ارسالها: 12930
#521
Posted: 22 Jan 2015 04:41
یک فناوری که اجازه میدهد آسیب نخاعی برطرف شود
یک فناوری جدید به نام «ای - دیورا» با یک آزمایش موفقیت آمیز نشان داد این امکان وجود دارد سلولهای عصبی قطع شده یا آسیب دیده اعضا را بتوان با کاشت گیرنده، دوباره به سلولهای نخاع مرتبط کرد.
به گزارش خبری که روز ۳۰ دی ماه در روزنامه تلگراف منتشر شده، این کاشت گیرنده عصبی خصوصیتهایی دارد که بدن آن را پس نمیزند.
«استفانی لاکور» مدیر اجرای این پروژه در موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان، میگوید: «ارتباط با سلولهای عصبی و کاشت گیرندهها ممکن است ولی بدن آن را پس میزند. چون عضو کاشت شده رفتاری مثل بافت بدن ندارد و به همین دلیل عفونت پیش آمده و عضو پس زده میشود.»
وی میافزاید: «ما نوعی گیرنده قابل کاشت توانستیم بسازیم که هم نرم است، هم قابلیت انعطاف دارد و هم مانند ماهیچه کش میآید. این گیرنده میتواند هم محرک الکتریکی و هم محرک شیمیایی را منتقل کند.»
به گزارش وبسایت «هایر لرنینگ» - آموزش بالاتر – و به گفته خانم لاکور، با کاشت این گیرنده، تیم تحقیقی توانسته توان راه رفتن به موشهای مورد آزمایش که قطع نخاع شده بودند، بازگرداند. پس از کاشت و بعد از چند هفته تمرین، موشهایی که قطع نخاع بودند، توانستند دوباره راه بروند.
«جان هانت»، رییس بخش مهندسی درمانی دانشگاه لیورپول هم گفته این تحقیق اجازه میدهد افقی تازه به سمت بهبود بیماران با اختلال نخاعی، گشوده شود.
این گیرنده میتواند بدون ایجاد هیچگونه آسیبی به نخاع وصل شود، و پیامهای ارسالی را به عضو منتقل کند.
فناوری «ای دیورا» e-Dura به معنای سختشامه الکترونیک - E-Dura Mater- نام گرفته و رفتارهای بافتهای دربرگیرنده نخاع را تقلید میکند.
خانم لاکور در این ویدیو که در شبکه یوتیوب موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان منتشر شده، به طور کوتاه آن را توضیح داده ومیگوید قدمها برای وارد کردن این فناوری به بازار، در حال برداشته شدن است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 81
#522
Posted: 26 Jan 2015 09:03
دقیقترین عکس از عامل سکته قلبی
این نمای سورئالیستی از ساختار لخته خون، برنده امسال رقابت سالیانه بنیاد قلب بریتانیا شد. لخته خون عامل اصلی حمله قلبی و سکته قلبی در جهان به شمار میرود.
این تصویر نمای نزدیک را فریزر مکری، عضو هیئتعلمی دانشگاه لیدز انگلیس و به کمک میکروسکوپ الکترونی تصویربردار تهیه کرده و رنگهای بهکاررفته در آن کاذب است.
زمینه خاکستریرنگ ساختار خود لخته را نشان میدهد و گویهای رنگی برای آشکار کردن برخی جزئیات درون ساختار به آن اضافه شدهاند. گلبولهای قرمز به رنگ سرخ، پلاکتها به رنگ فیروزهای و انواع مختلف گلبولهای سفید خون به رنگهای ارغوانی، آبی، سبز و زرد به نمایش درآمدهاند.
ساختار لختههای خون در بیمارانی که از مشکلات قلبی رنج میبرند، غیرمعمول است و دیرتر شکسته میشود. تصاویری از این دست به پژوهشگران کمک میکنند این تفاوتهای ساختاری را تحلیل کرده و به روشهای درمانی یا پیشگیری بهتری برای مقابله با مشکلات قلبی دست پیدا کنند.
============================
لباس هوشمند ویژه زنان باردار ساخته شد
به گزارش خبرگزاری مهر، در سالهای اخیر فناوری هوشمندسازی پوشاک پیشرفت چشمگیری داشته است و اکنون در تازه ترین ابتکارعمل صورت گرفته در این عرصه لباس هوشمندی ساخته شده که زنان باردار با استفاده از آن بیش از هر زمان دیگری در جریان وضع سلامت جنین خود قرار می گیرند.
اوج خلاقیت به کار رفته در این فناوری جدید استفاده از فیبرهای نقره تلفیق شده در بافت عادی لباس است.
این نوآوری توسط یکی از محققان جوان دانشگاه کورنل در نیویورک ابداع شده و هدف اصلی آن افزایش آگاهی زنان باردار از وضعیت جنین و همچنین بدن در حال تغییر و تحول خودشان است.
البته همانطور که این محقق می گوید، معمولا بازار جهانی پوشاک به این دست از نوآوری های پوشیدنی با تردید زیاد نگاه می کند. به بیان دیگر پذیرش این نوع پوشاک همواره به راحتی صورت نمی گیرد.
به گفته وی ضروری است تا تلاش های گسترده ای برای متقاعد ساختن زنان باردار به استفاده از این نوع پوشاک مبتنی بر فناوری های برتر صورت گیرد.
سیم های نقره ای که دسته کمی از فیبرهای بسیار نازک ندارند قابلیت حیرت انگیزی در افزایش کارکرد پوشاک جدیدی دارند که دمای بدن، ضربان قلب، فشار خون و وضعیت تنفسی جنین را ثبت می کنند.
دستگاه کوچکی که به وسیله نواری باریک به لباس زن باردار متصل می شود این اطلاعات را دریافت و به تلفن همراه هوشمند وی منتقل می کند.
از این طریق پزشک نیز می تواند در هر لحظه از وضعیت جنین مطلع شود و در صورت مشاهده علائم غیرعادی انجام اقدامات لازم به زن باردار را توصیه کند.
زندگی کوتاه نيست ، مشکل اينجاست که ما زندگی را دير شروع ميکنيم.
ارسالها: 12930
#523
Posted: 28 Jan 2015 12:20
بیل گیتس: ۲ معجزه در درمان ایدز تا سال ۲۰۳۰ میلادی رخ خواهد داد
بیل گیتس طی مصاحبهای اعلام کرده که انتظار دارد تا سال 2030 میلادی، ۲ پیشرفت اساسی در علم پزشکی موجب از بین رفتن اغلب آسیبهای بیماری ویروسی ایدز شود. این بیماری واگیر جهانی، موجب مرگ 36 میلیون انسان شده و تا کنون هیچ درمان مشخص و قطعی برای آن بدست نیامده است.
سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز)، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد میشود. بیماری ناشی از ویروس HIV دارای سه مرحله اصلی است. در مرحله اول (عفونت حاد) فرد ممکن است برای مدت کوتاهی بیماری شبه آنفلوآنزایی را تجربه کند. به همین دلیل معمولاً این بیماری تا یک دوره طولانی بدون هیچ علائمی دنبال میشود که به این مرحله از بیماری، دوره نهفتگی گفته میشود. دوره نهفتگی میتواند حتی تا ۱۰ سال به طول انجامد. هر چقدر که بیماری پیشرفت یابد، تداخل بیشتری با دستگاه ایمنی بدن پیدا میکند و باعث میشود که افراد به عفونتهایی مختلف و تومور دچار شوند؛ البته معمولاً در افرادی که دستگاه ایمنی آنها به خوبی عمل میکند این مرحله چندان حاد نیست. در نهایت بیماری زمانی وارد مرحله سوم یا ایدز خواهد شد که شمار سلولهای ایمنی موسوم به T به کمتر از ۲۰۰ سلول در هر میکرولیتر برسد.
موسس کمپانی میلیارد-دلاری مایکروسافت در انجمن اقتصاد جهانی که در داووس سوئیس برگزار شد، اعلام کرد که بهبود در تواناییهای درمانی و توسعهی یک واکسن به منظور پیشگیری از ابتلای افراد، دو «معجزه»ای هستند که برای پایان وضعیت این بیماری مورد نیاز است. گیتس در این انجمن طی صحبتهای خود گفته است که «ما شاهد پایان ایدز نخواهیم بود»:
با این وجود، ابزارهایی را میتوان ایجاد کرد که هر دو بیماری ایدز و مالاریا را بین 95 تا 100 درصد کاهش دهند؛ و این ابزارها طی دورهای 15 ساله ساخته خواهند شد.
بیل گیتس با همراهی همسرش که بنیاد بیل و ملیندا گیتس را رهبری میکنند در همین هفته اطلاعیهی پیشبینی سالانهی خود را منتشر کردند که در آن اعلام شده وضعیت زندگی فقیرترین مردم دنیا طی یک بازهی زمانی 15 ساله بهبود بیشتری پیدا خواهد کرد و شتاب این بهبود از هر برههی زمانی دیگری در تاریخ بیشتر خواهد بود. بیل گیتس برای توجیه پیشبینی خود، به بهبودهای صورت گرفته در کشاورزی، بانکداری و پزشکی اشاره کرده است.
برنامهی مشترک سازمان ملل در خصوص ایدز/HIV موسوم به UNAIDS در گزارش خود که ماه نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که گسترش تعداد افزاد تحت درمان مبتلا به ایدز از میزان 38 درصدی کنونی به 95 درصد در سال 2020، موجب کمک به معکوسسازی این اپیدمی یا بیماری همهگیر و کاهش سرعت رشد آن تا سطح منفی خواهد شد. نتیجهی دستیابی به این مهم، جلوگیری از مرگ 21 میلیون انسان و پیشگیری از ابتلای 28 میلیون دیگر طی این دهه خواهد شد. از سال 2005 تا کنون، تعداد مرگ و میر مرتبط با ایدز هرساله به لطف پیشرفت درمان و گسترش دسترسی به آن با کاهش روبرو بوده است.
گیتس در صحبتهای خود گفته است که حتی پس از توسعه و دستیابی نهایی به واکسن این بیماری، باز هم ممکن است بیش از 30 میلیون انسان به ایدز مبتلا باشند. وی در ادامه به نیاز مبرم به یک جایگزین ارزانتر برای مداوای مادامالعمر اشاره کرد که هماکنون در اختیار مبتلایان به ایدز قرار میگیرد و هزینهی بسیار سنگینی بر افراد و حکومتها تحمیل میکند. گیتس در ادامه میگوید:
آنچه به آن نیاز داریم، یک دستاورد و رویکرد درمانی شدید است به گونهای که پس مثلا یک سال درمان، نیازی به ادامهی درمان نباشد.
بیماریهایی نظیر ایدز یکی از بزرگترین چالشهای بشری را ایجاد کردهاند که جز با پیشرفت بیشتر علم و ایجاد برنامههای دقیق و مدون به منظور پیشگیری، راه دیگری برای مقابله با آنها برای انسان وجود نخواهد داشت.
سهم ابتلا به ایدز در ایران از طریق تزریق ۶۹٫۵ درصد و سهم ابتلا از طریق رابطه جنسی ۱۰ درصد است. اگر چه میزان مبتلایان به بیماری ایدز در ایران کم بوده، ولی به گفته سازمان بهداشت جهانی بر اساس دادههای گزارش شده، نرخ رشد اپیدمی ایدز در ایران به صورت هشدار دهندهای در حال افزایش است. این بیماری تاثیرات مخربی بر جنبههای گوناگون اجتماعی و اقتصادی در جوامع بر جای میگذارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#524
Posted: 28 Jan 2015 23:06
میکروروباتها مواد دارویی را به درون موجود زنده انتقال دادند
پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا اولین ماشین مصنوعی میکروسکوپی دنیا را که میتواند به درون یک موجود زنده سفر کرده و بدون آثار منفی مواد دارویی را انتقال دهد تولید کردند. این ماشین که با استفاده از گاز تولید شده از طریق واکنش محتویات شکم موجود زنده میکروموتور خود را برای حرکت به کار میبرد، برای اولین بار با موفقیت درون بدن یک موش زنده به کار گرفته شد.
این روباتهای بسیار کوچک به صورت لولهای بودند و حدود 20 میکرومتر طول و 5 میکرومتر قطر داشتند و با فلز روی نیز پوشیده شده بودند. به محض اینکه موش این روباتهای کوچک را میخورد و آنها به شکم موش میرسیدند، فلز روی روی روبات با هیدروکلریک اسید معدهی موش واکنش میداد و حبابی از هیدروژن تشکیل میشد که میتوانست روبات را همچون یک موشک به حرکت در بیاورد. این روبات که به سرعت 60 میکرومتر بر ثانیه رسید، توانست از حدود شکم موش خارج شود و سپس با تجمع و حل شدن، ترکیب نانوذرهای (دارو) را در بافت رودهی موش قرار دهد.
به گفتهی پژوهشگران تمامی روباتها پیشینی که در معدهی موش جایدهی شده بودند حداقل به مدت 12 ساعت پس از بلعیده شدن در دیوارهی معده باقی ماندند که این مورد باعث کاهش عملکرد و بهره وری آنها میشد. به علاوه در این روش پس از اینکه موش مورد کالبدشکافی قرار میگرفت هیچ اثری از سمیت یا آسیب بافتی دیده نمیشد. ضمن اینکه خود روی میتواند به عنوان یک مادهی مقوی برای بدن موش عمل کند و اثر بدی بر بدن موجود زنده نخواهد داشت.
البته پیش از این نیز از نانوروباتها در بافتها گیاهی استفاده شده بود ضمن اینکه روباتهای هدایت شونده از بیرون نیز آزمایش شده بودند اما این نخستین باری است که یک روبات به صورت خود هدایت شونده با موفقیت عملیات دارورسانی نانوذرات را به پایان میرساند. این موفقیت دانشمندان را به این باور رسانده است که این میتواند شروعی برای دورهی دارورسانیهای هوشمند به روش استفاده از نانوروباتها باشد.
برای سایرین نیز این روش میتواند نوید دهندهی دورهای جدید از فرایندهای درمانی پزشکی با اثر بخشی و هدفمندی بسیار بالاتر باشد. البته این روش روزهای اولیهی رشد خود را میگذرانند و تا همه گیر شدن آن هنوز راه زیادی باقی است. این متد هنوز میبایست آزمایشهای انسانی و دریافت گواهیهای مربوط به FDA را با موفقیت سپری کند تا بتوانیم شاهد عرضهی آن در بازارهای دارویی باشیم.
نتایج این پژوهش در نشریهی ACS Nano به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#525
Posted: 31 Jan 2015 00:47
کشف مسکن قویتر از مورفین در قهوه
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان برزیلی نشان میدهد، قهوه حاوی پروتئینی است که دارای اثری مشابه مورفین بوده و از خاصیت ضد درد و آرامبخشی برخوردار است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، منطقه اصفهان، محققان دانشگاه برازیلیا با همکاری شرکت تحقیقات کشاورزی امبراپا (Embrapa) با تعیین توالی ژنوم قهوه و پروتیئنهای مربوط دریافتند، برخی از این پروتئینها مشابه پروتئینهای انسانی است.
محققان سپس اقدام به سنتز آنالوگ ساختاری و بررسی این پروتئینها کردند؛ قطعاتی از پروتئین موسوم به پپتید در قهوه شناسایی شدند که دارای اثرات تسکیندهنده درد مشابه مورفین هستند.
در آزمایشهای صورت گرفته بر روی موشهای آزمایشگاهی محققان دریافتند که اثرات تسکیندهنده پروتئینهای موسوم به opioid peptides از دوام بیشتری برخوردار بوده و با عوارض جانبی همراه نیست.
این کشف در صنعت بهداشت موادغذایی و کمک به کاهش استرس حیوانات در کشتارگاهها کاربرد دارد.
=============================
گوگل در حال تولید شبیهساز بازوی انسان و تست کارآیی دستبندهای تشخیص سرطان است
به نظر میرسد که نام گوگل با پروژههای عجیب و غریب و غیر قابل باور عجین شده باشد. خودروهای بدون راننده، عینک گوگل، پروژه ARA و حالا دستبند گوگل و پوستِ گوگل! درست شنیدهاید! اینبار گوگل قصد دارد تا پوست انسان تولید کند تا به کمک آن بتواند دستنبد تشخیص سرطان را مورد آزمایش قرار دهد.
بعد از چندین و چند پروژه خارقالعاده از سوی گوگل که هر یک از آنها را میتوان در زمره تکنولوژیهایی از جنس فیلمهای علمی تخیلی نام برد، نوبت به دستبند تشخیصِ سرطان رسیده است. دستبندی که به افراد در تشخیص سلولهای سرطانی یاری میرساند. البته همانطور که گفتیم، چنین دستبندی هنوز در مرحله اولیه و تغییر و تحول قرار دارد و زمان دقیقی برای تولید آن مشخص نشده است.
ایده اولیه این محصول بدین گونه است که فرد، با خوردن یک قرص حاوی نانوذرات، این ذرات در بدن به گردش در آمده و به شکار سلولهای سرطانی میروند. بعد از یافتن چنین سلولهایی، آنها روشن شده و از آنجا توسط آهنربای دستبند جذب میگردند و راه خود را به زیر دستبند پیدا میکنند. حال گوگل برای تست کارآیی این دستبند ناچار به تولید پوست واقعی انسان است. در حال حاضر نمونه پوستهای متفاوتی تولید شده است که خواص و مشخصات انسانها از جمله رنگ پوست و ضخامت آن را شبیهسازی میکنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#526
Posted: 31 Jan 2015 13:41
شرکت دارویی استروزنکا با 'قیچی ژنتیکی' داروهای جدید میسازد
شرکت داروسازی بریتانیایی استروزنکا اعلام کرده که یک طرح تحقیقاتی وسیع را برای درمان منشاء ژنتیکی بیماریهای ناتوان کننده آغاز کرده تا با استفاده از 'قیچی ژنتیکی' برای این بیماریها دارو تولید کند.
دکتر لورنز مایر معاون استروزنکا این پروژه تحقیقاتی را "یکی از بزرگترین تحولات بیوتکنولوژی در دهههای اخیر" توصیف کرده است.
در این طرح، استروزنکا برای یافتن درمان دیابت، بیماری های تنفسی، انواع سرطان، بیماریهای قلبی و بیماریهای دستگاه ایمنی از فناوری کریسپر (Crispr) که به "قیچی ژنتیکی" موسوم شده استفاده خواهد کرد.
در این طرح، چهار موسسه تحقیقاتی دانشگاهی و صنعتی آمریکایی و بریتانیایی با استروزنکا همکاری می کنند.
جزئیات مالی این طرح تحقیقاتی اعلام نشده است اما قرار است استروزنکا که از یک سال پیش برنامه کریسپر خود را آغاز کرده امکانات تحقیقاتی خود را در اختیار این موسسات بگذارد.
فناوری کریسپر
برای این پروژه از شیوهای به نام فناوری "کریسپر" استفاده خواهد شد که به زبان ساده بریدن و جدا کردن ژن معیوب از ترکیب ژنتیکی سلول است.
این شیوه سریعتر و ارزانتر و دقیقتر از شیوههای رایج فعلی در ویرایش ژن است.
با اینکه تقریبا پانزده سال از تکمیل پروژه ژنوم انسان میگذرد اما در درمان بیماریهای دارای منشاء ژنتیکی، تحولی مورد انتظار را ایجاد نکرده و تعداد اندکی دارو بر اساس نتایج این پروژه بزرگ تولید شده است.
اما اکنون کارشناسان امیدوارند پروژه کریسپر نه تنها در درمان این بیماری ها تحولی اساسی ایجاد کند بلکه این درمان ها را در آینده نه چندان دور محقق کند.
کریسپر در سال ۱۹۸۷ در باکتری ایکلای کشف شد، در واقع دانشمندان متوجه شدند که در ژنوم باکتری، قطعاتی از مولکول DNA پشت سر هم یا با فاصله تکرار می شوند.
اما ده سال طول کشید تا در سال ۲۰۰۷ روشن شد این توالیهای تکرار شونده در واقع سیستم ایمنی اکتسابی باکتری بخصوص در مقابل ویروس ها و پلاسمیدها است، به عبارت دیگر همانگونه که سیستم ایمنی موجودات پیچیده تر مثل انسان با قرار گرفتن در معرض میکروب ها و و ویروس ها نحوه مقابله با آنها را یاد می گیرد، باکتری ها با استفاده از کریسپر کار مشابهی را انجام می دهند.
کریسپر با تخریب ژنوم ویروس، باکتری را در مقابل آن محافظت می کند.
به این ترتیب دانشمندان دریافتند این سیستم به آنها امکان می دهد با دقتی بی سابقه، هر ژنی را در هر کدام از ۲۳ کروموزوم انسان تغییر دهند، بدون اینکه به جهش ژنتیکی نیاز باشد.
سال گذشته محققان دانشگاه هاروارد از کریسپر برای ویرایش ژن در سلول انسان استفاده کردند و نشان دادند کریسپر را میتوان مثل قیچی جراحی برای ویرایش ژن انسان به کار گرفت، ژنی را که ایجاد بیماری کرده برید و جدا کرد و به جای آن ژن سالم نشاند.
استروزنکا معتقد است فناوری کریسپر سرعت تولید دارو و اثبات موثر بودن آن را بسیار بیشتر میکند و با پایین آوردن احتمال خطا در تولید ترکیبات آزمایشی، هزینه تحقیقات و تولید داروهای جدید را کاهش میدهد.
منه پانگولوس مدیر بخش نوآوریهای استروزنکا می گوید:
"کریسپر ابزاری ساده اما قدرتمند است که به ما امکان می دهد ژن هایی را که در سیر بیماری اهمیت دارند دستکاری کنیم و تاثیر این اصلاح ژنتیکی را به شیوه ای بسیار اختصاصی ارزیابی کنیم."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#527
Posted: 31 Jan 2015 13:46
ویروس ابولا 'جهش ژنتیکی' پیدا کرده است
محققانی که بر روی همهگیری ابولا در گینه تحقیق میکنند میگویند ویروس ابولا جهش ژنتیکی پیدا کرده است.
پژوهشگران انستیتو پاستور فرانسه که تقریبا یک سال پیش شیوع ابولا را شناسایی کردند، در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این جهش باعث مسریتر شدن این ویروس مرگبار شده است یا نه.
محققان کار بررسی خون مبتلایان به ابولا را برای یافتن پاسخ این سوال آغاز کردهاند.
تا به حال خون بیست بیمار مبتلا به ابولا را در گینه بررسی شده و در ماههای آینده خون ششصد بیمار دیگر نیز بررسی خواهد شد.
به گفته دکتر آناواج ساکونتابای متخصص ژنتیک، ویروس ابولا ویروسی است که بسیار تغییر می کند:
"ویروس میتواند طوری تغییر کند که کشندگی آن کم شود اما قدرت سرایت بیشتری پیدا کند و ما فعلا نگران همین موضوع هستیم."
"برای اینکه از دشمن عقب نمانیم باید بفهمیم ویروس چه تغییری کرده است."
جهش ژنتیکی یا تغییر در ساختار ژنتیکی ویروس اتفاقی بسیار شایع است.
ویروس ابولا از ویروس های RNA است، مثل اچآیوی و آنفلوانزا، یعنی بجای مارپیچ دو رشتهای DNA، ماده ژنتیکی این ویروسها تک رشتهای است.
این ویروسها با سرعت بیشتر جهش پیدا میکنند، به عبارت دیگر با سرعت بیشتری با محیط تطبیق پیدا کرده یا قدرت سرایت خود را افزایش میدهد.
دکتر ساکونتابای میگوید: "ما اکنون مواردی از بیماری را دیدهایم که بیمار اصلا هیچ نوع علامتی ندارد."
"ممکن است این افراد بیشتر باعث پراکندگی ویروس شوند اما ما هنوز این موضوع را نمیدانیم."
پروفسور جان بل استاد ویروس شناسی دانشگاه ناتینگهام میگوید هنوز روشن نیست آیا موارد بدون علامت بیماری بیشتر شده است یا نه چون عفونتهای بدون علامت همیشه اتفاق می افتند:
"هر چه موارد عفونت در جمعیتهای بزرگتر بیشتر شود طبیعی است که ما هم موارد بدون علامت را بیشتر می بینیم."
علاوه بر این، دانشمندان نگران این هستند که با گذشت زمان، وقتی که ویروس وقت بیشتری داشته باشد و وارد بدن میزبان های بیشتری شود، شاید این توانایی را پیدا کند که از راه هوا هم منتقل شود.
البته در حال حاضر هیچ نشانه ای از چنین پدیدهای وجود ندارد و هنوز راه انتقال ابولا، تماس مستقیم با ترشحات بدن فرد آلوده است.
به گفته دیوید هیمن متخصص بیماریهای عفونی، برای چنین اتفاقی باید جهش ژنتیکی بسیار عمده ای اتفاق بیفتد:
"تا به حال هیچ یک از ویروس هایی که از راه خون منتقل می شوند، مثل اچآیوی و هپاتیت بی، نشانهای از اینکه قدرت سرایت از راه هوا را پیدا کرده باشند دیده نشده است."
با این حال متخصصان تاکید میکنند که بسیاری از جهش های ژنتیکی ممکن است بر پاسخ ویروس به دارو یا فعالیت ویروس در جامعه بشری تاثیری نگذارند.
نوئل توردو متخصص ویروس شماسی می گوید: "در حال حاضر برای شناخت تکامل این ویروس چه از نظر گسترش جغرافیایی چه از نظر اتفاقات درون بدن باید خیلی بیشتر بدانیم. اما بعضی شواهد نشان می دهند جهشی اتفاق افتاده است."
به گفته سازمان بهداشت جهانی تحقیقات مشابه در سیرالئون نشان داده که که ویروس ابولا در ۲۴ روز اول همه گیری جهش قابل ملاحظه ای داشته است:
"بیتردید سوالات علمی زیادی درباره قابلیت سرایت این ویروس و واکنش آن به واکسن و دارو و پلاسمای درمانی مطرح است."
یکی از دیگر از سوالاتی که محققان انستیتو پاستور فرانسه سعی دارند به آن پاسخ دهند این است که چرا بعضی از این ویروس جان بدر می برند و بعضی نه.
در حال حاضر فقط چهل درصد مبتلایان بهبود پیدا می کنند و محققان معتقدند شناخت علت این موضوع، کمک بزرگی به ساخت واکسن ابولا خواهد کرد.
واکسن ابولا
شیوع سریع ویروس مرگبار ابولا، که فعلا درمانی برای آن وجود ندارد، به تحقیقات برای ساخت واکسن ابولا شتاب زیادی بخشیده است.
آزمایش یک واکسن ابولا تقریبا پنج ماه پیش در آکسفورد انگلستان انجام شد و سه هفته پیش نیز آزمایش واکسن دیگری در همین شهر آغاز شد.
قرار است نتایج این تحقیقات بزودی منشر شود.
همزمان، چند تحقیق محدودتر دیگر در آمریکا و سه کشور آفریقای غربی برای آزمایش واکسنهای دیگر در جریان است.
شرکت داروسازی "مرک" نیز اخیرا با همکاری یک شرکت آمریکایی دیگر، نیولینکجنتیکس، آزمایش واکسن سوم ابولا را در سوییس آغاز کرده است.
در فرانسه نیز محققان انستیتو پاستور در حال تولید دو واکسن ابولا هستند که آزمایش آنها روی انسان سال آینده آغاز خواهد شد.
پروفسور جیمز دی سانتو ایمنی شناس انستیتو پاستور می گوید:
"این ویروس تهدیدی است در ابعاد وسیع که می تواند وسعت جهانی پیدا کند."
"ما فهمیدهایم که ابولا مشکل فقط آفریقا نیست مشکل همه است."
"همه گیری فعلی ممکن است فروکش کند و رفع شود اما در زمان دیگری دوباره شیوع خواهد یافت. جاهایی که این ویروس می تواند در طبیعت مخفی شود، مثلا در بدن جانوران کوچک، هنوز برای انسان تهدید به شمار می رود."
"بهترین واکنشی که ما می توانیم نشان دهیم، ساخت واکسنی برای تمام مردم دنیاست."
کاهش موارد ابتلا
در همین حال سازمان بهداشت جهانی امروز اعلام کرد شمار مبتلایان جدید به کمتر از صد مورد در هفته رسیده که کمترین میزان ابتلا از تابستان است:
"شیوع ویروس ابولا اکنون وارد مرحله دوم خود شده است و تمرکز از کاهش سرعت سرایت، به سمت پایان همه گیری تغییر کرده است."
از زمان شروع همهگیری ابولا در غرب آفریقا، بیش از ۲۲ هزار نفر به این ویروس آلوده شده و ۸۸۱۰ نفر در گینه، سیرالئون و لیبریا جان خود را از دست داده اند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#528
Posted: 1 Feb 2015 02:18
تحول در تحقیقات سرطان توسط دختر ۸ ساله!
یک دختر ۸ ساله با پاسخ به سوال پدر سرطانشناس خود، احتمالا تحولی را در تحقیقات مربوط به سرطان رقم زده است.
به گزارش ایسنا، کاملیا لیسانتی از شهر منچستر بریتانیا، مشغول خوردن شام بود که پدرش مایکل - دانشمند تحقیقات سرطان - از او میپرسد: به نظر تو چگونه میتوان سرطان را درمان کرد؟
دختر ۸ ساله بعد از کمی فکر، پیشنهاد استفاده از آنتیبیوتیک، «مانند موقعی که من گلو درد دارم»، را میدهد.
پروفسور لیسانتی و همسرش، هر دو عضو تیم تحقیقاتی سرطان در دانشگاه منچستر بریتانیا هستند. آنها این نظریه کودک خود را در آزمایشگاه به کار گرفتند و در کمال ناباوری متوجه شدند که چندین آنتیبوتیک ارزان، سلولهای سرطانی را از بین بردند!
بعضی از آنتیبوتیکها سلولهایی را که «میتوکوندریا» تولید میکنند از کار میاندازند. میتوکوندریا به سلولها انرژی میدهد. سلولهای سرطانی که تولید غده میکنند و آن را زنده نگه میدارند، معمولا شمار زیادی میتوکوندریا دارند.
بر اساس گزارش دیلی میل، تحقیق این دانشمندان نشان میدهد که چهار آنتیبیوتیک معمولی، میتواند با هزینه کمتر از یک دلار در روز کاری را انجام دهد که داروهای چند صد دلاری انجام میدهند.
در نمونههای آزمایششده، آنتیبوتیک توانسته سلولهای سرطانی در سینه، پروستات، ریه، لوزالمعده، پوست و مغز را بکشد.
دکتر لیسانتی به لطف این توصیه دخترش، اکنون معتقد است که آنتیبیوتیکهای ارزانقیمت میتوانند در درمان سرطان به کار گرفته شوند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#529
Posted: 3 Feb 2015 12:50
غربالگری سه نوع سرطان 'بزودی در شهرهای ایران آغاز میشود'
دکتر علی قنبری مطلق، رئیس اداره پیشگیری از سرطان ایران میگوید که برای تشخیص زودهنگام سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام تهیه شده که در چند ماه آینده در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر اجرا خواهد شد.
به گفته دکتر قنبری مطلق، بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است: "بر اساس شاخص تعداد موارد جدید به ازای یک صد هزار نفر جمعیت، در ایران این شاخص در مردان ۱۳۴ مورد و در زنان ۱۲۸ مورد است در حالی که این شاخص در جهان به ترتیب در مردان و زنان ۲۰۵ و ۱۶۵ است."
وزارت بهداشت ایران میگوید که موارد سرطان در ایران افزایش خواهد یافت و سه عامل افزایش امید به زندگی، عوامل محیطی و سبک زندگی ناسالم را علت این افزایش می داند.
به گفته دکتر قنبری مطلق، امید به زندگی (متوسط عمر جمعیت) از ۵۸ سال در سال ۱۳۵۸، به ۷۳.۸ سال در ۱۳۹۱ رسیده است که حتی بهتر از متوسط جهانی ۷۰.۸ است.
سالانه در دنیا ۱۴ میلیون نفر و در ایران ۹۰ هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند.
اما با وجود افزایش موارد سرطان، متوسط طول عمر مبتلایان در ایران به علت افزایش آگاهی عمومی و تشخیص زودهنگام بیشتر شده است.
به گفته دکتر علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت ایران، تعداد کسانی که پس از ابتلا به سرطان دست کم ۱۰ سال عمر می کنند، به طور متوسط "دو برابر ۳۰ سال گذشته" شده است: "در حال حاضر ۵۰ درصد افراد مبتلا به سرطان می توانند پنج سال عمر و ۴۰ درصد از آنها می توانند ده سال عمر کنند."
دکتر سیاری گفت که شانس زنده ماندن با تشخیص زودرس سرطان بیشتر می شود: "تقریبا نیمی از سرطانها با درمان مناسب بهبود پیدا می کند و میتوان از تقریبا نیمی از سرطانها (۴۰ درصد) پیشگیری کرد."
سیگار
به گفته دکتر آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت هزینه سالیانه سرطان در کشور ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که "دولت در حال حاضر ۸۳ درصد از هزینه بیماران سرطانی را از طریق سازمان های بیمه ای و وزارت بهداشت پرداخت می کند و تنها ۱۷ درصد هزینه را بیماران می پردازند."
به گفته دکتر سیاری، در حال حاضر ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در ایران سیگار می کشند و سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه کشیدن سیگار می شود.
از این بین حدود ۵۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم جان خود را در اثر مصرف سیگار از دست می دهند، سیگار خطر سرطان ریه را سی برابر و خطر سکته قلبی را دو تا چهار برابر می کند: "۲۰ تا ۳۰ سال عمر مفید افراد به دلیل مصرف سیگار کم می شود، این افراد از بازار کار حذف می شوند و این موضوع از نظر اقتصادی به ضرر کشور است."
"۹۰ درصد علت ابتلا به سرطان ریه در مردان به دلیل سیگار است و کسانی که سیگار میکشند ۱۳ برابر بیشتر از افراد عادی مبتلا به سرطان ریه می شوند."
با این حال سیگار فقط خطر سرطان ریه را افزایش نمیدهد و به گفته دکتر سیاری، ابتلا به سرطان های دهان، حلق، حنجره، مری، کلیه، پانکراس و پوست را هم بیشتر میکند.
علائم هشدار سرطان (به نقل از دکتر سیاری، معاون وزیر بهداشت ایران)
ابتلای اقوام درجه یک به سرطان
تغییر در خال های پوستی
زخم بدون بهبودی پس از دو هفته
وجود توده در هر جای بدن
سرفه یا گرفتگی صدای طولانی و اختلال در بلع یا سوء هاضمه طولانی
استفراغ یا سرفه خونی
تغییر اجابت مزاج
خونریزی غیر طبیعی از ادرار، مدفوع، واژن و نوک پستان
بی اشتهایی یا کاهش وزن بدون علت
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#530
Posted: 3 Feb 2015 13:17
وزیر بهداشت: بسیاری از مردم برای چیپس و پفک پول میدهند اما شیر نمیخرند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زمانی که صحبت از مصرف شیر میشود عنوان میکنند دولت سوبسید بپردازد؛ این حرف را قبول ندارم. چون مردم در موارد دیگر مانند چیپس و پفک و لوازم آرایشی این قدر هزینه میکنند اما توجهای به مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر ندارند.
به گزارش فارس، دکتر سید حسن هاشمی، در بازدید از دامداری نمونه جوادآباد ورامین، گفت: بیشتر انبیاء الهی به شغل دامداری مشغول بودهاند و شغل دامداری افتخاری است که علاوه بر تأمین سلامت مردم، زمینه شکوفایی اقتصاد کشور را نیز فراهم میکند.
وی خطاب به دامداران گفت: کار شما در تولید محصولات دامی موثرترین فعالیت در کشور است، چراکه کشور نیازمند فعالیت موثر و جدی افراد در بخشهای تولیدی و سرمایهگذاری برای رونق صنعتی و اقتصادی است.
هاشمی اظهار داشت: راهی که 36 سال پیش امام راحل در پیمودن مسیر استقلال و عدم وابستگی به کشورهای دیگر برای ما ترسیم کردند در اصل توجه به کشاورزی و دامداری است، سه دهه از انقلاب اسلامی میگذرد و اگر بخواهیم به فرصتهای بزرگی که روبروی ما ایجاد شده به درستی نگاه کنیم، خواهیم دید که از روسیه تا کشورهای منطقه به دامداری ما احتیاج دارند.
وی گفت: اگر در سه دهه گذشته در بخش دامداری و کشاورزی کشور به خوبی سرمایهگذاری شده بود و بدون جهت به بعضی از مقولات دیگر از جمله صنعت دل نبسته بود، بخش عمدهای از مشکلات کشور رفع میشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: 36 سال از خودرو ملی گفتیم و امروز این وضعیت خودرو ملی شده و در بخش کشاورزی و دامپروری که علاوه بر تامین سلامت مردم بخش مهمی از ارزآوری را نیز بر عهده دارد، کمترین سرمایهگذاری صورت گرفت.
وی گفت: اگر از اقتصاد مقاومتی حرف میزنیم باید به آن عمل کنیم که یقیناً سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی و دامداری زمینه این مهم را فراهم میکند.
هاشمی یادآور شد: اگر امروز صحبت از اقتصاد مقاومتی داریم برای عمل به این مبحث باید زمینههای رشد دامپروری در کشور را فراهم کنیم. حمایت از دامپروری بیتردید حمایت از استقلال کشور و نهایتاً فراهم آوردن سلامت برای جامعه و پیشگیری از بسیاری از بیماریها نظیر پوکی استخوان است.
وی افزود: شیر غذایی بسیار ارزشمند و بهترین منبع پروتئین است، اما در این زمینه مشکل ما مشکلی فرهنگی است، چراکه متأسفانه اغلب به ظواهر توجه میکنیم. شما میدانید که چه میزان لوازم آرایش استفاده میشود و چقدر به لباس و پوشش اهمیت میدهند اما متأسفانه اسکلت بدنی یعنی استخوان که شیر و لبنیات نیز منشأ آن است، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
هاشمی ادامه داد: زمانی که صحبت از مصرف شیر میشود عنوان میکنند که باید قیمت آن ارزان شده و دولت سوبسید بپردازد؛ این حرف را قبول ندارم. شما میبینید که مردم تا چه اندازه برای مباحث دیگر هزینه میکنند اما در مقابل به چهار ستون بدن خود اهمیت نمیدهند و متأسفانه اولین مادهای که از سبد غذایی حذف میکنند، شیر است. این در حالی است که ممکن است برای خرید چیپس و پفک برای کودکانشان هزینه کنند اما توجهای به مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر ندارند.
کوتاه قدی خطری در کمین ایرانیها
وی افزود: با ادامه این روند در کشور، در آینده خطر کوتاه قد شدن ایرانیها وجود دارد چرا که عدم مصرف شیر و لبنیات یا کاهش آنها در تراکم و توده استخوانی موثر است.
هاشمی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر از هر دو زن بالای 40 سال کشور و هر سه مرد بالای 40 سال کشور یکی پوکی استخوان شدید دارد.
وی ادامه داد: این آمار و ارقام بیتردید برای آینده جوانان امروز بیشتر خواهد بود. در حال حاضر سالانه 50 هزار شکستگی رخ میدهد که 10 هزار نفر آنها به دلیل عوارض ناشی از شکستگی جان خود را از دست میدهند و مابقی نیز دچار معلولیت میشوند. بنابراین به جای اینکه به ظواهر توجه کنیم باید تغذیه و نقش آن در سلامت را جدی بگیریم.
مردم در تغذیه خود تجدیدنظر کنند
وی افزود: در دنیا نیز افرادی که طول عمر و سلامتی بیشتری دارند عمدتاً غذایشان شیر و مشتقات آن است. بر همین اساس مردم باید در تغذیهشان تجدید نظر کنند. مادران باردار نیز اگر میخواهند سالم بمانند باید مصرف روزانه شیر را برای خود و فرزندشان جدی بگیرند.
وی بر لزوم مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر تاکید کرد و گفت: برنامه دولت آن بوده که در مدارس شیر توزیع کند اما قبول دارم که این کار اکنون به صورت ناقص انجام میشود. باید برنامهریزی صحیحی در این زمینه صورت بگیرد تا با محوریت جهاد کشاورزی، نوع شیر مدارس انتخاب و به صورت مناسب توزیع شود. حتماً در این رابطه در دولت بحث خواهیم داشت.
دولت همواره حامی تولیدکنندگان بوده است
وزیر بهداشت درباره تولیدکنندگان شیر و لبنیات گفت: دولت همواره حامی تولیدکنندگان بوده است اما یکجانبه عمل کردن در قیمتگذاری را نمیپسندیم. باید واقعیتها در نظر گرفته شود و شیر به عنوان هزینه در سبد خانوار تلقی نشود چراکه شیر هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.
وی گفت: امیدوارم رسانهها و صدا و سیما در فرهنگسازی افزایش مصرف شیر و لبنیات کمک کنند. سلامتی مردم در گرو تغذیه سالم است و این تغذیههای وارداتی آسیب جدی به سلامت میرساند. امیدواریم مصرف شیر و لبنیات در کشور افزایش یابد.
هاشمی با اشاره به خودکفایی کشور در تولید شیر، خواهان حمایت جدی از فعالان عرضه دامپروری به ویژه افرادی شد که به صورت سنتی و مکانیزه به تولید شیر میپردازند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ویرایش شده توسط: pixy_666