انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 5 از 62:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  ...  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
◊ آلرژي بيني

آلرژيهاي بيني در نتيجه برخورد ذرات آلرژي‌زا با سلولهاي ديواره بيني برخورد مي‌كنند و در اين حالت ابتدا ذرات آلرژي وارد بيني مي‌شوند.

ذرات آلرژي‌زا عبارت از گروههاي گياهان، گرد و غبار، كپك‌ها و هاگ كپك‌ها و پشم حيوانات هستند. اين ذرات با آنتي‌باديهاي موجود در سلولهاي بيني موسوم به Ige واكنش نشان مي‌دهد. اين امر باعث آزاد شدن هيستامين مي‌شود. هيستامين باعث عطسه، گرفتگي بيني و آب ريزش بيني مي‌شود.

اين سلولهاي بيني مواد ديگري نيز ترشح مي‌كنند. اين مواد باعث نفوذ گروهي از سلولهاي موسوم به ائوزينوفيل به ديواره‌ بيني مي‌شود. اين سلولها طي يك دوره 6 تا 24 ساعته به ديواره بيني سفر مي‌كنند.

اين سلولها موادي آزاد مي‌كنند كه مي‌توانند چندين ساعت پس از بروز علائم اوليه به اين علائم بيافزايند.

واكنش اول «واكنش ابتدايي» ناميده مي‌شود و علايمي كه چندين ساعت بعد از واكنش ابتدايي بروز مي‌كنند، واكنش مرحله‌ آخر ناميده مي‌شوند.

براي مثال فردي كه نسبت به پشم گربه‌ها حساسيت دارد به محض برخورد با يك گربه واكنش آلرژيك فوري از خود نشان مي‌دهد. اين جلمه ابتدايي ممكن است تا زماني كه فرد با حيوان در تماس است ادامه پيدا كند. هنگامي كه فرد محيط را ترك كند، علايم فروكش مي‌كند. پس از آن حركت سلولهاي ائوزنيوفيل منجر به بروز موج ديگري از علايم مي‌شود.

علايم و نشانه‌هاي آلرژي بيني شامل ترشحات بيني به صورت مايع سفيد و آبكي، سرفه، خارش گوش، آب ريزش چشم و قرمز شدن آن، خارش بيني، خشك شدن بيني، سختي تنفس و عطسه هستند كه واكنشهاي مرحله‌ دوم نيز بسيار شبيه هستند.

در مورد افرادي كه مبتلا به آلرژي مزمن هستند علائم ديگري نيز ممكن است مشاهده شود كه عبارت از خشكي مداوم بيني، كاهش حس بويايي، سردردهاي سينوسي، معمولا در ناحيه پيشاني، چانه و بين چشمها هستند.

افرادي كه مبتلا به آلرژي مزمن هستند حتي ممكن است با محركهاي غير آلرژيك نيز علائم آنها آغاز شود. اين محرك‌ها شامل هواي خشك، هواي سرد، دود سيگار و غبار موجود در هوا هستند.

عامل اصلي بروز آلرژي‌هاي بيني همانطور كه در بالا ذكر شد واكنش ميان سلولهاي ديواره‌ بيني و ذرات آلرژي‌زاست. براي پيشگيري از بروز اين حالت بايد توجه داشت كه بسياري از ذرات آلرژي، در هوا موجود هستند، بنابراين شايد براي برخي افراد پيشگيري امر دشواري باشد.

اما اگر عامل آلرژي فرد گربه‌ها و ساير حيوانات خاص باشد خارج كردن اين حيوانات از منزل در امر پيشگيري بسيار اهميت دارد. همچنين افرادي كه از گرد و غبار موجود در فضا دچار حالت آلرژي مي‌شوند، مي‌توانند در آپارتمانهايي با سقف، كف و ديوارهاي چوبي زندگي كنند.

افراد مبتلا به آلرژي شديد بيني بايد از مجاورت با دود تنباكو و دخانيات خودداري كنند. آنتي‌هيستامين‌ها از جمله ديفن هيدرامين يا كلورفنيرامين مي‌توانند علائم بيماري را متوقف كنند.

همچنين، استفاده از افشانه‌هاي استروئيدي مانند كرومولين به توقف آزاد شدن مواد سلولهاي بيني به داخل مجراي بيني كمك مي‌كند.

اين افشانه‌ها مانع از ترشح سلولهاي بيني و در نتيجه بروز علائم اوليه مي‌شوند. تشخيص آلرژيها اغلب با يك آزمايش سابقه‌ بيماري يا آزمايش جسمي صورت مي‌گيرد.

فرد ممكن است در مورد بروز علايم پس از تماس با عوامل آلرژي‌زا مانند تماس با گربه گزارش دهد.

برخي افراد ممكن است اين علائم را در فصلهاي خاص داشته باشند.

براي افرادي كه با علائم پيش‌رو مانند خشكي بيني مواجه مي‌شوند آزمايشهاي ديگري نيز تجويز مي‌شود. آزمايش آلرژي معمولا براي تشخيص فاكتورهاي ويژه كه باعث بروز علائم به طور منحصرا در افراد مي‌شود صورت مي‌گيرد.

در خصوص تاثيرات بلندمدت اين حالت بايد خاطرنشان كرد كه اين تاثيرات اغلب در افرادي بروز مي‌كند كه در دوره‌هاي طولاني و پي در پي از بيماري آلرژي رنج مي‌برند.

بروز حالت آلرژيك در درازمدت احتمال ابتلا به آسم را تا 4 برابر افزايش مي‌دهد. افرادي كه مبتلا به آلرژي‌هاي مزمن هستند، مانند افراد حساس به گرد و غبار، نيز بيشتر در معرض علائم مزمن و بلند مدت اين بيماري قرار دارند. هم چنين ابتدا به آلرژي براي دوره‌هاي طولاني مثلا از ابتداي فصل بهار تا آخر فصل پاييز دچار علائم مزمن و بلند مدت اين بيماري مي‌شوند.

اين علائم مزمن شامل سرفه‌هاي مزمن، گرفتگي شديد و دائمي بيني، كاهش ضمانت موكوس ( مايع مخاطي) بيني، درد در صورت، خستگي، فقدان حس بويايي، سردردهاي سينوسي و در حالتهاي شديد عفونتهاي سينوسي و آسم مي‌باشد.

بهترين و مهمترين راه درمان جلوگيري از مواجهه با عوامل آلرژيك وحساسيت‌زا است. در موارد كوتاه مدت اغلب مصرف آنتي هيستامين به طور خوراكي توصيه مي‌شود.

در موارد شديدتر تجويز دارو بر عهده پزشك خواهد بود. همچنين هر نشان جديد يا شديدتر حتما بايد با درمانگر در ميان گذاشته شود
     
  
زن

 
آلرژی غذايی


◊ آلـــــــــرژی غذایی شرایط خاص فیزیولوژیکی است که با سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد. تشخیص آن از اهمیت به سزایی برخوردار است زیرا با تشخیص صحیح و یافتن راههای کمکی و تصمیم جهت مهـــــــار و کنترل آن می توان عوارض ناشی از آلرژیهای غذایی را به حد اقل رساند. آلرژیهای غذایی شرایطی است که فرد نسبت به ترکیبات غذایی خاص مانند پروتیین ها حساسیت پیدا می کند و واکنش سیستم ایمنی بطور خفیف یا شدید خواهد بود که حتی ممکن است موجب حمله های آنافیلاکتیک شده و در نهایت منجر به مرگ شود. این حمله ها گاهی به قدری شدید است که راه عبور هوای تنفسی بسته می شود. مواد غذایی مانند بادام زمینی ، غذاهای دریایی، شیر و تخم مرغ از منابعی هستند که در کودکان موجب حساسیت بالا شده و حمله های آنافیلاکتیک در آنها ممکن است ظاهر گردد.آلرژن های غذایی آنتی ژنها، پروتیین ها یا مولکولهای بزرگ موجود در غذا هستند که سیستم ایمنی نسبت به آنها واکنش نشان می دهد. ایمونوگلوبین E نسبت به مواد خارجی واکنش نشان داده تا بدن از آنها عاری شود. علائم آلرژی غذایی به صورت عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم ظاهر می شود.

دو نوع آلرژی غذایی وجود دارد که عبارتند از:

۱- آلرژی فوری

۲- آلرژیهای تاخیری

آلرژیهای فوری بلافاصله پس از چند دقیقه ظاهر می شود و معمولا از انواع خطر ناک و شدید هستند ولی آلرژیهای تاخیری معمولا تا ۴۸ ساعت پس از صرف آلرژن های غذایی ظاهر می شوند.

بیشترین ماده غذایی که آلرژی در افراد را سبب می شود پروتیین تخم مرغ و ترکیب لیزوزیم است که برخی اوقات در تهیه پنیر نیز از آن استفاده می شود و حتی روی برچسب های غذایی نیز نوشته نمیشود.

تشخیص آلرژی

تشخیص را می توان با دو روش پزشکی و تغذیه ای انجام داد:

۱- آزمایش تشخیص پزشکی:

آزمایش پوست که با خراشیدن آن و تماس عصاره ای غذا و بررسی میزان حساسیت آن با تظاهر دانه های قرمز رنگ تشخیص داده می شود.

آزمایش رادیوآلرژو سوربنت یا ( Rast) با استفاده از نمونه خون انجام می شود. هر دو آزمایش ممکن است با خطای نسبی روبرو باشد و باید با نظر پزشک انجام شود.

۲- آزمایش های تشخیص تغذیه یی:

گرفتن تاریخچه مناسب از داشتن سابقه آلرژی غذایی در گذشته حدود ۲ تا ۴ هفته قبل ویا در بین افراد خانواده از میان انواع مختلف غذا و نوشابه ضروری است.

حذف رژیم غذایی: با حذف غذاها عامل آلرژن غذایی شناخته می شود. این رژیم غذایی برای ۱ تا ۲ هفته بطول می انجامد. ابتدا با یک رژیم غذایی بسیار سا ده و محدود که آلرژن های غذایی حذف شده است، شروع می شود و به ترتیب هر یک از غذاها جداگانه برای 2 تا 3 روز داده شده و حساسیت آن بررسی می گردد و با بروز علائم نسبت به هر یک از غذاها، آلرژن یا ماده آلرژی زا شناخته می شود.

درمان آلرژی های غذایی:

حذف ماده غذایی آلرژی زا پس از تشخیص وادامه یک رژیم غذایی کافی و متناسب با نیازها برای درمان آن استفاده می شود. آموزش ارزش بسیار زیادی در درمان آلرژی غذایی دارد. دانش تغذیه ی فرد نسبت به ماده غذایی آلرژن و یا منابع غذایی که در فرایند آن ممکن است حاوی ماده غذایی آلرژن باشد اهمیت بسزایی دارد. خواندن برچسب های غذایی در انتخاب منابع غذایی بسیار مهم است، زیرا با اطلاع از ترکیبات آن میتوان آلرژن ها را جستجو کرد و با مصرف غذای مناسب ایمنی لازم تامین شود
     
  
زن

 
آلرژی فصلی

◊ بهار ، موسم طراوت و شادابي و فصل آغاز رويش و تازگي، براي بعضي ها زمان شروع حساسيت هاي آزاردهنده فصلي است. در همان زمان که عده اي با عشق به طبيعت و زيبايي هاي آن در ميان نرگسهاي زرد قدم مي زنند و عطر دل انگيز آن را با دل و جان استشمام مي کنند، عده ديگري در کلينيک ها و داروخانه ها به دنبال راهي براي تسکين عطسه، سرفه و رفع خارش چشمها هستند.ولي آيا راهي براي درمان وجود دارد؟! توليد مثل جنسي در گياهان گلدار با انتقال گرده از يک گياه به گياه ديگر انجام مي شود. بعضي از گياهان که گلهاي زيبا و معطر دارند، حشرات را جذب مي کنند. همين حشرات باعث انتقال گرده هاي گياهان به يکديگر مي شود، اما درباره گياهاني که گلهاي بدون بو دارند، اينها مورد توجه حشرات نيستند و بنابراين گرده هاي خود را رها مي کنند تا از طريق وزش باد به گياه منتقل شود. با پراکنده شدن گرده هاي اين گياهان در هوا احتمال تنفس آنها به وسيله انسان و حيوانات وجود دارد. اگر شما يکي از هزاران نفري هستيد که به طور ژنتيک به اين مواد حساس هستند، حتما مي دانيد که ورود اين گرده ها به سيستم تنفسي، عامل يکسري اختلالات عمده در بدن مي شود.

زمان شروع و خاتمه بيماري

در مناطق گرم، گرده افشاني درختان در اوايل بهار صورت مي گيرد. در اين مناطق فصل آلرژي ها در همان ابتداي بهار آغاز مي شود. بسته به مکان زندگي شما و خصوصيات آب و هواي منطقه و نوع گياهان محيط، ممکن است در پاييز همزمان با گرده افشاني بعضي از گياهان باز هم علايم آلرژي بروز کند. حتي در بعضي از مناطق ، بويژه در جاهايي که قارچ مي رويد ، پراکندگي هاگها در فصل تابستان سبب بروز واکنش هاي آلرژيک مي شود. معمولا تا پايان دوره گرده افشاني ، علايم آلرژي ادامه مي يابد.

راههاي درمان

قبل از اين که به فکر درمان باشيد ، بايد مطمئن شويد که علايم بارز در شما مربوط به آلرژي فصلي است. عطسه ، آبريزش بيني ، سوزش و خارش گلو ، ريزش اشک از چشمها و بعضي علايم سرماخوردگي مثل سردرد از نشانه هايي است که شما را مشکوک مي کند. حمله هاي آلرژي مي توانند منجر به بروز التهاب در گوش و سينوس ها شود. توجه داشته باشيد که اگر علايم بيماري شما درست مشابه اين علايم هستند و هر سال در يک زمان مشخص بروز مي کنند و پس از مدتي به سرماخوردگي عفوني منتهي مي شوند، شما مبتلا به آلرژي فصلي هستيد.

مراجعه به پزشک

گزارش علايم به پزشک و انجام معاينات باليني توسط پزشک براي تشخيص آلرژي هاي فصلي ضروري است.

بيماري هاي مرتبط با آلرژي هاي فصلي شامل رينيت آلرژيک با علايم التهاب مخاط بيني و حلق ، کونژکتيويت آلرژيک با علايم قرمزي ، سورش و خارش چشمها و آسم آلرژيک همراه با علايم تنگي نفس و گرفتگي راههاي تنفسي و تنفس صدادار بروز مي کند. تمام اين علايم ممکن است در فرد ديده شود.

تست آلرژي

به دنبال عامل ايجادکننده علايم حساسيت باشيد. متخصصان آلرژي از آزمايش هاي ساده بدون عارضه براي يافتن عامل آلرژي زا استفاده مي کنند. حداکثر 15 دقيقه زمان لازم است تا با آزمايش آلرژن هاي گوناگون در کلينيک هاي تخصصي روي شما ، عامل مورد نظر کشف شود. معمولا درختان بلوط ، افرا و غوشه ، گلهاي زرد رنگ و قارچها شايع ترين مواد آلرژي زا را توليد مي کنند.

مراقبت ، اصل اول درمان

عموما درمان آلرژي با اجتناب از آن حاصل مي شود. وقتي به کمک تجربه يا آزمايش هاي پزشکي عامل حساسيت زا را در محيط خود شناسايي کنيد ، پيدا کردن راههايي براي دوري از آن شما را در درمان کامل ياري مي کند. معمولا زماني که گرده ها به مقدار زياد در هوا پراکنده مي شوند ، اجتناب از آنها کار دشواري است ولي چند اصل مهم وجود دارد که رعايت آنها به تخفيف علايم کمک مي کند. در تمام شرايط در و پنجره هاي خانه و اتومبيل خود را ببنديد. اگر در محيطي بوده ايد که احتمال نفوذ گرده ها در لابه لاي موها و لباسهاي شما وجود دارد، قبل از رفتن به رختخواب حمام کنيد و لباسهاي خود را عوض کنيد. از حيوانات کوچک اهلي دوري کنيد.با وجود اينها شايد باز هم دوري کامل از مواد آلرژي زا غيرممکن باشد. بنابراين پزشکان دارودرماني را توصيه مي کنند. خوشبختانه داروهاي بسيار موثري براي درمان انواع آلرژي ها وجود دارد که علايم را کاملا برطرف مي کند. انتخاب نوع و مقدار داروي مناسب براي شما تنها در تخصص پزشک است. آنتي هيستامين ها بهترين مثال براي دارودرماني بر ضد آلرژي است. اين نوع دارو ميزان وسيعي از نشانه ها را متوقف مي کند. آنتي هيستامين هاي قديمي مثل Benadryl در کنار تخفيف علايم بيماري ايجاد خواب آلودگي هم مي کردند ولي آنتي هيستامين هاي جديد ضمن ايمني و تاثير بيشتر خواب آلودگي بسيار کمتري ايجاد مي کنند و بعضي از داروها اصلا نقشي در ايجاد خواب آلودگي ندارند. داروهايي مثل Claritin و Allegra اصلا خواب آلودگي و سستي ايجاد نمي کنند. داروي Zyrtec درصد کمي خصوصيات خواب آور دارد. بنابراين بهتر است هنگام شب مصرف شود. اسپري ها و قطره ها راههاي درمان دارويي ديگري که مستقيما به موضع اثر مي کنند. کورتيکواستروئيدهايي (دسته اي از داروهاي ضدالتهاب) مثل Rhinocort و Atrovent اسپري هاي مخصوص بيني هستند. اين داروها اثر هيستامين را از بين مي برند (هيستامين موجب عطسه ، خارش و تنگي مجاري تنفسي مي شود). تجويز بموقع قطره هاي چشمي مي تواند به پيشگيري و کنترل علايم کونژکتيويت آلرژيک کمک کند. در صورتي که داروها تاثير کافي و مداوم نداشته باشند ، بيمار را با روشهاي خاص پزشکي در برابر عوامل آلرژي زا ايمن سازي مي کنند.

Allergy Shot

همانطور که مي دانيد سيستم ايمني فرد مبتلا به آلرژي مدام مشغول به کار است. اين سيستم هيچ نقصي در برنامه کاري خود ندارد. تنها يک چرخش کوچک در هدف گيري رخ داده است. با انجام روش درماني Allergy Shot سيستم ايمني بدن را در مسير صحيح قرار مي دهند. در اين روش مقادير کمي از ماده آلرژن را به طور هفتگي به بدن تزريق مي کنند.کم کم سيستم ايمني بدن فرد با اين ماده خاص سازش پيدا مي کند و به طور تدريجي پاسخ دفاعي نسبت به آن متوقف مي شود. تحقيقات اخير نشان مي دهد که پس از 3 سال يا بيشتر از گذشت روش درماني Allergy Shot بهبودي دوام مي يابد. البته همه کساني که از آلرژي فصلي رنج مي برند ، نياز به اين روش ندارند ، اما اگر احساس مي کنيد علايم بيماري بر زندگي شما تاثير گذاشته و ساير راههاي ساده تر درماني کارساز نبوده ، مي توانيد در اين زمينه با متخصص آلرژي مشورت کنيد.

بهبودي

همان گونه که ذکر شد ، هميشه براي درمان راههايي وجود دارد. گاهي يک داروي ساده و گاهي روشهاي تخصصي تر به هر حال شما را درمان خواهند کرد. بيمار ساکت و صبور آلرژي نباشيد. آزمايش کنيد، درمان کنيد و بهبود پيدا کنيد
     
  
زن

 
آلودگي صوتي

◊ آلودگي صوتي شايعترين علت کاهش شنوايي عصبي اکتسابي بالغين است . اين بيماري هنگامي که به گوش آسيب رسانيد ديگر قابل درمان نيست ؛ ولي قابل پيشگيري است . اصولاً سر و صداي زياد و آلودگي صوتي نوعي عامل استرس زاي بيولوژيک است که نه تنها بر سيستم شنوايي بلکه بر کل بدن انسان اثر مي گذارد . بدين صورت که باعث تحريک سيستم اعصاب مرکزي ، تأثير بر سيستم غده هيپوفيزوآدرنال ،‌ايجاد اختلالات هورموني و عدم سلامت مي شود و هنگامي که باعث کاهش شنوايي شود ، شخص نمي تواند به راحتي با افراد اجتماع ارتباط برقرار کند و اين خود باعث کاهش کيفيت زندگي و سلامت رواني او مي شود و باري را بر دوش اجتماع و جامعه مي گذارد .

* صوت چگونه بر سيستم شنوايي انسان اثر مي گذارد ؟

صوت به ۲ صورت حاد و مزمن باعث صدمه به گوش مي شود . نوع حاد مثل ، انفجار ناگهاني ، شليک گلوله ونارنجک و ترقه و غيره نزديک گوش که معمولاً يک طرفه است . نوع مزمن بيشتر در افرادي است که بدون آگاهي و استفاده از تمهيدات کافي حفاظتي در کارخانه هاي پر سر و صدا سال ها کار کرده اند و هنگامي متوجه سنگين شدن گوش شان شده اند ، که آسيب جدي به دستگاه اعصاب شنوايي وارد شده و خيلي دير شده است .

موج انفجار ناگهاني مي تواند منجر به پارگي پرده گوش و حتي گاهي همراه با گسيختگي استخوانچه هاي گوش مياني شود . خوشبختانه اين نوع آسيب گوش مياني ، دستگاه انتقالي گوش را در بر مي گيرد . اين حالت در اغلب موارد بر خلاف انواع عصبي با عمل جراحي قابل درمان است .

* خصوصيات باليني بيمار در معرض آلودگي مزمن صوتي چيست ؟

در حقیقت خصوصيات باليني مشخصي ندارد که بتوان آن را از بقيه بيماريهاي گوش که باعث کاهش شنوايي عصبي ميشوند جدا کرد و تشخيص آن از راه گرفتن شرح حال و محل کار فرد ومعاينه و آزمايشان شنوايي سنجي مقدور است . گاهي بيمار ممکن است وزوز گوش هم داشته باشد .

* چه افرادي بيشتر در معرض ابتلا به آثار مخرب آلودگي هاي صوتي هستند ؟

اصولاً دستگاه شنوايي عصبي بعضي افراد آسيب پذير از ديگران است ؛ مثلاً در افرادي که موهاي بور و چشمان آبي دارند اين حساسيت و آسيب پذيري بيشتر از افراديست که موها و چشمان سياه دارند و يا به طور کلي دستگاه عصبي شنوايي در سياه پوستان کم تر از سفيد پوستان نسبت به آلودگي صوتي آسيب پذير است .

بعضي از داروها اثر سمي بر سلول هاي شنوايي دارند مثل آمينوگليکوزيدها ( مثل جنتامايسين ) ، يا قرص آسپيرين و يا بعضي از داروهاي ادرار آور . افرادي که از اين داروها استفاده مي کنند در صورتي که در معرض آلودگي شديد قرار گيرند ، اعصاب شنوايي آنها آسيب پذيرتر مي شود . اين گروههاي شغلي شامل ، راهنمايان باند فرودگاه ، کارگران مته کار ، آهنگران ، نجاران ، کارگراني که در کارخانه هاي ريسندگي و بافندگي و يا چاپ خانه هاي داراي ماشينهاي با سر و صداي زياد کار مي کنند ، شکارچيان ، افراد نظامي ، موسيقي دان ها و يا کساني که دائماً از دستگاه واکمن با صداي بلند استفاده مي کنند و حتي انفجار ترقه به خصوص در بچه ها مي باشند .

* چطور مي توان از آسيب به دستگاه شنوايي پيشگيري کرد ؟

پديده سر و صدا و آلودگي صوتي مخصوص شهرهای بزرگ است . افرادي که در روستاها زندگي مي کنند بسيار کمتر از افراد شهرنشين به پيرگوشي و آسيب دستگاه شنوايي مبتلا مي شوند . آلوده ترين شهر دنيا از نظر آلودگي صوتي بانکوک با ۱۰۰ دسي بل انرژي صوتي است و تهران هم دست کمي از آن ندارد .

اصولاً برنامه حفاظتي براي پيش گيري از آسيب صوتي به گوش کساني که در محيط هاي پر سروصدا مثل کارخانجات کار مي کنند به صورت زير است :

انجام آزمايشات شنوايي سنجي قبل از استخدام

آزمايشات شنوايي سنجي ساليانه

استفاده از محافظ گوش در کارخانه

کنترل سر و صداي محيط کارخانه توسط مهندسين آن

اگر فردي مثلاً در محيطي کار مي کند که شدت صوت آن ۹۰ دسي بل است و ۵ روز در هفته هر روز ۸ ساعت کار مي کند ، در صورتي که شدت صوت به ۹۵ دسي بل برسد ساعت کار او بايد ۴ ساعت شود و اگر شدت صوت باز هم بيشتر شود ساعت کار بايد باز هم کاهش يابد .
     
  
زن

 
آلودگي هوا ◊ اثرات آلودگي هوا بر انسان

مساله آلودگي هوا اگر يکي از حادترين مسائل ناشي از تمدن صنعتي نباشد ، بدون شک از بغرنج ترين آنهاست .

اگرچه در حالت عادي تنها به اثرات سوء وارد به انسان توجه مي شود اما اين تعريف آلودگي را تنها به اين اثرات محدود نمي نمايد . مواد نامطلوب مي توانند برانسان ، گياه ، مواد و اشياء يا محيط زيست جهاني تاثير گذاشته ويا با مه آلود کردن هوا و ايجاد بوهاي نامطلوب جلوه هاي نامناسب ايجاد نمايند .

روز ۲۹ دي ماه ششمين سالي است که روز هواي پاک را تجربه مي کنيم . بدون استفاده از ابزارهاي پايش هوا نمي توان تصور کرد که روزانه چه مقدار آلاينده از طريق نفس کشيدن وارد دستگاه تنفسي و بدن مي شود . سال گذشته وضعيت آلودگي هواي شهري مثل تهران تنها در هفت دهم روزهاي سال پاک بوده و در ۵۶٪ روزها در شرايط ناسالم و در ۳۱٪ روزها در شرايط بسيار ناسالم قرار داشت .

آلوده کنندهاي مختلفي که ممکن است از منابع طبيعي و يا مصنوعي وارد اتمسفر گردد عبارتند از :

دي اکسيد گوگرد : SO2 حتي در غلظت هاي بسيار کم موجب ايجاد واکنش هايي در مغز ، تحريک غشاء مخاطي دستگاه تنفس ، افزايش مقاومت ريه به جريان هوا ، درد در ناحيه سينه ، گاهي ريزش خون از بيني ، اثر بر سيستم گوارش ، تحريک چشم ، تنگي نفس ، افزايش ضربان قلب ، افزايش سرعت حرکات تنفسي ، توسعه بيماريهاي مزمن ريوي بخصوص برونشيت ، سرفه و کاهش ظرفيت تنفسي مي گردد همچنين خون افرادي که در معرض اين گاز قرار گرفته اند نشان مي دهد که اين گاز سنتز DNA(عامل انتقال وراثت ) را مختل مي کند و ازرشد برخي از گلبولهاي سفيد خون (لنفوسيتها) جلوگيري مي کند که در نتيجه سيستم دفاعي بدن کاهش مي يابد .

اکسيدهاي ازت : اکسيدهاي ازت به دو طريق مستقيم و غير مستقيم بر سلامت انسان اثر مي گذارند . اثر مستقيم آنها بستگي به نوع اکسيد دارد زيرا NO2 نزديک به چهار برابر بيشتر از NO سمي است و در غلظت هاي مساوي با CO از آن زيان آورتر است . اثرات ثابت شده NO2 بر روي انسانها کاملا به اثر تنفسي محدود مي شود که باعث پيامدهائي نظير اختلال در بويائي ، بيحالي ، خستگي ، ناراحتي هاي حفره بيني ، اشکالات تنفسي ، تحريک گلو ، چشم ، ناراحتي هاي اعصاب ، گشادي مردمک چشم ، افزايش برونشيت حاد و توليد نيتروزامين .

هيدروکربنها : عمومأ مدرکي دال بر اثرات نامطلوب هيدورکربن ها در غلظت جاري هوا بر روي انسان وجود ندارد بلکه اثر مضر آنها اغلب از طريق واکنشهاي فتوشيميايي که مواد ثانوي آلوده ساز توليد مي کنند مي باشد .

اکسيدان هاي فتو شيميايي : علائمي از قبيل سرفه ، کوتاه شدن تنفس ، انقباض مجاري هوايي ، سردرد ،‌تنگي نفس ،‌اختلالات تنفسي ، تغيير گلبولهاي قرمز خون ، التهاب حلق و گلو ، تحريک چشم و آبريزش چشم مي تواند نتيجه تماس با اين آلاينده باشد .

منواکسيد کربن : ميل ترکيبي هموگلوبين (Hb) خون که عامل انتقال اکسيژن به بافتهاي بدن است با منو اکسيد کربن تقريبا2۰۰ برابر بيشتر از ميل ترکيبي آن با اکسيژن است . از اين رو وجود CO در هواي تنفسي قادر است مقادير زيادي از هموگلوبين خون را به کربوکسي هموگلووبين ( COHB) که يک ترکيب پايدار است تبديل کند و از مقدار هموگلوبين که اکسيژن را به بافتها مي رساند بکاهد و باعث اختلالات جزئي در برخي اعمال بدن ، اثر بر سيستم اعصاب مرکزي ، اختلال در تشخيص زمان ، اشکالات بينايي ، تغيير در اعمال قلب ، تنفس ، خستگي ، خواب آلودگي ، حالت کما و مرگ گردد .

ذرات : ذرات استنشاق شده ممکن است در مجاري تنفسي فوقاني اثر تحريکي داشته و يا در داخل شش ها نفوذ نمايد وايجاد عوارضي در ششها نمايد که منجر به اختلالاتي در اعمال تنفسي گردد . از جمله ذرات معلق در هوا عنصر سرب است که بيشتر از طريق تنفس وارد بدن مي شود و قابليت حمل اکسيژن در خون را کم مي کند ، لذا اکسيژن کافي به مغز نمي رسد . اين نارسائي در کودکان مي تواند منجر به عقب ماندگي ذهني شود و يا سرب مي تواند بر روي دستگاه خون ساز کليه و مجاري ادراري اثر گذارد . اثرات مزمن ممکن است نظير سردرد ، ضعف ، سستي يبوست ، خط آبي يا بورتون در سرتا سر لثه ها ، بي اشتهايي و کم خوني باشد . از اثرات نامطلوب ديگر کاهش ميدان ديد است . بر اثر اين کاهش حمل و نقل زميني و هوايي با اشکالاتي روبرو گرديد . بعلاوه اثرات رواني کاهش ميدان ديد در يک منطقه که ساکنان آن از تماشاي زيبايي هاي طبيعي محروم مي شوند قابل ملاحظه است .

مواد راديو اکتيو:

مخفي ترين و وحشتناک ترين منبع آلودگي هوا مواد راديو اکتيو هستند که اثرات جسماني و ژنتيکي را در انسان بوجود خواهد آورد .
     
  
زن

 
آنفلوانزا تعداد

◊ بيماري آنفلوانزا يک عفونت حاد تنفسي مسري است که عامل آن ويروس هاي آنفلوانزا مي باشند .

شدت بيماري از موارد خفيف تا شديد متغير است .

آنفلوانزا سالانه حدود ۵ تا ۲۰ درصد از افراد جوامع را درگير مي کند .

انتقال ويروس در جامعه سريع است به طوري که بيشترين ميزان بروز بيماري در عرض ۲ تا ۳ هفته از شروع بيماري در جامعه رخ مي دهد .

کساني که در خطر بالاي عوارض اين بيماري هستند شامل افراد پير ، کودکان ، زنان باردار و بعضي از بيماران خاص مي باشند .

* علائم بيماري :

شامل تب ، احساس سرما ، سردرد ، خستگي مفرط ، سرفه خشک ، گلودرد ، آبريزش بيني ، درد عضلاني ، سوزش و آبريزش چشم و علائم گوارشي که در کودکان بيشتر ديده مي شود مانند تهوع ، استفراغ و اسهال مي باشد . سرفه در مبتلايان مي تواند براي مدت هاي طولاني باقي بماند .

* عوارض بيماري :

شامل عفونت ريوي ميکروبي و از دست دادن آب بدن و همچنين تشديد بيماري هاي مزمن مانند نارسائي قلبي ،‌آسم و ديابت مي باشد .

آنفلوانزا در کودکان ممکن است عفونت ثانويه گوش و سينوس را ايجاد نمايد .

* روش انتشار ويروس :

ويروس هاي آنفلوانزا موجود در قطرات تنفسي ، از طريق سرفه و عطسه منتشر مي شوند . در اغلب موارد اين انتشار از فرد به فرد و معمولاً از طريق تماس دست با آنچه که به ويروس آلوده شده است و سپس تماس دست آلوده با دهان و بيني فرد منتقل مي شود .

بزرگسالان ممکن است ديگران را ۱ روز قبل از شروع علائم تا ۷ روز پس از بروز بيماري مبتلا نمايند . که اين امر به اين معني است که شما مي توانيد فردي را قبل از آنکه بيماري در شما ايجاد شده باشد مبتلا نمائيد .

* روش هاي پيشگيري از آنفلوانزا

مؤثرترين روش پيشگيري در آنفلوانزا دريافت واکسن آنفلوانزا در پائيز هر سال مي باشد . البته رفتارهاي سالم بهداشتي نيز در پيشگيري از آنفلوانزا نقش بسزائي دارد .

و در نهايت داروهاي ضدويروسي مي تواند جهت پيشگيري از انتشار اين بيماري مورد استفاده قرار گيرد .

* واکسن آنفلوانزا

در حال حاضر در ايران واکسن موجود بصورت تزريقي و تهيه شده از ويروس کشته شده آنفلوانزا مي باشد . اين نوع واکسن براي افراد بالاي ۶ ماه اعم از افراد سالم و افراد داراي بيماري هاي مزمن قابل تجويز است .

نوعي ديگر از واکسن آنفلوانزا بصورت اسپري در بازار جهاني عرضه شده است که از ويروس ضعيف شده آنفلوانزا تهيه مي گردد و مي توان آنرا براي افراد سالم بين ۵ تا ۴۹ سال غير از زنان باردار تجويز نمود .

تأثير واکسن پس از دو هفته از زمان دريافت آن و از طريق ايجاد آنتي بادي ضد ويروس آنفلوانزا در بدن ايجاد مي شود .

ماه هاي مهر و آبان بهترين زمان براي دريافت واکسن مي باشند که البته در ماههاي پس از آن نيز تجويز واکسن بعلت احتمال بروز آنفلوانزا از مهرماه تا ارديبهشت ماه مؤثر واقع مي شود .

چه کساني بايد واکسن دريافت نمايند :

۱- افراد بالاي ۶۵ سال

۲ - کودکان در سن ۶ ماه تا ۲۳ ماه

۳ - بالغين و کودکان بالاي ۲ سال داراي بيماري هاي زير :

بيماري هاي مزمن ريوي ( مانند آسم )‌ و قلبي و عروقي

بيماري هاي مزمن متابوليکي ( مانند ديابت مليتوس )

نارسائي کليوي

بيماري خوني شديد ( هموگلوبينوپاتي ها )

ضعيف سيستم ايمني ( از قبيل ايدز و مواردي که به علت تجويز داروها ايجاد مي شود )

۴ - افراد داراي سن ۶ ماه تا ۱۸ سال که روزانه آسپيرين مصرف مي کنند .

۵ - زناني که در فصول مستعد عفونت با ويروس آنفلوانزا ، در سه ماهه دوم و سوم حاملگي خواهند بود .

۶ - کساني که کودک زير ۶ ماه نگهداري مي کنند .

۷ - کارکنان مؤسسات درماني که در تماس با بيماران هستند .

۸ - در نهايت اعضاي خانواده هاي پرخطر فوق الذکر نيز از گروههاي واجد شرايط دريافت واکسن مي باشند .

در اکثر موارد ، واکسن آنفلوانزا عارضه عمده اي ندارد و شايعترين عارضه جانبي اين واکسن احساس سوزش در ناحيه تزريق مي باشد .

چه کساني نبايد واکسن را دريافت نمايند :

افرادي که حساسيت شديد به تخم مرغ دارند

افرادي که در گذشته واکنش شديدي به واکسن آنفلوانزا نشان داده اند .

کساني که در گذشته سابقه بروز سندرم گيلن باره را پس از ۶ هفته از دريافت واکسن آنفلوانزا داشته اند .

کودکان زير ۶ ماه

بيماران تب دار ( اين افراد پس از فروکش کردن بيماري مي توانند واکسن دريافت نمايند . )‌

رفتارهاي خوب بهداشتي جهت پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزا

در مدت بيماري فاصله خود را با اطرافيان حفظ نمائيد .

حتي المقدور در زمان بيماري در منزل اقامت داشته باشيد .

در زمان عطسه و سرفه ، جلوي دهان و بيني خود را با يک دستمال بگيريد .

در طول مدت بيماري به طور مرتب دست هاي خود را بشوئيد .

در صورت وجود بيماري در اطرافيان جهت پيشگيري در ابتلا به آنفلوانزا از تماس دست خود با چشم ها و بيني و دهانتان اجتناب نمائيد .

منبع : www.irib.ir
     
  
زن

 
آنفلوانزای مرغی

◊ ۱۰ پرسش و پاسخ در مورد آنفلوانزاي مرغي



۱- آيا همه گيري آنفلوانزاي مرغي غريب الوقوع است ؟

احتمالاً خير ، اما عوامل ناشناخته بسياري وجود دارند که پيش بيني دقيق را غيرممکن مي سازند .

همه گيري آنفلوانزاي مرغي دير يا زود به وقوع خواهد پيوست . اين همه گيري در زمانهاي مختلف با پيدايش گونه هاي جديد و ويروس رخ مي دهد . اين گونه هاي جديد باعث همه گيري جهاني مي شوند چون انسانها فاقد ايمني نسبت به اين ويروس ها هستند . در زمانهائي مثل زمان جنگ جهاني ۱۹۱۸ اين بيماري مانند يک طاعون وحشتناک بود و گاهي اوقات مانند ۱۹۵۷ و ۱۹۶۸ بيماري به شکل ضعيف بروز مي کند .

انفلوانزاي مرغي هنوز يک بيماري پرندگان است . آنفلوانزاي مرغي H5N1 در آسيا از انسان به انسان براحتي منتقل نمي شود . البته اين ويروس ممکن است باعث همه گيري بعدي آنفلوانزاي مرغي شود چون باعث يک اپيدمي در پرندگان وحشي و مرغان در آسيا شده است ، اما هيچ فردي با اطمينان نمي تواند ادعا کند که اين ويروس باعث همه گيري بعدي انساني خواهد شد .

آنفلوانزاي مرغي به دو روش ممکن است تبديل به آنفلوانزاي انساني مي شود :

الف - اگر فردي همزمان به ويروس آنفلوانزاي انساني به ويروس آنفلوانزاي مرغي مبتلا شود ژن دو ويروس با هم ادعام شده و گونه جديدي از آنفلوانزاي مرغي پديدار مي شود . اين حادثه در دو هم هگيري اخير آنفلوانزا در ۱۹۵۷ و ۱۹۶۸ رخ داده است .

ب - آنفلوانزاي مرغي مي تواند به فرم تطابق يافته با انسانها تبديل شود که اين واقعه در همه گيري آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ رخ داده است . شواهدي وجود دارد که ويروس آنفلوانزاي مرغي H5N1 اين روند را شروع کرده است ولي دانشمندان بر اين عقيده اند که هنوز مسير زيادي طي نشده است .

۲ - آيا درماني براي آنفلوانزاي مرغي وجود دارد ؟

خير ، هيچ نوع درماني براي هيچ آنفلوانزائي وجود ندارد . اگر چه در صورت مصرف بسيار زود هنگام داروهاي ضدويروس بلافاصله بعد از ظهور علائم مثل تب ناگهاني ، شدت بيماري کاهش خواهد يافت .

ويروس آنفلوانزاي مرغي H5N1 به انواع قديمي داروهاي آنفلوانزا مقاوم است ، اما نسبت به Tamiflu و Relenza حساس است .

ويروس آنفلوانزاي مرغي H5N1 براي بيماران بدشانسي که اين ويروس را از پرندگان گرفته اند بسيار کنشده است . ولي در صورتيکه اين ويروس ما بين انسانها منتشر شود قطعاً به آن ميزان مرگبار کشنده نخواهد بود .

ويروس H5N1 باعث مرگ و مير ۷۰ درصدي در انسان مي شود ولي هيچکدام از گونه هاي انساني به اين ميزان کشنده نيستند . ميزان مرگ و مير مسري ترين انفلوانزاي انساني حداکثر چند مرگ در ده هزار نفر مي باشد .

۳- داروهاي ضدويروس تا چه ميزان مؤثر هستند ؟

Tamiflu و Relenza هر دو در درمان و پيشگيري آنفلوانزا قابل استفاده مي باشند . البته آنفلوانزاي H5N1 در بعضي از افراد نسبت به Tamiflu مقاومت پيدا کرده است و اين گونه هاي مقاوم خيلي خوب منتشر نمي شوند .

کليد موفقيت در متوقف کردن انفلوانزا واکسن ها هستند و نه داروهاي ضدويروس ، يک واکسن تجربي H5N1 ساخته شده است که يک پيشرفت مهم علمي مي باشد . روش هاي جديد استفاده از آن در حال آزمايش مي باشد ، البته احتمالاً نمونه هاي اول اين واکسن پاسخ دهي خوبي نخواهند داشت و بايد نمونه هاي جديدي ساخته شوند که اين روند بيش از يکسال طول خواهد کشيد و در طول اين زمان آنفلوانزا به تمام دنيا منتقل خواهد شد .

بنابراين چون واکسن سريعاً در دسترس نخواهد بود خط اصلي دفاع داروهاي ضدآنفلوانزا مي باشند ولي به ميازن کافي از اين داروها وجود ندارد .

۴ - آيا مردم بايد داروهاي ضدانفلوانزا را ذخيره کنند ؟

خير ، اول از همه به اين دليل که داروها به ميزان کمي موجود هستند . در صورت وقوع همه گيري پزشکان نياز به تمام داروهاي در دسترس دارند تا بتوانند کسانيکه واقعاً به ويروس آلوده شده اند را درمان کنند . داروها تا زماني که در کابينت هاي داروئي مردم باشند کاري انجام نمي دهند و حتي اگر شما داروها را در دسترس داشته باشيد چه زماني بايد از آنها استفاده کنيد ؟ بدون آزمايش آنفلوانزا سخت است که بدانيم آيا علائم بعلت آنفلوانزا يا يک عفونت تنفسي ديگر ايجاد شده است وقر صها فقط بر عليه آنفلوانزا مؤثر هستند .

۵ - آيا ممکن است به علت خوردن مرغ و جوجه به آنفلوانزاي مرغي مبتلا شويم ؟

اگر گوشت به خوبي پخته شده ابشد خير . پختن باعث مرگ ويروس در مرغ ، گوشت و تخم مرغ مي شود . ويروس آنفلوانزاي مرغي در گوشت خام مرغان آلوده زنده مي ماند . بهداشت مناسب يعني شستشوي دستها و ضدعفوني کردن تمام سطوحي که با گوشت در تماس هستند ضروري است .

۶ - چطور به آنفلوانزاي مرغي مبتلا مي شويم ؟

افراد بعلت جابجاکردن مرغان آلوده و همچنين از طريق سطوح آلوده به مدفوع مرغان مبتلا به آنفلوانزاي مرغي مي شوند . موارد مشکوک بسيار کمي از انتقال آنفلوانزاي مرغي از انسان به انسان وجود دارد . اين مسئله بعد از تماس طولاني مدت چهره به چره رخ داده است . اما آنفلوانزاي مرغي هنوز ياد نرگفته است که چگونه به سرعت از انساني به انسان ديگر منتقل شود .

۷ - آيا بيش از يک نوع آنفلوانزاي مرغي وجود دارد ؟

بله ، ويروس آنفلوانزاي H5N1 بيش از سايرين مورد توجه است زيرا در آسيا وسيعاً منتشر شده است و همچنين به اين علت که اکثريت مبتلايان بدشانس اين بيماري را از مرغان گرفته و مرده اند .

ساير ويروس هاي آنفلوانزاي مرغي به انسانها منتقل شده اند . يکي از آنها ويروس H7N7 است که در سال ۲۰۰۳ تعدادي از مردم را در هلند مبتلا کردند . اين ويورس معمولاً باعث ورم ملتحمه در مبتلايان مي شود اگر چه يک دامپزشک بعلت اين بيماري مرده است . خوشبختانه مقامات هلندي ويروس را قبل از انتشار به ساير انسانها سرکوب کردند .

در گذشته آنفلوانزاي مرغي در آمريکا نيز گزارش شده است . تا بحال تمامي اين ويروس ها قبل ازانتشار مابين انسانها ريشه کن شده اند .

۸ - چه کاري در مورد آنفلوانزاي مرغي ميتوان انجام داد ؟

در صورت وقوع همه گيري آنفلوانزاي مرغي يک راه بسيار خوب براي کاهش احتمال ابتلا ء وجود دارد ، شستن دستها ، شستن مکرر دستها بهترين راه پيشگيري از عفونت ويروس منجمله آنفلوانزاست . به ياد داشته باشيد که از آب گرم و صابون استفاده کنيد و تمام قسمت هاي دست را بشوئيد . يک قانون سرانگشتي اين است که بمدت خواندن يک دور الفبا براي خودتان ، دستانتان را بشوئيد .

در صورت وقوع همه گيري آنفلوانزا به گزارش هاي خبري توجه کرده و به توصيه هاي پزشکان عمل کنيد . ترس بي فايده ترين پاسخ به يک اورژانس است .

طرح مقابله با همه گيري آنفلوانزا بايد شامل تعيين افرادي که بايد بصورت اورژانس در بيمارستان بستري شده و تحت درمان قرار گيرند ، اعزام تيم هاي اورژانس ، افزايش ظرفيت بيمارستانها و در صورت لزوم جداسازي و قرنطينه بيماران باشد .

در مواقع اورژانس ممکن است نياز به بستن مدارس و اماکن عمومي مانند سينماها و تئاتر ها باشد .

زماني که واکسن در دسترس باشد گروه پزشکي و بهداشت و افراد مستعد بايد در وهله اول از اين واکسن استفاده کنند . داروهاي ضدآنفلوانزا بايد براي درمان عفونتهاي جدي مورد استفاده قرار گيرند . در صورتي که ميزان دارو به حد کافي باشد از اين داروها مي توان براي افراد نزديک به مبتلايان نيز استفاده کرد .

۹ - چه کسي بيش از سايرين نسبت به آنفلوانزاي مرغي حساس است ؟

آنفلوانزا بيشترين خطر را معمولاً براي کودکان کم سن و همچنين افراد مسن دارا مي باشد .

البته تا حد زيادي اين مسئله بستگي به وجود ايمني نسبت به آنفلوانزا در جوامع مختلف دارد . براي مثال آنفلوانزاي ۱۹۱۸ براي جوانان کشنده تر بود تا افراد بالاي ۴۰ سال . به نظر مي رسد که ويروس مشابهي بيش از ۴۰ سال قبل وجود داشته که باعث مقداري ايمني در افراد مبتلا به آن شده است .

۱۰- تا کنون ميزان مبتلايان مبتلا به آنفلوانزاي مرغي چه تعداد مي باشد ؟

تا دهم اکتبر ۲۰۰۵ سازمان بهداشت جهاني ۱۱۷ مورد اثبات شده آنفلوانزاي مرغي H5N1 در انسانها را گزارش کرده است . ۶ نفر از اين افراد مرده اند . اين مرگ ها تأسف بار هستند اما ميليونها پرنده در مناطق پرجمعيت جهان با اين ويروس آلوده شده اند . اگر چه عفونت هاي اثبات شده درصدي از کل عفونتها را تشکيل مي دهند . انسانها داراي ريسک بسيار کمي براي ابتلا به ويروس از طريق مرغان هستند .

منبع : www.irib.ir
     
  
زن

 
آنفولانزا و سرما خوردگی





◊ تفاوت سرما خوردگی با آنفولانزا

سرما خوردگی وآنفولانزا علائمی مشابه دارند. سرما خوردگی معمولا خفیف تر است در حالی که آنفولانزا علائم شدید تری دارد. هنگام سرما خوردگی معمولاعلاوه بر احساس خستگی عطسه و سرفه می کنید و آبریزش بینی دارید. ممکن است تب نداشته یا تب پایینی داشته باشید. (فقط یک یا 2 درجه بالا تر از حد طبیعی). هچنین ممکن است کوفتگی عضلانی یا سوزش گلو، اشک ریزش وسر درد هم داشته باشید. آنفولانزا ناگهان شروع شده و بسیار آزار دهنده است. شما احساس ضعف و خستگی می کنید و تب دارید. علائـــم دیگر شامل سرفه های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سر درد شدید، درد چشم وگلو درد میشود. مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفولانزا کاملا خوب شود اما در سرما خوردگی این مدت کوتاه تر است.

علت سرما خوردگی و آنفولانزا چیست؟

بیش از ۱۰۰ نوع ویروس مختلف می توانند سرما خوردگی ایجاد کنند. امــــــا ویروس هایی که باعث آنفولانزا می شوند زیاد نیستند. همین مطلب یعنی انواع کم ویروسهایی که باعث آنفولانزا می شوند باعث شده واکسن هایی تهیه شود که به پیشگیری از آنفولانزا کمک می کنند. اما در مورد سرما خوردگی ساختن واکسن به دلیل تعداد زیاد ویروسها میسر نیست.

داروهای قابل مصرف بدون دستور پزشک

ترکیبات زیر در داروهایی که برای سرما خوردگی و آنفولانزا تجویز می شوند وجود دارند. قبل از مصرف داروها بر چسب آنها را با دقت بخوانید. اگر سوالی داشتید حتما از پزشک یا داروساز بپرسید.

- داروهای ضد التهاب و آرام بخشها معمولا درد را بهبود بخشیده، تب را پایین می آورند. بعضی از این داروها شامل استامینوفن، آسپرین، ایبوبروفن، کتوبروفن و ناپروکسن می شوند. بچه ها و کودکان نباید آسپرین بخورند.

- داروهای ضد سرفه که باعث قطع سرفه می شوند مثل دکسترومتورفان.

در صورتی که سرفه شما حاوی ترشحات است از این دارو استفاده نکنید.

- اکسپکتورانت ها که موجب رقیق تر شدن ترشحات گلو می شوند و باعث می گردند هنگام سرفه این ترشحات راحت تر خارج شوند. یکی از انواع این دارو ها گایفنزین است.

- ضد احتقان هایی که به داخل بینی ریخته شده و باعث کاهش احتقان بینی می شوند، نمونه ای از این داروها پسودوافدرین است.

در مورد داروها

هیچ درمان یا داروی خاصی برای بهبود سرما خوردگی و آنفولانزا وجود ندارد. آنتی بیوتیکها ویروسها را از بین نمی برند. بعضی از داروها فقط به بر طرف شدن علائم آنفولانزا و سرما خوردگی کمک می کنند. قبل از دادن هر گونه دارویی به فرزندان خود حتما با پزشک مشورت کنید. شما می توانید داروهای سرما خوردگی و آنفولانزا را بدون تجویز پزشک از داروخانه ها تهیه کنید. بعضی از داروهای تجویزشده به نــام ضد ویروسها می توانند به بر طرف شدن علائم آنفولانزا کمک کنند. این داروها در صورتیکه سریع و بلا فاصله بعد از آغاز بیماری مصرف شوند باعث ایجاد احساس بهبودی می شوند. این داروها می توانند به صورت قرص یا استنشاقی مصرف شوند. انواع استنشاقی ممکن است برای بعضی از افراد مبتلا به آسم یا بیماری مزمن ریوی ایجاد مشکل نماید. در صورتیکه مبتلا به آسم هستید و برای درمان سرماخورد گی و آنفولانزا به پزشک مراجعه کرده اید حتما ابتلای خود به آسم را به وی گوشزد کنید.

درمان علائم سرما خوردگی و آنفولانزا

- در خانه بمانید و استراحت کنید مخصوصا در هنگام بروز تب.

- سیگار نکشید و از همراهی با افرادیکه سیگارمیکشند اجتناب کنید.

- مایعات فراوان بنوشید مثل آب، آب میوه و سوپ رقیق شده.

- از نوشیدن الکل پرهیز کنید.

- با آب نمک ولرم چند بار در روز غرغره کنید این کار باعث می شود سوزش گلو بهبود یابد. اسپری های گلو نیز به کاهش درد گلو کمک می کنند.

- قطره های بینی که حاوی آب و نمک(سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک می کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بعضی موارد، نبازی به دیدن پزشک نیست. شما می توانید علائم را با پیگیری توصیه های بالا درمان کنید. فقط در صورتیکه در ابتدا علائم آنفولانزا را داشتید به پزشک خود اطلاع دهید تا پزشک داروهای ضد ویروس تجویز نماید. همچنین وقتی هر کدام از موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.

- سرما خوردگی که بیش از ۱۰ روز طول کشیده است.

- گوش درد یا خروج ترشح از بینی

- درد شدید در صورت یا پیشانی

- تب بالای ۳۸ درجه

- تنفس کوتاه

- خشونت صدا، سوزش گلو یا سرفه مداوم
     
  
زن

 
◊ اختلال شنوايي و کاشت حلزون شنوايي

گوش انسان از سه بخش تشکيل شده است که نقش حياتي در شنيدن ايفا مي کنند :

- گوش خارجي

- گوش مياني

- گوش داخلي

صوت توسط مجراي گوش خارجي وارد شده و سبب لرزش پرده گوش مي گردد . سه استخوان کوچک در گوش مياني اين لرزش را از پرده گوش به بخش حلزوني گوش در گوش داخلي هدايت مي کنند . هر گونه اشکال در اين انتقال سبب نقصان شنوايي هدايتي مي گردد .

وقتي سه استخوان کوچک حرکت مي کنند ،‌امواجي در مايع مجراي حلزوني بوجود مي آورند و اين امواج بيش از ۱۶۰۰۰ سلول ظريف شنوايي ( سلولهاي مويي ) را تحريک مي کنند . حرکت اين سلولهاي مويي باعث توليد يک جريان الکتريکي در عصب شنوايي مي شود . اين جريان از طريق سيستم عصبي تا مناطق شنوايي مغز رسيده و در آنجا به صورت صوت شناخته مي شود . ( شنوايي حسي - عصبي )

اگر شما بيماري يا انسدادي در گوش خارجي يا مياني داشته باشيد ، ممکن است شنوايي هدايتي شما آسيب ببيند . که مي توان با درمانهاي دارويي و يا جراحي آنرا مرتفع ساخت .

اما مشکل گوش داخلي مي تواند باعث آسيب شنوايي حسي - عصبي شده و ناشنوايي عصبي ايجاد کند . در اين حالت در بيشتر اوقات سلولهاي مويي آسيب مي بينند و عملکردي ندارند . اگر چه بسياري از رشته هاي اعصاب شنوايي ممکن است سالم باشند و امواج الکتريکي را به مغز انتقال دهند اما به علت آسيب سلولهاي مويي بدون پاسخ هستند . بدليل اينکه در ضايعه شنوايي حسي - عصبي شديد امکان بهبودي با دارو وجود ندارد ، اين ضايعه فقط با کاشت حلزون شنوايي قابل درمان مي باشد .

دستگاه کاشت حلزون شنوايي يک دستگاه الکترونيک است که بخشي از شنوايي را به افراد ناشنوا برمي گرداند . اين دستگاه با عمل جراحي در گوش داخلي کار گذاشته مي شود و توسط دستگاهي که در خارج از گوش قرار مي گيرد فعال مي شود . برخلاف سمعک ، اين دستگاه صدا را بلندتر و آشکارتر نمي کند . در عوض ، بدون نياز به قسمتهاي آسيب ديده سيستم شنوايي ،‌بطور مستقيم عصب شنوايي را تحريک مي کند و اشخاصي که ناشنوايي شديدي دارند اجازه مي دهد که اصوات را دريافت کنند .

اين دستگاه بدون استفاده از سلولهاي مويي آسيب ديده صحبتها و صداهاي محيطي را به سيگنالهاي الکتريکي تبديل کرده و اين امواج را به عصب شنوايي مي فرستد .

يک پردازنده گويايي که معمولاً خارج از گوش بر روي کمربند يا داخل جيب گذاشته مي شود . اغلب يک ميکروفن براي دريافت اصوات در خارج از بدن و پشت گوش نصب مي شود . « پردازنده گويايي » صداها را به سيگنالهاي الکتريکي مشخص تبديل مي کند . اين کدها از طريق سيم نازکي به سمت بالا و به وسيله هاي نصب شده در پشت گوش انتقال مي يابد و به صورت امواج راديويي از پوست گذشته و به الکترودهاي کاشته شده در حلزون شنوايي مي رسد . سيگنالهاي دريافتي توسط الکترودها ، رشته هاي عصبي شنوايي را تحريک مي کنند تا اطلاعات را به مغز فرستاده و در آنجا به صورت صداهاي معني دار تفسير و معني شوند .

* آيا تمامي افراد مي توانند از مزاياي کاشت حلزون بهره مند شوند ؟

کاشت حلزون شنوايي فقط براي اشخاصي طراحي شده که از سمعک نتيجه خوبي نمي گيرند و يا دچار ناشنوايي مادرزادي هستند . اين افراد بايد ۲ سال به بالا باشند ( مگر اينکه مننژيت دوران کودکي باعث ناشنوايي شده باشد )‌ .

متخصصين گوش و گلو و بيني عمل جراحي کاشت حلزون را انجام مي دهند ، ولي همه آنها قادر به انجام اين کار فوق تخصصي نمي باشند . بدين منظور پزشک شما مي تواند براي ارزيابي شما را به يک کلينيک مخصوص کاشت حلزون ارجاع نمايند . سپس تيم کاشت حلزون به ارزيابي شما خواهد پرداخت . اين تيم شامل متخصص گوش ، گلو و بيني ، شنوايي سنج ، گفتار درمان ، روانپزشک ، پرستار و ديگر افراد مورد نياز مي باشد . تمام بررسي هاي مورد نياز را از شما به عمل خواهند آورد که عبارتند از :

ارزيابي گوش : توسط متخصص گوش ، گلو و بيني تا ضمن بررسي علل دخيل ، آمادگي فرد را براي جراحي اعلام مي نمايد .

ارزيابي شنوايي ( شنوايي سنجي ) : توسط شنوايي سنج تا مشخص شود که با يا بدون سمعک تا چه اندازه قادر به شنيدن هستيد .

ارزيابي راديوگرافي ( اشعه X ) يا Mrs

ارزيابي روانشناسي : تا مطمئن شوند از نظر رواني با فرآيند جراحي کاشت حلزون شنوايي سازگاري مي يابيد يا خير ؟

ارزيابي جسماني : تا هر گونه مشکلات بالقوه اي را که ممکن است در هنگام بيهوشي عمومي پيش آيد شناسايي گردد.

عمل کاشت حلزون شنوايي تحت بيهوشي عمومي انجام گرفته و حدود ۲ تا ۳ ساعت به طول مي انجامد . در اين روش عمل جراحي ، لازم است که بيمار يک يا چند روز در بيمارستان بستري گردد که اين مدت بستگي به دستگاه مورد استفاده و آناتومي ( ساختار ) گوش داخلي دارد .
     
  
زن

 
استرس Stress

◊ استرس نوعي نياز جسمي يا ذهني است كه در ما پاسخ‌هاي خاصي را بر مي‌انگيزد و به ما امكان مي دهد تا با خطر مبارزه كنيم يا از آن بگريزيم. مقادير كم استرس قادر است عملكرد شما را در اوضاع و احوال خاصي مثل ورزش و كار بهبود بخشد اما استرس بيش از حد به سلامت شخصي آسيب مي رساند. با مشخص نمودن شرايط استرس‌زا و يافتن راه‌هايي براي مقابله با آن، قادر خواهيد بود، استرس‌هاي مضر را به حداقل برسانيد.

منشأ استرس

استرس ممكن است از حوادث يا شرايط بروني، واكنش هاي فردي به تنش ها يا تركيبي از اين عوامل ناشي شده باشد. از جمله منابع عمده بروني استرس مي توان مشكلات درازمدتي مثل روابط خانوادگي ناراحت‌كننده، بيماري‌هاي ناتوان كننده يا بيكاري و نيز تغييرات عمده حتي تغييرات خوشايندي مثل ازدواج يا اثاث‌كشي و جمع شدن استرس هاي روزانه مثل ديررفتن سركار يا گيركردن در ترافيك را نام برد. از جمله الگوهاي رفتاري ايجادكننده يا تشديدكننده استرس هم مي توان ناشكيبايي و پرخاشگري، عدم اعتماد به نفس و احساسات سركوبگري مثل تنش يا اضطراب را بر شمرد.

تشخيص هاي نشانه‌هاي استرس

اگر نشانه هاي استرس، زود تشخيص داده شوند، براي پيشگيري از مشكلاتي كه براي سلامت ايجاد ممكن است شود، بايد اقداماتي انجام داد. داشتن انرژي كمتر از حد معمول، كاهش اشتها يا خوردن بيش از حد معمول از جمله اين نشانه‌ مي‌باشد، ممكن است دچار سردرد يا زخم‌هاي دهان شويد و بيش از حد مستعد ابتلا به عفونت‌هاي خفيفي همچون سرماخوردگي شويد. اگر احساس استرس، زياد باشد، ممكن است مضطرب، بغض كرده، تحريك‌پذير يا غمگين باشيد. خواب ممكن است مختل شود و روابط با ديگران كدورت يابد. براي آن كه از اين حالت رهايي يابيد ممكن است به الكل، تنباكو يا موادمخدر وابسته شويد. اگر استرس موجب هر يك از اين مشكلات شود، درصدد كمك از خانواده، دوستان يا پزشك خود برآييد.

تغيير دادن روش زندگي

اگر روش زندگي‌تان پر از استرس است، سعي كنيد آثار مضر استرس را كم كنيد. وقتي را براي گذراندن اوقات خود با خانواده يا دوستان كنار بگذاريد و فعاليت‌هاي لذت‌بخش انجام دهيد. ورزش كردن منظم نيز همانند آموختن، آسوده سازي و تمدد اعصاب هوشيارانه‌ بدن، قادر است تنش ‌هاي جسمي را تسكين دهد (به مبحث «تمرين‌هاي تمدد اعصاب» در همين صفحه مراجعه نماييد). كارهاي پراسترس را به بخش هاي كوچك و آسان تقسيم كنيد. بيشتر برروي كارهاي مهم تمركز كنيد و براي حفظ زمان و انرژي خود، تعداد كارهايي را كه كمتر ضروريند، كاهش دهيد . اگر افراد، توقعات بيش از حد از شما دارند، سعي كنيد اين توقعات را كمتر كنيد.

تمرين‌هاي تمدد اعصاب

در صورتي كه دچار استرس شويد، عضلات منقبض شده، قلب تندتر مي زند و تنفس كم عمق و سريع مي شود. با يادگيري برنامه‌هاي ساده تمدد اعصاب به ذهن و جسم خود آرامش ببخشيد. اين برنامه پاسخ بدن را به استرس كاهش مي دهند. شيوه تنفسي كه در اين جا نشان داده شده است ممكن است موجب كاهش استرس شود. براي كسب اطلاعات بيشتر، از پزشك خود پرسش نماييد و ببينيد كه آيا او كلاس هاي تمدد اعصاب را تمديد مي نمايد يا خير.

تنفس براي تمدد اعصاب

با استفاده از ديافراگم و عضلات شكم خود، آرام و عميق تنفس كنيد. دستي را برروي قفسه سينه و دست ديگر را برروي شكم قرار دهيد. دستي كه برروي شكم است بايد بيش از دست ديگر حركت كند.
     
  
صفحه  صفحه 5 از 62:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  ...  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA