ارسالها: 12930
#471
Posted: 24 Dec 2014 02:34
با میکروسکوپ بدون لنز هر کس میتواند سرطان را تشخیص دهد
دانشمندان دانشگاه UCLA توانستهاند میکروسکوپی بدون لنز را توسعه دهند که کارایی مشابه میکروسکوپهای توانبالا را دارد، اما هزینه آنها به مراتب پایینتر است.
میکروسکوپهای توان بالا برای تشخیص سرطان و سایر بیماریها در سلولها استفاده میشوند، اما این دستگاهها گرانقیمت و پیچیده هستند. این میکروسکوپها را نمیتوانید در مطب پزشکها پیدا کنید و کار با آنها مهارت ویژهای را میطلبد. با این حال دانشمندان دانشگاه UCLA یک میکروسکوپ بدون لنز را توسعه دادهاند که میتواند این ابزارها را بیشتر در بین عموم رایج کند. این ابزار یک تصویر شبیه به هولوگراف از نمونه شما را با استفاده از یک سنسور CCD یا CMOS (درست مانند یک دوربین عکاسی) تولید میکند تا الگوی سایههایی که به وسیله یک منبع نور تولید میشوند را تشخیص دهد. سپس با استفاده از نرمافزار آن را بازسازی میکند و در نهایت تصویری شبیهسازی شده از سلول را به شما نشان میدهد. در نتیجه شما یک میکروسکوپ دارید که بازدهی آن با نمونه اپتیکال که هماکنون به صورت محدود استفاده میشود، هیچ تفاوتی ندارد، ولی بسیار ارزانتر و سادهتر است.
این فناوری به این زودیها تجاری نخواهد شد. سرپرست این تیم تحقیقاتی، آیدوغان اوزجان به لوس آنجلس تایمز میگوید که هنوز برخی کارهای جانبی باید برای بهبود این نرمافزار انجام پذیرد تا به یک ابزار کاربرپسند تبدیل شود. به نظر میرسد که همه چیز طبق برنامه پیش میرود ولی برای ساده شدن فرایند تشخیص سرطان باید کمی بیشتر شکیبا باشیم. چنین دستگاهی حداقل میتواند به تیمهای پزشکی در مطبهای کوچک این امکان را بدهد تا به جای فرستادن مراجعهکننده نزد متخصص، بتوانند نمایی کلی از سلول او را مشاهده کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#472
Posted: 24 Dec 2014 13:41
طرح گسترده جمعآوری نمونههای ژنوم در بریتانیا با اهداف علمی و درمانی
مقامات سازمان سلامت همگانی بریتانیا میگویند که پروژهای تازه در دست دارند که "می تواند یک رشته اسرار را در مورد بیماریهای مهلک را فاش کند."
براساس این پروژه تازه، ۱۱ "مرکز ژنوم" در بیمارستانهای سراسر انگلستان با هدف جمعآوری نمونههای "دیانای" ایجاد میشود.
به گفته جیمز گالگر، خبرنگار امور سلامت بیبیسی، هدف این اقدام کمک به مداوای هدفمند یک رشته از بیماریها از جمله سرطان و تعدادی از بیماریهای ژنیتیکی است.
اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز در این پروژه شرکت نخواهند کرد.
مقامات میگویند که در نظر دارند ظرف ۳ سال ۱۰۰ هزار نمونه ژنوم را برای کمک به تحقیقات تازه و تولید داروهای جدید جمعآوری کنند.
پزشکان به بیماران مناسبی که داوطلب باشند فرصت شرکت در این پروژه را خواهند داد.
این بیماران قبول میکنند که اطلاعات درمانی و کدهای ژنتیکی آنها بدون اینکه هویت آنها منتشر شود، در اختیار شرکت های داروسازی و محققان قرار گیرد.
قرار است در چارچوب این پروژه کدهای ژنتیکی بافت های سالم ۲۵ هزار بیمار نمونهبرداری و با کدهای ژنیتکی تومورها و بافت های بیمار آنها مقایسه شود.
به این ترتیب محققان قادر خواهند شد بافت ها را با یکدیگر مقایسه کنند و جهش "دیانای" را که باعث ایجاد مشکل در بافت نا سالم شده را تشخیص دهند. امیدواری این است که محققان با این روش بتوانند داروهای هدفمند تولید و روش های درمانی تازه ابداع کنند.
تحقیقات گذشته نشان دادهاست که برای مثال انواع بیماری سرطان با یک دیگر متفاوت هستند و هر یک به روش مداوای خاص خود نیاز دارند. برای مثال سرطان پستان نه یک نوع بلکه حداقل ۱۰ نوع مختلف است.
بر اساس پروژه تازه، ژنوم های ۱۵ هزار بیمار مبتلا به بیماریهای خاص با ژنوم های والدین و اجداد آنها هم مقایسه خواهد شد.
پروفسور گرام بلک که مدیریت این پروژه را در منچستر برعهده دارد به بیبیسی گفت: "اکنون این امکان وجود دارد که تمام ساختار ژنتیکی یک فرد را ترتیبسازی کرد؛ امکانی که شاید حدود ۵ سال پیش وجود نداشت."
به گفته آقای بلک در نتیجه این امکان وجود دارد که در صورت بروز یک مشکل ژنتیکی بتوان دلایل ژنتیکی را بسیار سریعتر از گذشته شناسایی کرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#473
Posted: 24 Dec 2014 13:42
هشدار درباره مصرف بیاندازه دگزامتازون در ایران
«دکتر، یه دگزا لطفا»؛ دگزامتازون یا آنطور که خودمـــانی تــــر«دگـزا» میشناسیمش، پای ثابت نسخههای پزشکان عمومی در فصل سرماخوردگی است.
خود پزشک هم که بخواهد مراعات کند و از فهرست ثابت 2 عدد پنیسلین، یک دگزا و یک سری قرص «کولد استاپ» دستکم دگزامتازون را حذف کند، اصرار ما آن را به نسخه بر میگرداند تا زودتر خوب شویم. دگزامتازون در کنار انواع آنتی بیوتیکها، داروی آشنای ما ایرانیهاست. اشکال این دارو شامل شربت، قرص، قطره، آمپول، پماد و محلولها آنقدر در بین ما شایع است که حالا کارشناسان درباره آن هشدار دادهاند.
هر چند هشدارها در اینباره تاکنون کم نبوده اما آخرین و جدیترین هشدار را معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه داد و گفت: نخستین عارضه دگزامتازون پوکی استخوان است و فشار خون، چاقی، مشکلات بینایی از قبیل کاهش بینایی، آب مروارید، آب سیاه، خونریزی گوارشی، اختلالات بسیار شدید هورمونی از عوارض دگزامتازون هستند.
کامران دهقان ضمن توصیه به مردم جهت انجام دستورات پزشکان در به حداقل رساندن مصرف داروهای تزریقی افزود: دگزامتازون یا آنطور که بعضاً گفته میشود دگزا یکی از داروهایی است که در اشکال مختلف خود (شربت، قرص، قطره، آمپول و پماد و محلولها) یکی از پرکاربردترین داروهاست.
وی با اشاره به اینکه دگزامتازون از دسته کورتیکو استروئیدهاست، گفت: کورتیکواستروئیدها یا همان کورتونها دارای اثرات گستردهای در قسمتهای مختلف بدن هستند که این اثرات گسترده همانطور که میتوانند در درمان طیف زیادی از بیماریها مفید باشند، میتوانند عوارض جانبی زیادی هم به جا بگذارند. متأسفانه پزشکان و بیماران علاقه خاصی به این دارو دارند، چون به سرعت التهاب، تب و عوارض کوفتگی عضلانی را از بین میبرد، داروی بتامتازون، دگزامتازون، تریامسینولون، داروهای تزریقی کورتوندار است، این دارو مانند شمشیر دولبه عمل کرده و عوارض خطرناکی به سیستم ایمنی بدن وارد میسازد. کورتون هر چند علائم بیماری را کاهش میدهد اما بیماری را از بین نمیبرد.
درمان سرماخوردگی با دگزامتازون
« من هر وقت سرما میخورم تا دگزا نزنم خوب نمیشوم» این نکته مشترک بسیاری از مشتریهای ثابت این دارو است. اثر دگزامتازون در سرماخوردگیهای رایج بیشتر علامتی است. یعنی باعث سرکوب واکنشهای ایمنی میشود و در نتیجه علائم بیماری را میپوشاند. این قضیه در سرماخوردگیهای ویروسی چندان اشکالی ایجاد نمیکند، اما در سرماخوردگیهای همراه با عفونت باکتریایی (مثلا انواع تب دار یا همراه با گلودرد چرکی) با سرکوب ایمنی بدن، برای باکتریها فرصتی را برای سازماندهی نیروها و تکثیر فراهم میکند و در نتیجه ممکن است چند روز بعد منجر به شعله ور شدن بیماری و حتی ایجاد عفونتهای شدید تنفسی شود.
این البته همه داستان دگزامتازون نیست. دکتر دهقان نخستین عارضه دگزامتازون را پوکی استخوان اعلام کرده و گفت: کورتون مانع رسوب کلسیم در استخوانها میشود و فرایند استخوانسازی را کاهش میدهد. فشار خون، چاقی و مشکلات بینایی از قبیل کاهش بینایی، آب مروارید، آب سیاه، خونریزی گوارشی و اختلالات بسیار شدید هورمونی از دیگر عوارض دگزامتازون است.
این بماند که مصرف دگزامتازون برای افرادی که از دیابت و فشارخون رنج میبرند یا زنان باردار میتواند با عوارض پیچیدهتری همراه باشد. دسته دیگر مشتریان این آمپول اما دوپینگیها و برخی بدنسازها هستند. کورتونها میتوانند ضمن ایجاد نوعی حالت خوش آنی در فرد، باعث تغییرات آنی در میزان قند خون شوند و بهصورت کوتاهمدت برخی تواناییهای جسمانی را افزایش دهندبه همین دلیل این دارو در فهرست ممنوعه دوپینگ قرار دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#474
Posted: 27 Dec 2014 15:36
کاشف ویروس ابولا: بحران ابولا یک سال دیگر ادامه خواهد داشت
http://postimage.cc/app.php
یک متخصص بیماری ابولا نسبت به پایان سریع بحران این بیماری ابراز تردید کرده است و منابع آمریکایی از احتمال ابتلای یک تکنیسین آزمایشگاه تحقیقات ابولا به ویروس این بیماری خبر دادهاند.
پیتر پیو، یکی از کاشفان ویروس ابولا و مدیر مدرسه بهداشت و درمان بیماریهای استوایی لندن گفته است احتمال نمیدهد بحران ناشی از شیوع این بیماری تا یک سال دیگر خاتمه یابد.
پرفسور پیو که به تازگی از سفری به سیرالئون در غرب آفریقا بازگشته، در مصاحبه با بیبیسی گفته است که از پیشرفتهای به دست آمده در زمینه درمانهای جدید برای این بیماری دلگرم شده است اما نباید فراموش کرد که تکمیل و تولید واکسن ابولا به زمان نیاز دارد.
دور کنونی شیوع بیماری ابولا تا کنون به مرگ بیش از هفت هزار و سیصد نفر منجر شده است. اکثر قربانیان این بیماری از کشورهای سیرالئون، لیبریا و گینه بیسائو بودهاند.
آقای پیو گفته که در لیبریا، روند شیوع ابولا از نقطه اوج خود عبور کرده و احتمال میرود در سیرالئون نیز ظرف چند هفته آینده، روند نزولی ابتلای به ابولا آغاز شود اما افزوده است که "این بحران دنباله نسبتا بلندی هم دارد."
وی تاکید کرده است که "هنوز هم ابولا در این کشورها شایع است، هنوز هم جان انسانها می گیرد و هنوز هم موارد جدیدی از آن تشخیص داده میشود و ما باید خودمان را برای مبارزهای پیگیر و طولانی، احتمالا تا پایان سال ٢٠١٥ میلادی آماده کنیم."
همزمان، مرکز نظارت بر بیماریها در آمریکا گزارش کرده است که احتمال میرود یک تکنیسین شاغل در یک مرکز تحقیقاتی ویروسشناسی در شهر آتلانتا، ایالت جورجیا، به ویروس ابولا آلوده شده باشد. این شخص هنگام کار در آزمایشگاه به طور تصادفی با مقادیر کمی از این ویرس تماس داشته است.
به گفته سخنگوی این مرکز، سایر کارکنان این آزمایشگاه زیر نظر قرار دارند و اقدامات پیشگیرانه لازم را به عمل آورده است.
در خبری دیگر در مورد ابولا، انتظار میرود الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، بخشی از پیام خود به مناسب عید میلاد مسیح را به موضوع مبارزه با ابولا اختصاص دهد. این پیام به طور سنتی هر ساله در بعد از ظهر روز کریسمس پخش میشود و حاوی دیدگاه های شخصی ملکه در مورد موضوعات مختلف طی سال گذشته است.
به گفته منابع خبری، الیزابت دوم در پیام امسال خود خواهد گفت که عمیقا تحت تاثیر از خودگذشتگی و شهامت کارکنان سازمانهای امداد رسانی و داوطلبان کادرهای درمانی قرار گرفته است که به منظور کمک به مبتلایان به ابولا به غرب آفریقا رفته و خود را معرض خطر ابتلای به این بیماری قرار دادهاند.
تا کنون چند تن از داوطلبان که برای کمک به مبتلایان به منطقه رفته بودند به این بیماری مبتلا شده و برخی از آنان جان خود را از دست دادهاند. همچنین، چند تن از امدادگران نیز هنگام انجام ماموریت در گینه به قتل رسیدند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#475
Posted: 31 Dec 2014 02:53
ورود ویروس ابولا به بریتانیا رسما تایید شد
منابع رسمی تایید کرده اند که یک پرستار که به تازگی از سیرالئون به بریتانیا بازگشته است، مبتلا به ابولا بوده و به این ترتیب ویروس ابولا وارد این کشور شده است.
این پرستار یکشنبه شب از طریق فرودگاه هیترو در لندن به گلاسگو در اسکاتلند (شمال بریتانیا) برگشته و قرار است به زودی برای درمان به لندن اعزام شود.
او در حال حاضر در گلاسگو در قرنطیه است. بر اساس گزارش ها بیماری این فرد در مراحل اولیه است. وزیر اول اسکاتلند گفته است که خطر شیوع ابولا بسیار پایین است.
مقام های رسمی می گویند در تلاشند تا افرادی که با این بیمار در تماس بوده اند را شناسایی کنند.
تعداد موارد گرفتاری به ابولا در سیرالئون که این پرستار از آنجا به بریتانیا بازگشته نسبت به هر کشور دیگری بیشتر بوده است.
چطور ابولا نگیریم؟
اگر یک قطره آلوده روی پوست شما بنشیند، میتوانید بلافاصله آن را با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده الکلی بشویید.
چشمها اما فرق میکنند. به عنوان مثال تنها یک قطره کوچک عطسه که مستقیماً داخل چشم بشود میتواند ویروس را وارد بدن کند.
به همین ترتیب، غشاء مخاطی دهان و داخل بینی و همچنین زخم های سطحی پوست از مناطق آسیبپذیر بدن هستند.
یکی از تکان دهنده ترین علایم ابولا خونریزی است. بیماران ممکن است از چشم، گوش، بینی، دهان و یا مقعد خونریزی کنند. اسهال و یا استفراغ نیز میتواند همراه با خونریزی باشد: بیشتر بخوانید.
در سال جاری میلادی بر اثر ابتلا به این بیماری۶۸۰۰ نفر در جهان جان خود را از دست دادهاند.
ابولا از طریق تماس مستقیم با مایعات بدنی آلوده منتقل میشود. خون، استفراغ و بزاق همگی میتوانند این ویروس کشنده را منتقل کنند.
خانواده بیماران و پزشکانی که از آنان مراقبت میکنند در معرض بیشترین خطر ابتلا قرار دارند، ولی هرکس که از حدی به بیماران نزدیکتر شود نیز در معرض خطر قرار دارد.
به همین دلیل، تماس با بیماران فقط باید محدود به کمکهای لازم پزشکی بوده و همیشه با محافظت کامل بدن و پوشش صحیح انجام شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟