انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 4 از 14:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  11  12  13  14  پسین »

ایدز و مسائل مربوط به آن


زن

 
اچ ای وی در محاصره نشانگر ه


جام جم:خوشبختانه طي يکي دو سال اخير بسياري از مردم از حداقل اطلاعات پايه راجع به بيماري مهلک و خطرناک ايدز برخوردار شده اند.
البته ناگفته نماند برخورد صحيح و آگاهانه با اين بيماري و عوامل خطرساز آن نياز به آموزش هاي جدي تر و پيگيرانه تري از مقاطع پايين تر آموزشي بخصوص در ميان جوانان دارد. کما اين که بي توجهي به اين مساله مي تواند تبعات جبران ناپذيري را بر بدنه جوان جامعه ما بجا بگذارد.
جداي از چنين چالشهاي اجتماعي و فرهنگي در مقابله با بيماري هايي چون ايدز، پژوهشگران در تلاش هستند تا به راههايي براي تشخيص سريع تر اين بيماري در افراد مبتلا دست يابند چرا که يکي از جنبه هاي خطرناک اين بيماري ، عدم کارايي تستهاي تشخيصي در شناسايي عفونت آن در دوران پنجره بيماري است که ممکن است حتي تا 3ماه به طول انجامد.در همين راستا با خبر شديم پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه علوم پزشکي شيراز مختص به راه اندازي روش جديدي به منظور تشخيص عفونت ويروس ايدز شده اند. به همين بهانه ما نيز با دکتر مهرداد روانشاد، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس و مجري طرح فوق به گفتگو نشسته ايم.
اصولا روشهاي ارائه شده در دنيا براي تشخيص عفونت ويروس اچ آي وي مبتني بر چه مباني است؟
در حال حاضر روشهاي معمول براي تشخيص عفونت ويروس نقص ايمني اکتسابي اچ آي وي براساس تشخيص آنتي بادي اختصاصي عليه ويروس است. اين روشها در دو مرحله و با دو روش انجام مي پذيرد. ابتدا روي نمونه ها روش ELISA به عنوان روش غربالگري و در صورت مثبت بودن و يا مشکوک بودن نتايج ، مجددا با روش (Western Blot روش تاييدي) مورد تاييد قرار مي گيرند. با توجه به عدم کارآيي تستهاي ذکر شده در تشخيص عفونت در دوران پنجره بيماري (از زمان آغاز عفونت و آلودگي با ويروس تا زمان توليد آنتي بادي هاي قابل تشخيص) که از 2 تا 8 هفته و در مواردي تا 3ماه به طول مي انجامد و انتقال بسيار راحت بيماري در اين دوران از طريق انتقال خون ، اهداي اعضاي بدن و پيوند بافت و تماس جنسي و.
.. انجام مي گيرد. همچنين عدم کارآيي روشهاي فوق در تشخيص عفونت در نوزادان متولد شده از مادران آلوده (به دليل انتقال آنتي بادي مادر به نوزاد و عدم کارآيي روشهاي فوق در تفکيک آنتي بادي هاي مادر و نوزاد)، عدم کارآيي روشهاي ذکر شده در تشخيص عفونت در افراد داراي مشکلات مادرزادي سيستم ايمني (عدم توانايي اين افراد به توليد آنتي بادي قابل تشخيص بر عليه عامل ويروسي) و عدم کارآيي و حساسيت 100 درصد روشهاي ذکر شده حتي در افراد سالم (جوابهاي مشکوک يا منفي کاذب)، طراحي روشي مناسب در جهت پوشش اين مشکلات را لازم و ضروري مي کرد.
در اين روشها از چه تکنيک هايي ، با چه ضريب دقت و در چه مقطعي از بيماري ، تشخيص ويروس ممکن مي شود؟
روش طراحي شده بر اساس تشخيص مستقيم حضور ويروس HIV در نمونه هاي خون ، سرم ، بافت و حتي ساير ترشحات بدن است. به دليل اين که اين روش حساسيت بسيار بالايي دارد و قادر به تشخيص مقادير بسيار ناچيز ويروس در نمونه هاي مختلف است و علاوه بر آن به توليد آنتي بادي وابسته نيست ، قادر است مشکلات ذکر شده روشهاي معمول را مرتفع سازد.
در اين ميان به چه دليل روش micro array بيشتر مورد توجه قرار داشته است؟ اين روش چه مزيتهايي نسبت به روشهاي پيشين خود دارد؟
روش Microarray در حال حاضر تنها به عنوان روش تحقيقاتي و تنها در مراکز تحقيقاتي ويژه در کشورهاي توسعه يافته مورد استفاده قرار مي گيرد. اين روش داراي حساسيت بسيار بالا و کارآيي قابل ملاحظه اي است. مشکل روش معمول اين نکته مي باشد که روش Microarrayبه رباتهاي بسيار پيشرفته و گرانقيمت و همچنين پرسنل بسيار مجرب نياز دارد که تنها در مراکز تحقيقاتي خاص قابل استفاده است. در اين پژوهش با توجه به نياز استفاده از اين روش در بيمارستان ها و مراکز درماني و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي معمول و همچنين تحريم ايران توسط کشورهاي سازنده اين تجهيزات و رباتها و هزينه هاي بسيار بالاي آن ، تغييرات اساسي و منحصر به فرد و نوآوري در روش Microarray داده شده تا به راحتي در کليه مراکز تشخيصي و درماني قابل استفاده باشد.
روش ارائه شده توسط شما تحت عنوان Visual DNA Chip چه نوع شيوه اي است و چگونه و طي چه مراحلي موفق به تشخيص سريع تر ويروس اچ آي وي مي شود؟
اين روش از دو بخش اساسي تشکيل شده است. ابتدا نمونه هاي باليني با کمک روش RT-PCR دو مرحله اي بسيار حساس طراحي شده ، ژنوم ويروس تکثير داده مي شود، در مرحله بعد با کمک ملکول هاي بسيار حساس و دقيق نشانگر" "Probeاختصاصي واکنش اختصاصي داده (ملکول هاي نشانگر اختصاصي به صورت بسيار متراکم و در سطح Chip قرار داده شده اند) و در نهايت با واکنش آنزيمي و توليد رنگ ، رسوبي بسيار واضح ايجاد مي شود که با چشم غيرمسلح قابل تشخيص است. اين روش با توجه به هزينه بسيار پايين ، عدم نياز به تجهيزات خاص ، عدم نياز به کارشناسان بسيار مجرب و همچنين زمان کم آزمايش ، بسيار سريع و براحتي قابل انجام است و علاوه بر آن مشکلات ذکر شده روشهاي معمول تشخيصي را ندارد.
اين روش چه مزيتهايي نسبت به ساير روشها دارد؟
با توجه به حساسيت بسيار بالا و علاوه بر آن اختصاصي بودن روش طراحي شده و همچنين عدم مشکلات روشهاي معمول تشخيص عفونت HIV و ساير مزاياي ذکر شده و همچنين عدم وجود واکنش هاي متقاطع اهميت و ارزش تشخيصي باليني بالايي نسبت به ساير روشها دارد.
در اين شيوه ، تشخيص ويروس در چه مرحله اي از بيماري امکان پذير است؟
اين روش قادر به تشخيص ويروس از زمان آغاز عفونت و قبل از پيدايش آنتي بادي هاي قابل تشخيص ، تا زمان بروز علايم اصلي بيماري و ايذر است. علاوه بر آن روش طراحي شده که براساس تشخيص مستقيم حضور ويروس است ، ارزش بسيار بالاي تشخيصي دارد.
آيا اين روش جديد در آينده نزديک قابليت اجرا در مراکز تشخيصي و درماني کشور را خواهد داشت؟
با توجه به انجام کامل مراحل تحقيقاتي اين پژوهش ، مي توان روش طراحي شده را در آينده نزديک در مرکز تشخيصي و درماني مورد استفاده قرار داد. البته لازم به ذکر است انجام اين امر نيازمند توجه مسوولان ذيربط و حمايت و سرمايه گذاري دولت و بخش خصوصي است.
تشخيص سريع تر ويروس نقص ايمني اکتسابي تيپ يک چگونه در اين روش صورت مي گيرد و تشخيص سريع تر تا چه اندازه به کنترل بيماري کمک مي کند؟
تشخيص سريع تر و به موقع عفونت ويروس اچ آي وي و بيماري ايدز منجر به آغاز سريع تر درمان و همچنين کند شدن روند پيشرفت عفونت در فرد مبتلا و افزايش طول عمر خواهد شد. علاوه بر آن با اطلاع شخص از عفونت و همچنين تدابير پيشگيري کننده ، انتقال عفونت از فرد آلوده به افراد سالم متوقف و در نهايت افراد کمتري به بيماري مبتلا خواهند شد. لازم به توضيح است که عفونت اچ آي وي در آغاز و تا سالها فاقد علامت است که اين مساله باعث گسترش بيماري در بسياري از جوامع بشري و جهان شده است. لازم به ذکر است افراد آلوده به ويروس در دوران پنجره به دليل آلودگي بسيار بالاي ويروس در خون و ترشحات بدن ، قادر هستند عفونت را به راحتي و با درصد بالاتري به ساير افراد سالم منتقل کنند که اين مساله در حال حاضر يکي از معضلات جهاني در مراکز انتقال خون ، مراکز درماني و پيوند اعضا به شمار مي رود.
آيا اين روش قابليت توسعه و تکميل راحتي درخصوص ساير بيماري ها را دارد؟
هدف ادامه اين تحقيق کمي کردن روش فوق به منظور بررسي واکنش و پاسخ بيماران مختلف به رژيمهاي درماني مختلف علاوه بر تشخيص دقيق است. با راه اندازي روش کمي قادر خواهيم بود وضعيت عفونت بيمار، روند و سير پيشرفت عفونت و بيماري ، پاسخ به درمان ضدويروسي ، انتخاب روش درماني مناسب و پيش بيني کلي پيشرفت بيماري را مورد بررسي قرار دهيم.
آيا اين طرح در منابع معتبر بين المللي نيز قابليت ارائه را دارد يا اقدامي در اين راستا صورت گرفته است؟
بخشهايي از طرح مورد بحث در دوازدهمين کنگره بين المللي بيماري هاي عفوني در کشور پرتغال و همچنين در کنگره بين المللي ايدز 2006 در کشور کانادا ارائه و به عنوان مقالات برتر و سخنراني انتخاب شدند. علاوه بر آن مقالات علمي تهيه و به مجلات معتبر بين المللي ارسال شده است.
     
  
زن

 
راه علاج ايدز را كشف كرديم

جام جم آنلاين : شيخ عبدالمجيد الزنداني، رئيس دانشگاه ايمان يمن اعلام كرد با استفاده از گياهان طبيعي ، راه معالجه بيماري ايدز پيدا شد.
به گزارش پايگاه اينترنتي الجزيره ، وي به همراه گروه علمي اين دانشگاه شامل 15 نفر ، توانستد طي سه ماه تا يك سال و با انجام تحقيقات پزشكي مختلف ، اين شيوه را به دست آورند.


الزنداني در گفتگو با الجزيره نت از تمامي شركت هاي داروسازي و سازمان جهاني بهداشت دعوت كرد به يمن بروند تا از اين شيوه و نتايج تحقيقات انجام شده در بهترين آزمايشگاه هاي جهان، بيشتر آشنا شوند.
وي از ارائه توضيحات بيشتر درباره چگونگي استفاده از گياهان دارويي و مكان رشد و نمو آن ها خودداري كرد.
رئيس دانشگاه ايمان يمن گفت: اين كشف و پيدا كردن راه معالجه ايدز ، اتفاقي نبوده بلكه از 15 سال قبل و تشكيل گروه تحقيقي در شهر مدينه منوره براي جستجوي راه معالجه آن در پزشكي نبوي و معجزات پزشكي در سنت نبوي، آغاز شده است.
وي افزود: اين دارو اولين بار روی حيوانات و سلول ها انجام شد و پس از آن كه جواب مثبت دادن، براي شناخت نتايج آن از آزمايشگاه هاي جهاني استفاده كرديم.
     
  
زن

 
بهترين راه جلوگيري از اشاعه ايدز

ایرنا-رييس مركز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري شرق تهران گفت: آموزش به نوجوانان و جوانان بهترين راه پيشگيري از اشاعه ايدز در جامعه است.دكتر " مهدي صدق‌آذر" روز يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا در انزلي خاطرنشان كرد: بيش از ‪ ۵۰‬درصد جمعيت كشور جوانند و اين جمعيت بيش از ساير اقشار تحت آسيب رفتارهاي پرخطر قرار دارند. وي تاكيد كرد: آموزش به گروههاي پرخطر در مدارس ، دانشگاهها ، پادگانها و ديگر نقاط بايد بسيار جدي گرفته شود.

دكتر صدق آذر متذكر شد : براي هر گروه سني بايد آموزشهاي مناسب همان گروه‌ارائه شود تا نوجوانان، جوانان و حتي كودكان در وهله‌نخست با رفتارهاي پرخطر آشنا شوند.
وي يادآور شد : راه ورود ويروس اچ.آي.وي به ايران از طريق فرآورده‌هاي خوني و خون آلوده بود و بعد از آن قسمت اعظم انتقال از طريق اعتياد تزريقي ، روابط جنسي و انتقال از مادر آلوده به جنين بود.
اين مشاور ارتباطات انجمن تنظيم خانواده هشدار داد : اكنون ما در ايران در مرحله دوم قرار داريم يعني اكثريت مبتلايان به ويروس ايدز در ايران معتادان تزريقي هستند و ما نبايد بگذاريم اين بيماري وارد مرحله سوم شود.
دكتر صدق‌آذر ، آموزش به گروههاي پرخطر در بم و احداث باشگاه فرهنگي ورزشي با نام باشگاه اچ‌آي وي مثبت براي رفع مشكلات روحي و توانمندسازي مبتلايان به ايدز را از طرحهاي اجرا شده از سوي اين انجمن عنوان كرد.
وي همچنين از ارائه مشاوره و آموزش به گروههاي زير ‪ ۱۵‬سال مراجعه‌كننده به مركز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري غرب تهران بعنوان يكي ديگر از پروژه‌هاي در دست اجراي انجمن تنظيم خانواده ياد كرد.
رييس مركز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري شرق تهران تاكيد كرد فرهنگ برخورد درست با رفتارهاي پرخطر بايد در جامعه ايجاد شود تا افراد از رفتارهاي پرخطر خودداري كنند و يا با راههاي پيشگيري آشنا شوند.

دكتر صدق آذر، كه براي شركت در برنامه‌هاي مربوط به هفته ايدز در انزلي بسر مي‌برد ، ايجاد مركز مشاوره در مراكز استانها و حتي شهرستانها را در ارائه آموزشهاي لازم براي پيشگيري از ايدز در جامعه بسيار موثر خواند.

به گفته وي ايجاد مراكز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري همگام با استراتژي هاي كشوري در آينده كاري همكاري جمعيت هلال احمر و انجمن تنظيم خانواده قرار دارد.

وي خاطرنشان كرد همه مردم به اين آموزشها نياز دارند و بايد به جايي برسند كه اين نياز را احساس كنند تا از اين طريق بتوان پيشگيري را تقويت كرد.

انجمن تنظيم خانواده جمهوري‌اسلامي‌ايران نهادي غيردولتي و غيرانتفاعي است كه در زمينه‌هايي نظير ايدز ، بهداشت باروري نوجوانان و جوانان ، فعاليت دارد.

اين انجمن سال ‪ ۱۳۸۴‬از سوي وزارت بهداشت بعنوان مركز عالي ايدز در كشور به رسميت شناخته شده و شروع به فعاليت كرد.

بيماري ايدز تاكنون در جهان موجب آلودگي ‪ ۶۳‬ميليون نفر شده است كه ‪۲۳‬ ميليون نفر آنان به علت ايدز مرده‌اند و مدت چهار سال است كه سالانه ‪ ۵/۶‬تا شش ميليون مورد جديد و ‪ ۲/۸‬تا سه ميليون مرگ جديد ناشي از اين بيماري اتفاق مي‌افتد.

پرهيز از اعتياد به ويژه اعتياد تزريقي ، پاي بندي به اصول اخلاقي و اجتناب از بي‌بند و باري جنسي و استفاده از وسايل شخصي مثل تيغ صورت تراشي و مسواك از مهمترين راههاي پيشگيري از ايدز است.
     
  
زن

 
Smile تاثیرات فلج کننده ایذر

ایسکانیوز – سازمان بین‌المللی کار در روز جهانی ایدز گزارش داد، ایدز (hiv) تاثیرات فلج کننده‌ای را در نیروی کار بسیاری از کشورها داشته است. به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از بی‌بی‌سی، این سازمان (ilo) گزارش داده است که ایدز 5/2 میلیون نفر را در سن کار می‌کشد.
به علاوه هر ساله بیش از یک میلیون شغل به سمت این بیماری منحرف می‌شود بخش عمده آن در آفریقا اتفاق می‌افتد.


طی سخنرانی‌‌ای در روز جهانی ایدز، کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل گفت کارهای بیشتری باید در جهت تشویق بحث‌های صریح و باز در مورد این بیماری انجام شود.
با اتفاقاتی که در اطراف جهان برگزار می‌شود، انتظار می‌رود آفریقای جنوبی جزییاتی را از برنامه پنج ساله خود برای مبارزه با این بحران اعلام کند.
این دولت در گذشته به عدم مبارزه کافی با این بیماری همه گیر متهم شده بود. بیش از 5 میلیون نفر درجنوب آفریقا آلوده به این ویروس هستند.
     
  
زن

 
ابتلاي 800 هزار ايراني از طريق آميزش

ایسنا-رييس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با تاكيد بر اينكه‌ آمار ‌٨٠٠ هزار نفري بيماران آلوده به ايدز از طريق مقاربت نادرست اعلام شده است، گفت: اين آمار به زنان دچار عفونت از تعداد مراجعه‌كنندگان به متخصصان زنان و زايمان اختصاص دارد. دكتر محمد مهدي گويا در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه ‌٨٠٠ هزار نفر از مراجعه‌كنندگان به متخصصان زنان و زايمان دچار عفونت هستند، گفت: اين عفونت‌ها هميشه به دليل مقاربت ايجاد نمي‌شوند بلكه راههاي مختلفي براي پيدايش آنها وجود دارد.

وي با تاكيد بر اين كه آمار ‌٨٠٠ هزار نفر براي بيماران آلوده به ايدز از طريق مقاربت نادرست اعلام شده است، افزود: در حال حاضر از ‌١٣ هزار و ‌٧٠٢ نفر بيمار ايدزي كه تا مهر ماه شمرده شده‌اند ‌٥/٩٤ درصد آن مرد و ‌٥/٥ درصد آن زن هستند.
رييس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با بيان اين كه در خصوص كاهش بيماران ايدزي ‌١٠ استراتژي انديشه شده است، بيان كرد: آموزش و اطلاع‌رساني، تامين سلامت خون، برنامه‌هاي كاهش آسيب، مراقبت و درمان بيماراني كه دچار عفونت هستند، پيشگيري از بيماريهاي آميزشي و درمان آنها، تقويت نظام مراقبت از بيماري، گسترش برنامه‌هاي تحقيقاتي از راهكارهاي اصلي مبارزه با بيماري ايدز در كشور محسوب مي‌شود.
     
  
زن

 
افزايش بروز ايدز در زنان

كوفي عنان دبير كل سازمان ملل با ارائه آمار وحشتناكي از قربانيان بيماري مرگبار‌ ‌ايدز در جهان، اعلام كرده ايدز به بزرگ‌ترين چالش نسل ما تبديل شده است.
‌ايدز فقط در سال 2005 ميلادي 3 ميليون و 500 هزار قرباني گرفته كه اين‌ ‌رقم در مقابل شمار كشته‌شدگان در تمامي جنگ‌ها نيز غيرقابل مقايسه است. ‌در‌ 25 سال گذشته، 25 ميليون نفر بر اثر ابتلا به بيماري ايدز جان باخته‌اند و 40 ميليون نفر نيز به اين ويروس مرگبار مبتلا شده‌اند.
وي اظهار داشته كه اين بيماري اكنون به اولين عامل مرگ و مير مردان و زنان بين سنين 15تا 59 سال تبديل و عملا جهان را تغيير داده است.
‌به گفته عنان در 10 سال گذشته سازمان ملل حدود 3 ميليارد دلار براي‌ ‌برنامه‌هاي مبارزه با ايدز، مالاريا و سل هزينه كرده ولي تا سال 2010 بودجه سالانه‌ ‌براي مبارزه با ايدز 20 ميليارد دلار خواهد شد.
‌عنوان امسال روز جهاني مبارزه با ايدز، مسوِوليت‌پذيري است كه از‌ ‌هر رئيس‌جمهور و نخست‌وزير، هر نماينده و سياستمدار خواسته شده تا اعلام كند كه آماده متوقف كردن ايدز است.
‌در گزارش‌هاي سازمان ملل عنوان شده است كه گسترش اين‌ ‌بيماري مرگبار، حتي عرضه نيروي كار سالم را نيز با مشكل مواجه كرده و اثرات آن با‌ ‌گذشت زمان آشكارتر مي‌شود. ‌اعتياد و استفاده از سرنگ‌هاي آلوده و تماس‌هاي جنسي به‌عنوان شايع‌ترين عامل‌ ‌انتقال ويروس مرگبار ايدز به‌ويژه در جوانان و ميانسالان دانسته شده است.
سرعت شيوع بيماري ايدز در جهان اكنون نسبت به زمان پيدايش آن 4 برابر شده و در گذار اپيدميولوژيك اين بيماري درصد زنان مبتلا نسبت به مردان در جهان پيشي گرفته است به‌طوري كه اكنون 51 درصد مبتلايان به اين بيماري در جهان زن هستند.
كامران باقري‌لنكراني در همايش روز جهاني ايدز در تالار علامه اميني دانشگاه تهران، گفت: در برخي كشورها مانند آفريقاي جنوبي 75 درصد مبتلايان به عفونت اچ.آي.وي/ ايدز زنان هستند، اين نسبت در كشور ما البته بر اساس آمارهاي رسمي 94/5 درصد مرد و /5‌5 درصد زن است و با توجه به اينكه در زمان پيدايش اين بيماري در كشور ما يك درصد مبتلايان به اين بيماري زن بودند، مي‌توان گفت شيوع اين بيماري در جامعه زنان در كشور ما نيز رو به افزايش است.
‌ در برخي كشورها مانند آفريقاي جنوبي ايدز عامل اول كاهش اميد به زندگي است به طوري كه در آفريقاي جنوبي اين بيماري اميد به زندگي را از 60 سال به 40 سال كاهش داده است.
در كشور ما اين عفونت فعلا در گروههاي خاصي كه داراي رفتار پر خطر هستند وجود دارد اما اگر دقت و توجه كافي نداشته باشيم سناريويي كه براي كشورها ديگري كه با افزايش ناگهاني بيماري ايدز مواجه شدند، پيش آمد براي ما هم تكرار مي‌شود.
وي با اشاره به افزايش رشد شيوع ايدز در بين زنان ادامه داد: تاكنون 70 كودك مبتلا به ايدز از مادران مبتلا به اين بيماري در ايران متولد شده‌اند كه اين نكته دردناك اين بيماري در كشور ما است.
كنترل ايدز در ايران
مهم‌ترين استراتژي ما در كنترل اين بيماري توسعه برنامه‌هاي آموزشي و پيشگيرانه و تحقيق و پژوهش براي رسيدن به يافته‌ها و روش‌هاي جديد كنترل اين بيماري است اما مساله اين است كه منابعي كه در اختيار داريم با نيازهاي ما براي اجراي اين برنامه‌ها همخواني ندارد. اجراي برنامه هاي آموزشي و افزايش مراكز مشاوره و دسترسي به گروه‌هاي پرخطر موجب شد آمار شناسايي موارد جديد مبتلا به ايدز در كشور ما در سال 84 به حدود دو‌سوم سال قبل از آن كاهش يابد و به رقم 1900 نفر برسد، امسال نيز در 6 ماهه اول فقط 274 مورد جديد مبتلا به عفونت اچ.آي.وي ثبت شده است كه نشان مي‌دهد برنامه ها تا حدي موثر بوده است ولي اين كاهش آمار جديد نبايد هوشياري ما را در ادامه برنامه‌ها و آموزش عمومي در مورد اين بيماري كاهش دهد.
وزير بهداشت افزود: <الگوي برنامه كنترل ايدز در ايران مورد توجه مجامع جهاني قرار گرفته است و به‌خصوص همكاري قوه قضائيه در مورد مجرم ندانستن معتاداني كه براي ترك اقدام مي‌كنند بسيار موثر بود و خوشبختانه اين نگاه جديد در سياست‌هاي كلان مبارزه با مواد مخدر كه به تازگي تصويب شده است نيز وارد شده است.
پيش‌بيني ايجاد دادگاه‌هاي درمان‌مدار براي معتادان، سياست‌هاي كاهش آسيب و مراقبت از گروه‌هاي در معرض خطر ايدز و اجراي رايگان برنامه‌هاي پيشگيري و درمان ايدز با فعاليت 100 مركز مشاوره و 100 مركز درمان، توسعه كلينيك‌هاي مثلثي در جامعه و در زندان‌ها و نيز گسترش درمان معتادان تزريقي با متادون از جمله نقاط مثبت ما در كنترل اين بيماري است. امسال به‌طور كلي در وزارت بهداشت، زندان‌ها و ديگر دستگاه‌هاي دولتي حدود 30 ميليارد تومان براي كنترل بيماري ايدز هزينه شده است كه اميدواريم اين بودجه براي سال آينده افزايش يابد.
انتقال ايدز از طريق خون
به گفته دكتر لنكراني متاسفانه در كشور ما تعدادي از بيماران مبتلا به عفونت ايدز در سال‌هاي گذشته از طريق ورود فرآورده‌هاي خوني آلوده به اين بيماري مبتلا شدند كه بررسي ژنوتيپ آنها نشان مي‌دهد، به‌رغم آنكه ژنوتيپ ايدز در ايران ژنو تيپ آسياي جنوب شرقي است، ژنوتيپ اين بيماران مربوط به اروپاي غربي است و اين نشان مي‌دهد كه بيماران از طريق فرآورده‌هاي خوني آلوده وارداتي از كشورهاي غربي مبتلا شده‌اند كه روند قضايي در اين مورد از طريق ايران ادامه دارد.
تست جديد ايدز در ايران
وي همچنين به راه‌اندازي تست‌هاي جديد مولكولي براي تشخيص ويروس اچ.آي.وي در كشور اشاره كرد و به خبرنگار سلا‌مت گفت: اين روش جديد تست اچ.آي.وي تا پايان سال در چند مركز انتقال خون كشور راه‌اندازي مي‌شود كه از روش قديم كه تست سلولزي بود دقيق‌تر است و اميدواريم با تخصيص بودجه لازم اين روش تا آخر سال آينده در مراكز انتقال خون سراسر كشور اجرايي شود.
متاسفانه الگوي ابتلاي جنسي بيماري ايدز در كشور ما به خصوص از طريق معتادان تزريقي به همسرانشان در حال گسترش است بنابراين ادغام برنامه‌هاي مراقبت و آموزش زنان از اين نظر در شبكه بهداشت و درمان كشور جزو برنامه‌هاست.
متاسفانه گروهي در همه جوامع به بي‌بند‌و‌باري جنسي گرايش دارند بنابراين مقابله با اين مساله خطرناك و آموزش در اين زمينه اهميت بالايي دارد اما نتايج يك نظر سنجي در ايران نشان داد كه 90 درصد دانش‌آموزان دبيرستاني از روش‌هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري ايدز اطلاع دارند.
بيماري ايدز هنوز در كشور ما بيماري همه جامعه نيست و اين يك فرصت تاريخي براي ماست كه با توسعه آموزش و افزايش مراكز مشاوره رايگان كه در سند سياست‌هاي كنترل ايدز نيز مشخص شده است از گسترش اين بيماري جلوگيري كنيم.
خوشبختانه برنامه‌هاي كنترل ايدز در زندان‌ها نيز موفق بوده است و با وجود گسترش مراكز ديده‌وري و كلينيك‌هاي مثلثي در زندان‌ها مدتي است مورد جديدي از اين بيماري در زندان‌ها ثبت نشده است. لنكراني در مورد درمان بيماران نيز گفت: بايد نگاه ما به بيماران چنان باشد كه اين افراد به هر دليل كه مبتلا شده باشند در جامعه سرافكنده نباشند.
استراتژي‌هاي برنامه دوم ايدز كشور
در اين مراسم همچنين رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت به ارائه آخرين وضعيت آماري بيماري ايدز در كشور پرداخت.
محمد مهدي گويا به برنامه دوم و استراتژي‌هاي كنترل ايدز در ايران اشاره و خاطرنشان كرد: با تصويب دولت برنامه دوم كنترل ايدز از سال 86 اجرا مي‌شود كه طراحي برنامه نظام مراقبت رفتارهاي پر خطر از نظر اعتياد و مسائل جنسي در 10منطقه دانشگاهي كشور، بازنگري پروتكل مراقبت اپيدميولوژيك بيماري‌هاي آميزشي، تامين داروهاي خط دوم درمان ايدز، آموزش و اطلاع‌رساني گسترده، تدوين نظام ارزشيابي مراكز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري و نظام جامع مديريت اطلاعات جزو اين برنامه است.‌
     
  
زن

 
پیش فرض ختنه، خطر ايدز را تا 60 درصد كاهش مي‌دهد

خيلي گفته‌اند و خيلي شنيده‌ايم كه انجام ختنه در مردها مزاياي بهداشتي زيادي دارد. هفته پيش، محققان امريكايي مستقر در افريقا كه مدتي است بر روي نقش ختنه در پيشگيري از ايدز كار مي‌كنند، نتيجه مطالعه‌شان را اين‌طور اعلام كردند: عمل ختنه يك نوع دفاع پيشگيرانه خوب و موثر در برابر بيماري ايدز است.
اين مطالعه گسترده در دو كشور افريقايي كنيا و اوگاندا انجام شده و تيم تحقيقاتي همگي از متخصصان غربي بوده‌اند. تامين بودجه و هدايت اين مطالعه هم به عهده موسسه ملي بهداشت امريكا بود. گزارشي كه اين موسسه منتشر كرده مي‌گويد عمل ختنه ميزان عفونت ايدز را در مردان اوگاندايي تا 48 درصد و در مردان كنيايي تا 53 درصد كم كرده‌است و نتيجه گرفته كه ختنه مي‌تواند ميزان سرايت بيماري ايدز را از زن آلوده به مرد سالم بين 50 تا 60 درصد كم كند. البته در افريقا هم بسياري از مردان ختنه مي‌شوند اما ميزان ختنه در مناطقي كه ايدز رواج دارد، پايين و در سطح 20 درصد از جمعيت است.
‌ با اين كه ختنه مي‌تواند نوعي حفاظت در برابر ويروس اچ.‌آي.‌وي (ويروس عامل بيماري ايدز) به حساب بيايد، اما بايد يادمان باشد كه اين اثر، يك اثر نسبي است نه مطلق. به علاوه، اين مطالعه فقط مربوط به انتقال ايدز از زن آلوده به مرد سالم است و انتقال از مرد به زن يا از مرد به مرد مورد بررسي قرار نگرفته است. بد نيست بدانيد كه در ايالات متحده، انتقال ويروس ايدز از مرد به مرد رايج‌تر از نوع زن به مرد يا مرد به زن است.
قبلا هم مطالعاتي در تاييد مزاياي ختنه انجام شده بود اما اين پژوهش اخير سنديت بيشتري را به يافته‌هاي قبلي داده است. دكتر رابرت بِيلي استاد دانشگاه ايلينويز و عضو تيم تحقيق، مي‌گويد: <حالا ديگر هيچ شكي نداريم كه ختنه يك راهبرد پيشگيرانه موثر در پيشگيري از ايدز در مردان است.> دكتر توماس كوتِس، استاد دانشگاه كاليفرنيا، نتايج اين تحقيق را دومين يافته بزرگ در پيشگيري از ايدز مي‌داند ولي تاكيد مي‌كند كه مردان بايد نوعي <پيشگيري تركيبي> را رعايت كنند: ختنه به علاوه كاندوم به علاوه اخلاق جنسي.
     
  
زن

 
Thumbs down درباره « ايـدز »چه مي‌دانيد؟

ايدز مخفف نام كامل سندرم نارسايي اكتسابي ايمني براي اولين بار در سال 1981 در ايالات متحده گزارش شد و از آن زمان تا كنون اپيدمي اصلي جهاني محسوب مي‌شود. عامل مولد ايدز ويروس نارسايي ايمني انساني يا همان ويروس آچ آي وي است اين ويروس با كشتن يا آسيب رساندن به سلول‌هاي سيستم ايمني بدن به طور فزاينده‌اي توانايي بدن را براي مبارزه با عفونت‌ها و سرطانهاي خاص تضعيف كرده و مختل مي‌كند افراد مبتلا به ايدز ممكن است به بيماريهاي تهديد كننده موسوم به عفونت‌هاي فرصت طلب دچار شوند كه اين عفونتها از طريق ميكروب‌ها شامل ويروسها و باكتري‌هايي كه اغلب افراد سالم را نمي‌توانند بيمار كنند ايجاد مي‌شوند از سال 1981 بيش از 830 هزار مورد ابتلا به اين بيماري تنها در ايالات متحده گزارش شد. ويروس ايدز اغلب و به طور شايع از راه تماس جنسي مراقبت نشده و از طريق يك شريك جنسي آلوده منتقل مي‌شود. اين ويروس مي‌تواند در هنگام تماس جنسي از راه اعضايي چون مهبل، دهان و اندام‌هاي تناسلي منتقل شود. اين ويروس همچنين از طريق تماس با خون آلوده منتقل مي‌شود. پيش از اينكه مسوولان بهداشتي خون اهدايي را نسبت به وجود اين عفونت بررسي و آزمايش كرده و از فناوري‌هاي گرما درماني براي تخريب آن در خون آلوده استفاده كنند اين ويروس به ميزان قابل توجهي از طريق خون و اجزاي خوني آلوده منتقل مي‌شد اما در حال حاضر به خاطر توجه به اين تكنيك‌ها اين انتقال به حد چشمگيري كاهش يافته است. اين ويروس اغلب در ميان تزريق كنندگان مواد مخدر به دليل استفاده از سوزنها و سرنگ‌هاي مشتركي كه حتي به مقادير اندكي خون بيمار آلوده هستند گسترش پيدا مي‌كند. اما اين انتقال در بيمارستانها و مراكز بهداشتي يعني انتقال از راه سرنگ آلوده بسيار به ندرت اتفاق مي‌افتد. زنان نيز در حين بارداري مي‌توانند اين ويروس را به نوزادان خود منتقل كنند. تقريبا يك چهارم تا يك سوم از كل مادران باردار درمان نشده اين عفونت را به نوزادان خود منتقل مي‌كنند اين بيماري همچنين از طريق شيردهي از سوي مادر بيمار به نوزاد منتقل مي‌شود. چنانچه مادر در طول بارداري از داروي Azt استفاده كند به ميزان چشمگيري احتمال انتقال بيماري به نوزاد را كاهش مي‌دهد و در صورتي كه علاوه بر مصرف دارو مراقبان بهداشتي نوزاد را با عمل سزارين متولد كنند احتمال ابتلاي كودك به ايدز تا يك درصد كاهش مي‌يابد. مطالعات نشان مي‌دهد اگرچه اين ويروس در بزاق افراد مبتلا وجود دارد اما از راه بزاق قابل انتقال نيست. ايدز مي‌تواند هر فردي را كه در رفتارهاي پرخطر شركت مي‌كند مبتلا سازد. اين رفتارها شامل استفاده از سوزن و سرنگ مشترك، داشتن تماس جنسي با فرد بيمار بدون استفاده از كاندوم و تماس جنسي با فردي كه بيمار بودن وي مشخص نيست مي‌باشد. به علاوه ابتلا به بيماري‌هايي كه از راه تماس جنسي منتقل مي‌شوند مانند سيفليس، عفونت قارچي كلاميديا، سوزاك و غيره افراد را مستعد ابتلا به ايدز در طول تماس جنسي با شريك بيمار مي‌كند. در مورد علائم نشان دهنده عفونت ايدز بايد گفت كه بسياري افراد وقتي براي اولين بار به اين بيماري مبتلا مي‌شوند هيچ علامتي ندارند. اما در برخي ديگري علائمي چون علائم سرماخوردگي در ظرف يك يا دو ماه پس از قرارگرفتن در معرض ويروس بروز مي‌كند. اين علائم شامل تب، سردرد، خستگي و بزرگ شدن غدد لنفاوي است. اين علائم اغلب ظرف يك هفته تا يك ماه ناپديد شده و اغلب با ساير عفونت‌هاي ويروسي اشتباه گرفته مي‌شود. در طول اين دوره افراد بسيار عفونت پذير هستند و ويروس ايدز در مقادير زيادي در مايعات اندام‌هاي تناسلي وجود دارد. علائم شديدتر معمولا تا 10 سال يا بيشتر در بزرگسالان و يا ظرف 2 سال در كودكان كه در ابتداي تولد مبتلا به اين بيماري بوده‌اند بروز مي‌كند. زماني كه اين بيماري براي اولين بار در امريكا مشاهده شد هيچ شيوه درماني و دارويي براي معالجه آن وجود نداشت اما به تدريج محققان داروهاي مختلفي را براي مقابله با آن توليد كردند از آنجا كه اين ويروس مي‌تواند در برابر هر دارويي مقاوم شود پزشكان و متخصصان بايد از روش‌هاي درماني تركيبي براي معالجه موثر آن استفاده كنند.
     
  
زن

 
راه های انتقال

اچ آی وی در مایعات داخلی و مترشحه بدن انسان مبتلاء (بجز عرق و تا حدودی بزاق) وجود دارد، اما فقط از راه آمیزش جنسی، تبادل خون یا فرآورده‌های آن و از مادر مبتلاء به جنین قابل سرایت از فردی به فرد دیگر است.
۱) آمیزش جنسی اگر زن یا مردی به ویروس ایدز آلوده باشد، می‌تواند ویروس را از راه تماس جنسی به دیگری منتقل کند. تماس جنسی موقعی ممکن است منجر به سرایت اچ.آی.وی شود که یک طرف دچار اچ.آی.وی/ایدز باشد و تبادل یا تماس مایعات بدن طرفین رخ دهد. بنابراین تماس جنسی مرد با مرد، مرد با زن، زن با زن در این شرایط ممکن است موجب سرایت شود.

۲) تبادل خون انتقال خون و فراورده‌های آن اگر بدون اقدامات تشخیصی و ویروس زدایی انجام شود به احتمال بسیار زیادی موجب سرایت اچ.آی.وی می‌شود. امری که در کشور ما نیز برای بیماران هموفیلی و تالاسمی رخ داده است. لازم به ذکر است اهداء خون خطری برای سرایت به فرد اهداءکننده ندارد و فقط دریافت کنندگان خون در معرض خطرند. همچنین علیرغم انجام آزمایش‌های تشخیصی بر روی تمام نمونه‌های خون در حال حاضر اگر دوره پنجره را در نظر بگیریم که در آن نتیجه آزمایش منفی خواهد بود، بنابراین هر دریافت خون و فرآورده‌های آن باید برای آزمایش اچ.آی.وی اقدام کند. راه دیگر تبادل خون استفاده از سرنگ و ابزارهای تزریق مشترک (مانند پمپ دست ساز) است که مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی به ناچار یا ناآگاهانه از آنها استفاده می‌کنند. استفاده از هر نوع وسایل تیز و برنده‌ای که به خون فرد مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز آغشته شده باشد، مانند سرنگ، سوزن، مسواک (در صورت ایجاد خونریزی لثه) و وسایل خالکوبی ممکن است ویروس را منتقل کند. راه دیگر هم سرایت از طریق پیوند اعضاء (کلیه، کبد، لوزالمعده و ...) است.
۳) مادر به جنین یا نوزاد مادران باردار اگر مبتلاء به اچ.آی.وی باشند محتمل است که در حین بارداری یا هنگام زایمان ویروس به فرزند آنان سرایت کند. همچنین شیردادن مادران اچ.آی.وی مثبت به فرزندانشان ممنوع است چون ویروس درون شیر نیز ترشح شده و منتقل می‌شود. انتقال در مراحل مختلف بارداری بدون داروهای پیشگیرانه در 25% تا 40% رخ می‌دهد. در صورتی که خانم‌های اچ.آی.وی مثبت باردار بشوند لازم است داروهایی مصرف کنند که احتمال سرایت به فرزندشان را کم می‌کند. همچنین نوزاد متولد شده از این مادران باید مدتی داروی ضد اچ.آی.وی بگیرد و شش هفته و ۱۸ ماه پس از تولد آزمایش اچ.آی.وی بشود تا وضعیت ابتلائش مشخص گردد.
     
  
زن

 
شمار مبتلایان ایدز به ‌١٤هزار و ‌٩٠ تن رسید
بر اساس آخرین آمار، شمار مبتلایان به HIV / ایدز در كشور تا تاریخ اول دی ماه ۸۵، به ۱۴ هزار و۹۰ مبتلا رسید كه از این میزان یكهزار و ۷۶۰ نفر به علت ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند.


بر اساس آخرین آمار، شمار مبتلایان به HIV / ایدز در كشور تا تاریخ اول دی ماه ۸۵، به ۱۴ هزار و۹۰ مبتلا رسید كه از این میزان یكهزار و ۷۶۰ نفر به علت ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند.
از ۱۴ هزار و ۹۰ مبتلا به HIV و ایدز شناسایی شده تا كنون ۱۳ هزار و ۳۰۸ نفر مرد (۴/۹۴ درصد) و ۷۸۲ نفر زن ( ۶/۵ درصد) هستند. همچنین از ۸۶۴ فرد مبتلا به ایدز (مرحله نهایی بیماری) در كشور، ۷۸۹ نفر مرد (۳/۹۱ درصد) و ۷۵ نفر زن (۷/۸ درصد) هستند.
بر پایه این گزارش آماری، تعداد فوت‌شدگان بر اثر ابتلا به ایدز تا كنون یكهزار و ۷۶۰ نفر گزارش شده كه از این تعداد یكهزار و ۶۹۵ نفر (۳/۹۶ درصد) مرد و ۶۵ نفر (۷/۳ درصد) زن هستند.
بر اساس آمار نهایی مبتلایان به HIV /ایدز، بر حسب جنس و سن، در رده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال ۴ هزار و ۴۰۷ مبتلا به HIV / ایدز (۸/۴۰ درصد ) بیشترین مبتلا قرار دارد و رده سنی ۳۵ تا ۴۴ سال با ۳ هزار و ۳۳۸ مبتلا (۹/۳۰ درصد) در مرحله بعدی به لحاظ فراوانی ابتلاست.
راه انتقال غالب در مبتلایان به HIV / ایدز شناسایی شده در كشور اعتیاد تزریقی (۹/۶۴ درصد) و سپس راه انتقال نامشخص (۵/۲۵ درصد)، آمیزشی (۵/۷ درصد) دریافت خون و فراورده‌های خونی (۷/۱ درصد) ‌و بالاخره مادر به كودك ۵/۰ درصد است.
بر اساس موارد ابتلا به HIV‌ / ایدز بر حسب راه انتقال و سن نیز در رده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال راه انتقال به ترتیب اعتیاد تزریقی، نامشخص، آمیزشی، دریافت خون و فراورده‌های خونی و بالاخره مادر به كودك گزارش شد.
این در حالیست كه در رده سنی ۳۵ تا ۴۴ سال نیز اعتیاد تزریقی، راه انتقال نامشخص، آمیزشی و بالاخره دریافت خون و فراورده‌های خونی به ترتیب راه‌های انتقال غالب گزارش شده است.
براساس موارد ابتلا به ایدز بر حسب جنس و سن در كشور نیز، رده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال با ۲۹۸ مبتلا (۵/۳۵ درصد) و سپس گروه سنی ۳۵ تا ۴۴ سال با ۲۹۶ مبتلا (۲/۳۵ درصد) بیشترین مبتلایان را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین راه انتقال ۸۶۴ مبتلا به ایدز به ترتیب، اعتیاد تزریقی (۹/۵۶ درصد)، آمیزشی (۱/۱۹ درصد)، دریافت خون و فراورده‌های خونی (۶/۱۴ درصد)، راه انتقال نامشخص ۸ درصد و بالاخره مادر به كودك ۲/۱ درصد گزارش شده است.
بر پایه این گزارش بیشترین مرگ ناشی از ایدز در مردان ۲۵ تا ۳۴ سال (۵۷۷ نفر) و سپس مردان ۳۵ تا ۴۴ سال (۵۴۲ نفر) بوده است.
این در حالیست كه راه انتقال غالب در فوت شدگان بر اثر ابتلا به ایدز به ترتیب اعتیاد تزریقی (۱/۷۲ درصد)، راه انتقال نامشخص (۵/۱۰ درصد)، آمیزش (۷/۹ درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های خونی (۱/۷ درصد) و بالاخره از مادر به كودك (۶/۰ درصد) گزارش شده است.

خبرگزارى ايسنا
     
  
صفحه  صفحه 4 از 14:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  11  12  13  14  پسین » 
علم و دانش

ایدز و مسائل مربوط به آن

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA