‌ها، دنباله‌دارها و فضاپيماها در محيط مجازي و به همان شكلي كه در منظومه شمسي حركت مي‌كنند از موتور بازي UNITY استفاده شده است. كاربر با استفاده از موس و كيبورد مي‌تواند به گشت و گذار در فضا و كشف هر چيزي كه براي او جالب توجه است، بپردازد. براي اجراي برنامه‌هاي كاربردي مورد نياز در وب، يك مرورگر مجاني در سايت ناسا موجود است.‌

بلاين باگت، مدير اجرايي دفتر فرهنگ و ارتباطات ناسا در آزمايشگاه JPL مي‌گويد: " اكنون شما براي حركت در منظومه شمسي آزاد و مستقل هستيد. همان چيزي را مي‌بينيد كه كاوشگران و فضاپيماهاي ناسا مي‌بينند، همان جايي هستيد كه دقيقا فضاپيما در آنجا قرار دارد و همه اينها در حالي است كه شما پشت كامپيوترتان نشسته و نيازي به ترك محل نداريد."

كاربران مي‌توانند ماموريت‌هاي فضايي آنلايني را تجربه كنند و به كمك نرم‌افزار دريچه‌اي به سوي منظومه ‌شمسي در زمان سفر كنند. اين نرم‌افزار حاوي داده‌هاي جمع‌آوري‌شده توسط ماموريت‌هاي فضايي از سال 1330 خورشيدي تاكنون است. سرعت انجام ماموريت‌هاي فضايي شبيه‌سازي شده در اين نرم‌افزار مانند سرعت ديدن يك فيلم ويدئويي قابل كاهش يا افزايش است.

كاربران مي‌توانند ماموريت‌هاي فضايي آنلايني را تجربه كنند و به كمك نرم‌افزار دريچه‌اي به سوي منظومه ‌شمسي در زمان سفر كنند. اين نرم‌افزار حاوي داده‌هاي جمع‌آوري‌شده توسط ماموريت‌هاي فضايي از سال 1330 خورشيدي تاكنون است

به‌عنوان مثال پس از پرتاب فضا‌پيماي جونو به سمت مشتري در تابستان امسال، كاربران مي‌توانستند به ماموريت 5 ساله اين فضاپيما در آينده نگاهي داشته باشند. مكان، مسير و شكل حركت اين فضاپيما بر اساس اطلاعات بازسازي و پيش‌بيني شده به تصوير كشيده خواهد شد.

تعداد زيادي از منوها براي سفارشي كردن تصاوير و فيلم‌ها در اختيار كاربر است و فايل‌هاي صوتي ـ تصويري مختلفي به‌منظور آموزش روش سفارشي كردن ابزار به كاربران ارائه مي‌شود. كاربر مي‌تواند فرم دوبعدي يا سه‌بعدي را براي نمايش انتخاب كند كه در صورت انتخاب ديد سه‌بعدي بايد از عينك‌هاي قرمز ـ آبي مخصوص استفاده نمايد. اين ابزار جديد به مردم كمك مي‌كند تا درك بهتري نسبت به ماموريت‌هاي پيچيده علمي ـ فضايي پيدا كنند.

هم اكنون نسخه بتا رابط كاربري دريچه‌اي به سوي منظومه شمسي براي تست توسط كاربران موجود است و محققان در حال به‌روز كردن آن با اطلاعات ماموريت‌هاي آينده‌ ناسا شامل پرتاب فضاپيماي GRAIL به ماه و مريخ پيماي جديد هستند.

اگرچه اكتشاف مجازي منظومه شمسي كار بسيار پرهيجاني به نظر مي رسد اما هيچ گاه جاي رصد زنده و پروژه هاي آماتوري را نمي گيرد. مخصوصا اگر بتوان آن ها را با ابزارآلات رصدي ثبت و داده برداري كرد. حال كه با كاوش مجازي آسمان آشنا شديد در ادامه قصد داريم شما را با چگونگي رصد حقيقي يك سيارك آشنا كنيم.

سياركي با قطر 400 متر با نام 2005 YU55در حال نزديك شدن به زمين است. اين سيارك در تاريخ 17 و 18 آبان ماه (8 و 9 نوامبر) از فاصله 324 هزار كيلومتري زمين يعني در حدود 85 صدم فاصله زمين تا ماه خواهد گذشت. (زمان دقيق حداقل فاصله با زمين ساعت 2:58 دقيقه بامداد چهارشنبه به وقت ايران و زمان دقيق حداقل فاصله با ماه نيز 10:43 همان روز و از فاصله 239 هزار كيلومتري است.)

بسياري از تلسكوپ هاي بزرگ دنيا چه در روي زمين و چه در فضا خود را براي رصد اين سنگ بزرگ آماده مي كنند. ستاره شناسان ناسا هم خود را براي تهيه تصاوير راديويي با دقت دو متر از آن آماده مي كنند.

با توجه به سرعت و اندازه اين سيارك به نظر مي رسد عبور آن هيچ اثري روي زمين نخواهد داشت. دليل اينكه دانشمندان از عدم برخورد يا اثر گذاري سيارك با زمين با اطمينان كامل صحبت مي كنند مطالعات گسترده روي سيارك و شناخت پارامترهاي مداري آن طي شش سال گذشته بوده است.
شرايط رصدي سيارك در ايران:

به نظر مي رسد زمان كمترين فاصله طي روز بوده و در پهنه كشور عزيزمان ايران قابل مشاهده نيست. در زمان نزديكي، قدر ظاهري سيارك حدود 11 پيش بيني شده كه با يك تلسكوپ 6 اينچي نيز قابل مشاهده است . ولي دو مشكل رصد سيارك را دشوار مي نمايند:

1- در زمان نزديكي سيارك با زمين , ماه در هلال شب 12 و 13 بوده و نور روشن آن مسير عبور سيارك را تحت تاثير قرار داده و رصد سيارك را دشوار خواهد كرد بنابراين براي رصد آن احتياج به تلسكوپهاي بزرگتر است.

2- يكي ديگر از مشكلات رصد سيارك سرعت زياد آن در ميان ستارگان آسمان و شناسايي آن است . بعضي منابع سرعت عبور آن را به اندازه قطر ماه در هر سه دقيقه يا 17 برابر قطر ماه يا هشت و نيم درجه در يك ساعت اعلام نموده اند.

زمانهاي مشاهده درايران:

سيارك در غروب سه شنبه در سمت غرب آسمان در حاليكه فاصله آن با زمين از 520 هزار كيلومتر كمتر شده و نورانيت آن بيشتر مي شود، به تدريج ارتفاعش كم مي شود و در حدود ساعت 8 و 32 دقيقه غروب مي كند. بر اساس چيزي كه نرم افزار استاري نايت نشان مي دهد ارتفاع سيارك در ساعت 7 در حاليكه داراي قدر 12 است در حدود 13 درجه است. شناسايي جرم با چنين درخشندگي كمي كار بسيار دشواري است.

سيارك در غروب چهار شنبه در حاليكه با سرعت مداري زياد خود از نزديكترين فاصله با زمين عبور كرده و به فاصله بيشتر از 800 هزار كيلومتري رسيده از قدر اندكي بيشتر از 10 و هفت دهم در شرق آسمان قابل مشاهده مي شود. اما اينبار اشكال اول كه در بالا به آن اشاره شده خود نمايي مي كند. نور ماه كه تنها در حدود 15 درجه با سيارك فاصله دارد رصد سيارك را دشوار مي كند. با گذشت زمان و باتوجه به دور شدن سيارك از زمين هم نور آن كاسته مي شود و هم فاصله ظاهري آن با ماه كمتر مي شود. بنابراين بهترين زمان پيشنهادي براي رصد سيارك اوائل شب چهارشنبه است.
مكان دقيق سيارك در آسمان

در سايت CALSKY.COM قسمت ASTEROIDS قسمت OPPOSITIONS/CLOSE APPEROACHES

مي توانيد به اطلاعات مختصات مكان سيارك از ديد محل خود دست بيابيد. (مكان اين سيارك به كمك نرم افزار استاري نايت نيز قابل دستيابي است)

منبع: تبيان
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
صفحه  صفحه 9 از 26:  « پیشین  1  ...  8  9  10  ...  25  26  پسین » 
علم و دانش

Physics News | اخبار فیزیک

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA