ارسالها: 12930
#281
Posted: 3 May 2015 19:38
تاثیر ورزش در «کمتر شدن» ریسک سرطان پستان
شاید از اخبار علمی که این روزها در بیشتر رسانهها منتشر میشود باخبر شده باشید که زنان بیش از هر سرطانی به سرطان پستان مبتلا میشوند. تا به حال معاینههای فردی ماهانه، سونوگرافی سالانه و ماموگرافی هر دو سال یک بار زنان بالای چهل سال به عنوان مهمترین شیوههای غربالگری سرطان سینه عنوان شده. اما آن طور که مریم یحیوی دکتر پژوهشگر ورزش ساکن آلمان میگوید حالا میشود ورزش کردن را هم به عنوان یکی از شیوههای پیشگیری از سرطان سینه دانست.
خانم مریم یحیوی بگذارید با یک پرسش کلی آغاز کنیم. آیا اساساً رابطهای میان ورزش و سلامتی زنان وجود دارد؟
«این در خیلی از پژوهشها نشان داده شده که کسانی بیشتر تحرک دارند و ورزش میکنند و ورزششان پیشرفتهتر است، ریسک خیلی از بیماریهایشان پایینتر است. یک مثال، سرطان سینه که من درباره آن پژوهش میکنم ارثی است و البته برای خانمها مهمتر است و یکی از راههای جلوگیری این است که ورزش همیشگی بکنند. کسی هر هفته هر روز ورزشهای مخصوص بکند. حالا هرچه باشد. یک طوری باشد که بدنش پرورش پیدا کند. اینها کسانی هستند که شانس اینکه این بیماری را بگیرند کمتر از کسان دیگر است. با اینکه همهشان ممکن است ژن آن را به حالت ارثی داشته باشند .»
آیا سن خاصی برای آغاز ورزش زنان پیشنهاد شده یا هر سنی که خانمها ورزش را شروع کنند میتواند تاثیرگذار باشد؟
«هیچگاه دیر نیست. در تحقیقاتی که ما تا الان کردیم و ادامه میدهیم. هر سنی میتواند باشد. البته کسانی که ممکن است این ژن را داشته باشند کسی چک نمیکند تا موقعی که هجده سالشان باشد. ولی هر موقع که شروع کنند هیچگاه دیر نیست و میتوانند از پیشرفت مشکلات دیگر سلامتیشان جلوگیری کنند. بنابراین ورزش هیچگاه دیر نیست.»
چه نوع ورزشی مد نظر شما است؟ آیا هر ورزشی میتواند این ویژگی را داشته باشد یا حتماً باید در سالنهای ورزشی و با دستگاههای خاصی انجام شود؟
«هر جور ورزشی هست ولی مدت و ادامه دادن آن مهم است. طوری باید باشد که بدن به اندازه کافی در هر روز و هر هفته تکانش بخورد. یک چیزی هست به آن میگویند «امایتی» که حساب میکند چقدر در روز تحرک هست. ولی مهم این است که برای مثال هر هفته پنج روز یک ساعت ورزش باشد مثل دوچرخهسواری، راهپیمایی تند و یا دویدن. ولی در سالن ورزشی هم خوب است. یعنی نمیشود گفت حتماً باید دستگاههای عالی پیدا کنیم. در هوای آزاد هم میتوانیم راه برویم. کوهپیمایی، راهپیمایی همه خیلی خوب است.»
خانم یحیوی، یک تفکر خاص در ایران وجود دارد که میگوید زنانی که به کار خانگی اشتغال دارند، نیازی به ورزش کردن ندارند. همان جارو و گردگیری و شستشو و نگهداری از بچهها خودش یک نوع ورزش به حساب میآید. آیا واقعاً میتوانیم این کارها را ورزش حساب کنیم؟
«متاسفانه اینها یک خورده کم هستند برای جلوگیری از بیماریهایی که با سنهای بیشتر و در دنیای مدرن پیش میآید. در حقیقت چیزی که به آن احتیاج داریم تحرک زیاد است. درست است که کار خانه سنگین میتواند باشد و جاروکشیدن و اینها همراه با تکان باشد ولی در پژوهشهای ما اینها را به حساب نمیآوریم. ورزشهایی را که در زمانی که نه کار هست و نه کار خانه هست حساب میکنیم. آنها برای ما مهم است. به طور متداوم پرورش عضلات بدن و ریه و همه دستگاههای بدن است. علت این است که ورزشی که ورزش حساب میشود و متداومتر باشد بدن را برای مواظبت از خودش آمادهتر میکند.»
خیلیها معتقدند با هوای آلوده و پر از ریزگردهایی که این روزها در بیشتر نقاط ایران وجود دارد خانه نشستن و ورزش نکردن بهتر از ورزش کردن و در معرض هوای آلوده قرار گرفتن است. آیا شما هیچ توصیهای در این زمینه دارید؟
«شاید بشود گفت در شهرهای بزرگتر مثل تهران بهتر است که آدم در وسط شهر ندود و بهناچار شاید کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند عاقلانهتر باشد که در سالنها ورزش کنند.
***
از فرصت استفاده میکنیم و یادآوری میکنیم که چطور زنان بالای چهل سال میتوانید هر ماه در خانه پستانهایتان را معاینه کنید و مطمئن شوید که در معرض ابتلاء به سرطان پستان قرار ندارید. مرحله اول این است که برهنه شوید و ابتدا در جلوی یک آینه پهن بایستید و به سینههای خودتان در چهار حالت نگاه کنید. حالت اول دستها بالای سرتان، حالت دوم دستها به کمر، حالت سوم دستها در کنار بدن آویزان و حالت چهارم خم شده به جلو.
به دقت به پستانهایتان نگاه کنید و در صورت وجود هرگونه علامت غیرعادی مثل فرورفتگی پوست و یا نوک پستان و یا زخمهای مزمن و یا پوسته پوسته شدن نوک پستانها یا حالت پوست پرتقالی شدن پستانها توجه کنید و در صورتی که به هر کدام از این موارد مشکوک برخوردید حتماً با پزشکتان تماس بگیرید.
در مرحله دوم به پشت بخوابید، یک دست را زیر سر بگذارید و با دست مقابل تمامی پستان را معاینه کنید. برای این کار از قسمت نرم بند انتهایی انگشتان دوم تا چهارم تان استفاده کنید و نسج پستان را به آرامی و به حالت دورانی روی قفسه سینهتان بلغزانید. برای اینکه تمام قسمتها به طور کامل معاینه شوند نسج سینه را مثل یک ساعت در نظر بگیرید و تمام قسمتهای آن را به تفکیک معاینه کنید.
ناحیه زیر بغل را هم فراموش نکنید و با نگه داشتن بازو به حالت نیمه باز این منطقه را هم به صورت عمقی معاینه کنید.
معاینه سینه را میتوانید در حمام و در حالت ایستاده هم انجام دهید. در انتها هم نوک پستان را به آرامی فشار دهید تا از وجود یا عدم وجود ترشحات نوک سینه مطلع شوید. در صورت لمس توده یا سفتی در پستان یا وجود ترشح از نوک پستان بدون اضطراب و نگرانی به پزشک مراجعه کنید. زیرا در بسیاری از موارد این علامتها مربوط به بیماریهای خوشخیم پستان هستند و درمان آنها هم بسیار راحت است. اما ماهی یک بار این معاینه را فراموش نکنید.
***
در هفته گذشته علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از چالشهای پیش روی وزارتخانهاش را مسایل زنان مطرح کرده و گفته پایین آمدن سن زنان سرپرست خانوار، نرخ بیکاری زنان، فصلی بودن کار آنها، عدم استقبال کارفرمایان از زنان و گرایش بیشتر آنها به استخدام زنان مجرد و همینطور تغییر جهت مشاغل زنان به سمت کارهای خدماتی مسایلی است که برای ساماندهی آنها باید برنامه ریزی کرد.
فریدون خاوند اقتصاددان ساکن فرانسه در مورد مسایل عمده موجود در بازار کار زنان ایران میگوید:
«زندگی زنان ایرانی در زمینه اقتصادی گرفتار یک تناقض بزرگ و تکاندهنده است. از یک طرف اکثریت دانشجویان در حال حاضر دختران هستند و شمار فارغالتحصیلان زن در کشور به سرعت رو به افزایش میرود ولی از طرف دیگر برای راهیابی زنان تحصیلکرده به عرصه اشتغال هزار و یک مانع وجود دارد و شمار زیادی از آنها خانهنشین میشوند. به گفته علی ربیعی وزیر کار جمهوری اسلامی نیم میلیون نفر از بیکاران مطلق کشور را زنان تحصیلکرده تشکیل میدهند. بیکار مطلق کسی است که در هفته پیش از آمارگیری حتی یک ساعت هم کار نکرده. خانهنشین شدن این همه زن تحصیلکرده یک تراژدی عظیم اقتصادی و اجتماعی است.»
آنطور که فریدون خاوند میگوید بازار کار در ایران مردانه است:
«مهمترین ملاکی که وضعیت حاشیهای زنان را در بازار کار ایران به نمایش میگذارد شاخصی است که به آن میگویند نرخ مشارکت. در محاسبه این شاخص نسبت کل افراد فعال در عرصه اقتصادی اعم از اینکه شاغل باشند یا متقاضی کار، به کل جمعیت بالای ده سال سنجیده میشود. آمار وزارت کار نرخ مشارکت را برای مردان ۶۳ درصد و برای زنان ۱۳ درصد اعلام میکند.»
این کارشناس اقتصاد همچنین از اصلیترین تبعیض علیه زنان در بازار کار میگوید:
«کارفرمایان معمولاً استخدام زنان مجرد را بر زنان متاهل ترجیح میدهند. تازه زنهایی هم که از موانع گوناگون استخدام رد شوند حقوق و مزایای کمتری دارند نسبت به مردان و شرایط کاری سختتری.»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#282
Posted: 4 May 2015 00:07
دانشمندان تزریق گروههای خونی مختلف به افراد را میسر میکنند
یقینا تاکنون با درخواستها و آگهیهای مختلفی در خصوص اهدای خون روبرو شدهاید. این درخواست از افرادی که گروه خونی آنها O منفی هستند، بیشتر است. اما دانشمندان امیدوارند بتوانند راهکاری برای تبدیل گروههای خونی به همدیگر پیدا کنند که در صورت موفقیت، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
با وجود اینکه گروههای خونی از نظر ظاهری و ویژگیها دارای تفاوتهای بسیار اندکی با یکدیگر هستند، اما تزریق اشتباه یک گروه خونی به فردی که گروه خونی آن متفاوت است، نتایج مرگباری را در پی دارد. گروه خونی O منفی قابلیت تزریق شدن به همهی گروههای خونی را دارد، در حالی که بعضی از گروههای خونی این چنین نیستند. برای مثال میتوان به گروه خونی A و B اشاره کرد که در مقایسه با گروه خونی O میزان مولکلهای قند بیشتری را به همراه دارند. همین موضوع باعث میشود تا در صورت تزریق خون از گروه A به گروه O، به دلیل در اختیار داشتن مولکولهای قند زیاد، این مولکلها مورد هجوم واقع شوند.
دانشمندان به دنبال راهی هستند تا از طریق آن بتوانند گروههای خونی را به یکدیگر تبدیل کنند. متخصصان در دانشگاه بریتیش کلمبیا، راهی یافتهند که طی آن با استفاده از یک آنزیم میزان قند اضافی خون را که آنتی ژن نام دارد، از بین میبرند.
این اولین باری نیست که متخصصان موفق به کاهش میزان آنتیژن خون شدهاند، اما باید به این نکته اشاره کرد که روش مورد نظر بسیار بهتر از روشهای پیشین بوده است. دانشمندان در این روش از راهکار Directed Evolution استفاده کردهاند. در این روش از یک باکتری برای ایجاد آنزیم بهره گرفته میشود. DNA این باکتری تحت تاثیر جهشهای ژنتیکی قرار میگیرد تا اثربخشی آن بیش از پیش افزایش یابد. براساس اطلاعات منتشر شده، ارتقا 5 نسل این آنزیم، قدرت آن را 170 برابر بیشتر میکند.
هرچند این امکان برای گروه خونی نظیر O بسیار خوب است، اما شاید سایر گروههای خونی نیازی به کاهش این مقدار از آنتی ژن نداشته باشند. دانشمندان در حال حاضر در پی برطرف کردن این مشکل هستند تا بتوانند آن را بصورت گسترده مورد استفاده قرار دهند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#283
Posted: 20 May 2015 09:53
نخستین دستگاه پوشیدنی تسکین درد
محققان آمریکایی ابزار پوشیدنی کوچکی طراحی کردهاند که به تسکین دردهای مزمن کمک میکند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دستگاه Quell یک ابزار پوشیدنی کوچک است که درون یک باند کشی تعبیه شده است. این ابزار پوشیدنی بدور محل درد (مچ دست یا زانو) بسته شده و از طریق نرمافزار مخصوص بر روی تلفنهمراه هوشمند کنترل میشود.
این روش تسکین درد 100 درصد بینیاز از مصرف مسکن بوده و از طراحی سبک و راحتی برخوردار است که میتواند در طول شب یا روز مورد استفاده قرار بگیرد.
این دستگاه اقدام به تحریک اعصاب حسی می کند؛ این اعصاب، پالسهای عصبی را به مغز منتقل میکنند. پالسهای عصبی یک پاسخ طبیعی ایجاد میکنند که سیگنالهای درد را در بدن مسدود میکنند.
یک الکترود در قسمت پشت دستگاه و بصورت مستقیم روی پوست قرار داده میشود؛ این دستگاه بقدری قدرتمند است که میتواند اعصاب حسی را تحریک و در مدت 15 دقیقه درد را تسکین کند.
این دستگاه آزمایشات بالینی را پشت سر گذاشته و مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را دریافت کرده است.
محققان بدنبال جمعآوری بودجه برای تولید تجاری این محصول هستند.
=====================================
تحریک الکتریکی موجب تسریع بهبود زخم ها می شود
مطالعه بر روی ترمیم پوست 40 داوطلب نشان داد که تحریک الکتریکی میتواند تاثیر بسیار زیادی بر سرعت فرایند بهبود و ترمیم پوست داشته باشد. پژوهشگران امیدوارند بتوانند به زودی زخم پوش آزمایشی به همراه دستگاهی را توسعه دهند که بتواند زخمهای انسانی یا حیوانی ناشی از جراحی و سایر آسیبهای پوستی را به سرعت درمان کند.
در مطالعه و بررسی که روی پوست داوطلبان انجام شد، هر یک از بازوهای شرکت کنندگان در دو نقطه زخمی شد که یکی برای درمان طبیعی رها شد و دیگری با شوکهای الکتریکی اندک برای 4 بار، در طول دو هفته درمان شد. این شوکهای الکتریکی در حقیقت فرایندی به نام آنژیوجنسیس را که همان فرایند رگزایی در محل آسیب دیدگی است تحریک میکنند و باعث میشوند که زخمهایی که تحت شوک قرار گفتهاند سرعت بهبود بیشتری داشته باشند که این سرعت با توجه به سطح، حجم، شعاع و عمق زخم نسبت به زخم معمولی سنجیده شده است.
این گروه که در دانشگاه منچستر این پژوهش را انجام میدادند قرارداد همکاری با شرکتی به مدت پنج سال منعقد کردند تا این فناوری را به دنیای واقعی آورده و از آن در جهت بهبود بیماران استفاده شود. در زخمهای شدید یا مزمن بانداژ کردن تنها نقش پوشش را بازی میکند اما با استفاده از این فناوری میتوان از بانداژ برای افزایش سرعت بهبود بیمار برای بازگشتن به زندگی عادی بهره برد.
میتوان امیدوار بود با پیشرفتهای که اخیرا در زمینهی ترمیم زخم صورت گرفته است همچون، پوستهای مصنوعی، درمان با نانوذرات و زخم پوشهای فعال در آیندهای نزدیک زخمهای شدید امروزی نیز به سادگی درمان شوند.
نتایج این گروه در نشریهی PLOS ONE به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#284
Posted: 20 May 2015 10:59
مصرف دستمال کاغذی برای نواحی تناسلی چه خطراتی دارد؟
بسیاری از خانمها بهصورت وسواسگونهای عادت به خشک کردن ناحیه تناسلی خود بعد از رفتن به دستشویی دارند، خانمهای محترم آیا از عوارض آن آگاهی دارید؟ لطفا این مطلب را بخوانید
جام جم :احتمالا شما هم بارها شنیدهاید که برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی در ناحیه تناسلی، باید خودتان را پس از رفتن به دستشویی، خوب خشک کنید تا محیط گرم و مرطوبی برای رشد قارچها در این ناحیه بهوجود نیاید.
دکتر بهروز باریکبین، متخصص پوست، توصیهها و هشدارهایی در این زمینه دارد:
دلیل توصیه شما برای عدم استفاده از دستمال کاغذی به منظور خشک کردن ناحیه تناسلی چیست؟
ناحیه تناسلی، جزو حساسترین مناطق پوستی است که میتواند بسرعت و شدت با هرنوع محرک خارجی مانند دستمال کاغذی، تحریک شود. متاسفانه بسیاری از خانمها بهصورت وسواسگونهای عادت به خشک کردن ناحیه تناسلی خود بعد از رفتن به دستشویی دارند که این مساله میتواند مشکلات پوستی مختلفی را در این قسمت حساس از بدن برایشان ایجاد کند.
مثلا چه مشکلاتی؟
مهمترین مشکل این است که مواد و ترکیبهایی موجود در دستمالهای کاغذی، جزو مواد آلرژن هستند. این حساسیتزا بودن در اثر استفاده از عطرهای مختلف در دستمالهای کاغذی، تشدید هم خواهد شد. افراد مبتلا به آلرژیهای پوستی با استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن خود با تشدید بیماری و وخیمتر شدن شرایط پوستیشان در ناحیه تناسلی مواجه خواهند شد. در واقع چنین افرادی به اگزمای تماسی آلرژیک بهدلیل تماس با دستمال کاغذی و حساسیت به مواد داخل آن مبتلا هستند. این خانمها در دورههایی بهدلیل تشدید آلرژیشان با شکایت از سوزش، خارش، قرمزی، خشکی و التهاب در ناحیه تناسلی به پزشک مراجعه میکنند و نمیدانند که درمان مشکل آنها بهسادگی و با حذف ماده آلرژن که همان دستمال کاغذی باشد، اتفاق خواهد افتاد.
یعنی تنها مشکل استفاده از دستمالهای کاغذی برای خشک کردن، ایجاد حساسیت است؟
نه. متاسفانه برخی از خانمها عادت دارند که تمام قسمتهای ناحیه تناسلی، مخصوصا داخل ناحیه و مخاطها را بشدت با دستمال کاغذی خشک کنند که این رفتار، بیشتر به رفتاری وسواسگونه شبیه است تا بهداشتی. تماس مداوم دستمال کاغذی با مخاط ناحیه تناسلی بهمرور زمان باعث ایجاد ضایعاتی شبیه به زگیل تناسلی خواهد شد.
کمی بیشتر درباره این ضایعههای پوستی توضیح میدهید؟
این روزها بسیاری از خانمها با شکایت از وجود دانههایی ریز و همرنگ پوست که در قسمت داخلی لبههای ناحیه تناسلی (محلی که مخاط تناسلی را هم دربرمیگیرد) ایجاد شدهاند، به پزشک مراجعه میکنند. این ضایعات که بدون درد، سوزش یا خارش هستند و امکان انتقال آنها هم بههیچ عنوان وجود ندارد، «پاپیلوماتوز» نام دارند. پاپیلوماتوزها معمولا کنار هم و در یک خط قرار میگیرند و آلرژیهای تماسی مانند استفاده از دستمالهای کاغذی، باعث تحریک برای ایجاد یا تشدید آنها میشود.
آیا راهی برای درمان این ضایعههای پوستی تناسلی وجود دارد؟
خوشبختانه در بسیاری از موارد دیده شده که پاپیلوماتوزها در صورت قطع استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن ناحیه تناسلی، کمکم از بین میروند. بههمین دلیل هم نیازی به استفاده از روشهای تهاجمی یا غیرتهاجمی برای حذف این ضایعات پوستی وجود ندارد. ضمن اینکه پاپیلوماتوزها به همسر منتقل نمیشوند یا در صورت زایمان طبیعی، خطر انتقال آن به نوزاد هم وجود نخواهد داشت.
نظرتان درباره خشک کردن ناحیه تناسلی بچهها با دستمال چیست؟
هم دختربچهها و هم پسربچهها بهدلیل پوست حساسی که دارند، نباید نواحی تناسلی آنها با دستمال کاغذی خشک شود. دختربچهها، ترشحات واژینال هم ندارند و بنابراین، استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن آنها بههیچ عنوان توصیه نمیشود. شما میتوانید برای رعایت بهداشت بیشتر ناحیه تناسلی بچهها، لباس زیر آنها را شب به شب عوض کنید و لباسهای زیر نخی و سفید برایشان بپوشانید.
درباره استفاده از پد بهداشتی چه توصیهای دارید؟
برخی از خانمها در اثر استفاده از پدهای بهداشتی دچار خارش و التهاب پوست خارجی ناحیه تناسلی میشوند. توصیه ما به این گروه از خانمها، استفاده از پدهای پنبهای غیرمعطر و تعویض مارک پد خود در صورت حساسیت دادن به آن است. اگر هم فردی به هر دلیلی مجبور شد که از دستمال کاغذی تحت شرایط خاصی برای خشککردن خود کمک بگیرد، بعد از بلندشدن، تنها قسمتهای خارجی ناحیه تناسلی و کنارههای پاهای خود را خشک کند. هر نوع دستمالی باید روی این قسمتهای حساس، گذاشته و برداشته شود. کشیدن دستمال روی ناحیه تناسلی یا مخاط آن، باعث ایجاد تحریک و حساسیت میشود.
جایگزینهای دستمالکاغذی
برای خشک کردن ناحیه تناسلی، به جای دستمالهای کاغذی آلرژن، میتوان از چند جایگزین استفاده کرد. اولین راه، استفاده از حولههای سفید و نخی در خانه است. شما میتوانید خودتان را در منزل با این حولهها خشک کنید و شب به شب آنها را برای استفاده روز بعد، بشویید. راه بعدی استفاده از حولههای یکبار مصرف، تنظیف یا گازهای استریلی است که بهصورت بستههای بزرگ هم عرضه میشوند.
شما میتوانید این حوله یا پارچههای استریل و نخی که هیچ ترکیب حساسیتزایی هم ندارند را به تکههای کوچک تقسیم کنید و آنها را داخل یک نایلون بگذارید. سپس در منزل یا حتی خارج از منزل از آنها برای خشک کردن خود استفاده کنید. به این ترتیب، شانس ابتلا به پاپیلوماتوز یا اگزمای تماسی در ناحیه تناسلیتان را از بین خواهید برد.
نکته دیگر اینکه گاهی برخی از خانمها بهدلیل استفاده از لباسهای زیر پلاستیکی، توری یا نامناسب، مجبور به استفاده از دستمال کاغذی برای خشک کردن خود میشوند. در این صورت میتوان با حذف این لباسها و استفاده از لباس زیرهای نخی که جاذب رطوبت هستند و رطوبت آنها هم بهسرعت خشک میشود، استفاده از دستمال کاغذی را نادیده گرفت. به این ترتیب، میتوانید بهجای استفاده از دستمال کاغذی، حوله یا هر وسیله دیگری در خانه از لباسهای زیر نخی و سفید کمک بگیرید و لباستان را روزی یک یا دو مرتبه عوض کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#285
Posted: 20 May 2015 11:20
مادران باردار به جای سلامت جنین دنبال آلبومش هستند
ایرنا نوشت: یک متخصص رادیولوژی با اشاره به اتلاف وقت و هزینه صرف کردن مادران باردار گفت: متاسفانه در بین مادران باردار آنقدر که تولید آلبوم جنین و جنسیت مهم و برایشان دغدغه شده، کمتر سلامت جنین را جویا می شوند.
دکتر ابوالفضل نظری، اقدام برخی مادران باردار برای تهیه آلبوم جنینی و نشر آن بر روی شبکه های اجتماعی را بی اساس دانست و اظهار کرد: متاسفانه فرهنگ اشتباهی در بین مادران باردار وجود دارد و هر ماه اقدام به گرفتن سونوگرافی می کنند که این کار جز اتلاف وقت و هزینه صرف کردن فایده دیگری ندارد.
وی ادامه داد: اگرچه سونوگرافی اشعه خاصی ندارد و ماهیت آن صوت است و عارضه ای برای آن گزارش نشده است اما دلیل نمی شود که خانمی بخواهد برای تهیه آلبوم به طور دلخواه سونوگرافی کند.
این عضو انجمن رادیولوژی ایران اقدام خودسرانه سونوگرافی برای تهیه آلبوم جنینی را غیرممکن خواند و گفت: سونوگرافی با صلاحدید پزشک مربوطه برای خانم باردار تجویز می شود و اینطور نیست که یک خانمی خود تقاضای سونوگرافی ماهانه را داشته باشد و اگر پزشکی بنا بر تقاضای خانمی اقدام به سونوگرافی کرد متخلف محسوب می شود.
نظری با اشاره به نقش رسانه برای فرهنگسازی و حذف این شیوه نادرست گفت: رسانه بسیار می تواند نقش مهمی را در پیشگیری از این معضل اجتماعی ایفا کند و تقاضای ما این است که در برنامه های پربیننده اگر این فرهنگ نادرست اطلاع رسانی شود.
وی سونوگرافی را در طول دوران بارداری سه تا چهار بار ضروری دانست و گفت: به طور معمول یک خانم در طول مدت بارداری ممکن است سه تا چهار برای سونوگرافی اقدام کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#286
Posted: 24 May 2015 13:43
'مصرف استامینوفن را در دوران بارداری کاهش دهید'
دانشمندان به زنان هشدار دادهاند که هنگام بارداری در مورد مصرف استامینوفن احتیاط کنند زیرا این مسکن رایج ممکن است بر روی توان باروری کودکان پسر تاثیر منفی بگذارد.
پژوهشگران در دانشگاه ادینبورگ با انجام آزمایش بر روی موشها به این نتیجه رسیدند که بعد از یک هفته مصرف استامینوفن تولید هورمون تستوسترون متوقف میشود.
این هورمون در تشکیل اعضای تولید مثل در جنین پسر و توان باروری آنها نقش اساسی دارد.
بر اساس دستورالعملهای پزشکی در بریتانیا مسکن استامینوفن تنها در صورت لزوم، آن هم برای مدتی کوتاه میتواند توسط زنان باردار مصرف شود و آن دسته از زنان باردار که برای دراز مدت نیاز به استفاده از مسکن دارند باید به پزشک مراجعه کنند.
سازمان نظارت بر محصولات دارویی در بریتانیا میگوید که استامینوفن یکی از مسکنهایی است که مصرف آن عموما برای زنان باردار امن تلقی میشود.
اما پژوهشهای گذشته، از جمله تحقیقاتی که در دانمارک انجام شده، هم نشان دادهاند که مصرف استامینوفن توسط زنان باردار ممکن است توان باروری کودکان پسر را با مشکل مواجه کند.
دکتر راد میچل، سرپرست گروه پژوهش دانشگاه ادینبورگ گفت: "نتیجه تحقیقات اخیر اضافه بر شواهد موجود نشان میدهد که استفاده دراز مدت از استامینوفن ممکن است در جنین پسر باعث اختلالاتی در توان باروری شود."
استامینوفن یا پاراستامول یکی از پرفروشترین داروهایی است که تقریبا در همه جای دنیا بدون نسخه پزشک در اختیار مردم قرار میگیرد.
استامینوفن نامی است که برای داروی پاراستامول در آمریکا، کانادا و ژاپن انتخاب شده است و همچنین با نامهای تجاری مختلفی مانند پنادول و تایلنول در کشورهای دیگر انگلیسی زبان به فروش میرسد. پاراستامول عموما به عنوان یک مسکن ضعیف دردهای جسمی و تببر مصرف میشود.
البته پژوهشگران هشدار میدهند هنوز برای آنکه بدانیم نتیجه تحقیقات اخیر تا چه حد در مورد انسان صدق می کند بسیار زود است، زیرا انجام تحقیقاتی مشابه روی زنان باردار غیر اخلاقی و نتیجتا غیر ممکن است.
از سوی دیگر کالج سلطنتی پزشکی کودکان می گوید که استامینوفن مسکنی مفید برای درمان بسیاری از دردهاست و نباید به طور کلی کنار گذاشته شود.
دکتر مارتین وارد-پلات، سخنگوی این کالج می گوید: "تب در دوران بارداری میتواند به جنین در حال رشد آسیبهای زیادی برساند. بنابر این مصرف مقداری استامینوفن در بعضی از مواقع ضروری است."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#287
Posted: 24 May 2015 13:47
درمان خانگی عفونت مثانه با آب خیار
عفونت مثانه که به آن عفونت مجاری ادراری هم میگویند به علت شیوع باکتری رخ میدهد.
عفونت مثانه که به آن عفونت مجاری ادراری هم میگویند به علت شیوع باکتری رخ میدهد. به گفته دکتر مایکل مورای، متخصص درمان خانگی و نویسنده «دایره المعارف درمان خانگی» علائم عفونت مثانه شامل سوزش ادرار و تیره شدن رنگ آن و یا دردهای شکمی است. در این حالت، عفونت شیوع پیدا کرده و سپس دمای بدن شخص بالا رفته، و فرد دچار سرما، تهوع، کمردرد و اسهال میشود. در اینجا به برخی راهکارهای لازم برای آن اشاره میکنیم:
آبِ خیار
دارای خواص ادرارآور بوده و میتوان برای درمان عفونت مثانه آن را مصرف کرد. یک قاشق عسل و لیمو را با آبِ خیار مخلوط کرده و سه بار در روز میل کنید.
درمان عفونت مثانه با قرهقاط
افرادی که از عفونت مثانه رنج میبرند میتوانند از عصاره، آب و یا قرصهای قرهقاط برای درمان آن استفاده کنند.
برگ تربچه
عفونت مثانه را میتوان با عصارهی برگهای تربچه هم درمان کرد. سعی کنید در غذاهای روزانه و به مدت دو هفته آن را مصرف کنید تا شاهد نتایج چشمگیرش باشید.
درمان با اسفناج
تلفیق عصارهی اسفناج تازه با آب نارگیل برای درمان عفونت مثانه بسیار مفید است. این تأثیر به خاطر اسید نیتریک و پتاسیم موجود در اسفناج بوده که به عنوان یک مادهی ادرارآور عمل میکند.
لیمو
عصارهی لیمو را با آب جوش مخلوط کنید. سپس بگذارید سرد شود و هر دو ساعت آن را بنوشید. این مخلوط باعث تسکین درد ناشی از عفونت مثانه میشود.
درمان عفونت مثانه با ویتامین C
تصفیهی خون یکی از نخستین اقدامات لازم برای درمان عفونت مثانه است. مصرف کپسولهای حاوی ویتامین C میتواند در این راستا بسیار مفید باشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#288
Posted: 26 May 2015 12:43
چگونه درد کمر را از درد کلیه تشخیص دهیم؟
ایسنا : یک جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصا اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می تواند نشان دهنده درد واقعی کلیهها باشد.
دکتر سیمین وحیدی با اشاره به اینکه درد کلیه در اثر عفونت کلیه یا آسیب رسیدن به آن ایجاد میشود، گفت: اگر پشت یا پهلوی فردی آسیب ببیند مثل برخورد ضربه، افراد تصور میکنند که کلیههایشان درد میکند اما اغلب اوقات اینطور نیست و کلیهها مشکلی ندارند.
وی گفت: کلیهها در قسمت پشت بدن و بالای کمر (درست پایین دنده ها) واقع شدهاند، اغلب افراد تمایل دارند که بدانند درد کمر مربوط به ایجاد مشکلی در کلیهها است یا خیر، راه قطعی برای این کار وجود ندارد، اما با شناخت برخی علائم و انجام برخی آزمایشها که توسط پزشک توصیه میشود، می توان مشکلات احتمالی کلیه ها را بررسی کرد.
این جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصا اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه ها باشد.
دکتر وحیدی گفت: درد میتواند در اثر عفونت کلیه ها (پیلونفریت) ایجاد شود. وجود سنگ در کلیه نیز باعث بروز درد کلیه میشود. حرکت سنگ در کلیه نیز باعث ایجاد درد می شود، وقتی سنگ کلیه شروع به حرکت می کند و از قسمت میزنای (حالب) عبور میکند و به سمت مثانه می رود، دردهای شدید و متناوبی را ایجاد میکند که قولنج کلیوی یا قولنج میزنای نامیده می شود.
وی با اشاره به اینکه قولنج کلیوی نوعی کولیک است که در اثر سنگ کلیه ایجاد میشود، گفت: این درد معمولاً از ناحیه کلیه یا زیر آن آغاز میشود و تا مثانه ادامه مییابد. درد قولنج کلیوی به صورت اسپاسمی است، بدین معنی که تیر میکشد و موجهای ناگهانی دارد. این درد در دو نوع خفیف و حاد بروز میکند. نوع حاد آن را دردناکترین حس تجربه شده توسط انسان توصیف کردهاند.
عفونتهای ادراری از علل شایعی است که موجب ایجاد دردهای کلیوی می شود، برخی مشکلات باعث انسداد تدریجی جریان ادرار میشود (انسداد ناگهانی جریان ادرار در سنگ کلیه دیده می شود) در این حالت نیز کلیهها کش میآیند و درد شدیدی بروز میکند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#289
Posted: 28 May 2015 09:44
iKnife انقلابی بزرگ در علم پزشکی
چاقوی جراحی که بتواند طی برش، سلولهای سرطانی را تشخیص دهد، انقلابی بزرگ نه تنها در عمل جراحی بلکه در امنیت غذایی، آب آشامیدنی و همهی ابعاد زندگی ما ایجاد خواهد کرد. به تازگی محققی بلغارستانی توانسته مقدمات چنین انقلابی را با ابداع دستگاهی هوشمند پایهریزی کنند،
اگر فرارسیدن تابستان غیر از گرمای طاقتفرسایش نشانهای داشته باشد، مطمئنا آن بوی کبابی است که مردم در طبیعت دوباره زنده شده، به راه میاندازند. دودی که مانند ستون مشاهده میکنیم و بوی مدهوش کنندهی آن، نوید رسیدن تابستان گرم دیگری را میدهد.
اما این دود با خود مضراتی نیز به همراه دارد، دود حاصل سمی است و برای سلامتی انسان مضر است. همهی افراد که نزدیک آتش بودهاند اذعان خواهند کرد که دود باعث سوزش چشم و سرفهی آنها شده است.
جراحان با این مشکل آشنایی بیشتری دارند. با اینکه چاقوی جراحی نقرهای رنگ، نشان یک جراح است ( امسال صدمین سالگرد این چاقوی دو تکه است که در سال ۱۹۱۵ میلادی توسط مورگان پارکر اختراع شد.) اما به تازگی این چاقو جای خود را به چاقوی جراحی الکتریکی داده است. دستگاهی که حامل جریان الکتریسیته است و سلولها را برش میدهد و در مسیر برش با حرارتی که ایجاد میکند، مویرگهای قطع شده را میبندد.
از مزایای چاقوی جراحی الکتریکی، میتوان به کاهش از دست رفتن خون بیمار، تسریع عمل جراحی و افزایش میدان دید جراح اشاره کرد، اما این چاقو معایبی نیز به همراه دارد. هنگامی که این چاقو سلولهای بدن را برش میدهد، بخاری از این برش حاصل میشود که هم برای جراح و هم برای بیمار سمی است و باید سریعا دفع شود.
سالها قبل عدهای از جراحان به تحقیق در مورد این دود و بوی آن پرداختند تا شاید بتوانند ارتباطی بین آن و نوع سلول منشا بیابند. مانند بویی که از غذا میآید و ما میتوانیم ترکیبات آن را فقط از بوی آن تشخیص دهیم.
در حال حاضر احتمال دارد در نقطهی شروع انقلابی دیگر باشیم. محققی بلغارستانی به تازگی توانسته دماغی مصنوعی برای این چاقوی الکتریکی طراحی کند. این دماغ میتواند دود را کاملا مکش کند و به تحلیل آن توسط یک اسپکترومتر جرمی بپردازد.
این دستگاه میتواند بطور آنی بو را تشخیص دهد و به جراح بگوید که نوع سلول برش یافته چیست، به عنوان مثال آیا سلول سرطانی است یا نه. این اطلاعات حیاتی هستند چرا که مهمترین عامل شکست این نوع جراحیها، احتمال ماندن سلولهای سرطانی در بدن بیمار است، که باعث بروز دوبارهی سرطان در بیمار میشود. بیست درصد از بیمارانی که سرطان سینه و ده درصد از بیمارانی که سرطان ریه داشتهاند و با عمل جراحی تومور را خارج کردهاند، مجبور به عمل دوباره شدهاند چرا که آزمایشات بعد از عمل باقیماندن سلولهای سرطانی در بیمار را نشان میداده است.
اگر این نسبت به صفر برسد میتواند بیماران زیادی را از درد نجات دهد و صرفهجویی مالی فراوانی برای دولتها به ارمغان آورد.
این چاقوی هوشمند یا iKnife توسط زولتان تاکاتس اختراع شده است. او از بلغارستان برای انجام آزمایشهای بیشتر به انگلستان و کالج سلطنتی لندن سفر کرد. این چاقو بر روی ۹۱ بیمار سرطانی آزمایش شد و نتیجهی آن دقت ۱۰۰ درصدی آن در برش سلولهای سرطانی بود.
این فناوری در جولای سال ۲۰۱۴ میلادی به شرکت واترز آمریکا فروخته شد که از بزرگترین تولیدکنندگان اسپکترومتر در دنیاست و میلیون دلار سرمایه در اختیار کالج سلطنتی خواهد گذاشت تا این چاقو از مرحلهی آزمایش در آمده و به تولید انبوه برسد. تاثیر این چاقو بر درمان سرطان بسیار محسوس خواهد بود.
این دستگاه همچنین میتواند برای تشخیص وجود مواد مخدر نیز به کار برده شود. اما مهمترین کاربرد آن میتواند برای پاتولوژیستها باشد. به جای آنکه سلول مورد نظر را از بدن فرد خارج کنند و مدت زمان طولانی به آزمایش آن بپردازند، میتوانند به طور آنی مواد شیمیایی موجود در سلول را تحلیل کرده و نتیجه را به جراح گزارش دهند.
این دستگاه میتواند نحوهی تشخیص بیماری توسط پزشکان را برای همیشه تغییر دهد. میکروسکوپهای گرانقیمت آزمایشگاهها را ترک خواهند گفت و راهی انبارها خواهند شد. حال میببینیم که چگونه حس بویایی ما به همراه نبوغ یک محقق به دستگاهی تبدیل میشود که میتواند باعث انقلابی بزرگ در علم پزشکی شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#290
Posted: 29 May 2015 12:53
چرا «ترامادول» خطرناک است ؟
مصرف بی رویه و خودسرانه دارو روز به روز در حال افزایش است و بسیاری از افراد بدون درنظر گرفتن عوارض آنها، اقدام به مصرف داروها می کنند. یکی از دلایل مصرف خودسرانه دارو می تواند تهیه آسان دارو باشد.
عدم فرهنگ سازی دلیل دیگری برای سوءمصرف داروهاست. فروش دارو به صورت غیرمجاز چند وقتی است که رواج پیدا کرده و برخی از داروها مثل «متادون» و «ترامادول» سر از عطاری ها در آورده اند.
هر ورق قرص و کپسول «ترامادول» با قیمت 3 هزار تومان در برخی از عطاری ها به فروش می رسد اگرچه بازرسان سازمان غذا و دارو با بسیاری از متخلفان برخورد کرده اند ولی همچنان فروش این قرص در برخی از عطاری ها ادامه دارد. زمان تجویز یک دارو توسط پزشک موارد زیادی مدنظر گرفته می شود و تجویز دارو متناسب با سن و شرایط بیمار است و وقتی فردی به صورت خودسرانه دارو مصرف کند، روند رهایی از ترامادول را دچار مشکل می کند، ضمن اینکه ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد شود.
اول شناخت، بعد مصرف
مصرف بی رویه و خودسرانه داروها سال هاست که بین مردم رواج دارد و برخی از افراد بدون هیچ شناختی از کاربرد دارو، اقدام به مصرف آن می کنند؛ ترامادول هم یکی از همین داروهاست.
«دکتر بهروز مصلحی» پزشک، پژوهشگر و مخترع اولین مطب الکترونیک کشور می گوید: «ترامادول یک داروی مسکن شبه مخدر است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید مانند دندان درد، دردهای پس از عمل جراحی، دردهای ناشی از سرطان، دردهای عضلانی اسکلتی حاد و همراه با داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درمان «استئوآرتریت» یا همان آرتروز مفاصل، به کار می رود.»
سوءاستفاده از دارو
گاهی اوقات برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی، از یک دارو به عنوان محصول درمانی استفاده نمی کنند و ترامادول هم در همین گروه قرار می گیرد و با وجود اینکه یک دارو با کاربرد مشخص است، از آن برای موارد دیگری استفاده می کنند.
«دکتر مصلحی» می گوید: «اگرچه بسیاری از مردم، ترامادول را یک داروی غیرمخدر می دانند، اما به دلیل اثرات شبه مخدر شدید و پتانسیل بالایی که برای سوءمصرف دارد، اداره نظارت دارویی ایالات متحده امریکا ترامادول را به عنوان یک داروی شبه مخدر و غیرمجاز شناخته و اخیرا فروش و مصرف آزادانه این دارو را محدود کرده، فروش این دارو در ایران هم بدون نسخه ممنوع است.
ترامادول یک داروی مسکن شبه مخدر و شدیدا اعتیادآور محسوب می شود و مورد سوءمصرف قرار می گیرد و برخی از افراد به آن وابستگی شدیدی پیدا می کنند. برخلاف تصور مردم، ترامادول حالت سرخوشی ایجاد نمی کند و برخی از افراد، ناآگاهانه یا به توصیه افراد ناآگاه، به مصرف ترامادول روی می آورند و با مصرف افراطی به آن اعتیاد شدید پیدا می کنند.
تجویز داروی ترامادول توسط یک پزشک باید کاملا حساب شده باشد و تعداد و روزهای مصرف دارو باید کمتر از 5 روز، درنظر گرفته شود که بیماران به این دارو وابستگی شدید پیدا نکنند. بسیاری از افراد به این دلیل به ترامادول وابسته می شوند که آن را بدون هیچ رویه و حساب و کتابی به مدت طولانی مصرف می کنند. برخی از افراد از این دارو برای ترک اعتیاد استفاده می کنند ولی این دارو وابستگی زیادی ایجاد می کند و نمی توان از آن به عنوان دارویی برای ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده کرد.»
مرگ در کمین
گاهی برخی از افراد به بیماری هایی مبتلا هستند که خوردن اشتباه یک قرص می تواند زندگی آنها را با خطر مرگ مواجه کند.
«دکتر مصلحی» در این مورد چنین می گوید: «ترامادول برای افرادی که فشار داخل جمجمه آنها بالاست، نباید تجویز شود. همچنین افرادی که دچار حمله آسم، نارسایی کلیه، مشکلات حاد شکم، سابقه تشنج، ضعف در سیستم تنفسی و سابقه ضربه مغزی هستند نباید از این دارو استفاده کنند.
ترامادول عوارض زیادی دارد که می توان به ضعف، سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، عصبی شدن، لرزش غیر قابل کنترل بعضی از اعضای بدن، سفت شدن و گرفتگی عضلات، تغییرات خلقی، سوزش سر دل و سوءهاضمه، تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست اشاره کرد. همچنین از دست دادن اشتها، تعریق زیاد، خشکی دهان، تشنج، تب، بثورات جلدی، تاول های پوستی، مشکل در بلع و تنفس، تورم (زبان، پلک ها، صورت، لب ها، دستها، مچ پا، پاها)، خشونت و گرفتگی صدا، هذیان، توهم، بی قراری، تندشدن ضربان قلب، از دست دادن هوشیاری و تعادل بدن، اغما و در نهایت مرگ از دیگر عوارض مصرف ترامادول است.»
نگرانی ها همچنان باقی است
هرچه آگاهی مردم نسبت به عوارض یک دارو بیشتر شود، کمتر آن را به صورت خودسرانه مصرف می کنند. «دکتر اکبر عبداللهی اصل» معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو، می گوید: «قرص تراماول از دسته داروهای محدود و تحت کنترل بوده و یکی از پرعارضه ترین داروهای مخدر به شمار می رود و آمار مصرف این داروی اعتیادآور نگرانی های مسئولان را برانگیخته است.
آمار مصرف این دارو در 2 سال اخیر روندی رو به کاهش داشته طوری که مصرف 60 میلیون عدید یکی، دو سال اخیر به حدود یک هشتم میزان مصرف سال 84 رسیده است. دلیل این مسئله را می توان به تشدید محدودیت های سازمان غذا و دارو در تحویل مواد اولیه به شرکت های تولیدکننده نسبت داد، با این وجود همچنان نگرانی ها به قوت خود باقی است، زیرا براساس آمارها یکی از علل مهم مسمومیت ناشی از مصرف غیرمتعادل و بدون تجویز دارو، مصرف قرص ترامادول است.»
با نسخه به فروش می رسد
پزشک ها باید از تجویز غیرضروری قرص ترامادول بپرهیزند و بیمار را نیز از وجود ترکیبات مخدر در داروی تجویزشده مطلع کنند. همچنین باید تا جای ممکن داروهای غیرمخدر را برای بیمار تجویز کنند. قرص ترامادول، داروی مسکنی است که تنها با نسخه پزشک آن هم در شرایط ضروری تجویز می شود. سازمان غذا و دارو داروخانه ها را موظف کرده است که بدون نسخه پزشک حق فروش ترامادول را نداشته باشند و این دستورالعمل باید اجرا شود. اگر این دارو در داروخانه ها عرضه نشود، ممکن است مصرف کنندگان و متقاضیان، ترامادول را به صورت قاچاق تهیه کنند. برخی از افراد سوجو اقدام به قاچاق این دارو و توزیع آن در مراکز غیرمجاز می کنند که این قرص ها با میزان ترکیبات مخدر غیرمجاز، آسیب های جدی به سلامت مصرف کننده می زنند.
دارو به شرط برچسب
اینکه ترامادول دقیقا به چه شکل در بدن روی تسکین درد تاثیر می گذارد هنوز به درستی مشخص نیست. ترامادول یک ضددرد سیستم مرکزی اعصاب به شمار می رود و به راحتی از راه خوراکی جذب شده و توسط کبد تجزیه می شود و از راه ادرار دفع می شود. ترامادول دارویی است که مسمومیت شدید ایجاد می کند و باید از دسترس کودکان دور باشد. این دارو می تواند زندگی افراد را به خطر بیندازد و باید از مصرف خودسرانه آن تحت هر شرایطی پرهیز کرد.
خرید این قرص از مراکزی به غیر از داروخانه ها عواقب جبران ناپذیری را می تواند به همراه داشته باشد. داروهای قاچاق بدون هیچ نظارتی وارد کشور می شوند و بیشتر شرکت های تولیدکننده این داروهای وارداتی، مورد تایید سازمان غذا و دارو نیستند و ترکیبات به کار رفته در بسیاری از این نوع داروها استاندارد نیست. زمان خرید دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی وارداتی، باید حتما به برچسب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا سازمان غذا و دارو توجه کرد و با استفاده از کد پیگیری درج شده روی کالا از مجازبودن کالا اطمینان حاصل کرد.
مقدار مصرف مجاز ترامادول برای افراد بزرگ سال 50 تا 100 میلی گرم هر 6 ساعت یک بار به صورت خوراکی است. حداکثر مقدار مجاز ترامادول 400 میلی گرم در روز است و بیشتر از این مقدار نباید از آن استفاده کرد. ترامادول مثل هر داروی دیگری در شکل های مختلفی به فروش می رسد. قرص 50 میلی گرمی و قرص 100 میلی گرمی از انواع این داروست. ترامادول به صورت کپسول های 50 و 100 میلی گرمی هم تولید می شود ولی قرص ترامادول به نسبت کپسول و آمپول بیشتر مصرف می شود. ترامادول با نام های تجاری کان زیپ ، رای زالت ، اولت رام و ریبیکس به فروش می رسد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟