انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 27 از 62:  « پیشین  1  ...  26  27  28  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 

آیا بارداری فوایدی هم دارد؟



همیشه در مورد عوارض بارداری و پیامدهای آن برای زنان صحبت شده، اما هرگز به اثرات مثبت و مفید آن اشاره‌ای نشده است.



همان‌طور كه حاملگی دارای عوارض مشخصی است كه این عوارض به خصوص در حاملگی‌های مكرر (چهار بار یا بیشتر) اهمیت پیدا می‌كند، اما دارای فوایدی هم هست كه باید به آنها توجه كرد.



همه می‌دانیم كه حاملگی مكرر (بدون توجه به روش زایمان) دارای عوارضی چون افتادگی مثانه، ضعیف شدن عضلات لگن و شكم است و به اختلالاتی در دفع ادرار و مدفوع منجر می‌شود، همین‌طور احتمال بروز فتق‌های شكمی افزایش می‌یابد و ضعف و جداشدگی عضلات شكم منجر به شل شدن و افتادگی جدار شكم و بزرگ شدن آن می‌شود.



حاملگی در اغلب زنان منجر به افزایش وزن و تغییرات نامناسب اندام به خصوص در ناحیه پستان‌ها، شكم و لگن می‌شود.



هر بار حاملگی به از دست رفتن مقادیر زیادی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و پروتئین‌های لازم بدن مادر می‌انجامد و از مشهورترین و پراهمیت‌ترین آنها می‌توان به آهن و كلسیم اشاره كرد كه از دست رفتن آنها منجر به كم‌خونی و پوكی استخوان به خصوص در زنانی می‌شود كه حاملگی‌های مكرر و نزدیك به هم داشته‌اند.



با روش‌های مناسب می‌توان از شدت این عوارض كاست، مثلا در دوران بارداری و شیردهی ضمن داشتن رژیم مناسب باید از مكمل‌های تغذیه‌ای استفاده كرد و با فاصله‌گذاری مناسب بین حاملگی‌ها به بدن مادر اجازه داد كه به وضع عادی برگردد.



با انجام ورزش‌های مناسب در دوران بارداری و پس از آن می‌توان از افزایش بی‌رویه وزن مادر كه خود عامل درد‌های كمری و نا زیبا شدن فرم اندام‌هاست و همین‌طور تشدید عارضه افتادگی مثانه، كاست.



اما بارداری دارای مزایایی هم هست، مثلا یك‌ بار بارداری به خصوص اگر قبل از 30 سالگی اتفاق بیفتد، از احتمال بروز سرطان تخمدان می‌كاهد و اگر دو بار حاملگی اتفاق بیفتد احتمال سرطان تخمدان كه از كشنده‌ترین انواع سرطان در زنان است تا 50 درصد كاسته می‌شود.



زنانی كه هرگز باردار نشده‌اند بیشتر دچار فیبروم رحمی می‌شوند، همین‌طور این زنان دو تا سه برابر بیشتر دچار سرطان رحم می‌شوند و احتمال سرطان پستان نیز در این افراد بیشتر است.



در بیماری «اندومتریوز» كه بافت‌های داخل رحمی در مكانی غیرعادی مثل تخمدان و لگن رشد می‌كند، بیمار با دردهای شدید لگنی به خصوص در چند روز قبل از شروع عادت ماهانه روبه‌روست، اما در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده، رشد مناطق دارای اندومتریوز متوقف می‌شود و از چسبندگی‌های مضر این بیماری جلوگیری می‌شود و بیمار دیگر درد نمی‌كشد.



بیماری دیگری كه در دوران بارداری از پیشرفت باز می‌ماند، بیماری تنبلی تخمدان یا بیماری تخمدان پلی‌كیستیك است.
     
  
زن

 

مراقبت‌های بارداری به سبك چینی‌ها

ماساژ چینی قدمتی به اندازه طب سوزنی چین دارد و سال‌هاست كه توسط درمانگران مكتب درمانی طب سنتی چین برای درمان و تسكین بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیوه درمانی یكی از روش‌های طبیعی و بی‌خطرترین شیوه‌های درمان در جهان است كه از آن برای تسكین درد و بهبود اختلال‌های ناشی از دوران بارداری در زنان باردار استفاده می‌شود. بسیاری از زنان در دوران بارداری به‌دلیل عوارض گسترده شیوه‌های طب رایج و دارودرمانی برای جنین‌شان امكان استفاده از داروهای شیمیایی یا شیوه‌های درمانی تهاجمی را ندارند و این مسئله موجب می‌شود تا در این دوره بارداری شرایط دشواری را تجربه كنند. خوشبختانه شیوه طبیعی ماساژ چینی امكانی را پیش روی این زنان قرار می‌دهد كه با ساده‌ترین و بی‌خطرترین روش‌های درمانی و تسكین‌دهنده درد بتوانند این دوره را به راحتی پشت سر بگذارند و سلامت خود و فرزندشان را تضمین كنند. برای آشنایی بیشتر با شیوه درمانی ماساژدرمانی با دكتر رضا حشمت، بنیانگذار انجمن طب سوزنی چین و درمانگر طب چینی گفت‌وگو داشتیم تا اطلاعات بیشتری را درباره این روش درمانی به دست آوریم.

از توینا، ماساژ چینی‌ها چه می‌دانید

درمانگران شیوه درمانی ماساژ چینی با ارائه ماساژ بر نقاطی كه درمانگران طب سوزنی از آنها برای درمان بیماران‌شان استفاده می‌كنند، به درمان بیماری‌ها و اختلال‌های مختلف جسم و روح انسان می‌پردازند. با این تفاوت كه به جای سوزن زدن به نقاط مشخص شده روی بدن در طب سوزنی با ارائه ماساژ این نقاط را تحریك كرده و برای درمان بیماری‌های مختلف اقدام می‌كنند. این شیوه درمانی می‌تواند تمامی بیماری‌هایی را كه مكتب درمانی طب سوزنی قادر به درمان آن است، درمان كند. اگر چه باید به این نكته توجه كرد كه طب سوزنی و ماساژ چینی هر كدام قادرند گروهی از بیماری‌ها را درمان كنند و مدت زمان درمان بیماری‌ها با كمك ماساژ چینی در مقایسه با طب سوزنی اندكی بیشتر است.

زایمان بدون درد با طب سوزنی

اگر زنان باردار در دوران بارداری علاوه بر آنكه تحت نظارت پزشك و متخصص زنان خود هستند با یك متخصص طب سنتی چین یا ماساژ چینی نیز مشاوره كنند، می‌توانند آمادگی‌های لازم را برای داشتن یك زایمان بدون درد تجربه كنند. به این ترتیب كه دست‌كم ماهی یك‌بار به متخصص طب سنتی چین مراجعه كنند و با توجه به توصیه‌ها و دستورات او به لحاظ روحی و به لحاظ جسمی خود را برای داشتن زایمان طبیعی بدون درد آماده كنند. از دیدگاه درمانگران طب سنتی چین، میزان و شدت دردهایی كه مادر حین زایمان تجربه می‌كند، همگی ناشی از زایمان نیست بلكه دلیل اصلی آن دردهای كهنه و مزمنی است كه عضلات، مفاصل و اندام‌های مادر را در برگرفته است. به‌عنوان مثال تمامی كوفتگی‌ها، اسپاسم‌های عضلانی و گرفتگی آنها می‌تواند حین زایمان به افزایش درد مادر كمك كند اما درصورتی كه مادر پیش از بارداری و در دوران بارداری مراقبت‌های لازم را داشته باشد، می‌تواند این دردها را از بین ببرد و در زمان زایمان تنها درد خفیفی را تجربه كند كه به‌دلیل تولد نوزاد صورت می‌گیرد.

افزایش نیروی زایمان با ماساژ

خوشبختانه امروزه برخلاف تبلیغاتی كه صورت می‌گیرد، بسیاری از زنان زایمان طبیعی را نسبت به سزارین ترجیح می‌دهند و این شیوه را برای تولد فرزندشان انتخاب می‌كنند. این گروه برای اینكه بتوانند نیروی زایمان بیشتری داشته باشند؛ می‌توانند با دریافت ماساژ روی نقاط طب سوزنی نیروی خود را افزایش داده و به این ترتیب زایمان بهتری را تجربه كنند. زیرا خود زایمان یك فرایند انرژی‌بر و بزرگ است كه بخش زیادی از نیروی مادر را به‌خود اختصاص می‌دهد. این ماساژ موجب تسهیل خروج جنین و جفت از رحم مادر می‌شود و در مجموع سلامت مادر و جنین را حین زایمان تضمین می‌كند. به همین دلیل به زنان باردار توصیه می‌كنیم، ماهی یك‌بار به متخصص طب سنتی و ماساژ چینی مراجعه كنند.

ماساژ چینی به چه كسانی توصیه می‌شود

گروه‌های مختلفی از مردم می‌توانند از ماساژ چینی برای درمان بیماری‌ها و تسكین دردهایشان استفاده كنند. كودكان زیر 5 سال و خانم‌های باردار از جمله مهم‌ترین این گروه‌ها هستند. افرادی كه برای درمان بیماری‌شان نیاز به استفاده از طب سوزنی دارند اما از دریافت سوزن ترس دارند یا نسبت به این شیوه درمانی حساسیت‌هایی دارند، می‌توانند از ماساژ چینی به جای این شیوه استفاده كنند. حتی افرادی كه دچار دردهای شدید عضلانی- اسكلتی هستند، می‌توانند از این شیوه درمانی استفاده كنند.

تسكین دردهای عضلانی گردن

بسیاری از زنان باردار در 3 ماهه دوم و سوم بارداری به‌دلیل افزایش وزن سینه‌ها و آمادگی برای تغذیه نوزادشان دچار درد در ناحیه گردن می‌شوند. در حقیقت اضافه وزنی كه در دوران بارداری در بدن زنان باردار به‌وجود می‌آید، موجب گرفتگی و اسپاسم عضلات ناحیه گردن آنها می‌شود. از آنجا كه در دوران بارداری به‌ویژه در 3 ماهه دوم و سوم بارداری نمی‌توان از داروهای شیمیایی، مسكن‌ها یا طب سوزنی برای درمان و تسكین دردهای این گروه استفاده كرد، توصیه می‌شود این گروه با مراجعه به درمانگران طب چینی و متخصصان ماساژ چینی، توینا، برای بهبود و درمان دردهای ناحیه گردن خود اقدام كنند. درمانگران ماساژ در این جلسات علاوه بر ارائه ماساژ، ساده‌ترین تكنیك‌های ماساژ چینی را به زنان باردار آموزش می‌دهند تا آنها بتوانند در خانه با اجرای این تكنیك‌ها بخشی از دردهای ناحیه گردن و كمر خود را تسكین دهند.

افزایش شیر مادران در 5 جلسه

به طور کلی کاهش میزان شیر در مادران به واسطه کمبود تغذیه نوزادان قابل شناسایی است. گاهی ممکن است مادری در ترشح میزان شیر کافی برای نوزادش دچار مشکل باشد. به این ترتیب که جسم او قادر نباشد میزان مناسب و کافی شیر را برای تغذیه نوزاد فراهم کند. علت بروز چنین مشکلی بروز اختلال در عملکرد ارگان‌هایی است که مسئول تولید شیر از خون و انرژی در بدن مادر هستند. ضعف در معده و طحال مادر می تواند در این زمینه موثر باشد. از طرفی افسردگی مادر نیز می تواند یکی از راه های بسته شدن انرژی در مردین ها یا مسیرهای انرژی در بدن مادر باشد. به این ترتیب تولید شیر در بدن مادر با اختلال همراه می شود و مادر نمی تواند شیر لازم را برای نوزادش تهیه کند. درمانگران طب سنتی چین با کمک ماساژ توینا بر نقاط خاصی از بدن قادرند ضعف و اختلال در عملکرد کبد و طحال را برطرف کرده و مادر را برای تولید میزان شیر مناسب برای تغذیه نوزاد همراهی کنند.

چگونه ورم ناشی از بارداری را تسکین دهیم

در دوران بارداری به دلیل تجمع آب و مایعات در بخش های خاصی از بدن اغلب مادران باردار با ورم بدن رو به رو هستند. این ورم معمولا در بخش های سر، صورت، زیر چشم ها و سایر اندام های بدن دیده می‌شود. یکی از مهم‌ترین نکاتی که ممکن است در جریان تولید این ورم ها در بدن موثر باشد مصرف برخی مواد غذایی و حساسیت مادر به آنهاست که در جریان گردش آب و مایعات در بدن اختلال به وجود می آورد. در این شرایط وجود رطوبت و هجوم آن به سمت ریه مادر ممکن است بر عملکرد ریه تاثیر بگذارد . از این رو درمانگران طب سنتی چین با ارائه ماساژ به نقاط موثر می توانند این مسئله را در بدن زن باردار کنترل کنند.

از فواید ماساژ چینی بیشتر بدانید

ماساژ توینا علاوه بر تخفیف درد زایمان و تسكین دردهای ناشی از بارداری فواید متعددی دارد و به همین دلیل است كه مورد توجه بسیاری از متخصصان زنان و زایمان در طب رایج قرار گرفته است.

ماساژ چینی می‌تواند فشار خون بالای زنان باردار را كنترل كرده و خطرات ناشی از بروز این اختلال را در بدن مادران به حداقل برساند.

این ماساژ موجب كاهش اضطراب زایمان در زنان باردار شده و آنها را به لحاظ روحی برای لحظه زایمان و مادر شدن آماده می‌كند.

زنان بارداری كه در طول دوران بارداری ماساژ چینی دریافت می‌كنند در مقایسه با دیگر زنان كمتر دچار بی‌خوابی و اختلال خواب می‌شوند و می‌توانند خواب بهتری را در طول شب تجربه كنند.

زنان مبتلا به میگرن و سردردهای مزمن هنگام بارداری می‌توانند از تكنیك‌های ماساژ چینی برای كاهش درد و ناراحتی‌های خود استفاده كنند.

ماساژ چینی به افزایش ترشح شیر زنان باردار و مادران شیرده كمك كرده و شرایط جسمی مناسبی را برای مادران فراهم می‌كند.

افرادی كه پس از زایمان تمایل دارند سریع‌تر اضافه وزن خود را كاهش دهند و زودتر به وزن ایده‌آل برسند، می‌توانند با كمك ماساژ چینی روند لاغری خود را با سلامت‌ترین شیوه پشت‌سر بگذارند.
     
  
زن

 
سلامت دندان ها در دوران بارداری

دندان درد از آن نوع دردهايي است كه ممكن است اشك هر كسي را درآورد و كوچك و بزرگ هم نمي‌شناسد. وقتي دندان درد مي‌گيريم، معمولا زماني به دندانپزشك مراجعه مي‌كنيم كه دير شده و ديگر كاري بجز كشيدن يا عصب كشي دندان باقي نمي‌ماند.

اين مساله بخصوص در دوران بارداري به يكي از معضلات خانم‌هاي باردار تبديل مي‌شود و با بروز دندان درد هزاران سؤال در ذهنشان شكل مي‌گيرد كه مبادا با مراجعه به دندانپزشك، مشكلي براي جنين پيش آيد و.... همين نگراني‌ها باعث مي‌شود مادران معمولا يا ديرتر به پزشك مراجعه كنند يا اصلا سراغ معالجه نروند.

بارداري دوره‌اي از زندگي است كه روي تمام جوانب زندگي يك زن تأثير مي‌گذارد و دندان‌ها هم از اين تغييرات بي‌بهره نيستند.

در واقع تغييرات هورموني كه در طول دوران بارداري ايجاد مي‌شود، لثه و دندان‌ها را حساس كرده و احتمال بروز بيماري را در آنها افزايش مي‌دهد و ممكن است روي سلامت جنين نيز تأثير بگذارد. به همين دليل حفظ سلامت لثه و دندان در اين دوران خطير از زندگي اهميت زيادي پيدا مي‌كند.

التهاب لثه‌ها، پيامد بارداري

يكي از بيماري‌هاي شايع دهان و دندان كه معمولا زنان باردار با آن مواجه مي‌شوند، التهاب لثه در اين دوران است كه عموما خود را با التهاب، زخم، قرمزي، خونريزي و نرمي بافت لثه نشان مي‌دهد و در موارد پيشرفته بيماري ممكن است روي سلامت كودك هم تأثير بگذارد.

تغييرات هورموني كه در دوران بارداري در بدن مادر رخ مي‌دهد از جمله عوامل بروز التهاب لثه است.

در اين دوران مقدار هورمون‌هاي استروژن و پروژسترون در بدن خانم باردار بالا مي‌رود و در ماه‌هاي آخر بارداري به بالاترين ميزان خود مي‌رسند كه پروژسترون بيشترين تأثير را روي التهاب لثه‌ها به جا مي‌گذارد. مقدار اين هورمون در چنين حالتي به 10 برابر حد طبيعي خود مي‌رسد. از سوي ديگر، بالا رفتن ميزان باكتري‌هاي داخل دهان و لثه، خطر التهاب لثه را افزايش مي‌دهد. افزايش هورمون پروژسترون باعث بالا رفتن ميزان باكتري‌هاي عامل التهاب لثه نيز مي‌گردد. از اين رو در زمان بارداري واكنش سيستم ايمني تغيير كرده و نسبت به باكتري‌ها حساس تر مي‌شود.

درمان التهاب لثه در دوران بارداري حائز اهميت است، چرا كه مطالعات صورت گرفته نشان مي‌دهد بيماري‌هاي التهابي لثه در اين دوران مي‌تواند منجر به زايمان زودرس و تولد نوزاداني با وزن كم شود و احتمال بروز آن حدود 7 برابر بيشتر مي‌شود كه ممكن است مشكلات و ناتواني‌هايي را براي كودك ايجاد كند.

از ديگر عوارض التهاب لثه، شل شدن دندان‌ها در دوران بارداري است. در واقع در شرايطي حتي بدون وجود التهاب لثه، افزايش هورمون پروژسترون و استروژن روي رباط‌ها و استخوان‌هاي محافظ دندان اثر گذاشته و باعث شل شدن دندان‌ها در دوران بارداري مي‌شوند. مشكلات التهابي لثه معمولا در ماه‌هاي دوم و سوم بارداري آغاز مي‌شود و عمدتا تا ماه هشتم تداوم دارند.

برخي زنان باردار به خاطر حالت تهوعي كه دارند، در اين دوران به بهداشت دهان خود اهميت نمي‌دهند و به خاطر مسواك نزدن و نخ دندان نكشيدن روي دندان‌هاي آنها جرم و پلاك شكل مي‌گيرد. وجود همين جرم‌ها و پلاك‌ها از عمده دلايل بروز التهاب لثه به شمار مي‌رود. در واقع اين جرم‌ها به مرور زمان و بر اثر بي‌توجهي ايجاد مي‌شوند كه پس از پايان بارداري و با سخت شدن آنها ممكن است بروز آن را به بارداري نسبت دهيد، هر چند ارتباط مستقيمي به مساله بارداري ندارد، بلكه در اين دوران لثه‌ها به باكتري‌ها حساس‌تر شده و زودتر در معرض عفونت و التهاب قرار مي‌گيرند و ممكن است تصور كنيد به خاطر بارداري دچار التهاب لثه شده‌ايد.

حدود 2 تا 10 درصد از زنان باردار دچار نوعي تومور بارداري مي‌شوند كه در واقع توده‌هاي سرطاني و خطرناكي نيستند و تنها باعث ايجاد ناراحتي در فرد مي‌شوند. اين تومورها برآمدگي‌هايي هستند كه در لثه و معمولا در 3 ماهه دوم بارداري ايجاد مي‌شوند؛ برآمدگي‌هاي قرمز رنگي كه معمولا نزديك به خط بالاي لثه پديدار مي‌شوند و با بافتي نازك به لثه يا غشاي مخاطي متصل مي‌شوند، ولي ممكن است در هر جاي ديگر دهان هم يافت شوند. اين برآمدگي‌ها به آساني خونريزي كرده و باعث بروز زخم يا پوسته شدن آن ناحيه مي‌شوند.

علت اصلي اين برآمدگي‌ها به درستي مشخص نيست، ولي رعايت بهداشت ضعيف دهان عامل اصلي آن به شمار مي‌رود. وارد آمدن آسيب به لثه، تغييرات هورموني، ويروس‌ها و ناهنجاري‌هاي عروق خوني عوامل ديگر هستند. افرادي كه تومورهاي بارداري دارند در سطح گسترده‌تري دچار التهاب لثه مي‌شوند.

اين تومورها پس از تولد نوزاد ناپديد مي‌شوند ولي چنانچه در زمان ايجاد آن مشكلي در خوردن يا صحبت كردن شما ايجاد مي‌كند، حتما پزشك بايد آنها را خارج كند.

بارداري و پوسيدگي دندان

شايد شنيده باشيد كه بارداري دندان‌هاي زنان را خراب مي‌كند. همان‌طور كه اشاره كرديم در طول بارداري به دليل تغييرات هورموني ايجاد شده و افزايش ميزان باكتري‌هاي دهاني، خطر پوسيدگي و خرابي دندان‌ها افزايش مي‌يابد، ولي اين كه بارداري به طور مستقيم موجب خرابي دندان‌ها مي‌شود، اصلا صحيح نيست و تنها يك باور اشتباه است.

بسياري از زنان باردار در دوران بارداري ويار دارند يا مدام دچار تهوع و استفراغ مي‌شوند. تهوع باعث برگشت اسيدهاي داخل معده و ريختن آنها در محيط دهان مي‌شود. به همين دليل اسيدي شدن محيط دهان نقش بسيار زيادي در خرابي دندان‌ها دارد.

شايد بشود گفت چون زنان باردار معمولا در اين دوران تمايل زيادي به خوردن شيريني پيدا مي‌كنند و اگر پس از مصرف اين مواد بهداشت دهان و دندان را رعايت نكنند، طبيعي است كه دندان‌ها زودتر در معرض پوسيدگي قرار مي‌گيرند.

همچنين از آنجا كه عفونت‌ دنداني ممكن است از طريق جفت و جريان خون به جنين برسد و به او صدمه وارد كند بايد هر چه سريع‌تر و در صورتي كه احساس كرديد دچار دندان درد هستيد براي درمان اقدام كنيد.

اگر در مراجعه به پزشك تعلل كنيد، پوسيدگي‌هاي سطحي، اعصاب و ريشه دندان‌ها را از بين مي‌برد و ديگر با پر كردن ساده دندان قابل حل نيست و پزشك مجبور است عصب كشي (ترميم ريشه دندان) كند كه معمولا در زنان بارداري كه در 3 ماهه اول و سوم بارداري هستند، صورت نمي‌گيرد. در اين افراد به خاطر وضعيت ويژه جسمي و روحي مادر، پزشك سعي مي‌كند در صورت وجود التهاب شديد با قرار دادن پانسمان موقت كمي درد را كم كنند.

از داروهاي مسكن رايج مانند استامينوفن و ايبوپروفن قوي هم در زنان باردار منع مصرف دارد، ولي در شرايطي تحت نظر پزشك ممكن است از مسكن‌هاي ديگر استفاده شود.

درمان پوسيدگي دندان در بارداري تا چه حد مجاز است؟

معمولا درمان‌هاي معمولي كه براي دندان صورت مي‌گيرد شامل درمان‌هاي ساده و سطحي و پيشگيري از تشديد وضعيت، جرم گيري و ترميم ريشه دندان (عصب كشي) و برخي روش‌هاي جراحي است كه غير از انواع جراحي دندان، لثه و نيز روكش‌گذاري، تمام روش‌هاي ديگر در دوران بارداري قابل اجراست ولي در صورتي كه به موقع مراجعه كنيد و تحت نظر پزشك معالج باشيد.

به طور كلي دروه بارداري را به 3 دروه تقسيم مي‌كنيم. 3 ماهه اول، دوم و سوم. پزشكان معتقدند بهترين زمان ممكن براي مراجعه به دندانپزشك جهت درمان پوسيدگي‌هاي دندان 3 ماهه دوم بارداري است ولي توصيه مي‌كنيم حتي‌الامكان روش‌هاي پيشرفته‌تر مانند جراحي‌ها را به بعد از زايمان موكول كنيد تا با خيال راحت اين دوران را سپري كنيد.

تغييرات هورموني كه در طول دوران بارداري ايجاد مي‌شود، لثه و دندان‌ها را حساس كرده و احتمال بروز بيماري را
در آنها افزايش مي‌دهد

البته معاينه دندان در هيچ زماني مشكلي ندارد، ولي سعي كنيد در صورت امكان در 3 ماهه اول و 3 ماهه آخر (سوم) براي درمان دندان به دندانپزشك مراجعه نكنيد.

در طول 3 ماهه اول بارداري اندام‌هاي جنين در حال شكل گرفتن هستند و به تأثيرات محيطي بسيار حساس و استفاده از داروهاي مسكن مي‌توانند روي روند رشد جنين تأثير منفي بگذارند. در 3 ماهه سوم كه آخرين ماه‌هاي بارداري است، چون جنين به تحريكات خارجي بسيار حساس مي‌شود، ممكن است خطر زايمان زودرس افزايش يابد. در 3 ماهه آخر، مادر به خاطر بزرگي شكم بسختي مي‌تواند روي صندلي دندانپزشكي بنشيند و به خاطر فشار شكم روي مثانه، مادر مجبور است مدام تغيير وضعيت دهد به‌طور كلي حدود 20 هفته پس از بارداري، مادر باردار نبايد به مدت طولاني به پشت بخوابد، چرا كه روي عروق خوني فشار وارد مي‌آيد و ممكن است گردش خون دچار مشكل شود.

پس تمام اقدامات درماني را به 3 ماهه دوم موكول كنيد، اما به خاطر داشته باشيد كه حتما در مراجعه به دندانپزشك، او را از بارداري خود مطلع كنيد تا صحيح‌ترين اقدام درماني را در مورد شما انجام دهد.

تاثير عكس از دندان بر جنين

گاهي پزشك براي اطلاع از وضعيت ريشه و دندان ناگزير است از دندان عكس بگيرد و برخي زنان باردار نگران اين مساله هستند. خوشبختانه فناوري‌هاي پيشرفته‌اي كه در حال حاضر در اشعه‌هاي X دندانپزشكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد بسيار بي‌خطرتر از گذشته هستند. اشعه‌هاي X ديجيتال پرتوهاي كمتري را نسبت به سيستمي كه از فيلم دندان استفاده مي‌كردند، به كار مي‌برد. از سويي در زمان عكسبرداري، پوشاندن بدن مادر باردار با يك روپوش سربي مي‌تواند بدن مادر و نيز جنين را از خطر مواجهه با اشعه محافظت كند و برخي براي اطمينان بيشتر حتي دو روپوش سربي به كار مي‌برند تا درصد خطر را بيشتر كاهش دهند. ولي با وجود اين، پزشكان تا جايي كه بتوانند از گرفتن عكس دندان از زنان باردار خودداري مي‌كنند مگر اين كه شرايط طوري باشد كه مجبور شوند براي درمان دندان از آن عكس تهيه كنند. گاهي قرار گرفتن زنان باردار در معرض اشعه X باعث تولد نوزادي با وزن كم مي‌شود.

نقش تغذيه را جدي بگيريد

رشد دندان‌هاي جنين حدود 6 هفته پس از شروع رشد جنين آغاز مي‌شود و بررسي‌ها حاكي از آن است كه تغذيه نامناسب مادر بخصوص در مراحل اوليه رشد دندان‌ها مي‌تواند روي چگونگي رشد دندان‌ها و فك در دوران جنيني اثراتي برگشت ناپذير بگذارد. تغذيه عامل مهمي در دوران بارداري محسوب مي‌شود، چرا كه بدن جنين مواد مغذي را از بدن مادر دريافت مي‌كند.

رعايت يك رژيم غذايي متعادل و سرشار از انواع پروتئين ها، كلسيم و انواع ويتامين‌هاي A، C و D به رشد جنين و به قوي شدن دندان‌هاي جنين كمك مي‌كند. بعلاوه عدم مصرف انواع ويتامين‌ها در اين دوران احتمال پوسيدگي دندان‌ها را افزايش مي‌دهد و عفونت ايجاد شده ممكن است به جنين هم منتقل شود، چون بسياري از زنان باردار در اين دوران گرايش به مصرف مواد شيرين پيدا مي‌كنند بايد توجه كنيد كه حتما پس از مصرف، مسواك بزنيد و نخ دندان به كار ببريد، چرا كه دندان‌هاي شما بيشتر در معرض پوسيدگي قرار دارند. پس از مصرف مواد شيرين و چرب خودداري كنيد. خوردن شير، پنير و ساير مواد لبني از پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

پيشگيري بهتر از درمان است

سلامت دندان ها در دوران بارداریدندان درد ممكن است در هر زماني سراغتان بيايد. درست است كه در 3 ماهه دوم بارداري با خيال راحت مي‌توانيد به دندانپزشك مراجعه كنيد، ولي بهتر نيست براي عدم ابتلا به بيماري‌هاي دهان و دندان راهي را پيش گيريد كه اصلا مجبور نشويد تن به درمان‌هاي دشوار آن بخصوص در شرايط خاص حاملگي دهيد؟

• اگر قصد حاملگي داريد، از قبل به پزشك مراجعه كنيد و دندان‌هايتان را از لحاظ سلامت و پوسيدگي احتمالي مورد معاينه قرار دهيد تا اگر درماني لازم دارد پيش از بارداري براي شما انجام دهند و در دوران بارداري هم به طور مرتب براي معاينه دندان‌ها و لثه به دندانپزشك مراجعه كنيد و بهداشت دهان و دندان و طريقه استفاده از مسواك، نخ دندان و دهان شويه را از پزشكتان بياموزيد و آن را رعايت كنيد و در زمان مراجعه حتما پزشك را از بارداري خود مطلع كنيد.

• به بهداشت لثه‌هاي خود در دوران بارداري توجه كنيد و هرگونه تغيير رنگ و التهابي را جدي بگيريد.

• چون در دوران بارداري هورمون‌ها افزايش مي‌يابند، محيط دهان براي پوسيدگي دندان و التهاب لثه فراهم مي‌شود، پس سعي كنيد با خوب مسواك زدن و نخ دندان كشيدن احتمال اين خطر را كاهش دهيد و از بروز جرم روي دندان‌ها كه محيط را مساعد مي‌كنند، جلوگيري كنيد. بخصوص رعايت بهداشت و شستشوي دندان‌ها طي 3 ماهه دوم و اوايل 3 ماهه سوم مي‌تواند التهاب لثه را تحت كنترل درآورد. براي كاهش التهاب لثه دست كم روزي
2 بار و هر بار به مدت 2 دقيقه مسواك بزنيد. نخ دندان بكشيد. استفاده از دهان شويه‌هاي ضد باكتري خطر عفونت را كاهش مي‌دهد.

• در دوران بارداري مقدار باكتري‌هاي موجود در دهان هم افزايش مي‌يابد. سعي كنيد با استفاده مكرر از دهان شويه‌ها، فعاليت اين باكتري‌هاي ايجادكننده پوسيدگي دندان را به حداقل برسانيد. در واقع بايد رعايت بهداشت دهان در دوران بارداري به حداكثر خود برسد.

• از مصرف غذاهاي شيرين و چرب تا جايي كه مي‌توانيد خودداري كنيد يا پس از مصرف، مسواك بزنيد. مصرف انواع ويتامين‌ها و كلسيم را در رژيم روزانه فراموش نكنيد. تا مي‌توانيد از ميوه‌ها، سبزيجات، غلات، آجيل، ماهي، گوشت و تخم مرغ استفاده كنيد.

• استفاده از خمير دندان‌ها و دهان شويه‌هاي حاوي فلورايد در جلوگيري از پوسيدگي دندان‌ها ميزان جرم‌هاي دنداني و دهاني را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد.

• چنانچه متوجه پوسيدگي دندان در دوران حاملگي شديد، بلافاصله براي درمان به پزشك مراجعه كنيد. پزشك با توجه به شرايط شما، بهترين روش درماني را براي كاهش درد و پوسيدگي انجام خواهد داد.

• در صورتي كه جزو آن دسته از زنان بارداري هستيد كه ويار داريد و مدام دچار حالت تهوع مي‌شويد، پس از استفراغ دهان خود را حتما با آب ولرم يا تركيب جوش شيرين و آب بشوييد تا حالت اسيدي دهان برطرف شود.
     
  
زن

 
"تتراسایکلین" روی دندان جنین و کودکان اثر می گذارد

مصرف "تتراسایکلین" در ۵ ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی می تواند سبب تغییر رنگ دندان ها شود. مصرف این آنتی بیوتیک در دوران بارداری ممنوع است زیرا موجب تغییر رنگ دندان به قهوه ای می شود و شکل نازیبایی را به دندان های کودک می دهد.



"تتراسایکلین"‌ها خانواده ای از آنتی بیوتیک‌های باکتری کش هستند که در مقابل باکتری‌های مختلف گرم منفی و گرم مثبت، "مایکو پلاسما" ها، "کلامیدیا"‌ها و "ریکتزیا‌"ها فعال می باشند. "تتراسایکلین" برای درمان آکنه نیز استفاده می شود. همچنین به دلیل جذب آن توسط استخوان ازآن به عنوان نشانگر در بررسی‌های رشد استخوان‌ها در "بیوپسی‌"های انسانی استفاده می شود. این داروها با اتصال به "ریبوزوم" از پروتیین سازی جلوگیری می کنند. "تتراسایکلین"‌های گوناگون (مثل داکسی سیکلین، مینوسیکلین، اکسی "تتراسایکلین" و...) فعالیت ضد میکروبی مشابه ولی خواص فارماکولوژیک متفاوت دارند.

"تتراسایکلین" ها آنتی بیوتیک هایی طبیعی هستند که از قارچ ها تولید می شوند. در طبیعت اکسی و کلر "تتراسایکلین" وجود دارند. همچنین در لابراتوار بصورت نیمه ساختگی رولی "تتراسایکلین"، داکسی سایکلین و متاسایکلین را از تتراسایکلین که خاصیت اصلی درمانی را دارد سنتز شده است.

همان طور که از نام "تتراسایکلین"‌ها بر می آید، این داروها شامل چهار حلقه سیکلیک با سه گروه R مختلف می باشند.



موارد مصرف

این دارو در درمان تشدید "برونشیت" مزمن، عفونتهای ناشی از از "بروسلا"، "کلامیدیا"، "میکوپلاسما" و "ریکتزیا" و نیز در درمان جوش و "آکنه" و "لگاریس" و "افوزیون پلورال" ناشی از "سیروز" یا بیماری های بدخیم مصرف می شود. "تتراسایکلین" ها به دلیل اثر بر "هموفیلوس" آنفولانزا در درمان بیماری دهان و دندان نیز مصرف می شوند.



موارد منع مصرف

از مصرف همزمان این دارو با آنتی اسید، مکمل های حاوی کلسیم و آهن، ملین های حاوی منیزیم و سدیم بی کربنات همچنین شیر و لبنیات طی ۳ تا ۴ ساعت پس از مصرف این دارو باید خودداری شود. بیمار نباید به مدت طولانی در معرض نور آفتاب یا لامپهای دارای اشعه ماوراء بنفش قرار گیرد.



عوارض

عموماً مسمومیت "تتراسایکلین"‌ها کم است، اما دو اشکال مهم دارند. یکی از این اشکالات از بین بردن فلور طبیعی دستگاه گوارش است که می تواند منجر به اسهال شود و رشد بیش از حد قارچ‌ها و باکتری‌های مقاوم به دارو را باعث می شود. اشکال دوم قهوه ای شدن دندان‌های جنین و کودکان کم سن و سال است که ناشی از رسوب دارو بر روی دندان‌های در حال رشد می باشد. "تتراسایکلین"‌ها باعث دفع شدید یون کلسیم می شوند.



مصرف دارو در دوران شیردهی و بارداری

مصرف "تتراسایکلین" در ۵ ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی نیز می تواند سبب تغییر رنگ دندان ها شود. در این شرایط باید با یک دندانپزشک برای حل این مشکل مشورت کنید. مصرف تتراسیکلین در سالهای اولیه زندگی کودک تا هفت سالگی تأثیر مستقیم بر جای می گذارد .این دارو سبب تغییر رنگ و متخلخل شدن دندان ها می شود و دندانها را در مقابل پوسیدگی آسیب پذیر می کند.

مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دوران بارداری ممنوع است چون تغییر رنگ های قهوه ای و نازیبایی را در دندان های کودک به وجود می آورد. جذب خوراکی تتراسایکلین ها در صورت مصرف همزمان با شیر (به جز دوکسی سیکلین) آنتی اسیدها، املاح کلسیم، منیزیم و آهن کاهش می یابد.

همچنین دارو برای کودکان زیر ۱۲سال و همچنین در زنان باردار نباید مصرف شود.



توصیه

مصرف همزمان روی با برخی داروها می تواند سبب کاهش اثر دارو شود، به عنوان مثال افرادی که از آنتی بیوتیک "تتراسایکلین" استفاده می کنند، باید این آنتی بیوتیک را ۲ ساعت قبل یا ۴ تا ۶ ساعت بعد از مصرف مکمل روی استفاده کنند یا کسانی که داروی "پنیسیلامین" مصرف می کنند باید مکمل روی را ۲ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از مصرف دارو استعمال کنند.



اشکال دارویی و وضعیت در بازار ایران

این دارو در بازار به اشکال قرص، کپسول، کپسولهای آهسته رهش، آمپول، پماد یافت می شود.

تتراسایکیلین ها آنتی بیوتیکهای باکتریواستاتیک با طیف اثر گسترده هستند که امروزه به دلیل افزایش مقاومت میکروبی مصرف آنها کاهش یافته است. با این وجود، این داروها در بازار کشورمان به وفور یافت میشود و بعضی از اشکال آن مانند پماد بدون نسخه پزشک هم به فروش می رسد.
     
  
زن

 


بارداري از جمله معدود شرايطي است که وقتي براي يک خانم پيش مي‌آيد تقريباً تمامي زمينه‌هاي زندگي او را براي مدت 9 ماه تحت تأثير قرار مي‌دهد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک يک خانم باردار خواسته يا ناخواسته از برخي شرايط عادي و روزمره اجتناب مي‌کند و بالعکس شرايطي را براي حفظ سلامت جنين خود مراعات مي کند که شايد در حالت عادي به آنها بي‌توجه باشد.توجه به اين نکته ضروري است که بارداري بيماري نيست اما با يک خانم باردار به واسطه شرايط خاص فيزيولوژيک بارداري به شکل يک بيمار رفتار مي‌شود. بنابراين مثل يک بيمار پاي بايدها و نبايدهايي وسط مي‌آيد که تا قبل از بارداري از آنها خبري نبود و مراقبت‌هاي دندانپزشکي از آن جمله‌اند...
کسي در مورد لزوم درمان‌هاي دندانپزشکي براي تمام اقشار و گروه‌ها در جامعه کوچک‌ترين شکي ندارد اما در مورد خانم‌هاي باردار قضيه کمي متفاوت است.
داستان‌هاي ترسناکي از تأثير منفي درمان‌هاي دندانپزشکي روي جنين در جامعه رواج دارد و شايد به واسطه همين قصه‌ها بسياري از خانم‌هاي باردار در دوران بارداري از مراجعه به دندانپزشک هراسانند. شايد خيلي هم نتوان به آنها خرده گرفت؛ درمان‌هاي دندانپزشکي اصولا استرس‌زا و لوازم مورد استفاده در آن کمابيش ترسناک هستند.
از سوي ديگر درد و بي‌حسي با آن سرنگ خوفناک هم وجود دارد. به داروهاي بي‌حسي و ساير مواد مورد استفاده در دندانپزشکي هم با شک و ترديد نگريسته مي‌شود که مبادا براي جنين مضر باشند. اما از همه مهم‌تر راديوگرافي و اشعه‌اي است که همه از اثرات وحشتناک آن سخن مي‌گويند. مطالبي که در بالا آمد اصلي‌ترين موارد نگراني است که خانم‌هاي باردار در مطب دندانپزشکي عنوان مي‌کنند اما بايد گفت عمده آنها بي‌پايه و اساس است.
براي روشن شدن موضوع توضيح برخي مسائل علمي ضروري به‌نظر مي‌رسد. دوره بارداري به 3 دوره سه ماهه تقسيم مي‌شود که 3 ماهه نخست حياتي‌ترين و مهم‌ترين آنها محسوب مي‌شود. در اين سه ماهه مخصوصا ماه نخست بارداري اندام‌زايي جنين آغاز مي‌شود و وجود برخي عوامل مضر که به آنها «تراتوژن» مي‌گويند ممکن است باعث بروز اختلالات جدي در جنين شود؛ اختلالاتي که به شکل انواع و اقسام بيماري‌ها و سندرم‌هاي مادرزادي بروز مي‌کند که حاصل آن نوزادي معلول، عقب‌مانده و يا حتي مرده است.

اين عوامل تراتوژن شامل بسياري از داروها، برخي بيماري‌ها نظير سرخجه و موادي نظير سيگار، الکل و مواد مخدر هستند. پس دوري گزيدن مادر از اين عوامل که حتماً توسط پزشک تبيين مي‌شود ضروري است.
سه ماهه سوم نيز از جهت خطر زايمان زودرس قابل اهميت است. در اين بين سه ماهه دوم بي‌خطرترين دوره بارداري به حساب مي‌آيد. بايد گفت درمان‌هاي دندانپزشکي و داروهاي مورد استفاده در آن به‌جز چند داروي خاص تقريباً هيچ منع تجويزي در دوران بارداري ندارند و خانم‌هاي باردار مي‌توانند بدون مشکل تحت درمان قرار گيرند.
اما در مورد راديوگرافي‌هاي درماني ذکر چند نکته ضروري است؛ نخست اين‌که بر طبق محاسبات صورت گرفته ميزان اشعه لازم براي تهيه راديوگرافي از تمام دندان‌ها بسيار بسيار کمتر از مقدار اشعه‌اي است که ممکن است به جنين آسيب وارد کند که دور بودن محل تابش اشعه از رحم هم باعث کاهش اشعه جذب شده مي‌شود.
اما در عين حال قانوني در علم راديولوژي وجود دارد که به موجب آن تابش اشعه به بيمار بايد تا حد امکان محدود و فقط در موارد ضروري صورت گيرد. يعني دندانپزشک با انجام يک معاينه باليني دقيق

مي‌تواند تعداد راديوگرافي‌هاي مورد نياز را به حداقل ممکن کاهش دهد. در عين حال استفاده از پيش‌بندهاي سربي که ساير نواحي بدن را از معرض اشعه دور نگه مي‌دارد نگراني در مورد خطرات جذب اشعه را از بين مي‌برد اما به ‌هر حال قاعده بر اين است که تا حد امکان از تهيه راديوگرافي از خانم‌هاي باردار اجتناب شود که دليل آن بيشتر ايجاد يک اطمينان رواني در بيمار است.
نام‌ها و نشانه‌ها
آيا تمام درمان‌هاي دندانپزشکي براي خانم‌هاي باردار قابل انجام است؟ براي پاسخ دادن به اين پرسش بايد گفت اصولاً درمان‌ها يا اختياري هستند يا اجباري؛ درمان‌هاي اختياري ضرورت حاد و فوري ندارند و تهديد کننده سلامت فرد نيستند، بنابراين مي‌توانند به تعويق افتاده يا اصلاً انجام نشوند مثل درمان‌هاي ارتودنسي، درمان‌هاي زيبايي و برخي درمان‌هاي ترميمي و جراحي‌هاي زيبايي فک و ايمپلنت.
انجام اين درمان‌ها در دوران بارداري اصلاً توصيه نمي‌شود، چون به‌راحتي مي‌توان انجام آنها را به بعد از زايمان موکول کرد. واقعاً چه

نيازي است که براي يک درمان زيبايي مادر و جنين را تحت استرس بي‌موردي قرار داد؟ در عين حال انجام برخي درمان‌هاي پيچيده هم بهتر است به بعد از زايمان موکول شود، مثل جراحي‌هاي لثه که گرچه براي تأمين سلامت لثه ضروري هستند اما بهتر است تا بعد از وضع حمل به تعويق انداخته شوند.
اما دسته ديگر درمان‌هاي اجباري هستند که انجام آنها ضروري است. درمان دندان درد، آبسه و عفونت پيش‌رونده دنداني، ترميم پوسيدگي‌هاي مهاجم و جرم‌گيري در صورت مشاهده علايم بيماري پيش‌رونده لثه از جمله اين درمان‌ها هستند.
مثلاً اگر يک خانم باردار با دندان درد از مراجعه به دندانپزشک امتناع کند عفونت و استرس ناشي از درد خطرات بيشتري براي او و جنين به همراه خواهند داشت تا اين‌که دندانپزشک بخواهد براي او درمان ريشه انجام دهد. در چنين مواردي دندانپزشک با در نظر داشتن وضعيت خاص بيمار قادر به انجام درمان‌هاي اورژانس خواهد بود و مادر باردار در صورت بروز چنين مشکلاتي نبايد در مورد درمان فوري آنها کمترين ترديدي به‌خود راه دهد.
معمولاً براي انجام درمان‌هاي دندانپزشکي براي خانم‌هاي باردار دندانپزشک از پزشک متخصص زنان در مورد بي‌خطر بودن درمان نظرخواهي خواهد کرد. اگر متخصص زنان احتمال بروز خطر را براي بيمار خود گوشزد نمايد اغلب دندانپزشکان متخصص با مشورت جراح دهان و فک و صورت درمان را بر عهده مي‌گيرند. البته روندي که ذکر شد هميشگي و قطعي نيست.
وقتي که زود دير مي‌شود
رعايت بهداشت دهان و دندان براي خانم‌هاي باردار به مراتب واجب‌تر و مهم‌تر از افراد عادي است. در دوران بارداري با تغيير تعادل هورموني بافت‌هاي لثه به عوامل بيماري‌زا به‌شدت حساس مي‌شوند به نحوي که با حضور کمترين مقدار جرم و پلاک باکتريايي، لثه ملتهب شده و تمايل به خونريزي دارد.
برخي از خانم‌هاي باردار براي پرهيز از خونريزي لثه از مسواک زدن و مصرف نخ دندان خودداري مي‌کنند که ناگفته پيداست باعث وخيم‌تر شدن وضعيت لثه مي‌شود؛ در نتيجه عفونت لثه پيشرفت کرده و در صورت بي‌توجهي نسبت به درمان استخوان و ساير بافت‌هاي نگهدارنده دندان هم درگير مي‌شوند که مي‌تواند منجر به لقي و از دست رفتن دندان شود.

در عين حال محققان گزارش کرده‌اند که عفونت‌هاي لثه مي‌تواند منجر به تولد نوزاد با وزن کم شود که عوارض خاص خود را به‌دنبال دارد. برخي از خانم‌هاي باردار نيز به‌دليل بروز حالت تهوع قادر به مسواک زدن نيستند. اين مشکل را با مصرف کم خمير دندان و شستن دهان قبل از مسواک با آب سرد مي‌توان تا حدود زيادي برطرف کرد.
توصيه مي‌شود خانم‌هايي که قصد بچه‌دار شدن دارند قبل از بارداري حتماً به دندانپزشک مراجعه کرده تا پيش از آغاز دوران پر استرس بارداري و بروز مشکلات اورژانس درمان‌هاي لازم دندانپزشکي انجام گيرد.
     
  
زن

 
چقدر طول می کشد تا رحم منقبض شود؟

در دوران بارداری رحم شما 15 برابر سنگین تر از قبل (بدون محاسبه محتویات آن) و حجم آن حداقل 500 برابر بیشتر از قبل می شود. ظرف چند دقیقه بعد از تولد نوزاد،رحم منقبض شده و مثل مشت خود را می بندد. بافت متقاطع رحم به همان شکل که در دوران بارداری منبسط شده بود منقبض می شود.

انقباض رحم باعث جدا شدن جفت از دیواره رحم می شود. بعد از خروج جفت از رحم، رحم بیشتر منقبض می شود و رگ های باز ناحیه اتصال جفت با رحم را می بندد. در حین انقباض رحم ممکن است دچار گرفتگی عضلانی شوید که به آن پس درد می گویند.

در روز اول بعد از زایمان سر رحم تان را به پهنای 4 انگشت زیر ناف تان حس خواهید کرد. ظرف یک هفته رحم شما حدود نصف زمان زایمان می شود. بعد از دو هفته به 341 گرم می رسد و کاملاً در محفظه لگن قرار می گیرد. ظرف 4 تا 6 هفته باید به وزن قبل از بارداری یعنی حدود 78 گرم برسد. این فرایند involutionرحم نام دارد. حتی بعد از بازگشت رحم به درون لگن، ممکن است تا چند هفته یا بیشتر ظاهر دوران بارداری خود را داشته باشید زیرا ماهیچه های شکم تان در طول بارداری کشیده شده اند که با گذشت زمان و ورزش منظم به حالت اولیه خود باز می گردند .

درست بعد از زایمان چقدر کاهش وزن خواهیم داشت؟

احتمالاً تا مدتی به وزن قبل از بارداریتان نرسید اما درست بعد از زایمان از وزن شما 3تا 3.5 کیلوگرم وزن بچه به علاوه 450 تا 900 گرم وزن جفت و 1کیلوگرم دیگر از خون و مایع آمنیوتیک "حدوداً 5.5 کیلوگرم" کم خواهد شد.

وزن تان هم کم کم کاهش می یابد. تمامی آب های اضافی که سلول های بدن در طول بارداری جمع کرده بودند، همراه با مایعی از خون اضافی که در بدن باردارتان داشته اید به دنبال راهی برای خروج خواهند گشت. بنابراین بعد از زایمان بیشتر از همیشه ادرار در مثانه تان جمع می شود، حدود 3.5 لیتر در روز که شگفت آور است! همچنین ممکن است خیلی عرق کنید. تا آخر هفته اول حدود 1800گرم از وزن آب بدنتان کم می شود. (البته این میزان بسته به میزان جذب آب در دوران بارداری متفاوت است)

چرا نمی توانیم بفهمیم که کی نیاز به ادرار داریم؟

شاید روزهای اول بعد از زایمان متوجه نشوید که نیاز به دستشویی دارید مخصوصاً اگر که زایمان طولانی مدتی داشته باشید، برای زایمان از فورسپس "انبرکی برای بیرون آوردن نوزاد، در زایمان های طبیعی"استفاده کرده باشند یا از دستگاه مکش و یا از تزریق نخاعی (اپیدورال) .این مساله به دلیل کم حسی موقت مثانه رخ می دهد. به هر حال کلیه شما در حال پردازش آب های اضافی است و مثانه تان را سریع پر می کند. بنابراین باید حتی اگر احساس نیاز نمی کنید به دستشویی بروید.

در صورت پر شدن بیش از حد مثانه ممکن است به زحمت بتوانید خودتان را تا رسیدن به دستشویی نگه دارید. علاوه بر این ممکن است مثانه تان بیش از حد منبسط شود. این مساله می تواند منجر به بروز مشکلات ادراری شده و همچنین انقباض رحم را سخت کرده و باعث ایجاد درد بعد از ادرار و خونریزی شود. اگر بعد از زایمان برای چند ساعتی نتوانید ادرار کنید به مثانه تان سوند وصل می شود تا ادرار شما را تخلیه کنند (اگر از طریق سی سکشن زایمان کرده اید، در طول جراحی و 12 ساعت بعد از آن به شما سوند وصل می کنند.)

در صورتی که در تخلیه مثانه مشکل دارید یا ادرارتان خیلی کم است به پرستار اطلاع بدهید. اگر مثانه تان بیش از حد پر شود ممکن است قادر به تخلیه نشوید.

آیا واژن به حالت نرمال قبلی خود باز می گردد؟

در زایمان از راه واژن، واژن شما احتمال دارد برای همیشه کمی بزرگتر از قبل شود. بعد از زایمان، واژن شما کاملاً باز مانده و ممکن است متورم و کبود شود. بعد از چند روز بتدریج بهتر می شود و واژن دوباره به حالت ماهیچه ای خود باز می گردد. بعد از چند هفته کم کم کوچکتر می شود. انجام منظم تمرین کگل به قوی شدن ماهیچه رحم تان کمک می کند.

اگر در حین زایمان پارگی یا برش فرج داشته باشید، بهبود perniumenشما زمان می برد. بنابراین تا زمانی که پزشک بعد از بررسی جواب آزمایش بعد از زایمان، به شما اجازه نداده ، نزدیکی نداشته باشید. اگر میل به نزدیکی دارید، تا زمانی که خوب نشده اید از این عمل جلوگیری کنید. ضمناً ببینید برای جلوگیری از بارداری چه کار می خواهید انجام دهید. اگر احساس می کنید که بهتر شده اید و (به لحاظ جسمی و روحی) آمادگی نزدیکی را دارید، این کار باید به آرامی صورت گیرد.

در حین نزدیکی ممکن است متوجه شوید که مایع روان کننده واژنتان نسبت به زمان بارداری کم تر شده که دلیل آن کاهش میزان هورمون استروژن است. در صورت شیردهی خشکی واژن حتی تشدید هم می شود زیرا شیردهی میزان ترشح هورمون استروژن را پایین می آورد. (حتماً از ماده روان کنندهwater-based استفاده می کنید زیرا ماده های روان کننده oil-basedممکن است لاتکس را نازک کرده و باعث پاره شدن کاندوم یا آسیب رساندن به دستگاه جلوگیری شود.)

ترشحات واژنی چیست؟

بعد از زایمان داشتن ترشحات واژنی به نام نفاس امری طبیعی است. نفاس حاوی خون و بافت مرده دیواره رحم است.

چند روز اول بعد از زایمان نفاس حاوی خون زیاد و به رنگ قرمز روشن، شبیه خون دوران قاعدگی است. با گذشت هر روز مقدار ترشح آن کم تر می شود و بعد از 2 یا 4 روز پس از زایمان آبکی تر و صورتی می شود.

حدوداً ده روز پس از زایمان فقط مقدار خیلی کمی ترشح سفید یا سفید مایل به زرد خواهید داشت که این هم بعد از 2 تا 4 هفته از بین می رود. اما در برخی از خانم ها نفاس قلیل یا لکه بینی تا چند هفته دیگر ادامه پیدا می کند.

شیردهی چه تاثیری دارد؟

تغییرات هورمونی پس از زایمان سینه تان را تحریک به تولید شیر می کند. نوزاد شما تا چند روز اول بعد از زایمان شیر آغوز "ماده ای غلیظ و زرد که سینه ها در دوران بارداری تولید کرده اند" می نوشند. مکیدن شیر باعث آزاد شدن هورمون پرولاکتین می شود. این ماده باعث تولید شیر و هورمون آکسی توسین می شود. آکسی توسین باعث انقباض کیسه ها و مجاری شیر شده و شیر را به سمت نوک سینه هدایت می کند. اگر در جلسات اولیه شیردهی دچار گرفتگی عضلات شکمی می شوید، دلیل آن هورمون آکسی توسین است زیرا آکسی توسین باعث انقباض رحم نیز می شود. با آمدن شیر به سینه تان، معمولاً بعد از زایمان، ممکن است سینه هایتان متورم، حساس و سفت شده و احساس ناراحتی کنید. به این حالت "تراکم سینه" می گویند که ظرف یک یا دو روز بهتر می شود.

بهترین راه رهایی از این مشکل شیر دادن به نوزادتان است. در واقع شیردهی مرتب درست بعد از زایمان گاهی اوقات از تراکم شیر جلوگیری می کند.

اگر شیر ندهیم چه می شود؟

اگر شیر ندهید، سینه شما باز هم به تولید شیر ادامه می دهد و ظرف چند روز بعد از زایمان دچار تراکم شیر می شوید که این مساٌله باعث ایجاد درد زیادی می شود و تا چند روز ادامه می یابد. این درد 3 تا 5 روز بعد از زایمان به اوج خود می رسد. در چنین مواقعی همیشه سوتین بپوشید و بسته ای خنک روی سینه هایتان قرار بدهید تا از تورم آن کاسته و به جلوگیری از تولید شیر کمک کند. (برای محافظت از پوستتان بسته خنک را در یک پارچه بپیچید.) چند هفته طول می کشد تا شیرتان کاملاً خشک شود. در صورت نیاز می توانید برای تسکین دردتان از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. اگر خیلی عذاب می کشید می توانید مقداری از شیرتان را بدوشید تا این وضعیت برایتان قابل تحمل شود. هر چند این عمل باعث طولانی شدن فرآیند خشک شدن شیر می شود، زیرا تحریک نوک سینه و خالی کردن سینه تان باعث تولید شیر بیشتر می شود. از گذاشتن چیز گرم روی سینه تان خودداری کنید زیرا گرم کردن سینه باعث تولید شیر بیشتر می شود.

چرا بی حوصله شده ایم؟

تغییرات خلق و خو نتیجه عوامل مختلفی است از قبیل: تغییرات هورمونی، دردی که هنوز از زایمان باقی مانده، بی خوابی و سایر مسائل مربوط به نگهداری از بچه و سازگاری با عواطف مادرانه. علت هر چه که باشد این مساٌله طبیعی است و معمولاً چند روز بعد از زایمان شروع شده و تا چند روز دیگر ادامه می یابد.

اگر این احساس به خودی خود ظرف چند هفته برطرف نشد یا احساس می کنید که بجای آن که بهتر شود بدتر می شود، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید. احتمالاً دچار افسردگی بعد از زایمان شده اید، مشکلی جدی تر که نیاز به مداوا دارد.

چرا موها می ریزد؟

اگر موهایتان در طول بارداری پرپشت تر شده ممکن است حالا دسته دسته بریزند. این مساٌله برای برخی از مادران جدید در ماه های اولیه پس از زایمان رخ می دهد . نگران نباشید، کچل نمی شوید. در دوران بارداری میزان بالای ترشح هورمون استروژن ممکن است مرحله رشد مو را طولانی تر کند و نسبت به همیشه ریزش موی کمتری داشته باشید. بعد از زایمان میزان هورمون استروژن شما کاهش می یابد و موهایتان شروع به ریزش می کنند. با گذشت زمان سرعت رشد موهای جدید و ریزش مو به حالت اولیه خود باز می گردد. ضخامت موهای شما حدود 6 تا 12 ماه بعد از زایمان باید به میزان قبل از بارداری برسد. در حالت خوش بنیانه اگر موهای صورت و بدنتان در دوران بارداری بیشتر شده باشد، (در نتیجه افزایش هورمون اندروژن) 3 تا 6 ماه بعد از زایمان این موها از بین خواهند رفت.

چه بر سر پوست می آید؟

تغییرات هورمونی، استرس و خستگی که مادر شدن به همراه دارد می تواند به همراه سایر قسمت های بدن بر پوستتان تاٌثیر بگذارد. پوست برخی از خانم ها که در دوران بارداری پوست کاملاً روشنی داشتند، ممکن است در ماه های بعد از زایمان پر از جوش شود. در مقابل اگر در دوران بارداری جوش درآورده بودید، بویژه اگر اولین باری بود که صورتتان جوش می زد یا بدتر می شد، حالا بعد از زایمان پوست بهتری خواهید داشت. اگر کلوآسما "لکه های تیره روی پوست، لب، بینی، گونه یا پیشانی" دارید در ماه های بعد از زایمان کم کم و احتمالاً کاملاً از بین می رود به شرطی که پوستتان را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید محافظت کنید. تمامی ترک های بارداری تان بتدریج کم رنگ می شود، هر چند که کاملاً از بین نمی روند.
     
  
زن

 
ترک های شکم در بارداری


راه هایی برای درمان ترک‌هایی که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد می شوند، وجود دارد؛ آن ها را بهتر بشناسید.

ترک‌های بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماه‌های آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ می‌شود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد می‌شود. ترک‌های بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوه‌ای مایل به قرمز، بنفش، قهوه‌ای تیره می‌باشند که در آینده کم رنگ می‌شوند، اما کاملاً محو نخواهند شد.

از کجا باید بفهمم که ترک بارداری خواهم داشت؟

پیش بینی آن دشوار است. حداقل نیمی از زنان باردار این ترک‌ها را خواهند داشت، اما هیچ کس واقعاً نمی‌داند که چرا این ترک‌ها در برخی‌ها ایجاد شده و در برخی دیگر ایجاد نمی‌شود. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که ژن در این امر نقش بسزایی دارد؛ اگر مادر یا خواهرتان در دوران بارداری این ترک‌ها را داشته باشند، احتمال بروز آن در پوست شما بیشتر خواهد بود. احتمال ایجاد ترک بارداری همچنین به سرعت و میزان بزرگ شدن شکم در دوران بارداری بستگی دارد. الکس بوار کیمبال، استادیار بیماری‌های پوستی در دانشگاه هاروارد می‌گوید: «پوست خاصیت ارتجاعی زیادی دارد اما افزایش وزن که در زمان بارداری رخ می‌دهد ممکن است بسیار زیاد باشد و گاهی وقت‌ها بیشتر از حد توان پوست.» به همین دلیل احتمال ایجاد ترک بارداری در شما بیشتر می‌شود، اگر:

وزنتان یک دفعه زیاد شود.
چند قلو داشته باشید.
بچه‌تان بزرگ باشد.
مایع آمنیوتیک ( (amnioticشما زیاد باشد.

برای جلوگیری از ایجاد ترک بارداری چه کار می‌توانم بکنم؟

متاسفانه کار زیادی از دستتان برنمی آید. افزایش وزن کمتر از میزان توصیه شده (معمولاً ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرم) و همچنین افزایش تدریجی وزن می‌تواند در کاهش احتمال ایجاد ترک بارداری موثر واقع شود. تاثیر هیچ یک از کرم‌ها، پماد‌ها و روغن‌هایی که ادعا می‌کنند ترک بارداری را از بین می‌برند، اثبات نشده است. (مرطوب نگه داشتن پوست در حین بزرگ شدن آن می‌تواند به کاهش خارش پوست کمک کند.)

ترک پوست اصلاً از بین‌می رود؟

خبر خوش: ترک بارداری معمولاً در هفته ششم تا دوازدهم بعد از زایمان به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. رنگ‌دانهٔ آن کم شده و به طور کلی روشن‌تر از پوست اطراف آن می‌شود (رنگ آن بسته به پوست متفاوت است)؛ اما بافت آن به‌‌ همان شکل باقی می‌ماند.

آیا می‌توانم برای رها شدن از ترک بارداری، کاری کنم؟

شما نمی‌توانید آن را کاملاً از بین ببرید، اما اگر این ترک‌ها بعد از زایمان هنوز اذیتتان می‌کنند با دکتر پوست راجع به شیوه‌های کاهش آن صحبت کنید. راه‌های درمان مختلفی وجود دارد. درمان موضعی مانند ترتینیون (رتین A) و اسید گلیکولیک می‌تواند موثر باشد. (توجه: پماد رتین A را نباید در دوران بارداری استفاده کرد و اطلاعات معتبر دربارهٔ میزان مصرف آن در دوران شیر دهی و یا درباره تاثیر آن بر شیر دهی وجود ندارد؛ بنابراین بهترین کار این است که در دوران شیر دهی از آن استفاده نکنید.). برای استفاده در هر زمانی حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه لیزر درمانی می‌تواند به احیای خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند و همچنین رنگ آن را تغییر دهد تا با رنگ پوستتان همخوانی داشته باشد. توجه کنید که ترک بارداری جزء مقولهٔ زیبایی است و بیمه به آن تعلق نمی‌گیرد.
     
  
زن

 

بازیابی تناسب اندام بعد از زایمان



بازیابی اندام یکی از مهمتری مسائلی است که پس از زایمان ذهن مادران را به خود مشغول می کند.

الین وارد (Ellyn Ward) لحظه ای را که متوجه تغییرات خود شد به یاد دارد. وارد که در ماه اکتبر پسرِ خود را به دنیا آورد، می گوید: "داشتیم می رفتیم درخت کریسمسمان را انتخاب کنیم، و از آن فیلیمبرداری کنیم، چون اولین درخت کریسمس پس از تولد گوین (پسرم)، بود. وقتی فیلم را گذاشتیم و ظاهر واقعی خود را در آن دیدم، آن آدمی که فکر می کردم نبودم."

وزن الین که هنگام بارداری افزایش پیدا کرده بود، کاهش پیدا نمی کرد زیرا وقتی که باردار شد نیز اضافه وزن داشت – با 161 سانتی متر قد و 77 کیلوگرم وزن- وزن او فقط باید 65کیلوگرم (15 پوند) تا 11 کیلوگرم (25 پوند) اضافه می شد، اما 18 کیلوگرم اضافه شده بود.

2 ماه پس از بدنیا آمدن گوین، او 83 کیلوگرم شده بود و این مسأله واقعاً اذیتش می کرد. "هر از گاهی ورزش می کردم، روی تردمیل می دویدم و کمی وزنه برداری می کردم. اما وقتی فهمیدم باردار شده ام تقربیاً همۀ آن ها را کنار گذاشتم. سه ماه اوّل خیلی خسته بودم. فکر می کردم، هر چیزی بخورم مانعی ندارد و نگران افزایش وزنم نبودم." اما او حالا نگران است.

البته این تنها مشکل الین نیست؛ بسیاری از مادرها پس از زایمان، اضافه وزن دوران بارداری خود را از دست نمی دهند. از نظر بسیاری از آن ها، به دنیا آمدن کودک، مساوی با یک عمر کشمکش با وزن است – که البته نظرِ درستی نیست. دکتر ادیث کیفر (Edith kieffer) محقق سلامت عمومی مادران در دانشگاه میشیگان می گوید: "طبق یک مکتبِ فکری احتمال چاقی یک زن، با هر بار بارداری افزایش می یابد."

افزایش بیش از حدِ وزن در دوران بارداری، می تواند افزایش وزنِ موقت را تبدیل به افزایش وزن دائمی کند. در تحقیقی از سوی استاد تعذیۀ دانشگاه کرنل، که توسط دکتر کریستین اولسون انجام شده است، وزن نیمی از 540 خانم، یک سال پس از زایمان بیش از وزن قبل از بارداریشان بوده است. یک چهارمِ این جمعیت، بیش از 4.5 کیلوگرم به وزنشان اضافه شده بود. طبق معمول اکثرِ این خانم ها از این افزایش وزن ابراز نارضایتی می کردند.

عواقبِ افزایش وزن بسیار جدی تر از کوچک شدن شلوار جین قبل از زمان بارداری تان است. اضافه وزن به مرورِ زمان، خطر ابتلا به سرطان سینه، بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت و سایر بیماری ها را افزایش می دهد؛ و می تواند در بارداری بعدی شما مشکل ایجاد کند.

افزایش وزن برای دو نفر؟

سالم ترین اضافه وزن در دوران بارداری، برای مادر و فرزند چیست؟ راهنمایی های فعلی بسته به وزن یک خانم در زمان پیش از بارداری متفاوتند:

برای افراد لاغر:12 تا 18 کیلو
برای افراد متوسط:11.33 تا 15.8 کیلو
برای افراد چاق: 6.8 تا 11.3
برای افراد بسیار چاق: 11.3


اولویت اول این راهنما، سلامتِ نوزاد است. افزایش بیش از حد یا خیلی کمِ وزن با خطراتی مواجه است. افزایش بیش از حد وزن، احتمالِ خطر ابتلا به دیابت بارداری (که در صورت عدم کنترل می تواند تأثیر سوئی بر کودک داشته باشد). و مشکلات زایمان را افزایش می دهد. همچنین کودک ممکن است جثّۀ بزرگی داشته باشد (بیش از 4.5 کیلوگرم) و این امر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در او افزایش می دهد.

از طرف دیگر خانم هایی که وزن آن ها افزایش بسیار کمی دارد، با احتمال داشتنِ کودکی کم وزن یا زایمان زودرس مواجهند.

تأثیر افزایش وزن در دوران بارداری بر سلامتِ مادر مورد مطالعه قرار نگرفته است. برخی از کارشناسان معتقدند که حدِ بالای میزان استانداردِ 15.8 کیلوگرم بسیار زیاد است و این مقدار افزایش وزن می تواند به چاقی بیش از حد کمک کند. پیش از این هرگز به خانم ها این مقدار افزایش وزن توصیه نمی شد؛ قبل از سال 1990، که این راهنمایی های پزشکی ارائه شدند، پزشکان معمولاً به خانم هایی که هنگام شروع بارداری وزن نرمالی داشتند بین 9 تا 12.7 کیلوگرم (20 تا 28 پوند) افزایش وزن را توصیه می کردند.

مشکل عمده:این راهنمایی ها اغلب نادیده گرفته می شوند. باربارا آبرامز استاد بیماری های مسری، سلامتِ مادر و نوزاد و سلامتِ تغذیۀ عمومی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، می گوید: "دامنۀ این افزایش وزن – 11 تا 15.8- برای خانم هایی که وزن نرمالی دارند، عاقلانه به نظر می رسد. اما از هر سه مادری که با وزن نرمالی بارداری خود را آغاز می کنند، تقریباً فقط یک نفر وزنِ خود را حفظ می کند. این به معنی صحیح نبودنِ این راهنمایی ها نیست، بلکه مسأله این است که ما نمی توانیم آن ها را درست رعایت کنیم.

الین وارد می گوید: "مامای من دربارۀ اضافه وزن توصیۀ خاصی به من نکرد، فقط گفت نگران این که چقدر به وزنت اضافه شود نباش؛ به تغذیۀ سالم فکر کن. "او همچنین به طور ِمنظم با پرستاری که گروه های غذایی را مورد بررسی قرار می داد ملاقات می کرد اما تفاوت زیادی نکرد. او می گوید: "توصیۀ خوبی بود اما من آن را رعایت نکردم. من عادتِ غذایی نسبتاً بدی داشتم و به طور واقعی سبک زندگی ام را تغییر ندادم."

آن دسته از خانم هایی که قبلاً هم با وزنشان در حال کشمکش بوده اند، دردوران بارداری نیاز به حمایت بیشتری دارند. بونی برک (Bonnie Berk) پرستار و نویسندۀ اثرِ "برنامۀ تناسب اندام و زنان پس از زایمان" در کارلیسل پن سیلوانیا می گوید: "در ماه های اول بارداری بسیاری از خانم ها نگران افزایش وزن بیش از خود هستند. اما همین طور که می گذرد دیگر به وزنشان اهمیتی نداده و به غذا خوردنشان توجه نمی کنند. این مسأله بیشتر در خانم هایی که گرایش زیادی به رژیم گرفتن دارند دیده می شود. همین که باردار می شوند، گویی مجوز غذا خوردنشان صادر شده است.

اما برای حفظ یک بارداری سالم فقط لازم است مقدار کالری مصرفی خود را به مقدار نسبتاً کمی افزایش دهید (حدود 300 کالری در روز)؛ یعنی به اندازۀ افزودن یک عدد سیب و ماست، ساندویچ بوقلمون با کاهو و خردل و نان سبوس دار، یک سیب زمینی پخته با یک تکه پنیر و یا یک شیر بستنی با بستنی کم چرب. درمقابل یک بستنی شکلاتی ممکن است 700 کالری داشته باشد.

کیفر می گوید: "تصور می شود که باید به اندازۀ دو نفر غذا بخورید، اما این بدین معنی نیست که دوبرابر قبل غذا بخورید؛ منظور واقعی کارشناسان این است که به خاطر کودکتان، بهتر غذا بخورید. با افزودنِ مقدار کمی غذای مفید به رژیم غذایی خود می توانید مقدار کالریِ اضافیِ مورد نیازتان را بدست بیاورید. و باید از منابع سالم تغذیه کنید. مثلاً به جای خوردن سالادِ کاهوی آیس بِرگ، سبزیجات تیره ای مانند کاهوی ایرانی (رومین) مصرف کنید یا به جای پنیر، گردو و به جای کلوچه یک تکه خربزه مصرف کنید.

بارداری با تناسب اندام بیشتر

یکی از راه های جلوگیری از افتادن در دام اضافه وزن در دوران باردرای، ورزش مرتب است. ورزش همچنین کمک می کند که زایمان راحت تری داشته باشید، خطر دیابت بارداری را کاهش می دهد، سرحالتان می کند و انرژی تان را افزایش می دهد. دانشکدۀ مامایی و پزشکی زنان آمریکا، به مدت یک دهه است که به طور واضح ثابت کرده است که بسیاری از خانم ها می توانند ورزش منظم بارداری را انجام دهند و این که خانم های باردار سالمی که فعال نبوده اند می توانند ورزش را شروع کنند. اما این توصیه هنوز توسط بسیاری از خانم ها یا پزشکانشان درک نشده است.

بسیاری از خانم های باردار، هنوز از فعال بودن می ترسند. این که چه چیزی سالم است و چه چیزی ایمن و بی خطر، مورد سوء تفاهم قرار گرفته است. انجام هر گونه فعالیت فیزیکی یا ورزش با شدت ملایم، مانند رقص، ایروبیک ملایم، شنا، پیاده روی تند، دو آهسته، بسیار مفید است؛ به شرط آن که بیش از حد خودتان را خسته نکنید، آب بدنتان کم نشود یا بیش از حد گرما زده نشوید. فقط از ورزش هایی که احتمال زمین خوردن، یا آسیب دیدگی در آن ها جود دارد مانند فوتبال، بسکتبال، هاکی، ژیمناستیک، اسب سواری، اسکی و غواصی کاملاً صرف نظر کنید.

هرچه اطلاعات خانمی بالاتر باشد، راحت تر می تواند تناسب اندام داشته باشد و در طول دوران بارداری نیز همان اندام را حفظ کند. وقتی هایدی سوارز از اهالی کارلیسل، پن سیلوانیا، تصمیم گرفت باردار شود،به باشگاه ورزشی رفت، او تقریباً هر روز به باشگاه می رفت. روزانه دو مایل پیاده روی می کرد اما پس از آن پله نوردی، راه رفتن بر روی تردمیل، و ورزش های بدنسازی با دستگاه را نیز اضافه کرد.و وقتی که متوجه شد باردار شده است، ورزش های روزانۀ خود را به تدریج ملایم کرد؛ اکنون نیز او هر روز عصر یک یا بیشتر از یک مایل پیاده روی می کند و هفته ای یک بار ایروبیک آبی و یوگا انجام می دهد. او می گوید: "می دانم که کاهش وزن بعد از بارداری کار سختی است؛ اما فکر می کنم با حفظ رژیم غذایی سالم و ورزش، اندام خوبی خواهم داشت. (او قبل از بارداری 76.5 کیلوگرم و پس از بدنیا آمدن پسرش 82 کیلوگرم وزن داشت. وزن او ظرف چند ماه 75.5کیلوگرم شد.)

برخی مادران بعد از تولد کودکشان فعال تر می شوند. کارولین ماسترانگلو (Carolyn Mastrangelo)، مادر ایزابل 3 ساله، و کیت 9 ماهه می گوید:"حدود 5 هفته پس از تولدِ دختر دومم ورزش را شروع کردم و ظرف یک ماه تفاوت زیادی احساس کردم. وزنم به کندی اما به طور پیوسته و یکنواخت کاهش می یافت. هفته ای 4 بار 45 دقیقه روی تردمیل می دویدم."برنامه غذایی او نیز به همین سادگی بود: "مواظب خورد و خوراکم بودم اما نمی توان اسم آن را رژیم گذاشت. سعی می کردم به جای پنیر گریل شده ای که برای دختر بزرگترم درست می کردم، ساندویچ بوقلمون بخورم. به عنوان میان وعده، به جای شیرینی ماست کم چرب می خوردم. فقط کاهشِ وزن را در اولویت قرار داده بودم". بهترین زمان کاهشِ وزن بعد از زایمان، شاید همان 6 ماه اول باشد. در مطالعه ای که دکتر برندا رونی متخصص بیماری های مسری انجام داد، مشخص شد احتمال چاقی تا 10 سال در خانم هایی که پس از گذشت 6 ماه وزنشان را کاهش نداده اند، بیشتر بوده است. رونی می گوید: "6 ماه یک نقطۀ زمانیِ جادویی نیست، بعد از گذشت آن هم نباید ناامید شد، اما این زمان، زمانِ خوبی برای تغییر است؛ عدم توانایی کاهش وزن در 6ماه اول، می تواند نشانۀ این باشد که قادر به کنترل نمودن وزنتان نیستید".

قسمت سخت:بعد از زایمان

داشتن نوزاد، زندگی تان را به طرق مختلفی تغییر می دهد، که هیچ کدام از این تغییرات کار مواظبت از خودتان را آسان تر نمی کنند. به صورتی ناگهانی، وقت و انرژی شما برای آماده کردن وعده های غذایی مغذی بسیار کم می شود. ممکن است احساس انزوا کنید و استرس داشته باشید. و سپس، شاید چند ماهِ بعد به کار تمام وفت خود بازگردید.

ایدۀ ورزش ممکن است به نظر سخت تر از تغذیۀ درست باشد؛ شاید از این که در ملاء عام ورزش کنید، خجالت بکشید؛ یا برای این که کودکتان را به کسی بسپارید و شما در باشگاه جست و خیز کنید، آمادگی نداشته باشید. ممکن است فکر کنید که وقت کافی برای ورزش ندارید، اما با این وجود، ورزش تنها عامل تعیین کنندۀ کنترل بلند مدت وزن است. طبق نظر دانشکدۀ مامایی و پزشکی زنان آمریکا، خوب است 4 تا 6 هفته پس از زایمان دوباره ورزش را شروع کنید. (اگر سزارین کرده اید اول نظر پزشکتان را بپرسید).

مطالعات نشان می دهند، مادرانی که زایمان کرده اند، در صورت داشتن برنامه و اطمینان از این که می توانند آن را عملی کنند، در مداومت بر فعالیت های فیزیکی منظم موفق تر هستند. واقع بین باشید! یکی از دلایل این که اکثر خانم ها نمی توانند وزنشان را کم کنند این است که تصور می کنند می توانند به سرعت وزن زیادی را از دست بدهند، و وقتی چنین اتفاقی نمی افتد دلسرد می شوند. اگر اضافه وزن دارید، کاهش حتی 5 تا 10 درصد از وزن بدنتان بر سلامت شما تأثیرات چشمگیری دارد،و می تواند عوامل خطرزایی مانند فشار خون بالا را که موجب بیمارهای مزمنی مانند دیابت نوع 2 می شوند، کاهش دهد.و این موضوع همچنین باعث می شود که احساس خوبی نسبت به بدن خود داشته باشید.

ایده های بیشتر:

دریافت حمایت از دیگران: از همسرتان بخواهید مواظب کودکتان باشد تا برای مثال به باشگاه بروید، و عهد ببندید که برای رسیدن به تناسب اندام به هم کمک کنید. مطالعه اولسون نشان می دهد، خانم هایی که همسرانشان نیز ورزش می کنند، گرایش بیشتری به ورزش دارند؛ درنتیجه اگر تناسب اندام، یک ارزش خانوادگی باشد کمک بیشتری به شما خواهد کرد و الگوی خوبی برای کودک شما خواهد بود.

از مادران همتای خود کمک بگیرید:تعداد، به انسان آرامشِ خاطر می دهد. مطالعات نشان می دهند، خانم هایی که با دوستشان ورزش می کنند، یا در یک کلاس ورزشی شرکت می کنند، اغلب موفق ترند.
نوزادتان را با خودتان ببرید:یک کلاس ورزش مادر و فرزندی پیدا کنید یا موسیقی را روشن کنید و با کودکِ خود برقصید. یا هنگامی که او در حال چرت زدن است، با ویدئو ورزش کنید.
فرز و چابک باشید:هر فعالیتی که انجام بدهیدخوب است (حتی هل دادنِ کالسکه با گام های تفریحی)، اما اگر بتوانید کمی ورزش ایروبیک را نیز وارد زندگی خود کنید (یا هرچیزی که ضربان فلب تان را بالاتر ببرد) وزنتان زودترکاهش می یابد.

مادر سالم تر

الین وارد یک سال پس از تولد نوزادش، و نه ماه بعد از ورزش با برنامه های ویدئویی، یک خانم باریک اندام 58.5 کیلوگرمی شده است. او با ملحق شدن به گروه"محافظان وزن" 24 کیلو وزن کم کرد. وقتی گوین 10 ماهه بود، او و دوستش (که او نیز صاحب نوازدی بود) به این گروه ملحق شدند. هر روز سر ساعت 8 صبح، در هوای بارانی، برفی و آفتابی، بچه ها را در مهد کودک گذاشته و در باشگاه ورزش می کردند.

وارد که از حمایت های همسرش قدردانی می کند می گوید: "مصمم بودم که یک فکری به حال وزنم بکنم؛ تا زمانی که خودتان تصمیم قطعی به این کار نگرفته باشید، نمی توانید اقدام کنید؛ این که دیگران بگویند باید وزنت را کم کنی، هیچ کمکی به شما نمی کند؛ کلید کار این است که خودتان واقعاً بخواهید."

نتیجۀ بدست آمده، بسیار شگفت انگیز است. وارد معتقد است که برای گوین مادر سالم تری شده و اندامش برای بارداری دوم مناسب است. شاید بهتر از همه این ها این است که خودش احساس خوبی نسبت به خودش دارد.

وقتی که از نوزادی مراقبت می کنید، داشتن تغذیه و فعالیتی درست، راه حل ساده ای ندارد. اما کارشناسان در یک مورد توافق دارند: یک مادر جدید نباید نیاز های خود را در آخرین اولویت قرار دهد. خانم ها هنگام بارداری، اغلب به خاطر کودکشان سعی می کنند غذای سالمی بخورند و مواظب خودشان باشند – اما وقتی که "فقط" پای سلامتِ خودشان در میان است، به رفتار ناسالم خود بازمی گردند. رونی می گوید: "به نظر من، پیامی که باید به مادران بدهیم این است که اگر می توانید به خاطر کودکتان این کار را انجام دهید، چرا به خاطر خودتان کاری انجام ندهید؟!!".
     
  
زن

 
شنوايي در جنين


شنوايي پيوند صوتي ميان شما و نوزادتان و پلي براي ياد گيري و ايجاد ارتباط با دنياي خارج است. بررسي و بازيابي اصوات، به حرف آمدن و تسلط بر ادبيات و گستردگي دايره لغات را ايجاد ميكند .شنوايي پيش از تولد به منزله خط تلفني است كه مكالمات خوانوادگي را ممكن ميسازد .

در هنگام تولد شنوايي كامل ترين حس جنين است و سلول هاي شنوایي كاملا شكل گرفته اند . جنين از 18 هفتگي ميشنود،در 28 هفتگي نسبت به صدا واكنش و حتي عكس العمل عضلاني نشان ميدهد. يكي از اولين علايم شنوايي در جريان پخش موسيقي براي جنين هاي 4 تا 5 ماهه در زايشگاه مادران لندن به اثبات رسيد.موسيقي بتهوون -برامس- راك تند آنها را بيقرار ميكرد و موسيقي ويوالدي و موتزارت به آنها آرامش ميداد.

جنين ها به ما ميگويند كه از صداهاي خيلي بلند خوششان نميآيد ولي نه آنكه خواستار سكوت باشند.
در گريه نگاري از نوزادان دكتر هنري ترابي در استكهلم كشف كرد كه نوازادان در نوع گريه خود داراي لهجه هستند كه آنرا از گويش مادر در هنگام حاملگي مي آموزند.

در دوران حاملگي جنين براي شنيدن صداي مادر مجهز تر است چون صداي مادران ريز تر است و صداي پدران بم تر .بخش هاي مربوط به شنيدن صداهايي با فركانس بالاتر تا پيش از تولد كاملا رشد كرده اند ولي بخشهاي شنيدن صداهاي بم تا قبل از سن بلوغ به درستي تنظيم نميشوند.

جنين به دو وسيله ميشنود
1.رساناي هوايي (صوت از خارج وارد بدن شود و شنيده شود)
2.رساناي استخواني ( لرزه هاي صوت از طريق حلق و ناي از طريق اعضاي داخلي به جنين ميرسد و رحم اتاقك صدا تبديل ميشود.
جنين بيشتر از طريق رساناي استخواني ميشنود پس هر چه مادر ميگويد براي جنين مفهوم تر است .

پدر هاي عزيز براي صحبت كردن با جنین بايد دهان را در نزديكي شكم مادر قرار دهند و شمرده و زير صحبت كنند. اگر صداي شما خيلي زير -خشمگين -اضطراب آور باشد ممكن است كودك ياد بگيرد از آن بترسد يا آنرا تكرار كند. ليكن بيشترين صدايي كه جنين شما ميشنود صداي قلب شماست.شما با آرامش خود صدايي ملايم را براي او ايجاد ميكنيد ولي اگر دايما مضطرب باشيد كودك از طريق صداي قلب و هماهنگي با ترشح آدرنالين در خون شما دايما مضطرب است .جنين از صداهاي ناگهاني مثل خوردن در به هم و .... به شدت ميترسد .

از هفته 18 به بعد با همسرتان دعوا نكنيد چون جنین ميشنود و تحقيقات نشان داده ضربان قلب جنین در هنگام دعواي پدر و مادر تا 2 برابر شده، حتي گزارش سقط جنين پس از دعواي سخت هم شده است.


پروفسور سلك آزمايش معروفي را به صورت پخش صداي ضربان قلب در شيرخوارگاه يك بيمارستان ترتيب داد.
او مقدار غذاي مصرفي و ميزان اضافه وزن كودكان را تحت نظر گرفت.براي يك گروه از نوزادان صداي ضربان قلب با صداي طبيعي 72 ضربه در دقيقه پخش ميشد .او واكنش هاي قابل سمع آنها را با ميكروفن ضبط ميكرد .
وي نتيجه را با عملكرد گروه مشابه كه ضربان قلب را نشنيده بودند مقايسه كرد .70 درصد نوزاداني كه ضربان قلب را شنيده بودند با مصرف غذاي يكسان وزن بيشتري پيدا كرده بودند .آنها همچنين بهتر به خواب ميرفتند و كمتر گريه ميكردند. همه اين اتفاقات به خاطر اين بود كه آنها در دوران جنيني به صداي قلب مادر عادت كرده بودند و اين صدا در صورت آرامش مادر برايشان آرامبخش بود.
در آزمايشي ديگر سالك مدتي صدايي با ضربان 128 ضربه در دقيقه پخش كرد .نوزادان نتوانستند تحمل كنند آنها به قدري ناراحت شدند كه ناگزير آزمايش متوقف شد.
     
  
زن

 
تاثير تغذيه بر ضريب هوشي (IQ)

فقط با چند دستور ساده ، ضريب هوشي (IQ) كودك خود را 22 درجه افزايش دهيد و يا مواظب باشيد ضريب هوشي كودك شما 22 درجه كاهش پيدا نكند . شما فقط تا سن 2 سالگي كودك فرصت اين كار را داريد، بنابراين هر روز از دو سال اول زندگي، يك روز طلايي براي كودك شما محسوب مي شود . در اين دوره وظيفه سنگيني بر دوش پدر و مادر مي باشد كه علاوه بر تأثير بر ضريب هوشي كودك، سلامتي جسمي و روحي او را هم در همين دو سال شكل دهند.



بر اساس تحقيقات جديدي كه صورت گرفته، ضريب هوشي كودك از زمان بارداري مادر تا سن 2 يا حداكثر 3 سالگي شكل مي گيرد و در اين ميان تغذيه صحيح مادر قبل از بارداري و در طي آن، تغذيه كودك با شير مادر و تغذيه صحيح كودك تا سن دو سالگي به ترتيب زير در ضريب هوشي او مؤثر مي باشد:

1- كمبود آهن 9 درجه ضريب هوشي را كاهش مي دهد.

2- محروميت از شير مادر 8 درجه ضريب هوشي را كاهش مي دهد.

3- تولد با وزن كم 5 درجه ضريب هوشي را كاهش مي دهد.

همه موارد بالا تلفيقي است از تغذيه صحيح مادر و كودك . اگر مادر در دوران بارداري تغذيه كافي و مناسبي نداشته باشد، منجر به تولد كودك با وزن كم خواهد شد.

ضريب هوشي كودك از زمان بارداري مادر تا سن 2 يا حداكثر 3 سالگي شكل مي گيرد.
در جهان 2 ميليارد نفر از كمبود آهن رنج مي برند. پس لازم است مادران قبل از حاملگي و نيز حين حاملگي با انجام آزمايش لازم از ميزان آهن خود مطلع باشند و در صورت نياز قبل از حاملگي، فقر آهن خود را درمان نمايند.

در قدم بعدي بايد توجه شود كه كودك با شروع تغذيه تكميلي ، آهن كمكي دريافت كنند و چون معمولاً شربت ها و قطره هاي آهن موجود كمي بد مزه مي باشند، مادران به شربت هاي تجارتي مختلفي روي مي آورند، ولي غافل از اين كه هيچكدام از اين شربت هاي خوشمزه معمولاً نياز كودكشان را تأمين نمي كند. به نمونه هاي زير توجه فرماييد:

نياز روزانه كودك 400 واحد ويتامين D و 1500 واحد ويتامينA و 10 ميلي گرم آهن مي باشد. در صورتي كه :

1- شربت سانستول كه به صورت فراوان استفاده مي شود، فقط 100واحد ويتامين D و 1500 واحد ويتامين A داشته و هيچ گونه آهن قابل جذبي ندارد. پس واضح است كه به هيچ عنوان نياز فرزند شما را تأمين نمي كند، ولي شما مي توانيد با اضافه كردن 300 واحد ويتامين Dو 10 ميلي گرم آهن به آن از اين شربت به عنوان يك داروي با مزه خوب استفاده نماييد.

2- شربت فرو گلوبولين :كه معمولاً به جاي آهن استفاده مي شود. در5 سي سي از اين شربت، فقط 5 ميلي گرم آهن آن هم از نوع نامعلوم (قابل جذب يا غير قابل جذب) وجود دارد .

3- قطره MIM : فقط 200واحد ويتامين D داشته و 1000واحد ويتامين A(بيشتر از نياز ) و فقط 2 ميلي گرم آهن دارد (نياز كودك 10 ميلي گرم مي باشد).

و بقيه موارد كه گفته نمي شود. ولي قابل ذكر است كه بنده از اساتيد خود كه سابقه بيش از 50 سال طبابت دارند به عرض مي رسانم كه تا به حال هيچ دارويي ساخته نشده كه هم خوشمزه باشد و هم نيازهاي كودك را تأمين كند. پس مادران عزيز سعي كنند با هر ترفندي كه شده قطره آهن يا شربت آهن كودك را (حتي شده به زور) به كودك بخورانند و توجه كنند كه كاهش يا افزايش 9 درجه ضريب هوشي مي تواند زندگي كودك شما را متحول كند.

تغذيه صحيح مادر قبل از بارداري و در طي آن، تغذيه كودك با شير مادر و تغذيه صحيح كودك تا سن دو سالگي در ضريب هوشي او مؤثر مي باشند.
دادن شير مادر هم همانطور كه ديديد 8 درجه در ضريب هوشي مؤثر مي باشد. مادران بايد مواظب باشند به آساني و به دلايل عجيب و غريب كودك خود را از شير مادر و 8 درجه ضريب هوشي بي بهره نگذارند .

حتي ديده شده نوزاداني كه شير خشك مي خورند، در صورتي كه شير خشك را از دست مادر خود بخورند، ضريب هوشي بهتري نسبت به كودكاني دارند كه شيرشان را از دست افراد ديگري خورده اند .

حال دسته بندي افراد را بر اساس ضريب هوشي آنها برايتان مي گويم:

ضريب هوشي زير 75 ، معمولاً افراد كودن يا عقب مانده

ضريب هوشي بين 75 تا 90 ، افراد كند آموز

ضريب هوشي بين 90 تا 110 ، افراد معمولي

ضريب هوشي بين 110 تا 125 ،افراد باهوش

ضريب هوشي بين 125 تا 135 ،افراد تيزهوش و

ضريب هوشي بالاي 135 هم افراد نابغه مي باشند.

حالا محاسبه كنيد كه 22 درجه ضريب هوشي مذكور در بالا، چطور مي تواند يك فرد معمولي را تبديل به يك فرد تيز هوش كند.
     
  
صفحه  صفحه 27 از 62:  « پیشین  1  ...  26  27  28  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA