انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 12 از 30:  « پیشین  1  ...  11  12  13  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
سوزش ادرار در زنان

یکی از مشکلات ادراری شایع در خانم ها سوزش ادراری است. سوزش ادرار به خودی خود بیماری خاصی تلقی نمی شود، بلکه فقط یک علامت است و می تواند ناشی از بیماریهای مختلف باشد. وجود سوزش ادرار همیشه دلیل بر وجود عفونت ادراری نیست. یکی از علل نادر ولی خطرناک سوزش ادرار، نوعی از سرطان مثانه است که در آن معمولا به همراه سوزش ادرار، آزمایش، وجود خون در ادرار را نیز گزارش می کند و یا اینکه خود بیمار به چشم خود، ادرار خونی را مشاهده می کند.

سوزش ادرار در خانمها اغلب همراه با تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن می باشد. احساس فوریت در ادرار کردن بدین معنی است که فرد احساس می کند که مثانه وی پر شده و باید مثانه را خالی کند ولی مثل افراد طبیعی نمی تواند آنرا به تاخیر بیاندازد، بلکه باید فورا به دستشویی برود.

بیشتر پزشکان سوزش ادرار را معادل عفونت ادراری تلقی کرده و بدون بررسی شروع به درمان تجربی آن می کنند، در صورتیکه سوزش ادرار می تواند علل خیلی زیادی داشته باشد که یکی از آنها عفونت ادراری است. سوزش ادرار در خانمهای جوان بیشتر است.

اگر درد در هنگام ادرار کردن در ابتدای آن اتفاق بیفتد، معمولا نشان دهنده وجود مشکل در مجرای ادراری است ولی اگر در انتهای ادرار کردن اتفاق بیفتد نشان دهنده وجود مشکل در مثانه است. اگر سوزش ادرار همراه با تکرر و احساس فوریت در ادرار کردن و درد زیر دل باشد، معمولا نشاندهنده التهاب مثانه است.

خود التهاب مثانه ممکن است علل عفونی و غیر عفونی داشته باشد. اگر سوزش ادرار همراه با احساس ناراحتی و درد در قسمت خارجی دستگاه تناسلی باشد معمولا نشاندهنده وجود التهاب در واژن و یا لبهای فرج می باشد. یکی از علل سوزش ادرار و عفونت مثانه، مقاربت است که در آن خانم روز و یا روزهای بعد از مقاربت دچار سوزش ادرار می شود و این معمولا تکرار شونده است.
خطرناکترین علت سوزش و تکرر ادرار، وجود نوع بدخیمی از سرطان مثانه است. بنابراین از کنار سوزش و تکرر ادرار نباید به آسانی عبور کرد.

خانمها به علل ریز مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند :

1. مجرای ادرار کوتاه است
2. اغلب تخلیه مثانه خود را به تاخیر می اندازند
3. از وسایل جلوگیری کننده از حاملگی مثل دیافراگم استفاده می کنند
4. از ژلهای اسپرم کش برای جلوگیری از حاملگی استفاده می کنند که سبب تجمع میکروبهای روده در اطراف مجرای ادرار می شود.
5. دسترسی میکروبهای روده ای بعلت مسیر کوتاه به دستگاه ادراری و سیستم ادراری خانمها راحت تر است.

یکی از علائمی که ما را هدایت می کند که علت سوزش ادرار عفونت ادراری است، وجود خون در ادرار است. در عفونت حاد مثانه 20-15 درصد خانمها مبتلا به درد در زیر ناحیه ناف می شوند. خانمهائی که یائسه شده و تحت هورمون درمانی نمی باشند، مستعد التهاب واژن و عفونت ادراری هستند. اگر سوزش ادرار همراه با ترشح از واژن باشد، نشاندهنده التهاب واژن است.

اگر خانمی دچار سوزش ادرار به همراه تب، بدی حال عمومی و درد عضلانی شود، نشاندهنده ابتلا احتمالی به تبخال تناسلی است که باید منتظر شود که در روزهای آینده تاولهای تبخال ظاهر شوند. اگر سوزش ادرار همراه با تب و لرز و درد پهلوها باشد، نشاندهنده عفونت حاد کلیه ها است و بیمار باید در بیمارستان بستری شود.
اگر خانمی دچار سوزش ادرار، تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن شود و پس از خاتمه درمان ادرار قطره قطره خارج شود، و نیز هنگام مقاربت درد داشته باشد، نشاندهنده وجود احتمالی دیورتیکول مجرا است و نیازمند بررسی بیشتری خواهد بود.

باید حتما از خانم مبتلا به سوزش ادرار از نظر استفاده از داروها و مواد شوینده موضعی سئوال کرد. استفاده از دوش و اسپری های واژینال می تواند سبب سوزش ادرار شود. گاها بعضی از خانمها ماهها و سالها است که از سوزش ادرار رنج می برند، این خانمها نیازمند بررس بیشتری هستند، یک از علل سوزش ادرار طولانی مدت وجود بیماری التهاب بافت بینابینی مثانه است. اینگونه خانمها با درمان مناسب به مقدار زیادی بهبود یافته و خوب می شوند.

یکی از علل مهم عفونت دستگاه تناسلی و دستگاه ادراری در خانمها، روابط زناشوئی نامتعارف می باشد، که گاها سبب عفونتهای خطیر می گردد. اینگونه عفونتها اگر لگن خانم را گرفتار سازد ممکن است سبب نازائی گردد. تشخیص و درمان زودرس دارای اهمیت زیادی است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
پاسخ به پرسش‌های متداول در مورد یائسگی

یائسگی (menopause) چیست؟
یائسگی برهه‌ای طبیعی از زندگی زنان است که درآن قاعدگی متوقف می‌شود. معمولاً وقوع یائسگی هنگامی تأیید می‌گردد که یک زن 12ماه متوالی پریود نشده باشد (البته معمولاً یک‌سری آزمایش‌های تکمیلی نیز جهت تایید انجام می‌شوند). متوسط سن یائسگی درآمریکا 51سالگی می‌باشد؛ امّا ممکن است این امر در فاصله سنی40 تا 55سالگی نیز اتفاق افتد. درواقع با یائسگی زن قدرت باروری خود را از دست می دهد.

دوران نزدیکی به یائسگی چیست؟
سال‌های آخری که منتهی به یائسگی می‌شوند را دوران نزدیک به یائسگی می‌نامند. با نزدیک‌شدن به یائسگی تخمدان‌ها استروژن کمتری تولید می‌کنند از این رو، یکی‌از ابتدایی و شایع‌ترین علائم نزدیک‌شدن به یائسگی تغییر در نظم پریودهاست. (دراین دوران ممکن است بارها پریود متوقف و دوباره شروع شود).
در برهه‌ای از زمان تخمدان‌ها تولید کافی استروژن را متوقف می‌کنند، این همان موقعی است که پریود قطع می‌شود. بااین‌حال تایک‌سال بعدازپایان آخرین پریود، شانس باردارشدن کاملا صفر نخواهد بود.

علاوه بر سن، چه عوامل دیگری یائسگی را تسریع می‌کنند؟
درصورتی‌که تخمدان‌ها با جراحی برداشته شوند نیز یائسگی رخ خواهد داد. دراین مورد ممکن است علائم یائسگی حتی بسیار شدیدتر ظاهر شوند زیرا هورمون‌ها یکباره دچار افت می‌شوند. برداشتن رحم (هیسترکتومی) نیز باعث قطع پریود می‌شود ولی یائسگی را به‌دنبال ندارد(مگرآن‌که تخمدان‌ها نیز برداشته شده باشند.)

شایع‌ترین علامت یائسگی چیست؟
شایع‌ترین علامت یائسگی گُرگرفتگی است. حدوداً 75% زنان به این علامت دچار می‌شوند. گُرگرفتگی حالتی است که بالاتنه و صورت ناگهان داغ شده و ممکن است با قرمزی پوست وتعریق فراوان همراه باشد.هر حمله گُرگرفتگی چندثانیه تا چنددقیقه (یابیشتر) طول می‌کشد.
شاید به‌خاطر گُرگرفتگی نتوانید خوب بخوابید و چندین‌بار از خواب بیدار شوید. کمبود خواب بزرگ‌ترین مشکلی است که در زمان نزدیک‌شدن به یائسگی با آن مواجه خواهید شد. ممکن است این حالت بر خلق‌وخو، سلامتی و توانایی‌تان در انجام امور روزانه تأثیر نامطلوبی داشته باشد.

در دوران یائسگی ، واژن و دستگاه ادراری دستخوش چه تغییراتی می‌شوند؟
فقدان استروژن باعث ایجاد تغییراتی در واژن می‌شود: آستر واژن نازک و خشک‌شده و این حالت می‌تواند موجب ایجاد درد در موقع آمیزش گردد. هم‌چنین ممکن است واژن نسبت به کسب عفونت مستعد گردد که دراین‌صورت با سوزش و خارش همراه خواهد بود.
دستگاه ادراری نیز با افزایش سن تغییراتی پیدا می‌کند: پیشابراه (مجرایی که ادرار را از مثانه به بیرون می‌آورد) ممکن است خشک، متورم یا تحریک‌پذیر شود. بعضی زنان نیاز پیدا می‌کنند که بیشتر از سابق به دستشویی بروند. احتمال عفونت مثانه بعداز یائسگی افزایش می‌یابد.

تأثیر یائسگی براستخوان‌ها چیست؟
در یائسگی سرعت تجزیه استخوان‌ها افزایش می‌یابد. استتوپورز(پوکی‌استخوان) که ناشی از این تجزیه استخوانی است، با خطر بروز شکستگی‌هایی در زنان مسن همراه است. استخوان‌های کفل، مچ و ستون فقرات بیشتر از بقیه استخوان‌ها تحت‌تأثیر یائسگی قرارمی‌گیرند.

تأثیر کاهش استروژن بر ریسک حملات قلبی و سکته چیست؟
قبل‌از یائسگی استروژن تولیدشده توسط تخمدان‌ها، از زنان در برابر حملات قلبی و سکته محافظت می‌کند. اما بعد از یائسگی، با کاهش استروژن قدری ازاین محافظت ازبین می‌رود ازاین رو، شانس حملات‌قلبی و سکته افزایش می‌یابد.

چه‌چیز باعث تغییرات احساسی در دوران یائسگی می‌شود؟
تغییر میزان هورمون‌ها ممکن است باعث شود تا احساس عصبانیت، تحریک‌پذیری و یا خستگی شدید پیدا کنید. البته این علائم ممکن است در ارتباط با سایر نشانه‌های یائسگی مانند کسر خواب نیز باشند.

تأثیر یائسگی بر زندگی جنسی فرد چیست؟
بعضی از زنان در نزدیکی یائسگی و بعد از آن میل جنسی‌شان کاهش می‌یابد. کاهش هورمون‌ها ممکن است باعث کاهش میل جنسی شود. به‌علاوه یائسگی بر توانایی زن در رسیدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم) نیز تأثیر گذاشته و یا زمان رسیدن به آن را طولانی‌تر می‌کند.

آیا برای کاهش علائم یائسگی داروهایی وجود دارند؟
بله- هورمون درمانی می‌تواند به کاهش علائم یائسگی کمک کند. دربعضی موارد، هورمون درمانی قبل از یائسگی شروع می‌شود. درصورت مصرف قرص‌های ضدبارداری، با شروع هورمون درمانی باید مصرف آن‌ها را قطع کنید.
در مورد زنانی که رحم‌شان برداشته نشده، معمولاً استروژن همراه با پروژستین داده می‌شود. این امر به کاهش ریسک سرطان آستر رحم که درصورت مصرف استروژن تنها رخ می‌دهد، کمک می‌کند.

فواید هورمون درمانی چیست؟
استروژن برای درمان علامت اصلی یائسگی یعنی گُرگرفتگی به‌کارمی‌رود. هم‌چنین خشکی واژن را کم کرده می‌تواند به کاهش بعضی تغییراتی که موجب بروز مشکلات دستگاه ادراری می‌شوند، نیز کمک کند. استروژن به کاهش ریسک سرطان روده بزرگ (کولون) نیز کمک می‌نماید.

خطرات هورمون درمانی چیست؟
همانند هر داروی دیگری، مصرف هورمون‌ها نیز خالی از خطر نیست.در زنانی که رحم دارند، استفاده از استروژن تنها ریسک سرطان آندومتر را افزایش می‌دهد. زیرا استروژن موجب رشد آستر رحم می‌شود. استفاده از قرص‌های صرفاً دارای پروژستین همراه با استروژن به کاهش ریسک مشکلات ادراری کمک خواهد کرد. منتها عیب استفاده از پروژستین آن است که ظاهراً موجب افزیش ریسک سرطان پستان می‌شود. هم‌چنین زنان یائسه ممکن است با مصرف آن مجدداً دچار خونریزی شوند (هرچند این حالت فقط مدت کوتاهی رخ خواهد داد).

چه داروهای دیگری برای یائسه‌ها موجودند؟
چنانچه زنی از هورمون درمانی استفاده نکند، گزینه‌های دیگری برای جلوگیری از تجزیه استخوان‌ها وجود دارند مثل biphoshonate ها و یا تنظیم‌کننده‌های انتخابی گیرنده استروژن (SERMS). دارویی به‌نام Calcitonin نیز تجزیه استخوانی را آهسته می‌کند (که ممکن است به‌صورت تزریقی یا به‌شکل اسپری بینی تجویز شود). بی‌فسفونات‌ها برای افزایش تراکم استخوان و کاهش ریسک شکستگی داده می‌شوند- هورمون پاراتیرویید نیز بدین‌منظور به‌کارمی‌رود.

یائسگی زودهنگام چیست؟
وقتی یائسگی قبل‌ از 40 سالگی رخ دهد، یائسگی زودهنگام نامیده می‌شود. اقداماتی که باعث یائسگی زودهنگام می‌شوند عبارتنداز: شیمی‌درمانی یا اشعه‌درمانی در ناحیه لگن (که به تخمدان‌ها آسیب می‌رسانند) و برداشتن تخمدان‌ها.

گاهی یائسگی خودبه‌خود رخ می‌دهد و بعضی علل احتمالی آن عبارتنداز :
وجود نقایص کروموزومی (مانند سندرم ترنر)، استعداد ژنتیکی (زنانی که سابقه یائسگی زودهنگام در خانواده‌شان وجود دارد، بیشتر احتمال دارد که زود یائسه شوند) و بیماری‌های خودایمنی (مثل بیماری تیرویید ، آرتریت روماتویید و لوپوس)

چگونه دریابید که دچار یائسگی زودهنگام شده‌اید؟
دکتر با تهیه شرح‌حال (نظیر سوال در مورد وجود علائم یائسگی) و درخواست یک‌سری آزمایش (مثل تعیین FSH و HCG خون) این حالت را تشخیص می‌دهد.

برای بهبود سلامتی در دوران یائسگی چه توصیه‌هایی وجود دارد؟
- خوب و متعادل غذا بخورید. فراموش نکنید افراد مسن‌تر به کالری کمتری نیاز دارند ولی باید از مواد مغذی متنوع استفاده کنند. زنان بالای 50 سال روزانه به 4/2 میکروگرم ویتامین B12 و 5/1میلی‌گرم B6 نیاز دارند.

- بعداز یائسگی نیاز به کلسیم جهت حفظ سلامتی استخوان‌ها بیشتر می‌شود. زنان 51 ساله و مسن‌تر باید روزانه 1200 میلی‌گرم کلسیم مصرف نمایند.

- ویتامین D نیز برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است. زنان 51 تا 70 ساله باید روزانه IU 600 ویتامین D دریافت کنند.

- زنان 71سال به بالا روزانه به IU800 ویتامین D نیاز دارند.زنانی که بعداز یائسگی به‌خاطر مصرف هورمون تراپی هنوز دچار خونریزی واژینال هستند، شاید به مصرف آهن نیز نیاز پیدا کنند.

- از ورزش و فعالیت غافل نشوید. ورزش به سلامتی استخوان‌ها، قلب و بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند. از پزشک در مورد ورزش‌های مناسب سؤال کنید.

- استعمال سیگار را قطع کنید.

- مشکلات زنانگی را جدّی بگیرید (مثل لکه‌بینی، بی‌اختیاری ادرار) و حتماً به پزشک مراجعه کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
ناگفته ‌هاي پروتز سينه (1)

قبل از عمل پروتز سینه به همه چيز خوب فکرکنيد
امروزه يکي از اعمال جراحي زيبايي که رشد چشمگيري در بين زنان داشته جراحي زيبايي پروتز سينه است. آمارها نشان مي‌ دهد که بيش از 3 ميليون زن در سراسر دنيا در 35 سال اخير پروتز سينه گذاشته ‌اند و اين آمار هر ساله افزايش مي ‌يابد.

برخي از زنان بر اين باورند که سينه‌ هاي شان بسيار کوچک است و يا اندازه و شکلش ناموزون و نامتوازن است و يا در برخي از زنان سينه‌ هاي شان کاملا رشد نکرده است يا بعد از حاملگي يا تغيير وزن يا پير شدن به ميزان قابل توجهي اندازه و شکلش را از دست داده و تغيير کرده‌اند.
اما بد نيست بدانيد گذاشتن پروتز سينه هم مانند بسياري از اعمال جراحي زيبايي ديگر، متاسفانه به مُد تبديل شده است در صورتي که براي خيلي از افرادي که اين عمل را انجام مي ‌دهند ضرورتي ندارد يا حتي براي چنين کاري منع پزشکي دارند.

ساختمان پستان از لوبول‌ها و مجاري شيري به همراه چربي و بافت همبند تشکيل شده است. ساختار اصلي پستان، بافت چربي و بافت متشکل از رشته‌هاي الاستيک مي ‌باشد. بافت پستان از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشکيل شده و هر لوب نيز از لوبول ‌هاي کوچک ‌تر و در نهايت از هزاران لوبول ريز تشکيل شده که در آن ها شير توليد مي ‌شود. در بين اين اجزاء شيارهايي به نام مجرا وجود دارد که به نوک پستان منتهي مي ‌شود. فضاي باقيمانده ميان مجراها و لوبول‌ ها را چربي پُر مي‌ کند. هر کدام از اين غدد مولد در سطح رويي قفسه سينه و روي ماهيچه پکتوراليس قرار دارند.

داخل پستان ‌ها هيچ ماهيچه ‌اي وجود ندارد بلکه ماهيچه پکتوراليس درست زير آن ها قرار گرفته و دنده ‌ها را مي پوشاند. علاوه بر بافت چربي و فيبرهاي الاستيک مي ‌توان به رگ‌ هاي خوني و همچنين رگ‌ هاي لنفاوي در سينه اشاره کرد. رگ‌ هاي لنفاوي در مسير خود به اجزاء لوبيا مانندي به نام غدد لنفاوي که معمولا زير بغل و کشاله ران‌ ها يافت مي ‌شود، مي ‌پيوندد. هورمون‌هاي جنسي در رشد و تکامل پستان‌ ها در دوره بلوغ و توليد شير از اهميت به سزايي برخوردار است. استروژن در رشد و نمو غدد و مجاري پستان نقش داشته و پروژسترون در تغيير و تکامل سلول‌ هاي سازنده بيشتر نقش دارد.

عواملي که باعث کوچکي سينه ‌ها مي ‌شود :
- از مهمترين دلايلي که باعث کوچکي پستان مي ‌شود مي‌ توان به عامل ژنتيک که مهم ‌ترين دليل مي ‌باشد، همچنين کم ‌کاري تيروئيد و هيپوفيز و کم ‌کاري هورمون ‌هاي تخمدان اشاره کرد.

- لاغري مفرط از عوامل ديگري است که باعث کوچک ‌شدن سينه‌ ها مي‌ شود چرا که بافت چربي در بدن اين افراد بسيار کم است و چون چربي از اجزاء قابل ملاحظه پستان‌ ها است در نتيجه پستان ‌ها کوچک مي شوند. هورمون‌هاي جنسي معمولا در اين افراد نسبت به افراد عادي کمتر است که اين نيز يکي ديگر از دلايل کوچکي سينه ‌ها در اين افراد است.


- رژيم ‌هاي لاغري شديد و سوء تغذيه نيز باعث کوچکي سينه مي ‌شود. در اين افراد چون کوچکي پستان به دنبال رژيم غذايي بوده است بنابراين با توقف رژيم غذايي و برگشت به حالت عادي و استفاده از رژيم پُرپروتئين، مشکل برطرف مي‌ شود و البته ممکن است افتادگي در پستان‌ ها باقي بماند.

پروتز سینه
- از عواملي که باعث تغيير در حجم سينه‌ ها در طول زندگي مي‌ شود مي ‌توان به افزايش وزن و به دنبال آن افزايش بافت چربي در کل بدن و همچنين سينه‌ ها و برعکس لاغري و کاهش وزن و به دنبال آن کاهش چربي و کوچکي سينه‌ ها، حاملگي و افزايش حجم سينه‌ ها و کوچک و جمع و چروکيده شدن سينه بعد از پايان دوران شيردهي اشاره نمود.

- مکمل استروژن و پروژسترون، دارو، اختلالات هورموني، يائسگي و در نهايت پيري از عوامل ديگري هستند که روي حجم سينه ‌ها تاثير مي‌ گذارد. به همين دلايل بزرگ کردن سينه يکي از شايع‌ ترين عمل‌هاي جراحي زيبايي مورد درخواست بانوان در جهان است. اين فرآيند شامل عمل جراحي است که پروتزهاي مصنوعي را براي افزايش اندازه و بهبود شکل سينه ‌ها مورد استفاده قرار مي ‌دهند. انجام عمل بزرگ کردن سينه‌ ها باعث بهبود و بهتر شدن اندازه و شکل سينه به خصوص در افرادي که سينه ‌هايي ناموزون و نامتوازن و يا کاملا رشد نکرده دارند مي ‌شود.

مشاوره قبل از عمل
تصميم براي بزرگ کردن سينه‌ ها بايد کاملا آگاهانه باشد؛ پس لازم است که قبل از عمل، فرد با پزشک جراح پلاستيک درباره نوع عمل جراحي مشورت کند و بدين طريق مي ‌تواند از نماي ظاهري و نتيجه مورد نظر بعد از عمل آگاه شود. فردي که مي‌ خواهد عمل زيبايي انجام دهد بايد اطلاعات مناسبي از نوع، اندازه، محل قرارگيري و برش ايجاد شده و همچنين جهت جاگذاري پروتز سينه و فوايد و مضراتي که هر نوع از پروتزها دارند از پزشک خود کسب کند تا بتواند تصميم بگيرد که از کدام روش استفاده کند که به نتيجه دلخواهش برسد.

بزرگ کردن سينه و تشخيص سرطان سينه
يکي از اشکالات پروتزهاي سينه به خصوص پروتز سيليکون و آب نمک اين است که هر دوي آن ها حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خود عبور نمي ‌دهند و مانع ديدن بافت اصلي سينه در درجات مختلف ماموگرافي مي ‌شوند که همين امر باعث به تاخير افتادن در تشخيص سرطان سينه مي ‌شود. اگرچه تکنيک ‌هاي ماموگرافي در اين چند سال اخير پيشرفت کرده ‌اند و راديوگراف مي ‌تواند تا جايي که ممکن است قسمت‌ هايي از سينه اصلي که زير پروتز سينه پنهان است را ببيند.

زني که پروتز سينه دارد بايد مانند زنان ديگر برنامه ماموگرافي منظم را داشته باشد و به راديوگراف اطلاع دهد که داراي پروتز سينه است تا نماهاي خاص که براي راديولوژي مناسب است را بگيرد. همچنين خانمي که پروتز سينه دارد مي ‌تواند به راحتي با معاينات فيزيکي منظم که توسط پزشک صورت مي ‌گيرد از وجود يا عدم وجود سرطان سينه اطلاع پيدا کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
ناگفته ‌های پروتز سینه (2)

پروتزهای سینه تا چه مدت باقی می ‌مانند؟
علیرغم این‌ که پوشش خارجی پروتزها بسیار مقاوم هستند اما مانند تمام محصولات ساخت دست بشر بالاخره کهنه و نازک شده و نهایتا از بین می ‌روند و مواد آن به بیرون تراوش پیدا می‌ کند. از نظر کلینیکی تشخیص آن، مشکل است و به ندرت خود فرد می ‌تواند تشخیص دهد، در این وضعیت سینه ‌اش کمی صاف می ‌شود و یا شکل آن تغییر پیدا می ‌کند. به این حالت متلاشی شدن یا تراوش یا پارگی پروتز سینه می‌ گویند.


به این دلیل می ‌گوییم به ندرت قابل دید است چرا که با ایجاد کپسول اطراف پروتز(یک نوع کیسه بیولوژیکی اطراف پروتز سینه ایجاد می ‌شود) گاهی اوقات با وجود پارگی، تشخیص پارگی صورت نمی ‌گیرد و حتی بعد از تراوش از پروتز سینه، مواد درون آن در همان مکان به وسیله کیسه خود بدن یا کپسول باقی می مانند.تشخیص پارگی پروتز در چنین شرایطی فقط با سونوگرافی امکان‌ پذیر می ‌باشد.

کهنه شدن و یا پاره شدن پروتز‌ها در افراد مختلف متفاوت است و مثلا افرادی که کارهای سنگین انجام می ‌دهند و یا ورزشکاران نظیر مربیان ایروبیک، دوندگان ماراتن، سوارکاران و ... به طور طبیعی نسبت به کسانی که تحرک کمتری دارند پروتزشان زودتر فرسوده می ‌شود.

با این که به طور معمول و میانگین عمر پروتزها 20 سال است ولی به تمام خانم ‌ها توصیه می ‌شود که 10 تا 15 سال پس از عمل جراحی به طور مرتب مورد معاینه و سونوگرافی قرار گیرند تا از حالت و موقعیت و سالم بودن پروتز سینه خود اطلاع کافی داشته باشند.


بهترین اندازه ی پروتز را چگونه انتخاب کنیم؟
پروتزهای سینه انواع و اندازه‌ های مختلفی دارند و برای هر فردی ممکن است متفاوت باشد. پروتز سینه با اندازه‌ های مختلف، در زمان مختلف، نتایج متفاوتی ایجاد می‌ کند. مهم ‌ترین اصل در انتخاب پروتز این است که به شما ظاهری موزون ‌تر و مناسب‌ تر بدهد که این کار باید توسط پزشک صورت گیرد. پزشک در هنگام مشاوره، سینه و قفسه سینه ی شما را اندازه می ‌گیرد تا اندازه مناسب شما را به دست آورد و با این اندازه ‌گیری‌ ها ظاهر شما را با بهترین اندازه سینه تصور می‌ کند و در نظر می‌ گیرد.

عامل محدود کننده در انتخاب اندازه سینه، فضای در دسترس در زیر سینه است. همان طور که حجم هر نوع پروتز افزایش می‌ یابد به پهنای آن هم اضافه می ‌شود. بنابراین اگر شما پروتزی را انتخاب کنید که بیش از اندازه بزرگ باشد، لبه‌ ها و کناره ‌های آن ممکن است از اطراف بافت سینه اصلی بیرون بزند و حتی تا گودی زیر بغل نیز برسد که این حالت برای اغلب افراد نامطلوب است. همچنین امکان چروک، چین‌ خوردگی و دیگر مشکلات نیز افزایش می ‌یابد.

چه نوع بُرش ‌هایی در جراحی وجود دارد؟
به طور کلی سه نوع بُرش جراحی برای جاگذاری پروتز سینه وجود دارد.
* معمول ‌ترین و رایج ‌ترین برش، برش زیرسینه ‌ای است که در زیر سینه در قسمت خط یا چین سینه ایجاد می ‌شود و طول برش حدود 4 سانتی‌ متر است. از آن جایی که چین طبیعی خود سینه به خوبی جای زخم را پنهان می‌ کند و همچنین دسترسی مستقیمی به فضایی که پروتز قرار خواهد گرفت، ایجاد می ‌کند و موقعیت و مکان قرار گرفتن پروتز دقیقا کنترل می‌ شود؛ این بُرش، بهترین و بیشترین استفاده را در جراحی دارد.

* روش دیگر، برش پوست تیره ‌تر اطراف لبه و کناره نوک سینه است که در اطراف و دور لبه آن ایجاد می ‌شود. اشکال این روش این است که توسط هیچ چینی پوشیده و مخفی نمی ‌شود و جای زخم ایجاد شده ممکن است در شیر دادن ایجاد اختلال بکند.

* برش‌ خطوط چین زیر بغل روش سومی است که کمتر مورد استفاده قرار می ‌گیرد زیرا پیدا کردن مکان مناسب برای پروتز سینه در بعضی بیماران سخت ‌تر است و ممکن است در آینده مشکلی به وجود آید و به یک برش اضافی روی سینه احتیاج باشد و اشکال دیگر آن این است که جای زخم زیر بغل وقتی لباس بدون آستین پوشیده باشید، مشخص است؛ چرا که به طور نرمال‌ جای زخم‌ ها کاملا و به خوبی بهبود پیدا نمی ‌کند و به مرور زمان کمتر قابل رویت خواهند شد. گرچه ظاهر هیچ زخمی قابل پیش ‌بینی نیست.

* اخیرا گزارش ‌هایی از جاگذاری پروتز با استفاده از برش‌ های جراحی در سایر نقاط مثل دور ناف شده است که محاسن و اشکالات مخصوص به خود را دارد؛ ولی به هر حال به جز موارد خاص، استفاده از این روش توصیه نمی ‌شود.
* جاگذاری پروتز از طریق جراحی لاپاروسکوپی نیز در موارد بسیار کمی مطرح شده است؛ ولی با توجه به مشکلات این روش در جاگذاری پروتز، انجام این روش به صورت عمومی در نیامده است.

پروتز سینه در کجا قرار می‌ گیرد؟
معمولا 2 مکان یا 2 نوع پاکت برای قرار گرفتن پروتز وجود دارد. زیرغده‌ای در جلوی ماهیچه سینه و زیرماهیچه.
* در روش زیرغده‌ای اشکالی که وجود دارد این است که شکل ظاهری و نمای بیرونی سینه کاشته شده در زنان لاغر چشمگیرتر است و ظاهر سینه‌ ها، روی قفسه سینه تشخیص داده می‌ شود که در این موارد توصیه می ‌شود که پروتز را به صورت زیرماهیچه ‌ای بگذارید. اگرچه بعضی از انواع پروتزها وجود دارند که برای روش زیرغده‌ای مناسب ‌تر هستند.

این زنان معمولا سینه اصلی ‌شان زمانی بزرگ ‌تر از حال شان بوده است. وقتی کاهش حجم بسیار زیادی در سینه اصلی وجود داشته است و در اندازه پوست پوشیده شده در اطراف بافت سینه میزان کمی جمع‌ شدگی و افت وجود دارد پس شکلی ایجاد می ‌شود که به آن کیف خالی می‌ گویند. تحت این شرایط، گاهی اوقات بهتر است که پروتز در موقعیت زیرغده‌ای قرار بگیرد تا بتواند پوستی که سینه اصلی را پوشانده، پُر کند.

* دومین مکان، مکان زیرماهیچه‌ ای بین ماهیچه دیواره قفسه سینه و خود قفسه سینه می‌ باشد. مکان زیرماهیچه‌ ای، پوشش و پوشیدگی شکل و ظاهر پروتز سینه را زیاد می ‌کند. این مکان در زنانی که بافت سینه بسیار کمی دارند یا اصلا ندارند، بسیار مفید است. با ایجاد پوشش زیاد در این شرایط نهایتا بعضی عوارض نامساعد که روی ظاهر سینه وجود دارد، کاهش می‌ یابد. مزیت دیگر این روش این است که در این حالت ماموگرافی با کیفیت بهتری انجام می‌ شود. اشکال این روش این است که ممکن است درد یا ناراحتی بیشتری بعد از عمل وجود داشته باشد و پروتز سینه، با حرکات معین ماهیچه حرکت کند.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 
ناگفته ‌های پروتز سینه (3)

بعد از عمل جراحی منتظر چه اتفاقی باشیم؟
* درد بعد از عمل جراحی بزرگ کردن سینه تا حدی وجود دارد؛ ولی در هر فرد با فرد دیگری متفاوت است و البته بستگی به محل قرارگیری پروتز نیز دارد، مکان قرار دادن پروتز سینه در پشت ماهیچه سینه ‌ای همراه با درد بیشتری است، چون باید مقداری از ماهیچه بریده شود تا فضایی برای گذاشتن پروتز سینه باز شود.
معمولا در 5 روز اول بعد از عمل، نیاز به مُسکن برای کم کردن درد از سوی پزشک تجویز می‌ شود.
* بعد از عمل، سینه‌ ها تا حدودی ورم کرده و این حالت معمولا 2 تا 3 هفته بعد از بین می‌ رود. گاهی ممکن است ورم دو سینه با هم متفاوت باشد. این حالت کاملا عادی است و به مرور زمان برطرف می ‌شود.

* بعد از عمل، مساله ‌ای که برخی افراد را دچار نگرانی می‌ کند، ‌این است که اظهار می ‌‌کنند سینه خیلی در بالا قرار گرفته که این حالت نیز عادی است. در طی 2 ماه بعد از عمل پروتز در اثر جاذبه زمین جای خود را پیدا کرده و به پایین آمده و حالت طبیعی پیدا می ‌‌کند و حتی ممکن است که یک طرف سریع‌ تر از طرف دیگر پایین بیاید که این مشکل نیز به مرور زمان برطرف می ‌شود.

* تغییر احساس در نوک سینه و خود سینه نیز موقتی است. بعضی بیماران کاملا حس سینه ‌‌شان را از دست می ‌دهند. برخی فقط کمی کاهش در حس سینه دارند و بعضی افزایش حس دارند. در اکثر موارد بزودی این مشکل برطرف می‌ شود.
دوره کامل بهبودی و درمان گاهی تا 18 ماه طول می ‌کشد.


بعد از عمل باید چه نوع عوارضی را انتظار داشته باشیم؟
به طور کلی این عمل نیز مانند تمام اعمال جراحی دیگر می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. به دنبال این جراحی، 2 دسته از عوارض می ‌توانند برای بیمار ایجاد شوند.

1- عوارضی که می ‌توانند در تمام اعمال جراحی ایجاد شود. مثل عفونت محل زخم، عوارض بیهوشی و خونریزی و... که جزو شاخص ‌ترین مثال‌ ها در این خصوص می باشد. اگر چه این عوارض در عمل جراحی پروتز سینه بسیار نادر می‌ باشد؛ ولی به‌ هر حال احتمال ناچیزی از وقوع وجود دارد.

2- عوارض اختصاصی در این عمل، ایجاد عفونت پروتز است. این عارضه به ویژه با درمان‌ های پیشگیرانه آنتی‌ بیوتیکی بسیار نادر است و احتمال ایجاد آن، بسیار کم می‌ باشد. عارضه دیگر ایجاد کپسول دور پروتز است. گاهی سیستم دفاعی بدن فرد در دراز مدت، پروتز را به عنوان یک جسم خارجی در نظر گرفته و به آن حمله می ‌کند. در این حالت کپسولی دور پروتز ایجاد می‌ شود و التهاب آن باعث کشش و کوچک شدن فضا و سفتی و تغییر شکل سینه می ‌شود.

اگرچه این حالت نیز قابل درمان به وسیله داروها یا جراحی دیگر است ولی این عارضه از مواردی است که آزار دهنده می ‌باشد. پیش ‌بینی این ‌که این حالت در کدام بیمار ایجاد می ‌شود بسیار مشکل است. (وجود کپسول به خودی خود یک موضوع طبیعی است اما منقبض‌ شدن آن باعث بروز این عارضه و بد شکلی سینه می ‌شود) امروزه با به کارگیری پروتز‌‌های جدید این عارضه کمتر دیده شده است.

آیا شیردهی و حاملگی برای زنانی که پروتز سینه دارند امکان ‌پذیر است؟
باید این مساله را بدانید که پروتز سینه هیچ مانعی را برای شیردهی ایجاد نمی‌ کند و فرد قادر به تولید شیر کافی خواهد بود.حاملگی برای فردی که پروتز سینه دارد هیچ مانعی ندارد و مانند تمام افراد عادی بافت‌ های سینه در طی بارداری بزرگ شده و پوست نیز کشیده می ‌شود و بعد از حاملگی و پایان شیردهی بافت سینه کوچک و جمع خواهد شد. پیش ‌بینی این‌ که چه میزان، این تغییرات رخ خواهد داد غیرممکن است ولی حجم پروتز سینه طی بارداری و شیردهی به همان اندازه باقی خواهد ماند.

مواردی که باید بعد از عمل به آن ها توجه کنیم
بعد از عمل به آرامی می ‌توانید راه بروید و کارهای بسیار سبک را انجام دهید ولی باید توجه داشته باشید که تا 10 روز اول از انجام هرگونه کارهای کشیدنی یا بلند کردنی پرهیز کنید. بعد از این مدت حتی می ‌توانید به سر کار خود برگردید، تمرینات سبک دست و پاها را بعد از 3 هفته شروع کنید و تمرینات بازوها و شانه‌ ها و شنا کردن را می ‌توانید بعد از 6 هفته شروع کنید. رانندگی کردن بعد از یک هفته مجاز است و فعالیت جنسی بعد از 4 هفته مانعی ندارد.

محل زخم باید بانداژ مناسبی داشته باشد و لازم است که به مدت 2 هفته مکان عمل را خشک نگه دارید. بعد از یک هفته پانسمان برداشته خواهد شد و زخم بررسی و بازبینی شده و کمی تمیز می‌ شود. خوشبختانه جای زخم‌ ها کوچک بوده و حدود 4 سانتی ‌متر است. در ابتدا جای زخم‌ ها قرمز، ملتهب، برجسته و حتی دارای خارش می ‌باشد که به مرور زمان کم رنگ شده و صاف می‌ شود. این فرآیند یک حالت عادی در التیام زخم است و حدود 2 سال طول می ‌کشد. برای تسریع و تسهیل فرآیند ترمیم می‌ توان از لیزر و ماساژ روزانه کمک گرفت.

افراد مناسب برای این جراحی چه کسانی هستند؟
افراد مناسب برای این جراحی کسانی هستند که سینه‌ های کوچکی دارند و می ‌خواهند سینه بزرگ ‌تری داشته باشند یا این ‌که در سینه‌ های شان عدم تقارن و اختلاف سایز و اختلاف شکل وجود دارد و همچنین کسانی که بر اثر شیردهی و یا لاغر شدن سینه‌ های شان کوچک و شل شده است.
موارد منع این عمل برای کسانی است که بیماری داخلی جدی دارند یا کسانی که تصورات و انتظارات غیرعادی و غیرواقعی از این جراحی دارند و همچنین کسانی که سابقه سرطان پستان در افراد فامیل درجه یک و 2 آن ها قویا شدید است، به علت تداخل احتمالی پروتز در تصاویر ماموگرافی بهتر است این عمل را انجام ندهند.
-
محدوده سنی وجود ندارد و زمانی که بلوغ سینه کامل شده باشد یعنی 18 سالگی به بعد، این عمل قابل انجام است. همچنین در سنین بالا و در سنین بعد از یائسگی مشکلی ایجاد نمی ‌کند.

آیا پروتزهای سیلیکونی خطرناک هستند؟
پوسته خارجی تمام پروتزها از ماده‌ ای به نام سیلیکون ساخته شده است ولی ماده پُرکننده پروتزهای مختلف با هم متفاوت است که این مواد می ‌تواند از آب نمک، ژل سیلیکون خالص که خود به دو دسته ژل ساده یا ژل منسجم تقسیم می ‌شود، ژل شکر و نمک(هیدروژلی)‌ و روغن سویا(تری لوسنت)‌ که اخیرا کشف شده و تا بررسی‌ های بیشتر مورد استفاده قرار نمی ‌گیرد، تشکیل شده باشد.

رایج ‌ترین پروتز مورد استفاده در حال حاضر ژل سیلیکونی است چرا که به خاطر نرمی ذاتی ژل سیلیکون که با طبیعت سینه سازگار است مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. از آن جایی که سیلیکون در مایعات بدن و همچنین به میزان زیادی در محیط اطراف ما وجود دارد سازگاری پروتزهای سیلیکونی یا بدن انسان نسبت به سایر مواد بالاتر است و هیچ مدرک علمی و قاطعی وجود ندارد که نشان دهد مواد سیلیکونی موجود در پروتزهای سینه خطر بیماری‌ های بافت ‌های همبندی یا سرطان سینه را افزایش می ‌دهد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
درد سینه ها در خانم ها نشانه ی چیست؟

درد سینه یا ماستالژیا مشکل شایعی بین خانم هاست.به طوری که از هر 10 خانم 7 نفر در طول زندگی آن را تجربه می کنند.در واقع در حدود 10 درصد از زنان درد متوسط تا شدید سینه را در حدود 5 روز از ماه تجربه می کنند و در برخی موارد در سرتاسر دوران قاعدگی درد شدیدی وجود دارد.
زنانی که یائسه شده اند نیز ممکن است دچار درد سینه شوند البته این علائم بیشتر در زنان جوانتر و حوالی یائسگی رخ می دهند.اگر درد سینه شدید باشد،می تواند زندگی فرد و فعالیت روزانه را تحت تاثیر قرار دهد. اینکه درد سینه به تنهایی،نشان دهنده ی سرطان سینه باشد اتفاق نادری است وتنها در 2 تا 7 درصد از زنان درد سینه ممکن است نشانه سرطان باشد.اما اگر شما درد غیر قابل توجیهی دارید که زندگی شما را مختل کرده و یا اگر به هر دلیلی در مورد سرطان سینه نگران هستید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل شما بررسی شود.

علت درد سینه چیست ؟
بیشتر موارد تعیین علت دقیق درد سینه امکان پذیر نیست.
اما علل احتمالی شامل این موارد هستند:

هورمونها:
درد سینه اگر به صورت دوره ای باشد و با قاعدگی ارتباط داشته باشد احتمالا با هورمونهای جنسی مرتبط است.کاهش یا از بین رفتن این نوع درد با بارداری یا یائسگی نشان می دهد که احتمالا هورمونها در این مورد نقش دارند.به هر حال مطالعات تا کنون نتوانسته اند اختلال هورمونی خاصی را شناسایی کنند که عامل قطعی ایجاد درد دوره ای سینه ها باشد.

عوامل ساختاری :
مشکلات آناتومیکی و ساختاری در سینه ها می تواند موجب ایجاد درد شود که در بیشتر موارد این دردها غیر دوره ای هستند.اختلالاتی مانند کیست ها،ضربه ها و آسیب دیدگیها و جراحیها ی قبلی می توانند موجب بروز درد شوند.علت این نوع دردها معمولا خارج از بافت سینه است.مثلا ممکن است علت ایجاد درد،اختلالی دردیواره ی قفسه سینه،عضلات، مفاصل،قلب و یا نواحی دیگر باشد که به علت انتشار درد به این نحو احساس شود. کشیدگی عضلات سینه و آسیبهای مفصلی نیز می توانند موجب چنین دردهایی شود.

اختلال در تعادل اسید چرب :
اختلال در تعادل اسید های چرب در داخل سلولها ممکن است حساسیت بافت سینه ها را به هورمونها افزایش دهد.این نظریه بر این اساس ارائه شد که در مواردی مصرف مکملهای حاوی گاما لینولئیک اسید موجب کاهش درد می شود.این ماده یک نوع اسید چرب است.به نظر می رسد گاما لینولئیک اسید موجب تعادل اسید های چرب شده و حساسیت بافت سینه به هورمونها را کاهش می دهد.

داروها :
مصرف برخی داروهای هورمونی،داروهای درمان ناباروری و داروهای خوراکی جلوگیری از بارداری ممکن است با درد سینه مرتبط باشند.در اثر درمان با استروژن و پروژسترون ممکن است بافت سینه حساس و دردناک شود.ممکن است علت ایجاد درد سینه در خانمهای یائسه درمانهای هورمونی باشد. همچنین گزارشهای از درد سینه ی مرتبط با مصرف داروهای ضد افسردگی مانند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین مثل فلوکستین و سرترالین وجود دارد.

اندازه ی سینه :
زنانی که اندازه ی سینه ی بزرگی دارند ممکن است دردهای غیر دوره ای را تجربه کنند.این نوع درد مکن است همراه با دردهای گردن،شانه و پشت باشد.مطالعات نشان می دهد که اگر عامل درد سینه بزرگی آنها باشد جراحی برای کاهش اندازه سینه می تواند علام را تخفیف دهد.البته جراحی سینه خود می تواند منجر به دردهای بعدی در سینه شود.

علائم:
درد سینه معمولا به صورت دوره ای یا غیر دوره ایست.هر نوع از این دردها ویژگیهای مخصوص خود را دارند.
ویژگی دردهای دوره ای:
* ارتباط واضحی با دوره های قاعدگی دارد.
* احساس ناراحتی مبهم،احساس سنگینی یا درد وجود دارد.
* معمولا با تورم یا توده همراهی دارد.
* معمولا درد دو طرفه است و و بیشتر در قسمتهای فوقانی خارجی سینه احساس می شود که به زیر بغل تیر می کشد.
* درد معمولا طی دو هفته نزدیک به شروع قاعدگی شدیدتر می شود و پس از آن تخفیف می یابد.
* معمولا زنانی که در سنین پیش از یائسگی هستند را در سنین 20 تا 30 سالگی د رگیر می کند و همچنین زنانی که به حوالی یائسگی می رسند را در حوالی سن چهل سالگی تحت تاثیر قرار میدهد.

ویژگی دردهای غیر دوره ای :
* به دوره ی قاعدگی ارتباطی ندارد.
* درد به صورت فشارنده و یا سوزشی احساس می شود.
* ممکن است درد پایدار یا متناوب باشد.
* معمولا یکطرفه است و ناحیه مشخصی را درگیر می کند و ممکن است به بقیه ی نقاط سینه انتشار پیدا کند.
* معمولا زنان یائسه را تحت تاثیر قرار می دهد و اکثر افراد در سنین 40 تا 50 سالگی قرار دارند.

ارزیابی درد سینه شامل چه مراحلی است؟

معاینه:
معاینه کلینیکی توسط پزشک انجام می شود.بافت سینه و غده های لنفاوی بررسی می شوند و نواحی مرتبطی مانند قلب ریه و قفسه سینه و شکم نیز معاینه می شوند.سابقه ی بیماریها و مصرف داروها بررسی می شوند و در صورتی که نیاز باشد بررسی های بیشتری نیز ممکن است انجام شوند.

ماموگرافی :
اگرتوده،کیست،بافت مشکوک یا غیر طبیعی در بافت سینه یافت شود ممکن است پزشک به شما ماموگرافی را توصیه کند.ممکن است با معاینه ی طبیعی نیز پزشک ماموگرافی را توصیه کند چون احتمال دارد بافت غیر طبیعی کوچک باشد و در معاینه مشخص نشود.اگرچه معمولا برای سنین بالای 30 سال این روش توصیه می شود.

سونوگرافی:
پزشک با توجه به نتیجه ی معاینات از بررسیهای تکمیلی استفاده می کند.سونوگرافی بافت سینه معمولا برای افراد زیر 30 سال استفاده می شود و ممکن است برای ارزیابی درد استفاده شود.

بیوپسی:
توده های مشکوک یا بافتهای غیر طبیعی ممکن است نیاز به نمونه برداری داشته یاشند.معمولا برای نمونه برداری به میزان کمی از بافت نیاز است که برای تشخیص به پاتولوژی فرستاده می شود.

درمان :
برای درمان باید علت زمینه ای ایجاد کننده برطرف شود.پوشیدن لباس زیر مناسبی که به بافتها فشار وارد نکند و حمایت کافی از بافت سینه ایجاد کند و تغییر روش جلوگیری از بارداری ایده ی مناسبی است. استفاده از ضد دردهای موضعی در ناحیه ی دردناک برای تسکین دردهای غیر دوره ای کمک کننده است.

اگر در دوران یائسگی هستید و هورمون درمانی برای شما انجام می شود ممکن است نیاز باشد که هورمون درمانی را متوقف کنید.در دردهای دوره ای شدید ممکن است پزشک با توجه به یافته های بالینی و آزمایشگاهی داروهایی مانند دانازول،بروموکریپتین،تاموکسیفن یا سایر داروها را برای شما تجویز کند.مصرف برخی مکملها مانند مکملهای حاوی گاما لینولئیک اسید و یا مکمل ویتامین Eبه برخی از افراد کمک کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
9 علت بی‌نظمی عادت ماهیانه

گاهی سوالاتی درمورد عادت ماهیانه برای خانم‌ها پیش می‌آید، مثل چرا خونریزی‌ام اینقدر سنگین است؟ چرا پریودم عقب افتاده است؟ چرا این ماه دو بار پریود شدم؟ بااینکه نامنظم شدن عادت‌ماهیانه مسئله‌ای خطرناک نیست، اما خیلی مهم است که بفهمید دلیل آن چیست.

عادت‌ماهیانه طبیعی
خانم‌ها در حالت عادی می‌بایست حدود هر 30 روز یک بار، به مدت سه تا هفت روز عادت ماهانه شوند.بعد از گذشت چند سال از عادت‌ماهیانه، چرخه‌ای برای آنها ایجاد می‌شود. بعضی خانم‌ها حتی می‌توانند ساعتی که قرار است پریود شوند را پیش‌بینی کنند.
میزان خونی که طی هر قاعدگی از دست می‌رود، در خانم‌های مختلف متفاوت است. بعضی خانم‌ها از ابتدا پریودهای سنگین‌تری دارند و بعضی پریودی واقعا سبک دارند که اصلا احساس نمی‌شود.

عادت‌ماهیانه نامنظم
پریود نامنظم نوعی خونریزی است که در مقایسه با قاعدگی‌های قبلی غیرطبیعی می باشد و می‌تواند شامل هر چیزی از دیر شدن عادت‌ماهیانه تا زود رسیدن آن، خونریزی بسیار کم تا خونریزی خیلی سنگین باشد.
اگر معمولا عوارض پیش از قاعدگی را تجربه نمی‌کنید، ولی حالا دچار دل‌دردها، نفخ و سردردهای شدید می شوید هم می‌توانید آن را نامنظم شدن عادت‌ماهیانه بدانید.

علل عادت‌ماهیانه نامنظم

1- بارداری
بدن خانم‌ها در زمان بارداری، سطوح مختلفی از هورمون‌ها را ترشح می‌کند که موجب متوقف شدن عادت‌ماهیانه می‌شود. البته در برخی موارد، قبل از اینکه عادت‌ماهیانه در خانم باردار به کلی قطع شود، کم شدن خونریزی یا عقب افتادن آن را تجربه می‌کند. اگر احتمال می دهید باردار هستید، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

2- استرس
استرس شایع ترین دلیل به هم خوردن نظم عادت‌ماهیانه است. کورتیزول که هورمون استرس است، تاثیری مستقیم بر میزان تولید هورمون‌های جنسی استروژن و پروژسترون در بدن دارد. اگر میزان بالایی کورتیزول در جریان خونتان وجود داشته باشد، زمان و میزان قاعدگی شما تغییر خواهد کرد.

3- رژیم‌غذایی
یکی دیگر از متداول‌ترین علت‌های بر هم خوردن نظم عادت‌ماهیانه، غذاهایی است که می‌خورید و مهم تر از آن وزنتان. اگر رژیم‌غذایی‌تان سرشار از کربوهیدرات باشد یا وزن اضافه کرده باشید، بدنتان سطح متفاوتی از برخی هورمون‌ها را تولید خواهد کرد. برای خانم‌هایی که وزن کم می‌کنند نیز این مشکل پیش می‌آید.

4- ورزش
بدن برای قاعدگی به انرژی نیاز دارد. اگر میزان بالایی از انرژی‌تان را در باشگاه ورزشی و از طریق ورزش می‌سوزانید، چیز دیگری برای بدنتان باقی نمی‌ماند که در جریان عادت‌ماهیانه مصرف کند.

5- قرص‌های ضدبارداری
ممکن است چند ماه طول بکشد تا بدنتان به دوز هورمون‌هایی که قرص‌های ضدبارداری وارد بدنتان می‌کنند، عادت کند.

6- مصرف الکل
کبد با متابولیزه کردن استروژن و پروژسترون، به تنظیم چرخه قاعدگی زنان کمک می‌کند. مصرف الکل می‌تواند باعث آسیب کبد شود و در عملکرد آن برای متابولیزه هورمون‌های زنانه اختلال ایجاد می‌کند.

7- سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
این مشکل موجب می‌شود که کیست‌هایی در تخمدان ایجاد شود که در تخمک‌گذاری عادی ایجاد اختلال می‌کند. سایر علائم این مشکل شامل رشد موهای زائد، افزایش وزن، شوره سر و ناباروری است. این مشکلات شامل اندومتریوز، سرطان تخمدان و بیماری قلبی می‌شود.

8- یائسگی
در یائسگی نیز مانند بارداری، هورمون‌های بدن تغییر می‌کنند. نامنظم شدن عادت‌ماهیانه می‌تواند 10 سال قبل از یائسگی شروع شود.

9- مصرف داروها
اگر اخیرا بیمار شده اید و مجبور هستید دارو بخورید، ممکن است عادت‌ماهیانه‌تان یک تا دو روز دیرتر اتفاق بیفتد. دلیل عمده آن این است که بیشتر داروها در نحوه تولید استروژن و پروژسترون در بدنتان اختلال ایجاد می‌کنند.

برخورد با عادت‌ماهیانه نامنظم

در مورد علائمی که دارید و وضعیت عادت‌ماهیانه‌تان به پزشک توضیح دهید. پزشک ممکن است یک برنامه درمانی برایتان تجویز کند که شامل داروهای ضدبارداری هورمونی یا مکمل‌های دارویی، فعالیت‌های کاهنده استرس، تغییر در رژیم‌غذایی و برنامه ورزشی باشد.


... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
بهترين سن برای پروتز سينه کدام است؟

يكی از كليدی ترين نكته ها در موفقيت جراحی قرار دادن پروتز سینه، انتخاب سايز مناسب آن است.
شايع ترين سؤالات در زمينه پروتز سينه پاسخ می دهد:

بهترين سن برای پروتز سينه کدام است؟
طبق دستورالعمل انجمن سازمان FDA استفاده از پروتزهای آبنمكی از سال 2000 برای افراد بالاتر از 18 سال و پروتزهای ژلی از سال 2006 برای افراد بالاتر از 22 سال برای عمل ماموپلاستي مجاز است و درصورتی كه هدف از جراحی پروتز سینه، بازسازی سينه باشد از هر 2 نوع پروتز می توان در هر سنی استفاده كرد.

در چه مواردی از پروتز سينه استفاده ميشود؟
-تمايل فرد برای بزرگ كردن اندازه سینه
-اصلاح ناهنجاري مادرزادی سينه كه در آن يك يا هر دو رشد كافي نداشته اند. اصلاح تفاوت اندازه سينه ها
-اصلاح و كاهش سايز سينه به دنبال بارداری و شيردهی يا كاهش وزن شديد
-برای بازسازی سينه به دنبال جراحي مانند سرطان سينه يا ترما

عوامل موثر در انتخاب سايز پروتز سینه كدامند؟
-ابعاد خارجي سينه
-ضخامت بافت نرم
-خصوصيات عمومی سينه و عواملی مانند سن، قد، وزن، عرض شانه، قفسه سينه، لگن و باسن
-تمايلات بيمار
-تشخيص جراح

انواع برش ها در جراحی پروتز سینه كدام است؟
-از طريق چين زيرسينه كه شايع ترين نوع برش مورد استفاده است.
-برش از اطراف هاله سينه؛ در مواردي كه ليفت همزمان انجام مي شود، مي توان از اين نوع برش استفاده كرد.
-از ناحيه زیر بغل

آيا جراحی پروتز سينه با شيردهی تداخلی دارد؟
خير، بسياری از زنانی كه تحت عمل جراحی پروتز قرار مي گيرند، مشكلی در شيردهی ندارند و هيچ گونه خطری برای مادران مشاهده نشده است.در مطالعاتی كه ميزان سيليكون در شير انسان اندازه گيری شده است، در زنان دارای پروتز سينه در مقايسه با زنان بدون پروتز، ميزان بالاتر سيليكون نشان داده نشده است و تغذيه با شير مادر برای نوزاد مشكلی ايجاد نمی كند.

علل عمده تعويض پروتز سینه كدامند؟
الف) صدمه شديد به پروتز، نشت پروتز در پروتزهای سالين يا ايجاد عوارضی مانند انقباض كپسولی
ب) تمايل فرد برای تغيير سايز كه عمدتا تمايل به افزايش سايز پروتز است.
-بسياری از زنانی كه تحت عمل جراحی پروتز قرار می گيرند مشكلی در شيردهی ندارند و هيچ گونه خطری برای مادران مشاهده نشده است.

منظور از پر شدن بهينه (اپتيمال) سينه چيست؟
پر شدن بهينه سينه، كمترين مقدار پر شدن توسط پروتز است كه می تواند ظاهر زيبای موردنظر بيمار را تامين كند که كمترين صدمات دراز مدت را براي بافت سينه ايجاد كند که همراه با حداقل ميزان نياز به جراحی مجدد است.هرچه قطر (عرض) سينه بيشتر باشد و ميزان كش آمدن پوست به سمت جلو بيشتر، حجم بيشتری برای پر كردن پوشش سينه لازم است تا نتايج بهتری از نظر زيبايی به دست آيد.

درحال حاضر چند نوع پروتز وجود دارد؟
2نوع: 1- آبنمكی (سالين) 2- ژلی (سيليكوني)
جدار هر 2 نوع پروتز از سيليكون غيرقابل نفوذ ساخته شده است. پروتزهای آبنمكی اولين بار در سال 1965 وارد بازار شدند و اولين نسل پروتزهای ژلی در سال 1962 معرفي شد و از سال 1993نسل پنجم آنها وارد بازار شده است. پروتزهای آبنمكی بعد از قرار دادن در محل، با سرم نمكي پر ميشوند ولی پروتزهای ژلی از قبل با سيليكون پر شده اند. پروتزهای آبنمكی سفت ترند و پروتزهای ژلی شكل طبيعی تری ايجاد می كنند و سطح پروتزهای نمكی يا ژلی ممكن است صاف (Smooth)، زبر (Textured) يا Micro textured باشد.

اندازه برشها چقدر است؟
در مورد پروتزهای آبنمكي 3 تا 4 سانتيمتر و در مورد پروتزهای ژلی 4 تا 5 سانتيمتر است.

رعايت چه اصولی ضروری است تا مانع ايجاد صدمات غيرقابل برگشت و ناهنجاريهای غيرقابل اصلاح در بافت سينه بيمار شود؟
الف) بايد محل قرار دادن پروتز طوری انتخاب شود كه حداكثر پوشش بافت نرم را روی تمامی نواحی پروتز در درازمدت ايجاد كند كه در اكثر موارد روش زير عضله ای نسبی يا دوگانه اين حالت را ايجاد مي كند.
ب) قطر (عرض) پروتز انتخابي بايد كمتر يا حداكثر معادل قطر (عرض) بافت سينه در قبل از عمل باشد تا پوشش بافت نرم اپتيمال و با ماندگاری درازمدت ايجاد شود. تنها مورد استثنا برای اين اصل، مواقعي است كه قطر سينه كمتر از 10 سانتيمتر باشد (مانند سينه هايي كه حالت توبولر دارند).

ج) از گذاشتن پروتزهايی كه برآمدگی بيش از حد ايجاد ميكنند (very high يا Ultrahigh) به ويژه در مواردی كه ميزان كش آمدن پوست به سمت جلو كمتر از 3 سانتيمتر است، بايد خودداری كرد. از موارد كاربرد محدود اين نوع پروتز، در افتادگی كاذب يا پتوز گلاندولر است و از اين نوع پروتز هرگز نبايد در افرادی كه بارداری يا شيردهی را تجربه نكرده اند يا دچار شلی پوست سينه در اثر كاهش وزن شديد نشده اند، استفاده كرد.
د) خودداری از گذاشتن پروتزهای بسيار بزرگ در تمامی بيماران؛ به ويژه آنهايي كه بافت نرم سينه شان نازك است.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
پروتز سینه؛ آری یا نه؟

پروتز سینه - امروزه استفاده از پروتز‌های سینه و عمل‌های جراحی زیباسازی یا اصلاح‌سازی طرفداران زیادی بخصوص در بین زنان دارد. این جراحی اغلب به خواست بیماران انجام می‌شود. متقاضیان همیشه درصدد بزرگ کردن سینه نیستند، بلکه گاه می خواهند ایرادهایی را که در سینه دارند اصلاح کنند. زیباسازی یا اصلاح یک جراحی محسوب می شود و ممکن است عوارضی را هم به دنبال داشته باشد.
با دکتر ملکان راد، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی درباره خوبی ها و بدی های پروتزسینه گفت وگو کردیم.


پروتز سینه چیست و از چه موادی ساخته می شود؟
پروتز سینه چیست ؟ پروتز ها پوششی سیلیکونی دارند که قبلا داخل آن را با سرم نرماسالین پر می کردند. فایده این نوع سیلیکون آن بود که جراح می توانست پوشش سیلیکونی را لوله کرده (بدون آن که داخلش مایعی وجود داشته باشد) و از سوراخ کوچکی که روی پوست سینه ایجاد کرده بود به داخل سینه منتقل کند و بعد داخل محفظه سیلیکونی را از مایع پر کند، اما اشکال این نوع سیلیکون ها این بود که بیمار هنگام حرکت حس می کرد داخل سینه اش مشکی وجود دارد که از آب پر شده و تکان می خورد که احساس ناخوشایندی است. اشکال بعدی این بود که به مرور زمان ناحیه ای از پوشش سیلیکونی چروک خورده و از همان ناحیه پاره و سرم خالی می شد.

آیا خالی شدن سرم به بافت سینه صدمه ای هم می رساند؟
خیر، سرم نرماسالین بعد از خروج از محفظه بسرعت در بافت پخش شده و قابلیت جذب داشته و اثر بدی روی سینه نمی گذاشت.

پروتز های فعلی چه جنسی دارد؟
جنس پروتز سینه - پروتز هایی که امروزه در جراحی ها استفاده می کنیم پوشش سیلیکونی دارند، ولی داخل آن با ژل سیلیکون پر شده و براساس انتخاب بیمار، میزان پرشدگی شان متفاوت است و اندازه های خاص دارد. جنس روی پروتز ها نیز مختلف بوده و ممکن است صاف یا زبر باشد. البته شکل آنها هم فرق می کند؛ بعضی گرد است و بعضی نیز مانند یک قطره اشک بوده که قسمت فوقانی آن باریک تر و پایین آن پهن تر و بزرگ تر است. انتخاب آن نیز به عهده بیمار است.

آیا پروتز فقط در سینه کاربرد دارد؟
خیر، پروتز را می توان در فردی که مثلا در اثر تصادف قسمتی از استخوان جمجمه اش یا قسمتی از استخوان حفره چشمش از بین رفته، استفاده کرد. البته در زیباسازی گونه نیز به کار می رود. پروتز های صورت هم دو نوع است؛ سیلیکونی و مدپوری (ماده مصنوعی حفره داری است که بعد از قراردادن، بافت به داخلش نفوذ کرده و چون سلول های خونی که با میکروب ها مبارزه می کنند می توانند وارد شوند، احتمال عفونت در این نوع کمتر است).

پروتز سینه می تواند در آینده مشکلاتی برای فرد به وجود آورد؟
عوارض پروتز سینه - تا به حال مشکل خاصی گزارش نشده است، فقط کسانی که پروتز سینه دارند حتما باید برای سونوگرافی یا رادیوگرافی به رادیولوژیستی مراجعه کنند که در این باره تجربه دارد. ضمن این که وجود پروتز، ماموگرافی یا سونوگرافی را کمی با مشکل مواجه می کند.

شیردهی چطور؟
در شیردهی هیچ تاثیری ندارد، زیرا پروتز در دو نقطه جای داده می شود؛ زیر بافت پستان یا زیر بافت عضله. خونرسانی بافت پستان نیز تغییر نمی کند. خانمی که به طور ذاتی توانایی شیردهی دارد، با پروتز نیز می تواند این کار را انجام دهد.

دوام آن چقدر است؟
دوام پروتز سینه - به نظر من تا وقتی ضربه جدی به پروتز وارد نشده، مشکلی برای آن به وجود نمی آید.

آیا پروتزگذاری عوارضی هم دارد؟
بله، این عوارض به دو دسته کوتاه مدت و درازمدت تقسیم می شوند. از شایع ترین عوارض کوتاه مدت می توانیم به عفونت اشاره کنیم. به طور کلی ورود هر جسم خارجی در بدن می تواند احتمال عفونت را بالا ببرد. در درازمدت هم شایع ترین عارضه، کپسولار کانترکچر است. وقتی بافت خارجی درون بدن قرار می گیرد، بدن یک لایه هم بندی کیسه مانند را به دور آن تشکیل می دهد و بافت خارجی را درون کیسه ای حبس می کند.

این حالت ممکن است باعث شود بافت های کلاژنی اطراف دچار انقباض شده و پروتز را تحت فشار قرار دهد. شرایط به وجود آمده شکل پروتز را تغییر می دهد و به دنبال آن شکل سینه نیز تغییر می کند و بدشکل می شود. البته درد نیز ایجاد می شود. پس علامت اصلی در درازمدت، درد و ایجاد نامنظمی در شکل سینه است.

میزان شیوع این آسیب زیاد است؟
آمار های مختلفی ارائه می شود؛ بین 3 تا 30 درصد، ولی به نظر من 3 درصد بیشتر به واقعیت نزدیک است.

اندازه پروتز ر׈Gʇمیشه بیماران تعیین می کنند؟
اندازه پروتز سینه - اندازه پروتز با همفکری بین پزشک و بیمار تعیین می شود. البته ما استانداردهایی داریم که باید به آنها دقت کنیم؛ یعنی دور سینه با دور باسن باید تناسب داشته باشد. ولی در ایران شایع ترین شکایتی که بیمار بعد از عمل جراحی دارد، این است که ای کاش پروتز بزرگ تری انتخاب می کرد.

پروتز ها در خانم هایی که مثلا به دلیل بیماری سرطان سینه قسمتی یا تمام بافت سینه خود را از دست داده اند نیز کاربرد دارد؟
علاوه بر سرطان سینه، بیماری هایی وجود دارد که به طور مادرزادی یک طرف قفسه سینه رشد خوبی ندارد و فرد دچار نوعی عدم تقارن در دو طرف بدنش می شود. در این مواقع باید بازسازی انجام شود. برای این کار سینه را کمی پاکسازی کرده؛ یعنی بافت های اضافه را بر می داریم و پروتز می گذاریم، اما مشکل اینجاست اگر پروتز را به تنهایی بگذاریم زیر پوست نازک بدن براحتی قابل لمس است به همین دلیل از راه دیگری که تزریق چربی است برای ترمیم استفاده می کنیم تا سینه طبیعی تر به نظر برسد.

چربی از ناحیه ای از شکم گرفته می شود که از نظر جنس شباهت بیشتری به بافت سینه دارد. چربی به ناحیه سینه تزریق می شود و بعد از این که ضخامت مشخصی پیدا کرد، پروتز را زیر آن جای می دهیم ولی راه خیلی بهتر این است که چربی از ناحیه تحتانی شکم بخصوص در خانمی که زایمان هم داشته گرفته و از طریق تزریق به سینه منتقل شود. ممکن است این چربی ها به تنهایی بتواند حجم کافی تولید کند (یعنی بتوان شکلی مانند سینه مقابل به دست آورد) اگر نتوانیم این کار را بکنیم مجبور به استفاده از سیلیکون خواهیم بود.

آیا تزریق چربی روش بهتری نیست؟
خیر، برای تزریق چربی حداقل به 300 سی سی چربی نیاز داریم. به دست آوردن این حجم از چربی کار دشواری است و خیلی از بدن ها چنین بافتی ندارند و خاصیت این بافت این است که هر چقدر بیشتر تزریق شود، احتمال جذبش بالاتر می رود. مثلا وقتی در صورت ده سی سی چربی تزریق می کنیم، ممکن است فقط 3 سی سی آن باقی بماند و نیاز به چند بار تزریق داشته باشیم. در سینه نیز به همین ترتیب است و همیشه نمی توانیم نتیجه صد درصد و قطعی از این راه به دست آوریم.

معمولا چنین جراحی هایی برش هایی را هم بر جای می گذارد. آیا ناحیه برش را می توان از بین برد؟
از راه های مختلفی می توان پروتز را گذاشت؛ از راه زیر بغل، از راه زیر سینه و از طریق برشی در ناحیه هاله سینه. ولی به نظر من راه زیر بغل روش مناسبی نیست، زیرا نمی توان سیلیکون را به دقت جا گذاری کرد. ولی دو روش دیگر بهتر است. برش زیر سینه برشی شش تا هفت سانتی متری است که بعد از یک سال، خط کمرنگی از آن باقی می ماند. دور هاله قهوه ای سینه هم کمترین جلب توجه را می کند. البته در مواردی که از طریق دور هاله سیلیکون وارد می شود باید به قطر آن توجه داشته باشیم.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
آیا از کیست های سینه در زنان اطلاعی دارید؟

با اعلام شیوع 80 درصدی تغییرات فیبروکیستیک پستان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی: 99 درصد تغییرات فیبروکیستیک پستان با روش های غیر جراحی درمان می شوند .

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: تغییرات فیبروکیستیک پستان از حالت های شایع با آماری حدود 80 درصد در بین خانم ها است که تا 99 درصد با درمان های غیر جراحی برطرف می شود.

دکتر علوی متخصص جراحی سینه در خصوص تغییرات فیبروکیستیک در پستان و راههای کاهش این عارضه بیان داشت: تغییرات فیبروکیستیک حالتی است که در پاتولوژی به شکل فیبروز و کیست های بسیار ریز در پستان مشخص می شود که در بعضی مواقع احتمال افزایش و بزرگ شدن کیست ها وجود دارد ولی در اغلب موارد اندازه آن ها بسیار ریز است.

دکتر علوی با بیان این مطلب که تغیییرات فیبروکیستیک به دلیل شیوع بالا در بین زنان بیماری محسوب نمی شود، گفت: این عارضه تغیییر حالت خاص سینه است ولی بیماری تلقی نمی شود زیرا که 80 درصد از زنان در زمانی از عمر خود میزانی از این حالت را تجربه می کنند و نزدیک به عادت ماهانه دچار تورم و سنگینی و همچنین دردناک شدن پستان می شوند.

وی با تاکید به این موضوع که بالا رفتن هورمون های زنانه عامل موثر در بروز درد قبل از عادت ماهیانه درحالت فیبروکیستیک است، بیان داشت: در نزدیکی زمان سیکل ماهانه به دلیل بالا رفتن هورمونها در خون و حساس بودن نسج سینه به این هورمونها، پستان دچار تورم و سنگینی می شود و به دنبال آن دردناک می شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: بعد از شروع سیکل ماهانه به دلیل کاهش هورمون استروژن در خون درد سینه ها به میزان زیادی برطرف می شود و فرد احساس راحتی می کند.

وی با اشاره به شیوع فراوان این عارضه در بین زنان تصریح کرد: این حالت در بعضی افراد به شکل خفیف و فقط چند روز قبل از عادت ماهانه شروع می شود و با آغاز این دوران کاملاٌ از بین می رود، اما در بعضی از افرادی که به حالت شدید به این عارضه مبتلا هستند ممکن است دوره طولانی تری سینه شان دردناک باشد تا جایی که در گروهی از این افراد فقط یک هفته بعد از پریود سینه ها بدون درد است و بعد از این دوران دوباره سینه ها شروع به تورم می کند و دردناک می شود و در حدود 2 تا 3 هفته این درد طول می کشد تا عادت ماهیانه بعدی اتفاق بیفتد.

دکتر علوی گفت: در بعضی از موارد ممکن است خانمها این درد سینه را به طور همیشگی داشته باشند و این درد آزار دهنده باشد و یا به دلیل تداوم درد، آن را علامتی از سرطان پستان بدانند و به پزشک مراجعه کنند، در این هنگام پزشک موظف است که در ابتدا بیمار را تحت معاینه کامل قرار دهد و سونوگرافی و در صورت لزوم ماموگرافی درخواست کند تا مشخص شود آیا علاوه بر زمینه فیبروکیستیک بیماری همراه و یا توده ای در سینه وجود دارد یا خیر.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: در صورتی که پزشک معالج بعد از چکاپ کامل اطمینان پیدا کند که به غیر از زمینه فیبروکیستیک بیماری همراه دیگری وجود ندارد به شخص این اطمینان را می دهد که این عارضه عادی و قابل درمان است و تا حدودی زیادی نگرانی وی را کاهش می دهد.

دکتر علوی با رد احتمال تبدیل فیبروکیست ها به توده های سرطانی گفت: فیبروکیستیک یک عارضه خوش خیم است اما به دلیل این که در بین زنان بسیار شایع است تعدادی از آن ها بدون ارتباط با فیبروکیستیک ها ممکن است به سرطان مبتلا شوند و این احتمال وجود دارد که در سونوگرافی و ماموگرافی که برای تشخیص فیبروم ها انجام می شود توده های سرطانی نیز مشاهده شود.

وی شایعترین علامت فیبروکیستیک را درد سینه همراه با تورم عنوان کرد و افزود: در بعضی از مواردی که شدت درد کم باشد بیمار پس از مراجعه به پزشک و اطلاع از این موضوع که این تغییر در پستان عارضه ای عادی است این درد را تحمل می کند ولی در بعضی موارد که شدت درد زیاد است بیمار نیازمند درمان داروئی است.
دکتر علوی به دو فاکتور رژیم غذایی، اضطراب و استرس در تشدید درد سینه های فیبروکیستیک اشاره کرد و گفت: شدت درد در دوران عادت ماهانه متفاوت است که عواملی چون مصرف مواد محرک کافئین دار ازجمله کاکائو، نوشابه های گاز دار، و قهوه در رژیم غذایی و مواجه با استرس و اضطراب می تواند این درد را افزایش دهند.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران پیرامون درمان این حالت خاطر نشان کرد: در قدم اول در درمان زنان مبتلا به فیبروکیستیک به آن ها اطمینان داده می شود که مشکلی وجود ندارد و این یک عارضه عادی و قابل درمان است که این اطمینان بخشی تا حدودی، از استرس بیمار می کاهد.
وی ادامه داد: در صورتی که بیمار برای کاهش درد نیاز به مصرف دارو داشته باشد،با تجویز ترکیبات ویتامین e و روغن گل مغربی تا میزان زیادی می توان درد را کاهش داد و همزمان به بیمار توصیه می شود که رژیم غذائی ذکر شده را رعایت کند. در مواردی که شدت درد زیاد باشد از درمان های داروئی دیگر مانند تاموکسیفن و دانازول استفاده می شود.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: درمان جراحی در این بیماران معمولاٌ نیاز نیست، مگر در مواردی که شدت درد بیمار زیاد باشد و پزشک مجبور شود قسمتی از ناحیه سینه را که فیبروکیستیک دردناک در آن قرار دارد خارج کند ولی جراحی در سینه های فیبروکیستیک بسیار بسیار نادر اتفاق می افتد و 99 درصد خانم ها به درمان های ابتدایی و داروئی پاسخ می دهند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 12 از 30:  « پیشین  1  ...  11  12  13  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA