انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 16 از 72:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  71  72  پسین »

Medical Content | مطالب پزشکی


مرد

 
کولونوسکوپی چیست؟


how to capture screen
کولونوسکوپی روشی است که جهت مشاهده روده بزرگ و راست روده برای تشخیص بافت ملتهب، زخم و رشد غیر طبیعی بافت روده و پولیپ استفاده می شود. هنگامیکه بیمار با مشکلاتی در اجابت مزاج، درد شکم، خونریزی از مقعد و یا کاهش وزن به پزشک مراجعه می کند، برای بررسی دقیقتر غالبا به او کولونوسکوپی پیشنهاد می شود.

چگونه برای کولونوسکوپی آماده شویم؟

معمولا پزشکان دستورالعمل نوشته شده ای را برای آمادگی بیمار جهت انجام این تست به او می دهند. همه جامدات باید از دستگاه گوارش با پیروی از یک رژیم غذایی مایع از یک تا سه روز قبل از انجام کولونوسکوپی خالی شوند. بیماران باید از نوشیدن مایعات حاوی رنگ بنفش یا قرمز خودداری کنند.
مایعات مجاز عبارتند از:
- آب گوشت یا مرغ بدون چربی
- آب میوه
- آب
- قهوه ساده
- چای ساده
- نوشیدنیهای ورزشی
- ژله

شب قبل از کولونوسکوپی، استفاده از مسهل و یا تنقیه و شیاف لازم است.مسهل دارویی است که مدفوع را شل می کند و اجابت مزاج را افزایش می دهد.مسهلها معمولا به شکل قرص یا به عنوان یک پودر که باید در آب حل شوند می باشند.
تنقیه با وارد کردن آب به مقعد یا محلول صابون ملایم و با استفاده از یک بطری شستشوی مخصوص انجام می شود.

بیماران باید با پزشک درباره داروها و ویتامینهایی که استفاده می کنند با پزشک مشورت کنند.همانند:
- آسپیرین
- داوهای آرتروز
- رقیق کننده های خون
- داروهای دیابت
- ویتامینهایی که حاوی آهن هستند

از آنجاییکه جهت انجام کولونوسکوپی از داروهای آرامبخش استفاده می شود،بیمار تا 24 ساعت بعد از انجام این تست اجازه رانندگی ندارد.پس لازم است که بیمار برای رفتن به منزل از قبل فکری بکند.

کولونوسکوپی چگونه انجام می شود؟

در طول مدت انجام کولونوسکوپی بیمار روی تخت به پهلوی چپ دراز می کشد. اغلب، داروی آرامبخش ملایمی به بیمار تزریق می شود تا در طول مدت انجام این تست، آرام باشد و دردی احساس نکند. در بعضی موارد هم داروی مسکن قویتری لازم می شود.



پزشک لوله باریک و قابل انعطاف و بلندی که یک سر آن دوربین تعبیه شده و آغشته به ژل روان کننده است و کولونوسکوپ نام دارد را به آرامی از مقعد وارد راست روده می کند. این لوله برای کمک به دید بهتر پزشک، روده بزرگ را با گاز دی اکسید کربن باد می کند. دوربین سر لوله، تصاویر روده بزرگ را بر روی صفحه نمایش منتقل می کند و پزشک به دقت به بررسی روده می پردازد.
خونریزی و سوراخ شدن روده بزرگ در حین کولونوسکوپی هرچند از عوارض غیرمعمول است اما دور از ذهن نیست.

برداشتن پولیپها و بیوپسی:

پزشک در صورت مشاهده پولیپ در روده بزرگ، آنها را برمیدارد و بعد از اتمام کولونوسکوپی آنها را از نظر بررسی سرطانی بودنشان به آزمایشگاه می فرستد.
پولیپ در بزرگسالان شایع است اما اغلب بدون خطر است.با اینحال گاهی سرطان روده بزرگ از یک پولیپ شروع می شود. بنابراین برداشتن آنها در جلوگیری از سرطان روده بزرگ موثر است.

پزشک در حین کولونوسکوپی چنانچه بافت غیرطبیعی مشاهده کند نمونه ای از آنرا برمیدارد که به این عمل بیوپسی می گویند و پزشک می تواند با میکروسکوپ به بررسی دقیق نمونه گرفته شده بپردازد.

اگر در حین برداشتن پولیپ و یا بیوپسی خونریزی اتفاق بیفتد، پزشک یا استفاده از یک پروب الکتریکی و یا داروهای مخصوص، از طریق کولونوسکوپ جلوی آنرا می گیرد.

بهبودی

کولونوسکوپی معمولا بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. درد شکم و نفخ در ساعتهای اولیه بعد از کولونوسکوپی گاهی پیش می آید. ممکن است که لازم باشد بیمار یک تا دو ساعت بعد از این تست در کلینیک باشد.
بهبودی کامل بیمار و از بین رفتن اثر داروی آرامبخش تا روز بعد طول می کشد.
بیمارانی که بعد از انجام کولونوسکوپی دچار حالات و عوارض زیر شوند باید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهند:
- درد شکمی
- تب
- مدفوع خونی
- سرگیجه
- ضعف

کولونوسکوپی برای چه کسانی لازم است

- افراد بالای 50 سال
- افرادی که در خانواده شان سابقه بیماریهای التهابی روده یا سرطان روده دارند.
- افرادی که دچار اسهال یا یبوست بیش از یک هفته شوند.
- افرادی که متوجه وجود خون در مدفوع می شوند.
- افرادی که سابقه پولیپ روده دارند.

بنا به تشخیص پزشک، گاهی لازم است به صورت دوره ای کولونوسکوپی انجام شود.
مجله پزشکی مادر
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
بوی بد دهان عبارت است از بوی ناخوشایند

how to use print screen

بوی بد دهان

بوی بد دهان عبارت است از بوی ناخوشایندی که هنگام تنفس یا صحبت کردن شخص به مشام می رسد. این بو ممکن است به صورت گذرا یا مزمن وجود داشته باشد که در این صورت در زندگی شخصی و نیز روابط اجتماعی فرد باعث پریشانی خود و اطرافیانش می شود و در بسیاری از موارد می تواند منجر به کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و منزوی شدن شخص مبتلا شود...

اهمیت بوی بد دهان به حدی است که در برخی افراد باعث وسواس می شود به طوری که دایما به بوی دهان خود مشکوک اند در حالی که دهانشان بویی ندارد. در مقابل نیز برخی با وجود داشتن دهان بد بو ازآن بی اطلاعند و ناخواسته باعث آزار و پریشانی اطرافیان خود می شوند. روش ساده تشخیصی آن به این ترتیب است که روی یک دستمال یا کف دست خود بدمید و بلافاصله بو کنید. در صورت احساس هرگونه بو حتما مشکلی وجود دارد. هر چند راه مطمئن تر پرسیدن در مورد بوی دهانتان از نزدیکانی است که به آنها اطمینان دارید.

بوی بد دهان ممکن است منشأ داخل دهانی یا خارج دهانی داشته باشد، گرچه عوامل داخل دهانی بسیار شایع تر هستند. بوی بد دهان عمدتا در اثر فعالیت و تکثیر باکتری های داخل دهانی است که منجر به تولید مولکول های شیمیایی می شود که حاوی سولفور است و بوی ناخوشایندی دارند. غذای حاوی پروتئین زیاد این موضوع را تشدید می کند چون آزادسازی این ترکیب ها هنگام فعالیت میکروب ها روی پروتئین ها بیشتر است. با توضیح این مقدمه به عوامل ایجاد بوی بد دهان اشاره ای خواهیم داشت.

دندانها و لثه

شایع ترین دلایل بوی نامطبوع دهان را باید در لثه ها و دندان ها یافت. باقی ماندن ذرات مواد غذایی در دندان ها و شیار لثه به علت عدم رعایت بهداشت دهان (مسواک، نخ دندان و دهانشویه روزانه) سبب تکثیر و فعالیت باکتری ها در این مناطق می شود. پلاک میکروبی، لایه سفید رنگ باکتریایی چسبنده ای است که روی دندان ها و شیار لثه ای (شیار بین دندان و لبه لثه) تشکیل می شود.

باقی ماندن پلاک میکروبی روی دندان باعث ایجاد پوسیدگی می شود که در صورت پیشرفت و ایجاد حفره به محلی مملو از باکتری و مواد حاصل از آن تبدیل می شود که خود از عوامل مهم بوی بد دهان است. پیشرفت پوسیدگی به نوبه خود باعث التهاب و عفونت ریشه ها و ایجاد آبسه های دندانی خواهد شد که خود از دیگر عوامل بوی بد دهان خواهد بود.

شیار لثه ای یک آناتومی طبیعی است که عمق آن می تواند بین یک تا ۳ میلی متر باشد. اینجا یکی از محل های تشکیل پلاک میکروبی است و اگر با یک خلال دندان روی این قسمت بکشید، تجمع پلاک را روی خلال دندان مشاهده خواهید کرد. عدم رعایت بهداشت کافی و نیز تمیز نشدن پلاک میکروبی در ناحیه شیار لثه باعث ژنژیویت (التهاب لثه) و تشکیل جرم و ایجاد بوی نامطبوع می شود.

در بیماری های لثه شیار طبیعی لثه ای از حد طبیعی عمیق تر شده و اغلب قابل تمیز کردن با مسواک نیستند و محل مناسبی برای تجمع باکتری ها محسوب می شوند. لثه ملتهب بسیار مستعد خون ریزی است و با کوچک ترین تحریکی خون می آید که خود نیز از عوامل ایجاد بوی ناخوشایند است. عدم درمان ژنژیویت آن را به پریودنتیت تبدیل می کند که از مرحله قبل وخیم تر است و به همان نسبت باعث بوی زننده ای می شود.

خشکی دهان

بزاق از ترکیب های بسیار با ارزشی است که دهان را به طور دائم تمیز می کند و ذرات و مولکول های بودار را می شوید. همچنین بزاق ترکیب های حاصل از باکتری های پوسیدگی زا را خنثی و به پیشگیری از پوسیدگی کمک می کند. بنابراین یکی از عوارض کمبود بزاق می تواند بوی بد دهان باشد. کم آب شدن بدن به هر دلیلی مثل تشنگی و گرسنگی طولانی یا مصرف برخی دارو ها می تواند باعث خشکی دهان شود.

مصرف دائم آب، میوه جات و مایعات (به جز قهوه و الکل) می تواند از ایجاد خشکی دهان جلوگیری کند. جویدن آدامس بدون شکر به ترشح بزاق و و تمیز کردن محیط دهان کمک می کند. هنگام خواب میزان ترشح بزاق به طور طبیعی کاهش می یابد که دلیل مهم بوی خاص دهان در ابتدای صبح است به خصوص در افرادی که خرخر می کنند و با دهان باز می خوابند.

گاهی خشکی دهان می تواند به صورت ثانویه به دنبال یک بیماری یا نشانگان یا استفاده از دارو ها ایجاد شود. در این نوع خشکی دهان، بزاق یا اصلا وجود ندارد یا بسیار اندک است و بوی بد ناشی از آن نیز اغلب شدید است. در این موارد مشکل باید به صورت ریشه ای برطرف شود. خشکی به دنبال مصرف دارو می تواند با افزایش مصرف آب جبران شود.

سیگار

دود سیگار هم به علت بوی تند ترکیب شیمیایی آن، باعث خشکی دهان و همچنین مستعدکردن محیط برای ایجاد بیماری های لثه می شود.

زبان

سطح زبان مملو از پرزهای چشایی است که طبعا بین پرز ها، شیارها و فضا هایی تشکیل می شود به طوری که عمق این شیار ها خصوصا در قسمت خلف زبان بسیار بیشتر است. این فضاها منطقه مناسبی برای تجمع موادغذایی، رشد و تکثیر باکتری های گرم منفی است. مشکل بوی بد دهان در بسیاری از بیماران با تمیز کردن دائمی سطح زبان برطرف می شود.

دندان مصنوعی

دندان های مصنوعی دارای مناطق بسیار مناسبی برای گیر کردن مواد غذایی و رشد میکروب هاست و باید به طور دائم تمیز شوند. همچنین دندان های دائمی که گیر کافی ندارند و اصطلاحا لق هستند، باعث سایش و ایجاد زخم در بافت نرم دهان و تجمع باکتری ها در آن منطقه می شوند که از عوامل مهم ایجاد بوی بد دهان در این افراد محسوب می شود.

دهان و سیستم تنفسی

گاهی بوی بد دهان به دلیل تخلیه و عبور ترشحات مخاطی از ناحیه پشت حلق ایجاد می شود مانند سینوزیت و آلرژی. ناهنجاری هایی چون شکاف کام، محلی برای احتباس غذا و رشد میکروب هاست. همچنین التهاب و عفونت تونسیل ها می تواند از عوامل بوی بد دهان محسوب شود. شیارهای عمیق موجود در یک لوزه متورم محل مناسبی برای تجمع و تکثیر میکروب هاست.
سنگ تونسیل (تونسیلولیت) نیز از مناطق مناسب رشد میکروب هاست و ایجاد هرگونه خراشیدگی یا شکستگی در سنگ ها بوی بسیار نامطبوعی را متصاعد می کند. محبوس شدن اجسام خارجی در سوراخ بینی در کودکان از دیگر عوامل بوی بد دهان است. زخم ها، التهابات و عفونت های موجود در قسمت فوقانی و تحتانی سیستم تنفسی مثل برونشیت ها نیز تنفس را بدبو می کند.

سایر بیماریها

ریشه ۱۰ درصد از عوامل بوی بد دهان مربوط به خارج از محیط دهان است. از جمله آنها می توان به انواع سرطان ها خصوصا کارسینوما ها و بسیاری اختلالات متابولیک اشاره کرد. دیابت، اختلالات کلیوی و کبدی، مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس، یبوست و اسهال و استفراغ از بیماری هایی هستند که می توانند منشأ بوی بد دهان باشند. همچنین برخی از داروها و آنتی بیوتیک ها به دلیل شکسته شدن مولکول آنها به ترکیبات بودار و برخی نیز به دلیل ایجاد خشکی دهان می توانند باعث بد بوشدن دهان شوند.

تغذیه

در دهان مناطق مختلفی وجود دارد که ذرات غذایی در آن مناطق محبوس می شود و تحت واکنش میکروب ها قرار می گیرند و می توانند بوی بد ایجاد کنند. از جمله این مناطق می توان سطح دندان ها، بین دندان ها، شیار بین لثه و دندان ها و نیز پرز های سطح زبان را نام برد. غذاهای حاوی پروتئین زیاد مثل گوشت قرمز، ماهی و پنیر این موضوع را تشدید می کند. رژیم غذایی با کربوهیدرات کم نیز می تواند باعث تشدید بوی بد دهان شود.

مواد غذایی خشک، سخت و چسبنده مثل چیپس،تافی و... نیز در ناهمواری های دهان و دندان گیر می کند و تنها با مسواک و شست وشو از دهان خارج می شوند که خود باعث افزایش در تکثیر میکروب ها، بوی بد و فعالیت پوسیدگی زایی می شوند.

در اینجا لازم است یادآور شویم برخی مواد غذایی دارای بوی خاصی هستند که ممکن است برای عده ای ناخوشایند باشد، ولی ارتباطی با فعالیت میکروبی ندارد. خوردن برخی مواد غذایی و بسیاری از سبزیجات مانند سیر، پیاز و برخی ادویه های قوی از این جمله اند. پس از هضم و جذب این گونه سبزیجات در بدن، مولکول های بودار وارد جریان خون می شوند و به تدریج از طریق ریه ها و تنفس دفع می شود. پس تا زمانی که این ترکیبات کاملا از خون
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
علل تلخی دهان چیست؟


screen grab

عوامل شایعی که باعث تلخی دهان می شوند
- نفس کشیدن از راه دهان
- کم آبی بدن
- خشکی دهان
- بارداری
- کشیدن سیگار

بیماری هایی که باعث تلخی دهان می شوند
- آلرژی (حساسیت) و گرفتگی بینی
- فلج بل (بیماری عصبی)
- ژنژیویت (التهاب، ورم و خونریزی لثه ها)
- گلوسیت (التهاب، ورم و قرمزی زبان)
- پولیپ بینی
- عفونت غدد بزاقی دهان
- سندرم شوگرن (نوعی بیماری خودایمنی که باعث خشکی دهان و چشم می شود)
- عفونت های تنفسی مثل سرماخوردگی، سینوزیت، گلودرد چرکی، آنفلوآنزا و فارنژیت (التهاب و ورم گلو)
- کمبود ویتامین ب 12 یا عنصر روی در بدن
- استفراغ یا برگشت اسید معده به مری (می تواند در اثر بیماری ریفلاکس باشد)
اگر شما داروی خاصی را مصرف می کنید و فکر می کنید که آن دارو باعث تلخی دهان شما شده است، با پزشک خود در این باره صحبت کنید. ممکن است با تغییر نوع دارو توسط پزشک، تلخی دهان شما هم برطرف شود
آسیب های که باعث تلخی دهان می شوند
- سوختن یا گزش زبان توسط چیزی
- آسیب های وارده به سر، بینی و دهان
- آسیب اعصاب حساس به درک مزه ها
- مسمومیت ها مثل خوردن یک گیاه سمی یا مسمومیت شیمیایی مثل تماس با حشره کش ها

سایر عللی که باعث تلخی دهان می شوند
- مشکلات مربوط به دندان یا وسایل دندانپزشکی مثل سیم دندان
- جراحی دندان
- اشعه درمانی ناحیه سر و گردن
- جراحی گوش، بینی و گلو

داروهایی که باعث تلخی دهان می شوند
بسیاری از داروها می توانند باعث تلخی دهان شوند، به خصوص اگر فورا آنها را قورت ندهید و در دهانتان حل شوند و یا این که از نوع جویدنی باشند.

اگر شما داروی خاصی را مصرف می کنید و فکر می کنید که آن دارو باعث تلخی دهان شما شده است، با پزشک خود در این باره صحبت کنید. ممکن است با تغییر نوع دارو توسط پزشک، تلخی دهان شما هم برطرف شود.

سئوالاتی برای تشخیص علت تلخی دهان
برای تشخیص علت تلخی دهان، پزشک یک سری سئوال از شما می پرسد. شما باید به این سئوالات پاسخ دقیق و صحیحی بدهید تا پزشک بتواند علت تلخی دهان شما را تشخیص دهد:

1- هر نوع تغییری را که در بافت، ظاهر و احساس مزه در زبان شما اتفاق افتاده است را بگویید. آیا دهان شما دچار ورم، زخم و یا آسیبی شده است؟

2- آیا اخیرا با ماده یا محیط غیر عادی در تماس بوده اید؟

3- آیا اخیرا دچار مشکلی در دهان، گلو یا بینی خود شده اید؟

4- نام داروها، مکمل ها یا گیاهان دارویی را که مصرف می کنید، در یک کاغذ بنویسید. آیا شما سیگار می کشید؟

5- اولین باری که دچار تلخی دهان شدید، چه موقع بود؟
اگر شما دچار تغییر دائمی در احساس مزه ها و بوها شده اید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید
عوارض و مشکلات ناشی از تلخی دهان کدامند؟
مشکلات ناشی از تلخی دهان بسته به علت ایجادکننده آن متفاوت هستند. اگر شما دچار تغییر دائمی در احساس مزه ها و بوها شده اید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

وقتی علت مشکل شما توسط پزشک معلوم شد، روش درمانی را که پزشک به شما توصیه می کند، انجام دهید تا بروز هر نوع عارضه ای را کاهش دهید.

برخی عوارض ناشی از تلخی دهان عبارتند از :
- افسردگی به دلیل کاهش لذت بردن از طعم غذاها
- کاهش اشتها و تغییر عادات غذایی
- ابتلا به سوء تغذیه در اثر کاهش اشتها
- احتمال خوردن غذای فاسد و بروز مسمومیت غذایی به علت تشخیص ندادن مزه غذای فاسد
- کاهش وزن و لاغر شدن
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
با خوردن ژلوفن چه بلايي سر خود مي آوريد؟

*******************************


photo sharing sites

ژلوفن دارویی است جزء دسته داروهای ضد التهایی غیر کورتونی بوده که متاسفانه مصرف خودسرانه آن به شدت رواج پیدا کرده است.

داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله ای و با نام ژلوفن تهیه می شود.

در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض قرص را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند.

از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.

یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد.

** موارد منع مصرف ژلوفن

مصرف داروی ژلوفن در مواردی منع مصرف دارد که نداشتن آگاهی در این خصوص می تواند باعث بروز مشکلاتی شود.

افراد مبتلا به آسم نباید از ژلوفن استفاده کنند.

مبتلایان به فشار خون نیز نمی توانند از ژلوفن استفاده کنند چرا که حجم خونشان بالا می رود.

همچنین افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.
این دارو بر روی معده اثر می گذارد بنابراین اگر افرادی مبتلا به زخم معده باشند و یا کوليت داشته باشند نیز ژلوفن برایشان مضر است.

چون دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است مبتلایان به ناراحتی های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند همچنین کسانی که به ترکیبات آسپیرین حساسیت دارند نیز جزء موارد منع ژلوفن هستند.

ژلوفن با داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود.

افرادی که داروهای آنتی دیابتيك استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.

ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود چرا که کاهش اثر داور می شود.

لازم است که مصرف این دارو به حداقل رسانده شود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشی از مصرف خودسرانه این دارو از بین برود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
كوليت و انواع آن

image search

به التهاب روده بزرگ يا كولون، كوليت گفته مي‌شود. كولون بخشي از دستگاه هاضمه است كه مواد دفعي در آن انباشته مي‌شوند. ركتوم بخش انتهايي كولون پيش از آنوس (مقعد) است.
كوليت به اشكال مختلف شامل اولسراتيو يا زخمي، بيماري كرون ، كوليت عفوني ، كوليت با غشاي كاذب و اسپاسمي روي مي‌دهد.
در مبتلايان به كوليت اولسراتيو ، زخم‌ها و التهاب ديواره داخلي كولون منجر به بروز علايم درد شكمي ، اسهال و خونريزي متناوب ركتوم مي‌شود.
كوليت اولسراتيو طولاني مدت ،‌ خطر سرطان كولون را افزايش مي‌دهد. همچنين با التهاب مفاصل ، ستون فقرات ، پوست ، چشم و كبد ارتباط دارد.

علل كوليت اولسراتيو

علل اين بيماري و بيماري كرون ناشناخته است. امروزه مدرك متقاعد كننده‌اي وجود ندارد كه اين دو بيماري به واسطه عفونت ايجاد شوند و هيچ يك هم مسري نيستند. كوليت اولسراتيو به وسيله فعال شدن غيرطبيعي دستگاه ايمني بدن در روده‌ها ايجاد مي‌شود. سيستم ايمني شامل سلول‌هاي ايمني و پروتئين‌هايي است كه اين سلول‌ها توليد مي‌كنند و همراه با هم براي دفاع بدن در مقابل باكتري‌هاي مضر ، ويروس‌ها ، قارچ‌ها و ديگر مهاجمان خارجي عمل مي‌كنند.
فعال شدن سيستم ايمني باعث التهاب داخل بافت‌هاي فعال شده مي‌شود.
به طور طبيعي سيستم ايمني تنها زماني فعال است كه بدن در معرض مهاجمان مضر قرار گيرد اما در مبتلايان به بيماري كرون و كوليت اولسراتيو ، ايمني بدن به طور غيرطبيعي و در غياب عوامل خارجي فعال مي‌شود.
ادامه اين فعاليت به ايجاد التهاب و زخم مي‌انجامد. حساسيت به اين فعاليت غيرطبيعي دستگاه ايمني بدن ارثي است.
بنابراين بستگان درجه يك (خواهر و برادر، فرزندان و والدين) مبتلايان بيماري التهاب روده (IBD) ممكن است به اين بيماري دچار شوند.

علايم كوليت اولسراتيو

نشانه‌هاي اين بيماري شامل خونريزي از ركتوم و اسهال است اما طيف وسيعي از علايم را در ميان بيماران دارد. تنوع نشانه‌ها تفاوت‌هايي را در شدت بيماري و التهاب سبب مي‌شود.
كوليت اولسراتيو براساس محل و شدت التهاب در روده به انواع مختلف تقسيم‌بندي شده است:
1- پروكتيت اولسراتيو: التهابي كه به ركتوم محدود مي‌شود. گاهي تنها نشانه آن خونريزي متناوب ركتوم است. ساير بيماران با التهاب بيشتر درد ركتوم را نيز تجربه مي‌كنند.
2- پروكتوسيگوئيديت: التهاب ركتوم و كولون سيگموئيد (بخش كوتاهي از كولون و كنار ركتوم)
3- كوليت سمت چپ: التهابي كه در ركتوم آغاز شده و تا كولون چپ ادامه مي‌يابد. علايم آن شامل كوليت با اسهال خوني،‌ انقباضات شكمي، كاهش وزن و درد سمت چپ شكم است.
4- پانكوليت: التهابي كه همه كولون (كولون راست، چپ، عضله متقاطع و ركتوم) را تحت تاثير قرار مي‌دهد. نشانه‌هاي آن عبارتند از: اسهال خوني، انقباضات و درد شكمي ، كاهش وزن ،‌ خستگي، تب و عرق شبانه. برخي بيماران علايم خفيف‌تري دارند كه به سرعت به دارو پاسخ مي‌دهند.
5- كوليت بدخيم: نوع نادر اما شديد پانكوليت است. مبتلايان به شدت بيمار هستند و به درد شديد شكمي، از دست دادن آب بدن، اسهال خوني، و حتي شوك دچار مي‌شوند. اين افراد در معرض ابتلا به آماس سمي كولون و پارگي آن قرار دارند. درمان اين بيماران تنها در بيمارستان و با داروهاي قوي انجام مي‌گيرد.
در صورت عدم پاسخ به درمان، جراحي و حذف كولون آسيب ديده براي جلوگيري از پارگي كولون ضروري است.

تشخیص

تشخيص كوليت اولسراتيو با توجه به علايم شامل درد شكمي، خونريزي ركتوم و اسهال صورت مي‌گيرد. آزمايش مدفوع از نظر انگل و عفونت نيز انجام مي‌شود چرا كه علايمي شبيه به نشانه‌هاي كوليت ايجاد مي‌كنند. آزمايش خون نيز ممكن است آنمي و افزايش گلبول‌هاي سفيد خون يا ميزان سديمانتاسيون (ته نشيني) خون را نشان دهد.
افزايش گلبول‌هاي سفيد و سديمان هر دو منعكس‌كننده وجود التهاب در كولون است. تاييد كولون اولسراتيو نيازمند بررسي روده بزرگ از طريق كولونوسكپي يا سيگموئيدوسكوپي است.
اطلاع از شدت و گسترش كوليت در انتخاب نوع درمان حائز اهميت است. عكس‌برداري با باريم‌انما هم مي‌تواند علايم كوليت اولسراتيو را نشان دهد.

درمان

روش‌هاي درمان كوليت اولسراتيو شامل دارو و جراحي هستند. اما جراحي براي كساني است كه به التهاب شديد و مشكلات خطرآفرين دچار مي‌شوند.
داروي خاصي براي درمان كامل كوليت اولسراتيو وجود ندارد و مبتلايان معمولا دوره‌هاي متناوب عود بيماري را تجربه مي‌كنند. طي اين دوره‌ها علايم درد شكمي، اسهال و خونريزي ركتوم تشديد مي‌شود و با فروكش كردن نشانه‌ها بهبودي تا حدي صورت مي‌گيرد.
همانطور كه اشاره شد معمولا نوع اولسراتيو با داروي خاصي درمان نمي‌شود و لذا هدف استفاده از داروها كمك به رفع علايم، حفظ اين حالت و بهبود كيفيت زندگي بيمار است. به طور كلي داروهاي كوليت اولسراتيو شامل:
1 ) عوامل ضدالتهابي مانند تركيبات 5-ASA ، كورتيكواستروئيدها
2) تعديل‌كننده‌هاي ايمني مانند سيكوسپورين، متوتركسات و برخي داروهاي ديگر هستند.
اخيرا يك داروي جديد حاوي نيكوتين به كار مي‌رود. مدتهاست ديده شده احتمال كوليت اولسراتيو در افراد غيرسيگاري بيشتر است. در شرايط خاص درمان بيماران با نيكوتين صورت مي‌گيرد.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
زن

andishmand
 
اولین دستورالعمل‌های پیشگیری از سکته مغزی در زنان

زنان در تمام سنین با خطر سکته مغزی مواجه هستند. بدون شک این خطر با افزایش سن بالاتر می‌رود زیرا فاکتورهای دیگر همچون فشارخون بالا به این روند، دامن می‌زنند.

برای اولین بار، دستورالعمل‌هایی برای کمک به پیشگیری از سکته مغزی در زنان معرفی شد.

دکتر «چریل بوشنل»، نویسنده این دستورالعمل‌ها از مرکز سکته مغزی در کارولینای شمالی گفت: زنان به لحاظ برخی از فاکتورهای خطرزای سکته مغزی همچون فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت، استعمال سیگار و چاقی با مردان وجه مشترک دارند اما علاوه بر این، برخی از فاکتورهای خطرزای این عارضه مغزی تنها منحصر به زنان هستند.

برای مثال عواملی چون بارداری، وضع حمل و هورمون‌های زنانه در ابتلا به سکته مغزی نقش مهمی بازی می‌کنند. به گفته دکتر بوشنل، زنان زندگی طولانی‌تری در مقایسه با مردان دارند و بنابراین در طول عمرشان بیشتر در معرض سکته مغزی هستند.

دکتر چریل بوشنل افزود: از آنجا که روند بهبود در زنان مبتلا به سکته مغزی دیرتر انجام می‌شود و کیفیت زندگی آنان نیز کاهش می‌یابد، مهم است تا بر فرآیند پیشگیری از سکته در زنان تاکید شود و در این خصوص راهکارهای موثری در دوران بارداری اتخاذ گردد.

به نقل از سایت اینترنتی هلث‌دی‌نیوز، سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که رگ خونی حامل اکسیژن و مواد مغذی به سمت مغز به دلیل وجود لخته خونی یا پارگی رگ در مسیر خود دچار مشکل گردد و به اکسیژن اجازه ندهد به مغز برسد و در نتیجه این شرایط به از بین رفت نورون‌ها (سلول‌های مغز) منجر شود. طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، هر سال در این کشور حدود 55 هزار زن بیش از مردان سکته مغزی را تجربه می‌کنند.

دکتر بوشنل گفت: من و همکارانم با بررسی مطالعات موجود تصمیم گرفتیم دستورالعمل‌های جدیدی را برای پیشگیری از سکته مغزی در تمام زنان تعیین کرده و ارائه دهیم. وی اضافه کرد: زنان در تمام سنین با خطر سکته مغزی مواجه هستند. بدون شک این خطر با افزایش سن بالاتر می‌رود زیرا فاکتورهای دیگر همچون فشارخون بالا به این روند، دامن می‌زنند.

بوشنل اظهار کرد:‌ در حالی که در طول دوران بارداری عوارض سکته مغزی نادر است اما در این زمان است که اولین علائم بیماری عروقی ظاهر می‌شود. همچنین زنانی که در این دوران به نوعی از فشارخون بالا موسوم به اکلامپسی و پری اکلامپسی مبتلا شوند، دو برابر بیشتر در معرض سکته مغزی در دوران بعدی زندگی‌شان هستند.

این پزشک با اشاره به مصرف قرص های ضدبارداری بیان کرد: مصرف این قرص‌ها خطر سکته مغزی را به خصوص در دوران میانسالی افزایش می‌دهد. همچنین در زنانی که میگرن و پیش حمله صرع دیده شده، خطر سکته مغزی بیشتر است.

برخی از توصیه‌های تاکید شده در این دستورالعمل شامل موارد زیر هستند:

- زنانی که سابقه فشارخون بالا دارند لازم است پیش از بارداری از مکمل‌های کلسیم یا دوز پایین آسپرین مصرف کنند.

- زنان باردار با فشارخون بالا باید با پزشکشان در مورد داروهای این بیماری و مصرف آنها مشورت کنند.

- در برخی از زنان باردار که فشارخون بالا دارند باید با مشورت پزشک، دارو مصرف شود.

- زنان باید پیش از مصرف قرص‌های ضدبارداری به لحاظ فشارخون تحت معاینه قرار گیرند.

- زنانی که از میگرن‌ همراه با پیش حمله صرع رنج می‌برند باید سیگار را ترک کنند.

- زنان بالای 75 سال باید به دلیل احتمال خطر آریتمی قلبی تحت معاینه باشند
.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
مرد

 
چهار زن صاحب واژن جدید آزمایشگاهی شدند

چهار زن در آمریکا صاحب واژن‌هایی شده‌اند که در آزمایشگاه کشت شده است.
برای خلق واژن‌ها از نمونه بافت و داربست‌های تجزیه‌پذیر استفاده شده، به طوری که شکل و اندازه آن‌ها متناسب بدن زنان باشد.
زنان صاحب واژن‌های جدید می‌گویند در حد معمول "تمایل، تحریک، ترشحات واژن، اوج لذت و رضایت جنسی" و آمیزش بدون درد داشته‌اند.
متخصصان می‌گویند این تحقیق که در نشریه پزشکی لانست منتشر شده، تازه‌ترین نمونه نشان دهنده قدرت طب ترمیمی است.


'من چه خوش شانسم'

واژن این زنان هنگامی که در رحم مادرشان بوده‌اند به طور طبیعی رشد نکرده است. نام بیماری واژینال اپلازیا یا نارسایی و فقدان واژن است.
درمان فعلی شامل ایجاد یک حفره است که با لایه‌ای از پوست پیوندی یا بخش‌هایی از روده پوشانده می‌شود.
پزشکان مرکز پزشکی باپتیست فارست در کارولینای شمالی از فناوری پیشگام برای ساخت واژن‌ برای چهار زنی استفاده کردند که زمان جراحی نوجوان بوده‌اند.
اسکن و تصویربرداری ناحیه لگن چهار زن به ساخت داربست‌های سه بعدی که شکل آن متناسب بدن این افراد باشد کمک کرده است.
واژن‌ها درون بیورآکتور یا رآکتورهای شیمیایی کشت داده شده و نگهداری شده است.
یکی از زنانی که مورد عمل جراحی قرار گرفته می‌گوید "احساس می‌کنم که خیلی خوش شانسم چون الان زندگی معمولی دارم. کاملا نرمال."


خلق خشنودی

هر چهار زن بعد از جراحی فعالیت جنسی نرمال داشته‌اند.
واژینال اپلازی یا نارسایی واژن می‌تواند باعث نارسایی‌های دیگر در دستگاه تولید مثل شود. اما واژن دو زن به رحم متصل بوده است.

به این ترتیب این دو زن می‌توانند حامله شوند.
دکتر آنتونی آتالا، مدیر بخش پزشکی ترمیمی مرکز فارست ویک به بی‌بی‌سی گفته "برای اولین بار یک عضو بدن خلق کرده‌ایم که اصلا وجود نداشت."
به گفته آقای آتالا، ایجاد تحول بزرگ در زندگی زنان برای گروه تحقیق پزشکی "بسیار خرسند کننده" بوده است.
این اولین بار است که گزارش کاشت واژن‌ها منتشر می‌شود هرچند عملیات کاشت از هشت سال پیش آغاز شده است.
در همین حال پزشکان دانشگاه بازل سوئیس از روش مشابهی استفاده کرده‌اند که بینی فردی را که به سرطان پوست مبتلا بوده، بازسازی کنند.
این روش می‌تواند جایگزین برداشتن نمونه غضروف از دنده و لاله گوش شود که در حال حاضر برای بازسازی بخش‌هایی از بدن که در درمان سرطان برداشته شده، استفاده می‌شود.



تحلیل: چرا مهم است؟

استفاده از داربست‌های سلولی از جمله فناوری‌های جدید برای رشد بافت‌های متنوع نظیر شبکه‌های عصبی برای ترمیم ضایعات نخاغی و وصله‌های پوستی برای ترمیم سوختگی‌هاست.
با این همه در بسیاری موارد محصول به دست آمده فاقد کارآیی سلولی از جمله برخورداری از حس است.
دستاورد تازه برای تولید بافت واژن از این جنبه مهم است که امکان گسترش شبکه مویرگی و عصبی مناسب برای بافت واژن را از طریق داربست سلولی فراهم آورده است.
همین داربست به زنده نگه داشتن بافت از طریق هدایت خون و انتقال پیام‌های عصبی کمک می‌کند و در نتیجه بافت تازه قادر است کارکرد طبیعی خود را داشته باشد.



تحلیل: در انتظار تحولی تازه

این لحظه‌ای مهم در آینده علم پزشکی است. استفاده از بافت‌های زنده برای خلق اعضایی که می‌تواند زندگی بیماران را تغییر دهد. قبلا این شیوه با مثانه، شریان‌های خون و نای امتحان شده است. حالا بینی و واژن را هم به آن اضافه کنید.
در حال حاضر حتی تلاش‌هایی برای ساخت اعضای پیچیده‌تر هم در حال انجام است. قلب تپنده و کلیه‌ای که می‌تواند ادرار تولید کند در حیوانات تولید شده است اما هنوز راه زیادی مانده تا برای بدن انسان هم این اعضا ساخته شود.
باید انتظار داشت که فناوری چاپ سه‌بعدی هم باعث انقلابی تازه در این زمینه شود‌‌ همان‌طور که فناوری کاشت سلول و داربست‌های قابل تجزیه متحول می‌شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تاثیر احتمالی استاتین‌ها بر مرحله پیشرفته ام‌اس

براساس تحقیقاتی که در نشریه لنست چاپ شده محققان بریتانیایی اخیرا نتیجه گیری کرده اند که استاتین ها ممکن است در معالجه مراحل پیشرفته بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروسیس) موثر باشد.
نتایج اولیه آزمایش ها نشان داده که قرص کاهش کلسترول باعث کند شدن روند انقباض مغز در بیماران ام اس می شود.
دانشمندان در دانشگاه کالج لندن (یو سی ال) می گویند که اکنون می توان آزمایش ها در سطح وسیع را شروع کرد تا معلوم شود آیا داروهای کلسترول به کاهش علایم ام اس کمک می کند و باعث کاهش رشد بیماری می شود یا نه.
ام اس بر سیستم عصبی در مغز و نخاع اثر می گذارد و باعث مشکلات در حرکت عضلات، توازن و بینایی می شود.
این بیماری درحال حاضر درمانی ندارد هرچند معالجات در مراحل اولیه بیماری می تواند به بیمار کمک کند.
معمولا حدود ده سال بعد از شروع، بیماری وارد مراحل پیشرفته می شود.
همین مرحله است که دکتر جرمی چت اووی و همکارانش در یو سی ال امیدوارند آن را با داروهای ارزان استاتین تخفیف دهند.
تا به حال هیچ دارویی که تاثیر آن بر این مرحله از بیماری نشان داده شده باشد به بازار نیامده.
دکتر امیرهادی مغزی محقق ام اس در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سان فرانسیسکو می گوید: "بیماری ام اس جنبه ای به نام نورودژنریشن دارد که باعث مرگ سلول های مغزی می شود. داروهایی که درحال حاضر برای ام اس وجود دارد داروهای ضدایمنی است یعنی سیستم ایمنی را کنترل می کند، اما قرصی که به طور معمول برای کاهش چربی خون به کار می رود در این مطالعه به بیماران مبتلا به فرم پیش رونده این بیماری داده شد. در انتهای مطالعه مشاهده شد که حجم مغز بیمارانی که این دارو به آنها داده شد بیش از حجم مغزی بیمارانی است که دارو به آنها داده نشده بود."
تیم دکتر چت اووی در مرحله دوم آزمایش هایشان به ۱۴۰ نفر که در مرحله پیشرفته ام اس بودند روزانه ۸۰ میلی گرم سیمواستاتین یا یک داروی قلابی تجویز کردند.
این میزان سیمواستاتین که یک دوز بالا به حساب می آید، ظرف دو سال، به اندازه ۴۳ درصد از روند انقباض مغز بیماران کم کرد.
دکتر چت اووی می گوید در مورد نتایج محتاط است اما نتیجه آنقدر امیدوارکننده هست که انجام یک آزمایش وسیع تر در مورد تاثیر عملی استاتین ها را لازم می آورد.
محققان معتقدند که استاتین ها ممکن است خواص ضدالتهابی و محافظت از اعصاب داشته باشند.
در سرمقاله جداگانه ای که در لنست در این مورد چاپ شده آمده است که این یک شروع نویدبخش برای یافتن معالجه ای برای این مرحله از ام اس است.
دکتر سوزان کوهاس سرپرست تحقیقات بیومدیکال انجمن ام اس بریتانیا گفت درحال حاضر برای متوقف کردن ام اس پیشرفته درمانی وجود ندارد و حالا با توجه به کشف تازه بالاخره ممکن است معالجه ای پیدا شده باشد که بسیار هیجان انگیز است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  ویرایش شده توسط: pixy_666   
مرد

 
ای.ال.اس چیست؟

بیماری ای.ال.اس Amyotrotro fische Lateraal Sclerose یک بیماری بدخیم است در سلسله اعصاب رابط مغز و ماهیچه ها. این بیماری سلول های این عصب ها را به تدریج از کار می اندازد و در نتیجه اعصاب، علائم مغزی را نمی توانند به ماهیچه ها برسانند. بدین ترتیب ماهیچه ها که ایجاد کننده حرکت در بدن می باشند، به تدریج لاغر تر و کم قدرت تر می شوند؛ کارآئی شان پیوسته کمتر و کمتر گشته و سرانجام به کلی از بین می رود.
در تصویر زیر تفاوت سلسله اعصاب و ماهیچه سالم و سلسله اعصاب و ماهیچه آسیب دیده در اثر بیماری ای.ال.اس را مشاهده می کنید:



http://postimage.org/

- سمت چپ: اعصاب و ماهیچه سالم
- سمت راست: اعصاب و ماهیچه آسیب دیده در اثر بیماری ای.ال.اس


علائم بیماری

علائم این بیماری ضعیف شدن ماهیچه ها و همچنین خستگی مفرط است. این بیماری می تواند از دست یا پا و یا ماهیچه هائی که برای حرف زدن و بلعیدن به کار می روند، شروع شود. مثلا بیمار متوجه می شود که مرتب پایش پیچ می خورد؛ غذا و نوشیدنی به گلویش می پرد؛ یا مثلا در بستن دکمه های لباس یا باز و بسته کردن شیر آب مشکل دارد. ای.ال.اس یک بیماری " پروگراسیو" است. بدین معنی که بیماری به طور مرتب پیشرفت کرده و جسم عقب تر می رود. دلیل قطعی ای.ال.اس مشخص نیست.


پیش روی بیماری

ای. ال.اس مسری نمی باشد. این بیماری معمولا همراه با درد نیست و به هوشیاری بیمار آسیب نمی رساند. قوای پنج گانه : چشائی، بینائی ، بویائی ، شنوائی و پساوایی ( لامسه) و همینطور سیستم گوارشی ، جذب و دفع غذا، روده ها و مثانه از دسترس بیماری بدور هستند. به تدریج ماهیچه های بیشتری - به استثنای ماهیچه های قلب - در بدن بیمار آسیب می بینند. سرعت پیشرفت بیماری بسته به اشخاص متفاوت است. اما متوسط طول عمر این بیماران بین سه تا پنج سال پیش بینی می شود. افرادی هم هستند که بیش از ده سال با این بیماری زندگی کرده اند. نمونه ویژه (ولی ممکن) پروفسور استفان هاوکینز 69 ساله دانشمند و استاد فیزیک انگلیسی است که از 22 سالگی دچار بیماری ای.ال.اس شده و اکنون 47 سال است که علیرغم داشتن این بیماری به زندگی پربارش ادامه داده است.


دلیل بیماری

دلیل قطعی این بیماری هنوز مشخص نشده است. این بیماری در هر سنی برای یک انسان بالغ می تواند پیش بیاید، اما بیشتر انسان ها در سنین 40 تا 60 سالگی دچار آن می شوند. طبق آمار پزشکی مردها بیش از زنان در معرض این بیماری هستند. در صد کمی از ابتلا به ای. ال. اس ناشی از ارثی بودن این بیماری است. به هر حال، جنبه موروثی بودن این بیماری، بسیار نادر است. در آن صورت، اغلب از زمانی طولانی در خانواده شناخته شده و تعدادی دیگر به آن مبتلا بوده اند.


معالجه و مداوا

متاسفانه تا کنون راه علاجی برای این بیماری کشف نشده است. هم چنین در حال حاضر هیچ داروئی جهت متوقف کردن یا معالجه این بیماری وجود ندارد. تنها داروئی که کمی پروسه بیماری را به تاخیر می اندازد و اغلب پزشکان برای بیماران ای.ال.اس تجویز می کنند ، قرص ریلوزوله (ریلوتک) می باشد. این دارو تا حدودی (بطور متوسط سه ماه در کل) سرعت بیماری را کاهش می دهد.


تحقیقات عملی

در حال حاضر تحقیقات عملی زیادی در مورد این بیماری در سراسر جهان صورت می گیرد. مراکز پزشکی در کشورهای اروپائی و آمریکا و ... با همکاری یکدیگر به دنبال پیدا کردن ریشه قطعی این بیماری، عوامل ژنتیکی و ارثی همچنین در نهایت کشف دارو و معالجه این بیماری هستند. از جمله در هلند سه مرکز پزشکی و تحقیق ای.ال.اس در سه بیمارستان آکادمیک این کشور تشکیل شده است. هر مرکز شامل یک تیم ای.ال.اس می باشد که متشکل از چندین دکتر نورولوگ، دکتر توانبخشی، فیزیوتراپ، ارگوتراپ، لوکوپودیست ، دیتیست، مددکار، روانشناس و نرس و پرستار می باشد. این تیم علاوه برانجام کار علمی و تحقیقاتی متمرکز بر روی این بیماری، در زمینه تشخیص بیماری ای. ال. اس، و هدایت و راهنمائی و کنترل مستمر افراد مبتلا به این بیماری نیزتخصص دارند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
شصت سالگی داروی ضدبارداری خوراکی؛ گامی بلند برای برابری جنسیتی

هشتاد سال از زمانی که آدولف فردریش بوتنانت پروژسترون را کشف کرد می‌گذرد؛ هورمون جنسی که نه تنها کشف آن همانند شناسایی پدیده‌‌های دیگر مربوط به زندگی انسان بر بهبود کیفیت زندگی اثر گذاشت، بلکه سرآغاز یکی از بزرگ‌ترین تحولات سبک زندگی بشر هم شد: پیش‌گیری از بارداری‌های ناخواسته.
آدولف فردریش بوتنانت، شیمی‌دان آلمانی، در سال ۱۹۳۹ برای تحقیق روی هورمون‌های جنسی، برنده‌ جایزه‌ نوبل شیمی شد. اما پانزده سال دیگر طول کشید تا دارویی برای کنترل بارداری روانه بازار شود.
تا آن زمان یک روش مطمئن و سهل‌الوصول جهت پیش‌گیری از بارداری برای سال‌ها آرزوی زنان بی‌شماری بود.
در اوایل دهه‌ پنجم قرن بیستم به ویژه دو فعال حقوق زنان آمریکایی به نام‌های مارگارت سانگر و کاترین دکستر مک‌ کورمیک روی این مسأله و مشخصاً برای دستیابی به داروی ضدبارداری خوراکی فعالیت می‌کردند. مک کورمیک برای تحقیقات در این باره‌ بودجه‌ای را در اختیار برخی از پژوهشگران این حوزه قرار داد.
مارگارت سانگر، پرستار و فعال حقوق زنان آمریکایی در اواسط قرن بیستم برای محقق‌شدن رویای تولد برنامه‌ریزی‌شده فعالیت‌های بسیاری کرد. سانگر در یک خانواده‌ کاتولیک ایرلندی‌تبار متولد شده بود و مادرش با تجربه‌ بیست و دو حاملگی، نهایتاً یازده کودک زنده به دنیا آورده بود.
سانگر به محقق‌شدن رویای تولد برنامه‌ریزی‌شده به عنوان جانشینی برای سقط جنین در حاملگی‌های ناخواسته باور داشت و تا محقق‌شدن آن فعالیت کرد.
کاترین مک‌ کورمیک، زیست‌شناس و فعال حقوق زنان آمریکایی بود که قسمتی از ثروت خود را هم برای فعالیت‌های علمی در جهت یافتن راه حل‌هایی برای بارداری برنامه‌ریزی شده اختصاص داد.
سرانجام شصت سال پیش در ۱۹۵۴ و دقیقاً بیست سال پس از کشف پروژسترون، یک زیست‌شناس آمریکایی به نام گریگوری گودوین پینکوس به همراه تیم تحقیقاتی‌اش توانست اولین داروی خوراکی پیش‌گیری از بارداری را به بازار عرضه کند.
این دارو با نام تجاری "انوید" با تکیه بر مکانیسم رفتار پروژسترون و دیگر هورمون‌های جنسی برای اولین بار در پورتوریکو و هائیتی به بازار رفته بود.
هرچند نسبت به داروهای ضدبارداری امروزی مصرف این هورمون‌ها عوارض جانبی بیش‌تری بر مصرف‌کننده داشت اما عوارض مصرف آن‌ها سخت و غیرقابل‌برگشت و غیرقابل‌تحمل نبودند و هر چند که در ابتدای توزیع همگانی داروها جنجال‌ها و تردیدهایی درباره‌ استفاده آن به وجود آمد اما نهایتاً سودمندی دارو اثبات شد و اداره‌ نظارت بر غذا و داروی آمریکا، سه سال بعد آن را تأیید کرد. کمی بعد این دارو وارد بازار بریتانیا هم شد.
پروژسترون که یکی از هورمون‌های جنسی زنانه است در حقیقت یک مولکول آلی متشکل از چند حلقه‌ کربنی است. عمده‌ پروژسترون در بدن زن‌ها از پوسته یک یا دو تخمک آزاد شده در اواسط چرخه جنسی بدن آنها ترشح می‌شود.
تخمک که سلول جنسی زنانه است در اواسط چرخه‌ جنسی ماهانه، درون پوسته‌ خود از تخمدان به سمت لوله‌های تخمدان حرکت می‌کند. وقتی تخمک به لوله‌ تخمدان رسید پوسته‌اش شکافته شده و آزاد می‌شود و در انتظار ملاقات احتمالی سلول جنسی مردانه یا اسپرماتوزوئید، یکی دو روز در همان محیط باقی می‌ماند.
در این هنگام پوسته‌ پاره‌شده‌ تخمک که از این جا به بعد آن را جسم زرد می‌خوانیم، هنوز وظایفی بر عهده دارد: این پوسته شروع به ترشح یک هورمون مهم می‌‌کند که همان پروژسترون است.
اگر لقاح صورت بگیرد، جسم زرد به ترشح ادامه می‌دهد و تبدیل به جفت می‌شود و جنین را به مدت نه ماه پرورش می‌دهد اما اگر لقاح صورت نگیرد، چند روز پس از دفع تخمک آزاد شده، جسم زرد هم تحلیل می‌رود و ترشح پروژسترون متوقف می‌شود. وقتی پروژسترون غایب شد، خونریزی ماهانه آغاز می‌شود.
مکانیسم عملکرد قرص‌های ضدباردای هم مبنا قرار دادن همین روند و سعی بر شبیه‌سازی‌اش است. پروژسترون یا مشتقات و مولکول‌های خانواده و شبیه آن به صورت خوراکی به جریان خون وارد می‌شوند و بدن به اشتباه باور می‌کند که در وضعیت حاملگی است و تخمدان‌ها دیگرهیچ تخمکی آزاد نمی‌کنند.
به این ترتیب و در غیاب تخمک، فرآیند لقاح و در نتیجه حاملگی‌ صورت نمی‌پذیرد. همچنین در حضور این هورمون‌ها ترشحات اندام جنسی زنانه تغییراتی می‌کنند که امکان زیست راحت و تحرک پردامنه را از سلول جنسی مردانه می‌گیرند و حتی در صورت آزاد شدن احتمالی یک تخمک، امکان ملاقات با سلول جنسی مردانه، بسیار کم خواهد بود.
این رویداد سرآغازی شد بر جلوگیری از میلیون‌ها تولد ناخواسته‌ نوزادان و اثری عمیق بر سبک زندگی انسان گذاشت؛ رابطه‌ جنسی را از عملی برای تولید مثل به یک عمل کاملاً مستقل تبدیل کرد و شاید به‌جرأت بتوان آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین وقایع در تاریخ حرکت زنان به سوی برابری جنسیتی به شمار آورد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 16 از 72:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  71  72  پسین » 
علم و دانش

Medical Content | مطالب پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA