ارسالها: 1016
#413
Posted: 2 Sep 2014 10:25
بزودی ؛ ساماندهی خدمات "پرستاری در منزل"
طبنا: معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره آخرین اقدامات انجام شده جهت ساماندهی خدمات "مراقبت در منزل" پرستاری، گفت: مباحث مربوط به این موضوع در وزارت بهداشت جمعبندی و نهایی شده و بخشنامه مربوطه در حال ابلاغ است.
بزودی ؛ ساماندهی خدمات "پرستاری در منزل"
به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری طبنا؛ محمد میرزابیگی در این باره افزود: البته باید گفت که در این زمینه یک بخش از کار، خود مردم، یک بخش پرستاران و یک بخش وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت وظیفه قانونی خود را در قبال مردم و پرستاران انجام داد؛ به طوری که اکنون مبنا و جادهای شفاف به این منظور تعریف شده است.
میرزابیگی ادامه داد: اکنون بابت ساماندهی خدمات "مراقبت در منزل" پرستاری زیرساختهای لازم تعریف شده و با ابلاغ بخشنامه مربوطه، جامعه پرستاری از محملی قانونی جهت ارایه این خدمات برخوردار خواهند شد.
وی تاکید کرد: پس از ابلاغ بخشنامه خدمات "مراقبت از منزل"، مردم نیز باید توجه داشته باشند که بر اساس آن چارچوب از افراد واجد شرایط استفاده کنند و سوء استفاده گران احتمالی از این موضوع را نیز به وزارت بهداشت گزارش دهند تا برخوردهای لازم با متخلفان صورت گیرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: به محض ابلاغ بخشنامه، قطعا برای ارایه دهندگان خدمات مراقبت در منزل ابزار شناسایی تعریف خواهیم کرد و به این ترتیب هر کسی نمیتواند ادعای ارایه خدمات پرستاری در منزل داشته یا به این منظور دفتر کاری تاسیس کند. جهت ارایه این خدمات، قطعا فرد باید از معیارهای لازم برخوردار باشد. مردم نیز هنگام استفاده از این خدمات، ابتدا ابزارها و معیارهای اعلامی وزارت بهداشت را از فرد مربوطه طلب کنند.
منبع : طبنا وابسته به هلال احمر جمهوری اسلامی ایران
نمیدونم چکار کنم ؟!!!
ویرایش شده توسط: I_R_IRAN
ارسالها: 12930
#414
Posted: 11 Sep 2014 14:35
دارویی جدید امید تازهای برای درمان نارسایی قلب میآفریند
یک بررسی جدید یکی از بزرگترین پیشرفتهای بالقوه در درمان نارسایی قلب را در طول بیش از یک دهه اخیر گزارش میدهد- نخستین داروی تجربی از نوع خود که احتمال مرگ و بستری شدن بیماران را حدود ۲۰ درصد کاهش میدهد.
به گزارش آسوشیتدپرس کارشناسان میگویند به نظر میرسد این داروی ساخت شرکت داروسازی نوارتریس - که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است- یکی از آن درمانهای راهگشایی باشد که به سرعت باعث تغییر مراقبتهای درمانی برای بیش از نیمی از ۲۴ میلیون نفری در جهان شود که دچار نارسایی قلب هستند.
دکتر کلاید یانسی رئیس بخش کاردیولوژی در دانشگاه نورثوسترن در شیکاگو و رئیس سابق انجمن قلب آمریکا میگوید: «با این دارو دوران تازهای شروع میشود.» یانسی که نقشی در این بررسی نداشته است، میگوید:« دست کم برای یک دهه است که ما پیشرفت راهگشایی تا این حد نداشتهایم.»
این تحقیق بر روی حدود ۸۵۰۰ بیمار در ۴۷ کشور انجام شد و بزگترین تجربهای بوده است که تا به حال بر روی نارسایی قلب انجام شده است.
این تحقیق که شرکت داروسازی نواتریس در بازل سوئیس آن را طراحی کرده و هزینه آن را پرداخته و در انجام بخشی از آن نقش داشته است.
پایشگران مستقل تحقیق را در ماه آوریل هفت ماه زودتر از موعد تعیینشده متوقف کردند، زیرا در همان هنگام معلوم شده بود که این دارو تاثیربخشی بهتری نسبت به داروی قدیمیتر دارد که درمان استاندارد نارسایی قلبی است. این داروی ساخت نوارتریس نسبت به داروی قدیمیتر در طول دوره ۲۷ ماهه مطالعه احتمال مرگ ناشی از علل مربوط قلب تا ۲۰ درصد و احتمال مرگ به هر علت را تا ۱۶ درصد کاهش داد. این دارو همچنین خطر بستری شدن به علت نارسایی قلب را تا ۲۱ درصد کاهش داد.
دکتر میلتون پاکر از مرکز پزشکی ساوثوسترن دانشگاه تگزاس در دالاس که یکی از سرپرستان این بررسی بوده است، در این باره گفت: «ما واقعا هیجانزده هستیم. سودمندی این دارو فراتر از انتظارات اولیه ماست.»
نتایج این بررسی روز شنبه ۳۰ آگوست (۸ شهریور) در کنفرانس جامعه کاردیولوژی اروپا در بارسلونا اعلام شد و به طور آنلاین در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شد.
نوارتریس اکنون به دنبال گرفتن تایید برای این دارو که فعلا «ال سی زد ۶۹۶» نامیده میشود تا اواخر امسال در ایالات متحده و تا اوائل سال بعد در اروپا است.
نارسایی قلب علت اصلی بستری شدن افراد سالمند و یکی از علل اصلی مرگ آنهاست. نارسایی قلب هنگامی رخ میدهد که عضله قلب در طول زمان، اغلب به علت آسیب ناشی از حمله قلبی- تضعیف میشود و نمیتواند خون را به طور موثر پمپ کند. در نتیجه خون به درون ریه پس میزند و تنفس بیماران را دچار مشکل میکند.
افراد مورد آزمایش در این بررسی از قبل سه تا پنج دارو برای کنترل نارسایی قلبشان مصرف میکردند. یکی از این داروها که اغلب در درمان نارسایی قلب استفاده میشود، داروهای گروه مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) هستند که در این بررسی یکی از آنها به نام انالاپریل که به شکل ژنریک و با نام تجاری وازوتک به فروش میرسد- با داروی تجربی شرکت نوارتریس مورد مقایسه قرار گرفت.
این داروی جدید به صورت قرص دو بار در روز مصرف میشود ترکیبی از دو ماده دارویی که اثرات موادی را که به قلب زیان میرسانند، را مهار میکنند و در عین حال موادی را به حفاظت از قلب یاری میرسانند، را حفظ میکنند
در این بررسی ۲۵.۶ درصد از بیمارانی که بر روی داروی قدیمیتر انالاپریل بودند به علت علل مربوط به قلب فوت کردند یا برای نارسایی قلب نیاز به بستری شدن پیدا کردند در حالیکه در گروهی داروی جدید این میزان ۲۲ درصد بود. کیفیت زندگی هم با این داروی تجربی بهتر بود.
پاکر گفت: «ما اکنون شیوهای برای پایدار کردن و کنترل این بیماری در اختیار داریم که میتواند مزیتهای بیشتری نسبت به قلب در اختیار ما بگذارد.»
این داروی جدید ایمنتر هم به نظر میرسید و از این لحاظ اطمینانبخش است زیرا چند ترکیب دارویی دیگر در طول دهه پیش که امیدبخش به نظر میرسیدند،به علت عوارض جانبی وخیم کنار گذاشته شدند.
در گروه داروی نوارتریس موارد بیشتری از افت بیش از حد فشار خون و تورم زیرپوستی غیروخیم مشاهده شد و در مقابل در گروه داروی قدیمیتر انالاپریل موارد بیشتری از مشکلات کلیوی، زیادی پتاسیم خون و سرفه رخ داد. در گروه بر روی داروی قدیمیتر نسبت به گروه داروی نوارتریس موارد بیشتری از بیماران از مطالعه خارج شدند.
به ازای هر مورد پیشگیری از مرگ ناشی از علل قلبی لازم بود حدود ۳۲ نفر با داروی جدید درمان شوند.
دکتر جوزف جی راجرز از کاردیولوژیست از دانشگاه دوک که در این بررسی شرکت نداشت، میگوید: «این تعداد قابلقبول است. او میگوید منافع این داروی جدید آنقدر هست که «که من به محض در دسترس قرار گرفتن دارو بیماران را با آن درمان کنم.»
دکتر ماربل یزوپ رئیس بخش نارسایی قلب در دانشگاه پنسیلوانیا در اظهارنظری درباره این پژوهش در ژورنال نوشت، این دارو «ممکن است نمایانگر آستانه جدیدی از امید باشد.» این دارو ممکن است «به طیف وسیعی از بیماران، حتی آنهایی را که در حال حاضر بهترین درمان ممکن را دریافت میکنند» یاری برساند.»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#415
Posted: 11 Sep 2014 14:37
درمان نوزاد 5 ماهه مبتلا به صرع به کمک چاپ سه بعدی
جراحان بوستون با کمک پرینت سه بعدی توانستند برای اولین بار عارضه صرع در یک نوزاد 5 ماهه را درمان کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پزشکان و جراحان دانشگاه بوستون در امریکا با کمک پرینت سه بعدی توانستند نوزاد 5 ماهه مبتلا به صرع را درمان کنند. در تابستان سال 2013 ، پدر و مادر گابریل، نوزادی که هنوز 5 ماهش نشده بود را به خاطر حمله های ناگهانی و غش های مکرر به پزشکان بیمارستان بوستون سپردند.
حملات صرع در مبتلایان زمانی آغاز می شود که سلول های عصبی بیش از حد تحریک شوند. پیش از این محققان با کمک پیوند سلول های بنیادین و تزریق ساده ای از این سلول ها به مغز موش ها توانسته بودند سیگنال های سلول های عصبی بیش فعال در مغز موش های بیمار را کنترل کنند. این روش درمانی با تزریق سلول هایی همراه بود که باعث غیر فعال شدن سلول هایی می شد که دچار اضافه بار بودند که در نتیجه از حملات صرع جلوگیری می کردند اما در روش جدیدی که برای درمان این نوزاد استفاده شد سلول های عصبی با کمک پرینت سه بعدی ترمیم شدند.
درمان مبتلایان به صرع با کمک دارو و همینطور شیوه های درمانی برای کاهش یا توقف تشنج ها انجام می شود اما برخی از بیماران همانند گابریل به داروها واکنش نشان داده و پاسخ دارویی با عوارض شدیدتری همراه بوده است. حملات عصبی گابریل 5 ماهه هر روز شدت می یافت در نتیجه والدین با جراحی به روش چاپ سه بعدی موافقت کردند.
جراحان بوستون در ابتدا به اسکن سلول های عصبی گابریل پرداخته، سپس بخشی از سلول های عصبی که با مشکل مواجه بودند را با کمک پرینت سه بعدی ترمیم کردند. این جراحی برای اولین بار در یک نوزاد صورت گرفته و می تواند به عنوان نقطه عطفی در تاریخ پزشکی محسوب شود؛ زیرا جراحی نوزادان به نسبت جراحی سه بعدی در بزرگسالان کاملا متفاوت است و حساسیت های بیشتری را می طلبد. هدف از این جراحی ترمیم بخش آسیب دیده مغز و حذف حملات عصبی بود. در این جراحی حتی رگ های خونی نیز برای شبیه سازی بیشتر دخالت داشتند.
این عمل جراحی سال گذشته بر نوزاد 5 ماهه انجام شد اما جراحان ترجیح دادند تا مشخص شدن نتیجه عمل جراحی سکوت کنند. اکنون گابریل 18 ماهه بدون هیچ گونه عارضه و بیماری می تواند به زندگی خود ادامه دهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#416
Posted: 11 Sep 2014 14:38
داروی جدیدی که یا یک ترزیق آنفلوآنزا را درمان میکند
پزشکان به زودی میتوانند با ابزار جدیدی به مقابله با یکی از مرگبارترین ویروسها برای انسانها بپردازند: دارویی جدید برای درمان آنفلوآنزا.
به گزارش ای بی سی به گفته دکتر ریچ وایتلی از دانشگاه آلباما در برمینگام آمریکا که سرپرست پژوهشی بر روی داروی جدید پرامیویر (Peramivir) بوده است، تزریق داخلعضلانی یک دوز این دارو در صورتی که در ۴۸ ساعت اول پس از ابتلا به آنفلوآنزا دریافت شود، درمانی ایمن و موثر برای تسکین اغلب علائم آنفلوآنزا از جمله تب است.
وایتلی گفت: «اگر شما واکسن آنفلوآنزا نزده باشید و آنفلوآنزا بگیرید، یا حتی اگر واکسن آنفلوآنزا زده باشید و به گونه دیگری از ویروس آنفلوآنزا که در واکسن در برابر آن ایمنی ایجاد نکرده است، مبتلا شوید، نیاز به داروهایی ضدویروسی برای درمان بیماری وجود دارد و هدف این است که مبتلایان را حتیالمقدور از بیمارستان دور نگهداشت و مانع از مرگ و میر آنها به علت عوارض این بیماری شد.»
بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) آمریکا هر سال در ایالات متحده حدود ۳۶۰۰۰ نفر به علت ابتلا به آنفلوآنزا میمیرند و ۲۰۰ هزار نفر به علت آن بستری میشوند.
با اینکه واکسن راهی موثر برای کنترل انتشار ویروس آنفلوآنزا است، شکلگیری سویههای جدید ویروسی ممکن است از تولید واکسنهای جدید پیشی بگیرد.
در بررسی وایتلی بر روی ۴۲۷ فرد بزرگسال با علائم آنفلوآنزا مشخص شد که یک دوز واحد پرامیویر به طور قابلتوجهی علایم آنفلوانزا را در طول ۲۲ ساعت کاهش داد و باعث فروکش تب در طول ۲۴ ساعت شد.
این نتایج نشان میدهد که پرامیویر میتواند بالقوه به درمان جایگزینی برای داروهای موجود آنفلوآنزا، تامیفلو و رلنزا- دو داروی تایید شده بوسیله FDA برای درمان آنفلوآنزا- بدل شود. این دو دارو برای ایجاد تاثیر مشابه باید به صورت دو دوز در روز برای پنج روز تجویز شوند.
این دارو فعلا در مرحله کارآزمایی بالینی است و هنوز بوسیله FDA مورد تایید قرار نگرفته است. اما پزشکان امیدوارند این دارو در آینده به سلاحی قدرتمند در مقابله با آنفلوانزا بدل شود.
دکتر ویلیام شافنر، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه وندربیلت، این دارو «واقعا موهبتی است... یک ابزار عالی که میتواند به ما برای درمان آنفلوآنزا و عوارض آن کمک کند.»او گفت: «این دارو به ما فرصت میدهد که درمان را بسیار زود شروع کنیم و این پیشرفت مهمی نسبت به وضعیت فعلی است.»
اگر پرامیویر مورد تایید FDA قرار بگیرد، اولین داروی تکدوزی آنفلوانزا در دسترس در ایالات متحده خواهد بود، البته این دارو در برخی از کشورهای دیگر در حال حاضر مورد تایید قرار گرفته است.
پرامیویر در سال ۲۰۱۰ در ژاپن و کره جنوبی تایید شد و به گفته جامعه میکروبیولوژی آمریکا تخمین زده میشود که یک میلیون بیمار ژاپنی این دارو را دریافت کرده باشند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#417
Posted: 11 Sep 2014 14:39
لوزالمعده مصنوعی با قابلیت پمپاژ انسولین
محققان دانشگاه بوستون یک لوزالمعده مصنوعی طراحی کردهاند که با استفاده از تلفن همراه و دستگاه پمپ انسولین، بطور خودکار بر سطح قند خون نظارت کرده و دوز انسولین مورد نیاز را در بدن توزیع میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در دیابت نوع یک، بدن قادر به پردازش درست قند خون نبوده و به اشتباه سلولهای تولید کننده هورمونهای انسولین و گلوکاگون - کنترلکننده قند خون – را نابود میکند.
سطوح بالای قند خون باعث از بین رفتن عروق، نابینایی، بیماری قلبی، سکته و نارسایی کلیه و سطوح پایین (قند خون) منجر به کما یا حتی مرگ فرد میشود؛ بیماران مبتلا به دیابت نوع یک باید بطور منظم سطح قند خون را اندازهگیری کرده و دوز مورد نیاز انسولین را تزریق کنند.
با هدف کمک به این دسته از بیماران، محققان دانشگاه بوستون از سال 2008 طراحی لوزالمعده مصنوعی را آغاز کردند؛ این سیستم متشکل از تلفن همراه هوشمندی است که به دستگاه نظارت بر گلوکز و دو پمپ انسولین متصل است.
آزمایش بالینی لوزالمعده مصنوعی بر روی 20 بیمار بزرگسال و 32 بیمار نوجوان بستری در بیمارستان مرکزی ماساچوست در بوستون مورد آزمایش قرار گرفت که با نتایج امیدوارکنندهای همراه بود.
پمپ انسولین متصل به دستگاه نظارت بر گلوگز زیر پوست شکم کاشته میشود و پمپ خارجی دوم مخصوص گلوکاگون در اندازه تلفن همراه با چسب روی شکم چسبانده و به تلفن همراه متصل میشود.
این سیستم بطور خودکار سطح قند خون را کنترل و دوز مورد نیاز انسولین و گلوکاگون را به دفعات مورد نیاز در بدن توزیع میکند؛ از این طریق از افت یا افزایش سطح قند خون و در نتیجه آسیب دیدن بدن پیشگیری میشود.
گام بعدی که از هفته جاری آغاز شده است، آزمایش عملکرد این سیستم بر روی 10 بیمار خارج از بیمارستان است؛ بیماران فعالیت روزمره را انجام داده و اطلاعات سطح قند خون آنها از راه دور برای تیم پزشکی ارسال میشود تا در صورت بروز هرگونه مشکل، کمکهای اولیه ارائه شود.
نتایج این دستاورد در نشست انجمن دیابت آمریکا ارائه شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#418
Posted: 16 Sep 2014 16:29
درمان ناباروری، یک مقایسه ساده بین ایران و سوئد
ایران وایر :مرجان 38 ساله است، 10 سالی می شود که ساکن شهر استکهلم سوئد است. دو بار تجربه زندگی مشترک دارد. ازدواج اولش به دلیل ناباروری که داشت به طلاق انجامید: «بچه دار نمیشدم. خودم هم این را می دانستم، چون مثل زن های دیگر که باید عادت ماهیانه داشته باشند، من نداشتم. متخصص گفته بود رحم تو نمی تواند تخمک گذاری داشته باشد. زمان ازدواج به همسر سابقم گفتم و او هم پذیرفت، اما پس از ازدواج شروع به بهانه گیری کرد. از من خواست که به او اجازه ازدواج مجدد بدهم. قبول کردم اما پس از مدتی شرایط برای من غیر قابل تحمل بود از او جدا شدم.
از او می پرسم چرا دنبال درمان نرفتی: «15 سال پیش شرایط مثل الان نبود. درمان ناباروری به سختی انجام می گرفت و هزینه آن سرسام آور بود. آن قدر در شرایط روحی سختی قرار داستم که به فکر درمان نبودم، یعنی فکر نمی کردم درمانی داشته باشد. از سوی دیگر برای ما که جزو اقشار متوسط جامعه بودیم، پرداخت هزینه ها سرسام آور بود. ما در یکی از شهرستان های استان فارس زندگی می کردیم و هیچ سازمانی عمل های جراحی مربوط به ناباروری را پوشش نمی داد. بعد از مدتی پیگیری هم گفتند بروید یزد، آنجا امکانات خوبی داشت ولی باز هم درمان بدون نتیجه بود.»
مرجان جزئیات هزینه ها را به یاد دارد: «برای هر دوره درمان باید 500 هزار تومان هزینه می کردیم.» ماجرای او به 15 سال پیش باز می گردد، در آن سال ها نرخ دلار کمتر از 700 تومان بوده است و این یعنی پرداخت بیش از 700 دلار برای هر دوره درمان. علاوه بر این، بیمار باید هزینه های اقامت و رفت و آمد را پرداخت می کرده که در مجموع به حدود 1000 دلار برای هر دوره می رسد: «ما تلاشمان را کردیم ولی روش درمان IVF برای من جواب نداد اجازه ازدواج دوم را به همسرم داد و پس از مدتی تصمیم به جدایی گرفتم.»
این اما پایان ماجرا نبود، او پس از ازدواج دوم به سوئد آمد و درمان را دنبال کرد: « با سیستم درمانی سوئد آشنایی نداشتم. وقتی پزشکان متوجه شدند مشکل عادت ماهیانه و باروری دارم، خودشان اقدام کردند. ابتدا هر 45 روز یکبار باید آمپول تزریق می کردم تا پریود بشوم، بعد پیشنهاد دادند در صورت رضایت می توانی تحت درمان ناباروری قرار بگیری. می توانستم تا 3دوره، در صورتی که عمل درمان ناباروری موفقیت آمیز نباشد، به صورت رایگان معالجه شوم. پس از مرتبه سوم می بایست هزینه پرداخت می کردم. خوشبختانه در مرحله دوم جواب داد و یک دختر دارم.»
مرجان در این مسیر تنها نیست، آمار می گوید میزان ناباروری در ایران 20 درصد بالاتر از میزان جهانی است، این رقم در برخی مناطق محروم ایران به 22 درصد نیز می رسد. این یعنی امکان وجود هزاران دختر با سرنوشت ازدواج اول مرجان.
درمان ناباوری در ایران، تا سال گذشته تحت هیچ پوشش بیمهای قرار نداشت و تنها در برخی موارد مثل آزمایش و سونوگرافی شخص می توانست از بیمه درمانی استفاده کند. تا سال گذشته، میانگین هزینه هر دوره درمان ناباروری2 میلیون و 500 هزار تا 5 میلیون تومان بود. روش درمانی فقط 30درصد احتمال موفقیت دارد و برخی از زوجها باید 3بار این درمانها را تکرار کنند.
به تازگی محمدباقر هوشنگی، نایب رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن داروهای ناباروری تا پایان مرداد ماه خبر داده است. بنا به گفته او ۹۰ درصد هزینه اعمال جراحی مربوط به ناباروری را بیمه تقبل می کند. این رویکرد جدید متاثر از سیاست های کلان حکومت ایران است که تلاش دارد به روش های مختلف زوج های ایرانی را تشویق و حمایت کند که بچه دار شوند. با این حال، پوشش بیمه ای جدید هم تنها شامل بیمارستان های دولتی می شود. دکتر هوشنگی در این زمینه به خبرگزاری مهر گفته است: « در بیماستان های خصوصی طبق تعرفه خصوصی است به همین دلیل فقط در بیمارستان های دولتی، بیمه هزینه های جراحی ناباروری را تقبل می کند.» مقایسه این نمونه ساده خدمات سلامت در سوئد و ایران به خوبی تفاوت سطح توجه مسئولان حوزه سلامت دو کشور را نشان می دهد. در واقع اگرچه به گفته مسئولان جمهوری اسلامی، کاهش جمعیت و عدم تمایل زوج ها به بچه دار شدن به یک مسئله نگران کننده و حتی تهدید برای امنیت ملی این کشور تبدیل شده ولی سیاست های حمایتی و جبرانی هنوز در حداقلی ترین وضعیت قرار دارند. این تضادها سبب می شود که زنانی چون مرجان، با تن دادن به وضعیت های دشوار خانوادگی و یا مالی، خود در اندیشه یافتن راه چاره ای برآیند، راه هایی که گاه به بن بست می رسد، مانند ازدواج اول مرجان.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#419
Posted: 17 Sep 2014 12:59
شدت گرفتن کمبود ویتامین «دی» ایرانیان طی یک دهه
رئیس سازمان غذا و دارو میگوید که «متأسفانه طی یک دهه گذشته با وجود اینکه کشور ما کشوری آفتابی است کمبود ویتامین دی افزایش یافتهاست».
به گزارش خبرگزاری فارس، رسول دیناروند شب یکشنبه، ۲۳ شهریورماه در برنامه تلویزیونی «زنده باد زندگی» اعلام کرد که «میزان کمبود ویتامین دی [D] ایرانیان طی یک دهه گذشته بر خلاف انتظار افزایش نگرانکننده داشتهاست، به همین علت در طرح تحول سلامت در کنار قرص آهن، اسید فولیک و کلسیم، ویتامین دی نیز به صورت رایگان در شبکه بهداشتی روستایی و مناطق محروم توزیع میشود».
ویتامین دی یکی از ویتامینهای مورد نیاز بدن است که بصورت طبیعی میتواند کاملا از منبع نور خورشید تامین شود. ایران نیز کشوری است که بطور متوسط ۲۸۰ روز آفتابی دارد.
قبلا نیز گزارشهایی پیرامون افزایش شمار ایرنیانی که کمبود ویتامین دی دارند منتشر شدهاست. کمبود این ویتامین مهمترین عامل بیماری «اماس» و سرطان سینه، روده و مثانه عنوان شدهاست.
در همین زمینه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران طی گزارشی که اردیبهشت سال گذشته در سایت رسمی خود منتشر کردهاست، میگوید که «بهترین منبع طبیعی ویتامین دی اشعه ماوراء بنفش خورشید است و با گرفتن متعادل نور خورشید میتوان از دریافت کافی ویتامین دی اطمینان حاصل کرد. تنها ۵ تا ۱۰ درصد از میزان ویتامین دی مورد نیاز را میتوان از خوراکیها بدست آورد».
در همین زمینه پژوهشگران آکسفورد در اردیبهشت ماه ۹۲ گزارشی در وبسایت اسمیتسونین منتشر کردند که میگوید ارتباط میان بیماری «اماس» و کمبود ویتامین دی بسیار نزدیک است.
این گزارش موضوع حجاب در ایران را بعنوان «فاکتوری احتمالی در ممانعت رسیدن نور خورشید به بدن» عنوان کرده و میگوید که در سال ۱۹۸۹ از هر صد هزار نفر (ایرانی) حدود نیم درصد به این بیماری مبتلا بودند ولی در سال ۲۰۰۵ رقم آن به حدود پنج درصد رسیدهاست.
خبرگزاری فارس خرداد سال ۹۱ نیز از قول امیر رضا عظیمی، دبیر علمی نهمین کنگره بینالمللی «اماس» ایران گزارش داد که طی ۱۰ سال آینده در هر خانواده ایرانی یک نفر به این بیماری مبتلا خواهد شد.
گفتههای عظیمی در گزارش سایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران نیز به عینه منعکس شدهاست.
اکنون دیناوند میگوید که «توزیع برخی مکملها به صورت رایگان یکی از اقداماتی است که در طرح تحول سلامت به زودی در شبکه بهداشتی کشور در روستاها و مناطق محروم آغاز میشود».
به گفته وی، قرار است برخی مکملها شامل ویتامین دی، آهن، اسید فولیک و کلسیم دی به صورت رایگان در شبکه بهداشتی کشور در اختیار افراد نیازمند به خصوص زنان باردار، کودکان و قشرهای آسیبپذیر قرار گیرد.
دیناروند در ادامه گفت که بررسیهای کشوری نشان میدهد که کمبود ویتامین دی در کشور ما بسیار شایع است و متأسفانه طی یک دهه گذشته با وجود اینکه کشور ما کشوری آفتابی است کمبود ویتامین دی افزایش یافتهاست و ما در بررسی جدیدی که خیلی سریع انجام میشود به دنبال این هستیم که علت افزایش کمبود ویتامین دی ایرانیان در این مدت چیست.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد که علاوه بر این به دنبال غنیسازی مواد غذایی با ویتامین دی هم هستیم و در حال بررسی هستیم که غنیسازی شیر یا آرد با ویتامین دی کدامیک بیشتر موثر است و غنیسازی یکی از این اقلام در ماههای آینده آغاز میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#420
Posted: 21 Sep 2014 09:55
عفونت، بخش قلب یک بیمارستان در تهران را به تعطیلی کشاند
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران روز شنبه، ۲۹ شهریور، خبر داد که هفت بیمار در بیمارستان مدرس تهران از روز ۱۸ شهریور در حین عمل جراحی قلب دچار عفونت بیمارستانی شدهاند.
این در حالی است که به گفته یک مقام وزارت بهداشت اتاق عمل قلب این بیمارستان واقع در سعادتآباد تنها پس از چهار روز یعنی در ۲۲ شهریورماه تعطیل اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، رحمتالله حافظی گفت: «طبق گزارش مسئولان بیمارستان، بخش جراحی قلب از تاریخ ۱۸ شهریور دچار عفونت شده و متأسفانه به همین دلیل در ابتدا چهار نفر دچار عفونت بیمارستانی میشوند.»
وی با اشاره به افزایش عفونت به هفت مورد در این بیمارستان، از مرخص شدن یکی از بیمارانی خبر داد که دچار عفونت خفیف بوده است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران همچنین گفت: «از این شش بیمار تعدادی... برای برطرف کردن عفونت در محل زخم مجددا به اتاق عمل ارجاع داده شدهاند که از این تعداد سه نفر محل زخمشان باز و سه نفر دیگر محل زخمشان بسته است.»
آقای حافظی در ادامه اشاره کرده است که یکی از بیماران قربانی عفونت بیمارستانی دچار کاهش بینایی نیز شده است، اما به گفته او «این موضوع از عوارض عمل قلب باز است».
محمد آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت ایران، نیز گفت که کاهش بینایی این بیمار ممکن است به علت مشکل در عروق مغزی باشد و ربطی به عفونت بیمارستانی ندارد.
به گفته آقای آقاجانی، عوارض عفونت بیمارستانی بعد از چند روز از عمل یا بستری در بیمارستان مشخص میشود، در حالی که این بیمار بعد از عمل جراحی دچار این عارضه شده است.
در همین حال خبرگزاری فارس به نقل از فرزند این بیمار میگوید که مادرش پس از عمل جراحی به صورت ناگهانی بیناییاش را «از دست داده» و پس از چهار روز دچار عفونت بیمارستانی شدید در ناحیه قفسه سینه شده است.
معاون درمان وزیر بهداشت همچنین خبر داد که اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس از روز ۲۲ شهریور تعطیل شده و اکنون تیم بررسی عفونت در این بیمارستان مشغول بررسی موضوع است.
وی تاکید کرد که بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس تا زمان برطرف شدن عفونت بیمارستانی باز نمیشود.
این در حالی است که رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت که با اقدامات انجام شده قرار است از ابتدای مهر مجددا اتاقهای عمل قلب در بیمارستان شهید مدرس فعالیت خود را آغاز کنند.
به گفته آقای حافظی، هم اکنون شستشوهای اتاق عمل و استریل کردن آنها در دستور کار بیمارستان قرار گرفته است.
این عضو شورای شهر اضافه کرد: «اقدامات دیگری نیز برای بخش عمل قلب در بیمارستان انجام شده است که از آن جمله میتوان به سیستم تهویه و استفاده از فیلترهای مخصوص اتاق عمل اشاره کرد.»
روز ۲۳ تیرماه نیز ده نفر در بیمارستان نیمه شعبان شهر ساری پس از عمل جراحی چشم دچار عفونت بیمارستانی شده بودند.
به گفته محمد آقاجانی، معاون وزیر بهداشت، در ایران نظام ثبت عفونت بیمارستانی وجود ندارد و به همین دلیل آماری نیز از میزان شیوع عفونت بیمارستانی در دست نیست، اما متوسط جهانی آن در دنیا بین سه تا پنج درصد است.
این در حالی است که حسین معصومی اصل، رئیس اداره عفونتهای بیمارستانی وزارت بهداشت، روز سهشنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ ضمن هشدار درباره افزایش عفونتهای بیمارستانی در کشور از ابتلای ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران بستری شده در مراکز درمانی به عفونتهای بیمارستانی خبر داده بود.
به گفته مقام شورای شهر تهران، عفونت بیمارستانی معمولا ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از ورود بیمار به بیمارستان رخ میدهد و بین یک ماه تا ۴۵ روز این گونه عفونتها در بیمار مشاهده میشود.
وی شایعترین عفونت بیمارستانی را عفونت ادراری و ریوی، خونی و عفونت محل جراحی ذکر کرده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟