انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 10 از 14:  « پیشین  1  ...  9  10  11  12  13  14  پسین »

ایدز و مسائل مربوط به آن


مرد

 
تست تند و رایگان اچ ای وی در سراسر ایران

در 15 دقیقه و رایگان میتونید یک تست اچ آی وی از خودتون کنید.

آدرس نزدیک ترین مرکز به خود را در این تارنما پیدا کنید و با رفتن به این مرکز از خدمات رایگان همانند آزمایش و رایزنی (مشاوره) برخوردار بشوید.
     
  

 
رابطه ی جنسی و ایدز :


  • رفتارهای جنسی پرخطر

اچ آی وی در منی مرد و ترشحات دستگاه تناسلی زنان مبتلا به این ویروس قرار دارد. در فرد مبتلا به ویروس ترشحات قبل از خروج منی نیز آلوده به ویروس است. رابطه جنسی با فرد مبتلا از طریق مقعد نیز موجب انتقال این ویروس می­شود. حتی دراین نوع رابطه جنسی احتمال انتقال خیلی بیشتر است. در رابطه جنسی با همجنس چه دو مرد با هم یا دو زن با هم که یکی مبتلا به ویروس باشد، ویروس به فرد سالم منتقل می ­شود. ویروس در رابطه جنسی از طریق دهان نیز از فرد مبتلا به فرد سالم قابل انتقال است. که احتمالا به علت وجود زخم و خونریزی از لثه می­باشد که در این صورت رد و بدل شدن خون باعث انتقال ویروس HIV می شود.

چنانچه یکی از طرفین رابطه جنسی به بیماری های مقاربتی مثل سوزاک، سیفلیس یا زخم های تناسلی مبتلا باشد، در صورت مبتلا بودن یکی از آنها به اچ آی وی خطر ابتلا شدن فرد سالم چند برابر می­ شود. لازم به ذکر است که احتمال انتقال اچ آی وی از مردان مبتلا به زنان در طول رابطه جنسی به مراتب بیشتر از انتقال این عفونت از زنان به مردان می­باشد چون مایع منی آلوده ممکن است برای چند روز در دستگاه تناسلی زن باقی بماند. سلول های ناحیه دهانی رحم نیز دارای استعداد زیادی برای سرایت اچ آی وی به بدن هستند.

ارتباط جنسی مقعدی و ارتباط جنسی با هم جنس از جمله مواردی است که بیشتر موجب سرایت اچ آی وی می­شود، به ویژه شخصی که مفعول واقع شده است، در معرض خطر بیشتر ابتلا قرار دارد. زیرا آلت تناسلی فاعل موجب پارگی لایه های داخلی مقعد شده و موجب می­گردد تا ویروس که درون مایع منی قرار دارد به راحتی وارد خون مفعول شود.

  • چگونه خطر سرایت بیماری های آمیزشی را در آمیزش کاهش دهیم؟

کارهای زیر را می توان برای کاهش خطر سرایت بیماریهای آمیزشی در آمیزش واژینال انجام داد:

١- استفاده از کاندوم
٢- استفاده از ژل های لغزان کننده
٣- پرهیز از انزال داخلی
٤- پرهیز از خشونت، فشار زیاد و اجبار در آمیزش جنسی
٥- وفاداری دوجانبه هر شریک جنسی و نداشتن شرکای جنسی متعدد

  • استفاده از کاندوم در روابط جنسی تا چه حد کارآمد است؟

کاندوم برای رفتارهای جنسی ایمن یک ابزار اصلی شناخته می شود. این وسیله هر دو شریک جنسی را در طی هر گونه رفتار جنسی مهبلی، مقعدی و دهانی محافظت می کند. خصوصا در بسیاری از موارد که افراد ابتلای شریک جنسی خود را به بیماری هایی مانند هپاتیت سی و بی یا در مواردی آلودگی به ویروس ایدز، محتمل می دانند یا بی بند و باری جنسی شریک جنسی خود را بعید نمی دانند.

کاندوم مانع از انتقال بیماری های مقاربتی شده و مانع از دخول اسپرم به داخل بدن می شود.
کاندوم های لاتکس می توانند باعث ممانعت از ابتلا به بسیاری از بیماری های منتقله از راه جنسی شوند. لاتکس یکی از انواع پلاستیک است که به دلیل دارا بودن ضخامت استاندارد و نفوذپذیری مانع از تبادل مایعات بدن در طی انواع ارتباطات جنسی نفوذی می شود. در ٧ درصد مردان و زنان مصرف کننده اماکن حساسیت به لاتکس وجود دارد. تغییر نوع کاندوم در چنین مواردی می تواند کمک کننده باشد.

استفاده از کاندوم میزان تحریکات آلت تناسلی را کاهش می دهد و لذا موجب طولانی شدن مدت رابطه جنسی می شود. بنابراین استفاده از کاندوم یک روش مناسب رای جلوگیری از انزال زودرس است و بخش عمده ای از مصرف کنندگان مواد که به این اختلال دچارند از مصرف کاندوم سود می برند. تاخیر در انزال زودرس و طولانی شدن مدت رابطه جنسی که از طریق استفاده از کاندوم ایجاد می شود موجب افزایش لذت جنسی در طرفین رابطه می شود.
     
  
زن

 
آیا همسرتان ایدز دارد ؟

واقعیت این است که وقتی یکی از همسران ناخواسته و حتی بدون اینكه مطلع باشد، به بیماری عفونی‌ای نظیر ایدز مبتلا می‌شود، اطرافیان به‌خصوص همسر و فرزندانش ممكن است از ترس ابتلا از او جدا شوند و بر درد و غم بیماری، رنج تنهایی را هم بیفزایند.
از دکتر قائدی، روان‌پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهد در مورد چاره این درد پرسیده‌ایم.


وقتی یکی از همسران (زن یا مرد) به دلایلی به ایدز مبتلا می‌شود، می‌تواند به زندگی مشترك خود ادامه دهد؟
این مساله به دیدگاه،‌ خواسته‌ها و اعتقادهای خاص زوج بستگی دارد اما بیماری ایدز، حتی اگر در یکی از طرفین یا هر دو نفر تشخیص داده شود،‌ مشکلی برای ادامه زندگی مشترک به وجود نمی‌آورد. آموزش‌های مناسب در مورد رفتارهای مخاطره‌آمیز، مانع ابتلای فرد دیگر خواهد شد و زوج می‌‌توانند با استفاده از کاندوم یا روش‌های دیگری که مانع انتقال بیماری‌های مقاربتی‌ می‌شود، روابط زناشویی معمول خود را داشته باشند و زیر نظر پزشکان و با استفاده از توصیه‌های طبی آنها به زندگی عادی‌شان ادامه دهند.
زوج‌های جوان حتی می‌توانند صاحب فرزند شوند و مصرف داروهای ضد رتروویروسی در دوران بارداری و وضع حمل،‌ سزارین، ندادن شیر مادر به كودك و... مانع انتقال بیماری به کودک می‌شود.

وقتی یکی از زوج‌ها مبتلا به بیماری ایدز می‌شود، خانواده از نظر روانی چقدر ضربه می‌خورد و چگونه می‌توان درد آنها را تسکین داد؟
نوع نگرش فرد،‌ همسر،‌ فرزندان و اطرافیان در این مورد بسیار تعیین‌کننده است. برای رویارویی با این مشكل باید نگرشی قوی و دیدگاهی فوق‌العاده منعطف داشت. معمولا افرادی که ناخواسته یا از روی ناآگاهی به ایدز مبتلا می‌شوند،‌ بیشتر آسیب روانی می‌بینند زیرا مدام خود را متهم می‌کنند و معتقدند خودشان باعث بروز این مشکل شده‌اند و این سرزنش خود باعث کاهش عزت نفس،‌ افزایش نگرانی و افسردگی در آنها می‌شود.

البته در افراد متاهل مساله اندکی پیچیده‌تر است و ترس از به هم خوردن زندگی مشترك،‌ تخریب روابط زناشویی،‌ شک و سوء‌ظن همسر و ‌واکنش اعضای خانواده و اطرافیان، باعث آسیب شدید روانی آنها می‌شود.
حمایت‌های خانوادگی، داشتن آگاهی درست در مورد بیماری،‌ مشاوره‌های روان‌پزشکی و روان‌شناسی،‌ تغییر شیوه زندگی و... به درک بهتر بیماران از وضعیتشان و پی بردن به اینكه با ابتلا به این بیماری زندگی‌شان به آخر نرسیده است، كمك زیادی می‌كند و با فشار روانی کمتری می‌توانند با وضعیت پیش آمده كنار بیایند.

پنهان کردن بیماری از خانواده یا اطرافیان کار درستی است؟
هرچند ممکن است بیان این مشکل،‌ مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد،‌ اما عواقب پنهان‌کاری به مراتب بیشتر و جبران‌ناپذیرتر است و می‌تواند باعث سرایت بیماری به دیگران شود.

چگونه می‌توان خبر بیماری را به اطرافیان یا حتی همسر و فرزندان داد؟
بهتر است از مشاوره‌های تخصصی روان‌پزشکی و روان‌شناختی مناسب برای اطلاع دادن ابتلا به بیماری ایدز به همسر یا فرزندان استفاده كرد چون بیان این مساله کمی سخت است.

در جامعه ما شیوع بیماری در کدام جنس بیشتر است؟
افراد مختلفی در معرض ابتلا به ایدز هستند. طبق آمارهای جهانی، عمدتا در کشورهای فقیر، زنان بیشتر از مردان در معرض خطر هستند اما نمی‌توان در این مورد به‌خصوص در جامعه ما قاطعانه نظر داد زیرا آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد. معتادان تزریقی،‌ افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند، ‌افرادی که از روش‌های پیشگیری مناسب در روابط زناشویی خود استفاده نمی‌کنند،‌ جوانان و... بیشتر در معرض خطر هستند.

فرد مبتلا به ایدز در ارتباط‌های روزانه با همسر یا فرزندانش باید چه نكته‌هایی را رعایت کند؟
بیماران دچار ایدز می‌توانند زندگی روزمره خود را با اندک تغییراتی به شکل معمول ادامه دهند زیرا استفاده از لباس، پوشاک،‌ تختخواب و‌ حمام مورد استفاده فرد مبتلا،‌ دست دادن، بوسیدن و... باعث انتقال بیماری نمی‌شود. ورزش،‌ داشتن برنامه غذایی مناسب و‌ داشتن روابط زناشویی مطمئن به فرد مبتلا کمک می‌کند زندگی سازگارانه‌تری داشته باشد .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
5 نکته مهم درباره ایدز

1. یکی از راه‌های ابتلا به ایدز، ارتباط جنسی با یك فرد اچ‌آی‌وی مثبت است اما با نگاه كردن به ظاهر افراد نمی‌توان فهمید ایدز دارند یا نه. پس هنوز هم بهترین راه پیشگیری از این بیماری، پرهیز از روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده است.

2. اگر همسر شما فرد بی‌مبالاتی است و احتمال می‌دهید ارتباط جنسی محافظت‌نشده داشته باشد یا مصرف‌كننده موادمخدر تزریقی است، تنها راه اطمینان از اینكه مبتلا نشده‌ باشید، انجام آزمایش اچ‌آی‌وی است. اگر خودتان مصرف‌كننده مواد هستید و تماس جنسی مشكوك داشته‌اید هم حتما آزمایش بدهید.

3. استفاده از كاندوم لاتكس یا پلی‌اورتان هنگام برقراری رابطه جنسی تا حد زیادی خطر ابتلا به اچ‌آ‌ی‌وی/ ایدز را كاهش می‌دهد. اما كاندوم‌های طبیعی – پوستی فقط برای جلوگیری از بارداری ناخواسته مفید هستند و خطر ابتلا به عفونت‌های منتقله از راه جنسی را كاهش نمی‌دهند. مهم این است كه كاندوم در تمام مدت ارتباط آلت تناسلی را پوشش داده باشد، نه فقط قبل از انزال. استفاده از روان‌كننده‌ها (لوبریكانت) مانعی ندارد ولی هرگز روان‌كننده‌هایی كه ماده اصلی موثر آنها روغنی است نباید با كاندوم لاتكس استفاده شود. استفاده از كاندوم‌های زنانه (كیسه واژن) نیز در مقابل بیماری محافظت‌كننده است.

4. داروی ضدایدز ترووادا (Truvada) برای محافظت از ابتلا به ایدز در افراد در معرض خطر مورد تایید قرار گرفته است. البته استفاده از این دارو هم باید با رعایت اصول ارتباط جنسی محافظت‌شده باشد.

5. مصرف مواد مخدر و محرک، احتمال ابتلا به ایدز را افزایش می‌دهد اما تا زمانی كه مصرف‌كننده مواد هستید، رعایت چند نكته به شما برای محافظت در مقابل ایدز كمك می‌كند:
· وقتی مواد مصرف كرده‌اید و سطح انرژی بالایی دارید، هرگز یک ارتباط جنسی را شروع نکنید چون در این موقعیت به سادگی فراموش می‌كنید كه اصول خودمراقبتی در مقابل بیماری‌های جنسی را رعایت كنید.
· اگر مواد مصرف می‌كنید، تزریق جمعی نكنید و اگر تزریق جمعی می‌كنید ابزار مشترك استفاده نكنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

مبتلایان به این 4 مشکل پوستی، آزمایش ایدز بدهند

در این مطلب دکتر عمادی، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، درباره 4 مشکل پوستی صحبت کرده است که مبتلایان به آنها بهتر است آزمایش ایدز بدهند تا از ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری مطمئن شوند. البته این حرف به آن معنا نیست که تمام مبتلایان به این 4 بیماری به ایدز مبتلا شده‌اند. اما این بیماری‌ها می‌توانند پیش‌درآمد ایدز باشند.

بیماری‏های پوستی در افراد دچار ایدز به چه شکل تظاهر پیدا می‏کنند؟
تظاهرات پوستی در این افراد در كشور ما بیشتر در ناحیه تناسلی و معمولا در آقایان دیده می‌شود. شایع‌ترین ضایعه بالینی در این افراد زگیل ناحیه تناسلی است. بهترین درمان زگیل تناسلی، كرایوتراپی یا فریز آنهاست اما اگر انجام این درمان موثر نباشد، بیمار باید از نظر نقص سیستم ایمنی بررسی شود. چرا که یكی از علت‌های نقص سیستم ایمنی هم مبتلا شدن به ویروس اچ‌آی‌وی و ابتلا به بیماری ایدز است.

یعنی زگیل تناسلی در افرادی كه به ویروس ایدز مبتلا شده‌اند، ویژگی خاصی دارد؟بله، پخش سریع زگیل در نواحی تناسلی و سایر قسمت‌های بدن، ایجاد ضایعات بسیار بزرگ و پاسخ‌دهی نامناسب به درمان‌ها از مهم‌ترین ویژگی‌های زگیل تناسلی در افراد مبتلا به ایدز است. در این شرایط پزشك باید حتما آزمایش‌های لازم را درخواست كند.

درمان زگیل تناسلی مبتلایان به ایدز، با دیگران متفاوت است؟
اگر بیمار همزمان با تظاهر زگیل تناسلی به ویروس ایدز مبتلا شده باشد، باید بلافاصله مصرف داروهای ضدایدز را شروع كند. این داروها سیستم ایمنی فرد را تقویت می‌كند و در نتیجه بیماری زگیل كه عامل ایجادكننده آن یك ویروس است، راحت سركوب خواهد شد و از بین می‌رود بنابراین دیگر حتی نیازی به فریز یا كرایوتراپی هم نخواهدبود زیرا زگیل‌ها خودبه‌خود محو خواهند شد.

مزیت دیگر مصرف داروهای ضدایدز این است كه از شیوع ویروس زگیل در خانواده یا جامعه پیشگیری می‌كند. اگر فرد بیمار مثلا هنگام دستشویی به زگیل‌هایش دست بزند و بعد دستش با شیرآلات دستشویی یا سایر قسمت‌ها تماس پیدا كند، به راحتی افرادی كه به این وسایل دست می‌زنند را مبتلا می‌كند و باعث ایجاد بیماری در آنها می‌شود.

اگر فردی به ویروس ایدز مبتلا شده باشد و همزمان زگیل تناسلی هم داشته باشد ولی پیگیر درمان نباشد، در معرض چه خطرهایی خواهد بود؟
ویروس هر روز فرد را ضعیف‌تر می‌کند و طول عمر وی را كوتاه‌تر خواهدكرد. ضمن اینكه تعداد ویروس‌ها در بدن بیمار افزایش می‌یابد و در جامعه و به سایر افراد منتقل خواهد شد.

دومین تظاهر پوستی؟
دومین تظاهر پوستی «مولوسكوم» نام دارد. مولوسكوم دانه‌های ریز سفیدرنگ كوچكی است كه در مركز آنها یك فرورفتگی وجود دارد و گاهی در پوست بدن كودكان هم دیده می‌شود. عامل این بیماری یك ویروس است و به این علت در پوست كودكان بیماری ایجاد می‌كند كه سیستم ایمنی بدن آ‌نها هنوز تكامل نیافته است بنابراین دیدن این تظاهر پوستی در كودكان خیلی مهم نیست. اما قاعدتا بزرگسالان نباید دچار چنین مشكلی شوند مگر اینكه دچار نقص سیستم ایمنی شده باشند. حال اگر فردی این دانه‌ها را در ناحیه تناسلی یا سایر قسمت‌های بدنش ببیند، به‌خصوص اگر اندازه آنها بیش از یك سانتی‌متر باشد و نسبت به درمان مقاومت نشان بدهد، باید از نظر آلودگی به ویروس ایدز بررسی شود.

تظاهر پوستی سوم و چهارم؟
بله، سومین تظاهر پوستی، عفونت‌های قارچی مقاوم به درمان هستند كه به‌صورت ژنرالیزه در سطح پوست به‌خصوص در ناحیه تناسلی ایجاد می‌شوند. برخی بیماران مبتلا به عفونت‌های قارچی مقاوم به درمان می‌گویند دارو استفاده كردم خوب شدم اما یك هفته بعد دوباره گرفتار شدم و این كار را تا به حال چند بار انجام داده‌ام اما نتیجه نگرفتم! در این صورت است كه بیمار باید حتما آزمایش ایدز انجام دهد. چهارمین تظاهر پوستی هم هرپس یا تبخال ناحیه تناسلی است كه در افراد اچ‌آی‌وی مثبت شیوع بالایی دارد. حتی ممكن است اولین تظاهر پوستی در بیمار مبتلا به ایدز تبخال ناحیه تناسلی باشد.

متاسفانه بسیاری از افراد با شنیدن اسم بیماری ایدز هم دچار وحشت می‌شوند و از آزمایش دادن امتناع می‌کنند. شما چه توصیه‌ای به این قبیل افراد دارید؟
من به آنها می‌گویم با فرار از واقعیت مشكلی حل نمی‏شود. ضمن اینکه همه افرادی كه آزمایش می‌دهند به ایدز مبتلا نیستند. اگر هم مشخص شود فردی به ویروس ایدز مبتلا شده، زود تحت‌درمان قرار می‌گیرد تا بیماری‌اش كنترل شود. به قول مردم آفریقا، مبتلا شدن به ویروس ایدز شروع یك زندگی جدید است، نه شروع یك بدبختی بزرگ. در این زندگی جدید فرد فقط باید نکته‌هایی را مثل مصرف داروها، تغذیه مناسب، رفتار جنسی كنترل شده و... رعایت كند تا سالم‌تر و طبیعی‌تر زندگی كند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
۱۰ باور نادرست درمورد ایدز و HIV

آیا می‌دانستید در حال حاضر ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به HIV هستند؟
حدود ۳۰ سال است که HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) و ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) در هاله‌ای از باورهای نادرست و سوءتفاهمات قرار گرفته است. در برخی موارد، این تفکرات نادرست موجب بروز رفتارهایی شده که منجر به ابتلای افراد بیشتری به این بیماری گشته است. با اینکه هنوز سوالات بیشماری درمورد این بیماری بدون پاسخ مانده‌اند، اما محققان اطلاعات بسیار زیادی درمورد آن کسب کرده‌اند. در زیر به ۱۰ مورد از نادرست‌ترین باورها درمورد بیماری ایدز و ویروس HIV اشاره می‌کنیم.

۱. با بودن کنار افراد مبتلا به HIV من هم دچار آن می‌شوم.
شواهد نشان می‌دهد که HIV از طریق تماس، اشک، عرق با بزاق دهان منتقل نمی‌شوند. ویروس HIV از طرق زیر منتقل نمی‌شود:
·بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا به HIV مثبت
· تنفس هوای یکسان با فرد مبتلا به HIV مثبت
· استفاده از وسایل غذاخوری مشترک با فرد مبتلا به ویروس HIV مثبت
· تماس با سطح توالت فرنگی یا دستگیره در بعد از فرد مبتلا به HIV مثبت
· نوشیدن از چشمه آب یکسان
· استفاده از تجهیزات ورزشی مشترک در باشگاه ورزشی
از طریق خون آلوده، مایع منی، ترشحات واژن یا شیر مادر آلوده می‌توانید به این بیماری مبتلا شوید.

۲. حتی از پشه‌ها هم می‌تواند ویروس HIV بگیرم.
ازآنجاکه ویروس HIV از طریق خون منتقل می‌شود، بسیاری نگران این هستند که از طریق گزش حشرات موذی هم به این ویروس مبتلا شوند. اما تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام گرفته که هیچیک این باور را تایید نمی‌کنند -- حتی در مناطقی که پر از پشه و موارد HIV است. وقتی حشرات ما را می‌گزند، خون فردی که قبلاً گزیده‌اند را وارد فرد بعدی نمی‌کنند. همچنین ویروس HIV مدت بسیار کوتاهی در بدن حشرات زنده می‌ماند.

۳. من مبتلا به HIV مثبت هستم. زندگی من تمام شده است.
در سالهای اولیه پدیدار شدن این بیماری، میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن بسیار بالا بود. اما امروزه با استفاده از داروهای ضدرتروویروسی به افراد مبتلا به HIV مثبت و حتی افراد مبتلا به ایدز کمک می‌کند سال‌های طولانی‌تری را زندگی عادی داشته باشند.

۴. نیازی نیست نگران ابتلا به HIV باشم. داروهای جدید کمکم می‌کنند.
بله، داروهای ضدرتروویروسی بسیار پیشرفت کرده و جان بسیاری از مبتلایان به HIV مثبت را طولانی‌تر کرده‌اند اما بسیاری از این داروها گران هستند و عوارض‌جانبی جدی به دنبال دارند. و البته هیچکدام از آنها درمان قطعی این بیماری به شمار نمی‌روند. همچنین بسیاری از گونه‌های این ویروس نسبت به این درمان‌ها مقاومت نشان می‌دهند.

۵. ایدز نسل‌کشی است.
در یک تحقیق حدود ۳۰ درصد از نژاد امریکایی-افریقایی‌ها و لاتین‌ها این دیدگاه خود را منعکس کردند که HIV یک سیاست دولتی برای کشتن اقلیت‌ها بوده است. اما درصد بالای ابتلای این گروه می‌تواند تاحدی بخاطر مراقبت‌های بهداشتی ضعیف‌تر آنها باشد.

۶. من همجنس‌باز نیستم و از موادمخدر تزریقی استفاده نمی‌کنم پس هیچوقت به HIV مبتلا نمی‌شوم.
اکثر مردها بخاطر ارتباط با جنس موافق خود یا استفاده از موادمخدر تزریقی به HIV مبتلا می‌شوند اما حدود ۱۶ درصد از مردها و ۷۸ درصد از زنان از طریق ارتباط با جنس مخالف است که دچار این ویروس می‌شوند.

۷. اگر تحت درمان باشم نمی‌توانم HIV را به کسی منتقل کنم.
وقتی درمان‌های HIV موثر واقع می‌شوند، می‌توانند میزان ویروس در خونتان را تا جایی پایین بیاورند که در آزمایشات خون مشخص نشوند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس هنوز در قسمت‌های مختلف دیگر بدن پنهان شده است. به همین دلیل بهتر است در ارتباطات جنسی خود محافظه‌کار باشید تا فرد دیگری را به این ویروس مبتلا نکنید.

۸. می‌توانم بفهمم همسرم مبتلا به HIV مثبت هست یا خیر.
ممکن است سالها بدوم اینکه هیچ علائمی داشته باشید مبتلا به ویروس HIV باشید. تنها راه فهمیدن ابتلای خودتان یا همسرتان این است که آزمایش HIV بدهید.

۹. من و همسرم هر دو مبتلا به HIV هستیم، پس هیچ دلیلی برای مراقبت‌های جنسی نداریم.
رابطه‌جنسی ایمن -- استفاده از کاندوم -- می‌تواند از هر دو شما دربرابر قرارگیری در معرض سایر گونه‌های HIV محافظت کند.

۱۰. با رابطه‌جنسی دهانی نمی‌توان به HIV مبتلا شد.
درست است که رابطه‌جنسی دهانی بسیار ایمن‌تر از سایر انواع روابط جنسی است اما با داشتن رابطه‌جنسی دهانی با فردی که مبتلا به HIV مثبت است می‌توانید به این ویروس مبتلا شوید. حتماً برای انجام رابطه‌جنسی دهانی از کاندوم استفاده کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 



۱۰ علامت شایع ایدز

ایدز که یکی از بیماری های ویرانگر دنیای امروزی است توسط ویروس نقص ایمنی انسانی یا HIV (اچ آی وی) ایجاد می گردد.
ویروس اچ آی وی با ورود به بدن می تواند به بیماری AIDS و یا سندروم نقص ایمنی منجر شود. علائم HIV متفاوت اند و بسیاری از مردم تا سال ها بعد از ابتلا، هنوز نمی دانند به این بیماری مبتلا شده اند. در حالی که دانستن علائم این بیماری می تواند در تشخیص هرچه سریع تر بیماری مفید باشد.
ویروس HIV در تمام مایعات بدن پخش می گردد. پس این ویروس می تواند از طریق خون، مایع منی و مایع واژینال منتقل شود. HIV در شیر مادر مبتلا هم وجود دارد، پس می تواند از طریق شیردهی نیز به نوزاد منتقل شود. اگرچه نوزاد در دوران جنینی هم به سبب انتقال خونی با مادر می تواند به این بیماری مبتلا شود.نداشتن اطلاعات کافی دربارهٔ این بیماری سبب نگرانی روزافزون مردم برای ابتلا یه این بیماری می گردد، مخصوصا اشخاصی که اطلاعات نصفه نیمه ای دربارهٔ این بیماری دارند. اگر شما هم از این دسته اشخاص میباشید و نگران ابتلا به این بیماری، پیشنهاد می کنیم تست های آزمایشگاهی را انجام دهید.

از طرفی حدود یک تا دو ماه بعد از ورود ویروس HIV به بدن، ۴۰ تا ۹۰ درصد اشخاص علائم شبیه سرماخوردگی را گزارش می کنند. به این علائم در کنار هم سندرم حاد ویروسی یا همان ARS گفته می گردد.
ما در اینجا ۱۰ علامت شایع بیماری ایدز را بررسی خواهیم کرد. در صورتی که شما فردی در معرض خطر ابتلا به این بیماری می باشید و این علائم را نیز تجربه کرده اید، مراجعه هرچه سریع تر به پزشک و انجام تست های آزمایشگاهی را به شما پیشنهاد می کنیم.

۱- تب
تب یکی از اولین علائم سندرم حاد ویروسی است که می تواند به صورت تب خفیف تا شدید تظاهر کند. این تب به سبب ورود ویروس ایدزبه عروق خونی و تجمع آن در تعداد بالا و در نتیجه تحریک سیستم ایمنی ایجاد خواهد شد.

۲- درد عضلات، درد مفاصل و ورم غدد لنفاوی
سندرم حاد ویروسی معمولا با سرماخوردگی و یا هر عفونت ویروسی دیگر، حتی سیفلیس و هپاتیت اشتباه گرفته می گردد. کاملا طبیعی است. خب بسیار از علائم این بیماری با بیماری های دگیر مشابه است، مثل درد عضلات و مفاصل. ورم گره های لنفاوی هم که به سبب ورود عفونت به بدن ایجاد می گردد، در این سندرم به سبب ورود ویروس HIV ایجاد خواهد شد.

۳- خستگی
پاسخ التهابی سیستم ایمنی تحریک شده می تواند سبب احساس خستگی و بی حالی شود. بنابراین خستگی می تواند هم علامت اولیه بیماری ایدز و هم نتیجه ی این بیماری باشد. این را هم فراموش نکنید که خستگی می تواند علامت بسیاری از بیماری ها باشد و هر خستگی هم نشانه بیماری HIV نیست. این علامت زمانی ارزش پیدا می کند که همراه سایر علائم و مخصوصا در اشخاص در معرض خطر ابتلا باشد.

۴- گلودرد و سردرد
مثل سایر علائم نام برده، گلودرد و سردرد نیز مختص بیماری ایدز نیست. اما اگر شما اخیرا رفتار خطرناکی در خصوص ابتلا به HIV داشته اید و خود را مستعد ابتلا به آن می بینید، دیدن این علائم می تواند اخطاری به شما باشد که هر چه سریع تر تست های تشخیصی را انجام دهید.

۵- راش های پوستی
راش های پوستی نیز از علائمی می باشند که می توان آنها را هم به عنوان علائم آغاز بیماری و هم عارضه ی ابتلا به HIV در نظر گرفت.

۶- تهوع ، استفراغ و اسهال
حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد مبتلایان به ایدز در مراحل اولیه ابتلا به این بیماری، تهوع، استفراغ و اسهال را داشته اند. اما از آنجایی که این علائم می توانند نشانه ی بسیار از بیماری های دیگر هم باشد، معمولا نادیده گرفته می گردد.اما توجه داشته باشید اسهال و استفراغ مقاوم به درمان می تواند علامت محکم تری برای ابتلا به HIV باشد. در این صورت عامل اصلی یا ویروس HIV است و یا هر ویروسی که سیستم ایمنی را شدیدا هدف گرفته باشد.

۷- کاهش وزن
می توان گفت قریب به اتفاق مبتلایان به ایدز اشخاصی لاغر اندام می باشند، بدون اینکه رژیم لاغری گرفته باشند و یا از سبب آن مطلع باشند. این اشخاص وزن کم می کنند، در حالی که همه تلاش خود را برای بیشتر غذا خوردن و چاق شدن به کار می گیرند. کاهش وزن اولیه معمولا حدود ۱۰ درصد وزن فرد است و بسیار وقت ها از اسهال مقاوم به درمان ناشی می گردد.

۸- پنومونی یا ذات الریه
همراهی کاهش وزن و سرفه های خشک می توانند سبب قطعی تری برای ورود یک عفونت و تحریک شدید سیستم ایمنی باشد. البته باز هم نمی توان تشخیص قطعی داد. عفونت با توکسوپلاسموز و عفونت هایی که مغز را مورد هدف قرار می دهند مثل سیتومگالوویروس نیز می توانند سبب این علائم شوند. اگرچه شیوع این بیماری ها هم بسیار نیست، پس این علامت ما را به تشخیص نزدیک تر خواهد کرد.

۹- تعریق شبانه
حدود نیمی از مبتلایان به ایدز در مراحل اولیه آلوده شدن به HIV ، تعریق شبانه را تجربه کرده اند. این عارضه می تواند ارتباط بیشتری با ویروس داشته باشد و با تعریق ناشی از گرما یا ورزش کردن به کلی فرق می کند. تعریقی ناگهانی و شدید که فرد را مجبور می کند برای عوض کردن لباس هایش از خواب بیدار شود.

۱۰- تغییر شکل ناخن ها
ضخیم و خم شدن ناخن ها، ورم ناخن ها و تغییر رنگ آنها با ایجاد خطوط قهوه ای و حتی سیاه می تواند از تغییر شکل ناخن ها در مراحل اولیه ابتلا به بیماری ایدز باشد. بیماری های بسیاری وجود ندارند که مشابه این علامت را ایجاد کنند. هر چند یک عفونت قارچی به نام قارچ کاندیدا هم می تواند منجر به ایجاد این عارضه شود.

ابتلا به عفونت های قارچی مخصوصا قارچ کاندیدا، احساس گیجی و اختلال در تمرکز، زخم، تبخال و زگیل تناسلی، احساس مورمور شدن پاها و دست ها و اختلالات سیکل قاعدگی از دیگر تغییراتی می باشند که در مراحل اولیه ابتلا به HIV توسط اشخاص گزارش شده است.
در کنار هم قرار دادن این علائم و داشتن سابقه رفتارهای مخاطره آمیز برای ابتلا به ایدز، اخطاری برای شماست تا هرچه سریع تر به فکر پیگیری آن باشید.

این را هم بدانید که بدن در روزهای اول ورود ویروس HIV آغاز به ساخت آنتی بادی بر علیه آن نمی کند. بنابراین ممکن است تست آزمایشگاهی اول نتیجه را به اشتباه منفی گزارش کند. ممکن است افزایش سطح آنتی بادی ها چند هفته تا چند ماه هم طول بکشد. پس یک تست منفی هرگز نشانه منفی بودن قطعی نخواهد بود و لازم است در صورت داشتن عوامل خطر این تست تکرار شود.
نوع دیگری از تست های تشخیصی، تست تشخیص RNA ویروسی است. این تست به طور محکمی ابتلا به بیماری را در طی ۹ روز اول نشان می دهد. اگرچه این تست هزینه گران تری از سایر تست های ساده آزمایشگاهی را دارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 


برخی پرسش ها و پاسخ ها درباره ایدز

آلودگی به ویروس ایدز و بیماری ایدز چیست؟
بیماری ایدز مرحله نهایی آلودگی به ویروس ایدز است و ممكن است بین 10تا 17سال پس از آلودگی با ویروس ایدز اتفاق افتد. افراد آلوده به ویروس ایدز سال ها بدون داشتن علامت زندگی می كنند و آلودگی را منتقل می نمایند. بیماران حدود 3ـ 2/5 سال پس از تشخیص بیماری ایدز می میرند.

چگونه انسان به ویروس ایدز آلوده می شود؟
ویروس ایدز از طریق منی، ترشحات مهبلی در زنان، تماس جنسی بدون استفاده از كاندوم، خون و فرآورده های خونی آلوده، تزریق با سوزن آلوده اشتراكی، و مادر آلوده، به نوزادش قبل از تولد، هنگام تولد و بلافاصله بعد از زایمان انتقال می یابد.

آیا تماس های عادی و معمولی باعث انتقال آلودگی می شود؟
خیر. ویروس ایدز از طریق تماس های معمولی و عادی مانند دست دادن، بغل گرفتن، بوسیدن صورت، غذا خوردن از یك ظرف مشترك، مسافرت در یك اتوبوس، استفاده از استخر شنای عمومی و توالت عمومی منتقل نمی گردد.

آیا ویروس ایدز از راه های تنفسی، گوارشی و یا از طریق تماس های معمولی خانوادگی و یا در محیط كار، مدرسه و اردوگاه های جمعی كاری و یا تفریحی منتقل می شود؟
خیر.

چگونه می شود از آلودگی به ویروس ایدز از طریق تماس جنسی جلوگیری نمود؟
پرهیز از انحراف جنسی، پای بندی به اصول زندگی زناشویی، داشتن یك شریك جنسی (همسر) و استفاده از كاندوم، از انتقال عفونت جلوگیری می كنند.

آیا ابتلا به بیماری آمیزشی مانند سوزاك و سیفلیس، آلودگی به ویروس ایدز را تسهیل می كند؟
بله. تمام بیماری های مقاربتی سبب افزایش خطر آلودگی به ویروس ایدز می شوند.

آیا آلودگی به ویروس ایدز از طریق شیر مادر آلوده امكان دارد؟
بله. ویروس ایدز در شیر مادر وجود دارد و می تواند از این طریق كودك را آلوده نماید.

آیا آلودگی از طریق خون و فرآورده های خونی امكان پذیر است؟
بله. ویروس ایدز از راه خون و فرآورده های خونی آلوده منتقل می شود. اما چون امروزه نمونه های خون اهدایی مورد آزمایش قرار می گیرند و خون های آلوده دور ریخته می شوند، خطر سرایت از این راه به 3 تا 5 درصد تقلیل یافته است.

آیا تزریق موجب انتقال ویروس ایدز می شود؟
بله. اگر سرنگ و سوزن آلوده باشند، استفاده اشتراكی از سرنگ و سر سوزن های آلوده در معتادان تزریقی یكی از راه های انتقال آلودگی است. باید به طور مطلق از تزریقات غیر ضروری خودداری كرد و از سرنگ و سوزنی كه مطمئن هستیم ضدعفونی شده ، یا سرنگ و سوزن یك بار مصرف استفاده كرد.

آیا خالكوبی و سوراخ كردن گوش موجب انتقال آلودگی می شود؟
بله. خالكوبی و سوراخ نمودن گوش به وسیله سوزن و وسایل آلوده، سبب انتقال بیماری ایدز می گردد.

آیا تاكنون واكسنی علیه بیماری ایدز ساخته شده است؟
متأسفانه خیر، ولی تحقیقات برای ساختن واكسن ادامه دارد.

آیا آلودگی و بیماری ایدز درمان دارد؟
متأسفانه درمان مؤثری ندارد. استفاده از داروهای موجود فقط كمی طول عمر را زیاد می كند و مرگ را به تعویق می اندازد. این داروها فوق العاده گران هستند و عوارضی سخت و جدی دارند.

ویروس ایدز از كجا آمده است؟
مشخص نیست. از هر كجا كه آمده باشد فرقی نمی كند. مهم این است كه باید سعی شود آلودگی رخ ندهد. ویروس در همه كشورها وجود دارد.

ویروس ایدز اولین بار در كدام كشور پیدا شد؟
اولین بار در سال 1981 میلادی در بین هم جنس بازان در آمریكا پیدا شد. شواهدی وجود دارد كه قبل از این تاریخ هم، بیماری ایدز در چند منطقه جهان وجود داشته است.

آیا خطر آلودگی و ابتلا در زن و مرد مساوی است؟
خیر، زنان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

آیا كودكان هم ایدز می گیرند؟
بله، در كودكان آلوده زودتر از بالغین علائم بیماری ایدز ایجاد می شود و مرگ و میر آنها نیز زیاد است.

آیا كار كردن با كسی كه آلوده به ویروس ایدز است اشكال دارد؟
خیر، همكاران آلوده خطری برای دیگران در محیط كار ندارند.

چرا در محیط كار، بیماری از همكاران آلوده به ما منتقل نمی شود؟
زیرا آلودگی از طریق خون و ترشحات جنسی اتفاق می افتد و در محیط كار تماسی با خون و ترشحات جنسی وجود ندارد.

آیا تماس نزدیك و دائم روزانه در محیط كار با همكاران آلوده، سبب انتقال آلودگی می گردد؟
خیر، خطری ندارد. استفاده از تلفن مشترك و كاركردن در كنار هم در محیط كار و حتی استفاده از یك لیوان و فنجان سبب انتقال آلودگی نمی شود.

آیا افراد آلوده اجازه كار دارند؟
بله، تا زمانی كه قدرت كار دارند و علامتی نشان نداده اند، می توانند مانند سایرین كار كنند. آلودگی به ویروس ایدز مانعی برای كاركردن نیست. اگر هم علامتی نشان دادند باید زیر نظر پزشك قرار گیرند و در كنار دیگران به كار مشغول باشند.

آیا مسافران به طور اتفاقی در یك كشور خارجی آلوده می شوند؟
خیر، آلودگی از راه تماس جنسی با فرد آلوده اتفاق می افتد. دست دادن، سرفه، عطسه، بودن در اتوبوس، مترو و استفاده از تلفن عمومی سبب آلودگی نمی شود.

آیا ویروس ایدز از طریق اقدامات پزشكی، دندان پزشكی، و آزمایشگاهی منتقل می شود؟
بله، اگر پزشك و یا دندان پزشك آلوده باشند و رعایت احتیاط را نكنند و یا اگر وسایل درمانی آنها آلوده شده باشند و بدون رعایت ضدعفونی مورد استفاده قرار گیرند، آلودگی انتقال می یابد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

زنان مبتلا به ایدز و بارداری

با پیشرفت مراقبت ها و روش های درمان hiv، بسیاری از زنان مبتلا به hiv ، طولانی تر و سلامت تر زندگی می کنند. از این رو این بانوان برای آینده خود تصمیم به بچه دار شدن (آرزویی که همیشه در سر داشته اند) می گیرند.

همچنین با پیشرفت روش های درمانی hiv احتمال انتقال hiv ازمادر به فرزند بطور چشمگیری کاهش یافته است. اگر مادر مبتلا به hiv داروهای پیشگیرانه مناسب را مصرف کند احتمال انتقال بیماری را می توان از 25 درصد به 2 درصد کاهش داد. همچنین، مطالعات نشان داده است که حاملگی سرعت روند پیشرفت hiv را افزایش نمی دهد.

پیش از بارداری
داشتن برنامه دقیق امری مهم قبل از حامله شدن است.
با پزشک خود راجع به تصمیمی که گرفته اید مشورت کنید، تا اطمینان حاصل کنید که روش درمانی مناسبی را در پیش گرفته اید که سلامتی شما و کاهش خطر سرایت به کودک را تامین می کند. ماما آشنا به مراقبت های مربوط به hiv پیدا کنید تا روش هایی که حداقل خطر ممکن را برای شریک شما طی مراحل باردار شدن دارد برایتان شرح دهد. بین پزشک و مامای خود ارتباط برقرار کنید، تا آن ها با یکدیگر هماهنگ شوند. بدین ترتیب شما مطمئن خواهید بود که بهترین مراقبت ها قبل و طی بارداری شامل حالتان می شود.

تست های مربوط به بیماری های مراقبتی وهپاتیت b و c را انجام دهید.استعمال دخانیات، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر را ترک کنید. تمامی این موارد اثرات منفی بر روی سلامت شما و کودکتان دارد.شروع به مصرف ویتامین های دوران بارداری که محتوی فولیک اسید و کلسیم هستند، کنید. مصرف این داروها بعضی از عوارض بعد از زایمان را کاهش می دهد.

اگر دوستان و خانواده شما از تصمیم شما برای بچه دار شدن حمایت نمی کنند و آن را مورد انتقاد قرار می دهند، حلقه ای از افراد غمخوار، با دیدی غیر پیش داورانه و آگاه و تحصیل کرده در مورد hiv و زایمان را در اطراف خود تشکیل دهید. این شبکه از افراد می توانند شامل، پزشکان، مشاوران و دیگر زنان مبتلا به hiv که تصمیم به بچه دار شدن دارند و یا بچه دار شده اند باشد.

رهنمود های بارداری
یک گروه از افراد متخصص در زمینه بارداری زنان مبتلا به hiv، رهنمود هایی ارائه کرده اند که حاوی اطلاعات مربوط به مراقبت ها و درمان مناسب برای زنانی است که قصد باردار شدن دارند و یا باردار هستند.مطابق با این رهنمود ها در مرحله اول باید آزمایش های کاملی (که شامل چندین آزمایش خون می باشد) جهت بررسی سلامت و وضعیت پیشرفت hiv انجام شود.

در صورتی که قصد دارید مصرف داروهای hiv را شروع کنید ویا داروهای hiv مصرف می کنید اما هنوز بار ویروسی قابل توجهی دارید. (1000-500 یا بیشتر) بایستی یک آزمایش مقاومت (resistance test) نیز انجام دهید. نتیجه این آزمایش پزشک معالجتان را برای انتخاب مناسب ترین داروها برای شما کمک می کند.

داروهای hiv خطر سرایت hiv را از مادر به کودک کاهش می دهد. به همین دلیل مصرف این داروها برای تمام زنان باردار بدون در نظر گرفتن میزان cd4 وبار ویروسی آنها توصیه می شود. حتی اگر مادر مبتلا به hiv برای سلامت و درمان خود نیازی به مصرف این داروها نداشته باشد، جهت کاهش احتمال انتقال hiv به کودک مصرف داروهای hiv امری مهم طلقی می شود. برای اینکه داروها بیشترین تأثیری گذاری را داشته باشند، بایستی دقیقاً همانگونه که تجویز می شوند، مصرف شوند.

بعضی داروها به دلیل داشتن عوارض جانبی بر روی مادر و یا جنین درحال شکل گیری، بهتراست مصرف نشوند ویا تحت مراقبت و با احتیاط مصرف شوند. راجع به مزایای و معایب، داروهای مختلف hiv با پزشک معالج خود صحبت کنید، تا او بتواند مناسب ترین دارو را برای شما تجویز نماید.

داروهای hiv و بارداری
زمان شروع مصرف داروهای hiv بستگی به میزان سلامتی شما وزمانی که متوجه می شوید باردار هستید دارد.
در راستای رهنمون های بارداری توصیه های زیر را درنظر بگیرید:

زنان hiv+ که مصرف داروهای hiv را شروع نکرده اند
در صورتی که اعمال روش های درمانی hiv برای حفظ سلامت بیمار لازم است، برای او باید ترکیبی از داروهای درمان hiv، براساس رهنمون های درمانی یک فرد بالغ غیر باردار تجویز شود. (retrovir zidovudine or azt) در صورت امکان بهتر است بعنوان یکی از داروهای تشکیل دهنده ترکیب دارویی مورد استفاده قرارگیرد. درمان hiv هرچه زودتر باید شروع شود، حتی در سه ماه اول دوره بارداری .

اگر به تشخیص پزشک نیازمند استفاده از روشهای درمانی hiv نیستیم، بایستی برای اجتناب از انتقال بیماری از مادر به کودک ازاین روشهای درمانی پیروی کنند. بهتراست retrovir مصرف شود، ودر بسیاری از موارد مصرف دیگر داروهای hiv نیز با آن همراه شود. درمان ممکن است درسه ماه اول دوره بارداری برای زنان باردار متوقف شود وبعداز 12-10 هفته اول شروع گردد. بعداز تولد کودک وضعیت سلامت مادر برای ادامه یا توقف درمان hiv باید مورد بررسی قرار گیرد.

درهردومورد مذکور، داروهای درمانی hiv باید طی دوره درد زایمان و بعداز آن نیزادامه پیدا کند. در این زمان retrovir باید بصورت تزریق وریدی مصرف شود. بعد از زایمان، کودک بایستی تا شش هفته retrovir مایع دریافت کند.

زنان hiv+ که از قبل مصرف داروهای hiv را شروع کرده اند
اگر ویروس تحت کنترل است و داروها به خوبی اثر می کنند به رویه خود ادامه دهید. ولی اگر داروها اثر ندارند به سراغ ترکیب های مؤثرتر بروید. درصورت امکان، بهتر است retrovir یکی از داروهای مصرفی باشد. مصرف داروها بایستی طی زایمان و بعداز آن نیز ادامه پیدا کند. بعد از زایمان کودک بایستی تا 6 هفته retrovir مایع دریافت کند.

زنان باردار hiv+ که داروهای hiv مصرف نکرده اند ودر دوره درد زایمان به سر می برند
زن بارداری که وارد دوره درد زایمان شده است وهنوز داروهای hiv را مصرف نکرده نیز هنوز می تواند احتمال سرایت hiv به کودک را کاهش دهد. به این منظور باید شروع به مصرف داروهای hiv دراین دوره و در دوره زایمان نماید. همچنین نوزاد باید دوره کوتاهی بعد از تولد تحت درمان قرارگیرد.

به این منظور رهنمون های زیر توصیه می شود:
مصرف iv retrovir برای مادر طی دوران درد زایمان ومصرف retrovir مایع برای نوزاد طی 6 هفته اول بعداز زایمان.

viramune برای مادر در شروع درد زایمان و iv retrovirدرطی این دوره. بایستی اضافه کردن (epivirlamivudine or 3tc) درطی دوره درد زایمان و ادامه retrovir و epivir برای 3 تا 7 روز درنظر گرفته شود. این می تواند باعث کاهش احتمال مقاوم شدن ویروس مادر نسبت به viramune شود. سپس کودک تا 6 هفته viramune به علاوه retrovir مایع دریافت می کند.

iv refrovir طی دوره درد زایمان به مادر داده می شود و retrovir مایع به علاوه داروهای دیگر بعد از زایمان به کودک. به هرحال هنوز واضح نیست که این استراتژی تا چه حد ریسک سرایت را کاهش می دهد.
بعدازتولد نوزاد، بررسی وضعیت سلامت مادر برای تعیین نیاز او به ادامه درمان مناسب hiv توصیه می شود.

کودکان متولد شده توسط زنان hiv+ که داروهای hiv مصرف نکرده اند
قبل یا طی دوره درد زایمان
برای کاهش خطر سرایت hiv به کودک همچنان می توان درمان را اعمال کرد.
دراین رابطه رهنمون های زیر توصیه می شوند:
retrovir مایع هرچه زودتر بعداز تولد نوزاد، به مدت 6 هفته به او داده شود.
retrovir مایع به علاوه داروهای دیگر به کودک داده شود. به هر حال هنوز واضح نیست که این استراتژی تا چه حد ریسک سرایت را کاهش می دهد.
بعداز تولد نوزاد، بررسی وضعیت سلامت مادر برای تعیین نیاز او به درمان مناسب hiv توصیه می شود.

سزارین
سزارین قبل از پاره شدن کیسه مادرکه نوزاد را فرا گرفته است، برنامه ریزی و انجام می شود. این امر باعث کاهش تماس نوزاد با خون مادر شده و در بعضی موارد احتمال خطر سرایت را کاهش می دهد. از آنجایی که سزارین نیازمند انجام جراحی بر روی مادر است، خطرهایی را به همراه دارد. زنانی که سزارین می شوند بیشتر از زنانی که به طور طبیعی زایمان می کنند، مستعد عفونت هستند. سزارین برای آن دسته از زنان باردار hiv+ توصیه می شود که:
-بارویروسی نامشخص دارند.
-بارویروسی بیش از 1000 بعداز36 هفته از بارداری دارند.

زایمان طبیعی
برای زنانی که تحت درمان ترکیبی hiv قرار دارند و بار ویروسی کمی در آن ها مشاهده می شود (کمتر از1000) جراحی سزارین تأثیر چندانی در کاهش احتمال سرایت hiv ندارد.تصمیم برسر اینکه کدام روش مناسب وضعیت شما می باشد، باید در اوایل دوران بارداری بعد از مشورت با پزشک معالج گرفته شود.

پس از تولد کودک
درطی 6 هفته اول بعداز تولد، نوزاد نیازمند retrovir (و شاید داروهای دیگر hiv) می باشد. یک آزمایش خون cbc بایستی قبل از شروع داروها برروی نوزاد انجام شود. همچنین برای نوزاد باید داروهای مربوط به پیشگیری ذات الریه بعد از اتمام مصرف retrovir تجویز کرد، مگر اطلاعات کافی دال بر مبتلا نبودن کودک به hiv موجود باشد. تجویز و به کار بستن این داروها دلیلی بر بیمار بودن نوزاد نیست، بلکه اقدامات پیش گیرانه جهت کاهش احتمال سرایت hiv و دیگر بیماری ها به نوزاد است.

نوزاد تحت چندین آزمایش hiv قرارمی گیرد تا مشخص شود که آیا مبتلاست یا نه. بایستی hiv dna pcr یا آزمایش ویروس شناسی rna برای نوزاد انجام می شود. آزمایش پادتن hiv، که بطور معمول برای تشخیص hiv در بزرگسالان استفاده می شود، درمورد نوزادان نباید انجام گیرد. زیرا 12 تا 18 ماه بعد از تولد، نوزاد پادتن های موجود در خون مادر را همراه خود دارد.

آزمایش ویروس شناسی hiv باید در 14 تا 21 روزی، 1 تا 2 ماهگی، 4 تا 6 ماهگی انجام شود. نتیجه مثبت یک آزمایش ویروس شناسی باید توسط تکرار آزمایش تأیید گردد. دو نتیجه مثبت بیانگر ابتلا به hiv می باشد. با دو یا چند جواب آزمایش منفی، یکی در 14روزگی یا دیرتر و دیگری در یک ماهگی یا دیرتر می توان ابتلا به hiv را غیر محتمل شمرد. اما بسیاری از متخصصین وضعیت منفی hiv در کودکان را با انجام یک تست پادتن hiv بعداز 12 تا 18 ماهگی نوزاد تأیید می کنند.

از آنجایی که hiv ممکن است ازطریق تغذیه از شیر مادر به نوزاد سرایت کند، عدم تغذیه از شیر مادر امری مهم است. شما می توانید با تغذیه کودک با شیر خشک پیوندهای عاطفی خود را با نوزاد حفظ کنید.

نتیجه گیری
بچه دار شدن یک تصمیم مهم و بزرگ برای هر زنی می باشد، اما این تصمیم برای یک زن مبتلا به hiv بسیار پیچیده تر است. با پزشک و مامای خود برای مراقبت های پزشکی قبل از بارداری صحبت کنید و قبل از باردار شدن حتماً مشاوره های آن ها را در نظر بگیرید. اگر تصمیم خودرا گرفته اید، موارد بسیاری وجود دارند که با انجام و در نظر گرفتن آنها می توانید از سلامت خود و کودک تان محافظت کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

بیماری های مرتبط با ایدز

ویروس اچ ‌آی‌ وی (HIV) با ورود به سلول‌های دفاعی بدن و تخریب آن ها، سیستم ایمنی فرد مبتلا را دچار ضعف پیشرونده کرده و او را مستعد ابتلا به بیماری‌های فرصت‌طلب می‌کند.
دسته اول بیماری‌هایی مثل سینوزیت ، اسهال ، زونا ، ذات‌الریه (پنومونی) و سل هستند که در افراد معمولی هم دیده می‌شوند، ولی در مبتلایان به ایدز شیوع بسیار بالاتری داشته و به درمان‌های معمول پاسخ نمی‌دهند.

دسته دوم بیماری‌هایی هستند که در افراد عادی وجود ندارند و ضعف شدید ایمنی که به واسطه ویروس ایدز ایجاد شده است، منجر به بروز این گونه بیماری‌ها می‌شود. این دسته از بیماری‌ها شدیدتر بوده و مرگ و میر زیادتری دارند.

سینوزیت چرکی بیماری آشنایی است و علائم آن شامل خروج چرک از بینی و درد در قسمت بالایی صورت و گاهی تورم و قرمزی پوست صورت است. این بیماری در مبتلایان به ایدز بسیار شایع و بد قلق است.

عفونت چرکی ریه‌ها یا پنومونی به واسطه ورود انواع میکروب‌ها به بدن بیماران مبتلا به ایدز ایجاد می‌شود. علائم پنومونی در بیماران مبتلا به ایدز مثل افراد عادی شامل سرفه، تب، درد سینه و خلط است، ولی به سختی درمان می‌شود.

نوعی از پنومونی فقط در بیماران دچار ضعف شدید ایمنی به واسطه انگلی به نام پنوموسیستیس ایجاد می‌شود. این بیماران ابتدا دارای سرفه و تنگی نفس کمی ‌هستند، ولی روز به روز بدحال‌ تر می‌شوند و داروهای معمولی تاثیری روی بیماری شان ندارد. به تدریج بیمار دچار کاهش وزن و تنگی نفس شدید شده و اگر بیماری به موقع تشخیص داده نشود، باعث مرگ بیمار می‌شود.

میکروب سل از دسته میکروب‌هایی است که در افراد سالم و دارای سیستم ایمنی قوی نمی‌تواند فعالیت کند. این بیماری در مناطقی که مردم دچار سوءتغذیه و سطح سلامت پایینی هستند، شیوع دارد. سل در کشورهای پیشرفته ‌طی نیمه دوم قرن بیستم به خوبی مهار شده بود، اما با گسترش بیماری ایدز در این جوامع بار دیگر بیماری سل همچون غول خفته‌ای بیدار شد.
علائم بیماری سل شامل سرفه، خلط چرکی، خلط خونی، کاهش وزن و ضعف عمومی ‌است. این بیماری یکی از دلایل اصلی از بین رفتن بیماران ایدزی است و سل در این بیماران، صد برابر افراد معمولی شایع است.

ضایعات دهانی شامل برفک و آفت، در ایدزی‌ها بسیار زیاد است. آفت‌ها که ضایعات دردناک دهانی هستند، به وفور در افراد معمولی هم دیده می‌شوند و مختص بیماران ایدزی نیستند.
برفک دهانی که عامل آن قارچی به نام کاندیدا می‌باشد و ضایعات سفید رنگی در دهان خصوصا قسمت پشتی زبان و حلق ایجاد می‌کند، در افراد بالغ بسیار نادر است و وجود آن احتمال ضعف ایمنی بدن را مطرح می‌کند.

زخم‌های مری که باعث می‌شود بیمار موقع قورت دادن غذا، درد زیادی در قسمت بالای جناق احساس کند نیز از دسته بیماری‌های مربوط به ایدز هستند. با آندوسکوپی می‌توان این گونه زخم‌ها را تشخیص داد و نمونه ‌برداری کرد.
چند نوع انگل فرصت‌ طلب وجود دارند که در روده بزرگ بیماران مبتلا به ایدز لانه گزینی کرده و ایجاد اسهال‌های شدید ، طولانی مدت و مقاوم به درمان می‌کنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 10 از 14:  « پیشین  1  ...  9  10  11  12  13  14  پسین » 
علم و دانش

ایدز و مسائل مربوط به آن

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA