انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 47 از 60:  « پیشین  1  ...  46  47  48  ...  59  60  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)



 
مصرف غذا در ظروف آلومینیومی موجب کم خونی می شود

یک متخصص تغذیه گفت: پخت غذا در ظروف آلومینیومی موجب آزاد شدن یون آلومینیوم در غذا می شود که در دراز مدت می تواند مشکلاتی از قبیل کم خونی ایجاد کند.

سید ضیاء الذین مظهری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: استفاده طولانی مدت از ظروف آلومینیومی برای پخت غذا مناسب نیست به دلیل اینکه این ظروف با آزاد کردن یون آلومینیوم در غذا موجب انتقال این یون ها به بدن می شود و در دراز مدت می تواند مشکلاتی از قبیل کم خونی ایجاد کند.

وی گفت: ظروفی که در آشپزخانه به نام رویی به کار می رود عمدتاً از جنس آلومینیوم هستند اگر ظرفی واقعاً از جنس روی باشد خروج یون های روی از ظرف و ورود آن به غذا موجب جبران کمبود روی در بدن می شود و می تواند مفید باشد.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: ولی یون های آلومینیوم چنین خاصیتی ندارد و بهتر است برای پخت غذا از ظروف آلومینیومی در مدت زمان کمی کمتر استفاده شود.

مظهری گفت: اگر سبزی های برگ دار و غذاهای اسیدی یا نمکی در این ظروف آلومینیومی پخته شود میزان زیادی آلومینیوم به خود جذب می کند و موجب ورود آلومینیوم بیشتر به بدن می شود که بسیار مضر است.

وی گفت: استفاده از ظروف مختلف برای پخت غذا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و چون کیفیت و طعم غذا در درجه اول اهمیت قرار دارد باید به خاطرداشت کیفیت ظرف غذا به اندازه کیفیت مواد غذایی اهمیت دارد.
farsnews
hi dr!
     
  

 
کمبود ید، یادگیری کودکان را کاهش می دهد

کمبود ید در مواد غذایی کودکان باعث کاهش یادگیری آنها می شود که این کمبود را با خوردن مواد غذایی دریایی می توان برطرف کرد.

دکتر محبوبه نوریان در گفتگو با ایسنا افزود: متاسفانه بتازگی حساسیت والدین نسبت به تغذیه فرزندانشان کمرنگ شده است و بیشتر به کودکان خود غذاهایی می دهند که ظاهری زیبا دارد، اما مغذی نیستند و تنها این مواد آنها را سیر می کند، در نتیجه بهره هوشی چنین کودکانی کاهش و پرخاشگری در آنها افزایش می یابد.

وی با بیان این که کم خونی در دختران جوان عامل مهمی برای ابتلا به افسردگی است، تصریح کرد: کمبود آهن در دختران دانش آموز روی وضعیت تحصیل آنها اثر گذاشته و باعث بروز افسردگی، زودرنجی، خستگی زیاد، ریزش مو و عدم تمرکز آنها در هنگام درس خواندن می شود.

======================

ویتامین D به جذب بیشتر کلسیم و فسفر کمک می کند

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ویتامین D با افزایش جذب کلسیم و فسفر از روده کوچک به استحکام استخوان ها کمک می کند و کمبود آن می تواند موجب نرمی و پوکی استخوان شود.

زهرا عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: جگر، زرده تخم مرغ، پنیر و ماست که از منابع خوب ویتامین D هستند و باید در برنامه غذایی روزانه نوجوانان گنجانده شوند.

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: نشانه های نرمی استخوان شامل درد پاها و پشت، بدشکلی ستون فقرات، لگن و پاها است که به شکستگی های خودبه خود منجر می شود.

عبداللهی افزود: بر اثر تماس نورمستقیم آفتاب با پوست بدن ( نه از پشت شیشه) ویتامین D در بدن ساخته می شود. به این دلیل به آن ویتامین آفتاب می گویند. برای تأمین ویتامینD مورد نیاز، باید نوجوانان را به ورزش و فعالیت بدنی در زیر نور آفتاب تشویق کرد.
farsnews
hi dr!
     
  

 
کاهش سریع وزن، احتمال ابتلا به سنگ صفرا را افزایش می دهد

افرادی که اضافه وزن دارند با کم کردن سریع وزن، احتمال تشکیل سنگ صفرا را در خود افزایش می دهند و باید از یک روش صحیح و منطقی در رژیم غذایی پیروی کنند.

دکتر مهرانگیز توتونچی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، ضمن بیان مطلب فوق گفت: سنگ های صفراوی به علت رسوب صفراوی غلیظ در کیسه صفرا به وجود می آیند. این سنگ ها ممکن است از کلسترول پیگمان صفرا تشکیل شوند.

وی افزود: از نظر اصولی چربی زیاد یک عامل چاقی و اضافه وزن شناخته شده است و همین افزایش وزن می تواند احتمال ابتلا به سنگ را بیشتر کند. افراط در مصرف چربی های حیوانی اشباع شده و کلسترول، این احتمال را افزایش می دهد.

همچنین چاقی با تحریک ترشح صفرا، اشباع بیش از حد صفرا و تشکیل بیشتر سنگ های صفراوی خصوصا سنگ های کلسترولی همراه است.

عضو گروه درد جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران تصریح کرد: افراد با وزن ۵۰ درصد بالاتر از وزن طبیعی تا شش برابر افزایش در تشکیل سنگ های صفراوی را نشان می دهند.

در مقابل گرسنگی موجب افزایش اشباع بیش از حد صفرا به سبب کاهش جزء فسفولیپیدی خواهد شد.

دکتر توتونچی ادامه داد: التهاب کیسه صفرا که در دوره چاقی تحریک شده از عوارض رژیم های لاغری شدید به شمار می رود.

به علاوه کسانی که به مقدار زیاد گوشت پرچرب و کره حیوانی مصرف می کنند، بیشتر در معرض این بیماری هستند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات بسیاری نشان داده اند که پیروی از رژیم های غذایی کم چربی – کم کالری در روز می تواند احتمال خطر سنگ را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

بنابراین افرادی که بسیار چاق که سعی دارند در کوتاه ترین مدت، وزن خود را کم کنند در معرض بیشترین خطر ابتلا به سنگ صفرا قرار دارند. همچنین ضعف، یبوست، اسهال، خشکی پوست، اختلالات قاعدگی، سرگیجه وضعیتی و اشکال در تمرکز از دیگر عوارض رژیم های بسیار کم کالری است.
isna
hi dr!
     
  

 
درمان بیماری چشم به وسیله داروی صرع

مطالعات ابتدایی انجام گرفته نشان می دهد که اسید والپرویک (Valproic Acid) ممکن است باعث توقف یا حتی وارونه شدن فرآیند کاهش بینایی ناشی از بیماری Retinitis Pigmentosa شود.

این دارو برای درمان صرع، میگرن و اختلالات دوقطبی استفاده می شود.

این بیماری موروثی بوده که باعث از هم پاشیدگی شبکیه و عصب باصره و در نهایت منجر به بینایی کانونی یا ناتوانی دید می شود.

هم اکنون تیمی از محققان مدرسه پزشکی دانشگاه ماساچوست در حال انجام یکسری آزمایش های بالینی جهت تایید مشاهداتشان هستند.

بیماری Retinitis Pigmentosa معمولا با عنوان RP شناخته می شود.

در این بیماری فساد شبکیه که مسوول ضبط تصاویر است، منجر به از دست دادن دید جانبی و دید در شب می شود.

حداقل ۴۰ ژن در شرایط و چگونگی تظاهر این بیماری درگیر هستند و بسته به این که کدام ژن درگیر در این فرآیند باشد، حالت بیماری فرق می کند.

تنها درمان موثر برای این بیماری مصرف بالای پالمتیات ویتامین A است که قادر به کند کردن پیشرفت این بیماری و نه متوقف کردن آن است.

حدودا از هر ۴ هزار نفر یکی به این بیماری مبتلا شده که اکثر این افراد در سن ۴۰ سالگی بینایی خود را از دست می دهند.مشخصه اشکال مختلف بیماری RP تورم و مرگ سلول هاست.

دکتر سالش کوشال، پروفسور چشم پزشک و زیست شناس سلولی معتقد است که اسید والپرویک بر هر دو حالت یعنی تورم و مرگ سلول ها می تواند اثرگذار باشد که این موضوع باعث کاهش پیشرفت RP می شود.

آزمایش های کشت بافت نیز حاکی از آن است که اثرات فوق در سلول ها مشاهده شده است.

پروفسور کوشال و همکارش تاکنون توانسته اند ۷ مریض را که در مراحل اولیه بیماری RP قرار داشته اند با مصرف ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی گرم اسید والپرویک در روز طی یک دوره ۲ تا ۶ ماهه درمان کنند.

گزارش تیم پزشکی نشان می دهد بینایی ۵ نفر از این بیماران با وجود این که سرعت کاهش بینایی در آنها زیاد بوده، بهبود یافته است.محققان اکنون برنامه ای ۳ ساله با بودجه ای معادل ۱ / ۲ میلیون دلار جهت آزمایش های بالینی را آغاز کرده اند.

این بودجه توسط بنیاد مبارزه با نابینایی و موسسه ملی تحقیقات Neurovision تامین شده است.
jamejamonline
hi dr!
     
  

 
مصرف ویتامین آ در زمان شیردهی خطر انتقال ویروس ایدز از مادر به نوزاد را افزایش می دهد

دانشمندان در پژوهش جدیدی آشکار کرده اند که مصرف ویتامین آ و مکمل های بتاکاروتن برای زنانی که تست مثبت ایدز دارند و به کودکشان شیر می دهند، خطرناکتر است، چون میزان ورود ویروس ایدز به شیر مادر را افزایش می دهد و به این ترتیب احتمال انتقال عفونت ایدز از مادر به فرزند افزایش می یابد.

ادواردو ویلامور محقق دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان در این پژوهش گفت: انتقال ویروس ایدز از طریق شیردادن به نوزاد اتفاق می افتد چون شیر مادر حامل ذرات حیاتی است که نوزاد جذب و هضم می کند.

تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف مکمل های ویتامین آ و بتاکاروتن در زنان شیرده با تست مثبت ایدز در واقع مقدار ویروس را در شیرمادر افزایش می دهد.

محققان می گویند: انتقال ایدز از مادر به فرزند یک مشکل عمده و بزرگ در کشورهای در حال توسعه است.

برای مثال تنها در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۳۰ هزار مورد جدید ابتلا به عفونت ایدز گزارش شد که بیش از ۹۵ درصد آنها نتیجه انتقال ویروس از مادر به نوزاد بوده است و بیشترین این موارد در کشورهای صحرای آفریقا رخ داده است.

این یافته ها در مجله آمریکایی «تغذیه بالینی» و مجله «تغذیه» منتشر شده است.
isna
hi dr!
     
  ویرایش شده توسط: leaderlover   

 
دور کمر بیشتر، خطر مرگ بیشتر

مطالعات نشان می دهد افرادی که دور کمر آنها زیاد است، طی دوره ای ۹ ساله، خطر مرگ آنها به هر علت افزایش می یابد.

پیش از این مشخص شده بود که داشتن دور کمر زیاد با آماس و ورم، مقاومت انسولین دیابت نوع ۲، میزان غیرعادی کلسترول و بیماری های قلبی همراه است.

شاید به این علت که دور کمر ارتباط نزدیکی با بافت های چربی احاطه کننده امحا و احشا (اندام های شکمی) دارد. اعتقاد بر این است که این چربی ها به مراتب خطرناک تر از بافت های چربی زیرپوستی هستند.

محققان آمریکایی به مطالعه رابطه بین دور کمر و خطر مرگ در بین ۴۸ هزار و ۵۰۰ مرد ۵۰ سال به بالا با میانگین سنی ۶۹ و ۵۶ هزار و ۳۴۳ زن ۵۰ سال به بالا با میانگین سنی ۶۷ پرداختند.

شرکت کنندگان در این مطالعه اطلاعاتی در مورد وزن و دور کمر خود در سال ۱۹۹۷ ارائه کردند. مرگ این افراد و علت آن طی یک دوره ۹ ساله تا سال ۲۰۰۶ براساس شاخص ملی مرگ تحت نظر قرار گرفت.

طی این دوره زمانی ۹۳۱۵ مرد و ۵۳۳۲ زن جان خود را از دست دادند.

پس از اندازه گیری شاخص جرم بدن (BMI) و دیگر علائم خطرناک، مشخص شد مردانی با کمر ۱۲۰ سانتی متر و بیشتر و زنانی با دور کمر ۱۱۰ سانتی متر و بیشتر دو برابر بیش از دیگران در خطر مرگ طی این دوره ۹۰ ساله قرار داشته اند.

در بین تمامی دسته های مختلف شامل وزن نرمال، وزن زیاد و شدیدا چاق در مردان، آنها که کمر بزرگ تری داشتند، بیشتر در معرض خطر مرگ بودند. اما در میان زنان، آنها که در دسته وزن نرمال قرار داشتند، خطر مرگ بیشتر بود.

علت ارتباط قوی تر بین مرگ و دور کمر زیاد در زنانی با شاخص جرم بدنی پایین هنوز مشخص نیست.

شاید تجزیه و تحلیل های بعدی در مورد ارتباط بین اندازه دور کمر و بافت های چربی اندام های شکمی یا اندازه گیری مقاومت انسولین در بین دسته های مختلف شاخص جرم بدن قادر به تشخیص دلیل بیولوژیکی این موضوع باشد.

شاید نتایج این مطالعه بر گسترش رهنمودهای آینده در مورد چاقی کمک کند و تاثیرگذار باشد. رهنمودها و ستورات بالینی موجود براساس شواهد و بررسی ها در سال ۱۹۹۰ است.

این دستورات توصیه می کند که از اندازه دور کمر می توان افزایش خطر بیماری ها را فقط در افرادی که به لحاظ طبقه بندی شاخص جرم بدن دارای وزن زیاد یا خیلی چاق هستند، تشخیص داد.

jamejamonline
hi dr!
     
  

 
مصرف کم مایعات منجر به افت فشار خون می شود

مصرف کم مایعات و املاح در ماه رمضان منجر به افت فشار خون می شود که علائم آن تعریق زیاد بدن، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش است.

دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد: یبوست، سوء هاضمه و نفخ و افت فشارخون از جمله مشکلات عدم توجه به نکات بهداشتی روزه داری در ماه رمضان است.

کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر (میوه و سبزی) و مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان های تهیه شده از آرد سفید (نان لواش و فانتزی) باعث بروز یبوست در افراد می شود.

این گزارش حاکی است راه جلوگیری از این عارضه مصرف میوه ها و سبزیها و آب به مقدار کافی، پرهیز از مصرف بیش از حد نانهای لواش و فانتزی و استفاده از نانهای سبوس دار همچون سنگک و جو است.

مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مانند تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه های قندی گازدار مثل کولاها نیز منجر به بروز نفخ و سوء هاضمه در افراد روزه دار می شود که می توان برای پرهیز از این بیماری، مصرف آب را جایگزین نوشابه های گازدار کرده و از خوردن غذاهای چرب دوری کرد.

دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تعریق زیاد بدن، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش که ممکن است هنگام بعدازظهر در ماه رمضان اتفاق بیفتد علائم افت فشارخون است.

علت اصلی بروز این علائم، مصرف کم مایعات و املاح است و راه جلوگیری از این عارضه علاوه بر خنک نگه داشتن فرد، افزایش مصرف مایعات و نمک به اندازه لازم و کافی است.

mehrnews
hi dr!
     
  

 
عوارض تنفس در گرد و غبار

یکی از عوامل اساسی و مهم در بقای موجودات زنده هواست که بدون آن فعالیت های حیاتی مختل می شود.

از این رو استنشاق هوای پاک و توجه به آنچه از طریق تنفس وارد بدن می شود، اهمیت زیادی دارد؛ اما این روزها آلودگی ناشی از گردوغبار در بسیاری از موارد مشکلات زیادی برای شهروندان به وجود آورده است.

سازمان هواشناسی نیز در اطلاعیه های خود نسبت به وقوع مجدد گردوغبار در روزهای باقیمانده از تابستان بخصوص در مناطق غربی و جنوبی کشور هشدار داده است.

دکتر شهرام عزیزی خوش سیرت، مدیر گروه ارتباطات و آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این باره می گوید: پدیده گردوغبار رویدادی طبیعی است که در بخش هایی از جهان که دارای مناطق خشک و بیابانی وسیع هستند، ایجاد می شود؛ در ایران نیز چند سالی است که به دلیل وزش بادهای شدید در بیابان های کشورهای همسایه بویژه عراق، عربستان و اردن، این پدیده تشدید شده است و تبعات آن کشور ما؛ بویژه مناطق غربی، جنوب غرب و تا حدودی مرکزی را در بر گرفته است.

عزیزی تصریح می کند: هرچند ذرات جامد به صورت معلق در جو زمین همواره وجود دارند اما تراکم این ذرات مانند هر متغیر دیگری اگر از محدوده ای فراتر رود خسارت زا و خطرناک خواهد بود.

وی می افزاید: ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملا متفاوت هستند و از درشت (غیرقابل تنفس) تا ریز (قابل تنفس) طبقه بندی می شوند.

ذرات درشت گرد و غبار حداکثر می توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند اما ذرات ریز می توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند.

ذرات ریزتر دارای اثرات بالقوه مهمی بر سلامت انسان هستند. بیشتر ذراتی که در پدیده گردوغبار حضور دارند از نوع درشت یا غیرقابل تنفس هستند و تهدید جدی برای سلامت مردم ایجاد نمی کند، هر چند ممکن است در افرادی که سابقه بیماری های تنفسی دارند مشکلاتی پدید آورد.

دکتر عزیزی می گوید: آثار کوتاه مدت آلودگی هوا بیشتر شامل حساسیت چشم ها، بینی و حلق، عفونت های دستگاه تنفسی، سردرد، تهوع و واکنش آلرژیک است.

اما این پدیده در درازمدت نیز می تواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی و حتی آسیب به سایر ارگان های بدن را ایجاد کند.

وی تاکید می کند: سرفه، افزایش حساسیت در برابر عفونت های تنفسی، تأثیرات سوء بر قفسه صدری، افت کارایی سیستم ایمنی بدن، تشدید عوارض در بیماری های قلبی، کاهش کارایی تنفس و تنگی نفس، تنفس سریع با عمق تنفس کم و وخامت بیماری های مزمن ریوی مثل برونشیت از عوارض تنفس در گردوغبار است.

● اقدامات احتیاطی

از طریق گردوخاک ها ممکن است انواع بیماری های باکتریایی و ویروسی ایجاد یا منتقل شود، اما راه هایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا خود را از اثرات سوء گردوغبار حفظ کنید و اثرات نامطلوب این پدیده را بر سلامت خود به حداقل برسانید؛ از جمله این که از فعالیت درخارج از منزل اجتناب کنید، اگر حتما بایستی در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به حداقل ممکن کاهش دهید، در خانه بمانید و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارید و درصورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید.

دکتر عزیزی متداول ترین عوارض پدیده گردوغبار را تحریک چشم ها و راه های فوقانی هوایی می داند و می گوید: معمولا در این موقع نوزادان، کودکان و نوجوانان، سالخوردگان و بیماران قلبی و تنفسی ممکن است آسیب بیشتری ببینند، پس لازم است خطرات این گردوخاک ها را جدی بگیریم.

به گفته وی افزایش مصرف مایعات (با توجه به ۳ برابر شدن غلظت تعدادی از فلزات سنگین مانند سرب و افزایش غلظت فلزات سمی مثل جیوه و آرسنیک در زمان پدیده گردوغبار) دفع سموم از طریق ادرار را افزایش می دهد.

همچنین گردوغبارهای محلی و ریزگردها به مخاط دستگاه تنفسی، حلق و حنجره آسیب جدی وارد می کنند، به طوری که حتی فعالیت دستگاه تنفسی افراد سالم نیز در مواجهه با این گردوغبارها دچار اختلال می شود، بنابراین در شرایطی که نیاز به حضور طولانی مدت در فضاهای آزاد وجود داشت، استفاده از ماسک های تنفسی برای افراد در معرض خطر یا استفاده از دستمال خیس می تواند از ورود ریزگردها به مخاط دهانی و سیستم تنفسی جلوگیری کند.

● ماسک ها

فیلتراسیون یکی از راه های کنترل ورود ذرات معلق هوا به بدن است. هرچند از ماسک های موجود در بازار، ذرات با قطر کمتر از ۱۰ میکرون رد می شود اما استفاده از این ماسک ها برای جلوگیری از حساسیت بینی و دهان در هوای آلوده توصیه می شود.

دکتر عزیزی در این باره اظهار می کند: باید توجه داشت که حداکثر مدت زمان به کارگیری ماسک های رایج بین ۵/۱ تا ۲ ساعت است و پس از گذشت مدت زمان مذکور، تعویض ماسک ضرورت دارد.

ماسک های کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند جلوی ورود ذرات ریزگرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند، بنابراین استفاده از آنها توصیه نمی شود و ماسک های ویژه ای که برای این منظور طراحی شده است و با عنوان P۱ و P۲ عرضه می شود برای این شرایط تا حدی مناسب است.

jamejamonline
hi dr!
     
  

 
روزه چربی های مفید خون را افزایش می دهد

روزه گرفتن میزان چربیهای نامطلوب موجود در خون را تنظیم کرده و موجب افزایش میزان چربیهای مفیدخون می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد: روز ه داری در اغلب بیماریهایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، مفید است.

افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است. اما در ماه مبارک رمضان صرف غذا در دفعات کمتر مثلا دو بار در روز نیز اشکالی نداشته و به شرایط جسمی و توانایی فرد بستگی دارد.

بر اساس این گزارش، بهتر است وعده غذای سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد و در فاصله زمانی بین صرف افطار و وعده سحری نیز یک وعده غذایی مثل شام سبک صرف شود.

وعده غذایی در حد یک شام سبک بین وعده افطار و سحری بستگی به وضعیت و تمایل شخص برای صرف آن داشته و موجب جلوگیری از گرسنگی در طول روز می شود.
hi dr!
     
  

 
خود را از آسیب امواج مغناطیسی حفظ کنید

می گویند ما در دنیایی از امواج و انرژی ها زندگی می کنیم، امواجی که از منابعی مختلف و متفاوت در گوشه و کنار زندگی ما و حتی نزدیک تر مثلا در جیب ها یا کیف مان ساطع می شوند و هر روز در اخبار و مطالب تحقیقی از مضرات آنها نظیر تلفن همراه، تلویزیون، رادیو، رایانه و… می شنویم.

در واقع طبیعت ماده و انرژی است که این دو به هم تبدیل می شوند. پس ما در اقیانوسی از انرژی ها زندگی می کنیم و این انرژی ها اشکال مختلف دارند. ما نسبت به بعضی انرژی ها، گیرنده های حساسی در بدن داریم. مثلا در خصوص نور مرئی، به محض این که نور در چشم ما می زند، مردمک چشم بسته می شود و از چشم محافظت می کند در واقع گیرنده های بدن می فهمند که این انرژی به ما تابیده است.

در مورد انرژی گرما هم به همین صورت است. وقتی نزدیک اجاق گاز می شوید، خیلی راحت می فهمید که به بدن تان گرما می رسد، اما بعضی انرژی ها این گونه نیست و اگر مقدار خیلی زیادی از این انرژی ها حتی در حد مرگ به ما برسد گیرنده ای نداریم که ما را خبردار کند. یکی از این اشکال، اشکال تشعشعات ناشی از مواد رادیواکتیو و تجهیزات و دستگاه هایی است که این مواد در آنها به کار رفته یا تجهیزات و دستگاه هایی است که در آنها جریان برق وجود دارد، یعنی اطراف شان میدان مغناطیسی وجود دارد، ذات الکترون این است که از هر جا عبور کند، از هر رسانا و هادی که حرکت کند، اطراف خود ۲ میدان درست می کند؛ یکی میدان الکتریکی و دیگری میدان مغناطیسی.

در این دو میدان انرژی وجود دارد و از آنجا که بدن ما انسان ها هادی است الکترون از آن عبور می کند. اگر ما در آن میدان قرار بگیریم، انرژی آن میدان به ما منتقل می شود. اطراف ما وسیله های برقی وجود دارند که سبب ایجاد این ۲ میدان می شوند و اجسام هادی را تحت تاثیر خود قرار می دهند بسته به حجم و قدرت این میدان هاست که ما در این میدان قرار می گیریم.

علی گورانی، کارشناس مسوول بهداشت پرتوها، در این باره به جام جم می گوید: بیشترین انرژی که به بدن می رسد یا بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، ناشی از پرتوهای یونیزان است که از منابع طبیعی یا مصنوعی منتشر می شود.بیش از ۸۰ درصد این انرژی از طبیعت و فقط ۱۵ درصد آن ناشی از تجهیزات پزشکی است.

گورانی می افزاید: جالب است بدانید معمولا مردم تصور می کنند وسیله ای که به برق اتصال دارد، اما خاموش است، میدان ندارد در حالی که وسایل برقی در صورت خاموش بودن، همین که پریز آنها به برق متصل باشد میدان الکتریکی را دارند. یعنی اگر سیم لباسشویی به پریز وصل باشد و دستگاه خاموش باشد، کودکی که در کنار لباسشویی خوابیده است، در میدان الکتریکی قرار دارد. مثال دیگر کودکی است که مقابل تلویزیون خاموش خوابش برده است. در خصوص لوازم خانگی که الکتروموتور و سیم پیچ دارند، مثل سشوار، ماشین لباسشویی و جاروبرقی هم شدت میدان مغناطیسی بالاتر است.

او ادامه می دهد: شاید بسیاری از ما در مورد امواج خطرناک منتشر شده از دکل های فشار برق قوی مطالبی شنیده باشیم اما آیا می دانستید که طبق نتایج تحقیقات علمی، میدان مغناطیسی یک سشوار روشن چندین برابر میدان مغناطیسی ایجاد شده در زیر یک دکل برق است؛ میدان مغناطیسی ناشی از ماشین لباسشویی نیز به همین گونه است.

گورانی تاکید می کند: بنابراین توصیه می شود هرگز کودک خود را در نزدیکی ماشین لباسشویی روشن نخوابانید. میدان مغناطیسی باعث گرم شدن بافت های بدن می شود، هرچه بافت دارای رگ و جریان خون کمتری باشد، میزان افزایش دمای آن بیشتر است. بنابراین باید با دقت کافی از این وسایل استفاده کرد.

● تلفن همراه، پرمصرف ترین

دکترعلی اکبر موسوی موحدی، استاد بیوشیمی از تلفن های همراه به عنوان یکی از پرمصرف ترین تجهیزات دارای امواج الکترومغناطیس نام می برد و می گوید: نقش منفی میدان های الکترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم های زیستی به دلیل عدم دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره برداری و استفاده بهینه از سیستم های ارتباطی و مخابراتی به ویژه عدم آشنایی کاربران از تداخل و تزاحم های استفاده همزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، میکروفر، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری است.

او ادامه می دهد: اثر سوء میدان های الکترومغناطیسی به ویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم ها، بافت ها، سلول ها و ماکروملکول های حیاتی مانند DNA، پروتئین ها و آنزیم ها خواهد داشت.

به گفته موسوی نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله ای بی خطر نگاه کرد و هر کس هر اندازه که تمایل داشت از آن استفاده کند؛ بلکه کاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و کنترل شده و اصطلاحا دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری که یک فرد تنها ساعاتی از روز را می تواند از تلفن همراه استفاده کند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت.استاد مرکز تحقیقات بیوشیمی ــ بیوفیزیک دانشگاه تهران تصریح می کند: مساله مهم دیگری که باید مورد توجه محققان قرار بگیرد، دوز مشخص استفاده از تلفن همراه برای مبتلایان به بیماری های گوناگون است؛ مثلا، میزان استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی که در برابر امواج آسیب پذیرتر از افراد سالم هستند، باید متفاوت باشد.

● چه باید کرد؟

از سال ۹۶ این دلهره جهان را فراگرفت که واقعا این پرتوها چه بلایی سر ما می آورند به کمک سازمان ملل، آژانس های ملی و منطقه ای و تحقیقاتی و سازمان بهداشت جهانی پروژه ای به اسم EMF یعنی پروژه بین المللی فیلدهای الکترومغناطیس تعریف کردند و نتیجه این تحقیقات این شد که لازم نیست مردم بترسند، اما باید احتیاط کنند.کارشناس مسوول بهداشت پرتوها در وزارت بهداشت ادامه می دهد: مثلا گفتند ما نتوانستیم ثابت کنیم تلویزیونی که مردم ۵۰ سال از آن استفاده کرده اند، آیا مردم را به سرطان مبتلا کرد یا نه. اما بنا بر اطلاعات موجود، عقل سلیم حکم می کند خود را در معرض آن قرار ندهیم.

به گفته گورانی، تا می شود نباید از دستگاه هایی نظیر تلویزیون یا تلفن همراه استفاده کرد اما اگر نمی توانید باید فاصله تان را از این وسایل زیاد کنید و سعی کنید بین خود و منبع انرژی مانع یا حفاظ ایجاد کنید. هر پرتو حفاظ مخصوص خود را دارد، مثلا در رادیولوژی ها می گویند سرب کوبی کنید. دیوار همه رادیولوژی ها از سرب است. وقتی شما پشت دیوار هستید فاصله تان از منبع خیلی کوتاه است، اما چون مانع دارید ترس ندارید. وی می افزاید: تا جایی که امکان دارد، استفاده نکنیم. اگر استفاده کردیم، تا جایی که ممکن است از ما دور باشد، حالا که نمی شود دور شود، تا جایی که می شود حفاظ ایجاد کنیم؛ یعنی از تمرکز انرژی به قسمت خاصی از بدن جلوگیری کنیم.مثلا یکی از حفاظ های تلفن همراه این است که هنگام صحبت، از پخش کننده صدا استفاده کنیم و در واقع سبب پراکندگی انرژی شویم. براساس منابع مطالعات و آمارهای موجود در این زمینه، سرطان های زیادی را به تلفن همراه ربط می دهند.
jamejamonline
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 47 از 60:  « پیشین  1  ...  46  47  48  ...  59  60  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA