انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 10 از 30:  « پیشین  1  ...  9  10  11  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 

آیا طولانی شدن دوران قاعدگی نگران کننده است؟

دوران قاعدگی طولانی، اگرچه برای هر کسی آزاردهنده است، در برخی از زنان ، می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد.
برای برخی زنان زمان در دوران قاعدگی به کندی می گذرد. بویژه اگر دوره قاعدگی آنها طولانی باشد. مدت زمان طبیعی خونریزی قاعدگی از 3 تا 7 روز است. قاعدگی طولانی یا منوراژی به خونریزی بیش از یک هفته گفته می شود. بسته به شرایط، قاعدگی طولانی می تواند ناشی از مصرف هورمون های ضدبارداری یا وجود یک مشکل جدی ، باشد.

طول یک دوره قاعدگی زنان بزرگسال به طور متوسط از 21 روز تا 35 روز است. دختران جوان تازه بالغ شده، یا زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند ، ممکن است قاعدگی های منظمی نداشته باشند و طول این دوره بیشتر یا کمتر از میزان نرمال ، یا با خون ریزی شدید تر یا خفیف تر همراه باشد.
معمولا این بی نظمی به دلیل تغییر در سطح هورمون ها ، بویژه هورمون استروژن رخ می دهد. استروژن به تشکیل لایه داخلی رحم که اندومتریوم نام دارد، کمک می کند. این غشاء رحمی، یا محلی برای تخمک بارور شده خواهد شد یا اینکه در زمان خون ریزی قاعدگی بیشتر آن فرو ریخته و خارج می شود. در زمان دوره های قاعدگی نامنظم و آزاردهنده ، این تغییرات هورمونی شایع بوده و به ندرت نشانه ای از وجود یک مشکل جدی اند.

دلایل دوران طولانی خونریزی قاعدگی
ممکن است شما از پزشک خود بشنوید که وقتی با خون ریزی قاعدگی خیلی زیاد یا طولانی روبرو هستیم در شرایط بدنی خاصی قرار دارید. منوراژی به معنای دوره قاعدگی سنگین و طولانی مدت است. پلی منوره، به خون ریزی نامنظم در طول 21 روز یا کمتر اشاره دارد. این شرایط غیر عادی بعد از اینکه علل دیگری مانند بارداری، رد شوند، مورد توجه قرار می گیرند.

خونریزی غیرعادی رحمی، (DBU)اختلال در عملکرد رحم نیز یک علت دیگر قاعدگی طولانی است. این اختلال می تواند در هر زمانی از دوران باروری زنان، رخ دهد. ولی بیشتر در سنین بالای 40 سال رخ می دهد. این بیماری نشان دهنده یک اختلال هورمونی است که استحکام لایه داخلی رحم را تحت تاثیر قرار می دهد و این منجر به بی نظمی، شدت خونریزی قاعدگی یا طولانی شدن آن می شود.

پزشکان این مسئله را به کمک هورمون ها درمان می کنند، استروژن، پروژسترون، یا ترکیبی از دو هورمون زنانه در قرص های ضد بارداری وجود دارند ،همچنان که از بارداری جلوگیری می کنند، می توانند به تولید منظم هورمون ها کمک کنند و در استحکام لایه داخلی رحم ، تاثیر گذار باشند. قرص های ضدبارداری حتی می توانند در درمان این بیماری در زنان، در اوایل شروع یائسگی آنها، موثر باشند.

بعضی قرص های کنترل بارداری که ساختار هورمونی دارند، می توانند بر نوسانات، طول دوره و شدت دوره قاعدگی اثر بگذارند. همینطور، تغییر نوع قرص ضد بارداری که مصرف می کنید، می تواند بر خونریزی قاعدگی اثر گذارد. بهرحال، شما هرگز نباید خوسردانه، از قرص های ضدبارداری حتی جهت درمان دوره قاعدگی طولانی خود، برپایه حرف دیگران ، استفاده کنید. هر زنی دوره قاعدگی متفاوتی دارد و مصرف دارو ها، می تواند بر دوره قاعدگی تاثیر داشته باشد. بنابراین همیشه با مشورت پزشک خود، اقدام کنید.

شرایط اساسی که منجر به خونریزی طولانی قاعدگی می شوند :
اولین قدم در تشخیص علت خونریزی قاعدگی طولانی شما،مراجعه به متخصص زنان یا پزشک متخصص سلامتی، است. پزشک بعد از انجام آزمایش ها، به تشخیص بیماری شما می پردازد.
بسته به سن شما، پزشک توسط آزمایش خون، وضعیت بارداری، سطح هورمون ها و کارآیی تیروئید را بررسی می کند. سایر آزمایش های تشخیصی ممکن است شامل تست پاپااسمیر، بیوپسی آندومتر و سونوگرافی باشد.

عواملی که می توانند باعث خونریزی قاعدگی غیر طبیعی شوند :
- فیبروم های رحمی، رشد غیر سرطانی دیواره رحم
- هایپرپلازی آندومتر، آندومتر ضخیم
- اختلال خون ریزی مانند بیماری فون ویلبرراند (هموفیلی)
- مشکل لخته شدن خون
- مشکلات تیروئید
- مشکلات غدد
- عفونت
- کیست های تخمدان
- پولیپ رحم
- سرطان
مشکلات مربوط به تخمک گذاری هم می تواند بر طولانی شدن دوره، اثر بگذارد.

درمان های خونریزی قاعدگی طولانی
در کنار درمان با روش ضدبارداری، درمان های خون ریزی غیر عادی عبارت اند از :
- دارو درمانی
- هیستروکتومی، عمل جراحی برداشتن رحم
- برداشتن آندومتر، عمل جراحی برداشتن یا سوزاندن پوشش رحم
شیوه درمان مناسب ، به علل بیماری شما و همینطور شرایط شخصی شما مثل اینکه بخواهید در آینده باردار شوید، یا نه، بستگی دارد. بعضی روش های درمانی مانند هیستروکتومی، سبب ناباروری می شوند.
خونریزی قاعدگی طولانی ممکن است تنها برای بعضی زنان آزاردهنده باشد یا اینکه نشانه ای از یک بیماری باشد.


... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

ویروسی که موجب سرطان دهانه رحم می شود

دکترقائم مقامی جراح سرطان‌های زنان در مورد این‌که چه سرطانی در دستگاه تناسلی زنان از همه شایع‌تر است گفت: در کشورهای مختلف آمارهای متفاوتی را ارائه می‌دهند، اما به طور کلی دردنیا سرطان دهانهٔ رحم پس از سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان محسوب می‌شود و این بیماری در کشورهای درحال توسعه که غربالگری سرطان دهانهٔ رحم به خوبی انجام نمی‌شود بیشتر است.


علل ایجاد کنندهٔ سرطان دهانهٔ رحم
دکتر قائم مقامی پیرامون علل ایجادکنندهٔ سرطان دهانهٔ رحم با تاکید بر این نکته که این بیماری در حقیقت یک بیماری مقاربتی است که در اثر انتقال ویروسی به نام پاپیلومای انسانی ایجاد می‌شود اظهار داشت: این ویروس وارد بدن بیش از پنجاه درصد خانم‌هایی می‌شود که روابط جنسی دارند و در اکثر مواقع این ویروس نظیر بیماری‌های ویروسی سرخک یا سرخجه از بدن پاک می‌شود.

در تعداد محدودی ممکن است این ویروس جای پای خود را باقی بگذارد به گونه‌ای که باعث تغییرات سلولی در مخاط دهانهٔ رحم و در برخی مواقع در واژن یا مقعد شده و ضایعات پیش‌سرطانی ایجاد کند و چنان‌چه این ضایعات پیش‌سرطانی در مرحلهٔ مناسب با تست غربالگری (پاپ اسمیر) شناخته نشود ممکن است به سرطان گردن رحم، واژن یا مقعد منجر شود. وی تصریح کرد؛ پیشرفت ضایعات این بیماری ممکن است چیزی حدود ده سال به طول بیانجامد به گونه‌ای که تغییرات سلولی مرحلهٔ اول پس از گذشت چهار یا پنج ماه از ورود ویروس به بدن ایجاد شود، پس از حدود شش سال به درجهٔ دوم و تا حدود ده سال به سرطان واقعی برسد.

به اعتقاد دکتر قائم مقامی، سرطان گردن رحم مانند سرطان تخمدان، پستان، جسم رحم یا روده، جنبهٔ ارثی ندارداما به هر حال، زمینهٔ سرطان ممکن است در برخی خانواده‌ها وجود داشته باشد.
وی ضمن تاکید بر این نکته که عامل اصلی این بیماری ویروس پاپیلومای انسانی است، فاکتورهای دیگری را هم برای ابتلا به این بیماری مهم دانست؛ موارد مهمی نظیر تعدد ازدواج در زن یا در همسر او؛ اگر یک زن شریک‌های جنسی متعددی داشته باشد یا همسر او شریک‌های جنسی متعددی داشته باشد ممکن است انواع پرخطر این ویروس‌ها به بدن وارد شود، سن کم ازدواج، سن کم شروع فعالیت جنسی، سن پایین حاملگی، تعدد زایمان، اعتیاد زن یا همسر او به سیگار، حتی در معرض دود سیگار بودن هم درصد ابتلا به سرطان گردن رحم را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد که این ویروس ممکن است حتی در اثر زناشویی کامل هم منتقل نشود بلکه از طریق تماس پوست افراد هم صورت بگیرد. بنابراین استفاده از وسایل جلوگیری در رابطهٔ جنسی نظیر کاندوم حتما اثر پیشگیری‌کننده ندارند.

راه‌های پیشگیری
با توجه به مواردی که به آن اشاره شد دکتر قائم مقامی توصیه کرد برای پیشگیری از این سرطان، خانم‌ها تست غربالگری پاپ اسمیر را از سن ۲۱ سال به بالا انجام دهند که در حال حاضر و در دستورالعمل جدید، فواصل انجام این تست از سالی یک بار به سه سال یک بار تغییر پیدا کرده است چراکه انجام این آزمایش به صورت هر سه سال یک بار‌‌ همان ارزش آزمایش سالانه را دارد از سوی دیگر در هزینه‌ها هم صرفه‌جویی می‌شود.

این جراح زنان و زایمان گفت؛ از سن سی سال به بالا اگر همراه تست پاپ‌اسمیر تست ویروس HPV هم انجام شود به این دلیل که این تست از دقت بیشتری برخوردار است، می‌توان فاصلهٔ انجام تست پاپ‌اسمیر را به پنج سال یک بار تغییر داد. اما برای افراد زیر ۲۰ سال این تست ویروس‌شناسی توصیه نمی‌شود به این دلیل که ممکن است این ویروس در بدن خیلی از خانم‌های جوان باشد که باعث نگرانی آن‌ها شود؛ این ویروس عفونت گذرایی ایجاد می‌کند که ما انتظار داریم در زیر ۳۰ سال خود به خود پاک شود.

وی افزود؛ در افراد بالای۳۰ سال اگر تست HPVمثبت باشد باید بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود که مشخص شود آیا ویروسی که وارد بدن شده مشکلی ایجاد کرده یا خیر و اگر تغییرات سلولی و بافتی ایجاد شده باشد نمونه‌گیری انجام می‌شود و بر اساس نتایج نمونه‌گیری، بیمار تحت درمان لایه‌برداری دهانهٔ رحم قرار می‌گیرد تا از وقوع سرطان گردنهٔ رحم جلوگیری شود. وی با اشاره به این نکته که پیشگیری با روش پاپ‌اسمیر پیشگیری ثانویه است اظهار داشت؛ پیشگیری ثانویه تشخیص بیماری در مراحل زودرس است. خوشبختانه سرطان گردنهٔ رحم پیشگیری اولیه هم دارد که توسط تزریق واکسن انجام می‌شود.

از زمانی‌که در اواخر سال ۱۹۸۰ تشخیص داده شد که عامل این بیǙs"ری نوعی ویروس است، از پوستهٔ این ویروس آنتی‌ژن‌هایی ساختند که به عنوان واکسن مورد استفاده قرار گرفت و امروزه واکسن پیشگیری از سرطان دهانهٔ رحم در دنیا وجود دارد. این واکسن به دو صورت چهارگانه و دو گانه است. واکسن چهارگانه برای پیشگیری از ویروس‌های عامل و ایجادکنندهٔ سرطان دهانهٔ رحم و زگیل تناسلی و ویروس‌های چهارگانه است که در ۳ دوز تزریق می‌شود؛ واکسن اول درمرحله‌ای که واکسن در اختیار بیمار قرار می‌گیرد، واکسن دوم، دو ماه بعد و واکسن سوم، چهار ماه پس از واکسن دوم و به این طریق، جدول واکسن در حدود شش ماه تمام می‌شود.

دکتر قائم مقامی تاکید کرد که دختر‌ها بین ۹ تا ۲۶ سالگی این واکسن را ترزیق کنند به این دلیل که هرچه سن کمتر باشد اثر ایمنی‌بخشی واکسن بیشتر است. خانم‌هایی هم که در سنین بالاتری هستند و روابط جنسیشان هنوز شروع نشده، می‌توانند این واکسن را تزریق کنند اما درسن بالا‌تر ساختن آنتی‌بادی نسبت به سنین پایین‌تر، کمتر پیش می‌آید.

علائم سرطان دهانهٔ رحم
به گفتهٔ دکتر قائم مقامی سرطان دهانهٔ رحم در مراحل اولیه علامتی ندارد و معمولا با پاپ‌اسمیر غیرطبیعی تشخیص داده می‌شود اما اگر کسی تحت غربالگری انجام نگیرد و تست پاپ‌اسمیر را انجام ندهد و بیماری پیشرفت کند ممکن است با علائمی نظیر افزایش ترشحات غیر طبیعی که معمولا رقیق و آبکی و گاهی خون‌آلود هستند، خونریزی‌های بین دو عادت، خونریزی‌های پس از نزدیکی و... مواجه شود.

اگر بیمار باز هم به پزشک مراجعه نکند به این دلیل که انتشار تومور درون لگن به طور موضعی پیشرفت می‌کند، ممکن است فشار روی مجاری ادراری، بسته شدن مجاری ادراری و حالت اورمی (افزایش اورهٔ بدن) را در پی داشته باشد و یا خونریزی‌های شدیدی ایجاد کند و احیانا روی عصب سیاتیک فشار ایجاد کرده و باعث درد شود که به پای بیمار سرایت می‌کند و این علائم در مراحل پیشرفتهٔ بیماری ایجاد می‌شوند.

روش‌های درمان
به اعتقاد دکتر قائم مقامی اگر بیماری در مراحل اولیه توسط تست پاپ‌ اسمیر تشخیص داده شود می‌توان از طریق لایه‌برداری دهانهٔ رحم این بیماری را درمان کرد بدون این‌که اثری در باروری فرد ایجاد کند. اما اگر بیماری در مراحل سرطان تشخیص داده شود با تکه‌برداری با میکروسکوپ یا بدون آن می‌توان این بیماری را درمان کرد.
وی افزود؛ اگر بیماری موضعی باشد و به احشاء مجاور انتشار پیدا نکرده باشد، ممکن است با عمل جراحی، رحم برداشته شود و اگر سن بیمار بالا باشد با رادیو‌تراپی درمان شود اما در مراحل پیشرفته معمولا» جراحی جایگاهی ندارد و حتمن باید از رادیوتراپی و شیمی‌درمانی برای درمان بیمار استفاده کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

التهاب مثانه در خانمها (سندرم مثانه دردناک)

التهاب مثانه در خانم ها یک بیماری نسبتا شایعی است که در آن سوزش و تکرر ادرار شدید به همراه درد در مثانه اتفاق می افتند. این بیماری ممکن است سالها گریبان گیر خانمها شده و در زندگی روزمره آنها مشکل ایجاد کند. علائم ادراری بسیار آزار دهنده بوده و درمان آن نیز نسبتا مشکل است. اسم علمی این بیماری در حقیقت التهاب بافت بینابینی مثانه می باشد که ما در این مبحث بطور خلاصه از آن به عنوان التهاب مثانه یاد می کنیم.


التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک چیست؟
التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک حالتی که در آن یک احساس درد یا نارحتی عود شونده در مثانه و لگن ایجاد می شود. از خصوصیات این بیماری عود و درمان مشکل آن می باشد. طوریکه عده ای از خانمها سالها از این بیماری در رنج هستند. علائم از فردی به فرد دیگر حتی در خود فرد متغیر است. یعنی گاها علائم تشدید و گاها تخفیف پیدا می کنند.

علائم بیماری التهاب مثانه
علائم ممکن است بصورت احساس فوریت ادرار کردن (با احساس ادرار کردن فرد نمی تواند خود را برای مدتی نگهدارد تا به محل مناسب جهت دفع ادرار برسد، بلافاصله باید مثانه خود را خالی کند)، تکرر ادرار، احساس سوزش حین ادرار کردن، و یا ترکیبی از علائم فوق را داشته باشد. شدت درد با پر و خالی شدن مثانه تغییر می یابد. معمولا علائم در دوران پریود تشدید می شوند. گاها در حین رابطه زناشوئی درد شدید ایجاد می شود. چون علائم و شدت بیماری التهاب مثانه متغیر هستند، بسیاری از محققین معتقد هستند که این تنها یک بیماری نیست، بلکه ترکیبی از چند بیماری است.

در التهاب مثانه جدار مثانه دچار التهاب شدید می شود و با هر بار عود بیماری، این التهاب باعث می شود که جدار مثانه حالت سفتی به خود گرفته و از خاصیت ارتجاعی آن کم شود و رفته رفته به نقطه ای می رسد که دیگر جدار مثانه مثل چرم کلفت، سفت و غیر قابل ارتجاع می گردد. اگر مثانه این خانمها با آندوسکوپ دیده شود، نقاط ریز خونریزی دهنده پراکنده در مخاط مثانه را می توان رویت کرد. آن فقط در 10 درصد بیماران مبتلا به التهاب مثانه دیده می شود. این بیماری در مردان نیز دیده می شود، ولی در خانمها خیلی شایع است. در آمریکا 3/3 میلیون خانم به این بیماری مبتلا هستند. در حقیقت از هر 100 نفر خانم سه نفر به آن مبتلا می شود.

علت التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک چیست؟
هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده است. بعضی از علائم این بیماری شبیه به علائمی هستند که در عفونت ادراری دیده می شوند، ولی در آزمایش ادرار این بیماران عفونت وجود ندارد. این بیماران به درمان با آنتی بیوتیک پاسخ نمی دهند. دانشمندان بشدت در حال بررسی برای پیدا کردن علت این بیماری و درمان موثر برای آن هستند. امروزه بیشتر عقیده بر این است که یک التهابی در بدن این بیماران وجود دارد که در سیستم ادراری خود را به شکل التهاب مثانه نشان می دهد.

بسیاری از خانمهائیکه دارای التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک هستند، دارای سایر بیماریهای التهابی مثل سندرم روده تحریک پذیر و دردهای عضلانی نیز می باشند. عده ای معتقد هستند که این بیماری دارای زمینه ارثی نیز است. در بعضی خانواده ها مثلا مادر و دو دختر گرفتار این بیماری می باشند.

چگونه می توان التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک را تشخیص داد؟
متاسفانه این بیماری تست تشخیصی قطعی ندارد. تشخیص این بیماری با آگاهی و ظن قوی پزشک و بعضی اقدامات پارا کلینیک می باشد. چون علائم این بیماری شبیه به علائم بسیاری دیگر از بیماریهای دستگاه ادراری است، ابتدا باید بیماریهای قابل درمان که سبب علائم مشابه می شوند را رد کرد. شایعترین این بیماریها، عفونت ادراری و سرطان مثانه است. در خانمها یک علت شایع درد لگنی آندومتریوز (وجود مخاط رحم بصورت نابجا در داخل لگن) است.

تشخیص التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک بر اساس موارد زیر خواهد بود:
· وجود درد که بتوان آنرا به مثانه منتسب کرد به همراه تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن
· فقدان سایر بیماریها که بتوانند علائم فوق را ایجاد نمایند
از اقدامات تشخیصی برای این بیماری می توان از موارد زیر نام برد: آزمایش ادرار، کشت ادرار، سیستوسکوپی، نمونه برداری از جدار مثانه، و متسع ساختن جدار مثانه زیر بیهوشی.

درمان التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک چیست؟
تاکنون برای این بیماری درمان اختصاصی یافت نشده است و نیز نمی توان پیش بینی کرد که کدام بیماران با درمانهای موجود و به چه میزان خوب خواهند شد. علائم ممکن است با تغییر رژیم غذائی، درمانهای بخصوص و یا خودبخود، تخفیف پیدا کنند. حتی وقتی علائم بهبود پیدا کردند چند روز، چند هفته، چند ماه و یا چند سال بعد مجدداً عود می کنند. چون علت بیماری مشخص نیست درمان معطوف به تسکین علائم بیمار خواهد بود. بسیاری از بیماران با ترکیبی از درمانها برای مدت طولانی خوب خواهند بود.

درمانهای رایج عبارتند از:
· متسع کردن مثانه: در این روش زیر بیهوشی مثانه بشدت متسع می شود. اینکار با افزایش حجم مثانه و مداخله در انتقال سیگنالهای درد، سبب بهبود درد بیمار می شود. تا 48 ساعت پس از اتساع مثانه، علائم بیمار بدتر می شوند ولی رفته رفته در عرض 4 هفتة بعدی علائم بهبودی ظاهر می شوند.

· وارد کردن بعضی مواد داروئی به داخل مثانه: در این روش مثانه توسط یک داروی مشخصی پر شده و مدت 15 دقیقه دارو در داخل مثانه نگهداشته شده و سپس خالی می شود. یک داروی بخصوصی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای این موضوع مورد تائید قرار گرفته است. ابتدا در داخل مثانه یک سوند گذاشته می شود و سپس این دارو از طریق سوند وارد مثانه می شود. این درمان هر هفته به مدت 8-6 هفته انجام می شود ودر صورت نیاز می توان دوره درمان را تکرار کرد. بسیاری از بیمارانیکه از این دارو سود می برند، 4 هفته بعد از خاتمه درمان 8-6 هفته ای شروع به بهبودی می کنند.

· این بیماری درمان خوراکی نیز دارد که آن هم توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تائید قرار گرفته است. در 4 ماه اول بیمار ممکن است بهبودی در علائم مشاهده نکند. کاهش تکرر ادرار ممکن است 6 ماه طول بکشد. بیمار باید تشویق شود که حدافل 6 ماه دارو را مصرف نماید. اگر بعد از 6 ماه هنوز بهبودی اتفاق نیفتاد، دارو قطع می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
درباره عفونت های زنانه بیشتر بدانید

اجسام خارجی نظیر آی.یو.دی (IUD) تامپون ها و… عواملی هستند که بدن را مستعد عفونت می کنند.
یکی از مسایل نازایی مربوط به خانم ها عفونت است. عفونت ها می توانند قسمت های مختلف دستگاه ژنیتال داخلی یا خارجی زن را درگیر کنند.

دستگاه تناسلی زنان به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می شود. بخش های خارجی نظیر واژن و دهانه رحم بیشتر در معرض آلودگی هستند. عفونت این مناطق تاثیر زیادی بر روی زایایی زن ایجاد نمی کند و به درمان های ساده پاسخ می دهند. دستگاه تناسلی داخلی شامل رحم، لوله های رحمی و تخمدان ها است. اساساً نوع باکتری و میکروبی که این قسمت ها را آلوده می کند با نوع آلودگی ژنیتال خارجی متفاوت است. راه آلودگی به این میکروب ها نیز متنوع است نظیر تماس جنسی آلوده، خون و... .

مهمترین عارضه این عفونت ها امکان بسته شدن و آسیب لوله های رحمی است. زیرا وجود لوله های رحمی برای انتقال تخمک و باروری آن توسط اسپرم ضروری است. عفونت لوله های رحمی حدوداً ۱۰ درصد نازایی ها را تشکیل می دهد. علایم این عفونت ها بر خلاف عفونت های دستگاه تناسلی خارجی دیر بروز می کند. ممکن است در موارد خفیف تا متوسط هیچ علامتی از نظر بالینی نداشته باشند.
بنابراین پیشنهاد می شود خانم ها هر ۶ ماه تا یک سال برای کنترل سلامتی نزد متخصصین زنان مراجعه کنند. گاهی عفونت های داخلی به صورت حاد، ناگهانی و شدید به صورت تب، ترشحات واژینال و... ظاهر می شود که اگر تشخیص داده نشوند در سال های بعد یعنی هنگام مراجعه خانم برای درمان نازایی با گرفتن عکس رنگی سابقه یک عفونت در سال های قبل مشاهده می شود که باعث بسته شدن لوله ها می شود و در بعضی موارد بدون ایجاد علایم بالینی عوارض بدی بر جا می گذارد.

اجسام خارجی نظیر آی.یو.دی (IUD) تامپون ها و… عواملی هستند که بدن را مستعد عفونت می کنند. البته در صورت کنترل های مرتب درصد ابتلا کاهش پیدا می کند. بیماری های عفونی نیز از طریق خون با منشأهای مختلف می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. از این قبیل عفونت ها می توان سل را نام برد که در کشور ما در موارد نادری مشاهده می شود. ولی در افراد مهاجری که از سایر کشورها آمده اند موارد بیشتری دیده شده است.
ویروس HIV نقشی در نازایی ندارد. اما به دلیل سرکوب شدن سیستم ایمنی در این بیماری، در نتیجه مستعد شدن بیمار به عفونت های مختلف می تواند به طور غیرمستقیم باعث نازایی شود. عفونت های سیستم تناسلی داخلی علایمی را به دنبال دارد، دردهای زیرشکم معمولاً شایع است، دردکمر، ترشحات واژینال و در صورت همراه شدن با عفونت ژنیتال خارجی سوزش، خارش هم دیده می شود. گاهی اوقات نیز بی نظمی هایی در پریود دیده می شود. عفونت رحمی با ایجاد خراش ها و زخم باعث ایجاد خونریزی ها و لکه هایی وسط سیکل ماهانه می شود. در مراحل حاد بیماری تب وجود دارد ولی در مواقع مزمن دیده نمی شود.

پیشگیری از بروز عفونت های تناسلی
در صورت استفاده از عوامل مستعدکننده عفونت نظیر آی.یو.دی (IUD) باید به طور مرتب تحت نظر پزشک باشند و در صورت مشاهده عارضه ای خاص زودتر از موعد مقرر نزد پزشک مراجعه کرده و از تماس های جنسی آلوده پرهیز کنند. علاوه بر آن تمامی خانم ها کنترل های شش ماهه تا یک ساله نزد پزشک متخصص زنان داشته باشند. مسئله مهم در این زمینه آموزش به جوانان است. آگاهی بهترین راه پیشگیری است.

درمان
بنابر اظهارات متخصص زنان در بسیاری از موارد برای این گونه عفونت ها درمان خاصی وجود دارد. نازایی مطلق در اثر عفونت ها با توجه به پیشرفت تکنیک های باروری دیده نمی شود. در کل این عفونت ها باروری خود به خودی را کاهش می دهند اما نازایی مطلق وجود ندارد.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

ترشحات سینه طبیعی است؟

هر نوع مایعی که از نوک سینه بیرون بیاید، به عنوان ترشحات سینه در نظر گرفته می شود. گاهی اوقات، ترشحات نوک سینه، بخشی طبیعی از عملکرد سینه ها هستند. اگر این گونه باشد، خودبخود برطرف می شود.

ترشحات سینه در زنانی که باردار نیستند و یا بچه شیر نمی دهند، لزوماً غیرطبیعی و نشان دهنده وجود یک مشکل نیست، ولی بایستی توسط پزشک بررسی شود.ترشحات سینه در مردان تحت هر شرایطی، نشان دهنده وجود یک مشکل است و بایستی تحت بررسی و درمان پزشکی قرار بگیرد.
یکی از سینه ها و یا هر دو سینه ممکن است ترشحاتی داشته باشند، چه خروج این ترشحات بی اختیار باشد و چه با فشار دادن نوک سینه. ترشحات نوک سینه ممکن است شیری باشد و یا ممکن است زرد، سبز، قهوه ای یا خونی باشد.
این ترشحات از همان سوراخ هایی خارج می شوند که در نوک سینه وجود دارد و شیر از آنها بیرون می آید.
میزان غلظت ترشحات نوک سینه از حالت ضخیم و چسبناک تا رقیق و آبکی متغیر است.

[fon#CC6699]علل ترشحات نوک سینه[/font]
گاهی اوقات، ترشحات نوک سینه، بخشی طبیعی از عملکرد سینه ها هستند. اگر این گونه باشد، خودبخود برطرف می شود.

برخی علل ترشحات طبیعی نوک سینه عبارتند از:
1- بارداری: اوایل دوران بارداری، ترشحات شفافی از نوک سینه برخی زنان باردار خارج می شود. به مرور این ترشحات ممکن است آبکی و شیری شود.

2- توقف شیردهی به نوزاد: تا مدتی بعد از توقف شیر دادن به نوزاد، ممکن است ترشحات شیر مانندی از نوک سینه خارج شود.

3- تحریک سینه: اگر نوک سینه تحریک و یا فشار داده شود، ممکن است ترشحاتی داشته باشد. همچنین وقتی نوک سینه به طور مکرر توسط سینه بند و یا در طی ورزش شدید بدنی مثل دویدن ساییده شود، ممکن است به طور طبیعی ترشحاتی داشته باشد.

بیشتر اوقات، ترشحات نوک سینه ناشی از یک بیماری غیرسرطانی (خوش خیم) هستند، اما می تواند در اثر سرطان سینه نیز باشد، به خصوص اگر شرایط زیر وجود داشته باشد :

- سن فرد بالای 40 سال باشد.
- یک توده و برآمدگی در سینه وجود داشته باشد.
- ترشحات نوک سینه، خونی باشد.
- ترشحات فقط از یک سینه بیرون بیایند.

علل احتمالی ترشحات نوک سینه عبارتند از :
- آبسه پستان
- سرطان پستان
- عفونت پستان
- تحریک بیش از حد پستان
- فیبروآدنوم
- پستان فیبروکیستیک (کیست پستان)
- شیر ریزش (ریزش خودبخودی شیر از سینه ها که مربوط به زایمان و شیردهی نیست)
- عدم تعادل هورمونی
- آسیب یا جراحت سینه (مثل برخورد ضربه به سینه)
- مصرف دارو
- بیماری پاژه پستان
- بارداری
- تومور خوش خیم غده هیپوفیز که هورمون پرولاکتین را تولید می کند.

چه موقع نزد پزشک برویم؟
- ترشحات نوک سینه به ندرت علامت سرطان سینه است، اما می تواند علامت یک بیماری باشد که نیاز به درمان دارد.اگر هنوز عادت ماهانه می شوید و ترشحات نوک سینه شما پس از دوره قاعدگی بعدی خودبخود از بین نرفت، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل شما را بررسی کند.
- امّا اگر یائسه شده اید و یا اگر این ترشحات واقعاً برای شما مشکل ساز شده اند، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
- در ضمن نوک سینه خود را برای بررسی وجود ترشحات دست نزنید و فشار ندهید، زیرا این کار وضعیت ترشحات را بدتر و مداوم می کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

خودآزمایی سینه ها، ویژه خانم ها

اگر سرطان پستان در مراحل اولیه کشف شود، بیشتر افراد مبتلا به آن با موفقیت می‌توانند درمان شوند به این دلیل است که خودآزمایی پستان، ماموگرافی و چک آپ‌های انجام شده توسط پزشکان حیاتی هستند. با انجام ماهیانه خود آزمایی پستان، شما یاد می‌گیرید که چگونه پستانتان را لمس کنید و دانستن حس لمس طبیعی پستان‌ها به شما در تعیین هر گونه تغییری در بافت پستان که ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد کمک می‌کند.
تمامی خانم‌ها بایستی که این معاینه را ماهیانه انجام دهند شامل خانم‌های حامله، شیرده و یائسه و نیز کسانی که پروتز پستان دارند.

چگونه خود آزمایی پستان انجام دهم؟
بهترین زمان برای انجام این معاینه در عرض چند روز اول پس از اتمام پریود ماهیانه شماست زیرا پستانهای شما در این زمان کمتر متورم و حساس هستند. اگر شما پریود نمی‌شوید، سعی کنید که روز خاصی از هر ماه برای مثال روز اول هر ماه را برای انجام آن در نظر بگیرید.

علائم و نشانه‌های مشکلات پستانی چیست؟
توده – تورم – التهاب و قرمزی پوست پستان – درد – پوسته ریزی نوک سینه – فرو رفتگی نوک پستان به تو – ترشح از سینه‌ها
اگر هر توده‌ای لمس کردید، فورا جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

مراحل خود آزمایی پستان

۱ – نگاه کردن: همیشه باید این معاینه را در محیط پر نور انجام داد. لباس‌های خود را کاملا در آورده و جلوی آینه بایستید. در مرحله اول دستتان بایستی که صاف در کنار بدنتان قرار گیرد. پس از مشاهده هر دو سینه در این حالت از لحاظ وجود هر گونه برآمدگی و یا قرمزی پوست و یا فرو رفتگی نوک پستان، در مرحله بعد دستهایتان را سفت به باسنتان فشار داده و مجددا مشاهده کنید.در مرحله بعدی دست‌هایتان را با هم بالای سر برده و باز مشاهده کنید.

۲ – لمس کردن: روی پشت خود دراز کشیده و یک بالش زیر شانه چپ خود قرار دهید و سپس سینه را با وجود دست چپ در هر دو حالت زیر و بالای سر معاینه کنید. شما همچنین می‌توانید لمس را در حالت ایستاده و زیر دوش حمام انجام دهید چون در حالتی که نسج پستان با آب و صابون لیز شده است، معاینه آن راحت‌تر انجام می‌شود. سپس همین کار را با دست راست انجام دهید.اهمیت این نکته ضروری است که لمس فقط با نوک ۳ انگشت میانی که به هم چسبیده‌اند انجام شود.

مرحله لمس پستان می‌تواند با یکی از ۳ روش حلقوی، خطی و مثلثی شکل انجام شود هر کدام از آن‌ها را که انتخاب می‌کنید، لمس ناحیه فوقانی قفسه سینه از زیر استخوان ترقوه و نیز لمس زیر بغل را فراموش نکنید.در انتهای معاینه نوک سینه‌ها را به آرامی فشار داده و از لحاظ وجود هر گونه ترشح بررسی کنید.اگر متوجه هر گونه تغییری در لمس این نواحی شدید، حتما به پزشکتان مراجعه کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
درباره توده‌های پستانی بیشتر بدانید

هر خانم از هجده سالگی به بعد باید ماهانه به معاینه پستان های خود بپردازد و در صورت مشاهده توده در پستان یا ترشحات غیرطبیعی از نوک پستان ها یا تغییر در ظاهر پستان ها به صورت فرورفتگی یا برجسته شدن به پزشک مراجعه کند. همچنین خانم ها باید سالانه از سوی پزشک متخصص معاینه شوند و از چهل سالگی ماموگرافی سالانه شوند.

عمده توده های پستان شامل دو نوع بیماری خوش خیم هستند که در ادامه توضیح داده می شود.

1 ـ بیماری فیبروکیستیک پستان
این بیماری که در واقع حاصل تغییرات طبیعی پستان ها در پاسخ به هورمون هاست موجب نگرانی بسیاری از بانوان بخصوص در سنین 35 تا 55 سال می شود. علائم آن به صورت دردهای دوره ای پستان ها بخصوص نزدیک به شروع عادت ماهانه همراه با احساس بزرگ شدن پستان ها همراه است. این بیماری می تواند بدون درد بوده و فقط در معاینه با احساس توده های متعدد پستانی تشخیص داده می شوند، در سونوگرافی به صورت کیست های متعدد و دوطرفه پستان دیده می شود.
در برخی بیماران ترشحات زرد مایل به سبز یا بی رنگ از نوک پستان ها دیده می شود. سایز این کیست ها کمتر از سه سانتی متر بوده و اغلب در سایزهای دو تا ده میلی متر وجود دارد. این کیست ها هر چند وقت از بین رفته و کیست های جدید تشکیل می شوند. برخلاف تصور عمومی این کیست ها بندرت به سرطان پستان منجر می شود.

در مورد درمان این بیماری، توصیه می شود از خوردن مواد کافئین دار مثل قهوه و شکلات و کولاها و همین طور چای پرهیز شود. از مصرف ادویه ها و غذاهای چرب و پنیر هم پرهیز شود تا از بزرگ شدن کیست ها و دردهای همراه با آن جلوگیری شود. در کنار این توصیه ها، داروهای مختلفی برای درمان آزمایش شده است مثل ویتامین E، روغن گل پامچال، دانازول و... که در مورد اثربخشی آنها بحث وجود دارد. مصرف داروهای حاوی استروژن مثل قرص های جلوگیری از حاملگی به دلیل بزرگ تر و دردناک تر شدن کیست ها در این بیماران توصیه نمی شود. در این بیماران معاینه ماهانه پستان ها از سوی بیمار و معاینه توسط پزشک در کنار سونوگرافی یا ماموگرافی سالانه (برای بررسی تغییرات سایز ناگهانی کیست ها) توصیه می شود.

2 ـ فیبروآدنوما
از بیماری های دیگر پستان فیبروآدنوماست که مخصوص سنین پایین تر 15 تا 35 سال است. اغلب به صورت یک توده نرم و متحرک لمس می شود، اما می تواند متعدد هم باشد که در سنین پایین (25 سال) یافت می شود دردناک نیست و معمولا از سه سانتی متر بزرگ تر نمی شود، اما انواعی هم وجود دارد که بسیار بزرگ می شود. اینها اغلب خود به خود بهبود می یابند و نیاز به درمان ندارند و تنها برای تشخیص سرطان های احتمالی رحم ـ که تنها در چهار درصد موارد چنین است ـ معاینه و سونوگرافی سالانه برای بررسی تغییرات اندازه توده لازم است. در موارد خاص نمونه برداری از این توده ها لازم می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
بیماری هایی که زنان را می کشد !

به اعتقاد پزشکان بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها در صورتی که اقدامات مناسبی برای مقابله با آنها انجام شود، قابل پیشگیری هستند.روزنامه خلیج تایمز در گزارشی تازه به بررسی برخی از شایعترین انواع بیماری‌های زنان و همچنین علائم و روش‌ پیشگیری از آنها پرداخته که به قرار زیر است :

بیماری قلبی
بیماری‌های قلبی اصلی‌ترین عامل مرگ و میر در زنان و مردان هستند. در بسیاری از مطالعات تاکید شده که علائم این بیماری‌ها در زنان تنها درد قفسه سینه نیست و لازم است نشانه‌های دیگر همچون بروز درد در ناحیه فک و شانه‌ها، حالت تهوع و تنگی نفس نیز به عنوان علائم هشداردهنده این بیماری‌ها در نظر گرفته شوند.
به گفته پزشکان، زنان می‌توانند با ایجاد تعادل و تناسب در الگوی زندگی‌شان که شامل انتخاب یک رژیم غذایی سالم و متعادل و انجام فعالیت ورزشی است، این بیماری‌ها را تا حد زیادی از خود دور نگه‌دارند.

سرطان سینه
سرطان سینه شایع‌ترین نوع این بیماری در زنان است. در سرطان سینه توده‌ها در بافت‌های سینه‌ها رشد می‌کنند و سلول‌های سرطانی به شکل توده درمی‌آیند. پزشکان در مورد علائم این بیماری تاکید دارند: وجود غده داخل یا نزدیک سینه یا در بازوها، بافت‌های سفت و محکم در این محدوده و یا تغییر در شکل و اندازه سینه از نشانه‌های مهم این سرطان هستند.
متخصصان خاطر نشان می‌کنند که با کنترل وزن، مصرف پروتئین‌های گیاهی، ورزش کردن، عدم استعمال سیگار و در صورت باردار شدن تغذیه فرزندشان با شیرمادر می‌توان از بروز سرطان سینه جلوگیری کرد.

بیماری‌های خودایمنی
بیماری‌های خودایمنی گروهی از اختلالاتی هستند که در صورت ابتلا، سیستم ایمنی به بافت‌های بدن آسیب می‌زند و شایعترین آنها شامل بیماری ام.اس یا فلج اعصاب، دیابت نوع 1 و لوپوس هستند. طبق بررسی‌های انجام شده حدود 75 درصد بیماری‌های خودایمنی در زنان اتفاق می‌افتد. به گفته پزشکان، علائم این بیماری‌ها بسته به نوع آنها متفاوت است.
با این حال پزشکان معتقدند که مصرف مقدار کافی از مواد مغذی و مکمل‌ها همچون ویتامین d، چربی‌های ضروری و پروبیوتیک‌ها می‌تواند از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کند.

پوکی استخوان
این عارضه که در هر دو جنسیت مشاهده می‌شود از تراکم بافت استخوانی در بیماران می‌کاهد و البته بیشتر مبتلایان به آن را زنان تشکیل می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که از میان هر دو زن بالای 50 سال یک مورد شکستگی استخوان ناشی از این عارضه گزارش می‌شود. درد کمر، کوتاه شدن قد و شکسته شدن راحت استخوان از جمله علائم این بیماری هستند.
به گفته پزشکان مصرف میزان کافی کلسیم، ویتامین d و ورزش کردن از مهمترین شیوه‌های پیشگیری از پوکی استخوان محسوب می‌شوند.

ملانوم
این بیماری نسبت به دیگر انواع سرطان پوست شدیدتر است زیرا ممکن است به دیگر اعضا و بافت‌های بدن گسترش یابد و موجب بیماری شدید و مرگ شود. اگرچه ملانوم می‌تواند در هر قسمت از بدن رشد کند اما اغلب در قسمت بالای کمر در مردان و زنان و همین‌طور روی پوست‌ پاها در زنان بروز می‌کند. از علائم این بیماری می‌توان به ضخیم شدن یا برجسته شدن خال و احساس خارش و حساسیت روی پوست اشاره کرد.
برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان کشنده، پرهیز از تماس مستقیم و طولانی‌مدت با نور خورشید در اواسط روز که شدت تابش‌ها زیاد است و استفاده از کرم‌های ضدآفتاب توصیه می‌شود.

دیابت نوع 2
دیابت بیماری است که ترشحات هورمون انسولین را دچار اختلال می‌کند. هرچند تمام افراد مبتلا به دیابت نوع 2 لزوما اضافه وزن ندارند اما به طور معمول چاقی و بی‌تحرکی اصلی‌ترین دلایل ابتلا به این بیماری هستند. تکرر ادرار، تشنگی بیش از حد، احساس خستگی، گرسنگی و مشکلات پوستی از جمله علائم هشداردهنده این بیماری هستند.
پزشکان تاکید دارند که با کنترل وزن، ورزش روزانه، رژیم غذایی سالم و پرهیز از استعمال دخانیات می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

فشارخون
تنها روش آگاهی از مبتلا بودن به این بیماری، کنترل مرتب فشارخون است. همچنین در افرادی که سابقه ارثی ابتلا به فشارخون بالا وجود دارد، معاینات دائمی توصیه می‌شود. سردردهای شدید، خستگی، مشکلات بینایی، درد قفسه سینه و مشکل در تنفس از علائم این عارضه به حساب می‌آیند.
پزشکان تاکید دارند که با کنترل و حفظ وزن متناسب، ورزش کردن، کاهش نمک مصرفی و کاهش استرس می‌توان از بروز فشارخون بالا پیشگیری کرد.

افسردگی
مبتلایان به این بیماری اغلب در تمرکز کردن، به خاطر سپردن جزئیات و تصمیم‌گیری دچار مشکل می‌شوند. همچنین خستگی، نداشتن انرژی کافی، بی‌خوابی، حساس بودن، افزایش اشتها یا کاهش آن از دیگر علائم این اختلال روانی به حساب می‌آیند.
روانپزشکان معتقدند که انتخاب یک رژیم غذایی سالم و مغذی، ورزش کردن و انجام فعالیت‌های آرامش‌بخش به پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند.

آلزایمر
مشخصه اصلی این بیماری، تحلیل و ضعف توان ذهنی است که معمولا در دوران میانسالی و پیری اتفاق می‌افتد و موجب می‌شود فرد مبتلا فراموشکار شده یا احساس گیجی داشته باشد.با انجام فعالیت‌های جسمی و تحریک بدنی، داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، کنترل استرس در کارهای روزمره و خوابیدن به میزان کافی می‌توان تا حدودی از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کرد.

یائسگی
یائسگی مرحله‌ای طبیعی در زندگی زنان است که وقتی زمان آن فرا می‌رسد تغییرات هورمونی در تخمدان‌ها بروز کرده و به طور طبیعی عادت ماهیانه و متعاقب آن،‌ تخمک‌گذاری متوقف می‌شود. یائسگی معمولا در سن 45 تا 55 سالگی بروز می‌کند و علائم آن شامل نامرتب شدن دوره‌های عادت ماهیانه، گُرگرفتگی، تعریق در شب و مشکل جدی در خواب هستند.

از آنجا که یائسگی فرآیندی طبیعی در بدن زنان است قابل پیشگیری نیست اما می‌توان برای کاهش علائم آن اقداماتی را انجام داد از جمله کنترل فشارخون و معاینات دوره‌ای آن و تلاش برای نگه داشتن فشارخون در حد متعادل و سالم است. همچنین با خوردن مواد غذایی سالم و مناسب طبق توصیه پزشک متخصص و ورزش کردن به اندازه کافی می‌توان به تسکین علائم یائسگی کمک کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 

7 آزمایشی که خانم‌ها باید انجام دهند

وقتی کسی حال ما را می پرسد می گوییم: خوبم. احساس خوبی دارم. خداروشکر سلامتم. اما واقعا چه چیزی درباره سلامتی تان می دانید؟ یا به عبارتی اصل حالتان چطور است؟ پاسخ این سوال اصلا ساده نیست. برای شما به عنوان یک خانم ضروری است که تست های غربالگیری زیر را برای پی بردن به وضعیت سلامتی خود حتما انجام دهید.
امروزه با حضور پررنگ تر زنان در جامعه، وضعیت سلامتی آنها نیز پیچیده تر شده است. حضور موفق زنان در جامعه در درجه اول نیازمند یک چهارچوب سلامت است.
تست های غربالگری به شما کمک می کنند، رد یک بیماری را قبل از مبتلا شدن پیدا کنید.در این زمان است که درمان یا به پیشگیری تبدیل می شود و یا روند بسیار ساده تری از درمان های واقعی نیاز خواهد داشت.

اگرچه تست های توصیه شده برای تامین سلامت زنان بسیار گسترده است، اما این هفت آزمایش چهارچوب سلامتی زنان را بررسی خواهد کرد. البته این آزمایش ها برای زنان سالم است. طبیعتا خانم مبتلا به یک بیماری خاص لازم است علاوه بر تست های زیر، روند درمان بیماری خود و آزمایش های مربوطه را به دستور پزشک در پیش بگیرد.


1- ماموگرافی سینه
سرطان پستان از از شایع ترین سرطان ها در زنان است. شانس ابتلای زنان به سرطان سینه، یک زن از هر هفت زن است. تشخیص زودتر این بیماری، درمان آن را تسهیل کرده و مرگ های ناشی از آن را کاهش خواهد داد.
ماموگرافی سینه می تواند حدود 75 درصد سرطان های پستان را حداقل یک سال قبل از این که فرد از بیماری خود مطلع شود، تشخیص دهد. البته گاهی نیز پیش می آید که ماموگرافی برخی از سرطان ها را تشخیص ندهد و نتیجه غلط به پزشک ارائه دهد.پس اگر احساس می کنید توده ای در سینه خودتان دارید و با این حال ماموگرافی در سال گذشته هیچ تشخیص خاصی برای شما نداشته، لازم است پیگیری های لازم را به عمل آورید.

2- پاپ اسمیر و آزمایش های ناحیه لگن
طی آزمایش پاپ اسمیر، پزشک نمونه ای از سلول های دیواره واژن را برداشته و برای پیدا کردن علائم خطر سرطان دهانه رحم، آن را بررسی می کند. غربالگری به این منظور لازم است حداقل سه سال بعد از ازدواج برای هر خانم انجام شود. بهتر است تکرار این تست سالیانه و یا حداکثر دو سال یکبار باشد.
در زنان 30 ساله و بالاتر، اگر جواب سه تست پی در پی بدون مشکل باشد، تکرار تست ها می تواند هر دو سال یکبار در نظر گرفته شود و در زنان 70 سال و بالاتر نیز اگر حداقل در سه تست پی درپی هیچ مشکلی دیده نشود، تکرار تست ها می تواند هر 10 سال یکبار در نظر گرفته شود.
اما زنانی که به علل مختلفی غیر از ابتلا به سرطان واژن، رحم و تخمدان های آنها به کلی برداشته شده است، نیازی به انجام این تست ها نخواهند داشت.

3- آزمایش بیماری های جنسی
این تست ها زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کنند که روش جلوگیری از بارداری برای زوجین، روش طبیعی و غیر استریل باشد. ابتلا به بسیاری از بیماری های منتقله از طریق رابطه جنسی می تواند منجر به نازایی در آینده شود. سیفلیس، هرپس، هپاتیت و ایدز می تواند از جمله ی این بیماری ها باشد.

4- تست دیابت
در دیابت نوع دو فشار خون افزایش می یابد، زیرا مقاومت بدن به انسولین، کارایی آن را در بدن کاهش داده و تنظیم فیزیولوژیک بدن به هم می خورد.چاقی نیز مشکل شایع در دیابت نوع دو است که می تواند هم به عنوان علت دیابت و هم عارضه ی آن در نظر گرفته شود. بسیاری از زنان در دوران میانسالی و سالمندی به دیابت مبتلا خواهند شد. اما امروزه شیوع مبتلایان جوان نیز در حال افزایش است. بارداری وضعیتی است که می تواند مادر را برای این بیماری مستعد کند.

نژاد، سن، چاقی، نداشتن فعالیت بدنی، برنامه غذایی، سابقه خانوادگی و ... در ابتلا به دیابت و پیشرفت آن در جوامع حائز اهمیت هستند.زنان مبتلا به دیابت بارداری، مشکلات تخمدانی نظیر کیست تخمدان، فشار خون بالا، کلسترول و چربی خون بالا و اختلال متابولیسم قند خون در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت بعد از زایمان قرار دارند.
توصیه بر آن است که خانم های سالم، تست قند خون ناشتا را حداقل هر سه سال یکبار انجام دهند، مخصوصا در زنان 45 ساله و بالاتر، زیرا اوج ابتلا به دیابت در زنان 45 سالگی است. قطعا اگر شما فردی هستید که سایر عوامل خطر دیابت نظیر چاقی، چربی خون ، فشار خون و ... را دارید، لازم است آزمایش قند خون را با فاصله کمتری انجام دهید.

5- غربالگری بیماری های قلب
چاقی، فشار خون بالا، رژیم غذایی پرچرب و دیابت زمینه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را فراهم می آورند. مساله آن است که زنان معمولا علائم حمله قلبی را نمی شناسند و آن را با مشکلاتی نظیر سوء هاضمه، تنگی نفس و درد عضلات اشتباه می گیرند.
سازمان سلامت توصیه می کند که تمام بالغین 18 ساله و بالاتر تست فشار خون را انجام دهند. اگر این فشار خون برای شما کمتر از 120 روی 80 بود، لازم است تست فشار خون را حداقل دو سال یکبار انجام دهید. در غیر این صورت، یعنی اگر فشار خونتان از این مقدار بالاتر بود و شما سایر عومل خطر نامبرده را دارید، لازم است فشار خونتان به طور مکرر بررسی شود.

6- تست سنجش تراکم استخوان
زنان نسبت به مردان برای از دست دادن توده استخوانی و ابتلا به پوکی استخوان بسیار مستعد ترند. در سنین نزدیک به یائسگی، این تخریب و از دست دادن توده استخوانی تسریع می شود و پوکی استخوان نتیجه ی این فرایند است. پوکی استخوان هم در نهایت استخوان ها را مستعد شکستن خواهد کرد.
توصیه بر آن است که زنان 65 ساله و بالاتر، تست سنجش تراکم استخوان را به طور روتین انجام دهند. اما اگر شما فردی مستعد پوکی استخوان هستید، مثلا کم وزن هستید و یا سیگار می کشید، لازم است این غربالگری ها را از سن 60 سالگی و هر سال انجام دهید.

7- تست تشخیص سرطان کولون و رکتوم
لازم است زنان 50 سال به بالا اگر در خطر متوسط به ابتلا هستند، تست های تشخیص سرطان روده بزرگ (کولون) و رکتوم (مقعد) را انجام دهند. داشتن سابقه خانوادگی برای سرطان کولون و رکتوم و یا سابقه شخصی در ابتلا به بیماری کولیت زخمی، یک فرد را واجد شرایط برای نیازمندی به تست های مکرر از سنین پایین تر می کند. امروزه روش های متعددی برای این منظور وجود دارد.
کولونوسکوپی، باریم انما و انواع اسکن ها از جمله این روش ها هستند که هر کدام در شرایط خاصی به کار خواهند آمد.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
پریود شدن در دوران شیردهی

اکثر مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، تا سه ماه بعد از زایمان عادت ماهانه نمی شوند، ولی بعد از آن قاعده می شوند. البته مادران شیردهی هم وجود دارند که یک تا دو سال بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند. طبق تحقیقات مشخص شده است که یک سری عوامل در شروع قاعدگی و پریود در دوران شیردهی موثرند.

طی قاعدگی و پریود در دوران شیردهی، خانم ها به واسطه از دست دادن مقدار قابل توجهی خون، انرژی خود را از دست می دهند. حال اگر خانمی هم به نوزاد خود شیر دهد و هم عادت ماهیانه در زمان شیردهی داشته باشد، انرژی از دست رفته او چند برابر می شود. بنابراین عادت ماهیانه نشدن در دوران شیردهی، مزیتی تلقی می شود. همچنین شیردهی مداوم مادر به نوزاد خود، یکی از راه های جلوگیری از بارداری محسوب می شود، اما یک سری شروط دارد.

نکته ای که مادران شیرده باید بدانند شناخت عواملی است که در بازگشت تخمک گذاری و به تبع آن شروع قاعدگی تاثیر می گذارد. همچنین مادر باید بداند که چه عواملی در عقب انداختن چرخه قاعدگی موثر می باشد.هر فردی با فرد دیگر متفاوت است (تفاوت های فردی) و این تفاوت ها در شروع عادت ماهیانه و پریود در دوران شیردهی پس از زایمان هم وجود دارد. اگرچه اکثر مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، تا سه ماه بعد از زایمان عادت ماهانه نمی شوند، ولی بعد از آن قاعده می شوند.
البته مادران شیردهی هم وجود دارند که یک تا دو سال بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند. طبق تحقیقات مشخص شده است که یک سری عوامل در شروع قاعدگی موثرند.

تغذیه نوزاد فقط با شیر مادر طی شش ماه اول زندگی
اگر مادر طی شش ماه اول زندگی، به صورت مداوم و پی در پی به نوزاد خود شیر بدهد و هیچ گونه ماده غذایی دیگری به او ندهد، می تواند تا حدی مطمئن باشد که این کار، تخمک گذاری را سرکوب می کند و شروع قاعدگی را عقب می اندازد.
تحقیقات نشان داده است که اگر بین وعده های شیردهی، موادغذایی دیگری به نوزاد داده شود، جایگزین چند وعده شیردهی می شود و فاصله بین وعده های شیر دهی را افزایش می دهد. در نتیجه سبب می شود که هورمون پرولاکتین کمتر ترشح شود.

هورمون پرولاکتین که از غده هیپوفیز ترشح می شود سبب ترشح شیر از سینه مادر می شود و از طرف دیگر این هورمون مانع تخمک گذاری می گردد. لذا ترشح کم هورمون پرولاکتین، احتمال تخمک گذاری را افزایش می دهد.ولی بعد از شش ماهگی، باید موادغذایی دیگری غیر از شیر مادر به کودک داد.

مکیدن سینه مادر
شاید به نظر اکثر افراد، مکیدن شیر مادر توسط نوزاد، فقط برای تغذیه نوزاد است و هیچ تاثیری بر بدن مادر نخواهد داشت. اما این گونه نیست.اگر نوزاد سینه مادر را بمکد، این مکش سبب تحریک ترشح هورمون پرولاکتین می شود که این هورمون، تخمک گذاری و قاعدگی را عقب می اندازد.بنابراین توصیه می شود که مادران از دادن پستانک و شیشه شیر به نوزاد تا حد ممکن خودداری کنند و اکثر مواقع، تغذیه با شیر مادر و از طریق سینه مادر انجام بگیرد.
تغذیه نوزاد با شیشه شیر، زمان مکیدن نوزاد از سینه مادر را کاهش می دهد و سبب کاهش ترشح پرولاکتین می شود و احتمال تخمک گذاری را افزایش می دهد.

مادران شیردهی که احتمال دارد خیلی زود عادت ماهیانه شوند، دارای خصوصیات زیر می باشند :
- فرزند شیرخواری دارند که بیش از چهار ساعت پشت سر هم در طی روز و یا شش ساعت پشت سر هم در طی شب می خوابند و شیر مادر خود را نمی خورند.
- کودکشان از پستانک و یا از شیشه شیر استفاده کند.
- نوزاد شیرخوار علاوه بر شیر مادر، غذا های کمکی مصرف کند نظیر شیر خشک و ...
- نوزاد شیرخوار ساعات زیادی از مادر دور است، مثل مادران شاغل.

تذکر
- اگر می خواهید طی چند ماه پس از تولد فرزندتان، به صورت طبیعی از بارداری جلوگیری کنید، باید نوزادتان را فقط با شیر خودتان تغذیه کنید.
- فواصل منظم شیردهی را رعایت کنید و سر ساعت به نوزاد خود شیر دهید.
- رعایت برنامه منظم شیردهی، یکی از عوامل مهم در جلوگیری از بارداری به روش طبیعی می باشد.

هنگامی که قاعدگی در طی شیردهی شروع می شود
مادرانی که در طی دوران شیردهی عادت ماهانه می شوند (منظور شش ماهه اول شیرخوارگی می باشد)، از بی قراری های فرزند خود شکایت دارند. شاید علت این بیقراری، به افت موقتی مقدار شیر در شروع عادت ماهیانه مربوط باشد.
علاوه بر این، مادران در اوایل دوران عادت ماهیانه حساس و تحریک پذیر می شوند و همین امر سبب می شود آستانه تحمل آنها برای بیقرای های کودکشان پایین بیاید. علاوه بر این، مدتی طول می کشد تا عادت ماهیانه پس از زایمان منظم شود و همین بی نظمی در عادت ماهیانه، دلیل دیگری بر حساس شدن مادران در این دوره می باشد.

تذکر
مادران شیردهی که طی شش ماه اول بعد از زایمان، عادت ماهیانه می شوند، باید دقت لازم را در جلوگیری از بارداری داشته باشند.
- این افراد باید روش های جلوگیری از بارداری متناسب با شرایط خود را از پزشک بپرسند، زیرا بارداری در طی شش ماه پس از زایمان، صدمات جبران ناپذیری به سلامت مادر و جنین و نوزاد شیرخوار وارد می کند.

- از طرفی مادر هنوز توان از دست رفته خود در طی بارداری را بدست نیاورده است.
- از طرف دیگر نوزاد شیرخوار هم باید به محض باردار شدن مادر، از شیر او محروم شود.
همچنین شرایط مناسب برای رشد جنین تازه نیز مهیا نمی باشد.
شروع زودهنگام عادت ماهیانه پس از زایمان، زمانی مضر می باشد که فواصل عادت ماهیانه منظم نیست و ممکن است مادر به گمان خود باردار نباشد و اصول جلوگیری از بارداری را رعایت نکند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 10 از 30:  « پیشین  1  ...  9  10  11  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA