انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 14 از 30:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
یائسگی و تغذیه

رژیم غذایی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و باید متناسب با سن آنها باشد. منوپوز(یائسگی)شامل تغییراتی است که نتیجه کاهش استروژن در بدن است و همه زنان به آن مبتلا می شوند.

علائم یائسگی گر گرفتگی،سردرد ،تغییرات خلق و خو و تعریق شبانه می باشد.عوارض جدی یائسگی که باید به آن توجه کرد ناراحتی های قلبی و پوکی استخوان است که کاهش تولید استروژن محتمل ترین دلیل این شرایط است.
البته این طور نیست که تمام خانمها دچار ناراحتی های قلبی و پوکی استخوان شوند بلکه به شیوه زندگی افراد نیز بستگی دارد.پس در صورتی که مراقبت به موقع انجام گیرد سالیان بعد از یائسگی می توانند با سلامتی به زندگی خود ادامه دهند.

نکته کلیدی در جلوگیری از بیماری های قلبی و استئوپروز (پوکی استخوان) تغییر شیوه زندگی است که از طریق تغذیه صحیح و فعالیتهای فیزیکی امکان پذیر است.
یکی از مشکلات دیگر در دوران یائسگی افزایش وزن است.با افزایش سن نیاز به انرژی کاهش می یابد که این خود ناشی از کاهش فعالیتهای فیزیکی و کاهش توده ماهیچه ای است که نهایتا باعث کاهش متابولیسم می شود.به اعتقاد بسیاری متخصصان دلیل این امر نوسان در سطوح هورمونی و کاهش استروژن است.

در دوران منتج به یائسگی که 5 تا 10 سال طول می کشد به تدریج استروژن کاهش یافته و تخمک گذاری نامنظم می شود.در برخی خانمها افزایش فقط چند کیلوگرم می تواند شرایط سختی برای آنان ایجاد کند.حتی برای آن دسته از خانمهایی که دچار افزایش وزن نمی شوند ،حفظ وزن به همان صورت کار مشکلی است.
رعایت رژیم غذایی خاص به تنهایی پاسخگوی این مشکل نیست .بلکه تغییر شیوه زندگی و انجام ورزش در کاهش وزن نقش مهمی دارد.زیرا با ورزش توده ماهیچه ای بدن بیشتر شده و متابولیسم افزایش می یابد و از افزایش وزن جلوگیری می شود.

توصیه های غذایی
کلسیم: برای سلامت استخوانها ضروری است.روزانه باید سه وعده غذایی از مواد لبنی کم چرب مصرف شود.در زمان یائسگی استقامت استخوان افراد نشانگر شیوه زندگی آنان قبل ازدوران یائسگی است.
استخوانهای زنانی که در رژیم غذایی شان مقدار کافی کلسیم وجود نداشته شکننده است که این خطر بعد از یائسگی حادتر شده زیرا استروژن بر مقاومت استخوانها می افزاید.گرچه زنان نمی توانند کمبود کلسیم دوران قبل از یائسگی را جبران کنند ولی تلاش برای بازسازی استخوانها می تواند تا حدی کمک کننده باشد.
در دوران قبل از یائسگی خانمها باید روزانه 1000میلی گرم کلسیم مصرف کنند و در دوران بعد از یائسگی در صورتی که زنان استروژن مصرف کنند 1000 میلی گرم کلسیم و در صورتی که استروژن مصرف نکنند 1500 میلی گرم کلسیم باید مصرف شود.

بهترین منابع کلسیم شیر، ماست، پنیر و دیگر محصولات لبنی،سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج،براکلی و همچنین صدف خوراکی،ماهی ساردین و سالمون می باشند.کلسیم در مکمل های کلسیم مانند قرص های کربنات کلسیم و لاکتات کلسیم نیز به راحتی توسط بدن جذب می شود.

عواملی که از جذب کلسیم جلوگیری می کنند :

*رژیم غذایی غنی از اسید فیتیک که در سبوس تمام غلات یافت می شود در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
* رژیم غذایی غنی از سدیم در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
* رژیم غذایی غنی ازکلسیم ولی فاقد مقدار منیزیم در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
*مصرف پروتئین زیاد در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
*مصرف مواد قندی زیاد با بر هم زدن تعادل میان کلسیم و فسفر در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
*اسید فسفریک موجود در نوشابه های غیر الکلی در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند. *مصرف قهوه زیاد در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند.
*نیکوتین موجود در سیگار مانع تشکیل سلولهای استخوان ساز می شود.

ویتامین D : ویتامین D برای جذب کلسیم و استخوان سازی بسیار ضروری است و کمبود ویتامین D و در معرض نور خورشید نبودن در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند. تحقیقات نشان داده است شکستگی ستون فقرات در زنانی که ویتامین D را به مدت 3سال مداوم مصرف کرده اند کاهش می یابد.البته باید توجه داشت که دوز بالای ویتامین D منجر به سنگ کلیه،دردهای شکمی و یبوست می گردد.

سویا : دارای ماده ای به نام فیتواستروژن است که ماده ای شبیه استروژن است و گرگرفتگی و دیگر علائم یائسگی را کاهش می دهد. .تحقیقات نشان داده است در زنان ژاپنی که روزانه سویا و محصولات آن را مصرف می کنند علائم یائسگی کمتر از دیگر زنانی است که این مواد را مصرف نمی کنند. گیاهان دیگر که در آن فیتواستروژن یافت می شود عبارتند از هویج،جو و غلات می باشند. بنابراین مصرف روزانه غذاهایی که فیتواستروژن دارند در کاهش علائم یائسگی موثر می باشد.

فیبر : رژیم های غذایی مملو از فیبر نه تنها برای سلامتی دستگاه هاضمه و قلب مفید است بلکه برای کاهش گرگرفتگی نیز موثر می باشد.فیبر در غلات سبوس دار و سبزیجات وجود دارد.مصرف 20تا 30 گرم فیبر روزانه توصیه می شود.

ویتامین E : نتایج تحقیقات در مورد موثر بودن ویتامین E برای کاهش گرگرفتگی قطعی نیست.با این حال ویتامین E برای سلامتی مفید است. ویتامین E در مغزجات،جوانه گندم،زیتون،آسپاراگوس و غلات یافت می شود.

مصرف غذاهای کم چرب : چربیها نسبت به کربوهیدراتها و پروتئین ها مقدار کالری بیشتری دارند و هر گرم چربی 9کالری دارد .در صورتی که هر گرم کربوهیدرات و پروتئین 4 کالری دارد.مصرف چربی باید کمتر از 30 درصد کالری روزانه را تشکیل دهد.
مصرف حبوبات ،میوجات وسبزیجات مخصوصا آنهایی که دارای ویتامین C و کاروتن هستند مانند پرتقال،گریپ فروت،هویج،گوجه،براکلی گل کلم و سبزیجات برگ تیره افزایش یابد.

ورزش : زندگی بی تحرک باعث می شود که موادمعدنی موجود در استخوان تحلیل رود .
ورزشهایی مانند پیاده روی و دویدن باعث ایجاد استخوانهای پر حجم و قوی می شود.ورزش می تواند باعث کاهش برخی علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلق و خو شود.همچنین از افزایش وزن که خود باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی،دیابت و فشار خون بالا می شود جلوگیری می کند.
افرادی که نمی توانند رژیم سالمی را دنبال کنند می توانند از مکمل ها بهره گیرند.که باید متناسب با نیاز فرد و بعد از مشورت با پزشک تجویز گردد.زیرا دوز بالای برخی ویتامینها می تواند بسیار خطرناک باشد.

مصرف غذاهای زیر باید محدود گردد :

- چای ،قهوه ،الکل و کافئین موجود در نوشیدنی ها باعث بدتر شدن گرگرفتگی می شود .
- استعمال دخانیات علائم یائسگی را تشدید می کند.
- غذاها و نوشیدنی هایی که دارای قند مصنوعی می باشند باید محدود گردد و خود میتواند باعث افزایش وزن گردد.
- فشار خون با مصرف نمک افزایش می یابد و با افزایش سن احتمال آن افزایش می یابد.پس باید مصرف نمک را محدود نمود و غذاهای نمک سود شده مصرف ننمایند.
- از مصرف گوشت پر چربی، غذاهای سرخ شده، روغن سرخ کردنی،کره، خامه ،سس، سوسیس و کالباس خودداری کنند.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 

كيست هاي لوله ي رحم

اين اختلال عمدتا به علت افزايش توليد پروستاگلاندين بوسيله آندمتر (آندومتر لایه داخلی دیواره رحم است) است. خيلي اوقات پزشك فقط و فقط از ضد درد هائي مانند مفناميك اسيد يا ايبوپروفن استفاده می کند،اين دارو با مهار كردن آنزيم سيكلواكسي ژناز سبب کاهش درد می شود.سنتز پروستاگلاندسین آندمتر بوسیله پروژسترون نیز مهار می شود.بنابر این درمان بوسیله قرصهای ضدبارداری خوراکی نیز موثر واقع می شود مانند : کنتراسپتیو ال دی

هنگامی که داروهای فوق موثر نباشند. شک به مشکلات اساسی (ولی قابل درمان) برده می شود،مثلا آندیومتریز که سبب ضخیم شدن دیواره آندمتر شده و ممکن است در صورت ادامه به سرطان آندومتر مبدل شود(آندومتر لایه داخلی دیواره رحم است).

کیست های تخمدان و کیست های آندمتر شایع هستند. فرق اصلی در تشخیص افتراقی بین درد کیست تخمدان و سایر درد ها در این است که درد کیست تخمدان عمدتا در یک طرف شکم بوده و درد به سمت داخل است ولی درد هنگام قاعدگی به صورت کرامپ شکمی (دل پیچه) و به سمت پائین است.

چند مدل کیست داریم :

کیست های فالوپ :(که در لوله رحم است ) و خوش خیم هستند.

کیست های انسدادی : که به علت انواژیناسیون سروز لوله های رحم اتفاق می افتند و خوش خیم هستند . (اندازه 1-2 میلی متر))

کیست های لیگامان پهن: منشا مزونفریک یا پارامزونفریک دارند. معمولا دو طرفه هستند و تا 15 سانتی متر هم دیده شده اند. خوش خیم هستند ولی معمولا کیستهای بیش از8-10 سانتی متر را پزشکان خارج می کنند.

کیست جسم زرد: در طی سالهای تولید مثل تشکیل می شوند - در آنها لخته خون وجود دارد. در طی حاملگی ممکن است رشد کنند و بزرگتر شوند - معمولا در طی سیکل های قاعدگی از بین می روند.

چندین کیست دیگر هم داریم که بیان آنها در اینجا لازم نیست ولی به عنوان اصل کلی کیست درمان خاص ندارد- تشخیص همیشه با سونوگرافی است - در دخــتر ها و خانمهای جوان به ندرت تمایل به بدخیمی دارند ولی در افراد یائسه بسیار جدی هستند.احتمال داده شده که آنها با قرص های ضد بارداری با سرعت بیشتری از بین می روند . قرص دیان از همه بهتر است(عوارض جانبی کمتر برای دخــتر ها دارد)

بعضی از دخــتران تا قبل از ازدواج در هنگام پریود درد شدید دارند که این امر با ازدواج آنها از بین می رود.علت این امر اغلب به خاطر سوراخ نبودن پرده بکارت در آنهاست که تشخیص آن با متخصص زنان صورت می گیرد.چنانچه در هنگام قاعدگی همیشه درد و ناراحتی احساس می کنید بهتر است یک جلسه مشاوره با متخصص زنان داشته باشید.
درد معده که شاید آن را نیز جزو کرامپ های شکمی می شمریم نیز طبیعی است این درد بیشتر به خاطر احساس تشویش و اضطراب در دل بیشتر می شود.

-برای کمتر شدن درد راه دیگر استفاده از دوش آب گرم بر روی شکم (2 ساعت بعد از غذا) به مدت 20 دقیقه است آب گرم احساس آرامش و دلگرمی به انسان می دهد. به همین دلیل در همه حالاتی که به نوعی وابسته به اضطراب هستند دوش آبگرم توصیه می شود.

چنانچه به طور مرتب به جای خونریزی. لخته خون مشاده می کنید حتما بهداشت شخصی را بیشتر رعایت نمائید. در این حالت فرد آمادگی ابتلا به عفونتهای واژن را دارد.همچنین چنانچه در حین دوران قاعدگی ترشحات ( بد بو و یا بدون بو) مشاهده می کنید ممکن است به دو علت باشد:
-افزایش فشار عضلات لگن
-عفو نتهای واژینال

تشخیص افتراقی آنها بدین شرح است :

-اگر ترشحات بد بو و همراه با خارش است احتمال عفونت قوی تر است.
-اگر ترشحات فقط با خارش همراه ولی فاقد رنگ و بوی بد است احتمال حساسیت بیشتر داده می شود. مصرف کورتون های خوراکی یا تزریقی اندیکاسیون ( مناسبت) دارد.
-اگر ترشحات فاقد رنگ و بو ولی با در شدید و دلپیچه همراه بود شک به افزایش فشار عضلات است. تشخیص اصلی با پزشک است ولی در این حالت از شل کننده های عضلانی مانند متوکاربامادول ( در حالات خفیف خوراکی و شدید تزریقی عضلانی) استفاده می شود.


... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 

سرطان دهانه رحم در زنان

هنگامی که سلول های غیرطبیعی در قسمت پایین رحم به تعداد زیاد رشد و تکثیر می شوند، سرطان دهانه رحم بوجود می آید. در صورتی که این سرطان زود تشخیص داده شود، قابل درمان می باشد.

علائم سرطان دهانه رحم
- ترشحات غیرطبیعی واژن
- خونریزی واژن در بین عادات ماهیانه
- خونریزی بعد از یائسگی
- خونریزی و یا درد در هنگام داشتن رابطه جنسی با همسر

علت سرطان دهانه رحم
ویروس پاپیلومای انسانی (hpv)، یک گروه بزرگ از ویروس ها می باشد.حدود 40 نوع از این ویروس ها می توانند نواحی تناسلی را آلوده کنند و برخی باعث سرطان دهانه رحم می شوند.عفونت hpv تناسلی، معمولا خود به خود درمان می شود.اگر یکی از این عفونت ها مزمن و طولانی‌مدت شود، می تواند در سلول های گردن رحم تغییراتی را ایجاد کند و این تغییرات منجر به سرطانی شدن آن ناحیه گردد.

حدود 90 درصد سرطان های دهانه رحم، به دلیل عفونت hpv می باشند.معمولا عفونت hpv، علائمی ندارد و خود به خود از بین می رود.برخی از انواع hpvها باعث زگیل های تناسلی می شوند؛ اما این انواع مانند انواعی که باعث سرطان دهانه رحم می شوند، نمی باشند.حتی اگر زگیل های تناسلی را درمان نکنید، تبدیل به سرطان نمی شوند.این انواع می توانند بدون ایجاد هیچ علائمی، سالیان سال در بدن باقی بمانند.

چگونه hpv موجب سرطان دهانه رحم می شود؟
اگر یکی از گونه های خطرناک hpv در بدن وجود اشته باشد، موجب می شود سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم رشد کنند.این تغییرات پیش سرطانی به معنای داشتن سرطان دهانه رحم نمی باشد.اما با گذشت زمان، سلول های غیرطبیعی ممکن است سرطانی شوند.

عوامل خطر سرطان دهانه رحم
- زنان سیگاری
- زنانی که دارای چندین بچه هستند.
- زنانی که برای مدت زمان طولانی از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند.
- زنانی که نسبت به hpv مثبت می باشند (یعنی دارای این ویروس در بدن خود هستند) و یا آنهایی که دارای سیستم ایمنی ضعیف می باشند.

تشخیص اولیه سرطان دهانه رحم
برای تشخیص اولیه این سرطان از تست پاپ اسمیر استفاده می شود.از سن 21 سالگی، زنان باید تست پاپ اسمیر را هر سه سال یک بار انجام دهند.از سن 30 تا 65 سالگی، زنان باید هم تست پاپ اسمیر و هم hpv را انجام دهند.بعد از تزریق واکسن hpv، تست پاپ اسمیر را انجام دهید، زیرا تمامی سرطان های دهانه رحم را بوسیله آن جلوگیری نمی شود.

تست پاپ اسمیر
تست سرطان دهانه رحم

اگر جواب تست پاپ اسمیر غیرعادی بود، چه باید انجام داد؟
شما باید دوباره این تست را انجام دهید.پزشک ممکن است کولپوسکوپی (آزمایشی با بزرگنمایی زیاد) و یا بیوپسی را برای مشاهده تغییرات در دهانه رحم توصیه کند.اگر سلول های غیرطبیعی، پیش سرطانی شده باشند، می توان آنها را از بین برد.

تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم: آزمایش dna
در برخی موارد و در زنان 30 ساله، پزشک تست dna را به همراه تست پاپ اسمیر پیشنهاد می کند.این آزمایش وجود انواع خطرناک hpv را بررسی می کند.این آزمایش برای تمامی زنانی که تست پاپ اسمیر آنها غیرعادی باشد، توصیه می شود.

تشخیص سرطان دهانه رحم: بیوپسی
بیوپسی یا نمونه برداری، شامل برداشتن قسمتی از بافت دهانه رحم و بررسی آزمایشگاهی آن می باشد.در بیشتر نمونه ها، بیوپسی با یک بی حسی موضعی در مطب پزشک انجام می شود.

مراحل پیشرفت سرطان دهانه رحم

- مرحله 0، نشاندهنده این است که سلول های سرطانی فقط در سطح دهانه رحم وجود دارند.
بیشتر سرطان های مهاجم را به چهار مرحله تقسیم بندی می کنند:
- مرحله 1، هنگامی است که تومور سرطانی به خارج دهانه رحم انتشار نیافته است.
- مرحله 2، هنگامی است که تومور به قسمت بالای واژن انتشار یافته است.
- مرحله 3، هنگامی است که تومور به قسمت پایین واژن انتشار یافته و موجب مسدود کردن جریان ادرار شده باشد.
- مرحله 4، هنگامی است که تومور به مثانه و رکتوم (مقعد) رسیده باشد و یا سلول های سرطانی در قسمت های مختلف بدن پخش شده باشند و تومورهای جدیدی را تشکیل داده باشند.زنانی که دچار سرطان دهانه رحم شده اند، غالبا با پرتودرمانی و شیمی درمانی درمان می شوند.

راه های درمان سرطان دهانه رحم

1- جراحی : اگر سلول های سرطانی وارد مرحله 2 نشده باشند، برای برداشتن هر بافتی که ممکن است شامل سرطان باشد، جراحی توصیه می شود. این جراحی به نام هیسترکتومی می باشد که از این طریق دهانه رحم و رحم و برخی بافت های اطراف آن را برمی دارند. جراح ممکن است لوله های فالوپ، تخمدان ها و غدد لنفاوی نزدیک تومور را نیز بردارد.

2- رادیوتراپی (پرتودرمانی) : پرتودرمانی خارجی اشعه x برای نابودی سلول های سرطانی استفاده می کند. همچنین، سلول های باقیمانده سرطانی بعد از روش جراحی، با استفاده از پرتودرمانی نابود می شوند. در پرتودرمانی داخلی یا براکیتراپی، مواد رادیواکتیو را داخل تومور می کند.

زنانی که دچار سرطان دهانه رحم شده اند، غالبا با پرتودرمانی و شیمی درمانی درمان می شوند. عوارض جانبی پرتودرمانی عبارت است از: تعداد کم سلول های خونی، احساس خستگی، ناراحتی معده، تهوع، استفراغ و مدفوع آبکی.

3- شیمی درمانی : در این روش از داروها استفاده می شود و در هر جای بدن که سرطان موجود باشد، داروها به آنجا می روند. هنگامی که سرطان دهانه رحم به اندام های دیگر بدن پخش شود، شیمی درمانی از بهترین درمان ها می باشد. عوارض جانبی شیمی درمانی شامل: خستگی، به راحتی کبود شدن پوست، ریزش مو، تهوع، استفراغ و کاهش اشتها می باشد.

جلوگیری از عوارض درمان های سرطان
درمان های سرطان ممکن است باعث خستگی و یا کاهش اشتها نسبت به غذاها شوند. لذا چیزی که در این میان مهم است، رساندن مقدار کافی کالری به بدن برای حفظ وزن مناسب می باشد.بهتر است شمایی که سرطان دارید، با یک متخصص تغذیه راجع به رژیم غذایی صحیح خود صحبت کنید.فعال بودن نیز یکی از موارد مهم در درمان است. ورزش های آرام می تواند انرژی شما را افزایش دهند و استرس و تهوع را در شما کاهش دهند.با پزشک خود درباره فعالیت هایی که می توانید انجام دهید، گفتگو کنید.

سرطان دهانه رحم و باردار شدن
غالبا در درمان این سرطان، رحم و گاهی تخمدان ها برداشته می شوند؛ بنابراین نمی توانید در آینده حامله شوید.با این حال، اگر سرطان را خیلی زود درمان کنید، ممکن است پس از جراحی هنوز هم بتوانید بچه دار شوید.
یک جراحی که به نام رادیکال تراکلکتومی radical trachelectomy) نامیده می شود، می تواند دهانه رحم و بخشی از واژن را بردارد، در حالی که قسمت اعظم رحم را دست نخورده باقی بگذارد.

تزریق واکسن برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم
در حال حاضر، برای جلوگیری از دو نوع hpv که باعث سرطان دهانه رحم می شوند، واکسن تزریق می شود. این واکسن ها نیاز به سه دوز در طی یک دوره شش ماهه دارند.این واکسن ها از عفونت های مزمن hpv، زگیل تناسلی و 70 درصد سرطان های دهانه رحم جلوگیری می کنند.

چه افرادی باید واکسن hpv را بزنند؟
این واکسن ها تنها از عفونت hpv جلوگیری می کنند، ولی آن را درمان نمی کنند.انجمن کنترل بیماری ها، تزریق این واکسن را در سنین 11 تا 12 سالگی توصیه می کند.این واکسن را می توان از سن 13 سالگی تا 26 سالگی به دختران و زنان تزریق کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
هر ترشحی عفونت نیست

یکی از شکایات عمده زنان بخصوص در سنین باروری، وجود ترشحات واژن است. اغلب عفونت ها حتی در نوع خفیف، علامت هایی آزاردهنده دارند و بیمار را به یکی از کلینیک ها یا مطب می کشاند. اما عفونت بر اثر چه عاملی به وجود می آید و چه نشانه هایی دارد و مهم تر این که آیا هر ترشحی را باید عفونت قلمداد کنیم؟
پاسخ این پرسش ها را از دکتر طاهره فروغی فر، جراح و متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران جویا شدیم.

ابتدا درباره ساختمان واژن و نوع ترشحات طبیعی آن توضیح مختصری بدهید.
واژن یک لوله توخالی فیبری عضلانی است که از دهانه خارجی دستگاه تناسلی زنانه شروع می شود و تا دهانه رحم امتداد می یابد. ترشحاتی در این ناحیه دیده می شود که طبیعی است. اما این ترشحات مربوط به واژن نیست، زیرا در بافت واژن غده ای دیده نمی شود و ترشحات از رحم یا از دهانه رحم به درون واژن ریخته می شود.
وسط هر دوره ماهانه و با افزایش ترشح دهانه رحم که تحت تاثیر هورمون است، زنان ترشحات بیشتری را مشاهده خواهند کرد (زنانی که قرص های ضدبارداری استفاده می کنند به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است این تغییرات را احساس نکنند).

این ترشحات چه ویژگی هایی دارد؟
ترشحات طبیعی اصولا بی رنگ و بی بوست که در نیمه های سیکل نیز حجم زیادتری پیدا می کند. در واژن هر خانم، باکتری های هوازی زندگی می کند و جزئی از فلور نرمال طبیعی بدن محسوب می شود. اگر به هر دلیلی باکتری های بی هوازی بیشتر شود شرایط طبیعی واژن به هم می خورد و ترشحات غیرعادی آغاز می شود. گفته می شود مواردی مانند نزدیکی های مکرر، دوش های واژینال و... می توانند PH واژن را برهم بزند. PH واژن باید ۴ باشد و اگر قلیایی شود عفونت اتفاق می افتد.

چه نوع عفونتی؟
نام این عفونت، باکتریوز واژینال است. ترشحات بسیار بدبو شبیه ماهی گندیده دارد و پس از نزدیکی شدت می یابد .اغلب آبکی و گاهی زرد کمرنگ یا پررنگ است. باکتریوز واژینال بعد از درمان شانس عود بالایی دارد، بنابراین باید بخوبی درمان شود.

حتی خانم باردار نیز ممکن است دچار این نوع عفونت شود که گاهی باعث زایمان زودرس می شود (پاره شدن کیسه آب یا عفونت مایع آمنیوتیک و غفونت های رحمی بعد از عمل سزارین). این نوع از عفونت حتی در خانم های باردار باید درمان شود. درمان شریک جنسی لازم نیست، ولی در عفونت تریکومونا هر دو جنس یعنی مرد و زن باید درمان شوند.

تریکو مونا چه علائمی دارد و چرا شوهر به درمان نیاز دارد؟
احتمال انتقال عفونت تریکو موناس واژینالیس از مرد به زن و از زن به مرد خیلی بالاست و آقایان پس از یک بار نزدیکی با زن مبتلا، دچار چنین عفونتی می شوند. اغلب مواقع عفونت در مردان علائم خاصی ندارد، گرچه برخی خانم های مبتلا ذکر می کنند همسرانشان هم دچار سوزش و خارش هستند.

ترشحات تریکومونا بسیار بدبو است و اغلب ماهیت آمیزشی دارد، به همین دلیل وقتی عفونت حجیمی از نوع تریکو موناس واژینالیس را در یک بیمار مشاهده می کنیم، لازم است دیگر بیماری های آمیزشی مانند سفلیس و اچ. آی. وی را هم مد نظر داشته باشیم. حتما شریک جنسی باید درمان شود.

در زنان باردار ممکن است باعث زایمان زودرس یا پارگی کیسه آب شود. در موارد عود مجبور به دادن کشت آزمایشگاهی از ترشحات هستیم، زیرا ممکن است انگل دیگری باشد که به داروی تجویز شده حساس نباشد (تریکومونا عفونت انگلی است).

شایع ترین نوع عفونت در زنان کدام است؟
شایع ترین، عفونت های قارچی است که ۷۵ درصد زنان به آن مبتلا می شوند و از هر سه زن یک نفر در طول زندگی اش به آن مبتلا می شود. عواملی که باعث بروز این عفونت می شود بیشتر به سیستم ایمنی ما مربوط است. این ارگانیسم، ترشحی از خود دارد که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد. حتی برخی عوامل تحریکی که در ناحیه تناسلی خارش ایجاد می کند به دلیل توکسین موجود در قارچ است.

تمام کسانی که سیستم ایمنی شان ضعیف شده است مانند خانم های باردار، دیابتیک یا کسانی که مدت طولانی از داروی آنتی بیوتیک برای درمان استفاده کرده اند، مستعد ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
بیماران از خارش و سوزش زیاد و ترشحات به شکل پنیری شکایت دارند و در برخی مواقع به اشتباه می گویند دچار سوزش ادراری هستند. عفونت های قارچی باید با دسته داروهایی از گروه آزول ها درمان شود.

اگر در طول یک سال خانمی، چهار بار یا بیشتر دچار عفونت قارچی شود این فرد عفونتی از نوع راجعه دارد. در این موارد به دو نکته باید شک کنیم که آیا واقعا عفونت از نوع قارچی است یا یک بیماری پوستی ملتهب در آن ناحیه وجود دارد (اصطلاحا درماتیت آتوپیک مزمن می گوییم). البته در زنان با واژن آتروفیک نیز این نشانه ها دیده می شود.

درباره آتروفی واژن بیشتر توضیح دهید.
زنان یائسه به دلیل قطع هورمون های جنسی دچار واژن خشک و شکننده و درد هنگام نزدیکی و خارش می شوند (سلول های واژن تحلیل می رود). در زنان یائسه نیز ممکن است علائمی مانند عفونت های قارچی دیده شود، ولی الزاما به معنای عفونت قارچی نیست و برای رفع آن باید استروژن های موضعی تجویز شود.
البته قبل از تجویز آزمایش هایی از دهانه رحم، ماموگرافی و سونوگرافی از رحم درخواست می کنیم. اگر به کرم های هرمونی موضعی جواب ندهند می توانیم از دارو های سیستمیک خوراکی نیز استفاده کنیم و بیمار باید کاملا تحت نظر پزشک باشد.

درمان در عفونت های عودکننده چگونه است؟
برای درمان بیمار تحت نظر باشد و ممکن است به مدت شش ماه برای بیمار دارو تجویز کنیم. برای تجویز برخی دارو ها شاید نیاز به تست های کبدی نیز باشد.

آیا این مواقع شست وشوی واژن با بتادین یا ترکیبات دیگر می تواند مفید باشد بخصوص زنانی که عفونت های عودکننده دارند؟
درباره عفونت های قارچی، تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه واژن خیلی مهم است. مشاهده می کنیم این نوع از عفونت در دخترخانم هایی که لباس های تنگ و چسبان و لباس زیر غیر نخی می پوشند بیشتر است.

عفونت های قارچی، ناحیه تناسلی را ملتهب می کند. شست وشوی مکرر این ناحیه با شوینده ها یا بتادین بیشتر باعث تحریک پوستی و مخاطی می شود و زیاد توصیه نمی شود، ولی خشک کردن ناحیه واژن بدون این که آسیب زیادی وارد شود، مفید است. استفاده از هیچ نوع ماده شوینده و کرم های واژینال بدون نظر پزشک به هیچ وجه توصیه نمی شود.

گاهی بعضی خانم ها یک کرم خاص را برای همه عفونت ها استفاده می کنند. توجه کنید سه نوع عفونت در واژن وجود دارد و تشخیص نوع آن به عهده پزشک معالج است. گاهی نشستن داخل محلول سرکه و آب می تواند نقش پیشگیری کننده در عفونت داشته باشد، ولی با بروز عفونت این درمان ها بی فایده بوده و حتما دارویی مختص به همان نوع عفونت باید تجویز شود.

بسیاری از دخترخانم ها از وجود ترشحات عادی واژن نگران هستند. توصیه تان چیست؟
همان طور که ابتدای مطلب ذکر شد همه زنان باید مقداری ترشح در طول سیکل ماهانه داشته باشند. عفونت ها اغلب با خارش، سوزش و بوی بد همراه است. اگر این علائم دیده نشود جای هیچ نگرانی نیست.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
10 دلیل قطع قاعدگی را بشناسید

وقتی چرخه قاعدگی خانم‌ها دچار اختلال و گاهی اوقات حتی توقف می‌شود، هزاران سوال ذهنشان را اشغال می‌کند و اولین سوال روتین این است؛ آیا باردارم؟ واقعیت این است که اگر شما عادت‌ماهیانه‌ نشوید یکی از اولین حدس‌ها این است که باردارید اما حتما این اتفاق به معنای بارداری‌تان نیست.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که چرخه قاعدگی‌تان را یادداشت می‌کنید و از این نظر مطمئن هستید احتمال‌های دیگری که در این مطلب آنها را برمی‌شماریم را مطالعه کنید.

1. آیا داروی خاصی مصرف می‌کنید؟
ممکن است شما جزو افرادی که خیلی قرص مصرف می‌کنند نباشید، اما گاهی مصرف یک نوع خاص از دارو می‌تواند چرخه قاعدگی را به هم بریزد یا حتی دچار توقف کند. مثلا ممکن است برای مدت‌زمانی به خاطر مشکلات هورمونی دارو مصرف می‌‌کردید و بعد از قطع آن، هورمون‌هایتان به هم ریخته باشد و عادت‌ماهیانه نشوید. پس اگر در سابقه‌تان مصرف هر دارویی را مشاهده کردید و قاعدگی‌تان هم به تاخیر افتاده به پزشکتان مراجعه کنید.

2. آیا اخیرا بیمار شده‌اید؟
بیماری می‌تواند چرخه قاعدگی شما را به راحتی به هم بریزد. حتی یک بیماری با دوره کوتاه‌مدت می‌تواند به صورت مستقیم روی هورمون‌های شما تاثیر بگذارد. ممکن است این اتفاق به صورت مداوم رخ ندهد اما باعث شود سیستم هورمونی‌تان به هم بریزد و عادت‌ماهیانه نشوید. پس اگر این اتفاق افتاد حتما به پزشک‌تان مراجعه کنید.

3. آیا استرس دارید؟
استرس عامل اختلال هورمون‌هاست. آیا این اواخر با یک موضوع پر از استرس مواجه شده‌اید؟ بهتر است بدانید وقتی دچار استرس می‌شوید، هورمون‌ها مانع تخمک‌گذاری و ایجاد چرخه قاعدگی‌تان می‌شوند. پس اگر استرس دارید یا در موقعیت استرس‌آوری قرار گرفته‌اید به این توصیه‌ها عمل کنید:

ورزش کنید: حتی اگر فرصت ورزش کردن ندارید اگر می‌خواهید چرخه قاعدگی‌تان منظم شود یک ساعت پیاده‌روی کنید. این کار باعث می‌شود ذهنتان آرام شود و هورمون‌ها فعالیتشان را از سر بگیرند.

خوب بخوابید: سعی کنید خواب شبانه‌تان به موقع و به اندازه باشد. اگر اینطور نبود سعی کنید ساعت بیدار شدن صبحتان را کمی زودتر کنید. در طول روز نخوابید. اینگونه خواب شبتان تنظیم می‌شود.

ویتامین و منیزیم مصرف کنید: این کار را با تجویز پزشکتان انجام دهید. مصرف ویتامین‌ها استرستان را کاهش می‌دهد. آبمیوه‌های تازه در این روند به شما کمک می‌کنند.

ماساژ بگیرید: یکی از راه‌های از بین بردن استرس‌های روزانه، انجام ماساژ است. فکر نکنید ماساژ گرفتن فقط یک کار لوکس و شیک تلقی می‌شود. این کار هم برای جسمتان مفید است هم ذهنتان.

4. وزن‌تان زیاد شده؟
اگر در یکی، دو ماه اخیر دچار اضافه‌وزن شده‌اید، ضمنا عادت‌ماهیانه‌ هم نمی‌شوید بدانید این 2 مساله به هم ارتباط دارند و احتمالا هورمون‌هایتان دچار اختلال شده‌اند و شما باردار نیستید. این مساله به این معنا نیست که تا وزنتان را کم نکنید دوباره چرخه قاعدگی‌تان به راه نمی‌افتد اما شما باید برخی مسائل تغذیه‌ای‌تان را تغییر بدهید. مثلا مصرف شکر را به حداقل برسانید. همچنین باید کالری موادی که مصرف می‌کنید را هم محاسبه کنید. احتمالا چرخه قاعدگی‌تان به حالت طبیعی برمی‌گردد.

5. وزن‌تان کم شده؟
این حالت هم امکان ایجاد اختلال در هورمون‌ها را به وجود می‌آورد. پس اگر به صورت محسوسی در ماهی به هر علتی وزن کم کردید و عادت‌ماهیانه نشدید این احتمال باز هم وجود دارد که باردار نباشید. سعی کنید به متخصص تغذیه مراجعه کنید و به وزن قبلی‌تان بازگردید.

6. کارتان شیفتی است؟
اگر کارتان به گونه‌ای است که ساعت منظمی ندارد یا مدام به خاطر کار در سفر هستید، احتمال به هم ریختگی هورمون‌هایتان بسیار وجود دارد. سعی کنید برنامه‌ کاری‌تان را منظم کنید تا دوباره چرخه‌قاعدگی‌تان هم منظم شود.

7. تخمدان پلی‌کیستیک دارید؟
تخمدان پلی‌کیستیک گاهی باعث می‌شود شما به خودتان شک کنید و احتمال بارداری بدهید. تخمدان پلی‌کیستیک، نتیجه عدم تعادل هورمون‌هاست که در روند تخمک‌گذاری دخالت می‌کند و در نتیجه خانم‌هایی با این عارضه، ممکن است چرخه طولانی‌ قاعدگی یا توقف را تجربه کنند. درصورتی که یکی از اطرافیان خانواده شما هم دچار این بیماری باشد، احتمال اینکه به صورت ژنتیکی انتقال پیدا کند، زیاد است. نکته مهم این است که این بیماری حتما باید درمان شود چرا که عوارض جانبی بی‌شماری دارد.

8. در حال شیردهی هستید؟
اگر در حال شیردهی هستید زمانی را باید سپری کنید تا هورمون‌هایتان به حالت عادی برگردد و چرخه قاعدگی‌تان هم منظم شود. بدن ما به معنای واقعی هوشمند است. بعد از اینکه فارغ می‌شوید، هورمون‌های مرتبط با شیرمادر سیگنال‌هایی برای سرکوب تخمک‌ها می‌فرستند. در حالت عادی سطح هورمون‌های بدنتان به اندازه‌ای است که می‌تواند شروع به تخمک‌گذاری کند و چرخه قاعدگی‌تان به راه بیفتد.

9. بیماری خاصی دارید؟
برخی مشکلات پزشکی هم می‌توانند روند قاعدگی‌تان را به هم بریزد. به عنوان مثال اگر هورمون تیروییدتان درست کار نکند، ممکن است عادت‌ماهیانه نشوید. در موارد خیلی نادری برخی خانم‌ها دچار یائسگی زودرس می‌شوند و بالطبع عادت‌ماهیانه نمی‌شوند که این مساله ژنتیکی است.

10. و بالاخره بارداری
درنهایت اگر هیچ‌کدام از موارد بالا (غیر از بارداری) در مورد شما صحت نداشت و عادت‌ماهیانه هم نشده بودید، در وهله اول می‌‌توانید از تست‌های ساده بارداری (Baby check) که در داروخانه‌ها موجود است استفاده کنید یا نهایتا به پزشکتان مراجعه کنید تا از بارداری‌تان مطمئن شوید.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 
بیماری های زنانه در دوران یائسگی

یکی از مشکلات بانوان، عفونت‌های متنوع واژن است که در دوره‌های مختلف زندگی دچار آن می‌شوند. این عفونت‌ها در هر دوره زندگی دارای عوامل زمینه‌ساز خود است.
عفونت قارچی که در هر دوره سنی رخ می دهد و با علائم خارش و ترشحات پنیری واژن همراه است، در هردوره عوامل زمینه ساز خود را دارد، یعنی دوشیزه ای که در سنین بلوغ است به دلیل رطوبت و گرمای واژن راحت تر دچار این بیماری می شود. یک خانم باردار به دلیل بارداری، آمادگی بیشتری برای مبتلاشدن به این بیماری دارد. همین طور در یک خانم مسن، دیابت از عوامل زمینه ساز این نوع عفونت است.

اما بیماری هایی که به طور اختصاصی در زنان یائسه رخ می دهد، «واژینیت آتروفیک» است. در این بیماری به دلیل کم شدن هورمون های زنانه ساخت و ساز دیواره واژن کم شده و تغییر می کند و در نتیجه بیمار دچار درد حین نزدیکی و لکه بینی به دنبال نزدیکی و ترشحات چرکی می شود در حالی که هیچ عفونت میکروبی وجود ندارد و با معاینه می توان بیماری را تشخیص داد و با دادن درمان هورمونی مناسب در عرض یکی دو هفته بیمار را درمان کرد.

از بیماری های دیگری که در هر سنی رخ داده، اما در زنان یائسه به دلیل کمبود هورمونی بیشتر رخ می دهد، بیماری التهابی واژن است.
در این بیماری، میکروب های عادی و بی ضرر واژن با میکروب های خاص دیگری جایگزین می شوند. در این بیماران، سوزش و التهاب واژن، ترشحات چرکی، درد حین نزدیکی و گاهی خارش واژن نیز وجود دارد. این بیماران به درمان ضدمیکروبی نیاز دارند و از آنجا که در 30 درصد موارد عود بیماری وجود دارد، در موارد عود باید درمان ضدمیکروبی طولانی تر و همین طور در شرایط مناسب درمان هورمونی در نظر گرفته شود.

یکی دیگر از عفونت های مجاری ادراری و تناسلی، عفونت ادراری خاصی به نام التهاب مثانه است ،که به صورت سوزش، تکرر و احساس عجله در دفع ادرار است و در آزمایش ادرار، گلبول سفید و گلبول قرمز و میکروب دیده می شود. این بیماری در هرسنی رخ می دهد، اما در زنان مسن امکان عود بیماری پس از درمان با آنتی بیوتیک بیشتر بوده و این که ممکن است میکروبی غیرعادی عامل بیماری باشد، به طوری که در آزمایش ادرار هیچ میکروبی دیده نمی شود و بیمار چندان تکرر ادرار ندارد که در درمان این بیماران باید به آن دقت کرد.

از مشکلات ادراری دیگری که در زنان یائسه پیش می آید، تکرر ادرار و بی اختیار ادرار کردن به دنبال افزایش فشار شکم مثلا با سرفه و عطسه است. در این بیماران گاهی بر خلاف تصور علت، افتادگی مثانه نیست، بلکه از بین رفتن بافت طبیعی مجاری ادراری است که در اثر کاهش هورمون های زنانه رخ می دهد و درمان آن هم می تواند دادن هورمون مناسب به این زنان باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

خانم ها بخوانند/ 7 خطاي رایج زنان درباره سرطان سينه

كارشناس مامايي در يزد 7 خطاي رایج زنان درباره سرطان سينه را تشريح كرد.
* باورغلط اول: توده‌های پستانی تقریبا همیشه سرطان هستند.
این عقیده نادرستی است که هر توده‌‌ای در پستان به معنی وجود سرطان است. اگر چه هر خانمی که در پستان خود احساس توده‌ داشت باید به فکر سرطان باشد تا عکس این موضوع ثابت شود، اما این نباید زنان را نگران کند.

هر چه سن یک زن بیشتر باشد، احتمال بیش تری دارد تا یکی از ۷ تا ۸ نفری باشد که مبتلا به سرطان پستان می‌‌شوند. همچنین احتمال بیش تری وجود دارد که توده ‌های پستانی در زنان سالمند و زنانی که به دوران یائسگی نزدیک می‌ شوند و یا یائسه شده‌‌اند سرطانی شوند.


وقتی یک توده پستانی سرطانی نباشد، به چه دلیل ممکن است ایجاد شده باشد؟
این توده‌‌ها ممکن است کیست ‌هایی باشند که معمولا خطرناک نیستند، اما ممکن است رشد غیر سرطانی و غیر طبیعی سلول‌‌ها باشد نظیر فیبروآدنوما که کمتر شایع است و یا لخته ‌های خونی که موجب ایجاد توده می‌ شوند. همچنین این توده ‌های کاذب ممکن است در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شوند که در واقع اصلا آن‌ها توده نیستند.

به هر حال دلیل توده‌‌های پستانی هر چه باشد، نباید مورد غفلت واقع شود و باید از سوی پزشک اطمینان حاصل شود که خطرناک نیستند.
گاهی لازم است معاینه جسمی از سوی پزشک صورت گرفته و گاهی نیاز به ماموگرافی و در برخی اوقات نیاز به سونوگرافی است. با انجام این آزمون‌‌ها علت توده ‌های پستانی دقیقا مشخص خواهد شد.

* باور غلط دوم: ســـرطان پستان همیشه همراه با توده ‌ای قابل لمس است.
همیشه این ‌طور نیست. همیشه سرطان‌‌های پستان با توده همراه نیستند. گاهی اوقات قبل از اینکه خانمی احساس توده در پستان خود داشته باشد، بعد از انجام ماموگرافی مشخص می‌‌شود که او دچار سرطان پستان است.
بسیاری از سرطان‌‌ها هنگام آزمون‌‌های غربالگری ماموگرافی تشخیص داده می‌ شوند.

* باور غلط سوم: توده‌‌های سرطانی با توده‌‌های خوش ‌خیم تفاوت دارند.
اگر این ‌طور فکر می‌‌کنید بدانید که همیشه توده‌‌های سرطانی متفاوت از توده‌‌های خوش‌ خیم نیستند. توده‌‌های سرطانی و توده‌‌های غیر سرطانی یا‌‌ همان خوش ‌خیم، ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند.

زنان غالبا فکر می‌‌کنند وقتی توده‌‌ای سرطانی باشد، آن را به صورت توده ‌ای سفت احساس می‌‌کنند که به اطراف حرکت نمی‌ کند. این در حالی است که توده ‌های پستانی همچنین ممکن است نرم و متحرک باشند.بنابراین همیشه نمی‌‌توان گفت که توده‌‌های سفت، سرطانی و توده‌‌های نرم، بی‌خطر هستند.

در حالی که ۴۰ درصد زنان در زندگی خود با توده‌‌های پستانی مواجه می‌‌شوند، باورهای رایج درباره این توده‌‌ها کم نیست.کیست‌‌ها در صورتی که عمقی باشند احساس سوزش ایجاد می‌ کنند. اما اگر این کیست‌‌ها سطحی باشند غالبا نرم و گرد حس می‌‌شوند.
اگر توده‌‌های پستانی عمقی باشند قادر هستند بافت پستان را به جلو برانند. گاهی توده‌‌هایی که در لمس به نظر خوش‌ خیم و نرم و متحرک می‌‌آیند می‌‌توانند سرطان باشند.

توده‌‌هایی که با لمس آن‌ها زنان احساس خراش و سوزش داشته باشند معمولا خوش ‌خیم هستند و اما بهترین توصیه این است که اگر هنگام لمس هر احساسی داشتید باید مورد بررسی قرار بگیرید.

* باور غلط چهارم: نباید نگران توده‌‌های کوچک بود.
این باور غلط است که نباید با لمس توده‌‌های کوچک در پستان احساس نگرانی کرد. توده‌‌های سرطان ‌ها می‌‌توانند در زمان شروع بسیار کوچک باشند.
اندازه یا سایز توده ‌های پستانی راه خوبی برای تصمیم ‌گیری در مورد بی‌ خطری یا سرطانی بودن توده ‌ها نیست.در برخی از زنان توده‌‌های پستانی به اندازهٔ یک نخود و در برخی دیگر اندازهٔ این توده‌‌ها حتی به حد یک گریپ ‌فروت هم می‌‌رسد.

با انجام ماموگرافی حتی توده‌ هـــای بسیار کوچک مشخص می‌‌شوند. وقتی زنان واقعــــاً در پستان خود تــوده ‌ای را حس می‌‌کنند اندازهٔ آن‌ها معمولا کمتر از ۵/۲ سانتی ‌م‌تر قطر دارد.

* باور غلط پنجم: مراجعه فوری ضروری نیست.
این باور غلط را از ذهن خود دور کنید که با لمس توده نباید سریع به پزشک مراجعه کرد. مخصوصا اگر شما خانمی هستید که سن‌تان کمی بالا رفته است به تأخیر انداختن مراجعه و پیگیری توده پستانی کار درستی نیست.

هر تـــوده‌‌ای در پستان باید توسط پزشک مورد ارزیابی کامل قرار گیــــرد.گاهی پزشک توصیه می‌ کند که بعد از دوران قاعدگی برای بررسی بیشتر مراجعه کنند. ممکن است این توده نوعی کیست باشد و با قاعدگی و تغییرات هورمونی تغییر کند.
زنانی که به سن یائسگی نزدیک می‌‌شوند احتمال کمتری وجود دارد تا دچار تغییرات توده ناشی از تاثیرات هورمونی شوند، بنابراین نباید ارزیابی‌‌های پستانی به تاخیر انداخته شود.

اما این سوال مطرح می‌‌شود که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
حتی بهتر است بلافاصله پس از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. این پزشک است که زمــــان مراجعــه بعدی را تعیین می‌‌کند و زنان خود نباید در مورد آن تصمیم بگیرند.
عده‌ای از زنان خود را با اطرافیـــان و آشنایان خود مقایسه می‌‌کنند و به گمان اینکه توده پستانی آن‌ها هم ممکن است کیست باشد و برطرف می‌‌شود به پزشک مـــراجعه نمی‌ کنند.
در حالی که اگر توده‌‌ای سرطانی باشد حتی یک هفته و یا یک ماه هم برای درمان ارزشمنـد است، مخصوصا اگر فرد جوان باشد.

* باور غلط ششم: یک توده می‌‌تواند سرطانی باشد، حتی در زنانی که تاریخچه خانوادگی سرطان ندارند.
این باور هـــم واقعیت مطلق ندارد. تنها ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان‌‌های پستان، ارثی است.اکثریت زنانی که دچار سرطان پستان می‌‌شوند هیچ عامل خطری ندارند. پس این جمله هم واقعیت ندارد که اگر خانمی در خانواده‌‌ای زندگی می‌ کرد که تاریخچه سرطان در آن وجود نداشت، توده‌‌های پستانی هرگز سرطانی نخواهند شد.

* باور غلط هفتم: در زنانی با داشتن تاریخچه کیست، توده‌‌های پستانی سرطانی نیستند.
همیشه این ‌طور نیست. برخی از زنان که سالیان زیاد در پستان خود کیست داشته ‌اند نباید تصور کنند که این کیست‌‌ها نگران‌ کننده نخواهند شد، چرا که ممکن است کیست‌‌ها هم دچار تغییراتی شده و به توده‌‌های سرطانی تبدیل شوند.

همه خانم‌‌ها باید توجه کنند که هر زمانی که در پستان ‌های خود توده‌‌ای جدید یافتند باید فورا به پزشک مراجعه کنند تا نگرانی‌‌هایشان برطرف شود، چرا که ممکن است این توده از‌‌ همان کیست ‌های قدیمی نباشد.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
ویژگی‌های یک تشک خوب

بعضی ها فکر می کنند پیشگیری و درمان بیماری ها فقط با قرص و دارو امکان دارد و بقیه امور زندگی، اینکه کجا بروند، کجا نروند، چطور بخورند و چطور بخوابند، ربطی به بیماری و سلامتی شان ندارد، برای مثال گمان می کنند هرجا که شد و با هر وضعیتی که بخوابند، در سلامت آنها تاثیری ندارد.

پدر سرفه می کند. پدر سال هاست که سرفه می کند. نیمه شب ها بچه ها با صدای سرفه پدر از خواب بیدار می شوند، اما از جایشان تکان نمی خورند. دراز کشیده در رختخواب در اتاق خودشان، چشم ها باز و دوخته به سقف گوش می دهند به صدای سرفه ها؛ مادر به آشپزخانه می رود و برای پدر آب می آورد و آرام پشتش می زند. پدر سرفه می کند... بچه ها آرام به خواب می روند و باز پدر سرفه می کند. سال هاست که سرفه می کند.

شاید شما هم در خانواده تان مشابه چنین موردی را داشته باشید: سرفه ها و تنگی نفس های شبانه.
در برخی بیماری های تنفسی، مثل آسم و بیماری انسداد مزمن ریوی، این حالت اتفاق می افتد، یعنی مدتی در حالت دراز کش بودن، باعث تشدید انسداد راه های هوایی و تنگ شدن آنها می شود و به این ترتیب سرفه و تنگی نفس اتفاق می افتد.

در نارسایی قلبی، وقتی قلب به اندازه کافی و موثر نتواند کار پمپ مانند خود را انجام دهد، چنین وضعیتی رخ می دهند؛ یعنی ریه فرد به حالت خوابیده نمی تواند کار خودش را به سرانجام برساند.

همین طور در بیماری های دیگری مانند بازگشت اسید از معده به مری که به دلیل بدکارکردن دریچه بین مری و معده به وجود می آید ممکن است چنین حالتی اتفاق بیفتد و درازکشیدن باعث برگشتن اسید از معده به مری شود و بنابراین فرد صبح ها با حالت ترش کردن و حتی تهوع و استفراغ بیدار می شود.

همه اینها نشان می دهد که خوابیدن در بعضی شرایط به جای آن که باعث تمدد اعصاب و آرامش و نیرو برای کار روزانه شود، می تواند نیرو و توان انسان را بگیرد و حتی او را دچار مشکلات مرگباری کند.
تنگی نفس، به خصوص اگر در بیماری آسم و یا نارسایی قلبی رخ دهد، مسئله ای ساده نیست و اگر به موقع به فرد کمک نشود، ممکن است جان او را هم بگیرد.

پس برای ایمنی و سلامت، حتی در اتاق خواب هم باید فکر کرد و برنامه ریزی داشت. اگر تا حالا گذرتان به بیمارستان افتاده باشد، شاید دقت کرده باشید که چطور تخت های بیمارستان، پشتی های قابل تنظیم دارند. دسته ای در کنار تخت ها در نظر گرفته شده که با چرخاندن آن می توان محلی را که زیر سر بیمار قرار می گیرد بالا و پایین برد.

این تنظیم ارتفاع، برای جلوگیری از همه این اتفاقاتی است که در بالا گفته شد.
کسانی که دچار هر یک از مشکلات آسم، نارسایی قلبی، ریفلاکس (بازگشت اسید از معده به مری) و یا بیماری انسداد مزمن ریوی و برونشیت مزمن هستند، باید ارتفاع سر خود را تا حدی که احساس راحتی در تنفس می کنند بالا بیاورند.

اما این بیماران وقتی از بیمارستان مرخص می شوند، چه باید کنند؟
تخت ها و تشک هایی که قابلیت تنظیم ارتفاع دارند و می توان آنها را در منزل هم استفاده کرد، برای این بیماران مناسب است. اما لازم نیست حتما تشک یا تخت شما شکل ویژه ای داشته باشند تا از خطرات فوق پیشگیری کنید. کافی است چند عدد بالش اضافه تر در دسترس داشته باشید و ارتفاع سر خود را با آنها هر تعداد که می خواهید تنظیم کنید.

اتفاقا ارتفاعی که در آن تنگی نفس یا سایر علایم را نداشته باشید، شاخص خوبی برای تعیین درجه پیشرفت بیماری تان خواهد بود. به این معنا که اگر در طی یک ماه متوجه شدید که برای یک خواب راحت باید بالش اضافه خارج کنید، باید برای تنظیم دوز داروهایتان به پزشک خود مراجعه کنید.

آیا هر چه تشک سفت تر باشد، طبی تر است؟
البته فرورفتگی یکسانی که در اثر وزن بدن روی تشک ایجاد می شود، ممکن است باعث تشدید کمردرد در افراد حساس شود. ولی صرف اینکه تشک سفت به پیشگیری از کمردرد کمک می کند، یا آن را از بین می برد، موضوعی است که از لحاظ علمی ثابت نشده است.برای رفع این مشکل، تشک های اسفنجی هوشمند ساخته شده که می تواند درست متناسب با شکل بدن فرو برود و به این ترتیب از فشار نامتناسب روی کمر جلوگیری کند.

نکته ای که در مورد سفتی تشک وجود دارد آن است که برای برخی افراد تشک های سفت نه تنها مفید نیست، بلکه ضرر هم دارد. نمونه مهم، افراد مبتلا به دیابت هستند که چون مستعد ابتلا به زخم هایی موسوم به زخم ناشی از فشار هستند، باید از واردشدن فشار زیاد و مستمر روی هر قسمت از بدن خود جلوگیری کنند، مثلا پاشنه پا در این افراد ممکن است دچار این نوع فشار مستمر و درنتیجه زخم ناشی از فشار شود.
به همین علت افراد مبتلا به دیابت هرگز نباید از تشک های سفت استفاده کنند.

همچنین افراد سالمند به دلیل آنکه چربی زیر پوست کمتری دارند، نباید روی تشک های سفت بخوابند.چربی زیر پوست به عنوان یک بالشتک محافظ عمل می کند و نمی گذارد فشار ناشی از وزن بدن روی پوست وارد شود. وقتی مقدار این چربی کم شود و همین طور به دلیل شکنندگی و حساس شدن پوست در سنین بالا، حتی فشار کم نیز می تواند باعث آسیب پوست و زیر پوست شود.

سالمندانی که مشکل حرکتی دارند و در موقع خوابیدن کمتر می توانند جابه جا شوند، باید کاملا متوجه این نکته باشند. زخم بستر مشکلی است که به همین ترتیب در این افراد به وجود می آید و متاسفانه اگر پیشگیری نشود، درمان آن به سختی ممکن خواهد بود.

برای این منظور تشک هایی که به تشک مواج معروفند ساخته شده اند که علاوه بر حالت اسفنجی که در بالا گفتیم، می توانند لرزه هایی هم ایجاد کنند. این لرزه ها تا حدودی کار همان حرکات طبیعی را برای عضلات انجام می دهند، یعنی نمی گذارند خون در آنها تجمع پیدا کند.

همچنین این تشک ها برای کسانی که در پاهایشان مشکل عروقی وجود دارد، مثل واریس یا پاهایشان زود ورم می کند یا به کمردرد دچارند، می تواند تشک های مطلوبی باشد.برخی انواع پیشرفته تر این تشک ها ممکن است علاوه بر ماساژهای آهسته و مداوم، کمی گرما هم تولید کند که هم باعث آرامش بیشتر در حین خواب می شود و هم دردهای عضلانی و خستگی های مفرط را تسکین می دهد.

تشک مناسب بالاخره چه جور تشکی است؟
غیر از نکاتی که گفته شد، شاید بهترین راه تشخیص یک تشک مناسب آن است که آن تشک، مناسب شما باشد، یعنی در صورتی که بیماری خاصی ندارید، خودتان بهترین شخصی هستید که می توانید تشک مناسب خود را انتخاب کنید. بنابراین دقت کنید و سعی نمایید قبل از خرید، حتما انتخابتان را امتحان کرده باشید.

با این حال، همه مشکلات خواب با تشک حل نخواهد شد؛ مشکلاتی مثل بی خوابی، خرخر موقع خواب، وقفه های تنفسی حین خواب یا برخی دردهای عضلانی با منشا ناشناخته که تشک ها نمی توانند برای رفع آنها کمکی به شما کنند.
ولی توجه داشته باشید که ممکن است خواب نامناسب شما مثل زیاد خواب دیدن و یا نداشتن خواب عمیق، یا بیدار شدن و از خواب پریدن مکرر در طی شب، به علت تشک یا وضعیت خوابیدن نامناسب شما باشد. پس هرچه سریع تر درباره رفع آن فکری کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
خانم ها لکه بینی را جدی بگیرند

یک متخصص زنان و زایمان گفت: اگر خانم‌هایی که فاکتورهای خطر مانند چاقی، فشارخون، قندخون و سابقه خانوادگی بیماری های زنان را دارا هستند دچار لک بینی شوند، باید آن را جدی گرفته و سریعا به پزشک مراجعه نمایند.
دکتر فاطمه چراغی اظهار کرد: مشکلات لک بینی در زنان به دو دسته تقسیم می‌شوند، پیش از سن یائسگی و پس از آن.

وی لک بینی در زنان بعد از یائسگی را خطرناک اعلام کرد و افزود: خونریزی و لک بینی در چنین گروهی طبیعی نبوده و ممکن است عوامل مختلفی مانند مشکلات رحمی، سرطان رحم یا دهانه رحم، علت وقوع آن باشد.

این متخصص زنان و زایمان، با بیان این که زنان پیش از سن یائسگی به دو دسته زنان بالای 35 سال و پایین‌تر از آن تقسیم بندی می‌شوند، ادامه داد: در زنان بالای 35 سال به خصوص افرادی که فاکتورهای خطرناک مانند چاقی، سابقه فشارخون، قندخون، سابقه خانوادگی مشکلات زنانه و تخمدان‌های بیمار داشته باشند، این عارضه خطرناک محسوب می‌شود و باید علایم را در همان مراحل اولیه جدی گرفت.

وی عنوان کرد: در سنین قبل از یائسگی، خونریزی‌های میان‌ دوره عادت ماهانه و یا بعد از نزدیکی به مشکلات دهانه رحم مربوط می‌شود که درمان آن در مراحل اولیه ساده‌تر است.

چراغی تصریح کرد: اگر لک بینی در افراد زیر 35 سال که فاکتورهای خطر ذکر شده را نداشته باشند رخ دهد، معمولا مشکل جدی در کار نخواهد بود و با درمان‌های هورمونی، حل می‌شود. وی علل لک بینی در افراد زیر 35 سال را کیست، استرس و غیره نام برد و گفت: گاهی لک بینی دوره‌ای بوده و پس از مدتی قطع می‌شود اما به طور کلی بهتر است فرد تحت نظر پزشک قرار گیرد چرا که در صورتی که عفونت مقاوم به درمان باشد، باید درمان‌های جدی‌تری دنبال شود.

این پزشک متخصص زنان ادامه داد: این لک بینی‌ها در افراد زیر 35 سال عامل نازایی محسوب نمی‌شوند اما اگر کیست هورمون‌ ساز در فرد عامل ایجاد لکه باشد، باید تحت درمان قرار گیرد، چرا که یک کیست خوش‌ خیم که با درمانی ساده قابل رفع است در صورت بی‌توجهی می‌تواند نیاز به عمل جراحی پیدا کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

درمان خارش ناحیه تناسلی زنان

شرایط خاص ناحیه تناسلی در زنان ، این ناحیه را مستعد ابتلا به خارش می کند. محیط مرطوب و بسته در محل تلاقی سه دستگاه تناسلی، ادراری و گوارشی، از یک طرف و گیرنده های فراوان حسی عصبی از طرف دیگر این ناحیه را مستعد خارش و سوزش می کند.

دکتر محمد شیزرپور ، متخصص پوست و مو در این رابطه میگوید :
خارش مزمن و طولانی مدت ناحیه تناسلی معمولا در اثر چندین عامل بوجود می آید. منظور این است که همزمان چند بیماری مختلف عامل خارش در یک فرد می باشند.بنابر این در درمان خارش ناحیه تناسلی چند عامل بودن علت خارش هرگز نباید فراموش شود.

عوامل تشدید کننده خارش در ناحیه تناسلی:
-شستشوی بیش از اندازه با لیف و صابون
-پوشیدن لباس تنگ
-خشک کردن با سشوار
-استفاده از کرمهای مختلف
-نوار بهداشتی
-استفاده از کاندوم و ژلهای روان کننده

1-شستشوی بیش از اندازه با لیف و صابون :
برخی از بیماران بوجود آمدن خارش و یا سوزش و یا هر علامت دیگر در ناحیه تناسلی را به عدم رعایت بهداشت ربط داده و با شستشوی زیاد با صابون و لیف سعی در بر طرف کردن آن می کنند. این کار کاملا اشتباه بوده و منجر به تشدید خارش می شود. شستشو بعد از هر بار ادرار و مدفوع با آب خالی و سپس خشک کردن به آرامی با دستمال کاغذی برای بهداشت ناحیه تناسلی کافیست.

2-پوشیدن لباس تنگ:
پوشیدن لباسهای تنگ، چسبناک بویژه از جنس پلاستیک منجر به تشدید رطوبت شده و ناحیه را برای رشد قارچ مستعد می کند بنابراین توصیه می شود از پوشیدن لباسهای تنگ پرهیز شود.

3-خشک کردن با سشوار:
برخی از بیماران با تصور اینکه رطوبت منجر به رشد قارچ در ناحیه تناسلی می شود، با سشوار اقدام به خشک کردن ناحیه تناسلی می کنند. این کار نیز غلط است. خشک کردن با دستمال کاغذی نرم و به آرامی کفایت میکند.

4-استفاده از کرم های مختلف:
استفاده از کرمهای ضد خارش و ضد قارچ که معمولا بیماران بدون نسخه از داروخانه تهیه می کنند، خود یکی از عوامل اصلی خارش هستند. توصیه می شود حتما برای درمان خارش ناحیه تناسلی به پزشک متخصص مراجعه و تمام کرمهای موضعی را که خود از قبل استفاده می کنید قطع کنید. حداکثر می توان از وازلین خالص( بدون عطر و مواد نگهدارنده )برای تسکین خارش در ناحیه تناسلی استفاده کرد.

5-اگر دچار خارش مزمن و طولانی در ناحیه تناسلی می باشید(در زنان) استفاده از تامپون به جای نوار بهداشتی ارجح است.
البته این کار حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. زیرا تامپون نیز عوارض خاص خود را دارد.

6-استفاده از کاندوم و ژلهای روان کننده یا لوبریکانت(درزنان):
اگر دچار خارش مزمن و طولانی مدت ناحیه تناسلی هستید بهتر است از کاندوم استفاده نکنید. همچنین ژلهایی که به عنوان ژلهای روان کننده به فروش می رسند از عوامل مهم ایجاد حساسیت، آلرژی و خارش در ناحیه تناسلی هستند. استفاده از این ژلها حتی برای کسانی که مشکل خارش هم ندارند توصیه نمی شوند.

چند نکته مهم دیگر در مورد خارش ناحیه تناسلی وجود دارد:

1-توجه داشته باشید هرگونه خارش یا سوزش یا هر علامت دیگر در ناحیه تناسلی نشانه بیماری منتقل از راه تماس جنسی نیست. و بیخود فکر خود را مشغول این موضوع نکنید. استرس ابتلا به یک بیماری آمیزشی خود منجر به تشدید خارش در ناحیه تناسلی می شود.

2-مسائل روحی در خارش مزمن و طولانی مدت ناحیه تناسلی نقش مهمی دارند. اگر مبتلا به افسردگی هستید بدانید بدون درمان افسردگی خارش ناحیه تناسلی شما بهبود نخواهد یافت.

3-در درمان خارش و سوزش ناحیه تناسلی به طور کلی داروهای خوراکی ارجحند. از پزشک خود بخواهید تا آنجا که ممکن است داروی خوراکی برای شما تجویز کند. در صورت نیاز به داروی مالیدنی پایه پماد نسبت به پایه کرم ارجح است.

4-به دنبال برخی درمان های خارش ناحیه تناسلی امکان اضافه شدن مشکلات جدید مثلا اضافه شدن عفونت قارچی یا حساسیت به داروهای تجویزی وجود دارد. معمولا پزشکان برای پیشگیری از عفونت قارچی ثانویه پیشاپیش درمان پیشگیرانه تجویز می کنند.

راه حل فوری برای تسکین خارش و سوزش حاد :
-کمپرس آب سرد
-استفاده از وازلین
-استفاده از پماد لیدو کائین

1- کمپرس آب سرد شده در یخچال(آب شیر را دریخچال سرد کنید و نه در فریزر)
2- 10 تا 15 دقیقه کمپرس آب سرد حداکثر 2 بار در روز
3- سپس ناحیه را به آرامی خشک کرده و از وازلین خالص استفاده کنید
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 14 از 30:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA