انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 58 از 60:  « پیشین  1  ...  57  58  59  60  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)



 
زنان یائسه، ادویه و کافئین نخورند

گرگرفتگی از نخستین علائم یائسگی است و مصرف زیاد چای و قهوه، ادویه های تند و نوشابه های کولادار موجب تشدید گرگرفتگی در این گروه از زنان می شود.

زهرا عبداللهی در گفتگو با فارس افزود: گرگرفتگی و تعریق شبانه از اولین علائم یائسگی است که با احساس گرم شدن ناگهانی و شدید همراه است و معمولا ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد.

وی گفت: گاهی این احساس با تعریق و در انتها احساس سرما همراه است.

گرگرفتگی به علت کاهش و قطع هورمون استروژن ایجاد می شود و معمولا در طول شب بیشتر از روز است و ممکن است موجب اختلال در خواب شبانه شود.

این متخصص تغذیه افزود: برای کاهش گرگرفتگی از مصرف زیاد چای و قهوه، ادویه های تند و نوشابه های کولادار پرهیز شود، زیرا کافئین موجود در نوشابه های کولادار موجب تشدید گرگرفتگی می شود.

عبداللهی گفت: سویا به عنوان یک ماده پروتئینی باارزش اسید های آمینه ضروری بدن را تامین می کند و از این نظر با گوشت برابری می کند، در حالی که میزان چربی و کلسترول آن پایین است.

یکی دیگر از اثرات سودمند سویا کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی است.

وی افزود: سویا همچنین دارای موادی است که بدون ایجاد مشکلات ناشی از استروژن با تنظیم سطح هورمون بدن زنان حالت گرگرفتگی را کاهش می دهد.
hi dr!
     
  

 
اگر فرزند دختر می خواهید، موز و نمک نخورید

اگر می خواهید صاحب فرزند دختر بشوید مصرف نمک و موز را ترک کنید و در عوض به رژیم غذایی خود لوبیا و پنیر سفت را اضافه کنید.

محققان دانشگاه ماستریچ در هلند در این پژوهش دریافته اند: زنانی که قصد بارداری دارند و ترجیح می دهند فرزندشان دختر باشد باید مصرف مواد غذایی غنی از سدیم و پتاسیم مثل زیتون ها، ماهی دودی، پنیر آبی، سیب زمینی، گوشتهای فرآوری شده، نان و پاستا را کاهش داده و در عوض روی مواد غذایی غنی از کلسیم و منزیم متمرکز شوند.

مواد غذایی حاوی مقادیر بالای کلسیم شامل ماست، پنیر سفت، ماهی آزاد کنسروی، اسفناج، بادام، جو، کلم بروکلی و پرتقال هستند.

همچنین حبوبات مثل لوبیا و غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی منیزیم هستند.

این محققان تاکید کردند که رژیم غذایی پدر هیچ تاثیری روی جنسیت کودک ندارد.

پژوهشگران در این تحقیق ۵ ساله ۱۷۲ زن اروپای غربی از ۲۳ ساله تا ۴۲ ساله را تحت مطالعه و بررسی قرار دادند و به این نتایج علمی دست یافته اند.

==========================

خواب بر عملکرد و وضعیت سلامت روانی افراد تأثیر می گذارد

نتایج یک پژوهش نشان داده است خواب یک فرایند مهم فیزیولوژیک است که اثرات عمیقی بر سلامت روحی و جسمی افراد می گذارد.

منطقه علوم پزشکی تهران، سجاد زارع دانشجوی کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران در مطالعه ای به بررسی تاثیر خواب بر عملکرد و وضعیت سلامت روانی افراد پرداخته است.

جامعه آماری در این مطالعه توصیفی، رانندگان اتوبوس در ترمینال های شهر تهران بودند که ۱۱۵ نفر از آن ها به روش نمونه گیری به صورت تصادفی انتخاب شدند.

در مجموع ۸/۲۱ از رانندگان کیفیت خواب مطلوب و ۹/۲۹درصد از آن ها کیفیت خواب نامطلوب داشتند.

بین شیوع موارد مشکوک به کیفیت خواب و بر فعالیت شغلی و تعداد شبهای اقامت در منزل در مدت یک ماه و مدت زمان لازم برای به خواب رفتن ارتباط معناداری از نظر آماری وجود دارد.

با توجه به تاثیر قابل توجه کیفیت خواب بر عملکرد افراد و وضعیت سلامت روانی آن ها، لازم است که این جنبه سلامتی رانندگان مورد توجه برنامه ریزان و مدیران سیستم های بهداشت و درمان کشور قرار گیرد.

این بررسی در همایش تازه های علوم بهداشتی ارائه شده است.
isna
hi dr!
     
  

 
واکسیناسیون کودکان را جدی بگیرید

برنامه واکسیناسیون و ایمن سازی، یک برنامه داوطلبانه است که به صورت رایگان در کشور ما و اکثر کشورهای جهان توسط مراکز بهداشتی و درمانی به اجرا درمی آید و در حال حاضر برای بیش از ۲۰ بیماری انسانی، واکسن تهیه شده است که تعدادی از آنها به طور همگانی و بقیه در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

دکتر فرزام بیدارپور، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با «جام جم» می گوید: واکسیناسیون اقدامی بسیار مهم و باارزش است که به وسیله آن و با هزینه کم می توان از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری کرد.

وی معتقد است: هرچند واکسن ها ارزش درمانی ندارند، اما با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان، گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک در بین شیرخواران، کودکان و بزرگسالان کاهش یافته است، به طوری که اکنون شیوع بیماری های خطرناکی چون دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک و فلج اطفال با واکسیناسیون همگانی با موفقیت، کنترل و در بسیاری از کشورها عملا به حداقل میزان خود رسیده است.

● ایمن سازی

ایمن سازی را هر گونه اقدامی که به منظور جلوگیری از بروز عفونت یا تخفیف شکل طبیعی بیماری در فرد ـ که با تجویز آنتی بادی یا آنتی ژن ایجاد شود ـ تعریف می کنند.

دکتر بیدارپور در این باره می گوید: در بسیاری از ایمن سازی ها از واکسنی که شامل تعداد کمی از ارگانیسم های ایجادکننده بیماری به صورت ضعیف شده یا غیرفعال است، استفاده می کنند، به طوری که وقتی واکسن وارد بدن شد، سیستم دفاعی را تحریک می کند تا آنتی بادی هایی را در برابر بیماری تولید کند و بدن بتواند هنگامی که در معرض این ارگانیسم ها در آینده قرار گرفت، از خود دفاع نماید.

وی در ارتباط با چگونگی ساخت واکسن ها اظهار می کند: نخست حیوانی را عمدا دچار بیماری مورد نظر می کنند، سپس ویروس آن بیماری را از بدن حیوان مزبور جدا می سازند و مجددا این ویروس را به حیوانی دیگر تزریق می کنند و پس از بیمار شدنش، باز ویروس را از بدنش جدا می سازند؛ آنقدر این عمل را تکرار می کنند تا به قدری ویروس ضعیف شود که اگر آن را به بدن انسانی تزریق کنند نه تنها او را بیمار نکند، بلکه برایش مصونیت هم پدید آورد؛ البته راه دیگر واکسن سازی این است که آن را از ویروس های مرده یا غیرفعال به دست آورند.



● واکسیناسیون در ایران

هر کشوری با توجه به شرایط اپیدمیولوژیک خود برنامه ایمن سازی متفاوتی برای کودکان دارد.

دکتر بیدارپور در این باره می گوید: در کشور ما کودکان در بدو تولد واکسن ب ث ژ، فلج اطفال و هپاتیت، در ۲ ماهگی سه گانه (کزاز، سیاه سرفه، دیفتری)، فلج اطفال، هپاتیت، در ۴ ماهگی سه گانه، فلج اطفال، در۶ ماهگی سه گانه، فلج اطفال و هپاتیت، در ۱۲ ماهگی تنها واکسن MMR (سرخک، سرخجه و اوریون)، در ۱۸ ماهگی سه گانه، فلج اطفال، MMR و در ۴ تا ۶ سالگی نیز واکسن سه گانه و فلج اطفال را دریافت می کنند.

به گفته وی پس از دریافت آخرین نوبت واکسن سه گانه، هر ۱۰ سال یک بار واکسن دوگانه ویژه بزرگسالان باید تزریق شود.

وی اضافه می کند که زنان در سنین باروری، افراد در معرض خطر، کودکان جا مانده از برنامه واکسیناسیون و… جداول ایمن سازی مشخص و مربوط به خود را دارند.

● عوارض

گرچه واکسن های مورد استفاده از نظر میزان اثربخشی بسیار مورد اطمینان هستند و عوارض جانبی ناچیز دارند، اما به طور کلی هیچ واکسنی بدون عارضه نیست.

دکتر بیدارپور در این باره می گوید: خانواده ها و بخصوص مادرانی که کودک خود را برای واکسیناسیون به مراکز بهداشتی ـ درمانی می برند، باید بدانند چنانچه کودک روز پس از واکسیناسیون کمی مریض شود، امری غیرعادی و خطرناک نیست.

وی می افزاید: عوارض متعددی تاکنون برای واکسن ها گزارش شده که شایع ترین آنها تورم و حساسیت و درد موضعی در محل تزریق است که گاهی با درجات خفیفی از تب نیز همراه می شود.

این عوارض اغلب طی ۲۴ ساعت اول بعد از تزریق ظاهر شده و معمولا در کودکان بارزتر و میزان تب کودک نیز بالاست.

وی عوارض موضعی از قبیل قرمزی محل تزریق، حساسیت موضع و گاهی واکنش های عمومی مانند تب، سر درد و گاهی ظهور بثوراتی در سطح بدن را در اکثر قریب به اتفاق موارد گذرا می داند.

بیدارپور خاطرنشان می کند: بسیار کم اتفاق می افتد که واکسن ها عارضه های جانبی شدیدی را به همراه بیاورند و باید تایید کرد مشکلاتی که با تزریق واکسن پیش می آید، بسیار ناچیزتر از مشکلاتی است که خود بیماری به همراه دارد.

jamejamonline
hi dr!
     
  

 
از این پس اعضای پیوندی پس زده نخواهند شد

نوعی از گلبول های سفید در موش، سیستم ایمنی را به طور خاص بازداری می کند.

از آن جا که انسان هم این سلول ها را به طور طبیعی در بدن دارد، با دستکاری آن ها می توان پس زدن عضو پیوندی را به تاریخ فرستاد

با وجود پیشرفت های شایان توجهی که تا به حال در زمینه پیوند اعضا صورت گرفته است، مسئله پس زدن عضو پیوندی توسط بدن فرد گیرنده هنوز در این گونه اعمال جراحی مشکل می آفریند.

در واقع، وقتی یک عضو جدید وارد بدن فرد می شود، سیستم ایمنی بدنش با آن مثل یک جسم خارجی رفتار می کند و سعی می کنند آن را نابود کند، همان کاری که با باکتری های مضر و مانند آن انجام می دهد.

نیوساینتیست گزارش جدیدی در مورد یافته ای تازه در این زمینه منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، محققین اسپانیایی موفق شده اند نوعی از سلول های خونی را کشف کنند که در بدن موش ها، پاسخ ایمنی را سرکوب و بازداری می کند.

این سلول ها که سلول های تی کشنده طبیعی یا به طور اختصاری NKT نامیده می شوند، نوعی از گلبول های سفید خون به حساب می آیند که به کنترل سیستم ایمنی کمک می کنند.

نکته قابل توجه در مورد این سلول ها، این است که آن ها فقط درون جگر موش ها فعالیت می کنند و روی سیستم ایمنی سایر قسمت های بدن آن ها هیچ تاثیری ندارند.

ژن های خاصی در ژنتیک موش ها، به واسطه سلول های تنظیم کننده، این سلول های تی کشنده طبیعی را تنظیم می کنند.

محققین دسته ای از این تنظیم کننده ها را با فلورسانت علامت گذاری کردند و آن ها را دوباره به درون بدن موش فرستادند. تمام آن ها روانه جگر شدند و به هیچ نقطه دیگری از بدن موش نرفتند.

به گفته محققین، این سلول ها درون بدن انسان هم وجود دارند، بنابراین شاید با کمی دستکاری، بتوان فعالیت های آن ها به گونه ای تنظیم کرد که سیستم ایمنی بدن را در مناطق مورد نیاز بازداری کنند تا اعضای پیوندی را پس نزند.

اگر این محققین موفق شوند، به دستاوردی حیاتی در این زمینه رسیده اند.

khabaronline
hi dr!
     
  

 
رژیم غذایی بر پولیپ بینی موثر است

دکتر نادر ساکی رئیس انجمن گوش و حلق و بینی خوزستان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران منطقه خوزستان، اظهار داشت، گرفتگی بینی علت ‌های متفاوتی دارد:

پولیپ بینی،

انحراف تیغه بینی

و بزرگی شاخک بینی

که از مهم ترین علل گرفتگی بینی هستند.



وی با بیان این که پولیپ بینی ناشی از حساسیت است و زمینه‌ ارثی دارد، یادآور شد: پولیپ بینی، انحراف تیغه بینی و بزرگی شاخک بینی هر کدام علائم خاص خود را دارد و نباید هر گونه گرفتگی بینی و مجاری تنفسی را به اشتباه به پولیپ ارتباط داد.



رئیس انجمن گوش و حلق و بینی خوزستان اضافه کرد: در صورتی که یک سمت بینی به طور دائم دچار گرفتگی باشد، نشانه ‌ای از وجود انحراف در تیغه وسط بینی است و باید توسط جراحی درمان شود.

رژیم غذایی بر روی پولیپ بینی تاثیر مستقیم دارد و مصرف مواد غذایی ترش و تند و استفاده زیاد از ادویه زیاد بر روی غذا، موجب تشدید پولیپ بینی می‌ شود.

وی ادامه داد: گرفتگی بینی در هنگام خواب نیز می ‌تواند نشانه ای از بزرگی شاخک بینی باشد، زیرا در هنگام خواب جریان خون در شاخک ‌های بینی افزایش می ‌یابد و شاخکی که به سمت پایین قرار می‌ گیرد، دچار تورم شده و موجب انسداد موقت بینی می‌ شود.



ساکی عنوان کرد: پولیپ بینی به دو شکل منفرد و یا خوشه ‌ای ظاهر می‌ شود و در مواجهه با هر کدام از انواع پولیپ بینی، درمان های متفاوتی اتخاذ می ‌شود.

وی اظهار کرد: برای درمان پولیپ بینی ابتدا باید حساسیت را درمان کرد. گاهی مشاهده می ‌شود برخی پزشکان بدون توجه به زمینه حساسیت فرد، اقدام به جراحی پولیپ بینی می ‌کنند که این کار موجب می ‌شود پس از مدتی دوباره پولیپ ظاهر شود.



این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: رژیم غذایی در تشدید و یا بهبود پولیپ بینی بسیار موثر است و مصرف غذاهای ترش و تند و استفاده بیش از حد ادویه همراه غذا موجب تشدید پولیپ می ‌شود.

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی خوزستان گفت: استفاده زیاد از عطر و ادکلن و قرار گرفتن در معرض بخار مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و مواد تمیز کننده، موجب تشدید پولیپ می ‌شود.
hi dr!
     
  

 
به نوزادان زیر ۶ماه زیاد آب ندهید

پزشکان می ‌گویند که به نوزادان زیر شش ماه نباید زیاد آب داد، زیرا دریافت زیاد آب، آنها را در خطر عارضه‌ای بالقوه مرگبار به نام مسمومیت با آب قرار می ‌دهد.





به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر جنیفر آندرس متخصص فوریت‌های اطفال در مرکز کودکان بیمارستان جانز هاپکینز در این باره می‌ گوید: “هنگامی که نوزادان تشنه هستند، نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک برای آنها کافی است.”

به گفته او از آنجایی که دستگاه کلیوی نوزادن هنوز کامل نشده است، دادن مقادیر بیش از حد آب باعث می ‌شود که آنها املاح (سدیم) را به همراه آب از کلیه دفع کنند.

از دست دادن سدیم و کاهش آن از حد طبیعی در بدن می ‌تواند بر فعالیت مغز تأثیر بگذارد، به طوری که اولین علائم مسمومیت با آب شامل تحریک ‌پذیری، خواب‌آلودگی و سایر تغییرات روانی است.

سایر علائم شامل کاهش درجه حرارت بدن (معمولاً به زیر ۳۶درجه)، پف کردگی و تورم صورت و تشنج است.

به گفته آندرس علائم اولیه پنهانی هستند، بنابراین تشنج ممکن است اولین علامتی باشد که والدین متوجه آن می ‌شوند. البته در صورتی که کودک فوراً تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد، این تشنج‌ها احتمالاً پیامدهای درازمدتی نخواهد داشت.

آندرس و همکارانش می ‌گویند آب به عنوان یک نوشیدنی برای کودکان شش ماه و کمتر باید کنار گذاشته شود. والدین همچنین باید از دادن شیرخشک بیش از حد رقیق ‌شده به کودک اجتناب کنند.
البته این مشکل زمانی بروز می کند که خیلی آب به نوزاد داده شود. آندرس می‌ گوید در برخی موارد مثل یبوست یا در آب و هوای گرم باید مقدار اندکی آب به نوزادان داد، اما والدین پیش از انجام این کار با متخصص اطفال مشورت کنند، و تنها ۳۰ تا ۶۰ سی‌سی در یک بار به نوزاد آب بدهند.

اگر والدین فکر می ‌کنند که کودکشان دچار مسمومیت با آب شده است، یا اگر نوزاد دچار تشنج شده است، باید فوراً کودک را به نزد پزشک ببرند.
hi dr!
     
  

 
همه چیز درباره شیر مادر

۱- شیر مادر بر ضریب هوشی نوزاد اثر دارد.

۲- شیر مادر باعث تقویت عملکرد ریه های نوزاد می گردد و از مشکلات تنفسی و تنگی نفس جلوگیری می کند.

۳- شیر مادر دارای اسیدهای چرب، قند لاکتوز، آب و اسید آمینه می باشد.

۴- شیر مادر ضد بیماری می باشد، زیرا آنتی بادی های بدن مادر از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود.

۵- شیر مادر از نوزاد در برابر پنومونی (ذات الریه)، مسمومیت غذایی، برونشیت، عفونت های میکروبی، آنفلوآنزا، عفونت گوش، آلرژی، جوش، اسهال و سرخجه محافظت می کند.

۶- شیر مادر دارای حداقل ۱۰۰ جزء می باشد که در شیرخشک یافت نمی شود.

۷- مکیدن سینه مادر به رشد فک نوزاد کمک می کند و کودکی که دارای فک محکمی باشد، دندان های سالمی خواهد داشت.

۸- شیر مادر دارای فواید روانشناسی نیز می باشد به این ترتیب که کودک به مادر وابسته می شود. در زمان تولد، نوزاد ۳۰ تا ۳۸ سانتی متری خود را می بیند و این فاصله ای است که بین صورت مادر و نوزاد وجود دارد.

۹- از طرف دیگر نوزاد از گرمی سینه مادر خود لذت می برد و بیشتر شیر می خورد.

۱۰- کودکانی که از شیر مادر خورده اند، تا سن ۱۵ سالگی کمتر دچار دیابت نوع یک، بیماری MS، بیماری قلبی و سرطان می شوند.

۱۱- کودکان شیر مادر خوار مشکلات روانشناختی، رفتاری و یادگیری کمتری دارند.

۱۲- شیر مادر بهترین غذای نوزاد است. شیر مادر ترکیبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مایعاتی است که تمام این ها برای رشد مغز و بدن لازم می باشد.

۱۳- شیرمادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کم می کند.

۱۴- شیرمادر از بسیاری از بیماری ها و مشکلات دوران بزرگسالی نیز جلوگیری می کند. این مشکلات و بیماری ها عبارتند از: چاقی و اضافه وزن، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون، اگزما، دیابت، آسم و لوسمی (سرطان خون).

۱۵- شیرمادر می تواند میزان استرس و خونریزی پس از زایمان را کم کند.

۱۶- تغذیه نوزاد با شیر مادر در سال اول زندگی، میزان بیماری ها و مرگ و میر ها را کاهش می دهد.

۱۷- شیر مادر دارای اسید چربی است که به رشد مغز نوزاد کمک می کند.

۱۹- نوزادان شیر مادرخوار اضافه وزن نمی یابند، بلکه به وزن مناسب سن و قد می رسند.

۲۰- نوزادان نارسی که شیر مادر می خورند، بهتر رشد می کنند و ضریب هوشی بالاتری نسبت به نوزدان نارسی که شیر خشک می خورند، دارند.

۲۱- شیر مادر همیشه آماده است و احتیاج به گرم کردن و میکروب زدایی ندارد.

۶ فایده شیرمادر برای مادر
۱- شیردهی احتمال بارداری مجدد را کاهش می دهد.

۲- مادرانی که به نوزاد خود شیر داده اند، از بیماری پوکی استخوان، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، دیابت نوع ۲ و سلیاک (عدم تحمل گلوتن گندم) در امان می باشند.

۳- شیردهی موجب کاهش وزن مادر می شود. مادر مقدار زیادی کالری را برای ساخت شیر از دست می دهد، در نتیجه افزایش وزن دوران بارداری اش کاهش می یابد.

۴- مکیدن سینه مادر باعث ترشح هورمونی می شود که این هورمون، رحم را به سرعت به حالت اول خود برمی گرداند.

۵- از نظر اقتصادی ارزان ترین شیر و مناسب ترین شیر برای نوزاد، شیر مادر است.

۶- مادری که شیر خود را به کودک می دهد، از نظر روحی و جسمی رشد می کند، کمتر احساس خستگی و اضطراب و دلواپسی می کند و حسی قوی برای برقراری ارتباط با نوزاد خود دارد.

تفاوت شیرمادر با شیر خشک
* نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند.

* ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.

* در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال ۳ تا ۴ بار بیشتر رخ می دهد.

* تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند. در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی ۲۰ تا ۳۰ درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت.

* نوزادانی که در ۳ ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، ۳۴ درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.

* نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند.

* نوزاد وقتی خسته شد، می تواند دیگر سینه مادر را مک نزند و مدتی صبر کند و بعد شروع به مک زدن کند، اما در تغذیه با شیشه شیر این امر ممکن نیست.

خواص موجود در شیرمادر
* در اولین روز تولد، کلستروم ( colostrum) که مایعی زرد رنگ و غنی از آنتی بادی است از سینه مادر خارج می شود. این مایع، سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کرده و از او در مقابل بیماری ها محافظت می کند.

* هنگامی که نوزاد سینه مادر را مک می زند، در ابتدا، شیر آبکی و شیرین می باشد. بعد از مقداری مک زدن، شیر چرب تر و سفت می شود و احتیاجات نوزاد را برای رشد تامین می نماید.

* شیر مادر بر اساس تغییرات آب و هوا تغییر می کند، مثلا در هوای گرم، نوزاد احتیاجی به آب ندارد، زیرا ترکیب شیر مادر تغییر می کند.

* شیر مادر دارای مواد مغذی، آنتی بادی، هورمون، آنتی اکسیدان و دیگر موادی است که نوزاد به آن احتیاج دارد.

* شیر مادر از مواد مغذی موجود در خون و ذخیره غذایی بدن مادر تامین می شود.

* یک مادر سالم روزانه ۶۴۴ تا ۷۵۶ گرم شیر تولید می کند. برای تولید این مقدار شیر، ۵۰۰ کالری انرژی لازم است.

* شیر مادر دارای ۳۳۰ میلی گرم کلسیم در هر لیتر است.

از کجا بفهمیم که مقدار شیر مادر برای تغذیه نوزاد کافی است؟
- نوزاد غالبا هر ۸ تا ۱۲ ساعت یک بار، شیر می خواهد.

- نوزاد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از هر سینه مادر شیر می خورد.

- نوزاد باید حداقل ۶ عدد پوشک را در روز خیس کند.

- در ماه اول، نوزاد حداقل ۳ بار در روز مدفوع می کند. مدفوع نوزاد زرد و نرم می باشد.

- نوزادان در ابتدا، وزن کم می کنند. اما در عرض ۲ هفته تغذیه با شیر مادر، به وزن اولیه خود می رسند.

- نوزاد از ابتدای تولد تا ۴ ماهگی، باید ۱۱۳ تا ۱۱۷ گرم در هفته، وزن زیاد کند.
hi dr!
     
  

 
مصرف زیاد غذاهای سرد و اسیدی خطر ابتلا به «ام.اس» را افزایش می‌دهد

بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و بیش از حد از غذاهای سرد استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری ام.اس قرار می‌گیرند.‌

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا؛ افرادی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمرهندی، ماست، قره‌قروت و … دارند، اگر در مورد غذای مصرفی روزانه خود دقیق نباشند در معرض ابتلا به ام.اس قرار می‌گیرند.

براساس این گزارش اختلال در غدد درون‌ریز موجب می‌شود که سیستم داخلی بدن بر هم ریخته و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود. بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام.اس آن است که افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیت‌های اجتماعی به‌گونه‌ای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود.

بنابر گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت، بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام.اس مؤثر است، پرهیز از بروز تنش در مناسبات بین‌ فردی و سعی در کنترل احساسات و عواطف شخصی است.

معمولا در مبتلایان به ام.اس، PH خون گرایش به حالت اسیدی دارد و اگر این حالت بر اثر نوع تغذیه تکرار شود، بیمار در معرض حملات مداوم قرار می‌گیرد و حال بیمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت.

جالب توجه است که بیماران مبتلا به ام . اس علاقه وافری به مصرف غذاهای دارای حالت اسیدوز مانند ماست، بستنی، ترشی، تمرهندی، ماهی و امثال آن نشان می‌دهند، اما این‌ بیماران باید از مصرف غذاهای اسیدی دوری کنند تا بدین وسیله از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورند.

بر اساس اعلام وب‌دا، برای پیشگیری از بیماری ام . اس در سایر افراد نیز می‌توان مصرف متعادل مواد غذایی به ‌ویژه اجتناب از مواد غذایی اسیدی را توصیه کرد.

براساس این گزارش هنوز درمان قطعی برای MS شناسایی نشده است؛ اما دانشمندان و پزشکان به کشفیات خود در مورد بیماری ام . اس ادامه می‌دهند و هر روز پیشرفت‌های خوبی در درک و نحوه درمان این بیماری بدست می‌آید.

گفتنی است؛ در برخی موارد استفاده از داروهای استروئیدی برای تخفیف علائم بیماری مفید است؛ البته اگر در یک دوره کوتاه مدت مصرف شوند. استروئیدها همچنین می‌توانند به بهبود اشکالات بینایی در این بیماران کمک کنند.
hi dr!
     
  

 
مصرف مغز خشکبار برای کنترل دیابت مفید است

متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید تاکید کردند که جایگزین کردن مغزها و خشکبار به جای کربوهیدراتها برای کنترل بهتر قند خون و میزان کلسترول مفید است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان دریافتند وقتی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم به جای مصرف برخی از کربوهیدرات‌های معمول روزانه نصف فنجان خشکبار استفاده کردند پس از سه ماه مقدار قند خون و کلسترول بد آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد در عوض بیمارانی که در رژیم غذایی خود این تغییرات را اعمال نکردند، پس از این مدت تغییری در قندخون و کلسترول آنها مشاهده نشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر سیدیل کندال از متخصصان دانشگاه تورنتو در کانادا تاکید کرد: این یافته لزوما بدین معنی نیست که خشکبار کلید کنترل دیابت هستند بلکه باید یک تعادل کلی دررژیم غذایی و الگوی زندگی بیماران برای کنترل این بیماری صورت بگیرد.

شرح این مطالعه در مجله «مراقبت از دیابت» منتشر شده است.

isna
hi dr!
     
  

 
بیماران قلبی عروقی و دیابتی‌ها از مصرف زیاد تخم‌مرغ پرهیز کنند


یک متخصص علوم تغذیه گفت: بیماران مبتلا به بیماری‌های اختلال در کلسترول، بیماری‌های قلبی – عروقی و دیابت باید از مصرف بیش از حد تخم‌مرغ به دلیل چربی موجود در آن پرهیز کنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، حسن مظفری گفت: ‌تخم ‌مرغ یک منبع پروتئینی خوب است که می‌تواند کالری مورد نیاز بدن را تامین کند.

وی با اشاره به چربی موجود در زده تخم‌مرغ، مصرف بیش از حد این ماده غذایی را مضر دانست و تاکید کرد: مبتلایان به بیماری‌های قلبی – عروقی و اختلال در کلسترول و دیابت، باید در مصرف تخم مرغ محتاطانه عمل کنند. این بیماران باید مصرف تخم مرغ را به یک تا ۲ مرتبه در هفته کاهش دهند.

مظفری توصیه کرد: ‌از آنجا که ماده غذایی تخم مرغ بهترین غذا به منظور آغاز تغذیه تکمیلی کودک است، بنابراین والدین باید تغذیه تکمیلی کودک پس از شش ماهگی را با زرده تخم‌مرغ که انرژی بدن کودک را فراهم می‌کند، آغاز کنند. اما باید توجه داشت که سفیده تخم مرغ محرک و آلرژی زاست.

وی بهترین شکل مصرف تخم مرغ را روش آب‌پز عنوان کرد و ضمن توصیه به اجتناب از مصرف تخم مرغ عسلی به ویژه برای کودکان، گفت: تخم مرغ باید به صورت کاملا پخته مصرف شود؛ چرا که هضم تخم مرغ پخته در بدن آسان‌تر انجام می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: ‌بعضا در تخم مرغ‌های آب‌پز شده، رنگ سیاه متمایل به سبز در بین زرده و سفیده قابل مشاهده است که این امر به دلیل ترکیبات آهن‌موجود در این ماده غذایی است و به دلیل آب پز شدن زیاد ایجاد می‌شود و هیچ مشکلی برای مصرف آن وجود ندارد.

وی پرهیز از مصرف تخم مرغ‌های شکسته، ‌پرهیز از مصرف تخم مرغ‌های دچار تغییر در رنگ و بوی محتویات و دارای لکه خون در زرده یا سفیده‌ و عدم شست‌وشوی تخم مرغ قبل از نگهداری در یخچال را از جمله نکاتی برشمرد که حین مصرف این ماده غذایی باید به آن توجه شود.

مظفری در پایان، شناور شدن تخم مرغ بر روی آب، ‌از هم پاشیدگی تراکم زرده و پارگی آن و مخلوط شدن با سفیده هنگام شکستن را از ویژگی‌های تخم‌مرغ‌های غیر قابل مصرف ذکر کرد.
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 58 از 60:  « پیشین  1  ...  57  58  59  60  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره دو)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA