انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 39 از 62:  « پیشین  1  ...  38  39  40  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


مرد

 
پذیرش دانشجویان دختر ایرانی در رشته‌های پزشکی 'محدود می‌شود'

روزنامه شرق، چاپ تهران، از محدود شدن پذیرش دانشجویان دختر ایرانی در رشته‌های پزشکی خبر داده است.
مطابق گزارش شرق و بنا به آمار رسمی در دو دهه گذشته تعداد زنانی که در رشته‌های پزشکی پذیرفته می‌شوند نسبت به مردان افزایش یافته و از نسبت ۴۲درصد به ۵۸درصد در سال ۱۳۷۰، به ۶۸درصد دانشجوی دختر در مقابل ۳۲ درصد دانشجوی پسر در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ رسیده است.
روز شنبه معاون آموزشی وزیر بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفت که افزایش فارغ‌التحصیلان دختر رشته‌های پزشکی مشکل‌ساز بوده است.
به گفته امیرمحسن ضیایی "نیروی پزشک عمومی، متخصص و پرستار مرد در کشور به تعداد مورد نیاز موجود نیست" و "به دلیل کمبود دانش‌آموخته پسر، در اعزام نیروی پزشکی به مناطق دوردست مشکلاتی ایجاد شده است."
آقای ضیایی با اشاره به ضرورت "متعادل" کردن نسبت جنسیتی دانشجویان رشته‌های پزشکی گفت که این امر از طریق سهمیه‌بندی جنسیتی به منظور افزایش قبولی پسران انجام خواهد گرفت.
او در عین حال گفت: "لازم است تسهیلاتی نیز برای بهبود شرایط اعزام زنان ایجاد شود."
روزنامه شرق در گزارش خود می‌نویسد: "موج افزایش حضور زنان در کرسی‌های دانشگاهی منجر به افزایش حضور آنان در موقعیت‌های شغلی، اجتماعی و اقتصادی بالاتر نیز نشده است" به طوری که اگرچه "بین ۵۰ تا ۶۰‌درصد کرسی‌های دانشگاهی در اختیار زنان است... تنها ۲۰‌درصد از زنان عضو هیات علمی هستند و تنها ۱۳‌درصد آنان نقش فعال در بازار کار ایران دارند."
پیش از این شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده گفته بود "حذف سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه‌ها" یکی از برنامه‌های مورد توجه دولت است.
سهمیه‌بندی جنسیتی در دانشگاه‌های ایران از سال ۱۳۸۶ و در دولت محمود احمدی‌نژاد آغاز شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
زنی که در 99 سالگی شنوا شد

یک پیرزن ۹۹ سالهٔ انگلیسی لقب سالمند‌ترین فرد در قارهٔ اروپا برای کاشت حلزون شنوایی را کسب کرده است. گفتنی است، این زن در زمان جنگ جهانی اول در اثر سروصدای ناشی از هواپیماهای جنگی دچار مشکلات شنوایی شده بود، که سبب از دست دادن شنوایی به طور کامل در دههٔ ۷۰ زندگی او شده بود.
بررسی‌ها نشان می‌دهند، دستگاه ایمپلنت حلزون شنوایی، ناشنوایی را برطرف نمی‌کند اما سبب فعال شدن عصب شنوایی و دریافت سیگنا‌ل‌های رسیده از گوش به مغز و دریافت فرمان می‌شود.
این نخستین بار است که این عمل جراحی بر روی یک فرد سالمند انجام شده و نتایج موفقیت آمیز بوده است. این پیرزن از کاشت این حلزون بسیار خوشحال است و اظهار می‌دارد که این عمل سبب افزایش مهارت‌های برقراری ارتباطات اجتماعی او با مردم و اعضای خانواده شده به طوری که او هم‌اکنون می‌تواند به طور مستقل با مردم صحبت نماید و به حرف‌های آنها گوش دهد.
پزشکان برای اجرای این عمل جراحی از تکنیک‌های ویژه‌ای استفاده کرده‌اند زیرا انجام اعمال جراحی برای سالمندان بسیار پرخطر است.




==============================

جایگزینی جمجمه‌ی فرد بیمار با جمجمه‌ی چاپ‌شده به روش سه‌بعدی

جمجمه‌‌ی یک زن 22 ساله در طی یک عمل جراحی با یک جمجمه‌‌ی چاپ‌شده به وسیله‌‌ی یک چاپگر سه‌بعدی به طور کامل تعویض شد. این زن از شرایط خاصی رنج می‌برد که منجر به ضخیم‌شدگی جمجمه‌اش شده بود؛ در نتیجه مجبور به تعویض جمجمه‌اش گردید! این عمل جراحی در نوع خود بی نظیر بوده و برای اولین بار است که انجام شده.
فناوری چاپگرهای سه بعدی، امروزه در بسیاری از کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از ساخت فک پایین بگیرید تا داربست‌‌های کشت بافت. به عنوان مثالی دیگر از کاربرد این فناوری می‌توان به جمجمه‌‌ی سه بعدی اشاره کرد که به طور کامل بر طبق مدلسازی ‌ها ساخته شده است و قرار است ایمنی مغز بیمار را تأمین کند!
دکتر Bon Verweij که تیم این عمل جراحی را هدایت می‌کرد، پیش از این نیز با جایگزینی بخشی از جمجمه‌‌ی بیماران با فناوری سه بعدی آشنایی داشت؛ اما این نخستین باری است که کل جمجمه‌‌ی بیمار با یک ایمپلنت جایگزین می‌شود. به گفته‌‌ی Bon Verweij ایمپلنت‌‌های ساخته‌شده پیش از این همواره با سر بیمار خوانایی نداشتند و بعضاً مشکلات زیادی در جایگذاری آن ‌ها وجود داشت؛ اما امروزه و با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی می‌توان با استفاده از طرح دقیق جمجمه‌‌ی خود فرد، به ساخت جمجمه‌‌ای کاملاً سازگار با شکل جمجمه‌‌ی فرد بیمار پرداخت.
ضخیم‌شدن جمجمه که یک شرایط بسیار خاص است، باعث افزایش فشار درون جمجمه و در نتیجه فشار آمدن به مغز می‌شود که می‌تواند موجب مشکلات زیادی برای فرد شود. برای مثال می‌تواند سبب مشکلات دید یا حتی مرگ بیمار شده و تنها راه برای کاهش این فشار و برگرداندن بیمار به زندگی طبیعی، جایگزینی جمجمه‌‌ی بیمار با یک جمجمه‌‌ی مصنوعی است که این امر جراحی را کاملاً اجتناب‌ناپذیر می‌کند.
این جراحی که هم اکنون انجام موفقیت‌آمیز آن رسانه‌‌ای شده، حدود سه ماه پیش صورت گرفته است و به گفته‌‌ی پزشکان حال بیمار عالی بوده و مشکلات دید او نیز برطرف شده است؛ وی هیچ شکایتی نیز از عوارض پس از جراحی ندارد و به صورت کاملاً عادی به محل کار خود بازگشته است. این بدین معناست که می‌توان در آینده از این فناوری به طور عمومی در جراحی‌‌های مختلف بهره برد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
گوش جدا شده یک زن با کمک زالوها دوباره به بدنش متصل شد

گوش یک زن ۱۹ ساله که به علت حمله یک سگ از بدنش جدا شده بود، با کمک چند زالو دوباره به بدنش متصل شد.
به گزارش لایوساینس این دختر ۱۹ ساله پس از گاز گرفتن سگ دچار پارگی کوچکی روی بازویش شده بود و گوش چپش که گوشواره‌ای هنوز در آن بود، به کلی از بدنش جدا شده بود،
به گفته دکتر استفن سالیوان جراج پلاستیک در بیمارستان رد آیلند در پروویدنس آمریکا که عمل جراحی بر روی این دختر را انجام داده است، با اینکه جراحان پلاستیک برای اتصال مجدد اندام‌های قطع شده به بدن تعلیم دیده‌اند، این اتصال مجدد هنگامی به سادگی انجام‌پذیر است که لبه بریدگی پاک و تیز باشد، مانند بریدگی که ناشی از کارد آشپزخانه است.
اما گوش این دختر پاره شده بود و به همین علت جراحی برای اتصال مجدد آن مشکل‌تر می‌شد. سالیوان و گروه جراحی‌اش با استفاده از یک میکروسکوپ و ابزارهایی بسیار ظریف یک شریان ظریف با قطری فقط در حد ۰.۳ میلی‌متر را در این گوش پاره شده یافتند و این رگ با سه بخیه میکروسکوپی به رگ‌های خونی بدن این زن متصل کردند.
این شریان؛ خون تازه را به گوش دوباره متصل‌شده وارد می‌کرد، اما این گروه جراحان نتوانستند وریدی را در این گوش پیدا کنند که خون را به بدن باز گرداند. بنابراین به تکنیک دیگری متوسل شدند: استفاده از زالو.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال ۲۰۰۴ استفاده از این کرم‌های خون‌آشام را به عنوان شیوه‌ای درمانی مورد تایید قرار داد.
سالیوان می‌گوید: بدن در ساختن شریان‌ها و وریده‌های جدید بسیار کارآمد است، بنابراین استفاده از زالو در این مورد موقتی است. این جانوران به عنوان تخلیه‌کننده موقتی خون از گوش عمل می‌کنند تا هنگامی گوش وریدهای جدید خودش را بسازد.
این دختر برای بیش از دو هفته دوره نقاهت را در بیمارستان گذراند،‌ در حالی که زالوهای چسبیده به گوش چپش خون بدون اکسیژن را تخلیه می‌کردند. به گفته سالیوان درمان با زالو در ابتدا اغلب باعث مضطرب شدن بیماران می‌شود، اما به تدریج این خون‌آشام‌های کوچک به خاطر کارهایی که می‌توانند انجام دهند، تحسین بیماران را جلب می‌کنند.
سالیوان می‌گوید: طبیعت مدت‌هایی بسیار طولانی را صرف ساختن این زالوها کرده است، و ما دانشمندان، مهندسان یا پزشکان چیزی را اختراع نکرده‌ایم که این کار را بهتر از این مخلوق طبیعیت انجام دهد.
پرستاران به تدریج برای مدت‌‌های کوتاه‌تری زالوها را روی گوش بیمار باقی می‌گذاشتند. در طول این مدت گوش وریدهای خودش را رشد داد که می‌توانستند خون بافت‌های دوباره اتصال‌یاقته را تخلیه کنند.
به گفته سالیوان اتصال مجدد گوش به بدن کاری سخت است، زیرا وریدها و شریان‌های کوچکی این بخش از بدن را تغذیه می‌کنند. فقط حدود ۵۰ عمل موفقیت‌آمیز اتصال مجدد گوش به بدن در سراسر جهان تا به حال گزارش شده است. به گفته سالیوان گرچه این جراحی حیاتی نیستِ اما نقش عمده‌ای در کیفیت زندگی بیمار دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
هویت از دست‌رفته؛ هدیه جدید جراحی زیبایی در کره‌جنوبی

زمانی فردی تن به جراحی زیبایی می‌دهد،‌ امیدوار است پس از پایان جراحی و درد و رنج ناشی از آن، کمی متفاوت و بسیار زیباتر به‌نظر بیاید، اما هیچ‌کس دوست ندارد به‌ اندازه‌ای تغییر کند که غیرقابل شناسایی باشد.
براساس گزارش میل‌آنلاین، برخی از جراحان زیبایی کره جنوبی به‌ اندازه‌ای حرفه‌ای و قابل هستند که مشتریان خود را با مشکلی غیرمنتظره مواجه می‌سازند: غیرقابل شناسایی شدن.
افرادی که از خارج از کره جنوبی برای انجام جراحی زیبایی وارد این کشور می شوند،‌ پس از به اندازه‌ای تغییر می‌کنند که درزمان بازگشت به کشور خود در بخش کنترل گذرنامه فرودگاه دچار مشکل می‌شوند. براساس گزارش وب‌سایتی کره‌ای، برای رفع این مشکل تعدادی از بیمارستان‌ها مجبورند به بیماران خود گواهی جراحی زیبایی بدهند تا افراد بتوانند با کمک آن به خانه‌های خود بازگردند.
گفته می‌شود مراکز کنترل گذرنامه با دیدن این گواهی‌های پزشکی راحت‌تر به این افراد اجازه ورود می‌دهند. بیمارستان‌ها سال‌ها است که به‌خوبی از این مشکل آگاهند اما این آگاهی تغییری در محبوبیت جراحی‌های زیبایی در کره جنوبی ایجاد نکرده‌است. یکی از نمونه‌های قابل توجه، مشکل 23 زن چینی بود که پس از انجام جراحی برای بازگشت از کره به چین دچار مشکل شده‌بودند، زیرا ظاهر آنها با تصویر گذرنامه‌شان کاملا متفاوت بوده‌است. این افراد در فرودگاه مورد بررسی دقیق قرار گرفته‌اند و در نهایت به آنها توصیه شده که به سرعت گذرنامه‌های خود را تغییر دهند.
به گفته مسئولان فرودگاه شانگهای هونگ‌کیائو، بیشتر این افراد کلاه و عینک‌های آفتابی بزرگی دارند که در هنگام کنترل گذرنامه باید آنها را از صورت بردارند، سپس متصدیان با چهره‌ای پوشیده از چسب و باند مواجه می‌شوند که باید به دقت مناطق تغییر یافته صورت آنها را با چهره گذرنامه تطبیق دهند.
محبوبیت کره جنوبی به عنوان پایگاهی برای جراحی‌های زیبایی روز‌به‌روز افزایش پیدا می‌کند و براساس گزارش انجمن بین‌المللی جراحان زیبایی سرانه انجام جراحی‌های زیبایی در این کشور بالاترین رقم را در جهان داراست. در حقیقت،‌ از هر 77 کره‌ای یک‌نفر تحت جراحی زیبایی صورت قرار می‌گیرد و 20 درصد از زنان 19 تا 49 ساله کره‌ای اعتراف کرده‌اند به جراحی زیبایی تن داده‌اند. محبوب‌ترین نوع جراحی نیز در میان زنان کره‌ای جراحی برداشتن پلک و بزرگتر کردن چشم‌ها است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
افزایش نگرانی‌ها در عربستان از ویروس اسرارآمیز

یک ویروس ناشناخته موسوم به سندروم تنفسی خاورمیانه (Mers) جان عده زیادی را در عربستان سعودی گرفته، و دست‌کم به پنج شهر این کشور سرایت کرده است. آنطور که مارک لوبل، خبرنگار بی‌بی‌سی از دوبی گزارش می‌دهد، تاکنون هیچ درمانی برای این بیماری پیدا نشده، و نگرانی‌ها از آن رو به افزایش است.
فواد در حالی که داشت وارد یک مرکز خرید در شهر جده می‌شد، با تلفن همراه با من صحبت کرد. او در هفته‌های اخیر یک ماسک جراحی که دهان و بینی‌اش را می‌پوشاند بر صورت می‌گذارد، و از پشت این ماسک با من حرف می‌زد.


مرس چیست؟

مخفف سندروم تنفسی خاورمیانه
نوعی کوروناویروس که در انسان و حیوانات باعث ایجاد عفونت مجاری تنفسی می‌شود
اولین مورد مرگ در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی ثبت شد
تصور می‌شود که شترها اولین منبع انتقال ویروس به انسان‌ها باشند



فواد که پزشکی پنجاه و اندی ساله است، می‌گوید که شمار مراجعین مراکز خرید از مواقع دیگر کمتر شده، و خودش هم قدری نگران است. او گفت: "هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می‌شوم احساس خفگی می‌کنم و می‌ترسم. حتی کوچکترین احساس قلقلکی در گلویم مرا بهم می‌ریزد. انگار که روی لبه زندگی می‌کنیم. این مسأله تمام مدت در ذهنمان است." فواد چند هفته است که این احساس را دارد. او در حال حاضر تنها زندگی می‌کند، چون همسر، خواهر و فرزند کوچکش از ترس ابتلا به ویروس مرگبار مرس کشور را ترک کرده اند. این ویروس در جامعه عربستان شکاف ایجاد کرده است.
این کوروناویروس با ویروس‌های عادی نظیر سرماخوردگی معمولی هم‌خانواده است و در ابتدا با تب و سرفه شبیه آنفلوانزا شروع می‌شود، اما می‌تواند به تنگی نفس و ذات‌الریه منجر شود. در عربستان دست‌کم ۱۲۶ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده، و از سپتامبر ۲۰۱۲ (شهریور ۱۳۹۱) جمعا ۴۶۳ نفر به آن مبتلا شده اند.


خط مقدم

بیشترین شمار مبتلایان در میان کارکنان بیمارستان‌ها بوده است. فواد شخصا سه پزشک و یک پرستار را می‌شناسد که اخیرا نتیجه آزمایش ابتلایشان به مرس مثبت بوده است. تصور می‌شود که همه آنها در بیمارستان محل کارشان به این ویروس مبتلا شده باشند. بیماری دو نفرشان بعد از آن مشخص شد که حالشان رو به وخامت گذاشت و در بخش مراقبت‌های ویژه زیر چادر اکسیژن قرار گرفتند.
اما یکی از پزشکان تنها پس از آن از ابتلایش به ویروس باخبر شد که با آنکه هیچیک از نشانه‌های بیماری در او دیده نمی‌شد، از سر احتیاط آزمایش داد. هر چهار نفر بعد از گذراندن مدتی در قرنطینه حالا کاملا سالم هستند. هیچ درمان یا واکسنی برای مرس وجود ندارد، و با آنکه بیماری لزوما کشنده نیست، طبق برآورد کارشناسان حوزه سلامت، تقریبا یک‌سوم مبتلایان به ویروس جان خود را از دست می‌دهند. سالخوردگان، افراد ضعیف و کسانی که دچار بیماری‌های مزمن هستند، بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند. اما نگرانی در مورد کارکنان مراکز درمانی بسیار زیاد است، و این نگرانی‌ها در پی مرگ، ایمن حمدان سیمی، رئیس بخش خون شناسی بیمارستان ملک فهد جده، بیشتر هم شده است.
آقای سیمی سه هفته با این بیماری مبارزه کرد، اما سرانجام شنبه هفته گذشته بر اثر نارسایی کلیوی جانش را از دست داد. عادل الفقیه، کفیل وزارت بهداشت، او را شهید راه خدمت خواند. آقای الفقیه بعد از آن به کفالت وزارت بهداشت منصوب شد که در پی افزایش شدید میزان تلفات مرس، سلفش بدون هیچ توضیحی از کار برکنار شد.


'در آستانه فروپاشی'

وزارت بهداشت اعلام کرد که به‌صورت شبانه‌روزی با همکاری کارشناسان کشورهای مختلف برای نابودی مرس تلاش می‌کند. یک ویروس‌شناس آلمانی که در این تلاش‌ها مشارکت دارد، سیستم خدمات درمانی جده را "در آستانه فروپاشی" توصیف کرد.
کریستین دروستن در مصاحبه با نشریه ساینس اینسایدر گفت که شمار زیاد آزمایش‌هایی که در حال حاضر برای تشخیص موارد ابتلا به این بیماری انجام می‌شود، فشار زیادی بر ظرفیت، دقت عمل و منابع آزمایشگاه‌ها وارد می‌کند. آقای دروستن گفت که بیمارستان‌های آلوده به فراگیر شدن بیماری دامن می‌زنند و خواهان راه افتادن کارزاری فوری برای ارتقاء سطح بهداشت بیمارستان‌ها شد.
در همین حال او از اینکه شمار فزاینده‌ای از مراجعان ماسک بر صورت دارند ابراز خوشحالی می‌کند، چرا که معتقد است این کار می‌تواند به کاهش موارد ابتلای جدید کمک کند. کشورهای همسایه عربستان سعودی در حاشیه خلیج فارس اوضاع را به‌دقت زیر نظر دارند. یکی از بازرگانان سرشناس اماراتی که معاملات تجاری بزرگی با عربستان دارد، بطور خصوصی به من گفت که بنظر می‌رسد دولت عربستان در "بدست گرفتن کنترل اوضاع" در مواجهه با این بحران "فاجعه‌بار" که به‌سرعت سراسر این کشور را فرا گرفته، ناکام بوده است.


تغییر سبک زندگی

ریاض، پایتخت کشور که در فاصله هزار کیلومتری جده قرار دارد هم به همین اندازه از این وضعیت صدمه دیده است. در این شهر طی هفته گذشته تقریبا هر روز کسی بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده است. یکی از اهالی ریاض بنام صناع که مادر دو کودک است، گفت که به این فکر است که دیگر بچه دو ساله‌اش را به مهد کودک نفرستد، چرا که خیلی نگران این بیماری است.
او تخمین می‌زند که همین حالا هم دست‌کم یک‌چهارم هم‌کلاسی‌های بچه ۶ ساله‌اش سر کلاس نمی‌روند. خانواده صناع به ندرت مجتمع مسکونی‌شان را ترک می‌کنند. آنها فعالیت‌های اجتماعی و رفتن به مراکز خرید را متوقف کرده اند تا احتمال ابتلای بچه‌ها به یاین ویروس را کمتر کنند. ماه گذشته در ریاض یک نوزاد ۹ ماهه بر اثر ابتلا به این بیماری جانش را از دست داد. صاحب یک زنجیره باشگاه‌های ورزشی در ریاض و نقاط دیگر کشور به من گفت که ده‌ها نفر از اعضای باشگاه‌های او عضویتشان را فسخ کرده اند، چرا که نگران ابتلا به این ویروس هستند.
یک پزشک ساکن ریاض بنام حکیم که با بیماران مشکوک به ابتلا به ویروس مرس سر و کار دارد، گفت که اگر وضعیت همچنان بدتر شود، ممکن است دولت به‌زودی مجبور شود برای حفاظت از جان مردم تصمیمات قاطعی بگیرد. او گفت: "ما با معضل بزرگی روبرو هستیم، اما خبری از اقدامات سیاسی نیست."
او معتقد است که دولت باید گزینه تعطیلی مدارس، ممنوعیت اجتماعات، وضع محدودیت در مورد ورود و خروج افراد از کشور، و یا به تعویق انداختن موقت موسم حج را در نظر بگیرد. با توجه به فقدان واکسن موثر، بعضی از همکاران حکیم تصمیم گرفته اند که محض احتیاط از واکسن ویروس H۱N۱ آنفلوانزای خوکی استفاده کنند، هرچند که هیچ شاهد و دلیلی وجود ندارد که نشان دهد این واکسن می‌تواند در مقابل ویروس مرس مصونیت ایجاد کند.
فواد می‌گوید که به کار آقای الفقیه اعتماد دارد. آقای الفقیه از زمان کار در بخش‌های دیگر دولت به اینکه کارها را به سرانجام می‌رساند معروف است و فواد فکر می‌کند که برای مهار این بحران به وزارت بهداشت آورده شده است. اما او امید کمی به رفع سریع مسأله دارد و می‌گوید: "آنها از این بیماری چه می‌دانند؟ ما با اطمینان نمی‌دانیم عامل انتقال بیماری چیست، و حتی نمی‌دانیم کدام حیوان آن را منتقل می‌کند. شاید اصلا از طریق غذا به مبتلایان سرایت می‌کند."
با وجود همه ابهامات، دست‌کم در جده حضور این ویروس نوعی سبک زندگی خاص خود را به وجود آورده است. فواد می‌گوید: "تا چند هفته پیش، خیلی‌ها بشدت نگران بودند، اما حالا بنظر می‌رسد این موضوع دیگر چندان مردم را آزار نمی‌دهد. دیگر به زندگی به آن عادت کرده اند."
نام‌های ذکر شده در این مقاله به‌خاطر حفظ هویت افراد تغییر داده شده است. وزارت بهداشت عربستان سعودی حاضر به اظهار نظر در این درباره نشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
ایران رتبه دوم مصرف دارو در جهان

خوددرمانی برای عده‌ای از افراد بدیهی‌ترین حق و مهارت در زندگی است؛ اینکه زبان بدنشان را می‌فهمند و می‌دانند الان به چند دانه قرص مسکن یا آنتی‌بیوتیک احتیاج دارند.
آنها خوددرمانی را با خودمراقبتی اشتباه گرفته‌اند. سالانه هر ایرانی حدود 340عدد قرص مصرف می‌کند. در واقع از نظر مصرف سرانه دارو، ایران پس از چین دومین کشور پرمصرف دارو در جهان محسوب می‌شود.


فرق خوددرمانی و خودمراقبتی

خوددرمانی به فرایندی می‌گویند که در آن فرد بدون اینکه اطلاعات اولیه از بیماری‌اش داشته باشد با دیدن نخستین نشانه‌ها اقدام به مصرف انواع داروها - از مسکن‌ها گرفته تا آنتی‌بیوتیک‌های متنوع- می‌کند یا نسخه‌های گیاهی بزرگ‌ترهای فامیل را عملی می‌کند درحالی‌که خود مراقبتی، دیدن نشانه‌های بیماری در بدن و اطلاع‌یابی از عوامل خطرساز محیطی است؛ در واقع خودمراقبتی نوعی مهارت زندگی است.


گل به‌خودی

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک نه‌تنها برای ما که برای داروسازان سراسر دنیا تبدیل به معضل شده است. شرکت‌های داروساز از ساخت آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر کلافه شده‌اند و گفته‌اند که دیگر تمایلی به ساختن داروی جدید ندارند. مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها بدون کشت و آنتی بیوگرام، میکروب‌ها و عوامل عفونی را نسبت به درمان دارویی مقاوم می‌سازد. از این‌رو باید آنتی بیوتیک‌های نسل جدید مورد استفاده قرار گیرد. به گفته داروسازان ازجمله کیوان الچیان، دبیر کنگره سالانه جامعه پزشکان داخلی ایران مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران به مرحله خطر رسیده است.


رفیق روزهای پر درد

مصرف خودسرانه مسکن‌‌هایی چون آسپرین می‌تواند عوارضی چون خونریزی دستگاه گوارش، هپاتیت، نارسایی کبد و کلیه و مشکلات روحی را به همراه داشته باشد ولی پیداکردن گوش شنوا کار دشواری است. مصرف خودسرانه مسکن‌ها همچنین عامل اصلی نارسایی‌های کلیوی است که به‌صورت ناگهانی آنها را از کار می‌اندازد. کسانی که تحمل کوچک‌ترین درد را ندارند و مسکن مصرف می‌کنند اگر کارشان به اتاق عمل یا دندانپزشکی کشیده شود دیرتر به داروهای بیهوشی پاسخ می‌دهند.


شفافیت کذایی

این روزها داشتن پوست خوب و شفاف برای مردان هم جزو دغدغه‌ها شده است. مصرف برخی کرم‌های بهداشتی برای رسیدن به کیفیت پوست بهتر بدون نظر متخصص می‌تواند منجر به اگزماهای پوستی شدید شود. به‌طور مثال، مصرف خودسرانه پماد بتامتازون برای رفع جوش بسیار رایج است درحالی‌که این داروی کورتون‌دار به‌صورت موقت شکل پوست را بهتر می‌کند ولی بعد از چند روز پوست شکننده شده و آسیب می‌بیند. از بتامتازون خطرناک‌تر داروی راکوتان است که مصرف خودسرانه آن می‌تواند عوارض به‌شدت جبران‌ناپذیر کبدی و کلیوی ایجاد کند.


بکش و لاغرم کن

وقتی 60درصد ایرانی‌ها اضافه وزن داشته باشند، بازار فروش داروها و دارونماهای لاغری پررونق خواهد بود. این داروها در مکان‌هایی که نباید تبلیغ و فروخته می‌شوند. کافی است مشتری تپل یک مغازه بی‌ربط مانند لباس زیرفروشی باشید آنگاه خواهید دید که فروشنده قوطی را روی میز می‌گذارد و می‌گوید که من خودم از همین‌ها خوردم و در عرض یک‌ماه 10کیلو لاغر شدم. این آغاز راه دشوار درمان و یا کنترل بیماری‌ها و نارسایی‌های کبدی و کلیوی است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تزریق ویروس سرخک باعث فروکش کردن سرطان یک زن شد

تزریق دوز بسیار تغلیظ‌ شده ویروس سرخک به زنی که دچار سرطان غیرقابل علاج شده بود، توانست باعث فروکش کردن بیماری او شود.
به گزارش سی ان ان «استیسی ارهولتز» ۴۹ ساله برای ده سال با میلوم مولتیپل یک نوع سرطان مرگبار دست و پنجه نرم کرده بود. به گفته پزشکان در کلینیک مایو در آمریکا او همه انواع شیمی‌درمانی را در دسترس برای سرطانش را دریافت کرده و دو بار تحت پیوند سلول بنیادی قرار گرفته بود، اما دوباره سرطانش عود کرده بود.
بعد پژوهشگران به او و پنج بیمار دچار میلوم مولتیپل دیگر یک دوز بسیار تغلیظ‌شده مهندسی‌شده در آزمایشگاه از ویروس سرخک مشابه واکسن سرخک تزریق کردند. در واقع دوز ویروس سرخک که خانم ارهولتز تزریق شد، حاوی شمار کافی ویروس سرخک بود که حدود ۱۰ میلیون نفر را بتوان با آن واکسینه کرد.
دکتر استفن راسل، سرپرست این تحقیق گفت: «ایده این بود که ویروسی را می‌توان طوری پرورش داد که به سلول‌های سرطانی آسیب برساند، اما بر سایر بافت‌ها در بدن تاثیر نگذارد.»
این ایده را ویروس‌درمانی می‌نامند و پیش از این نیز به کار رفته است دانشمندان در کلینیک مایو می‌گویند هزاران بیمار را تا به حال با ویروس‌ها تحت درمان قرار داده‌اند، اما برای نخستین بار است که این شیوه درمانی در فردی که سرطان به سراسر بدنش منتشر شده است، باعث فروکش کردن بیماری شده است.
ارهولتز اکنون برای ۹ ماه است که عاری از سرطان است.
دکتر راسل گفت: «به نظر من علت موفقیت ما این بود که ما نسبت به موارد دیگر از دوز بالاتری از ویروس استفاده کردیم. و به نظر من میزان دوز نقشی حیاتی دارد. مقداری از ویروس که وارد جریان خون می‌شود، تعیین‌ می‌کند که چه مقدار از آن به تومورها می‌رسد.»
دکتر آنجلا دیسپنزری پژوهشگر بالینی در کلینیک مایو توضیح می‌دهد که ویروس سرحک باعث می‌شود سلول‌های سرطانی به هم متصل و بعد منفجر شوند. همچنین به گفته او شواهدی وجود دارد که این ویروس دستگاه ایمنی بیمار را تحریک می‌کند و به آن کمک می‌کند که هر سلول‌ سرطانی عودکرده را شناسایی و پاکسازی کند.
البته این شیوه درمان در مراحل آزمایشی اولیه است. پزشکان اخیرا از پرتودرمانی برای درمان تومورهای کوچک و مکان‌یافته در بدن ارهولتز استفاده کردند.
از طرف دیگر سرطان سایر بیمارانی که با شیوه آزمایشی تحت درمان قرار گرفتند، فروکش نکرد. آزمایش‌ها نشان داد که این ویروس در یک بیمار زن دیگر باعث کوچک شدن اندازه تومورها شده است، اما تومورها به زودی دوباره شروع به بزرگ شدن کردند. سایر بیماران به درمان پاسخی نداند.
پژوهشگران در حال حاضر نمی‌دانند که آیا ویروس‌درمانی به سایر بیماران دچار سرطانی کمک خواهد کرد و آیا می‌توان برای سایر انواع سرطان آن را به کار برد. ویروس سرخک در این بیماران مبتلا به میلوم مولتیپل به این علت موثر واقع شد که دستگاه ایمنی این بیماران مختل است، بنابراین ویروس‌ها امکان رسیدن به سلول‌های سرطانی را پیدا می‌کنند.


http://www.mediafire.com/watch/ti3e6gpoacgbjx7/Measles_Virus_as_a_Cancer_Fighter_-_Mayo_Clinic.mp4
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
«خشونت و روان ما»؛ سومین همایش روان‌پژوهان ایرانی خارج از کشور

سومین همایش روان‌پژوهان ایرانی در خارج از کشوردر روزهای شنبه و یکشنبه، دهم و یازدهم ماه مه، در کلن آلمان برگزار شد؛ عنوان همایش امسال «خشونت و روان ما» بود.
ده روان‌پژوه ایرانی از آلمان٬ فرانسه، بلژیک٬ سوئد و بریتانیا دراین همایش شرکت داشتند.
در طول دو روز همایش٬ شش کارگاه نیز با همکاری شرکت کنندگان برگزار شد. این کارگاه‌ها فرصت‌هایی را در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌دادند تا نظرات و تجارب خود را بیان و بطور عینی‌تر مفاهیم تئوریک روان‌شناسی را لمس کنند.
حسن مکارمی سخنران اول روز شنبه با موضوع «خشونت و ساختار روان ما» بود. او در سخنان خود به این نکات توجه کرد که «خشونت، تجاوز، پرخاشگری آثار حضور آدمی‌اند، در همه جا و در همه وقت. آدمی را هویتی است که نماینده حضور او در جهان است. چنین هویتی با ابعاد گوناگون خود چون هویت فرهنگی٬ هویت جنسی٬ هویت اجتماعی... بر محور حضور حیاتمند او پس از تولد شکل می‌گیرد.»
او در ادامه سخنان خود گفت «از این لحظه به بعد شاهد دو صحنه خواهیم بود. یا اصل گفت و شنود قانونمند و قبول «من دیگری متقابل» به داد و ستد کشانده شده و با مدارا به راه حلی قابل قبول برای پاسخ به امیال و هویت‌های این دو «من» می‌رسیم و یا به خشونت. اعلامیه جهانی حقوق بشر در اصول خود «من» را تعریف کرده و آزادی٬ برابری و کرامت آن را پایه قرار می‌دهد و گفت و شنود قانونمند را بین دو نفر، دو گروه٬ دولت‌ها و مردم و بین دولت‌ها بنیان ارتباط قرار می‌دهد.»
فواد صابران (دکتر روانپزشک و روانکاو) از پاریس سخنران بعدی روز شنبه بود که در مورد نادرشاه یا جنون قدرت در ایران قرن هفدهم صحبت کرد.
انسان بی‌خشونت: رویا یا واقعیـت عنوان سخنرانی مژگان کاهن (روان‌شناس بالینی) از بروکسل بود.
مژگان کاهن به نقش تربیت در بروز خشونت و به موازات آن به عواملی که در فضای تربیتی کودک می‌تواند به او یاری دهند تا توانایی ادارهٔ رانش‌های پرخاشجویانه‌اش را کسب کند پرداخت.
به عقیدهٔ خانم کاهن رفتار خشونت آمیز پدر و مادر و نیزمشاهده خشونت تاثیراتی مخرب بر کودکان ونوجوانان دارد.
وحید رواندوست (دکتر روا‌شناسی بالینی و پژوهشگر در دانشگاه استکهلم) آخرین سخنران روز شنبه بود که با موضوع ریشه‌های پرخاشگری و خشونت در خانواده‌های خودشیفته پشت تریبون قرار گرفت.
دکتر رواندوست گفت «بدون اینکه حتی متخصص تشخیص اختلالات روانی باشیم‌گاه با افرادی برخورد می‌کنیم که خود را از برگزیدگان کائنات می‌دانند، تصور می‌کنند از حقوق ویژه‌ای برخوردارند... بررسی‌های بالینی نشان می‌دهد که رشد عاطفی این افراد در محیط‌های خانوادگی با روابطی سرد و در جوی مملو از خشونت پنهان صورت پذیرفته است. به این معنی که افراد خود شیفته در مراحل رشد عاطفی قادر به تکوین تصویر کامل و مطلوبی از خویش و اطرافیان نزدیک و درونی نمودن این تصویر‌ها نشده‌اند. این افراد در دوران کودکی عهده دار بر آوردن تمنیات خودشیفتگانه پدر و مادری خودشیفته بوده و در صورت خطا در این مهم به شدت مواخذه می‌شدند. تا به جایی که خطر طرد شدن را همیشه بالای سرشان احساس کرده و درجوی پر از احساس ترس، استرس و خشونت بزرگ شده‌اند.»


«خشونت» در کارگاه‌ها

در بعد ازظهر هر دو روز کارگاه‌هایی تشکیل شد که به موضوعاتی در رابطه با خشونت پرداخت.
یکی ازکارگاه‌های روز شنبه گفتمان بدون خشونت با مسئولیت عباس ابطحی، دکتر روانپزشک و متخصص هیپنوتراپی، بود. کارگاه دیگر این روز عنوان «افکار و احساسات خشونت‌آمیز من در یک بررسی عینی» نام داشت که درآن به اینکه خشم را هر کدام از ما به چه انواعی در خود و در رابطه‌هامان تجربه می‌کنیم ونیز رابطهٔ آن با سایر احساسات و شکننده گی‌های فردی ما پرداخته شد. مسئولیت این کارگاه را آقای دکتر روان دوست بر عهده داشت.
شهرزاد‌پور عبدالله کارگاه خشونت پنهان را هدایت می‌کرد که هدف آن بررسی تاثیر تجربه خشونت جنسی در کودکی بر روابط عاطفی و جنسی در بزرگسالی بود.
برنامه روز یکشنبه با سخنرانی سیامک ظریفکار (دکتر روان‌شناس اجتماعی و روان درمانگر آلترنانیو) تحت عنوان خشونت، امری ذاتی یا اکتسابی، به همراه نمایش فیلم کوتاه کم و زیاد بود.
اکبر پویانفر از پاریس به تاثیر هنر در مقابله با پدیده خشونت پرداخت. او گفت که هنر نقش عظیمی در شخصیت و باز سازی آن دارد. رانش سازندگی که از تجربیات هنری سرچشمه می‌گیرد دنباله بازی‌های کودکانه است. او از هنرمندانی که توانسته‌اند خشم را در قالب هنر مهار کنند نام برد.
ناهید کشاورز٬ روان درمانگر و مشاور امور مهاجرین سخنران دیگری بود که در مورد اثرات روانی خشونت خانگی بر زنان صحبت کرد. او خشونت خانگی بر زنان را در عرصه‌های فیزیکی، روانی، جنسی و اقتصادی مورد توجه قرار داد.
آخرین سخنران٬ آقای رضا کاظم‌زاده بود با این موضوع: «بسترهای فرهنگی خشونت در جامعه‌ای ایران از منظر روان‌شناسی».
در این سخنرانی رضا کاظم‌زاده تلاش کرد تا نشان دهد که نوعی از خشونت پنهان وجود دارد که در کادر فرهنگ جامعهٔ ایران از طریق تولید معنا مشروعیت می‌یابد. به عنوان نمونه او به مفاهیمی مانند «غیرت»، «ناموس»، «ادب کردن» کودک، «جهاد و شهادت» اشاره کرد.
کارگاه‌های روز دوم به بررسی «خشونت در قبال بچه‌ها در خانواده و اینکه چگونه اتوریتهٔ ناسالم پدر و مادر می‌تواند به خشونت ختم شود» ٬ «خشونت گفتاری» و «راه‌های مقابله با خشونت» پرداختند.
مسئولیت این کارگاه‌ها به ترتیب به عهدهٔ خانم کاهن٬ آقای ظریفکار و آقای مکارمی بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
هشدار نسبت به عوارض خطرناک سولاریوم

برنزه‌کردن پوست با دستگاهی به نام سولاریوم این روزها فکر خیلی از افراد به‌خصوص جوانان را به‌خود مشغول کرده و این در حالی است که کارشناسان هشدار می‌دهند: برنزه کردن پوست بدن با این دستگاه علاوه براینکه خطرابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد، می‌تواند عوارض نامطلوب دیگری را به‌دنبال داشته باشد.
درحالی‌که وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، استفاده از این دستگاه را برای برنزه کردن پوست، ممنوع اعلام کرده است اما هنوز در برخی از سالن‌های آرایشی یا باشگاه‌ها این دستگاه وجود دارد و افراد سودجو برای به‌دست آوردن پول به‌راحتی جوانان را با تبلیغات دروغین، فریب داده و سلامت آنان را به خطر می‌اندازند و جوانان به‌دلیل نداشتن آگاهی لازم، به راحتی سلامت خود را از دست می‌دهند.


اما دستگاه سولاریوم چیست؟ وچگونه سبب ایجاد سرطان پوست و آسیب‌های جدی دیگر می‌شود ؟

دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست استفاده می‌شود. در داخل این دستگاه اتاقکی وجود دارد که در آن لامپ‌های اشعه ماوراء بنفش از نوع UVA و UVB قرار داده شده‌اند و از بالا و پایین، به بدن تابیده می‌شود.به گفته دکتر رضا رباطی متخصص پوست و مو و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از این دستگاه حتی برای یک‌بار هم خطرزاست به این دلیل که اشعه ماورای‌بنفش را مستقیم وارد بدن می‌کند و احتمال ابتلا به سرطان پوست و نوع خطرناک آن‌که به ملانوما معروف است را افزایش می‌دهد وبه همین دلیل است که استفاده از این دستگاه سال‌هاست در کشورهای غربی به‌ویژه برای جوانان ممنوع اعلام شده است و جریمه‌های سنگین هم دارد.
دکتر رباطی در گفت‌وگو با همشهری خاطرنشان کرد: اگر فردی در درازمدت برای برنزه کردن پوست، از سولاریوم استفاده کند و دفعات تماس اشعه ماوراء ‌بنفش، بیشتر شود به‌دلیل تجمع رنگدانه‌ها احتمال ابتلا به سرطان پوست افزایش خواهد یافت و علاوه براین، پیری زود رس پوست را نیز به‌دنبال خواهد داشت.
این دانشیار دانشگاه همچنین از مردم خواست از نور آفتاب (حمام آفتاب) نیز برای برنزه کردن پوست استفاده نکنند چون اشعه آفتاب (UVA+UVB) جزء عوامل بسیار مهمی است که می‌تواند در تشکیل سرطان پوست و یا بدخیم شدن یک خال تأثیر بگذارد. او به مردم توصیه کرد هنگامی که در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند حتما از ضد‌آفتاب استفاده کنند.به گفته او برنزه‌شدن پوست چه در مقابل نور آفتاب و چه به وسیله سولاریوم، سبب جهش ژنی در سلول‌های پوست و ایجاد تومورهای خوش خیم و بدخیم پوستی می‌شود.
به گزارش خبرنگار همشهری، استفاده از دستگاه سولاریوم که چندسالی است در ایران تمایل به استفاده از آن به هردلیل، چه به‌دلیل کنترل نشدن واردات این دستگاه مخرب سلامت بدن، چه به‌دلیل نبود نظارت جدی مسئولان وزارت بهداشت، چه به‌دلیل نبود کنترل‌های جدی بر عملکرد سالن‌های آرایش و باشگاه‌ها و چه به‌دلیل نبود نظارت‌های جدی بر امر تبلیغات افراد سودجو، افزایش یافته، آنقدر خطرناک است که سازمان بهداشت جهانی هم چندی پیش اعلام کرد که جوانانی که از سولاریوم استفاده می‌کنند، 8برابر بیشتر در معرض ابتلا به ملانوما نوع خطرناک سرطان پوست هستند.
علاوه بر این، یافته‌های مطالعات مختلف آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی نشان داده است که 75درصد افرادی که قبل از ۳۰ سالگی از سولاریوم برای برنزه کردن خود استفاده می‌کنند، در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند. شاید به همین دلیل هم است که سازمان بهداشت جهانی به چند گروه از افراد، بیشتر از بقیه نسبت به عوارض خطرناک استفاده از سولاریوم برای برنزه کردن پوست هشدار داده است.
براین اساس، افراد زیر ۱۸ سال، افرادی که موهای بور و چشم‌های روشن دارند، کسانی که کک و مک، خال‌های زیاد، زخم‌های پوستی یا سابقه‌ آفتاب سوختگی در بچگی و در هر مرحله‌ای از زندگیشان داشته‌اند و افرادی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، نباید از سولاریوم و یا نور آفتاب برای برنزه کردن خود استفاده کنند.به گفته کارشناسان، سولاریوم همچنین می‌تواند به سایر اندام‌های بدن هم از قبیل چشم، عروق، کبد و کلیه آسیب‌های جدی وارد کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
درگذشت سازنده واکسن جزام

جاسینتو کانویت، دانشمند و پزشک ونزوئلایی، و خالق واکسنی برای بیماری جزام هفته پیش در سن صد سالگی درگذشت.
خانواده کانویت گفت که او تمام زندگی اش را صرف خدمت به بشریت از طریق علم پزشکی کرد.
کانویت همچنین کاشف واکسنی برای یک بیماری پوستی حاره ای موسوم به لیشمانیاس بود.
او جوایز زیادی از جمله مدال افتخار لژیون فرانسه را برده بود و در سال ۱۹۹۸ یکی از نامزدها جایزه نوبل پزشکی بود.
دکتر بری بلوم پزشک بریتانیایی که برای ۱۵ سال با دکتر کانویت کار کرده بود به بی بی سی گفت: "دکتر کانویت آدم خیلی منحصر به فردی بود. او بیش و پیش از هر چیز یک پزشک در بهترین معنی کلمه بود – او بیمارانش را به اسم می شناخت. و بعد از یک عمر کار فکر می کنم که هنوز تک تک بیمارانی که پیشش رفته بودند را به یاد می آورد."
"او برای مقابله با دو بیماری که بیمار را انگشت نما می کرد عطش زیادی داشت. جزام و یک بیماری انگلی به اسم لیشمانیاس. و او زندگی اش را صرف یافتن راه هایی برای بهبود سلامتی مردمی کرد که بخش اعظم جهان از جمله جامعه علمی آنها را فراموش کرده بود."
آقای کانویت در سال های پایانی کارش به روی یافتن معالجه ای برای سرطان کار کرد.
او که در خانواده ای از مهاجران اسپانیایی در کاراکاس متولد شده بود، از لکه ننگی که به بیماران جزامی زده می شد آزرده خاطر بود و در حومه شهر و همچنین نواحی دور افتاده جنگلی با آنها کار می کرد.
کانویت معالجات موجود سل و یک باکتری کشف شده در آرمادیل را برای ساختن یک واکسن تازه به کار گرفت.
اما دانشمندان هنوز برای یافتن یک واکسن کاملا موثر که می تواند جزام را برای همیشه ریشه کن کند تلاش می کنند.
این بیماری که ناشی از یک باکتری است که از طریق سرفه و عطسه منتقل می شود اگر معالجه نشود می تواند باعث آسیب دیدن دایمی پوست، اعصاب، بازو، پا و چشم شود.
شیوع این بیماری در سال های اخیر در جهان بسیار محدود بوده است.
سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۰ به هدفش یعنی کاهش جزام به کمتر از یک مورد در هر ده هزار نفر دست یافت.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 39 از 62:  « پیشین  1  ...  38  39  40  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA