انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 11 از 60:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  59  60  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)



 
سرطان سینه سایه شوم سلامتی زنان ایرانی

سرطان سینه از شایع ترین نوع سرطان در زنان ایرانی است . سالانه بیش از هفت هزار نفر در کشور به این سرطان مبتلا می شوند و در مجموع تعداد مبتلایان به سرطان سینه در کشور ۴۰ هزار نفر است که بیشتر آنها در سنین جوانی و دوران فعال زندگی به سر می برند.

سرطان سینه در کل جهان شایع ترین نوع سرطان در زنان به شمار می رود اما این نوع سرطان در ایران دو تفاوت عمده با سرطان سینه در سایر کشورهای جهان دارد .
تفاوت اول در جوانتر بودن مبتلایان به این سرطان است به طوری که کسانی که دست اندر کار درمان این بیماری هستند حتی با بیمارانی مواجه می شوند که سن انها کمتر از ۳۰ سال است . این امر در کشورهای غربی عجیب به نظر می رسد.
تفاوت دیگر سرطان سینه در ایران با سایر کشورها تشخیص این سرطان در مراحل پیشرفته تومور است به طوری که بنا بر تایید متخصصان ۸۵ درصد تشخیص های سرطان سینه در ایران همراه با توده های قابل لمس و حداقل وجود توده های بالاتر از یک سانتی متر است.
در حالی که این درصد در کشورهای مجهز به سیستم های پیشرفته غربالگری به این صورت است: بیش از ۷۰ درصد بیماران تومور قابل لمس ندارند و تومور در مرحله ابتدایی به وسیله ماموگرافی تشخیص داده می شود.
عمر تحقیقات علمی انجام شده در ایران هنوز نتوانسته است به آن حدی برسد که دلیل این که چرا زنان ایرانی در سنین کمتری گرفتار سرطان سینه می شوند را پاسخ دهد .
اما در مورد این که چرا سرطان سینه در ایران در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود تنها یک علت وجود دارد و آن هم ضعف آگاهی زنان نسبت به این بیماری است .
بی توجهی و یا ندانستن این که هر زنی باید حتی بدون هیچ گونه علامت ، درد و نشانه ای به صورت دوره ای مورد معاینات تشخیصی قرار گیرد از مهمترین دلایل تشخیص انی نوع سرطان در مراحل پیشرفته در ایران است .
دکتر “احمد کاویانی” رییس بیمارستان امام خمینی ره در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا یکی از دلایل جوان بودن بیماران مبتلا به سزطان سینه در ایران را جوانی جمعیت دانست .
وی گفت : توجیه این مسئله که چرا مبتلایان به سرطان سینه در ایران ۱۰ تا ۱۲ سال جوانتر از مبتلایان به این بیماری در کشورهای پیشرفته هستند به اشکال مختلف امکان پذیر است .
وی ادامه داد : یک نظر این است که کلا جمعیت ایران جمعیت جوانی است و طبیعی است که بیماران هم جوانتر باشند.

این پزشک یاداور شد : یک نظر دیگر این است که گفته می شود از نظر منطقه ای یک سری عوامل خطر وجود دارد که شناسایی آنها نیاز به تحقیقات و پژوهش های دقیق علمی دارد ، کاری که تا به حال صورت نگرفته است.
* ارتباط میان ازدواج در سنین بالا و سرطان سینه
یکی از مهمترین مواردی که در مورد علل ابتلا به سرطان سینه از سوی کارشناسان احتمال داده می شود ارتباط میان افزایش سن ازدواج و بروز این بیماری است .
براین اساس با ازدواج در سن بالا، دیر بچه دار شدن و دیر شیر دادن یک سری هورمون ها در بدن به صورت فعال نشده باقی می مانند که این امر در نهایت در ابتلا به سرطان سینه تاثیر می گذارد.
دکتر کاویانی در مورد احتمال وجود ارتباط میان ازدواج در سن بالا و بروز سرطان سینه گفت : بارداری قبل و یا بعد از ۳۰ سالگی نقشی در ابتلا به سرطان سینه ندارد اما از آنجایی که علت دقیق و قطعی آن مشخص نیست یک سری عوامل خطر به صورت کلی مطرح می شود. از ان جمله می توان به ریسک فاکتورهایی همچون تغذیه نامناسب، بی تحرکی، حاملگی در سنین بالا، استرس و مصرف برخی داروهای هورمونی اشاره کرد.
وی افزود :‌ عکس این ریسک فاکتورها یعنی تغذیه صحیح، ورزش، حاملگی در سنین زودتر، آرامش و مصرف نکردن داروهای هورمونی به عنوان عوامل حفاظت کننده در ابتلا به سرطان سینه عنوان می شوند اما در عین حال به طور قطعی نمی توان گفت رعایت یا عدم رعایت این نکات به معنی عدم ابتلا یا ابتلای به سرطان سینه است.
به گفته دبیر علمی سومین کنگره سراسری سرطان سینه تنها در مورد عامل ژنتیک است که می توان با احتمال بیشتری گفت که در صورت داشتن زمینه ژنتیکی ، خطر ابتلای افراد آن خانواده به سرطان سینه وجود دارد.
* ضرورت توجه به پیشگیری و تشخیص به موقع در تک تک زنان
پذیرش این که یک فرد در عین حالی که کاملا سالم و سلامت است هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کند و مورد معاینه ( چکاب ) های دوره ای قرار گیرد در فرهنگی که اعتقادی به طب پیشگیری وجود ندارد،‌ کار سختی به نظر می رسد.
این در حالی است باید تک تک افراد جامعه بپذیرند که درعین سلامت باید به شکل دوره ای معاینه شوند و این امر برای سلامتی مهم و ضروری است .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد گفت: علاوه بر این که تجهیزات تشخیصی از جمله دستگاه های ماموگرافی باید به صورت مناسب در سراسر کشور توزیع شود ، باید کارهای فرهنگی در زمینه پیشگیری و تشخیص نیز به موقع انجام شود .
رییس بیمارستان امام خمینی ( ره ) اطلاع رسانی مناسب و آگاه کردن زنان را از مهمترین راه های درمان دانست و گفت که با استفاده از این دو روش می توان بیش از ۵۰ درصد موارد مبتلا به سرطان سینه را درمان کرد.
* توصیه‌های بین‌المللی در تشخیص زودهنگام
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد :‌ هر زن برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه باید بداند چه کارهایی را انجام دهد .
وی گفت: بنا بر توصیه‌های بین‌المللی از سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی باید یک ماموگرافی پایه انجام شود و از سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی معاینه سینه توسط پزشک جراح و از سن ‎ ۵۰تا ‎ ۶۵سالگی ماموگرافی سالیانه باید صورت گیرد.
کاویانی یادآور شد: با توجه به پایین بودن سن ابتلا در ایران ، توصیه های ملی دراین مورد شامل این است که همه زنان از سنین بین ۳۵ تا ۴۰ سالگی ، سالی یک بار ،‌ماموگرافی پایه را انجام دهند و از سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی هر دو تا سه سال یک ماموگرافی از ۵۰ تا ۶۵ سال هر یک یا دو سال یک ماموگرافی انجام شود.
وی گفت : حدود ۸۰ درصد موارد سرطان پستان در کشورهای غربی در همان مرحله اول تشخیص داده می‌شوند.
این متخصص ادامه داد: در ایران این بیماری در مرحله پیشرفته تشخیص داده می شود و در بسیاری از موارد توده‌های با قطر ۵ یا ۶ سانتی در بدن بیمار وجود دارد و این نشان از مراحل پیشرفته بیماری است.
به گفته وی به همین علت معاینه و خودآزمایی سینه توسط خود فرد در ایران باید مورد توجه قرار گیرد و تمام زنان باید از سن ۲۰ سالگی تا پایان عمر به طور ماهیانه به خودآزمایی بپردازند.
* سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ‎ ۱۰سال کمتر از کشورهای غربی
کاویانی گفت: به طور کلی سن مبتلایان به بیماری سرطان سینه در ایران بین ‎ ۱۰تا ‎ ۱۲سال کمتر از کشورهای غربی است.
وی افزود: سن تشخیص سرطان سینه در ایران و در کشورهای مجاور همچون پاکستان و یمن، کشورهای آسیای جنوب شرق و خاورمیانه پایین تر است این سن در کشورهای غربی ‎ ۵۶ سال است، در یمن ۴۸ سال، در پاکستان ۴۶ سال و در ایران ۴۴ تا ۴۵ سال است.
رییس بیمارستان امام خمینی (ره) توانمندی های متخصصان ایرانی در درمان سرطان سینه را ستود و گفت: ایران در این زمینه همانند و در حد کشورهای پیشرفته دنیا عمل می کند و روش ها و تکنیک های نوین درمانی به کار رفته در ایران در حد استانداردهای بین المللی است.
به گفته وی مشکل ما دیر مراجعه کردن بیمار و پیشرفت بیماری است که این مشکل نیز به طور متوسط در ۱۵ سال اخیر یک مرحله پایین تر آمده است یعنی تومور زودتر تشخیص داده می شود.
این متخصص گفت: طی ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته در کشور در زمینه تشخیص سرطان پستان پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته است به این صورت که تا قبل از این، بیماری در مراحل پیشرفته و تومور با اندازه‌های ‎ ۵یا ‎ ۶سانتی تشخیص داده می‌شد اما امروزه بیماری در مراحل ابتدایی تر تشخیص داده می‌شود.
* ارتباط اعمال جراحی زیبایی سینه با سرطان پستان
دکتر کاویانی یاداور شد : در گذشته نظریه هایی مبنی بر این که اعمال جراحی زیبایی می‌تواند منجر به سرطان شود، مطرح بود اما نظریات علمی جدید نشان می‌دهد که این جراحی ها هیچ تاثیری در ابتلا به سرطان سینه ندارد.
وی در مورد این که آیا این اعمال و گذاشتن پروتز می‌تواند در تشخیص سرطان نقش داشته باشد، گفت: این اعمال در تشخیص و این که بیماری تشخیص داده نشود نیز هیچ تاثیری ندارد و به طور کلی بین ابتلا به این سرطان و این گونه اعمال هیچ گونه ارتباطی وجود ندارد.
این متخصص در ادامه به نقش آگاهی و اطلاع رسانی در تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه تاکید کرد و گفت: مهمترین و موثرترین اقدام در همین زمینه ارتقای آگاهی مردم و افزایش حساسیت زنان نسبت به تشخیص به موقع و کنترل این بیماری است.
کاویانی همچنین در مورد توزیع جغرافیایی مبتلایان به سرطان سینه در کشور یادآور شد: بنا بر کارهای تحقیقاتی که در دانشگاه های علوم پزشکی نقاط مختلف کشور از جمله تبریز، مشهد، شیراز، تهران و اصفهان صورت گرفته است این نوع سرطان بر خلاف سایر سرطان های از یک توزیع همگن در جامعه برخوردار است.
سومین کنگره سرطان سینه با هدف اگاه کردن زنان و ارایه تازه های تحقیقاتی انجام شده در مورد سرطان سینه قرار است از نهم تا یازدهم تیرماه در بیمارستان امام خمینی ( ره )‌برگزار شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کنگره علاقه مندان می توانند به پایگاه اطلاع رسانی www.tbcc3.ir مراجعه کنند.
hi dr!
     
  

 
نقص سیستم ایمنی در زنان عامل سقط مکرر جنین در زنان بار دار است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت :نقص سیستم ایمنی در زنان ، یکی از مؤثرترین عوامل سقط مکرر جنین در اواخر سه ماهه دوم بارداری محسوب می شود.



به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر “انوشه حقیقی”، افزود: با تضعیف سیستم خود ایمنی در حین بارداری وتولید مقادیر زیادی از آنتی بادی در خون ، این گروه از زنان دچار عارضه ای بنام سندرم فسفو لیپید خواهند شد.
وی بابیان اینکه گرگرفتگی ، پلاکت پایین خون ، کم خونی همولیتیک که به شکسته شدن گلبولهای قرمز می انجامد ، زخم در پا ، مشکلات پوستی و ناهنجاری های در یچه ای قلب را از دیگر عوارض این سندرم که به سقط مکرر نیز منجر می شود برشمرد.
این فوق تخصص روماتولوژی اظهار داشت : التهاب عروق خونی وگرفتگی عروق جفت که با انفار کتوس جنین و منجر به خونر سانی ناکافی به جفت می شود ، عامل اصلی مرگ جنین است.
وی ادامه داد: زنان باردار که با سقط مکرر جنین در سه ماهه دوم بارداری و نیز زنانی که با بیماری های روماتیسمی مواجه اند، باید با مشاوره پزشک زنان وزایمان وبررسی آزمایش های خون شناسی اقدام به بارداری کنند.
وی گفت: این گروه از زنان نه تنها در حین بارداری بلکه قبل از زایمان بیشتر به مراقبت های ویژه نیاز دارند.
حقیقی در خصوص درمان این گروه از بیماران گفت : در حال حاضر مقادیر کم آسپیرین و برخی داروهای ضد انعقاد به منظور جلوگیری از ایجاد لخته در رگ های خونی در کنار رژیم غذایی مناسب با تأیید پزشک معالج را موثرترین راه در درمان این بیماری دانست
وی پایان کاهش مرگ ومیر نوزادان را یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع بیان داشت وتاکید کرد : با حفظ سلامت مادر و نوزادان می توان شاهد ارتقای نظام سلامت کشور بود.
hi dr!
     
  

 
استرس مادران، فرزندان و نوه ها را در معرض خطر اعتیاد قرار می دهد

سرپرست و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: جدیدترین مطالعات در زمینه اعتیاد نشان می دهد، نه تنها نسل اول (فرزند) بلکه نسل دوم یعنی نوه های مادرانی که در دوران بارداری تحت استرس هستند بیشتر در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند.



دکتر “هدایت صحرایی” عضو کمیته علمی چهارمین همایش بیولوژی اعتیاد در حاشیه برگزاری این همایش در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا افزود: مطالعات صورت گرفته در زمینه ارتباط بین اعتیاد و استرس نشان می دهد ، فرزندان و نوه های مادرانی که تحت استرس های مداوم قرار می گیرند، تمایل بیشتری به مورفین دارند.
وی گفت: مطالعات انجام شده تایید می کند که استرس همان مسیرهایی را در مغز فعال می کند که اعتیاد فعال می کند و افراد در معرض استرس های مداوم ، از نظر بیولوژیکی برای پذیرش داروهای اعتیاد آور آمادگی بیشتری دارند.
عضو کمیته علمی همایش بیولوژی اعتیاد گفت: فرزندان مادران تحت استرس بیشتر دچار مشکلات اجتماعی می شوند. سازش پذیری کمتری با جامعه دارند، بیشتر دچار حالت های پرخاشگری و شرایط ایجاد کننده استرس می شوند که همین عوامل وابستگی آنها را به مواد مخدر بیشتر می کند.
این محقق با تاکید بر بررسی و مطالعات علمی در زمینه های مختلف اعتیاد و علل گرایش به اعتیاد در جامعه گفت: متاسفانه در کشور همکاری بین بخش های مختلف و مراکز درمانی فعال در زمینه اعتیاد برای انجام اینگونه تحقیقات وجود ندارد؛ در صورتی که با همین تحقیقات می توان راهکارهای پیشگیرانه و کنترل اعتیاد ارایه داد.
عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله یادآور شد: در زمینه ارتباط بین استرس مادر و ابتلای فرزندان آنها به بیماری های مختلف نیز مطالعه ای در مرکز تحقیقات علوم اعصاب این دانشگاه صورت گرفت که به علت همکاری نکردن سایر مراکز در مقیاس کوچکی انجام شد.
وی گفت: نتایج همین تحقیق نشان می دهد، مادرانی که تحت استرس قرار دارند ، فرزندان آنها در مقایسه با مادرانی که تحت استرس نیستند بیشتر در معرض ابتلا به انواع مختلف بیماری ها قرار دارند و تعداد دفعات مراجعه آنها به مراکز درمانی و کلینیک ها و بیمارستان ها بیشتر است.
صحرایی با بیان اینکه مطالعات مختلف ارتباط اعتیاد با عوامل ژنتیکی و بیماری های روانی و عوامل محیطی به خصوص استرس را تایید می کند، گفت: همزمان با استرس، گرایش فرد به سمت مواد مخدر بیشتر می شود و تمایل به تحرک و فعالیت های بدنی کاهش می یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه تمام افراد به نوعی تحت استرس قرار دارند گفت: مهمترین نکته در این زمینه، نحوه برخورد و توانمندی آن فرد در کنترل استرس است.
وی افزود: ممکن است فردی که در معرض استرس قرار دارد برای رهایی از این حالت و تحریک بخش ایجاد کننده لذت در مغز به سمت مصرف مواد مخدر روی آورد؛ در صورتی که با ورزش و روش های ایجاد آرامش هم می توان به همان لذت مشابه دست یافت.
عضو کمیته علمی چهارمین همایش یک روزه اعتیاد ادامه داد: واکنش مثبت در مقابله با استرس و مهار آن، مصرف زعفران است که تحقیقات علمی انجام شده بر روی حیوان و انسان نشان داده است زعفران به نحو موثری در کاهش استرس و ایجاد آرامش و شادی در فرد تاثیر می گذارد.
صحرایی یادآور شد: همچنین نتایج تحقیق ارتباط استرس با اعتیاد بر روی صاحبان مشاغل آزاد که به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند (بدون اشاره به شرکت یا نام محل کار خود) نشان می دهد افرادی که بالاترین میزان استرس را دارند، وابستگی بیشتری به مورفین پیدا می کنند.
چهارمین همایش بیولوژی اعتیاد به مناسب روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با همت مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و همکاری مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز یکشنبه در سالن همایش های رازی برگزار شد.
hi dr!
     
  

 
نسل جدید داروهای پیشگیری از بارداری ، جایگزین داروهای کنونی می‌شود

معاون اداره تنظیم خانواده و جمعیت وزارت بهداشت از جایگزین شدن نسل‌های جدید داروهای پیشگیری از بارداری با داروهای کنونی در صورت حصول نتایج مثبت از اقدامات تحقیقاتی در این زمینه، خبر داد.
دکتر محمد اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات در دست انجام برای آغاز یک کار تحقیقاتی به منظور جایگزینی نسل‌های جدید داروهای پیشگیری از بارداری با داروهای کنونی، گفت: بر این اساس با تاییدیه وزارت بهداشت، اثربخشی و عوارض داروهای نسل جدید پیشگیری از بارداری در مقایسه با کنونی کشور بررسی می‌شود. در صورت حصول نتایج مثبت به دنبال این خواهیم بود که نسل‌های جدید را با نسل‌های قبلی جایگزین کنیم تا به این ترتیب کیفیت بهتری از داروهای پیشگیری از بارداری در اختیار گیرندگان خدمت قرار دهیم.

وی با بیان این که اکنون قرص‌ها و روش‌های تزریقی پیشگیری از بارداری در داخل کشور تولید می‌شود، ادامه داد: با توجه به پتانسیل کشور در تولید این داروها، در صورتی که نتایج مثبتی از این تحقیقات به دست آید، ظرفیت تولید نسل جدید داروهای پیشگیری از بارداری در داخل کشور وجود دارد و نیازی به واردات نخواهد بود.

پیشگیری اورژانس از بارداری در کشور از سقف ۸ قرص به یک قرص کاهش می‌یابد

اسلامی در ادامه از اقدامات در دست انجام به منظور ارایه خدمتی دیگر در زمینه پیشگیری اورژانس از بارداری گفت: پیشگیری اورژانس از بارداری از حدود ۱۰ سال گذشته در کشور به کار گرفته شد. به این منظور از قرص‌های ترکیبی مانند «ال دی» و «اچ دی» و از حدود سه سال گذشته از قرص‌های «لئونورجسترول» استفاده شد.

وی اثربخشی «لئونورجسترول» را از «ال دی» و «اچ دی» بیشتر عنوان کرد و گفت: از طرف دیگر عوارض جانبی «لئونورجسترول» کمتر از این قرص‌هاست. در پیشگیری اورژانس از بارداری و در صورت استفاده از قرص «ال دی» باید ۸ قرص (۴ قرص در ابتدا و ۴ قرص ۱۲ ساعت بعد) و در صورت استفاده از «اچ دی» باید ۴ قرص (۲ قرص در ابتدا و ۲ قرص ۱۲ ساعت بعد) استفاده ‌شود.

به گفته دکتر اسلامی برای پیشگیری اورژانس از بارداری با مصرف قرص لئونورجسترول ۲ قرص ( یک قرص در ابتدا و یک قرص ۱۲ ساعت بعد) استفاده می‌شود. اما بر اساس آخرین دستورالعمل فاصله ۱۲ ساعته قرص لئونورجسترول در پیشگیری اورژانس از بارداری از بین رفته و می‌توان دو قرص را یک جا مصرف کرد. بنابراین این دو قرص یکی می‌شود. بر این اساس از شرکت تولید کننده داخلی خواسته شده که دو قرص لئونورجسترول را به یک قرص تبدیل کند. به این ترتیب در پیشگیری اورژانس از بارداری از سقف ۸ قرص به یک قرص می‌رسیم.

معاون اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت، قیمت قرص جدید «لئونورجسترول» به منظور پیشگیری اورژانس از بارداری در بخش دولتی را حدود ۱۰۰ تومان و در بخش خصوصی حدود ۱۴۰ تومان عنوان کرد.

اسلامی در پایان ضریب اطمینان اغلب روش‌های پیشگیری از بارداری در کشور را بیش از ۹۹ درصد عنوان کرد.
hi dr!
     
  

 
سندرم پیش قاعدگی (PMS) را بیشتر بشناسیم

سندرم پیش قاعدگی که عمدتا PMS خوانده می شود، وضعیتی پزشکی است که علائم آن بسیاری از زنان را در سنین باروری درگیر می کند. PMS شامل مجموعه ای از علائم جسمی و روحی است که دقیقا قبل از قاعدگی بروز می کنند.

دانشکده مامایی و بیماری های زنان آمریکا، PMS را به این شکل تعریف می کند: “بروز مکرر و سیکلیک یکسری علائم، که بقدر کافی شدید هستند تا با برخی جنبه های زندگی تداخل پیدا کنند، و با قاعدگی ارتباط ثابت و قابل پیش بینی دارند.”
چه چیزی PMS را ایجاد می کند؟
علت دقیق PMS شناخته نشده است، ولی به نظر می رسد با تغییرات سطوح هورمون های استروژن و پروژسترون، که در ایجاد قاعدگی نقش دارند، در ارتباط باشد.
علائم PMS چیست؟
PMS علائم متعددی دارد که شدت آن ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. علاوه بر این، شدت علائم ممکن است برای یک فرد هم در هر ماه متفاوت باشد. علائم شایع PMS عبارتند از:
• نفخ
• حساس بودن پستان ها
• افزایش وزن
• پرخاشگری
• کاهش تمرکز
• سردرد و کمر درد
• پرخوری
• گریه
• تحریک پذیری
• اضطراب
• نوسانات خلق و افسردگی
بیشتر از ۸۵ درصد زنان قبل از قاعدگی برخی از این علائم را تجربه می کنند، درحالیکه تنها ۲ تا ۱۰ درصد علائم شدید را تجربه می کنند.
PMS چطور تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص PMS تست مشخصی وجود ندارد. البته استراتژی هایی وجود دارد که پزشکان ممکن است برای کمک به تشخیص استفاده کنند، شامل:
• تست تیروئید: از آنجا که اختلالات تیروئید در سنین باروری در زنان شایع است، و برخی از علائم PMS (مثل افزایش وزن) شبیه علائم اختلالات تیروئید است، ممکن است پزشک این تست را انجام دهد تا عملکرد تیروئید را ارزیابی کند و به این ترتیب این احتمال را رد می کند.
• ثبت علائم PMS: ممکن است پزشک از شما بخواهد علائم و مدت آن ها را برای چند ماه متوالی ثبت کنید. به این ترتیب می توانید متوجه شوید این علائم با سیکل قاعدگی ارتباط دارد یا نه.
طبق تعریف دانشکده مامایی و بیماری های زنان آمریکا، شما در صورتی PMS دارید که:
• علائم در دو هفته آخر سیکل قاعدگی (دو هفته قبل از شروع خونریزی) بروز پیدا کند.
• علائم در کیفیت زندگی فرد اختلال ایجاد کند.
• پزشک احتمال سایر بیماری های دارای علائم مشابه را رد کرده باشد. این بیماری ها عبارتند از: اختلالات تیروئید، سردردهای میگرنی، سندرم روده تحریک پذیر، و سندرم خستگی مزمن.
آیا PMS قابل پیشگیری است؟
خود PMS قابل پیشگیری نیست، اما از طریق آموزش و درمان علامتی مناسب، اغلب زنان تسکین می یابند. سبک زندگی سالم (شامل ورزش، استراحت کامل و رژیم غذایی مناسب) هم می تواند به کنترل بهتر PMS کمک کند.
آیا PMS درمان دارد؟
درمان PMS بر اساس تسکین علائم است. درمان با بررسی کامل علائم و اثر آن ها بر زندگی روزانه شروع می شود. درمان شامل این موارد است:
• آموزش: دانستن اینکه با شروع قاعدگی علائم بهبود می یابند می تواند به کنترل راحت تر احساسات کمک کند. ثبت کردن نوع علائم، شدت و مدت آن به فرد کمک می کند از قبل بداند PMS چگونه وضعیت جسمی و روحی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در صورتی که علائم شدید بود انجام مشاوره یا دارودرمانی می تواند مفید باشد. همچنین اطرافیان فرد با حمایت عاطفی مناسب می توانند در حفظ آرامش او موثر باشند.
• تغذیه: رژیم غذایی سالم برای داشتن احساس سلامتی جسمی و فیزیکی مهم است. ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، شامل کم کردن مصرف کافئین، نمک و شکر، به کم شدن علائم PMS کمک می کند. در برخی موارد ممکن است مصرف مکمل های غذایی توصیه شود. این مکمل ها عبارتند از ویتامین B6 و E، کلسیم و منیزیم. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات هم توصیه می شود.
• ورزش: انجام ورزش های مناسب مثل پیاده روی و ایروبیک بصورت منظم، همانند رژیم غذایی مناسب، می تواند به ارتقای سطح سلامتی کمک کند و علائم PMS را کاهش دهد.
• دارودرمانی: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از قبیل ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند به بهبود علائمی مثل سردرد، کمردرد، کرامپ، و حساسیت به لمس پستان ها کمک کنند.
در صورت شدید بودن علائم افسردگی و اضطراب، داروهای دیگری ممکن است تجویز شود. انواعی از آنتی دپرسانت ها در درمان PMS شدید موثر هستند. ضد بارداری های خوراکی هم در PMS تجویز می شوند و اثرات مفیدی نشان داده اند، اگرچه هنوز مدارک کافی از اثر بخشی شان در دسترس نیست. اسپیرونولاکتون هم برای کاهش احتباس مایعات بکار می رود.
مطالعات کوچک متعددی استفاده از منابع طبیعی پروژسترون (مثل روغن پامچال) و ویتامین B6 را بررسی کرده اند و به علت اثرات محدود استفاده از این ترکیبات را توصیه نکرده اند.
hi dr!
     
  

 
علایم پیش از قاعدگی را در دختران جدی بگیرید

تاثیر علایم پیش از قاعدگی روی سلامت عمومی دختران

اضطراب، پرخاشگری، عصبانیت و افسردگی از جمله اختلالات خلقی و رفتاری در دوره پیش از قاعدگی است و تقریبا می‌توان گفت این اختلالات همزمان با بروز تغییرات هورمونی در بدن زنان و دختران جوان و بواسطه عدم توازن هورمون‌های استروژن و پروژسترون رخ می‌دهد.

یکی از عوامل موثر در مشاجرات و اختلافات خانوادگی عدم توجه مادر به اختلالات پیش از قاعدگی دخترانشان است. بروز اختلالات خلقی و رفتاری در دوره پیش از قاعدگی مانند بیقراری، تحریک پذیری، عدم توانایی در کنترل واکنش مناسب به سخنان اطرافیان، اضطراب، پرخاشگری، عصبانیت و افسردگی در میان تعدادی از دختران شایع است.

این اختلالات که به عنوان "سندرم پیش از قاعدگی" مطرح هستند به صورت دوره‌ای و حدود یک تا دو هفته پیش از قاعدگی بروز می‌کنند. حتی دیده شده است که این مشکلات روی روش زندگی و کار و حتی تحصیل دختران نقش دارد و در مواردی که موجب افت تحصیلی آنها می‌شود.

داخل با برنامه‌های روزمره دختران و امور شغلی زنان در نهایت منجر به کاهش کیفیت زندگی زنان می‌شود.کاهش کارایی توانایی و لذت نبردن از فعالیت‌های روزانه از یک سو و بی‌توجهی والدین مخصوصا مادر از سوی دیگر منجر به سرکشی در برابر والدین و اولیای مدرسه در موارد نادر ممکن است منجر به فرار از منزل و غیبت از مدرسه شود.

بنابراین لازم است که والدین و اولیای مدرسه و مربیان بهداشت در مدارس دخترانه بیشتر به این علایم و تغییرات خلقی توجه داشته باشند و در این دوران بیشتر آنها را درک کنندمتاسفانه بسیاری از زنان تصور می‌کنند که برای درمان این علائم مختل کننده زندگی اجتماعی، چاره‌ای جز مدارا وجود ندارد.

درصورتی که با رعایت توصیه‌های کاربردی در خصوص رژیم غذایی، نوع مکمل‌های گیاهی مناسب و نوع ورزش‌های مناسب می‌توان این علایم را کاهش داد.

انجام ورزش منظم و رژیم غذایی مناسب،‌ گاهی استفاده از گیاهان دارویی و مکمل‌های غذایی ، موادی چون ترکیبی از گل مغربی، سنبل الطیب، تخم کتان، رزماری، ملاس و ویتامین E و B6 در بهبود علائم آزاردهنده سندرم پیش از قاعدگی موثرند.

همچنین استفاده از مواد غذایی مانند سیب‌زمینی، روغن سویا، ماهی، تخم مرغ، قارچ، کشمش سیاه، گل کلم و کلم بروکلی طی این دوران در کاهش علایم کمک کننده است.

==================

اختلالات پیش از قاعدگی از عوامل افت تحصیلی دختران

براساس مطالعات، حدود ۴۰ درصد زنان پیش از قاعدگی به اختلالاتی مانند سردرد، بی‌خوابی، دردهای شکمی، اضطراب و افسردگی مبتلا می‌شوند و این اختلالات در ۱۰ درصد زنان چنان شدید است که روش زندگی و کار را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.



متاسفانه بسیاری از زنان جامعه تصور می‌کنند که تنها راه‌حل ممکن، تحمل و مدارا با این اختلالات رنج‌آور است و هرگز موضوع را، حتی با پزشک خود در میان نمی‌گذارند.

معصومه خیرخواه، عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با ایسنا، یکی از اختلالات نسبتا شایع در میان زنان طی دوره باروری را «سندرم پیش از قاعدگی» عنوان کرد و گفت: این سندرم با بروز تغییرات و علائم ناخوشایند و رنج‌آور مانند اضطراب، بیقراری، تحریک‌پذیری، پرخاشگری، افسردگی، کاهش تمرکز، خستگی و کوفتگی و درد شکم به صورت دوره‌ای و حدود ۱۰ روز پیش از قاعدگی همراه است و موجب تداخل با برنامه‌های روزمره و امور شغلی زنان شده و در نهایت به کاهش کیفیت زندگی زنان منجر می‌شود.

وی اختلالات مربوط به پیش از قاعدگی را از جمله عوامل افت تحصیلی دانش‌آموزان دختر در دوره بلوغ دانست و افزود: هر چند کاهش کارایی و توانایی و لذت نبردن از فعالیت‌های روزانه بارزترین مشکل و اختلالی است که از این سندرم ناشی می‌شود، اما بی‌توجهی به سندرم پیش از قاعدگی در دختران جوان ممکن است به سرکشی در برابر پدر و مادر و اولیای مدرسه، فرار از منزل، حضور نیافتن در مدرسه، تغییرات میل جنسی و حتی گرایش به موادمخدر و الکل منجر شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که احتمال بروز تصادفات،‌ جنایت، خودکشی و مشاجرات خانوادگی در این دوره برای زنان مبتلا به این سندرم بیش از سایر اوقات است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برخورداری از برنامه ورزشی مناسب، رژیم غذایی کم نمک و کم کافئین، استفاده از ترکیبات گیاهان دارویی مانند گل پامچال، رزماری، ملاس و تخم کتان، دریافت مکمل‌های حاوی ویتامین E و B۶ را در بهبود علائم آزاردهنده سندرم پیش از قاعدگی موثر دانست و گفت: ترجیحا افراد مبتلا به این نوع علائم، بهتر است به منظور رد سایر بیماری‌هایی که دارای علائم مشابه هستند و نیز برای درمان دارویی این اختلالات رنج‌آور با پزشک خود مشاوره کنند.
hi dr!
     
  

 
زنان خانه‌دار‌مراقب آرتروز‌گردن باشند

آرتروز گردن از مهم‌ترین بیماری‌های شایع در کشور است که اتفاقا روز به روز هم در حال گسترش است گردن گذرگاه عصب‌های حسی بسیار مهم است که به سر و صورت ختم می‌شوند، ستون فقرات در گردن شامل ۷ مهره است که قابل حرکت هستند و این امکان را به ما می‌دهند

که گردن خود را به اطراف بگردانیم.
گردن به دلیل نرمی و قابلیت انحنا به آسانی می‌تواند در مواقع زمین خوردگی یا تصادف صدمه ببیند و چون گردن ایستگاهی برای گذشتن رگ‌های مهم و حساس به سر و مغز است، لذا آسیب ‌گردن سبب قطع جریان خون و مشکلات حسی می‌شود.

شیوع بیماری‌های اسکلتی و عضلانی در دوره‌های مختلف سنی و شغلی و همچنین با توجه به جنسیت، به دلایلی نظیر عوامل ژنتیکی و نوع و شیوه زندگی، متفاوت است و نمی‌توان آمار دقیقی از این بیماری‌های شایع در کشور داد، اما می‌توان گفت که بیماری سائیدگی مفاصل و استخوان‌ها و همچنین آرتروز از جمله بیماری‌های شایع عضلانی و اسکلتی است.

علاوه بر عوامل محیطی که به شغل افراد مربوط می‌شود، وجود عوامل ژنتیکی و زمینه‌ای برای بروز بیماری‌هایی نظیر رماتیسم مفصلی از علت بروز این بیماری‌ها محسوب می‌شوند. با این حال زمینه‌های ژنتیکی، اگرچه در عوارض ناشی از بیماری به صورت غیرمستقیم موثر هستند، اما دخالتی زیادی در بروز این بیماری‌ها ندارند.

به گفته پزشکان، زمانی که زمینه‌های ارثی و استعدادهای فامیلی وجود داشته باشد، دیگر نمی‌توان این شرایط را برای افراد تغییر داد اما با رعایت نکات لازم در خصوص نوع راه رفتن، نشستن، خوابیدن، بلند کردن و حمل وسایل می‌توان از بروز بسیاری از این بیماری‌های عضلانی و اسکلتی جلوگیری کرد.

در واقع علل گردن درد زیاد است که بیشترین و مهم‌ترین آن به برخی مشاغل ارتباط دارد، در زنان خانه‌دار، رانندگان کامیون، اتوبوس و افرادی که مرتب رانندگی می‌کنند امکان ابتلا به گردن درد وجود دارد.

وجود آرتروز که تعداد زیادی از افراد دچار آن هستند، باعث از بین رفتن فاصله بین استخوان‌ها شده و گردن درد ایجاد می‌کند، ورزش غلط، استفاده از متکاهای سفت و بالش‌های بزرگ، پرش شدید سر و گردن، به طرف جلو از جمله عوامل ایجاد کننده دردهای گردن است.

علت آرتروز در گردن

دکتر مرتضی روحانی، متخصص دردهای استخوانی، می‌گوید: در سال‌های اخیر به علت افسردگی، گرفتاری‌های شغلی، بدی تغذیه، عدم استفاده از میوه ، سبزی و لبنیات و عناصری نظیر فسفر، کلسیم و ویتامین‌های گوناگون و ورزش نکردن، وجود بیماری‌های مفصلی و آرتروزهای گردن درد هم مثل سایر بیماری‌های استخوان روبه افزایش است.

به گفته او متاسفانه بانوان کمتر به ورزش و پیاده‌روی علاقه دارند و بیشترین آسیب‌ها هم متوجه آنهاست و اغلب مردم فقط به رفتن نزد پزشک و گرفتن نسخه و مصرف دارو علاقه‌ دارند نه بهداشت استخوان‌ها.

روحانی ادامه می‌دهد: ورزش کردن علاج دردهاست، همچنین مصرف کلسیم و ویتامین D حتی روغن‌ ماهی، عدم مصرف خودسرانه دارو، عدم نشستن به یک حالت برای مدت طولانی، عدم استفاده از بالش‌های بلند و سفت و نخوابیدن روی شکم از مواردی محسوب می‌شوند که با دقت روی آنها می‌‌توان از بروز گردن درد جلوگیری کرد.

توصیه‌هایی به زنان خانه‌دار

زنان خانه‌دار از جمله کسانی هستند که در معرض گردن درد و آرتروز گردن هستند. به توصیه پزشکان، زنان خانه‌داری که هنگام انجام کارهای خانه به مدت طولانی سر خود را به سمت پایین نگه می‌دارند، در معرض ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند.

خم نگه داشتن سر به طرف پایین در طول روز و به مدت طولانی، موجب ایجاد فشار به مهره‌های گردن و دیسک بین مهره‌ها شده و آرتروز گردن را به دنبال دارد.

زمان بروز آرتروز گردن، معمولا پس از ۴۰ سالگی عنوان می‌شود، اما در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی در فعالیت‌های روزانه، سن ابتلا به آرتروز کاهش می‌یابد.

دکتر شهلا زاهدنژاد، متخصص فیزیوتراپی به زنان خانه‌دار توصیه می‌کند: زنان خانه‌دار جهت پیشگیری از ابتلا به آرتروز گردن، هر یک ربع ساعت، یک بار باید به گردن استراحت داده و سر را به سمت عقب برگردانند. همچنین باید سطح کار خود را بالا آورده تا مجبور به خم کردن سر و گردن نباشند.

او با بیان این که انجام یکنواخت کارهای خانه به کمر، گردن و زانو آسیب می‌رساند، ادامه می‌دهد: به زنان خانه‌دار توصیه می‌شود هنگام انجام کار خانه از ایستادن طولانی مدت خودداری کرده و چهارپایه کوچکی زیر پای خود قرار دهند.

این متخصص فیزیوتراپی به ایسنا می‌گوید: انجام حرکات ورزشی منظم و مناسب که موجب تقویت عضلات گردن شود در درمان آرتروز گردن خفیف بسیار موثر است.

مبتلایان به آرتروز گردن می‌توانند سر خود را از عقب به دیوار تکیه داده و به آرامی به دیوار فشار وارد کنند. این کار موجب تقویت عضلات گردن می‌شود. همچنین می‌توان دست خود را روی پیشانی یا در طرفین سر قرار داده و با فشار به دست، عضلات گردن را تقویت کرد.

در صورت ابتلا به آرتروز حاد لازم است از حرکات تند و غیراصولی خودداری شود. بهتر است پس از بهبود برای انجام حرکات ورزشی اقدام کرد.

همچنین وسایل گردنی آرتروز باید در کوتاه‌مدت استفاده شود، زیرا استفاده طولانی مدت از این وسایل موجب ضعف عضلات و مانع انقباض صحیح آنها می‌شود.
hi dr!
     
  

 
زنان باردار و کودکان از مراکز پزشکی هسته ای فاصله بگیرند

رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت:‌ زنان باردار و کودکان زیر پنج سال باید از نزدیک شدن به محیط های درمانی که در آن از رادیو داروها و ایزوتوپ های مختلف دارویی به منظور تشخیص و درمان بهره می گیرند تا حد امکان دور باشند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر رضا محمدی که در نخستین کارگاه آموزشی اقدامات پزشکی در اورژانس هسته ای سخن می گفت، افزود: البته مصرف مایعات به ویژه نوشیدنی های حاوی قند و یا شکر در دفع مناسب و سریع باقی مانده رادیو داروها از بدن بیماران بسیار موثر است.
نخستین کارگاه آموزشی اقدامات پزشکی در اورژانس هسته ای توسط مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری مدیریت بحران شهرداری منطقه ۶ تهران، سازمان انرژی اتمی ، آژانس بین المللی انرژی اتمی و مرکز مدیریت و حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در مرکز مدیریت بحران شهرداری منطقه ۶ واقع در پارک لاله آغاز به کار کرد و تا پنجم خرداد ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این کارگاه با هدف آشنایی پزشکان و کارشناسان با اورژانس های هسته ای برگزار می شود اظهار داشت : با توجه به اینکه پزشکی هسته ای در حیطه های مختلف از جمله رادیو دارو ، تشخیص و درمان های نوین استفاده می شود آشنایی و کسب اطلاعات گروههای پزشکی لازم و ضروری است.
محمدی افزود: آشنایی با فیزیک هسته ای(مقیاس های اندازه گیری و منابع هسته ای)،ابزار های مرتبط ،آشنایی با بروز حوادث و اثرات آن بر روی انسان و بافت های زنده و راه های پیشگیری و درمان حفاظت و ایمنی در مقابل موارد هسته ای از جمله موارد مورد بحث در این کارگاه است.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از یک صد مرکز پزشکی هسته ای در سراسر کشور مشغول اقدامات تشخیصی و درمان با داروهای رادیو اکتیو هستند که این روند نقش موثری در تشخیص به موقع و درمان بسیاری از بیماری ها دارد.
محمدی گفت: تشخیص و درمان برخی بیماریهای تیروئید همچنین تشخیص برخی از بیماریها کلیوی و مجاری ادرار، قلبی و عروق ، استخوان و مفاصل با رادیو داروها و ابزارهای تشخیصی آن امروزه در دنیا و بویژه ایران پیشرفت های خوبی داشته است.
رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه افرادی که با مواد هسته ای برخورد می کنند نیازی نیست نگران باشند اظهار داشت: برای از بین بردن آلودگی محیط و بدن افراد بهترین راه، شستشو با آب است.
به افراد شرکت کننده در کارگاه های این همایش از سوی سازمان انرژی اتمی و آژانس بین المللی اتمی ایران گواهی حضور داده می شود.
hi dr!
     
  

 
تکان شدید نوزاد برای آرام کردن او منجر به پارگی بافتهای مغز می‌شود

یک جراح مغز و اعصاب گفت: هر گونه تکان شدید به نوزادان می‌تواند خطر پارگی بافتهای مغزی را به همراه داشته باشد.

دکتر پرندوش سپهری در گفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: بافتهای گردن نوزادن تا سن ۵ ماهگی بسیار ضعیف است و در این سن نباید آنها را به سمت بالا یا جلو و عقب تکان داد؛ زیرا صدمات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

دکتر سپهری در ادامه تصریح کرد: پدیده تکان دادن نوزادان که در اصطلاح علمی به «shaken baby syndrome» موسوم است در مورد نوزادان بی قرار بیشتر اتفاق می‌افتد. والدین با تکان دادن نوزاد خود سعی در آرام کردن او دارند و این در حالی صورت می‌گیرد که بافتهای گردن، تکامل نیافته‌اند و تحمل این ناحیه کم است.

وی گفت: تکان دادن نوزاد منجر به حرکت سر و گردن شده و به بافتهای نخاعی عصبی و عروق تغذیه دهنده مغز آسیب می رساند که ممکن است خونریزی بافتهای مغزی را در پی داشته باشد.

دکتر سپهری افزود: البته این شرایط تنها تا سن ۵ ماهگی را شامل نمی‌شود و باید تا مدتها از انجام چنین حرکاتی در مورد نوزادان ممانعت کرد.

وی در ادامه به برخی از رفتارهای نابهنجار والدین در خصوص کودکان خود به ویژه وارد آوردن ضربه سنگین به سر آنها اشاره کرد و گفت: ضربه زدن با دست به سر کودک به خودی خود مشکلی برای آنها به همراه نمی آورد، اما در صورت تکرار، هسته‌های صدمات کوچک مغزی در ناحیه سر شکل می‌گیرد.

دکتر سپهری در پایان گفت: ضربه زدن به سر کودکان بیشتر از آن جهت تهدیدآمیز است که احتمال می‌رود به تشدید برخی مشکلات کوچک در مغز منجر شود و آنها را تحریک کند.
hi dr!
     
  

 
احتمال وجود خطر در حاملگی به موازات افزایش سن

این روزها بارداری در سن بالا بین زنان در حدی غیر محسوس شایع شده است. مطالعات نشان می دهد که بارداری در سنین ۴۰-۴۴ بین زنان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ به میزان ۴ % افزایش یافته است.

البته نمی توان گفت که نقصان جنین و خطرات احتمالی که مادر را در این سن تهدید می کند صددرصد است ولی خالی از اشکال نیز نخواهد بود. از جمله فاکتورهای مهم در امر بارداری که به موازات افزایش سن مادر ممکن است تغییر یابد عبارتند از:
۱- افزایش خطر سقط جنین در سن ۲۰ : ۱ مورد در هر ۱۰ زن درسن ۳۵ : ۱ مورد در هر ۵ زن درسن ۴۰ : ۱ مورد در هر ۳ زن در سن ۴۵ : ۱ مورد در هر ۲ زن تومورهای غیر سرطانی که در واقع رشد زایده در دیواره رحم است منجر به سقط جنین می شود.
۲- افزایش اختلالات کوروموزمی در سن ۲۰ : ۱ مورد از هر ۵۲۶ تولد در سن ۳۰ : ۱ مورد از هر ۳۸۵ تولد درسن ۴۰ : ۱ مورد از هر ۶۶ تولد در سن ۴۵ : ۱ مورد از هر ۲۱ تولد زنان با تمام تخمک هایی که دارند به دنیا می آیند و به موازات افزایش سن ، تخمک های آن ها نیز پیر و پیرتر می شود. و تمام اختلالات ژنتیکی به موازات پیرتر شدن تخمک افزایش می یابد. تخمک ها در تخمدان زخیره می شوند و احتمال تغییر به مرور زمان دارند.
۳- احتمال ابتلا به سندرم داون در سن ۲۵ سالگی: ۱ مورد از هر ۱۲۵۰ تولد درسن ۳۰ سالگی: ۱ مورد از هر ۱۰۰۰ تولد در سن ۳۵ سالگی: ۱ مورد از هر ۴۰۰ تولد در سن ۴۰ سالگی: ۱ مورد از هر ۱۰۰ تولد در سن ۴۵ سالگی: ۱ مورد از هر ۳۰ تولد در سن ۴۹ سالگی: ۱ مورد از هر ۱۰ تولد به موازات افزایش سن خانم ها احتمال ابتلای جنین آنها به سندرم داون افزایش می یابد. این اختلال به دلیل تقیسم بندی غلط سلولی اتفاق می ا فتد. البته انواع گوناگونی از این اختلال وجود دارد که دلایل آنها به درستی مشخص نیست.
۴- احتمال ابتلا به دیابت در دوران بارداری در سن ۲۰ سالگی: ۲۲ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۲۵ سالگی: ۳۶ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۳۰ سالگی: ۵۱ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۳۵ سالگی: ۶۷ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۴۰ سالگی: ۸۴ مورد از هر ۱۰۰۰ زن باراداری بدن را تحت فشار قرار می دهد و پانکراس باید انسولین بیشتری تولید کند. در زنان مسن تر بارداری احتمال ابتلا به دیابت را در مادر افزایش می دهد، زیرا پانکراس قادر به پاسخ گویی نیاز بدن نیست.
۵- افزایش احتمال ابتلا به پریکلامسی(پیدایش پروتئین در ادرار به همراه ادم) در سن ۲۰ سالگی: ۳۸ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۲۵ سالگی : ۳۷ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۳۰ سالگی: ۳۶ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۳۵ سالگی: ۳۹ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سن ۴۰ سالگی: ۴۸ مورد از هر ۱۰۰۰ زن این اختلال گاها مرگ آور است و دال بر افزایش فشار خون و پیدایش پروتئین در ادرار می باشد. ا گر چنین عارضه ای بروز کرد جنین باید زایمان شود تا سلامت مادر و نوزاد حفظ شود. و اما شاید بد نباشد که کمی نیز از مزایای مادر شدن در سنین میانسالی گفتگو کنیم. زنان کارمند اگر در سنین بالا بچه دار شوند این شانس را دارند که زمان بیشتری را صرف تربیت کودکان خود کنند. از طرفی توان مالی نیز به مراتب بهتر خواهد شد و موفقیت در تربیت را نیز افزایش می دهد.
salamatnews.com
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 11 از 60:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  59  60  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA