ارسالها: 1484
#124
Posted: 15 Nov 2012 00:48
چه سرطان های دیگری برای مردان وجود دارد؟
معمولا برای سرطان مردان ، تنها پروستات را می شناسیم اما چه سرطان های دیگری نیز وجود دارند؟
شایع ترین سرطان در مردان، سرطان پوست است ولی در محاسبات معمولا آن را به حساب نمی آورند زیرا کشندگی آن بسیار پایین است. اگر ما نیز پوست را از این آمار خارج کنیم، پنج سرطان اول که مردان ایرانی به آن مبتلا می شوند، اینهاست: سرطان معده، سرطان مثانه، سرطان پروستات، سرطان کولورکتال و سرطان مری که به تفکیک در مورد هر کدام بحث میکنیم....
سرطان مری
در سرطان مری، مهم ترین نشانه، اختلال در بلع است؛
یعنی بیماری که تا دیروز هیچ مشکلی در غذا خوردن نداشته امروز حس می کند که غذا در گلوی اش گیر می کند. زمانی که سرطان به مرحله گیر کردن غذا و اصطلاحا دیسفاژی برسد، زمانی است که تومور سرطانی مقداری رشد کرده است. برای همین، انتظار این است که افراد این موضوع را زودتر متوجه شوند. زمانی که فرد در بلع غذا کمی مشکل پیدا می کند و عمل بلع در او همراه با درد است یا هنگام بلع غذا وارد دستگاه تنفس شده و باعث سرفه می شود، می تواند نشانه هایی از بروز سرطان مری باشد.
اگر فرد بیمار به علایم اولیه توجه نکند و تومور به حدی برسد که بلع جامدات و حتی مایعات را دچار مشکل کند به تدریج لاغری و علایم کم خونی نیز بروز پیدا می کند. نکته دیگری که در این نوع سرطان وجود دارد این است که حتی قبل از اینکه فرد دچار مشکل در بلع شود، تغییر رنگ در مدفوع مشاهده می شود؛ یعنی خون ریزی مختصری در مری موجب تغییر رنگ مدفوع و سیاه شدن آن می شود که البته این تغییر رنگ مدفوع در سرطان های دیگر دستگاه گوارش نیز دیده می شود که باید محل خون ریزی تشخیص داده شود.
سن ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش عموما سنین بالای 45 سالگی است. توصیه میشود افراد در معرض خطر سالانه آزمایش مدفوع انجام دهند. این افراد، کسانی هستند که در خانواده آنها یک نفر دچار یکی از سرطان های دستگاه گوارش است و هر چه تعداد مبتلایان در خانواده بیشتر باشد، احتمال بروز این مشکل در فرد نیز بیشتر خواهد بود و باید موارد مربوط به پیشگیری و تشخیص با پیگیری بیشتری دنبال شود.
سرطان معده
این سرطان، کشنده ترین و شایع ترین سرطان در مردان است. متاسفانه به دلیل اینکه تومور در معده فضای رشد دارد و فرد متوجه آن نمی شود، سرطان معده بسیار دیر تشخیص داده می شود و این اتفاق زمانی می افتد که متاسفانه کار از کار گذشته است. به همین دلیل هم میزان زنده ماندن بیش از 5 سال از زمان تشخیص سرطان حدود 15 درصد است و 85 درصد افراد مبتلا در 5 سال اول از دست می روند و 50 درصد میزان مرگ و میر نیز مربوط به سال اول است. چند نکته نیز در مورد افراد مستعد ابتلا به سرطان معده و به خصوص افرادی که در خانواده آنها سابقه سرطان دستگاه گوارش وجود دارد، باید مورد توجه قرار گیرد.
لاغری:
اگر مرد بالای 45 سال احساس کرد که در حال لاغر شدن است در حالی که دلیل خاصی برای این لاغری وجود ندارد باید آن را پیگیری کند زیرا یکی از نشانه های سرطان دستگاه گوارش همین لاغری است.احساس پری: حس ناراحتی و پر بودن شکم در قسمت فوقانی آن (اپی گاستر) یکی دیگر از نشانه هایی است که به خصوص بعد از صرف غذا باید به آن توجه کرد.
تغییر رنگ مدفوع:
این تغییر رنگ که در آن، مدفوع به رنگ تیره درمی آید، می تواند در اثر خون ریزی های میکروسکوپیک از دستگاه گوارش و از علایم بروز سرطان های دستگاه گوارش باشد.
کم اشتهایی:
کم اشتهایی بی دلیل اگرچه نشانه روشنی برای بروز سرطان معده نیست ولی می تواند یکی از علایمی باشد که باید مورد توجه بیماران قرار بگیرد.
سرطان کولون و رکتوم
سرطان کولون و رکتوم در واقع دو نوع سرطان کاملا متفاوت هستند. شخصیت این دو نوع سرطان، میزان بروز و نتیجه درمان آنها با هم متفاوت است ولی عوامل خطر آنها چندان تفاوتی با هم ندارند. مهم ترین نشانه این سرطان، خون ریزی (خون در مدفوع) است که می تواند از خون روشن تا خون لخته سیاه باشد. رنگ خون بستگی به این نکته دارد که تومور در کجای روده باشد. اگر این تومور در ابتدای روده بزرگ و سکوم باشد خون مشاهده شده در مدفوع کاملا تیره است ولی اگر تومور در رکتوم باشد، خون در مدفوع به رنگ روشن دیده می شود.
نکته دیگری که در مورد این سرطان مهم است این است که سرطان کولون در 30 درصد موارد در زمینه های پولیپ مشاهده می شود. یعنی بیمار سرطان ندارد و دچار پولیپ است ولی این پولیپ ها ترانسفر می کنند و از خوش خیم به بدخیم تغییر ماهیت می دهند. به همین دلیل اگر در سابقه خانواده ای وجود پولیپ محرز شده است، بقیه اعضای خانواده نیز باید از نظر پولیپ مورد بررسی قرار بگیرند و اگر تعداد پولیپ ها در روده بزرگ زیادتر از حد معمول است که به آن پلی پوزیس می گویند یا آدم های متعددی در یک خانواده دچار پولیپ هستند، افراد این خانواده در معرض خطر تلقی می شوند و نیازمند مداخلات جراحی هستند. اگر بخواهیم دو عامل را به عنوان عوامل خطر در این سرطان در نظر بگیریم، یکی وجود خون روشن در مدفوع است و دیگری وجود پولیپ در بیمار یا خانواده او.
سرطان مثانه
از سرطان های دستگاه ادراری تناسلی در مردان ایرانی، سرطان مثانه شیوع بیشتری دارد که این البته برعکس الگوی جهانی است. یعنی در دنیا سرطان پروستات بیش از سرطان مثانه شیوع دارد. سرطان مثانه چون تومور فضای رشد دارد، دیر تشخیص داده می شود. البته این سرعت تشخیص به محل تشکیل تومور هم بستگی دارد. اگر این تومور در وسط مثانه تشکیل شود، در این نوع سرطان یکی از کلیدهای تشخیصی تغییر رنگ ادرار است. به همین دلیل مردان بالای 40 سال هر روز باید رنگ ادرار خود را کنترل کنند و در صورت تغییر رنگ ماندگار ادرار باید کارهای تشخیصی را در مورد آن انجام دهند. در شرایط عادی این سرطان علامت دیگری ندارد، مگر اینکه تومور دهانه حالب ها را بگیرد و در پهلوها ایجاد درد کند.
سرطان پروستات
در مورد این سرطان چون پروستات به طور طبیعی با افزایش سن بزرگ می شود، نمی توان این بزرگ شدن طبیعی را سرطان دانست. می توان گفت به طور عادی حدود 80 درصد از مردان ما بزرگی خوش خیم پروستات را دارند و نمی شود به دلیل بند آمدن ادرار بر اثر بزرگی پروستات، بگوییم فرد سرطان دارد ولی اگر فردی به طور ناگهانی تغییر در عادت ادرار پیدا کرد، مثلا به طور ناگهانی در دفع ادرار مشکل پیدا کرد یا یک لخته خون با ادرار دفع کرد، این می تواند نشانه مشترکی برای سرطان مثانه و پروستات باشد. از دیگر نشانه های بروز سرطان پروستات می تواند تغییر ناگهانی میل جنسی باشد. خوشبختانه در تشخیص سرطان پروستات تستی وجود دارد که تست تقریبا خوبی است و در آن آنتی ژنی موسوم به PSA که به طور اختصاصی مربوط به پروستات است اندازه گیری می شود. توصیه برای مردان بالای 50 سال این است که حداقل هر سال یک بار این تست را انجام دهند.
عوامل خطرساز سرطان
می توان عوامل خطرساز در سرطان های شایع را به دو دسته گوارشی و ادراری تناسلی تقسیم کرد. نمک: هرنوع رژیم غذایی که دارای نمک فراوان باشد جزو عوامل خطر در این سرطان ها محسوب می شود. بهداشت دهان و دندان: اگر فردی از نظر وضعیت بهداشت دهان و دندان وضعیت مناسبی ندارد و دارای ضایعات عفونی و التهابی به دلیل عدم رعایت بهداشت در دهان است، در معرض خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش است.
مصرف مواد روغنی و چرب:
رژیم غذایی پرچرب که تقریبا در بین بیشتر مردم ما مرسوم است، یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش است. درحقیقت از یک سو مصرف این مواد در کشور ما بسیار بیشتر از استانداردهای معمول و تعیین شده جهانی در این خصوص است و از سوی دیگر نوع مواد چربی مورد مصرف در کشور ما نیز نامطلوب تر از نقاط دیگر است یعنی میزان اسید چرب ترانس که در همه دنیا سفارش شده که به صفر برسد هنوز در کشور ما در شرایط مطلوب، 10 درصد است که این موضوع چندان جالب نیست. مصرف مواد روغنی و چربی موجب افزایش وزن می شود که این افزایش وزن خود از عوامل خطر سرطان های گوارش و دستگاه ادراری تناسلی است.
مواد نگهدارنده:
موادی مثل نیتروزآمین که در ترکیب نگه دارنده های مواد غذایی از آنها استفاده می شود، سرطان زا هستند. بنابراین تمام موادغذایی مانده، مخصوصا آنهایی که پروتئین و چربی حیوانی دارند (مثل پیتزا، سوسیس و کالباس) به دلیل وجود مواد نگهدارنده که از جمله آنها نیتریت ها و نیترزوآمین ها هستند، سرطا ن زا هستند که البته میزان تاثیر سرطان زایی آن بستگی مستقیم به میزان و زمان مصرف این مواد دارد.
فلزات سنگین در آب:
اگر چه خوشبختانه آب بسیاری از شهرهای کشور از نظر آلودگی های میکروبی پاک است ولی آلودگی به فلزات سنگین که معمولا در اثر فاضلاب های صنعتی ایجاد می شوند هنوز پاک نشده و این فاضلاب ها در شهرهای بزرگ وارد آب های مصرفی مردم می شوند که طبیعتا این فلزات اختلالات ژنتیکی ایجاد می کنند و موجب بروز انواع سرطان ها از جمله سرطان های ادراری تناسلی وگوارشی می شوند.
عفونت ها:
این عامل که بسیار کم مورد توجه قرار گرفته، از عوامل خطرساز دیگر برای ایجاد سرطان است. یکی از عفونت ها که درسرطان مری بسیار موثر است، ویروس ابشتین بار است که از نظر علایم بسیار شبیه ویروس سرماخوردگی است. بررسی های ما نشان می دهد که متاسفانه 5/17 درصد از سرطان های دستگاه گوارش منشأ عفونی داشته است. در این موارد، برای کاهش این عامل خطر تنها کافی است که رفتارهای مردم اصلاح شود. مثلا طرز دیده بوسی کردن یکی از آموزش هایی است که باید افراد با آن آشنا باشند تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
یکی دیگر از عوامل عفونی خطرساز در دستگاه گوارش، هلیکوباکترپیلوری است که در معده وجود دارد و در 80 درصد موارد با سرطان همراهی دارد. پس یکی دیگر از کارهایی که می توان در جلوگیری از ابتلا به سرطان ها به آن پرداخت ریشه کن کردن این عامل در مردان است و به خصوص درآنها که سابقه سرطان معده دارند. غیر از این دو مورد، همه ویروس ها و عوامل میکروبی می توانند از دستگاه گوارش و ادراری تناسلی ایجاد عفونت و در پی آن سرطان کنند. بنابراین رعایت نکات بهداشتی می تواند یکی از راه های پیشگیری از سرطان ها باشد.
استرس:
تاثیر مسایل رفتاری، اجتماعی، روانی و معنوی در بروز وعدم بروز بیماری ها روز به روز به طور جدی تری دنبال می شوند. شاید 10 سال پیش، ما نگاه روشنی نسبت به این مسایل در بروز سرطان ها نداشتیم ولی امروز یکی از نکاتی که روی آن بسیار تکیه می شود همین مسایل مربوط به جهان بینی افراد است.
منظور از جهان بینی این است که افراد به یک قدرت ما فوق طبیعی معتقد باشند یا نباشند. زمانی که افراد این اعتقاد را پیدا می کنند، نظام ایمنی آنها تحریک و مقاو م تر از قبل می شود. آنچه مسلم است این است که اعتقاد به ماوراءالطبیعه و خدا هم در بروز و هم کنترل سرطان ها موثر است.
سیگار و دخانیات:
دخانیات تقریبا بالاترین و مهم ترین فاکتور خطرساز در پنج سرطان شایع در کشور است. دخانیات به دو شیوه بر بروز سرطان تاثیر می گذارد. یکی اینکه به طور مستقیم ژنوم ها را تغییر می دهد و بر خود بیمار اثر می کند و دیگری اینکه با ایجاد تغییر در ژنوم افراد می تواند در آینده سرطان ایجاد کند.
YEMARD
ز چشمت چشم آن دارم ، که از چشمم نیاندازد
به چشمانی که چشمانم ، به چشمان تو مینازد
زکات چشم ، چشمی سوی چشم ما کن
که چشمم را بجز چشمت ، دگر چشمی نمی سازد . . .
ارسالها: 1484
#125
Posted: 29 Nov 2012 02:42
خطری به نام کبد چرب
کبد چرب بر اثر چاقی بیش از اندازه به وجود آمده و فشار خون، قند و چربی بالا را در پی دارد.
رییس مرکز پژوهشکده کبد و گوارش در ادامه افزود: در گذشته مشکل اصلی ما، بیماری هپاتیت B بود که با واکسیناسیون فراگیر به خوبی کنترل شد، اما کبد چرب جای این بیماری را گرفته و اکنون حداقل ۳۰ درصد مردم ایران درجاتی از بیماری کبد چرب را دارند.
ملک زاده ادامه داد: نزدیک به پنج درصد افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، در معرض پیشرفت بیماری و نارسایی کبدی قرار دارند. به گفته وی، مهم ترین اقدام برای پیشگیری از نارسایی کبدی، انتخاب شیوه های سالم زندگی، تغذیه صحیح و ورزش است.
وی با بیان اینکه کبد چرب علائم خاصی ندارد، افزود: تنها موردی که از روی آن می توان به کبد چرب پی برد، بزرگ شدن شکم فرد است و این مشکل تنها با سونوگرافی و چکاپ آنزیم های کبد، قابل تشخیص است.
ملک زاده تاکید کرد: مهم ترین علت بالا بودن آنزیم کبد در بدن، کبد چرب است.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، از زمانی که کبد فرد چرب می شود، تا زمانی که او را به نارسایی کبدی دچار می کند، ۳۰ سال طول می کشد و این در صورتی است که فرد در این سال ها بر اثر سکته قلبی و مغزی فوت نکند.
وی تاکید کرد: این بیماری هیچ داروی موثری نداشته و تنها با کم غذا خوردن و ورزش کردن بهبود می یابد.
او در خصوص تاثیر قهوه و چای بر روی بیماری کبد چرب، اظهار کرد: چای زیاد برای کبد چرب ضرر داشته، اما قهوه برای آن خوب است.
ملک زاده با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی مهم ترین عامل در ابتلا به کبد چرب است که با بالا رفتن آگاهی مردم و شکل گیری فرهنگ تحرک بدنی و مصرف به اندازه غذا قابل کنترل است.
به گفته وی، ۲۰ درصد کسانی که کبد چرب دارند، بیش از نیازشان غذا مصرف می کنند.
رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در پایان با بیان اینکه مصرف نان، برنج، شیرینی جات و چربی در میزان ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است، افزود: ما نمی گوییم که مردم غذا نخورند، بلکه تاکید ما بر به اندازه خوردن غذا است، به صورتی که همه کالری آن سوزانده شود.
YEMARD
ز چشمت چشم آن دارم ، که از چشمم نیاندازد
به چشمانی که چشمانم ، به چشمان تو مینازد
زکات چشم ، چشمی سوی چشم ما کن
که چشمم را بجز چشمت ، دگر چشمی نمی سازد . . .
ارسالها: 1484
#126
Posted: 29 Nov 2012 03:04
۱۰ باور نادرست پزشکی که از ذهن مردم بیرون نمیرود
از توصیههایی مثل نوشیدن هشت لیوان آب در روز تا هشدارهایی مثل در خانه ماندن در فصل سرما هنگام بیماری، بعضی باورهای متداول پزشکی باوجود اینکه بارها و بارها نادرستیشان تایید شده است اما در بین عموم باقی میمانند. در زیر به ۱۰ مورد از آنها اشاره میکنیم.
باور ۱: واکسنها ممکن است موجب بروز آنفولانزا (و اوتیسم) شوند.
بااینکه بدن ممکن است با یک تب خفیف به همه واکسنها واکنش دهد اما این شایعات که واکسن آنفولانزا باعث ابتلا به آنفولانزا میشود کاملاً نادرست است. درست است که این واکسن حاوی ویروسهای مرده آنفولانزا است اما این ویروسها مرده هستند. یک ویروس مرده نمی تواند موجب ابتلا به آنفولانزا شود. درمورد اینکه واکسنها موجب ابتلا به اوتیسم میشوند هم باید گفت که این شایعه در سال ۱۹۹۸ توسط یک مقاله که در مجله “The Lancet” به چاپ رسید، پخش شد. در این مقاله، والدین هشت کودک مبتلا به اوتیسم عنوان کرده بودند که تصور میکنند فرزندانشان بعد از زدن واکسن سرخک و سرخجه به این مشکل مبتلا شدهاند. ارتباط بین این دو خیلی زود با علت جایگزین شد و از آن زمان باوجود تحقیقات بیشمار که هیچ ارتباطی بین این واکسنها و بالا بردن احتمال ابتلا به اوتیسم پیدا نکردند، این شایعات همه جا پراکنده شد. متاسفانه، بقای این باور نادرست زمان و هزینه زیادی را که میتوانست در جهت تحقیقات مربوط به اوتیسم صرف شود، برای اثبات دوباره و دوباره اینکه واکسیناسیون موجب ابتلا به آن نمیشود تلف میکند.
باور ۲: مکملهای غذایی همیشه سلامت شما را ارتقاء میبخشند.
تحقیقات مختلفی به اثبات میرسانند که مکملهای ویتامینه نهتنها ممکن است بیتاثیر باشند، بلکه میتوانند خطراتی نیز به دنبال داشته باشند. بعنوان مثال، افرادیکه ویتامین C و E مصرف میکنند، ممکن است خود را در معرض ابتلا به سرطان قرار دهند زیرا مقدار زیاد از این آنتیاکسیدانها ممکن است موجب اختلالات ژنتیکی شود. به همین ترتیب، در یک تحقیق دیگر مشخص شد که مکملهای روغن ماهی با سرطان در موشها مرتبط است. FDA به اندازه داروها برای مکملهای غذایی هم قوانین ندارد به همین دلیل درمورد ایمنی بسیاری از مکملها تحقیق نشده است. علاوهبراین، ممکن است ادعاهای تاییدنشدهای روی برچسب ظرف این مکملها نوشته شده باشد و حتی ممکن است دوز مصرفی نیز نادرست توصیه شده باشد. اما اگر این ویتامینها و ترکیبات از موادغذایی طبیعی دریافت شوند نه قرص و مکمل، نیازی به نگرانی برای مصرف دوز بالا نیست.
باور ۳: هوای سرد باعث مریض شدنتان میشود.
این باور در سراسر جهان متداول است اما کاملاً اشتباه است. تحقیقات نشان داده است که بیشتر علائم سرماخوردگی--چه واقعی و چه تصوری--در زمانی که سردمان است احساس میشود اما این درجه هوا نیست که ما را در مقابل ویروسها آسیبپذیرتر میکند. از سال ۱۹۶۸ که تحقیقی در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسید، مشخص شد که وقتی محققان افراد سرمایی را در معرض rhinovirus، یکی از متداولترین ویروسهای سرماخورگی، قرار دادند چه اتفاقی افتاد. نتیجهها نشان داد که افراد در هوای سرد نسبت به زمانهایی که در دماهای متعادلترین هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرماخوردگی ندارند. و اگر سرماخورده باشید، هیچ دلیلی ندارد که نتوانید بیرون در هوای سرد بروید. بااینکه استراحت در این زمان بسیار عالی است اما هوای سرد تفاوتی در سرعت بهبودی شما ایجاد نمیکند. درواقع، بااینکه تحقیقات در این زمینه در مراحل ابتدایی است، اما این امکان وجود دارد که قرارگیری در معرض هوای سرد میتواند حتی به بدنتان کمک کند. برخی دانشمندان حدس میزنند که سرماخوردگی به این دلیل در ماههای سرد بیشتر اتفاق میافتد که افراد بیشتر در داخل خانه و فضاهای سربسته میمانند، بیشتر با هم در ارتباط نزدیک هستند و میکروبها فرصت بیشتری برای پراکنده شدن دارند.
باور ۴: ما فقط از ۱۰ درصد مغز خود استفاده میکنیم.
از سال ۱۹۰۷ تا بحال سخنرانان انگیزشی و گروههای خودیاری از این نکته برای تشویق مردم به استفاده از قابلیتهای خود استفاده میکردند. اما هیچیک از این افراد نمیتوانستند ادعای خود را از نظر علمی نیز ثابت کنند. امروز میتوان با استفاده از دستگاههای تصویربرداری پیشرفته، به هر قسمت از مغز که بخواهیم نگاه کنیم و در هر زمان که میخواهیم مقدار فعالیت مغز را بررسی کرده و به این باور بخندیم. اما چرا این باور نادرست هنوز بین مردم وجود دارد؟ شاید از آن خوشمان میآید. احتمالاً میخواهیم فکر کنیم که از همه قدرتمان استفاده نکردهایم.
باور ۵: قند، بچهها را شیطان میکند.
به ندرت میتوان پدر یا مادری را پیدا کرد که به این باور اعتقاد نداشته باشد. در یک تحقیق هوشمندانه جدید به بچهها غذای شیرینشده با آسپارتام دادند که ترکیبی بدون قند است. محققان به نیمی از والدین گفتند که این غذا حاوی قند است و به نیمی دیگر واقعیت را گفتند. والدینی که تصور میکردند بچههایشان غذای حاوی قند مصرف کردهاند گزارش دادند که آنها غیرقابلکنترل و بسیار فعال شدهاند. اما یک سنسور روی مچ این بچهها که سطح فعالیت آنها را اندازهگیری میکند، خلاف این را نشان میداد: بچهها کاملاً طبیعی رفتار میکردند. قندیجات معمولاً زمانی به بچهها داده میشود که قوانین شلتر هستند و بچههای دیگری هم در آن اطراف هستند--مثل جشنهای تولد و تعطیلات. ممکن است این دلیل نشر این باور نادرست میان عموم بوده باشد.
باور ۶: اگر دچار صدمهای شدید که موجب بیهوشی شد، باید سعی کنید بیدار بمانید.
این صدمات و غش کردنها بسیار اتفاق میافتد و بااینکه همیشه نیاز به توجه پزشکی برای آن است، معمولاً چندان جدی و خطرناک نیستند. هشدار برای بیدار ماندن بعد از بیهوشی و غش معمولاً از یک سوءتعبیر درمورد یک نوع آسیب خاص به سر ناشی میشود--نوعی که موجب خونریزی مغزی میشود-- که موجب کما یا بدتر از آن میشود. اما این اتفاق بسیار نادر است و درمورد افرادی که دچار بیهوشیهای معمولی میشوند صدق نمیکند. اگر توسط پزشک معاینه شدید و نظر او این بود که دچار یک بیهوش یا غش عادی و خفیف بودهاید، نیازی به نگرانی نیست.
باور ۷: آدامس تا ۷ سال در معده میماند.
بااینکه درست است که بسیاری ترکیبات موجود در آدامس مثل الاستومرها، رزین و موم قابلهضم نیستند، اما این به آن معنا نیست که تا آخر عمر در شکمتان میماند. بیشتر آنچه میخوریم--حتی چیزهایی که توصیه میشود مصرف کنیم مثل فیبر--قابلهضم نیستند. اما دستگاه گوارش یک ماشین ارگانیک قوی است که هر چیزی که قادر به جذب آن نباشد، رد میکند. باوجود چسبندگی آدامس، این ماده مستقیم از دستگاه گوارشتان رد شده از بدنتان دفع میشود.
باور ۸: مطالعه در تاریکی یا بیش از اندازه نزدیک نشستن به تلویزیون، بیناییتان را ضعیف میکند.
نور کم یا زیاد، خیره شدن به تلویزیون از فاصله نزدیک بیشک باعث میشود جشمانتان بیشتر کار کرده و اذیت شود اما هیچ سند و مدرکی ثابت نمیکند که این کارها میتواند تخریب طولانیمدت برای چشمانتان ایجاد کند. باور نادرست درمورد تلویزیون از دهه شصت شروع شد و در آن زمان ممکن است درست بوده باشد. برخی از تلویزیونهای رنگی در آن زمان تشعشعات زیادی ساتع کرده که میتوانست موجب آسیب رسیدن به چشم شود اما این مشکل دیرزمانی است برطرف شده و تلویزون ها و مانتیورهای امروزی تقریبا بی خطرند. اگر تمایل دارید برای تماشای تلویزون خیلی نزدیک به صفحه نمایش بنشینید، ممکن است لازم باشد برای تشخیص نزدیک بینی چشمهایتان نزد پزشک بروید اما نزدیک تلویزیون نشستن شما را عینی نمیکند.
باور ۹: باید در روز حداقل ۸ لیوان آب بنوشید.
به طور کلی، بدن ما معمولاً کمآب نیست و به خوبی میتواند سطح آب داخل خود را تنظیم کند. باور ۸ لیوان آب در روز از سال ۱۹۴۵ شروع شد که هیئت تغذیه شورای ملی تحقیقات امریکا عنوان کرد افراد بزرگسال باید در روز دو و نیم لیتر آب مصرف کنند (تقریباً برابر با ۸ لیوان). البته رسانهها فقط به گزارش همین جمله اکتفا کردند اما این هیئت در ادامه توضیح میدهد که بیشتر این دو و نیم لیتر از موادغذایی تامین میشود. این توصیه باید به این شکل تغییر کند: حدود هشت لیوان آب در روز بخورید یا بیاشامید.
باور ۱۰: تا یک ساعت قبل از شنا کردن نباید غذا بخورید.
این باور نادرست احتمالاً بسیاری از بعدازظهرهای تابستان شما را خراب کرده است. اما واقعیت این است که هیچ دلیلی ندارد که بعد از غذا خوردن شنا نکنید. درست است که هر نوع فعالیت شدید بعد از غذا خوردن میتواند ایجاد ناراحتی کند (بااینکه خطرناک نیست) اما برای اکثر ما جای نگرانی وجود ندارد. و دلدرد هر زمانی ممکن است اتفاق بیفتد، چه غذا خورده باشید چه نخورده باشید.
YEMARD
ز چشمت چشم آن دارم ، که از چشمم نیاندازد
به چشمانی که چشمانم ، به چشمان تو مینازد
زکات چشم ، چشمی سوی چشم ما کن
که چشمم را بجز چشمت ، دگر چشمی نمی سازد . . .