انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 11 از 62:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
خودارضايي: از باورهاي فرهنگي تا نگرش‌هاي علمي

ساختار رواني و اجتماعي پيچيده‌ي انسان در تمام ابعاد زندگي او، تأثيراتي بنيادين دارد. رفتارهاي جنسي ما نيز تحت تأثير عواملي گوناگون از جمله باورها، عوامل تربيتي، محدوديت‌هاي اجتماعي و غيره هستند. اين عوامل هر چند مي‌توانند تأثيرات و تحولات مثبتي را در منش‌هاي جنسي ما به وجود بياورند. ولي هم‌زمان به نوعي اين قدرت را نيز دارند كه با سركوب‌هاي شديد اين نوع نياز‌ها، در سلامت و بهداشت رواني انسان خدشه وارد كنند.
خوشبختانه ما در عصري زندگي مي‌كنيم كه پيشرفت علوم در زمينه‌هاي گوناگون مثل پزشكي، علوم اجتماعي و روان‌شناسي، روشن‌گري‌هايي در ارتباط با انسان، نياز‌ها و كاركرد‌هاي رواني و فيزيولوژيك او در اختيارمان گذاشته است. به گونه‌اي كه بسان روزگاران گذشته، ناچار نيستيم براي درك پديده‌ها به باور‌هاي پدرانمان اكتفا كنيم.
خودارضايي، يك نمونه از رفتار‌هاي بشري است كه قرن‌ها در فرهنگ‌هاي گوناگون به عنوان پديده‌اي شنيع نگريسته شده و تنها پيشرفت‌هاي علمي دهه‌هاي اخير است كه تحولي اساسي در تصوير‌ي كه از خودارضايي وجود داشته، به وجود آورده است.
من به عنوان يك روان‌شناس فارسي‌زبان، در طي چند سال اخير به ضرورت پرداختن به اين موضوع براي ايراني‌ها پي برده‌ام. زيرا نامه‌هاي متعددي از هم‌وطنان عزيز و خصوصاً جوان‌ها دريافت مي‌كنم كه همگي دال بر تصورات اشتباه و غيرعلمي است كه از خودارضايي در جامعه‌ي ما وجود دارد. تصوراتي كه تأثيراتي روحي زيادي باقي مي‌گذارند.
متاسفانه بسياري از سايت‌ها و وبلاگ‌هايي كه به زبان فارسي وجود دارند، بر ترويج واستحكام اين اطلاعات بي‌پايه، دامن مي‌زنند. آن‌ها از خودارضايي به عنوان رفتاري كه پيامد‌هاي روحي و جسمي جبران‌ناپذير به همراه مي‌آورد، ياد مي‌كنند. جالب اين است كه براي اثبات ادعاهاي خود، كوچك‌ترين دليل علمي ارائه نمي‌دهند. يا اگر مي‌دهند، بدون ذكر مرجعي معتبر و علمي است.
من در اينجا مناسب ديدم كه بحثم را با نگاهي كوتاه به نگرشي كه در گذشته در كشورهاي غربي از خودارضايي وجود داشته است، آغاز كنم. زيرا شباهت‌هاي زيادي بين اين تصورات با باورهايي كه در ذهنيت برخي هم‌وطنانمان در مورد خودارضايي وجود دارد، مشاهده مي‌كنم. باشد كه آشنايي با اين باورها و تحولاتي كه با پيشرفت علم در آن‌ها ايجاد شده، بتواند خوانندگان فارسي‌زبان ما را در اين زمينه آگاهي بيشتري بخشد.
بخش اول:
خودارضايي و پزشكان غرب، در قرون گذشته
نكته‌اي كه در رابطه با خودارضايي در تاريخ غرب بايد گفت اين است كه در متون پزشكي قبل از قرن هفدهم، خيلي كم در اين ارتباط صحبت مي‌شود. اين طور بر مي‌آيد كه پزشكان در اين ارتباط بيشترسكوت مي‌كردند.
در برخي از نوشته‌ها كه از آن زمان به جا مانده است، از آن به عنوان پديده‌اي مفيد ياد شده است. از جمله گالين۱ كه معتقد بود نگه داشتن مني و خارج نكردن آن، مي‌تواند براي سلامتي مضر باشد. به عقيده‌ي او بشر بايد از طريق رابطه با همسرش يا از طريق خودارضايي سعي در آزاد كردن اسپرم‌هايش بكند.
در قرن شانزدهم حتي مشاهده مي‌كنيم كه بعضي از پزشكان خودارضايي را توصيه مي‌كردند. از جمله يك آناتوميست ايتاليايي به نام فالوپ۲ از اهميت آموزش خودارضايي به جوان‌ها ياد مي‌كند.
از قرن هفدهم به بعد، مشاهده مي‌كنيم كه در بسياري متون خودارضايي به شدت محكوم و از آن به عنوان عامل بسياري از بيماري‌هاي جسمي و روحي ياد مي‌شود. تنها تحولات علمي دهه‌هاي اخير است كه به اين تصورات غلط پايان داده است.
بسياري از محققين معتقدند كه انتشار كتابي به نام «اونانيا» در سال ۱۷۱۵ تأثير بسزايي در رواج افكار منفي كه در چند قرن گذشته نسبت به خودارضايي وجود داشته، گذاشته است۳.
در اين كتاب نويسنده عنوان مي‌كند كه ضررهاي ناشي ازخودارضايي، تمام جسم و روح فرد را فرا مي‌گيرد و او را به سوي مرگ سوق مي‌دهد. از اين دوره به بعد مي‌بينيم كه پزشكان تا چند قرن خودارضايي را به عنوان عامل بسياري از بيماري‌ها تصور مي‌كردند. از بيماري‌هاي عصبي گرفته تا بيماري‌هاي جنسي مثل سيفليس و سرطان و كري و ضعف چشم! و بدين گونه وحشت زيادي در جوان‌ها و نوجواناني كه دست به اين كار مي‌زدند، ايجاد مي‌كردند.
پزشك ديگري به نام تيسو۴ (۱۷۲۸) كه تأثير زيادي در نظريات پزشكان زمان خود داشت، معتقد بود كه مني، نقش اساسي در عملكرد اساسي ارگانيسم به عهده دارد و به هدر دادن آن، مي‌تواند باعث ضعيف شدن بدن و ايجاد بيماري شود. او نيز مثل بسياري از پزشكان هم‌عصرش بر اين باور بود كه اين مايع ارزشمند را تنها زماني بايد استفاده كرد كه شانسي براي توليد مثل وجود داشته باشد.
فهرست بيماري‌هايي كه به خودارضايي نسبت مي‌دادند، بسيار طولاني است: اختلالات مغزي و عصبي، ديوانگي، جنون، اختلالات استخواني مثل راشيتيسم، اختلالات سيستم تنفسي نظير سل، اختلالات قلبي و عروقي، گوارشي و غيره.
دكتر بورژ تا آنجا پيش مي‌رود كه چنين مي‌گويد: «تعداد آدم‌هايي كه اين عمل زشت به كشتن داده است، از آدم‌هايي كه در اثر جنگ و اپيدمي كشته شده‌اند، بسيار بيشتر است.»
دكتر ديگري به نام« دوباي » از او هم فراتر مي‌رود و مدعي مي‌شود كه خودارضايي نه تنها خود انسان بلكه نسل بشر را نيز منهدم خواهد كرد۵.
اين عقايد در قرن نوزدهم هم بسيار جاري بود. والينگ (۱۹۰۴) عواقب زير را براي خودارضايي عنوان كرده بود: «از دست دادن حافظه، حواس‌پرتي، بي‌تفاوتي به رابطه‌ي جنسي...»
او از قول يك پزشك آلماني اين طور نقل قول مي‌كند: «كسي كه خودارضايي مي‌كند، به تدريج قابليت‌هاي اخلاقي خود را از دست مي‌دهد و ظاهري احمق و زنانه پيدا مي‌كند. هميشه غمگين و دست و پا چلفتي است و از هر گونه فعاليت ذهني بيزار مي‌شود... در ضمن در حضور ديگران مضطرب است۶.»
در حقيقت اشكال اساسي علم فيزيولوژي در آن قرون ذهني و نظري بودنش است كه دليل آن نيز اين بوده كه ابزار شناخت علمي به مفهوم مدرن آن، هنوز وجود نداشته است. به تعبير «اميل گي ينو۷» اين‌ها تئوري‌هايي كودكانه بيش نبوده‌اند كه بسيار تحت تأثير باورهاي اخلاقي آن زمان قرار داشته‌اند.
در آن دوره كساني كه خودارضايي مي‌كردند، براي جامعه خطرناك محسوب مي‌شدند. «شانون» (۱۹۱۳) تا آنجا پيش مي‌رود كه مي‌گويد حتي زوج‌هايي نيز كه ارگان جنسي يكديگر را لمس مي‌كنند، نتايج و عواقب جسمي و روحي وخيمي در انتظارشان است و زندگي‌شان تباه مي‌شود.
اين نگرش منفي در ارتباط با خودارضايي، عواقب زيادي با خود در بر داشت. زيرا اين پزشكان در جهت پيش‌گيري و درمان آن راه‌هايي نيز پيشنهاد مي‌كردند كه هيچ ارتباطي با شغل ايشان نداشته است.
از روش‌هايي كه اين پزشكان براي مبارزه با خودارضايي جوانان و نوجوانان ارائه مي‌دادند، مي‌توان از حبس كردن دست‌ها در كيسه به هنگام خواب و يا بستن حلقه‌اي آهني به آلت پسران براي جلوگيري از خودارضايي و نعوظ در خواب نام برد.
اين حلقه‌ها داراي تيغه‌هاي تيزي بودند كه چنان چه در خواب به نوجوان حالت تحريك جنسي دست مي‌داد، تماس پوست آلت با تيغه‌هاي حلقه او را از حالت نعوظ خارج مي‌كرد.
يا طبق پيشنهاد «وتوري» در هنگام خواب طنابي را از يك سر به آلت و از سر ديگر به گردن فرد وصل مي‌كردند؛ به طوري كه در هنگام تحريك جنسي، فشار طناب به آلت به قدري دردآور باشد كه نعوظ خاتمه پيدا كند۸.
يكي از مشغوليات ذهني عمده‌ي پزشكان قرن ۱۹ اين بود كه چگونه اشتهاي سيري‌ناپذير جنسي زن را خاموش كنند. «دكتر فيو» در سال ۱۸۸۰ در مورد ميل جنسي زن اين طور توضيح مي‌دهد:
«مردها بايد كاملاً مواظب باشند كه تا مي‌توانند از بيدار شدن اميال جنسي زن جلوگيري كنند و مراقب باشند كه در هنگام انجام عمل جنسي، كاري انجام ندهند كه اين لذت‌هاي شديد در زن بيدار شود.
نبايد فراموش كرد كه همه‌ي زن‌هاي نجيب هم به طور بالقوه اين شهوات بي‌حد را در خود نهفته دارند و اين وظيفه‌ي همسر است كه مواظب باشد تا با «نوازش‌هاي خطرناك» اين لذايذ را بيدار نكند.۹»
پزشكان ديگر براي مهار كردن اين اميال، راه‌هاي ديگري نيز پيشنهاد مي‌كردند از جمله: آموزش زن در منفعل بودن، خجالتي و بي‌دست و پا بودن، استفاده از كمربندهاي عفت كه آلت تناسلي زن را در خود محبوس مي‌كرد. زيرا به عقيده‌ي آن‌ها، زن خوب و نجيب زني بود كه از هرگونه ميل جنسي عاري باشد.
پزشكي به نام دكتر« گرين» كه عضو آكادمي پزشكان نيز بود، براي مبارزه با خودارضايي دختران، در مواردي كه كنترل و تنبيه‌هاي ديگر كارساز نبود، سوزاندن دهانه‌ي واژن با آهني كه از داغي سرخ شده بود، تجويز مي‌كرد و توصيه مي‌كرد اين كار را تا زماني كه انقباضات كليتوريس و واژن متوقف نشده است، ادامه دهند. اگر تمام اين راه‌ها اثر نمي‌كرد اقدام به بريدن كليتوريس مي‌كردند۱۰.
يك متخصص امور تربيتي در بلژيك، نيمكتي ارائه داده بود كه وقتي شاگرد مدرسه‌ها روي آن مي‌نشستند، دو پايشان از هم با فاصله قرار مي‌گرفت. بدين ترتيب از تماس و مالش دو پاي دانش‌آموز با هم كه مي‌توانست ايجادكننده تحريك جنسي باشد، جلوگيري مي‌كردند۱۱.
يا توصيه مي‌شد بچه‌ها را از يك سري بازي‌ها منع كنند. مثلاً دخترها را از«اسب چوبي متحرك» سوار شدن و پسر‌ها را از سر خوردن روي ميله‌ي راه پله‌ها۱۲.
با پيشرفت علم پزشكي و ساير حوزه‌هاي علمي در قرن اخير، اثبات رابطه ميان خودارضايي و بيماري‌هاي مختلف، دشوارتر شد. از عوامل مهم ترديد در باور‌هايي كه در زمينه‌ي استمنا وجود داشت كار تحقيقي وسيع و پردامنه‌ي فردي به نام كينزي (۱۹۴۸) بود.
كينزي و گروهش، با افراد بسيار زيادي در زمينه‌ي زندگي جنسي‌شان مصاحبه كردند. يكي از نتايج بدست آمده اين بود كه در آمريكاي آن زمان، ٪۹۶ افراد، ارضاي جنسي با خودارضايي را تجربه كرده بودند۱۳.
اين تحول در ديدگاه‌ها تا جايي مي‌رسد كه در فرهنگ پزشكي لاروس منتشرشده در سال ۱۹۷۲ اين طور مي‌خوانيم: «خودارضايي چنان در بين آدم‌ها (چه نوجوان، چه شخص بالغ) معمول است كه نمي‌توان آن را بيماري تلقي كرد۱۴.»
در حالي كه در فرهنگ لاروس متعلق به قرن نوزدهم عنوان شده بود كه كساني كه خودارضايي مي‌كنند، تمام قدرت‌هاي فكري و بدني خود را از دست مي‌دهند و مبتلا به انواع و اقسام بيماري‌ها مي‌شوند۱۵.
در اين سير تحول، همان طور كه در بخش بعدي خواهيم ديد، علم سكسولوژي در سال‌هاي اخير به جايي رسيده است كه از خودارضايي، به عنوان ابزاري براي درمان كساني كه مشكلات جنسي دارند، بهره مي‌جويد.
نبايد فراموش كرد كه اين تحولات نسبتاً جديد است و بي‌ترديد نتيجه‌ي دگرگوني‌ها و پيشرفت‌هاي جوامع غربي در ابعاد گوناگون علمي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي است.
در بخش دوم اين مقاله، به بررسي باور‌هايي كه در بين ما ايراني‌ها رايج است مي‌پردازيم و سپس ديدگاه‌هاي جديد علمي را عنوان خواهيم كرد.
***
بخش دوم:
باور‌هاي ما ايراني‌ها از خودارضايي و ديدگاه‌هاي علمي
من در پايان‌نامه‌ي دانشگاهي‌ام۱۶ كه موضوع آن «تأثير فرهنگ و مهاجرت در باورهاي ما از مسائل جنسي» است، بخشي را به مسئله‌ي خودارضايي اختصاص دادم. (اين رساله كه كاري آماري است به مقايسه‌ي سه گروه ايراني‌هاي ايران، بلژيكي‌ها و ايراني‌هاي مقيم بلژيك اختصاص دارد.)
فكر مي‌كنم ذكر خلاصه‌اي از نتايج آماري اين بخش از رساله مفيد باشد:
اكثريت قريب به اتفاق افراد گروه «ايرانيان ايران» خودارضايي را به شدت يك «انحراف اخلاقي» قلمداد مي‏كنند. (٪۸۹ زنان و ٪۷۰ مردان) در صورتي كه گروه «بلژيكي‏‌ها» به ندرت با چنين نظري موافق هستند. (٪۴.۷)
در مورد «ايرانيان بلژيك» بايد گفت كه در بين دو گروه ديگر قرار دارند. يعني هر چند تعداد كساني كه در اين گروه خودارضايي را انحرافي اخلاقي مي‏دانند به مراتب كم‌تر از «ايرانيان ايران» است ولي باز به ميزان «بلژيكي‏ها» نمي‏رسد (تفاوت «ايرانيان بلژيك» با دو گروه ديگر معني‌دار است.)
مسأله‏اي كه در مورد «ايرانيان ايران» در ارتباط با جواب به اين سؤال نظر ما را به خود جلب كرد اين است كه اعتقاد و يا عدم اعتقاد مذهبي هيچ تأثيري روي نوع جواب اين افراد نداشته است. نكته‏اي كه نشان مي‏دهد كه اين مسأله بيشتر جنبه‏ي فرهنگي دارد تا ديني.
بيشتر از نيمي از افراد گروه «ايرانيان ايران» خودارضايي را براي سلامت روح و روان مضر مي‏دانند (٪۵۴ زنان و ٪۶۰ مردان) در حالي كه اين مسأله در بين «بلژيكي‌ها» (٪۱۰ مردان و ٪۵ زنان) و «ايراني‏هاي بلژيك» (٪۲۵ مردان و ٪۵ زنان) به مراتب كم‌تر مشاهده مي‏شود.
(نمودار ۱)





نمودار 1: آيا خودارضايي براي جسم و روان مضر است؟



نكته‏اي كه در مورد گروه زنان ايراني مقيم بلژيك قابل توجه است، درصد تقريبا بالاي جواب «نمي‏دانم» به اين سؤال است. (٪۵۲) ( نمودار ۲)


نمودار2: آيا خودارضايي براي جسم و روان مضر است؟
در اين باره مي‏توان دو فرض متفاوت ارائه داد: از يك سو مي‏توان چنين نتيجه گرفت كه زنان ايراني بلژيك، باورهاي فرهنگ ايران در اين مورد را ترك كرده‏اند؛ ولي هنوز باورهاي جامعه‏ي جديد را نپذيرفته‏اند.
از سوي ديگر همچنين مي‏توان فرض كرد كه اين زنان، به عدم اطلاع كافي خود در اين زمينه‏ پي برده‌اند. زيرا داده‏هاي فرهنگي در مورد مسأله‌اي كه به حوزه‏ي پزشكي و علمي مربوط مي‏شود را كافي نمي‏دانند.
تفاوت‌هايي كه بين ايراني‌ها و بلژيكي‌ها مشاهده مي‌كنيم، حاصل اين است كه محيط فرهنگي در حوزه وسيعي از زندگي انسان عمل مي‌كند و در حقيقت رابط بين انسان و واقعيت است.
انعكاس باورهاي ما ايرانيان در اينترنت:
سايت‌ها و وب لاگ‌هاي ايراني نمونه‌هاي خوبي از اين باور‌هاي منفي و غلط از خودارضايي هستند. بسياري از افراد، اينترنت را يك ابزار اطلاع‌رساني مدرن تلقي مي‌كنند و براي يافتن پاسخ به سؤالاتشان از آن استفاده مي‌كنند.
ولي با كمال تاسف مشاهده مي‌كنيم كه موتور‌هاي جستجو در بر گيرنده‌ي مطالبي نيز هستند كه به هيچ وجه سنديت علمي ندارند. بخشي از مطالب فارسي كه در سايت‌ها و وبلاگ‌هاي ايراني در مورد خودارضايي مشاهده مي‌كنيم، نوشته‌هايي هستند كه من آن‌ها را«شبه‌علمي» مي‌خوانم. در اين مقالات نويسنده با استفاده از لغات و اصطلاحات علمي و نام بيماري‌ها اغلب بدون ذكر هيچ مرجعي براي گفتارش، سعي در اثبات عقايد خود دارد.
در اينجا به عنوان نمونه، به بررسي يكي از اين مقالات مي‌پردازم:
در مقاله‌اي به نام «خودارضايي و جوانان» خودارضايي به عنوان «انحراف» و در جايي ديگر به به عنوان « بيماري» تلقي مي‌شود و عوارض بي‌شماري را به آن نسبت مي‌دهد. عوارضي مثل خستگي ضعف چشم، اضطراب، ضعف حافظه و ..
نويسنده‌ي اين مطلب به دو سايت انگليسي‌زبان رجوع مي‌دهد. در حقيقت يكي از اين سايت‌ها (herballove) سايتي تبليغاتي است كه در آن محصولات گياهي براي بالا بردن توانايي جنسي مي‌فروشند و خود اين محصولات نيز به لحاظ علمي تأييد شده نيستند.
بايد گفت استفاده از نام يك سايت انگليسي در جهت اين است كه خواننده‌ي ايراني راحت‌تر صحت حرف‌هاي نويسنده را بپذيرد. گذاشتن معادل انگليسي بعضي واژه‌ها نيز در همين جهت است.
در اين مطلب با اتكا به گفته‌هاي اين سايت تبليغاتي، نويسنده سعي دارد با ادبياتي «شبه‌علمي» مضر بودن خودارضايي را به اثبات برساند. اين گفتمان هيچ نقطه‌ي مشتركي با آن چه در دانشگاه‌هاي معتبر جهان عنوان مي‌شود، ندارد.
در جاي ديگر، نويسنده اين مقاله براي اثبات اين كه خودارضايي مولد بيماري‌هاي روحي است، به جاي رجوع به منابع معتبر روان‌شناسي، از سايتي كه متعلق به يك فرقه‌ي مذهبي است، فاكت مي‌آورد.
بالاخره ما در اين مقاله به نام يك پزشك (كه البته نويسنده به اشتباه فكر كرده است كه روان‌شناس است!) برمي‌خوريم كه معتقد است خودارضايي بيماري است و بايد ترك شود. ولي اشكال بزرگ اين استناد اين است كه اين جناب ويكتور پوشه نظراتش به ۸۰ سال پيش بر مي‌گردد.
همان طور كه ديديم علم پزشكي از ۸۰ سال پيش تا كنون تغييرات عمده‌اي كرده است و نقطه نظرهاي كنوني، با ديدگاه‌هايي كه پزشكان در آن زمان در ارتباط با خودارضايي داشتند، تفاوت‌هاي زيادي دارد.
متأسفانه نه در اين مقاله، نه در مقالات مشابه فارسي كه در اينترنت مشاهده مي‌كنيم و سعي در نفي خودارضايي دارند، هيچ استدلال و يا مرجع درست علمي مشاهده نمي‌كنيم. با اين حال بايد گفت كه خوشبختانه شمار مطالب علمي‌تر در اين زمينه در سايت‌هاي فارسي در حال افزايش است.
در اينجا بهتر ديدم به پرسش‌هاي متداولي كه در ذهن بسياري از ما در مورد خودارضايي وجود دارد، با استفاده از نظرات جديد علمي پاسخ گويم. زيرا معتقدم عدم آگاهي صحيح در اين زمينه مي‌تواند مولد عوارض گوناگون روحي چون اضطراب و افسردگي شود.
آيا خودارضايي باعث بيماري‌هاي جسمي و جنسي مي‌شود؟
همان طور كه قبلاً هم بيان كردم، تحقيقات متعدد آماري كه در اين زمينه انجام شده نشان مي‌دهد كه اكثريت قريب به اتفاق انسان‌ها اين عمل را انجام مي‌دهند و اگر اين فرضيه‌هاي قرن هجدهم صحت داشت، درصد افرادي كه مبتلا به بيماري‌هاي كوري و كري و غيره بودند، بسيار بيش از اين‌ها بود.
دانشمندان قرن حاضر، نه تنها هيچ رابطه‌اي بين بيماري‌هاي جسمي و خودارضايي پيدا نكرده‌اند، بلكه آخرين تحقيقات مركز اپيدميولوژي سرطان در استراليا، نشان داده است كه خودارضايي باعث كاهش ريسك ابتلا به سرطان پروستات مي‌شود.
گراهام ژيل يكي از از مسئولين اين تحقيق عنوان مي‌كند كه انزال مداوم، مانع جمع شدن اسپرم در كانال‌هاي پروستات مي‌شود. او يادآور مي‌شود طبق آن چه پژوهش‌ها نشان داده‌اند، ماندن زياد اسپرم در كانال‌هاي پروستات، مي‌تواند يكي از فاكتورهاي سرطان‌زا باشد۱۷.
يكي ديگر از نكاتي كه در بعضي سايت‌هاي ايراني مشاهده مي‌كنيم اين تصور است كه خودارضايي باعث انزال زودرس مي‌شود. در صورتي كه به گفته‌ي روان‌شناسان و سكسولوگ‌ها، خودارضايي را مي‌توان نوعي «خودآموز‌ي جنسي» تلقي كرد.
يكي از تكنيك‌هايي كه در سكس‌درماني براي مبارزه با انزال زودرس پيشنهاد مي‌شود، سعي در تحريك جنسي از طريق خودارضايي است. در حقيقت در اين روش به فرد توصيه مي‌شود كه در لحظه‌ي نزديك شدن انزال، موقتاً خودارضايي را متوقف كند و بعد از چند لحظه كه هيجان جنسي كاهش يافت، دوباره به اين كار بپردازد. در حقيقت با اين تمرين فرد ياد مي‌گيرد كه زمان نعوظ را طولاني‌تر كند.
به گفته‌ي دكتر«ميشل سر۱۸» سكسولوگ فرانسوي، گاهي شاهد اين مي‌شويم كه نوجوان يا جواني كه هنوز تجربه‌ي جنسي ندارد، خودارضايي را در جهت انزالي خيلي سريع انجام دهد كه هدفش تنها كاهش سريع فشار جنسي است.
او عنوان مي‌كند كه زماني كه خودارضايي تنها با هدف انزالي شتاب‌زده باشد و فرد زمان كافي را براي لذت جنسي براي خود قائل نشود، ممكن است به اين انزال سريع عادت كند و در روابط جنسي‌اش هم دچار انزال زودرس شود. در حالي كه اگر خودارضايي بدون احساس گناه و در آرامش و با زمان كافي انجام شود، نه تنها باعث ايجاد مشكل انزال زودرس نمي‌شود، بلكه زمان نعوظ را نيز مي‌تواند افزايش دهد.
خودارضايي و مشكلات روحي
يكي از تصورات غلطي كه در مورد خودارضايي وجود دارد و انعكاس آن را در بخش‌هاي فارسي‌زبان اينترنت نيز مي‌بينيم، اين است كه خودارضايي باعث انواع و اقسام بيماري‌هاي روحي، كم شدن ضريب هوش و غيره مي‌شود.
اين در صورتي است كه روان‌شناسان و سكسولوگ‌ها، درست به عكس اين موضوع دست يافته‌اند. آن‌ها معتقدند كه خودارضايي نقش مهمي در سلامت روان افراد مي‌تواند بازي كند. نكته‌اي كه روان‌شناسان بر آن تأييد دارند، ضرورت دادن اطلاعات درست در اين زمينه، خصوصاً به نوجوانان است.
در حقيقت تمام تصورات منفي و گناه‌آلودي كه فرد در مورد خودارضايي دارد، مي‌تواند مولد اضطراب و افسردگي و از دست دادن اعتماد به نفس باشد. زيرا هر بار كه براي تسكين نياز‌هاي جنسي‌اش به خودارضايي رو مي‌آورد، تمام آن باور‌هاي نادرست در ذهنش بيدار مي‌شود و حس از خود بيزاري را در او بيدار مي‌كند.
احساس اين كه در حال ضربه زدن به جسم و روانش است، باعث مي‌شود اضطرابي عميق بر او چيره شود. در حالي كه اطلاعات درست مي‌تواند اين تجربه را تبديل به تجربه‌اي مثبت و بارور كند.
يكي از بزرگ‌ترين عملكرد‌هاي خودارضايي اين است كه به فرد كمك مي‌كند بدن خود را بشناسد و كشف كند كه چگونه مي‌تواند تجربه‌ي لذت را از طريق بدنش به دست بياورد. در حقيقت اين تجربه درتحول رابطه‌ي جنسي فرد با زوجش نيز مي‌تواند بسيار مؤثر باشد. زيرا او اين توانايي را مي‌يابد كه طرف مقابل را به سمت نوازش‌ها و حركاتي كه برايش لذت‌آور هستند، هدايت كند.
طبق آن چه تجربه‌ي سكسولوگ‌ها به ما مي‌آموزد، بسياري از زناني كه دچار سردمزاجي و يا فقدان ارگاسم هستند، كساني هستند كه هميشه از خودارضايي امتناع كرده‌اند. به عقيده‌ي «ژرارد لولا۱۹» سكسولوگ فرانسوي، بين عدم آشنايي زن با بدنش و عدم توانايي لذت بردن او از رابطه‌ي جنسي، ارتباط مستقيم وجود دارد.
خصوصا در جوامع سنتي كه به زن اغلب نقشي منفعل عطا شده است و اساسا لذت جنسي را پديده‌اي مردانه تلقي كرده‌اند، تعداد بي‌شماري از زن‌ها هيچ گاه سعي در شناخت بدن خود به عنوان منشا كسب لذت نمي‌كنند.
اضافه بر آن شرايطي كه اغلب اين زن‌ها در آن اولين رابطه‌ي جنسي خود را تجربه مي‌كنند، عدم آگاهي مرد در چگونگي برانگيختن و ارضاي اميال جنسي زن و نيز ناآشنا بودن خود زن نسبت به اميال جنسي‌اش، در خيلي از موارد اين تجربه را تبديل به تجربه‌اي مشمئزكننده و دردناك مي‌كند. به خاطر همين است كه در سكس‌درماني به زناني كه دچار سرد مزاجي و ساير مشكلات جنسي هستند، تمرين خودارض
     
  
زن

 
گزارش كامل ايسنا از تجمع جامعه‌ي پزشكي در حمايت از مردم غزه

جامعه‌ي پزشكي، پرستاري، پيراپزشكي و دانشجويان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي صبح سه‌شنبه در حمايت از مردم مظلوم غزه در مقابل دانشگاه علوم پزشكي ايران تجمع كردند.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه در جمع تجمع‌كنندگان حضور يافته بود در سخناني با بيان اين كه امروز در غزه فجايع غيرقابل تصوري در حال وقوع است، تصريح كرد: افراد عادي كه در غزه ساكن بوده‌اند نيز امروز به دليل محاصره‌اي كه بيش از دو ماه است اعمال شده از دسترسي به دارو، غذا و امكانات بهداشتي و درماني محرومند و اين فاجعه‌اي پنهان است كه مغفول مانده است.
وي افزود: ما در جمهوري اسلامي ايران از ابتداي بحران غزه اعمال آمادگي كرده كه كاركنان‌مان در بخش سلامت با اعزام به منطقه نقش‌آفريني كنند و علاوه بر اين پذيراي مجروحان غزه باشيم و نيازها و امكانات لازم را تامين كنيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، خاطرنشان كرد: اميدواريم ظرف هفت روز آينده مسير ارايه‌ي اين خدمات باز شود و ان‌شاءالله شاهد حضور كاروان خدمت‌گزار بخش سلامت در حاشيه‌ي نوار غزه باشيم. اميدواريم فشارهاي جهاني اين مسير را باز كند و اولين بيمارستان صحرايي را در مرز غزه افتتاح كنيم به شرط اين كه دولت مصر راه را براي خدمت‌رساني باز كند و بتوانيم حضور جدي داشته باشيم.
لنكراني گفت: اتفاقات امروز غزه آزمون بزرگي براي همه به ويژه متوليان سلامت جهاني است. وظيفه‌ي خود مي‌دانيم كه مطالبات‌مان را از اين متوليان در مجامع جهاني تكرار كنيم و بخواهيم كه نظام سلامت جهاني لااقل بازدارنده‌ي خود را در اين بحران ايفا كند.
او اظهار كرد: حضور جامعه‌ي پزشكي در اين تجمع نشان مي‌دهد كه كاركنان نظام سلامت كشور ما با اخلاص و توكل به خدا آماده‌اند كه به محض باز شدن راه، به وظيفه‌ي خود عمل كنند و اين سرمايه‌اي بزرگ است. اميدواريم همه با هم در آينده‌اي نزديك با حضور در غزه بتوانيم جلوه‌گري ادامه‌ي خط عاشورا را شاهد باشيم.
به گزارش ايسنا، دكتر قاضي‌زاده، سيد اميرحسين، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز در اين تجمع با تقدير از تجمع‌كنندگان و بيان تاريخچه‌اي از حملات اسراييل و اتفاقات فلسطين، تصريح كرد: بيداري مسلمانان پس از پيروزي انقلاب اسلامي به تدريج در كانون‌هايي شكل يافت و در سال‌هاي اخير گروه‌هاي مبارز توانستند مدل حكومتي براي خود تعريف كنند كه اين امر را در لبنان و فلسطين شاهد هستيم.
وي افزود: اين موضوع هم براي اسراييل و هم براي سران خائن عرب كه نمي‌توانستند سازش، خفت و شكست خود را توجيه كنند بسيار خطرناك بود؛ به همين دليل تصميم گرفتند كه اجازه ندهند حماس به عنوان مقاومت اسلامي در بين اهل سنت بپا خيزد.
نماينده‌ي مردم مشهد در خانه‌ي ملت، خاطرنشان كرد: دليل كشتار كودكان در غزه توسط اسراييل آن است كه آنان مي‌دانند سربازان واقعي تفكر مقاومت اسلامي همين كودكان هستند و پايه‌هاي موج انقلابي در دل مردم است.
قاضي‌زاده با بيان اين كه اسراييل مي‌خواهد ريشه‌ي بيداري اسلامي را بكند، اظهار كرد: ما مردم مبارز، انقلابي و دين‌خواه ايران در پيروي از مقام معظم رهبري وظيفه داريم با تمام وجود از هر امكاني كه داريم استفاده كنيم زيرا مبارزه‌ي امروز در غزه، مبارزه‌ي اسراييل با غزه و مبارزه‌ي تفكر انقلابي با تفكر سازشكار نيست؛ بلكه امروز پرچم توحيد در مقابل پرچم كفر در سرزمين غزه در حال مبارزه است.
اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، تاكيد كرد: ما بايد بايستيم تا مردم غزه بدانند كه در صف مبارزه تنها نيستند. اين حركت موجب شده كه توسعه‌ي همه‌جانبه در جهت بيداري ديني در دنيا اتفاق بيفتد و قطعا اسراييل و سران محافظه‌كار عرب از اقدامات خود پشيمان خواهند شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه‌ي اين تجمع ابوسرور، معاون فرهنگي و اطلاع‌رساني جنبش حماس در تهران نيز در سخناني با تقدير از تجمع‌كنندگان، اظهار كرد: وضعيت انساني غزه بسيار بغرنج است و بيمارستان‌ها از نظر بهداشتي و درماني با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي‌كنند.
وي افزود: اولين مشكل بيمارستان‌ها حجم بالاي مجروحان و شهداي فلسطيني و مشكل ديگر كمبود شديد دارو و امكانات در غزه است. در حال حاضر 105 قلم دارو در فلسطين به طور كلي وجود ندارد و 225 قلم از مواد مصرفي پزشكي كه بيمارستان‌ها به آن نياز مبرم دارند در غزه كمياب و ناياب است. سومين مشكل نيز حملات صهيونيست‌ها به خودروهاي امدادي و پزشكي و به شهادت رساندن امدادگران است.
معاون فرهنگي و اطلاع‌رساني جنبش حماس در تهران، مشكل ديگر را حمله‌ي اسراييل به بيمارستان‌ها عنوان كرد و افزود: در حملات اخير اسراييل انبار داروي رفح كاملا تخريب شد و سه داروساز نيز به شهادت رسيدند. مشكل بعدي قطع مدام برق بيمارستان‌هاست؛ چنان كه بيمارستان اصلي غزه در طول روز تنها چهار تا پنج ساعت برق دارد. در بخش آب نيز 500 هزار فلسطيني از آب آشاميدني محرومند و 500 هزار نفر ديگر از جمعيت 5/1 ميليوني غزه روزانه يك ساعت آب آشاميدني دارند.
ابوسرور حمايت‌ها و تجمعات مردم ايران را موجب دلگرمي و تقويت روحيه براي ادامه‌ي مقاومت فلسطينيان دانست و ادامه داد: با وجود همه‌ي مشكلات دشمن صهيونيستي ضربات سخت و سنگيني از سوي فلسطينيان متحمل مي‌شود. كشتار زنان و كودكان نشانه‌ي قدرت اسراييل نيست؛ بلكه نشان از اوج شكست و انحطاط اسراييل دارد.
او گفت: با توجه به شديدترين حملات هوايي، نيروهاي مقاومت تاكنون اجازه‌ي پيشروي زميني به نيروهاي اسراييلي نداده‌اند و برتري حماس در مقاومت زميني در اراده و ايمان و روحيه‌ي حسيني آنان است. آن چه براي ملت فلسطين سخت است خيانت‌هاي برخي حكومت‌هاي عربي است كه اي‌كاش رهبران اين حكومت‌ها تنها سكوت مي‌كردند و دست به تباني نمي‌زدند.
معاون فرهنگي و اطلاع‌رساني جنبش حماس در تهران، تصريح كرد: ما به اسراييل اعلام مي‌كنيم كه هيچ‌وقت نمي‌تواند عزت و اراده‌ي مردم غزه را نابود كند. روز به روز بر برد حملات موشكي حماس افزوده مي‌شود و اكنون به عمق 50 كيلومتري اسراييل رسيده است. يقين بدانيد كه تا چند روز آينده شاهد دومين پيروزي مقاومت در برابر اسراييل خواهيم بود.
ابوسرور توكل و اعتقاد راسخ مجاهدين فلسطيني به خدا، ثبات و استقامت مردم غزه و راهپيمايي‌ها و اعتراضات جهاني را از عوامل پيروزي برشمرد و خاطرنشان كرد: جنگ غزه نتايج معكوسي براي اسراييل به دنبال داشت و آنان را رسوا كرد. اين اتفاقات موجب شد كه مقاومت اسلامي صورت جهاني به خود بگيرد و فريادها و اعتراضات در گوشه و كنار جهان نشان از جهاني شدن مقاومت و شكل‌گيري انتفاضه‌ي جهاني دارد.
وي گفت: مردم فلسطين هيچ‌گاه پيام تاريخي مقام معظم رهبري را فراموش نخواهند كرد و تجمعات و راهپيمايي‌هاي مردم ايران در حمايت از فلسطين نيز موجب دلگرمي فلسطينيان براي ادامه‌ي مقاومت خواهد شد.
معاون فرهنگي و اطلاع‌رساني جنبش حماس در تهران، با بيان اين كه ملت‌هاي جهان مي‌دانند ايران حامي اصلي كشورهاي اسلامي است، اظهار كرد: اقدام امروز شوراي امنيت براي صدور به دليل فشاري است كه به اسراييل در عرصه‌ي جنگ زميني وارد شده است.
به گزارش ايسنا، يكي از نمايندگان جامعه‌ي پرستاري كشور نيز در اين تجمع در سخناني خواستار زمينه‌سازي حضور نيروهاي بهداشت و درمان كشور در غزه شد.
در اين مراسم تجمع‌كنندگان شعارهاي "مرگ بر آمريكا"، "مرگ بر اسراييل"، "يا ايها المسلمون اتحدوا اتحدوا"، "مرگ بر شيوخ آمريكايي"، "هيهات من الذله"، "مرگ بر سازشكار" و "اي رهبر آزاده آماده‌ايم آماده" سر دادند و سپس پرچم اسراييل را به آتش كشيدند.
به گزارش ايسنا، در اين تجمع كه حضور نمايندگان رسانه‌هاي داخلي و خارجي مشهود بود تجمع‌كنندگان پلاكاردهايي با تصاوير مقام معظم رهبري و سيد حسن نصرالله در دست داشتند.
ده‌ها آمبولانس‌ از بيمارستان‌هاي مختلف تهران و شهرستان‌هاي اطراف و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در ابتداي اين تجمع از بيمارستان امام خميني (ره) تا دانشگاه علوم پزشكي تهران رژه رفتند
     
  
زن

 
مادگي كامل جامعه پزشكي و پرستاري ايران براي امدادرساني به مردم مظلوم غزه

جامعه پزشكي، پرستاري، پيراپزشكي و دانشجويان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور در بيانيه پاياني تجمع امروز خود در حمايت از مردم مظلوم غزه با محكوم كردن جنايات صهيونيست‌ها و سكوت نهادهاي بين‌المللي، آمادگي كامل خود را براي حمايت و امدادرساني به مردم غزه اعلام كردند.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، در اين بيانيه آمده است: در ميان غربت جهاني و سكوت مرگبار و شرم آور نهادها و سازمانهاي بين المللي غزه، سرافرازانه در آتش و خون مي‌سوزد و سروهاي سبز قامت آن ديار، غريبانه و مظلومانه به خاك مي‌افتند.
سبوعيت و درندگي گروه خون آشام وحشي صفت صهيونيستي در كنار همراهي خائنانه وطن فروشان رو به صفت حكومتهاي عربي، صحنه‌اي را رقم زده است كه بي شك قلب رسول معظم اسلام (ص)، اولياء الله، امام عصر (عج) و همه آزادگان و آزادمردان دنيا را مالامال غم و اندوه ساخته است.
ما اعضاي جامعه پزشكي، پرستاري، پيراپزشكي و دانشگاهيان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و نهادهاي درماني – بهداشتي ضمن اعلام مجدد حمايت همه جانبه و قاطعانه خود از مردم مظلوم غزه، در پايان تجمع خود مطالب ذيل را اعلام مي‌داريم.
1- ما ضمن تاكيد مجدد بر پوشالي بودن ادعاهاي مدعيان دروغين دموكراسي و حقوق بشر، بار ديگر بر محاكمه سران رژيم صهيونيستي به عنوان جنايتكار جنگي در دادگاه‌هاي بين المللي تاكيد مي‌نماييم.
2- ما به نهادهاي بين‌المللي و شوراي به اصطلاح امنيت كه در سكوت سرد ظالمانه و خفت بار خويش، حيثيت و آبروي خود را در پاي خباثت رژيم غاصب صهيونيستي لگد مال كرده‌اند اعلام مي‌داريم كه در اين نسل كشي آشكار و جنايت ضد بشري سهيمند و همراهي آنان را در اين مصيبت فاجعه آميز محكوم مي‌نماييم.
3- سران خيانت پيشه و متحجران نوكر صفت و بيگانه گراي حكومتهاي عربي بدانند كه در مقابل سيل خروشان امت بيدار اسلامي بسان كفي بر روي آب هستند كه به زودي در ميان تلاطم امواج سركش بيداري دنياي اسلام همپا و همگام با اربابان صهيونيستي خويش از صحنه روزگار محو خواهند شد.
4- ما نارضايتي خود را از سازمان كنفرانس اسلامي كه در اين ماجرا با سكوت منفعلانه خويش قدم در راه بي سرانجام نهادهاي بين‌المللي گذاشته است، اعلام داشته و اين انفعال ناشايست و نابجا را محكوم مي‌نماييم.
5- دنيا بداند كه فاجعه مصيبت بار غزه در اوج تلخي و درد و رنج فزاينده خود، نقطه عطفي براي بيداري ملت اسلامي و انسجام ملت‌هاي مسلمان خواهد بود و علي رغم همه هجمه‌ها در اين تقابل نابرابر، پيروزي نهايي از آن مردم مظلوم فلسطين و امت اسلامي خواهد بود.
6- ما، جوامع پزشكي، پرستاري، پيراپزشكي و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تمام كشورهاي دنيا، سازمان بهداشت جهاني و صليب سرخ بين‌المللي را به حمايت هرچه بيشتر از مردم بي‌دفاع غزه فرا خوانده و همراهي و همگامي آنان را در اين راستا خواستاريم.
7- حمله به دانشگاه غزه، هدف قرار دادن آمبولانس‌ها، تخريب بيمارستانها، قتل عام پنهان مردم غزه بدليل محاصره داروئي و غذايي، استفاده از سلاحهاي غيرمتعارف و ممنوعه همه و همه جنايات بي نظيري است كه همه روزه در غزه در حال وقوع مي‌باشد. ما ضمن محكوم نمودن اين اعمال ضد بشري و خلاف قواعد بين‌المللي، سازمانهاي مسوول را به مقابله و ايفاي نقش خود در اين راستا فرا مي‌خوانيم.
8- ما ضمن اعلام تبعيت كامل از فرمايشات مقام معظم رهبري در اين خصوص، آمادگي كامل خويش را براي دفاع از مردم مسلمان غزه در همه زمينه‌ها و نيز انجام خدمات پزشكي،‌پرستاري و امداد رساني اعلام مي‌داريم
     
  
زن

 
صندوق اخذ راي حوزه انتخابيه تهران در موزه تاريخ پزشكي كشور

وزير بهداشت با دعوت از جامعه پزشكي براي حضور پرشور در پنجمين دوره انتخابات نظام پزشكي كشور گفت: ميزان مشاركت پزشكان تهراني در دوره پيشين كمتر از 10 درصد بود.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني در حاشيه تجمع جامعه پزشكي كشور در اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي در جمع خبرنگاران بر ضرورت مشاركت بيشتر جامعه پزشكي در انتخابات نظام پزشكي تاكيد كرد و افزود: انتخابات با مسئوليت هيات‌هاي نظارت و اجرايي برگزار مي‌شود كه اعضاي هيات اجرايي از منتخبين جامعه پزشكي هستند.
وي انتخابات نظام پزشكي را كاملا مردمي برشمرد و افزود: اين انتخابات را معتمدترين كاركنان نظام سلامت و اعضاي سازمان نظام پزشكي برگزار مي‌كنند.
وزير بهداشت، تمديد مهلت ثبت نام را باعث افزايش شمار كانديداها از طيف‌هاي مختلف و ديدگاه‌هاي متفاوت دانست و افزود: در اين دوره انتخاباتي سليقه‌هاي مختلف اجتماعي و سياسي حضور دارند و بدين ترتيب افراد مي‌توانند كانديداي مورد علاقه خود را انتخاب كنند.
دكتر لنكراني با بيان اينكه در سال جاري براي نخستين بار محل استقرار صندوق اخذ راي حوزه انتخابيه تهران در فضايي مرتبط با سلامت است، يادآور شد: در اين حركت نمادين موزه تاريخ علوم پزشكي كشور انتخاب شده است

=============================


خريد و فروش «لنز» در فروشگاه‌ها اکیدا ممنوع

ایلنا: براساس اعلام معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران، خريد و فروش انواع لنزهاي رنگي و محلول هاي شست و شوي لنز بوسيله فروشگاه هاي مواد آرايشي و بهداشتي ممنوع است.

معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اين‌‏که کليه فرآورده هاي بهداشتي و آرايشي خارجي مجاز و مورد تاييد وزارت بهداشت و درمان بايد داراي برچسب فارسي باشد ، توصيه اکيد دارد تا از خريد محصولات بهداشتي و آرايشي از مراکز غير مجاز و دست فروشان خودداري کنيد.

برچسب‌‏هاي مذکور نام محصول، نام تجاري آن، موارد مصرف، شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت، نام کشور و شرکت سازنده، نام شرکت وارد کننده و تاريخ توليد و انقضاي فرآورده بهداشتي آرايشي را قيد مي‌‏کنند.

معاونت دارو و غذا هرگونه محصول بدون برچسب را قاچاق يا تقلبي دانسته و اثرات سوء غير قابل جبران را براي آن ذکر مي‌‏کند.

اين معاونت شماره تلفن 88607960 را براي شکايات و جلوگيري از قاچاق مواد بهداشتي و آرايشي در مناطق 2 ، 5 ، 6 ، 9 ، 18 ، 21 و 22 تهران اعلام کرده است
     
  
زن

 
محوريت انسان سالم و يكپارچگي سياست گذاري در نظام سلامت

وزير بهداشت با بيان اين كه سياست‌هاي ابلاغي براي برنامه پنجم توسعه بر محوريت انسان سالم، يكپارچگي در سياستگذاري، ارزيابي، نظارت و تخصيص منابع در نظام سلامت تاكيد دارد، گفت: از اين نكات مي‌توان به عنوان راه حل‌هاي كليدي براي اتخاذ تصميمات قانونگذاري و اجرايي ياد كرد.
به گزارش خبرنگار«بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني در حاشيه نشست هماهنگي دومين اجلاس وزاري بهداشت كشورهاي جهان اسلام در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود بندهاي ديگري در خصوص كاهش مخاطرات سلامت و ارتقاي شاخص‌هاي بهداشت محيط، سلامت هوا، غذا، آب و خاك اظهار كرد: بيمه سلامت نيز در اين سياست ابلاغ شده كه بايد با بهره‌گيري از امكانات تمام وزارتخانه‌ها در جهت اجراي آن كوشيد.
وي، اصل برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع را بحثي علمي مستدل و بنا بر صراحت قانوني در بند ب ماده 91 قانون توسعه چهارم تكليفي قانوني برشمرد و افزود: در اصل اجراي اين برنامه اختلاف نظري وجود ندارد اما مهمترين مشكل مباحث اعتباري و همكاري‌هاي بين بخشي است.
به گفته وي در بند 19 سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري براي برنامه توسعه پنجم صراحتا به موضوع سلامت اشاره و توجه شده است

==================================



نحوه هزينه‌كرداعتباركمكي نظام بيمه‌اي محل‌اختلاف وزارت رفاه وبهداشت

مدير گروه اقتصاد سلامت و رييس دبيرخانه سياستگذاري بيمه و تعرفه وزارت بهداشت با اشاره به اختصاص اعتبار دولتي براي كمك به نظام بيمه‌اي كشور گفت: نظر وزارت رفاه بر صرف اين اعتبار براي پوشش افراد فاقد بيمه است. اين در حالي است كه وزارت بهداشت به افزايش كيفي و گسترش پوشش خدمات بيمه‌اي اعتقاد دارد.

دكتر عليرضا اوليايي منش در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه هم اكنون كليه روستاييان كشور در قالب نظام ارجاع تحت پوشش بيمه روستايي قرار دارند، اظهار كرد: چنين به نظر مي‌رسد كه دهك برخوردار جامعه (قشر مرفه) تمايلي به پوشش بيمه‌اي نداشته باشند. از سوي ديگر، افراد فقير جامعه نيز توسط كميته امداد امام خميني (ره) تحت پوشش قرار مي‌گيرند.
وي با اعتقاد به اينكه هزينه 80 هزار توماني براي پوشش يكساله بيمه خويش فرما ناچيز است، افزود: از اين رو به نظر نمي‌رسد بيمه شدن برخي از افراد به علت مشكلات اعتباري باشد بنابراين ما معتقديم براي پوشش بيمه پايه همگاني به اين ميزان اعتبار نيازي نيست.
مدير گروه اقتصاد سلامت و رييس دبيرخانه سياستگذاري بيمه و تعرفه وزارت بهداشت با استناد به آمارهاي غيرمعتبر مبني بر وجود 67 ميليون بيمه شده در كشور گفت: آمار دقيقي از افراد بيمه نشده در كشور وجود ندارد.
گفتني است، اعتبار طرح ملي بيمه ايرانيان از محل صندوق بستري شهري، خويش فرما و پرداخت 50 درصد از حق سرانه مصوب توسط دولت و 50 درصد توسط مردم تامين مي‌شود.
     
  
زن

 
دستگاه اورتز هوشمند تشخيص و كمك به درمان افتادگي پا طراحي و ساخته شد

پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به طراحي و ساخت دستگاه اورتز رباتيك هوشمند براي تشخيص و كمك به درمان بيماري افتادگي پا شدند.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نيما جمشيدي ــ پژوهشگر طرح - عارضه افتادگي پا (Drop Foot) را بيماري عصبي، عضلاني و ناشي از نقص ژنتيكي، جراحات جنگي، تصادف، رشد غده‌ها و برخي سكته‌هاي مغزي ذكر كرد كه در اثر آن عصب پا دچار آسيب ديدگي دائم يا برگشت پذير مي‌شود.
وي افزود: در اثر اين عارضه شخص مجبور مي‌شود براي جبران اين نقص كه موجب ناتواني در باز و بسته كردن مچ پا مي‌شود، از عصا استفاده كند يا اين كه مشكل لنگيدن پا براي وي به وجود خواهد آمد.
جمشيدي با اشاره به اين كه هنوز وسيله تجاري به اين شكل در صنايع پزشكي براي جبران افتادگي پا به بازار عرضه نشده و نمونه‌هاي معرفي شده توسط مراكز پژوهشي بزرگ نيز در حد آزمايشگاهي هستند، گفت:تشخيص افتراقي، كاهش فشار و آسيب به تاندون‌ها، كاهش ضربه به مفاصل، كمك به بهبود بيماري با استفاده از سامانه رباتيك و جبران ضعف عملكرد عضلات از جمله اهداف پيش‌بيني شده براي ساخت دستگاه بود.
وي افزود: از آنجا كه نوع خارجي دستگاه در مراكز محدودي طراحي شده و اطلاعات آن هم در اختيار ديگران گذاشته نمي‌شود، ما تصميم‌ گرفتيم تا همه قسمتهاي اين دستگاه را با نام (اورتز رباتيك هوشمند) در داخل كشور بسازيم.

مجري طرح دستگاه اورتز رباتيك هوشمند را شامل صفحه حسگر فشار كف پا، نرم‌افزار محاسبه‌گر و بخش ربات متحرك ذكر كرد و گفت: در اين طرح ما اطلاعات 40 بيمار مبتلاء به افتادگي پا را استخراج و با كمك آن مدل‌سازي‌هاي دقيقي انجام داديم.
وي افزود: بيمار بخشي از اين سامانه كه داراي حسگرهاي فشار و موتور تنظيم كننده است را به پا متصل مي‌كند و اطلاعات لازم درباره مشكلات حركتي در رايانه‌ ثبت مي‌شود. اين اطلاعات مي‌تواند براي ساخت و استفاده از كفشهاي طبي متناسب با شدت و نوع بيماري نيز به پزشك كمك كند. اهميت اين دستگاه به ويژه‌ از آن روست كه بيماران دچار افتادگي پا به علت شيوع تصادف‌هاي رانندگي در حال زياد شدن هستند و نياز به چنين وسيله تشخيصي و كمك درماني كاملا مشخص بود.
گفتني است، اين پژوهش در مقطع دكتري مهندسي پزشكي با هدايت دكتر مصطفي رستمي، دكتر سيامك نجاريان، دكتر محمد باقر منهاج و دكتر محمد سعادت‌نيا در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير انجام شده و تاكنون از اين تحقيق يك مقاله در مجلات معتبر بين‌المللي و چند مقاله داخلي تهيه شده است
     
  
زن

 
اعلام آمادگي كادر پزشكي و پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان براي اعزام به غزه

رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني اصفهان با ارسال نامه‌اي به دكتر لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آمادگي كامل كادر پزشكي و پيراپزشكي اين دانشگاه را براي اعزام به منطقه غزه اعلام كرد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، در نامه دكتر شاهين شيراني، آمده است: « رژيم اشغالگر صهيونيستي، بار ديگر با ارائه چهره واقعي وحشيگري و مظلوم ستيزي خود و در مخالفت و تقابل با تمامي تعاليم و آموزه‌هاي ديني انبياء بزرگ الهي، نسل كشي جديدي را در غزه شروع كرده است و به خيال واهي خود قصد خاموش كردن آتش عدالت خواهي و حق جويي مردم مسلمان و ستمديده اين سرزمين و دولت مردمي حماس را در سر مي‌پروراند كه به طور حتم بر اساس وعده الهي، سردمداران غاصب قدس اين خيال را به گور خواهند برد.»
در ادامه اين نامه آمده است: « پيرو پيام مهم مقام معظم رهبري درباره مصيبت هولناك قتل عام مردم مظلوم غزه، ما خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني اصفهان با تاسي به سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) در مبارزه با ظلم و زورمداري ستمگران، بسان قطره‌اي به درياي خروشان ملت‌هاي مسلمان و آزادي خواه جهان پيوسته و دست خود را در دستان مجروح مردم غزه گذارده و در اين هنگامه تاريخي شانه به شانه آنها مي‌ايستيم.»

در ادامه نامه رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني اصفهان آمده است: « ضمن محكوم كردن سكوت مرگبار و غم انگيز بعضي از سران كشورهاي عربي و به ويژه سكوت معني دار مجامع بين‌المللي دفاع از حقوق بشر، با اعلام انزجار شديد از اين گونه ددمنشي‌ها، آماده هرگونه كمك به مردم ستمديده غزه بوده و آمادگي خود را جهت اعزام كادر پزشكي و پيراپزشكي به سرزمين غزه اعلام نموده و در همين راستا اين دانشگاه آماده است مجروحين و مصدومين اين فاجعه را در بيمارستان‌هاي خود پذيرش نمايد

روساي بيمارستانهاي كشور براي پذيرش مجروحين غزه اعلام آمادگي كردند

در پي جنايات رژيم غاصب صهيونيستي در كشتار مردم مظلوم فلسطين در شهر غزه، روساي تعدادي از بيمارستانهاي كشور آمادگي خود را براي پذيرش مجروحان غزه اعلام كردند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، روساي بيمارستانهاي كشور ضمن محكوم كردن جنايات رژيم صهيونيستي در منطقه غزه، ضمن اعلام آمادگي براي پذيرفتن مجروحين غزه در مراكز درماني، آمادگي اعزام تيم‌هاي پزشكي و پيراپزشكي را براي درمان اين مجروحان اعلام كردند
     
  
زن

 
10 بهمن دومين سمينار يك روزه آسم در كودكان برگزار مي‌شود

دومين سمينار يك روزه «آسم در كودكان» به همت بخش اطفال پژوهشكده سل و بيماريهاي ريوي (بيمارستان مسيح دانشوري) 10 بهمن ماه در كتابخانه ملي برگزار مي‌شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، سمينار يك روزه آسم به رياست دكتر علي اكبر ولايتي برگزار مي‌شود و دكتر سهيلا خليل زاده دبير علمي آن مي‌باشد.
عفونتهاي حاد دستگاه تنفسي، اپيدميولوژي آسم در جهان،‌ رابطه آسم و سينوزيت، علائم آسم در كودكان، درمان آسم در كودكان از جمله مباحثي است كه در اين سمينار به آنها پرداخته خواهد شد.
سمينار يك روزه آسم داراي 5/2 امتياز بازآموزي براي فوق تخصصان ريه، ايمونولوژي و آلرژي كودكان، متخصصان اطفال و پزشكان عمومي و دو امتياز براي متخصصان راديولوژي مي‌باشد.
همچنين كارشناسان پرستاري و كارشناسان ارشد رشته پرستاري شركت كننده در برنامه آموزشي مذكور 5/1 امتياز دريافت خواهند كرد.
علاقمندان جهت كسب ثبت نام و كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانند با تلفن مستقيم 20109507 و 20105050 داخلي 339 و 439 تماس حاصل فرمايند.
     
  
زن

 
وزير بهداشت:
در برخي كشورهاي اسلامي از هر 4 كودك يكي پنجسالگي را نمي‌بيند


سلامت نیوز :
وزير بهداشت با ابزار نگراني از اتمام ذخاير دارو و مواد غذايي در غزه گفت: شاخص‌هاي سلامت در برخي كشورهاي اسلامي نگران كننده است. در برخي از اين كشورها شاخص مرگ كودكان زير 5 سال 240 به ازاي هر هزار كودك است يعني از هر 4 كودك يكي پنجسالگي را نمي‌بيند.

كامران باقري لنكراني امروز در نشست سفراي كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در دانشگاه علوم پزشكي تهران، افزود: يكي از عوامل عزت و اقتدار مسلمانان جهان سلامت مردم اين كشورهاست، زيرا انسان سالم محور توسعه است اما در اين زمينه كشورهاي اسلامي با چالش‌هاي بزرگي مواجه هستند.

وي اضافه كرد: 20درصد مردم جهان در كشورهاي اسلامي زندگي مي‌كنند، اما شاخص مرگ و مير مادران باردار در برخي از اين كشورها 2 هزار به ازاي هر صد هزار زايمان است و البته اين شاخص در برخي از اين كشورها به عدد نگران كننده 6 هزار و 500 در صد هزار تولد رسيده است.
وي گفت: از نظر مرگ و مير كودكان زير 5 سال نيز در برخي از كشورهاي اسلامي به ازاي هر هزار كودك 240 كودك فوت مي‌كنند يعني از هر 4 كودك يكي پنجسالگي را نمي‌بيند.

وي ادامه داد: شيوع برخي بيماري‌هاي واگير و غير واگير در كشورهاي اسلامي نيز نگران كننده است، از مجموع 5 كشوري كه در دنيا هنوز با بيماري فلج اطفال مواجه هستند، 4كشور در بين كشورهاي اسلامي هستند، امكانات محدود و مديريت نامناسب در كنار فشارهاي وارده از خارج، سلامت مردم اين كشورها را تهديد مي‌كند.
وزير بهداشت گفت: شركت‌هاي چند مليتي، داروها و تجهيزات پزشكي كه در كشور خودشان مصرف نمي‌كنند را در اين كشورها توزيع و تبليغ مي‌كنند و متاسفانه اقتصاد سلامت كشورهاي اسلامي وضع مناسبي ندارد و سودجويان بدون توجه به سلامت مردم اين كشورها به دنبال بازارگري خود هستند.

باقري لنكراني ادامه داد: در چنين شرايطي مردم غزه كه از حدود 2 ماه پيش در محاصره هستند در ايام پس از جنگ علاوه بر كشتار، قتل عام و جراحات ناشي از جنگ و كمبود دارو، تجهيزات پزشكي و غذا به علت وجود بيماري‌هاي واگير و غير واگير، زايمان‌ها و بيماري‌هاي كه به طور طبيعي وجود دارد با چالش مضاعف سلامت مواجه هستند.

وي گفت: اطلاعات ما حاكي در زمان بعد از جنگ به جز كادر پزشكي موجود در غزه فقط 10پزشك توانسته‌اند از خارج وارد غزه شوند و البته ذخاير دارو، مواد غذايي و ملزومات پزشكي در غزه نيز رو به اتمام است. در واقع ما شاهد دو قتل عام در غزه هستيم.
وي افزود: اميدواريم در اين شرايط كشورهاي اسلامي و همسايگان غزه با درك عميق‌تر به تكاليف ديني و انساني خودشان بپردازند و از دفتر منطقه‌اي سازمان بهداشت جهاني در مصر مي‌خواهيم هر چه زودتر اجلاس وزرا يا معاونان وزراي بهداشت كشورهاي منطقه را براي رسيدگي به سلامت مردم غزه تشكيل دهد

به گزارش فارس، وي گفت: تاكنون 850 نفر بر اثر حمله صهيونست‌ها در غزه كشته شده‌اند كه 30 درصد آنها كودك بوده‌اند، در 15 روز گذشته هر روز 60 نفر در غزه به قتل رسيده‌اند در حالي كه ارسال دارو، غذا و مايحتاج ضروري مردم غزه حتي به اندازه 10درصد زمان قبل از محاصره نيز در اين مدت به غزه نرسيده است و ما با يك فاجعه انساني در غزه مواجه هستيم
     
  
زن

 
قانون پذيرش اصلاحيه مواد (24) و (25) اساسنامه سازمان بهداشت جهانى

رييس‌جمهور قانون پذيرش اصلاحيه مواد (24) و (25) اساسنامه سازمان بهداشت جهانى را كه در جلسه علنى مجلس شوراى اسلامى تصويب به تاييد شوراى نگهبان رسيده جهت اجرا ابلاغ كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانى دولت، بر اساس ماده واحده قانون پذيرش اصلاحيه مواد (24) و (25) اساسنامه سازمان بهداشت جهانى، به دولت اجازه داده مي‌شود اصلاحيه مواد (24) و (25) اساسنامه سازمان بهداشت جهانى را كه در پنجاه و يكمين جلسه مجمع عمومى سازمان ياد شده به تصويب رسيده است، بپذيرد و اسناد آن را توديع كند.
بر اساس اين قانون، شوراى بهداشت جهانى از سى و چهار نفر كه توسط همين تعداد از اعضا تعيين شده باشند، تشكيل خواهد شد. مجمع عمومى بهداشت، با در نظر گرفتن توزيع جغرافيايى عادلانه، اعضايى را كه مجاز به تعيين شخصى براى خدمت در شورا باشند، انتخاب خواهد كرد، مشروط بر اين كه حداقل سه عضو از اعضا مزبور از هر يك از سازمان‌هاى منطقه‌اى ايجاد شده انتخاب شوند.
بر اين اساس، هر يك از اين اعضا بايد شخصى را كه از لحاظ فنى در مسائل بهداشت، صلاحيتدار باشد براى عضويت در شورا تعيين كند و اين شخص مي‌تواند جانشين‌ها و مشاورهايى را به همراه داشته باشد.
بر اساس ماده 25 اين اساسنامه، اين اعضا براى مدت سه سال انتخاب خواهند شد و انتخاب مجدد آن‌ها نيز مجاز است مشروط بر اين كه از اعضايى كه در اولين اجلاسيه مجمع عمومى بهداشت پس از لازم‌الاجرا شدن اصلاحيه اين اساسنامه كه تعداد اعضا را از 32 به 34 افزايش مي‌دهد، انتخاب شوند و دوره تصدى اعضا اضافى منتخب، تا حد ممكن كوتاه مدت‌تر شود به نحوى كه انتخاب حداقل يك عضو از هر سازمان منطقه‌اى در هر سال را تسهيل كند.
گفتنى است لايحه پذيرش اصلاحيه اساسنامه سازمان بهداشت جهانى در 19 مرداد امسال از سوى دولت تقديم مجلس شوراى اسلامى شده بود كه با تصويب مجلس، قانون پذيرش اصلاحيه مواد (24) و (25) اساسنامه سازمان بهداشت جهانى از سوى رييس جمهور ابلاغ شده است
     
  
صفحه  صفحه 11 از 62:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA