انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 20 از 57:  « پیشین  1  ...  19  20  21  ...  56  57  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)



 
افسردگی مهمترین عارضه اعمال جراحی زیبایی است

رییس انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران گفت: افسردگی مهمترین عارضه پس از انجام اعمال جراحی زیبایی غیر ضروری در افراد است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دبیرخانه ششمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران ، دکتر “سید حسین مرتضوی” با بیان این مطلب افزود: امروزه بعضی افراد با وجود نقایص جزیی در صورت اقدام به انجام اعمال جراحی زیبایی می کنند که به دلایل مختلف و عوارضی که هر عمل جراحی به دنبال دارد، دچار افسردگی و مشکلات روحی می شوند.
وی گفت: یکی از دستاوردهای نوین جراحی های ناحیه دهان، فک و صورت ، انجام جراحی های ترمیمی و زیبایی در برطرف کردن ناهنجاری های صورت و دستیابی به چهره ای زیبا برای بیمار است.
این جراح فک و صورت گفت: یکی از معضلات موجود در مورد بیماری ها، ضایعات و ناهنجاری های ناحیه فک و صورت، مراجعه دیرهنگام در موارد حاد بیماری و یا ارجاع مصدومین حوادث به مراکز غیر تخصصی است.
وی افزود: این کار منجر به نقایص طولانی مدت و پایدار مانند اختلال در جویدن، اختلال در تکلم و همچنین اختلال در عکس العمل های طبیعی در صورت و دهان می شود. به همین علت لازم است بیماران در اینگونه موارد و سایر بیماری های ناحیه فک و صورت به مراکز تخصصی جراحی فک وصورت ارجاع داده شوند.
رییس انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران ادامه داد: در حال حاضر با وجود تجربیات فراوان جراحان داخلی ، انجام کلیه اعمال جراحی ناحیه دهان، فک و صورت در ایران همانند کشورهای پیشرفته امکان پذیر است.
مرتضوی به ششمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران که از ۱۹ تا ۲۱ خرداد ماه برگزار می شود اشاره کرد و گفت: این کنگره بین المللی محلی برای ارایه آخرین دستاوردهای علمی جراحان و متخصصان داخلی در کنار اساتید و اندیشمندان بیش از ۱۲ کشور معتبر جهان خواهد بود.
hi dr!
     
  

 
شش روش برای ایجاد مغز هوشیار

مغز، سلطان بدن است و برای داشتن یک سلطان لایق ، مراقبت های ویژه ای لازم است .در بعضی اوقات حس می کنیم که حافظه ما خوب کار نمی کند و یا در حفظ و یادگیری مطالب دچار مشکلاتی شده ایم .در همین راستا دانشمندان تحقیقات فراوانی روی کارایی مغز انسان در شرایط گوناگون انجام داده اند و همواره به دنبال به دست آوردن روش مفیدی بودند تا بازدهی مغز را بالا ببرند.با این همه تلاش و کوشش، هنوز مسائل و ابهامات بسیاری درباره ی فعالیت مغزی افراد مختلف وجود دارد.



تحقیقات نشان می دهد که انسان ها دارای کارایی های مغزی گوناگونی هستند و این کارایی ها دلایلی مانند وراثت ، تغذیه ،تربیت مغز و …. دارد.نتیجه چندین سال تلاش و کوشش دانشمندان ، راه هایی است که ما می توانیم برای داشتن یک مغز آماده و مفید به کارگیریم.

داروهای هوشمند

همه انسان ها وقتی به سن چهل سالگی می رسند، تغییراتی را در توانایی های روانی خود بخوبی درک می کنند .این آغاز فرآیند تدریجی است که بسته به شدت میزان آن ، حتی می تواند به جنون ختم شود. در اینجا این سوال مطرح می شود که آیا می توان به وسیله دارو، این حالت خاص را بهبود دهیم یا به طور کلی از بین ببریم یا حتی در مرحله ای پیشرفته تر از بروز آن جلوگیری کنیم.

در حال حاضر در بازار داروهایی وجود دارد که به نوعی این کار را انجام می دهند، به این داروها داروهای ” افزایش هوشیاری” می گویند و محققان روی داروهای جدیدی در همین زمینه هم کار می کنند.یکی از معروف ترین این داروها Modafinil است که بخوبی حالت نارکولپسی را برطرف می کند .نارکولپسی در انسان باعث خواب ناگهانی می شود و فعلا Modafinil بهترین گزینه برای درمان آن است .این دارو می تواند شخص را متناوبا ۹۰ ساعت بیدار نگه دارد و بر خلاف آمفتامین ها و حتی قهوه ، عوارض بسیار کمی دارد.تحقیقات نشان می دهند فقط تعداد کمی از کسانی که Modafinil مصرف می کنند از نارکولپسی رنج می برند و اکثر آنها کسانی هستند که نمی خواهند بخوابند. این وضعیت در مورد داروهای زیاد دیگری هم صادق است ، یعنی مردم نه به خاطر مشکل یا بیماری خاصی آنها را مصرف می کنند ، بلکه از آنها استفاده می کنند تا از اثرات آنها در زندگی روزانه بهره مند شوند. نمونه دیگر این داروها Ritalin است ؛ دارویی که مردم در بسیاری موارد صرفا برای افزایش قوه تمرکز خودشان از آن استفاده می کنند، اما این استفاده بی رویه هم می تواند برای انسان خطر ساز باشد . دکتر دانیلی پیو ملی ، یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در این مورد می گوید : ” ما باید مراقب چیزهایی که می خواهیم باشیم .” او که روی افزایش قدرت و نحوه عملکرد حافظه انسان کار می کند، در عین حال بر استفاده از این داروها در موارد خاص تاکید می کند و می گوید:” بالاخره باید به یاد آوردن چیزهایی را که نمی خواهیم پایان دهیم .”

استفاده از داروها برای بهبود عملکرد مغز انسان آینده روشنی دارد و دانشمندان امیدوارند روزی بتوانند عملکرد مغزی انسان های سالخورده را مانند جوانان بدون اشتباه کنند.

تغذیه مناسب

مغز انسان ، یکی از حریص ترین ارگان های بدن محسوب می شود که احتیاجات رژیمی ویژه ای دارد. به همین خاطر ” هر چیزی که شما می خورید بر نحوه فکر کردنتان تاثیر می گذارد ” چندان هم عجیب نیست .از این رو محققان تحقیقات گسترده ای در زمینه تغذیه انجام داده اند.

اولین توصیه دانشمندان برای افزایش کارایی مغز ، خوردن صبحانه است .با هر بار صبحانه خوردن ، میزان زیادی گلوکز که غذای اصلی مغز است ، به بدن وارد می شود و طی مطالعات بسیار زیاد انجام شده ، مشخص شده است افرادی که صبحانه نمی خورند کارایی کمتری در مدرسه و محل کار دارند.

یکی از جالب ترین تحقیقات در زمینه خوردن صبحانه است .با هر بار صبحانه خوردن ، میزان زیادی گلوکز که غذای اصلی مغز است ، به بدن وارد می شود و طی مطالعات بسیار زیاد انجام شده ، مشخص شده است افرادی که صبحانه نمی خورند ، کارایی کمتری در مدرسه یا محل کار دارند.

یکی از جالب ترین تحقیقات در زمینه خوردن صبحانه که در سال ۲۰۰۳ انجام شد ، اثبات کرد کودکانی که در صبحانه خود از نوشیدنی های شیرین و گرم استفاده می کنند ، در انجام تست های حافظه و توجه ، همسطح افراد هفتاد ساله عمل می کنند.در تحقیق دیگری که توسط باربارا استووارت از دانشگاه آستر انگلیس انجام شد ، بر نقش بسیار موثر لوبیا تاکید شده است .این ماده سرشار از پروتئین به همراه نان در برنامه غذایی روزانه کودکان باعث می شود آنها سخت ترین تست های مرتبط با آگاهی فکری را براحتی انجام دهند.

بعد از صبحانه نوبت به غذاهای اصلی می رسد .دانشمندان بر استفاده فراوان از تخم مرغ و سالاد در رژیم غذایی تاکید می کنند.در تخم مرغ میزان فراوانی کولین وجود دارد که از این ماده در بدن برای تولید انتقال دهنده های عصبی استیل کولین استفاده می شود .محققان در دانشگاه بوستون با کاهش میزان استیل کولین در مغز متوجه شدند که کمبود این ماده باعث می شود شخص حافظه خود را در زمینه به یادآوردن الفباء و حروف کلمات از دست بدهد.کمبود این ماده در مغز همچنین می تواند باعث آلزایمر شود و تحقیقات نشان می دهد افزایش این ماده در مغز می تواند روند فراموشی مربوط به پیری را کند کند.

از دیگر غذاهای توصیه شده سالادها هستند. این غذاها دارای مقدار بسیار زیادی آنتی اکسیدان هستند که در آنها میزان فراوان کاروتین بتا ، ویتامین E و C وجود دارد.محققان اعلام کرده اند افزایش آنتی اکسیدان در مغز باعث افزایش قدرت یادگیری حتی در سن بالا می شود، به گونه ای که آنها در دانشگاه کالیفرنیا موفق شدند به یک سگ پیر چیزهای جدیدی آموزش دهند. دانشمندان حتی تاثیر دسرها بر فعالیت مغز را هم مورد بررسی قرار داده اند .آنها بهترین دسر پس از صرف ناهار را ماست می دانند چون براحتی استرس های بعد از ظهر را برطرف می کند و دلیل آن این است که ماست دارای تیروزین های آمینواسید است . از این ماده در مغز برای ساخت انتقال دهنده های عصبی و نورآدرنالین استفاده می شود که این دو ماده تاثیر زیادی در برطرف شدن استرس دارند.

محققان توصیه می کنند در عصر هم مقدار کمی غذا خورده شود تا گلوکز مورد نیاز مغز آماده شود، البته تاکید آنها بر یک وعده بسیار سبک و مقوی است .

شصت درصد ساختار مغز چربی است ، به همین خاطر این قسمت از بدن باید همیشه چرب نگه داشته شود. بهترین گزینه برای این منظور اسید چرب امگا-۳ است که به میزان بسیار زیاد در دی اچ ای ( docosahexaenoic ) یافت می شود .این ماده در یکی از لذیذترین غذاهای دنیا به میزان بسیار زیاد وجود دارد یعنی در ماهی . به همین دلیل ماهی بهترین غذای مغز است و مصرف همیشگی آن تاثیر مثبت بسیار زیادی در کارایی مغز دارد.

در پایان روز هم دانشمندان توصیه می کنند میوه های تازه مانند توت فرنگی و تمشک مصرف شود.میوه ها بخصوص توت فرنگی و تمشک در تقویت حافظه کوتاه مدت تاثیر زیادی دارند.

موسیقی

در حدود یک دهه پیش ،فرانسیس روشر که یک روانشناس در دانشگاه ویسکانسین ایالات متحده است ، طی یک تحقیق علمی اعلام کرد گوش دادن به سمفونی های موتزارت ، استدلالات ریاضی انسان را پیشرفت می دهد.این اختراع او در آن سال بازتاب های بسیار گسترده ای داشت .آنها حتی توانستند اثبات کنند ، تاثیر سمفونی های موتزارت با دیگر موسیقی ها تفاوت دارد.

این اختراع ، تاثیر موسیقی بر فعالیت های مغز را دقیقا اثبات کرد و از آن روز به بعد موسیقی درمانی و استفاده از موسیقی در خیلی از درمان ها رواج زیادی یافت ، اما برای استفاده از موتزارت برای تمدد اعصاب باید به نکات زیر توجه کرد.

موتزارت روی هر شخصی تاثیرگذار نیست. با این حال همین که شخص هنگام گوش دادن به موسیقی احساس می کند موسیقی بر عملکرد مغز وی تاثیر می گذارد ، باعث می شود یک احساس آرامش به شنونده دست دهد .البته این حالت را با کارهای دیگر هم می توان به دست آورد، اما موسیقی گزینه مناسب تری به نظر می رسد.هر چند گوش دادن به داستان هم می تواند تاثیری برابر گوش دادن به موسیقی داشته باشد.

موسیقی می تواند حتی تاثیر بیشتری بر مغز انسان داشته باشد و این بار کلید کار،درس های موسیقی است .محققان با بررسی کودکان شش ساله که آموزش های موسیقایی می بینند با دیگر کودکان ، متوجه شدند ضریب هوشی این کودکان دو تا سه امتیاز بیشتر از کودکان دیگر است. در تحقیقی مشابه ، روشر کشف کرد کودکانی که پیش از مدرسه آموزش موسیقی ببینند نسبت به کسانی که پیش از مدرسه دوره های کامپیوتر را پشت سر گذاشته اند، دارای استدلالات عددی و ریاضی بهتری هستند. شاید موسیقی باعث افزایش مهارت های روانی در کودکان می شود .حرکت همزمان انگشتان دو دست و توجه به متن موسیقی و نت و هارمونی ، وقتی که به صورت هماهنگ در کنار یکدیگر قرار می گیرند، مسلما باعث تقویت فعالیت های قسمتی از مغز می شوند ، اما این فعالیت ها هنوز کشف نشده اند . نکته مبهم دیگر تاثیر موسیقی بر ضریب هوشی افراد بزرگسال است.فعلا دانشمندان پاسخ قطعی در این زمینه ندارند ،اما یادگیری موسیقی را به بزرگسالان توصیه می کنند.

استفاده با صرفه از مغز

تا چندی پیش ضریب هوشی یک شخص -مقیاسی برای توانایی های حل مشکلات هوشی یک شخص -پدیده ای ثابت برای انسان فرض می شد که میزان آن مستقیما از راه وراثت تعیین می شد ، اما اخیرا دانشمندان نظریه ای مطرح کرده اند که در آن میزان ضریب هوشی هر شخص به عملکردی پایه ای در مغز انسان با نام حافظه فعال بستگی دارد.بدین صورت که هر چه حافظه جاری انسان بیشتر شود، میزان ضریب هوشی او هم افزایش می یابد.

حافظه جاری ، سیستم ذخیره کوتاه مدت مغز انسان است .در این بخش مسائل هوشی انسان حل می شوند، مثلا اگر شما بخواهید ۷+۶-۷۳ راحل کنید ، این قسمت از مغز شما -حافظه جاری – قسمت وسطی فعالیت ذهنی شما که برای حل مسئله لازم است را در خود نگه می دارد.میزان اطلاعاتی که حافظه جاری می تواند در خود ذخیره کند ، به آگاهی عمومی شخص بستگی دارد.

به تازگی یک تیم تحقیقاتی در انستیتو کارولینا استکهلم به رهبری ترکل کلینگبرگ به نشانه هایی دست یافته است مبنی بر اینکه سیستم عصبی که در حافظه جاری قرار دارد ، ممکن است با تمرین بزرگ شود. آنها با استفاده از نوعی اسکن مغناطیسی پیشرفته ، فعالیت های مغزی چند شخص بالغ را پیش و پس از یک برنامه تمرینی حافظه جاری اندازه گیری کردند .این برنامه کارهایی از قبیل حفظ کردن موقعیت یکسری نقطه در یک صفحه شطر نجی بود.پس از پنج هفته تمرین ،آنها متوجه شدند فعالیت های مغزی افراد مورد نظر در قسمتی از مغز که با این نوع فعالیت ها درگیر است ، افزایش یافته است .

اما نکته شگفت انگیز در این آزمایش این بود که هنگامی که گروه ، این آزمایش ها را روی کودکان اعمال می کرد، متوجه شد این بار به جای سیستم عصبی موجود در حافظه جاری ، قسمتی از مغز که مربوط به آگاهی عمومی کودکان است ، رشد یافته و ضریب هوشی کودکان هشت درصد افزایش یافته است .

با اینکه دانش مربوط به حافظه جاری ، روزهای اولیه خود را سپری می کند،کلینبرگ امیدوار است تمرین های حافظه فعال ، کلید بازکردن قفل قدرت باشد. او در این مورد می گوید : “ عوامل وراثتی و دوران جنینی نقش بسیار زیادی در میزان توانایی فعالیت های مغزی دارند، اما فراتر از آن ، چند درصد -که هنوز میزان آن مشخص نیست وجود دارد که می توان با تمرین آنها را افزایش داد.”

استراتژی

فرض کنید که شما در یک تالار سخنرانی قرار دارید و در آن تالار ، ششصد نفر حضور دارند.اگر تمامی این افراد اسم خود را به شما بگویند و یک ساعت بعد از شما بخواهند که آنها را تکرار کنید ، ممکن است شما دچار سرگیجه شوید . این بدان خاطر نیست که شما نمی توانید این کار را انجام دهید ،بلکه مشکل اینجاست که شما تکنیک ها و روش های مربوط به انجام آن را نمی دانید. اما افرادی هستند که می توانند این کار را به صورت عادی انجام دهند.آنها می توانند هزاران عدد ، اشعار بسیار قدیمی و غیر مستعمل و صدها هزار کلمه بدون استفاده را حفظ کنند . در یکی از مسابقات جهانی در این زمینه ، ” النور مگ وایر” و تیم همکارش از دانشگاه لندن ، هشت نفر از بهترین های مسابقات را زیر نظر گرفتند.آنها حین آزمایش های متفاوت ،به مدرکی که ثابت کند این افراد از ضریب هوشی بالایی برخوردار هستند ،دست نیافتند، اما متوجه شدند این افراد هنگام حفظ کردن از سه منطقه مغزشان برای انجام کار استفاده می کنند و این در حالی است که آنها در تست های حفظ کردنی از این مناطق ویژه مغزی استفاده نمی کنند. دلیل این امر را می توان استراتژی خاص آنها برای حفظ کردن دانست .مثلا آنها برای حفظ کردن نحوه و ترتیب چیدن یک دسته برگه ، به هر کدام از آنها یک شخصیت می دهند و برای حفظ کردن ترتیب قرار گیری یک داستان بر اساس نحوه قرار گیری برگه ها پردازش می کنند و طبیعتا حفظ کردن یک داستان بسیار راحت تر از حفظ کردن تعداد بسیار زیاد ی عدد مشابه است .

بازیگران سینما و تئاتر هم تقریبا از روش مشابهی استفاده می کنند.آنها چیزهایی را که بیان می کنند با احساسات همراه می کنند و انسان ذاتا وقایعی را که با احساسات زیادی همراه است ، جزء به جز حفظ می کند.هنرپیشگان حرفه ای از روش دیگری استفاده می کنند.آنها هنگام ادای کلمات، حرکات مربوط به انجام آن را هم انجام می دهند و این عمل آنقدر موثر است که آنها حتی چند ماه پس از نمایش می توانند متنی را که حفظ کرده اند ،براحتی ادا کنند.

” هلگا نویس ” یک روانشناس از دانشگاه المهرست در ایلینویز به همراه “تونی نویس ” که یک بازیگر است ، کشف کردند که از این روش می توان برای افزایش یادگیری دانش آموز استفاده کرد. دانش آموزانی که کلماتشان را با آموزش های دیگری همراه کنند ، بعدا ۳۸ درصد بیشتر می توانند کلمات را بازسازی کنند.نو یس ها معتقدند داشتن دو روش ذهنی برای حفظ کردن می تواند قابلیت حفظ کردن افراد را به صورت باور نکردنی افزایش دهد. ” بری گوردون ” از دانشگاه جان هاپکینز اعتقاد دارد ، استراتژی ، همچنین در زندگی روزانه هم اهمیت زیادی دارد. کارهای ساده ای مانند قرار دادن کلیدها در یک جای مشخص و نوشتن چیزها برای از یاد نبردن آنها می تواند میزان اطلاعاتی را که پیش خود نگه می دارید، زیادتر کند.اگر اسامی ،مشکل شما هستند ، سعی کنید آنها را به صورت ذهنی تداعی کنید.

استراحت

کوتاهی در خواب ، اثرات بدی برای مغز شما در پی خواهد داشت .برنامه ریزی ،حل مسائل ،یادگیری،تمرکز و حافظه جاری شما همه از کمبود خواب متحمل عوارض سوء می شوند. در عین حال در ضریب هوشی هم حتی خلل وارد می شود. دکتر “شون درومند” از دانشگاه کالیفرنیا در این مورد می گوید: ” اگر شما ۲۱ ساعت پشت سرهم بیدار بمانید ،توانایی هایتان اندازه کسی است که تا حدی که قانون (ایالات متحده ) اجازه می دهد، مست است ، البته لازم نیست دقیقا ۲۱ ساعت بیدار بمانید تا این حالت را تجربه کنید ،فقط کافی است دو یا سه شب دیر بخوابید و زود بیدار شوید تا همین حالت به شما دست دهد.

خوشبختانه این رابطه دو سویه است . اگر شما به کسی که از خواب محروم شده است ، اجازه بدهید یک یا دو ساعت بیشتر چشم روی هم بگذارد ، این شخص می تواند در کارهایی که نیاز به تمرکز بیشتر دارد ، مانند امتحان دادن ، موفق تر عمل کند، دکتر درومند در این مورد می گوید: ” توجه ( تمرکز) اساسی ترین پایه هرم ذهن است ، اگر شما آن را تقویت کنید، دیگر نیازی نیست به چیز دیگری بیشتر از آن توجه نشان دهید.”

اینها تنها فواید یک خوب عمیق شبانه نیست . وقتی که شما خواب هستید،مغز شما حافظه های جدیدی را تمرین کرده و حتی بعضی از مسائل را حل می کند.فرض کنید شما می خواهید یک بازی جدید رایانه ای را یاد بگیرید.در این صورت بهتر است به جای اینکه چند ساعت پای کامپیوتر بنشینید، دو ساعت بازی کنید و سپس بخوابید .هنگامی که شما خواب هستید مغز شما دارای همان مدارهایی که برای یادگیری بازی استفاده کرده است را دوباره فعال می کند.دوباره صدای آنها را می شنود و سپس حافظه های جدید را در حافظه بلند مدت ذخیره می کند و هنگامی که بیدار شوید ، یک بازیگر بهتر شده اید.چنین روشی در دیگر کارها مانند یادگیری پیانو ،رانندگی خودرو و … هم می تواند کارگر باشد.

در این مورد همچنین شواهدی در دست است که نشان می دهد خواب باعث بهبود روش حل مسائل می شود. داستان دیمیتری مندلیف که پس از خواب روزانه یکباره به طرح جدید تناوبی رسید ،نمونه بارز این مسئله است .چون او شدیدا درگیر حل مسئله بوده ، هنگام خواب مغز او همانطور که در بالا ذکر شد ، به فعالیت هایش در این زمینه ادامه داده و به حل مسئله رسیده است .

به نظر می رسد هنگام خواب ، مغز با تردستی راه حل های خلاقانه ای پیدا می کند، پس اگر شما هم در حل مسئله ای مشکل دارید و منتظر یک لحظه اوره کائی (یافتم معروف ارشمیدس ) هستید ، بهتر است همین حالا به خواب ناز فرو روید.
hi dr!
     
  

 
آرامش والدین موثرترین نقش را در بهبود کابوس های شبانه کودکان دارد

بسیاری از کودکان به ویژه در سنین سه تا شش سالگی کابوس‌های شبانه را تجربه می‌کنند. در این میان والدین می‌توانند با رعایت چند نکته ساده در بهبود و حتی رفع این کابوس‌ها موثر باشند.

دکتر ناصر کلانتری، متخصص کودکان در گفت وگو با ایسنا گفت: کابوس‌های شبانه در سبک‌ترین قسمت خواب اتفاق می‌افتند و کودک را با اضطراب و پریشانی و گاه با فریاد و جیغ‌های مکرر بیدار می‌کند که به والدین توصیه می‌شود با شنیدن جیغ کودک سریعا به سراغ وی رفته، به کودک اطمینان دهند که محافظ و همراه او هستند.

وی افزود: صدای ملایم والدین با کودک به وی آرامش و امنیت مکانی می دهد و بهتر است پدر یا مادر تا زمانی که کودک آرام نشده وی را تنها نگذارند.

کلانتری تصریح کرد: توصیه می شود اگر کودک کاملا بیدار نشده و به نظر می رسد هنوز کابوس می بیند او را بیدا نکنید و کنار او باشید تا با صدای خودش بیدار شود. ضمن اینکه اجازه ندهید کودک بعد از کابوس به اتاق خواب شما بیاید زیرا نه تنها این کار به شکل عادت در می آید بلکه به کودک این احتمال را می دهد که رختخواب خودش جای امنی نیست.

وی خاطر نشان کرد: بعضی کودکان در خواب وحشت شبانه دارند که متفاوت از کابوس است و در عمیق ترین مرحله خواب(در چهار ساعت اولیه بعد از به خواب رفتن) اتفاق می افتد که اگر چه نادر است ولی اکثرا در سنین چهار تا پنج سالگی رخ می دهد و با بالا رفتن سن وقوع آن کمتر می شود.

با توجه به اینکه وحشت شبانه در زمان هایی که کودک خیلی خسته است اتفاق می افتد سعی کنید کودک در طول روز استراحت کافی داشته باشد.

===========================

تنبیه بدنی برای کودکان زیر ۳ سال با بروز رفتارهای پرخاشگرانه آنان در دوران نوجوانی ارتباط دارد

مطالعات نشان می دهد که مادرانی که کودک زیر ۳ ساله خود را تنبیه بدنی می کنند، در افزایش خطر ابتلا این کودکان به رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت در دوره نوجوانی، نقش اساسی دارند .
مطالعات انجام شده نشان می دهد که انواع تنبیه بدنی، کودکان را برای رفتارهای پرخاشگرانه در مراحل بعدی زندگی آماده می کند .
دکتر کاترین تیلور ، محقق و استادیار علوم سلامت و بهداشت جامعه در دانشگاه تولان و دانشکده بهداشت شهر نیواورلئان ، می گوید هرچند کودکان نیازمند یادگیری نظم و انضباط هستند اما والدین باید بدانند که لازم است این کار را با استفاده از رفتارهایی به جز تنبیه بدنی به او آموزش دهند .
پیام آکادمی اطفال آمریکا می گوید به شدت با هر نوع تنبیه بدنی کودکان به هر دلیلی مخالف است .
دکتر تیلور و همکارانش در یک نظر سنجی از۲۵۰۰ مادر دارای کودک زیر سه سال پرسیدند که در ماه گذشته چند بار فرزند خود را تنبیه بدنی کرده اند که نزدیک به نیمی از انها گفتند که در ماه گدشته فرزند خود را تنبیه بدنی نکرده اند، حدود ۲۸درصد آنها یک یا دوبار این کار را انجام داده اند و و ۲۶ درصد در طی این مدت بیش از دوبار فرزند خود را تنبیه کرده اند.

دکتر پاتریشیا هامتز ، مدیر پیشگیری از آسیب و خشونت و استادیار بالینی مرکز اطفال در دانشگاه کلمبیا نیز با تاکید بر وجود ارتباط بین رفتار های تهاجمی با هر نوع خشونت فیزیکی در خانه و پرورش انسانی تهاجمی تر در آینده، به مادران کودکان زیر سه سال پیشنهاد می کند که برای اصلاح رفتارهای بد و تقویت رفتارهاب درست از راه های دیگری به جز تنبیه بدنی استفاده کنند.
hi dr!
     
  

 
گوش دادن به آهنگ آرام‌بخش بدون کلام ، قبل از خواب و پرهیز از خوردن مایعات زیاد در درمان بی‌خوابی موثر است

چگونه خوب بخوابیم؟

یک متخصص اعصاب و روان عنوان کرد: گوش دادن به آهنگ آرام‌بخش بدون کلام ، قبل از خواب و پرهیز از خوردن مایعات زیاد در درمان بی‌خوابی موثر است.

دکتر امیررضا چمنی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: خواب یک نیاز فیزیولوژیک بدن است که باعث بازسازی تعادل جسمی، روحی و حفظ انرژی در شخص می‌شود.وی گفت: مرکز تنظیم خواب در ساقه مغز قرار دارد و ما به طور متوسط در شبانه‌روز به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیازمندیم؛ به طوری ‌که تحقیقات نشان می‌دهد خواب کمتر از ۳ ساعت و نیم و بیشتر از ۸‌ساعت و نیم، احتمال مرگ و میر را تا ۱۵‌درصد افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خوابی و پرخوابی هر دو می‌توانند خطرساز باشند.

این متخصص اعصاب و روان در ادامه به عوامل کمک‌کننده در تامین بهداشت خواب اشاره کرد و افزود: خوابیدن و بیدار شدن راس یک ساعت معین، استفاده نکردن از رختخواب جهت غذا خوردن، تماشای تلویزیون یا مطالعه می‌تواند شرایط یک خواب خوب را فراهم کند.

وی همچنین اضافه کرد: ایجاد فضای مناسب در اتاق خواب همچون ایجاد دما و روشنایی مناسب برای اتاق خواب، مطالعه مطلب غیردرسی یا گوش دادن به آهنگ آرامبخش بدون کلام قبل از خواب، پرهیز از خوردن غذای سنگین یا حتی گرسنگی قبل از خواب نیز می‌تواند به طور قابل توجهی در ایجاد شرایط خواب خوب به ما کمک کند.لازم است حداقل یک ساعت قبل از خواب از تماشای تلویزیون پرهیز شود از خوابیدن و چرت زدن طولانی مدت نیز در طول روز خودداری شود؛ چرا که موجب بی‌خوابی شبانه می‌شود.

دکتر چمنی در ادامه مصرف داروهای موثر بر مغز، مصرف چای و کافئین زیاد، مصرف سیگار و مواد مخدر را از عوامل بروز بی‌خوابی دانست.

این متخصص اعصاب و روان توصیه کرد: چنانچه فرد پس از گذشت نیم ساعت به خواب نرفت، لازم است یک فعالیت آرامبخش مانند مطالعه آزاد انجام دهد و قبل از خواب از مصرف مایعات زیاد خودداری کند.

وی گفت: استفاده از دوش آب گرم در یک تا ۲ ساعت قبل از خواب نیز می‌تواند به خواب رفتن راحت‌تر کمک کند. باید توجه داشت در روزهای تعطیل نباید بیش از یک تا ۲ ساعت زمان خواب به تاخیر بیفتد. از مصرف داروهای خواب‌آور به صورت خودسرانه پرهیز شود؛ چرا که می‌تواند وابستگی به دارو را در فرد ایجاد کند.
hi dr!
     
  

 
استرس و بی‌خوابی ، میگرن می‌آورد

استرس و بی‌خوابی ، میگرن می‌آورد

ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی گفت: میگرن به دلیل انقباض و انبساط عروق خونی در رگ‌های سر به وجود می‌آید و استرس‌های روحی و بی‌خوابی می‌تواند ، باعث سردرد‌های میگرنی ‌شود.

رئیس انجمن متخصصان داخلی در گفتگو با فارس، افزود: میگرن یکی از شایع‌ترین علل سردرد است. سردرد میگرنی سردردی است ، دوره‌ای ، ضربان‌دار همراه با رنگ پریدگی ، تهوع و استفراغ که از ۴ تا چند روز ممکن است، به طول انجامد.

وی گفت: هنوز پس از سال‌ها تحقیق علت ایجاد این سردرد مشخص نشده است. این بیماری در زنان شایع‌تر است، ولی می‌توان گفت به دلیل انقباض و انبساط عروق خونی که ممکن است در رگ‌های سر به وجود آید، بی‌خوابی و استرس‌های روحی می‌تواند، باعث بروز میگرن شود.

رئیس انجمن متخصصان داخلی افزود: میگرن سردردی است دوره‌ای با زمینه ارثی و خانوادگی که در کودکی، نوجوانی یا اوایل بزرگسالی آغاز می‌شود ولی پیدایش نشانه‌های آن، در سنین نوجوانی است.

وی گفت: پیشگیری از میگرن با داروها و توصیه‌های غیردارویی امکانپذیر است. میگرن یک بیماری شایع به حساب می‌آید و اکثراً افرادی که به میگرن مبتلا هستند، دچار حملات مکرر سردرد برای مدت چندین سال هستند.


جام جم
hi dr!
     
  

 
مهم‌ترین عامل لکنت زبان در دوران کودکی ترس است

ترس در دوران کودکی، مهم‌ترین عامل لکنت زبان

یک گفتاردرمان گفت: مشکلات گفتاری و لکنت زبان بیشتر در سنین ۳ تا ۵ سالگی بروز می‌کند که در بعضی از موارد تا سن ۳ سالگی مشکلات گفتاری قابلیت درمان دارند.

دکتر مهدی برائتی در گفتگو با ایسنا، هرگونه تکرار و اختلال در تلفظ و گفتار کلمات به اندازه‌ای که روانی کلام را تحت‌تاثیر قرار دهد لکنت زبان عنوان و اظهار کرد: مهم‌ترین علت لکنت زبان، ترس در دوران کودکی است و این عارضه بیشتر در سنین ۳ تا ۵ سالگی شایع بوده و می‌تواند جنبه ارثی نیز داشته باشد.

وی گفت: گفتاردرمانی یکی از حرفه‌های توانبخشی است که به برطرف کردن مشکلات گفتاری، تلفظی و گرفتگی صدا ناشی از بیماری‌های حنجره می‌پردازد.

وی ادامه داد:‌ در بعضی از موارد، در صورتی که شرایط محیطی مساعد باشد و محیط خانواده نیز این مشکل را تشدید نکند، مشکلات گفتاری تا ۳ سالگی قابلیت بهبود دارند.

دکتر برائتی به خانواده‌ها توصیه کرد: در موارد مشاهده تکرار و گیر روی کلمات از تشدید آن پرهیز کنند؛ به طوری که کودک خود را تحت فشار قرار ندهند، از ایجاد استرس در کودک خودداری کرده و همچنین وی را روی این موارد حساس نکنند.

این گفتاردرمان در پایان خاطرنشان کرد: خانواده‌ها در صورت مشاهده مشکل لکنت زبان هر چه زودتر به گفتاردرمان مراجعه کنند و از خوددرمانی بپرهیزند.
hi dr!
     
  

 
آشنایی با علل بی خوابی و درمان آنها

بی خوابی


بی خوابی برای بیان درک حالات ناخوشایند یا شکایت از خواب نامناسب به علت مشکل در به خواب رفتن ، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد ، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود، بکار میرود.
بی خوابی با تعداد ساعتهای خوابی که فرد دارد یا اینکه چه مدّت طول می کشد تعیین نمی شود.افراد مختلف به طورطبیعی در نیازشان به خواب و میزان رضایتمندی شان از خواب متفاوت هستند.بی خوابی ممکن است در طول روز مشکلاتی مانند خستگی، کمبود انرژی، مشکل در توانایی تمرکز،و تحریک پذیری بیش از حد را پدید آورد. بی خوابی را می توان به چند دسته مثل بی خوابی گذرا(کوتاه مدت)،بی خوابی متناوب،و بی خوابی مزمن (پایدار) تقسیم بندی کرد.بی خوابی ای که از یک شب تا چند هفته ادامه دارد، بی خوابی موقت (گذرا) نامیده می شود.اگر دوره های بی خوابی گذرا از زمانی تا زمان دیگر تکرار شود، بی خوابی، متناوب نام خواهد گرفت. همچنین اگر بیشتر شبها رخ دهد و یک ماه یا بیشتر ادامه یابد آن را مزمن مینامیم.
علت های بی خوابی چیست؟
به نظر می رسد که وضعیت و موقعیت های ویژه ای باعث ایجاد بی خوابی در فرد می شوند.مثال هایی از این حالات عبارتند از : سن بالا (بی خوابی بیشتر در افراد با سن بالای ۶۰ سال رخ می دهد) ، جنس زن وسابقه افسردگی . اگر شرایط خاصی (مانند استرس،اضطراب،بیماری و یا استفاده از داروهای ویژه) هم در کنار سایر عوامل وجود داشته باشد، بی خوابی محتمل تر خواهد بود.



علل زیادی برای بی خوابی وجود دارد. بی خوابی های گذرا و متناوب، عمدتا درافرادی است که یکی از حالات زیر را دارند:
استرس ، سر و صدای محیطی ، گرمای بسیار زیاد محیط ، تغییر محیط اطراف ، مشکلات در برنامه خواب-بیداری طی مسافرت های هوایی ، اثرات جانبی برخی داروها.
بی خوابی مزمن پچیدگی بیشتری دارد و اغلب بعلت ترکیبی از عوامل پدید می آید که شامل مشکلات اولیه در اختلالات بدنی یا اختلالات ذهنی است.یکی از شایع ترین علت های بی خوابی مزمن افسردگی است.علت های زمینه ای دیگرمثل دردهای مفصلی ،بیماری های کلیوی،نارسایی قلبی،آسم،تنگی نفس در خواب،خواب آلودگی شدید،سندرم پای بیقرار(restless leg syndrome)،بیماری پارکینسون و پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدی) نیز در این مورد مقصرند.
با این حال بی خوابی مزمن میتواند در اثرفاکتور های رفتاری خاصی مثل استفاده نامناسب از کافئین،الکل یا مواد دیگر،بهم خوردن دوره های خواب طی شیفت های کاری یا سایر برنامه ها و فعالیت های شبانه نیز ایجاد شود. بعلاوه نشان داده شده است رفتار های زیرنیز بی خوابی مستمر ایجاد می کنند: انتظار بی خوابی و نگرانی از به خواب رفتن ، مصرف بیش از حد کافئین ، آشامیدن الکل قبل از خواب ، سیگار کشیدن قبل از خواب ، مصرف غذای زیاد قبل از خواب، چرت زدن زیاد عصرانه ، برنامه خواب و بیداری نامنظم و تکراری . این رفتار ها می توانند بی خوابی کنونی را طولانی کنند .



کنار گذشتن این رفتار ها می توانند بی خوابی را از بین ببرد. بی خوابی در مردان و زنان در تمام گروه های سنی یافت می شود، ولی به نظر می رسد که در زنان(خصوصاً بعد ازیائسگی) و در پیری شایع تراز سایر موارد باشد. توانایی خوابیدن نسبت به نیاز به آن ، درسنین بالاکاهش می یابد. همچنین بی خوابی در خانم های باردار خصوصاً در هفته های آخر باردارنیز شایع است.
درمان بی خوابی:
بی خوابی گذرا و بی خوابی متناوب میتواند نیاز به درمان خاصی نداشته باشد .
اگر بی خوابی بخاطر یک تغییر موقت در برنامه خواب-بیداری باشد (مانند مسافرت های هوایی) ساعت بیولوژیکی فرد به شرایط طبیعی خودش باز خواهد گشت.با این حالدر صورت پیدایش خواب آلودگی و کارایی نامناسب درطول روز،استفاده از قرصهای خواب آور کوتاه اثر می تواند خواب و هشیاری روز بعد را بهبود بخشد. درمان بی خوابی مزمن شامل مراحل زیر است: تشخیص و درمان مشکلات زمینه ای مدیکال و فیزیولوژیک ، تعیین رفتارهایی که می تواند بی خوابی را بدتر کند و متوقف ساختن یا کاهش این رفتارها استفاده از قرصهای خواب ( اگر چه استفاده طولانی مدت از قرصهای خواب برای بی خوابی مزمن مورد بحث است).



بیماری که هرنوع قرص خوابی را مصرف می کند باید تحت نظر پزشک باشد تا به دقت اثر بخشی دارو ارزیابی شده و عوارض جانبی به حداقل برسد.به طور کلی این دارو ها در پایین ترین مقدار و در کوتاه ترین مدت ممکن (که برای برطرف کردن مشکلات و علائم مورد نیاز باشد) تجویز می شوند. بعضی از این داروها اگر ناگهان قطع شوند می توانند بی خوابی را دوباره برای یک یا دو شب به فرد تحمیل کنند، به همین خاطر سعی میشود از کاهش تدریجی آنها استفاده شود. امتحان کردن تکنیک های رفتاری برای بهبود بخشیدن خواب مانند درمان توسط relaxation therapy ، درمان از طریق محدود کردن خواب(restriction therapy) و مقید سازی(Reconditioning)بسیار مفید خواهد بود .
Relaxation therapy
تکنیک های خاص و موثری وجود دارند که می توانند اضطراب و فشار بدنی را از بین ببرند یا کاهش دهند.در نتیجه،عضلات شل شده و خوابی سرشار از آرامش ایجاد می شود.معمولاً زمان زیادی برای یادگیری این تکنیک ها و دستیابی به آرمش موثر طول می کشد.
Restriction therapy
(محدود کردن خواب) بعضی از افراد که از بی خوابی رنج می برند ساعات زیادی را در تخت خواب برای به خواب رفتن بدون هیچ موفقیتی صرف میکنند.این افراد می توانند از یک برنامه محدودیت برای خوابیدن بهره ببرند، دراین برنامه ها ابتدا اجازه ساعات کمی خواب در طول شبانه روز را می دهند و به تدریج این ساعات افزایش می یابند تا زمانی که یه یک خواب شبانه طبیعی تر حاصل گردد.
Reconditioning(مقید سازی)
درمان دیگری که میتواند مفید باشد اینست که مکان و زمان خواب منحصراً برای خوابیدن است.به عبارت دیگربهیچ عنوان تختخواب برای انجام کار دیگری غیر از خوابیدن استفاده نشود.در این روش به فرد توصیه می شود که تنها هنگامی که خواب آلوده شده به تختخواب رود. واگرخوابش نمی آید برخیزد و از تختخواب خارج شود و هنگامی که احساس خواب آلودگی می کند به تختخواب برگردد.در طی این روند فرد باید از چرت زدن خود داری کند و روزانه سر ساعت مشخصی بیدار شده و به تختخواب رود.بمرور فرد خود را مقید خواهد کرد که مکان و زمان خواب را به خوابیدن اختصاص دهد.

دکتر سینا طبرستانی
hi dr!
     
  

 
علت تغییر خلق چیست ؟

تغییر خلق

- تغییر خلق نشانه چیست؟
فرد گرفتار مشکلات رفتاری مانند یک جاده ناهموار است. گاهی زیادی شاد و گاهی زیاد غمگین می‌شود. رفتارش شدید، ناگهانی و غیر قابل کنترل است.



- درمان تغییر خلق
تغییر خلق‌های مزمن و شدید – مثل افسردگی مزمن یا حملات وحشت‌زدگی – اختلالات روانی هستند. این اختلالات هم مانند بیماری‌های جسمانی اهمیت دارند (در واقع، گاهی نتیجهٔ اختلالات جسمانی هستند، مثل نشانگان پیش از قاعدگی) و درست مانند آنها درمان می‌شوند.
نشانگان پیش از قاعدگی را بررسی کنید. تغییر خلق زنان ممکن است ناشی از نشانگان پیش از قاعدگی باشد که باعث هیجانات و ناراحتی‌های جسمانی ناشی از هورمون‌هاست. توصیه‌های زیادی برای رفع این ناراحتی شده است.



متخصصات تغذیه خوردن مواد مغذی مثل کلسیم و ویتامین‌های C ,B و E، و برخی دیگر ورزش منظم مثل پیاده‌روی را مؤثر می‌‌دانند. در برخی موارد هم دارو تجویز می‌شود. اگر فکر می‌کنید تغییر خلق شما به این دلیل است، با پزشک خود مشورت کنید.
دارو بخورید. اگر پزشک تشخیص دهد که دچار اختلال رفتار هستید، احتمالاً داروی لیتیم برایتان تجویز می‌کند. کربنات لیتیم تغییرات رفتار را در بسیاری از این بیماران کاهش می‌دهد.
لیتیم درمانی باید آنقدر باشد که همواره مقدار دارو در خونتان موجود باشد. بنابراین، پزشک درمان را با مقادیر زیاد آن شروع کرده و به‌تدریج آن را کم می‌کند. در آغاز، ممکن است کمی عوارض جانبی، مثل خستگی، تهوع خفیف، تکرار ادرار، و لرزش خفیف دست‌ها داشته باشد، اما با تعیین مقدار درست مصرف دارو از بین می‌روند.
در مورد اعتیاد به این دارو هم نگران نباشید. کربنات لیتیم اعتیاد نمی‌آورد و مصرف طولانی آن اشکال ندارد.

تغییر خلق
- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- تغییر خلق غیر قابل پیش‌بینی و نامتناسب با موقعیت است.
- تغییر خلق غیر قابل کنترل است.
- گاهی دوره‌های شادی شدید و بعد از آن، افسردگی شدید دیده می‌شود.
- برنامهٔ خواب نیز به هم خورده است.
hi dr!
     
  

 
از پاسخ به سوالات جنسی کودکان طفره نروید

از پاسخ به سوالات جنسی کودکان طفره نروید


یک روان‌شناس گفت: در پاسخ به سوالات جنسی کودکان، والدین باید بدون ذکر جزئیات حقیقت را گفته و از گفتن دروغ پرهیز کنند.



به گزارش ایسنا ، فاطمه کیان‌پور اظهار کرد: هر یک از والدین باید پیش از بلوغ به فرزند خود اطلاعات لازم را درباره پدیده بلوغ و تاثیرات آن بدهند و او را در جریان اتفاقاتی که در آینده برای او پیش می‌آید، بگذارند.



وی افزود: هنگام روبه‌رویی با سوال جنسی کودک نیز باید اطلاعات لازم را حد قانع شدن به او داد تا از کنجکاوی بیشتر او جلوگیری شود.



این روان‌شناس خاطرنشان کرد: اشتباه رایج میان والدین هنگام پرسش سوال جنسی کودکان، دستپاچگی و طفره رفتن از موضوع است که موجب می شود موضوع در ذهن کودک مهم جلوه کند و برای رفع کنجکاوی خود با دوستان و هم‌سالان خود در این باره صحبت کنند که این امر عواقب بدی دارد.



یکی دیگر از عوامل موثر در برطرف کردن کنجاوی کودک قرار دادن کتاب‌های آموزشی به زبان ساده در معرض دید کودکان است تا کودک، خود به سمت کتاب‌ها رفته و با این مسایل تا حدی آشنا شود.
hi dr!
     
  

 
آیا اعتیاد لذت بخش است ؟

آیا اعتیاد لذت بخش است ؟


تمام مواد اعتیادآوری که توسط انسان سوءمصرف می شوند به طور مستقیم یا غیر مستقیم مغز را تحت تأثیر قرار می دهند. اما سئوال این است که چطور این فرایند رخ می دهد. بد نیست بدانیم در مغز هر موجود زنده ای، ساختاری وجود دارد که به آن، نظام پاداش مغزی گفته می شود.
به نظر می رسد، مغزهای ما سیم کشی شده اند تا مطمئن شوند که فعالیت های پشتیبانی کننده ی زندگی را از طریق همراه سازی آن فعالیت ها با لذت یا پاداش تکرار خواهیم کرد. هر گاه این نظام پاداش فعال می شود، مغز خاطر نشان می شود که برخی چیزهای مهم در حال وقوع است که نیاز به یادآوری دارد، و به ما می آموزد که تکرار کنیم و تکرار، بدون تفکر در باره ی آن. زیرا بر این باور است که آن چه این مسیر را تحریک می کند، برای ادامه ی زندگی ضروری است.
انسان همانند سایر موجودات رفتار و فعالیتهایی را که پاداش دهنده است، انجام می دهد. احساسات لذت بـخش با ایجاد تقویت مثبت موجب تکرار رفتار مورد نظر می شود . جالب است بدانیم، پاداشهایی که موجب تحریک نظام پاداش می شوند، دو گونه هستند:
۱) پاداش های طبیعی مانند آب ، غذا و رفتار جنسی.
۲) پاداشهای مصنوعی نظیر مواد اعتیادآور. این مواد همان مسیری را تحریک می کنند که پادش های طبیعی تحریک می نمایند، بر این اساس، ما می آموزیم مواد را به همان شیوه ،سوءمصرف کنیم.
در این نظام ماده ای شیمیایی ترشح می شود که مسئول هیجانات و احساس لذت است. این ماده به نام دوپامین است. دوپامین یک انتقال دهنده ی عصبی موجود در مناطقی از مغز است که حرکت، هیجان، شناخت، انگیزش و احساسات لذت بخش را تنظیم می کند. تحریک بیش از اندازه ی این نظام، که رفتارهای طبیعی ما را پاداش می دهد، اثرات سرخوشی طلب شده توسط کسانی که مواد را سوءمصرف می کنند، تولید نموده و به آنها یاد می دهند که رفتارشان را تکرار کنند.
به دوپامین ماده ی شیمیایی « احساس خوب » نیز گفته می شود . بنابراین به نظر می رسد که دوپامین در مرکز عملکرد نظام پاداش قرار دارد . یکی از راههای توضیح کار دوپامین ، این است که آن را یک نظام پاداش به حساب آوریم . در واقع این نظام به ما می گوید : « خوب بود ، دوباره این کار را انجام بده و درست به خاطر داشته باش که دفعه ی قبل چگونه آن را انجام دادی ».
هنگامی که برخی از مواد، سوءمصرف می شوند، ۲ تا ۱۰ بار بیشتر از دوپامینی که مشوق های طبیعی آزاد می کنند، دوپامین رها می سازند. در برخی موارد، این موضوع تقریباً به سرعت رخ می دهد( زمانی که مواد تدخین یا تزریق می شوند)، و اثرات آنها می تواند مدت طولانی تری در مقایسه با مشوق های طبیعی ماندگاری داشته باشند. اثرات حاصل بر روی مسیر لذت مغز، رفتارهای پاداش دهنده ی طبیعی مانند خوردن و رفتارهای جنسی را نمایان می سازد.
اثر چنین پاداش قدرتمندی به شدت افراد رابرای مصرف مجدد و مجدد برمی انگیزد. این موضوع دلیل آن است که گاهی اوقات دانشمندان می گویند، سوءمصرف مواد چیزی است که یاد می گیریم که خیلی خیلی خوب انجام دهیم.
● ۱۷ راه کار برای مقابله با اعتیاد
۱) ما والدین بهتر است بر دوستان یا گروهی که فرزندمان با آنها در ارتباط است نظارت داشته باشیم که آنها چه کسانی هستند، چه کاری انجام می‌دهند، کجا می‌روند و …
۲) سعی کنیم خانواده را به کانون مهر و محبت تبدیل کنیم تا فرزندمان نیازها ی خود را در درون خانواده پیدا کند.
۳) در صورت اعتیاد یکی از بستگان یا اقوام نزدیک، مقبولیت او را نزد اعضای خانواده زیر سوال ببریم.
۴) مسؤلیت‌ها و نقش‌های متعدد اجتماعی را به او واگذار نماییم و از این طریق او را با دنیای بزرگسالی شنا و واردش کنیم.
۵) دوری از مصرف مواد را جزئی از ارزش‌های درونی و شخصیتی خانواده بدانیم، حتی اگر دیگران آن را مصرف کنند.
۶) امکانات و تسهیلات مناسب را برای فرزندمان فراهم کنیم تا به ورزش و تفریح‌های سالم روی بیاورد، مثل رفتن به باشگا‌ه‌های ورزشی و …
۷) اگر یکی از اعضای خانواده اعتیاد داشته باشد، جلوی فرزندان مواد را مصرف نکند و سایر اعضای خانواده برای ترک کردن، او را یاری کرده و نزد متخصص ببرند.
۸) به فرزندان خود یاد دهیم که لحظات خوش با مصرف مواد بدست نمی‌آید، سعی کنیم با فعالیت‌های دیگر، اوقات خوشی را در درون خانواده ایجاد کنیم.
۹) با پیام‌ها یا افرادی‌که مصرف مواد یا سیگار را تبلیغ می‌کنند برخورد قاطعانه داشته باشیم.
۱۰) «نه» مقدس را به فرزندانمان یاد دهیم تا بتوانند در مقابل خواسته ی نابجای دیگران حتی با اصرار و پافشاری ایشان از خود مقاومت نشان دهند و نه بگویند.
۱۱) به طور مشخص و شفاف به فرزندانمان بگوییم که چه رفتاری درشأن و منزلت اوست و خانواده چه انتظاری از او دارند.
۱۲) در صورت امکان با والدین دوستان فرزندانمان ارتباط نزدیک داشته باشیم.
۱۳) اگر فرزندمان تقاضای ماندن در منزل دوست ناشناخته را در وقت خواب داشت حتی‌المقدور با تقاضای او موافقت نکنیم.
۱۴) سعی کنیم او را تنبیه بدنی نکنیم بلکه از طریق راهنمایی و هدایت سعی در ترک عادات ناپسند او نماییم.
۱۵) برای سوالات مذهبی و اعتقادی فرزندمان جواب‌هایی قانع‌کننده پیدا کنیم.
۱۶) فرزندانمان را نسبت به مضرات و عواقب ویرانگر مواد مخدر آگاه کنیم.
۱۷) وقتی احساس کردیم در حل مشکلی پیشرفت لازم را نداشتیم در صدد کمک خواهی از متخصصان (مشاورین) برآئیم چرا که:
«میل به کمک خواستن از دیگران، نشانه ی قدرت و پختگی عقلانی آدمی است نه نشانه ضعف او»
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 20 از 57:  « پیشین  1  ...  19  20  21  ...  56  57  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA