ارسالها: 6216
#156
Posted: 24 Mar 2012 08:36
افراد بالای 50 سال هر3 سال دستگاه گوارش خود را چکاپ کنند !
گروه سلامت ،فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که بالا رفتن سن خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می دهد گفت افراد بالای 50 سال هر 3 سال تا 5 سال باید براب برسی دستگاه گوارش خود به پزشک مراجعه کنند .
دکتر سیلمک خالقی در گفتگو با ایرنا سرطان روده بزرگ را یکی از شایع ترین سرطانهای دستگاه گوارش عنوان کرد و گفت : این بیماری از لحاظ آمار دومین یا سومین رتبه را در مرک و میر ناشی از سرطان ها دارد .وی اظهار کرد افراد بالای 50 سال هر 3 تا 5 سال باید آزمایش تشخیص سرطان روده بزرگ را انجام دهند در صورت تشخیص ضایعه به سرعت تحت درمان قرار گیرند . دکتر سیامک خالقی با بیان این مطلب که این بیماری ارتباط مستقیم با سن دارد گفت : با افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری نیز افزایش می یابد که علاوه برآن وجود سابقه فامیلی داشتن بیماری های التهابی روده و مصرف برخی داروهای فرد را مستعد ابتلا به این عارضه می کند . وی افزود مهم ترین علامت ابتلا به سرطان روده بزرگ اختلال دراجابت مزاج به صورت تشدید یبوست و دفع خون است و به همین علت افراد بالای 50 سال که علامتی مانند دردشکم و یبوست که اخیرا" ایجاد شده است و دفع خون روشن دارند باید بهسرعت به پزشک مراجعه کنند تا از نظر سرطان روده مورد برسی قرار گیرند .
خلقی با اشاره به این که زمینه خانوادگی در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد تاکید کرد افرادی که اقوام درجه یک یا دو آنان مبتلا به سرطان روده بزرگ یا کولیت روده بزرگ هستند حتما باید در سنین پایین تر مورد برسی قرار گیرند به طوری که هر چه تعداد افراد مبتلا به این بیماری در فامیل بیشتر باشد ریسک ابتلا به آن نیز بیشتر خواهد بود وی به این افراد توصیه کرد حداقل 10 سال از افراد مبتلا در خانواده وفامیل اقدامات تشخیصی را آغاز کنند .
دکتر خالقی بهترین روش تشخیص این بیماری را آندوسکوپی از روده بزرگ دانست و گفت علاوه برانجام این کار نمونه برداری نیز از بیمار صورت می گیرد که در جراحی نیز نقش ویژه ای دارد . خالقی در ارتباط با درمان این عارضه گفت : تعدادی از این بیماران به وسیله جراحی و تعدادی دیگر به روش شیمی درمانی بهبود می یابند اما بیماران باید بدانند که هر چه درمان سریع تر انجام شود طول عمر بیمارپس از درمان بیشتر خواهد بود .
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....
ارسالها: 6216
#157
Posted: 24 Mar 2012 08:45
ویژگی ماسک های مورد تایید برای مقابله بل آنفلوآنزای خوکی
گروه سلامت ، همزمان با شروع فصل سرما و افزایش خطر و گسترش آنفلوآنزلپای نوع آ موسوم به خوکی و با توجه به سوالات مکرر جامع پزشکی و مردم ، وزارت بهداشت ویژکی ماسک های مورد تایید این وزارتخانه را اعلام کرد .
به گزارش وزارت بهداشت چنانچه کاملا" سالم هستید و باید در اماکن شلوغ وپرازدحام تردد کنید و یا اگر بیمار هستید و احتمال می دهید ممکن است با فرد سالمی نظیر اعضای خانواده تماس داشته باشید و همچنین بافردی زندگی می کنید که بیمار است هر چند بیماری در مراحل اولیه و شما بهناچار باید بیرون از منزل رفت وآمد داشته باشید استفاده از یک ماسک به شما توصیه می شود . اما اگر فرد سالمی هستید که باید از یک بیمار پرستاری کنید می توانید از یک ماسک که ضخامت بیشترو فیلترقوی تری دارد استفاده کنید البته به خاطر داشته باشید ماسک هرگز نمی تواند جایگزین مراقبت های اولیه برای پیشگری از ابتلا به آنفلوآنزا شود چون از ماسک ها تنها به عنوان وسیله ای پیشگیری کننده استفاده می شود انتخاب صحیح نوع ماسک متناسب با شرایط محیط بسیار مهم است .
ماسک تک لایه یکبارمصرف : این ماسک ها از الیاف بافته نشده تشکیل شده که با منافذ ریز در الاف متنع ورود ذرات به آنروسل می شود و چنانچه افراد سابقه آلرژی را به الیاف نبافته دارند باید از استفاده از آن خودداری کنند حداکثر مدت استفاده این نوع ماسک ها 2 ساعت است .
ماسک دولایه یکبارمصرف : از دیگر انواع ماسک های موردتایید وزارت بهداشت ماسک دو لایه یکبار مصرف است مه باوجود منافذ ریز در الیاف نبافته و طرز قرار گرفتن منافذ در دو لایه ماسک به صورت متقاطع مانع ورود ذرات به آنروسل ها می شود و در استفاده مداوم به علت جذب رطوبت موجود در تنفس ،کارآیی خود را از دست می دهد حداکثر مدت استفاده این ماکس ها هم 2 ساعت است .
ماسک چند لایه کربن دار یکبار مصرف : این نوع از ماسک ها با وجود منافذ ریز در الیاف نبافته و وجود کربن تا 8/98 درصد در فیلتراسیون باکتری موثر است دراین دسته از ماسک ها به علت عدم فیکس کامل روی بینی و صورت و به دلیل ساختار ماسک ها امکان نفوذ ذرات به آنروسل ها از اطراف ماسک وجود دارد حداکثر طول زمان استفاده هم کمتراز 5/4 ساعت است .
ماسک کاسه ای یکبار مصرف : ماسک های کاسه ای یکبار مصرف هم با وجود یک لایه فلزنرم قابلیت فیکس شدن روی بینی را داشته و به علت منافذ ریز در الیاف نبافته مانع ورود ذرات به آنروسل ها می شود حداکثر مدت زمان استفاده از آن 2 ساعت ذکر شده است .
ماسک کاسه ای N95 بدون فیلتر
این نوع ماسک هم با وجود یک لایه فیلتر نرم قابلیت فیکس شدن روی بینی را داشته و همچنین قابلیت فیلتراسیون حداقل 95 درصد پارتیکل ها را نیز دارد دمای مناسب نگهداری ماسک ها از 5 تا 38 درجه سانتی گراد و در رطوبت محیطی کمتر از 70درصد است که حداکثر مدت زمان استفاده 5/4 تا 6 ساعت است .
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....
ارسالها: 6216
#158
Posted: 24 Mar 2012 08:45
بررسی علل و روش درمان بیماری لوچی چشم !
گروه سلامت، شاید تا به افراد زیادی را دیده باشید که چشم هایشان در یک راستا قرار ندارند یا به اصطلاح تابه تاست و شاید تصور کرده باشید این مساله نظر زیبایی ناخوشایندی است .اما تنها ظاهر نازبیا مشکل چشمان لوچ نیست .
انحراف چشم که فرانسوی ها به آن لوچی می گیند و اصطلاح علمی آن استرایسم است برای تعریف چشمهایی به کار می رود که در یک راستا نمی توانند متمرکز شوند لوچی ممکن است در یک چشم یا هر دوچشم به طور متناوب وجود داشته باشد همچنین ممکن است همیشه یا فقط گاهی ظاهر شود .
استرایسم ممکن است دریک یا ئوچشم به طرف داخل (چشم های ضربدری ) یا خارج چشم (چشم نهنگ) به طرف بالا یا پایین باشد نوعی از انحراف چشم به صورت مخفی است و انحرافی است که با حذف دید دوچشم ( بستن یک چشم ) ظاهر می شود و به استراسیم مخفی معروف است .استرایسم موجب دوربینی و کم شدن دید عمق و در موارد تک چشمی و در صورت عدم درمان منجر به تبلی چشم می شود . هم راستایی چشم ها در بدو تولد کاملا" تکامل نیافته است تغییر موقعیت تکامل حقیقی چشم در 4-3 ماهگی خود را نشان می دهد ولی ممکن است در کودکی یا دیرتر رخ دهد.
علت چیست ؟ حرکت چشم توسط پیام هایی کنترل می شود که از مغز به 4 عضله اطراف چشم می روند .عدم توازون عضلانی بین دو چشم می تواند این مشکل را ایجاد کند از طرف دیگر اگر فقدان توانایی تمرکز یکسان در چشم ها وجود داشته باشد مغز نمی تواند تصاویر دارای تمرکز متفاوت را تحمل کند لذا پیامهای حاصل از میدانید را در نظر نمی گیرد . سرانجام چشم ضعیف تر در اثر استفاده نامناسب بلا استفاده می شود یک چشم "تنبل" یا سرگردان ایجاد می شود .
درمان : هرگونه ناهماهنگی در حرکات چشم ها بعد از 6 ماهگی باید مورد توجه قرار گیرد همچنین در صورت گزارش دوربینی در کودکان بزرکتر ، والدین باید نسبت به معاینه دقیق فرزندانشان اقدام کنند .
لوچی قابل معالجه است اما اگر درمان آن به موقع انجام نشود کودک از لوچی نجات نیافته و در نهایت لوچ وی دچار کاهش بینایی خواهد شد البته بالغین را هم می توان درمان کرد درمان در بالغین می تواند دوربینی بیمار را رفع کند یا حداقل یک ظاهر نرمال به چشم بدهد .درمان استرایسم مشابه درمان تنبلی چشم است و هدف از درمان بهبود دید و به دست آوردن بهترین دید ممکن ،زیبایی ظاهری و به دست آوردن بهترین جهت برای چشم ها و برقراری دید واحد دو چشمی می باشد درمان ممکن است شامل عینک یا بستن چشم قوی تر برای تصحیح عدم توازن تمرکز ( باعث می شوند چشم ضعیف تر به کار نیفتد ) تمرینات مربوط به عضلات چشم سم بوتولینیوم (در حال حاضر در بزرگسالان استفاده می شود ) . یا جراحی برای تصحیح وضعیت عضلات چشم باشد .
سن مطلوب جراحی 2تا 4 سالگی است ولی تا 7 سالگی نیز این عمل انجام می شود بعد از این سن نیز عمل انجام می شود اما فقط می توان انحراف چشم را اصلاح کرد و چشم مبتلا تاحدی دچار کاهش بینایی خواهد شد و حتی پس ازنیز این چشم گرایش مجدد به لوچی شدن خواهد داشت عمل جراحی روی عضلات مسوو ل حرکات چشم صورت می گیرد .لذا کره چشم شکافته نمی شود و در هیچ کدام از اجزا تغییری صورت نمی گیرد گاهی انجام عمل جراحی دوم ضروت می یابد .
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....
ارسالها: 6216
#159
Posted: 24 Mar 2012 08:49
زنگ هشدار اختلالات قلبی – عروقی
آیا افکار و احساسات سلامتی جسمانی ما را تغییر می دهند ؟ یکی از واکنش های بدنی بیماری است و ما معمولا" فکر نمی کنیم که بیماری جسمانی زخم معده بیماری کرونر قلبی ، سرطان ، سل و آسم وواکنش هایی باشند که می توانند تحت تاثیر افکار و احساسات قرار بگیرند .این اختلال ها اختلال های روان تنی psychosomatic”" نام دارند و بصورت اختلال بدنی که تحت تاثیر ذهن قرار دارد و یا در شدیدترین حالت توسط ذهن ایجاد می شود تعریف شده است .
اصطلاح اختلالات قلبی –عروقی به حالات آسیب شناختی مربوط به کنش قلب و رگ های خونی اشاره دارد . شواهد روبه افزایشی نشان داده اند که به خصوص دو نوع بیماری فشار خون و کرونر قلبی تحت تاثیر عوامل روانشناختی و اجتماعی بوجود می آید و یا پیشرفت می کند .
شیوع شناسی : این اختلالات در دنیای غرب پیش از هر بیماری دیگری مردم را می کشد و سبب بیشتر از نیمی از مرگ و میرها در چهل سال اخیر در آمریکا بوده است (ساراسون 1982)
علت شناسی : علت بیماری از اختلالات قلبی و مرگ های ناگهانی تصلب شرائین است که چربی های جداره درونی شریان های کرونری جمع می شوند و مانع از رسیدن خون به عضله قلب می شود که نتیجه آن حمله قلبی و مرگ ناگهانی است .
آیا شخصیتی مستعد قلبی وجود دارد ؟ فرید من و روزبهن 1974 نعتقدند که چنین اختلالی درتیپ شخصیتی مرسوم به الف وجود دارد افراد این تیپ سخت کار می کنند و از خود و دیگران توقع زیادی دارند .هرچند که الگوی تیپ الف به عنوان علت حملات قلبی ثابت نشده است ولی با حملات قلبی پیوند مسلمی دارند به عنوان مثال مطالعات در طول هشت و نیم سال نشان داد که افراد دارای تیپ شخصیتی الف دو برابر تیپ شخیتی ب دچار این اختلال شدند .
ویژگی های تیپ شخصیتی الف : 1- تند صحبت کردن و گاهی اوقات انفجاری حرف زدن . 2 – به سرعت راه رفتن و غذا خوردن 3- تند خویی نامناسب به خاطر تاخیر "مثلا انتظار کشیدن در صف " 4- تلاش در پیش برد کارها در حداقل زمان
آیا الگوی رفتاری سنخ الف را می توان اصلاح کرد ؟
محققان هم اکنون گستره ای از فنون شناختی و رفتاری را در مورد افراد سنخ الف به کار می برند .ازمیان این فنون می توان به آموزش خویشتن داری ، یادگیری تفکر درباره موقعیت با تنش کمتر توجه به مشکلات ناشی از باورهای شخصی و نیاز به کنترل بی درنگ روی حوادث اشاره کرد وشواهد نشان می دهد یادگیری شیوه های متفاوت تفکر و عمل روی سلامت افراد سنخ الف تاثیر دارد .
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....
ارسالها: 6216
#160
Posted: 24 Mar 2012 08:51
تشنج مادام العمروحافظه
درطول دهه ی گذشته پیوند میان مشکلات حافظه و تشنج بیش از پیش آشکار شده است .در حال حاضر دانشمندان جزئیات این ارتباط و نیمز چکونگی تاثیر درمان های ضد صرع ب حافظه را کاویده و این مساله را روشن کرده اند .از مدتها پیش حدس زده می شد که ممکن است بعضی انواع تشنج بر حافظه تاثیر گذارد .تشنج ها ی لوب ناورال غالبا" هیپوکامپ را درگیر می کنند .این ناحیه در ذخیره کردن خاطرات نقش عمده دارد .توجه این ارتباط ممکن است به این صورت باشد که به نظر می رسد میان جریان هایی با تقویت طولانی یعنی تقویت انتقال سیناپسی پس از تحریک الکتریکی " های فرکانس " در مغز و آتش گرفتن یا روشن شدن firing” " یعنی جریانی که طی آن تحریک الکتریکی باشدت پایین نقاط مغزرا برمی انگیزد نوعی همپوشانی وجود دارد و به افزایش دائمی حساس شدن نسبت به تشنج می انجامد .
نتایج برسی ها نشان داده است که اختلال اپییزودی (رویدادی ) حافظه یعنی یادآوری رویدادها ی زندگی ، مشکل اساسی شناختی در صرع لوب تامپورال است و در 70% تمامی موارد نابسامانی های تشنجی دیده می شود و این امر ارتباط مستقیم با اسکلروزیاآتروفی هیپوکامپ دارد . اما این یافته ها با سایر انواع حافظه مثل مشکلات مربوط به حافظه ی رقمی و حافظه ی معنای موافق نیست یعنی وقایعی که به کوشش برای تذکار نیاز ندارد . نتایج بعضی از برسی ها حاکی از وجود مشکل در شیوایی معنا ، نامیدن ، یادگیری مقوله یی ، لغت و استدال کلامی است .
مساله ی مهم دیگر چکونگی تاثیر داروهای ضد صرع AED”" برحافظه است به عنوان مثال گزارشهایی از افزایش سوء کار مزیال mesial در صرع لوب تامپورال با کاربامازپین وجود دارد و نتایج برسی های انجام شده ارتباط میان توپیرامات ، لوتیراستام و لاموتریژین را با آثار غیر اختصاصی برحافظه از طریق دقت به پاخیزی و رفتار نشان داده است . بسیاری از آثار AED ها بر حافظه قابل برگشت هستند ولی در کودکان ممکن است به صورت غیر قابل برگشت بررشد شعور و مغز تاثیر گذارند .این مورد به سبب تماس درون رحمی جنین با AED نیز به وجود می آید . نتایج برسی های انجام شده حاکی از آن است که تشنج خود سبب بروز مشکلات حافظه می شود .تشنج ممکن است سبب اختلال دینامیک و قابل برگشت پست ایکتال Postictal شود .به این ترتیب آیا می توان برای این بیماران عمل جراحی را پیشنهاد کرد ؟ بد کاری بخشی از مغز که برداشته می شود این احتمال را دارد که دیگر مدارهایی که برای تولید حافظه مورد استفاده اند بار زیادی نگیرند . اما روشن شده است که جراحی سبب افزایش مشکلات حافظه می شود .در 9 تا 40 درصد افرادی که عمل جراحی در رفع تشنج موفق بوده است آسیب حافظه به وجود آمده است .
به هر حال وقتی جراحی در بیمار موفق ومثر شد این مشکل بدتر خواهد شد . به این جهت پیش از عمل جراحی باید جوانب را با احتیاط مورد برسی قرار داد . یک مساله دیگر آن است که به نظر می رسد مشکلات حافظه ی ایجاد شده به علت صرع سبب شتاب گرفتن جریان پیر شدن روانی می شود . همراهی صرع با افسردگی که بر حافظه تاثیر دارد این تصویر را وخیم تر می کند . به علت ارتباط وقتی بیمار دچار صرع از مشکلات حافظه شکایت می کند باید از نظر افسردگی آزموده شود .نتایج برسی ها حاکی از آن است که بعضی انواع بازتوانی شناخت مانند اعمالی که در بیماران مبتلا به صدمه ی تروماتیک مغز انجام می شود ممکن است به اصلاح مشکلات حافظه در ارتباط با تشنج یا عمل جراحی کمک کند .
این نوع بازتوانی ممکن است شامل آموزش بیماران در ساخت دفاتر یادداشت باشد . این جریان بیشتر شبیه بازتوانی جسمانی است .
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....