انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 4 از 62:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  59  60  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
میمون‌ها آوازهای هشدار دهنده می‌خوانند!

میمون‌ها آوازهای هشدار دهنده می‌خوانند!
محققان از کشف نخستین مورد غیرانسانی در زمینه خواندن آوازهای هشدار دهنده در میان میمون ها خبر دادند.



محققان از کشف نخستین مورد غیرانسانی در زمینه خواندن آوازهای هشدار دهنده در میان میمون ها خبر دادند.
محققان با سفر به جنگل های انبوه تایلند، موفق شدند نوعی آواز هشدار دهنده در گونه ای از میمون ها را شناسایی کنند که در نوع خود بی نظیر بوده و در عین حال می تواند تحولی بزرگی در دانش بشری نسبت به دنیای ارتباطاتی حیوانات بگشاید.
محققان دانشگاه سنت آندور به نشریه PLoS One گفتند: تا پیش از این خواندن آواز در حیوانات مختلف برای جلب نظر جنس مخالف مشاهده شده است، اما تکنیک جالب مشاهده شده دراین میمون سر سفید برای اعلام خطر بوده و کاملا حیرت آور است.
استر کلارک از محققان این مطالعه گفت: این کشف مهم نشانه خوبی است مبنی بر آنکه حیوانات نیز می توانند از ترکیب آوازهای مختلف برای اعلام هشدار به یکدیگر استفاده کنند.
بر اساس گزارش زی نیوز، محققان دریافته اند که صدای منعکس شده این نوع میمون از نیم مایلی هم شنیده می شود.
محققان در این تحقیق از حیوانات خطرناک برای این میمون ها همچون مار پیتون مصنوعی استفاده کردند و متوجه شدند میمونها پس از مشاهده آنها با درآوردن صداهای خاصی به هم نوعان خود هشدار می دهند.

خبرگزارى مهر
     
  
زن

 
توصیه هایی برای بهبود عملکرد مغز


جام جم آنلاين: کارهای زیادی هست که می توان برای حفظ سلامت و جلوگیری یا کاهش زوال شناختی که اغلب با افزایش سن پیش می آید انجام داد.
کارهای زیادی هست که می توان برای حفظ سلامت و جلوگیری یا کاهش زوال شناختی که اغلب با افزایش سن پیش می آید انجام داد.
متخصصان توصیه می کنند افراد به عنوان بخشی از برنامه ارتقای سلامت خود ، برای بهبود عملکرد مغز خود اقداماتی را انجام دهند.
این توصیه ها به قرار زیرند:
- رژیم غذایی داشته باشید که به سلامت مغز کمک کند. یک برنامه غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا- سه ( که معمولا در ماهی یافت می شود) ، پروتئین ، آنتی اکسیدان ، میوه و سبزی تازه و ویتامین B1 ، با حداقل چربی های ترنس و با میزان مناسب کربوهیدرات ها برای این منظور مناسب است.
- ذهن خود را فعال نگه دارید. فعالیت هایی مانند یادگیری یک مهارت یا زبان جدید ، حل جدول ، شرکت در کلاس ها و آموزش حرکات بدنی موزون به حفظ عملکرد ذهن کمک می کند.
- ورزش منظم داشته باشید. ورزش اغلب باعث افزایش جریان خون و بهبود تعادل شده و از مشکلاتی که احتمال بیماری قلبی ، سکته مغزی و دیابت را افزایش می دهند جلوگیری می کند.
- روابط اجتماعی را حفظ کنید. گذراندن وقت با دوستان ، شرکت در فعالیت های داوطلبانه اجتماعی و سفر ذهن را فعال و سالم نگه می دارد.
- خواب کافی داشته باشید.
نداشتن خواب کافی بر سلامت مغز تاثیر منفی دارد.
- استرس را کنترل کنید. انجام حرکات یوگا ، ارتباط با دوستان یا سایر اقدامات کاهش دهنده استرس در حفظ توانایی حافظه و یادگیری موثر است.
- از صدمات مغزی پیشگیری کنید. استفاده از کلاه ایمنی و بستن کمربند ایمنی در خودرو به جلوگیری از آسیب های مغزی کمک می کند.
- سایر جوانب را برای ارتقای سلامت خود رعایت کنید. حفظ وزن سالم ، ورزش ، رژیم غذایی متعادل و سالم و کنترل استرس مجموعا درکاهش خطر بیماری هایی که مغز را تحت تاثیر قرار می دهند مانند دیابت ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا و هایپرتنشن مفیدند.
- از عادات ناسالم بپرهیزید. سیگار کشیدن ، نوشیدن الکل ، و استفاده از مواد مخدر احتمال زوال ذهن و قوه شناختی را افزایش می دهند.
- به ژنتیک خود توجه داشته باشید. اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به زوال ذهن وجود دارد با پزشک مشورت کنید و راه هایی را برای حفظ سلامت مغز و کند شدن روند زوال ذهن بیابید
     
  
زن

 
انگشتان پا هم از اثرات سیگار در امان نیستند!

جام جم آنلاين: یک ماده شیمیایی سرطان زا در محصولات دخانیات در ناخن های پای افراد سیگاری و غیر سیگاری های قرار گرفته در معرض دود سیگار یافت شده است.
به گزارش ساینس دیلی یافته ها نشان می دهند از ناخن های گرفته شده که در معرض تست حساسیت قرار داده می شوند می توان برای شناخت نقش قرار گرفتن در معرض دود سیگار استفاده کرد.
NNK یک عامل سرطان زا در فرآورده های توتون است. این ماده در بدن انسان به ترکیب NNAL و نیکوتین به ماده کوتی نین تبدیل می شود.
مطالعات مختلف میزان کوتی نین و NNAL را در خون و ادرار افراد سیگاری ، مصرف کنندگان دخانیات بدون دود و غیر سیگاری های قرار گرفته در معرض دود سیگار سنجیده اند.
این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد این عوامل به بخشی از مواد موجود در ناخن ها پا تبدیل می شوند.
به گفته محققان مطالعه ناخن های پا راه دیگری برای تعیین اثرات منفی دود سیگار در غیر سیگاری هاست. از آنجا که ناخن های پا به کندی رشد می کنند زمانی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند نسبتا طولانی است. به علاوه معمولا کمتر از ناخن انگشتان دست به آلوده کننده های محیطی آلوده میشوند.
     
  
زن

 
نقش سرنوشت در ابتلا به سرطان!


جام جم آنلاين: ارزیابی ها نشان داده است برخی افراد تصور می کنند ابتلا به سرطان جزء سرنوشت است. زنان بیش از مردان به دخالت تقدیر در ایتلا به این بیماری نقش دارد و این تصور در افراد سیگاری هم دوبرابر غیر سیگاری هاست.
به گزارش بی بی سی ، این ارزیابی توسط مرکز تحقیقات سرطان انگلستان صورت گرفته است. در این ارزیابی از افراد پرسیده شد آیا آنها می توانند این احتمال را کاهش دهند یا آنکه این موضوع از کنترل آنها خارج است.
در مجموع 27 درصد افراد معتقد بودند سرنوشت تعیین کننده امکان ابتلای آنان به سرطان است. این اعتقاد در میان افرادی که در نواحی محروم زندگی می کردند 43درصد و در جمعیت نواحی مرفه 14 درصد بود.
سیگار کشیدن و چاقی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان هستند اما حتی برخی سیگاری ها و افراد بالای 65 سال نیز بر این باور ند که دچار شدن به آن به دست تقدیر است.
به گفته دکتر لسلی واکر مدیر اطلاعات سرطان دراین مرکز این موضوع هشدار دهنده است که چنین درصد بالایی از مردم انگلیس نمی دانند با شیوه مناسب زندگی از نیمی از موارد سرطان می توان جلوگیری کرد.
همه ما می توانیم با ترک سیگار ، حفظ وزن متعادل ، رژِیم غذایی سالم سرشار از میوه و سبزی تازه و فعالیت بدنی کافی این خطر را به نصف تقلیل دهیم
     
  
زن

 
ثار مخرب افسردگي در ژنها باقي مي‌ماند


لندن، خبرگزاري جمهوري اسلامي
تازه‌ترين تحقيقات ژنتيك روشن ساخته علت برجاي ماندن عوارض ناشي از بحرانهاي روحي شديد ناشي از افسردگيهاي عميق آنست كه بروز افسردگي سبب ايجاد تغييرات اپي ژنتيكي ، يعني تغيير در آن دسته از مولكولهاي شيميايي مي‌شود كه نحوه آشكار شدن اثر ژنها را كنترل مي‌كنند.
"اريك نستلر" از مركز پزشكي دانشگاه تكزاس ساوث‌وسترن در شهر دالاس و همكارانش با بررسي موشها به اين نكته پي‌برده‌اند زماني كه به صورت ناگهاني موشها با دشمن خطرناكي روبرو مي‌شوند، عوارض و آثار يك افسردگي روحي شديد در بدن آنها باقي مي‌ماند.
مطالعه اين گروه از پژوهشگران در سلولهاي بخش هيپوكامپوس مغز موشها آشكار ساخته كه در اثر بروز افسردگي، گروه مولكولهاي شيميايي موسوم به گروه متيل به آن بخش از مولكول دي.ان.آ در اين سلولها كه در بردارنده ژن ويژه رمزگذاري محركهاي رشد عصبي هستند، افزايش مي‌يابد.
اين محركهاي رشد كه به اختصار بي.دي.ان.اف ناميده مي‌شوند معمولا در هنگام افسردگي رو به كاهش مي‌گذارند.
زماني كه به اين موشها مواد و داروهاي ضدافسردگي داده شد، مشاهده گرديد كه آثار افسردگي در موشها زايل مي‌شود اما زايل شدن اين آثار به علت از بين‌رفتن مقادير اضافي مولكولهاي گروه متيل نيست بلكه به علت اضافه شدن يك گروه ديگر از مولكولهاي شيميايي موسوم به گروه آسه تيل ‪ Acetyl‬است.
به گفته نستلر كه نتايج بررسيهاي وي و همكارانش در نشريه علمي "نيچر ويژه علوم زيست عصب شناسي" به چاپ رسيده، گروه مولكولهاي متيل مولكول دي.
ان.آ را به سختي در بر مي‌گيرند و از فعالييت ژنها در ناحيه‌اي كه در آن ظاهر شده‌اند، جلوگيري مي‌كنند. اضافه كردن مولكولهاي گروه آسه تيل موجب مي‌شود كه از شدت حلقه‌اي كه مولكولهاي گروه متيل به مولكول دي.ان.آ وارد مي‌كنند تا اندازه‌اي كاسته شود.
اما تغييرات اپي ژنتيكي در مولكول دي.ان.آ بسيار پايدار است و اين امر توضيح‌دهنده اين نكته است كه چرا عوارض منفي افسردگي تا اين اندازه دوام مي‌آورد و چرا اثر داروهاي آرام‌بخش تا اين اندازه با كندي ظاهر مي‌شود و دوام آنها زياد نيست.
نستلر و همكارانش با توجه به شناخت تازه‌اي كه از رهگذر تحقيقات خود به دست آوردند در صدد برآمده‌اند بر خلاف رهيافتهاي متعارف، داروهاي ضد افسردگي تازه‌اي توليد كنند كه به عوض توليد مولكولهاي گروه آسه تيل، عملا مولكولهاي گروه متيل را كه به دور مولكول دي.ان.آ در سلولهاي عصبي ناحيه هيپو كامپوس چنبر زده‌اند، از بين ببرند.
به اعتقاد نستلر، اين مكانيزم مقابله با افسردگي مي‌تواند در درمان اعتياد يا عوارض ناشي از اضطرابهاي رواني و يا بيماريهاي تحليل برنده سيستم عصبي نظير بيماري هانتينگتون نيز موثر باشد.
نكته مهم ديگري كه نستلر قصد دارد در خصوص آن تحقيق كند آنست كه آيا تغييرات اپي ژنتيك كه هنگام افسردگي بوجود مي‌آيد از طريق ژنها به نسلهاي بعدي نيز انتقال مي‌يابد يا نه.
براي بررسي در اين زمينه بايد به اين نكته توجه شود كه آيا چنبر مولكولهاي گروه متيل در سلولهاي اسپرم و تخمك نيز ظاهر مي‌شوند يا خير؟ ‪
     
  
زن

 
بخون مفیده!!!



بررسی شيوع ناهنجاری‌های گوش و حلق و بينی در ازدواج‌های فاميلی

همانطور كه مي دانيم يكي از بيماريهايي كه در درمانگاههاي اطفال، گوش و حلق و بيني، و جراحي پلاستيك و دندانپزشكي مواجه مي شويم، ناهنجاريهاي گوش و حلق و بيني است. اين بيماريها و يا به عبارتي آنومالي هاي مادرزادي كه درصد قابل توجهي از آنها حاصل ازدواج هاي فاميلي مي‌باشد نه تنها باعث تغيير در شكل ظاهري شده و مشكل زيبايي شديد براي نوزاد ايجاد مي كنند، بلكه باعث ايجاد ناراحتي‌هاي عاطفي – رواني، مشكلات كار كردن فرد در اجتماع و حتي تهديد حيات بيمار مي شوند.

هدف: تعيين شيوع ناهنجاريهاي گوش و حلق و بيني در ازدواج فاميلي در سالهاي 1378 - 1379 در مراجعه كنندگان به درمانگاه مشاوره ژنتيك بيمارستان امام خميني (ره)،

تا بدينوسيله نقش ازدواج هاي فاميلي، جنس، نوع ازدواج والدين و الگوي توارثي را تعيين نموده و با دانستن تأثير اين موارد و كاستن عوامل مؤثر از شيوع اين بيماريها در اجتماع بكاهيم.

روش انجام:

در اين مطالعه ابتدا از بين 3503 پرونده كه جهت مشاوره در دو سال 78 و 79 مراجعه كرده بودند، 206 پرونده كه ناهنجاري Ent داشتند جدا گرديد از بين 206 پرونده 157 پرونده مربوط به ازدواج فاميلي و 49 پرونده مربوط به ازدواج غيرفاميلي بود. در بين 157 پرونده يا به عبارتي شجره نامه 496 مورد حاصل ازدواج فاميلي بودند كه 219 مورد اختلال Ent و 277 مورد سالم و يا اختلال غير Ent داشتند.

سپس اين 219 مورد بررسي و توسط نرم افزار Spss هر بيماري براساس فاميل و غيرفاميل، نسبت فاميلي والدين، الگوي توارثي و جنس مجزا گرديدند.

نتايج: در بين 496 مورد چهار بيماري از شيوع بسيار بالايي برخوردار بودند كه شامل كرولالي، نيمه شنوايي، شكاف كام، شكاف لب با يا بدون شكاف كام كه كرولالي 115 مورد ( 6 /23% )، نيمه شنوايي 53 مورد (7/10 %)، شكاف كام 5 مورد كه (1 %)، شكاف لب با يا بدون شكاف كام 12 مورد ( 4/2 % ) موارد را شامل مي شده است و شكاف كام همراه اختلالات ديگر 16 مورد بود.

نتيجه گيري:

تقريبا در تمام موارد وجود ناهنجاري ها در ازدواج هاي فاميلي بيشتر بوده و بر حسب نوع بيماري، گاه تفاوتهائي در دو جنس نيز وجود داشت و همچنين، الگوهاي توارثي متفاوتي برحسب نوع بيماري، داشتيم.
     
  
زن

 
بررسی اثرات ديررس گازهای شيميائی (خردل) بر مخاط و سينوسهای پارانازال

در این بررسی اثرات دیررس گاز بر سینوسهای پارانازال مورد مطالعه قرار گرفته، این گازها با ایجاد مسمومیت سیستمیك باعث تحریك نسوج میشوند و تغییرات در غشاهای مخاطی توسط این گازها نادر نیست.

این مطالعه به طور محدود بر روی ۲۱۰ نفر جانبازان شیمیائی كه توسط مركز رسیدگی به جانبازان شیمیائی بنیاد مستضعفان و جانبازان به مراكز درمانی قائم معرفی شده اند، انجام شده و جانبازان اكثرا در سالهای ۶۷-۴۷ شیمیائی شده اند و معاینات در سالهای ۷۱-۷۰ بوده است.

جانبازان در زمان حاد بودن علائم توسط متخصصین معاینه شده اند، اما شكایات متعدد در رابطه با مشكلات تنفسی و راههای هوائی در طی سالهای بعدی لزوم مطالعه عوارض دیررس مشهود شد.

این مطالعه بطور محدود بر روی اثرات و علائم گاز بر مخاط سینوس پارانازال انجام شد.



علائم وشكایات عمده كه دال بر اثر گذاشتن بر سطح سینوسها بوده اند بدین قرار است:

۱- آبریزش بینی ۵۱%

۲- گرفتگی بینی ۵۹%

۳- سر درد (تیپ سینوزیتی) ۶۶%

۴- ترشح پشت بینی Pnd ۶۳%

۵- انحراف بینی ۱۳%

و بقیه عبارتند از: آتروفی مخاط بینی ۳۳%، هیپرتروفی مخاط بینی ۳۵%، پولیپ بینی ۲%، عطسه مكرر ۴۴%، ترشح چركی بینی ۱۹%، خون دماغ، خارش بینی ۳۶%، حساسیت سینوسها، زخم و كروت داخل بینی ۱۳%، و همچنین در بررسی رادیوگرافی كه بر روی جانبازان فوق انجام گردید نماهای زیر مشاهده شد.



۱- كدورت كامل سینوسهای ماگزیلاری (یك طرفه یا دو طرفه)

۲- كدورت و ضخامت مختصر سینوسهای ماگزیلاری (یك طرفه یا دو طرفه)

۳- Septal Deviation



تشخیصهای نهایی عمدتا (۸۵%) سینوزیت مزمن و حاد بوده اند. با توجه به این موضوع و مراجعات متعدد جانبازان، معاینات دوره ای توسط متخصصین و بررسی پاتولوژیك بر روی این مخاط لازم میگردد
     
  
زن

 
نقش عفونتهای قارچی در ايجاد پولیپ بينی و سينوس

مدتها پیش عقیده بر این بود که پولیپها تومورهای کوچک مخاط بینی یا سینوس هستند ،اما با مطالعات بیشتر به این نتیجه رسیدند که پولیپ بینی از تورم موضعی و مکرر مخاط سینوس یا بینی حاصل میشود که با هر بار افزایش ادم زیر مخاطی بزرگ شده و با برآمده شدن به داخل راه هوایی سبب ایجاد علائم میگردد.به هر حال علت اصلی شکل گیری پولیپ به طور دقیق ،ناشناخته است .

به نظر می رسید با توجه به شیوع بیماری (4-1درصد جمعیت عمومی )و عارضه های احتمالی آن ،شناخت عوامل اتیولوژیک ، علل رشد ،افزایش تعداد و عود مکرر آن ضروری باشد.از طرفی با توجه به درمانهای رایج که در کوتاه مدت موثرند،باید به یکسری عوامل عفونی از جمله قارچها اهمیت ویژه ای داد.چرا که امروزه با افزایش مصرف داروها از جمله آنتی بیوتیکها ،عوامل قارچی چه ساپروفیت و چه پاتوژن در بسیار از بیماریها ظهور یافته اند و حتی تهدید گر جان بشر شده اند.لذا با در نظر گرفتن آلودگیهای زندگی شهری ،نمی توان از قارچها به عنوان عوامل عفونی چشم پوشید.

در این مطالعه سعی شده تا فراوانی عفونتهای قارچی در پولیپوز بینی بررسی شده و با توجه به میزان فراوانی رو به ازدیاد،راهکاری جهت درمان آن علاوه بر درمانهای رایج پیشنهاد کرد.

این مطالعه از بیماران مبتلا به پولیپوز بینی بستری شده در بیمارستانهای امام خمینی و امیر اعلم در بخش گوش و حلق و بینی به مدت هفت ماه جمع آوری شده ،از بیماران نمونه برداری از پولیپ بینی به عمل آمد.

از مجموع پنجاه نمونه جمع آوری شده،که 34نفر مرد و 16 نفر زن بودند،آزمایش مستقیم و کشت به عمل آمد که آزمایش مستقیم با پتاس 10%و کشت در محیط سابورودکستروزآگار بود.21 نمونه در آزمایش مستقیم و 17 نمونه در کشت از نظر قارچ مثبت شدند.از کل نمونه ها 42% در آزمایش مستقیم و 34% در کشت قارچ در پولیپوز بینی تشخیص داده شد که عامل جدا شده با توجه به تعداد و درصد موارد شامل 15 مورد آسپرژیلوس فلاووس (30%) و 2 مورد آسپرژیلوس فومیگاتوس (4%) بودند.ولی در هیچ یک از لامهای پاتولوژی گرفته شده قارچ مهاجم رویت نشد.

از نظر جنس ، عوامل مستعد کننده ، شغل ، گروه سنی وسابقه جراحی پولیپ یا سینوس اختلاف معنی داری بین موارد مثبت و منفی در ابتلا به پولیپ قارچی دیده نشد.
     
  
زن

 
بررسی پنج ساله توده های نازوفارنكس بيماران بستری در مراكز امير اعلم و امام خمينی تهران سالهای هفتاد تا هفتاد و پنجدر اين تحقیق سعی شده است توده های خوش خيم خصوصا آنژيوفيبروم و تومور های بدخيم نازوفارنكس بر اساس يك مطالعه توصيفی بر حسب متغیر های سن، جنس و تظاهرات بالينی و انواع پاتولوژی های نازوفارنكس در بیمارانی که بين سالهای ۷۰ تا ۷۵ در بيمارستان های اميراعلم و امام خمينی دانشگاه علوم پزشكی تهران بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، مورد بررسی قرار گيرد. لذا اين بيماران در دو گروه ۵۰ بيمار مبتلا به آنژيوفيبروم و ۵۰ بيمار مبتلا به انواع تومور های بدخيم نازوفارنكس انتخاب و مورد آناليز آماری قرار گرفتند.

كليد واژه: نازوفارنكس، آنژيوفيبروم، تومور، كانسر، كوردوما، كارسينوم

مقدمه:

نازوفارنكس فضای آناتوميكی است كه ديواره های آن در سمت بالا و عقب و اطراف سخت است و از جلو از راه كوانا به حفرات بينی ارتباط دارد، اين ناحيه از قاعده جمجمه تا كام نرم soft palate ادامه دارد. از بالا به تنه استخوان اسفنوئيد و بازيلر پروسس استخوان های اسكی پوت و از خلف با مهره های گردنی و از پايين در امتداد اوروفارنكس قرار دارد..

توده خوش خيم اين ناحيه در اكثريت موارد آنژيوفيبروم می باشد. آنژيوفيبروم شايعترين تومور خوش خيم است و شيوعی حدود ۰۵/۰ تا ۵/۰ در ميان توده های سر و گردن دارد. بيشترين سن ابتلا ۱۲ تا ۱۸ سال می باشد و ارجحيت جنسی با جنس مذكر است. در مطالعه اخیر ۵۰ مورد آنژیوفیبروما، مرد بوده اند. شیوع علائم بین ۷ تا ۱۷ سالگی بوده و انسداد بینی، اپیستاكسی، رینوره، كاهش شنوايی انتقالی و اوتيت سروز مدیا از علائم شايع آن می باشد. عليزغم خوش خيم بودن اين تومور، رفتار بالينی، درگيری قاعده جمجمه، و تهاجم به داخل مغز و عود اين تومور باعث ايجاد اشكالات و معضلات فراوان درمانی برای جراحان ENT، سر وگردن و جراحی اعصاب قلمداد می شود. ساير تومور های خوش خيم نازوفارنكس شامل پوليپها، فيبروم، بورس يا كيست، كرانيوفارنژيوم، تراتوم، كوردم، پاپليوم، و مننژيوم اكستراكرانيال و غيره می باشند.

با توجه به اينكه نوجوانان ذكور گروه ويژه ای هستند كه در معرض ابتلا به تومور نازوفارنكس خصوصا آنژيوفيبروم می باشند، در صورت سابقه انسداد بينی توام با خونريزی راجعه بينی و اوتيت مديای سروز به صورت يكطرفه در اين بيماران معاينه دقيق نازوفارنكس جهت رد توده های نازوفارنكس ضروری است.همچنين شايع ترين نئوپلاسم بدخيم نازوفارنكس NPC يا كارسينوم نازوفارنكس می باشد. طبق طبقه بندی W. H. O توده های بدخيم شامل: Type I كارسينوم سلول سنگ فرشی يا Scc كراتينيزه، Type II : كارسينوم Transitional cell يا غير كراتينيزه: Type III كارسينوم تمايز نيافته يا Un differentiated Carcinoma و لنفاوی تليوما و كارسينوماي آناپلاستيك می باشند. در آمريكای شمالی حدود ۲۵/۰ درصد كل كانسر ها را تشكيل مي دهند. طبق آمار موجود ۱۹۹۲ Ballenger نئوپلاسم های بدخيم نازوفارنكس را به ۲% كل بدخيمی های سر وگردن ذكر كرده اند.

کلزنمردجنسدرصدتعداددرصدتعداددرصدتعدادتشخيص پاتولوژی۴۴%۲۲۱۴%۷۳۰%۱۵

كارسينوم سلول سنگفراشی (SCC)كراتنيزه وغيركراتنيزه۲۴%۱۲۱۴%۷۱۰%۵كارسينوم تمايز يافته۸%۴۲%۱۶%۳لنفاپی تليوما۸%۴۴%۲۴%۲رابدوميوساركوم(جنينی)۴%۲۴%۲۰۰لنفوم بدخيم۴%۲۲%۱۲%۱آدنوكارسينوم۲%۱۰۰۲%۱كارسينوم آناپلاستيك۲%۱۲%۱۰۰پلاسماسيتوما۲%۱۰۰۲%۱كندروساركوما۲%۱۲%۱۰۰آدنو سيستيك كارسينوما۱۰۰%۵۰۴۴%۲۲۵۶%۲۸كل توده های بد خيم

.

روش كار

به طور كلی حدود ۱۰۳ نفر بيمار مبتلا به توده خوش خيم (آنژيوفيبروم) و نئوپلاسم نازوفارنكس كه طی ۵ سال بين سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ به بيمارستانهای اميراعلم و امام خمينی مراجعه و بستری شده بودند انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. مطالعه به صورت توصيفي گذشته نگر بودهو شيوه محاسبه آماری به طور دستی انجام شده بر اساس تعداد بيماران و فراوانی نسبی متغيرها مطالعه انجام گرفته است.

اهداف مورد نظر شامل تعيين فراوانی نسبی تظاهرات اصلی و شايعترين علائم و شكايات و انواع پاتولوژی توده های نازوفارنكس و توزيع جنسی و سنی اين توده ها بوده است.

روش جمع آوری اطلاعات بر اساس مراجعه به بايگاني و مراكز كدگذاري و مطالعه پرونده بيماران مورد نظر بوده است. كليه تشخيصها بر اساس برگه آسيب شناسي پرونده مستدل مي باشند. از ميان بيماران ۵۰ مورد آنژيوفيبروم، ۳ مورد كوردوم و ۵۰ مورد نئوپلاسم بدخيم نازوفارنكس وجود داشت. سن بيماران مبتلا به آنژيوفيبروم بين ۷ تا ۲۳ سال و سن بيماران مبتلا به نئوپلاسم بدخيم نازوفارنكس بين ۳ تا ۸۰ سال بود.بيماران فوق بين سالهای ۷۰ تا ۷۵ به درمانگاه های ENT، جراحی اعصاب، جراحی سر و گردن و ترميمی مراجعه و با تشخيص توده نازوفارنكس در بخش بستری و تحت عملجراحی قرار گرفته بودند.

نتايج

از بررسی و تحقيق روی ۱۰۳ مورد بيمار به طور كلی شايعترين تومور خوش خيم در ميان بيماران آنژيوفيبروم می باشد كه تعداد ۵۰ مورد آن تحت بررسی قرار گرفتند و همگی مرد بودند. از ۳ مورد بيمار مبتلا به كوردوم نازوفارنكس ۲ بيمار مرد و بيمار ديگر زن بودند. شايعترين گروه آنژيوفيبروم سنين بين ۱۶ تا ۱۹ سال بودند كه در حدود ۶۰% بيماران در اين گروه سنی قرار داشتند. همچنين ۳۲% بيماران آنژيوفيبرومي بين ۸ تا ۱۵ سال بودند كه در حدود ۶۰% بيماران مبتلا به آنژيوفيبروم بين ۸ تا ۱۵ سال سن داشتند. از سن ۲۴ به بالا بيماری وجود نداشت. ميانگين سن بستری ۱۶ سال بود. از نظر علائم بالينی بيماران مبتلا به آنژيوفيبروم ۹۰% انسداد بينی، ۸۴% اپيستاكسی، ۵۰% رينوره ،۳۶% كاهش شنوايی انتقالی ،۳۰% اوتيت سروز مديا داشتند و حدود ۹۰% بيماران واجد دو علامت انسداد بينی و اپيستاكسی به عنوان شايع ترين علانت آنژيوفيبروم بودند و ۳۴% بيماران واجد علائم انسداد بينی، اپيستاكسی، رينوره، و كاهش شنوايی همزمان بودند.

از نظر گسترش آنژيوفيبروم و درگيری قاعده جمجمه در ۸% بيماران تومور به داخل حفرات جمجمه و ۸% درگيری قاعده جمجمه گزارش شده بود. از نظر گرفتگی اعصاب كرانيال، ۴ بيمار درگيری عصب فاشيال يك طرفه، ۴ بيمار درگيری شاخه های حسی- صورتی زوج ۵، ۳ بيمار فلج عصب زوج ۶ كه باعث عدم حركت چشم به خارج شده يود، داشتند. همچنين از ميان ۵۰ بيمار مبتلا به توده بدخيم نازوفارنكس، ۲۴% بيماران طبق گزارش پاتولوژی موجود در پرونده شان تشخيص كارسينوم سنگفرشی SCC شامل انواع كراتينيزه و غير كراتينيزه ( نوع ۱ و ۲ W. H. O) و ۲۴% تشخيص Undifferentiated Carcinoma داشتند.

فراوانی نسبیعلائم بالينی۱۰۰%

۷۰%

۷۸%

۵۶%

۳۰%

۵۴%

۲۰%

۲۸%

۷۴%

۵۰%

۳۶%

۲۶%

۸۸%

۵۲%

۱۰%

۲۰%

۱۴%

۳۰%

۲۴%

۲۰%

۸%توده نازوفارنكس

توده گردنی ( لنفادنوپاتی )

انسداد بينی

اپيستاكسی

احساس پری گوش

كاهش شنوايی CHL

وزوز گوش

گوش درد

سر درد و درد صورت

درد گردنی

آنوسمی يا كاهش بويايی

سر گيجه

كاهش وزن

كاهش اشتها

ديپلوپی ( دو بينی )

گرفتاری عصب VI مغزی

گرفتاری قاعده جمجمه

تهاجم به سينوسهای مجاور

تهاجم به اينتراكرانيوم

متاستاز سيستميك

پروپتوز ( بيرون زدگی چشم )



-%
     
  
زن

 
آبسه هاي پشت حلقي Retropharyngeal Abscess

تعداد دفعات مشاهده: ۱۰۸ مرتبه ◊ * تعريف : يک عفونت تهديد کننده حيات است که در فضاي خالي بين بافتي پشت حلق مي تواند ايجاد گردد .

اين فضا بين مري و ستون فقرات گردن قرار دارد . اين بيماري بيشتر بين سنين ۳ تا ۶ سالگي رخ مي دهد .

* عامل : ميکروبهاي نوع استرپتوکوک ،‌استافيلوکوک و هموفيلوس انفلوانزا بيشترين علت آن است .

* آسيب شناسي و عوامل ايجاد کننده :

در صورت درمان نامناسب عفونت ساده گلو که غدد لنفاوي ناحيه گردن را متورم مي کند .

صدماتي که جسم خارجي به ناحيه گلو وارد مي کند مثل مواد غذايي يا وسايلي که وارد دهان فرد مي گردد .

درگيري غدد لنفاوي پشت حلقي مي تواند بدنبال سينوزيت ،‌عفونت گوش و عفونت لوزه و عفونت دندان ايجاد گردد .

بدنبال اندوسکوپي ، جراحي سر و گردن ،‌لارينگوسکوپي مي تواند به ناحيه پشت حلق صدمه بزند .

* علائم کلينيکي :

گلودرد

کاهش تمايل به غذاخوردن و کاهش اشتها و امتناع از غذاخوردن

صداي گرفته يا گريه با صداي گرفته

آبريزش دهان بدنبال درد هنگام قورت دادن

حرکت گردني دردناک

غذاخوردن دردناک

تب

سرفه هاي صدادار

تنفس صدادار

دردناک بودن غذذ لنفاوي گردن

تورم ناحيه پشت حلق

* راههاي تشخيصي :

آزمايش خون جهت بررسي ميزان عفونت بدن

گرفتن عکس يک طرفه گردن جهت بررسي ميزان تورم بافتهاي پشت حلق

سي تي اسکن يا ام ، آر ، آي ناحيه گردن

درمان :

بستري کردن اورژانسي بيمار در بيمارستان بدليل شرايط ويژه و خطرناک

دادن اکسيژن

در صورت لزوم لوله گذاري داخل ريوي بيمار جهت جلوگيري از آسپيره کردن

شروع آنتي بيوتيک وسيع الطيف

مشورت با متخصص گوش ،‌حلق و بيني جهت تخليه ترشحات چرکي

قرار دادن گردن کودک به صورت سر به جلو و نشستن براي کودک خطرناک است .

* عوارض :

آسپيره ترشحات پشت گلو به داخل ريه که باعث مرگ کودک مي گردد .

خونريزي از محل بدليل تخريب عروق اطراف گردن

گسترش عفونت به قسمتهاي ديگر سينه
     
  
صفحه  صفحه 4 از 62:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  59  60  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA