درباره بيماري التهاب لگني چه ميدانيد؟ بيماري التهاب لگني (PID) عفونتي در رحم، لولههاي رحمي و يا ساير اندامهاي توليد مثلي در زنان است. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين بيماري اغلب به عنوان مشكلي به همراه يك بيماري مقاربتي از جمله عفونت قارچ كلاميديا يا سوزاك بروز ميكند. به گفته محققان آمريكايي، اين بيماري اگر درمان نشود ميتواند به مشكلاتي چون ناباروري، درد مزمن لگني، مشكلات هنگام بارداري و حتي مرگ بيمار منتهي شود. محققان مركز كنترل و پيشيگيري امراض در آمريكا خاطرنشان كردند كه فاكتورهاي خطرزا براي ابتلا به اين بيماري شامل داشتن چند شريك جنسي، استفاده از يك وسيله داخل رحمي يا داشتن ارتباطات جنسي زير سن 25 سالگي است. برخي زنان مبتلا ممكن است هيچ علايمي از بيماري نداشته باشند، در حالي كه برخي ديگر در صورت ابتلا به بيماري متوجه درد شكم، ترشحات غير طبيعي، تب و نامنظم شدن دورههاي عادت ماهانه يا درد در هنگام ادرار ميشوند. اين بيماري عموما با مصرف يك آنتي بيوتيك قابل درمان است. اما از آنجا كه آنتي بيوتيك نميتواند آسيبهاي ناشي از اين بيماري را بهبود بخشد، لذا توصيه ميشود كه در صورت مشاهده هر كدام از اين علايم حتما مراقبتهاي پزشكي صورت گيرد.
چاقي و كشيدن سيگار دو عامل مهم مرگ زودهنگام در بين مردم آمريكاست بيش از ٨٠ ميليون آمريكايي بزرگسال يا سيگار ميكشند يا چاق هستند و يا هر دو حالت را دارند به اين ترتيب با خطر رو به افزايش فقر بهداشتي و مرگ زود هنگام مواجه هستند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محققان آمريكايي از اطلاعات به دست آمده از تحقيقات مصاحبهاي ملي بهداشت در سال ٢٠٠٢ براي تخمين نسبت بزرگسالان آمريكايي كه با هر كدام از اين دو مشكل يا هر دوي آنها مواجه هستند، در اين زمينه استفاده كردهاند. نزديك به ٥/٤١ درصد از آمريكاييها (٨١ ميليون جمعيت ١٨ سال به بالا) چاق هستند يا سيگار ميكشند و حدود ٧/٤ درصد هم چاق و هم سيگاري هستند. به گفته اين محققان، چاقي و استعمال دخانيات فاكتورهاي ابتدايي خطرزا براي ابتلا به چندين بيماري فرض و قديمي و در نهايت مرگ زودهنگام در عده بسياري از مردم اين كشور هستند. طبق اين بررسيها تعداد افرادي كه هم سيگاري و هم چاق هستند در بين امريكاييهاي آفريقاي الاصل از هر نژاد و گروه ديگري به مراتب بيشتر است. اين تحقيق نشان داده است كه كشيدن سيگار دليل اصلي مرگ و ميرهاي قابل پيشگيري است. سيگار خطر بروز سكته قلبي و مغزي و ابتلا به ناراحتيهاي تنفسي سرطان ريه و ساير انواع سرطانها را افزايش ميدهد. از سوي ديگر چاقي نيز مشكلاتي از جمله ديابت، بيماريهاي قلبي - عروقي، مشكلات و ناراحتيهاي مفاصل، افسردگي و ابتلابه برخي سرطانها را در پي دارد.
تماس انسان با قرص برنج مي تواند عوارض شديد و كشنده اي دربرداشته باشد خوردن يا استنشاق اتفاقي قرص برنج مي تواند عوارض شديد و حتي كشندهاي در برداشته باشد. به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران، دكتر فريبا فرنقي و دكتر فرشته مهرگان استاديار كودكان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مقالهاي با عنوان ماجراي غم انگيز قرص برنج كه در هفدهمين سمينار بين المللي بيماري هاي كودكان ارئه شد در خصوص تاثيرات مخرب اين قرص آوردهاند: قرص برنج تركيب خطرناكي از فسفيدهاست (فسفيد آلومينيوم) كه جهت جلوگيري از آفت زدگي برنج انبار شده مصرف ميشود. فسفيدها همچنين جهت دفع آفات ساير غلات انبار شده و جلوگيري از كپك زدگي، كشتن جوندگان و ... نيز مصرف ميشود. تركيبات قرص برنج در تماس اين ماده با رطوبت يا اسيد گاز خطرناك فسفين آزاد ميشود كه علت اصلي توكسيسيتي اين ماده است و هر چه اين تركيبات تازهتر باشند گاز بيشتري آزاد مي كنند و خطرناكتر هستند. خوردن اين مواد از علل اصلي خودكشي در بزرگسالان است. براي مثال اين ماده شايعترين عامل خودكشي در هند است و خوردن يا استنشاق اتفاقي اين ماده نيز مي تواند عوارض شديد و حتي كشندهاي در برداشته باشد. دوز كشنده در انسان نامشخص است ولي مواردي از مرگ در اثر خوردن تنها نصف قرص (٥/١گرم) نيز گزارش شده است. مكانيزم احتمالي اثر اين مواد بلوك سيتوكروم اكسيداز و مهار فسفريلاسيون اكسيداتيو و در نتيجه مرگ سلولي است. اثرات تماس با قرص برنج براساس اين مقاله فسفيدها باعث تحريك شديد دستگاه گوارش، اختلالات قلبي عروقي، هيپوتانسيون، شوك، آريتمي، نارسايي قلبي، ادم ريوي، اسيدوز متابوليك، آسيب كبدي و كليوي، ترومبوسيتوپني و نهايتاً مرگ حتي تا ٧٢ ساعت پس از مصرف مي گردند. در ابتدا (١٠-5 دقيقه) پس از مصرف علايم گوارشي ظاهر شده و سپس دورهاي ظاهراً بي علامت و سپس ساير علايم ظاهر ميشود. تسريع در درمان حتي در بيماران به ظاهر بي علامت اهميت بارزي در بهبود پيش آگهي اين بيماران دارد. مداخلههاي درماني درمان اين مسمويت عمدتاً شامل اقدامات احيا، شستوشوي معده و تجويز ذغال فعال و ملين و اقدامات حمايتي و نگهدارنده بر حسب شرايط بيمار است. آنتيدوت اختصاصي براي اين سم در دسترس نميباشد. كليه بيماران نيز بايد به طور دقيق از نظر قلبي و عروقي مونيتور شده و تا ٧٢ ساعت تحت نظر باشند. بيشتر مرگها طي ٣٠ ساعت اول اتفاق ميافتد. نحوه صحيح استفاده از قرص برنج در بخش ديگري از اين مقاله كه به منظور آشنايي بيشتر با علائم و نشانههاي اين مواد سمي خطرناك و آموزش به خانوادهها در خصوص نگهداري و استفاده صحيح و مناسب از اين تركيبات مهلك تدوين شده، آمده است: اين تركيبات نبايد مستقيماً روي برنج قرار بگيرند بلكه در نمكدان يا قوطي كبريت سوراخ شده باشند به طوري كه فقط گاز متصاعد شود و از تماس اين ماده با آب و رطوبت جلوگيري شود و حتماً از دسترس كودكان دور نگاه داشته شوند.
گرم شدن هوا زمينهساز شيوع عفونتهاي رودهاي است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - خانواده با گرم شدن هوا، مواد غذايي سريعتر فاسد ميشوند به اين ترتيب ابتلا به عفونتهاي رودهاي نيز افزايش مييابد. دكتر داود يادگاري، متخصص بيماريهاي عفوني ضمن بيان اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، گفت: با نزديك شدن فصل تابستان و گرمي هوا، شرايط مساعدي براي رشد ميكروبها فراهم ميشود؛ در اين صورت حتي اگر تاريخ مصرف مواد غذايي از جمله آب ميوهها تمام نشده باشد، با قرار گرفتن در معرض گرما و در نتيجه رشد ميكروبها، در صورت استفاده موجب بروز عفونتهاي رودهاي و مسموميت غذايي در افراد ميشوند. وي تب، دردهاي مزمن بدن، بي اشتهايي، استفراغ و اسهال را از علايم مسموميت غذايي و عفونت رودهاي دانست و به افراد توصيه كرد: با گرم شدن هوا بايد در تهيه مواد غذايي و مايعات دقت بيشتري مبذول شود. همچنين، لازم است پس از بروز مسموميت غذايي بدون انجام هر گونه درمان خودسرانه به پزشك مراجعه كرد؛ چرا كه مصرف خودسرانه داروهاي ضد اسهال، طول مدت درمان را افزايش ميدهد. وي با اشاره به اين كه مسموميت غذايي اغلب 3 تا 5 روز به طول ميانجامد، اظهار كرد: شروع ميشود اما با مصرف مايعات، پرهيز از مصرف غذاهاي چرب و رعايت توصيههاي پزشك به راحتي قابل درمان است.
اكستازي راهي براي ورود ميكروبها و ويروسها به بدن خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - خانواده به گفته متخصصان، مصرف قرصهاي اكستازي نه تنها موجب آسيب دائمي به مغز و بروز مشكلاتي همچون اختلال حواس ميشود بلكه با از بين بردن سد محافظتي، راهي براي ورود ميكروبها و ويروسها به مغز است. دكتر منوچهر علي مرداني متخصص بيماريهاي عفوني ضمن بيان اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: رگهايي عصبي و خوني، متشكل از سلولهاي بسيار محكم در مغز وجود دارند كه به هم متصل هستند و به عنوان يك سد محافظتي عمل ميكنند. وي با اشاره به اين كه قرصهاي اكستازي اين سد محافظتي را ميشكند، افزود: قرصهاي مخدر اكستازي با ايجاد حفرههايي در درون اين سد، زمينه را براي ورود باكتريها و ويروسها به مغز مساعد ميكند. دكتر علي مرداني ادامه داد: به اين ترتيب با ايجاد عفونتهاي مغزي ضمن تحريك بافت مغز احتمال بروز سكتههاي مغزي در مصرف كنندگان اين نوع مواد مخدر افزايش مييابد. وي كاهش تمركز فكري و خواب را از جمله عوارض دائمي اين نوع قرصها بر شمرد و اظهار كرد: بروز مرگهاي لحظهاي در اين افراد نيز از جمله عوارض دراز مدتي است كه خطر جدي براي جان آنهاست. لازم به ذكر است از آنجا كه سلولهاي مغزي بعد از آسيب يا نابودي قابل بازسازي نيستند، بنابراين تخريب اين سلولهاي حياتي بدن خسارات جبران ناپذيري در پي دارد.
بررسي نوزاد از لحاظ ابتلا به پيچش روده در ماه اول زندگي يك ضرورت است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - خانواده براساس اظهارات يك فوق تخصص جراحي كودكان، بي توجهي به علائم باليني نوزاد مبتلا به پيچش روده، ميتواند عواقب خطرناكي از قبيل تاخير در رشد و پارگي شكم و مقعد را به همراه داشته باشد. دكتر «Sam Haward»، استاد دانشگاه پزشكي Halwboo در گفتوگوي اينترنتي با خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، ضمن اشاره به اين مطلب گفت: پيچش روده در حقيقت به معناي بازگشت روده نوزاد از محل طبيعي به ساير نقاط حفره شكم است كه در ٥٥ درصد نوزاداني كه دچار اين عارضه شدهاند در هفته اول زندگي رخ داده است. وي ادامه داد: با اين كه ٢/٠ درصد از موارد ابتلا به عارضه ياد شده در طول زندگي بدون تشخيص ميمانند اما پيچش روده عارضهاي است كه كم توجهي به آن ميتواند با عوارضي از قبيل انسداد نسبي روده، درد شكمي بسيار حاد، سوراخ شدن روده، جمع شدن گاز در آن و حتي مرگ كودك نيز همراه باشد. اين فوق تخصص كودكان مشاهده علائمي مانند استفراغ، حساسيت به لمس شكم، وجود توده شكمي، يبوست، اسهال متناوب، زردي و تاخير در رشد كودك را همانند يك زنگ خطر در ماه اول زندگي دانست و يادآور شد: پيچش روده يكي از اورژانسهاي جراحي و طب كودك است و بايد بلافاصله براي درمان آن اقدام كرد. وي انجام راديوگرافي ساده شكم را جهت تشخيص اختلال ياد شده بسيار مؤثر خواند و در پايان ضمن تاكيد بر تنوع بيماريهاي ناشي از پيچش روده در كودكاني كه بعد از يك سال به پزشك مراجعه كرده بودند، خاطرنشان كرد: تاخير غير قابل بازگشت در رشد اين افراد كمترين عارضه است كه متعاقب مراجعه دير هنگام، دامنگير آنها ميشود.
دوش آب گرم ادم اندام تحتاني را بدتر ميكند خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز سرويس: بهداشت و درمان - خانواده عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: « فيزيوتراپ با اعمال ورزشهاي روزانه ناحيه مچ پا در بيماران ادم در حالي كه اندام evalate است ( به وسيله دو بالش بالا نگه داشته شده است) در رفع ادم و مشكلات عروقي اندام تحتاني نقش مهمي دارد.» دكتر گوهرپي در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خوزستان - با اشاره به نقش مهم فيزيوتراپ در رفع مشكلات عروقي در اندام تحتاني (مثل واريس) و بروز ادم بعد از جراحي عروقي، اظهار كرد: « فيزيوتراپ با استفاده از دستگاهي بنام " وازوتريين" به طور متناوب بر اندام فشار وارد ميكند و سبب شيفت خون به سمت بالا و قلب ميشود.» وي با بيان اين كه حركات چرخشي اندام تحتاني از مفصل ران سبب تخليه ادم اندام تحتاني عروق بزرگتر ميشود، گفت:« براي كاهش درد در اين بيماران از دستگاههاي الكتريكي و براي افزايش دامنه حركتي مچ پا از تمرين درماني استفاده ميشود.» گوهرپي تصريح كرد: « به اين بيماران توصيه ميشود كه هر ساعت 20 دقيقه پا را بالا قرار داده و ورزشهاي مچ پا را به صورت پايين و بالا انجام دهند.» اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز استفاده از جورابهاي واريس و باندكشي را در موارد ادم شديد براي كمك به تخليه ادم لازم دانست و يادآور شد:« حمام با آب گرم ادم را بدتر ميكند و نبايد هنگام دوش گرفتن از آب خيلي داغ استفاده كرد.» وي گفت:« اين بيماران همچنين به دليل اختلال در سيستم عصبي و حسي مستعد زخم و يا سوختگي هستند. »
اسفناج بيش از هر ماده خوراكي ديگري حاوي مواد مغذي است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - خانواده سبزيجات برگ پهن و مملو از كالري مانند اسفناج با بافت ترد و شكننده و رنگ سبز يشمي بيش از هر ماده خوراكي ديگري حاوي مواد مغذي و ريز مغذيها هستند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان دست كم ١٣ تركيب فلاوونوئيدي مختلف در اسفناج كشف كردهاند كه به عنوان آنتياكسيدان و مواد ضد سرطان عمل ميكنند. محققان در بررسي تاثير عصاره اسفناج بر روي سلولهاي سرطاني دريافتهاند كه اين تركيبات روند تقسيمات سلولي را در بين سولهاي سرطاني معده آرام و كند ميكند و در مطالعه بر روي موشها نيز همين اتفاق براي سلولهاي سرطاني پوستي رخ ميدهد. همچنين، مطالعه بر روي گروهي از زنان ساكن نيوانگلند در اواخر دهه ١٩٨٠ نشان داد كه مصرف اسفناج رابطه قوي با كند كردن سرعت رشد سرطان سينه در اين زنان داشته است. بر اساس تحقيقات انجام شده در سال ٢٠٠٤ كه در مجله تغذيه به چاپ رسيده است، اسفناج و ساير سبزيجات برگ پهن و سبز حاوي كاروتنوئيدي هستند كه به دو روش مختلف با سرطان پروستات در انسان مقابله ميكند. مصرف اسفناج همچنين در حفاظت از بدن در برابر پوكي استخوان، بيماريهاي قلبي، سرطان روده، آرتروز و ساير بيماريها به طور همزمان موثر است. ويتامين K موجود در اسفناج براي حفظ سلامت استخوانها ضروري است. ويتامين K1 در اسفناج پروتئين اصلي غير كلاژني موجود در استخوانها را موسوم به اوستئوكلسين فعال ميكند. اوستئوكلسين مولكولهاي كلسيم را در درون استخوان تثبيت ميكند. بنابراين بدون مقادير كافي از ويتامين K1 ميزان اوستئوكلسين كافي نبوده و مواد معدني استخواني دچار نقصان ميشود. اسفناج همچنين براي حفاظت بدن در برابر بيماريهاي قلبي مؤثرست. براي بيماران مبتلا به عارضه تصلب شرائين يا بيماران قلبي ديابتي، كمتر غذايي به لحاظ تعداد تركيبات و مواد مغذي كمك كننده ميتواند با اسفناج قابل مقايسه باشد. اسفناج منبع سرشار از ويتامين C و ويتامين A نيز هست. اين دو ريزمغذي آنتي اكسيدانهاي مهمي هستند كه به كاهش تعداد راديكالهاي آزاد در بدن كمك ميكند. راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه به بدن آسيب ميرسانند. تركيب ويتامين C و ويتامين A از اكسيده شدن كلسترول در بدن جلوگيري ميكند. كلسترولهاي اكسيد شده به يكديگر و سپس به ديواره رگهاي خوني ميچسبند و ميتوانند مسير سرخرگهاي خوني را مسدود كرده و در نهايت باعث بروز حمله قلبي و سكته مغزي شوند. مصرف مقادير زيادي ويتامين C و ويتامين A به صورت بتا - كاروتن از بروز چنين مشكلاتي جلوگيري كرده و يك فنجان جوشانده اسفناج ميتواند ٨/٢٩٤ درصد ارزش روزانه ويتامين A و نيز ٤/٢٩ درصد ارزش روزانه ويتامين C در اختيار شما قرار دهد. اسفناج همچنين حاوي مقدار قابل توجهي فوليت است. فوليت نيز كه نوعي ويتامين B است از خطر بروز حمله قلبي و سكته مغزي جلوگيري ميكند. گفتني است كه مصرف اسفناج مانع از ابتلا به بيماري سرطان روده ميشود. اين سبزي همچنين حاوي ريزمغذيهايي است كه خاصيت ضد التهابي دارند. اسفناج از مغز در برابر آسيب ديدگي پس از بروز سكته مغزي نيز محافظت ميكند. اسفناج حاوي كاروتنوئيدي موسوم به لوتين است كه از چشمها در برابر ابتلا به بيماريهاي چشمي جلوگيري ميكند. اسفناج پخته نيز منبع غني از آهن است كه مصرف آن در دوران عادت ماهانه براي زنان به ويژه زناني كه دچار فقر آهن هستند، بسيار مهم و ضروري است. بررسيها نشان داده است كه درهر فنجان اسفناج جوشانده با نمك ٤٠/٤١ كالري انرژي، ٥٠/٨٨٨ ميكروگرم ويتامين K به ارزش روزانه ٦/١١١٠ درصد، ٠/١٤٧٤٢ واحد بينالمللي ويتامين A به ارزش روزانه ٨/٢٩٤ درصد، ٦٧/١ ميليگرم منگنز به ارزش روزانه ٠/٨٤ درصد، ٤٤/٢٦٤ ميكروگرم فوليت به ارزش روزانه ٦/٦٥ درصد، ٦٠/١٥٦ ميليگرم منيزيم به ارزش روزانه ١/٣٩ درصد، ٤٣/٦ ميليگرم آهن به ارزش روزانه ٧/٣٥ درصد، ٦٤/١٧ ميليگرم ويتامين C به ارزش روزانه ٤/٢٩ درصد، ٤٢/٠ ميليگرم ويتامين B2(ريبوفلاوين) به ارزش روزانه ٧/٢٤ درصد، ٨٠/٢٤٤ ميليگرم كلسيم به ارزش روزانه ٥/٢٤ درصد، ٨٠/٨٣٨ ميليگرم پتاسيم به ارزش روزانه ٠/٢٤ درصد، ٤٤/٠ ميليگرم ويتامين B6 (پيريدوكسين) به ارزش روزانه ٠/٢٢ درصد، ٠٧/٠ گرم تريپتوفان به ارزش روزانه ٩/٢١ درصد، ٣٢/٤ گرم فيبر خوراكي به ارزش روزانه ٣/١٧ درصد، ٣١/٠ ميليگرم مس به ارزش روزانه ٥/١٥ درصد، ١٧/٠ ميليگرم ويتامين B1(تيامين) به ارزش روزانه ٣/١١ درصد، ٣٥/٥ گرم پروتئين به ارزش روزانه ٧/١٠ درصد، ٨٠/١٠٠ ميليگرم فسفر به ارزش روزانه ١/١٠ درصد، ٣٧/١ ميليگرم روي به ارزش روزانه ١/٩ درصد، ٧٢/١ ميليگرم ويتامين E به ارزش روزانه ٦/٨ درصد، ١٥/٠ گرم اسيدهاي چرب امگا -3 به ارزش روزانه ٠/٦ درصد، ٨٨/٠ ميليگرم ويتامين B3 (نياسين) به ارزش روزانه ٤/٤ درصد و ٧٠/٢ ميكروگرم سلنيوم به ارزش روزانه ٩/٣ درصد است.
سرگيجه، بي حالي و حالت تهوع از علايم گرمازدگي رييس جامعه متخصصان داخلي با تاكيد بر خودداري مردم از قرار گرفتن مردم در مقابل اشعه مستقيم آفتاب گفت: سرگيجه، بي حالي، حالت تهوع و ضعف عمومي بدن از علايم گرمازدگي است. دكتر ايرج خسرونيا در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اين مطلب اظهار كرد: هر سال با شروع فصل گرما به علت قرار گرفتن افراد در معرض نور خورشيد افراد دچار علايم گرمازدگي ميشوند كه در ابتدا اين مشكل به راحتي قابل حل است. وي انتقال فرد گرمازده به سايه، استفاده از مايعات و خنك كردن بدن فرد گرمازده را مهمترين اقدامات اوليه براي اين افراد دانست و افزود: اگر شدت گرمازدگي در افراد افزايش يابد فرد گرمازده براي جبران مايعات از دست رفته نيازمند استفاده از سرم ميشود. وي ادامه داد: همراه با ريزش عرق مقداري سديم و پتاسيم از بدن دفع ميشود كه دفع پتاسيم ميتواند موجب عوارض مغزي در فرد شود به همين علت در جهت جبران پتاسيم و سديم، مقداري پتاسيم و سديم در داخل سرم فرد گرمازده داخل ميكنند. خسرونيا با بيان اين كه كودكان، افراد مسن و ... بايد حتيالامكان در ساعات گرما، از خارج شدن از منزل خودداري كنند، خاطرنشان كرد: پوشيدن لباسهاي سفيد و بي رنگ ميتواند باعث دفع مقدار زيادي از حرارت شود در ضمن گذاشتن كلاه بر سر ميتواند از تابش مستقيم نور خورشيد به سر و گردن جلوگيري كند.
اتحاديه اروپا و ايالات متحده براي مقابله با بحران چاقي متحد ميشوند كميسيون اروپا اعلام كرد كه اتحاديه اروپا و ايالات متحده براي متحد كردن نيروهايشان به منظور مقابله با مشكل رو به رشد چاقي و همكاري در زمينه آگهيهاي تغذيهاي و آموزش مصرفكنندگان آماده هستند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين كميسيون همچنين خبر داد كه كارشناسان بهداشتي و نمايندگان صنايع غذايي از آمريكا و اروپا در روزهاي پنجشنبه و جمعه در بروكسل پايتخت بلژيك در نشستي با يكديگر ديدار ميكنند. هدف از برگزاري اين نشست مقايسه تجربيات و عملكردهاي مطلوب، مشخص كردن زمينههاي بالقوه براي همكاري و تبادلنظر و گفتوگو درباره اقدامات مشترك در زمينه قانونگذاري و خود قانوني است. بررسيها نشان ميدهد كه از هر 4 كودك يك تن در اروپا دچار اضافه وزن است و تعداد كودكان چاق و مبتلا به اضافه وزن در هر سال تا 400 هزار تن افزايش پيدا ميكند. همچنين طبق محاسبات از سال 1970 تعداد كودكان آمريكايي مبتلا به اضافه وزن 2 برابر و يا حتي 3 برابر شده است. برآوردهاي نرخ چاقي بين كودكان آمريكايي از 15 تا 40 درصد بوده است. كميسيونر بهداشتي اتحاديه اروپا در اين باره اظهار كرد: بحران چاقي در اروپا شديدتر از آمريكاي شمالي است و تخريب بهداشت عمومي و صرف هزينههاي اقتصادي هنگفتي را به دنبال دارد. به گفت متخصصان، چاقي فاكتور خطرزايي براي ابتلا به بيماريهاي مهم و جدي مانند بيماريهاي قلبي، ديابت نوع دوم، افزايش فشار خون، سكته مغزي، پوكي استخوان و انواع خاصي از سرطانها است. طبق آمار درحال حاضر در مجموع 14 ميليون اروپايي دچار اضافه وزن يا چاقي هستند كه بيش از 3 ميليون تن از آنها را كودكان تشكيل ميدهند.