ارسالها: 12930
#441
Posted: 31 Oct 2014 12:33
سرپرستی تحقیقات علمی ویروس ابولا توسط دانشمند ایرانیتبار
http://postimage.cc/
نشریه نیویورکر در بخشی از گزارش مفصلی که درباره تحقیقات علمی دانشمندان برای مبارزه با ویروس ابولا منتشر کرده است، به فعالیتهای یک دانشمند آمریکایی ایرانیتبار به نام پردیس ثابتی، استادیار زیستشناسی در دانشگاه هاروارد در مبارزه با اپیدمی ابولا میپردازد که سرپرستی تلاشهای آمریکا برای خواندن ژنوم انسان و تمام کروموزومهای موجود در ویروس ابولا را بر عهده دارد.
وی دختر پرویز ثابتی مقام ارشد امنیتی پیش از انقلاب و معاون سابق سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) در دوره پهلوی است که در سال ۱۹۷۵ میلادی (۱۳۵۴ خورشیدی) در تهران متولد شد. خانم ثابتی مسئول آزمایشگاهی در دانشگاه هاروارد است، و پژوهشهای مربوط به ژنوم ویروسی در انستیتوی «براد» وابسته به دانشگاههای ام.آی.تی و هاروارد را سرپرستی میکند.
ژنوم انسان ماده ژنتیکی است که حاوی دستورالعملهای ارثی برای ساخت، پیشبرد و نگهداری او را داراست و از مولکولهای دیانای متمایز از یکدیگر، به نام کروموزوم تشکیل شده است.
پردیس در خواندن و تجزیه و تحلیل ژنومهای اندام موجودات زنده متفاوت، بویژه در مطالعات مربوط به سیر تکامل ویروس – شیوهای که ویروسها در گذر زمان برای تطبیق دادن خود با محیط، تغییر میکنند – تخصص دارد.
خانم ثابتی و گروهش در طول تابستان به خواندن ژنومهای ابولا ادامه دادند، و نتیجه مطالعات آنها در وبسایت مرکز ملی برای اطلاعات فناوری زیستی منتشر شد، تا دانشمندان در هر کجای این دنیا بتوانند آنها را بیدرنگ مشاهده و بررسی کنند.
سپس، در اواخر ماه اوت (اوایل شهریور ماه) مقالهای در مجله معتبر «ساینس» (علوم) منتشر میکنند که در آن نتایج تحقیقات خود را به تفصیل شرح میدهند. خانم ثابتی در این زمینه میگوید «این کار نشان میدهد که شما میتوانید ابولا را به موقع تجزیه و تحلیل کنید. این ویروس تنها نیست. حالا ما وارد آنچه که ویروس انجام میدهد شدهایم، و اکنون میتوانیم در هر لحظه تشخیص دهیم در حال مبارزه با چه چیزی هستیم.»
خانم ثابتی و تیم او اینک راهی پیدا کردهاند که ویروس ابولا را، در حالی که تغییر میکند، مشاهده کنند. حالا آنها دشمن خود را میبینند؛ معنایش این است که ویروس ابولا در حالی که تغییر میکند، میتواند به سرعت دگرگون شود، و دانشمندان همچنین ممکن است بتوانند شاهد جهش آن در جهات خطرناک باشند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#442
Posted: 9 Nov 2014 18:31
اشکهای پرستار اسپانیایی مبتلا ابولا پس رهایی از ویروس مرگبار
http://postimage.org/
پرستار اسپانیایی که نخستین نفری بود که در خارج از آفریقا به ابولا مبتلا شده بود، روز چهارشنبه ۵ نوامبر (۱۴ آبان) هنگامی که پس از رهایی از این ویروس مرگبار بیمارستان را ترک میکرد، به گریه افتاد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ترزا رومرو، ۴۴ ساله، در یک کنفرانس خبری در بیمارستان کارلوس سوم در مادرید که ماه گذشته را در آنجا عمدتا در بخش ایزوله، بستری بود، گفت: «من در اینجا میخواهم از همه تشکر کنم. من هنوز خیلی ضعیف هستم.»
رومرو که در هنگام خواندن بیانیهاش، گاهگاهی چشمهایش پر از اشک میشد، در کنار پزشکان و شوهرش،خاویر لیمون، قرار داشت.
او افزود: «هنگامی که احساس کردم دارم میمیرم، به خاطراتم پناه بردم، به خانوادهام و شوهرم فکر کردم، من ایزوله بودم و هیچ تماسی با خارج به جز تلفن نداشتم.»
رومرو عضوی از گروهی داوطلب در بیمارستان کارلوس سوم بود که به درمان دو مبلغ سالمند اسپانیایی مبتلاشده به ویروس ابولا در آفریقا پرداختند. این دو مبلغ در ماههای آگوست و سپتامبر در مادرید درگذشتند.
او در ۶ اکتبر مبتلا به ابولا تشخیص داده شد و نخستین نفری بود که در خارج از آفریقا به این بیماری که تا به حال به مرگ حدود پنج هزار نفر انجامیده است، مبتلا شد.
ترزا رومرو، پرستار اسپانیایی (چپ) پس از بهبودی از ابتلا به ویروس مرگبار ابولا در کنار شوهرش، خاویر لیمون (راست) در یک کنفرانس خبری در روز چهارشنبه ۵ نوامبر (۱۴ آبان) ۲۰۱۴ در بیمارستان کارلوس سوم در مادرید دست تکان میدهد.
رومرو گفت: «کشورهای غربی به این بیماری اهمیت نمیدادند تا زمانی که عفونت با آن در خود این کشورها هم رخ داد.»
«من نمیدانم اشکال کارمان در کجا بود یا اصولا اشکالی وجود داشت یا نه. من از کسی رنجشی به دل ندارم. اگر عفونت من نتیجه خوبی داشته باشد، ایجاد امکان بررسی بهتر این بیماری و کمک به ایجاد یک واکسن برای آن است: یا اگر خون من برای معالجه افراد دیگر لازم باشد، من آماده اهدای آن هستم.»
ابتلای این پرستار اسپانیایی به ابولا باعث انتقادات شدیدی در این کشور شد، و کارکنان بهداشتی گفتند که برای مواجهه با ابولا آموزش کافی ندیده بودند و تجهیزات مناسب در اختیار نداشتند، و اتحادیههای کارگری دولت را متهم کردند که سعی کرده است که تقصیر ابتلای این پرستار به ابولا را به گردن خودش بیندازند.
کارکنان بهداشتی روز ۱۰ اکتبر هنگامی که ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا از این بیمارستان که رومرو در آن در حال درمان بود، دیدار میکرد، او را هو کردند و دستکشهای جراحی را به سوی ماشینش پرت کردند.
اسپانیا اقدامات کنترل ابولا را پس از شکایات از جمله درباره اینکه لباسهای محافظ در بیمارستانها برای برخی از کارکنان پزشکی بیش از حد کوچک هستند، تشدید کرد.
لحظات بحرانی
در حال حاضر هیچ داروی تاییدشده برای عرضه در بازار برای درمان ابولا وجود ندارد، واکسنی هم برای پیشگیری از آن در دسترس نیست.
پزشکان بیمارستان گفتند که رومرو درمانهای گوناگونی را دریافت کرد، از جمله پلاسمای خون یک بیمار بهبودیافته از ابولا، اما آنها نمیتوانند بگویند کدامیک از این درمانها موثر بوده است.
مارتا آگوستا، یکی از پزشکان درمانکننده رومرو، گفت: «لحظاتی بحرانی وجود داشت که تصور میکردیم پیامد درمانها آن چیزی نیست که ما امید رسیدن به آن را داشتیم.»
خوزه رامون آریباس، رئیس واحد بیماریهای عفونی بیمارستان کارلوس سوم درباره وضعیت رومرو گفت: «او زندگی طبیعی خواهد داشت و دیگری هیچ اثری از ویروس در بدن او وجود ندارد.»
خاویر لیمون، شوهر رومرو، و ۱۴ نفر دیگر که او در تماس با آنها بود، نیز گرچه هیچکدام علائمی از ابولا نشان نمیدادند، به یک واحد ویژه ایزولاسیون در بیمارستان فرستاده شدند و از لحاظ علائم بیماری تحت نظر قرار گرفتند.
لیمون که از جانب همسرش سخن میگفت، تصمیم مقامات اسپانیایی برای کشتن سگ خانگی این زوج را به عنوان یک اقدام احتیاطی تقبیح کرد.
کارشناسان میگویند احتمال ابتلای سگها به ویروس ابولا وجود دارد، اما شاهدی در دست نیست که آنها بتوانند ویروس را به انسانها منتقل کنند.
در مورد مشابه در ایالات متحده، هنگام ابتلای پرستار تگزاسی به ابولا مقامات بهداشتی از کشتن سگ او صرفنظر کردند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#443
Posted: 9 Nov 2014 18:32
درمان خودبهخودی ایدز در دو بیمار
دانشمندان موفق به کشف مکانیزم ژنتیکی شدهاند که توانسته دو مرد مبتلا به ایدز را به صورت خودبهخودی درمان کند، راهکاری که میتواند به درمانی جدید برای ایدز تبدیل شود.
براساس گزارش میلآنلاین، هردو مرد به ویروس HIV آلوده بودند، یکی از آنها 30 سال این ویروس را در بدن داشت اما هرگز علائم ابتلا به ایدز در او دیده نشدهبود.
این ویروس در سلولهای ایمنی این دو مرد غیرفعال باقی ماند زیرا کد ژنتیکی آن دچار تغییر شدهبود. دانشمندان موسسه تحقیقات پزشکی و سلامت فرانسه، اینسرم، دریافتهاند این تغییر با افزایش فعالیت آنزیمی شناخته شده به نام APOBEC در بدن دو مرد ایجاد شدهاست.
به گفته محققان این درمان خودبهخودی میتواند برای داروسازان میانبری درمانی باشد و شیوه درمانی جدیدی را برای کنترل این بیماری در اختیار پزشکان قرار دهد. در این درمان ابتدا باید بیمارانی که قابلیت درمان خودبهخودی در آنها وجود دارد شناسایی شده و سپس با استفاده از آنزیم مورد نظر و یا تحریک آن، بیماری آنها را درمان کرد.
ویروس HIV با حمله به سلولهای سیستم ایمنی بدن آنها را به گونهای برنامهنویسی میکند تا به کارخانههای تولید ویروس تبدیل شوند. گروهی نادر از انسانها، کمتر از یکدرصد از مبتلایان، به صورت طبیعی میتوانند فرایند بازتولید ویروس را مهار کرده و آن را در سطحی غیرقابل ردیابی نگه دارند. این گروه از بیماران پیش از این نیز شناخته شدهبودند اما روندی که منجر به کنترل و مخفی نگه داشتن بیماری میشد برای دانشمندان ناشناختهبود.
دانشمندان فرانسوی برای کشف آن مکانیزم دو مرد را که بیماری ایدز آنها در سالهای 1985 و 2011 شخیص داده شدهبود، آزمایش انجام داده و توالی ژنتیکی آنها را به دست آوردند. اگرچه این دو بیمار به ویروس آلوده بودند،اما آزمایش های عادی قادر به ردیابی ویروس در خون آنها نبود.
دانشمندان دریافتند ویروس HIV در بدن این دو مرد قدرت تکثیر شدن ندارد و نمیتواند کد ژنتیکی سلولهای ایمنی بدن آنها را دچار جهش سازد. در نتیجه محققان فرض را بر این گذاشتند که تکامل خود بهخودی میان ویروس و انسان، فرایندی که به اندوژنیزاسیون شناخته میشود، دیگر ویروسها در بدن انسان را در گذشته خنثی کردهاست.
به گفته محققان، درمان ایدز در بدن این بیماران نیز طی فرایند اندوژنیزاسیون رخ دادهاست. براساس این گزارش، مقاومت DNA ویروس HIV میتواند به درمان بیماری و محافظت در برابر آن منجر شود.
اکنون دانشمندان قصد دارند پروژهای را با هدف توالینگاری ژنوم انسانها، بهویژه افراد مبتلا به ایدز در آفریقا را آغاز کنند تا بتوانند مدارک بیشتری برای اثبات کشف خود بیابند.
تنها فردی که تاکنون بیماری ایدز در او درمان شدهاست، مردی بهنام تیموتی ری براون است که برای درمان سرطان خونش از اهداکنندهای که در برابر ایدز مقاوم بود، مغز استخوان دریافت کرد و به این شکل ایدز نیز در او درمان شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#444
Posted: 15 Nov 2014 19:59
۷۶ درصد دانشآموزان دختر ایران کمبود ویتامین D دارند.
در پی مشخص شدن نتایج پژوهشی که سال ۱۳۹۱ صورت گرفته و مشخص کرده است که ۷۶ درصد دختران دانشآموز در سراسر ایران دچار کمبود ویتامین د هستند، در برخی استانها طرح توزیع قرص ویتامین د اجرا میشود.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا پنجشنبه ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر) از اجرای طرح "مکمل یاری با ویتامین د" در مدارس دخترانه جنوب خوزستان خبر داد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان اعلام کرده که این طرح پس از مطالعه پژوهشی در وضعیت ریزمُغَذیهای ایران (پورا دو) در سال ۱۳۹۱ و پس از آنکه مشخص شد که ۷۶ درصد دختران دانش آموز کشور مبتلا به کمبود ویتامین د هستند اجرا میشود.
شهرام ترحمی در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد که بر اساس طرح مزبور، به مدت هشت ماه، ماهانه یک عدد قرص ویتامین د به دانش آموزان شهرستانهای زیرپوشش خدمات بهداشتی درمانی دانشکده علوم پزشکی آبادان داده می شود.
به گفته وی این طرح از اواسط آبانماه در تمام مدارس دخترانه مقطع متوسطه دوره اول و دوم توسط واحد بهبود تغذیه و با همکاری ادارههای آموزش و پرورش شهرستانهای تابعه اجرا شده است.
دختران کرمانشاه و ایلام هم در خطرند
همزمان خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا از اجرای همین طرح در دبیرستانهای دخترانه کرمانشاه خبر داد.
به گفته کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه در این طرح که از اوایل آبانماه اجرایی شده، هر دانشآموز مقطع متوسطه تعداد ۹ عدد قرص ویتامین د دریافت میکند که باید ظرف مدت ۹ ماه آنها را استفاده کند.
هفته گذشته نیز خبرگزاری ایرنا خبر داد که ۷۵ درصد زنان استان ایلام دچار کمبود ویتامین د هستند. به گفته کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام، به منظور پیشگیری و درمان مشکل کمبود ویتامین د در بین دانش آموزان، ماهانه یک عدد قرص ویتامین د در بین دختران دانش آموز این استان توزیع میشود.
فریده محمدزاده همچنین گفته قرار است در مدارس مناطقی که با کمبود این ویتامین مواجهاند، شیر غنی شده با ویتامین د توزیع شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام آمار کارشناس مسئول شیر مدارس استان ایلام، دانش آموزان این استان جزو مناطق دوم از نظر کمبود ویتامین د هستند و میزان کمبود ویتامین د در آنان ۳۵ درصد است.
کمبود ویتامین د در دختران؛ پنج برابر پسران
بر اساس تحقیقی که یک گروه دانشگاهی در سال ۲۰۰۹ انجام دادهاند، کمبود ویتامین د در میان دختران تهرانی ۶ / ۵۳ درصد و در میان پسران ۳ / ۱۱ درصد است.
این گروه با توجه به اینکه کمبود ویتامین د در دختران نزدیک به پنج برابر پسران است، کمبود جذب آفتاب در دختران را علت این امر دانسته است. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در شهر اصفهان انجام گرفت نیز نتایج مشابهی داشت.
بر اساس این تحقیق، شیوع کمبود ویتامین د در میان جمعیت بزرگسال اصفهان ۹ / ۲۶ درصد است و این میزان در میان زنان به طور مشهودی بالاتر است. محققان این تحقیق نتیجه گرفتهاند که این امر به دلیل محدودیت جذب آفتاب به خاطر قوانین مربوط به پوشش زنان است.
بالا بودن آمار بیماری ام اس در اصفهان که یکی از دلایل آن کمبود ویتامین د است نیز میتواند معلول همین امر باشد. آمار مبتلایان به ام اس در اصفهان در سال ۲۰۰۷ حدود سه نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود ولی در سال ۲۰۱۱ به بیش از ۴۳ نفر رسیده است.
یکی دیگر از پیامدهای کمبود ویتامین د افسردگی است. اخیرا انجمن روانشناسی ایران اعلام کرد که شیوع افسردگی در زنان ایرانی سه تا چهار برابر مردان است.
هرچند افسردگی به عوامل متعدد فیزیولوژیک و روحی بستگی دارد اما کمبود ویتامین د که در زنان ایرانی بسیار بیشتر از مردان است میتواند یکی از دلایل آن باشد.
ویتامین د برخلاف ویتامینهای دیگر از غذاها به دست نمیآید زیرا غذاها به طور طبیعی مقدار کمی ویتامین د دارند بلکه بخش عمده آن به وسیله بدن ساخته میشود. در واقع این ویتامین بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب در پوست بدن ساخته میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#445
Posted: 17 Nov 2014 15:59
هفت میلیون نفر در ایران دیابت دارند'
دکتر اسدالله رجب رییس انجمن دیابت ایران اعلام کرده که شمار مبتلایان به دیابت در ایران نسبت به ۲۵ سال گذشته، سه برابر شده است و درحال حاضر بیش از هفت میلیون نفر دیابتی در کشور وجود دارد.
خبرگزاری دولتی ایران از قول آقای رجب نوشته که تعداد مبتلایان به دیابت در گروه سنی بالای ۲۰ سال حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد است و در شهرهای بزرگ مانند تهران این آمار ۱۴درصد و در یزد و بوشهر ۱۶ درصد است.
رئیس انجمن دیابت می گوید که در شهرهای کوچکتر که هنوز به شیوه سنتی زندگی می کنند، تعداد مبتلایان به دیابت کمتر است به گونه ای که به عنوان نمونه شهرهای طارم و علیا در استان زنجان کمترین میزان ابتلا به دیابت را دارند.
به گفته آقای رجب، سرعت افزایش زندگی شهرنشینی و به تبع آن کاهش فعالیت های جسمی، شیوه نامناسب تغذیه و افزایش استرس سبب افزایش تعداد مبتلایان به دیابت در ایران و جهان شده است.
امسال به مناسبت روز جهانی دیابت برنامه های مختلفی در ایران بر پا شد و حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز در یکی از این برنامه ها حاضر شد.
آقای قاضی زاده هاشمی در پیامی به مناسبت روز جهانی دیابت گفت که "امروزه زندگی پر استرس، کم تحرکی و مصرف غذاهای پر کالری با ارزش غذایی اندک، سبب چاقی مفرط میشود که خود از دلایل اصلی ابتلا به دیابت است."
وزیر بهداشت با اشاره به جمعیت ۱۲ میلیونی دانش آموزان ایران از وزارتخانه های آموزش و پرورش و ورزش و جوانان و شهرداری ها خواست با همکاری سازمان های مردم نهاد ضمن گسترش فضاهای ورزشی، در جامعه تحرک ایجاد کنند.
به گفته وزیر بهداشت ایران بدون وجود یک "عزمی ملی و بدون اقدامات پیشگیرانه، هر نظام سلامتی هنگام مواجهه با اینگونه مخاطرات، دچار بحران خواهد شد و در چنین شرایطی تخصیص منابع برای کنترل بیماریها کاری عبث خواهد بود."
بیماری خاموش
دیابت دو نوع است. دیابت نوع یک در اثر کمبود یا نبود انسولین بوجود می آید. افراد مبتلا به دیابت نوع یک باید از انسولین استفاده کنند.
دیابت نوع دو در اثر اختلال کار انسولین در افراد بزرگسال رخ می دهد و این نوع دیابت از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب قابل کنترل است.
برای پیشگیری از دیابت نوع دو که ۹۰ درصد بیماران دیابتی جهان، مبتلا به این نوع دیابت هستند، باید از عواملی مانند بی تحرکی جسمی، مصرف موادغذایی نامناسب مانند فست فودها و کار و زندگی در محیط های استرس زا اجتناب کرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#446
Posted: 17 Nov 2014 16:01
وزارتخانه های بهداشت و کشاورزی متهمان اصلی سرطان معده/ مرتضی پاشایی تنها یکی از قربانیان است
عصرایران می نویسد : سال 1391 در حالی که دولت احمدی نژاد آخرین سال خود را می گذراند، یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داد که یک سوم سرطان ها در ایران ناشی از بقایای سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و در این میان، سرطان معده به عنوان درگیر ترین عضو بدن با مواد غذایی بیداد می کند.
در آن زمان عصرایران این مسأله را پیگیری کرد و به سیاه نمایی متهم شد. حتی برخی نمایندگان مجلس نیز از اساس این موضوع را انکار کردند.
انگشت اتهام عصرایران ، متوجه وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت بود که اولی کنترل درستی بر مصرف سموم و کودهای شیمایی در هنگام کاشت و داشت و برداشت ندارد و دومی نیز نه بر عرضه نظارت دارد و بر کاری برای آموزش عمومی مردم می کند.
متأسفانه در آن زمان هیچ کاری نشد ولی پیگیری های عصرایران ادامه یافت و نهایتاً همان اتهامی که متوجه دولتمردان سابق بود، این بار متوجه وزرای کشاورزی و بهداشت دولت یازدهم شد زیرا هیچ خبری دالّ بر این که در دولت جدید اقدامات جدی و قاطعی برای حل این مشکل انجام شده باشد منتشر نشد تا جایی که دکتر علیرضا زالی ، رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: "آلوده بودن مواد غذایی به ویژه میوهها به سموم نباتی که متأسفانه با فلزات سنگین و مواد آلاینده آلوده شدهاند به ویژه در مورد میوههای گلخانهای به دلیل برداشت پیش از نابود شدن سموم، معضلی است که در بخش سلامت وجود دارد."
متأسفانه همان طور که در دولت قبل، هیچ مقامی از این دو وزارتخانه پاسخی به افکار عمومی نداد، در این دولت هم کسی پاسخگو نشد و تنها فرق شان این بود که این بار متهم به سیاه نمایی نکردند!
این روزها ، خبر درگذشت مرحوم مرتضی پاشایی، یک موج عاطفی گسترده را در کشور باعث شده است ولی مهم تر از این موج عاطفی - که بسیار هم ارزشمند است - علت جوانمرگ شدن این هنرمند است که چیزی جز سرطان معده نبود.
سرطان معده ، هم اکنون شایع ترین سرطان در ایران است که مردان را بیش از زنان درگیر می کند. بخش عمده ای از این سرطان هم به سموم و کودهای غیراستاندارد کشاورزی برمی گردد که بیش از حد متعارف مصرف می شوند.
همچنین وجود کارگاه های متعددی در کشور که مواد غذایی غیر استاندارد تولید می کنند (مانند کارگاه های غیر مجازی که پسماندهای خانگی و اضافات قصابی ها و مرغ فروشی ها را جمع آوری و تبدیل به سوسیس و کالباس می کنند) ، استفاده از هورمون های رشد در برخی از مرغداری ها و گاوداری ها و ... نیز مزید بر علت است که سونامی سرطان در ایران رشد وحشتناکی داشته باشد و مرتضی پاشایی هم تنها یکی از قربانیان این پدیده فراگیر است که از هر هزار ایرانی یکی را درگیر خود کرده است.
این بار نیز به وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت، هشدار می دهیم که برنامه های خود برای مهار سرطان و مشخصاً سرطان معده را گزارش دهند(اگر کاری کرده اند یا قرار است بکنند) و بیش از این سکوت بی عملی را روا ندانند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#447
Posted: 18 Nov 2014 19:02
تیم بزرگی از امدادگران چینی برای مبارزه با ابولا به آفریقا رفت
یک تیم ۱۶۰ نفره از امدادگران چینی روز دوشنبه ۲۶ آبان وارد لیبریا شدند، تا به دیگر امدادگران و پزشکانی بپیوندند که در غرب قاره آفریقا در تلاش برای مبارزه و مهار بیماری مرگبار ابولا هستند.
در بیانیهای که در این مود ژانگ یوئه، سفیر چین در لیبریا، منتشر کرده آمده است که این افراد بخشی از واحد پزشکی ۴۱ میلیون دلاری چین هستند که طی ۱۰ روز آینده کار خود را آغاز میکند.
به گفته آقای ژانگ این امدادگران پیشتر تجربه مبارزه با «سارس» (بیماری بسیار شدید تنفسی) را داشتهاند.
در مجموع بیش از ۵۱۰۰ نفر در پی ابتلا به ابولا، در غرب آفریقا جان خود را از دست دادهاند.
بیش از نیمی از این افراد، ۲۸۱۲ نفر، تنها در لیبریا قربانی این بیماری شدهاند.
چین وعده داده است که کمکی ۱۲۲ میلیون دلاری برای مقابله با این بیماری اختصاص دهد.
عمده امدادگران و کمکها، به جز نیروهای محلی از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی ارائه شده است. در عین حال در این دو قاره تلاشهایی برای ساخت دارویی علیه این بیماری در جریان است.
با همه اینها سازمانهای غیردولتی، دولتها و کشورهای توسعهیافته را متهم کردهاند که در آغاز شیوع ابولا به آن اهمیت چندانی نشان ندادهاند.
کوفی عنان، دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد، در مهر ماه گذشته با انتقاد از واکنش کشورها گفته بود «در واقع با نگاه به روند بحران، میبینید که جامعه بینالمللی وقتی از خواب بیدار شد که بیماری خودش را به آمریکا و اروپا رسانده بود».
از سوی دیگر بان گیمون، دبیر کل فعلی سازمان ملل متحد، از کشورهای آسیایی خواسته است که برای مبارزه با این بیماری فعالیت و کنش بیشتری از خود نشان دهند.
چین بزرگترین شریک تجاری قاره آفریقا است و روابط دیپلماتیک پکن با پایتختهای آفریقایی طی سالهای گذشته به طور محسوسی گسترش پیدا کرده است.
کمکهای تازه وعده داده شده آن کشور همچنان یک دهم کمکهای ارائه شده اتحادیه اروپا (۱.۲ میلیارد دلار) است
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#448
Posted: 21 Nov 2014 15:12
وزارت بهداشت: سالی ۸۵ هزار نفر در ایران سرطان میگیرند
بنابر آمارهای وزارت بهداشت و درمان، در ایران ۱۲ مرکز تحقیقات سرطان وجود دارد
گزارش های رسمی نشان می دهد که سالانه ۸۵ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند و حدود ۳۰ هزار نفر نیز هر سال بر اثر ابتلا به سرطان می میرند.
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ایران گفته است که نیمی از موارد جدید ابتلا به سرطان اگر به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار بیمار سرطانی نیازمند شیمی درمانی هستند که هزینه آنها حدود ۹۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان فقط ده درصد هزینه از بیماران گرفته می شود و بقیه توسط وزارت بهداشت و سازمان های بیمه کننده پرداخت می شود.
پیش از این رضا ملک زاده، معاون پژوهشی وزارت بهداشت میزان شیوع سرطان در ایران را از متوسط دنیا پائین تر اعلام کرده و گفته بود که از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۴ نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند در حالی که این رقم در دنیا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۸۸ نفر است.
پنج سرطان شایع در ایران
ریه
پستان
روده بزرگ
معده
پروستات
به گفته آقای ملک زاده، "دخانیات و از آن مهم تر مصرف تریاک عامل سرطان است که مصرف این ماده مخدر حتی به مقدار کم چندین برابر سیگار می تواند سرطان زایی کند."
او گفت که مصرف غذاهای خیلی شور، عدم مصرف سبزیجات و میوه، عدم مصرف آجیل، تنبلی و ورزش نکردن، چاقی و پرخوری و برخی عفونت های ویروسی و میکروبی از مهم ترین عوامل ابتلا به سرطان در ایران هستند.
در پی مرگ مرتضی پاشایی، خواننده جوان پاپ بر اثر ابتلا به سرطان این بحث در ایران مطرح شد که این بیماری گسترش زیادی پیدا کرده است و حتی برخی از آن به عنوان "شیوع چشمگیر" و "سونامی" سرطان یاد کردند.
اما اسماعیل اکبری، رئیس انجمن سرطان گفته است که "بروز و شیوع با یکدیگر متفاوت است، بروز سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی گاهی به یک پنجم و یا یک ششم می رسد یعنی آن ها حدود پنج یا شش برابر ما سرطان دارند."
به گفته آقای اکبری "وضعیت ما چیزی حدود ۴۰- ۵۰ سال قبل آن هاست، اما آن ها توانسته اند با تجربه ۵۰ ساله خود کاری کنند که روند رو به رشد سرطان را کند کنند و حتی میزان آن را رو به کاهش ببرند، اما ما این کار را نکردیم و یا نمی کنیم."
رئیس انجمن سرطان در عین حال تاکید می کند که "درست است که کل سرطان های ما از کشورهای غربی و حتی کشورهای منطقه کمتر است، اما به هر حال روند رو به رشد ما از آن ها تندتر است."
آقای اکبری می گوید که مرگ ناشی از سرطان در ایران حدود ۳۰ هزار مورد در سال است "که این رقم، رقم بدی نیست، اما روند رو به رشدمان بالاست."
آمارهای رسمی نشان می دهد که در ایران در حال حاضر ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به سرطان هستند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#449
Posted: 21 Nov 2014 15:13
شرکتهای دارویی پس از هپاتیت C به سراغ کبد چرب میروند
شرکتهای بزرگ دارویی از جمله گیلئاد ساینسز (Gilead Sciences) پس از ساختن داروهایی که نویدبخش معالجه میلیونها بیمار مبتلا به هپاتیت C هستند، توجه خود را به تولید داروهایی برای بیماریهای کبدی دیگر معطوف کردهاند که فروش آنها بالقوه میتواند با موفقیت استاتینها در بازار دارویی که اوج فروششان به بیش از ۳۰ میلیارد دلار در سال رسید، هماوردی کند.
به گزارش رویترز چندین شرکت در حال کار کردن بر روی ایجاد درمانهایی برای هپاتیت B در حال حاضر قابلکنترل اما هنوز علاجپذیر نیست، و برای عارضه کبد چرب ناشی از شیوع چاقی هستند. بنیاد کبد آمریکا تخمین میزند که کبد چرب در نبود درمان تا سال ۲۰۳۰ نیمی از آمریکاییان را مبتلا کند.
برخی از این داروها فیبروز و سیروز پیشرفته را هدف قرار میدهند که تقریبا همه بیماریهای کبدی در نبود درمانهای موثر به ان میانجامند.
به گفته تحلیلگران بازار هر کدام از این داروها هنگامی که به تایید برسند میتوانند به فروش سالانه تا حداکثر ۱۰ میلیارد دلار برسند.
اغلب این داروها در حال حاضر در مراحل ابتدایی تولید، در مرحله یک و دو کارآزماییهای بالینی، هستند، و انتظار میرود در طول سال آینده دادههای بیشتری درباره آنها منتشر شود.
گیلئاد نخستین شرکتی بود که اواخر سال گذشته داروی سووالدی (Sovaldi) را برای معالجه هپاتیت C به بازار فرستاد و فروش این دارو در طول فصلهای سال جاری تا ۳ میلیارد دلار افزایش یافته است، و این فروش بالا شرکتهای دیگر را هم به سرمایهگذاری در این حوزه تشویق کرده است.
شرکتهای دارویی در حال کار کردن برای یافتن درمانی برای شکلی از بیماری کبد چرب به نام «استئاتوهپاتیت غیرالکلی» هستند؛ این بیماری میتواند به سیروز تخریبکننده کبد و به طور بالقوه به سرطان بینجامد.
بنیاد کبد آمریکا تخمین میزند که بیماری کبد چرب غیرالکلی از جمله استئاتوهپاتیت غیرالکلی تا حداکثر ۳۰ درصد از آمریکاییان را مبتلا کند.
کبد چرب ممکن است به علت رژیمهای غذایی بد و سوءمصرف الکل به وجود آید، و همچننی به دیابت مربوط شده است.
در حال حاضر درمانی به جز کم کردن وزن برای مبتلایان به این بیماری وجود ندارد.
دارویی که شرکت داروسازی اینترسپیت (Intercept) برای درمان کبد چرب در حال تحقیق بر روی آن است، بیشترین توجهها را به خود جلب کرده است.
دادههای نهایی منتشرشده مربوط به مراحل میانی کارآزمایی بالینی داروی این شرکت، اسید اوبیتوکولیک، پیشرفت استئوهپاتیت غیرالکلی را عمدتا در بیماران با بیماری با شدت متوسط متوقف کرده و اسکارگذاری در کبد را بهبود بخشیده است.
مقامات این شرکت مدعی هستند که تا به حال هیچ دارویی دیگری چنین اثر ضدفیبروزی را ایجاد نکرده است.
اینترسپت قصد دارد که کارآزمایی مرحله سه را با دست کم ۱۰۰۰ نفر مبتلا به شکل شدیدتر بیماری در سال آینده آغاز کند.
دکتر اسکات فریدمن مسئول بخش اکتشافات درمانی در بیمارستان مونت سینایی در نیویورک که با تقریبا همه شرکتهای دارویی در این حوزه کار کرده است، میگوید اغلب داروهای مربوط به این عارضه در بیماراین که آسیب کبدی پیشرفته نداشتهاند، آزمایش شده است.
به نظر او شرگت گیلئاد در این حوزه جلوتر است، چرا که داروی آن با نام سیمتوزوماب (simtuzumab) مستقیما اسکار فیبروزی - و نه التهاب یا سایر عوامل برانگیزاننده بیماری کبد چرب- را هدف قرار میدهد.
داروی سیمتوزوماب ساخته گیلئاد یک پادتن یا آنتیبادی است که آنزیمی به نام LOXL2 را هدف قرار میدهد؛ این آنزیم است که که بافت جوشگاهی در کبد را ایجاد میکنند، دخیل است. نوارهای کلاژنی در این بافت جوشگاهی که انواع گوناگون عوامل آسیبرسان به کبد باعث ایجاد آنها میشوند، باعث به هم ریختن ساختار و کار کرد کبد میشوند.
او میگوید هدف ایدئال دست یافتن به دارویی است که روند سیروز را بازگرداند و باعث بهبودی کارکرد کبد شود.
گیلئاد با رقابت شرکتهای متعدد کوچکتر مانند اینترسپت، جنیفیت و گالامد هم روبرو است که میگویند داروهای نویدبخشی را در دست تولید دارند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#450
Posted: 24 Nov 2014 14:30
پایان شیمی درمانی در مطب
رئیس سازمان غذا و دارو از ایجاد مراکزی برای انجام شیمی درمانی در کشور خبر داد که با آغاز فعالیت آنها فروش داروهای شیمیدرمانی در داروخانههای خاص متوقف میشود و دارو تنها در اختیار این مراکز قرار میگیرد. به این ترتیب دیگر نیازی نخواهد بود بیمار برای تهیه دارو به داروخانهها مراجعه کند.
دکتر رسول دیناروند با تأکید بر اینکه ایجاد زیرساختهای اجرای این طرح حدود 6ماه طول میکشد، گفت:حمایت از بیماران یکی از فواید این طرح است و نکته دیگر کنترل تجویز و مصرف داروهای شیمی درمانی است چرا که این داروها گران قیمت هستند بنابراین راهکارهایی در این زمینه در حال تدوین است که از حیف و میل و خروج دارو از چرخه درمان جلوگیری کند. علاوه بر این بر ارائه خدمات نیز نظارت بیشتری خواهد شد.
همزمان مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه چون ممکن است در بخش بیمارستانی توانایی لازم را برای ارائه خدمت به همه بیماران سرطانی نداشته باشیم، عدهای از بیماران به اجبار و با پرداخت هزینههایی بسیار بالاتر، برای شیمی درمانی وارد مطبها شوند، گفت: متأسفانه در مطبها، اینگونه تزریقها در شرایط استاندارد انجام نمیشود، چراکه داروها باید در شرایط خاص تهیه، در سرنگ کشیده و سپس تزریق شوند و شرایط اتاق تزریق باید خاص باشد. در مطب نمیتوان شرایط مناسب به این منظور را ایجاد کرد.
دکتر مهدی پیرصالحی با تأکید بر اینکه اکنون هم 90درصد هزینههای مربوط به داروهای بیماران مبتلا به سرطان تحت پوشش بیمه قرار دارد، افزود: گاهی تأمین این 10درصد هزینه نیز برای بیماران مشکل است. بر همین اساس درنظر داریم در مناطق محروم، این 10درصد هزینه را پوشش داده و داروی ضدسرطان برای این بیماران رایگان شود. اعتبار لازم به این منظور درنظر گرفته شده و این بسته حمایتی در آینده نزدیک عملیاتی میشود.
شیمی درمانی چیست؟
شیمیدرمانی یکی از روشهای درمان سرطان و یا تخفیف موقت آن با استفاده از برخی داروهای خاص است. کار اصلی این داروهای خاص از بین بردن عضو سرطانی بدون صدمه به بافتهای مجاور آن است. این نوع از درمان اثراتی هم روی سلولها و بافتهای بدن دارد. یکی از اثرات این درمان ریزش موهای بدن و خشک شدن پوست است. شیمی درمانی یک شیوه رایج در معالجه بیماریهاست که سلولها و بهخصوص سلولهای میکروارگانیسمها و سلولهای سرطانی را با استفاده از داروهای شیمیایی و مواد شیمیایی از بین میبرد. معنی شیمی درمانی تنها به داروهایی که برای درمان غدد سرطانی استفاده میشود محدود نمیشود بلکه آنتی بیوتیکها را نیز در بر میگیرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟