انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 11 از 30:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
زنان کی باید سونوگرافی کنند ؟

سونوگرافی ابزاری مفید در تصویربرداری از رحم، تخمدان ها و فضای لگن در زنان به حساب می آید. لوله های رحمی که وظیفه انتقال تخمک ها را از تخمدان ها به رحم برعهده دارند، به جهت آنکه بسیار باریک هستند، در حالت عادی و طبیعی در سونوگرافی دیده نمی شوند.

سونوگرافی برای تشخیص بیماری های زنان و در بارداری استفاده های متعددی دارد.از جمله بیماری های قابل بررسی توسط سونوگرافی در زنان می توان به فیبروم و سایر توده های رحم، کیست های طبیعی و غیرطبیعی تخمدان، تومورهای تخمدان، عفونت های لگن و بیماری های سیستم ادراری اشاره نمود.

اکثرا سونوگرافی از روی شکم انجام می شود، ولی در برخی موارد که تشخیص آن بر عهده متخصص زنان یا پزشک معالج شما می باشد، سونوگرافی از داخل واژن صوت می گیرد.اگرچه سونوگرافی ارزش زیادی در تشخیص انواع سرطان های رحم و تخمدان دارد، اما تشخیص زودرس سرطان های دستگاه تناسلی زنان خصوصا سرطان دهانه رحم تنها با معاینه بالینی و انجام آزمایش سرطان دهانه رحم که پاپ اسمیر نام دارد، امکان پذیر می باشد.
برای شناخت زودرس سرطان دهانه رحم که ممکن است در هر خانمی اتفاق بیفتد، به طور مرتب جهت انجام آزمون پاپ اسمیر به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.

سونوگرافی در مامایی
کاربردهای متعدد سونوگرافی در مامایی سبب تحول زیادی در مراقبت های بهداشتی از مادر و جنین و نیز مراقبت های دوران بارداری شده است. در ذیل به چند نمونه مهم از این موارد اشاره می شود :

1- تعیین محل IUD
از جمله مهم ترین این موارد می توان به پیگیری محل IUD (ابزاری که برای جلوگیری از حاملگی در رحم زنان قرار داده می شود) اشاره نمود. فردی که IUD برای وی گذاشته شده است، همواره باید به دو نکته توجه داشته باشد :
یکی اینکه IUD در اکثر افراد سبب افزایش خونریزی مخصوصاً در زمان عادت ماهیانه می شود و در نتیجه فرد را مستعد ابتلا به کم خونی فقر آهن می نماید. لذا افرادی که از IUD استفاده می کنند، باید به صورت دوره ای توسط کارشناس مامایی یا پزشک متخصص زنان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم قرص آهن استفاده نمایند.

دوم اینکه، IUD گاهی به جهت حرکات و انقباضات رحم از جای اصلی خود خارج شده و حتی گاهی اوقات از رحم بیرون رفته و وارد حفره شکم می شود. بنابراین فردی که از IUD استفاده می کند باید همواره با بررسی نخ IUD و مشاوره منظم با کارشناس مامایی از وضعیت IUD خود مطلع شود. در مواردی که IUD جابجا شده و محل دقیق آن مشخص نیست، سونوگرافی اولین قدم در شناسایی محل IUD به حساب می آید.

2- سونوگرافی در تعیین سن حاملگی
سونوگرافی در ماه های مختلف حاملگی قابل انجام است، اما طبق مطالعات انجام شده بهترین زمان تعیین سن حاملگی و میزان تکامل جنین هفته های 18 تا 20 بارداری است (منظور هفته های 18 تا 20 پس از آخرین قاعدگی زن است)، اما برای تشخیص برخی اختلالات مانند عدم شکل گیری مغز جنین، تشخیص دوقلویی یا چندقلویی، وجود یا عدم وجود جنین (رحم فاقد جنین) انجام سونوگرافی در کمتر از 12 هفتگی حاملگی نیز توصیه می شود.

برای کاهش خطا در تعیین سن بارداری، سعی کنید همیشه زمان شروع آخرین قاعدگی خود را در تقویم یادداشت نمایید، چون کارشناس مامایی و پزشک متخصص زنان و همچنین متخصص رادیولوژی برای تفسیر بسیاری از یافته های بالینی و تنظیم برنامه تشخیصی و درمانی شما به این زمان نیاز دارند.

3- بررسی سقط جنین
سونوگرافی همچنین در بررسی سقط جنین و تعیین بیمارانی که در خطر سقط قرار دارند و نیز حاملگی های خارج رحم و مرگ جنین در داخل رحم به کار می رود.
خانم های باردار، خصوصا خانم هایی که سابقه سقط جنین داشته اند، باید در صورت خونریزی از دستگاه تناسلی زنانه در هر زمان از حاملگی، کاهش حرکات جنین و یا از بین رفتن حرکات جنین، بلافاصله و به صورت اورژانسی به یک مرکز تخصصی زنان و زایمان مراجعه نمایند.

4- بررسی ناهنجاری های جنین
بسیاری از ناهنجاری هایی را که منجر به اختلال شکل بدن جنین می شوند، می توان در جنینی که در رحم به سر می برد، از طریق سونوگرافی تشخیص داد. از جمله این نقایص می توان به بزرگی سر جنین، عدم تشکیل مغز در جنین، شکاف های ستون فقرات و بیرون زدگی نخاع، ناهنجاری های گوارشی و اختلالات کلیوی در جنین اشاره نمود.

آمادگی های پیش از :
1- مثانه باید پر از آب باشد، زیرا مثانه پر همانند یک ذره‌بین برای بررسی رحم و تخمدان ها در سونوگرافی عمل نموده و موجب شفافیت تصویر می شود. به علاوه مثاثه پر، گازهای روده را که مزاحم سونوگرافی هستند به بالا رانده و آنها را از صحنه تصویربرداری دور می سازد.

2- نوشیدن آب، چای، آب میوه و دیگر مایعات برای پر شدن مثانه کافی است. لذا هیچگاه از داروهای ادرار آور، خصوصا بدون توصیه پزشک استفاده نکنید.

3- در سونوگرافی از زنان باردار تا هفته دوازدهم حاملگی، مثاثه باید کاملا پر باشد، ولی برای ماه های بالاتر، نیازی به پربودن مثانه نیست.

4- برای انجام سونوگرافی از داخل واژن، مثانه نیمه پر کافی است. در این حالت مثانه خیلی پر ایجاد مزاحمت می کند. بنابراین اگر در مواردی قرار باشد سونوگرافی از روی شکم انجام گیرد، ابتدا با مثانه پر مراجعه نمایید. سپس کمی از ادرار داخل مثانه در صورت لزوم تخلیه شده و سونوگرافی داخل واژن انجام می شود.

5- سونوگرافی باید از روی پوست و با ژل مناسب انجام شود.

6- وجود موی اندک در ناحیه سونوگرافی مزاحمتی ایجاد نمی کند، ولی در مواردی که موی بیش از حد در محل وجود دارد، باید قبل از انجام سونوگرافی نسبت به تراشیدن آن اقدام نمود.

7- هنگم داشتن زخم باز نمی توان سونوگرافی انجام داد، زیرا ژل سونوگرافی موجب تحریک زخم یا آلودگی بیشتر آن می شود.

8- همیشه قبل از انجام سونوگرافی، پزشک خود را از سابقه عمل های جراحی قبلی خود مطلع نمایید.

9- انجام سونوگرافی داخل واژن در ماه های پایین حاملگی اشکالی ندارد و در ماه های بالاتر نیازی به انجام این روش نیست.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
عفونت قارچی واژن (عفونت قارچی واژینال)

تقریبا از هر ۴ زن، ۳ زن بیماری عفونت قارچی واژینال را تجربه می‏کند.

حدود ۷۰ درصد خانم‏ها در طول زندگی خود ۲ بار یا بیشتر به عفونت قارچی واژینال مبتلا می‌شوند؛ یعنی تقریبا از هر ۴ زن، ۳ زن این بیماری را تجربه می‏کند.
افرادی که دچار عفونت قارچی واژن می‏شوند، معمولا علایمی مانند سوزش و خارش درون واژن و اطراف دستگاه تناسلی خارجی دارند، ترشحاتشان سفیدرنگ و پنیری‌شکل است، هنگام رابطه زناشویی درد دارند و دچار قرمزی و تورم در ناحیه تناسلی می‏ شوند.

ضمن اینکه از سوزش ادرار هم رنج می‏برند. معمولا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‏ها، ضعف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به بیماری دیابت، بارداری و رطوبت زیاد باعث افزایش رشد قارچ داخل واژن می‏شود و این علایم را ایجاد می‏کند. درمان عفونت قارچی واژینال، مصرف ترکیب‌های موضعی به صورت کرم‌ یا شیاف‌ واژینال و استفاده از داروهای خوراکی ضدقارچ است. معمولا ۲ تا ۳ روز بعد از شروع درمان، علایم برطرف می‌شوند اما درمان نباید قطع شود.

خانم‏ها به محض برطرف شدن علایم، مصرف داروهایشان را قطع می‏کنند اما این کار باعث عود دوباره بیماری خواهد شد. با تکرار مصرف داروهای خوراکی ضدقارچ و ادامه درمان، حدود ۹۰ درصد خانم‏ها بهبود می‌یابند ولی نیمی از آنها ممکن است دچار عود بیماری شوند که در این صورت درمان باید تکرار شود. در ضمن رعایت نکته‌های بهداشتی و پوشیدن لباس زیر مناسب، گشاد و نخی نیز الزامی است. نکته مهم اینکه ابتلا به قارچ منعی برای باردار شدن ندارد هرچند بهتر است هر خانمی چه مبتلا به عفونت باشد چه نباشد، قبل از باردار شدن به پزشک متخصص زنان مراجعه کند.

مهم‌ترین عاملی که می‏تواند در تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشد، ph ناحیه واژن است. در زمان تخمک ‏گذاری، ترشحات دهانه رحم قلیایی و رقیق است و باعث تسهیل حرکت اسپرم می‏شود و شانس پسرشدن جنین بیشتر است. هرچه از زمان تخمک‏ گذاری بگذرد، میزان قلیایی بودن واژن کاهش می‏یابد و احتمال اینکه جنین دختر شود افزایش پیدا می‏کند اما ابتلا به عفونت‏های مختلف در خانم‏ها، ph ناحیه واژن را آنقدر تغییر نمی‏دهد که روی تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
سونوگرافی ترانس واژینال (سونوگرافی از طریق واژن)

امروزه سونوگرافی کاربردهای درمانی بسیاری دارد
سونوگرافی از طریق واژن
امروزه سونوگرافی یکی از روش های مهم تصویربرداری در تشخیص بیماری ها می باشد. سونوگرافی ترانس واژینال نیز یکی از انواع سونوگرافی می باشد.
کلمه سونوگرافی از لفظ لاتین sono به معنی صوت و نیز graphic به معنی ترسیم گرفته شده و ultrasound از ultra به معنی ماورا و نیز sound به معنی صوت یا صدا گرفته شده است.

سونوگرافی فراصوتی
این روش بر مبنای امواج ماورای صوتی و برای بررسی بافت های زیرپوستی مانند عضلات، مفاصل، تاندون ها و اندام های داخلی بدن و ضایعات آنها استفاده می شود.
سونوگرافی در حاملگی و تشخیص انواع ناهنجاری های جنین نیز کاربردهای وسیعی دارد.همچنین امروزه سونوگرافی کاربردهای درمانی دارد و برای تشخیص انواع ناهنجاری ها و بیماری ها استفاده می شود.از سونوگرافی در کنترل بیماری ها نیز استفاده می شود.

سونوگرافی ترانس واژینال یک نوع سونوگرافی از ناحیه لگن می باشد که طی آن اعضای تناسلی زن بررسی می شود، از جمله رحم، تخمدان، گردن رحم و واژن.به این دلیل به آن سونوگرافی ترانس واژینال اطلاق می شود، زیرا از طریق واژن قادر به بررسی این اعضا می باشیم.استفاده از سونوگرافی ترانس واژینال، بی خطر بوده و روشی نسبتا غیر تهاجمی بوده محسوب می شود.

چگونه سونوگرافی ترانس واژینال انجام می گیرد؟
متخصص تصویربرداری پروبی را در قسمت واژینال فرد قرار می دهد.
پروب وارد شده، امواج صوتی از خود ایجاد می کند. این امواج فراصوت هنگام برخورد به موانع و اشیا انعکاس هایی دارند که در اخر به شکل تصویرهایی در می آیند که در سونوگرافی ها قابل مشاهده می باشند.
کامپیوتر این امواج را می گیرد و پردازش می کند و به شکل تصویرهای سونوگرافی درمی آورد. متخصص تصویر برداری نیز تصویرهای به دست آمده را بر روی صفحه نمایش مشاهده می کند.متخصص تصویر برداری با حرکت دادن این پروب، مناطق مختلف و اندام های واقع در ناحیه لگن فرد را مشاهده و بررسی می کند.

سونوگرافی ترانس واژینال را می توان در دوران بارداری نیز انجام داد و این مزیت مهمی به شمار می رود.اگر متخصص تشخیص دهد که برای بررسی مشکل به وجود آمده در ناحیه لگن بیمار نیاز به وضوح بیشتر لگن و یا رحم می باشد، روش خاص سونوگرافی مانند SIS و سوند هیستروگرافی انجام می گیرد.
در SIS) saline infusion sonography) نیاز به آب نمک استریل می باشد که قبل از فرستادن امواج اولتراسوند وارد رحم می کنند. آب نمک استریل سبب مشخص شدن توده های غیر طبیعی می شود و به پزشک در بررسی های خود کمک می دهد. SIS در زنان باردار انجام نمی گیرد.

چگونگی آماده شدن برای آزمایش سونوگرافی ترانس واژینال
سونوگرافی ترانس واژینال با مثانه خالی و یا نیمه پر انجام می گیرد. این آزمایش معمولا بدون درد می باشد. اگرچه ممکن است به علت ورود پروب به قسمت واژینال، فرد کمی احساس ناراحتی و فشار ناشی از پروب را داشته باشد.

انجام تست سونوگرافی ترانس واژینال به چه منظور صورت می گیرد؟
- خونریزی های غیر طبیعی و مشکلات ناشی از قاعدگی
- بررسی توده های تخمدانی و کیست های آن
- بررسی انواع خاصی از مشکلات ناباروری در زنان
- بررسی های حاملگی های خارج رحمی
- دردهای ناحیه لگن

انجام سونوگرافی ترانس واژینال در دوران بارداری به چه منظور صورت می گیرد؟
- ارزیابی موارد سقط جنین های مکرر و یا جنین در معرض خطر
- گوش دادن به صدای ضربان قلب جنین در رحم مادر
- مشاهده و بررسی جفت
- مشاهده و بررسی علت خونریزی
- پایش رشد جنین در اوایل دوران بارداری
- مشاهده رحم در حال تغییر و یا در حال باز شدن هنگام زایمان زودتر از موعد

تذکر: سقط های سه ماهه اول از شایع ترین شکایات مراجعین به درمانگاه های زنان می باشد و زنان را دچار مشکلاتی نظیر باقیماندن محصولات حاملگی و خونریزی واژینال می نماید. بنابراین سونوگرافی ترانس واژینال برای بررسی این بیماران بسیار مفید است.

تذکر : برخی از اختلالات که توسط این آزمایش مورد بررسی قرار می گیرد شامل موارد زیر می باشد: سرطان، عفونت، کیست، فیبروم ها، برخی از نواقص مادرزادی هنگام تولد و بررسی جفت.

تذکر : تا کنون هیچ گونه گزارشی از ضرر به جنین و یا مادر در حین سونوگرافی ترانس واژینال به دست نیامده است، زیرا هیچ گونه تابش در این سونوگرافی وجود ندارد، تنها از اصوات با امواج فراصوت (خارج از محدوده شنیداری انسان) استفاده می شود.

این سونوگرافی چقدر طول می کشد؟
معمولا انجام این سونوگرافی حدود سی دقیقه طول می کشد. البته این مدت بستگی به میزان وضوح تصویری دارد که بدست آمده است.

تذکر: اگر فرد نتواند فشار ناشی از پروب را در طول آزمایش تحمل کند بنا به صلاحدید پزشک، از داروهایی برای بیهوش شدن و یا رفع حساسیت او استفاده می شود.

تذکر: اگر باردار هستید و نمی خواهید نوع خاصی از سونوگرافی را انجام دهید، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان راجع به انجام دادن و یا ندادن آن مشورت کنید.

چه نوع فرکانسی برای این سونوگرافی استفاده می شود؟
معمولا فرکانسی که این سونوگرافی را با آن انجام می دهند 10 مگاهرتز می باشد. پروبی که این فرکانس را ایجاد می کند، از این طریق واژن به رحم و تخمدان نزدیک می شود و تصویر آنها بر روی مانیتور ایجاد می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
ترمیم سينه بعد از سرطان سینه به کمک پروتز سینه

خوشبختانه در حال حاضر به دليل آشنايي خانم ها با سرطان سینه و علايم آن، و همچنين انجام چکاپ ساليانه، بسياري از موارد اين بيماري در مراحل اوليه کشف شده و در اغلب موارد، بدون برداشتن سينه قابل درمان است و اين مساله باعث شده که کيفيت زندگي در اين بيماران افزايش يافته و بيماران تا مدت طولاني پس از درمان بتوانند از زندگي شاد و بدون نقص عضو لذت ببرند، اما در تعدادي از بيماران مبتلا به سرطان سینه هم به دليل تأخير در تشخيص يا درمان، سلول‌هاي سرطانی قسمت زيادي از سينه را درگير مي کند، لذا امکان نگه داشتن سينه وجود ندارد و تنها راه قطعي درمان، برداشتن کامل سينه است. در چنين مواردي بايد به فکر باز‌سازي سينه بود تا بيمار از نقص عضو ايجاد شده رنج نبرد.

درباره اين موضوع دکتر علوي، فلوشيب جراحي پستان توضيح مي دهد :

بهترين زمان ترمیم سینه چه موقع است؟
زمان ترمیم سینه به گسترش بيماري سرطان سینه و نوع عمل انجام شده براي بيمار و همچنين نياز يا عدم نياز بيمار به انجام درمان‌هاي اضافي مانند راديوتراپي بستگي دارد. مثلا در بيماري که تمام سينه برداشته شده و غدد لنفاوي زير بغل نيز درگير بوده‌اند، پس از عمل نياز به راديوتراپي يا به اصطلاح برق گذاشتن است، لذا ترجيح مي‌دهيم که ابتدا درمان‌ها به‌طور کامل انجام شود و پس از مدتي که اثرات اشعه روي پوست از بين رفت، باز‌سازی پستان را با پروتز سینه انجام بدهيم.

براي ترمیم سینه در اين بيماران براي اينکه پوست جاي لازم براي جايگيري پروتز را پيدا کند، ابتدا وسيله‌اي به نام "متسع کننده" را زير پوست و عضله سينه‌اي قرار مي‌دهيم. اين وسيله مثل بادکنکي است که در ابتدا کاملاً خالي است و هر چند روز مقداري سرم نمکي داخل آن تزريق مي‌شود که باعث افزايش حجم آن و در نتيجه اتساع پوست مي‌شود و پوست جاي کافي براي قرارگيري يک پروتز سینه مناسب را پيدا خواهد کرد. سپس متسع‌کننده در طي يک عمل جراحي کوچک خارج شده و پروتز سینه به جاي آن قرار مي‌گيرد.

در بيماراني که پس از عمل جراحي برداشتن سينه، نياز به راديوتراپي ندارند، مي‌توان هم‌زمان با برداشتن سينه مقداري از پوست را نگه داشت و پروتز سینه را در محل مناسب جاي داد. به اين روش، روش "باز‌سازی هم‌زمان" يا "بلافاصله" مي‌گويند.

آيا بازسازی سینه فقط با پروتز سینه قابل انجام است؟
نه، يکي از روش‌هاي خيلي خوبي که براي بازسازی سينه وجود دارد، استفاده از نسج خود بيمار است؛ مثلا استفاده از پوست و چربي شکم (در قسمت پايين ناف)، يا پوست و چربي ناحيه پهلو. در اين روش‌ها، نسج لازم را به ميزان کافي از شکم يا پهلو برداشته و به محل خالي سينه منتقل مي‌کنيم و عروق آن را نيز پيوند مي‌زنيم.

آيا تمام مراحل ترمیم پستان در يک جلسه انجام مي‌شود؟
پس از اينکه نسج سينه توسط پروتز يا نسوج خود بيمار جايگزين شد، يک مرحله سرپايي ديگر براي بازسازی سر سينه لازم است که معمولا پس از گذشت چند هفته انجام مي‌شود و براي ايجاد قسمت رنگي (هاله) سينه از پيوند پوست يا از تاتو (خالکوبي) استفاده مي‌کنيم.

آيا باز‌سازی سينه در خانم هايي که سال‌ها از عمل جراحی آنها گذشته است، نيز قابل انجام است؟
بله، بسياري از بيماران در ابتدا که مبتلا به سرطان سینه مي‌شوند، به دليل هراس از بيماري و افسردگي ناشي از آن به بازسازي فکر نمي‌کنند ولي پس از مدتي که سلامتي کامل خود را باز مي‌يابند و احساس مي‌کنند که به زندگي طبيعي بازگشته‌اند به فکر بازسازی مي‌افتند. ما نيز به دليل بهبود روحيه اين بيماران از بازسازي استقبال مي‌کنيم و اين کار کاملا قابل انجام است.

آيا موردي هست که در بيماران غيرسرطانی، نياز به برداشتن سينه و ترمیم آن باشد؟
بله، خانم هايي که در خانواده آنها ارثي بودن سرطان سينه با انجام آزمايش ژنتيک اثبات شده و به دليل دارا بودن اين خاصيت ژنتيکی، احتمال ابتلا به سرطان سينه در آنها بسيار بالاست، مي‌توانند تحت عمل جراحی برداشتن سينه و باز‌سازي هم‌زمان قرار بگيرند.
در موارد نادری نيز، هنگام بروز عفونت‌هاي بسيار شديد و غيرقابل درمان در سينه، اگر موفق به کنترل عفونت آزاردهنده نشويم، سينه را برداشته و ترمیم سینه را به وسیله پروتز سینه آغاز می نماییم.

کلا توصيه شما به خانم‌ها در مورد باز‌سازي سينه پس از برداشتن آن چيست؟
ما در ابتدا به خانم هاي عزيز توصيه مي‌کنيم که در صورت بروز مشکل در سينه، خيلي سريع به پزشک مراجعه کنند تا در صورت بدخيم بودن ضايعه، درمان لازم در اسرع وقت شروع شود، در اين صورت ما در 80 درصد موارد مي‌توانيم سينه را نگه داريم و فقط تومور سرطانی با مقداري از نسج اطراف آن را برداريم و با به کار بردن روش‌هاي جراحي زيبايي، نه تنها ظاهر خانم به هم نخواهد خورد، بلکه مي‌تواند زيبايی سینه وي را ارتقا دهد.
در صورتي که به هر دليلی پزشک، برداشتن سينه را به بيمار پيشنهاد کرد، بيمار بايد قبل از عمل جراحی تمايل خود را به بازسازی سینه به پزشک خود بگويد و با مشورت وي روش مطلوب را انتخاب نمايد تا اقدامات لازم از همان عمل جراحي اول، در نظر گرفته شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
6 عامل سکته مغزی در زنان

بیش از نصف 795هزار سکته مغزی که هر ساله در ایالات متحده رخ می‌دهد به خانم‌ها اختصاص دارد. بعلاوه، مطالعه‌ای جدید که در مجله نورولوژی منتشر شده، نشان می‌دهد کیفیت زندگی زنان پس از سکته مغزی متاسفانه بدتر از کیفیت زندگی مردان است.

هورمون ها، بارداری، وضع حمل و نیز دیگر عوامل خاص جنسی آنان را بیشتر از مردان در معرض خطر انسداد مرگبار عروق مغز قرار می دهد. در ادامه بر اساس نکاتی برای پیشگیری سکته مغزی زنان به عوامل اصلی بروز سکته مغزی در زنان و هم به راه های مقابله با این عوامل اشاره خواهد شد.

1. عارضه بارداری
پری اکلامپسی هر چند شیوع چندانی ندارد و تقریبا کمتر از 5 درصد زنان باردار را مبتلا می سازد، اما یکی از بیماری های خطرناک دوران بارداری است که براحتی می تواند سبب مرگ مادر یا جنین شود. بعلاوه چه در دوره بارداری و چه پس از آن عامل خطرناکی در بروز سکته مغزی در زنان به شمار می رود. به همین دلیل اگر شما قصد باردار شدن دارید، حتما در فکر پیشگیری از این عارضه مهم باشید.

راهکارهایی ​برای پیشگیری از سکته مغزی زنان توصیه می کنند، زنانی که به فشار خون مبتلا هستند یا طی دوره بارداری قبلی خود فشار خون بالا داشته اند و اکنون برای بار دیگر باردار شده اند، از هفته 12 بارداری تا زمان وضع حمل آسپرین با دز پایین مصرف کنند. البته این یک تجویز عمومی نیست و کاملا به شرایط بیماری بستگی دارد و مصرف آسپرین در این دوره حتما باید تحت نظر پزشک صورت پذیرد. بعلاوه اگر شما روزانه کمتر از 600 میلی گرم کلسیم دریافت می کنید، توصیه می شود مکمل های خوراکی کلسیم را در برنامه خود بگنجانید، که البته این مورد هم باید با مشورت پزشک متخصص صورت پذیرد.

اگر طی دوره بارداری به فشار خون بالا مبتلا شده اید، حتما برای آگاهی از روش های مهار آن با پزشک خود مشورت کنید. هم داروهای مفیدی برای مهار فشار خون شما وجود دارد که مصرف آنها در دوران بارداری مشکل یا عوارضی برای مادر و کودک به همراه نخواهد داشت و هم تغییراتی در سبک زندگی می تواند شما را در این راه یاری کند. اما همه اینها از یک بیمار به بیماری دیگر متفاوت است و حتما باید به تشخیص، توصیه و تجویز پزشک معالج انجام شود.

2. مصرف قرص های ضدبارداری
مصرف این قرص ها خانم ها را در معرض خطر سکته مغزی قرار خواهد داد. به همین دلیل است که دستورالعمل فوق توصیه می کند حتما پیش از آغاز مصرف قرص های ضد بارداری فشار خون خود را کنترل کرده و از سلامت آن مطمئن باشید. بعلاوه اگر سیگار می کشید، هرگز از قرص های ضد بارداری استفاده نکنید زنان جوانی که قرص های ضدبارداری مصرف می کنند و در عین حال سیگار هم می کشند، در معرض خطر بسیار بالاتر سکته مغزی و نیز حمله قلبی قرار خواهند داشت.

3. هورمون درمانی
هورمون درمانی، که برای رفع برخی نارسایی ها مثلا در دوران یائسگی یا حتی برای درمان برخی سرطان ها کاربرد دارد با خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، که سکته مغزی یکی از آنهاست، ارتباط دارد. نکاتی برای پیشگیری از سکته مغزی خانم ها تاکید می کند این روش ها برای افرادی که در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند نباید به کار گرفته شود.

4. میگرن همراه با آئورا
احتمال ابتلای زنان به میگرن چهار برابر​مردان است. میگرن همراه با آئورا، میگرنی است که علاوه بر سردرد با علائمی نظیر اختلالات بینایی، سوزن سوزن شدن یا گزگز پوست، بی حسی، دشواری در تکلم و علائم دیگری از این دست همراه است که همگی ممکن است پیش از بروز سردرد نمایان شود. اگر به میگرن مبتلا هستید یا احتمال می دهید چنین باشد، حتما مساله را با پزشک خود در میان بگذارید تا چاره ای برای آن بیندیشد؛ زیرا هر چه دفعات حمله میگرنی بیشتر باشد، احتمال بروز سکته مغزی در زنان نیز بیشتر خواهد بود.

5. ضربان غیرمعمول قلب
این عارضه که به آتریال فیبریلیشن نیز موسوم است، رایج ترین مشکل ضربان قلب و یکی از عوامل اصلی بروز سکته مغزی در زنان است که البته خوشبختانه می توان آن را درمان کرد و از این طریق خطر سکته مغزی در زنان را کاهش داد. در واقع ضربان غیرمعمول قلب خطر سکته مغزی را چهار تا پنج برابر افزایش می دهد. هر چه سن زنان افزایش یابد، خطر ابتلا به ضربان غیرمعمول قلب نیز بیشتر می شود. اگر تپش قلب دارید و احساس می کنید قلب تان نامنظم می زند یا هر اشکال و ایراد دیگری در قلب خود حس می کنید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. مهار کردن آتریال فیبریلیشن می تواند کمک موثری در کاهش خطر سکته مغزی زنان باشد.

6. فشار خون بالا
رابطه میان فشار خون بالا و سکته مغزی در زنان یکی از محکم ترین پیوندها در میان تمام پیوندهای کشف شده در عالم پزشکی است. شما هر چه فشار خون بالای خود را پایین تر بیاورید، درواقع، احتمال بروز سکته مغزی را کاهش داده اید. بهترین راه برای کاهش فشار خون بالا آن است که به سبکی سالم زندگی کنید، یعنی ورزش منظم و تغذیه سالم را سرلوحه خود قرار دهید.

اگر بخواهیم کمی دقیق تر باشیم، باید بگوییم فعالیت جسمانی منظم، سیگار نکشیدن، رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل سالم و بهداشتی، روغن زیتون و نیز مصرف کم چربی های اشباع، همگی در کنار هم می تواند به مهار فشار خون بالا و کاهش خطر سکته مغزی زنان کمک کند.
البته نگاهی به پژوهش های جدید می تواند راهگشاتر و دلگرم کننده تر باشد: یک مطالعه جامع در نشریه پزشکی آمریکا می گوید یک رژیم غذایی کامل و البته متوازن می تواند بیش از رژیم های غذایی که فقط بر غذاهای کم چرب تاکید می کند در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی ـ عروقی موثر باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 
کیست‌ پستان در زنان

فیبروکیستیک پستان به شکل فیبروز و کیست های بسیار ریز در پستان مشخص می شود که در بعضی مواقع احتمال افزایش و بزرگ شدن کیست ها وجود دارد، ولی در اغلب موارد اندازه آن ها بسیار ریز است.
این عارضه تغییر حالت خاص سینه است، ولی بیماری تلقی نمی شود، زیرا 80 درصد زنان در زمانی از عمر خود میزانی از این حالت را تجربه می کنند و نزدیک به عادت ماهانه دچار ورم و سنگینی و همچنین دردناک شدن پستان می شوند.
در حالت فیبروکیستیک، در نزدیکی زمان عادت ماهانه به دلیل بالا رفتن هورمون های زنانه در خون و حساس بودن نسج سینه به این هورمون ها، پستان دچار تورم و سنگینی می شود و به دنبال آن دردناک می شود.
بعد از شروع سیکل ماهانه به دلیل کاهش هورمون استروژن در خون، درد سینه ها به میزان زیادی برطرف می شود و فرد احساس راحتی می کند.

این حالت در بعضی افراد به شکل خفیف و فقط چند روز قبل از عادت ماهانه شروع می شود و با آغاز این دوران کاملا از بین می رود، اما در بعضی از افرادی که به حالت شدید به این عارضه مبتلا هستند، ممکن است دوره طولانی تری سینه شان دردناک باشد تا جایی که در گروهی از این افراد فقط یک هفته بعد از پریود، سینه ها بدون درد است و بعد از این دوران دوباره سینه ها شروع به تورم می کنند و دردناک می شوند و حدود دو تا سه هفته این درد طول می کشد تا عادت ماهیانه بعدی اتفاق بیفتد.

در بعضی از موارد ممکن است خانم ها این درد سینه را به طور همیشگی داشته باشند و این درد آزاردهنده باشد و یا به دلیل تداوم درد، آن را علامتی از سرطان پستان بدانند و به پزشک مراجعه کنند، در این هنگام پزشک موظف است که در ابتدا بیمار را تحت معاینه کامل قرار دهد و سونوگرافی و در صورت لزوم ماموگرافی درخواست کند تا مشخص شود آیا علاوه بر زمینه فیبروکیستیک، بیماری دیگری و یا توده ای در سینه وجود دارد یا خیر.

در صورتی که پزشک معالج بعد از چکاپ کامل اطمینان پیدا کرد که به غیر از زمینه فیبروکیستیک، بیماری همراه دیگری وجود ندارد، به شخص این اطمینان را می دهد که این عارضه، عادی و قابل درمان است و تا حدودی زیادی نگرانی بیمار را کاهش می دهد.

انواع کیست ها :
کیست‌های پستان دو نوع ساده و کمپلکس دارند.
کیست‌های ساده، دیواره صافی دارند و داخل آنها مایع زلالی وجود دارد. بیشتر خانم‌ها دچار این نوع کیست می‌شوند که بی‌خطر است و بیمار فقط باید تحت‌نظر باشد.

کیست کمپلکس ممکن است دیواره ضخیمی داشته و توپر یا چندحفره‌ای باشد. با توجه به نظر جراح یا رادیولوژیست، گاهی از این نوع کیست‌ها نمونه‌برداری انجام می‌شود. نمونه‌برداری می‌تواند باز (جراحی) یا با سوزن‌های ضخیم باشد.

فیبروکیستیک یک عارضه خوش خیم است و سرطانی نمی شود، اما به دلیل این که در بین زنان بسیار شایع است تعدادی از آن ها بدون ارتباط با فیبروکیستیک، ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند و این احتمال وجود دارد که در سونوگرافی و ماموگرافی که برای تشخیص کیست ها انجام می شود توده های سرطانی نیز مشاهده شود.

شایع ترین علامت فیبروکیستیک، درد سینه همراه با ورم است.در بعضی از مواردی که شدت درد سینه کم باشد، بیمار پس از مراجعه به پزشک و اطلاع از این موضوع که این تغییر در پستان عارضه ای عادی است، این درد را تحمل می کند، ولی در بعضی موارد که شدت درد زیاد است، بیمار نیازمند درمان دارویی است.
شدت درد سینه ناشی از فیبروکیستیک در دوران عادت ماهانه متفاوت است که عواملی همچون مصرف مواد محرک کافئین دار از جمله کاکائو، نوشابه های گازدار و قهوه در رژیم غذایی و مواجه با استرس و اضطراب می تواند این درد را افزایش دهند.

در قدم اول برای درمان زنان مبتلا به فیبروکیستیک، به آن ها اطمینان داده می شود که مشکلی وجود ندارد و این یک عارضه عادی و قابل درمان است که این اطمینان بخشی تا حدودی، از استرس بیمار می کاهد.
در صورتی که بیمار برای کاهش درد نیاز به مصرف دارو داشته باشد، با تجویز ترکیبات ویتامین ای و روغن گل مغربی تا میزان زیادی می توان درد را کاهش داد و همزمان به بیمار توصیه می شود که رژیم غذایی ذکر شده را رعایت کند.در مواردی که شدت درد زیاد باشد، از درمان های دارویی دیگر مانند تاموکسیفن و دانازول استفاده می شود.

اغلب کیست‌های پستان نباید دستکاری شوند و درمان جراحی در این بیماران معمولا نیاز نیست، مگر در مواردی که شدت درد بیمار زیاد باشد و پزشک مجبور شود قسمتی از ناحیه سینه را که فیبروکیستیک دردناک در آن قرار دارد خارج کند، ولی جراحی در سینه های فیبروکیستیک بسیار بسیار نادر اتفاق می افتد و 99 درصد خانم ها، به درمان های ابتدایی و دارویی پاسخ می دهند.کیست‌هایی که بیش از دو بار تخلیه شده اند و به فاصله کوتاهی عود کرده‌اند، معمولا نیاز به جراحی دارند.

خوشبختانه کیست‌ها، زمینه‌ساز سرطان نیستند و این تصور که جراحی ضایعه های پستانی ممکن است در آینده به بدخیمی و سرطان پستان منجر شود، اشتباه است.
برداشتن توده‌های پستانی در سنین پایین به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر فردی کمتر از 25 سال سن داشته باشد و سابقه خانوادگی نداشته باشد و سونوگرافی و معاینه، خوش‌خیم بودن توده را نشان دهد، فقط تحت نظر گرفته می‌شود، ولی در خانم‌های بالاتر از 30 سال که سابقه خانوادگی داشته باشند، از توده نمونه‌‌برداری می‌شود؛ اگر خوش‌خیم باشد بیمار تحت‌نظرگرفته می‌شود و اگر توده خوش‌خیم در حال رشد باشد، حتما باید خارج شود.

همه تومورهای پستانی از نظر گیرنده‌های هورمون های استروژن و پروژسترون بررسی می‌شوند. اگر تومور گیرنده هورمونی داشته باشد، لازم است بیمار پنج سال بعد از خارج کردن تومور، دارو مصرف کند تا جلوی عود مجدد در همان پستان یا پستان دیگر گرفته شود.
فقط در 25 درصد موارد، بیماران سابقه خانوادگی دارند، بنابراین خیلی از افراد اولین نفری هستند که در خانواده به این بیماری مبتلا می‌شوند. برای آگاهی از این مساله نیز لازم است با یک متخصص ژنتیک مشورت شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
نکات بهداشتی (ویژه خانم ها )

قدرت باروری همیشه موضوع داغ محافل علمی بوده،‌ گاه و بیگاه محققانی عوامل محیطی موثر بر باروری و سلامت بدن را مورد بحث قرار می‌دهند. چنان که در یکی از تحقیقات اخیر تاکید شده پوشیدن شلوارهای فاق کوتاه و چسبان، جریان خون دستگاه تناسلی را مختل می‌کند. همین یک جمله کافی بود تا باعث شود نظر یکی از بر‌ترین متخصصان نازایی را در این زمینه و مسائل مشابه آن جویا شویم تا حقیقت و شایعه از هم جدا شود.

شلوارهای تنگ عفونت‌ها را تشدید می‌کند
یکی از مشکلات شایعی که شلوارهای تنگ برای خانم‌ها ایجاد می‌کند عفونت‌های قارچی است. این شلوار‌ها مانع از تبخیر می‌شوند و وقتی ناحیه تناسلی مرطوب باشد احتمال بروز عفونت‌های قارچی از قبیل «کاندیدیاز» بیشتر می‌شود. علاوه براین، عفونت‌های میکروبی ناحیه مقعد در محیط مرطوب راحت‌تر می‌توانند به قسمت جلو بیایند و تکثیر پیدا کنند.

از طرف دیگر این شلوار‌ها به علت سایشی که با ریشه مو‌ها دارند بخصوص موهایی که قبلا اپیلاسیون شده‌اند و کوتاه هستند، ممکن است باعث ایجاد عفونت در ریشه مو‌ها شوند. این عفونت «فولیکولیت» نام دارد و به صورت جوش چرکی دردناک خود را نشان می‌دهد.

لباس زیر تنگ هم نپوشید
لباس زیرهای تنگ و آنهایی که از جنس شیمیایی هستند معمولا ظاهر قشنگتری دارند اما تنگ بودن و عدم امکان بخار شدن رطوبت و جنس‌های شیمیایی به کار رفته در آن‌ها می‌توانند شما را به دردسر بیندازند. الیاف طبیعی مانند پنبه معمولا خلل و فرج کوچکی دارند که اجازه می‌دهند رطوبت تبخیر شود اما این خلل و فرج در الیاف شیمیایی یا کم هستند یا اصلا وجود ندارند بنابراین عفونت‌ها تشدید می‌شوند. علاوه براین مواد شیمیایی به کار رفته در آن‌ها ممکن است حساسیت‌زا باشند. درکل لباس زیرهای تنگ می‌توانند فولیکولیت یا‌‌ همان عفونت ریشه مو و سایر عفونت‌ها را تشدید کنند.

شستن لباس زیر راه و رسم مخصوص دارد
هر بار که لباس زیر یا هر لباس جدید دیگری خریداری می‌کنید باید آن را قبل از استفاده بشویید. اگر جنس لباس از نخ باشد می‌توانید آن را با درجه حرارت بالا حدود ۸۰ تا ۹۰ سانتی‌گراد بشویید اما بیشتر الیاف شیمیایی در این دما فرم اولیه و حالت کش دارشان را از دست می‌دهند بنابراین این لباس‌ها را بهتر است برای اولین بار در دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه شست‌وشو دهید.
نکته دیگر اینکه لباس‌های زیر را قبل از شست‌وشو از سایر لباس‌ها جدا کنید و لباس زیر هر گروه سنی و جنسی را جدا از هم داخل ماشین لباسشویی بیندازید. پس از شست‌وشو نیز بهتر است آن‌ها را جلوی آفتاب خشک کنید. در صورت امکان قسمت وسط آن‌ها را نیز اتو بکشید.

هر یک ساعت از جای خود بلند شوید
نشستن‌های طولانی مدت و بی‌حرکت می‌تواند احتمال ایجاد عفونت‌های قارچی را در خانم‌ها بیشتر کند، به همین دلیل توصیه می‌شود خانم‌هایی که شغل‌های پشت میزی دارند و مجبورند ساعت‌های طولانی در یک مکان بنشینند همیشه همراه با خود محلول شست‌وشو بانوان داشته باشند و یک یا دوبار در روز از آن استفاده کنند یا اینکه اگر ممکن است در هر ساعت یک بار حداقل از جای خود بلند شوند و برای ۵ دقیقه راه بروند. این راه رفتن خود باعث تهویه و کاهش احتمال عفونت می‌شود.

گرمای زیاد، واریس و بواسیر را تشدید می‌کند
گرما به اندازه‌ای که برای آقایان مضر است برای خانم‌ها خطر ندارد. برخلاف تخمدان‌ها در خانم‌ها، بیضه‌ها در آقایان خارج از بدن قرار دارد و دمایشان باید کمتر از ۳۷ سانتی‌گراد باشد. با این حال استفاده از درجه حرارت بالا برای خانم‌ها نیز توصیه نمی‌شود. از این لحاظ که بالا رفتن درجه حرارت معمولا باعث می‌شود رگ‌های پا نیز درجه حرارتشان بالا رود و درنتیجه هم در ناحیه تناسلی و هم در سطح پا‌ها احتمال ایجاد واریس افزایش می‌یابد.

این واریس‌ها حتی ممکن است در بارداری با خونریزی همراه باشند. استفاده از صندلی‌های گرمکن‌دار اتومبیل نیز اگر مکرر و طولانی باشد می‌تواند واریس و بواسیر را در خانم‌ها تشدید کند، بنابراین بهتر است گرمکن همیشه روشن نباشد و به مدت زیاد استفاده نشود. درمقابل گرما، سرما به تنهایی مشکلی برای ناحیه تناسلی خانم‌ها ایجاد نمی‌کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
4 سوال شايع درباره پروتز سينه

اين روزها برخي خانم‌ ها به دلايل زيبايي يا درماني (مثلا پس از برداشتن سينه‌ هاي‌ شان متعاقب ابتلا به سرطان پستان)، دوست دارند از پروتزهاي سينه استفاده کنند ولي نگراني‌ اي که در ذهن‌ شان هست، اين است که آيا اين پروتزها ممکن است در آينده اختلالي در روند شير دادن به نوزادشان ايجاد کند يا نه؟ آيا مي ‌توان مطمئن بود که مواد موجود در اين پروتزها به درون شير مادر نشت نمي ‌کند و موجب مسموميت نوزاد نمي ‌شود؟ اگر اين سوال ‌ها، سوال‌ هاي شما هم هست، با ما همراه شويد.

آيا مي ‌توان به نوزاد شير داد؟
اولين پرسش اين است که پس از گذاشتن پروتز سینه که مسلما حجمي خواهد داشت مي‌ توان پس از زايمان به نوزاد شير داد؟ پاسخ اين سوال درست به روش جراحي پلاستيک شما بستگي دارد و اين که اين پروتز در کدام قسمت و چگونه کار گذاشته شده است.
بهترين روش اين است که در هنگام جراحي کار گذاشتن پروتز سینه ، بخش قهوه‌اي سينه آسيب نبيند و در خط برش جراحي قرار گرفته باشد و پروتز با برشي در زير سينه‌ ها در محل خودش قرار داده شود، معمولا بانواني که پروتز سينه در زير ديواره عضلاني قفسه سينه ‌شان قرار داده شده است مشکل چنداني براي شير دادن به نوزادشان در آينده نخواهند داشت.

از طرف ديگر هر چه فشار پروتز سینه روي غدد شيرساز سينه کمتر باشد، شانس بيشتري براي توليد شير وجود خواهد داشت. فشار بر هر غده ي بدن مي‌ تواند موجب اختلال در عملکرد آن غده شود. در مورد غدد شيري نيز در هنگام جراحي پروتز سینه بايد دقت شود که فشار زيادي بر اين غدد وارد نيايد.

آيا ممکن است مواد ايمپلنت به درون شير مادر نشت کند؟
اين دومين سوال رايج زناني است که از اين ايمپلنت ‌ها استفاده مي ‌کنند. پاسخ اين سوال منفي است.
در حال حاضر، دو نوع پروتز سينه در بازار وجود دارد:
پروتزهاي آب نمکي و پروتزهاي سيليکوني. تاکنون هيچ گزارشي مبني بر نشت اين مواد از درون پروتز به سمت خارج بدن منتشر نشده است. لايه‌ هاي پوشش داخلي و خارجي اين پروتز مانع از اين خواهد شد که مواد دروني آن به خارج نشت پيدا کند و نبايد بابت آلودگي شير با اين محصولات نگران بود.

آيا اين پروتزهای سینه سرطان ‌زا نيستند؟
پاسخ به اين سوال هم منفي است. هنوز هيچ مدرکي که نشان دهد پروتزهاي سينه باعث ايجاد سرطان در انسان مي‌ شوند، وجود ندارد. برعکس مطالعات جديد نشان داده ‌اند که زناني که پروتز سينه گذاشته ‌اند نسبت به کل جمعيت کمتر دچار سرطان پستان شده‌ اند. شايد يک دليل آن باشد که اين بانوان منظم‌ تر براي معاينات و ماموگرافي مراجعه کرده ‌اند.
ولي بايد اين نکته را نيز مدنظر داشته باشيد که پروتزهاي سينه مي‌ توانند تشخيص سرطان پستان را با تاخير رو به‌ رو کنند؛ پروتزهاي سيليکوني و آب نمکي هر دو موادي حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خودشان عبور نمي ‌دهند و به اين ترتيب مانع ديده شدن بافت اصلي سينه طي ماموگرافي مي ‌شوند.

نکته اصلي اين است که اگر شما اين جراحي را انجام دهيد اين مطلب را طي معاينات راديوگرافي سينه ي خود به پزشک گوشزد کنيد تا با دقت و وسواس بيشتري کار خودش را انجام دهد.

آيا پس از جراحي پروتز سينه، بارداري امکان ‌پذير است؟
اگر شما پس از عمل جراحي گذاشتن پروتز سينه، باردار شويد، بافت سينه ي شما بزرگ شده و پوست نيز به دنبال آن کشيده مي‌ شود.
همچنين هنگام بارداري و همراه با آن اگر شير دادن را متوقف کنيد، بافت سينه ي شما کوچک و جمع مي ‌شود. پيش‌ بيني اين که چه ميزان اين تغييرات رخ مي‌ دهد غير ممکن است ولي حجم پروتز سينه در طي اين عمليات به همان اندازه باقي خواهد ماند.
البته برخي از بانوان از شل ‌شدگي پوست اطراف پروتز طي بارداري و شير دادن و توقف شير دادن شاکي هستند که در اين صورت گاهي عمل ‌هاي جراحي اصلاحي لازم است توسط جراح پلاستيک انجام شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
چه زمانی باید به متخصص زنان مراجعه نمود؟

خیلی‌ وقت‌ها فکر می‌کنیم تا زمانی که مشکلی پیش نیاید، لازم نیست به پزشک مراجعه کنیم و آزمایشات مورد نیاز را انجام دهیم. بیشتر افراد چنین طرز فکری دارند و فقط منتظر نشانه‌ای از یک بیماری هستند تا پس از آن با پزشک‌شان مشورت کنند.

در مورد مراجعه به متخصص بیماری های زنان هم همین وضع مشاهده می شود. در حقیقت، بسیاری از خانم ها بررسی های دوره ای و مراجعه به پزشک متخصص زنان را چندان مهم به حساب نمی آورند و تصور می کنند این کار لزومی ندارد البته کسانی که ازدواج نکرده اند، بیش از دیگران این موضوع را باور دارند و مراجعه به پزشک زنان را کاری بیهوده می دانند. در حالی که به گفته دکتر عالمی، خانم ها از حدود سیزده ـ چهارده سالگی به بعد باید سالانه به پزشک مراجعه کنند و تحت مراقبت های پیشگیرانه باشند.

البته کنترل هایی که لازم است افراد برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها انجام دهند، سن و سال خاصی ندارد و آن طور که این پزشک متخصص بیماری های زنان و زایمان می گوید همه افراد باید سالی یکبار کنترل های مورد نیاز را انجام دهند. به عبارت دیگر، در هر سنی فرد باید سالی یکبار تحت کنترل قرار بگیرد، اما در مورد بیماری های زنان به طور خاص پس از این که دختری به بلوغ رسید، معاینات دوره ای هم شروع می شود. وی ادامه می دهد: در این معاینات و بررسی های سالانه، علاوه بر انجام معاینه کامل و گرفتن شرح حال دقیق باید معاینه سینه ها و در صورت نیاز معاینه لگنی هم انجام شود.

ورزش و تغذیه صحیح، توصیه های همیشگی
در هر دوره خاصی از زندگی براساس سن و سال فرد و شرح حالی که از او گرفته می شود، توصیه های خاصی هم به او ارائه خواهد شد. دکتر عالمی با اشاره به این که تغذیه صحیح و ورزش منظم همیشه جزئی از این توصیه هاست، می گوید: در تمام دوره ها به افراد توصیه می شود از رژیم غذایی سالمی پیروی کرده و مواد مورد نیاز بدن را به مقدار کافی مصرف کنند. همچنین دختران نوجوان باید مصرف منابع کلسیم و آهن را در برنامه غذایی شان مورد توجه قرار دهند و استفاده از غذاهای آماده و ناسالم را به حداقل برسانند.

در ضمن به خانم هایی که چهل تا شصت وپنج ساله هستند، توصیه می شود زیر نظر پزشک مصرف اسید فولیک و کلسیم را هم در برنامه غذایی شان داشته باشند. از طرف دیگر، به گفته این پزشک متخصص رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که وزن فرد در محدوده طبیعی و سلامت قرار بگیرد. به طوری که نه دچار اضافه وزن باشد و نه کمبود وزن.

آزمایش پاپ اسمیر؛ پس از ازدواج، سالی یکبار
تا زمانی که خانمی ازدواج نکرده است، آزمایش خاصی هم برایش وجود ندارد، اما دکتر عالمی می گوید در هر سنی که فرد ازدواج کند، انجام آزمایش پاپ اسمیر سالانه هم باید به معاینات دوره ای او اضافه شود. وی خاطرنشان می کند: در صورتی که تا سی سالگی سه سال پشت سر هم فردی پاپ اسمیر را انجام دهد و نتیجه هر سه مورد هم خوب باشد، پس از این سنین می تواند آزمایش را هر دو تا سه سال یکبار تکرار کند.

البته انجام آزمایش پاپ اسمیر هم معمولا تا شصت وپنج سالگی توصیه می شود و پس از آن اگر فردی دوست داشته باشد، بد نیست این آزمایش ها را ادامه دهد، اما این کار ضرورتی هم ندارد زیرا هم احتمال بروز سرطان در این سنین کاهش می یابد و هم مشخص کردنش چندان ارزشی نخواهد داشت.

ماموگرافی از 40 سالگی
دکتر عالمی با اشاره به این که افراد بالای 40 سال باید هر یک تا دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند، می گوید: پس از پنجاه سالگی نیز توصیه می شود تا شصت وپنج سالگی، خانم ها سالی یکبار ماموگرافی را انجام دهند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، به موقع تشخیص داده شده و اقدامات درمانی لازم انجام شود. وی ادامه می دهد: معاینات دقیق سینه ها هم موردی است که خانم ها باید آن را مورد توجه قرار دهند و پس از رشد کامل سینه ها برای تشخیص سرطان و در صورت وجود، درمان به موقع آن اقدام کنند. البته همان طور که گفته شد، پس از چهل سالگی ماموگرافی هم به این معاینات اضافه می شود.

افزایش سن و افزایش احتمال بروز سرطان
آن طور که دکتر عالمی می گوید احتمال بروز سرطان ها در سنین بالاتر شایع تر است و در سنین پایین معمولاً چنین مواردی مشاهده نمی شود، اما با توجه به خطراتی که ممکن است برای افراد در سنین پایین تر ایجاد شود و همین طور با در نظر گرفتن روش های درمانی خوبی که برای این بیماری ها وجود دارد، توصیه می کنیم با کنترل های دقیق و منظم احتمال بروز چنین مشکلاتی را به حداقل برسانید. همچنین در دوره های متفاوت زندگی باید نکات و علائم بیماری های شایع را هم به افراد آموزش داد تا آنها بتوانند با تشخیص به موقع و مراجعه به پزشک مشکل را برطرف کنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
مکمل های لازم در دوران یائسگی

طی تحقیق های انجام شده در اروپا روی دو گروه 10 هزار نفری (گروه شاهد و مصرف‌کننده) كه به مدت 10 سال طول كشید، مشخص شد احتمال ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی در افرادی که به طور منظم از مکمل‌ها استفاده کرده‌اند، کاهش پیدا می‌كند...

در كشور ما برخی از افراد به دلیل اینکه این تحقیق در کشورهای اروپایی انجام شده، نتایج آن را قبول ندارند و گروهی دیگر نیز معتقدند مصرف مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها در پیشگیری از عوارض یائسگی موثر است و باید از آنها استفاده شود. اهمیت این مساله به قدری است كه در كشور فرانسه سر در بیمارستان‌ها، در مورد پیشگیری از عوارض یائسگی و احتمال شكستگی مچ دست، مهره‌های كمر و استخوان ران كه بعد از 60 سالگی به صورت خودبه‌خود در خانم‌ها و مردان یائسه اتفاق می‌افتد، تبلیغات وسیعی شده است. در این مورد با دكترصفارزاده، متخصص زنان و زایمان گفت‌وگو كرده‌ایم تا بیشتر به اهمیت این مساله پی ببریم.

یائسگی چه نقشی در ابتلا به پوکی استخوان دارد؟
یائسگی یا «منوپوز» یک پدیده فیزیولوژیک شناخته‌شده‌ است که در همه خانم‌ها اتفاق می‌افتد. اصولا بعد از دوران یائسگی، سطح استروژن خون كه نقشی مهم در رساندن كلسیم به سطح استخوان‌ها و درنهایت ضخیم كردن آن دارد، به شدت کاهش می‌یابد و استخوان مستعد پوك شدن می‌شود. یائسگی به طور ناگهانی اتفاق می‌افتد بنابراین روند پوکی استخوان به شدت سرعت می‌گیرد و از تراکم استخوان کاسته می‌شود.

برای پیشگیری از پوكی استخوان چه باید كرد؟
برای پیشگیری از عوارض یائسگی و پوكی استخوان، مصرف مكمل‌ها توصیه می‌شود. قبل از تجویز مكمل و مولتی‌ویتامین‌ها باید آزمایش‌های تکمیلی از جمله تست سنجش تراکم استخوان انجام شود. خانم‌ها حتما باید مکمل کلسیم را همراه با ویتامین D مصرف کنند.

آیا تست تراكم سنجش استخوان حتما باید بعد از یائسگی انجام شود؟
اگر بیماری كه به متخصص زنان و زایمان مراجعه می‌كند از درد استخوان گله‌مند یا به بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتویید یا لوپوس و... مبتلا باشد یا از کورتون استفاده ‌کند، باید هر چه زودتر تست سنجش تراکم استخوان انجام دهد نه بعد از یائسه شدن!

آیا مصرف مكمل‌‌ها را به تمامی زنان یائسه توصیه می‌كنید؟
چنانچه فرد از تغذیه‌ای سالم برخوردار باشد و طی روز حداقل یک گرم کلسیم از طریق تغذیه مناسب دریافت کند و به طور مرتب نیز فعالیت ورزشی داشته باشد احتمال مصرف مکمل‌های کلسیم و سایر مکمل‌ها تا حدودی کاهش می‌یابد اما از آنجا که متاسفانه بسیاری از خانم‌های ایرانی در کمبود ویتامین D به سر می‌برند مصرف مکمل‌های کلسیم ضروری است.

اگر فردی كلسیم را به مقدار كافی دریافت نكند، چه اتفاقی می‌افتد؟
چنانچه در دوران قبل از یائسگی مقدار كلسیم مشخص شده (یك گرم در روز) به طور مرتب دریافت نشود، طی 10 تا 15 سال آینده ممکن است فرد دچار شکستگی خودبه‌خود در ناحیه مهره‌های کمر و استخوان سر ران شود.

چه موقع مصرف مكمل كلسیم را به زنان یائسه تجویز می‌كنید؟
معمولا بعد از یائسگی به دلیل كاهش سطح استروژن و بعد از انجام تست سنجش تراكم استخوان مصرف مكمل‌ها توصیه می‌شود.

مقدار مصرف مكمل كلسیم برچه اساس و به چه مقدار تجویز می‌شود؟
مصرف مكمل و ویتامین‌ها به نوع تغذیه بستگی دارد. در صورتی که فرد تغذیه سالمی داشته باشد و در برنامه غذایی خود روزانه 5 تا 7 نوع میوه مختلف، انواع سبزی‌ و سالاد را بگنجاند، شاید فقط مصرف برخی از ویتامین‌ها به او توصیه شود ولی معمولا بیشتر خانم‌های ایرانی چنین تنوع غذایی‌ای ندارند بنابراین توصیه می‌شود ویتامین‌های مورد نیاز بدن را با مصرف کلسیم، ویتامین D و مولتی‌ویتامین‌ها دریافت كنند.

مقدار كلسیم تجویزشده برای همه زنان یائسه یكسان است؟
خیر، در صورتی كه فرد به ناراحتی کلیوی و سنگ کلیه مبتلا نباشد، مصرف 500 میلی‌گرم تا یک گرم مكمل كلسیم در روز توصیه می‌شود. در افرادی هم که مشکلات گوارشی دارند، مصرف مکمل‌ها ممکن است باعث اختلالات معده ای آنها شود، در این صورت یا دوز قرص‌ها را كاهش می‌دهیم یا مصرف شربت مكمل را به بیمار توصیه می‌كنیم.

آیا می‌توان بدون مشورت با پزشك و خودسرانه مكمل مصرف كرد؟
خیر، مصرف بیش از حد كلسیم باعث ایجاد سنگ كلیه و آسیب جدی به این عضو می‌شود و مصرف مولتی‌ویتامین به دلیل محلول بودن در چربی باعث مسمومیت خواهد شد. بنابراین پزشک باید مقدار مناسب را با توجه به شرایط هر فرد، تعیین كند.

آیا پیش از یائسگی می‌توان از ابتلا به پوكی استخوان پیشگیری كرد؟
با توجه به اهمیت و ضرورت دریافت كلسیم، بهتر است از همان اوایل كودكی توجه ویژه‌ای به نوع تغذیه شود. با تغذیه صحیح و دریافت كلسیم به مقدار كافی، در دهه پنجم زندگی، عوارض یائسگی کاهش می‌یابد بنابراین بهتر است بعد از 40 سالگی تحت نظر پزشک متخصص باشید و با تجویز وی مصرف مکمل‌ها را شروع كنید تا گامی موثر در پیشگیری و کاهش عوارض یائسگی برداشته باشید.

در صورتی كه خانمی پوكی استخوان شدیدی داشته باشد، فقط مصرف مكمل كلسیم برای او كافی است؟
در مواردی که پوکی استخون مشاهده شود و از مقدار مشخص شده (منهای 5/2) كمتر باشد، لازم است حتما داروهای تكمیلی دیگری در کنار مصرف مکمل کلسیم و مولتی‌ویتامین‌ها به وسیله متخصص روماتولوژیست برای فرد تجویز شود. مصرف مکمل‌ها به تنهایی برای بهبود وضعیت و كیفیت زندگی این افراد كافی نیست.

علاوه بر مكمل‌ كلسیم، مصرف چه مكمل‌های دیگری را توصیه می‌كنید؟
اگر خانمی در برنامه غذایی خود از ماهی یا سایر فرآورده‌های دریایی به مقدار كم استفاده كند، علاوه بر مكمل كلسیم، مصرف مكمل‌های دیگری مانند امگا 3، 6 و 9 را به او توصیه می‌كنیم. با توجه به اینكه تصلب شرایین پس از سن یائسگی در خانم‌ها شیوع زیادی دارد، مصرف پودر سیر و پیاز را برای پیشگیری از این عارضه به آنها توصیه می‌كنیم. مكمل‌های امگا 3، 6 و 9 نقشی موثر در سلامت قلب و عروق دارند.

بهترین زمان برای مصرف مكمل كلسیم و مولتی‌ویتامین چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف مکمل کلسیم صبح و برای مولتی‌ویتامین‌ها شب است. در طول شب به دلیل کم‌تحرکی فرد جذب کلسیم به‌وسیله کلیه بیشتر می‌شود و احتمال ابتلا به سنگ کلیه افزایش می‌یابد، به همین دلیل بهتر است در طول روز كه بدن در حال فعالیت است و احتمال رسوب كلسیم در کلیه کاهش پیدا می‌کند، آن را مصرف كرد. جذب مولتی‌ویتامین‌ها هم در طول شب‌ بهتر از روز است. فراموش نكنید همراه مکمل‌ها حتما 2 لیوان آب بنوشید و از خوردن چای همراه یا بعد از مصرف مكمل‌ها پرهیز كنید.

در چه مواردی مصرف مكمل‌ها باعث تداخل دارویی می‌شود؟
به دلیل اینكه ویتامین‌های امگا 3، 6 و 9 جذب کبدی دارند، ممكن است مصرف آنها همراه با داروهای ضدصرع یا داروهایی كه باعث كاهش یا افزایش فعالیت آنزیم‌های كبدی می‌شوند، تداخل دارویی ایجاد كند بنابراین باید به فواصل مصرف دارو و مكمل توجه كرد.

از نظر شما مراجعه و مشاوره با متخصص تغذیه تا چه حد ضروری است؟
یائسگی به علت کاهش هورمون‌های استروژن در خانم‌ها با عوارضی از جمله تغییر وزن بدن همراه است. این تغییر وزن بدن معمولا علت افزایش سطح چربی‌ها، افزایش سطح قند در سلول‌های بدن و حتی افزایش میزان گلیکوژن در کبد است و در نتیجه افزایش میزان بافت چربی اتفاق می‌افتد.

معمولا فرد در این دوران 5 تا 10 کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کند. به همین دلیل مانند خانم‌های باردار به خانم‌های یائسه نیز توصیه می‌شود با متخصص تغذیه مشورت كند تا رژیم غذایی خاصی برای آنها در نظر بگیرد. بهتر است در این دوران مصرف میوه و سبزی‌ها را افزیش و مصرف مواد غذایی مضر مانند چربی‌ها، شیرینی‌ها و نشاسته را كاهش دهید. هفته‌ای هم یكبار ماهی مصرف كنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 11 از 30:  « پیشین  1  ...  10  11  12  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA