انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 38 از 64:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  63  64  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره یک)



 
بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری

مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری و شیردهی بر خلاف تصور بسیاری از خانم‌ها، انجام درمان‌های دندانپزشکی در طول دوران بارداری و شیردهی برای کودک آنها هیچ خطری ندارد، اگرچه در مورد نوع درمان و زمان انجام آنها، اولویت‌ها و الزاماتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.
اگر دوره ۹ ماهه بارداری را به ۳ قسمت تقسیم کنیم، بهترین زمان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی ۳ ماهه دوم حاملگی است.
درمان‌های دندانپزشکی در طول مدت بارداری شامل درمان‌های ساده و پیشگیرانه، مانند جرم‌گیری و ترمیم پوسیدگی‌هاست. انجام درمان‌های پیچیده‌تر معمولا به بعد از این دوران موکول می‌شود، مگر آنکه به دلیل ابتلای مادر به درد دندان، گریزی از آنها نباشد. در ۳ ماهه اول بارداری جنین در رحم مادر، در حال شکل‌گیری است و از آنجا که مصرف برخی داروها (از جمله داروهای مسکن) و احتمال بروز عفونت‌های دندانی می‌تواند روی روند رشد و تکامل جنین اثر بگذارد، ترجیح بر آن است که مادران درمان‌های دندانپزشکی را به ۳ ماهه دوم موکول کنند. در این دوران خانم‌ها باید احتمال حاملگی خود را با دندانپزشک در میان بگذارند چراکه طرح درمان انتخابی و نوع داروهای تجویزی توسط دندانپزشک ممکن است روی سلامت جنین اثر مستقیم یا غیرمستقیم داشته باشد.
در ۳ ماهه سوم بارداری، تحمل مادر برای نشستن روی یونیت (صندلی) دندانپزشکی کاهش می‌یابد؛ چراکه بزرگ شدن جنین، روی مثانه مادر و ورید اجوف تحتانی او فشار وارد می‌کند. در این حالت ممکن است نیاز باشد مادر هر از گاهی از حالت خوابیده به حالت نشسته به پهلو، در آید و یا با فواصل زمانی کوتاه به دستشویی برود.
● نکات مورد توجه هنگام مراجعه به دندانپزشک؟
از شایع‌ترین داروهایی که در دوران بارداری یا شیردهی منع مصرف دارند می‌توان به مسکن‌ها (بروفن و استامینوفن کدئین) اشاره کرد که بسیاری از خانم‌ها به مصرف روزانه آنها اعتیاد پیدا کرده‌اند!حتی پنی‌سیلین نیز برای مادران شیرده منع مصرف دارد. سفالکسین، جایگزینی است که معمولا پزشکان و دندانپزشکان در صورت نیاز به آنتی بیوتیک آن را تجویز می‌کنند.
دغدغه خاطر دیگر مادران در این موارد، اثر تابش اشعه ایکس حین تهیه کلیشه رادیوگرافی است که ممکن است برای جنین خطرناک باشد اما تحقیقات نشان می‌دهند که در صورت استفاده مادر از روپوش سربی که حین انجام رادیوگرافی از آن استفاده می‌شود، هیچ خطری متوجه جنینی که در شکم دارد نیست؛ مخصوصا اگر مادر در سه ماهه میانی بارداری باشد. با این وجود اغلب دندانپزشکان، تا حد امکان، از انجام رادیوگرافی برای مادران حامله اجتناب می‌کنند.
● بهداشت دهان برای مادران
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی بدن مادر، او را مستعد ابتلا به بیماری و التهاب لثه می‌کند. روی همین اصل دندانپزشکان به زنان حامله توصیه می‌کنند بیش از سایر دوران زندگی به رعایت بهداشت دهان و دندان خود بپردازند.
این توصیه زمانی جدی‌تر می‌شود که مادران جوان به دلیل دغدغه‌های تازه‌ای که در جریان زندگی مشمول آن شده اند، از انجام بسیاری از وظایف روزانه خود، نظیر مسواک زدن و شست‌وشوی دهان، غفلت می‌ورزند. مراجعه دوره‌ای به دندانپزشک برای بررسی وضعیت سلامت دندان‌ها توصیه دیگر دندانپزشکان به زنان حامله و شیرده است، تا پوسیدگی و بیماری‌های احتمالی دهان و دندان ایشان در همان مراحل ابتدایی متوقف یا درمان شوند و نیاز به درمان‌های پیچیده و پر هزینه در این دوران مرتفع گردد.
hi dr!
     
  

 
بهداشت روان چیست ؟

بهداشت روان چیزی فراتر از فقدان یا نبود بیماری روانی است. بعد مثبت بهداشت روان که سازمان بهداشت جهانی نیز روی آن تکیه دارد، در تعریف سلامتی لحاظ شده است « سلامتی یک حالت رفاه فیزیکی، روانی و اجتماعی است نه فقط فقدان بیماری و یا ناتوانی».

مفهوم بهداشت روان شامل رفاه ذهنی، احساس خودتوانمندی، خودمختاری، کفایت، درک هم بستگی بین نسلی و توانائی تشخیص استعدادهای بالقوه هوشی وعاطفی درخود است. بگونه ای دیگر می توان گفت: بهداشت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد توانائی هایش را باز می شناسد و قادر است با استرس های معمول زندگی تطابق حاصل کرده ، از نظر شغلی مفید و سازنده باشد و بعنوان بخشی از جامعه با دیگران مشارکت و همکاری داشته باشد.

بهداشت روان به همه ما مربوط است نه فقط به کسانی که از بیماریهای روانی رنج می برند. هیچ گروهی از بیماری روانی مصون نیست. البته بایداذعان داشت که در افراد بی خانمان، تهیدستان، افراد بیکار و با سطح تحصیلات پائین،‌کسانی که قربانی خشونت بوده اند، مهاجرین و پناهندگان، کودکان و نوجوانان، زنانی که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند و در افراد مسن که مورد غفلــــــت و بی توجهی واقع شده اند، بیشتر دیده می شود.

متاسفانه در بخش عظیمی از دنیا بهداشت روان و بیماری روانی باندازه سلامت جسمانی و بیماری جسمی اهمیت ندارد و مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته است .

عظمت بار بیماریهای روانی:امروزه حدود ۴۵۰ میلیون نفر از مردم دنیا از یک بیماری روانی یا رفتاری رنج می برند برطبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۱،۳۳درصد از عمر سپری شده با ناتوانی (YLD) بدلیل بیماری های عصبی- روانپزشکی است. بیماری افسردگی تک قطبی، علت ۱۵/۱۲ درصد از سالهای سپری شده با ناتوانی است و سومین رتبه را بین علل نسبت داده شده به بارکلی بیماریها دارد. ۴ مورد از ۶ علت اصلی سالهای سپری شده عمر با ناتوانی بدلیل بیماریهای عصبی – روانپزشکی را، بیماریهای روانی چون: افسردگی، بیماریهای وابسته به مصرف الکل، اسکیزوفرنی و بیماری دو قطبی به خود اختصاص داده است . بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از مردم دنیا در هر برهه از زمان از افسردگی رنج می برند. حدود ۱ میلیون خودکشی موفق هرسال در جهان داریم و حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم جهان از اسکینروفرنی، ۳۸ میلیون نفر از صرع و بیش از ۹۰ میلیون نفر از یک بیماری وابسته به مصرف الکل و یا سایر مواد رنج می برند.

اختلالات روانی و بیماریهای طبی با هم در ارتباطند

کاملاً روشن است که عملکرد روانی بطور بنیادی با عملکرد فیزیکی، اجتماعی و پیش آگهی سلامتی در ارتباط است. بطور مثال افسردگی عامل خطری برای بیماریهایی مثل سرطان ها و بیماریهای قلبی است و از طرفی بیماریهای روانی مانند افسردگی و اضطراب و وابستگی به مواد در افرادی که از بیماریهای جسمی رنج می برند موجب عدم پذیرش و شکست در برنامه های درمانی بعلت رعایت نکردن اصول درمان توسط بیمار می شود.

رفتارهای مخاطره آمیزی چون کشیدن سیگار، فعالیت جنسی غیر ایمن، با بیماریهائی مثل سرطان و ایدز مرتبط هستند. در بین ۱۰ عامل خطر برای بار کلی بیماری که در DALY محاسبه شده،ودرگزارش بهداشت جهانی ۲۰۰۲ آورده شده است ،۳ مورد آن روانی- رفتاری بوده ( روابط جنسی غیر ایمن، مصرف تنباکو و الکل) و ۳ تای دیگر تحت تاثیر فاکتورهای روانی- رفتاری قرار می گیرد (چاقی، فشار خون و کلسترول بالا).

شیوع افسردگی اساسی در جمعیت بطور کل بین ۳ تا ۱۰% است ولی در افرادی که دچار بیماریهای مزمن هستند این میزان بیشتر است .

افراد افسرده مبتلا به بیماریهای عفونی ممکن است برنامه های درمانی خود را نپذیرند و رژیم درمانی مربوطه را رعایت نکنند و این مسئله باعث مقاومت داروئی شده و روی سلامت عمومی جامعه عوارض جـــــــدی می گذارد و از طرفی این افراد بیشتر مصرف کننده مراقبت های بهداشتی و درمانی هستند و هزینه مضاعفی را برجامعه وارد می کنند.

تا ۲۹درصد از افراد مبتلا به فشار خون افسردگی اساسی دارند: تا ۲۲درصد از افراد مبتلا به انفارکتوس قلبی، ۳۰درصد افراد مبتلا به صرع، ۲۷ درصد افراد مبتلا به دیابت ، ۳۱ درصد افراد مبتلا به سکته مغزی ، ۳۳ درصد از افراد مبتلا به سرطان ، ۴۴درصد افراد مبتلا به ایدز و ۴۶ درصد از افراد مبتلا به سل از افسردگی اساسی رنج می برند.

از باری که برخانواده ها تحمیل می شود نباید غفلت کرد

افراد خانواده این بیماران اغلب اولین مراقبین آنها هستند و از حمایت های فیزیکی و عاطفی گرفته تا بار سنگین هزینه های درمان و مراقبت از بیمارانشان بعهده آنهاست.

تخمین زده می شود در ۱ خانوار از هر ۴ خانوار، حداقل یک فرد مبتلا به اختلال روانی یا رفتاری وجوددارد . خانواده ها علاوه بر فشار و استرس بالای ناشی از مشاهده بیماری در یکی از اعضاء مورد علاقه و عزیزشان، در معرض انگ اجتماعی و تبعیضی هستند که بیماری روانی در اجتماع به روی آنها می گذارد. طرد شدن از طرف دوستان،بستگان و همسایگان، احساس منفک بودن و محدودیت در فعالیت های اجتماعی را با خود به همراه دارد.در اغلب موارد خانواده ها هزینه درمان بیماران روانی را متحمل می شوند و سهم دولت و سازمان های بیمه گر عمدتاً ناچیز است.

بار اقتصادی بیماریهای روانی

در ایالات متحده امریکا، سالانه ۱۴۸ میلیون دلار صرف هزینه کلیه بیماریهای روانی می شود. در سال ۱۹۹۶ و ۱۹۹۷، انگلستان هزینه بیماریهای روانی را ۳۲ میلیون پوند برآورده کرده بود که ۴۵ درصد آن بدلیل از دست دادن کارآئی و توانائی سازندگی بود.

بیماری اسکیزوفرنی و آلزایمر، از بیماریهائی چون آرتریت، آسم، کانسرونارسائی احتقانی قلب و ناهنجاریهای مادرزادی قلب، دیابت، فشارخون و سکته مغزی، هزینه درمانی متوسط برای هر بیمار بیشتری دارد.

بیماری روانی کارآئی، شغل یابی و حفظ شغل را در فرد کاهش می دهد

در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا ۳۵ تا ۴۵ درصد غیبت از محل کار بدلیل مشکلات بهداشت روانی است. بطور متوسط تعداد روزهای از دست رفته کاری که به بیماریهای روانی نسبت داده می شود ۶ روز در ماه در هر ۱۰۰ کارگر و تعداد روزهای کم کاری ۳۱ روز در ماه در ۱۰۰ کارگر است .

در ایالات متحده ۸/۱ تا۶/۳ درصد از کارگران از افسردگی اساسی رنج می برند و شاغلین با افسردگی ۲ برابر بیشتر احتمال ناتوانی در کار نسبت به افراد بدون افسردگی دارند.

ارتقاء بهداشت

ازدیدگاه مجریان بهداشتی ارتقاء بهداشت به کوشش هائی اطلاق می گردد که جمعیتهای سالم رانیز شامـل می شود وهدف از آن بالا بردن سطح بهــداشت و ســلامتی است ( تایلور،۱۹۹۵) .ارتقاء بهداشت با مفاهیم دیگری چون آموزش بهداشت پیشگیری اولیه وتامین بهداشت ارتباط دارد. بحث های زیادی در مورد ارتباط این مفاهیم مطرح شده است. مفهوم پیشگیری عموماً به معنی کاهش خطر ابتلاء به بیماری است (پیشگیری از رویدادها، پیامدها و عوارض یک بیماری و پیشگیری از رخداد دوباره بیماری). در حالیکه آموزش بهداشت مفهومی است که ارتقاء بهداشت از آن برخاسته است . بطور سنتی آموزش بهداشت به آموزش افراد و پس از آن آموزش گروهها و جامعه ربط داده میشود بنابراین تمرکز آن نخست به افراد و سپس بر تغییر رفتار جمعی است . با توجه به موارد یاد شده میتوان گفت آموزش بهداشت در عملی ساختن فعالیتهای ارتقاء بهداشت نقش مهمی دارد.

ارتقاء بهداشت روان جامعه نگر:

در سال ۱۹۶۳یکی نخستین فعالیت های آموزشی بهداشت روان با پرورژه بهداشت روانی نورث امپتون معرفی شد. اهداف این پرورژه عبارت بودند از :

۱- آگاهی عمومی از اختلالات روانی بعنوان یک مشکل

۲- گسترش دانش و آگاهی در زمینه سبب شناسی اختلالات روانی

۳- نشان دادن پیشرفت ها در زمینه درمان و مراقبت از بیماران روانی

۴- ارائه اطلاعات در مورد اینکه مراقبت جامعه نگر چیست و چگونه افراد غیر متخصص میتوانند دراین زمینه همکاری داشته باشند و بیان اهمیت این همکاری .

گرچه اهداف برنامه ارتقاء بهداشت روانی جامعه نگر افراد بهنجار جامعه است ولی بیشتر برنامه های ارتقاء بهداشت روانی در جمعیت ها و گروههائی مانند دانش آموزان کارمندان و کارگران و بیماران روانی اجرا شده است .

یکی از اهدافی که میتوان به آن اضافه کرد و از اهداف سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ بود انگ زدائی از بیماران روانی است که این امر با آموزش عموم مردم جامعه امکانپذیر خواهد بود با تغییر نگرش مردم در مورد بیماریهای روانی و قابل تشخیص و درمان بودن اینگونه بیماریها، مشابه بسیاری از بیماریهای حاد یا مزمن جسمی، خواهیم توانست مقداری از بار انگ اجتماعی و تبعیضی که بر این گروه از افراد جامعه تحمیل میشود، کاهش دهیم.

نیاز به افزایش آگاهی مردم و ارتقاء فرهنگ بهداشتی جامعه در ایران قطعاً وجود دارد. در تحقیقی که توسط شادمنش و همکاران در زمینه بررسی فرهنگ بهداشتی مردم شهرنشین استان کردستان در سال ۱۳۷۷ انجام شد نشان داده شد که ۶۱% آگاهی ضعیفی از مفهوم بهداشت داشتند. ۳۵% از مردم معتقد بودند که طب سنتی تاثیر زیادی در درمان بیماریهای داشه و ۱۲% از مردم به دعا نویس جهت بهبود بیماری اعتقاد داشتند. در خصوص چگونگی بهبود یک بیماری روانی بین نظرات مردم در شهرهای مختلف استان( با ۰۰۰۱/۰) تفاوت وجود داشت .

شواهد علمی درموردتاثیربرخی آموزشهای بهداشتی در زمینه سلامت روان

از آنجائیکه برنامه ریزی و اجرای مناسب هر برنامه بهداشتی مستلزم تشخیص عناصر و مولفه های اصلی است ، با بررسی متون و اقدامات انجام شده به این نتیجه دست یافته ایم که آموزش مهارت های زندگی که از حدود ۱۶ سال پیش در بسیاری از کشورهای دنیا در حال اجراست و نتایج پرباری را با خود به همراه داشته است ، در ایران نیز بتواند گامهای بزرگی را در زمینه ارتقاء سلامت روانی افراد جامعه بردارد. برنامه آموزشی مهارتهای زندگی بر طبق تحقیقات گسترده قبـــلی در پیشگیری از سوء مصرف موارد (بوتوین و همکاران ۱۹۸۰و۱۹۸۴ ، پنتز ۱۹۸۶) ، پیشگیری از بی بند و باری جنسی (اولوپس ۱۹۹۰)، بارداری در نوجوانان (زابین و همکاران ۱۹۸۶ و شینگ ۱۹۹۴)،‌ارتقای هوش (گونزالس ،۱۹۹۰) پیشگیری از ایدز (سازمان بهداشت جهانی، ۱۹۹۴) آموزش صلح (پراتزمن و همکاران) و ارتقاء اعتمــــــاد به نفس (تاکید ،۱۹۹۰) مفید و موثر بوده است . از این گذشته بسیاری از شاخصهای سرمایه اجتماعی (Social capital ) با مهارتهای مرتبط می شود.

در ایران نیز برنامه بهداشت روان در مدارس در سال ۱۳۷۸ توسط دکتر بینا و همکاران در منطقه دماوند بر روی ۲۸۰ نفر از دانش آموزان پسر و دختر مقاطع راهنمایی ودر دو سطح دانش آموزان و معلمین انجام شد. ارزیابی قبل و بعد از مداخله نشانگر افزایش آگاهی دانش آموزان و معلمان نسبت به مقوله بهداشت روان ، تغییر نگرش آنها به مسئله بهداشت روان و بهبود نمرات سلامت روان آنان بود.

بطور کلی مهارتهای زندگی شامل مهارتهایی است که باعث افزایش توانائی های روانی – اجتماعی افرد میشود و اوراقادر می سازد تا بطور موثر با مقتضیات و کشمکش های زندگی روبرو شود. آموزش مهارتهائی چون حل مسئله و تصمیم گیری، تفکر خلاق نقّاد ، برقراری ارتباط، خود آگاهی ، همدلی، مهارت مقابله با استرس و مهارت جرات آموزی و ابراز وجود همزمان با شگل گیری شخیصت و رشد تفکر شناختی کودک و دوره ها ی حساس نوجوانی میتواند به میزان زیادی از آسیب های روانی – اجتماعی آتی پیشگیری کند.

اداره سلامت روان وزارت بهداشت در حال تلاش برای گسترش کشوری طرح آموزش مهارتهای زندگی است و در سال گذشته کلیه روان شناسان و روانپزشکان مسئول برنامه بهداشت روان را در کلیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور آموزش داده است و این فعالیت در سطح کشوری آغاز شده است .
hi dr!
     
  

 
یک میلیارد و یکصد میلیون نفر در سطح جهان به آب قابل شرب دسترسی ندارند

از هر دو تخت بیمارستانی در جهان، یک تخت به وسیله بیماری اشغال شده است که به وسیله بیماری های عفونی ناشی از آب بیمار شده است.
- هر زن آفریقایی به طور متوسط سه ساعت وقت برای آوردن آب قابل شرب به خانه صرف می کند.
- برای انجام این کار یک سوم انرژی دریافتی روزانه این زن ها مصرف می شود.
- در کشورهای توسعه نیافته مصرف سرانه آب در هر روز ۲۰ لیتر است.
- ۷۰ درصد آب مصرفی در جهان برای کشت گیاهان مصرف می شود.
- در سیستم آب لوله کشی شهری در آفریقا میزان پرت آب ۵۰ درصد است.
- نمایندگان شرکت کننده در کنفرانس سران، به طور روزانه ۲۰۰ لیتر آب مصرف کردند.
- بیماری های عفونی که منشاء آنها آب است، روزانه شش هزار کودک را از پا درمی آورد.
- هر ساله ۱۶۰ کیلومترمکعب آب از منابع زیرزمینی استخراج می شود.
- حجم آب شیرین موجود در جهان ۲۴۰ هزار کیلومترمکعب است.
- یک میلیارد و یکصد میلیون نفر در سطح جهان به آب قابل شرب دسترسی ندارند. دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر نیز فاقد امکانات بهداشتی اولیه هستند.
hi dr!
     
  

 
شستشوی صحیح صورت

برای شستشوی صورت ، نوع صابون را بسته به نوع پوست خود و با مشورت پزشک انتخاب کنید. هرگز یک صابون را تصادفی و ندانسته به صورت خود نزنید. پس از شستشو، صورتتان را با حوله خشک کنید. برای خشک کردن نباید حوله را به صورت خود بکشید، بلکه فقط کافیست حوله را با پوست صورت خود تماس دهید و به آرامی روی نقاط مختلف صورت فشار دهید. یکی از دلایل پیری زودرس و پیدایش چین و چروک و خشونت پوست، خشک کردن آن با حوله به روش خشن است. پس از خشک کردن صورت ، یک کرم مرطوب کننده بر روی آن بمالید تا رطوبت پوست حفظ شود.
مصرف بیش از اندازه ی هیچ ماده آرایشی برای پوست مفید نیست. حتی داروهای پوستی هم فاقد عوارض جانبی نیستند. بنابراین باید مصرف ماده آرایشی و دارویی کم ، و در حد لزوم باشد. یکی از عوارض این مواد پیری زودرس و ایجاد چین و چروک است.
برای تمیز کردن مواد آرایشی از پوست می توانید از پنبه آغشته به گلاب یا شیر پاک کن و یا آب و صابون استفاده کنید
تغذیه مناسب برای برخی مشکلات پوستی

همان‌طور که می‌دانید تغذیه بر روی تمام قسمت‌های بدن تأثیر‌گذار است از جمله پوست. در حقیقت هر آن‌چه که می‌خورید می‌تواند بر روی کیفیت چهره‌ی شما تأثیر‌گذار باشد.
در زیر به چند نمونه از مشکلات پوستی اشاره می‌کنیم و مواد غذایی مناسب برای درمان هر کدام را برای شما می گوییم :
کبودی ناشی از ضربت دیدن یا کوفتگی
سبزی‌جات برگدار سبز تیره مانند اسفناج بخورید. گیاه پاپایا (PAPAYA) یا انبه ی هندی حاوی ویتامین K است که برای لخته شدن طبیعی خون مفید می‌باشد. هم‌چنین ویتامین C نیز کلیدی است برای ترمیم زخم‌ها.
چین‌ و چروک پوست
روغن زیتون، برنج قهوه‌ای و بادام بخورید.
این مواد غذایی سرشار از ویتامین E هستند که برای حفاظت غشای سلول‌های پوست مفیدند. در استرالیا طی یک مطالعه بر روی ۴۵۳ دانشجوی سال آخر معلوم شد افرادی که مواد غذایی‌ای مانند سبزی‌جات، لوبیاها، حبوبات و روغن زیتون مصرف می‌کنند، کمترین میزان چین و چروک پوستی را دارند.
پوست نازک
حبوبات، غلات، غذاهای دریایی و سیر بخورید.
سلنیوم موجود در این مواد غذایی خاصیت کششی و جهندگی سلولی را حفظ می‌کند، پیر شدن پوست را کاهش داده و در مقابل نور خورشید از آن محافظت می‌کند.
در یک بررسی مشخص شده که مکمل سلنیم، مس و ویتامین‌ها سوختگی ناشی از آفتاب را کاهش می دهند.
خرابی پوست در اثر اشعه‌ی خورشید
سبزی‌جات و میوه‌های زرد و نارنجی بخورید، مانند هویج، کدو حلوایی، طالبی.
پوست خود را چگونه مرطوب نگه داریم؟

طراوت و شادابی پوست عمدتاً به علت «رطوبت» آن است. اگر رطوبت پوست در اثر خشکی و گرمای محیط کم شود و یا اگر جریان خون پوست در اثر سرما یا کهولت سن کاهش یابد، پوست دچار چروکیدگی می شود و طراوت خود را از دست می دهد. یکی از مواقعی که باید مراقب خشک شدن پوست شد، هنگام خروج از حمام است. مواقع دیگر عبارت اند از ماه های بسیار گرم یا بسیار سرد ، پس از شستن صورت ، و سنین پیری. کسانی که پوست خشک دارند بیش از سایرین باید مراقب باشند
مصرف پودر مناسب در نواحی عرق سوز شده می تواند مفید باشد ، چون پودر عرق را جذب می کند و مانع تأثیر سوء آن بر روی پوست می شود
باید بدانید که برای حفظ رطوبت پوست لازم نیست مرتب صورت خود را بشویید، چون این کار باعث پاک شدن لایه چربی محافظ پوست و خشونت آن می شود . برای مرطوب نگهداشتن پوست باید از مرطوب کننده ها استفاده کنید. کرم های مرطوب کننده موجود در داروخانه ها برای این منظور بسیار مناسب هستند. طرز استفاده از مرطوب کننده ها به این صورت است که پس از خروج از حمام ، یا شستشوی صورت و خشک کردن آ ن، کرم را به صورت نقطه نقطه بر روی نواحی مختلف پوست پیشانی، گونه، بینی و چانه بمالید و سپس آن را با ضربات آهسته نوک انگشت بر روی تمام پوست صورت و گردن خود پهن کنید. بهتر است هر روز صبح کرم مرطوب کننده را بمالید. یک بار مرطوب کردن پوست در ابتدای روز کافی است ولی اگر حمام رفتید، پس از خروج از حمام نیز این کار را انجام دهید. اگر در آب و هوای گرم و خشک هستید و یا پوست شما خشک است، بهتر است روزی دو بار پوست خود را مرطوب کنید
hi dr!
     
  

 
آشنایی با خارش پوست و گال

خارش یک حس است که یک شخص را وادار به خاراندن پوست می‌کند و می‌تواند موجب ناراحتی شده و آزار دهنده باشد و اگر شدید باشد منجر به بی‌خوابی، هیجان و افسردگی می‌گردد.. علت دقیق خارش معلوم نیست. خارش یک پروسه پیچیده. گرفتار کننده اعصاب است که در پاسخ به بعضی مواد شیمیایی مثل هیستامین ایجاد می‌شود. خارش ممکن است در نتیجه بیماریهای پوستی، بیماریهای داخلی باشد.
چه کسانی دچار خارش می‌شوند؟
بسیاری از بیماریهای پوستی مثل کهیر، آبله مرغان، اگزما خارش ایجاد می‌کنند این بیماریها همراه با یک راش پوستی هستند. بعضی از بیماریهای پوستی خارش ایجاد می‌کنند بدون اینکه علامتی روی پوست پیدا باشد. پوست خشک بخصوص در زمستان باعث خارش می‌گردد. بدون اینکه راش روی پوست باشد. بعضی عفونتهای انگلی مثل گال و پدیکولوز می‌توانند ایجاد خارش شدید بکنند. خالهای خارش دار و پیگمانته ممکن است علامتی از بدخیم شدن باشند.
خارش می‌تواند علامتی از بیماریهای داخلی باشد که شایعترین آنها نارسایی کلیه است. بعضی مشکلات کبدی مثل هپاتیت، بیماری تیروئید هم پرکاری و هم کاری کاری، بعضی بیماریهای خونی مثل لنفوما، آنمی کمبود آهن، پلی سیتمی ورا، میلوم دولپتپل و بیماریهای عصبی مثل پست هرپتیک نورالژیا می‌تواند ایجاد خارش کنند.
بیماریهای عفونی مثل HIV می‌تواند ایجاد خارش شدید کند
چطور خارش تشخیص داده و درمان شود؟
اغلب متخصصین پوست قادرند که با معاینه این ناراحتی را تشخیص دهند بهرحال برای تعیین علت خارش یک آزمایش خون، آزمایش سیستم پوست و یا بیوپسی ممکن است نیاز باشد. اگر خارش در اثر بیماری پوستی مثل کهیر یا اگزما باشد. درمان این بیماریها و تجویز داروهای موضعی و آنتی هیستامین‌های خوراکی این بیماران به درمان بیماری داخل توسط دارو را خوراکی یا نادراً استفاده از نورواولترادیولت جهت تسکین خارش دارد.
گاهی اقات متخصصین پوشت از لوسیونهای خنک کننده و یا کرمها جهت تسکین خارش استفاده می‌کنند.
هر گاه نتوان یک علت واضح برای وجود خارش یافت یک بررسی کامل جهت رد مشکلات داخلی بایستی انجام گردد.
اگرچه علل زیادی برای ایجاد خارش وجود دارد، بعضی توصیه‌های روتین جهت تسکین خارش به شرح زیر هستند :
هنگام دوش گرفتن از آب ولرم استفاده شود.
از پاک کننده‌ های ملایم و با PH پایین استفاده شود.
صابونها بطور کامل از روی پوست شسته شوند.
بعد از حمام یک کرم مرطوب کننده روی پوست مالیده شود.
از لباس‌های سبک و شل استفاده شود.
هوای نسبتا خنک می‌تواند از شدت خارش کم کند.
در بیماریهای خارش دار که همراه با ایجاد تاول و ترشح هستند مثل آبله مرغان یا حساسیت‌های تماسی حاد حمام نشاسته و یا از محلول‌های خشک کننده از قبیل کالامین استفاده شود
گال (جرب) چیست؟
این بیماری در اثر هجوم نوعی انگل خارش آور به بدن، ایجاد می شود. این انگل ها Sarcoptes scabiei نامیده میشوند، بسیار ریز بوده و دارای ۸ پا میباشند (در مقایسه با حشرات که ۶ پا هستند). اندازه آنها بسیار کوچک بوده و تنها به ۳/۱ میلیمتر میرسند. آنها در زیر پوست پنهان می شوند و سبب ایجاد خارش شدید در پوست شده که این خارش ها در شب به مراتب شدید تر می شوند. انگل هایی که منجر به بروز بیماری خارش می شوند، آنقدر کوچک هستند که با چشم های غیر مسلح قابل رویت نبوده و برای دیدن آنها حتماً باید از ذره بین یا میکروسکوپ استفاده کرد.
ابتلا به بیماری چگونه صورت می پذیرد؟
انگل های ناقل این بیماری سخت گیر و مشکل پسند هستند. آنها حداکثر برای ۲۴ تا ۳۶ ساعت می توانند در بدن میزبان زنده باقی بمانند. انتقال آنها تنها با برخورد مستقیم بدن به بدن از بیمار به فرد سالم امکانپذیر خواهد شد. به ندرت اتفاق می افتد که بر اثر دست دادن، آویختن لباس ها در کنار لباس های فردی که مبتلا به بیماری است، و استفاده از ملافه و پتویی که شب قبل توسط ناقل استفاده شده، به این بیماری دچار شد. برای انتقال بیماری حتماً برخورد فیزیکی باید صورت بگیرد، به همین دلیل هم هست که این مریضی در جوانانی که زندگی جنسی فعال تری دارند، بیشتر شایع می باشد. همچنین انواع دیگر برخورد فیزیکی مانند زمانی که مادر کودکش را در آغوش می گیرد، نیز می تواند دلیل انتقال بیماری به شمار رود. در طول مدت زمان مکرر، دوستان نزدیک و افراد خانواده نیز می توانند از طریق در آغوش گرفتن یکدیگر به این بیماری مبتلا شوند.
آیا سگ و گربه هم ناقل بیماری هستند؟
سگ ها و گربه ها دارای انواع متفاوتی از انگل ها هستند که درصد بسیار زیادی از آنها نمی توانند به راحتی به انسان انتقال پیدا کند. انگل های بخصوصی بر روی بدن سگ ها وجود دارند که بیماری گال را انتقال می دهند و با نام mange شناخته می شوند. البته زمانیکه انگل های بدن گربه سانان و سگ سانان با پوست انسان برخورد میکنند، به راحتی نمی توانند به بقای خود ادامه دهند و تنها یک خارش سطحی را بوجود آورده و سپس از بین می روند. این قبیل خارش ها با بیماری خارش انسانی که با گذشت زمان بد و بدتر می شود و تا زمانیکه به درستی درمان نشود از بین نمی رود، تفاوت دارد.
علائم و نشانه های بیماری چیست؟
این بیماری سبب بروز فرو رفتگی و برآمدگی های کوچکی در آرنج، مچ، بین انگشتان، کشاله ران، و زانو می شود. در آقایون معمولاً زائده هایی شبیه به جوش و یا کورک بر روی آلت تناسلی پدید می آید. باید توجه داشت که در تمام برآمدگی ها حشره وجود ندارد. در افراد بالغ حتی اگر هزاران فرو رفتگی و برجستگی بر روی پوست ایجاد شده باشد، چیزی بیش از ۱۰ تا ۱۵ حشره در بدن آنها وجود نخواهد داشت.
در کتاب های پزشکی مربوط به این بحث اغلب از واژه نقب “burrow” سخن به میان آمده. این ها همان برآمدگی های ۲ تا ۳ میلیمتری هستند که ما بین انگشتان بوجود آمده و تقریباً غیر قابل رویت می باشند. البته این برآمدگی ها معمولاً با خراشیدگی های خطی که بزرگ و قابل مشاده هستند و به دلیل خارش های فراوان بر روی پوست بدن انسان ایجاد می شوند، اشتباه گرفته می شوند. باید توجه داشت که اساساً خارش سبب تخریب این گونه نقب ها می شود.
چه احساسی به بیمار دست می دهد؟
خارش یکی از مشخصه های بارز بیماری است. خارشی که انگل ها ایجاد می کنند، بیرحمانه و شدید است. در یک هفته اول خارش ملایم است، اما به مرور زمان شدت پیدا می کند و در طی یک تا دو ماه به جایی می رسد که خوابیدن تقریباً غیر ممکن می شود.
ماهیت “شبانه” خارش ها می تواند پرستار و پزشک را گمراه کند، چراکه کلیه بیماری هایی که علائمی از خارش در آنها وجود دارد، در شب شدت پیدا می کنند. دلیلش هم این است که در شب هنگام کمتر مسئله ای وجود دارد که ذهن فرد را نسبت به خارش منحرف سازد.
یکی از مشخصه های خارش در این نوع بیماری ماهیت بیرحمانه آن است. پس از چند هفته خارش شما را به هیچ وجه رها نمی کند. سایر بیماری هایی که با خارش همراه هستند، پس از یک مرحله خارش – که شامل ایجاد اگزما و کهیر نیز می شود- علائم بیماری به شدت کاهش پیدا می کند. تحت این نوع بیماری ها، ممکن است برای مدت زمان بسیار کوتاهی در خواب شبانه فرد اختلال ایجاد شود اما به آن حد نمی رسد که بیمار نتواند در شب استراحت کند و یا به دلیل خارش های مکرر از خواب بیدار شود.
درمان بیماری چگونه است؟
معالجه این بیماران ساده است. مراحلی که باید برای درمان پشت سر بگذارید به شرح زیر می باشند:
۱- باید از انگل کش هایی مانند پرمترین (permethrin) استفاده کنید. این پمادها از ناحیه گردن به پایین مورد استعمال قرار گرفته و سپس شستشو داده شود. استعمال کرم باید تا ۷ روز ادامه پیدا کند. همچنین می توانید از یک اونس (معادل ۳۰ گرم) کرم لیندان lindane ۱% استفاده کنید. این کرم را نیز باید از ناحیه گردن به پایین بر روی پوست خود بمالید و حداکثر پس از ۸ ساعت آنرا بشویید. این کرم اگر به طور مستقیم وارد پوست گردد، سبب ایجاد حمله های ناگهانی بیماری های متفاوت می شود به همین دلیل اگر پوست خراشیده، و یا دارای جوش های تحریک پذیر است نباید از آن استفاده کنید. همچنین مصرف این پماد بلافاصله پس از استحمام توصیه نمی شود. به دلیل رعایت جوانب احتیاط بهتر است خانم های باردار، شیرده، و کودکان زیر ۲ سال از این کرم استفاده نکنند. این نوع کرم تنها زمانی تجویز می شود که بیمار، نسبت به سایر راههای درمانی واکنش مناسب نشان نداده باشد.
۲- داروهای خوراکی نیز برای درمان بیماری وجود دارند که از جمله آنها می توان به ایورمکتین (ivermectin) اشاره کرد. این ماده یک انگل کش موثر است و درد سر استعمال کرم را هم ندارد. مرکز مبازه با بیماری در امریکا پیشنهاد کرده که بهتر است این دارو در دوز ۲۰۰ میکروگرم به ازای هر کیلو از وزن بدن استفاده شده و دو هفته بعد مجدداً مصرف تکرار شود. هر چند مصرف قرص های خوراکی خیلی راحت تر از استعمال پماد است، اما این قرص تاثیرات جانبی منفی بیشتری نسبت به انواع کرم ها دارد.
۳- آنتی هیستامین ها مانند دیفن هیدرامین (diphenhydramine) می توانند در رهایی شما از خارش های مکرر نقش شایان ذکری را ایفا کنند.
۴- لباس ها، ملافه ها و پتوها را با آب گرم به خوبی بشویید. انگل ها برای مدت زمان طولانی قادر نیستند در خارج از بدن موجود زنده زندگی کنند، اما بهتر است کل لباس های خود را بشویید و خشک کنید، فرش ها و مبلمان را تمیز کرده و اقدامات پیشگیرانه دیگر را نیز در این خصوص انجام دهید.
۵- مراقب برخوردهای جنسی خود باشید و ارتباط خود را با اعضای خانواده در یک چهارچوب قرار دهید. (ارتباطتان را با کسانی که خود ناقل بیماری هستند کم کرده و ارتباطی که امکان انتقال بیماری را ممکن می سازد، قطع کنید.)
از آنجایی که خارش به مرور زمان افزایش پیدا می کند، برای درمان کامل چند روز وقت لازم است تا خارش به طور کلی از میان برود. پس از گذشت یک تا دو هفته، رهایی شما از بیماری چشمگیر خواهد بود. اگر بعد از این مدت تغییری احساس نکردید، باید از انگل نمونه برداری شده و نوع آنرا مشخص کنند.
آیا امکان دارد که تشخیص بیماری نادرست باشد؟
معمولاً چنین اتفاقی می افتد؛ چرا که در مراحل اولیه برآمدگی ها شبیه به جوش های کوچک یا نیش پشه هستند، اما پس از گذشت چند هفته، زمانیکه بیماری به اوج خود می رسد، علائم نمود بیشتری پیدا کرده و کاملاً قابل تشخیص خواهد بود.
تحت چه شرایط خاصی امکان انتقال بیماری افزایش می یابد؟
افراد سالخورده و ضعیف که در خانه سالمندان و یا سازمان های مشابه دیگر نگهداری می شوند، ممکن است دچار بیماری شده و علائم خاصی را نیز از خود بروز ندهند. در این شرایط بیماری به صورت اپیدمی درآمده و فراگیر می شود. مبارزه با نمونه های اینچنین بسیار دشواربوده اما خوشبختانه تعداد آنها بسیار کم می باشد
احساس خارش در بدن هدفمند است، چون این احساس ما را وادار می‌کند تا گرد وغبار و میکروبها را با خاراندن از پوست بزداییم.
امروزه در کشورهای صنعتی و توسعه یافته اشخاص به بهداشت فردی خود بسیار اهمیت می‌دهند؛ به همین دلیل عوامل اولیه از قبیل میکروب و خاک دیگر به عنوان عامل بروز خارش نقشی ندارد.
عفونت‌های پوستی هم می‌توانند سبب بروز احساس خارش شوند و بیمار با خاراندن پوست، انگلها را از بدن دور می‌کند، بدون اینکه نیاز به درمان بیشتری باشد.
اما در بیشتر ناراحتی‌هایی که با خارش همراه هستند، خاراندن چاره کار نیست، بر عکس پوستی که خود به خود تحریک می‌شود با خاراندن آسیب بیشتری می‌بیند. بدین ترتیب در محل‌هایی که پوست بر اثر خاراندن زخم شده، میکروبها نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که بیماریهای عفونی مانند عفونت پوستی یا التهاب حاد باکتریایی رخ دهد که به ناچار باید از آنتی بیوتیک برای معالجه آن استفاده کرد.
نخستین اقدام برای برطرف کردن احساس خارش، استفاده از پمادها و کرمهایی است که مواد موثر در برطرف کردن خارش دارند. می‌توان برخی از این پمادها را بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه کرد. هم چنین کمپرس آب یخ یا آب و سرکه می‌تواند خارش را تسکین دهد.
‌ چنانچه احساس خارش بیش از دو روز ادامه پیدا کند، فرد باید به متخصص پوست مراجعه نماید. چون ممکن است به بیماریهای پوستی مبتلا شده باشد.
شایع‌ترین علت خارش، اگزمای تماسی (مانند واکنش آلرژیک نسبت به فلزی خاص، عطر و اسانس)، التهاب پوشش عصبی (التهاب مزمن پوست که اغلب در کودکی به طور ناگهانی بروز می‌کند) و نیش حشرات است. بیماریهای پوستی شدید دیگری نیز از قبیل اگزمای پوستی‌ می‌تواند با خارش همراه شود.
ویژگی مشترک بیماری‌های پوستی این است که در محل خارش، پوست به شکل محسوسی تغییر می‌کند. برای مثال روی پوست‌ لکه‌های قرمز، خال و یا زگیل بروز می‌کند در این موارد تشخیص از راه مقایسه، آسان است.
اگر پزشک هیچ آثاری که با احساس خارش در ارتباط باشد روی پوست پیدا نکند، کشف علت خارش دشوار می‌شود. در این وضعیت ممکن است، علت خارش ابتلا به ناراحتی‌هایی از قبیل اختلالات سوخت و سازی مانند دیابت یا بیماریهای کبدی باشد.
برای تسکین خارش، متخصصان توصیه‌هایی را ارائه کرده‌اند. به گفته آنها خارش مزمن به مداوای پزشکی نیاز دارد، اما فرد مبتلا هم می‌تواند کارهایی انجام دهد تا ناراحتی‌اش کمی تسکین پیدا کند. از این رو توصیه می‌شود که خود را نخارانید. این جمله به حرف آسان است اما آیا به راستی می‌تـوان از عهده آن برآمد.
در بخشی توصیه می‌شود، پوستی را که می‌خارد به مواد اضافی آلوده نکنید. برای مثال از لوازم آرایشی و زیبایی که روغن‌های فرار دارند، استفاده نکنید. زیرا اغلب باعث بروز واکنشهای حساسیت زا می‌شوند.
از چربی‌های لبنی استفاده نشود؛ زیرا حاوی مواد افزودنی تحریک کننده پوست هستند. آخرین توصیه این است که پوست خود را به اندازه کافی مرطوب نگه دارید. پوست بسیار خشک به آسانی دچار خارش می‌شود. برای شستن بدن نیز بهتر است از مواد شوینده بدون عطر یا از لوسیونها و محلولهای شوینده استفاده شود. هم چنین هر قدر زمان شست وشو کوتاه‌تر و آب خنک‌تر باشد، بهتر است. پس از شست وشو هم می‌توانید از کرم‌ها یا لوسیونهای مرطوب کننده مصرف کنید

استفاده از شامپوهای نامناسب و افراط در شستشو باعث ایجاد خارش در پوست سر می‌شود
از عوامل ایجاد خارش در سر می‌توان به آلودگیهای قارچی و آلودگی به شپش اشاره کرد، گرما و تعریق نیز باعث افزایش شدت خارش در بیماری‌های پوستی می‌شود، همچنین استفاده از آب داغ به مدت طولانی، مواد نامناسب، افراط در رنگ مو و سشوار عواملی هستند که در ایجاد خارش سر موثرند
استفاده از شامپوهای نامناسب و غیر استاندارد و افراط در شستشو باعث ایجاد خارش در پوست سر می‌شود
خارش پوست بدن نیز به دلیل بیماری‌های پوستی از قبیل اگزما، کهیر، بعضی از آلودگیهای پوستی و بیماریهای انگلی و قارچ‌ها ایجاد می‌شود، بیماری‌های داخلی و عمومی از جمله بیماری‌های کبدی، کلیوی و کم کاری و پر کاری تیروئید، کم خونی نیز خود را به صورت خارش در پوست نشان می‌دهند.
درمورد کرم‌های ضد آفتاب: به اثبات رسیده کرم‌های ضد آفتاب با SPF۳۰، نزدیک به ۹۷ درصد اشعه ماوراء بنفش (UVB) را می‌پوشاند و نیازی به استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالاتر حتی با وجود استفاده از کرم‌های لایه‌بردار نیست
در بیماریهای خارش دار مثل کهیر، حساسیت و خارش های موضعی یا کلی علاوه بر درمان دارویی رعایت رژیم غذایی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.به عبارت دیگر در صورتیکه بیمار همزمان با مصرف دارو رژیم غذایی نداشته باشد احتمال بهبودی او شدیداً کاهش مییابد.موارد ذکر شده نمونه های مهم رژیم حذفی میباشد:

غذاها: ماهی، بادمجان، گوجه، پنیر، شکلات، الکل، تخم مرغ،مواد حاوی محافظ مثل کنسروجات مخصوصاً ماهی،سوسیس و کالباس، مربا و سس مایونز میوه جات: توت فرنگی، موز، کیوی، خربزه، هندوانه،آناناس،انگور سفید تنقلات: آجیل مخصوصاً بادام زمینی، مواد دارای افزودنی مثل چیپس و پفک داروها: آسپرین، مسکن ها مثل بروفن و ایندومتاسین، آنتی بیوتیک ها مثل پنیسیلین، آموکسی سیلین، آمپی سیلین، ملین ها، ویتامین ها

برای کشف حساسیت به ماده غذایی خاص میتوانید به مدت ۵ روز فقط از آب، شکر،نمک، گوشت بره و برنج استفاده کنید اگر پس از ۳ روز کهیر ظاهر شد به ماده غذایی خاصی حساسیت ندارید.اگر کهیر ظاهر نشد یک روز در میان ماده جدیدی را اضافه کنید تا در صورت حساسیت سریعاً متوجه شوید
hi dr!
     
  

 
آب را برای همه پاکیزه نگه دارید

داستان زندگی «مارگارت فوتین» به خوبی می تواند معنی و مفهوم توسعه پایدار را روشن کند. خانم «فوتین» به تازگی مجبور شد محل زندگی خود را از یک حلبی آباد در نزدیکی «پورتوریا» ترک کند. او مجبور بود هر ماه برای دریافت چند لیتر آب مورد نیاز خود که دارای کیفیت مشکوکی بود، ۱۸ دلار بپردازد. او اکنون در یک خانه مناسب با آب لوله کشی زندگی می کند و هزینه ماهانه این آب، کمتر از ۴ دلار در ماه است.


خانم «فوتین» به همراه ۹ نفر دیگر توانست یک تالاب کوچک در نزدیکی محل زندگی خود را (در ۴۵ کیلومتری ژوهانسبورگ) احیا کند. آنها بخشی از آب رودخانه آلوده یی را که آلودگی شدیدی داشت، به این تالاب هدایت کردند. گذر کردن آب از درون این تالاب موجب شد بخش قابل توجهی از مواد آلوده و همچنین مواد غذایی موجود در آب حذف شده و برای مصارف خانگی آماده شود. این تالاب که قبلاً به وسیله کشاورزان خشک شده بود، اکنون وسیله تامین آب محلی شده و کشاورزان دیگری تلاش می کنند با گسترش این تالاب، ظرفیت تصفیه آب های آلوده را افزایش دهند. در حال حاضر کشاورزان در حال پر کردن کانال های زهکشی و کندن نهرهای جدید هستند.
مدیریت منابع آب یکی از بحرانی ترین مشکلاتی است که در مقابل انسان قرار گرفته است. اگر شرایط تغییر نیابد تا سال ۲۰۲۵ نیمی از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی خواهند کرد که دچار کمبود آب است. تا آن زمان (سال ۲۰۲۵) خشک ترین کشورهای جهان تمام منابع آب شیرین خود را مصرف کرده اند. چگونه ممکن است تمام ساکنان آفریقا دارای آب تصفیه شده باشند و در عین حال آب کافی برای حیوانات وحشی نیز داشته باشند؟
تجربه خانم «فوتین» الگوی کوچکی برای حل این مشکل بزرگ است. شیوه به کار گرفته شده توانسته است در یک آن، منابع آب را تصفیه کند، آلودگی آب را کاهش دهد و تالابی را به وجود آورد که گهگاهی توسط کرگدن ها و گاومیش های وحشی نیز مورد استفاده قرار گیرد. طرفداران محیط زیست از خانم «فوتین» به عنوان نمونه یی یاد می کنند که در آن، حمایت از مسائل محیط زیست، ضرورتاً به معنای به وجود آوردن موانع اقتصادی نیست.
این تجربه همچنین می تواند الگوی زنده یی از اهدافی باشد که کنفرانس سران کشورها در ژوهانسبورگ نتوانستند به آن دسترسی پیدا کنند. یکی از اهداف اعلام شده سران کشورها در کنفرانس ژوهانسبورگ به نصف رساندن تعداد جمعیت انسانی است که به آب تصفیه شده دسترسی ندارند (از ۱/۱ میلیارد نفر در حال حاضر به ۵۵۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵)، اما بسیاری از نمایندگان دولت ها (از جمله برخی از مقامات عالی رتبه سازمان ملل متحد) از اینکه کنفرانس سران، هیچ گونه مقررات یا وسیله یی را برای رسیدن به این هدف تعیین نکرده است، عصبانی بودند.
این هدف، کشورها و شرکت های مسوول را در مقابله با آب های آلوده به حال خود رها می سازد. شرکت دولتی «راند» در آفریقای جنوبی که مسوول احیای قریب به ۵۰ تالاب برای تهیه آب آشامیدنی اهالی روستایی است، معتقد است این نگرش موجب خواهد شد آب مورد نیاز بسیاری از مناطق روستایی در آفریقای جنوبی از طریق احیای تالاب ها تامین شود. لیکن آفریقای جنوبی به دلیل داشتن یکی از پیشرفته ترین سیاست های تامین آب، یک استثناست. بسیاری از کشورها برای تامین آب مورد نیاز خود به استفاده از پروژه های مهندسی متکی هستند. برخی از نمایندگان کشورهای آفریقایی جنوب صحرا در کنفرانس ژوهانسبورگ از پروژه هایی صحبت به میان آوردند که متضمن انتقال آب از رودخانه پرآب کنگو به مناطق بسیار دورافتاده است.
«جیمی پیتوک» مدیر امور آب بنیاد جهانی حیات وحش می گوید؛ «اگر قرار باشد از منابع طبیعی آب محافظت نشود و آب با کارایی بهینه یی مصرف نشود، توصیه سران کشورها جامه عمل به خود نمی پوشاند. از طرفی شیوه هایی که به وسیله آنها می توان منابع آب طبیعی را حفاظت کرد نیز نامشخص است.»
در حال حاضر در تدوین سیاست های حفاظت آب نمی توان تنها به سیستم های توزیع آب یا احداث سدها اندیشید، بلکه باید به شیوه هایی نیز فکر کرد که در آن، منابع طبیعی آب، احیا و بازسازی می شود. حتی با تعابیر مهندسی، فرصت های از دست رفته فراوانی برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی وجود دارد. در کنفرانس سران ژوهانسبورگ، هیچ یک از پیشنهادهای زیر مورد قبول واقع نشد؛
- افزایش ۱۰ درصد در کارایی سیستم های آبیاری
- طراحی سدهای بزرگ به شیوه یی که صدمه های زیست محیطی آنها کمتر باشد.
- کاهش میزان پرت آب در سیستم لوله کشی در شهرهای آفریقایی از ۵۰ به ۲۵ درصد
حتی پیشنهاد یکی از سران مبنی بر اینکه از جنگ آب بین کشورهایی که دارای منابع آب مشترک هستند، ممانعت شود، نادیده گرفته شد. کنفرانس سران تنها یک پیام داشت؛ آب را برای همه پاکیزه نگه دارید، ولیکن هیچ راه حل عملی برای رسیدن به این هدف را مشخص نمی سازد.
خانم «فوتین» می گوید؛ «تا سال ۲۰۲۰ منابع آب در منطقه ما از بین خواهد رفت و از آنجا که نمی توانیم میزان بارندگی را افزایش دهیم، راهی برای ما باقی نمی ماند جز آنکه مدبرانه از آب استفاده کنیم.»
hi dr!
     
  

 
آلودگی‌های محیط زیستی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را تشدید می‌کند

آلودگی‌های محیط زیستی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را تشدید می‌کند


دانشمندان انگلیسی هشدار دادند که آلودگی‌های محیط زیستی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را تشدید می‌کند.


دانشمندان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که بین آلاینده‌های ارگانیک پایدار و ابتلا به دیابت نوع دو رابطه وجود دارد.


این گزارش که در مجله لانست به چاپ رسیده، نشان می‌دهد: افرادی که در خون آنها مقدار بیشتری از آلاینده‌های ارگانیک پایدار وجود دارد بیشتر در معرض ابتلا به این نوع دیابت هستند.


این دانشمندان یادآور شدند که تحقیقات اخیر عمدتا بر روی ارتباط بین عوامل ژنتیکی و چاقی با دیابت نوع دوم متمرکز شده‌اند؛ در حالی که تقریبا هیچ توجهی نسبت به تاثیر احتمالی فاکتورهای محیط زیستی روی این بیماری صورت نگرفته است.
hi dr!
     
  

 
توصیه‌های بهداشتی برای خرید ماهی قرمز

مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور گفت: سازمان دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز ۱۶ توصیه بهداشتی را تهیه و تدوین کرده است.
کاظم عبدی گفت: در حال حاضر بالغ بر ۳۶۴ مرکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و ماهی قرمز در کشور دارای پروانه و مجوز رسمی تولید و عرضه هستند و سازمان دامپزشکی امر نظارت و پایش بیماری‌ها را در این مراکز برعهده دارد.
● ماهی قرمز از کنار خیابان نخرید
وی خاطرنشان کرد: با رایزنی‌های انجام شده با شهرداری‌ها مقرر شده، امسال عرضه ماهی قرمز در کنار خیابان‌ها کمتر شود و مردم باید نیاز خود را از مراکز تحت نظارت سازمان تامین کنند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به مردم توصیه کرد ماهی قرمز را از مناطق مجاز که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است از جمله آکواریوم‌فروشی‌ها و میادین میوه و تره‌بار خریداری کنند.
وی از ایجاد اکیپ‌های بازدید مشترک در استان‌ها خبر داد و گفت: این اکیپ‌ها با همکاری کارشناسان اداره بهداشت بیماری‌های آبزیان، نظارت و بهداشت عمومی سازمان برای نظارت بیشتر بر روند تولید و عرضه ماهی قرمز در کشور ایجاد می‌شود.
● توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید
عبدی از تهیه و تدوین ۱۶ توصیه بهداشتی خرید و نگهداری ماهیان قرمز به مردم خبر داد و گفت: مردم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی و شهرداری تهیه کنند و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند، خودداری کنند. ماهی قرمز باید دارای تحرک مناسب باشد. مردم از خرید ماهیانی که دارای علایمی همچون تاخوردگی باله‌ها، ساییدگی لبه باله‌ها، در اطراف دهان یا سطح بدن لکه‌های پنبه‌مانند دیده شود، روی سطح بدن زخم و یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری دیده شود، ماهی بی‌قرار باشد و چشم‌ها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد، خودداری کنند.وی افزود: مردم باید از نگهداری طولانی‌مدت ماهیان قرمز در خانه و یا کنار هفت‌سین خودداری کنند.
▪ همچنین مردم این موارد را رعایت کنند:
شستشوی دوره‌ای آکواریوم و ضدعفونی کردن آن، استفاده از دستکش، شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به ماهی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی، تغذیه مناسب ماهیان، رعایت دوره‌ای حداقل ۲ هفته‌ای قرنطینه‌ای برای ماهیان جدیدالورود، جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان، مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی‌های پوستی، استفاده از آب بهداشتی ( در مورد آب‌های شرب شبکه آبرسانی شهری باید گندزدایی شود و یا به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شوند.)
hi dr!
     
  

 
جلوگیری از مسمومیت در سفر

اگر در طول سفر با مسمومیت غذایی روبه رو شدید چه می کنید؟ آنقدر پیش می روید تا به بیمارستان یا اورژانس برسید؟ بهتر است پیش از سفر موارد فوق را به خاطر بسپارید.
- کودکان یک تا ۶ ساله، پر خطر ترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند. هنگام بازی کودک در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گل ها و گیاهان سمی، مسموم نشوند. تماس پوست با برخی از این گیاهان یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت کودکان می شود.
-هیچ گاه گیاهان و قارچ ها را به دلیل مصرف آنها توسط جانوران، غیرسمی تلقی نکنید.
- هیچ گاه در داخل اتومبیل با موتور روشن در مدت هر چند کوتاه نخوابید، این کار سبب بروز مسمومیت کشنده با منوکسید کربن خواهد شد. همچنین از روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر یا اتومبیل یا هر محیط بسته دیگری به منظور تامین گرما، جداً خودداری کنید.
- رعایت ایمنی غذایی مانع بروز مسمومیت غذایی می شود. ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه مدت خودداری کنید، چرا که سریعاً فاسد می شوند.
- از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آنها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده یی ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت به هیچ عنوان آن را نچشید.
- طی سفر برای حمل مواد غذایی فاسدشدنی، از یخدان مناسب استفاده کنید.
- همیشه قبل از آماده کردن یا خوردن غذا دست هایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است.
- علائم و نشانه های برخی از مسمومیت های غذایی با تاخیر ظاهر می شود. یعنی ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده علائم در فرد مسموم بروز کند. علائم و نشانه های این مسمومیت ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع و استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و شکم درد است.
- بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیرپاستوریزه، غذاهای کنسروی که قبل از مصرف حرارت کافی به آنها نرسیده یا سوسیس و کالباس خام و آلوده بروز می کند. علائم و نشانه های این مسمومیت با تاخیر (بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت) ظاهر می شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع ، خشکی و درد گلو است. مهم ترین اقدام درمانی در این مسمومیت تجویز سریع ضدسم (Anti toxin) در مرکز درمانی است. در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت کند.
hi dr!
     
  

 
افزایش ذرات معلق در هوا زمینه ‌ساز بروز حملات آسم است

آلودگی هوا ناشی از گازهای اگزوز خودروها و دودکش کارخانجات منجر به فعال شدن حملات آسم در افراد مبتلا می‌شوند.
دکتر اسماعیل ایدنی، فوق تخصص ریه با اشاره به این که افزایش ذرات معلق در هوا نیز در زمینه‌ سازی حملات آسم نقش‌ دارند، اظهار کرد: آسم یک بیماری التهابی مزمن مجاری تنفسی است که به صورت سرفه، تنگی تنفس و خس خس سینه بروز می‌کند که از علائم ویژه این بیماری، تحریک پذیری راه‌های هوایی در مواجه با محرکهای مختلف و برگشت پذیری انسداد راههای هوایی یا بدون درمان است.
وی افزود: این بیماری سه شکل دارد که یک فرم آن آسم آلرژیک (برون زا) است که معمولا در کودکی و در پسران شایع‌تر است. در این فرم فرد در مقابل عوامل حساسیت زا دچار واکنش‌های حساسیتی می‌شود.

دکتر ایدنی با اشاره به این که علائم آسم آلرژیک به صورت حملات سرفه، تنگی نفس و خس خس سینه بروز می‌کند، افزود: فرم دیگر آسم غیرآلرژیک (درون‌زا) است که پس از دوران بلوغ آغاز و شیوع آن در بین زن و مرد یکسان است. نوع سوم نیز آسم شغلی است که افراد در محل کار دچار حملات آسمی می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: شیوع آسم در کل جهان رو به افزایش بوده و در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است. با روند صنعتی شدن، موارد ابتلا به آسم نیز رو به افزایش گذاشته است
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 38 از 64:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  63  64  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره یک)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA