ارسالها: 1460
#41
Posted: 27 Dec 2012 20:55
محققان ایرانی موفق به تولید نانوذرات یکنواخت دی اکسید سیلیسیوم شدند
محققان دانشگاه تبریز موفق به تولید نانوذرات یکنواخت SiO2 شدند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر اسماعیل اسماعیل زاده، مجری این طرح با بیان اینکه این ذرات نانو در آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات بخش نانو سیال دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز تولید شده است، تصریح کرد: ذرات یکنواخت نانو SiO2 در دمای محیط به روشstöber با ساختار کاملا کروی و توزیع نزدیک به یکنواخت، اولین بار در ایران در این آزمایشگاه تولید و برای مطالعات بعدی به منظور استفاده در نانو سیال ها در مبحث افزایش پدیده های انتقال در کاربردها در اختیار آزمایشگاه قرار می گیرد.
عضو هیات علمی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به اثر دما در فرایند تولید می توان اندازه های کوچکتری نیز تولید کرد، اظهار داشت: استفاده از روش یاد شده در تولید ذرات SiO2 با هدف رسیدن به نانوذراتی یکنواخت و به شکل کاملا کروی صورت گرفته و محصول تولیدی فاقد مشابه خارجی است.
وی افزود: با توجه به تحریم ها، واردات این نانوذرات امکان پذیر نبوده و نظر به اینکه تولید انبوه این نانو ذرات در کشور گزارش نشده در صورت تولید انبوه، مزیت ایجاد ارزش افزوده برای کشورمان را در عرصه های مختلف خواهد داشت.
به گفته وی با این روش ذرات نانو SiO2 در محدوده های مختلف از جمله برای استفاده در افزایش انتقال حرارت و جرم در سیستم ها و میکرو سیستم های گرمائی، صنایع شیشه سازی و بتن، ساخت کوره های قوس الکتریکی، کاربردهای زیست فناوری، ساخت سنسورها وکاتالیست ها، ساخت مواد هیبریدی پایه آلی و غیر آلی، کریستال های نوری، آمپلی فایر های لیزری و کروماتوگرافی نسبت به اندازه ذرات، مورد استفاده قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: تولید این ذرات در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و اجرای این پروژه به مدت سه ماه طول کشیده است.
این پروژه با همکاری دکتر محرم جعفری، سرپرست آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات، مهندس محمدرضا عباسی اول، کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات، علی میرحاجی و هومن بهمنی جلالی، دانشجویان رشته کارشناسی مواد و مهندس احمداسماعیل زاده، دانشجوی دوره دکتری نانو تکنولوژی دانشگاهRMIT– استرالیا صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، دکتر اسماعیل اسماعیل زاده ، استاد دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز، چاپ 42 مقاله در مجلات معتبر علمی خارجی و داخلی، ارایه بیش از60 مقاله در کنفرانس های ملی و بین المللی، اجرای 10 طرح تحقیاتی، راهنمایی 80 پایان نامه کارشناسی ارشد و 10 پایان نامه دکتری را نیز در کارنامه خود دارد.
منبع : ایسنا
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#42
Posted: 23 Feb 2013 18:55
شناخت دقیقتر رفتار بلورهای مایع با کشف جدید
پژوهشگران پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز برای اولین بار در جهان موفق به کشف و ارائه پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکهای در بلورهای مایع شدند.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، محمدصادق ذاکرحمیدی، مجری این طرح با بیان این که این دستاورد ارزنده علمی طی سه سال تلاش مستمر ممکن شده است، تصریح کرد: اصلیترین هدف طرح، فرمولبندی رفتارهای بلور مایع است و این پارامتر جدید به نام مجری پروژه نامگذاری،
(Z effect (Zakerhamidi effect و در مجله معتبر «بلور مایع» ارائه شده است.
عضو هیات علمی گروه فوتونیک پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز گفت: این دستاورد جدید نشان میدهد تفاوت اصلی بلورهای مایع با مواد هم ساختار در پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکهای آنها بوده و مقادیر این پارامتر از الگوی ریاضی خاصی پیروی می کند که میتوان تمام رفتار ناهمسانگردی مرسوم در بلورهای مایع را به اثر این پارامتر نسبت داد.
ذاکر حمیدی تصریح کرد: بلورهای مایع موادی با رفتار مکانیکی مایعات و رفتار اپتیکی بلورها هستند و به علت کاربرد روزافزون در انواع نمایشگرها، سنسورها، صنایع دارویی و… امروزه مورد توجه بسیاری از محققان قرار دارند.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی در زمینه کاربرد این مواد، نبود شناخت کافی درمورد نوع برهمکنشها و مدلهای ریاضی مناسب در مورد این مواد است و در این راستا برای انجام تحقیقات بنیادی بر روی این دسته از مواد و دستیابی به مدل مناسب ساختاری در آنها گروه تحقیقاتی بلورهای مایع در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز طی سه سال به بررسی و مدل بندی مربوط به این مواد پرداخته و با کشف و ارائه پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکهای در بلورهای مایع، کمک شایانی به شناخت دقیقتر بلورهای مایع و برهمکنشهای مرتبط کردهاند.
به گفته وی، استفاده در صفحات نمایشگر، رهش دارو و انواع شویندهها از جمله موارد کاربردی این طرح پژوهشی است.
محمد صادق ذاکرحمیدی، استادیار پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز چاپ ۴۵ مقاله ISI، پنج مقاله داغ و ارائه بیش از ۶۰ مقاله در کنفرانسهای ملی و بینالمللی را در کارنامه خود دارد.
ثبت دو مورد اختراع با تایید علمی با عناوین «پنجره های نوری هوشمند» و «قطبشگر- چاپر نوری»، کسب عنوان پژوهشگر برگزیده جوان سال ۱۳۸۹ در دانشگاه تبریز، اجرای پنج طرح تحقیقاتی، راهنمایی ۱۴ پایاننامه کارشناسی ارشد و مشاوره سه پایاننامه دکتری از دیگر کارهای علمی و آموزشی وی در دانشگاه تبریز است.
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#43
Posted: 21 Mar 2013 00:48
چند ایرانی داوطلب سفر بی بازگشت به مریخ شدند؟
در بلندپروازی ایرانیها شکی نیست، این را مستشرقان و گردشگران غربی که به ایران سفر کرده اند بارها در سفرنامههای خود نوشته اند.
این بار اما پای سفری بی بازگشت در میان است. سفری جسورانه به سیاره سرخ با بلیتی یک طرفه که 70 ایرانی با داوطلب شدن در پروژه ماجراجویانه «مارس وان» شهامت و اشتیاق ایرانی در شکستن مرزهای رویا و واقعیت را به نمایش گذاشته اند.
«باس لنسدروپ»، مدیر ارشد و از موسسان طرح مارس وان (سفر یک طرفه به مریخ) از میزان استقبال ایرانیان از این ماموریت شگفتزده است.
وی در گفتوگو با ماهنامه «نجوم» میگوید: در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان که زبان انگلیسی در آنها جایگاه قدرتمندی ندارد، افراد زیادی از ایران با ما تماس گرفتهاند و خواستهاند که در این پروژه داوطلب شوند و به مریخ بروند.
دقیقتر بگویم از ایران بیش از 70 نفر پست الکترونیکی زدهاند و آمادگی خود را برای رفتن به مریخ اعلام کردهاند. جالب اینجاست که بدانید ایتالیا فقط 45 داوطلب داشته است. تعداد داوطلبان آلمانی هم از ایرانیها کمتر و 34 نفر بوده است.
لنسدورپ در پاسخ به این سوال که ایده سفر یکطرفه به مریخ چگونه در ذهنش شکل گرفته می گوید: سال 1376(1997) وقتی برای اولین بار تصویر مریخنورد را دیدم با خودم گفتم «میخواهم به مریخ بروم.» به دلیلی که نمیدانم چطور با کلمات توضیحش دهم، به محض این که آن تصویر را دیدم تصمیم گرفتم روزی به مریخ بروم و در آن سیاره گشت و گذار کنم.
آن موقع دانشجو بودم و بس. 20 سالم بود و شروع کردم به تحقیق دربارهی مریخ و این که فناوری سفر به مریخ چه قدر پیشرفت کرده و به کجا رسیده و این که چقدر هزینه دارد. و البته در کنارش هم تحصیلم را ادامه میدادم و مدتی پروژهی سفر به مریخ را در رایانه رها کردم و سراغش نرفتم.
تا این که دو سال پیش دو دانشمند آمریکایی مقالهای در ژورنال کیهان شناسی به چاپ رساندند که از ماموریت و سفری یک طرفه به مریخ می گفت و آن وقت بود که فکر کردم باید دوباره به دنبال این ایده بروم و دربارهی راههای ممکن و جزییات این کار تحقیق کنم و راه حلی برای تامین هزینه و منابع مالی لازم برای این کار بیابم.
این شد که با آرنائو، شریکم، نشستیم به بررسی تمام امکانات و راههای ممکن برای انجام این کار و در نهایت به این پروژه رسیدیم که در حال حاضر دائم اجرایش میکنیم و بعد من بخشی از سهام خود را در شرکتی که پیشترها در آن بودم فروختم و مارس وان را راه انداختم.
لنسدورپ در پاسخ به این که «خیلیها میپرسند دهها سال طول کشید که ناسا توانست مریخنوردهایی به مریخ بفرستد؛ مسوولان مارس وان چطور میخواهند در مدت زمانی این چنین کوتاه انسان را به سیارهی سرخ بفرستند؟» گفت: چند دلیل دارد که میتوانند این کار را به سرعت انجام دهند و مهمترین این دلایل این که در این پروژه قرار نیست فناوری بازگشت از مریخ را به دست آورند زیرا کسانی را که به مریخ میفرستند قراراست همان جا بمانند.
فقط کافی است فناوری فرستادن و فرود آوردن انسان بر سطح مریخ را داشته باشند و فناوری زنده نگه داشتن آنها را در آن سیاره، که البته این فناوری در حال حاضر وجود دارد.
وی معتقد است: سختی ماموریت به مریخی که ناسا و ایسا از آن حرف میزنند، بخش بازگشت از مریخ است نه سفر به مریخ.
اما دلیل دوم هم این که این طور نبوده که ما ماموریت سفر به مریخ را طراحی کرده باشیم و بعد ببینیم فناوری مورد نیاز وجود دارد یا نه.
بلکه در واقع ما برعکس این عمل کردیم؛ همهی فناوریهای موجود را بررسی کردیم، کنار هم گذاشتیم و در نهایت مثل قطعههای پازل کنار هم چیدیم تا ماموریت مارس وان را طراحی کنیم؛ آن هم با تکیهی صرف بر فناوریهای موجود، اینها دو دلیل اصلی هستند که ما را قادر میسازند این ماموریت را در زمانی این چنین اندک انجام دهیم.
مدیر ارشد طرح مارس وان در پاسخ به این سوال نجوم که برخی این پروژه را به خودکشی تشبیه کردهاند و این که داوطلبان را با بلیتی یک طرفه به جایی می فرستند که هیچ چیز زمینی در آن نخواهد بود، امری غیر اخلاقی دانسته اند، گفت: «از وقتی که برای اولین بار ایدهی رفتن به مریخ به سرم زد میخواستم به آن سیاره بروم و همیشه هم میدانستم این سفری یک طرفه خواهد بود؛ چون به خوبی میدانستم که فناوری بازگشت از آن سیاره هنوز وجود ندارد. به همین خاطر به عقیده من، این به هیچ وجه ماموریتی غیر اخلاقی نیست.
کار ما در این میان چیست؟ خب البته ما نهایت تلاشمان را انجام میدهیم تا امنیت این سفر را تامین کنیم. همیشه سفر به مریخ ریسک و خطرهای بزرگی دارد و ما سعی میکنیم آن را تا جای ممکن امن کنیم.
ضروری است که به تمام کسانی که برای این سفر آموزش میبینند و قرار است به مریخ اعزام شوند بگوییم چه خطرهایی بر سر راهشان جود دارد و از تمام ریسکهایی که به جان میخرند آگاهشان کنیم. باید به آنها بگوییم که احتمال از کار افتادن سامانهی حفظ حیات چه قدر است، یا احتمال این که حباب زیستیشان پاره شود.
تمام ریسکها و خطرها را بهشان میگوییم و آن وقت است که «آنها» باید تصمیم بگیرند که میخواهند به این سفر بروند یا نه. تصمیم بر عهدهی آنهاست. مدیر سلامت و پزشکی ما که مسئولیت گزینش افراد را بر عهده دارد پیشتر متخصص قلب بوده است. یکی از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی او میخواسته در پروژهی ما شرکت کند و به مریخ اعزام شود و نوربرت به سبب وضع قلب او گفته بود که پیشنهاد میکنم این کار را نکنی؛ چون آنجا محیط سخت و دشواری است و احتمال این که زنده نمانی بسیار زیاد است.
اما آن مرد به نوربرت گفته بود: «تو نمیتوانی برای من تعیین تکلیف کنی. زندگی خودم است. اگر بنشینم در خانه و کاری نکنم در آن صورت زندگیام هیچ ارزشی نداشته است.» مردم خودشان تصمیم میگیرند و اگر نخواهند بروند، کسی نمیتواند مجبورشان کند.»
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به این که پروژههایی مثل مارس 100 نشانمان داده اند که مشکلات زیادی ممکن است در برنامهی اعزام انسان به مریخ رخ دهند؛ چطور میخواهید از پس مشکلات روانی بر بیایید؟ گفت: نوربرت کرافتس، مدیر پزشکی ما، در یکی از برنامه های قبل از مارس 100 همکاری داشته است و به همین خاطر اطلاعات زیادی در این باره دارد. در پروژهی مارس 100 افراد را تکتک انتخاب کرده بودند، نه در قالب یک گروه. پس مهمترین و اولین کاری که میکنیم این است که افراد را تک به تک انتخاب نکنیم.
در واقع ابتدا صلاحیت افراد را تک به تک بررسی می کنیم و بعد از جمع این افراد مستقل گروهی تشکیل میدهیم و با کمک روان شناسان و کارشناسان و متخصصانمان این گروهها را طوری سازمان میدهیم که با هم و در میان اعضایشان همکاری مناسبی برقرار باشد.
البته همیشه مشکلاتی وجود خواهد داشت، اما مشکلات در گروه و با همکاری اعضا به حداقل میرسند. خیلی مهم است که پیش از اعزام فضانوردانمان به مریخ هشت سال وقت داریم و در این هشت سال هر سه ماه شبیهسازی اقامت در مریخ خواهیم داشت تا بدین ترتیب بینیم چطور گروهها به همکاری و همخوانی با هم و در داخل خود رسیدهاند.
وی درباره این که آیا گروهها را بر اساس تفکیک جنسیتی انتخاب میکنید؟ گفت: گروههای ما ترکیب جنسیتی دارند، چون گروههای ترکیبی بازدهی بهتری در شرایط ایزوله دارند تا گروههای تک جنسیتی. اما هنوز نمیدانیم این ترکیب چطور خواهد بود. سعی خواهیم کرد که سهم هر جنسیت در گروه مساوی باشد. یعنی دو مرد و دو زن. اما مهمترین موضوع این است که گروهها از شایستهترین و درستترین افراد تشکیل شده باشند و اهمیت 50 -50 بودن ترکیب جنسیتی در اولویت بعدی قرار میگیرد.
باس لنسدروپ در پاسخ به آنهایی که میپرسند چرا این پروژه را اول روی ماه پیاده نکردید، گفت: خب در بخش سوالات متداولمان بخش جامع و کاملی در این باره داریم، اما به طور خلاصه پاسخ میدهم. چند دلیل برای این تصمیم وجود دارد؛ این که ماه جاذبهی کمتری دارد، در ماه آب نیست، ماه نیتروژن ندارد، پس منابع اندکی در ماه در دسترس خواهد بود.
ماه اتمسفری هم ندارد و در نتیجه مشکلاتمان با خرده شهاب سنگها در ماه نسبت به مریخ خیلی بیشتر خواهند بود، و روز در ماه برابر است با سی روز زمینی، پس به صفحههای خورشیدی بسیار بزرگ و باتریهای عظیم احتیاج خواهد بود تا از پس شب برآییم.
اینها مشکلاتی تکنیکی بودند که در ماه با آنها مواجه خواهیم بود. اما گمان کنم مهمترین دلیل این بود که اگر ما پیشنهاد ماموریت و سفری به ماه داده بودیم حالا شما با من تماس نگرفته بودید. سفر به مریخ حقیقتا چیزی نو و حیرتانگیز است.
وی در پاسخ به این که « واکنش کارشناسان و متخصصان فضا به این پروژهی شما چه بوده و این که آیا از آن استقبال کردهاند یا گفتند که ماموریتی تخیلی است و قرار نیست اتفاق بیفتد؟ » گفت: خب، چیزی که ما متوجه شدیم این است که دانشمندان و متخصصانی که میگویند این ماموریت ممکن نیست معمولا در زمینهای حرف میزنند که در تخصصشان نیست.
مثلا حقوقدانان فضایی میگویند که ارزش رسانهای این پروژه آن قدر بالا نیست، یا مهندس فضایی میگوید وقتی به مریخ برسید تشعشعات خیلی زیاد خواهد بود.
اما وقتی با متخصصان در حوزهی تخصص خودشان حرف میزنید، وضع فرق میکند. از کارشناسان تشعشعات که میپرسید میگویند مطمئنا راه حلی برای این تشعشعات وجود دارد، یا حقوقدانان میگویند که راهی برای عبور از موانع قانونی وجود دارد یا کارشناسان رسانه که میگویند اگر واقعا این کار را بتوانید انجام دهید برای درآمدهای لازم و سرمایهگذاریها مشکلی بر سر راهتان نخواهند بود.
اگر به وبگاهمان مراجعه کنید و نظرات کارشناسان و مشاورانی را که با ما همکاری میکنند بخوانید میبینید که مطمئنا این پروژه از لحاظ تکنیکی و اقتصادی قابل اجرا است. البته چالشهای زیادی پیش رو داریم و باید تکتک آنها را حل کنیم، اما مطمئن هستیم که این کار شدنی است.
وی در پاسخ به این سوال خواندنی «نجوم» که آیا برای داوطلبان در مریخ امکان بچهدار شدن هم وجود دارد؟ گفت : هنوز نمیدانیم که آیا زنان میتوانند در جاذبه 40 درصد آبستن شوند یا نه؟
تاکنون تحقیقی در این زمینه انجام نشده است، اما احتمالا امکانپذیر باشد. این را هم نمیدانیم که آیا جنین در این جاذبه اندک رشد نرمال خواهد داشت یا نه، اما این را هم کارشناسان ما انتظار دارند و پیشبینی میکنند که رشد نرمال امکانپذیر باشد. بعد از آن، این مساله پیش میآید که آیا میخواهید در مریخ بچهدار شوید یا نه.
درست مثل تمام پدرها و مادرها در زمین، داوطلبان در مریخ هم باید تصمیم بگیرند که آیا زمان و مکان مناسب برای بچهدار شدنشان هست یا نه. و وقتی در محیطی بسیار خطرناک مثل سیاره سرخ هستید، با فقط و فقط سه همراه (البته همراهانی بسیار مسوولیتپذیر چون ما اینطور انتخابشان کردهایم) پیشبینی میکنیم با توجه به مسوولیتپذیری و درک بالای آنها از پیچیدگی وضعیت تصمیم بگیرند که آنجا مکان مناسبی برای بچهدار شدن نیست. اما خب زمانی که 20 یا 25 یا 30 نفر در مریخ بودند، شاید زمان آن برسد که کسی تصمیم بگیرد، حالا زمان مناسبی برای بچهدار شدن است.
مدیر ارشد طرح مارس وان درباره این که چه زمانی انسانهای مریخی (مقیم مریخ) میتوانند بدون نیاز به ما زندگی کنند؟ گفت: بقا و زندگی کردن دو مفهوم متفاوت هستند. به نظرم خیلی زود، شاید حدود 12 سال بعد، میتوانم تصور کنم که پایگاه مریخ میتواند مدتی طولانی بدون احتیاج به زمین بقا بیابد.
اما تا پیش از آنکه رایانههای خودشان ر ا بسازند، یا تمام آن چیزهایی که میخواهند داشته باشند، مثل دارو، تجهیزات پزشکی، سیستمهای سلامت و غیره. به نظرم تا این اتفاق زمان خیلی زیادی مانده است. شاید صد سال تا زمانی که پایگاه مریخ کاملا از زمین مستقل شود.
و گفتوگو با «لنسدورپ» با پاسخ به این سوال پایان یافت که «هنوز هم بازگشتی به زمین در کار نخواهد بود؟»
وی توضیح داد: مطمئنم که در بلندمدت فناوری بازگشت هم به وجود خواهد آمد؛ اما اولین کسانی که به مریخ رفتهاند آنقدر به آن جاذبهی کم عادت کردهاند که بازگشت به زمین برایشان بسیار دشوار خواهد بود.
به همین خاطر است که به داوطلبانمان میگوییم هرگز به زمین باز نخواهید گشت و این سفری یک طرفه به مریخ است.
کنجکاو
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 1460
#44
Posted: 21 Mar 2013 00:54
جزئیات مشاهده یک دنباله دار از آسمان ایران/ رصد با چشم غیرمسلح
دنبالهدار "پن" در این روزها با درخشندگی بسیار زیاد در آسمان ایران خودنمایی میکند و شامگاه فردا 22 اسفندماه در کنار ماه و سیاره مریخ قرار خواهد گرفت.
خسرو جعفری زاه- دبیر انجمن نجوم اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دنبالهدار "پن" در روز 6 ژوئن استفاده از آرایه تلسکوپی 1.8 متری در هاوایی کشف شد، افزود: قدر (درخشندگی) این دنبالهدار در آن زمان بیشتر از 6 بوده که قابل مشاهده با چشم غیر مسلح نبوده است.
وی با اشاره به مسیر حرکت این دنبالهدار در نیمکره شمالی، اظهار داشت: مسیر حرکتی این دنبالهدار به گونهای است که زمانی که خورشید غروب میکند در افق نیمکره شمالی قرار دارد ولی قابل مشاهده نبوده؛ چراکه همزمان با خورشید غروب میکرد.
جعفری زاده با بیان اینکه این دنبالهدار به حضیض مداری خود رسیده است، در این باره توضیح داد: حضیض مداری نزدیکترین فاصله دنبالهدار در مسیر بیضی شکل خود به دور خورشید است و در این روزها این دنبالهدار به نقطه حضیض مداری خود به دور خورشید رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه این دنبالهدار در نقطه حضیض مداری به نزدیکترین فاصله خود با خورشید رسیده است، خاطر نشان کرد: دنبالهدار "پن" در مدار حضیض به فاصله 45 میلیون کیلومتری خورشید رسیده است. این در حالی که فاصله زمین تا خورشید 150 میلیون کیلومتر است.
رویت دم غباری و یونی "پن"
دبیر انجمن نجوم اهواز با بیان اینکه در این روزها این دنبالهدار در پرنورترین حالت خود قرار دارد، ادامه داد: علاوه بر این هر دو "دم" یونی و غباری این دنبالهدار نیز شکل گرفته است.
وی در این باره توضیح داد: هر دنبالهداری دارای "دم" یونی و غباری است. دنبالهدارها در مسیر حرکت خود گرد و غباری ایجاد میکنند که به آن دم غباری میگویند و دم یونی نیز در راستای خورشید کشیده میشود.
به گفته وی دم یونی آبی و دم غباری سفید رنگ است.
رصد دنبالهدار پن در آسمان ایران
جعفری زاده قدر این دنبالهدار را در روزهای اخیر نیم ذکر کرد و یادآور شد: این دنبالهدار در هر نقطه از آسمان ایران قابل مشاهده است و با توجه به اینکه دارای درخشندگی زیادی است، میتوان آن را با چشم غیر مسلح رصد کرد.
وی به موقعیت این دنبالهدار در آسمان اشاره کرد و گفت: 30 دقیقه پس از غروب خورشید در 3 تا 4 درجه به سمت چپ نقطه غروب خورشید این دنبالهدار خودنمایی میکند.
جعفری زاده با تاکید بر اینکه این دنبالهدار در صورت فلکی دلو جای دارد، اضافه کرد: روزانه حدود 3 درجه در آسمان حرکت میکند و از افق غربی فاصله میگیرد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: مسیر حرکتی این جرم آسمانی از صورت فلکی دلو بوده و به سمت صورت فلکی حوت و سپس به سمت صورت فلکی اسب بالدار در حال حرکت است.
جعفری زاده تاکید کرد: این دنبالهدار تا یک ماه آینده در آسمان قابل مشاهده است.
ملاقات "پن" با مریخ و هلال ماه
دبیر انجمن نجوم اهواز از حالت مقارنه دنبالهدار پن خبر داد و یادآور شد: این دنباله دار در روز 22 اسفند ماه به حالت مقارنه میرسد به این صورت که در این روز هلال ماه در پایین دنبالهدار پن قرار میگیرد در کنار این دو سیاره مریخ را مشاهده خواهیم کرد.
خبرگزاری مهر
مرد=زن
جداسازیهای جنسیتی توهین به انسانیت است
ارسالها: 12930
#45
Posted: 25 Dec 2014 02:22
آمار تقلب علمی در ایران صحیح نیست
چندی پیش مجله ساینس گزارشی از آمار تقلبات علمی در کشورهای مختلف را اعلام کرد که در این میان آمار تقلب علمی در مقالات ایرانی نیز قابل توجه بود. اما معاون پژوهش وزات علوم با اشاره به اینکه آمار تقلب علمی ایران در مجله ساینس بالا اعلام شده، اظهار داشته است که با توجه به اینکه این آمار به صورت تحلیلی است، نمی تواند آمار صحیحی از تقلب های علمی کشورمان باشد.
احمدی عنوان داشته پایگاهی که در گزارش ساینس در خصوص تقلبهای علمی آمار میدهد داوری نمیشود و به صورت کاملاً تحلیلی میزان تقلبات علمی را گزارش میدهد.
وی با بیان این نکته که ما نباید جزء کشورهایی با تقلب علمی بالا باشیم و این موضوع جای تأمل دارد، اظهار داشت:
در این گزارش، هرکسی با هرشرایطی به ارسال مقاله می پردازد؛ به همین دلیل مقالهها مورد ارزیابی دقیق قرار نمی گیرند.
وی با بیان اینکه باید حتماً مجموعه هیأت علمی، دانشجویان و دانشگاهها آموزشهایی در خصوص استانداردهای مقالات ببینند، افزود:
البته ممکن است معیاری در این مقاله برای تقلب وجود داشته باشد که ایرانیها از این موضوع بی اطلاع باشند؛ از این رو مقالهی ایرانی جزء معیارهای تقلبهای علمی قرار میگیرد و این آمار را بالا نشان میدهد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه شاید گاهی به صورت ناخودآگاه و ندانسته استانداردهای مقالات علمی از سوی اساتید رعایت نمیشود، خاطرنشان کرد:
این موضوع باید در کشور فرهنگسازی شود تا بسیاری از مسائل در زمینه تقلبات علمی برطرف شود.
احمدی با بیان اینکه استانداردهای تقلبهای علمی بین المللی است، ابراز کرد:
همچنین باید در صدد باشیم تا قوانینی مشمول قانون تقلب مانند قوانین رانندگی داشته باشیم تا در نهایت عدم آگاهیها در زمینه تقلبهای علمی کمتر شود و همگام با استانداردهای بین المللی در کشور پیش برویم تا این آمارها از کشور منتشر نشود.
وی در پایان مصاحبهی خود با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که چنین آماری از ایران به ثبت برسد، گفت:
اکنون ما در وزارت علوم مجموعه ای از اخلاق پژوهشی و استانداردهای پژوهشی را تهیه کردهایم و به زودی به دانشگاهها ابلاغ میکنیم تا موضوع رعایت استانداردهای علمی در کشور فرهنگسازی شود. در این ابلاغیه، نکاتی که دانشجو و استاد باید در مقالات علمی خود به آن توجه کنند در کنار آییننامهی تخلفات علمی، اعلام شده و به زودی به تمام دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#46
Posted: 26 Jan 2015 11:32
طرح دو واحد 'درس اجباری مبارزه با مواد مخدر' در دانشگاههای ایران
علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران می گوید که باید دو واحد درس اجباری پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه تدریس شود. به گفته آقای جزینی، شیوع "داروهای حاوی مخدر" در دختران دانشجو بیش از پسران است.
به گفته آقای جزینی، بیشتر دانشجویان مصرف کننده مواد مخدر گفته اند که مصرف مواد را از مدرسه و بخصوص از دبیرستان آغاز کرده اند.
آقای جزینی سیگار و قلیان را دروازه ورود به اعتیاد دانست و گفت: "۱۱.۸ درصد دختران و ۳۰.۲ درصد دانشجویان پسر سیگار و قلیان مصرف میکنند."
اما شیوع "داروهای حاوی مخدر" در دختران دانشجو بیش از پسران است (۱۱ در مقابل ۹.۳).
از این بین "۱.۸ درصد دانشجویان ترامادول و ۱.۳ درصد ریتالین مصرف میکنند."
به گفته دستاندرکاران مبارزه با مواد مخدر در ایران، دانشجویانی که در خانههای مجردی و یا خوابگاهها زندگی میکنند، بیش از سایرین در معرض آسیب اعتیاد قرار دارند.
آقای جزینی پیش از این از مصرف سالانه ۵۰۰ تن مواد مخدر در ایران خبر داده و سن اعتیاد را ۱۵ سال اعلام کرده بود.
او همچنین اعلام کرده بود که حدود چهار صدم درصد از دانشآموزان حداقل یکبار "شیشه" مصرف کردهاند.
به عقیده قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر، دلیل اصلی کاهش سن اعتیاد، تغییر مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی است.
شیوع اعتیاد در دانشگاهها باعث شده که وزارتخانه های علوم و بهداشت برای جلوگیری از اعتیاد در بین دانشجویان برنامه هایی را در نظر بگیرند.
در دی ماه امسال وزارت علوم از راه اندازی رشته کارشناسی ارشد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاهها خبر داد.
شهریور ماه امسال هم اعلام شد که مرکز مشاوره سلامت وزارت علوم در حال انعقاد تفاهمنامهای با ستاد مبارزه با موادمخدر است که بخشی از آن به آموزش روشهای پیشگیری از اعتیاد به دانشجویان ورودی جدید اختصاص دارد.
به این ترتیب تمام دانشجویان باید در بدو ورود به دانشگاه در طرح پایش سوءمصرف موادمخدر و الکل شرکت کنند و آزمایشهای بینالمللی سلامت روان را پاسخ دهند.
این آزمایشها کاملا استانداردهای روانپزشکی را داراست و سوء مصرف موادمخدر و الکل را نشان میدهد.
"چنانچه دانشجویان سوء مصرف مواد مخدر و الکل داشته باشند نمرهای از حد معمول پایینتر میگیرند و این دانشجویان با عنوان دانشجویان آسیبپذیر یا در معرض خطر شناسایی میشوند."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#47
Posted: 26 Jan 2015 11:42
ضرب و شتم معلم از سوی والدین دانشآموز
اگر دبیر ما تخلفی کرده باشد، باید از سوی مراجع ذیصلاح به آن رسیدگی شود/ اجازه نمیدهیم که هر کسی به هر بهانهای به همکار فرهنگی ما توهین کند یا وی را مورد ضرب و شتم قرار دهد.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در مورد ضرب و شتم معلمی در منطقه 14 از سوی دو نفر گفت: بلافاصله بعد از اطلاع از این موضوع اداره آموزش و پرورش منطقه و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در این باره شکایت خود را به جریان انداختهاند. همچنین از معلم و مدیر مدرسه هم درخواست کردهایم که شکایت خود را در مراجع قضایی مطرح کنند.
مسعود ثقفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: ما به طور کلی با هر گونه رفتار خارج از قوانین و مقررات مخالف هستیم، چه این رفتار از سوی والدین باشد، چه از سوی دبیر آموزش و پرورش.
وی افزود: اگر هر کس بخواهد به خود اجازه دهد؛ درباره تخلف احتمالی انجام شده راسا اقدام کند، سنگ روی سنگ بند نمیشود.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: بر این عقیده هستیم که اگر دبیر ما نیز تخلفی کرده باشد، باید از سوی مراجع ذیصلاح به آن رسیدگی شود، از سوی دیگر اجازه نمیدهیم که هر کسی به هر بهانهای به همکار فرهنگی ما توهین کند یا وی را مورد ضرب و شتم قرار دهد.
وی افزود: اداره آموزش و پرورش منطقه و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در این باره شکایت خود را به جریان انداختهاند. همچنین از معلم و مدیر هم درخواست کردهایم که شکایت خود را در مراجع قضایی مطرح کنند.
ثقفی تاکید کرد: هنوز به این نتیجه نرسیدهایم که دانش آموزان از سوی معلم خود تنبیه میشدند، اگر چنین اتفاق یا تخلفی هم صورت گرفته باشد، مراجعی برای رسیدگی به این تخلفات وجود دارد.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران تاکید کرد: هیات رسیدگی به تخلفات اداری، حراست و ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات برای چنین مواقعی در نظر گرفته شده است. به محض اینکه تخلف برای ما محرز شود؛ از مراجع مربوطه برای پیگیری آن اقدام خواهیم کرد، ولی اینکه کسی به خود اجازه دهد با معلم ما برخورد فیزیکی کند، درست نیست و ما حتما این موضوع را پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ضاربین، والدین دانش آموزان بودهاند، گفت: فکر میکنم این موضوع محرز است، چرا که بعد از ضرب و شتم اعتراضاتی به مدیر مدرسه هم داشتهاند. آنها نباید به این شیوه ناخوشایند اعتراضشان را بیان میکردند.
ثقفی درباره اینکه آیا ضاربین لباس نظامی به تن داشتند، گفت: بیشتر ساکنان منطقهای که این معلم در آن تدریس میکند، نظامی هستند. این افراد هم احتمالا ساکن آنجا و از کارکنان آن منطقه هستند. اگر معلم میگوید که لباس نظامی به تن داشتند، حتما این طور بوده، چرا که ما خودمان در محل حضور نداشتیم که بخواهیم این موضوع را قطعی بیان کنیم.
وی درباره اقدامات آموزش و پرورش برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی گفت: اقدامات فعلی در این باره پیگیریهای قضایی است، اینکه برای موارد مشابه اقدامات پیشگیرانه انجام شود، باید از سوی مسئولین مربوطه مورد پیگیری قرار بگیرد. در شرایط کنونی نیز اگر پیگیری چنین مواردی از سوی مراجع قضایی منجر به توقف موارد مشابه شود، در جای خود حائز اهمیت است.
گقتنی است؛ یکشنبه بیست و یکم دی ماه آقای ابوالفضل هنانیان دبیر ریاضی منطقه ۱۴ تهران در راه رفتن به مدرسه از سوی دو نفر که به نظر میرسید، از بستگان دانش آموز مدرسه ایشان باشند، به شدت مورد ضرب و شتم قرار میگیرد. به گفته معلم مضروب، دانش آموز به والدین خود گفته بود که معلمشان آنها را تنبیه میکند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#48
Posted: 26 Jan 2015 13:20
40 هزار مدرسه به اینترنت متصل شدهاند
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در حاشیهی مراسم افتتاح مرکز داده آموزش و پرورش از اتصال چهل هزار مدرسه به اینترنت خبر داد. همچنین با افتتاح مرکز داده آموزش و پرورش تفاهمنامهای میان وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش به امضا رسید تا از این پس همکاریهای مشترک این دو وزارتخانه گسترش پیدا کند.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز گذشته در مراسم امضای تفاهمنامه توسعهی همکاریهای مشترک با وزارت ارتباطات گفت:
اگر این اقدام به درستی و طبق برنامهریزی انجام شود و در سطح کشور گسترش پیدا کند، قطعاً تحولی جدی در این زمینه رخ داده است.
وی با بیان اینکه امروز مرکز داده وزارت آموزش و پرورش با ظرفیت و براساس استانداردهای بالا افتتاح شده، افزود:
یکی از اولویتهای دولت یازدهم به بحث فناوری ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات برمیگردد که آنچه امروز صورت گرفت بخشی از ایجاد شبکه ملی اطلاعات به شمار میرود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در صورت دسترسی دانشآموزان به ابزارهای نوین، در آینده شرایط مدیریتی بهتری برای کشور ایجاد میشود، بیان کرد:
البته در کشور ما سند زیاد امضا میشود؛ اما مهم آن است که این سندها به نتیجه برسد و بتوان به اهداف تعیینشده در آنها دسترسی پیدا کرد.
نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در این مراسم به پیگیری برنامهی تکفا در دهه 80 پرداخت و با اشاره به سرمایهگذاریهای متعددی که از سوی دو وزارتخانه روی این دو طرح انجام شده بود، گفت:
اکنون بیش از 40 هزار مدرسه در کشور به شبکهی اینترنت دسترسی دارند و به واسطهی مرکز دادهای که امروز افتتاح شد، ظرفیت بهتری نیز در این زمینه فراهم میشود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه یادآور شد:
به واسطه همکاریهای صورت گرفته میان وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش، موارد متعددی مانند خدمات پست الکترونیکی دانشآموزی، نرمافزارهای مربوط به مدیریت مدارس و مواردی از این دست ارائه خواهد شد که اکنون این طرحها در مرحله آزمایشی قرار دارند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#49
Posted: 29 Jan 2015 00:28
دانش آموزانی که با پتو به مدرسه می روند
خبر گزاری مهر ,کوهدشت - دو دبیرستان کوثر و دکترحسابی کوهدشت در لرستان بیش از دو هفته است که بدلیل نقص در وسایل گرمایشی به سیستم جدیدی روی آورده اند تا دانش آموزان برای حضور در کلاسهای درس با خود پتو به مدرسه ببرند.
به گزارش خبرنگار مهر، دو دبیرستان دخترانه کوثر و دکتر حسابی شهرستان کوهدشت نزدیک به ۲۰ روز است با نبود وسایل گرمایشی به سر می برند و دانش آموزان و معلمان این دو دبیرستان مجبورند سرمای طاقت فرسای زمستان را کنار صندلی های سرد کلاس به تحمل بنشینند.
قدیمی بودن و فرسودگی دیگ های بخار سیستم گرمایشی این دو دبیرستان که دارای یک ساختمان بزرگ هستند، علت قطع شدن گرمای کلاس ها عنوان شده است.
ان وضعیت به گونه ای است که دانش آموزان مجبورند برای تحمل فضای سرد زمستانی کلاسها از پتوهایی استفاده کنند که از خانه های خود همراه می آورند.
ماژیک هایی که سر کلاس درس یخ می زنند
مسئولان دبیرستان کوثر به خبرنگار مهر می گویند: دو دیگ بخار سیستم گرمایشی دبیرستان، بسیار قدیمی هستند و چندبار هم تعمیر شده اند اما به علت پوسیدگی، امکان تعمیر دوباره آنها وجود ندارد.
آنها می گویند: مسئولان اداره کل نوسازی مدارس استان از محل بازدید کرده و گفته اند دیگ های بخار نو را از تهران سفارش داده اند و به زودی مشکل گرمایشی دو دبیرستان رفع خواهد شد.
یکی از دانش آموزان دبیرستان کوثر به خبرنگار مهر می گوید: وضعیت سرمای کلاس ها به قدری حاد است که حتی نمی شود از ماژیک ها استفاده کرد چون تا چند کلمه با آنها نوشته می شود یخ می زنند.
این دانش آموز ادامه می دهد: بچه ها مجبورند برای گرم شدن از خانه با خود پتو بیاورند که این هم جوابگو نیست.
برخی از دانش آموزان سرما خورده اند
دانش آموز دیگری در حالی که پتوی مسافرتی را به دور خود پیچانده است، می گوید: باور کنید قادر به یادگیری هیچ کدام از درس ها حتی ریاضی که بسیار برایمان مهم است نیستیم چون سرمای شدید اجازه فکر کردن را از ما گرفته است.
دانش آموز دیگری مدعی است تاکنون به دلیل وضعیت سرمای کلاسها برخی از دانش آموزان سرما خورده اند شده اند.
زنگ تفریح است و دانش آموزان به جای جنب و جوش طبق معمول مدارس، پتوهای مسافرتی نازکی را دور خود پیچیده و کنار هم جمع شده اند تا هرطور شده امروز را هم در سرمای طاقت فرسای بهمن ماه ساعات درسی را به پایان رسانده و خود را به گرمای مهربان بخاری های خانه برسانند.
درخواست از نوسازی مدارس لرستان
مسئول تدارکات و پشتیبانی آموزش و پرورش کوهدشت نیز در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: روال اداری تعمیرات مدارس به این گونه است که نامه تعمیرات خود را اول مهرماه به ما تحویل می دهند تا لیست آنها به اداره کل نوسازی مدارس استان تحویل داده شود.
کاظمی با بیان اینکه آموزش و پرورش مجری هیچ گونه طرح عمرانی نیست، ادامه می دهد: سیستم گرمایشی این دو دبیرستان بعد از زمان گفته شده خراب شده اند اما با توجه به حساسیت موضوع، از مدیرکل نوسازی مدارس استان خواستیم برای بازدید به کوهدشت بیاید که ایشان هم به کوهدشت آمد و قول داد هرچه زودتر موضوع پیگیری شود.
وی یادآور می شود: تعمیر سیستم گرمایشی دو دبیرستان کوثر و دکتر حسابی کوهدشت ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان اعتبار لازم دارد که از طریق مناقصه پیمانکار آن مشخص و وسایل مورد نیاز از تهران خریداری شده که به محض رسیدن تجهیزات، کار تعمیر توسط پیمانکار انجام خواهد گرفت.
نوسازی مدارس: در حال استانداردسازی سیستم گرمایشی هستیم
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با رد مشکل سیستم گرمایشی این دبیرستانها می گوید: در بازدیدی که هفته گذشته از دبیرستانهای کوهدشت داشتیم مشکل جدی در این زمینه وجود نداشت.
حسین اسدی پور ادامه داد: پروژه ای که در حال حاضر توسط نوسازی مدارس لرستان در دست انجام بوده بحث نوسازی و استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان است.
وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان به مبلغ ۱۰۸ میلیارد ریال تامین شده است افزود: این اعتبار در میان کل شهرستانهای استان از جمله کوهدشت توزیع شده و کار استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس در حال انجام است.
اسدی پور با بیان اینکه در دو مدرسه یاد شده نیز کار استانداردسازی سیستم گرمایشی در حال انجام است یادآور شد: پیش بینی می شود که تا پایان بهمن ماه سالجاری سیستم گرمایشی استاندارد این مدارس تحویل داده شود.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان با بیان اینکه این مدارس سیستم گرمایشی داشته و در حال حاضر کار استانداردسازی آنها در حال انجام است تصریح کرد: پیمانکار مربوط به استانداردسازی سیستم گرمایشی این دو مدرسه نیز انتخاب شده و کار در این زمینه در حال انجام است.
وعده ای برای پایان بهمن ماه
اسدی پور با بیان اینکه تاسیسات مکانیکی مورد نیاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس از خارج استان تهیه می شود یادآور شد: همچنین اعتبارات مورد نیاز برای این کار از محل درصدی از درآمدهای ناشی از فروش گاز خانگی به مشترکین تامین می شود.
وی با بیان اینکه این اعتبار بعد از تامین به حساب وزارت آموزش و پرورش واریز می شود افزود: با توجه به تخصیص ۵۰ درصدی این اعتبارات نسبت به انتخاب پیمانکار اقدام و کار در این زمینه عملیاتی شده است.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان با بیان اینکه قبل از تامین اعتبار نمی توانستیم نسبت به انتخاب پیمانکار اقدام کنیم یادآور شد: همچنین اعتبارات در این زمینه سنگین بوده و در طول یک دوره کوتاه مدت امکان جذب اعتبار و اجرای کل کار نیست.
اسدی پور با اشاره به فرسودگی و غیراستاندارد بودن سیستم گرمایشی تعداد زیادی از مدارس استان بیان داشت: در این زمینه از سال گذشته تزریق اعتبارات به این حوزه آغاز شده و کار به سرعت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه مشکلات مدارس در این زمینه باید از طریق آموزش و پرورش به نوسازی مدارس اطلاع داده شود و نوسازی مدارس به طور مستقیم هیچ مکاتبه ای با مدارس ندارد مدعی شد که در بازدید هفته گذشته از این مدارس مشکلی در زمینه سیستم گرمایشی وجود نداشته است.
به هر روی تصاویر منکعس شده در این گزارش مربوط به بازدید میدانی روز گذشته خبرنگار مهر از این دبیرستانها بوده که بیش از دو هفته است از مشکل نبود سیستم گرمایشی رنج می برند و انتظار می رود مسئولان امر با پذیرش مشکل موجود نسبت به رفع هرچه سریعتر آن اقدام کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#50
Posted: 1 Mar 2015 22:38
زبان کردی به برنامه تدریس دانشگاه آزاد سنندج اضافه میشود
به گفته رئیس واحد سنندج دانشگاه آزاد، از سال ۹۴ زبان کردی به صورت دو واحد اختیاری در این دانشگاه ارائه میشود. در صورت اجرای این طرح، دانشگاه سنندج پیشگام آموزش زبان کردی در یک واحد آموزشی رسمی در ایران خواهد بود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از رئیس واحد سنندج دانشگاه آزاد اسلامی نوشت که مقدمات تدریس زبان کردی در این مرکز فراهم شده است.
محمدقربان کیانی شامگاه شنبه (۲۸ فوریه/ ۹ اسفند) گفت: «از اساتید و فرهیختگان حوزه زبان کردی برای تدوین سرفصلهای این درس دعوت شده و با نهایی شدن سرفصلها و مشخص شدن اساتید، از سال ۹۴ زبان کردی در قالب دو واحد درس اختیاری تدریس می شود».
به گفته کیانی، همچنین "مرکز کردستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" نیز فعال شده و در گام اول کتابی با موضوع "کنایههای کردی" به نام "زیوری زمان" منتشر خواهد کرد.
رئیس واحد سنندج دانشگاه آزاد میگوید که این دانشگاه آماده است شعبهای هم در اقلیم کردستان عراق دایر کند؛ اما مسئولان اقلیم کردستان عراق "فعلا به دلیل وجود مشکلاتی، تمایلی برای راهاندازی نشان ندادهاند". کیانی به جزئیات بیشتری در این مورد اشاره نکرده و تنها "مسایل و مشکلات موجود در منطقه کردستان عراق" را مانع اجرای طرح یادشده برشمرده است.
آموزش "زبان مادری" و "آموزش به زبان مادری"
اصل پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی میگوید: «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است».
البته حکومت ایران به موضوع آموزش زبان اقوام حساسیت ویژهای نشان میدهد. تا کنون اخبار متعددی از "مخالفت فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با آموزش زبانهای مادری" منتشر شده است. طرح موضوع زبان اقوام (زبان مادری) در برخی موضعگیریها به نوعی تهدید علیه هویت و امنیت ملی ارزیابی میشود. گروهی هم معتقدند که "آموزش به زبان مادری" به زبان فارسی، به عنوان زبان رسمی ایران آسیب میزند.
به اعتقاد ناظران، در قالب بحثهای "احساسی و غیرکارشناسی" در این حوزه، دو مقوله "آموزش زبان مادری" و "آموزش به زبان مادری" در هم میآمیزند. کارشناسان میگویند، "آموزش به زبان مادری" نسبت به "آموزش زبان مادری" بسیار پیچیدهتر و مستلزم فراهمشدن مقدمات به مراتب بیشتری است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟