انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 8 از 14:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  13  14  پسین »

ایدز و مسائل مربوط به آن


زن

 
داروی جدید ضد ‌ایدز تایید شد





سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) یک قرص جدید ضد ایدز را مورد تأیید قرار داد که می تواند گزینه جدیدی برای بیمارانی باشد که به سایر درمان‌ها پاسخ نداده‌اند.
به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت مِرک که سازنده داروی جدید ایسنترس (Isentress) است می ‌گوید :از این پس این دارو در داروخانه‌ها به فروش خواهد رسید.
ویروس ایدز از سه آنزیم متفاوت برای تکثیر و آلوده ‌کردن سلول‌ها استفاده می‌ کند.
داروهای بسیاری در اختیار هستند که دو تا از این آنزیم‌ها یعنی پروتئاز و ترانس‌کریپتاز معکوس را هدف قرار می ‌هند.
ایسنترس اولین دارو از سری جدید داروهاست که سومین آنزیم یعنی "اینتگراز" را مورد هدف قرار می‌ دهند.


این دارو هنگامی که به "کوکتیل" یا مخلوط سایر داروهای ضد ایدز اضافه شود، می ‌تواند مقدار ویروس ایدز یا HIV را در خون پایین بیاورد و به سلول‌های ایمنی مقابله‌ کننده با عفونت کمک کند تا فعالیت خود را از سر بگیرند.
HIV به سرعت دچار جهش می‌شود و نسبت به داروهای گوناگون مقاومت پیدا می ‌کند. FDA نیز استفاده از داروی ایسنترس را برای بیماران بالای 16 سال که آزمایش‌ها نشان ‌دهنده مقاومت آنها نسبت به داروهای رایج قدیمی‌‌تر است، مورد تأیید قرار داده است.
عوارض جانبی این دارو شامل اسهال، تهوع سردرد و خارش است.

داروی ایسنترس با نام ژنریک رالتگراویر (raltegravir) دو بار در روز مصرف می‌ شود که در آمریکا 27 دلار هزینه در بر دارد.
دو ماه پیش نیز شرکت فایزر توانسته بود یک داروی جدید ضد ایدز به نام سلزنتری (Selzentry) را به تأیید FDA برساند. این دارو از روش دیگری که مهارکردن راه معمول ورود ویروس ایدز به گلبول‌های سفید است، عمل می‌ کند.

منبع : روزنامه همشهري
     
  
زن

 
انقلابی در مبارزه با ویروس ایدز است
به عقیده برخی از کارشناسان صدور مجوز برای داروی موسوم به "آتریپلا"، به منزله انقلابی در مبارزه با ویروس عامل بیماری ایدز است، با این حال این یک درمان نیست.

به گزارش سلامت نیوز، نخستین داروی مقابله با ویروس اچ آی وی که مصرف روزانه یک عدد آن کافی است توسط مقام های اروپایی تایید شده است.
خبرنگار امور بهداشتی بی بی سی می گوید، تا سال 1996 کسانی که از داروهای اچ آی وی استفاده می کردند مجبور بودند روزانه تا 30 قرص با شکم خالی در مقاطع مختلف روز مصرف کنند. اکنون رژیم دارویی برای بیماران آلوده به ویروس ایدز شامل روزانه مصرف چند قرص است.
آتریپلا در واقع ترکیب سه داروست که از قبل وجود داشته است و تولید آن حاصل همکاری سه شرکت رقیب داروسازی - Gilead Sciences, Bristol-Myers Squibb ،Merck- است.
این دارو ژوئیه سال گذشته در آمریکا مجوز گرفته بود و اکنون برای نیمی از کل بیمارانی که به تازگی به ویروس اچ آی وی مبتلا شده اند تجویز می شود.
اکنون تایید آتریپلا توسط کمیسیون اروپایی باعث می شود امکان تجویز آن در کشورهای آلمان، اتریش و بریتانیا به وجود آید.
دکتر سایمون پورتماوت، از مشاوران ممتاز اچ آی وی، می گوید: "این پیشرفتی بزرگ برای بیماران است. اچ آی وی را تقریبا (یک بیماری) عادی می کند."
وی همچنین گفت با توجه به اینکه عناصر آتریپلا قبلا استفاده شده می توان عوارض جانبی آن را پیش بینی کرد: احتمالا بیش از نیمی از بیماران در ابتدا کمی سرگیجه می گیرند، یا خواب های آشفته می بینند، یا دچار بدخوابی می شوند. اما در مجموع این دارو خیلی خوب تحمل می شود."
پل کارتر قائم مقام ارشد شرکت داروسازی گیلیاد گفت: "ورود این دارو به بازار به لطف حجم خیلی بالای کار تولیدی ممکن شده است."
"تلاش برای قرار دادن سه قرص در یک قرص روند خیلی بی دردسری نیست."
"اما به هرحال ما پیش بینی می کنیم که در سراسر اروپا، آتریپلا با بهایی در حد مجموع عناصر تشکیل دهنده آن در دسترس قرار گیرد."
همزمان شرکت "مِرک" در تلاش برای در دسترس قرار دادن این دارو برای بیماران در آفریقا با بهایی پایین پیشقدم شده است.
     
  
زن

 
نجات نوزادان از ايدز




درباره بيماري ايدز آنقدر مطلب نوشته شده كه همه افراد كمابيش اطلاعات كافي از اين بيماري را در ذهن خود دارند. مقابله با ايدز كه از آن با عنوان "طاعون جديد" نام مي‌ برند، از زمان ورود به حيطه علم پزشكي، ذهن دانشمندان را به خود مشغول كرده است.
يكي از راه‌هاي غير قابل پيشگيري، انتقال عمودي از مادر به جنين است. در چنين حالتي تنها مداخله سريع پزشكي مي‌ تواند باعث نجات جنين از ابتلا به ويروس HIV و تولد نوزادي مبتلا به اين بيماري مرگبار شود.

انجمن بين‌المللي ايدز چندي پيش اعلام كرد نوزاداني كه با ويروس HIV آلوده شده اند، در صورتي كه قبل از ظهور علائم بيماري يا ضعف سامانه ايمني، درمان مناسب را دريافت كنند شانس بالايي براي زنده ماندن خواهند داشت.
مطالعه‌اي روي نوزادان در كيپ تاون و سووتو در آفريقاي جنوبي نشان داد نوزادان در صورت دريافت سريع دارو تا 96 درصد شانس نجات خواهند داشت. اين رقم در مقايسه با رقم 84 درصدي نجات كودكاني قرار مي‌ گيرد كه درمان آنها به هر دليلي به تعويق افتاده است. به‌ عبارت ديگر هرچه دارو درماني سريع تر آغاز شود، شانس زنده ماندن بيمار تازه متولد بالاتر خواهد بود. اين تحقيق با حمايت مالي و معنوي انجمن ملي آلرژي و بيماري هاي عفوني ايالات متحده انجام گرفته است.
به‌ طور تخميني 2 ميليون و 200 هزار كودك به ويروس HIV آلوده هستند و سالانه 600 هزار مورد آلودگي جديد به اين ويروس مرگبار در كودكان اتفاق مي ‌افتد. بدون انجام دارو درماني نيمي از اين نوزادان آلوده به ويروس HIV تا قبل از جشن تولد 2 سالگي شان از بين خواهند رفت.
دكتر الياس زرهوني مدير مؤسسه سلامت ملي ايالات متحده، در يك كنفرانس كه به خاطر ارائه نتايج مطالعه فوق برگزار شده بود به رويترز مي ‌گويد: "در كودكان مبتلا به عفونت HIV اغلب طي نخستين سال زندگي شان با پيشرفت برق آساي بيماري روبه‌رو مي ‌شويم كه به خاطر سامانه ايمني درحال تكامل و حساسيت آنها نسبت به ساير بيماري هاي عفوني خطرناك است."
او مي ‌افزايد:"اين نخستين مطالعه تصادفي باليني بود كه نشان داد اگر نوزادان تا قبل از3 ماهگي تحت درمان قرار گيرند، وضعيت بهتري در مقايسه با نوزاداني خواهند داشت كه با تأخير درمان شده‌اند."
در اين تحقيق 337 نوزاد كه 6 الي 12 هفته از تولدشان گذشته بود مورد مطالعه قرار گرفتند. فرضيه تحقيق اين بود كه آيا درمان با داروهاي ضد ويروسي در يك دوره زماني معين پيشرفت بيماري را كند مي ‌كند يا خير؟ پزشكان اميدوار بودند كه درمان زود هنگام، امكان تكامل سامانه ايمني بدن نوزاد را فراهم كرده و احتمالاً به كودك اجازه مي ‌دهد تا در يك دوره زماني تحت درمان نباشد و سختي درمان مداوم را تحمل نكند.
مراقبت از كودكان آلوده بهHIV با مشكل بغرنجي روبه‌رو است و آن اينكه، سامانه ايمني كودكان در خلال سال اول تولد به نمو كامل نرسيده است. اين مسئله كودكان را به شدت نسبت به پيشرفت سريع و برق آساي بيماري‌هاي گوناگون مستعد مي ‌سازد و مي ‌تواند با مرگ كودك همراه باشد.
در حال حاضر استاندارد مراقبت از بيماران مبتلا به HIV در بسياري از كشورهاي دنيا بر مبناي درمان نوزادان با داروهاي ضد ويروسي است، اما اين ‌كار همواره بعد از ظهور علائم ضعف سامانه ايمني صورت مي‌ گيرد.
در بيانيه سازمان پزشكان بدون مرز آمده است:"كودكان قربانيان خاموش همه گيري جهاني ايدز هستند.از بين كودكان مبتلا، 9 تا 10 كودك، بيماري را از طريق مادر خود در دوران بارداري، تولد يا شيردهي دريافت كرده‌اند."
پزشكان بدون مرز مي افزايند: "حدود 87 درصد كودكان مبتلا به HIV در نواحي جنوبي صحراي بزرگ آفريقا زندگي مي‌ كنند كه از دريافت خدمات بهداشتي حداقل هم محروم هستند. از 540 هزار كودكي كه به تازگي در سال 2006 به اين بيماري مبتلا شده‌اند، 470 هزار نفر در آفريقا زندگي مي ‌كنند. تنها 700 نفر از اين كودكان در اروپا يا آمريكاي شمالي ساكن هستند."
بيانيه مذكور توضيح مي‌ دهد: "انتقال عموديHIV از مادر به جنين تقريباً در كشورهاي مرفه و پيشرفته از بين رفته است، چرا كه داروهاي ضد ويروسي براي مادران باردار مبتلا و نوزاداني كه تنها چند ساعت از تولدشان گذشته، تجويز مي ‌شود. ميزان انتقال HIV از مادر به جنين در كشورهاي ثروتمند زير يك درصد برآورد شده است، در حالي‌كه اين رقم در كشورهاي فقير آفريقا 25 تا 45 درصد است."
     
  
زن

 
نخستين جرقه درمان ايدز
كسي كه براي اولين بار فهميد داروي AZT مي‌تواند يك درمان ضد‌رتروويروسي براي بيماري ايدز باشد، خانم مارتي كلاير بود.

اكنون 23 سال از زماني كه براي نخستين بار داروهاي ايدز در جهان وارد بازارهاي آمريكا شد، مي‌گذرد.آن زمان، ميزان شكايت از اين داروها به‌خصوص از دارويي كه يك داروي ضد رتروويروس ايدز است، زياد بود چون عوارض جانبي به‌خصوص عوارض سمي زيادي داشت، اما امروز دانشمندان توانسته‌اند عوارض دارو را كمتر كنند و همچنان در مورد اين دارو و اثرات مثبت آن اميدواري وجود دارد.
البته اين دارو درمان ايدز محسوب نمي‌شود اما تاكنون حد‌اقل در طولاني كردن عمر 15 هزار آمريكايي كه به مرحله علامت‌دار بيماري رسيده‌اند مؤثر بوده است. همچنين با اينكه AZT از جمله داروهايي است كه شفابخش نيستند و بايد روزانه و تا آخر عمر مصرف شوند اما در اوايل اميدواري زيادي را براي دولت‌هايي كه شروع همه‌گير اين بيماري را شاهد بودند، در پي داشت.
نوامبر 1984 بود كه جرقه كشف AZT يا همان زيدوودين زده‌شد. كسي كه براي اولين بار فهميد كه اين دارو مي‌تواند يك درمان ضد‌رتروويروسي براي بيماري ايدز باشد، خانم مارتي كلاير بود. او هنوز براي يك شركت داروسازي انگليسي كه يكي از بزرگ‌ترين شركت‌هاي دارو‌سازي در اين كشور است، كار مي‌كند. 23سال پيش، او اين دارو را روي سلول‌هايي در يك ظرف كوچك آزمايش كرد.
او مي‌گويد:
شايد نتوانيد تصور كنيد كه اين كار من مي‌توانست چقدر خسته‌كننده باشد. او سلول‌هاي زنده را در اين ظرف كوچك قرار مي‌داد و سپس به آنها ويروس اضافه مي‌كرد. آزمايش او روي اين داروها به اين صورت بود كه اگر داروها در فعاليت در اثر مقابله با ويروس‌ شكست بخورند، سلول‌ها خاموش شده و مي‌ميرند و در آنها پلاك يا سوراخ تشكيل مي‌شود. اين در حالي بود كه خانم كلاير مجبور بود هر كدام از اين پلاك‌ها را در يك ظرف مجزا محاسبه كند.
او مي‌گويد: من ظرف‌ها را كنار پنجره نگهداري مي‌كردم ولي بعد از مدتي با بررسي 16 ظرف و در كمال تعجب متوجه شدم كه هيچ‌كدام از‌ سلول‌ها پلاك ندارند. خانم كلاير اين را باور نداشت: با مديرم تماس گرفتم و گفتم: يعني فراموش كرده‌ام كه در اين 16 ظرف ويروس اضافه كنم؟! اما همين اتفاق بود كه مديرم به من فهماند من يك اكتشاف بزرگ انجام دادم و آن كشف داروي AZT بود.
اكنون بيش از 10 سال از زمان گرفتن مجوز دارو مي‌گذرد. با اين حال خانم كلاير مي‌گويد: ما بايد به ياد داشته باشيم كه هنوز عده‌ زيادي از مردم در اثر اين بيماري مي‌ميرند، در عده زيادي از آنها اين بيماري تشخيص داده مي‌شود.
كشف اين دارو در واقع جرقه اول اميدواري در درمان ايدز بود. اما مشكل اين دارو اين بود و هست كه قيمت 188 دلار براي 100 عدد از آن خارج از توان مالي خيلي از مبتلايان است. خانم كلاير اعتراف مي‌كند كه اگر‌چه اين اتفاق امري نااميد‌كننده است ولي ما مي‌توانيم بهترين داروها را با قابليت در دسترس بودن براي همه مردم بسازيم چون AZT هم علاوه بر قيمت بالا بدون عوارض جانبي نيست.
با اين حال، بررسي‌ها نشان مي‌دهند در كشورهايي كه داروهاي ضد ايدز از قبيل AZT به سادگي در دسترس است، برنامه‌هاي پيشگيري به‌خصوص در زنان باردار در كاهش تعداد كودكان مبتلا به HIV كاملاً موفــق بــوده اسـت. همچنين مطالـعات نشان داده‌اند كه استفاده از AZT بلافاصله بعد از استفاده از سرنگ آلوده، مي‌تـواند تا ميزان 80 درصد احتمال ابتلا به HIV را كاهش دهد.
     
  
زن

 
آزمايش ايدز قبل از ازدواج
در قسمت قبل به مطلب آموزش ، تنها راه پيشگيري پرداختيم. اينک در ادامه مي خوانيم...
براساس آمارهاي جهاني، از هر 10 نفر آلوده به ويروس ايدز در جهان، 9 نفر از ناقل بودن خود بي‌اطلاع‌ اند. بنابراين پيشنهاد معاونت اجتماعي سازمان بهزيستي مبني بر اجباري كردن آزمايش ايدز پيش از ازدواج بي‌جا نيست. اما از آنجا كه صحبت درباره بيماري ايدز در ايران هنوز تابوست، مسئولان درباره اجباري كردن اين آزمون اختلاف‌ نظر دارند. وزارت بهداشت، كميته مبارزه با ايدز و سازمان انتقال خون به‌ شدت با اين اقدام مخالفت كرده‌اند و اين كار را فاقد ارزش علمي و اجتماعي مي ‌دانند.
دكتر گويا، رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت، مي ‌گويد: «تست قبل از ازدواج ايدز در هيچ‌ جاي دنيا انجام نمي‌شود. ما بايد سطح آموزش همگاني را به‌ حدي برسانيم كه افراد با سابقه رفتارهاي پرخطر داوطلبانه براي آزمايش ايدز مراجعه كنند.»
گروهي از مخالفان هزينه سنگين اين قبيل آزمون‌ها را علت مخالفت خود ذكر مي‌ كنند و گروهي ديگر بار رواني تحميل ‌شده بر زوج‌ها را. اما شايد با رايگان كردن آزمايش ايدز قبل از ازدواج و محرمانه نگه‌ داشتن نتايج بتوان از بار رواني اين اقدام كاست.
گاه براي تشخيص قطعي ايدز، انجام سه نوبت آزمايش جداگانه لازم است، زيرا اين آزمون موارد مثبت و منفي كاذب زيادي دارد. از زماني كه ويروس وارد بدن فرد مي‌شود تا هنگامي كه نتيجه آزمون مثبت شود فاصله وجود دارد. ممكن است اين فاصله شش هفته تا شش ماه باشد. در موارد نادر، اين زمان تا حدود شانزده ماه است. به اين مرحله، مرحله پنجره مي ‌گويند. در مرحله پنجره، فرد آلوده و آلوده ‌كننده است، ولي نتيجه آزمايش او به‌ طور كاذب منفي مي‌ شود. بنابراين داشتن يك تست منفي به معناي آلوده نبودن به ويروس HIV نيست. اين روند ممكن است يك سال طول بكشد. در اين صورت خانواده‌ها بايد تا زمان مشخص شدن نتيجه قطعي در انتظار بمانند.
در حال‌ حاضر انجام آزمون‌هاي تشخيصي براي تالاسمي و بيماري‌هاي آميزشي و نيز اعتياد به مواد مخدر براي ازدواج ضروري است و زوج‌هاي جوان بايد براي ازدواج قانوني نتيجه اين آزمايش‌ها را به دفتر ثبت ازدواج ارائه دهند. اما انجام آزمايش تشخيص ايدز براي ازدواج اجباري نيست و زوجين مي ‌توانند داوطلبانه با تقبل هزينه‌ها اين آزمون را انجام دهند.
     
  
زن

 
نوزادان مبتلا به ايدز مي‌توانند نجات پيدا كنند
تحقيقات اخير نشان داد نوزادان آلوده به HIV در صورت درمان دارويي در هفته‌هاي اوليه پس از تولد 4 برابر شانس رهايي بيشتري نسبت به نوزاداني دارند كه مورد درمان قرار نمي‌گيرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آسوشيتدپرس، بر اساس مطالعات اخير با حمايت انستيتو ملي آلرژي و بيماريهاي عفوني آمريكا داروهاي داده شده به نوزادان آلوده در آفريقاي جنوبي كه هنوز علائم بيماري در آنها برزو نكرده بود به آنها كمك كرد تا زندگي طولاني‌تري را نسبت به كودكاني داشته باشند كه بعد از بروز علائم مورد درمان قرار گرفتند.
سازمان بهداشت جهاني تا پيش از اين تجويز دارو را فقط براي بيماراني كه علائم در آنها بروز كرده و يا سيستم ايمني آنها ضعيف شده بود مجاز مي‌دانست. اما نتايج مطالعات در آفريقاي جنوبي آنقدر جالب توجه بوده كه قرار است نتايج آن در اختيار سازمان بهداشت جهاني هم قرار بگيرد تا مقامات اين سازمان راهكارهاي خود را مورد باز بيني قرار دهند.
اين تحقيق بر روي 337 نوزادي انجام گرفت كه بين 6 تا 12 هفته سن داشتند و در جولاي 2005 در كيپ تاون آغاز شد. آن دسته از كودكاني كه به رغم نداشتن علائم مورد درمان دارويي قرار گرفتند تنها 4درصد در طي يك مدت 48 هفته‌اي بعد از درمان فوت كردند كه اين ميزان در ميان نوزاداني كه درمان در آنها تا بروز علائم به تأخير افتاد 16 درصد بوده است.
ماه گذشته يك مؤسسه مستقل در لندن نتايج اين تحقيق را آنقدر راضي كننده خواند كه اعلام كرد اين روش بايد جايگزين شده و نتايج اوليه آن بايد در اختيار جامعه علمي قرار گيرد.
هر ساله حدود نيم ميليون نوزاد در سرتاسر جهان با اين آلودگي ويروسي متولد مي‌شوند كه سيستم ايمني آنها در يك سال اول به خوبي توسعه نيافته و آنها را در برابر اين بيماري آسيب پذيرتر مي‌كند.
در اين تحقيق هيچگونه عوارض جانبي منفي گزارش نشده اما هنوز هم اين كودكان تا 3 سال ديگر مورد آزمايش هستند تا ببينند آيا عوارض منفي خواهند داشت يا نه.
دكتر آوي ويولاري از دست اندر كاران اين تحقيق گفت:"اين خبري بسيار خوب براي نوزادان و والدين آنهاست. ما اصلاً انتظار چنين تأثيراتي را در كوتاه مدت نداشتيم." او قرار است نتايج تحقيق را روز چهارشنبه در كنفرانس بين المللي جامعه ايدز در استراليا ارائه دهد
     
  
زن

 
آموزش، تنها راه پيشگيري

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كلينيك‌هاي مثلثي راه‌اندازي كرده است. سه رأس مثلث نمادين فعاليت‌هاي اين كلينيك‌ها شامل مشاوره و درمان اعتياد، مشاوره و درمان ايدز، مشاوره و درمان بيماري‌هاي آميزشي به غير از ايدز است. در بخش مشاوره و درمان ايدز، هدف طولاني كردن مرحله كمون بيماري ايدز است. درمان ايدز بسيار پرهزينه است. افرادي كه در مرحله فعال بيماري ايدز هستند سالانه به داروهايي با قيمت تخميني شش ميليون تومان نياز دارند كه تمام اين هزينه را وزارت بهداشت و درمان مي ‌پردازد.
كلينيك‌هاي مثلثي با حفظ كليه اصول رازداري و تنها با ارائه يك كُد به بيمار مبتلا به ايدز و بدون دريافت اطلاعات شخصي به اين بيماران كمك مي ‌كنند.
دكتر مينو محرز فعاليت اين كلينيك‌هاي مثلثي را تشريح مي ‌كند: «اولين كلينيك مثلثي در كرمانشاه تأسيس شد كه بعدها بهترين مركز مشاوره شناخته شد. بيماران به مكان‌هايي احتياج دارند كه پاسخگوي آنها باشد. كلينيك‌ها ابتدا در سه نقطه كشور تأسيس شدند، به همين علت، به آنها كلينيك‌هاي مثلثي گفته مي ‌شود. درحال ‌حاضر اين كلينيك‌ها در اكثر نقاط كشور تأسيس شده‌اند. پزشكاني كه در اين كلينيك‌ها فعاليت مي‌ كنند بيماران را معاينه مي ‌كنند و كارهاي اوليه مانند واكسيناسيون و آزمايش‌هاي تشخيصي را براي آنان انجام مي ‌دهند. همچنين به آنها مشاوره مي‌دهند.»
اما به گفته دكتر محبوبه حاج ‌عبدالباقي، رئيس بخش عفوني بيمارستان امام‌ خميني، اطلاعات بيماران مبتلا به ايدز درباره اين بيماري بسيار كم است؛ حال آنكه آموزش مهم ‌ترين و مؤثرترين راه جلوگيري از انتقال اين بيماري است. وي مي‌ گويد: «بايد برخوردها در سطح جامعه به‌ گونه‌اي باشد كه صحبت از اين مسائل و بيان مشكلات امري عادي تلقي شود. همچنين، بايد به جوانان، كه گروه در معرض خطر ابتلا به بيماري ايدز، هستند، راه‌هاي محفوظ ماندن از خطر را آموزش دهيم.»
به گفته دكتر حسين حاتمي، متخصص بيماري‌هاي عفوني و گرمسيري، اساسي ‌ترين راه براي كنترل ايدز مبارزه با نابساماني‌هاي اجتماعي و فقر فرهنگي است. او پيشنهاد مي‌ كند: «مسئولان بهداشت مدارس بايد به نوجوانان بياموزند كه اعتياد تزريقي، داشتن شركاي جنسي متعدد و رفتارهاي مخاطره‌ آميزي كه منجر به زنداني شدن مي‌ شود خطر ابتلا به ايدز را افزايش مي ‌دهد».
برخي منابع خبري به نقل از وزارت بهداشت تعداد مبتلايان كمتر از 19 سال را در كشور 140 نفر اعلام كرده‌اند. اين آمار نگران‌ كننده لزوم توجه به آموزش دانش ‌آموزان و نوجوانان را نشان مي ‌دهد.
در اواخر سال گذشته، علي زرافشان، مديركل دفتر تأليف و برنامه ‌ريزي كتب درسي وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با رسانه‌هاي داخلي، از توزيع حدود دو ميليون جزوه آموزشي «پيشگيري از ايدز» در دبيرستان‌هاي سراسر كشور خبر داد. دبيران زيست ‌شناسي مقطع اول دبيرستان ملزم به گذراندن دوره‌هاي آموزشي ويژه‌اي براي آموزش دانش‌آموزان شدند و تدريس جزوه «پيشگيري از ايدز» به‌عنوان فصلي از كتاب درس زيست‌ شناسي اجباري شد. در اين جزوه، كه به زباني ساده نوشته شده، دانش‌آموزان با ويروس ايدز، راه‌هاي انتقال بيماري و نحوه مقابله با آن آشنا مي ‌شوند. با اجراي اين برنامه آزمايشي، در سال تحصيلي جاري طرح مشابهي به شكل گسترده‌تر در مدارس كشور اجرا خواهد شد.
اما هنوز فقدان آموزش به نحو چشمگيري در گروه‌هاي مختلف اجتماعي به چشم مي‌خورد و فقط 23 مركز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري براي آموزش و مشاوره بيماران ايدز در ايران وجود دارد.
در اين ميان، رسانه‌هاي ديداري، شنيداري و نوشتاري نقش بسيار مهمي در آگاه‌سازي مردم و پيشگيري از بيماري ايدز دارند. در كشورهاي اروپايي، ساخت فيلم‌هاي مستند آموزشي ايدز به‌ويژه براي جوانان تجربه‌ اي موفق در آگاه‌سازي عمومي بوده است. جوانان تمايل زيادي به شنيدن نصيحت ندارند. با ساخت فيلم‌هاي آموزشي مي ‌توان ابعاد اين بيماري را به تصوير كشيد و راه‌هاي پيشگيري را آموزش داد. ساخت فيلم مستند داستاني 75 دقيقه‌اي به نام «متولد ايدز»، به‌ كارگرداني عليرضا رزازي‌فر، از جمله اين تلاش‌هاست. اين فيلم كه با ساختاري دراماتيك بيماري ايدز و زندگي بيماران مبتلا را به تصوير مي ‌كشد زير نظر كارشناسان و متخصصان نامداري نظير دكتر مينو محرز، دكتر رسولي‌ نژاد و دكتر ستايش تهيه شده است.
تجربه جهاني مقابله با ايدز نشان داده است كه وزارت بهداشت نمي‌تواند به ‌تنهايي اين وظيفه سنگين را بر عهده گيرد و دخالت نيروهاي مردمي بدون ترديد اجتناب‌ناپذير است. در ايران نيز مانند ساير كشورهاي جهان نقش سازمان‌هاي غيردولتي در فعاليت‌هاي ضد ايدز روزبه‌ روز پررنگ ‌تر مي ‌شود.
دكتر صديقه ضيائي، رئيس مؤسسه تحقيقات، بازتواني و بهبود زندگي زنان، در كارگاه آموزشي مشاوره در ايدز، كه اواخر تيرماه سال جاري به‌همت مركز امور مشاركت زنان نهاد رياست‌ جمهوري و مؤسسه تحقيقات، بازتواني و بهبود زندگي زنان برگزار شد، نقش سازمان‌هاي غيردولتي در كنترل بيماري ايدز را بسيار مفيد دانست و گفت: «عوامل ملي و مذهبي هر جامعه در ميزان گسترش بيماري ايدز و نوع برخورد آنان با اين بيماري مؤثرند. نهادهاي مدني كه از دل جامعه برخاسته ‌اند، با آگاهي از وضعيت بومي و فرهنگي هر كشور، در مسير پيشبرد برنامه‌هاي جهاني كنترل و مبارزه با ايدز فعاليت مي‌كنند. سازمان‌هاي غيردولتي خود جمعي را به‌كار مي‌گيرند و همكاري‌هاي منطقه‌اي را جذب مي ‌كنند. در اين ميان سازمان‌هاي زنان با توانمندسازي و آموزش زنان آنان را با راه‌هاي پيشگيري از ايدز آشنا مي‌ كنند و وسايل لازم براي اين كار را به‌آساني در اختيار داوطلبان قرار مي‌دهند. همچنين، اين سازمان‌ها، با تلاش براي رفع تبعيض‌هاي جنسيتي، عرصه را براي فعاليت زنان براي مبارزه با ايدز فراهم مي‌ كنند، زيرا در جوامعي كه خشونت جنسي نسبت به زنان وجود دارد، زنان بيشتر از مردان قرباني ايدز مي‌ شوند».
عملي كردن شعار «هر نوع رابطه جنسي خارج از چارچوب ازدواج ممنوع» از ديگر راه‌هاي كنترل بيماري ايدز است. بايد به افراد جامعه تعليم داد كه در يك زندگي زناشويي طولاني، درصورتي‌كه زوج جنسي نسبت به هم وفادار باشند و خود را به رعايت اصول اخلاقي ملزم كنند، خطر انتقال ويروس ايدز از طريق تماس‌هاي جنسي آنها را تهديد نخواهد كرد. اما هرگونه رابطه جنسي خارج از اين چارچوب ، مشكوك و پرخطر است.

منبع : www.ZANAN.CO.IR
     
  
زن

 
زنان، قربانيان خاموش


از 1985تاكنون، آمار زنان بزرگسال مبتلا به ايدز از 35% كل تعداد مبتلايان به 48% افزايش داشته است. همچنين، 60 % از مبتلايان به ايدز 15تا 24سال را زنان تشكيل مي‌ دهند.
كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد، در پيام خود به‌ مناسبت روز جهاني زن، در 8 مارس 2004ميلادي برابر با 18 اسفند 1382، بر نقش حياتي زنان در مبارزه با اپيدمي جهاني ايدز تأكيد كرده است. در سال‌هاي نخستين كشف بيماري ايدز، گروه زيادي از محققان و جامعه‌شناسان گمان مي‌كردند كه ايدز بيماري‌ اي است كه عمدتاً مردان را مبتلا مي‌كند. در يك دهه گذشته، آمارها نشان داد كه زنان كمتر تحت تأثير اين بيماري بوده‌اند. اما امروزه زنان بار مخرب اين اپيدمي را به‌ دوش مي‌ كشند.
ميزان آلودگي زنان جوان آفريقايي به ‌مراتب بيشتر از مردان جوان است. در سراسر جهان، حداقل نيمي از افرادي كه به‌تازگي به اين بيماري مبتلا مي‌ شوند زن‌ هستند و در ميان افراد كمتر از 24سال، دختران و زنان جوان نزديك به دوسوم افراد حامل ويروس را تشكيل مي‌ دهند. اگر اين ميزان آلودگي ادامه پيدا كند، به‌ زودي اكثر افراد آلوده به بيماري ايدز را در جهان زنان تشكيل خواهند داد.
كوفي عنان در بخشي از پيام خود گفت: «زنان فقير به‌ دليل ابتلا به ايدز كم‌كم امنيت اقتصادي خود را بيش از پيش از دست‌ مي‌دهند و غالباً از حقوق مربوط به مسكن، مايملك، ارث و حتي خدمات بهداشتي مناسب محروم مي‌ شوند. در مناطق روستايي، ايدز موجب از بين‌ رفتن نظام‌هايي شده است كه طي قرن‌ها، در زمان قحطي و خشكسالي، به زنان براي حل مشكلاتي نظير تغذيه خانواده‌هايشان كمك مي‌ كرد. در نتيجه اين امر باعث ازهم‌ پاشيدگي خانواده‌ها، مهاجرت و نهايتاً افزايش خطر آلودگي به ويروس HIV شده است. ايدز دختران را به علت مراقبت از اقوام بيمار، كمك براي حمايت از خانواده يا فرار از خانه مجبور به ترك تحصيل مي‌ كند، در نتيجه آنان بيشتر به ژرفاي فقر سقوط مي‌ كنند. فرزندان آنان كمتر شانس رفتن به مدرسه دارند و امكان اينكه بيشتر به اين بيماري آلوده شوند وجود دارد. بنابراين جامعه چندين برابر هزينه بيشتري براي تأثير مخرب ايدز بر زنان مي ‌پردازد.»
در مقايسه با مردان، زنان كمتر داراي شريك جنسي خارج از ازدواج هستند و زنان كمتر از مردان مواد مخدر تزريق مي‌كنند، پس چرا آسيب‌ پذيري زنان در برابر بيماري ايدز بيشتر است؟
كوفي عنان اين عوامل را برمي‌شمارد: «فقر، تجاوز، خشونت، نبود اطلاعات، اجبار ازدواج با مردان مسن و مرداني كه چندين شريك جنسي دارند.»
دكتر ميترا معتمدي‌هروي، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، پيش‌بيني مي ‌كند كه در آينده با افزايش تعداد مبتلايان زن در مقايسه با مبتلايان مرد در كشور روبه‌رو خواهيم شد. او مي ‌گويد: «در كشور ايران، در حال‌حاضر نسبت مبتلايان زن و مرد، در مقايسه با گذشته، تغيير محسوسي نداشته است و همچنان مردان 95درصد مبتلايان را تشكيل مي‌ دهند. ولي در آينده به سمت تغيير اين نسبت‌ها و افزايش شمار زنان مبتلا به ايدز حركت خواهيم كرد.»
متأسفانه در 70% از زنان آلوده به ويروس HIV در ايران، انتقال از طريق تماس جنسي با همسر آلوده صورت گرفته است.
دكتر معتمدي ‌هروي مي‌ گويد: «زنان، به‌ علت وضعيت فيزيولوژيكي و اجتماعي، نسبت به ويروس ايدز آسيب ‌پذيرتر از مردان‌اند. بنابراين، انتظار مي‌ رود تعداد زنان مبتلا به بيماري ايدز در كشور افزايش يابد.»
اولين زن آلوده به ويروس HIV در ايران در 1368شناسايي شد. اين زن يك سال بعد جان سپرد. در مردان ايراني، شايع‌ ترين شيوه آلودگي به ويروس ايدز استفاده از سوزن و سرنگ آلوده هنگام تزريق مواد مخدر است، در حالي ‌كه بيشتر زنان مبتلا به ايدز از طريق رابطه جنسي ناسالم آلوده شده ‌اند. همان‌طور كه گفته شد، زنان 5درصد از جمعيت آلوده به ويروس HIV كشورمان را تشكيل مي‌ دهند كه 46% از اين تعداد متأهل‌اند. نكته قابل تأمل در آمارها اين است كه احتمال انتقال ويروس از مرد به زن 20برابر بيشتر از احتمال انتقال آن از زن به مرد است.

منبع: www.ZANAN.CO.IR
     
  
زن

 
خون تمساح در خدمت مبارزه با ایدز

به گفته كارشناسان، "كروكوديلين"، محصولي از سرم خون تمساح، تنها داروي شناخته شده‌اي است كه توانسته است ويروس ايدز (‪ (hiv‬را، در محيط آزمايشگاهي، از ميان بردارد.

بر اساس اطلاعات ماخوذ از دفتر بهداشت و مقابله با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي، چند خاصيت دارويي ثابت شده و در حال بررسي ديگر نيز به اجزاي تمساح نسبت مي‌دهند كه استفاده از كروكوديلين، در درمان عفونتهاي مقاوم به تمامي آنتي‌بيوتيكها در سيستم تنفسي، ادراري از جمله آنهاست.

از پودر استخوان تمساح براي درمان سرطان پوست كه يكي از شايعترين سرطانهاي شناخته شده است و از سوپ گوشت اين خزنده نيز در درمان بيماريهاي مختلف از جمله آسم، دردهاي مفصلي و عضلاني مزمن و ضعف قواي جنسي و يا تقويت سيستم ايمني بدن استفاده مي‌شود.

پرورش تمساح از نظر اقتصادي نيز بسيار با صرفه است بطوري كه قيمتهاي عمده‌فروشي برخي محصولات حاصل از پوست تمساح در شماري از مزارع پرورش، از ‪ ۴۰‬دلار براي بند كلاه تا ‪ ۲۴۹۹‬دلار براي ساك وسايل گلف متغيير است.

هم اكنون در جهان به دو روش، تمساح مورد نياز براي پرورش فراهم مي‌شود، نخست پرورش در اسارت كامل و ديگر تهيه اين خزنده از محيط زيست و پرورش آن در اسارت.

روش پرورش در اسارت كامل، از نظر سازمان جهاني ناظر بر شرايط جانوران در خطر انقراض كه تمساح نيز يكي از آنهاست، در سراسر جهان، بي‌مانع است ولي روش دوم در آفريقا يا ديگر كشورهايي كه شمار تمساح در آنها زياد است، انجام مي‌شود.

بهترين دما براي پرورش تمساح، بين ‪ ۳۰‬تا ‪ ۳۴‬درجه سانتيگراد است كه بطور طبيعي تقريبا در تمامي طول سال در استانهاي جنوبي كشور مهياست و بهترين رطوبت نيز بين ‪ ۷۵‬تا ‪ ۹۰‬درصد است يعني جانور تقريبا بطور مرتب بايد در آب باشد.

نوزادان تا يك سالگي بايد در فضاي سرپوشيده نگهداري شوند و جانوران بيش از يك سال در صورت فراهم بودن شرايط هوايي مورد نيازشان (‪ ۳۰‬درجه به بالا) مي‌توانند در محيط باز پرورش يابند و در غير اين صورت بايد در گلخانه‌هاي بزرگ با آبگيرهاي جداگانه نگه داشته شوند.

عمق مورد نياز براي نوزدان يك تا سه ساله آن نيز ‪ ۳۰۰‬تا ‪ ۱۵۰‬ميلي‌متر است و تمساحهاي چهار ساله به بالا در آبگيريهاي بزرگتر و ژرفتر نگهداري مي‌شوند و آبگيرها بايد طوري طراحي شوند كه مرتب به نظافت آنها رسيدگي شود.

تمساح براي تغذيه نياز به جيره غذايي كامل شامل پروتئين، قند، ويتامين و املاح دارد كه مي‌تواند از ضايعات كشتارگاهي و تلفات دامداريها و مرغداريها زير نظر ادارات دامپزشكي و ضايعات صيد آبزيان به اضافه افزودنيهاي مجاز تامين شود.

نوعي از تمساح، موسوم به پوزه‌كوتاه با نام محلي گاندو كه جانور ويژه هندوستان است، در آخرين حد غربي گسترش خود، به تعداد محدودي كه بين ‪ ۵۰‬تا ‪ ۱۲۰‬عدد تخمين زده مي‌شود، در حوزه رودخانه فصلي باهوكلات و تالابهاي اطراف آن، در منتهي عليه جنوب شرقي استان سيستان و بلوچستان زندگي مي‌كند.

بدين ترتيب اگر قصد پرورش مصنوعي اين نوع از تمساح در ايران وجود دارد چون جزو جانوران در شرف انقراض جهاني(‪ (cites‬رده‌بندي شده است، بايد پرورش در اسارت كامل آن مد نظر قرار گيرد تا كمكي به ازدياد نسل آن نيز باشد.

‪ ۲۲‬گونه تمساح در جهان پراكنده است كه با توجه به مرغوبيت پوست و ميزان توليد گوشت، گونه‌هاي موجود در آفريقاي جنوبي، استراليا و پوزه‌كوتاه تالابي هندي كه همان طور كه گفته شد، به تعدادي محدود، در ايران نيز زندگي مي‌كند، جزو مرغوبترين‌ها به حساب مي‌آيند.
     
  
زن

 
مصرف الكل احتمال آلودگي بدن به ويروس اچ.آي.وي* ( ايدز ) را افزايش مي دهد


دانشمندان اعلام كردند مصرف الكل باعث افزايش احتمال آلودگي بدن انسان به ويروس اچ.آي.وي ميشود.
به گزارش شبكه بي.بي.سي، با توجه به اينكه مصرف الكل در بين افراد آلوده به ويروس اچ.آي.وي بالاست، نتيجه اين تحقيقات از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. براساس يك تحقيق انجام شده، در 41 درصد از بيماران مبتلا به ويروس اچ.آي.وي، در پي مصرف الكل، ضعيف شدن بدن در مقابل ويروس اچ.آي.وي و افزايش حساسيت و احتمال آلوده شدن بدن به اين ويروس، مشهود بوده است.
نتايج بدست آمده در اين تحقيق در پي آزمايش هاي انجام شده بر روي ميمون هايي است كه به يك ويروس مشابه آلوده شده بودند. در اين آزمايش ها معلوم شد كه بالا بودن ميزان مصرف الكل در اين ميمون ها در تقويت اين ويروس نقش بسزايي داشته است.
در اين آزمايش ها پس از خوراندن ميزان مشخصي از الكل در فاصله‌هاي زماني منظم به تعدادي از ميمون ها و خوراندن محلول قند به تعداد ديگري از ميمون ها، اين حيوانات به ويروس اس.آي.وي (ويروس مشابه اچ.آي.وي) آلوده شده بودند. تقريباً پس از گذشت يك هفته از آلوده كردن اين ميمونها به ويروس اس.آي.وي مشخص شد كه رشد اين ويروس در ميمون هايي كه به آنها الكل خورانده شده بود، در مقايسه با ديگر ميمون ها 64 برابر بيشتر بوده است.
پروفسور" گريگوري باگبي" محقق ارشد اين تحقيق از دانشگاه ملي لوييزيانا در اين باره گفت: به احتمال زياد اين بدين معناست كه در چنين زمان كوتاهي يا سلولهاي بيشتري در بدن اين ميمونها آلوده به اس.آي.وي شده‌اند و يا اينكه سلولهاي آلوده شده به توليد بيشتر اين ويروس پرداخته‌اند.
وي افزود: در صورتيكه سلولهاي بيشتري آلوده شده باشند، اين بدان معنا خواهد بود كه الكل در افزايش آلودگي سلولها يا افزايش تعداد سلولهاي تضعيف شده نقش داشته است.
با اين حال دليل آنكه چگونه الكل باعث افزايش آلودگي بدن به ويروس اچ.آي.وي ميشود، همچنان نامعلوم است. با اينحال برخي از محققين بر اين باورند كه الكل ممكن است باعث فعال شدن سلولهاي محافظ غيرفعال بدن موسوم به CD4+T كه در ديواره روده قرار دارند، شود. گفته ميشود كه اين سلولها در برابر آلودگي به ويروس اچ.آي.وي بسيار آسيب‌پذير و ضعيف هستند.
گريگوري باگبي همچنين با اشاره به خطرات ناشي از مصرف الكل گفت: مداركي وجود دارد كه نشان مي‌دهد احتمال سرزدن رفتارهاي خطرآفرين مانند آميزش جنسي بدون استفاده از ابزار پيشگيري در افرادي كه در مصرف الكل زياده‌روي مي‌كنند، بسيار بالاتر از ديگران است.
وي تصريح كرد: بنابراين دليلي براي اين باور وجود دارد كه افرادي كه الكل زياد مصرف مي‌كنند، در معرض خطر آلودگي بيشتري به ويروس اچ.آي.وي در مقايسه با ديگران هستند.
همچنين تحقيقات به عمل آمده توسط اين محقق دانشگاه لوييزيانا حاكي از آن است كه حتي مصرف بالاي الكل در افرادي كه آلوده به ويروس اچ.آي.وي هستند، آنان را در برابر عوارض اين ويروس آسيب‌پذيرتر مي‌سازد.
اين تحقيقات در مراحل اوليه مي باشد، ولي مي‌تواند به حل اين معما كمك كند كه " چرا برخي افراد پس از تماس با ويروس اچ. آي.وي مبتلا به ايدز شده و برخي ديگر نمي‌شوند؟
     
  
صفحه  صفحه 8 از 14:  « پیشین  1  ...  7  8  9  ...  13  14  پسین » 
علم و دانش

ایدز و مسائل مربوط به آن

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA