انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 12 از 62:  « پیشین  1  ...  11  12  13  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
متولدين زمستان از تحصيل و سلامت كمتري بهره‌مندند

حققان دانشگاه نوتردام ادعا كرده‌اند؛ متولدين فصل زمستان كمتر افراد تحصيل كرده مي‌شوند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، بر اساس تحقيقات جديد، افرادي كه در ماه‌هاي دي، بهمن و اسفند به دنيا مي‌آيند به طور متوسط كمتر تحصيل مي‌كنند، ضريب هوشي پايين‌تري دارند و از سلامت كمتري نيز بهره‌مند هستند.
محققان خاطرنشان كردند: هرچند اين امر ممكن است استثنا هم داشته باشد اما در تحقيقات آنها اكثريت در نظر گرفته شده است.
اين پژوهشگران پس از تجزيه و تحليل اطلاعات جمع آوري شده به اين نتيجه رسيده‌اند كه معمولا زناني كه در فصل زمستان وضع حمل مي‌كنند يا در سن نوجواني هستند و يا حتي مدرك ديپلم دبيرستان هم ندارند، اين امر مي‌تواند روي ضريب هوشي و تحصيل و سلامت نوزاد تاثير بگذارد

=====================

سمينار مراقبت هاي پزشکي در تالاسمي برگزار مي شود

دانشگاه علوم پزشکي تهران با همکاري انجمن تالاسمي ايران سمينار مراقبت‌هاي پزشکي در تالاسمي را طي روزهاي 25 و 26 دي ماه در هتل لاله برگزار مي‌کنند.
دکتر مينا ايزديار، دبير سمينار مراقبت‌هاي پزشکي در تالاسمي در گفت‌وگو با ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران، گروه مخاطب اين سمينار را تمام درمانگران تالاسمي در کشور دانست و هدف از برگزاري اين سمينار را همسان سازي و هماهنگي درمان‌ها در سراسر کشور و نزديک کردن آن به روش‌هاي باليني و آزمايشگاهي استاندارد جهاني اعلام کرد.
وي ادامه داد: اين سمينار با حضور استادان و متخصصان خون شناسي اطفال، قلب، گوارش، روانپزشکي، راديولوژي و غدد داخلي اطفال که در زمينه درمان تالاسمي تجربه دارند، برگزار مي‌شود.
وي در خصوص آمار مبتلايان به تالاسمي در کشور، گفت: در حال حاضر 18616 مبتلا به انواع تالاسمي نفر تحت درمان هستند و به مراقبت هاي پزشکي خاص اين بيماري احتياج دارند.
اين متخصص خون‌شناسي در خصوص مراقبت‌هاي پزشکي مورد نياز مبتلايان به تالاسمي، توضيح داد: تزريق مداوم خون و داروهاي جلوگيري کننده از تجمع آهن، معاينات منظم براي بررسي از نظر بروز بيماري‌هايي همچون هپاتيت، بيماري‌هاي قلبي، شنوايي و غدد داخلي و غيره از نيازهاي خاص اين بيماران به شمار مي رود.
وي در پايان تاکيد کرد: تالاسمي در ايران شايع است و به منظور کاهش اين آمار بايستي تمام افراد اين بيماري را بشناسند و در مورد راه هاي پيشگيري و مراقبتي آن اطلاعات داشته باشند، به علت وفور و شيوع ژن تالاسمي در ايران، همه مردم عامي و تحصيل كرده بايد تالاسمي را بشناسند و از برنامه هاي پيشگيري و مراقبتي آن آگاه باشند.
     
  
زن

 
جلوگيري ازارسال دارو به قتل‌عام پنهان درغزه منجرشده است

نشست هماهنگي براي دومين اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي (oic) با حضور دكتر لنكراني وزير بهداشت و سفراي كشورهاي مذكور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني با بيان اينكه هم اكنون كشورهاي اسلامي با چالشهايي به لحاظ سلامتي مواجهند، اظهار كرد: 20 درصد ساكنان جهان، عضو كشورهاي سازمان كنفرانس اسلامي هستند اما در حالي كه در دنيا حدود دو هزار زن به ازاي هر يكصد هزار زايمان طبيعي جان خود را از دست مي‌دهند، اين شاخص در برخي از كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي به شش هزار و 500 نفر به ازاي هر يك صد هزار زايمان مي رسد.
وي در زمينه مرگ كودكان زير پنج سال نيز توضيح داد: در برخي از كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي، 240 كودك به ازاي هر يكصد هزار تولد مي‌ميرند و از هر 4 كودك يك نفر به 5 سالگي نمي‌رسد.
وزير بهداشت با بيان اين كه شيوع برخي بيماريهاي واگير و غير واگير در كشورهاي اسلامي بار دو گانه بيماريها را بر دوش آنها نهاده است، افزود: چند كشور معدود دست به گريبان بيماري فلج اطفال عضو oic (سازمان كنفرانس‌ اسلامي) هستند.
وي با اشاره به محدوديت امكانات در كشورهاي اسلامي به همراه مديريت غلط و فشارهاي مضاعف وارده به نظام سلامت اين كشورها، گفت: بر اساس گزارش ارايه شده در يكي از مجلات بين‌المللي دارويي كه براي ساليان متمادي به عنوان دارويي موثر در كشورهاي جهان به ويژه جهان اسلام به مصرف مي‌رسيده بدون اثر درماني و صرفا ناشي از تبليغات شركت توليد كننده بوده كه توانسته از 98 ميليون دلار درآمد در سال 95 به سودي به ميزان 4 ميليارد دلار در سال 2004 دست يابد.
دكتر لنكراني با اعتقاد به بيمار بودن اقتصاد سلامت در جهان گفت: چنانچه در اين مقوله چاره‌انديشي صورت نگيرد منابع موجود بر اثر بازار گرمي برخي از سودجويان از دست خواهد رفت.
به گزارش ايسنا، دكتر لنكراني در ادامه اين اجلاس با اشاره به وقايع اخير نوار غزه گفت: تاكنون 850 نفر بر اثر حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي در غزه به شهادت رسيده‌اند كه 30 درصد اين تعداد كودكان هستند.
وي افزود: به طور ميانگين طي 15 روز گذشته روزانه بيش از 60 نفر در غزه كشته شدند كه بيش از 20 نفر آنان كودكان زير 15 سال و زنان خانه دار و سالمندان بودند.
وزير بهداشت شمار مجروحان غزه را بيش از سه هزار نفر عنوان كرد و افزود: گزارشها حاكي از تجمع و انباشتگي مجروحان بدحال در راهرو مراكز درماني است. اين در حالي است كه ذخاير دارويي غزه رو به اتمام است.
دكتر لنكراني با اشاره به نياز جراحي، دارويي، درماني و مراقبتي مجروحان كه زنان باردار، سالمندان و كودكان را شامل مي‌شود، گفت: از اين رو شاهد دو قتل عام واضح، كشتار جمعي از طريق سلاح گرم و غيرمتعارف و قتل عام پنهان به علت عدم ارسال دارو به بيماران در نوار غزه هستيم.
وي با بيان اين كه ذخاير و موجودي منطقه غزه از دو ماه پيش به حداقل ميزان رسيده بود، گفت: جهان اسلام بايد در برابر اين وقايع مقتدرانه اثرگذار باشد.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت از اعزام 10 كادر پزشكي از يكي از كشورهاي همسايه به منطقه غزه خبر داد و گفت: كادر درماني و غذا از نيازهاي انساني به شمار مي‌روند كه اميدواريم كشورهاي اسلامي به ويژه همسايه با غزه با درك عميق‌تر و نگاه ويژه به واقعه غزه به تكاليف خود عمل كنند و با برگزاري اجلاس وزرا و يا نمايندگان كشورهاي جهان اسلام در قاره كمكهاي انسان دوستانه‌اي را به مردم غزه و فلسطين ارائه كنند.
دكتر لنكراني با تاكيد بر عزت و اقتدار مسلمانان جهان در ادامه مهم‌ترين ركن اين عزت و اقتدار را سلامت و محوريت آن در توسعه پايدار برشمرد و افزود: كشورهاي جهان اسلام با چالشهاي زيادي در اين زمينه رو به رو هستند.
     
  
زن

 
رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران

رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران، تعداد كانديداهاي پنجمين دوره انتخابات هيات مديره نظام پزشكي تهران بزرگ را 158 نفر ذكر كرد و گفت: صلاحيت شش نفر از آنها تاييد نشده و دو نفر از كانديداها نيز به دليل فقدان سابقه لازم براي عضويت در سازمان نظام پزشكي كه يكي از شرايط لازم براي كانديداتوري بوده است، انصراف داده‌اند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر غلامحسين نيك نژاد در جلسه‌اي كه صبح امروز با حضور خبرنگاران در محل نظام پزشكي تهران برگزار شد، با رد برخي اظهارنظرها مبني بر سياسي بودن رد صلاحيت كانديداها به دليل وابستگي آنها به جناح‌هاي سياسي خاص يا دارا بودن تفكرات سياسي مستقل گفت: خداوند را شاهد مي‌گيرم كه به هيچ يك از كانديداها با اين ديد نگاه نشده كه از چه حزب و گروه سياسي هستند.
وي درباره علت رد صلاحيت چند نفر از كانديداها توضيح داد: يكي از شش كانديداي رد صلاحيت شده، فردي بود كه از طرف يكي از دانشگاه‌هاي علوم پزشكي؛ مسئول يكي از سازمانها در شهري ديگر شده بوده و بدون مناقصه و مزايده زمينهاي آن شهر را فروخته بود كه دولت نيز بر عليه اين فرد اعلام جرم كرده و دادگاه شهر مربوطه نيز وي را 10 سال از سمت‌هاي اجرايي محروم كرده بود.
دكتر نيك نژاد با بيان اينكه اگر فردي بر اساس قانون مرتكب تخلفي با درج توبيخ كتبي در پرونده و نشريه نظام پزشكي شده و يا از طبابت محروم شده باشد عدم سوء پيشينه براي وي صادر نمي‌شود گفت: دو نفر از كانديداها به همين دليل رد صلاحيت شده‌اند.
وي درباره علت رد صلاحيت سه كانديداي ديگر توضيح بيشتري نداد و به همين نكته بسنده كرد كه ممكن است محروميت آنها به دليل تخلفات انتظامي، اداري دانشگاهي و يا اخلاقي باشد.
وي با تاكيد براين كه هيچ فردي به دليل تفكرات سياسي رد صلاحيت نشده است، گفت: بر اساس ماده 10 آيين نامه انتخابات هيات مديره، شوراي عالي و رييس كل سازمان نظام پزشكي ايران، هيات نظارت شهرستان بايد بلافاصله در مورد صلاحيت داوطلبان از مراجع قانوني يعني وزارت اطلاعات، دادگستري، سازمان نظام پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي ذي ربط، در چارچوب ماده 23 قانون (شرايط انتخاب شوندگان) استعلام كند.
به گفته رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران درعين حال كه تمام مراحل مربوط به امور نظارت بر صلاحيت كانديداها محرمانه است، هيات نظارت مركزي در خصوص دلايل رد صلاحيت‌ها از مراجع ذي ربط سند دريافت مي‌كند.
نيك نژاد با اشاره به تبصره 3 ماده 4 آيين نامه گفت: به شرطي كه رييس نظام پزشكي تهران بزرگ كانديداي حضور در هيات مديره براي انتخابات آينده نباشد، رياست اجرايي انتخابات با وي است و در صورتي كه رييس نظام پزشكي تهران خود نامزد انتخابات باشد، رياست هيات اجرايي انتخابات با راي اكثريت از بين يكي از روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي و ايران تعيين و معرفي مي‌شود.
وي زمان ثبت نام كانديداهاي انتخابات را طبق اطلاعيه منتشر شده در برخي روزنامه‌ها سوم تا دهم آذرماه اعلام كرد كه اين تاريخ تا 13 آذرماه تمديد شده بود.
رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران درباره شرايط نامزدهاي انتخابات نيز تصريح كرد: بر اساس قانون، انتخاب كنندگان بايد تابع ايران بوده و كارت عضويت در سازمان نظام پزشكي را داشته و در شهرستان منطقه انتخاباتي شاغل باشند.
شرايط انتخاب شوندگان هيات مديره سازمان نظام پزشكي و شوراي عالي نظام پزشكي تهران از ديگر مواردي بود كه دكتر نيك نژاد با اشاره به آن عنوان كرد: دارا بودن تابعيت دولت ايران، نداشتن فساد اخلاقي و مالي، دارا بودن حسن شهرت اجتماعي و شغلي در عمل به اجراي اصول پزشكي و رعايت اخلاق و شئون پزشكي و همچنين داشتن حسن شهرت در تعهد عملي به احكام دين اسلام و وفاداري به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران جزو شرايط انتخاب شوندگان به شمار مي‌رود.
به گفته وي اعضاي هيات اجرايي و نظارت نمي‌توانند به عنوان انتخاب شونده، ثبت نام كنند و حق شركت در انتخابات را ندارند كه اين امر نيز يكي از شرايط انتخاب شوندگان محسوب مي‌شود.
رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران، زمان و مكان برگزاري انتخابات را روز جمعه 27 دي ماه جاري اعلام كرد و گفت: آرا در موزه پزشكي و دانشگاه زبانهاي خارجي دانشگاه تهران از 8 صبح تا ساعت 18 جمع آوري مي‌شود.
نيك نژاد با بيان اين كه امكان جمع آوري آراي 20 هزار نفر از 30 هزار نفري كه در حرف پزشكي مشغول فعاليت هستند، پيش بيني شده است، اظهار كرد: در گروه پزشكي هر فرد مي‌تواند به 10 نفر، در دندانپزشكي هر فرد به 2 نفر در داروسازي هر فرد به 2 نفر، علوم آزمايشگاهي و پاتولوژي هر فرد به 1 نفر، در گروه مامايي هر فرد به يك نفر و در گروه پروانه دار هر فرد مي‌تواند به يك نفر راي دهد.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: همچنين هر گروه از كانديداها مي‌توانند نماينده‌اي براي نظارت بر شمارش آرا انتخاب كنند.
رييس هيات نظارت بر انتخابات نظام پزشكي تهران با بيان اينكه در مجموع حدود 3 هزار نفر از كانديداها براي عضويت اين دوره انتخاب مي‌شوند، گفت: از بين اعضاي هيات مديره جديد بيش از 200 نفر براي عضويت در مجمع عمومي سازمان نظام پزشكي انتخاب مي‌شوند.
وي زمان آغاز به كار اعضاي هيات مديره جديد را اوايل سال آينده پيش بيني كرد.

لازم به ذكر است، اين دوره انتخابات نظام پزشكي تهران پنجمين دوره انتخابات پس از پيروزي انقلاب اسلامي است
     
  
زن

 
گسترش پرونده الكترونيك سلامت دركل‌كشور

معان سلامت وزير بهداشت، توسعه پرونده الكترونيك سلامت و گسترش بستر it را در استقرار بهتر پزشك خانواده موثر برشمرد و افزود: پرونده الكترونيك سلامت بايد با برنامه‌اي منسجم و زمان بندي شده طي 10 سال در استان‌هاي مختلف كشور مستقر شود و اين در حالي است كه به مدت يك سال از اجراي اين برنامه مي‌گذرد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن امامي رضوي در افتتاحيه اجلاس معاونان بهداشتي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور با بيان اينكه بايد دانشگاه‌هاي كشور با برنامه‌هاي استاني و استقرار پرونده الكترونيك سلامت از مزاياي آن بهره مند شوند، اجراي طرح پزشك خانواده را فرصت مناسبي براي همكاري حوزه‌هاي مختلف عنوان كرد و افزود: دخالت پزشكان عمومي پيش از اجراي برنامه پزشك خانواده به حضور يك هزار و 500 پزشك عمومي در مراكز بهداشتي درماني عمدتا شهري بود،
اما با اجراي نظام ارجاع تيم سلامت به سرپرستي و مسئوليت پزشك خانواده، خدمات بهداشتي درماني را ارايه مي‌كنند.
معاون سلامت وزير بهداشت دستيابي به اهداف نظام ارجاع و مراقبت‌هاي بهداشتي را مستلزم همكاري بيشتر دانست و افزود: ادغام معاونت بهداشتي و درماني در دانشگاه‌هاي امري محتوم و گريزناپذير است كه بايد با تدبير و برنامه ريزي انجام شود.
دكتر امامي رضوي به تغيير ساختار تشكيلاتي وزارت بهداشت در حوزه مديريت بيماريهاي اين وزارتخانه اشاره كرد و افزود: بدين ترتيب گروه‌هاي آسيب پذير بيماريهاي خاص نيز در زير مجموعه بيماريهاي غير واگير قرار گرفت تا شايد با اقدامات پيشگيرانه از بار اين بيماريها كاسته شود.
وي با بيان اينكه پيش بيني مي شود طي شش سال آينده ميزان بيماران دياليزي به سه برابر وضعيت فعلي برسد، يادآور شد: اين در حالي است كه ظرفيت تخت‌هاي دياليزي و پيوندي در كشور محدود است.
معاون سلامت وزير بهداشت با بيان اين كه توجه به ديابت و پرفشاري خون در كاهش ميزان نارسايي كليه و دياليز موثر است، گفت: از دلايل ديگر ايجاد حوزه مستقل براي بيماري‌هاي غير واگير توجه بيشتر به آنها و بار ناشي از بيماريهاست.
دكتر امامي رضوي با تاكيد بر ضرورت توجه بيشتر بر بحث پايش و نظارت و اجرا در محيط، سفرهاي استاني را فرصت مناسبي براي حضور در محيط برشمرد و افزود: پيگيري و پايش به صورت نظام مندي انجام گيرد.
وي از تشكيل شوراي سلامت استان‌ها با حضور استاندار خبر داد و گفت: با تاكيد وزير بهداشت استانداران از اعضاي هيات امنا دانشگاه‌ها شدند شوراي سلامت استانها هم بايد با جديت بيشتري پيگيري شود.
معاون سلامت وزارت بهداشت با تاكيد بر مفيد بودن برنامه‌هاي راهبردي در دانشگاه‌ها در ادامه به ايجاد آزمايشگاه مرجع سلامت اشاره كرد و افزود: بدين ترتيب با ادغام مراكز از ظرفيت‌ها استفاده بهينه‌اي مي‌شود.
دكتر امامي رضوي با اشاره به استفاده از سيستم پرتال در ادارات و تاثير آن در سهولت گزارش دهي گفت: ‌سيستم پرتال امكان اطلاعات به روز وقابل استفاده را فراهم مي‌كند.
وي به بحث ارتقاي سلامت و آموزش آن اشاره كرد و افزود: با تاكيد وزير بهداشت امكان ادامه تحصيل رابطان بهداشت در مقطع كارداني بهداشت (به جز بهداشت محيط و بيماري‌ها) بدون نياز به شركت در آزمون سراسري و از طريق آزمونهاي استاني فراهم شد.
وي درباره سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم توسعه از سوي مقام معظم رهبري گفت: در اين سياست‌ها به چند جنبه حوزه سلامت توجه ويژه‌اي شده است.
معاون سلامت وزير بهداشت با بيان اينكه به طور مشخص در يك بند از سياست‌هاي ابلاغي و همچنين در پنج زيرمجموعه به مقوله سلامت توجه شده است، افزود: در بند 19 تاكيد بر رويكرد انسان سالم و سلامت همه جانبه، يكپارچگي در سياستگذاري ، برنامه ريزي، ارزشيابي و تخصيص منابع عمومي است.
دكتر امامي رضوي توليت در نظام سلامت را از مشكلات سالهاي اخير برشمرد و يادآور شد: با تشكيل وزارت رفاه و متعاقب آن شورايعالي بيمه برخي از اختيارات از وزارت بهداشت گرفته شد حال آن كه در قانون سياستگذاري بر عهده وزارت بهداشت است.
وي با بيان اينكه از بند 19 سياستها مي‌توان استفاده درستي در احكام برنامه و قوانيني براي توليت يكپارچه كرد، گفت: ارتقاي شاخص‌هاي هوا، امنيت غذا، محيط زيست، بهداشت اصلاح الگوي تغذيه‌اي و توسعه كمي و كيفي بيمه سلامت، كاهش سهم مردم در هزينه‌هاي سلامت به كمتر از 30 درصد تا پايان برنامه پنجم توسعه از ديگر مباحث مطرح و تاييد شده در سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري است.
معاون سلامت وزير بهداشت با بيان اينكه در بند ديگري بر ايجاد بازار رقابتي براي ارايه خدمات درماني تاكيد شده است به سياست‌هاي اصل 44 مبني بر خصوصي سازي اشاره كرد و افزود: مي‌توان با در نظر گرفتن اين بند از سياست‌ها از توانمندي‌هاي بخش خصوصي بهره جست.
به گزارش ايسنا، دكتر امامي رضوي با تاكيد بر بحث حمايتي جامعه از طريق يارانه‌ها موضوع مورد اشاره در بند 35-5 گفت: بيمه پايه، فراگير و كارآمد از موضوعات اين بند است.
وي اين سياست ها را سر فصلي براي فعاليت‌هاي پنج ساله عنوان كرد و افزود: طي دو ماه آينده احكام برنامه پنجم توسعه مشخص خواهد شد.
معاون سلامت وزارت بهداشت در ادامه پزشك خانواده را ابزار مناسبي براي اجراي برنامه‌ها دانست و افزود: نظام مستحكم phc بر پايه شبكه بهداشتي درماني عاملي براي دستيابي سلامت جامعه است
     
  
زن

 
نيترات باز هم وارد آب آشاميدني مردم تهران شد


در حالي كه كارشناسان از بي‌توجهي دولت به اختصاص بودجه كافي براي احداث شبكه جمع‌آوري فاضلاب در پايتخت ابراز نگراني مي‌كنند
و آن ‌را تهديدكننده سلامت مردم اين شهر در سال‌هاي آتي مي‌دانند و در شرايطي كه به گفته كارشناسان، زير‌زمين شهر تهران كم‌كم در حال تبديل شدن به استخر فاضلاب است، خبر شوك‌آور جديدي طي روزهاي پيش منتشر شد: دكتر حسينعلي شهرياري، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس اعلام كرد كه فاضلاب شهري همچنان در حال نفوذ به آب‌هاي زيرزميني شهر تهران است.
وي با اشاره به اينكه در تهران آب مصرفي مردم تنها از رودخانه‌ها نيست؛ بلكه بخشي از آن از آب‌هاي زيرزميني تامين مي‌شود، تاكيد كرد: همين مهم‌ترين علت افزايش نيترات در آب آشاميدني است.
اما شنيدن از زبان عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در حالي است كه به گفته كارشناسان تا زماني كه فكري به حال پيشرفت روند اجراي سيستم جمع‌آوري و دفع بهداشتي فاضلاب در تهران نكنيم، همچنان بايد شاهد بدتر شدن اوضاع كنوني باشيم.
اين در حالي است كه به گفته دكتر شهرياري در برنامه پنجم توسعه بر ايجاد و تكميل سيستم‌هاي فاضلاب شهري تاكيد شده است. اما آيا اين اتفاق واقعا خواهد افتاد؟
از راهكار اصلي عقب افتاديم!
مهندس غلامرضا شقاقي، كارشناس بهداشت آب و فاضلاب مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت در مورد وضعيت فاضلاب‌ها و پيشگيري از ورود آلودگي آنها به آب آشاميدني به همشهري مي‌گويد: شركت آب و فاضلاب به‌عنوان متولي تامين آب آشاميدني، وظيفه كنترل كيفي (ميكروبي، شيميايي و فيزيكي) آب آشاميدني را بر عهده دارد و وزارت بهداشت نيز ارگان ناظر بر اين امر است.
وي نيز با اشاره به اينكه آلودگي آب آشاميدني ناشي از دفع غيربهداشتي فاضلاب‌ است، ادامه مي‌دهد: تا زماني كه ما مشكل جمع‌آوري و دفع بهداشتي فاضلاب را حل نكنيم، اين نگراني همواره وجود خواهد داشت.
«راه‌حل اصلي براي جلوگيري از اين روند، اجراي سيستم بهداشتي جمع‌آوري و دفع فاضلاب است. اما در مورد فاضلاب تهران، به‌دليل كمبود اعتبارات، شبكه جمع‌آوري فاضلاب روند و پيشرفت كندي داشته است.»
مهندس شقاقي به اين عبارات اشاره مي‌كند و توضيح مي‌دهد: البته تا زمان ادامه يافتن اين مشكل، راهكارهاي كوتاه‌‌مدت براي جلوگيري از آلوده‌تر شدن آب وجود دارد كه شركت آب و فاضلاب در حال اجراي اين راهكارهاست.
به گفته كارشناس بهداشت آب و فاضلاب مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت اولين راه اين است كه اگر غلظت نيترات در چاه‌هاي زيرزميني خيلي بالاتر از حد استاندارد بود، چاه را از مدار خارج كنند به‌طوري كه آب آن ديگر با آب آشاميدني مخلوط نشود.
راه حل دوم هم اين است كه اگر ميزان آلودگي آب چاهي خيلي بالاتر از حد استاندارد نبود، آب آن چاه با آب چاه‌هاي ديگري كه آلودگي ندارند، مخلوط شود و از اين طريق ميزان نيترات به حد استاندارد برسد.
مهندس شقاقي در ادامه تصريح مي‌كند: راه حل سوم هم اين است كه آب تصفيه شود. «البته سيستم‌هاي تصفيه آب در كشور ما براي حذف نيترات طراحي نشده‌اند و براي اين كار بايد سيستم‌هاي ديگري را در نظر گرفت كه البته هزينه‌بر هستند.»
وي با اشاره به اين عبارات مجددا تاكيد مي‌كند: ولي روش مؤثرتر همان راهكار اصلي و پيشگيرانه اجراي سيستم بهداشتي جمع‌آوري و دفع فاضلاب است كه از طريق راه‌اندازي شبكه جمع‌آوري فاضلاب ميسر مي‌شود.
اما ميزان استاندارد نيترات اصلا چقدر بايد باشد؟ به گفته مهندس شقاقي ميزان استاندارد نيترات 50 ميلي گرم در ليتر براساس يون نيترات است.
وي معتقد است: براساس تحقيقات سازمان بهداشت جهاني اگر ميزان نيترات از اين حد پايين‌تر باشد، عوارضي براي سلامتي ندارد ولي ميزان بالاتر از آن بيشتر روي مادران باردار و نوزادان عوارض ايجاد مي‌كند. اختلال در انتقال اكسيژن در نوزادان هم يكي از اين عوارض است.
به عقيده اين كارشناس بهداشت محيط، در حال حاضر اكثر مناطق تهران داراي آب سالم است ولي در شرايط خشكسالي چون استفاده از منابع آب زيرزميني بيشتر مي‌شود، هشدارها در زمينه آلوده شدن آب آشاميدني با آب‌هاي آلوده زيرزميني هم بيشتر خواهد شد.
نيترات و عوارض جسمي
«هر وقت نيترات كوچكترين تماسي با آب آشاميدني برقرار كند، منجر به بروز بيماري‌هاي روده‌اي و انگلي خواهد شد كه اين مشكل خودش را با اسهال و استفراغ، درد شكم، بي‌اشتهايي و عفونت‌هاي انگلي نشان مي‌دهد.»
اما صرف‌نظر از اظهار نظر كارشناسان بهداشت محيط در مورد نيترات و حد معين آن، متخصصان عفوني نسبت به خطرناك‌ بودن اين ماده از نظر سلامتي هشدار مي‌دهند.
به‌طوري كه دكتر مسعود مرداني، متخصص بيماري‌هاي عفوني و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به عبارات فوق و در گفت‌وگو با همشهري توضيح مي‌دهد: به‌دليل همين عوارض است كه هميشه روي داشتن شبكه استاندارد جمع‌آوري فاضلاب تاكيد زيادي مي‌شود تا بتوان از آلوده شدن آب آشاميدني ممانعت كرد. در غيراين صورت علاوه بر بيماري‌هاي انگلي، فلزات سنگين مثل نيترات و سرب در آب حتي منجر به بروز سرطان نيز خواهند شد.
دكتر ايرج خسرونيا، رئيس جامعه پزشكان داخلي ايران نيز مهم‌ترين عارضه نيترات در بدن را اختلال در سامانه اكسيژن‌رساني مي‌داند و مي‌گويد: كساني كه به ميزان زيادي از آب حاوي نيترات استفاده مي‌كنند، اين ماده روي گلبول‌هاي قرمز آنها مي‌نشيند كه به‌تدريج و در نتيجه اين اتفاق اكسيژن‌رساني به نسوج هم مختل مي‌شود به‌طوري كه اكسيژن به ميزان كافي به قلب، ريه و مغز نمي‌رسد.
رئيس جامعه پزشكان داخلي با اشاره به اينكه در نتيجه اين اتفاق، شخص دچار اختلال حواس مي‌شود، توضيح مي‌دهد: درد ناحيه قلب، تنگي نفس و اختلال حواس از عوارض مهم وجود نيترات در بدن هستند كه گاهي اوقات تشخيص علت اين عوارض براي پزشك هم دشوار است.
همچنين به گفته وي زماني كه درصد نيترات در آب از 50 درصد بالاتر برود، موجب اختلال گاستريت و بروز سرطان گوارش در افراد مي‌شود كه اين بيماري در افرادي كه مشكلات گوارشي دارند، شايع‌تر است.
به عقيده رئيس انجمن پزشكان داخلي وجود هر گونه املاحي در آب و مواد غذايي موجب بروز مسموميت در افراد مي‌شود و اين مسموميت‌ها به اشكال مختلف بروز مي‌كند، اما با اين همه در حالت كلي، وجود اين تركيبات موجب ايجاد كم‌خوني، سيانوز، اختلال تنفسي، اسهال و يبوست شده و در درصدهاي بالاتر در مغز رسوب خواهد كرد
     
  
زن

 
هزينه های درمانی سالانه 5/1 ميليون ایرانی را به زير خط فقر می کشاند

روزنامه ابتکار: آخرين برآوردهاي کارشناسان حوزه بهداشت و درمان حاکي از آن است که هر سال بيش از يک و نيم ميليون نفر از جمعيت کشور به دليل تامين هزينه هاي سنگين درماني به زير خطر فقر مي روند. ارائه خدمات با استاندارد جهاني در حوزه بهداشت و درمان جزو حقوق اوليه آحاد مردم در اقصي نقاط کشور است با اين همه عدالت در حوزه سلامت سالهاست که يخ زده و سرماي آن استخوان ضعيف ترين مردم را خرد کرده است.سلامت داراي تعريف گسترده اي است و در تمام کشورهاي رشد يافته و در حال توسعه و حتي توسعه نيافته مثل برخي از کشورهاي همسايه خودمان هزينه در حوزه سلامت يک سرمايه گذاري تلقي مي شود. زيرا سلامت مردم به لحاظ جسمي و روحي اجتماعي و معنوي موجب توسعه کشور و افزايش بهره وري خواهد شد.اين در حالي است که سالهاست کارشناسان متعهد و دلسوز در حوزه بهداشت و درمان معضل اساسي نظام سلامت ايران را در سرانه هاي غيرواقعي و نامتناسب با اين بخش ارزيابي کرده اند اما مع الوصف بودجه نظام سلامت که هر سال از سوي دولت تعيين مي شود فقط نويد يک سراب را مي دهد.با توجه به مواد 3، 29 و 43 قانون اساسي و همچنين برنامه چشم انداز 20 ساله نظام جمهوري اسلامي يکي از آسيب پذيرترين و فقر افزون ترين بخش هزينه اي خانواده هاي ايراني مربوط به درمان است که اتفاقا بر اساس قانون به عهده دولت گذاشته شده ولي متاسفانه به رغم تاکيد کارشناسان هيچ حرکت اصولي در اين مقوله مشاهده نمي شود و اين در حالي است که هنوز حتي براي حفظ و ارتقا» سلامت با توجه به تعريف گسترده اي که دارد هيچ گام موثري برداشته نشده است.شايد نتوان خساراتي که مردم و جامعه از سرانه غيرواقعي سلامت متحمل مي شوند را به طور دقيق برآورد کرد. با اين همه وقتي يک نفر بيمار مي شود علاوه بر اينکه از چرخه فعاليت خارج مي شود و خروج او از چرخه کاري براي کشور هزينه آور است، بايد پولي بابت درمان بيماري بپردازد و در نتيجه با يک رقم نجومي مواجه مي شويم که کارشناسان حوزه سلامت رقم اين خسارات را بيشتر از هزينه هايي نظير ضرر و زيان مصرف چند صد ميليارد توماني سيگار مي دانند!در واقع هرچه کارشناسان، صاحب نظران و متوليان امر در حوزه بهداشت و درمان، از غيرواقعي بودن " سرانه درمان " گلايه و شکايت مي کنند به همان ميزان تصميم گيران در دولت بدون هيچ اعتنايي به مشکلات موجود، کار خود را مي کنند که تصويب سرانه درمان 5500 توماني براي سال 87 در همين راستا صورت گرفت. اين موضوع باعث شد که وزارت بهداشت امسال نيز همچون سالهاي گذشته با يک رقم نجومي کسري بودجه مواجه شود که هنوز اقدام عاجلي براي تامين آن از سوي دولت صورت نگرفته و فقط گفته مي شود از مجموع رقم 1600 ميليارد توماني کسري وزارت بهداشت در سال 87 حدود 560 ميليارد آن يعني يک سوم کسري در متمم بودجه 87 دولت ديده شده و قرار است مابقي آن از طريق فروش سهام تامين گردد!اين وضعيت زماني چهره اسفناک خود را بيشتر نشان مي دهد که بدانيم سرانه درمان در ايران در مقايسه با کشور افغانستان که وضعيتي به مراتب وخيم تر از کشور ما دارد پايين تر است.البته بايد اين نکته را مورد توجه قرار داد که وزير بهداشت نيز بر شرايط نابسامان در حوزه سلامت و مشکلاتي که مردم با آنها مواجه اند، اذعان داشته و تاکيد دارد که بهبود سلامت آحاد مختلف جامعه تنها با توجه ويژه به دو رکن اساسي "کيفيت و قيمت خدمات " و از " بين بردن ناعدالتيها " در نظام سلامت محقق مي شود.به اعتقاد دکتر کامران باقري لنکراني بايد به افرادي که داراي وضعيت بدتري هستند و بهره مندي کمتري از خدمات حوزه سلامت دارند توجه شود و يا اينکه به دنبال پيدا کردن بي عدالتيها بوده و آنها را از بين ببريم که البته بهتر است به دنبال رفع بي عدالتيها باشيم که براي رفع آن بايد به مواردي نظير منابع، دسترسي و ميزان بهره مندي مردم از نظام سلامت کشور توجه شود.بايد اعتراف کرد که نظام سلامت ما فاقد سياستگذاري صحيح در تعيين سرانه درمان مي باشد.
افزايش 15 درصدي هزينه هاي پرداختي درمان از جيب بيماران
بنابر اظهارات يک مدرس دانشگاه و پژوهشگر بخش سلامت و بيمه هاي درماني، در صورت تصويب سرانه درمان پيشنهادي شش هزار و 500 توماني وزارت رفاه در دولت، پيش بيني مي شود، هزينه هاي پرداختي درمان از جيب بيماران (poucket of out) با 10 تا 15 درصد افزايش نسبت به امسال، طبق آمارهاي موجود رسمي به 65 درصد و بر اساس آمارهاي غيررسمي به 80 درصد در سال آينده برسد. دکتر حسين زارع با بيان اين که در حالي که متوسط هزينه پرداختي از جيب مردم در بخش سلامت دنيا 15 درصد است، تاکيد کرد: اگر درصدد دستيابي به رقم متوسط جهاني در پرداخت هزينه درمان از جيب بيمار باشيم، حداقل سرانه درمان سال آينده بايد 35 درصد رشد مي کرد. زارع با اعتقاد به اين که هر چه تورم بيش از حد پيش بيني شده، افزايش يابد، به همان نسبت پرداختي از جيب مردم نيز افزايش مي يابد، عنوان کرد: اتخاذ چنين تصميماتي در حيطه سلامت و سرانه درمان تاثيرات خود را در کوتاه مدت نشان نمي دهد، چرا که به تدريج خانواده ها مجبور مي شوند از ساير هزينه هاي زندگي صرف نظر و سهم بيشتري از سبد مصرفي خانوار را به بهداشت و درمان اختصاص دهند که اين امر کاهش بودجه هاي رفاهي خانوار را به دنبال دارد. مطابق ماده 90 قانون برنامه توسعه چهارم بايد سهم مردم از هزينه هاي سلامت در بازار واقعي به کمتر از 30 درصد برسد و 70 درصد ديگر اين هزينه را دولت بايد به عنوان يک وظيفه حاکميتي از منابع عمومي بپردازد.در چنين نظام سلامتي هر چقدر هم پول و امکانات تزريق شود چون اهداف مشخص نيست هيچ فايده اي حاصل نخواهد شد و شايد همين مسئله يکي از علل بروز بيعدالتي در نظام سلامت باشد. از همين رو سبد رنگي بهداشت و درمان مختص افراد خاص جامعه است و سبد سياه و سفيد بهداشت و درمان هم مال ساير افراد جامعه است که نتيجه آن بي عدالتي در نظام سلامت است.هنگامي که مردم از دريافت خدمات درماني مطلوب در بخش دولتي عاجز مي مانند نتيجه اش تمايل آنها به درمان در بيمارستانهاي خصوصي است. امري که موجب مي شود به دليل بالا بودن هزينه هاي درمان آن فشار مالي شديدي به مردم وارد شود. چه اغلب آنها قادر به تامين هزينه هاي درماني در اين بخش نيستند لذا شرايطي به وجود مي آيد که فرد مجبور مي شود با بيماري خود بسازد و يا اينکه زندگي اش را حراج کند تا شايد بتواند گوشه اي از هزينه هاي درماني را بپردازد.
     
  
زن

 
هنگام صعود به ارتفاعات در فصل سرما از دستکش‌هاي دو لايه استفاده کنيد

يک متخصص طب اورژانس براي پيشگيري از سرمازدگي به افرادي که قصد ورزش دارند، توصيه کرد: بهتر است اين افراد از دستکش‌هاي دو لايه که لايه اول نايلوني و به صورت دستکش معمولي و لايه دوم به صورت يک دستکش کيسه مانند است، استفاده کنند.
دکتر محمدرضا قانع در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب افزود: اين افراد بايد داراي پوشش و امکانات کافي باشند. گوش، بيني و صورت خود را تا حد ممکن پوشانده و از کفش‌هاي ضد آب و دستکش‌هاي دو لايه مذکور که مرطوب نبوده، استفاده کنند.

وي با تاکيد براين که بايد خانواده فردي که قصد سفر به ارتفاعات را دارد از مسير و مقصد او اطلاع داشته باشند و شارژ تلفن وي نيز کامل باشد، تاكيد کرد: استفاده ازعينک‌هاي آفتابي (پيشگيري کننده از اشعه ماوراء بنفش) و کرم‌هاي ضد آفتاب به خصوص در هواي برفي ضروري است.

وي در ادامه اضافه کرد: افراد سيگاري بايد هنگام صعود به ارتفاع از مصرف سيگار بپرهيزند

==========================

اولين پيوند کامل صورت در آمريکا انجام شد

براي اولين بار در دنيا، پيوند تقريبا کامل صورت در اوهايو توسط يک تيم جراحي صورت گرفت.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه مرکزي به نقل از رويترز، در اين جراحي 80 درصد صورت يک زن پيوند زده شد.
در سال 2006 نيز صورت يک مرد چيني که در سال 2004 مورد حمله يک خرس قرار گرفته بود مورد جراحي پيوند قرار گرفت اما پس از اين جراحي فوت شد. پزشکان خطرات اين جراحي را اعلام کرده اند.
گفتني است، در پيوند اخير، استخوان‌هاي صورت، دندان‌ها، ماهيچه و اعصاب صورت نيز پيوند شده‌اند
     
  
زن

 
معنويت به بهبود بيماريهاي مزمن در نوجوانان كمك مي‌كند

متخصصان توصيه مي‌كنند: معنويت مي‌تواند به نوجوانان كمك كند كه با بيماريهاي مزمن مانند بيماري روده ملتهب يا ibd مقابله كنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در پژوهش اخير بررسي شده است كه چطور نوجوانان مبتلا به اين بيماري مزمن توانسته‌اند با بهره گيري از معنويت با بيماري خود مبارزه كرده و از شدت آن بكاهند.
اين متخصصان مي‌گويند: معنويت به معني آن است كه در زندگي به يك هدف مقدس و الهي ايمان و باور داشته باشيد.
بيماري ibd در صورتي كه شدت پيدا كند مي‌تواند باعث بروز زخم در روده‌ها شود. اين بيماري زماني بروز مي‌كند كه سيستم ايمني بدن به مجاري گوارشي روده و معده حمله ور شود. به گفته متخصصان؛ علت دقيق بروز اين بيماري هنوز ناشناخته است و درماني هم در حال حاضر براي آن وجود ندارد.
مبتلايان به اين بيماري اغلب دچار دل دردهاي شديد و اسهال خوني مي‌شوند كه البته مشكلات جدي و خطرناك ديگري نيز ممكن است در اثر ابتلا به اين بيماري بروز كند.
در صورت پيشرفته شدن خطر بروز سرطان روده نيز وجود دارد. به علاوه نوجواناني كه به اين بيماري دچار مي‌شوند در معرض خطر ابتلا به مشكلات رواني متعدد و انزواي اجتماعي قرار دادند.
نتايج تحقيقات نشان داده است: نوجواناني كه باورهاي معنوي و مثبت دارند مي‌توانند بر بيماري خود غلبه كرده و از پيشرفت آن جلوگيري كنند. به اين ترتيب خطر مرگ و مير در آنها كاهش پيدا مي‌كند

===========================


بيماري‌هاي مادرزادي نوزادان در كشورغربالگري مي‌شوند

رييس اداره غدد و متابوليك وزارت بهداشت، از غربالگري ساير بيماري‌هاي مادرزادي نوزادان در كشور در بستر حاصل از برنامه كشوري غربالگري كم كاري مادرزادي تيروئيد خبر داد و گفت: هم اكنون فعاليت‌هاي علمي آن آغاز شده است.
دكتر شهين ياراحمدي، در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به پوشش 90 درصدي برنامه كشوري ادغام يافته غربالگري كم كاري مادرزادي تيروئيد در شهر و روستا، اظهار كرد: اين برنامه از سال 84 در كشور آغاز و تاكنون 2 ميليون و 600 هزار نوزاد از نظر كم كاري مادرزادي تيروئيد بررسي شده‌اند.
وي، با بيان اين كه هم اكنون 5 هزار نوزاد مبتلا به كم كاري مادرزادي تيروئيد تحت درمان قرار دارند، افزود: با مراجعه به مراكز دولتي در 3 تا 5 روزگي پس از تولد نمونه گيري خون از پاشنه پا نوزادان انجام مي‌گيرد و بدين ترتيب با تشخيص زودهنگام (پيش از يك ماهگي) از بروز عوارض جدي نظير عقب ماندگي ذهني جلوگيري مي‌شود.
مدير اجرايي برنامه كشوري غربالگري كم كاري مادرزادي تيروئيد، با تاييد نكردن نتايج آزمايشات آزمايشگاه‌هاي بخش خصوصي كه از طريق بيمارستان‌هاي بخش خصوصي ارجاع داده مي‌شوند، گفت: اين آزمايش‌ها صرفا توسط كيت‌هاي ويژه‌اي و با دقت خاصي انجام مي‌شود، از اين رو حتي با فرض دقت زياد فرد آزمايش كننده در مراكز بخش خصوصي، شانس عدم تشخيص صحيح و در نتيجه گم شدن بيمار وجود دارد، بنابراين والدين مي‌بايستي براي تشخيص صحيح و غربالگري مناسب فقط به مراكز دولتي مراجعه كنند.
دكتر ياراحمدي، به آموزش تعدادي از پزشكان موجود در سيستم براي درمان صحيح نوزادان مبتلا به كم كاري مادرزادي تيروييد اشاره كرد و افزود: درمان از زير يك ماهگي آغاز و تا سه سالگي ادامه دارد
     
  
زن

 
سوالات تعدادي از نمايندگان از وزراي بهداشت و درمان

بررسي طرح الزام دولت به پيگيري حقوق جانبازان و قربانيان جنگ شيميايي و ميكروبي عليه جمهوري اسلامي ايران در دستور كار اين هفته‌ كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي قرار دارد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كامران باقري‌لنكراني وزير بهداشت و درمان، اين هفته به كميسيون بهداشت و درمان مجلس مي‌آيد تا پاسخگوي سوالات محمدياري نماينده تالش،‌ ناصري نماينده گرگان، ‌عليخاني نماينده قزوين، ‌محمودزاده نماينده مهاباد، ‌اسداللهي نماينده تربت جام و حيدري نماينده سقز باشد.

==========================

تست‌ غربالگري در تشخيص حدود 98 درصد جنين‌هاي مبتلا به سندرم داون


يک فوق تخصص پريناتالوژي با بيان اين که با تست‌هاي غربالگري مي‌توان حدود 98 درصد جنين‌هاي مبتلا به سندرم داون را تشخيص داد، گفت: اما با اين روش حتي در بهترين مراکز نيز امکان به دنيا آمدن يک تا دو درصد بچه‌ها با سندرم داون وجود دارد، لذا اگر مادري خواهان تشخيص صد درصدي است جز اين که از ابتدا به جاي تست‌هاي غربالگري از تست‌هاي تشخيصي استفاده کند، راهي ندارد.
دکتر وجيهه مرصوصي عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران و فلوشيپ پريناتالوژي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب گفت: هم اکنون براي تشخيص بيماري‌هاي کروموزومي از روش‌هاي تهاجمي مانند آمنيوسنتز و نمونه‌گيري از جفت يا خون جنين استفاده مي‌شود.
وي ادامه داد: از آنجا که بايد موارد زيادي را آمنيوسنتز کنيم تا بتوانيم درصد کمي از جنين‌هايي را که مبتلا به سندرم داون هستند، تشخيص دهيم، لذا براي اين که اين جنين‌ها را از دست ندهيم، يک سري تست‌هايي تعبيه شده که تستهاي غربالگري است تا با اين روش‌ها موارد پرخطر يا مشکوک را از کل جمعيت گزينش کنيم و سپس براي آنها تست‌هاي تشخيصي که خطرناک هستند را انجام دهيم.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: به اين ترتيب مي‌توانيم با تمام اقداماتي که در سه ماهه اول و دوم انجام مي‌دهيم حتي حدود 98 درصد از موارد مبتلا را تشخيص دهيم اما باز ممکن است که حتي در بهترين مراکز نيز يک تا دو درصد نوزادان با سندرم داون به دنيا بيايند. بنابراين اگر مادر بخواهد که تشخيص صد درصدي براي او داده شود راهي جز انجام غربالگري ندارد و بايد از ابتدا تست‌هاي تشخيصي انجام دهد.
وي در پايان گفت: زنان باردار مي‌توانند تست غربالگري را انجام ندهند و از ابتدا مطالبه تست تشخيصي نمايند و يا در صورت انجام آن چنانچه نتيجه پرخطر اعلام شد، سپس سراغ تست‌هاي تشخيصي بروند
     
  
زن

 
فرآيندهاي شيميايي ترغيب كننده پيري شناسايي شدند

دانشمندان به تازگي فرآيندهاي شيميايي را شناسايي كرده‌اند كه منجر به پيري مي‌شوند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا،‌ اين دانشمندان ادعا كرده‌اند كه با اين كشف تازه گامي ديگر به سوي خلق اكسير جواني پيش رفته‌اند.
يك گروه از دانشمندان بين‌المللي در اين بررسي‌ها موفق به شناسايي دو هدف شيميايي مرتبط به هم شده‌اند كه اين دو روي يكديگر تاثير مي‌گذارند و وظيفه تنظيم طول عمر سلولها را برعهده دارند.
اين محققان دريافته‌اند كه با دستكاري حضور نسبي آنها در بدن مي‌توان طول عمر سلولها را افزايش داده و در نتيجه علائم پيري و كهولت را كاهش داد.
اين پژوهش در دانشگاه استانفورد انجام گرفته و در واقع بر اساس اين اعتقاد رو به رشد استوار است كه تحليل و تخريب بافتها و اعضا يا پوست صورت در ارتباط با پيري و بالا رفتن سن يك فرآيند فعال و آزاد است كه به جاي تخريب تدريجي سلولهاي خسته در واقع با كل بدن ارتباط دارد.
اين گروه از محققان دو پروتئين را كشف كرده‌اند كه به نظر مي‌رسد تاثير مستقيم روي پيري دارند.
يكي از اين پروتئين‌ها SIRT6 نام دارد كه نقش آن حفاظت در برابر فرآيند پيري سلولي است و پروتئين ديگر تحت عنوان NF kappa B اين نقش حفاظتي را تقويت مي‌كند.
به گفته داشمندان؛ افراد مختلف به طور طبيعي تركيبات متفاوتي از مواد را در بدنشان دارند و اين امر توجيه مي‌كند كه چرا برخي به طور ژنتيكي بيشتر از ديگران عمر مي‌كنند


=====================================

ابداع تكنيك جديد با قابليت افزايش سرعت بازسازي جراحات بافتي

دانشمندان مي‌گويند؛ تركيبي از داروها مي‌تواند بدن را ترغيب كند كه مكانيسم‌هاي ترميمي خود را به كار بيندازد و سرعت بازسازي بدن افزايش پيدا كند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دانشمندان در گزارش جديدي مدعي شده‌اند كه از اين تكنيك مي‌توان براي سرعت بخشيدن به ترميم بافت‌هاي آسيب ديده قلب و استخوانها استفاده كرد.
آزمايشات نشان داده است كه بافت مغز استخوان در موشهايي كه با اين روش تحت درمان قرار گرفته‌اند 10 برابر بيشتر سلولهاي بنيادي توليد مي‌كند و با اين شيوه مي‌توان بافت جديد توليد كرد.
دانشمندان كالج سلطنتي لندن كه روي اين تكنيك جديد مطالعه كرده‌اند، نتايج بررسي‌هاي خود را در مجله «سل استم سل» به چاپ رسانده‌اند.
درعين حال اين دانشمندان خاطرنشان ساختند كه هنوز براي انجام آزمايشات انساني زمان و تحقيقات بيشتري مورد نياز است.
در اين گزارش، دانشمندان تاكيد كردند: ما اميدواريم كه با آزادسازي سلولهاي بنيادي به مقدار بيشتر، همانطور كه در بدن موشهاي آزمايشگاهي توانسته‌ايم اين كار را عملي كنيم، بتوانيم در نهايت در هر نقطه از بدن كه نياز باشد تعداد بيشتر سلولي توليد كنيم تا با اين روش روند ترميم بافتهاي آسيب ديده را سرعت ببخشيم.
بر اساس اين گزارش، آزادسازي سلولهاي بنيادي توسط بافت مغز استخوان بخشي طبيعي در پروسه ترميم بافتي است. در اين سيستم انواع مختلفي از سلولها به سوي بافت مصدوم فرستاده مي‌شود كه تعيين نوع و مقدار آن به ماهيت جراحت وارد شده بستگي دارد.
تئوري پيش زمينه اين تحقيق در كالج سلطنتي واقع در تقويت كميت سلولهاي بنيادي آزاد شده است كه به معني انجام يك پروسه بهبودي كامل است.
دانشمندان معتقدند؛ با دارو مي‌توان به اين هدف دست پيدا كرد
     
  
صفحه  صفحه 12 از 62:  « پیشین  1  ...  11  12  13  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA