انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 30 از 62:  « پیشین  1  ...  29  30  31  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
سندرم انتقال خون قل به قل

سندرم انتقال خون قل به قل، نوعی بیماری نادر است که تنها در دوقلوهای همسان که در رحم مادر قرار دارند ایجاد می شود. در این بیماری، به یکی از قل ها خون بیشتری می رسد و در نتیجه بزرگ‌تر می شود و قل دیگر کوچک‌تر می ماند. در موارد شدید، حدود 60 تا 100 درصد جنین های مبتلا می میرند.

نوزادان دو قلو

تحقیقات نشان داده است که اگر سندروم انتقال خون قل به قل، در اوایل دوران بارداری یعنی قبل از هفته بیست و ششم اتفاق بیفتد، می تواند منجر به مرگ هر دو جنین شود و یا در صورت زنده ماندن جنین ها، منجر به معلولیت شدید هر دو خواهد شد.



اما اگر بعد از هفته 26 بارداری این مشکل رخ دهد، معمولا شانس زنده ماندن دو جنین افزایش می یابد و احتمال معلولیت آنها نیز کمتر می شود.



علل سندرم انتقال خون قل به قل

این سندرم زمانی اتفاق می افتد که خون از یک قل به سمت قل دیگر حرکت کند و قل دیگر، خون از دست بدهد. در این حالت، یکی از قل ها اهداکننده خون و دیگری دریافت کننده خون نامیده می شود. در نتیجه قل اهداکننده، با کمبود موادغذایی و خون برای رشد خود مواجه می شود و کوچک می ماند و قل دریافت کننده، خون زیادی دریافت می کند و رشد بیشتری خواهد داشت.
اندازه نابرابر دوقلوهای همسان با عنوان دوقلوهای ناسازگار نامیده می شود

علایم سندرم انتقال خون قل به قل

اگر در هنگام بارداری برای دوقلوها اتفاق رخ ندهد و سالم بمانند، از علایم زیر می توان به وجود این سندرم در دوقلوها پی برد.
سندرم انتقال خون قل به قل



قلی که دریافت کننده خون بوده و بزرگ تر از قل دیگر است، علایم زیر را دارد:

- قرمزی

- خون بیش از حد

- افزایش فشار خون

- ممکن است نارسایی قلبی داشته باشد.





راه های تشخیص سندرم انتقال خون قل به قل

اگر با انجام سونوگرافی در طی بارداری، این مشکل در جنین های مادر بارداری تشخیص داده شود، باید تحت مراقبت ویژه قرار بگیرد. اگر جنین های او سالم بمانند و به دنیا بیایند، آزمایش های زیر روی نوزادان انجام می گیرد:

- آزمایش لخته شدن خون

- آزمایش جهت تعیین تعادل الکترولیتی

- شمارش کامل سلول های خون

- رادیوگرافی از قفسه سینه



مراحل سندرم انتقال خون قل به قل

مرحله اول: مقدار کمی مایع آمنیوتیک (اولیگوهیدروآمنیوس) در اطراف قل اهداکننده و مقدار زیادی مایع آمنیوتیک در اطراف قل دریافت کننده وجود دارد (پلی هیدرآمنیوس). مایع آمنیوتیک ماده ای است که جنین را در کیسه جنین احاطه کرده است.



مرحله دوم: علاوه بر ویژگی های مرحله اول، پزشک با سونوگرافی قادر به تشخیص مثانه در قل اهداکننده نمی باشد.



مرحله سوم: در این مرحله علاوه بر ویژگی های مراحلی قبلی (مرحله 1 و 2)، جریان خون بند ناف دوقلوها غیرطبیعی به نظر می رسد.



مرحله چهارم: علاوه بر ویژگی های سه مرحله قبل، نوعی ورم در زیر پوست جنین دریافت کننده دیده می شود و به نظر می رسد که او دچار نارسایی قلبی شده باشد (هیدروپس جنینی).



مرحله پنجم: علاوه بر تمام ویژگی های چهار مرحله قبل، یکی از جنین ها می میرد. معمولا جنین اهداکننده زودتر می میرد، اما ممکن است این اتفاق برای قل دریافت کننده خون نیز ایجاد شود.


سندرم انتقال خون قل به قل

درمان سندروم انتقال خون قل به قل

1- درمان در دوران بارداری: به محض تشخیص این بیماری، با نظر پزشک متخصص زنان و زایمان و شرایط مادر و دو جنین، ممکن است نیاز به انجام آمنیوسنتزهای مکرر باشد.



البته گاهی اوقات، پزشک متخصص بر اساس وضعیت مادر و جنین ها، اقدام به جراحی لیرز می کند. با جراحی لیزر، جریان خون اضافی از یک قل به قل دیگر قطع می شود .



برخی از پرشکان به مادران بارداری که دچار این مشکل می شوند استراحت مطلق را توصیه می کنند و رژیم غذایی سرشار از پروتئین را برای آنها در نظر می گیرند. این رژیم غذایی بر روند این بیماری، تاثیر مثبت می گذارد .



2- درمان پس از تولد: اگر دو نوزاد، سالم به دنیا آمدند، درمان بستگی به علایم خاص نوزاد دارد، مثلا ممکن است نوزاد اهداکننده کم خونی داشته باشد و نوزاد دریافت کننده هم به علت داشتن مایعات بیش از حد ممکن است نیاز به تخلیه این مایع ها داشته باشد. هم چنین داروهایی برای درمان نارسایی قلبی در نوزاد دریافت کننده در نظر گرفته می شود.

تا مدتی باید این دو نوزاد تحت نظر پزشک در بیمارستان بستری شوند.
به مادران باردار، مخصوصا در بارداری چند قلویی توصیه می شود که چند بار در طی بارداری، سونوگرافی کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکلی آن را درمان کنند

عوارض روش های درمانی

در مورد استفاده از روش آمنیوسنتز برای تخلیه مایع آمنیوتیک از اطراف قل دریافت کننده باید گفت که این روش خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد و موفقیت عمل را برای زنده ماندن جنین ها کاهش می دهد، مخصوصا اگر در اوایل بارداری انجام گیرد.



در مورد روش لیزر درمانی نیز باید گفت، طی این روش رگ های خونی در اثر پرتوهای لیزر مسدود می شوند. آمارها نشان می دهد که طی این روش، 90 درصد احتمال دارد که حداقل یکی از دوقلوها سالم بماند و 70 درصد احتمال دارد، هر دو سالم بمانند.



هشدار

به مادران باردار، مخصوصا در بارداری چند قلوزایی توصیه می شود که چند بار در طی دوران بارداری، سونوگرافی کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکلی نسبت به درمان آن اقدام نمایند. تنها راه تشخیص زودرس بیماری انتقال خون قل به قل، سونوگرافی است.
     
  
زن

 
درمان سرطان سینه در طی بارداری

وقتی خانم بارداری متوجه می شود که دارای سرطان سینه است، باید نگرانی خود را کنترل کند تا اثر بدی بر روی بیماری اش و همچنین سلامت جنین داخل رحمش بر جای نگذارد.

بارداری

به محض تشخیص سرطان سینه در خانم باردار، باید درمان‌های مربوطه برای او آغاز شود. انتخاب نوع درمان بستگی به مرحله پیشرفت سرطان و ماه بارداری دارد.



حال روش های مختلف درمان سرطان سینه در زنان و تاثیرات هر یک از آنها را بر مادر باردار و سلامت جنین بررسی می کنیم.



روش های درمان سرطان سینه

1- عمل جراحی

جراحی معمولا اولین روش درمان سرطان سینه در مادر باردار می باشد. اشکال مختلف عمل جراحی برای این کار عبارتند از :

- ماستکتومی (mastectomy) کامل : در این عمل جراحی، تمام سینه مبتلا به سرطان به همراه برخی غدد لنفاوی زیر بغل برداشته می شود.

- ماستکتومی جزئی : در این عمل جراحی، بخشی از بافت سینه مبتلا به سرطان به همراه قسمتی از بافت سالم اطراف آن و برخی غدد لنفاوی زیر بغل برداشته می شود.

- لامپکتومی (lumpectomy) که طی آن تومور سرطانی، به همراه قسمتی از بافت سالم اطراف آن و برخی غدد لنفاوی زیر بغل برداشته می شود.



* تذکر:

این اعمال جراحی، خطرات کمی برای جنین دارند، اما به ماه بارداری (سن جنین) بستگی زیادی دارد. در برخی ماه های بارداری، بیهوشی مادر برای انجام عمل جراحی، برای جنین بسیار خطرناک است.

در این دوران خاص از بارداری، پزشکان متخصص باید بر اساس رشد تومور و میزان آسیب آن به مادر و همچنین در نظر گرفتن اثرات عمل جراحی بر روی جنین، تصمیم درستی اتخاذ کنند.



2- پرتو درمانی

زنانی که تحت عمل لامپکتومی قرار می گیرند، نسبت به کسانی که عمل ماستکتومی را انجام می دهند نیاز بیشتری به روش پرتودرمانی دارند تا از عود مجدد سرطان جلوگیری شود.

زنان باردار باید هنگام پرتو درمانی مراقب باشند که دوزهای بالایی از اشعه را دریافت نکنند که برای جنین بسیار خطرناک می باشد و حتی ممکن است منجر به سقط جنین شود.
مادران بارداری که مبتلا به سرطان سینه هستند، هرگز نباید روش پرتودرمانی را انجام دهند و حتی المقدور آن را به بعد از زایمان موکول کنند

3- شیمی درمانی

یک روش درمانی برای توقف سرطان، شیمی درمانی می باشد که با مصرف یک سری داروهای خاص باعث توقف سرطان و یا کشتن سلول های سرطانی می شود.

معمولا شیمی‌درمانی برای آن دسته از زنانی که در مراحل اولیه پس از عمل جراحی سرطان سینه هستند، انجام می گیرد.

هرگز در سه ماهه اول بارداری، شیمی درمانی برای زنان باردار توصیه نمی شود، زیرا سه ماهه نخست بارداری حساس‌ترین زمان بارداری است و جنین بسیار آسیب‌پذیر می باشد. در سه ماهه اول، بسیاری از اندام های جنین در حال شکل گیری می باشند و خطر سقط جنین بسیار بالاست.

آسیب ناشی از شیمی درمانی در سه ماهه دوم و سوم هنوز مشخص نیست، اما می تواند منجر به زایمان زودرس به همراه تولد نوزاد کم وزن شود.



4- هورمون درمانی

استفاده از روش هورمون درمانی در سرطان سینه، معمولا پس از عمل جراحی و یا در مراحل پیشرفته سرطان انجام می گیرد.

اگر چه تحقیقات جامع و کاملی در خصوص استفاده از این روش در زنان باردار انجام نگرفته است، اما طبق اطلاعات مرکز تحقیقات سرطان، مادرانی که از این روش در طول بارداری استفاده کرده اند، نوزادان سالمی به دنیا آورده اند. البته در برخی موارد هم نقص های صورت و جمجمه در هنگام تولد در برخی نوزادان مشاهده شده است.

لذا تا انجام تحقیقات بیشتر، به زنان باردار توصیه می شود از روش هورمون درمانی استفاده نکنند.



* تذکر:

بسته به شانس زنده ماندن مادر و میزان پیشرفت سرطان، معمولا به زنان باردار توصیه می شود که بعد از زایمان تحت درمان سرطان سینه قرار بگیرند تا فرزندشان سالم به دنیا بیاید.

البته اگر سرطان خیلی زود پیشرفت کند و بخواهد زندگی مادر را تهدید کند، پزشک تصمیم دیگری خواهد گرفت.
     
  
زن

 
بارداری مجدد پس از سقط جنین

سقط، به دفع جنین قبل از هفته بیستم بارداری، یا دفع جنین با وزن کمتر از 500 گرم گفته می‌شود که این مساله می‌تواند خود به خود اتفاق بیفتد، یا به دلایلی مثلا به دلیل حفظ جان مادر اقدام به این کار شود.

جنین انسان

می‌گویند از دست دادن فرزند، برای مادر یکی از دردناک‌ترین اتفاق‌ها در زندگی است، حتی اگر این فرزند، جنین چند هفته‌ای باشد نیز باز هم از دست دادنش برای مادر سخت است.



از آن گذشته، تصور تکرار سقط جنین در بارداری‌های بعدی، اضطرابی مضاعف برای یک خانم به همراه می‌آورد. بر این اساس برخی پزشکان توصیه می‌کنند که بارداری مجدد پس از سقط ، شش ماه تا یک سال به تعویق بیفتد، اما براساس نظری علمی‌تر که اگر سقط در سه ماهه اولیه بارداری رخ داده باشد و مادر با بیماری متابولیکی یا مشکل خاصی نیز روبه‌رو نباشد، بارداری بعدی با احتمال موفقیت بسیار زیاد، یعنی نزدیک به 80 درصد می‌تواند حتی زودتر از شش ماه اتفاق بیفتد.



خانم‌هایی که دچار نارسایی یا اختلال در ساختمان رحم می‌شوند، طی بارداری مجدد پس از سقط، نیاز به استراحت کامل دارند تا مراحل درمانی‌شان انجام شود، در غیر این صورت، استراحت مطلق می‌تواند عوارض بسیار خطرناکی چون لخته شدن خون در پاهای باردار، بروز دیابت و فشار خون ناشی از کم‌تحرکی را به همراه آورد.



آمارها نشان می‌دهد در حدود 15 درصد حاملگی‌های تشخیص داده شده، به سقط جنین ختم می‌شود.

بر این اساس، بیش از 80 درصد از سقط جنین‌ها در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد و درصد کمی بعد از هفته بیستم بارداری رخ می‌دهد. بیشتر جنین‌های سقط شده نیز پسر هستند.



اصلی‌ترین نشانه سقط جنین، خونریزی است، همچنین گرفتگی عضله یا پیچ زدن دل، دردهای شکمی، تب، ضعف، استفراغ و کمردرد می‌تواند از نشانه‌های دیگر سقط جنین تلقی شود.
اکثریت سقط‌ جنین ها در اوایل بارداری، یعنی سه ماهه اول اتفاق می‌افتد
دلایل سقط جنین

شایع‌ترین علت سقط، مشکلات جنین است که مشکل وراثتی و ژنتیکی است، اما وقتی پدر و مادر این جنین‌ها از نظر ژنتیکی بررسی می‌شوند، فقط درصد کمی از آنها مشکل دارند و این به معنای آن است که اختلال ژنتیکی جنین یک مساله اتفاقی بوده و امکان تکرار این مساله در حاملگی بعدی بسیار کم است.



از علل دیگر سقط سن پدر و مادر است و در این بین، سن مادر اهمیت بیشتری دارد. هر چه سن پدر و مادر بیشتر شود، احتمال سقط جنین نیز افزایش می‌یابد. خطر سقط جنین در مادر 20 ساله 12 درصد و در مادر بالای 40 سال تا 40 درصد افزایش می‌یابد.



اغلب سقط جنین‌هایی که در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد، به دلیل غیرطبیعی بودن کروموزوم‌های جنین است.



از دلایل دیگر سقط جنین، اختلال در سیر تکاملی جفت است.



از عوامل موثر دیگر در سقط، عفونت‌هاست، اگرچه در مورد اثر عفونت‌ها نظر قطعی وجود ندارد و حتی در مورد اثر بیماری‌هایی چون سرطان و سل بر سقط جنین نیز نمی‌توان نظر قطعی داد.



از علل دیگر بیماری‌هایی مثل کم‌کاری تیروئید است، بخصوص در مناطقی که کمبود ید در غذا وجود دارد.



همین طور بیماری دیابت به خصوص در موارد شدید می‌تواند موجب سقط شود.



بیماری سلیاک نیز از بیماری‌هایی است که موجب نازایی و سقط می‌شود.



بر خلاف تصور عموم، کمبودهای غذایی و حتی تهوع و استفراغ‌های شدید بارداری موجب سقط نمی‌شوند، اما مصرف سیگار و الکل و همین طور مصرف بیش از 5 فنجان قهوه در روز احتمال سقط را بالا می‌برد.
آلاینده‌های محیطی یعنی قرار گرفتن در معرض مقدار زیادی اشعه یا مواد سمی در محل کار، مشکلات هورمونی، اختلالات تیروئیدی و دیابت در بروز سقط جنین موثرند

اشعه ایکس که در رادیولوژی‌ها استفاده می‌شود در مقادیر زیاد منجر به سقط و آسیب به جنین می‌شود، اما در مقادیر بسیار کمی که برای کارهای تشخیصی انجام می‌شود موجب سقط نمی‌شود.



برخی سموم محیطی نیز موجب سقط می‌شوند، از جمله گازهای بیهوشی اگر به مدت طولانی استفاده شوند، برای پرسنل اتاق عمل خطرناک بوده و احتمال سقط را زیاد می‌کند.



انجام جراحی‌های بدون عارضه در مادر احتمال سقط را بیشتر نمی‌کند.

باز هم بر خلاف تصور عمومی، ضربه‌های ساده عامل سقط نیستند و فقط ضربه‌های بزرگ و شدید امکان سقط را افزایش می‌دهند.



از علل دیگر وجود اختلالات ساختمانی در رحم و دهانه آن است، مثلا فیبروم‌ها بر اساس محل قرارگیری‌شان منجر به سقط می‌شوند. همین طور چسبندگی‌های داخل رحمی که اغلب به دنبال سقط‌های خشن و آلوده رخ می‌دهد، می‌تواند منجر به سقط شود.



اختلالات ساختمانی مادرزادی رحم مثل رحم دو شاخ کمتر منجر به سقط می‌شود، اما مشکل نارسایی دهانه رحم که به دلیل دستکاری‌های رحمی در حاملگی‌های قبلی یا به صورت مادرزادی وجود دارد منجر به سقط در سه ماهه دوم یا زایمان زودرس می‌شود که تنها راه درمان آن دوختن دهانه رحم و استراحت در کل دوره بارداری است.



باز هم باردار می‌شوم؟

بسیاری از متخصصان زنان و زایمان به مادران باردار توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی خود از مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه غافل نشوند و مصرف برخی مواد همچون کافئین را طی بارداری به حداقل برسانند.



همچنین این متخصصان تاکید می‌کنند که یک خانم پیش از باردار شدن باید نسبت به درمان برخی بیماری‌ها مانند فیبروم‌ها که ممکن است در برخی موارد، در سقط جنین موثر باشد، اقدام کند.
بارداری مجدد پس از یک یا دو سقط، معمولا بدون بروز مشکل خاصی اتفاق می‌افتد و به تولد نوزاد سالم نیز منتهی می‌شود

اگر سقط جنین بیش از سه بار اتفاق بیفتد، باید دلایل و زمینه‌های موثر در آن مورد بررسی و درمان قرار بگیرد. با وجود این، یک خانم برای دور شدن از استرس ناشی از بارداری‌های ناموفق بعدی بهتر است پیش از بارداری مجدد به به نکات زیر توجه داشته باشد.



مهم‌ترین مساله‌ای که یک خانم پیش از بارداری نباید از نظر دور داشته باشد، این است که ارزیابی دقیقی از وضعیت سلامتش داشته باشد.



مصرف اسیدفولیک پیش از بارداری، کنترل دیابت، چربی و فشار خون و همچنین بیماری‌های تیروئیدی می‌تواند در بروز بارداری موفق پس از سقط بسیار موثر باشد.



متخصصان زنان برای کاهش اضطراب مادر طی بارداری مجدد، به وی اطمینان می‌دهند که اگر در هفته هشتم بارداری سونوگرافی انجام گردد و صدای قلب جنین شنیده شود، این به معنی آن است که همه چیز خوب پیش می‌رود و به احتمال بسیار زیاد، بارداری با موفقیت ادامه پیدا می‌کند.



همچنین یک مادر سالم نباید فراموش کند که نیازی به مراقبت‌های بیشتر در بارداری‌های پس از سقط وجود ندارد.
     
  
زن

 
چرا زنان باردار باید قرص اسیدفولیک بخورند؟

کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا، آنانسفالی و اوتیسم در کودک می شود.

مصرف مکمل در بارداری

یک مطالعه جدید نشان داد مادرانی که در دوران بارداری خود از اسیدفولیک کمتری ( چه از طریق غذاها و چه به شکل قرص) استفاده می کنند، احتمال اینکه فرزندی با اختلال اوتیسم به دنیا آورند، بیشتر است.



مادران باردار از ابتدای بارداری خود باید با مراجعه به پزشک متخصص زنان، مکمل اسیدفولیک را که برایشان تجویز می شود، مصرف کنند.



آنها باید حداقل 600 میکروگرم در روز اسید فولیک مصرف کنند تا احتمال به دنیا آوردن فرزند با اختلال اوتیسم و یا بیماری های دیگر در آنها کاهش یابد.



اوتیسم (Autism) نوعی اختلال رشدی است كه با رفتارهای ارتباطی و كلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می كند. این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.
ماه اول مهم ترین ماه بارداری می باشد، زیرا تمامی اختلالات عصبی مربوط به کمبود اسید فولیک در جنین، در طی ماه اول بارداری رخ می دهند

محققان در طی آزمایشی، مادرانی را که فرزند مبتلا به اوتیسم داشتند، با مادران سالم از نظر برنامه غذایی و استفاده از مکمل های غذایی، قبل و طی دوران بارداری مقایسه کردند.



آنها دریافتند که مادران فرزندان سالم، بیشتر از اسید فولیک و ویتامین ها (از طریق غذا یا مکمل های دارویی) استفاده کرده بودند و این تفاوت در ماه اول بارداری بسیار مشهود بوده است.
قرص اسید فولیک



از سال 1998 میلادی، اسید فولیک (فولات یا ویتامین ب9) به شکل مصنوعی از ویتامین های گروه B گرفته شده و در برخی کشورها به محصولات غلات آنها اضافه شد، زیرا تحقیقات حاکی از آن بود که خانم های باردار، فرزندانی با نقص در ستون فقرات و نخاع و مغز (نقص در سیستم عصبی) به دنیا می آورند که به دلیل کمبود اسید فولیک در برنامه غذایی این مادران می باشد.





با این وجود، ارتباط کمبود اسید فولیک در خانم باردار و ابتلای فرزند او به اختلال اوتیسم هنوز در هاله ای از ابهام وجود دارد و تا کنون به طور قطعی این موضوع اثبات نشده است .زیرا مطالعات دیگری نشان می دهد، با وجود اینکه کشوری مثل امریکا طرح غنی سازی غلات با اسیدفولیک را اجرا می کند (غلاتی مانند نان و برشتوک صبحانه و ...) چرا هنوز هم طیف وسیعی از کودکان مبتلا به اوتیسم در این کشور وجود دارد؟
کمبود اسید فولیک موجب عدم رشد مغز و ستون فقرات در دوران جنینی می شود

محققان پیشنهاد می کنند برای اثبات دقیق این موضوع این تحقیق باید روی افراد بیشتری انجام گیرد تا پس از بررسی دیگر موارد موثر بر اوتیسم، نتایج دقیق آن بررسی شود.



چه اختلالات دیگری در اثر کمبود اسید فولیک در دوران بارداری به وجود آید؟

اسپینا بیفیدا و آنانسفالی در اثر کمبود اسیدفولیک

1- مهم ترین اختلالی که در اثر کمبود اسید فولیک ایجاد می شود، اسپینا بیفیدا (spina bifida) نام دارد که در این اختلال ستون فقرات (ستون مهره ها) به طور کامل بسته نمی شود و نخاع از بین مهره ها بیرون می آید.



2- آنانسفالی (anencephaly) که در این اختلال، مغز کودک تشکیل نمی شود.



3- آنسفالوسل بیماری است که در آن بافت مغز از شکاف های جمجمه بیرون می زند.



همه این نقص ها در طی 28 روز اول بارداری رخ می دهد، معمولا قبل از اینکه فرد بداند باردار است. پس دادن اطلاعات لازم در این زمینه، به زنانی که از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمی کنند و یا قصد باردار شدن دارند و کلا تمامی زنان متاهل، بسیار مهم است و می تواند به میزان قابل توجهی جلوی تولد کودکان مبتلا به مشکلات عصبی را بگیرد.
     
  
زن

 
شانس بارداری بعد از سقط جنین چقدر است؟

اگر فردی بیش از دو سقط پشت سرهم داشته باشد (سقط جنین ها ی تکرارشده)، لزوما به معنای آن نیست که شانس حاملگی موفق را ندارد. بلکه ممکن است در دفعات بعدی بارداری، بچه سالمی به دنیا بیاورد.

بارداری

سقط جنین به از دست دادن جنین تا قبل از هفته بیستم بارداری اطلاق می شود. حدود 10 تا 15 درصد بارداری ها، به دلایل مختلفی دچار سقط می شوند. احتمال سقط جنین، معمولا در سه ماهه اول بارداری بسیار بالاست.



اگر فردی بیش از دو سقط پشت سرهم داشته باشد (سقط جنین ها ی تکرارشده)، لزوما به معنای آن نیست که شانس حاملگی موفق را ندارد. بلکه ممکن است در دفعات بعدی بارداری، بچه سالمی به دنیا بیاورد.



افرادی که سقط های مکرر دارند، آزمایش های مختلفی را برای تعیین علت سقط انجام می دهند. اما تحقیقاتی که انجام شده است نشان دهنده آن است که در حداقل نیمی از افرادی که سقط های مکرر دارند، علت خاصی یافت نمی شود. بنابراین محققان بر این باورند حتی افرادی که سقط های مکرر دارند، شانس بسیار بالایی برای بارداری موفق و به دنیا آوردن فرزند خود دارند.



با رعایت دستورالعمل های زیر می توانید پس از داشتن سقط های مکرر، شانس خود را برای بارداری موفق افزایش دهید :

1- ابتدا به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا آزمایش های لازم را برای شما تجویز کند. همه متخصصین زنان و زایمان پس از یک یا دو بار سقط، آزمایش هایی را جهت یافتن علت سقط به فرد می دهند و نتایج آنها را بررسی می کنند.



علل سقط های مکرر عبارتند از:

- ناهنجاری های ژنتیکی جنین

- عدم تعادل هورمونی

- بیماری های متابولیکی

- اختلالات رحمی

- بیماری های خود ایمنی

- اختلال لخته شدن خون به صورت ارثی

- سن مادر
اگر فرد حتی پس از دو و یا سه بار سقط مکرر، عامل اضطراب را در خود کنترل کند، می تواند شانس بارداری موفق را در حاملگی های بعدی داشته باشد

بیماری های مزمن از قبیل لوپوس، بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی، فشار خون بالا ، بیماری های تیروئید، عفونت رحم و سندرم تخمدان پلی کیستیک، خطر سقط های مکرر را افزایش می دهند.



2- اگر متخصص زنان با بررسی آزمون های مختلف، علت سقط های مکرر را دریافت، روش های درمانی را تجویز می کند که فرد باید با عمل به آنها سعی کند در حاملگی بعدی، بارداری ایمن و سالمی را داشته باشد و نوزاد سالمی را به دنیا آورد.



اضطراب فرد نقش مهمی در سقط های مکرر دارد. اگر فرد حتی پس از دو و یا سه بار سقط مکرر، عامل اضطراب را در خود کنترل کند، می تواند شانس بارداری موفق را در حاملگی های بعدی داشته باشد.



مصرف داروهای متعادل کننده هورمونی، رقیق کننده های خونی برای اختلالات خونی و تحت کنترل بودن افرادی که دچار بیماری های مزمن هستند، نیز در ایجاد بارداری موفق موثرند.



اگر برای سقط جنین علت خاصی یافت نشد، می توان با تحت نظر گرفتن فرد از سقط های احتمالی در آینده جلوگیری کرد. این افراد مخصوصا در سه ماهه اول بارداری، نیازمند مراقبت ویژه هستند تا هر گونه علل احتمالی سقط جنین حذف گردد.



3- فرد باید خود را از نظر سلامت جسمی و روحی، در حد مطلوب نگه دارد و بدن خود را برای بارداری دیگری آماده کند و قبل از اقدام به بارداری، خود را از نظر سلامتی چکاپ کامل کند و تحت نظر پزشک متخصص باشد.



به محض اینکه علایم بارداری در او مشاهده شد، خود را تحت نظر پزشک قرار دهد و از هر گونه عامل خطری مثل الکل، مواد مخدر، سیگار، نور مستقیم خورشید و ... خود را دور نگه دارد.



4- برای بهبود وضعیت روحی خود، قبل از اقدام به بارداری، به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند و سعی کند با رعایت نکات مهمی که آنها تجویز می کنند، روحیه خود را به بهترین وجه ممکن حفظ کند تا بارداری موفقی را در پیش رو داشته باشد.



بسیاری از افرادی که سقط های مکرر دارند، از نظر عاطفی و روانی بسیار شکننده و حساس می شوند. همسران این افراد باید با درک وضعیت جسمی و عاطفی و روانی آنها موقعیتی را برایشان فراهم کنند تا مسائل گذشته را فراموش کنند و با امید به آینده، بارداری موفقی را داشته باشند.
بسیاری از محققین بر این باورند که فردی که دچار سقط جنین شده است بهتر است مدتی صبر کند تا بتواند در آینده بارداری موفقی داشته باشد، زیرا مدتی طول می کشد تا رحم خود را بازسازی کند

چه زمانی می توان برای بارداری مجدد پس از سقط جنین اقدام کرد؟

بسیاری از محققین بر این باورند که فردی که دچار سقط جنین شده است بهتر است مدتی صبر کند تا بتواند در آینده بارداری موفقی داشته باشد، زیرا مدتی طول می کشد تا رحم خود را بازسازی کند و پوشش دیواره آن، قوی و سالم شود.

اگر فرد از شرایط روحی و جسمی خوبی برخوردار بود، می تواند پس از گذشت دو یا سه قاعدگی از سقط، اقدام به بارداری کند.



قبل از اقدام به بارداری مجدد به پزشک مراجعه کنید

پزشک با توجه به وضعیت شما می تواند، شما را به متخصصین مناسب مانند متخصص ژنتیک، زنان و داخلی ارجاع دهد تا مشکلات شما برای بارداری، به طور تخصصی مورد بحث و درمان قرار گیرند.



پزشک سئوالاتی از شما می پرسد، مانند : آیا تا به حال سابقه سقط داشته اید؟ سن شما چقدر است؟ آیا بیماری خاصی دارید که بارداری شما را تحت تاثیر قرار دهد (مثل دیابت)؟



چند پرسش رایج زنان در این رابطه

1- بعد از یک بار سقط جنین، آیا باید آزمایش هایی را برای کشف علت سقط انجام بدهم؟

جواب) معمولا بعد از یک بار سقط جنین، پزشکان انجام آزمایشی را توصیه نمی کنند، زیرا شانس بارداری موفق در فرد کم نشده است. البته این بستگی به تاریخچه پزشکی فرد دارد، مثلا برخی از سقط های دو ماهه دوم به دلیل اختلال در گردن رحم می باشد. اما در بسیاری از موارد، سقط های سه ماهه اول به دلیل ناهنجاری های کروموزومی می باشد که در حاملگی های بعدی رخ نمی دهد و حاملگی بعدی با موفقیت انجام می شود.



2- بعد از 7 هفته بارداری، ضربان جنین خوب بود و همه چیز خوب پیش می رفت، اما چهار هفته بعد با سقط جنین مواجه شدم. علت احتمالی چیست؟

جواب) در بسیاری از افراد، سقط جنین در سه ماهه اول به دلیل ناهنجاری های کروموزومی رخ می دهد. با انجام تست شمارش کروموزوم جنین می توان از این بابت مطمئن شد. متاسفانه خیلی از پزشکان این تست را به مادران نمی دهند، بنابراین اگر در سه ماهه اول سقط رخ دهد، علت قطعی آن را نمی توان فهمید.

در کل می توان گفت اگر فردی سابقه ابتلا به بیماری خاصی را نداشته باشد و هر گونه عوامل خارجی که منجر به سقط جنین می شوند مانند سیگار و الکل و ... را حذف کند، اگر در سه ماهه اول بارداری دچار سقط شود، ناهنجاری های کروموزومی را می توان علت شایع برای سقط او دانست و اگر در سه ماهه دوم دچار سقط شود، مشکلات دهانه رحم را می توان به عنوان علل مهم سقط او معرفی کرد.
     
  
زن

 
رنگ ‌کردن مو در بارداری ممنوع!

اگر شما هم جزو آن دسته خانم‌هایی هستید که دلتان نمی‌خواهد طی دوران بارداری موهایتان سفید به نظر برسد، باید بدانید در ارتباط با رنگ کردن موها و تاثیرات منفی ناشی از موادشیمیایی موجود در رنگ مو، نظرات علمی قطعی وجود ندارد.

رنگ ‌کردن مو در بارداری

دوران بارداری برای یک زن دوره شگفت‌انگیزی است؛ ماه‌هایی لبریز از حسی زیبا از جنس مادر شدن که با تردید و نگرانی‌های خاصی همراه است. این نگرانی‌ها حتی از زمان تصمیم‌گیری برای مادر شدن نیز در وجود یک زن شکل می‌گیرد و با رشد موجودی تازه در درون بدن وی، بزرگ‌تر می‌شود.



یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها در شروع بارداری، نگرانی از تغییراتی است که بارداری بر چهره ظاهری یک زن به جا می‌گذارد. به خصوص خانم‌هایی که در دهه سوم زندگی‌شان تصمیم به بارداری می‌گیرند، بیشتر نسبت به ظاهر شدن آثار ناشی از بارداری بر چهره خود حساسیت نشان می‌دهند.



اگر شما هم جزو آن دسته خانم‌هایی هستید که دلتان نمی‌خواهد طی دوران بارداری موهایتان سفید به نظر برسد، باید بدانید در ارتباط با رنگ کردن موها و تاثیرات منفی ناشی از موادشیمیایی موجود در رنگ مو، نظرات علمی قطعی وجود ندارد. چراکه درصد بسیار ناچیزی از مواد شیمیایی موجود در رنگ مو، در صورت تماس رنگ با کف سر وارد سیستم جریان خون می‌شود و می‌تواند از این طریق اثرات منفی بر جنین داشته باشد.



دکتر زهره نیکبخت، متخصص پوست و مو با تاکید بر ضرورت ساده‌زیستی خانم‌ها در دوران حساس بارداری می‌گوید:

از آنجا که سیستم دفاعی بدن و ترشحات هورمونی طی دوران بارداری، دستخوش تغییرات بسیاری می‌شود، احتمال بروز واکنش‌های آلرژی‌زا حتی نسبت به موادی که در گذشته حساسیت به آن وجود نداشته، مطرح است.
بهتر است رنگ، های‌لایت، مش و فر کردن موها تا پایان دوره 9 ماهه بارداری و به طور قطع، ‌طی سه ماهه ابتدایی این دوران صورت نگیرد

آسیب‌پذیری جنین طی سه ماهه اول بارداری

بسیاری از متخصصان زنان و زایمان توصیه می‌کنند رنگ کردن موها تا سه ماهه دوم بارداری به عقب بیفتد، اما این پزشکان راهکار دیگری را نیز به خانم‌ها پیشنهاد می‌کنند و آن «های‌لایت کردن یا مش کردن» موهاست که در آنها رنگ مو با کف سر تماس مستقیم ندارد، بلکه ساقه موها از کلاهی بیرون آمده و رنگ می‌شود. همچنین با بهره‌گیری از این روش‌ها، موهای سفید کمتر خود را نشان می‌دهد.



اما دکتر نیکبخت با تاکید بر این‌که موادشیمیایی موجود در رنگ مو حتی از ساقه موها نیز جذب می‌شود، می‌افزاید: نباید فراموش کنید پوست سر به آسانی مواد مختلف را جذب کرده و از خود عبور می‌دهد. بر این اساس امروزه تماس رنگ مو با کف سر حتی برای خانم‌هایی که باردار هم نیستند، به دلیل اثرات منفی ناشی از ترکیبات شیمیایی موجود در آن نفی می‌شود.



جالب است بدانید آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده، مواد شیمیایی موجود در رنگ مو باعث نقص جنینی می‌شود، البته این مساله وقتی پیش می‌آید که دفعات استفاده از رنگ زیاد باشد و پوست سر، زیاد در معرض رنگ شیمیایی قرار بگیرد، اما این مطالعات روی انسان به نتیجه قطعی نرسیده است.



تا کنون در محافل علمی دنیا، پاسخ قطعی و روشنی به عوارض رنگ مو روی جنین داده نشده است. به همین دلیل برخی پزشکان رنگ کردن موها را حتی در ابتدای بارداری نیز نفی نمی‌کنند، اما از آنجاکه در سه ماهه اول بارداری، تقسیمات اصلی سلولی و ایجاد شبکه‌های عصبی جنین شکل می‌گیرد، جذب هر نوع ماده و ترکیب شیمیایی می‌تواند اثرات بسیار مخربی بر جنین به جا گذارد. گرچه این آسیب‌پذیری طی 9 ماه بارداری به درجات کمتری نیز ادامه دارد و بهتر است تماس مادر با ترکیبات شیمیایی و آلرژی‌زا طی این دوران صورت نگیرد.



کسانی که زمینه آلرژیک دارند، ‌‌آسیب‌پذیرترند

پس در سه ماهه اول بارداری که زمان شکل‌گیری جنین و پیشرفت سلول‌های اولیه جنینی است و بیشترین آسیب‌پذیری برای جنین وجود دارد، باید از رنگ کردن مو خودداری شود و این کار را در صورت ضرورت به سه ماهه دوم یا سوم بارداری موکول کرد، اما به گفته دکتر نیکبخت مادرانی که زمینه‌های آلرژیک پوستی، تنفسی یا گوارشی دارند، باید بیشتر از دیگران، نسبت به انجام کارهای آرایشی و زیبایی پرخطر حساس باشند.
استفاده از رژلب‌های استانداردی که سرب ندارد، در دوران بارداری منعی نخواهد داشت

وی تاکید می‌کند: ما دقیقا نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که در بدن یک زن باردار چه واکنش‌های هورمونی و آلرژی ممکن است رخ دهد، برای همین واکنش‌های جدید و شدید در این دوران غیرمحتمل نخواهد بود. آن هم در شرایطی که یک زن باردار قادر به دریافت هر نوع درمان دارویی نیز نیست. در چنین شرایطی بهتر است یک خانم باردار خود را با خطر بروز آلرژی‌های جدید روبه‌رو نکند.


رژ لب

مصرف رژ لب برای بارداران ممنوع!

اغلب خانم‌ها علاقه زیادی به استفاده از لوازم آرایشی به خصوص رژ لب دارند. بی‌شک منع یک خانم در دوران بارداری به عدم استفاده از لوازم آرایشی چندان ساده نیست.



دکتر نیکبخت با تاکید بر استفاده از لوازم آرایشی و به خصوص رژلب‌های استاندارد و دارای تاییدیه وزارت بهداشت، بخصوص در دوران بارداری، می‌گوید: سرب موجود در رژلب‌های غیراستاندارد می‌تواند اثرات تخریبی زیادی بر سیستم عصبی جنین داشته باشد. پس استفاده از رژلب‌های استانداردی که سرب ندارد، در دوران بارداری منعی نخواهد داشت.



لازم است خانم‌های باردار، پیش از خواب آرایش خود را به طور کامل پاک کنند و مهم‌تر آن که، هرگز طی بارداری نه از لوازم آرایش جدید، بلکه از همان مارک‌های قبلی خود استفاده کنند.



اگر نخواهیم دچار اغراق شویم باید بگوییم بارداری به خودی خود زیباست و حیف است در طی این دوره کوتاه که در زندگی یک زن اتفاق می‌افتد، سلامتی موجودی که در حال شکل‌گیری است به مخاطره بیفتد.
     
  
زن

 
تهوع بارداری ناخوشایند است

تهوع دوران بارداری که به تهوع صبحگاهی معروف است، بر خلاف اسم آن می تواند در هر زمانی از روز رخ دهد. این تهوع با گرسنگی و خستگی شدیدتر می شود. تهوع صبحگاهی معمولا از هفته ششم بارداری شروع شده و اغلب تا هفته سیزدهم (پایان سه ماهه اول) ناپدید می‌شود.

تهوع دوران بارداری

تحقیقات اخیر نشان داده است، مادرانی که تهوع صبحگاهی را تجربه می کنند، نسبت به مادرانی که این علایم را ندارند، کمتر دچار سقط جنین می شوند.



علل تهوع بارداری

بعضی معتقدند که تغییرات شیمیایی و هورمونی در بدن باعث این حالت می شود، مثل افزایش ناگهانی هورمون پروژسترون و افزایش اسید معده.



همچنین محققان معتقدند که خستگی و استرس هم نقش اساسی در این زمینه دارد.



علت دیگر این مشکل را ساخت هورمون HCG در بدن می دانند (این هورمون همانی است که در خون یا ادرار اندازه گیری می شود). در هفته دوزادهم بارداری که این هورمون رو به کاهش می رود، احساس بهبودی در خانم باردار ایجاد می شود.



اگر همسرتان تهوع بارداری دارد...

شما باید به همسرتان کمک کنید تا اولا نگران این وضعیت نباشد و بداند که گذراست. در ثانی به او در کارهای خانه کمک کنید، به خصوص امور اولیه آشپزی مانند تهیه پیاز داغ، پختن گوشت و یا هر کاری که بوی آن برای همسرتان آزاردهنده است و موجب تهوع او می‌شود.

اگر همسر شما تهوع و استفراغ شدید دارد و هیچ چیزی نمی‌تواند بخورد یا بیاشامد و یا بسیار احساس ناراحتی می‌کند بهتر است با پزشک او تماس بگیرید و از او راهنمایی بخواهید.
در طول روز از چندین وعده غذایی به دفعات بیشتر، اما با حجم کمتر استفاده کنند تا مجبور شوید که در یک وعده زیاد غذا بخورید

نگران وضعیت جنین‌تان نباشید. او بسیار کوچک‌تر از آن است که نیازمند دریافت کالری خاصی باشد. از ذخایر بدن مادرش نیاز خود را رفع می‌کند و در اینجا از همه مهم‌تر حفظ آرامش شما و همسرتان هنگام مواجهه با این حالت است.

صبح که می‌خواهید به سر کار بروید کمی بیسکوییت خشک یا نان طعم‌دار خشک (بسته به ذایقه همسرتان) در کنار رخت‌خواب او قرار دهید تا بخورد. مصرف این مواد می‌توانند در کاهش تهوع صبحگاهی او موثر باشند.



وقتی که همسرتان در حال عق زدن‌های مکرر است، عضلات کتف و پشت او را ماساژ دهید، زیرا فشار ناشی از استفراغ و تهوع مکرر موجب گرفتگی و درد این عضلات می‌شود.

مدام غذاهایی با مقدار کم، اما به دفعات زیاد به همسرتان پیشنهاد دهید، حتی اگر مادر شما یا مادر همسرتان در کنار شما و به عنوان مراقب حضور دارند، سعی کنید رفتار شما نشان دهنده نقش پررنگی از حضور یک پدر باشد.



اگر تصور می‌کنید کاری از دست‌تان برنمی‌آید و بدون هیچ عکس‌العملی مشغول خواندن روزنامه یا تماشای تلویزیون می‌شوید، در اشتباه هستید. گفتن کلمات محبت‌آمیز که هیچ هزینه‌ای هم ندارد و حضور شما با اینکه دردی از علایم بارداری نمی‌کاهد، در افزایش روحیه همسرتان و سلامت او و جنین شما معجزه می‌کند.



این هفته‌هایی که سپری می‌کنید، دوران بسیار مهمی از تکامل جنین شماست و قرار گرفتن در معرض دود سیگار، مصرف داروهای مختلف چه گیاهی و چه شیمیایی، تغذیه غیراصولی و استرس می‌تواند سلامت او را تهدید کند.

وقتی می‌خواهید به همسرتان تذکر بدهید که مثلا نباید نوشابه بخورد و دوغ ارجحیت دارد، لحن کلام خود را کنترل کنید.

گاهی برای همسرتان شام مورد علاقه‌اش را بپزید و یا سفارش دهید.



خلاصه هفته‌ها و ماه‌هایی که در آن هستید، می‌توانند پر باشند از لحظات شیرین و محبت‌آمیزی که با پیگیری تکامل جنین و تماشای این روند در عکس‌های مختلف یا سایت‌های گوناگون همراه باشد.



راستی یادتان نرود که احتمال سقط جنین در سه ماهه اول بارداری بیشتر است. پس از همسرتان بخواهید در انجام کارهای منزل به ویژه جابه‌جایی اجسام سنگین، خم و راست شدن مکرر در حین پذیرایی از مهمانان و... روی کمک شما حساب کند.
مقداری بیسکویت ساده و خشک و نمکی (مثل ترد) کنار رختخواب خود بگذارید و بعد از بیدار شدن و قبل از برخاستن، مقداری از آن را بخورید

توصیه هایی برای کاهش تهوع بارداری

- مقداری بیسکویت ساده و خشک و نمکی (مثل ترد) کنار رختخواب خود بگذارید و بعد از بیدار شدن و قبل از برخاستن، مقداری از آن را بخورید و تا یک ربع ساعت از جایتان بلند نشوید.

- در طول روز از چندین وعده غذایی به دفعات بیشتر، اما با حجم کمتر استفاده کنند تا مجبور شوید که در یک وعده زیاد غذا بخورید. برای این منظور نباید زیاد گرسنه بمانید یا زیاد معده خود را پر کنید.

- بهتر است به جای مصرف غذاهای چرب و ادویه دار از غذاهای ساده و سبک مصرف کنند.

- باید از خوردن غذاهایی که از بوی آنها احساس بدی دارید و حالت تهوع به شما دست می‌دهد، پرهیز کنید. همچنین توصیه می‌شود از کربوهیدرات هایی مثل برنج سفید یا یک سیب زمینی پخته ساده استفاده نمایید.

- از غذاهای چرب یا سرخ کرده پرهیز کنید.

- حتماً مقادیر زیادی مایعات بنوشید.

- نوشیدنی های گیاهی حاوی زنجبیل یا نعناع نیز ممکن است مفید واقع شوند.

- ممکن است استفاده از باندهای مخصوص بیماری ناشی از حرکت (تهوع ماشین گرفتگی) که بر روی نواحی خاصی در مچ دست بسته می شوند، مفید باشد.

- به آرامی از جا برخیزید و بلافاصله بعد از غذا خوردن نخوابید.

- از بوهای تند پرهیز کنید.

- نوشیدنی را حین غذا خوردن استفاده نکنید (نیم ساعت قبل یا نیم ساعت بعد).

- غذای سرد به علت بوی کمتر مناسبتر از غذای داغ است.

- تهویه آشپز خانه را اثر اوقات روشن بگذارید.

- هنگام احساس تهوع روی یک صندلی نشسته و کمر خود را خم کنید، طوری که سرتان بین پاها قرار گیرد. این وضعیت در رفع حالت تهوع کمک می کند.
     
  
زن

 
افزایش فشار خون به علت بارداری

اگر بعد از هفته بیستم بارداری دچار افزایش فشار خون شدید، ولی پروتئین در ادرار وجود نداشت، تشخیص عبارتست از "افزایش فشار خون در بارداری" که گاهی به نام "افزایش فشار خون به علت بارداری" خوانده می شود.

افزایش فشار خون بارداری

خانم هایـی که بـعد از طـی نیمه اول بـارداری دچار افزایـش فشار خون می شوند و در ادرار پروتئین دارند، دچار اختلال پیچیده ای هستند که پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی نامیده می شود.



کسانی که قبل از بارداری دارای فشار خون هستند و یا قبل از هفته بیستم بارداری به آن مبتلا می شوند، دچار اختلالی هستند که فشار خون مزمن نامیده می شود.



معمولاً افزایش فشار خون عبارتست از فشار 140 روی 90 یا بیشتر، حتی اگر یکی از این دو عدد افزایش یابد.

این اختلال معمولاً هیچ علامت قابل توجهی ندارد، مگر آنکه خیلی بالا رود.



افزایش فشار خون در بارداری چه تأثیری بر سلامت مادر و جنین دارد؟

این امر بستگی به آن دارد که هنگام ابتلا به افزایش فشار خون، چند ماه از بارداری گذشته است و فشار خون به چه میزان بالا می رود. هر چه فشار خون بالاتر باشد و هر چه زودتر شروع شود، خطر بیشتر است. خوشبختانه اکثر خانم هایی که دچار افزایش فشار خون در دوران بارداری می شوند، به نوع خفیف آن مبتلا می گردند و تا نزدیک به اواخر دوران بارداری، یعنی هفته 37 این مشکل بوجود نمی آید. اگر شما نیز در این گروه قرار دارید، هنوز هم کمی خطر وجود دارد و ممکن است پزشک شما، زایمان را القا کند و یا با سزارین جنین را بدنیا آورد، ولی به غیر از آن، شما و نوزادتان در معرض خطری بیش از آنچه با یک فشار خون طبیعی وجود دارد، نیستید.

با این حال از هر چهار خانم مبتلا به افزایش فشار خون، یک نفر در دوران بارداری، طی زایمان و یا بلافاصله بعد از آن مبتلا به پره اکلامپسی می شود. خطر ایجاد پره اکلامپسی در شرایطی که افزایش فشار خون قبل از هفته 30 ایجاد شده باشد دو برابر است.

ابتلا به افزایش فشار خون بارداری خطرات دیگری نیز به دنبال دارد از قبیل: عقب افتادن رشد جنین در داخل رحم، زایمان زودرس، پاره شدن جفت، و مرده زایی. به همین دلیل، پزشک یا ماما از شما و جنین، مراقبت کامل به عمل خواهد آورد.
اگر علائم پره اکلامپسی و یا علائم پارگی جفت در شما ایجاد شود، باید فوراً مورد معاینه قرار گیرید

چگونه می توان افزایش فشار خون بارداری را کنترل کرد؟

از آنجایی که پرفشاری خون بر گردش خون جفت تأثیر می گذارد، هنگام تشخیص چنین علامتی، پزشک یا ماما درخواست سونوگرافی می کند تا از رشد کافی جنین و میزان کافی مایع آمنیوتیک اطمینان حاصل کند. ممکن است یک سری آزمایشات بیوفیزیکی (BBP) نیز برای شما درخواست شود تا از سلامت جنین اطمینان حاصل گردد و در بعضی از موارد خاص درخواست سونوگرافی با داپلر می شود تا جریان خون جنین کنترل گردد.

پزشک یا ماما ممکن است یک سری آزمایشات خون نیز درخواست کند و از شما بخواهد که ادرار 24 ساعته خود را جمع آوری کنید تا از نظر وجود پروتئین بررسی شود (این آزمایش از آزمایش ادرار با نوارهای مخصوصی که هنگام مراجعه برای مراقبت های دوران بارداری انجام می شود، دقیق تر است).

این آزمایشات به پزشک کمک می کند تا در صورت وجود پره اکلامپسی آن را تشخیص دهد و هر نوع تغییر دیگر در وضعیت شما را در آینده تحت نظر قرار دهد. علاوه بر این ارزیابی اولیه، رسیدگی به افزایش فشار خون بستگی به میزان فشار خون و وضعیت جنین و نیز مدتی که از بارداری شما گذشته است، خواهد داشت.



افزایش خفیف فشار خون در بارداری

اگر در هفته 37 بارداری یا دیرتر به افزایش مختصر فشار خون مبتلا شده‌اید، احتمالاً پزشک زایمان شما را القا خواهد کرد و یا در صورتی که جنین نتواند مراحل زایمان را تحمل کند و یا به علل دیگری زایمان طبیعی برای شما غیر ممکن باشد، جنین را با سزارین بدنیا خواهد آورد.

اگر هنوز به هفته 37 بارداری نرسیده‌اید، ولی افزایش فشار خون خفیف است، ممکن است به مدت چند هفته در بیمارستان بستری شوید تا تحت نظر قرار گیرید. پس از آن اگر وضع شما و جنین مناسب بود، ممکن است مرخص شوید تا زندگی روزمره را از سر گیرید و یا تا مدتی در منزل در حال استراحت مطلق باشید.



باید فواصل معاینات توسط پزشک را کوتاه تر کنید تا فشارخون، وجود پروتئین در ادرار و هر گونه تغییر در وضعیت سلامتی شما زود به زود کنترل شود. می‌توان وضع جنین را با اندازه‌گیری هفتگی و یا هر دو هفته یکبار BPP و تست‌های non stress از نزدیک کنترل کرد. با انجام تقریبا هر سه هفته یکبار سونوگرافی نیز می‌توان رشد جنین را زیر نظر داشت.



به علاوه ممکن است پزشک یا ماما از شما بخواهد تا حرکات جنین را در هر روز بشمارید. این روش برای کنترل سلامت جنین در فواصل معاینات پیش از زایمان بسیار عمل مناسبی است. در صورتی‌که متوجه شدید تعداد حرکات کمتر از قبـل شده اسـت، بلافاصـله به پزشک خود اطـلاع دهیـد.



اگر علائم پره اکلامپسی (ورم، افزایش ناگهانی وزن، سردرد مداوم یا شدید، تغییرات دید، درد بالای شکم و یا حساسیت آن ناحیه و یا تهوع و استفراغ) و یا علائم پارگی جفت (لکه بینی یا خونریزی از واژن یا درد و حساس شدن رحم در لمس) در شما ایجاد شود، باید فوراً مورد معاینه قرار گیرید.

اگر شما یا جنین در معرض خطر جدی قرار گیرید، احتمالاً در بیمارستان بستری خواهید شد و هر چه زودتر باید جنین به دنیا آید.
اگر قبل از بارداری فشار خون خود را کنترل نکرده‌اید و اولین معاینه دوران بارداری در اواخر سه ماهه اول صورت گرفته است، ممکن است تا اواخر دوران بارداری متوجه افزایش فشارخون نشوید

افزایش شدید فشار خون در بارداری

اگر فشارخون شما شدیداً افزایش یافته است (160 روی 110 یا بیشتر) تحت درمان دارویی قرار خواهید گرفت تا فشارخون پایین آید و تا زمان تولد نوزاد در بیمارستان بستری خواهید شد.

اگر در هفته 34 بارداری یا بعد از آن قرار داشته باشید، زایمان را القا خواهند کرد و یا جنین را با سزارین به دنیا خواهند آورد. اگر هنوز به هفته 34 بارداری نرسیده‌اید، به شما کورتیکواستروئید تجویز خواهد شد تا تکامل ریه‌ها و سایر اعضای بدن جنین تسریع گردد.

اگر وضعیت شما رو به وخامت می رود و یا وزن جنین اضافه نمی شود، احتمالاً زایمان القا خواهد شد و یا با کمک سزارین جنین بدنیا خواهد آمد، حتی اگر هنوز نارس باشد. اگر زایمان فوری لازم نباشد شما را در بیمارستان بستری خواهند کرد تا هم خودتان و هم جنین تحت نظر باشید و در عین حال، جنین فرصت بیشتری برای تکامل خواهد داشت.



آیا بعد از زایمان فشارخون به حد طبیعی می‌رسد؟

بعد از زایمان، فشارخون شما دقیقا کنترل خواهد شد و پزشک یا ماما، به دقت شما را از نظر وخامت فشار خون و یا بروز پره اکلامپسی تحت نظر خواهد گرفت.

در صورتی که علائم پره اکلامپسی را در خود مشاهده کردید، خواه در منزل هستید و یا در بیمارستان، حتماً به او اطلاع دهید. به احتمال قوی یک هفته پس از زایمان فشارخون شما به حد طبیعی می‌رسد.



با این حال، در بعضی از خانم‌ها، فشارخون همچنان بالا باقی خواهد ماند. این بدان معناست که شما احتمالا همواره مبتلا به پرفشاری خون بوده‌اید، ولی از آن بی خبر بوده‌اید. بارداری معمولاً باعث می شود که فشارخون در پایان سه ماهه اول و در طول سه ماهه دوم پایین برود، بنابراین فشار خون مزمن بطور موقت مخفی می شود.



اگر قبل از بارداری فشار خون خود را کنترل نکرده‌اید و اولین معاینه دوران بارداری در اواخر سه ماهه اول صورت گرفته است، ممکن است تا اواخر دوران بارداری متوجه افزایش فشارخون نشوید.
     
  
زن

 
بارداری در زنان مبتلا به ام‌اس

حاملگی، زایمان و میزان بروز عوارض در نوزاد خانم مبتلا به ام‌اس (MS) هیچ تفاوتی با افراد طبیعی ندارد.

بارداری

تا کنون هیچگونه شواهدی دال بر این که ام‌اس باعث اختلال در باروری شود وجود ندارد. همچنین میزان بروز سقط های خودبخودی و تولد جنین مرده، مثل افراد سالم می باشد.



خوشبختانه با انجام مطالعات وسیع ثابت شده است که باور غلط گذشته مبنی بر اینکه حاملگی باعث بدتر شدن بیماری ام اس می شود، اصلاً صحت ندارد. حتی اخیرا مطرح شده است که حاملگی با سیر بهتر بیماری در آینده مرتبط است. حتی در مواردی هم دیده شده، ورود نوزاد به زندگی مادر موجب فروکش یافتن ام اس شده است.



شاید شما هم دیده باشید، بعضی مادران که بچه کوچک دارند کمتر بیمار می شوند. البته همیشه اینطور نیست. پس این تصمیمی است که شما و شوهرتان توأما باید بگیرید و اگر صلاح می دانید با دیگران هم مشورت کنید، ولی باید تصمیم نهایی را خودتان بگیرید.
باید بدانید به طور کلی بارداری تاثیری در افزایش حملات بیماری ام اس ندارد

بیماری ام اس زنانی که در محیطی کاملا امن، آرام و به دور از هر گونه هیجان و استرس، باردار شده‌اند به میزان قابل ملاحظه‌ای کند شده است. دلیل اصلی افزایش این حملات استرس‌ها و افسردگی‌های پس از زایمان است.



تاثیر داروی ام اس در سقط جنین

تحقیقات نشان می دهد زنان بارداری که تحت درمان با اینترفرون بتا (دارویی که برای مبارزه با ام اس به کار می رود) قرار دارند، با افزایش احتمال سقط یا تولد فرزندی با وزن کم، مواجه هستند.

به گفته سرپرست این تحقیق، زنانی که حین دریافت اینترفرون بتا، باردار می شوند، نباید جنین را سقط کنند، بلکه ترجیحا باید دارو را تا زمان وضع حمل قطع کنند.



توصیه هایی به زنان ام اسی که قصد باردار شدن دارند

- خانم هایی که قصد باردار شدن دارند، نباید از داروهای تعدیل کننده سیر بیماری مثل آوونکس، ربیف، بتافرون و کوپاکسون استفاده کنند. همچنین مردان و زنانی که قصد بچه دار شدن دارند نباید از داروهای سرکوب کننده ایمنی مثل نوانترون استفاده کنند. اکثر پزشکان توصیه می کنند که این داروها باید یک ماه یا یک سیکل قبل از بارور شدن قطع شود، زیرا عوارض سوء بر روی جنین خواهند داشت.

- داروهای شیمی درمانی مثل ایموران (آزاتیوپیرین) یا متوتروکسات باید حداقل به مدت یک ماه قبل از بارور شدن در خانم و همسر او قطع شود. افرادی که تحت درمان با این داروها می باشند، حتما باید از روش مناسب جلوگیری استفاده کنند.

- اگر بیماری ام اس فعال است و بیمار قصد باردارشدن دارد، باید ابتدا بیماری او کنترل شود و سپس داروها را جهت باردار شدن قطع کند.

- در صورت باردار شدن، حتما پزشک متخصص زنان خود را در جریان بیماری خود قرار دهید.

- به نظر می رسد که حاملگی اثر محافظت کننده بر بیماری ام اس دارد، زیرا حاملگی باعث تغییراتی در سیستم ایمنی می شود.

- تعداد موارد عود یا حملات بیماری به خصوص در سه ماهه دوم و سوم حاملگی کاهش می یابد.

- در صورت بروز حمله ام اس در حین بارداری، استفاده از استروئیدها (کورتون) به خصوص بعد از سه ماه اول بلامانع است. البته این مساله باید طبق نظر متخصص زنان، نورولوژیست و متخصص اطفال صورت گیرد.

- ممکن است برخی علایم بیماری ام اس مثل خستگی، اختلالات مثانه و روده، به خصوص در سه ماهه سوم بارداری تشدید شود. بیماران باید توجه کنند که علیرغم مشکلات ادراری از مایعات فراوان استفاده کنند.

- در ماه های آخر بارداری به علت افزایش وزن، ممکن است مشکلات تعادل و راه رفتن بیمار بارزتر شود. برخی بیماران ترجیح می دهند در این زمان، از عصا یا ویلچر استفاده کنند.
احتمال عفونت ادراری در خانم های باردار مبتلا به ام اس بیشتر است. برخی پزشکان، ماهانه بیماران خود را از این نظر بررسی می کنند

- با توجه به این که اکثر خانم هایی که باردار می شوند، در مراحل اولیه بیماری ام اس هستند، بعید است که اختلالات آنها به حدی باشد که شروع زایمان و انقباضات رحمی خود را حس نکنند.

- زنانی که مبتلا به فلج پاها یا هر چهار اندام هستند، در معرض خطر زایمان زودرس هستند.

- به زنان مبتلابه ام اس، باید آگاهی لازم در مورد افزایش میزان عفونت های ادراری، یبوست، تشدید خستگی و مشکلات حرکتی در طی حاملگی داده شود.

- زایمان در خانم های مبتلا به ام اس با افراد دیگر تفاوت چندانی ندارد.



شیردهی در زنان مبتلا به ام اس

مادران مبتلا به «ام اس»، شیردهی به کودک خود را قطع نکنند.

در حالی که مادران مبتلا به ام اس، از شیر دادن به نوزادشان خودداری می‌کنند، پزشکان اعلام کردند که شیر دادن، احتمال برگشت بیماری ام اس را در این افراد کاهش می‌دهد.

زنان مبتلا به ام اس که بدون استفاده از هیچ نوع دارو، حداقل تا دو ماه بعد از تولد نوزادان شیردهی می‌کنند، نسبت به بیمارانی که از شیردهی خودداری می‌کنند، حداقل تا یک سال بعد، احتمال برگشت بیماری کاهش می‌یابد.

استفاده از هر گونه دارویی در حین دوران شیردهی، باید با نظر متخصص اطفال و نورولوژیست باشد.
     
  
زن

 
آکواژیمناستیک، بهترین ورزش بارداری

واژه آکواژیمناستیک به معنای انجام حرکات و نرمش های ویژه در آب می باشد.

ورزش در آب در بارداری

آکوا ژیمناستیک از دیرباز در تمام کشورهای پیشرفته مورد توجه و استقبال قرار گرفته و نتایج خوبی را به همراه داشته است.



آکوا ژیمناستیک بخشی از مامایی غیرزایشگاهی است که به صورت تخصصی، زنان باردار تا زمان زایمانشان توسط ماما با آموزش های ویژه، همچون نرمش های استاندارد در آب گرم و تکنیک های تنفسی آن را فرا می گیرند.



آکواژیمناستیک نیازی به شناکردن ندارد.



آکواژیمناستیک بهترین ورزش دوران بارداری است، زیرا مادر در آب احساس سبکی کرده و فشار و کشش کمتری به بدنش وارد می شود.



از این رو امکانات بهره‌گیری از این شیوه می‌تواند نگرانی ها و ترس های دوران بارداری را برطرف کند و به زایمان طبیعی بدون درد کمک نماید.



آکواژیمناستیک یا آکواتراپی زنان باردار، بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری تا زایمان است که همراه با آموزش های ویژه این دوران در کنار نرمش‌های ویژه و استاندارد در آب گرم می باشد.



هدف از این حركات ورزشی، ارتقای کیفیت زندگی زنان باردار، حفظ مراحل فیزیولوژیک بارداری و همچنین کمک به انجام زایمان طبیعی و آسان است.
آکواژیمناستیک می‌تواند دوران بارداری را برای زنان به دورانی عاری از اضطراب و نگرانی تبدیل کند و به زایمان طبیعی بدون درد کمک نماید

اغلب زنانی که در طی دوران بارداری از آکواژیمناستیک بهره می برند، علاوه بر این که عملکرد قلب و ریه آنان بهبود می یابد، از آمادگی جسمانی بهتری نیز برخوردار شده، زایمانی خوشایند، آسان و طبیعی خواهند داشت و با خاطره ای خوش، تولد نوزاد خود را جشن می گیرند.



مزایای آکواژیمناستیک در بارداری

1- این شیوه از آرتروز کمر و گردن، دیسک کمر و گردن، اضافه وزن غیرضروری، واریس پا و گرفتگی‌های عضلانی پیشگیری می‌کند.



2- اختلالات گوارشی به ویژه یبوست‌های دوران بارداری و عوارض ناشی از آن مثل شقاق، افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان، و نیز دردهای کاذب ناشی از اضطراب با این روش برطرف می‌شود.



3- تقویت ماهیچه‌های نگهدارنده ستون فقرات به ویژه ماهیچه‌های لگنی و آماده شدن لگن برای یک زایمان حتی‌الامکان طبیعی، آب شدن تدریجی چربی های اضافی بدن و به دست آوردن روحیه‌ای مناسب و با نشاط از جمله فواید نرمش در آب گرم استخر است.



4- این شیوه امکان پیشگیری و درمان تهوع صبحگاهی (ویار)، بدون استفاده از دارو و با روشی بسیار ساده ولی موثر را فراهم می‌کند.



5- از ایجاد ترک های پوستی به نام استریا که در اثر افزایش وزن و بزرگ شدن شکم، سینه و ران ها رخ می‌دهد، جلوگیری می‌کند.
     
  
صفحه  صفحه 30 از 62:  « پیشین  1  ...  29  30  31  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA