ارسالها: 12930
#341
Posted: 10 Jan 2014 19:01
سرما و افزایش ابتلا به کاوازاکی در کودکان در ایران
مریم رسولی، مدیر گروه کودکان و مراقبتهای ویژه نوزادان دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی با اشاره به مشاهده مواردی از ابتلا به بیماری کاوازاکی در کودکان زیر پنج سال امروز سهشنبه ۱۷ دیماه اعلام کرد: "این بیماری علت شناخته شدهای ندارد اما مشخص است این بیماری به دنبال عفونت ویروسی اخیر در کودکان بروز کرده است."
به گزارش خبرگزاری مهر، خانم رسولی گفته که با تشخیص زودهنگام، درمان تزریق تک دوز دارویی به نام IVIG (ایمونوگلوبین داخل وریدی، که تقویت کننده سیستم ایمنی است) میتواند مشکلات عروق کرونری و طول دوره بیماری را کاهش میدهد.
مدیر گروه کودکان و مراقبتهای ویژه نوزادان دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه استفاده از آسپیرین درمان دیگری غیر از تزریق IVIG است،عنوان کرد که پرستاران باید پس از ترخیص بیمار آموزشهایی را برای والدین کودک داشته باشند و وضعیت بیمار پس از ترخیص پیگیری شود.
به گفته پزشکان این بیماری باعث التهاب عروق شده و ارگان های زیادی در بدن مانند پوست، مخاط، غدد لنفاوی، دیواره رگها و قلب در این بیماری درگیر می شوند.
علایم بیماری کاوازاکی
تب بالا که با استامینوفن و بروفن کاهش پیدا نمیکند
مدت تب دو هفته است و کودک در این دوران بی قرار است
ایجاد قرمزی در چشمها بدون ترشح
قرمزی مخاط دهان و ترک لبها
تورم غدد لنفاوری در یک طرف گردن که دردناک نیست
براساس گزارش وبلاگ تخصصی پرستاری کودک، التهاب عروق در بیماری کاوازاکی موجب آنوریسم در عروق قلب (کرونر قلب) می شود. ایجاد آنوریسم می تواند باعث سکته قلبی حتی در کودکان شود.بیقراری کودک ممکن است تا ۲ ماه ادامه داشته باشد و احتمال عود این بیماری هم وجود دارد.
برخی از پزشکان معتقدند هر ساله با افزایش سرما و آلودگی هوا در ایران که موجب بیماریهای مختلف میشود، این بیماری نیز در میان کودکان به چشم میخورد.
رضا شیاری، فوق تخصص رماتیسم کودکان در نشست خبری کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان در بیمارستان مفید سال گذشته گفته بود: " عفونت ویروسی در فصول سرد باعث تغییراتی در سیستم ایمنی میشود. بیماری کاوازاکی در بین کودکان ایرانی بسیار شایع است هفتهای ۳ تا ۴ بیماری به دلیل ابتلا به این بیماری بستری میشود. این بیماری عروق قلبی را درگیر میکند و چنانچه درمان نشود عروق کرونر قلب آسیب میبیند."
بیماری کاوازاکی نخستین بار در سال ۱۹۶۷ در ژاپن گزارش شد و در حال حاضر نیز در ژاپن بیشترین شیوع را دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#342
Posted: 12 Jan 2014 00:40
راهی جدید برای درمان رماتیسم
یک گروه از محققان بین المللی بیش از 40 نقطه جدید در دی ان ای انسان را کشف کرده اند که باعث افزایش خطر رماتیسم مفاصل می شود.
این بزرگترین تحقیق ژنتیکی است که تا کنون در این زمینه انجام شده است.
این کشف تازه با مقایسه دی انی ای حدود 30 هزار بیمار مبتلا به رماتیسم مفصل یا آرتروز روماتوید، با افراد سالم به دست آمده. بر اساس نتیجه این تحقیق که در نشریه نیچر منتشر شده، محققان 42 نقطه آسیب دیده یا اس ان پی را در دی ان ای بیماران پیدا کرده اند که با رماتیسم مفصلی آنها در ارتباط بوده .
محققان با مشخص کردن موقعیت دقیق ژن ها، و جایگاه کروموزم ها در هر خاصه ژنتیکی، نقشه ای را مشخص کرده اند که عملا می تواند راهنمای ریسک ژنتیکی برای ابتلا به بیماری رماتیسم مفصلی باشد.
آنها امیدوارند بتوانند داروهایی پیدا کنند که مستقیما این ایرادهای ژنتیکی در دی ان ای افراد را هدف بگیرد. با این کار می توانند هم خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهند و حتی امید آن هست که به درمان قطعی این بیماری برسند.
سرپرست گروه تحقیق، پروفسور رابرت پلنج از دانشکده پزشکی هاروارد، می گوید نتایج این تحقیق این فرصت را فراهم می کند که داروهایی کلیدی برای بهبود بیماری های پیچیده یا حتی درمان آنها تولید شود.
با این همه هستند کسانی که معتقدند نشانه چندانی مبنی بر این که ساکت کردن این آسیب دیدگی های ژنتیکی با دارو به از بین رفتن نشانه های بیماری منجر می شود وجود ندارد.
پروفسور پلنج اما امیدوار است و می گوید رویکرد مطرح در این مطالعه توانایی توانایی پتانسیل بسیار بالایی دارد که می تواند برای شناسایی داروهایی مفید جهت همه بیماری های پیچیده و نه تنها رماتیسم مفصلی استفاده شود. بیماری هایی مثل دیابت، آلزایمر و بیماری های قلبی عروقی.
پروفسور جین ورتینگتون از مرکز مطالعات ژنتیک منچستر می گوید از آنجا که اس ان پی های به دست آمده در بررسی بیماران مبتلا به رماتیسم مفصلی ، در بیماران مبتلا به نوعی سرطان خون نیز دیده شده، این تحقیق نشان می دهد داروهایی که برای درمان سرطان به کار می روند می توانند برای درمان رمایتسم مفصلی هم مفید باشند و باید هر چه زودتر آزمایش این داروها را شروع کرد.
رماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن التهابی است که می تواند در اندام ها و بافت های مختلف بدن پدیدار شود اما اساس به مفاصل حمله می کند. این بیماری شرایط دردناکی را بر زندگی فرد تحمیل می کند و در صورت درمان نشدن به موقع می تواند به ناتوانی های تحرکی جدی، تخریب غضروف های مفصلی؛ ساییدگی استخوان و به دنبال آن تغییر شکل مفصل منجر شود. این بیماری حتی می تواند دامنه التهاب را به ریه و سفیدی چشم هم برساند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#343
Posted: 14 Jan 2014 02:03
گامی در مبارزه با متاستاز سرطانی
محققان در آمریکا "گلوله های چسبانی" ساخته اند که می تواند سلول های سرطانی را در جریان خون نابود کند و مانع گسترش سرطان شود.
خطرناک ترین و مرگبارترین مرحله یک تومور سرطانی زمانی است که در اطراف بدن پخش می شود.
دانشمندان در دانشگاه کورنل ذرات نانویی طراحی کرده اند که در جریان خون می ماند و سلول های مهاجر سرطانی را به محض تماس می کشد.
آنها گفتند که این شیوه به طور "چشمگیری" موثر بوده اما افزودند که "هنوز مطالعات زیادی لازم است."
به گفته آنها یکی از بزرگترین عوامل در تعیین طول عمر پس از شناسایی سرطان این است که آیا تومور متاستاز داده یا نه.
متاستاز به پخش سلول های سرطانی در نقاط مختلف بدن گفته می شود.
پروفسور مایکل کینگ محقق اصلی در این مطالعه می گوید که حدود ۹۰ درصد مرگ ها در اثر سرطان به متاستاز مربوط می شود.
تیم دانشگاه کورنل راه تازه ای برای برخورد با مساله طراحی کرد.
آنها یک پروتئین نابود کننده سلول های سرطانی به نام تریل Trail و سایر پروتئین های چسبناک را به گلوله های کوچک از جنس ذرات نانو چسباندند.
وقتی این گلوله ها به بدن تزریق شد، به گلبول های سفید خون چسبید.
بررسی ها نشان داد که گلبول های سفید به سلول های سرطانی که از غده اصلی جدا و پخش شده اند برخورد می کند.
این مطالعه که جزئیات آن در نشریه اقدامات آکادمی ملی علوم چاپ شده نشان داد که این برخورد باعث نابودی سلول سرطانی می شود.
پروفسور کینگ به بی بی سی گفت که داده ها نشان دهنده تاثیری چشمگیر بود.
به گفته او نتایج نه فقط در موش بلکه انسان هم کاملا قابل توجه بود. فقط دو ساعت بعد از تزریق، سلول های سرطانی عملا تجزیه شده بودند.
به اعتقاد او می شود از این ذرات نانو پیش از جراحی یا رادیوتراپی که باعث جدا شدن سلول های سرطانی از تومور می شوند استفاده کرد.
همچنین می توان از آن در بیماران مبتلا به تومورهای وخیم که در آستانه متاستاز است استفاده کرد.
با این حال به گفته محققان پیش از تلاش برای معالجه بیماران با این شیوه لازم است ایمنی آن در موش و حیوانات بزرگتر به طور مفصل محک زده شود.
شواهد موجود نشان می دهد که این سیستم تاثیری منفی بر سیستم ایمنی بدن ندارد و به گلبول های خون یا جدار رگ های خونی صدمه نمی زند.
با این حال پروفسور کینگ هشدار می دهد که پیش از عملی شدن این معالجه برای بیماران چند مرحله و پیشرفت مهم باید حاصل شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#344
Posted: 21 Jan 2014 20:08
درمان قریبالوقوع مرگ مغزی
زیست شناسان مولکولی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، موفق به کشف یک روش جدید برای بهبود سلول های عصبی آسیب دیده شدند که احتمالا در آینده مرگ مغزی را درمان می کند
به گزارش ایرنا، دندریتها (Dendrites) رشتههایی هستند که تحریکات الکتروشیمیایی را از سلولهای عصبی دریافت میکنند و به سلولهای سراسر بدن انتفال میدهند.
محققان تا امروز تصور میکردند اگر دندریتها به دلایل مختلف آسیب ببینند، امکان بهبود آنان وجود ندارد؛ ولی نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد که این رشتههای عصبی ظرفیت ترمیم و بازسازی را دارند.
در این آزمایش محققان چند دندریت آسیب دیده را قطع کردند و منتظر ماندند تا دندریتهای قطع شده به طور کلی از بین بروند، ولی پس از چند ساعت در کمال ناباوری مشاهده کردند که دندریتها شروع به رشد مجدد کردند. پس از چند روز این سلولها ترمیم شدند و نکته جالب توجه این بود که پس از رشد مجدد، کارایی آنها افزایش پیدا کرد و پیامهای عصبی را با سرعت بسیار بالاتری انتقال دادند.
قطع دندریتها و رشد مجدد آنها به هیچ یک از سلولهای سالم صدمه وارد نمیکند و هیچ عارضهای دربرندارد.
مهمترین کاربرد این روش، ترمیم سلولهای آسیب دیده در بیماران مبتلا به سکته مغزی و تصادفاتی است که به مغز آسیب میزند.
محققان بر این باروند که این روش میتواند در آینده، مرگ مغزی را درمان کند.
===========================
درمان نسبی نوعی نابینایی ژنتیکی
جراحان در آکسفورد با استفاده از تکنیک های ژن درمانی توانسته اند قوه بینایی شش بیمار که با خطر نابینایی کامل روبرو بودند را بازگردانند.
بیماران مورد معالجه به بیماری کورویدرمیا choroideremia مبتلا بودند که باعث مرگ سلول های دریافت کننده نور در پشت چشم می شود.
محققان یک ژن خاص را به چشم این بیماران تزریق کردند، عملی که سلول های دریافت کننده نور را احیا کرد.
پزشکان آکسفورد معتقدند که این درمان می تواند در آینده برای معالجه کوری به دلایل شایع دیگر رخ می دهد به کار گرفته شود.
پروفسور رابرت مک لارن، سرپرست تیم جراحان، گفت او از این نتایج "بی نهایت خوشحال" است.
او گفت که واقعا نمی توانسته انتظار نتیجه ای بهتر از این را داشته باشد.
اولین بیمار جاناتان وایات ۶۳ ساله بود که معالجه اش دو سال قبل شروع شد. او نه فقط شاهد توقف روند وخیم تر شدن بیماری بوده بلکه بینایی اش بهبود یافته.
همسرش می گوید که او اکنون به تنهایی برای خرید بیرون می رود.
سایر بیماران که در مراحل اولیه تر این بیماری بودند هم شاهد بهبود بینایی بوده اند.
یکی از آنها گزارش داده که اکنون بعد از عمل درختان و گل ها را خیلی روشن تر می بیند و برای اولین بار از ۱۷ سالگی زمانی که بینایی اش رو به وخامت گذاشت می تواند ستارگان را ببیند.
این درحالی است که او زندگی اش را با پذیرش این واقعیت سپری می کرد که پایان کارش جز نابینایی نیست.
اگر تاثیر این درمان پایدار باشد در مرحله بعد در بیماران جوان مبتلا به کرویدرمیا به کار گرفته خواهد شد تا مانع از دست رفتن بینایی در آنها شود.
کرویدرمیا یک بیماری نادر است اما پروفسور مک لارن معتقد است که موفقیت در مورد این بیماری نشان دهنده این اصل است که ژن درمانی می تواند برای درمان سایر انواع کوری که ریشه ژنتیکی دارد از جمله دژنراسیون ماکولار به کار رود.
دژنراسیون ماکولار عامل نابینایی ۳۰۰ هزار نفر در بریتانیاست و باعث وخیم شدن قوه بینایی در یک چهارم جمعیت ۷۵ سال بالاتر در بریتانیا می شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#345
Posted: 24 Jan 2014 02:25
ورزش و دیابت
محققان می گویند که خطر ابتلا به دیابت در زنانی که وزنه می زنند کمتر است.
این یافته ها ناشی از مطالعه ای است که در آن سلامتی تقریبا صد هزار پرستار آمریکایی طی مدت هشت سال دنبال شد.
براساس این یافته که در نشریه پزشکی پلاس وان چاپ شده وزنه زدن، شنا رفتن یا حرکات مقاومتی مشابه برای ورز دادن عضلات به کاهش خطر دیابت مرتبط است.
به بزرگسالان توصیه می شود هفته ای حداقل دو بار از این نوع ورزش ها انجام دهند.
فواید مشاهده شده در این مطالعه علاوه هر فایده دیگری بود که با ورزش های تنفسی به دست می آید. ورزش هایی مثل دویدن، دوچرخه سوای و شنا که به قلب و ریه فشار می آورد.
میزان توصیه شده برای ورزش های تنفسی ۱۵۰ دقیقه در هفته است.
زنانی که ورزش های مقاومتی و تنفسی هر دو را انجام می دادند بیشترین فایده را بردند. خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آنها ۳۳ درصد کاهش نشان داد.
کارشناسان از قبل می دانستند که ورزش های تنفسی اگر منظم باشد می تواند به دفع خطر دیابت نوع دو کمک کند.
محققان دانشگاه هاروارد اشاره می کنند که مطالعه آنها کامل نیست چون مثلا عمدتا شامل زنان سفید پوست می شد. به علاوه بر اطلاعاتی تکیه کرد که شرکت کنندگان در مورد میزان ورزش ارائه کردند.
اما پژوهشگران می گویند که این نتایج شبیه به همان چیزی است که در مورد مردان به دست آمده بود.
دیابت نوع دو زمانی عارض می شود که سلول های تولید کننده انسولین در بدن توانایی تولید میزان کافی از آن را ندارند یا وقتی که انسولین تولید شده درست عمل نمی کند.
انسولین به بدن امکان می دهد از شکر به عنوان منبع انرژی استفاده کند و اضافه آن را در کبد و عضلات ذخیره کند.
اضافه وزن می تواند باعث دیابت شود.
به گفته موسسه دیابت بریتانیا هر یک کیلوگرم که از وزنتان کم شود می تواند ۱۵ درصد از خطر ابتلا به این بیماری بکاهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ویرایش شده توسط: pixy_666
ارسالها: 12930
#348
Posted: 30 Jan 2014 02:35
آخرین آمار مبتلایان به وبا در ایران: ۲۵۶ نفر.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان به وبا در ایران را ۲۵۶ نفر اعلام کرد. به گفته محمود نبوی، ۸۳ درصد مبتلایان را "اتباع خارجی" و ۱۷ درصد را "شهروندان ایرانی" تشکیل میدهند.
محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه (۲۷ ژانویه/۷ بهمن) ابتلای ۲۵۶ نفر به وبا در ایران را تأیید کرد. وی گفت که بیشتر مبتلایان به این بیماری کشنده را "اتباع خارجی" تشکیل میدهند.
به گفته نبوی امسال ۲۴۳ هزار و ۶۴ نمونه مشکوک به آزمایشگاههای تشخیص وبای کشور ارسال شده که از این تعداد ۲۵۶ مورد قطعی ابتلا به وبا تأیید شده است.
این مقام مسئول که در کنگره بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران در شهر تهران سخن میگفت، ۸۳ درصد موارد ابتلا به وبا را متعلق به "اتباع خارجی" و ۱۷ درصد را متعلق به "اتباع ایرانی" خواند. محمود نبوی اضافه کرد: «مردان حدود ۹۱ درصد و زنان کمتر از ۱۰ درصد مبتلایان به وبا را در سال ۹۲ تشکیل میدهند.»
بنا بر آمار ارائه شده از سوی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، نزدیک به ۷۵ درصد مبتلایان ساکن روستاها بودهاند. در این میان ۴ درصد مبتلایان به وبا در سال ۹۲ را کودکان تشکیل دادهاند.
وبا همچنان قربانی میگیرد
وبا یک بیماری حاد اسهالی است که از شایعترین بیماریهای فصل تابستان به شمار میرود و عامل اصلی ابتلا به آن نیز نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم و یا خوردن سبزیجات و میوههای خام آلوده است.
انتشار این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان به سالهای دور بازمیگردد و هماینک ریشهکن شده، اما هر ساله شیوع وبا در ایران قربانی میگیرد، هر چند در برخی سالها مسئولان از اعلام رسمی میزان تلفات وبا در کشور خودداری کردهاند.
برای نمونه در سال ۱۳۸۴ آمار رسمی ابتلا به وبا هزار و ۱۳۳ نفر گزارش شد، اما شمار کسانی که جان خود را در پی این بیماری از دست دادند، اعلام نشد.
محمود نبوی همجواری ایران با کشورهایی با درصد بالای ابتلا به وبا و نیز عدم دسترسی کامل به آب آشامیدنی سالم را از جمله عوامل مهم بروز وبا در کشور دانسته است. وی عدم رعایت بهداشت فردی و فقدان سیستمهای مناسب دفع و تصفیه فاضلاب را نیز از دیگر عوامل مؤثر در ابتلای افراد به وبا خوانده است.
تقصیرها بر گردن "اتباع بیگانه"
تأکید دائمی مسئولان بر نقش "اتباع بیگانه" در شیوع بیماری وبا در کشور در حالی صورت میگیرد که بر اساس تحقیقات انجام شده سبزیهای آلوده بیشترین راه انتقال وبا در ایران هستند.
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، حدود دو سال پیش اعلام کرد که طبق بررسیهای انجام شده اصلیترین راه انتقال بیماری وبا در ایران "سبزیهایی هستند که با آب آلوده آبیاری میشوند."
در همان سال رئیس اداره بهداشت آب و فاضلاب در گفتوگو با خبرگزاری مهر اذعان داشت که نزدیک به ۶ هزار هکتار از مزارع سبزی در جنوب تهران با فاضلاب آبیاری میشوند. بر اساس گزارشهای منتشره، نه تنها در مزارع تهران بلکه در مناطق دیگر همچون بروجرد نیز فاضلاب شهری منبع اصلی آبیاری سبزیجات به شمار میرود.
همزمان، معصومه ابتکار، رئیسوقت کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، معضل آبیاری مزارع جنوب تهران با فاضلاب را یک مشکل قدیمی خوانده و اضافه کرده بود که پیشتر در این رابطه تذکراتی از سوی سازمان محیط زیست به جهاد کشاورزی داده شده، اما این تذکرات مورد بیاعتنایی قرار گرفتند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#349
Posted: 31 Jan 2014 01:58
«هشدار در مورد بوتاکس چینی را باید جدی گرفت»
رادیو فردا : ابوالحسن امامی رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا، نسبت به عوارض تزریق بوتاکسهای چینی غیراستاندارد هشدار داده و گفته است که بوتاکسهای چینی معمولا برچسب وزارت بهداشت را ندارند.
پیشتر نیز مدیر کل مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد از وجود بوتاکسهای تقلبی ساخت چین در بازار ایران خبر داده بود.
بوتاکس دارویی است که پزشکان زیبایی از آن برای رفع چین و چروک صورت استفاده می کنند.
رادیو فردا در این باره نظر فرزاد پناهی استاد دانشگاه و متخصص پوست و زیبایی در تهران را جویا شده است:
فرزاد پناهی: اگر کسی هشداری راجع در مورد بوتاکس چینی میدهد، باید این هشدار را جدی گرفت. متاسفانه کشورهایی در دنیا هستند که اصلا اصول استانداردهای پزشکی را رعایت نمیکنند و از بد حادثه هم ما با این کشورها رابطه تجاری زیادی داریم.
حالا تصور بفرمایید کسی بوتاکسی را که دز سم آن دایلوت [رقیق] نشده یا اینکه اصلا سم آن چیز دیگری است، بیاورد و بفروشد و کلی هم پول گیرش بیاید، اما مصرف آن بوتاکس در نهایت کلی عارضه برای متقاضیان و بیماران ایجاد میکند.
بنابراین افراد باید بو تاکسی را کار کنند که میشناسند و اگر در داخل کشور است، در داخل کشور تایید شده باشد و اگر هم تولید خارج از کشور است باید استانداردهای دارویی آمریکا یا استاندارد اتحادیه اروپا را داشته باشد.
در حال حاضر بوتاکسی که در داخل ایران وجود دارد و تایید شده است که مورد استفاده پزشکان قرار میگیرد دقیقا چیست؟
الان بوتاکسهایی را که ما استفاده میکنیم معمولا مارکهای اروپایی یا مار کهای تولید شده در آمریکای شمالی هستند.
از طرفی اطلاعاتی اصولا منتشر میشود در خصوص خطراتی که بوتاکس دارد و شما هم احتمالا به آن برخورد کردهاید. این اطلاعات تا چه اندازه صحت دارد؟
بوتاکس هم مصرف درمانی و هم مصرف زیبایی دارد. مثلا همین بوتاکسی که در عضلات پیشانی تزریق میکنند یا در کنار چشمهایی که کمی بسته هستند تا آنها را باز کنند یا محل ابروها را کمی جابجا کنند و کمی بالاتر ببرند، مورد مصارف پزشکی و درمانی دیگر هم دارد؛ همین بوتاکس برای بیمارانی که به علت میگرن دچار اسپاسم عضلات سر میشوند، مورد مصرف قرار میگیرد و تزریق بوتاکس باعث میشود تا حملات میگرن اثرات کمتری داشته باشد و درد کمتری ایجاد شود. یا اینکه از بوتاکس حتی برای درمان شقاق مقعد هم استفاده میکنند و البته افرادی هم که برای زیبایی از بوتاکس استفاده میکنند، خیلی زیاد هستند.
پس آقای دکتر این مخالفتهایی که صورت میگیرد، برای چیست؟
این طور به شما بگویم، که کلا در کشور ما کسی مانع افرادی نمیشود که علیه کارهای زیبایی، حرف میزنند. یعنی اگر من فردا بیایم بگویم فلان عمل زیبایی، خیلی عمل بدی است، و بخشی از سلامتی افراد را از بین میبرد، خیلی از افراد بدون آنکه تحقیق کنند و ببینند این حرف درست است یا خیر، آن را نقل میکنند، چون یک تابویی علیه برنامههای زیبایی اعم از موارد پوست و زیبایی و اعمال جراحی زیبایی وجود دارد.
متاسفانه این فرهنگ هست و به نظرم این یک عکسالعمل تفریطی است در مقابل افراطی که بعضی از افراد در انجام اعمال زیبایی انجام داده و میدهند. مثلا مدتی جوی علیه ساکشن به راه افتاده بود، چرا؟ چون یکی دو نفر که تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار گرفته بودند، به واسطه اینکه چه به لحاظ سنی و چه به لحاظ حجم و چه به لحاظ اعمال جراحی همراه، انتخاب مناسبی صورت نگرفته بود، دچار مشکل شده بودند.
خیلی از افرادی که میخواهند عمل بوتاکس را انجام بدهند به دنیال آن هستند که این عمل برایشان با هزینه کمتری انجام گیرد و شاید بروند به پزشکان عمومی یا حتی آرایشگاهها مراجعه کنند.
اصلا برای چنین کاری که نباید به آرایشگاهها مراجعه شود چرا که قرار است دارویی تزریق شود و ممکن است نحوه تزریق یا محل تزریق درست و مناسب نباشد، یا در محل تزریق بشود که رگی یا عصبی را تحت فشار قرار دهد، یا شاید اصلا آن دارو، داروی مناسبی نباشد یا اینکه روش ضدعفونی کردن مناسب نباشد. تمام این خطرات هست.
الان تزریق بوتاکس تایید شده و استاندارد که توسط یک پزشک حاذق انجام بگیرد، در بازار ایران چقدر هزینه دارد؟
بوتاکسی داریم که به یک نفر میزنیم، بوتاکسی داریم که به چند نفر میزنیم که اینها قیمتها و هزینههای متفاوت دارد. الان بوتاکسی داریم که به یک نفر، با هزینه پنجاه هزار تومان تزریق میشود یا اینکه بوتاکسی داریم که به نفر دیگر هشتاد هزار تومان زده میشود یا اینکه بوتاکسی هست که برای چند نفر است و قیمت بالاتری دارد، اینها وجود دارد. اما بحث اصلی این نیست، بحث این است که آن پزشک باید سلامت و کیفیت داروی مورد مصرف خود را با آن مجموعه دارو و تجهیزاتی که تامین میکند، چک کند.
بوتاکسها، تائید شده وزارت بهداشت است یا اینکه آنها را شرکتهای دارویی وارد میکنند و شما بر اساس تخصص خودتان تشخیص میدهید که کدام مورد استفاده است؟
ببینید، وزارت بهداشت و درمان اصول خودش را برای تایید دارو دارد. مجوزی را وزارت بهداشت میدهد و یک مجوزهای بین المللی هم مثل FDA آمریکا یا CE اروپا وجود دارد که اینها مجوزهای خاصی هستند که بینالمللی هستند، الان داروهای خارجی فراوانی در ایران وجود دارد که توزیع میشود و وزارت بهداشت هم منعی ایجاد نمیکند و نمونهاش هم اینجا وجود دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#350
Posted: 2 Feb 2014 02:24
موفقیت پزشکان در درمان آلرژی به بادام زمینی
پزشکان بیمارستان آدنبروک کمبریج توانستند با موفقیت آلرژی ۸۵ کودک را به بادام زمینی درمان کرده و تحولی اساسی در زندگی این کودکان ایجاد کنند. با این حال پزشکان معتقدند هنوز زود است که این روش در سطح وسیع به کار گرفته شود.
پزشکان از روشی موسوم به حساسیت زدایی استفاده کردند و در نتیجه ۸۴ درصد کودکانی که در آزمایش بالینی شرکت کرده بودند توانستند پس از شش ماه روزانه پنج بادام زمینی بخورند بدون آنکه دچار واکنش حساسیتی یا نوع شدید آن شوک آنافیلاکتیک شوند.
در واقع پزشکان با این روش سیستم ایمنی کودکان مبتلا را آموزش دادند. آنها ابتدا مقادیر بسیار کم بادام زمینی را که سیستم ایمنی به آن واکنش نشان نمیداد به کودکان دادند تا به تدریج آستانه تحمل آنها را برای این ماده حساسیت زا بالا ببرند.
این روش درمانی ابتدا با معادل یک هفتادم پروتئین موجود در یک دانه بادام زمینی شروع شد.
کودکانی که در این کارآزمایی بالینی شرکت داشتند هر دو هفته یکبار به بیمارستان مراجعه می کردند تا زیر نظر پزشکان مقدار بیشتری بادام زمینی به آنها داده شود.
در صورتی که واکنشی ظاهر نمیشد آنها تا دو هفته بعد در خانه مصرف همان مقدار بادام زمینی را ادامه میدادند.
دکتر پاملا اوان یکی از محققان این پژوهش میگوید "این تحقیق وسیع اولین تحقیقی از این دست در دنیاست که به نتایجی چنین مثبت رسیده است."
او تاکید می کند که افراد نباید خود اقدام به چنین کاری کنند و این کار باید در مراکز درمانی و زیر نظر متخصصان انجام گیرد.
دکتر اندرو کلارک یکی از پژوهشگران به بیبیسی گفت: "مرحله بعدی این است که این روش را در دسترس بیماران قرار داد که البته نیازمند بودجه است، برای استفاده از مراکز تخصصی با پرسنل کارآزموده و تولید بادام زمینی با بالاترین کیفیت."
لنا باردن دختر یازده ساله ای که در این آزمایش شرکت کرده بود می گوید هر دو هفته یکبار باید به بیمارستان میرفتم و "بعد از یک سال توانستم پنج دانه بادام زمینی بخورم بدون هیچ واکنش حساسیتی."
محققان می گویند با اینکه اصول نظری برای درمان تمام آلرژیها یکسان است اما نمیتوان گفت آیا این روش در مورد دیگر حساسیت های غذایی هم به نتایجی چنین مثبت منجر می شود یا نه.
این تحقیق با استقبال پزشکان و پژوهشگران روبرو شده است اما برخی از آنها نیز نگرانی هایی را ابراز کردهاند.
پروفسور بری کی از بخش آلرژی و ایمنی شناسی بالینی امپریال کالج لندن میگوید: "موضوعاتی که هنوز به قوت خود باقی هستند این است که این نتایج تا چه مدت پایدار میمانند و دیگر اینکه این نتایج مثبت ممکن است باعث شود مبتلایان احساس امنیت کاذب پیدا کنند."
او می گوید مسئله دیگر این است که مصرف مداوم بادام زمینی با این که واکنش حساسیتی کامل در افراد بهبود یافته ایجاد نمیکند، اما میتواند بطور بالقوه عوارض جانبی مثل التهاب مری ایجاد کند.
حساسیت به بادام زمینی
در برخی افراد سیستم ایمنی واکنش شدیدی به پروتئین بادام زمینی نشان میدهد که میتواند خفیف یا شدید باشد. واکنش شدید که به آن شوک آنافیلاکتیک میگویند بسیار خطرناک است و میتواند منجر به مرگ شود.
بادام زمینی در میان حساسیت های غذایی بیشتر از همه ممکن است این واکنش شدید و خطرناک را تولید کند.
با اینکه بیماری حساسیت به بادام زمینی نام دارد اما اغلب میتلایان به گردو، فندق، بادام، پسته، بادام هندی و دانههای مشابه حساسیت دارند. برخی از انواع حبوبات هم که پروتئینی شبیه بادام زمینی دارند برای این مبتلایان خطرناک هستند.
معمولا بیماری بین ۱۴تا ۲۴ ماهگی تشخیص داده میشود. این بیماری در کسانی که اعضای خانوادهشان سابقه اکزما، آسم و تب یونجه دارند بیشتر شایع است.
شیوع این حساسیت در غرب نیم تا یک درصد است. در ایران شیوع این حساسیت مشخص نیست اما تخمین زده می شود هشت تا ده درصد کودکان مبتلا به حسایت غذایی باشند.
بر اساس تحقیقی که بر روی ۳۳۹ نفر در استان خراسان انجام شده حساسیت به بادام زمینی (۳.۵ درصد)، پسته (۲.۸ درصد)، گردو (۲.۹ درصد) بوده است.
این بیماری درمان ندارد و پرهیز مطلق از این مواد و دقت بسیار در خوردوخوراک اساس درمان را تشکیل میدهد.
در واکنش خفیف احساس سوزن سوزن شدن لبها و دهان، تورم صورت، تهوع، کهیر، درد شکم و احساس گرفتگی گلو ظاهر می شود. در موارد شدید علاوه بر این موارد، تنگی نفس و خسخس سینه (مشابه آسم)، احساس وحشت و نزدیک بودن مرگ، تپش قلب و افت فشار خون ظاهر می شود که نیاز به درمان فوری دارد.
مبتلایان به حساسیت به بادام زمینی در بریتانیا باید مچبند مخصوص داشته باشند که حاوی اطلاعات ضروری و نوع بیماریشان است. بعلاوه باید روی بستهبندی تمام محصولات غذایی درج شود که آیا حاوی بادام زمینی یا مواد مشابه هستند یا نه.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟