انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 4 از 57:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  54  55  56  57  پسین »

مطالب پزشکی (آرشیو شماره ۲)


زن

 
سلامت الكترونيك چيست؟

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


سلامت الكترونيك (E-Health ) يك واژه جديد است كه بيان كننده استفاده تركيبي از ارتباط الكترونيكي و تكنولوژي اطلاعات پزشكي است.


به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران واژه E-Health در دهه 90 ميلادي يك كلمه عمومي بود كه به كليه مسائل مشترك بين كامپيوتر و پزشكي اطلاق مي شد. اين كلمه بيشتر توسط بخش صنعت وتجارت مورد استفاده قرار مي گرفت و كاربرد علمي آن كمتر مشهود بود. در حالي كه امروزه بيش از صدها مقاله با اين عنوان در بانك اطلاعات پزشكي مي توان يافت.


E-Health بنا به تعريفي دقيق يك حوزه مشترك از بخشهاي اطلاعات پزشكي، بهداشت عمومي و تجارت است و اشاره مستقيم آن به خدمات بهداشتي يا اطلاعات پزشكي است كه به وسيله اينترنت و تكنولوژيهاي وابسته به آن ارائه شده و يا تسهيل مي گردد.


كارآيي، افزايش كيفيت خدمات سلامتي، آزادي انتخاب مصرف كنندگان و مشتريان، تشويق به ايجاد يك رابطه جديد ميان بيماران و مقوله بهداشت، آموزش مداوم پزشكان و كادر پزشكي از طريق منابع آن لاين، توانمندسازي و توسعه خدمات سلامتي فراتر از مرزهاي موجود، مقوله اخلاق پزشكي در E-Health و برقراري عدالت و مساوات بين دريافت كنندگان خدمات سلامتي ازجمله موارد مطرح شده در E-Health مي باشند.


يكي از موارد مهم كاربرد E-Health استفاده از آن در زمينه كنترل بيماريهاي واگير مي باشد. در اين روش، همه صاحبنظران، دانشمندان و پزشكان از طريق شبكه هاي الكترونيك با هم در ارتباط بوده و به همفكري و تبادل اطلاعات موجود خواهند پرداخت.


يكي از مواردي كه توانايي E-Health در اين زمينه را به خوبي نمايان ساخت، استفاده از آن در خصوص كنترل بيماري سارس بود.


امروزه سعي بر اين است كه از تمام ظرفيتهاي E-Health براي پيشگيري و مبارزه با انواع بيماريها استفاده شود و در رأس اين بيماريها، بيماري ايدز قرار دارد كه با 3 ميليون مرگ و مير در سال نياز به استفاده از تمام پتانسيل هاي موجود در E-Health در آن احساس مي شود.
     
  
زن

 
غني سازي شير با آهن راهكار مناسبي براي تامين آهن مورد نياز كودكان است



كمبود آهن شايع‌ترين اختلال تغذيه‌اي در جهان است كه منجر به عوارض جبران ناپذيري در اطفال، نوجوانان، جوانان و زنان حامله مي‌گردد.


به گزارش سرويس «پژوهشي» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، براساس مطالعات انجام شده توسط دكتر «الهام رئيسي»، متخصص تغذيه و همكارانش، اصلاح روش‌هاي مورد نظر در رژيم غذايي و غني سازي مواد غذايي به منظور جلوگيري از گسترش فقر آهن، روش بسيار موثر و شناخته شده‌اي محسوب مي‌شود.

دكتر رئيسي با اشاره به شيرگاو به عنوان يك منبع ضعيف در تامين آهن مورد نياز بدن و نيز عامل خونريزي‌ روده در برخي اطفال مصرف كننده از اين شير مي‌گويد: يك دوره شيردهي كوتاه توسط مادر به كودكان و نوشاندن شيرگاو به كودك پيش از موعد مقرر، از فاكتورهاي مستعد كننده‌اي است كه باعث افزايش ميزان كمبود آهن در اطفال مي‌شود.

وي مي‌افزايد: در ايران و ديگر كشورها شير گاو غذاي اصلي كودكان از شير گرفته شده محسوب مي‌شود كه مقدار مصرف، متناسب با وضعيت اقتصادي خانواده‌هاي مختلف به طور روزانه 35 - 45 درصد انرژي كل كودكان را تامين مي‌كند.

دكتر رئيسي با اشاره به اعتبار بالاي مصرف شيرگاو در بين مردم و توزيع اين ماده غذايي از جانب بسياري از مراكز دولتي و خصوصي در سراسر دنيا معتقد است: با آنكه غني سازي شير با آهن به علت تغيير در خواص حسي ناشي از واكنش تركيبات غني سازي آهن با چربي‌ها و ديگر تركيبات شير گاو بسيار مشكل است، ولي اين نوع شير ماده مناسبي جهت تامين اكثر نيازهاي لازم براي غني سازي با آهن به شمار مي‌آيد.

وي بسته بندي گران و نگهداري شير غني شده را از موارد قابل توجه در اين زمينه ذكر كرد.
     
  
زن

 
ترس از درد زايمان مهمترين علت افزايش سزارين است

خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه با اشاره به اين که متاسفانه ميزان سزارين در کشور و استان افزايش پيدا کرده است، خاطرنشان کرد: علت افزايش ميزان سزارين در 10 سال گذشته ترس از درد زايمان طبيعي عنوان شده است.

دکتر فرحناز کشاورزي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه کرمانشاه - با تاکيد بر اين که سزارين بايد موقعي انجام شود که زايمان طبيعي عوارض و مشکلاتي براي مادر داشته باشد، گفت: انجام سزارين در مواردي که به دلخواه مادر باشد، درست نيست، زيرا که سزارين عوارض زيادي را براي مادران به بار مي آورد.

وي با مقايسه عوارض سزارين نسبت به زايمان طبيعي اظهار كرد: ميزان مرگ و مير ناشي از بيهوشي در سزارين خيلي بيشتر از زايمان طبيعي است، به علاوه خونريزي در سزارين پنج برابر زايمان طبيعي و ميزان عفونتها و ميزان بستري شدن در سزارين نيز بيشتر از زايمان طبيعي است.

وي در ادامه افزود: بازگشت به حالت طبيعي و وزن معمولي در سزارين به علت انجام عمل جراحي خيلي ديرتر از زايمان طبيعي صورت مي‌گيرد و چاقي ايجاد شده در دوران بارداري نيز باقي مي ماند.

اين متخصص زنان و زايمان چسبندگي داخلي بعد از عمل سزارين را از ديگر عوارض سزارين اعلام و

اظهار كرد:‌ در زناني که چندين بار عمل سزارين بر روي آنها انجام شده باشد آسيب‌هايي که به روده، مثانه، حاله و يا به عروق بزرگ آنان وارد مي‌شود بسيار بيشترست.

کشاورزي با بيان اين که احتمال چسبندگي‌هاي جفت بعد از سزارين بيشترست، تصريح کرد: در مواردي که سزارين هاي متعدد انجام شده باشد امکان اين که مجبور شويم در سزارين‌هاي بعدي رحم را به طور کامل خارج کنيم، زياد است، زيرا چسبندگي جفت و نفوذ غير طبيعي جفت به داخل لايه‌هاي رحم که يک عارضه خطرناک محسوب مي شود ممکن است باعث مرگ و مير مادران شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه با اشاره به اين که در همه کشورهاي پيشرفته زايمان بدون درد، روتين همه بيمارستانهاست، عنوان کرد: اگر بتوانيم زايمان بدون درد را در مراکز درماني کشور توسعه دهيم مسلما آمار سزارين کاهش خواهد يافت.
     
  
زن

 
يوگا درماني در درمان بيماريهاي ناشي از اضطراب و استرس مؤثرست

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي



عضو كميته بهداشت و پژوهش‌هاي انجمن يوگا گفت: بيماريهاي ناشي از اضطراب و استرس به وسيله يوگا درماني به راحتي درمان مي‌شود.

دكتر رضاكرمي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در خصوص سابقه يوگا در دنيا گفت: در كل ريشه يوگا به چندين هزار سال قبل مي‌رسد كه از تركيب فرهنگ و معرفت آريايي و هندي ايجاد شده ولي به دلايل تاريخي اين نوع درمان بيشتر در هند گسترش يافته و مهد اين دانش در هند بوده است.

وي ادامه داد: يوگا درماني تكنيك خاصي داشته كه باعث كاهش سطح اضطراب فرد شده و به اين ترتيب بسياري از بيماريهاي روحي و رواني را درمان مي‌كند.

عضو كميته بهداشت و پژوهش‌هاي انجمن يوگا خاطرنشان كرد: افرادي كه براي درمان بيماري خود به يوگا درماني روي مي‌آورند در ابتدا پزشك بايستي به تمام ابعاد و سبك زندگي فرد توجه كرده و مواردي همچون تغذيه، خواب، استرس‌ها و نحوه زندگي بيمار را مدنظر قرار دهد و بعد نسخه‌هايي از يوگا را براي فرد تجويز كند.

دكتر كرمي تصريح كرد: يوگا علاوه بر اين كه به عنوان يك ورزش تلقي مي‌شود در عين حال به عنوان كاهش دهنده ميزان استرس و اضطراب نيز مي‌باشد.

عضو كميته بهداشت و پژوهش‌هاي انجمن يوگا ادامه داد: تكنيك‌هايي كه در يوگا درماني براي بيمار انجام مي‌دهيم بدون اينكه با خود بيماري سر و كار داشته باشيم ميزان استرس و اضطراب بيمار را كم كرده و زندگي سالم را به فرد باز مي‌گردانيم.

وي در ادامه به ايسنا گفت: شايد 70 الي 80 درصد مراجعات پزشكي به اضطراب و استرس مرتبط است كه از آن جمله مي‌توان به بيماريهايي همچون فشار خون، آسم، مشكلات گوارشي، افسردگي خفيف و مشكلات خواب و ... اشاره كرد كه اين بيماري‌ها را مي‌توان به راحتي با يوگا درماني معالجه كرد.

دكتر كرمي افزود: در كشور ما حدود 7 الي 8 سال است كه يوگا درماني به صورت فعال مطرح شده و طي 3 سال گذشته برنامه آموزشي تحت عنوان آشنايي با اصول يوگا درماني در دانشگاه تهران برگزار كرده‌ايم كه براي اولين بار رسما يوگا درماني به عنوان يك رشته طب مكمل در قالب يك دوره آموزشي دانشگاهي مطرح شد.

وي خاطرنشان كرد: يوگا درماني روشي اثربخش بوده و نيازي به هزينه بالا و تجهيزات و داروي خاصي نداشته و بدين ترتيب مي‌تواند روشي بسيار موثر در سيستم بهداشت و درمان كشور باشد.

دكتر كرمي در پايان گفت: با توجه به اين كه يوگا درماني عوارض خاصي ندارد بنابراين پذيرش در هر سني صورت مي‌گيرد و از سن 7 الي 8 سالگي تا افراد مسن را در بر مي‌گيرد.
     
  
زن

 
بيشتر نوجوانان انگليسي از خطر بيماري‌هاي مقاربتي آگاه نيستند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


يك موسسه مراقبت‌هاي بهداشتي در انگليس اعلام كرد كه عده زيادي از جوانان در اين كشور از خطرات بيماري ايدز و ساير عفونت‌هاي مقاربتي آگاهي ندارند.

به گزارش سرويس «بهداشت درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، تحقيقات موسسه ملي ايدز در اين زمينه نشان داده است كه 25 درصد از نوجوانان و جوانان 15 تا 24 سال از اقدامات بهداشتي در اين زمينه به طور صحيح استفاده نمي‌كنند.

با اين حال بررسي‌ها نشان داده است كه زنان به مراتب بيشتر از مردان اين مراقبت‌هاي بهداشتي از جمله استفاده از كاندوم به هنگام تماس جنسي را رعايت مي‌كنند.

مسؤولان اين موسسه هشدار داده‌اند كه با توجه به اين شرايط دولت بايد مطمئن شود كه آموزش‌هاي بهداشتي لازم در اينگونه موارد بويژه در مدارس اين كشور به نوجوانان ارايه مي‌شود.
     
  
زن

 
از بيماري پوستي داء الصرف چه مي‌دانيد؟

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده


داء الصرف (PSORIASIS) يك بيماري پوستي است كه حدود ‌٥/٤ ميليون آمريكايي بزرگسال در حال حاضر به اين بيماري مبتلا هستند.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در صورت ابتلا به اين بيماري در روي پوست لكه‌هاي قرمز رنگ و پوسته پوسته ظاهر مي‌شود. اين بيماري در هر نقطه از بدن از جمله صورت يا دست‌ها ممكن است بروز كند.

انجمن ملي داء الصرف ايالات متحده در اين باره اعلام كرد كه استرس و فشارهاي رواني مي‌تواند عامل اصلي ابتلا به اين عارضه پوستي باشد از اين‌رو مشخص كردن زماني براي استراحت و نيز كنترل استرس مي‌تواند به كاهش شدت بيماري كمك كند. همچنين هرگونه آسيب به پوست مانند بريدگي ها و يا سوختگي در نتيجه تابش آفتاب مي‌تواند منجر به شيوع اين عارضه شود.

اين موسسه همچنين اظهار داشته است كه مصرف داروهاي خاص نيز مانند ليتيوم داروهاي ضد مالاريا و داروهاي خاصي كه براي درمان فشار خون بالا يا آرتروز تجويز مي‌شوند ممكن است علامتي براي بروز اين بيماري باشند.

در عين حال عوامل ديگري همچون آلرژي‌ها ، آب وهوا و رژيم غذايي نيز در ابتلا به عارضه پوستي داء الصرف نقش دارند.

براي كنترل بهتر علائم بيماري افراد مبتلا حتما بايد با پزشك متخصص مشورت كنند.
     
  
زن

 
رسوب آب در اسلام‌شهر سبب افزايش بيماران كليوي شده است


قائم مقام مركز درماني سوده گفت: رسوب آب سبب افزايش تعداد بيماران كليوي در شهرستان اسلام‌شهر شده است.

به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر مجتبي ابراهيمي با بيان اين كه 210 بيمار دياليزي از مركز تخصصي سوده تحت درمان هستند، اظهار كرد: بيش از 30 نفر در بانك اطلاعات مركز درماني سوده پشت نوبت هستند.

وي با بيان اين كه از مجموعه 40 دستگاه، 35 دستگاه دياليز در اين مركز فعال است، گفت: روزانه تعداد زيادي از دياليز شوندگان براي انجام دياليز مراجعه مي‌كنند كه به علت كمبود دستگاه به مراجع درماني ديگر ارجاع مي‌شوند.

ابراهيمي پرداخت‌هاي سازمان بيمه را تنها درآمد اين مركز عنوان كرد و افزود: با توجه به كمبود بودجه براي مركز درماني سوده و پذيرش بيماران جديد با مشكلات جدي مواجه هستيم.

وي عمر مفيد دستگاه‌هاي دياليز را 15 هزار ساعت دانست و گفت: با توجه به قدمت 11 ساله اين مركز بيش از 35 هزار ساعت دستگاه‌هاي دياليز فعاليت داشتند كه عملا كارايي شان را از دست داده‌اند.
     
  
زن

 
هوميوپاتي بهترين روش براي درمان بيماريهاي روحي ــ رواني است

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده



رييس هيات مديره انجمن هوميوپاتي ايران گفت: بيماريهاي روان تني ــ افسردگي، اضطراب به راحتي با روش هوميوپاتي درمان مي‌شوند.

دكتر علي مظاهري‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص شيوه درمان به روش هوميوپاتي گفت: در روش درمان هوميوپاتي انسان به عنوان يك مجموعه در نظر گرفته مي‌شود و در واقع همه اعضاء با هم در ارتباط هستند و زمان درمان همه ارگانهاي بدن را در نظر گرفته و بر اساس نوع بيماري دارو تجويز مي‌شود.

وي ادامه داد: از ديد يك پزشك هوميوپات، جسم و روح بيمار جدا از هم نبوده و همان قدر كه جسم بيمار مهم است كسالت روحي فرد بيمار نيز حائز اهميت مي‌باشد.

عضو هيات موسس انجمن هوميوپاتي ايران خاطرنشان كرد: هوميوپاتي داروي خاص خود را داشته و از هر چيزي كه در طبيعت يافت مي‌شود به مقدار زياد رقيق شده و مورد استفاده قرار نمي‌گيرد.

دكتر مظاهري نژاد افزود: در ابتدا دارو به افراد سالم كه هيچ علامت خاصي ندارند خورانده شده و بعد علائم بر روي اين افراد ظاهر مي‌شود و بر اساس اين نوع علائم مي‌توانيم به بيماراني كه اين علامتها را دارند كمك كنيم.

وي تصريح كرد: حدود 75 الي 80 درصد داروهاي هوميوپاتي از گياهان، 10 الي 15 درصد از مواد معدني، و 3 الي 4 درصد داروها از جانوران به دست مي‌آيد.

رييس هيات مديره انجمن هوميوپاتي ايران به ايسنا گفت: نگاه مردم به روش درماني هوميوپاتي طي چند سال گذشته بسيار خوب شده و با توجه به اين كه پزشكان نيز در گذشته اين روش را انكار مي‌كردند ولي در حال حاضر اين روش بسيار مورد توجه قرار گرفته است.

دكتر مظاهري نژاد در پايان اظهار كرد:‌ روش هوميوپاتي براي درمان بيماريهاي صعب العلاج مثل سرطان، MS ، ايدز و ... كارآيي نداشته و فقط مي‌تواند تا حدودي به بيمار كمك كند تا درد و رنج ناشي از اين بيماريها برايش كمتر شود.
     
  
زن

 
پدران سيگاري در مقابل كودكان بيمار خود نيز سيگار مي‌كشند

يك مطالعه نشان مي‌دهد ‪ ۸۶‬درصد از پدران سيگاري حتي زماني كه كودكان آنها بيمارند و تازه از بيمارستان ترخيص شده‌اند در خانه سيگار مي‌كشند.

به گزارش پايگاه اينترنتي بي.بي.سي نيوز، محققان دانشگاه هنگ كنگ دريافتند بيش از نيمي از پدران در حضور فرزندان خود سيگار مي‌كشند.

در اين مطالعه كه در مجله "‪ "Journal of Advanced Nursing‬منتشر شده، آمده است: بيشتر زنان مي‌دانند شوهرانشان بايد اين عادت خود را تغيير دهند، اما تنش‌هاي خانوادگي مانع از آن مي‌شود كه براي تغيير همسران خود تلاش كنند.

گروه حامي حقوق سيگاري‌ها "فارست " اعلام كرد ممنوعيت استعمال دخانيات باعث افزايش سيگار كشيدن در خانه‌ها مي‌شود.

دكتر "سوفيا چان" از دانشگاه هنگ كنگ گفت: براي بسياري از مادران ترغيب همسران به ترك سيگار دشوار است.

دكتر چان سرپرست اين مطالعه مي‌گويد وقتي با مادران صحبت مي‌كرديم برخي از آنها از درگيري‌هايي كه درصورت درخواست از همسر براي ترك سيگار پيش مي‌آيد نگران بودند و مي‌گفتند ترجيح مي‌دهند از ايجاد اختلاف بپرهيزند.

وي افزود: درحالي كه شمار روزافزوني از كشورها در سراسر جهان سيگار كشيدن را در اماكن عمومي مانند رستوران‌ها ممنوع اعلام كرده‌اند،
نگراني‌هايي در مورد سيگار كشيدن والدين در خانه و تاثير آن بر كودكان مطرح شده است.

آماندا سندفورد از گروه "اقدام سيگار و سلامت" گفت: بين انگليس و هنگ كنگ تفاوت‌هاي فرهنگي وجود دارد.

اما در عين حال در يك موضوع اختلاف نظر نيست و آن اينك كودكان نبايد در معرض دود سيگار قرار گيرند و بايد محافظت شوند.

بهترين كار براي والدين ترك سيگار است. اما مسئله مهم اطمينان يافتن از اين است كه كودكان در معرض دود سيگار قرار نگيرند.

"سيمون كلارك" مدير گروه لابي سيگاري‌ها فارست گفت: به والديني كه فرزندان مبتلا به آسم دارند توصيه مي‌شود در اتاق كوچك و در بسته در حضور كودكان سيگار نكشند ، اما ترك كامل سيگار لزومي ندارد.

وي در مورد يكي از اشكالات فراوان ممنوعيت كامل استعمال دخانيات در اماكن عمومي گفت افراد بجاي سيگار كشيدن در رستورانهايي كه تهويه هوا دارد و بزرگسالان در آنجا حضور دارند در خانه سيگار مي‌كشند.

گروه مبارزه با استعمال دخانيات در حال حاضر والديني را كه در خانه سيگار مي‌كشند هدف قرار داده است.

اين نظريه به وضوح مي‌خواهد با اشاره به آسيب‌هايي كه والدين سيگاري در نتيجه سيگار كشيدن در خانه به كودكان خود وارد مي‌كنند، باعث ايجاد احساس گناه در آنها شود كه يك شيوه تهديد اخلاقي محسوب مي‌شود."
     
  
زن

 
استفاده از داروي فلوكستين در درمان وسواس فكري موثر است

تحقيق انجام شده توسط اساتيد گروه روان‌پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز نشان مي‌دهد كه استفاده از قرص فلوكستين در درمان بيماري‌هاي وسواس فكري و وسواس شستشو موثر است.

اين تحقيق با هدف ارزيابي اثر داروي فلوكستين در انواع اختلالات وسواسي - جبري شامل وسواس فكري ، شستشو ، وارسي و وسواس مختلط انجام شده است.

در اين تحقيق ، ‪ ۱۰۰‬بيمار وسواسي - جبري كه بيماري‌شان بر اساس معيار ‪ DSM-IV-TR‬مسجل شده بود،در مطالعه شركت داده شده و شدت بيماري هر بيمار با استفاده از معيار نمره‌گذاري "ييل براون" ، مشخص شد.

در تحقيق مزبور ، داروي فلوكستين با "دز " متناسب ‪ ۴۰‬تا ‪ ۸۰‬ميلي‌گرم به مدت دو ماه به بيماران تجويز شده و در پايان مداخله دارويي ، شدت بيماري بار ديگر نمره‌گذاري شده و نتيجه تجزيه و تحليل شده است.

يافته‌هاي تحقيق روان پزشكان دانشگاه علوم پزشكي تبريز ، حاكي از كاهش علايم بيماري اختلال وسواسي-جبري به ويژه وسواس فكري و شستشو پس از مداخله اثر درماني داروي فلوكستين مي‌باشد.

امروزه اختلال وسواسي جبري از بيماري‌هاي شايع و قابل درمان در حوزه روان - پزشكي است.

براي درمان اين اختلالات از شيوه‌هاي متعددي مانند رفتاردرماني ، شناخت درماني و دارو درماني استفاده مي‌شود.

در سال‌هاي اخير به دليل نقش تقويتي "سروتونين"در فيزيوپاتولژي بيماري وسواس از داروهاي مهاركننده ويژه سروتونين استفاده مي‌شود كه فلوكستين به عنوان يكي از آنها مصرف زيادي دارد.
     
  
صفحه  صفحه 4 از 57:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  54  55  56  57  پسین » 
علم و دانش

مطالب پزشکی (آرشیو شماره ۲)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA