انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 33 از 57:  « پیشین  1  ...  32  33  34  ...  56  57  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)



 
کم خوابی خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد

تاکنون تحقیقات حاکی از آن بود که کم خوابی خطر بروز بیماری های قلبی، دیابت و مرگ را افزایش می دهد ولی به تازگی خطر بروز سرطان روده بزرگ هم به عوارض ناشی از کم خوابی اضافه شده است.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز” به نقل از Science Daily ، محققان مرکز پزشکی کیس در بررسی های خود دریافتند افرادی که در طول شب کم تر از ۶ ساعت می خوابند، نسبت به افرادی که دست کم ۷ ساعت در طول شب می خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خوش خیم روده بزرگ قرار دارند.

محققان در مطالعات جدید خود مدت زمان خواب را در طول شب به عنوان یکی از عوامل بروز سرطان روده بزرگ در افراد بیان کردند که می تواند افرادی را که دچار کم خوابی هستند در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دهد.

محققان روی ۱۲۴۰ نفر تحقیق کردند که در آزمایش کولونوسکوپی حدود ۳۳۸ نفر از آن ها مبتلا به سرطان خوش خیم روده بزرگ بودند.

این گروه از افراد نسبت به افرادی که آزمایش آن ها منفی بود، شب ها کم تر از ۶ ساعت می خوابیدند. این ارتباط حتی پس از بررسی سابقه خانوادگی، مصرف سیگار و معیارهای سنجش چاقی، ثابت ماند.

تحقیقات نشان می دهد زنانی که کم می خوابند بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.

ولی در کنار آن، بالا بردن ساعات خواب در شول شب و بهبود کیفیت خواب می تواند از بروز این خطر جلوگیری نماید.

سرطان خوش خیم روده بزرگ در صورتی که به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است ولی در صورت تعلل در درمان، ممکن است بدخیم شده و قابل درمان نباشد.

iscanews
hi dr!
     
  

 
کم کاری مادرزادی تیروئید خسارات جبران ناپذیری بر سیستم عصبی کودک وارد می کند

کم کاری مادرزادی تیروئید در کودکان موجب وارد آمدن خسارات جبران ناپذیری بر مغز کودک می شود .





به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: و به نقل از سایت وزارت بهداشت؛ این بیماری در اثر کم کاری غده تیروئید در کودکان ایجاد می شود.

این غده در ناحیه گردن قرار گرفته است و هورمونی (ماده شیمیایی) به نام تیروکسین تولید می کند که برای رشد و تکامل تمامی اعضای بدن بویژه سیستم عصبی ضروری است.

بنابر این گزارش، بسیاری از مراحل رشد و نمو مغز در دوران پس از تولد (نوزادی) ادامه دارد و از آنجایی که برای بدست آوردن بهره هوشی طبیعی به مقادیر کافی از هورمون تیروئید تا ۳ سالگی نیاز است، در کم کاری مادرزادی تیروئید سطح هورمون تیروکسین کمتر از میزان طبیعی است و لذا رشد و نمو طبیعی مغز کودک کافی نیست.

در ابتدای تولد این بیماری هیچ علامتی از خود ندارد و قابل تشخیص نیست بنابراین علائم بیماری در اغلب موارد دیر ظاهر شده و با افزایش سن شیرخوار علایم بتدریج مشاهده می شوند و در واقع هنگامی علائم بیماری را می بینیم که آثار سوء خود را به جای گذاشته است.

برخی از آنها عبارتند از: زردی طولانی مدت یبوست پوست سرد و خشک و رنگ پریده زبان بزرگ و گریه خشن فتق نافی و رشد با تاخیر.

مرکز بهداشت استان خراسان رضوی به منظور جلوگیری از بروز آثار سوء و جبران ناپذیر کم کاری تیروئید بر روی کودکان طرح غربالگری هایپوتیروئید بدو تولد را در دستور کار خود قرار داده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این طرح نوزادان در روزهای سوم تا پنجم پس از تولد(با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد)مورد آزمایش کم کاری تیروئید قرار می گیرند . و این آزمایش بدون درد است و هیچگونه خطری برای نوزاد در بر ندارد.

دکتر احتشام فر با اشاره به این که از ابتدای امسال تا کنون ۱۰۳ هزار نوزاد زیر پوشش این طرح قرار گرفتند و از این تعداد ۷۲۰ نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید شناسایی شد افزود: شناسایی زود هنگام این بیماری و درمان به موقع آن نجات دهنده کودکان از عقب ماندگی ذهنی و آسیب جدی مغزی است.

پس از شناسایی نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید بلافاصله توسط پزشک داروی خوراکی برای وی تجویز می شود و نیاز به بستری در بیمارستان ندارد و تقریباً همه کودکان بیماری که زودهنگام تشخیص داده شوند و تحت درمان به موقع و مناسب قرار می گیرند از رشد و نمو و بهره هوشی طبیعی برخوردار خواهند شد.


iscanews
hi dr!
     
  

 
افراد دارای آلرژی، در هوای سرد بیشتر دچار اشک ریزش می شوند

افرادی که زمینه حساسیت و خشکی چشم دارند، در فصول سرد سال بیشتر دچار اشک ریزش و سوزش چشم می َشوند.

مهدی بهنیا در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در فصل زمستان به خاطر سرد شدن هوا، چشم ها بیشتر تحریک می شوند.

این تحریکات به صورت اشک ریزش خود را نشان می دهد؛ در حقیقت اشک ریزش به این دلیل اتفاق می افتد تا جلوی تحریکات چشم را بگیرد.

وی گفت: افرادی که زمینه حساسیت و خشکی چشم دارند در فصول سرد سال بیشتر دچار اشک ریزش و سوزش چشم می َشوند البته اشک ریزش در افرادی که هیچ گونه مشکل چشمی ندارند نیز دیده می شود اما جای نگرانی نیست چرا که اشک ریزش در هوای سرد، عوارض درازمدتی ندارد.

این فوق تخصص شبکیه چشم ادامه داد: اگر مقدار اشک ریزش زیاد شود به طوری که فرد قادر به انجام فعالیت روزانه نظیر رانندگی نباشد، می توان با استفاده از مکمل قطره اشک مصنوعی، پوشش نسبتاً غلیظ تری بر روی سطح چشم ایجاد کرد که با این اقدام، جلوی تماس عوامل تحریک کننده با سطح چشم گرفته می شود.

بهنیا استفاده از عینک های پهن آفتابی را برای جلوگیری از برخورد باد سرد به چشم مؤثر دانست و افزود: افراد می توانند از عینکی با فریم پهن و شیشه ساده در فصول سرد سال استفاده کنند.

این کار مانع از ورود گرد و خاک، آلودگی هوا و باد سرد به چشم می شود همچنین با این اقدام، تبخیر اشک کم شده و اشک بیشتری در چشم می ماند.

این فوق تخصص شبیکه چشم تصریح کرد: اگر با انجام این کار ها، اشک ریزش و سوزش چشم در فصول سرد سال بهبود پیدا نکرد، باید وضعیت لایه اشکی، حساسیت سطح چشم و مجرای اشکی توسط چشم پزشک بررسی شود.

farsnews
hi dr!
     
  

 
نشانه های خونریزی داخلی بدن

خون جاری در رگ ها این قابلیت را دارد که هنگام آسیب عروق، مانع ریزش بیش از حد خون شود، در غیر این صورت با اولین آسیبی که به جدار رگ وارد می آمد، آن قدر خون از بدن خارج می شد تا فرد به علت اختلال در تامین انرژی بافتی یا شوک جان خود را از دست بدهد.





دکتر سیدمحسن رضوی، فوق تخصص بیماری های خون و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علل و عوامل بروز خونریزی داخلی به جام جم می گوید: عوامل مسوول این روند دفاعی، پلاکت ها و فاکتورهای انعقادی موجود در پلاسما و سلول های فرش کننده جدار رگ است که هر گونه اختلال در هماهنگی این سه گروه باعث خونریزی غیر طبیعی و پیامدهای ناگوار می شود.

به گفته وی، بیماری های انعقادی به ۲ دسته ارثی و اکتسابی تقسیم می شوند . بیماری های ارثی ممکن است به صورت کمی یا کیفی شامل حال پلاکت ها یا فاکتورهای ۱۲ گانه دخیل در تشکیل لخته شود، مثلا فرد مبتلا به هموفیلی A به علت کمبود مادرزادی فاکتور ۸ انعقادی، قادر نیست که در لحظه آسیب بافتی و هنگام خروج خون از رگ جلوی خونریزی را بگیرد.

این عضو هیات علمی با اشاره به این که ممکن است اشکال اکتسابی اختلال در سیستم انعقاد خون، ناشی از داروها باشد، آن را به ۲ دسته تقسیم می کند.

دسته اول داروهایی که اصلا به منظور تقلیل توان انعقادی به کار می روند (وارفارین، آسپیرین و….) و دسته دوم مواردی که عارضه مصرف یک دارو سبب اختلال انعقادی شده است، مثلا وقتی داروی ایبوپروفن به عنوان مسکن یا ضدالتهاب مصرف می شود، می تواند باعث اختلال عملکرد پلاکتی شود، ضمن این که همین دارو می تواند به مخاط معده هم آسیب رسانده و شرایط خونریزی گوارشی را فراهم کند.

وی یادآور می شود: بیماری هایی مثل عفونت پیشرفته، اختلالات متابولیک و سیستم ایمنی و سرطان ها با تغییر وضعیت طبیعی پلاکت ها و فاکتورهای انعقادی و سلول های مخاط عروقی می تواند باعث اختلال عملکرد سامانه های انعقادی شوند.

دکتر رضوی می افزاید: تقریبا همه اعضای بدن دارای عروق خونی هستند، بنابراین آسیب های فیزیکی یا هر پدیده التهابی عفونی و سرطانی می تواند باعث افزایش استعداد خونریزی در بافت ها شود.

او می گوید: نسوج بدن شامل فضاهایی است که ممکن است از طریق لوله هایی به خارج راه داشته باشد، همانند دستگاه گوارشی، تنفسی، ادراری، تناسلی، بینایی و شنوایی یا این که ارتباط آنها از طریق عروق، اعصاب، عضلات و استخوان ها با دیگر اعضای بدن برقرار شود و رابطه مستقیمی با خارج از بدن نداشته باشند، مثل جمجمه و محتویات آن، گردن، قفسه سینه، شکم، لگن، ران ها، شانه، بازو و…. به همین جهت وقتی خونریزی در بافت های مرتبط با خارج رخ می دهد، در پی خروج خون به بیرون بسته به شدت آن، اطرافیان و پزشک متوجه این اتفاق شده و درصدد کنترل علت و علائم آن برمی آیند و در صورتی که خونریزی در اعضای بسته بدن باشد، تشخیص سخت تر خواهد بود و با انجام آزمایشات، تصویربرداری در فضای لگنی و شکم می توان به علت رسید.

وی اظهار می کند: علل خونریزی هر چه که باشد از نظر شدت می توان بیماران را در طیفی از «بسیار اندک» و «بسیار شدید» گنجاند که یک سوی آن خونریزی های خفیف و چند قطره در شبانه روز است (مثل زخم ساده در معده که از طریق روده و به همراه مدفوع دفع می شود و بیمار خود از آن مطلع نیست) تا این که مدت ها بعد به علت کم خونی و فقرآهن در آزمایشگاه کشف می شود اما ممکن است همین زخم به علت خونریزی شدید در عرض چند دقیقه جان بیمار را بگیرد.

به گفته دکتر رضوی، گاهی به علت سوانح رانندگی، سقوط از بلندی، اصابت یک جسم سخت به ناحیه سر و… خونریزی خفیفی در فضای داخلی جمجمه (بین استخوان و مغز) ایجاد می شود که با کمی گیجی و عدم تعادل طی چند هفته جذب خواهد شد، ولی گاهی هم همین آسیب ممکن است سبب خونریزی وسیعی در نسج مغز شود و بلافاصله ارتباط سیستم عصبی مرکزی بافت های حیاتی دیگر بدن را قطع کند و طی چند دقیقه موجب مرگ بیمار شود.

این فوق تخصص بیماری های خونی اذعان می کند: گاهی در پی آسیب فیزیکی به استخوان لگن یک فرد، احتمال می رود حدود یک لیتر از خون فرد یا حتی بیشتر از این میزان، در لگن و ران او محبوس شود که علاوه بر علائم موضعی، به شوک و اتفاقات جدی بعدی منجر شود، در حالی که خونی از بدن خارج نشده است.

وی تصریح می کند: ممکن است بیماری که دچار نقص سیستم انعقادی است به علت سرفه شدید دچار پارگی عروق مخاط دستگاه تنفسی شده و به دلیل شدت خونریزی در مجاری تنفسی یا بافت ریه، از خونریزی و کمبود اکسیژن تلف شود بنابراین بهتر است افراد با جدی تلقی کردن آن، هنگام داشتن ضعف و خستگی، تندی تنفس و ضربان قلب، مشورت با پزشک را فراموش نکنند و اجازه دهند تا پزشک با انجام معاینات و آزمایشات، بیماری آنها را تشخیص دهد.

jamejamonline
hi dr!
     
  

 
مبتلایان به سنگ کلیه مرکبات مصرف کنند

یک متخصص تغذیه استفاده از مواد حاوی اسید سیتریک از جمله مرکبات را به افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه کرد.

دکتر مسعود کیمیاگر گفت: سنگ های کلیه معمولا از سنگ های اگزالاسه و اوراسه می باشند که در این میان سنگ های اگزالاسه فراوان ترند.

وی تصریح کرد: چنانچه سطح اسید سیتریک ادرار کاهش یابد، احتمال ابتلا به سنگ کلیه افزایش خواهد یافت بنابراین مصرف مرکبات که منبع غنی از اسید سیتریک هستند، می تواند به افراد مبتلا به سنگ کلیه کمک شایانی کند ضمن اینکه تحرک و مصرف آب کافی نیز توصیه می شود.

دکتر کیمیاگر در ادامه یادآور شد: موادی نیز وجود دارند که در سنگ کلیه سطح اسید اگزالیک را در بدن افزایش می دهند که این امر خوشایند نیست بنابراین بهتر است مصرف این مواد را از جمله اسفناج، توت فرنگی، شکلات، مغزها، لبو و چای در افراد مبتلا و یا افرادی که زمینه بالا بودن این اسید را دارند و یا استعداد ابتلا به سنگ کلیه در آنان دیده می شود (از جمله سابقه فامیلی) کاهش دهند.
isna
hi dr!
     
  

 
بیماران ریوی بخوانند



بسیاری از خانه ها محل گرد و غبار ، دود ، میکروب و مواد محرک دیگری هستند که علایم بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD )را تشدید می کند.





webMD گزارش داد که سیگار کشیدن سیگاری ها تهدید بزرگی برای افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی است که جای تعجب ندارد زیرا دود سیگار حاوی بیش از ۴۰۰۰ نوع مواد شیمیایی است که ۴۳ نوع از آن باعث بروز سرطان می شود، آلودگی هوا در فضای باز یکی دیگر از تهدیدات قابل توجه است.

این مساله تنها افراد مبتلا به COPDرا تهدید نمی کند بلکه بیماران مبتلا به آمفیزم و برونشیت نیز در خطر هستند گرد و غبار موجود در خانه ها ، میکروب ها و مواد محرک دیگر علایم COPDرا مانند خس حس سینه ،تنگی نفس و سرفه را تشدید می کند که در مبتلایان به COPDتا ۲۰ درصد ایجاد آلرژی نیز می کند.

ممکن است شما تعجب کنید از برخی چیزهایی که در اطراف خانه شماست و ایجاد مشکل می کند برای مثال برخی از فیلترهای هوا که برای راحتی از شر گرد و غبار در خانه ها نصب می شود مقادیر بسیار کمی ازن وارد محیط می کند که باعث تحریک ریه می شود.

ازن قطعا برای افراد مبتلا به انسداد مزمن ریوی بسیار خطرناک است.

در اینجا به چند توصیه که می تواند به بیماران ریوی کمک کند اشاره شده است:

۱)کانال های هوا که با گرد وغبار پر شده است

سیستم های گرمایشی و سرمایشی موجود در خانه ها در بسیاری از موارد با گرد وغبار و مواد محرک پر شده ،تمیز کردن کانال های هوا به صورت دوره ای می تواند در رفع این مشکل کمک کند.

۲) فرش و تابلو فرش هایی که غبار جمع آوری می کند

فرش و تابلو فرش ها منابع عمده دیگری برای تجمع گرد و غبار است ، هربار که شما بر روی فرش راه می روید ابری از گردو غبار به هوا بلند می شود که چشم ،قادر به دیدن آن نیست. تابلو فرش ها هم نیز مشکلات زیادی دارند از آن جمله که ممکن است مدت زمانی پس از نصب آنها دارای گاز فرمالدهید و یا سایر ترکیبات آلی مضر شوند.

سطح چوبی لخت برای این بیماران بهترین است زیرا می تواند سطح گرد و غبار را به حداقل برساند و با جارو کردن به راحتی سطح آن پاک می شود.

۳) اسپری های تمیز کننده

پاک کننده اجاق گاز و دیگر پاک کننده های خانگی بویژه آنهایی که حاوی سفید کننده ها یا آمونیاک هستند برای این بیماران بسیار خطرناک است.

iscanews
hi dr!
     
  

 
استفاده از روش اکسیژن پرفشار خطر قطع پای دیابتی ها را کاهش می دهد

درمانهای رایج تاثیر زیادی بر درمان زخم های پای بیماران دیابتی ندارند اما استفاده از روش اکسیژن پرفشار باعث کاهش احتمال قطع پاهای این بیماران می شود.





دکترعلیرضا سلیمی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: روش اکسیژن پرفشارعلاوه بر بهبود زخم های پای دیابتی در درمان آمبولی ها (انسداد شریان به وسیله یک جسم متحرک)، عفونت ها و مسمومیت های ناشی از گاز مونواکسیدکربن موثر است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از این روش در ایران رواج دارد، گفت: اکسیژن پرفشار به عنوان روشی دانشگاهی، درمان جدیدی در ایران به شمار می آید و به تازگی یک مرکز در تهران و مرکز دیگری در اصفهان در این زمینه افتتاح شده است البته پیش از این نیروی دریایی از این روش به نوعی استفاده می کرد.

مدیر گروه بیهوشی بیمارستان لقمان افزود: اقدامات مربوط به نوشتن آیین نامه و سنجش نیاز کشور به روش اکسیژن پرفشار انجام شده است و امیدواریم رواج این روش در ایران، باعث بهبود هرچه بیشتر بیماران دیابتی و مسمومین با مونواکسید کربن شود.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره میزان رواج استفاده از روش اکسیژن پرفشار در جهان گفت: سابقه استفاده از این روش به زمان اسکندر مقدونی در ۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد ولی روش اکسیژن پرفشار به طورعلمی از حدود ۷۰ سال پیش پایه گذاری شده است و اکنون در کشورهای پیشرفته ده ها مرکز در این زمینه فعالیت می کنند.

سلیمی در پایان در زمینه روش اکسیژن پرفشار اظهار کرد: در این روش، بیمار درون یک محفظه بسته در معرض اکسیژن صد درصد خالص در فشاری دو تا سه برابر فشار جوی ( اتمسفر) قرار می گیرد و اکسیژن خالص را به طور متناوب استنشاق می کند.

isna
hi dr!
     
  

 
خروسک؛ بیماری التهاب حنجره کودکان

کودکان ما گاهی به بیماری هایی مبتلا می شوند که براساس برخی تصورات اشتباه، خانواده ها خیلی آنها را جدی نمی گیرند و برای درمان آنها به داروهای خانگی و گیاهی متوسل می شوند، در صورتی که با پیشرفت علم پزشکی روش هایی برای این دسته از بیماری ها وجود دارد که به تسریع درمان کودک کمک شایانی می کند.

خروسک یا التهاب حنجره از جمله این بیماری هاست که به گفته یک پزشک متخصص کودکان با برخی روشها می توان به سرعت از تنگی نفس کودک جلوگیری کرد.

خروسک چیست؟

نای یا تراشه لوله ای به اندازه ۱۱تا ۱۳ سانتیمتر است و ارتباط دهنده اصلی حنجره به ریه هاست. بیماری خروسک (کروپ) که یکی از شایع ترین عفونت های دستگاه تنفس است، حنجره، طناب های صوتی و بخصوص نای را درگیر ساخته و سبب تنگی راه های هوایی فوقانی می شود.

دکتر راما نقشی زادیان، متخصص کودکان در گفت وگو با «جام جم» در این باره می گوید: بیماری خروسک در واقع التهاب و تنگ شدن حنجره و راه هوایی اصلی منتهی به ریه ها ( نای) است که موجب سخت شدن تنفس یا سرفه می شود؛ با وجود این که خروسک یک بیماری ساده و خفیف است، اما در صورتی که مشکل تنفسی برای کودک ایجاد کند به درمان سریع نیاز دارد.

وی می افزاید: این بیماری مسری است و بیشتر در فصل زمستان و اوایل بهار بروز می کند.

نشانه ها

این بیماری معمولا چند روز بعد از سرماخوردگی و با علائمی شبیه به آن آغاز می شود.

دکتر نقشی زادیان می گوید: علامت کلاسیک خروسک، صدای خشن، استریدور (خرخر شدید) و تنفس سخت به همراه سرفه هایی شبیه بانگ خروس است؛ سرفه ها معمولا طی ۲یا ۳ روز تشدید شده و اغلب در نیمه های شب و اوایل صبح رخ داده و چند ساعت نیز ادامه دارند.

نباید فراموش کرد که هرچند این سرفه ها در نهایت در طول یک هفته قطع می شوند، اما ممکن است قبل از بهبود کامل کودک عود کنند.

وی می گوید: در این بیماری، تب بالا (بیش از ۵/۳۸درجه سانتی گراد)، نفس های تند، تنگی نفس و کبودی مخاط ها در موارد شدید دیده می شود.

علل

این متخصص کودکان معتقد است: هرچند عفونت های باکتریایی هم در موارد نادری می تواند در ایجاد خروسک دخیل باشند، اما تقریبا عامل تمامی موارد بیماری، ویروس است.

وی می افزاید: سابقه خروسک نیز می تواند در بروز بیماری موثر باشد.

دکتر نقشی زادیان یادآور می شود: شروع بیماری از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی بوده و در پسران شایع تر است و هرچند گاهی بزرگسالان هم به این بیماری مبتلا می شوند، اما به دلایلی از جمله کوچک تر بودن راه های هوایی، کودکان بیشتر مستعد ابتلا به خروسک هستند.

اورژانس

اگر حملات بیماری در روز رخ داده و تب نیز جزو علائم باشد، بیماری خطرناک تر است.

دکتر نقشی زادیان توصیه می کند: در صورتی که کودک به دلیل مشکلات تنفسی قادر به قورت دادن آب دهان خود یا آب نباشد، تعداد تنفس به ۴۰ بار در دقیقه و بالاتر برسد، انگشتان و لب ها کبود شوند یا علائم خروسک خفیف در عرض یک ساعت پس از درمان روبه بهبود نگذاشت، باید فورا به پزشک مراجعه شود.

پیشگیری

شستن مکرر دست و تماس نداشتن با افرادی که دچار عفونت های تنفسی هستند، از جمله راه های پیشگیری از خروسک است.

این متخصص کودکان می افزاید: دور نگه داشتن کودک از مکان های پُرجمعیت و افراد بیمار، جلوگیری از تماس کودک با افراد سیگاری، مرطوب نگه داشتن اتاق کودک با گذاشتن ظرف آب یا انداختن حوله خیس روی بخاری یا شوفاژ (با رعایت جوانب احتیاط) از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از این بیماری است.

درمان

در موارد خفیف خروسک، اقدامات خانگی و درمان های حمایتی نظیر دادن شربت استامینوفن، مایعات گرم و استفاده از بخور سرد کافی است.

دکتر نقشی زادیان می گوید: در موارد شدیدتر که با مشکلات تنفسی کودک همراه است علاوه بر استفاده از بخور سرد ـ که به خروج خلط از مجاری هوایی کمک می کند ـ در اورژانس بیمارستان کورتیکواستروییدها (داروهای ضدالتهاب)، استنشاق داروهای منقبض کننده عروقی و دادن اکسیژن نیز تجویز می شود.

وی با بیان این که به ندرت ممکن است کودک به این درمان ها پاسخ ندهد، می افزاید: گاهی استفاده از لوله داخل تراشه (نای) برای بازکردن راه تنفسی و بستری شدن در آی سی یو نیز اجتناب ناپذیر است.

این متخصص کودکان می گوید: حفظ آرامش کودک و جلوگیری از اضطراب در کنترل و درمان بیماری بسیار موثر بوده زیرا هرگونه تلاش تنفسی، تنگی راه های هوایی را بیشتر و درمان موثر را سخت تر خواهد کرد.

همچنین والدین نباید فراموش کنند که خروسک معمولا اشتها را کم می کند، بنابراین بایستی بطور مرتب مقادیر کمی از مایعات مثل آب، چای و آبمیوه به کودک خوراند.
سعید کریمی
jamejamonline
hi dr!
     
  

 
دوست داشتن، چگونه سلامت شما را تضمین می کند؟



اگر هنوز تردید دارید دوست داشتن و علاقه به دیگران می تواند ابزاری موثر برای پایین آوردن فشار خونتان باشد، خطر افسردگی را در شما کاهش دهد و یا سرعت ترمیم و بهبود زخم هایتان را بالا ببرد، باید بدانید که دانش پزشکی صحت این ارتباط را ثابت کرده است.

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، دکتر جولیان هولت ـ لون استاد دانشگاه بریگم یانگ در آمریکا در این مطالعه خاطرنشان کرد: روابط ما با دیگران به ما کمک می کند که با استرس مقابله کنیم، بنابراین اگر کسی را در زندگی داشته باشیم که بتوانیم برای حمایت احساسی یا مشورت از او کمک بخواهیم می توانیم بر احساسات و عوارض منفی ناشی از استرس مقابله کنیم.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از دکتر هولت ـ لون استاد نوشت: طبق نتایج این مطالعه زوج های شاد که از زندگی مشترک خود رضایت دارند، فشار خونشان از افراد مجرد، پایین تر است. اما از طرف دیگر فشار خون زوج های ناراضی از زندگی مشترک، اغلب از هر دو گروه فوق بیشتر است.

بنابراین خطر تنهایی خیلی کمتر از عشق و ازدواج دردسر ساز است، اما عشق عمیق و رضایت بخش تضمینی برای سلامت هر دو طرف است.

زوج های عاشق همدیگر را به انجام رفتارهای سالم و مفید مثل ورزش کردن، تشویق می کنند و یکدیگر را از عادات ناسالم مثل سیگار و الکل باز می دارند.

========================



اثر حفاظتی اسفناج و گوجه فرنگی در مقابل آلودگی هوا

اسفناج و گوجه فرنگی حاوی ویتامین E بوده و در برابر آلودگی هوا اثر حفاظتی دارند.

به گزارش فارس، به نقل از وبدا زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ویتامین E برای کارآیی بهتر سایر ویتامین ها خصوصاً ویتامین C اهمیت زیادی دارد و اثر آن در جلوگیری از سرطان شناخته شده است. ویتامین E اثر حفاظتی بر روی ریه ها در مقابل آلودگی هوا دارد.

وی تأکید کرد: سبزی ها علاوه بر ویتامین ها و املاح، حاوی فیبر هستند که اثر حفاظتی در برابر سرطان روده دارد و برای پیشگیری از یبوست نیز مفید است.

وی افزود: بهتر است سبزی ها و صیفی ها خام خورده شوند زیرا ویتامین های بیشتری به ما می رسانند و حرارت، بعضی از ویتامین ها خصوصاً ویتامین C را از بین می برد.

farsnews
hi dr!
     
  

 
کشف علت بروز افسردگی در شرایط استرس مزمن

پژوهشگران ژاپنی یک مکانیزم مولکولی پیچیده را یافتند که موجب می شود افراد حامل این مکانیزم در شرایط بروز حوادث استرس زا دچار افسردگی شوند.





به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه یاماگوشی ژاپن کشف کردند که استرس می تواند به روشهای مختلفی بر روی مغز اثر بگذارد. این تحقیقات می تواند توضیح دهد که چرا بعضی از افراد برای توسعه افسردگی در شرایط استرس مزمن آمادگی و استعداد دارند.

این دانشمندان مکانیزمهای پیچیده مولکولی مرتبط با استرس مزمن را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این تحقیقات می تواند راههایی را برای ارائه استراتژیهای جدید درمانی در مقابله با این شرایط بگشاید.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: “بسیاری از افراد نسبت به حوادث استرس زا هیچ علائمی از افسردگی حاد را نشان نمی دهند درحالی که بعضی دیگر در همان شرایط این علائم را بروز می دهند. تاکنون مکانیزم مولکولی این سازگاری با افسردگی واضح نبود.”

این محققان به منظور جستجوی مکانیزمهای ژنتیکی مرتبط با نفوذپذیری حوادث استرس زا دو نمونه مختلف موش را که پاسخهای مختلفی به استرس مزمن نشان می دادند بررسی کردند.

این دانشمندان مشاهده کردند که برخلاف موشهایی که در مقابل استرس مقاوم بودند، موشهای نفوذپذیر زمانی که در معرض یک استرس مزمن قرار می گرفتند رفتارهای از نوع افسردگی را نشان می دادند.

در این پژوهش مشخص شد که موشهای نفوذپذیر در مقابل استرس یک سطح پایین بیان ژنهایی را داشتند که این ژنها فاکتور نوروتروفیک مشتق از سلولهای گلیایی (Gdnf) را رمزگذاری می کنند.

این فاکتورهای نوروتروفیک برای تنظیم نرمینگی یا انعطاف پذیری نورونی بسیار مهم هستند و در اشکال مختلف افسردگی نقش دارند.

براساس گزارش مجله نورون، کاهش سطوح بیان Gdnf منجر به متیلاسیون DNA می شد. این تغییرات، رفتارهای افسردگی را در موشهای نفوذپذیر بروز می داد.

متیلاسیون فرایندی است که به وسیله آن آنزیم “متیل ترانسفراز” اتصال یک گروه متیلی را به DNA کاتالیزه می کند. این گروه متیلی در حقیقت پروتئینی است که وظیفه تنظیم بیان ژن و یا کنترل عملکرد پروتئین “آنزیمهای دی متیلاز” را به عهده دارد.

mehrnews
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 33 از 57:  « پیشین  1  ...  32  33  34  ...  56  57  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA