انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 31 از 60:  « پیشین  1  ...  30  31  32  ...  59  60  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)



 
کاهش مرگ ومیر با رژیم غذایی پرفیبر

بررسی ها در طی نه سال نشان داده که افرادی که در رژیم غذایی خود از فیبر بیشتری استفاده می کنند ،کمتر در معرض مرگ و میر قرار می گیرند در مقایسه با کسانی که از فیبر کمتری استفاده می کنند.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران ” ایسکانیوز ” به نقل از medicalnewstodayرژیم غذایی غنی شده از فیبر از دیرباز برای حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید بوده است.

این رژیم غذایی هم چنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها کمک می کند.

در حال حاضر مطالعات جدید نشان داده که رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند خطر مرگ ناشی از بیماری های قلب و عروق و نیز بیماری های عفونی و تنفسی را کاهش دهد.

مطالعه بر روی تعداد زیادی از مردان و زنان در سنین بین ۵۰ – ۷۱ سال در موسسه ملی سرطان با بررسی وضعیت غذایی انجام شده است.

پس از نه سال به دنبال تعیین علت ۱۱۰۰۰کشته ،محققان به این نتیجه رسیدند که رژیمی شامل فیبر با تغییر ماهیت محتویات دستگاه گوارش با تغییر مواد مغذی وشیمیایی جذب بدن می شود.

فیبر محلول در آب ، به یک ماده ژلاتینی تبدیل می شود که یک ماده چسبناک است و توسط باکتری های موجود در دستگاه گوارش تخمیر می شود.

فیبر نامحلول حجیم است و تخمیر نمی شود، اگرچه عمده منابع غذایی ما فیبر نامحلول شامل لیگنین است ولی فیبرهای محلول می توانند سرنوشت و سوخت و ساز بدن را تغییر دهند.

فیبرهای غذایی شیمیایی شامل پلی ساکاریدهای غیر نشاسته و بسیاری از اجزای گیاهان شامل اینولین، لیگنین ، واکس و… است .

مزایای استفاده از فیبر این است که در طول تخمیر فیبر محلول و نامحلول در دستگاه گوارش کمک به افزایش حجم، نرم کردن و کوتاه شدن زمان حمل و نقل مدفوع از طریق دستگاه گوارش می شود.

افرادی که روزانه حداقل ۲۶ گرم در روز فیبر مصرف می کنند ۲۲درصد کمتر از دیگران دچار مرگ و میر می شوند. و نیز مردان و زنانی که از میزان بیشتری فیبر استفاده می کنند کمتر به بیماری های قلبی و عروقی و نیز تنفسی و عفونی مبتلا شدند. فیبرهایی که از دانه های گیاهی به بدن می رسد بسیار مفیدتر است.

لازم به ذکر است فیبر در اصطلاح پزشکی به مخلوطی که شامل سلولز، همی سلولز، لنین و پکتین است گفته می شود.

به همین علت استخراج فیبر از مواد طبیعی خوراکی برای مصارف پزشکی ودرما نی بسیار مشکل است. اغلب مواد خوراکی طبیعی مانند حبوبات، غلات کامل (گندم، سبوس و جوی سبوس دار)، دانه ها،میوه ها و سبزی ها دارای فیبر هستند.

iscanews
hi dr!
     
  

 
التهاب شکمی و افزایش لخته های خونی

طبق گزارش های منتشر شده در مجله Gut، بیماری التهابی شکم خطر بروز لخته های خونی را در پاها و ریه ها ۲ برابر افزایش می دهد.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”، به نقل از medindia، بیماری التهابی شکمی معولاً به بیماری هایی اتلاق می شود که شامل بیماری های روده بزرگ و کولیت روده می گردد.

ایجاد لخته های خونی در ناحیه پاها و ریه ها از هر ۱۰۰۰ نفر تنها در ۲ نفر ایجاد می شود و بروز آن در کشورهای توسع یافته بیشتر است.

از عوامل پرخطری که احتمال بروز لخته های خونی را افزایش می دهند می توان به شکستگی های استخوانی، سرطان، عمل جراحی و بارداری اشاره کرد.

محققان دریافتند که افراد مبتلا به بیماری التهابی شکمی ۲ برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند ک هدر جوانان بیشتر دیده می شود.

ولی ایجاد این لخته های خونی معمولاً در افراد سالمند مشاهده می شود و ارتباطی با التهاب شکمی ندارد.

انسداد جریان خون ریوی بر اثر بروز لخته های خونی در جوانان زیر ۲۰ سال می تواند کشنده باشد و در افراد مبتلا به التهاب های شکمی این خطر ۶ برابر بیشتر است.

بیماری التهابی شکمی یک عامل مستقل برای بروز لخته های خونی محسوب می شود و علی رغم در نظر گرفتن عواملی چون بیماری های قلبی عروقی، دیابت، نارسایی قلبی و استفاده از روش های درمانی جایگزین هورمونی، این مشکل حدود ۸۰ درصد از مبتلایان به لخته های خونی پاها و ریه ها را تشکیل می دهد.

iscanews
hi dr!
     
  

 
تاثیر لیموترش بر زردی کودکان

مادران با خوردن چند عدد لیمو ترش قبل از هر بار شیردهی به نوزادشان موجب از بین رفتن زردی (یرقان) در کودکانشان می شوند.

اهمیت زردی در این است که ماده بیلی روبین که باعث رنگ زرد پوست می شود اگر از حدی بالاتر برود، در مغز نوزاد رسوب می کند و باعث صدمات جبران ناپذیر همچون فلج مغزی و عقب ماندگی ذهنی می شود. این رنگ دانه به طور طبیعی بر اثر تخریب سلول های قرمز خونی پیر شده ایجاد می شود.

اما در برخی بیماری ها، این رنگ دانه در خون تجمع یافته و سبب زرد شدن رنگ پوست می شود، برخی شرایط احتمالی که سبب بروز این وضعیت می شوند عبارت اند از : هپاتیت ( التهاب کبد) ، انسداد یا ناهنجاری در مجاری صفراوی، و برخی از انواع کم خونی .

تغییر رنگ پوست اغلب با تیره شدن ادرار همراه است. این پدیده به این علت اتفاق می افتد که رنگ دانه انباشته شده در خون به داخل ادرار سرریز می کند. همچنین ممکن است همراه این علائم ، مدفوع نیز کمرنگ شود ؛ زیرا دیگر رنگ دانه ای برای تیره کردن رنگ مدفوع روده وجود ندارد.

زردی همچنین در یک سوم نوزادان در طی هفته اول بعد از تولد دیده می شود. این زردی ،” زردی فیزیولوژیک ” نام دارد.

تقریباً در تمام این نوزادان هیچ بیماری زمینه ای وجود ندارد وعلت بروز آن تنها این است که کبد و دستگاه گوارش کودک در حال تطابق یافتن با زندگی خارج رحمی است.

زردی فیزیولوژیک در نوزادانی که شیرمادر می خورند بیشتر دیده می شود و بعد از بررسی های لازم توسط پزشک ، اغلب نکته نگران کننده ای یافت نمی شود.

اولین جایی که زردی در آن دیده می شود چشم ها است و پس از بهبودی هم آخرین جایی که از زردی پاک می شود چشم ها هستند.

اگر نوزاد در ۲۴ ساعت اول تولد زرد شود حتماً غیرطبیعی است و می بایست هرچه سریع تر پزشک را از این قضیه مطلع کرد چون ممکن است زردی خیلی سریع افزایش یابد.

این فاجعه با مراجعه سریع به پزشک و انجام نور درمانی و در موارد بسیار شدید تعویض خون نوزاد به راحتی قابل جلوگیری می باشد.

در مدتی که نوزاد زرد است بهتر است شیردهی زود به زود و با فواصل زمانی کمتر صورت گیرد. توجه کنید که دادن آب و آب قند باعث بدتر شدن زردی خواهد شد.

تمامی مادرانی که با این مشکل روبرو هستند توصیه میشود که با استفاده و خوردن لیمو ترش باعث حل مشکل خود و نوزادشان شوند.

باید دانست که لامپ های مهتابی معمولی خانگی اثری در درمان زردی ندارند و نوردرمانی می بایست در بیمارستان و یا در شرایط خاصی که پزشک تجویز کند با دستگاه مخصوص فتوتراپی در منزل انجام گیرد.

iscanews
hi dr!
     
  

 
با خیال راحت گوشت قرمز بخورید!

محققان در بررسی های اخیر خود تصور اشتباهی را که مدت ها مصرف گوشت قرمز را با افزایش خطر بروز حملات قلبی و سرطان مرتبط می داد، رد کردند.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"، به نقل از medindia، محققان انگلیسی معتقدند که مردم معمولاً مقداری گوشت قرمز مصرف می کنند که عموماً مشکلی برای آن ها ایجاد نمی کند و ارتباطی با بروز بیماری در آن ها ندارد.

روش های زراعت مدرن میزان چربی گوشت قرمز را کاهش داده اند که این مقدار چربی حتی در جوجه ها کم تر هم می شود و این در حالی است که گوشت قرمز حاوی مواد مغذی و حیاتی بسیاری همچون آهن است.

محققان بر این باورند افراد گیاهخواری که از پنیر چدار استفاده می کنند، ۷ برابر بیش از مصرف گوشت قرمز چربی دریافت می کنند.

مصرف گوشت قرمز نسبت به ۳۰ سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و این کاهش مصرق در انگلیس بیش از سایر کشورهای اسپانیا، سوئد، فرانسه و ایتالیا بوده است.

تحقیقات حاکی از آن است که میان مصرف گوشت قرمز و بروز بیماری های قلبی عروقی هیچ ارتباطی وجود نداشته و در واقع حاوی اسیدهای چربی است که می تواند از قلب محافظت کند.

===========================

غلات همراه با شیر !
مطالعات نشان می دهد که مصرف غلات به همراه شیر به عنوان صبحانه می تواند یک راه کار سالم برای شروع روز باشد.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"، به نقل از medindia، به گفته محققان انگلیسی صبحانه کلید داشتن یک زندگی سالم است که کیفیت تغذیه روزانه شما را تعیین می کند.

محققان بر این باورند که شروع یک صبح خوب می تواند با مصرف غلات باشد که می توانید آن را با یک کاسه شیر ترکیب کنید و در ادامه روز هم از مواد غذایی شیرین استفاده نمایید.

غلات منبع خوبی از کلسیم و سایر مواد مغذی اصلی مورد نیاز بدن مانند فیبرها، پروتئین و کربوهیدرات ها هستند. محققان مطالعات خود را روی ۱۲ هزار و ۶۸ فرد ۱۹ تا ۶۴ ساله انجام دادند.

نتایج به دست آمده نشان داد از هر ۵ نفر، ۱ نفر در وعده صبحانه از غذای جامد استفاده نمی کند، یک سوم غلات را انتخاب می کنند و ۴۵ درصد صبحانه فاقد غلات را ترجیح می دهند.

پرطرفدارترین ماده ای که افراد ترجیح می دهند در صبحانه مصرف کنند چای یا قهوه است که ۸۴ درصد از افراد را به خود اختصاص می دهند.

۸۲ درصد تمایل به خوردن شیر، ۳۹ درصد شیر همراه با غلات، ۳۳ درصد نان و ۱۴ درصد میوه دارند. زنان کم تر از مردان تمایل به خوردن نان، سوسیس یا تخم مرغ دارند و میوه را ترجیح می دهند.

صبحانه باعث مصرف کم تر چربی و کربوهیدرات در طول ۲۴ ساعت می شود و افرادی که صبحانه را مصرف می کنند رژیم غذایی سالم تری دارند.

iscanews
hi dr!
     
  

 
مصرف زیاد پنیر خطرناک است

متخصصان علوم پزشکی در اروپا هشدار دادند که خوردن مصرف زیاد پنیر خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می کنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان هشدار دادند در افرادی که روزانه بیش از ۵۳ گرم پنیر می خورند خطر ابتلا به سرطان مثانه بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند. ۵۳ گرم پنیر تقریبا به اندازه یک تکه کوچک شکلات است.

مجله اروپایی سرطان در این باره گزارش داد که در عین حال خوردن کمتر از این مقدار پنیر در روز هیچ خطری برای سلامت مثانه ندارد.

به گزارش روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس، این متخصصان در آزمایشات خود چگونگی تاثیر رژیم غذایی چرب روی احتمال ابتلا به سرطان مثانه را در ۵۸۶ داوطلب سالم و مبتلا به سرطان مثانه بررسی کرده به نتایج فوق دست یافتند.

این یافته حاصل مطالعات گروهی از پزشکان و متخصصان دانمارکی و بلژیکی است.

آمارها نشان می دهد که سالانه حدود ۱۰ هزار نفر تنها در انگلیس قربانی سرطان مثانه می شوند و احتمال ابتلا به این سرطان در افراد سیگاری چهار برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

بنا بر این گزارش، سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری است که از کل سرطان های موجود، حدود هفت درصد از سرطان های مردان و همچنین دو درصد از سرطان های زنان را تشکیل می دهد. همچنین ۶۵ سالگی سن متوسط ابتلا به این نوع سرطان است.

پزشکان می گویند افرادی که شغلشان به عنوان مثال در ارتباط با صنایع چرم است یا کارگرانی که با موادی مثل رنگ، بنزین، مواد چاپ و مواد شیمیایی سر و کار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار دارند.

یکی دیگر از علل ایجاد کننده سرطان مثانه استفاده از داروهایی مانند سیکلوفسفامید و شیرین کننده های مصنوعی است. عفونت و سنگ مثانه نیز خطر بدخیمی مثانه را افزایش می دهند. بعلاوه سیگار عامل ۵۰ درصد تشکیل تومورهای مثانه است.

شایع ترین علائم سرطان مثانه وجود خون در ادرار است که در اکثر موارد دیده می شود. همچنین درد مشترک در پهلو و درد استخوانی از سایر علایم این بیماری است.

متخصصان می گویند چربی های اشباع شده مثل گوشت و لبنیات احتمال بروز این سرطان را تشدید کرده اما در عوض چربی های سالم مثل روغن زیتون نقش حفاظت کننده در برابر این بیماری دارند.
hi dr!
     
  

 
خوردن اسفناج واقعاً عضلات را قوی می کند!

گروهی از دانشمندان سوئدی در تحقیقات خود نشان دادند که خوردن اسفناج می تواند موجب تقویت عضلات شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، با کارتون ملوان زبل آشنا هستید. در این کارتون شخصیت ملوان زبل پس از خوردن یک کنسرو اسفناج قدرت خارق العاده ای در بازوهای خود احساس می کرد و می توانست کارهای عجیبی انجام دهد.

اکنون محققان موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد نشان دادند که اسفناج یک ماده خوراکی غنی از نیترات است و حتی مصرف کم آن به مدت سه روز مداوم می تواند میزان اثربخشی میتوکندریها را بهبود ببخشد. میتوکندریها نیروگاههای انرژی حاضر در سلولهای ماهیچه ای و بافتها هستند.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: “میزان نیترات لازم برای قوی کردن ماهیچه ها در دو یا سه چغندر قرمز و یا یک بشقاب اسفناج پیدا می شود.”

این ماده نه تنها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت مفید است بلکه همچنین می تواند عضلاتی مثل عضلات ملوان زبل درست کند.

براساس گزارش ساینس سنتریک، این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج گروهی از داوطلبان زن و مرد را به دو گروه تقسیم کردند.

برای گروه اول به مدت سه روز یک رژیم غذایی با میزان کم نیترات غیرآلی (۳۰۰ گرم اسفناج) همراه با فعالیتهای فیزیکی تجویز شد و سایر داوطلبان در گروه کنترل قرار گرفتند.

در افراد آزمایش شونده مشاهده شد که میتوکندریها در زمان انجام تمرینات ورزشی اکسیژن کمتر مصرف کرده و در عوض در ماهیچه ها مواد پر انرژی تولید می کردند.

این تحقیقات نشان می دهد که نیترات خوراکی با کمک باکتریهای مفیدی که در دهان وجود دارد تولید اکسید نیتریک می کند.

mehrnews
hi dr!
     
  

 
از دادن عسل به کودکان زیر ۱ سال خودداری کنید!

محققان کانادایی توصیه کردند که برای جلوگیری از مسمومیت بوتولیسمی در کودکان زیر ۱ سال، از دادن عسل به آن ها خودداری کنید.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”، به نقل از medindia، بررسی ها نشان می دهدکه عسل تنها ماده ای در کانادا به شمار می رود که عامل بروز مسمومیت بوتولیسم در نوزادان به شمار می رود. این مسمومیت در کودکان زیر ۱ سال می تواند باعث فلج شود.

باکتری بوتولیسم موجود در عسل بو، رنگ و طعم عسل را تغییر نداده و با پخته شدن هم از بین نمی رود.

این باکتری قادر به تولید یا رشد سم را در عسل ندارد ولی چنانچه نوزاد چنین عسلی را بخورد هاگ های باکتری در بدن رشد کرده و تولید سم می کنند.

پس از مصرف عسل آلوده به بوتولیسم، نوزاد با علائم همچون گریه ضعیف، ناتوانی در مکیدن شیر، اختلال در حرکات روده، ضعیف شدن گردن، لرزش عضلانی، نداشتن حرکات صورت، ناتوانی در بلع و دشواری در تنفس مواجه می شوند.

با مشاهده این علائم در نوازد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
iscanews
hi dr!
     
  

 
التهاب عروق خونی پیامد مصرف بالای چربی ها

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که مصرف غذاهای سرشار از چربی ممکن است باعث بروز التهاب عروق خونی شود.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"، به نقل از medindia، چربی ها همیشه یکی از دشمن های اصلی قلب و عروق انسان محسوب می شود و به تازگی هم محققان دریافته اند که مصرف زیاد چربی ها می تواند باعث التهاب عروق شود.

محققان اثرات مصرف غذاهای آماده را در وعده صبحانه میان ۶۱ نفر مورد بررسی قرار دادند که دور کمر متفاوت و تری گلیسیرید مختلف داشتند. صبحانه آن ها حاوی آب پرتقال، دو ساندویچ و انواع سرخ کردنی ها بود.

محققان معتقدند که میزان لیپوپروتئین بالای تری گلیسیرید به اندازه تری گلیسیرید و دور کمر هر فرد بستگی دارد. لیپوپروتئین بالای تری گلیسیرید عامل ایجاد التهاب در عروق خونی محسوب می شود.

محققان افزودند افرادی که دور کمر بالاتر از ۸۱ سانتی متر و تری گلیسیرید بالایی دارند، در صورت بالا بودن میزان لیپوپروتئین بالای تری گلیسیرید، بیشتر در معرض ابتلا به التهاب عروق خونی هستند و این خطر در افرادی که دور کمر کوچک تری دارند،

کم تر است.

===============================

استفاده از روغن سرخ کردنی بیشتر از ۳ بار نباشد

یک متخصص تغذیه نسبت به استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن مواد غذایی هشدار داد.

دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، گفت: متاسفانه مشاهده می شود افراد بسیاری برای سرخ کردن مواد غذایی بویژه موادی که جذب روغن بالایی دارند، از جمله بادمجان و کدو از روغن زیتون استفاده می کنند.

این در حالی است که این روغن هنگام سرخ کردن مواد به درجه ای از دود می رسد که ساختار روغن به هم ریخته، ترکیبات جدیدی که برای سلامت بدن خطر داشته، سرطان زا و سمی هستند را تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه درجه دود روغن های سرخ کردنی بالاتر بوده و گرمای بیشتری نسبت به روغن زیتون تحمل می کنند، افزود: البته روغن زیتون را می توان برای طبخ غذاهایی که نیاز به حرارت طولانی ندارند، مانند طبخ نیمرو استفاده کرد.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: در انتخاب روغن سرخ کردنی به نوشته های روی جعبه و میزان تحمل حرارت روغن دقت شود.

همچنین نباید تعداد دفعات استفاده از روغن سرخ کردنی بیشتر از ۲ تا ۳ بار باشد.

ضمن این که توصیه بر این است که روغن های یک بار استفاده شده نباید به مدت طولانی نگهداری شوند چرا که مصرف این روغن ها بسیار خطرناک و بیماری زاست.
isna
hi dr!
     
  

 
دارو بخورید، ولی با تجویز پزشک و به اندازه



گاهی کابینت ها و کمدهای بعضی خانه ها پر است از شیشه ها و بسته های حاوی قرص های رنگارنگ که ما را به یاد قفسه های داروخانه ها می اندازند؛ اما این تنها یک بخش ماجراست؛ مصرف خودسرانه داروها از یک سو و شیوه نادرست نگهداری و استفاده از آنها از جهتی دیگر سبب بروز مشکلاتی جدی شده و گاهی سلامت افراد را به خطر می اندازد.

دکتر فرشته علیمردانی، داروساز در این باره به «جام جم» می گوید: «در اولین مرحله باید این نکته را در نظر داشته باشیم که هیچ دارویی نباید سرخود مصرف شود؛ اما زمانی هم که پزشک دارو را براساس نوع بیماری و شرح حال بیمار تجویز می کند، باید دارو تا پایان دوره ای که پزشک تعیین کرده مصرف شود؛ بخصوص داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها.»

وی توضیح می دهد: «ممکن است پس از مدتی، علائم بیماری از بین رفته و بیمار تصور کند دیگر نیازی به استفاده از دارو نیست.

درحالی که عامل بیماری می تواند همچنان وجود داشته و در بدن باقی بماند. مشخص است که همین مساله می تواند سبب عود مجدد بیماری یا مشکلاتی دیگر شود. بنابراین حتی زمانی که علائم بیماری دیگر وجود ندارد نیز دارو باید تا پایان دوره مصرف شود.»

دکتر علیمردانی در مورد استفاده صحیح از داروها یادآور می شود: «دارو باید به شیوه درست و مناسب مصرف شود. هر دارویی برای قسمتی خاص از بدن مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ به عنوان مثال دارویی قرار است در معده باز شود و دارویی دیگر در روده.

در نتیجه می بینیم که هر دارویی بر اساس نیاز ساخته شده و قرار است در قسمت خاصی از بدن تاثیر بگذارد.

به همین دلیل هر گونه تغییر در نحوه مصرف دارو موجب می شود دارو تاثیر مورد نظر را از دست بدهد.»

وی توصیه می کند، داروها را همان طور که هستند باید مصرف کرده و از باز کردن کپسول یا خرد کردن قرص های روکش دار بپرهیزیم.

نگهداری دارو در شرایط مناسب

دکتر علیمردانی در مورد روش نگهداری داروها توصیه می کند: «همه افراد همیشه باید روی بسته دارو را به دقت بخوانند تا از شیوه صحیح نگهداری آن آگاه شوند. داروها مدت زمان نگهداری خاصی داشته و در دمایی مناسب هم باید قرار گیرند.

به همین دلیل افراد باید حتما به محل نگهداری دارو، مدت زمان مناسب برای نگهداری و طریقه مصرف آن توجه داشته و تا اتمام دوره درمان، دارو را مصرف کنند.»

وی می افزاید: «چنانچه دوره مصرفی که پزشک تعیین کرده تمام شد ولی مقداری از دارو باقی ماند، باید اضافه آن را دور ریخت.

چون این داروها به خصوص شربت هایی که تهیه شدنی هستند، پس از مدتی خراب شده و دیگر نمی توان از آنها استفاده کرد. به همین دلیل بهتر است که اضافه داروها به خصوص مواردی مانند آنتی بیوتیک ها دور ریخته شود.»

دارو را چه زمانی و با چه چیزی بخوریم؟

دکتر علیمردانی می گوید: «باید توجه داشته باشیم که دارو چه زمانی و با چه چیزی باید مصرف شود. به عنوان نمونه تتراسایکلین کپسولی است که با املاح کلسیم جذب آن پایین می آید؛ به همین دلیل بهتر است آن را با شیر نخورید.

همچنین حتما باید به این نکته توجه داشت که چه دارویی با چه مایعاتی باید خورده شود؛ چون هر دارویی را نمی توان به جای آب مثلا با شیر خورد.»

وی می افزاید: «برخی از داروها را باید ناشتا مصرف کرد؛ چون مواد غذایی خاصی می توانند جذب آن دارو را کاهش دهند.

به همین دلیل باید از پزشک یا داروساز در این رابطه سوال کرده و دارو را در بهترین زمان ممکن استفاده کنیم.»

داروهایی برای کودکان

گاهی بزرگ ترها از قرص هایی که خودشان مصرف می کنند به مقدار کمتر به کودکان نیز می دهند.

علیمردانی در این رابطه می افزاید: «همه داروها را نمی توان به این شکل برای کودکان استفاده کرد. اما برخی داروها مانند قرص سرماخوردگی را ممکن است فرد بتواند اگر لازم شد، به میزان کمتر به کودک بدهد.»

وی یادآور می شود: «نمی توان گفت استفاده از میزان کمتر دارو برای کودک صددرصد اشتباه است و اگر پزشک دارویی خاص به میزان کمتر برای کودک تجویز کند مشکلی ایجاد نخواهد شد؛ اما باز هم در این مورد مصرف خودسرانه دارو کاری نادرست است چون پزشک براساس وزن و شرایط کودک، میزان مورد نیاز دارو را تعیین کرده و برای او تجویز می کند.»

قاشق مناسب شربت ها

برخی از انواع شربت ها قاشقی مخصوص در بسته خود دارند که گاهی افراد آنها را دور انداخته و از قاشق های آشپزخانه استفاده می کنند.

علیمردانی در این باره توضیح می دهد: «ممکن است آن دارو با املاحی که در جنس قاشق های فلزی وجود دارد، واکنش نشان داده و ترکیبات را تغییر دهد یا منجر به کاهش جذب دارو شود، به همین دلیل بهتر است از همان قاشق های مخصوص استفاده شود.»

وی می افزاید: «این قاشق ها مدرج نیز بوده و به همین دلیل برای تعیین دقیق مقدار دارو بهتر است از آنها استفاده شود.

با توجه به این موارد توصیه می شود برای مصرف این داروها از قاشق های مخصوص آنها استفاده شود.»

قرص، شربت یا آمپول

دکتر علیمردانی می گوید: «جذب داروهای تزریقی سریع تر بوده و به همین دلیل معمولا زودتر اثر می گذارند.

همچنین از نظر تعداد دفعات نیز مصرف داروهای تزریقی راحت تر است و عوارض گوارشی ایجاد نخواهند کرد.

شاید به همین دلیل افراد تصور می کنند که انواع تزریقی دارو بهتر است، در حالی که اولویت خاصی نداشته و تنها زمان تاثیرگذاری آنها متفاوت است.»
نیلوفر اسعدی بیگی

jamejamonline
hi dr!
     
  

 
فیبرومیالژیا

بیماری فیبرومیالژیا نوعی بیماری است که از ترکیب فشار های روحی و جسمی که بر فرد وارد می گردد به وجود می آید و با شوک شدید سیستم اعصاب مرکزی مرتبط است و بیشتر زنان را مبتلا می نماید.



به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: محققان به توصیفات مختلفی درباره این بیماری پرداخته اند، بعضی از آنها به اختلالات هورمونی و به هم خوردگی شیمیایی که اعصاب را تحت تاثیر قرار می دهد توجه می کنند.

برخی دیگر معتقدند که این بیماری با دردهای عمیق ماهیچه ای، ناشی از استرس، بیماری و یا شوک عصبی می باشد.

از طرفی دیگر بعضی از محققین مدعی هستند که این بیماری ریشه ارثی و ژنتیکی دارد و بعضی دیگر هیچ دلیل خاصی برای آن ندارند.

آنچه از نظر اغلب محققان مسلم است ، این بیماری نتیجه یک اتفاق ساده نیست ، بلکه ترکیبی از فشارهای روحی و جسمی می باشد.

دلایل ابتلا به فیبرومیالژیا

بعضی از متخصصان معتقدند که سطح پایین سروتونین خون باعث کاهش تحمل درد و یا افزایش حساسیت نسبت به درد می شود. سروتونین نوعی فرارسان عصبی در مغز می باشد که مرتبط با آرامش و کاهنده اضطراب است.

کاهش تحمل درد ممکن است نتیجه کاهش تاثیر مسکن طبیعی اندروفین و افزایش ماده شیمیایی به نام ماده P باشد. این ماده باعث تقویت سیگنال درد می شود.

بعضی مطالعات نشان می دهد که فیبرومیالژیا با شوک شدید سیستم اعصاب مرکزی مرتبط است.

البته توجه داشته باشید که تمام دلایل ذکر شده برای این بیماری کاملا برحسب گمانه زنی می باشد.

چه کسانی مبتلا به فیبرومیالژیا می شوند:

این بیماری بیشتر در زنان رایج است. بعضی مطالعات نشان می دهد که مقدار سروتونین مغز زنان ۷ مرتبه کمتر از مردان است و این می تواند یکی از دلایل شیوع بیشتر این بیماری در زنان باشد. تئوریهای دیگر مدعی است که این بیماری ناشی از تغییرات شیمیایی در بدن و تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی باشد.

بعلاوه بعضی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا دارای هورمون رشد کمی هستند که ممکن است با درد ماهیچه ای در این بیماری مرتبط باشد.



آیا استرس باعث بروز فیبرومیالژیا می باشد؟

بعضی متخصصان معتقدند که استرس و یا شرایط فیزیکی ضعیف فاکتور مهمی در بروز این بیماری است. تئوری های دیگر مدعی است که شوک ماهیچه ای ضعیف باعث درد و خستگی چرخه ای در ماهیچه ها می شود که البته این تئوریها هنوز به طور کامل ثابت نشده است.

آیا بی خوابی و یا به طور کلی اختلالات خواب باعث فیبرومیالژیا می شود؟

اغلب افراد مبتلا به این بیماری از بی خوابی و یا داشتن خواب سبک شکایت می کنند. اختلالات خواب نیز ممکن است مربوط به کاهش سطح سروتونین و در نتیجه افزایش حساسیت به درد باشد. بعلاوه تحمل درد در زنانی که دچار فقر خواب هستند بسیار کم است.

آیا افسردگی با فیبرومیالژیا مرتبط است؟

بعضی دانشمندان معتقدند که این دو بیماری با هم مرتبط هستند. اگر چه امروزه این اعتقاد شکل گرفته است که مسائل مربوط به سلامت روح دلیل بروز فیبرومیالژیا نیست. اما به هر حال دردهای مزمن ایجاد اضطراب و افسردگی می کند که مسلما علائم فیبرومیالژیا را تشدید می کند.

آیا فیبرومیالژیا ارثی است؟

مشابه سایر بیماری های روماتیسمی ، این بیماری نیز می تواند نتیجه گرایش ژنتیکی باشد که از مادر به دختر منتقل می شود.

بعضی محققان معتقدند که ژن افراد می تواند به روند تحریک درد در بدن نظم دهد. این محققان می گویند که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا دارای ژن خاصی هستند که باعث می شود سریع به محرکات پاسخ دهند. البته باید گفت که تاکنون این ژن ها شناسایی نشده اند.

افراد دارای چنین گرایش ژنتیکی، اگر دچار شوک عاطفی یا فیزیکی شوند، نحوه پاسخ بدنشان به استرس تغییر می کند و این تغییر باعث درد بدن می شود.

فاکتورهای خطر برای فیبرومیالژیا چیست؟

فاکتورهای خطری وجود دارد که شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. از طرفی بعضی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا دارای بیماری های خاصی مثل ورم مفاصل، رماتیسم مفاصل و لوپوس و یا سایر بیماری های خود ایمنی هستند. اما بعضی افراد نیز تنها مبتلا به فیبرومیالژیا هستند و بیماری دیگری ندارند.

فاکتورهای خطر ممکن برای ابتلا به فیبرومیالژیا عبارتند از:

۱) جنس، که معمولا زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

۲) ژنتیک

۳) یائسگی که باعث کاهش استروژن خون می شود.

۴) شرایط فیزیکی ضعیف

۵) جراحی

۶) شوک سیستم عصبی مرکزی بعد از آسیب ، تصادف، بیماری و یا استرس عاطفی.

درمان فیبرومیالژیا:

تحقیقات جدید موسسه ملی سلامت، موسسه ملی آرتریت، بیماریهای پوستی و بیماریهای ماهیچه ای اسکلتی نمایانگر آن است که داروی ضد صرع گاباپنتین که برای انواع مشخصی از صرع بکار می رود می تواند در درمان درد و سایر نشانه های معمول و مزمن سخت درمان شونده بیماری فیبرومیالژیا موثر باشد.

دکتر Lesley M.Arnold رئیس برنامه تحقیقاتی سلامت زنان در دانشگاه Cincinnati و همکارانش آزمایشی را بر روی ۱۵۰ زن و مرد (۹۰درصد این جمعیت را زنان تشکیل می دادند) انجام دادند این آزمایش بصورت تصادفی و بر پایه مطالعات دوسوکور استوار گشته بود پس از انجام این آزمایش محققان دریافتند آنهایی که از ۱۲۰۰ میلی گرم تا ۲۴۰۰ میلی گرم گاباپنتین بصورت روزانه و به مدت ۱۲ هفته استفاده نمودند کاهش آشکاری را در درد نسبت به آنهایی که از پلاسبو استفاده نموده بودند، نشان دادند بیمارانی که گاباپنتین را مورد استفاده قرار دادند همچنین از شدت خستگی مزمنی که داشتند کاسته شد و بهتر به خواب فرو می رفتند.

اکثر شرکت کنندگان تحمل پذیری خوبی را نسبت به گاباپنتین نشان دادند.

شایعترین عوارض جانبی ایجاد شده توسط این دارو شامل سرگیجه و خواب آلودگی بوده که در بیشتر موارد بصورت ملایم تا متوسط ظاهر می گشت.

Stephen I.Katz رئیس موسسه ملی سلامت خاطر نشان می سازد اگر چه گاباپنتین در درمان فیبرومیالژیا توسط FDA تأیید نگردیده است اما من معتقدم این تحقیقات بینش وسیعی را در خصوص استفاده از این دارو در بیماران فیبرومیالژیا برای پزشکان ایجاد می نماید.

فیبرومیالژیا شرایط تحلیل رونده ایست و داروهای رایج تاثیر بسیار کمی را بر روی آن ایجاد می نمایند بنابراین مطالعاتی از این قبیل می تواند یک خبر بسیار خوب برای بیمارانی باشد که با این بیماری دست و پنجه نرم می نمایند.

اگر چه گاباپنتین تاثیر کمی بر روی دردهای حاد دارد ولی نشان داده شده است که این دارو می تواند تاثیر بسیار زیاد روی سندرم دردهای مزمنی داشته باشند که به علت حساسیت بیش از حد به محرکهای التهابی یا آسیب عصبی در مدلهای حیوانی ایجاد گشته است.

محققان به این نکته امیدوارند که این تاثیر در بیماران مبتلا به فیبرومیالیژیا نیز ممکن است نشان داده شود.

اگر چه محققان قادر نیستند در خصوص چگونگی عملکرد گاباپنتین در کاهش درد نظر قطعی خود را ابراز کنند لیکن دکتر Arnold بیان می کند، یک دلیل محتمل در این روند این است که گاباپنتین به قسمت مشخصی از کانالهای کلسیمی نورون ها متصل گشته و بر اثر این اتصال ورود کلسیم به سلولهای عصبی را کاهش می دهد متعاقب این عمل بعضی از سیگنالهای مولکولی که مسئول پروسه درد هستند کاهش می یابند.

دکتر Arnold خاطر نشان می سازد اینکه چگونه گاباپنتین می تواند باعث بهبود به خواب رفتن و سایر علایم و نشانه های فیبرومیالژیا شود کاملاً واضح و روشن نیست گاباپنتین باعث بهبود روند به خواب رفتن بیماران فیبرومیالژیا می شود که این خود یک مزیت بسیار مهم برای بیمارانی است که غالباً بعد از خواب شبانه سرحال و شاداب نبوده یا مکرراً از خواب بیدار می شوند.

دکتر Arnold در خاتمه می افزاید مساله مهم این است که بیماران فیبرومیالژیا هم اکنون دارای شانس درمانی جدید با سودمندیهای موثر هستند مطالعات این چنینی به پزشکان و کادر درمانی این امکان را می دهد که به راهنمای هر چه بهتر بیماران خود بپردازند.

iscanews
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 31 از 60:  « پیشین  1  ...  30  31  32  ...  59  60  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA