انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 13 از 60:  « پیشین  1  ...  12  13  14  ...  59  60  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)



 
مادران باردار میوه و سبزی بخورند




مصرف میوه و سبزیجات طی دوره بارداری، خطر ابتلای نوزادان به برخی از آلرژی‌های خاص را کاهش می‌دهد.


هر چه مادران در دوره بارداری خود مصرف سبزیجات و مرکبات سرشار از کاروتن بتا را افزایش دهند، خطر ابتلای فرزندان به اگزما کاهش می‌یابد.



به‌علاوه مصرف سبزیجات غنی از ویتامین E طی دوران بارداری، بهبود وضعیت تنفسی نوزادان را به همراه دارد.



در مطالعه جدید، محققان به بررسی رژیم غذایی و سوابق ۷۶۳ زن باردار که فرزندانشان به اگزما یا آلرژی‌های تنفسی ابتلا داشتند، پرداختند.



میانگین سنی مادران حدود ۳۰ سال بود و از هفته هفدهم بارداری سوابق پزشکی و اطلاعات شخصی خود را در اختیار محققان قرار دادند همچنین در فاصله ۱۶ الی ۲۴ ماهگی اطلاعات مربوط به زایمان اطفال، مواجهه با دود سیگار، تعداد برادران یا خواهران و مصرف یا عدم مصرف شیر مادر جمع‌آوری گردید.



محققان دریافتند؛ در ۲۱ درصد از کودکان هنگام تنفس صدای خس خس شنیده می‌شد یا طی ۱۲ ماه گذشته نفس کشیدن همراه با شنیدن صدای سوت در سینه کودکان بود و حدود ۱۹درصد از کودکان به اگزما ابتلا داشتند.



بر پایه این اطلاعات محققان دریافتند هر چه مصرف سبزیجات سبز یا زرد رنگ، مرکبات یا کاروتن بتا در دوره بارداری افزایش یابد، خطر ابتلای کودکان به اگزما کاهش می‌یابد.



به طور مشابه مادرانی که در دوره بارداری خود ویتامین E مصرف می‌کردند، شاهد مشکلات تنفسی کمتری در میان فرزندان خود بودند.



مطالعات نشان می‌دهد؛ افزایش مصرف سبزیجات سبز یا زرد رنگ، مرکبات و مواد ضد اکسنده مانند کاروتن بتا و ویتامین E بر جلوگیری از ابتلای مادران به اختلالات آلرژیک در دوران بارداری تاثیرگذار است.
hi dr!
     
  

 
انگشت مکیدن کودک نشانهای از احساس کمبود محبت است

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: انگشت مکیدن کودک نشانهای از احساس ناامنی و کمبود محبت یا به عنوان وسیلهای برای تسکین هیجانات کودک است.
دکتر غلامعلی افروز افزود: مکیدن شست و انگشتان دست در سال اول زندگی کودک طبیعی و نشانگر یک نوع ارتباط وابستگی عاطفی بین تغذیه و تسکین هیجانات است.



وی دامه داد: تحریک مخاط دهان در دوره شیرخوارگی و اوایل کودکی تا حدودی لذتبخش است اما هنگامی که کودک تازه به صورت نیمه خیز شروع به راه رفتن می‌کند، ممکن است زمانی که خسته، ناراحت یا دچار احساس ناامنی می‌‌کند، شست خود را بمکد.



رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار داشت: به طور کلی به تدریج تمایل کودک به مکیدن انگشت کمتر می‌شود و زمانی که کودک به سن ۵ سالگی می‌رسد، این عادت بسیار کم اتفاق می‌افتد یا این که به کلی از بین می‌رود به خصوص در بین کسانی که از سینه‌ مادر تغذیه شده‌اند.



وی تاکید کرد: باید توجه داشت که اگر مکیدن انگشت شست به صورت جدی برای مدت طولانی ادامه یابد ممکن است، مانع رشد طبیعی دندان کودک شود و باعث تغییر شکل طبیعی دندان‌ها شود اما در عین حال، مالیدن ماده‌ تلخ یا تند روی شست‌های کودک و پیچیدن تکه‌ای پارچه دور انگشتان کودک نمی‌تواند روش مطلوب و مؤثری باشد.
hi dr!
     
  

 
بهداشت جنسی زنان و دختران

با رعایت برخی نکات بهداشتی میتوانید به میزان زیادی از بروز عفونت های مجاری ادراری و مهبـلی جـلوگـیری بعمل آورید. تــرشحات طبیعی مهبل برای سلامت مهبل ضروری میباشد. در مهبل باکتریهای غیر بیماری زای طبیعی وجود دارنـد کـه وجـودشـان از بـروز عفونتهای باکتریایی و قارچی ممانعت بعمل می آورد. ترشحات طبیعی مهبل شفاف و یا سفید،رقیق و یا غلیظ بوده اما بی بو و ایجاد سوزش و خارش نمیکند.



عفونتهای باکتریایی، قارچی، انگلی و عفونتهای ادراری معمولا در زنان شایع است بطور مختصر با با علایم این بیماریها در ادامه مطلب آشنا شوید:

۱) عفونت قارچی(کلامیدیا): ترشحات سفید و پنیری شکل مهبل-تورم و درد در نواحی تناسلی-خارش شدید-مقاربت دردناک.

۲) عفونت باکتریایی:ترشحات سفید، خاکستری و زرد-بوی نامطبوع ماهی-خارش و سوزش-التهاب و تورم خفیف مهبل.

۳) عفونت انگلی(تریکومونا): خارش، سوزش و تورم شدید مهبل-ترشحات کف آلود خاکستری، زرد و یا سبز-بوی نامطبوع ماهی-درد حین ادرار و یا مقاربت جنسی.

۴) عفونت مجاری ادرار: احساس سوزش حین ادرار-وجود خون در ادرار-ادرار با بوی تند و تیره رنگ-اضطرار فراوان برای ادرار کردن حتی زمانی که مثانه نیمه پر باشد-قطره قطره آمدن ادرار-تکرار ادرار.
نکات بهداشتی ویژه دختران و زنان:
۱) پس از ادرار کردن و اجابت مزاج همیشه از سمت جلو بطرف عقب خود را بشویید. این کار از رانده شدن باکتریهای نواحی مقعد به مهبل جلوگیری میکند.

۲) در طی روز لباسهای زیر با جنس الیاف نخی بتن کنید. از پوشیدن لباسهای بدون تهویه مانند لباسهای نایلونی و ساخته شده ازسایر الیاف مصنوعی خودداری کنید. تا آنجا که ممکن است شبها بدون لباس زیر بخوابید تا مهبل با جریان هوا در تماس باشد.
۳) از پوشیدن لباسهای تنگ مانند شلوار جین، جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباسهای گشاد و راحت بتن کنید.

۴) برای شستشوی لباسهای زیر خود از شوینده های غیر معطر و ملایم استفاده کنید.

۵) از وان آب داغ و جکوزی استفاده نکنید.

۶) کاندومها و دیافراگمهای از جنس لاتکس و ژلهای اسپرم کش در برخی از زنان ایجاد تحریک میکنند که باید از سایر روشهای جلوگیری از باردار استفاده گردد.

۷) حین مقاربت جنسی از لغزنده کننده های (لوبریکیشن) پایه آب (محلول در آب) و غیر معطر استفاده کنید. از وازلین و لوبریکیشنهای حاوی سیلیکون استفاده نکنید.
لباسهای زیر خود را حداقل هر دو روز در میان عوض کنید.

۹) حتما قبل و پس از آمیزش جنسی ادرار کنید.

۱۰) از پودر تالک در اطراف مهبل استفاده نکنید زیرا که پودر تالک رطوبت را در خود نگه میدارد.

۱۱) در صورتی که از تامپون در دوران قاعدگی استفاده میکنید حداکثر آن را هر ۴-۳ ساعت یکبار عوض کنید. پیش از گذاشتن تامپون دستهای خود را کاملا بشویید. در طی خواب شبانه هیچگاه از تامپون استفاده نکنید و جای آن از پد های بهداشتی استفاده کنید.

۱۲) نوار بهداشتی (پد) را میبایست هر ۶-۴ ساعت یکبار (حداکثر ۸ ساعت) عوض کرد. پیش از گذاشتن پد نیز دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

۱۳) از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید.

۱۴) همیشه مهبل و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروبها و قارچها را سرعت میبخشد.

۱۵) بطور منظم سطح خارجی مهبل را با آب ولرم شستشو دهید. برای شستن مهبل نیازی به استفاده از صابون نمیباشد.

۱۶) حین استحمام از صابون و شامپوهای غیر معطر و ملایم استقاده کنید. از وان کف صابون نیز استفاده نکنید.

۱۷) هیچگاه لباسهای خیس و مرطوب را بتن نکنید. چنانچه لباسهایتان خیس شد فورا آن را عوض کنید.

۱۸) هنگام شامپو کردن و آب کشیدن موها حین استحمام سر خود را بسمت جلو خم کنید تا شامپو با مهبل و ناحیه تناسلی تماس نیابد.

۱۹) پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. برای این کار میتوانید از سشوار (با درجه باد سرد ) نیز استفاده کنید.

۲۰) هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید.
۲۱) از دوش مهبل استفاده نکنید. چراکه این عمل ترشحات و باکتریهای طبیعی و محافظ مهبل را میشوید.

۲۲) پس از استحمام ادرار کنید.

۲۳) از روابط جنسی پر خطر اجتناب کنید.
۲۴) در طی روز آب فراوان بنوشید. استرس و وزن خود را نیز کاهش دهید.

۲۵) مصرف روزانه ماست از بروز عفونتهای قارچی مهبل جلوگیری میکند.

۲۶) مصرف بی رویه و سر خود آنتی بیوتیکها میکروبهای مفید و طبیعی مهبل را از میان برده و زمینه ابتلا به عفونتهای قارچی را افزایش میدهد.
۲۷) خانمهای که در دوران حاملگی، شیر دهی ویائسگی میباشند و همچنین خانمهایی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند از آنجایی که سطوح هورمونهای بدن آنها دستخوش تغییر میشود میبایست بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند
hi dr!
     
  

 
تجرد و بارداری در سنین بالا خطر سرطان سینه را افزایش می‌دهد

ا‌حتمال بروز سرطان پستان در زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند یا اصلا ازدواج نمی‌کنند، بیشتر است.

این سرطان شناس افزود: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد بین ازدواج زنان و به دنبال آن آوردن فرزند با احتمال ابتلا به سرطان سینه رابطه مستقیمی وجود دارد؛ به طوری که این احتمال در زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند یا اصلا ازدواج نمی‌کنند و به تبع آن بارداری ندارند، به علت تغییرات هورمونی افزایش می‌یابد.

وی افزود: باردار شدن در زمان مناسب باعث تغییراتی در بدن و سینه‌های مادر شده و او را در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان مقاوم می‌کند و در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری را در بدن مادر کاهش می‌دهد.

نوروزی‌نیا ضمن بیان این‌که یائسگی دیررس هم ریسک ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می‌دهد، افزود: این افزایش به طور چشمگیر نیست؛ اما تاثیر آن هم غیرقابل انکار است.وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه، زایمان فرزند اول است که نباید در سنین بالا صورت گیرد.

البته لازم است قبل از بارداری بویژه در کسانی که دارای زمینه بیماری یا ریسک بالای ابتلا هستند، مشاوره ژنتیک صورت گیرد.



● استقرار برنامه ثبت سرطان در کشور

همچنین رئیس اداره سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت به استقرار نظام ثبت سرطان در کشور و نیز تشخیص زودرس سرطان‌های روده بزرگ، سینه و دهانه رحم از جمله برنامه‌های وزارت بهداشت اشاره کرد و از طرح تعیین شیوع ویروس پاپیلوم انسانی در ۱۱ استان کشور از ابتدای سال آتی خبر داد.

دکتر رمضانی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که مسیر مبارزه با سرطان از برنامه ثبت سرطان می‌گذرد، گفت: خوشبختانه برنامه ثبت سرطان در کشور مستقر شده است.

برنامه ثبت سرطان ایران سابقه‌ای طولانی دارد؛ اما با نگرش جدید برنامه ثبت سرطان، این برنامه در دو نسل (ثبت سرطان با پایه پاتولوژیک و ثبت سرطان با پایه جمعیتی) به صورت موازی دنبال می‌شود.



● برنامه‌های وزارت بهداشت

دکتر رمضانی به برنامه‌های وزارت بهداشت برای تشخیص زودرس ۳ سرطان دهانه رحم (سرویکس)، روده بزرگ (کولورکتال) و سرطان سینه (برست) اشاره کرد و گفت: سرطان سرویکس از جمله سرطان‌هایی است که هرچند در دنیا بسیار شایع است؛ اما میزان بروز آن در ایران فعلا پایین است.

وی روند بروز سرطان سرویکس در ایران را رو به افزایش دانست و افزود: زمانی میزان بروز اختصاصی سرطان سرویکس (ASR) در ایران یک بود که این شاخص اکنون ۲.۱۴ است و هر سال زیادتر می‌شود. در مجموع باید گفت تغییر رفتارهایی که ممکن است در کشور ایجاد شود، می‌تواند میزان بروز این سرطان را افزایش دهد.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت از تدوین برنامه پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان سینه خبر داد و گفت: این برنامه به دفتر وزیر ارائه شده است. با نهایی شدن این برنامه، این وعده داده می‌شود که در هفته سرطان سال بعد جشن ملی شدن برنامه پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان سینه را خواهیم گرفت.
دکتر مهرداد نوروزی‌نیا
hi dr!
     
  

 
روش افزایش بهره هوشی کودکان از هنگام بارداری تا پایان دوسالگی

با به کارگیری ۳۰ شیوه ساده از هنگام بارداری تا پایان دوسالگی افزون بر رشد جسمانی مناسب، زمینه های افزایش بهره هوشی کودکان را تقویت کنید. از آنجا که پایه ریزی و شکل گیری رشد جسمانی و ذهنی کودکان از هنگام بارداری تا پایان دو سالگی است، به کارگیری این ۳۰ شیوه به طور هماهنگ به رشد همه جانبه و مناسب کودک کمک می کند.

▪ در هنگام بارداری
۱) تیروئیدتان را آزمایش کنید زیرا کم کاری خفیف تیروئید در خانمهای باردار سبب کاهش معنی داری در هوش کودکان می شود.
۲) کولین مصرف کنید، این ماده مغذی در گوشت، تخم مرغ و حبوبات وجود دارد.
۳) ویتامین هایی را که پزشک در دوران بارداری برای شما تجویز می کند مصرف کنید.
۴) با جنین خود حرف بزنید و او را صدا کنید.
۵) از نوشیدن قهوه و خوردن دارو بدون تجویز پزشک اجتناب کنید.
▪ در شش ماهه نخست پس از تولد به این نکات توجه داشته باشید؛
۶) فرزندتان را با شیر مادر تغذیه کنید.
۷) در صورت بروز افسردگی بعد از زایمان ، برای درمان آن اقدام کنید.
۸) منابع غنی از آهن مانند گوشت، سبزیجات، تخم مرغ و میوه های تازه مصرف کنید.
۹) در زمان شیردهی خوردن غذاهای حاوی ویتامین۱۲ B مانند مخمر، نان، غذاهای دریایی و تخم مرغ را فراموش نکنید.
۱۰) برای کودکتان موسیقی به ویژه موسیقی سنتی و کلاسیک پخش کنید.
۱۱) کودک را ماساژ دهید ، مطالعات نشان داده اند که ماساژ روزانه کودکان رشد مغزی آنان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
▪ از شش ماهگی تا یک سالگی کودک چه کنیم؟
۱۲) با کودکتان به طور مستقیم و چشم در چشم صحبت کنید.
۱۳) معنای لغات را با اشاره ارتباط دهید ؛ به طور مثال هنگامی که نام چیزی را می برید به آن اشاره کنید یا کودک را در مقابل آن نگه دارید.
۱۴) با هدیه های مخصوص کودکان، او را تشویق کنید.
۱۵) اجازه آزادی حرکت به کودکان بدهید، بگذارید که آنها کنجکاوی غریزی شان را همواره به کار برند.
۱۶) تشخیص و فرق گذاری بین اشیا را به کودکتان با پرسش و گفتن جواب درست بیاموزید.
۱۷) کودکان از آموزش اجباری خوششان نمی آید، از آن بپرهیزید.
۱۸) هنگامی که فرزندتان احساس خستگی کرد، آموزش را قطع کنید.
▪ دوران یک تا دو سالگی کودک
۱۹) کودکان را با غذاهای سرشار از آهن تغذیه کنید.
۱۰) به کودکان میان وعده های سالم و مغذی بدهید و از دادن میان وعده های بی فایده مانند پفک و چیپس به کودک خودداری نمایید.
۲۱) برای کودکتان کتاب بخوانید.
۲۲) در حضور او مطالعه کنید.
۲۳) برای او اسباب بازی های کمک آموزشی تهیه کنید.
۲۴) با کودک خود بازی کنید. شرکت در بازی های دسته جمعی ، مهارت های هوش اجتماعی کودک را افزایش می دهد.
۲۵) مطمئن شوید کودکتان خوب استراحت کرده است، خوابیدن دستکم ده ساعت در شبانه روز برای او لازم است.
۲۶) هنگامی که با کودکتان صحبت می کنید صداهای اضافی مانند رادیو و تلویزیون را خاموش کنید و نور را در حد متوسط نگاه دارید.
۲۷) درخواست های تکراری کودک را اجابت کنید. تکرار ارتباط نورون ها را در مغز تقویت می کند بنابراین اگر برای چندمین بار از شما می خواهد کتابی را برایش بخوانید ، بدون اصرار و پافشاری روی خواندن یک داستان دیگر ، آن را برای او بخوانید.
۲۸) وقتی کودک نوپای شما به چیزی اشاره می کند و نامش را می پرسد در جوابش به او اطلاعات بیشتری بدهید. به طور مثال: آن یک توپ است، یک توپ آبی با خط های قرمز.
۲۹) در تربیت کودک انضباط همراه با محبت فراوان داشته باشید.
۳۰) هرگز به کودکتان نگویید «تو چیزی نمی فهمی» زیرا اگر کودک آن را باور کند، حرف شما تحقق خواهد یافت.
hi dr!
     
  

 
مروری بر کولیک شیرخواران

کولیک شیرخواران


کولیک شیرخواران یکی از شکایات شایعی است که باعث می‌شود مادران کودک خود را نزد پزشک اطفال ببرند این مبحث نیاز به تحقیقات وسیع‌تری دارد و تاکنون نظر قطعی برای علت و اداره آن داده نشده این مبحث خلاصه‌ای از تحقیقات انجام شده در این زمینه می‌باشد:با وجود اهمیتی که این بیماری از نظر شیوع و از نظر استرس ایجاد شده دارد

هنوز علت کلی برای آن شناخته نشده است بنا به توصیفی که مادران دارند: شیرخوار ظاهراً سالم است ولی یک‌باره صورتش برافروخته شده پاهایش را به داخل شکم جمع کرده و شروع به گریه و جیغ زدن می‌کند و این حالت به مدت ۳۰ ـ ۲۰ دقیقه ادامه پیدا می‌کند و سپس به‌طور ناگهانی قطع می‌شود. بعضی کولیک‌ها عمدتاً در عصرها به‌وجود می‌آیند. اکثر کولیک‌ها به‌طور خودبه‌خود بعد از سه‌ماهگی برطرف می‌شوند.محققین تعریف‌های متفاوتی ارائه داده‌اند طبق تعریف Wessels کولیک معمولاً با گریه ۳ ساعته یا بیشتر در هر روز یا سه روز یک‌بار در طول یک دوره سه‌هفته‌ای یا بیشتر می‌باشد. در حال حاضر این تعریف پذیرفته شده است.شیوع: میزان شیوع متفاوت است از ۱۹ـ۵ درصد گزارش شده طبق مطالعات اخیر در برزیل ۱/۸۰% از مادرانی که خود علت گریه شیرخوار را کولیک تشخیص داده بودند طبق ملاک‌های Wessels تنها ۳/۱۶% دچار کولیک بودند. علت اختلاف در میزان شیوع به‌علت تعریف‌های گوناگونی است که از کولیک ارائه شده است.
علل و عوامل ایجادکننده:
علت‌های مختلف برای کولیک در نظر گرفته شده است که عمدتاً می‌توان آنها را به دو دسته تقسیم کرد:
۱. علل مربوط به دستگاه گوارش
۲. علل دیگر (غیرگوارشی)
علل غیرگوارشی
الف) عوامل عصبی‌روانی
که شامل ارتباط شیرخوار با محیط، تجربه ناخوشایند مادر در دوران بارداری و هنگام زایمان و تجربه ناخوشایند مادر در دوران بارداری و هنگام زایمان و تجربه ناخوشایند مادر از روابط جنسی، البته عواملی مانند تحصیلات مادر، سن والدین و شرایط محیطی می‌توانند دخالت داشته باشند.
ب) فیزیولوژی طبیعی و غیرطبیعی:
بعضی‌ها معتقدند که علل بیولوژیکی و رفتاری نسبت به عوامل جسمی در ایجاد کولیک مؤثرترند. Kirjavainen گزارش کرد که سیستم عصبی در شیرخواران کولیک طبیعی است با این وجود Lehtonen گزارش کرده بود که در ۵۸ شیرخوار کولیی که مورد بررسی قرار گرفته‌اند کاهش عملکرد کیسه‌صفرا مشاهده شده است.
ج) ارتباط کولیک با پریود مادر:
بعضی از مادران در دوره پریود تحریک‌پذیرتر می‌شوند ممکن است در این دوره از تغذیه تکمیلی استفاده کنند که البته دلیل ثابت‌شده‌ای نیست که بتوان گفت تغذیه تکمیلی باعث ایجاد کولیک شده است.
علت‌های دیگر:بنا به گزارش Kurtogle تغییراتی در ۵ اسید هیدروکسی استیک در مبتلایان به کولیک دیده شده است. البته Gan افزایش این ماده را وابسته به پدیده سردرد میگرنی گزارش نموده است. در مادران سیگاری ریسک ابتلا شیرخوار به کولیک نسبت به مادران غیرسیگاری دوبرابر می‌باشد. همچنین رژیم غذائی مادر به‌خصوص اگر شامل شکلات و آب‌میوه باشد می‌تواند مؤثر باشد البته علت دقیق آن مشخص نشده است. عده‌ای وزن پائین هنگام تولد (LBW) را مؤثر می‌دانند.
عوامل مربوط به دستگاه گوارش:
الف) تغذیه
روش‌های نادرست تغذیه مانند استفاده از شیشه، شیردادن به‌صورتی‌که کودک دراز کشیده باشد، نگرفتن آروغ شیرخوار بعد از شیردهی می‌توانند مؤثر باشند طبق تحقیقات، شیرخوارانی که در شش ماه اول با شیرمادر تغذیه نمی‌شوند درصد ابتلایشان به کولیک ۸۶/۱ برابر نسبت به شیرخوارانی که منحصراً با شیرمادر تغذیه می‌شوند بیشتر است.
ب) حساسیت:
طبق تحقیقات در شیرخوارانی که با شیرگاو تغذیه می‌شوند حساسیت به پروتئین وی (whey) مشاهده شده است و این می‌تواند عامل موثری در ایجاد کولیک باشد هر چند این نظریه کاملاً به اثبات نرسیده ولی علائم افزایش ابتلا به بیماری‌های آلرژیک در شیرخواران کولیکی بیشتر است. با وجود این در تحقیقات جدید افزایش علائم حساسیت مشاهده شده است.(افزایش IgE ـ تست پوستی ـ رینیت آلرژیک ـ آسم ـ عطسه و خس‌خس سینه)
ج) سوءجذب لاکتوز
محققینی که روی تست‌های تنفسی هیدروژن کار می‌کنند اختلال در جذب لاکتوز را گزارش کرده‌اند. سوءجذب لاکتوز می‌تواند باعث افزایش سطح متان در شیرخواران کولیکی شود. مشاهده شده که دفع متان باعث کاهش علائم کولیک می‌شود.
د) جذب ماکرومولکو‌ل‌ها:
طبق بعضی از تحقیقات مخاط روده کولیکی‌ها قدرت نفوذ بالاتری نسبت به ماکرومولکول‌ها دارند.
ه) هورمون‌های روده باریک:
هورمون‌های روده باریک نظیر موتیلین و هورمون VIP (تحریک کننده پپتید روده‌ای) در شیرخواران کولیکی به‌صورت غیرطبیعی افزایش داشته است Lothe نشان داده که فیزیولوژی گوارشی مبتلایان به کولیک در روزهای اول تولد غیرطبیعی می‌باشد.حالات مختلفی که ممکن است با کولیک اشتباه گرفته شود نظیر دیورتیکول مکل (با سونوگرافی در شش‌ماه اول به‌خصوص در شیرخواران دختر می‌توان تشخیص داد) و یا ممکن است کولیک به‌صورت رفلکس گاستروازوفاژیک (GER) گزارش شود.
درمان کولیک:
با وجود این که کولیک خطری برای سلامتی شیرخوار ندارد ولی اضطراب زیادی برای خانواده ایجاد می‌کند با همه این اوصاف هیچ علت درمانی برای کولیک شناخته نشده و تنها عامل پیشگیری عمده می‌تواند تغذیه با شیرمادر باشد البته روش‌های زیادی پیشنهاد شده مانند تغییر فرمول شیر، دارو درمانی، تغییر وضعیت نوزاد در هنگام تغذیه و کمک‌گرفتن از مانورهای دستی.باید به خانواده اطمینان داد که خطری برای شیرخوار وجود ندارد و مزایای تغذیه با شیرمادر و روش‌های تغذیه صحیح را برای مادر بیان کرد که شامل تغذیه انحصاری با شیرمادر در شش‌ماه اول، منع مصرف شیشه، گرفتن آروغ شیرخوار بعد از شیردهی و خواباندن او به پهلوی راست می‌باشد.
درمان داروئی:
یک داروی مؤثر دی‌سیکلومین است که البته عوارض جانبی برای آن گزارش شده. سایر داروها نظیر سایمتیکون، هماتروپین، متیل برومید و فنوباربیتال هم می‌توانند مؤثر باشند. داروئی که اخیراً گزارش شده برومیدسیمتروپیوم است.
درمان‌های متفرقه:
بعضی داروهای گیاهی مانند چای هربل، روغن رازیانه، شیره دانه‌ها و ساکاروز مؤثر می‌باشند در یک تحقیق سیستماتیک در ارزیابی تأثیرات تغذیه دارودرمانی و مداخلات رفتاری مشاهده شده که کولیک را می‌توان با دادن توصیه‌های لازم و کاهش تحریک و تغذیه یک‌هفته‌ای با شیرهای هایپوآلرژیک درمان کرد.
مانورهای دستی:
در بعضی از تحقیقات مشاهده شده که استفاده از مانورهای Chiripractic spinal (درمان از طریق دست‌کاری در ستون‌مهره‌ها) مؤثر بوده است.
نتایج کوتاه و بلندمدت کولیک:
کولیک شیرخواران معمولاً یک وضعیت خوش‌خیم می‌باشد که علائم آن بعد از ۴ـ۳ ماهگی کاهش می‌یابد Sloman و همکارانش گزارش کردند که علائم بیماری در سال اول تولد متوقف و الگوی خواب معمولاً در سن ۷ـ۲ ماهگی طبیعی می‌شود.
نتیجه:کولیک شیرخواران معمولاً عارضه‌ای است با علل مختلف که اغلب غیرگوارشی است این مشکل معمولاً خوش‌خیم بوده و بعد از ۳ تا ۴ ماهگی برطرف می‌شود.البته ممکن است یک علت غیرمعمول نیز در پشت این عارضه پنهان شده باشد. درمان کولیک شیرخواران با برومید سیمتروپیوم که امید تازه‌ای را در درمان به‌وجود آورده نیاز به تحقیقات وسیع‌تری دارد.
فاطمه باقری(کارشناس مامائی ـ مسئول واحد آموزش و مشاوره شیردهی مرکز آموزش درمانی حضرت زهرا (س))



فصلنامه شیر مادر
hi dr!
     
  

 
ذرات گرد و غبار در دراز مدت باعث ابتلا به بیماریهای عروقی می شود

در پی قرارگیری شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «اضطرار»، یک فوق تخصص قلب و عروق گفت: به علت آثار تحریکی ذرات ریز گرد وغبار بر جداره عروق، این ذرات در بلندمدت باعث بیماری های عروقی می شوند.

دکتر محمدرضا محمدحسنی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: میزان آسیب وارد شده به عروق بر حسب سن فرد متفاوت است اما کودکان و افراد مسن بیشترین آسیب را می بینند.
وی توصیه کرد: در شرایط افزایش ریزگردها در هوا، افراد تا حد امکان از منزل خارج نشوند و از سفرهای غیرضروری شهری اجتناب کنند اما اگر مجبور به حضور در فضای باز هستند از ماسک استفاده کنند.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: ماسک های معمولی در پیشگیری از ورود ریزگردها به بدن موثر نیستند اما ماسک های توصیه شده از سوی پزشکان می تواند از ورود ذرات ریز گردوغبار به بدن جلوگیری کنند چرا که این ذرات می تواند حتی باعث اختلال در ضربان قلب شود و زمینه بروز حملات قلبی را در افراد مسن و بیماریهای قلبی به وجود آورد.
وی افزود: افراد در صورت دچارشدن به علائم بیماریهای تنفسی و قلبی هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند و هنگامی که داخل خودرو هستند شیشه های آن را بالا بکشند و از دستگاه تهویه استفاده کنند.
محمدحسنی در پایان با اشاره به تاثیر افزایش ذرات ریز گرد وغبار بر اعضای دیگر بدن گفت: این ذرات بیشترین تاثیرمنفی را بر دستگاه تنفسی انسان می گذارند و زمینه ساز ابتلای افراد به عفونت های دستگاه تنفسی، سردرد، حساسیت های چشمی و واکنش های آلرژیک می شوند.
hi dr!
     
  

 
مراقب لامپ های کم‌مصرف غیراستاندارد باشید

سازمان بهره‌وری انرژی ایران نسبت به وجود لامپ‌های کم‎‌مصرف غیراستاندارد در بازار هشدار داد و اعلام کرد که مردم در خرید لامپ‌های کم‌مصرف به این مقوله توجه کنند.

به گزارش مهر، سازمان بهره‌وری انرژی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در حالی که با اجرای طرح بزرگ هدفمند کردن یارانه ها، موضوع صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های مربوطه مورد توجه ویژه همگان قرار گرفته است، استفاده از وسایل و محصولات با بهره‌وری انرژی بالا، ضمن حفظ نیازها و خواسته‌های مصرف‌کنندگان به تحقق این مسئله کمک شایانی خواهد کرد.

در این راستا اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در بخش روشنایی کشور در خصوص ضرورت استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف به جای لامپ‌های رشته‌ای انجام و بر این مسئله نیز تاکید شده است که در صورت استفاده از لامپ های کم مصرف استاندارد به جای لامپ های رشته ای، حداقل ۸۰ درصد در مصرف انرژی و ۷۵ درصد در هزینه های برق مصرفی مربوط به روشنایی صرفه‌جویی خواهد شد.

نکته قابل توجه، چگونگی تشخیص یک لامپ کم‌مصرف استاندارد از لامپ کم‌مصرف غیر استاندارد در هنگام خرید از سوی مصرف‌کنندگان است؛ بنابراین به موازات اقدامات گسترده و بسیار جدی که سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با همکاری سایر ارگان‌های ذیربط نظیر گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در زمینه جلوگیری از ورود، توزیع و فروش لامپ‌های کم‌مصرف غیر استاندارد در دستور کار خود قرار داده‌اند، مصرف‌کنندگان نیز می‌توانند با توجه به برخی نکات در هنگام خرید لامپ کم‌مصرف، از حداقل کیفیت لامپ اطمینان یافته و همکاری و مشارکت خود را در خصوص حذف لامپ غیراستاندارد از سطح بازار کشور به انجام رسانند.

در این اطلاعیه آمده است که وجود علامت یا نشان استاندارد بر روی لامپ، وجود جدول برچسب انرژی بر روی جعبه لامپ و همچنین اشاره به برچسب انرژی A، عدم امکان جدانمودن بخش تیوب از بخش بالاست و کلاهک لامپ به هر طریق ممکن، درج شارنوری مناسب بر روی جعبه لامپ از جمله این ویژگی‌ها است.

در این راستا مصرف‌کنندگان می‌توانند با ضرب عدد ۶۰ در توان درج شده بر روی لامپ، حداقل شارنوری لامپ را به دست آورده و با مقایسه این عدد با شارنوری درج شده بر روی لامپ (بر حسب لومن)، از نور مناسب لامپ کسب اطمینان کنند.
hi dr!
     
  

 
آلودگی صوتی در تهران، مشهد و اصفهان بیش از حد مجاز است

دبیر اجرایی دهمین کنگره سراسر ی شنوایی‌شناسی ایران گفت: آسیب های صوتی در مراکز پر جمعیت تهران، اصفهان و مشهد بیش از حد مجاز است و در مراکز صنعتی نیز به مراتب بیش از محیط های شهری است.

به گزارش فارس، نیما رضازاده در حاشیه دهمین کنگره سراسری شنوایی شناسی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این کنگره هماهنگی‌هایی بین حوزه‌های صنعت و گروه‌های حرفه‌ای پزشکی از جمله شنوایی‌شناسی با نهادهای دیگر از جمله شهرداری برای پیشگیری از عارضه‌های آلودگی صوتی با تبادل نظر و ایجاد راهکار صورت می‌پذیرد زیرا در حال حاضر آسیب‌های شنوایی محیط‌های صنعتی کشور به مراتب بیشتر از محیط‌های شهری با وجود ترافیک‌های سنگین در کلانشهرها است.

وی ادامه داد: مسئله دیگری نیز در مبحث کاهش عوارض شنوایی‌سنجی مربوط به کاهش وسایل نقلیه در مناطق شهری پرجمعیت باید صورت پذیرد و در این راستا افرادی که به طور اجبار باید در چنین محیط‌هایی فعالیت کنند باید از محافظ‌های صوتی که در کلینیک‌های شنوایی‌سنجی قابل دسترسی است استفاده کنند تا از آلودگی‌های صوتی که باعث عارضه در گوش‌هایشان می‌شود تا حدودی جلوگیری شود.

رضازاده در پاسخ به این پرسش که آمار بیماران مبتلا به عارضه‌های شنوایی در کشور به چه تعداد است گفت: در حال حاضر آمار دقیقی در این راستا وجود ندارد ولی امیدواریم بعد از اجرای دهمین کنگره سراسری شنوایی‌شناسی ایران این مسئله یعنی جمع‌آوری آمار دقیق از بیماران عارضه‌های شنوایی محقق شود.

دبیر اجرایی دهمین کنگره سراسری شنوایی‌شناسی ایران اظهار داشت: در مجموع در مراکز پرجمعیت کشور از جمله استانهای تهران، مشهد و اصفهان آلودگی صوتی از حد مجاز بیشتر است که این امر در خیابانها و به خصوص مترو صدق می‌کند ولی در نهایت ۲ تا ۳ درصد از آلودگی‌های صوتی ناشی از ترافیک است.

رضازاده خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مکانهایی که باعث مشکلات شنوایی در افراد می‌شود محیط‌های صنعتی است به طوری که در حال حاضر در کشور آلودگی صوتی محیط‌های صنعتی بیشتر از محیط‌های شهری مانند خیابانها بر روی گوش افراد ایجاد مشکل می‌کند.
hi dr!
     
  

 
حجاج بعد از نماز دست ندهند

زائران تا حد امکان این کار را در ایام حج انجام ندهند چون حجاج از کشورهای گوناگون با بیماری های عفونی و ریوی مختلف به این مناسک می آیند و مصافحه امکان انتقال این بیماری ها را افزایش می دهد.

دکتر مرتضی ایزدی در گفت وگو با ایسنا ادامه داد: واکسن هایی که حجاج دریافت می کنند بدن آنان را به طور کامل در برابر بیماری ها ایمن نمی کند، چرا که واکسن در بهترین شرایط،۹۰ درصد ایمنی ایجاد می کند این در حالی است که سطح ایمنی بدن افراد مسن، پایین تر از جوانان است.

بنابراین با توجه به آمار بالای زائران مسن و سالخورده در حج تمتع سال جاری، آنان نباید پس از نماز با حجاج دست بدهند.

وی به زائران توصیه کرد در صورت بروز علائم سرماخوردگی در آنان از ترک محل اقامت خود تا بهبود نسبی خودداری کنند.

وی با بیان این که زائران سالخورده همراه اعضای کاروان از محل اقامت خود خارج شوند، اضافه کرد: برخی از آنان تا حدی دچار بیماری دمانس(زوال عقل) هستند بنابراین بهتر است همراه همسفران خود از هتل خارج شوند.
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 13 از 60:  « پیشین  1  ...  12  13  14  ...  59  60  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA