ارسالها: 2890
#161
Posted: 12 Aug 2015 21:19
12 توصیه برای بهداشت قاعدگی
هر دختری که به سن بلوغ می رسد، چرخه قاعدگی در او شروع به فعالیت می کند. اگرچه این قاعدگی همراه با درد و یک سری مشکلات می باشد، اما بروز چرخه قاعدگی نشاندهنده عملکرد طبیعی و سلامت دستگاه تناسلی خانم ها می باشد.
قاعدگی نشان می دهد که رحم یک خانم، برای باردار شدن آمادگی دارد و اگر بارداری رخ ندهد، پوشش داخلی رحم شروع به ریزش می کند و از طریق خون قاعدگی از بدن خارج می شود تا پوشش جدیدی در دیواره داخلی رحم (اندومتر) ایجاد شود.
اگرچه خانم ها در دوران عادت ماهانه انرژی زیادی از دست می دهند و شادابی و نشاط کمتری دارند، اما پس از اتمام عادت ماهانه، دوره جدیدی از زندگی خود را آغاز می کند.
شما خانم عزیز می توانید با رعایت موارد زیر، شادابی و سر زندگی خود را در دوران عادت ماهانه حفظ کنید:
1- 6 تا 8 لیوان آب در روز بنوشید. نوشیدن آب به مقدار کافی، آب از دست رفته بدن در طی خونریزی ماهانه را به بدن بر می گرداند و رطوبت را به جریان خون بدن هدیه می دهد. همچنین نوشیدن مقدار کافی مایعات و آب، به واژن کمک می کند تا سریع تر و راحت تر خود را پاک و تمیز کند.
2- رژیم غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید تا از بروز یبوست در این دوران دور بمانید.
3- در طول عات ماهانه، به محض این که نوار بهداشتی شما کثیف شد، آن را عوض کنید. در صورت عدم تعویض نوار بهداشتی برای مدت طولانی، اکسیژن رسانی کم می شود و شرایط برای رشدونمو باکتری ها در ناحیه تناسلی مهیا می شود. این باکتری های بیماری زا، وارد مهبل شده و مشکلات عفونی را برای شما ایجاد می کنند.
4- ناحیه تناسلی و بیرون واژن را حداقل روزی یک تا دو بار بشویید تا بوی نامطبوع حاصل از خونریزی قاعدگی، کاهش پیدا کند.
5- شستشوی بیرون ناحیه تناسلی، با آب و صابون های بهداشتی به جلوگیری از عفونت کمک می کند. البته لازم به ذکر است که این کار باید به آرامی انجام بگیرد و پس از شستشو، منطقه تناسلی باید به وسیله دستمال بهداشتی خشک شود. باقی ماندن هر گونه رطوبت در منطقه تناسلی، زمینه را برای رشدونمو باکتری های بیماری زا و بروز عفونت فراهم می کند.
6- اگر استفاده از نوارهای بهداشتی معطر، منجر به سوزش ناحیه تناسلی شود، از مصرف آنها اجتناب کنید، زیرا این دسته از وسایل بهداشتی، علاوه بر سوزش می توانند منجر به بروز عفونت شوند و بوهای نامطبوعی در آن قسمت ایجاد کنند.
7- در طی دوران قاعدگی به بانوان و دختران عزیز توصیه می شود از لباس های زیر نخی و پنبه ای استفاده کنند، زیرا لباس زیر نخی، کمتر بوی نامطبوع می گیرد، هوا به راحتی از آن عبور می کند، درجه حرارت بدن را تعدیل می کند و شرایط راحتی را برای فعالیت های جسمانی فرد در این دوران فراهم می کند.لباس های زیر نخی و پنبه ای خود را زود به زود تعویض کنید و بشویید.
8- پس از پایان دوره قاعدگی، از صابون های بهداشتی برای شستن بیرون واژن خود استفاده کنید تا هر گونه آلودگی ناشی از خونریزی پاک شود و امکان بروز هر گونه عفونتی کاهش یابد.
9- خانم ها باید توجه داشته باشند که شستن و خشک کردن ناحیه واژن، باید از سمت جلو به عقب باشد. عکس این حرکت منجر به انتقال عفونت ها از ناحیه مقعد به سمت واژن می شود.
10- استفاده از آب گرم یا ولرم هنگام شستشو در این دوره می تواند علاوه بر ایجاد آرامش در فرد، به کاهش دردهای ناحیه زیر شکم هم کمک کند.
11- به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگی، توجه به بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و عدم رعایت بهداشت ممکن است باعث ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده همراه باشد.
اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه
12- فعالیت بدنی و ورزش سبک در این دوران نه تنها مانعی ندارد، بلکه به عضلات آرامش می دهد و از مشکلات جسمی و روانی قبل از قاعدگی می کاهد. باید بدانید که بدترین کار، درازکشیدن روی تخت و بی حرکت ماندن برای مدت طولانی است.
علل بوی نامطبوع در قاعدگی
- اگر فردی هستید که بوی ناشی از قاعدگی در شما بسیار شدید و تند است، ابتدا باید بدانید که به موقع نوار بهداشتی خود را عوض کنید. عدم تعویض به موقع نوار بهداشتی باعث ایجاد بوی نامطبوع می شود.
- اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه.
- ابتلا به بیماری های منتقل شونده از راه تماس جنسی نیز ممکن است چنین علایمی داشته باشد که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.
- یکی دیگر از مواردی که منجر به بوی تند و شدید در آن ناحیه می شود، ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی می باشد که باز هم باید توسط پزشک مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.
- همچنین زنان مبتلا به دیابت ممکن است چنین علائمی همراه با قاعدگی خود داشته باشند.
- خانم هایی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند نیز ممکن است دچار بوی تند ناحیه اندام تناسلی شوند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#162
Posted: 12 Aug 2015 21:25
واژن: چه چیزهایی طبیعی است و چه چیزهایی نیست
سلامت واژن فقط بر زندگی جنسی شما اثر ندارد. اگر میخواهید بیشتر درمورد مشکلات متداول واژن و راههای ارتقاء سلامت آن بدانید با ما همراه باشید.
سلامت واژن بخش مهمی از سلامت عمومی خانمها را در بر میگیرد. مشکلات واژن میتواند بر باروری، میل جنسی و توانایی ارگاسم خانمها اثر بگذارد. ادامه یافتن مشکلات واژن میتواند بر سایر جنبههای زندگی شما نیز اثر بگذارد، موجب استرس یا ایجاد مشکل در روابط زناشویی شما شده و بر اعتمادبهنفستان نیز تاثیر بگذارد. دانستن علائم و نشانههای مشکلات واژن و راهکارهای برطرف کرن آن میتواند از سلامت واژن شما محافظت کند.واژن کانال عضلانی بستهای است که از فرج (خارج اندام تناسلی زنان) تا گردنه رحم امتداد دارد.
عوامل مختلفی میتوانند بر واژن اثر بگذارند که برخی از آن قابل اصلاح هستند و برخی نیستند. بعنوان مثال:
رابطهجنسی محافظتنشده. ممکن است یک بیماری مقاربتی را در این حالت منتقل کنید.
رابطهجنسی خشن یا شکستگی لگن. رابطهجنسی شدید و با خشونت یا آسیب رسیدن به ناحیه لگن میتواند موجب آسیب واژن شود.
برخی بیماریها و مشکلات سلامتی. دیابت و سندرم شوگرن--یک اختلال خودایمن-- میتواند موجب خشکی واژن شود.
داروها و محصولات مربوط به بهداشت زنان. استفاده طولانیمدت از آنتییوتیک خطر عفونت قارچی واژن را افزایش میدهد. برخی آنتیهیستامینها نیز موجب خشکی واژن میشوند. تامپونهایی که جذب فوق قوی دارند هم ممکن است موجب سندرم شوک سمی --مشکل عفونت باکتریایی نادر و کشنده-- شود.
محصولات ضدبارداری. اسپرمکشها و رینگهای واژن ممکن است موجب اذیت واژن شوند. استفاده از دیافراگم یا اسفنج ضدبارداری نیز با خطر سندرم شوک سمی همراه است.
بارداری و زایمان. اگر باردار شوید، تا بعد از زایمان عادتماهیانه شما قطع میشود. در طول بارداری، ترشحات واژن افزایش مییابد. اشک واژن پدیدهای بسیار متداول در زایمان است. در برخی موارد، نیاز به اپیزیاتومی خواهد بود--شکافی که در بافت بین دریچه واژن و مقعد در زمان زایمان ایجاد میشود. وضعحمل از واژن هم سفتی عضلانی واژن را کاهش میدهد.
مسائل روانی. اضطراب و افسردگی میتواند با پایین بودن سطح انگیختگی جنسی در ارتباط باشد و موجب ناراحتی یا درد در زمان رابطهجنسی شود. آسیبهایی مثل سوءاستفادهها و آزارجنسی یا تجربه دردناک از اولین رابطهجنسی نیز ممکن است موجب درد در حین رابطهجنسی شود.
بالا رفتن سن. واژن بعد از یائسگی قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد.
سطح هورمونها. تغییر در سطح هورمونهای بدن میتواند بر واژن نیز تاثیر بگذارد. بعنوان مثال، تولید استروژن بعد از یائسگی، وضع حمل و در طول شیردهی کاهش مییابد. از دست دادن استروژن میتواند موجب باریک شدن پوشش واژن شود و رابطهجنسی را دردناک کند.
متداولترین مشکلات واژن
مشکلاتی که ممکن است بر واژن اثر بگذارند عبارتند از:
مشکلات جنسی. این مشکلات میتواند شامل درد مداوم و تکرارشونده تناسلی قبل، حین و بعد از رابطهجنسی باشد. درد در زمان وارد شدن آلت تناسلی ممکن است با اسپاسمهای غیرارادی عضلات دیواره واژن ایجاد شود.
بیماریهای مقاربتی. بسیاری بیماریهای مقاربتی مثل تبخالهای تناسلی، سفلیس و زگیلهای تناسلی ممکن است بر واژن اثر بگذارند. نشانهها و علائم آن عبارتند از ترشحات غیرعادی یا سوزش واژن.
واژینیت. عفونت یا تغییر در توازن عادی باکتریهای واژنی میتواند موجب التهاب واژن شود. علائم آن عبارتند از ترشحات، بو، خارش و سوزش واژن.
انواع متداول واژینیت عبارتند از واژینوز باکتریایی که از رشد بیش از اندازه یکی از ارگانیسمهایی که به طور طبیعی در واژن موجود هستند ایجاد میشود؛ عفونتهای قارچی که معمولاً توسط قارچهایی که به طور طبیعی در واژن ایجاد میشوند و کاندیدا آلبیکان نامیده میشوند؛ تریکومونا که توسط انگلهایی که معمولاً از طریق رابطهجنسی منتقل میشود، ایجاد میشود.
رلاکسیون کف لگن. اگر رباطها و بافتهای پیوندی که رحم را در جای خود نگه میدارند ضعیف شوند، رحم، مثانه یا مقعد ممکن است به طرف واژن بیفتند. درنتیجه واژن نیز افت خواهد کرد.
سایر بیماریها و مشکلات. کیستهای واژن ممکن است موجب درد در طول رابطهجنسی شوند یا گذاشتن تامپون را مشکل کنند. سرطان واژن--که ممکن است در ابتدا به شما خونریزی واژن بعد از رابطهجنسی یا یائسگی دیده شود--نیز یک امکان نادر دیگر است.
علائم و نشانههای مشکلات واژن
در موارد زیر حتماً با پزشکتان مشورت کنید:
· تغییر در رنگ، بو و میزان ترشحات واژن--مخصوصاً وقتی همراه با تب باشد.
· قرمز شدن واژن، خارش و ناراحتی در این ناحیه
· خونریزی واژن بین دورههای ماهیانه، پس از رابطهجنسی و بعد از یائسگی
· توده یا برآمدگی در واژن
· حس فشار یا سنگینی در ناحیه واژن
بعد از هر بار سوزش و ترشح واژن نیاز به رفتن نزد پزشک نیست، بهویژه اگر در گذشته عفونت قارچی واژن برایتان تشخیص داده شده باشد. اما اگر از داروهای بدون نسخه استفاده کردید و علائمتان برطرف نشد، حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
برای حفظ سلامت واژن چه باید کرد؟
برای محافظت از سلامت واژن و سلامت عمومی خود میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
-از نظر جنسی مسئول باشید. از کاندوم استفاده کنید و سعی کنید فقط با یک نفر که مبتلا به بیماریهای مقاربتی نیست، رابطهجنسی داشته باشید.
-واکسن بزنید. واکسیناسیون میتواند از شما در برابر HPV، هپاتیت A و هپاتیت B محافظت کند--اینها بیماریهای جدی کبدی هستند که از طریق رابطهجنسی منتقل میشوند.
-بهداشت خوبی داشته باشید. از صابونهای عطردار استفاده نکنید. از اسپریهای زنانه یا تامپونهای عطردار استفاده نکنید. اگر از اسباببازیهای جنسی استفاده میکنید. حتماً بعد از هر بار استفاده آنها را تمیز کنید.
-تمرینات کگل (Kegel) را انجام دهید. تمرینات کگل میتواند به سفت کردن عضلات لگن کمک کند. عضلات لگن را سفت و منقبض کنید طوریکه انگار میخواهید راه ادرارتان را ببندید. اینکار را در ۳ ست ۱۰ تکرار هر روز تکرار کنید.
-داروهایتان را بشناسید. درمورد داروهای مصرفیتان و عوارضجانبی احتمالی آنها بر واژن از پزشکتان سوال کنید.
مصرف الکل و سیگار خود را محدود کنید. الکل و موادمخدر میتواند موجب ضعف قوای جنسی شود. نیکوتین نیز میتواند تحریک جنسی را کاهش دهد.
بااینکه همه مشکلات واژن قابل پیشگیری هستند، چکاپهای مداوم و منظم میتواند به شما برای اطمینان از مشکلات احتمالی کمک کند. اجازه ندهید خجالت مانع رفتن شما نزد پزشک و مشورت کردنتان درمورد مسائل جنسی و سلامت واژنتان شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#163
Posted: 12 Aug 2015 21:36
کیست های شایع و ترسناک دختران جوان
تخمدان پلیکیستیک، بیماری است که امروزه انگار گریبانگیر بسیاری از دختران جوان شده و آنها را با مشکلات باروری مواجه کرده است. این بیماری شاید 30 سال پیش فقط در خانمهای چاق دیده میشد اما الان دخترهای جوان لاغر حتی در سنین 17 سالگی هم به آن مبتلا میشوند!
شاید شما هم تا به حال با جابهجاییهای چند روزه عادت ماهانهتان و رشد چند موی زائد روی چانه یا قفسه سینه و افزایش آکنههایتان دلهره کیستهای تخمدانی را از سر گذرانده باشید. دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوقتخصص نازایی و لاپاراسکوپی به شما میگوید که آیا این نگرانی را باید جدی بگیرید یا خیر.
وقتی محیط بدن مردانه میشود!
تخمدان پلیکیستیک همان بیماری «اشتین لونتاین» است که در زمان قدیم با علائم «هیرسوتیسم» (افزایش رشد موهای زائد)، افزایش آکنه صورت، الیگومنوره (تعداد کم دفعات قاعدگی) یا آمنوره (فقدان قاعدگی) و نازایی توسط آقای «اشتین لونتاین» شناخته شد.
در زمانی که این بیماری مطرح شد بیشتر مختص افراد چاق بود و علت بروز آن به هم خوردن تعادل هورمونها در خانمهاست به این ترتیب که سطح هورمونهای مردانه یا به طور مستقیم در خون بالا میرود یا گیرندهها نسبت به این هورمونها حساستر میشوند و محیط بدن خانمها تبدیل به یک محیط مردانه میشود.
تخمکگذاریها معمولا در این محیط مردانه اختلال پیدا میکند. درچنین مواقعی شاهد عدم تخمکگذاری یا کم شدن تخمکگذاریها و افزایش علائم مردانه ازجمله رشد موهای ریش و سبیل و بقیه قسمتهای بدن و ریزش موهای سر بهطریق مردانه در دو طرف شقیقهها میشویم.
چه علائمی دارد؟
هر فردی که بیماری پلیکیستیک دارد ممکن است تمام علائم ذکر شده برای آن را نداشته باشد. این بیماری طیف گستردهای دارد. برای مثال ممکن است دورتا دور تخمدان فقط فولیکولهای ریز با فاصله بین 2 تا 9 میلیمتر وجود داشته باشد و بیمار هیچگونه علامتی نداشته باشد یا کسی که اصلا در سال پریود نمیشود و تمام بدنش از موهای زائد پوشیده شده و موهای سرش به میزان زیادی کاسته شده است. این بیماری معمولا از ابتدا با نامرتبی پریودها شروع میشود به این ترتیب که پریودها یك تا 2 هفته عقب میافتد و در نهایت به جایی ختم میشود که بیمار فقط با استفاده از آمپولها یا قرصهای پروژسترون پریود میشود.
کم یا زیاد بودن خونریزیها در زمان عادت ماهانه بستگی به جایگاه بیمار در این طیف دارد.
برخی از افراد مبتلا بسیار چاق هستند و معمولا سطح هورمونهای زنانهشان هم بالاست. در این افراد ضخامت لایه داخل رحم زیاد میشود در نتیجه خونریزیهایشان میتواند زیاد باشد.
بیماران دیگری هم هستند که هر 2 تا 3 ماه یکبار پریود میشوند و چون در این فواصل چند ماهه تخمکگذاری ندارند سطح داخلی رحمشان ضخیم میشود. این ضخیم شدن آندومتر یا لایه داخلی باعث میشود بعد از چند ماه که پریود اتفاق میافتد بسیار شدید باشد. وضعیت برای برخی افراد نیز برعکس است، یعنی بیمار هر 2 تا 3 هفته یک بار پریود میشود. در این افراد سطح هورمونها به علت تخمکگذاری به طور مرتب بالا و پایین نمیشود و چون در وسط سیکل به طور ناگهانی یکی از هورمونهای استروژن یا پروژسترون افت میکند بیمار دچار خونریزی میشود و فکر میکند پریود شده درحالی که این خونریزی پریود نیست و مربوط به عدم تعادل هورمونهاست.
حتی دختران 16 ساله لاغر هم ممکن است مبتلا شوند!
بیماری پلیکیستیک میتواند جنبه ارثی و مادرزادی داشته باشد به خصوص در خانوادههایی که دچار چاقی موروثی نیز هستند. در حال حاضر شیوع آن نسبت به 30 سال پیش خیلی بیشتر شده است. در قدیم این بیماری فقط در بیماران چاق دیده می شد اما امروزه حتی لاغرها هم ممکن است دچار پلیکیستیکهای بسیار مقاوم به درمان شوند.
متاسفانه درحال حاضر کمتر کسی پیدا میشود که در سونوگرافیاش این کیستها دیده نشود و علائمی نداشته باشد. تنها کسانی که به طور مرتب ورزش میکنند و غذای فستفود و چرب نمیخورند و مراقب هیکل خود هستند، دچار این علائم نمیشوند.
بیشتر افراد مبتلا به بیماری پلیکیستیک زمانی به پزشک مراجعه میکنند که با علائم آن مواجه میشوند. دختران جوان مبتلا به این بیماری که تازه پریود شدهاند و معمولا هم لاغر هستند کمتر متوجه علائم آن میشوند بنابراین بیشتر مراجعان در رابطه با این بیماری در سنین بالای 16 سال قرار دارند. این افراد 16 تا 17 ساله معمولا باید پریودهایشان بعد از 4 تا 5 سال مرتب شده باشد اما باز هم شاهد بینظمیهای عادت ماهانه هستند و آمنوره دارند. در کل میتوان گفت رده سنی مبتلایان بیشتر بین 16 تا 36 سال است.
مبتلایان به این بیماری نازا نمیشوند
این بیماری را میتوان با در نظر گرفتن علائم کلینیکی، سونوگرافی و آزمایشهای خاصی تشخیص داد. زمانی که بیمار با علائم هیرسوتیسم، آکنه، نامرتبی پریود یا حتی نازایی مراجعه میکند برای او آزمایشهایی در روز دوم عادت ماهانه درخواست میشود تا اختلالات هورمونیاش مشخص شود.
در این افراد معمولا سطح هورمونهای هیپوفیزی LH و FSH دچار اختلال میشوند به این ترتیب که نسبت هورمون LH به FSH بیشتر از 2 میشود. علاوه براین فاکتور مهم دیگری به نام(AMH (Anti Mullerian Hormone نیز وجود دارد که میزان طبیعی این هورمون معمولا بین 5 تا 5/5 است اما میزان آن در مبتلایان به بیماری پلیکیستیک حتی تا 12 هم میرسد.
در سونوگرافی نیز به خصوص اگر به طریق واژینال انجام شود معمولا فولیکول های زیر 10 میلیمتری بسیار زیادی دور تا دور تخمدان مشاهده میشود. برخی پزشکان به بیماران ترس واهی میدهند مبنی براینکه مبتلایان به این بیماری هیچوقت باردار نمیشوند درحالی که ممکن است حتی پریود بیمار مرتب و علائم شدید نداشته باشد. این اظهار نظر بیمار را وحشتزده میکند درصورتی که باید در مورد بیماری پلیکیستیک به خوبی توضیح داده شده و به آن رسیدگی شود. در بسیاری از موارد مبتلایان به این بیماری یا با رژیم یا با درمان بالاخره باردار میشوند.
پزشک برایتان قرص ضد دیابت تجویز کرده است؟!
برای درمان این بیماری جدا از کاهش وزن و ورزش مرتب میتوان برحسب علائم بیمار از درمانهای دارویی نیز استفاده كرد. یکی از این داروها متفورمین یا همان داروی ضددیابت است. متفورمین ورود قند را به سلول تسهیل میکند و این باعث میشود فرد همیشه گرسنه نباشد و احساس سیری کند. درنتیجه وزن بیمار کاهش پیدا خواهد کرد.
این کاهش وزن باعث میشود متابولیسم هورمونها بهبود یابد و چربی بدن کاهش پیدا کند در نتیجه هورمونهای جنسی کمتر داخل این چربیها تجمع پیدا میکنند. بارها دیده شده که با تجویز متفورمین برای چند ماه، پریود بیمار مرتب شده یا بیماری که نازایی داشته خودبه خود باردار شده است.
در آخر اگر هیچ یک از روشهای درمانی ازجمله استفاده از متفورمین، دگزامتازون، رژیم غذایی، ورزش و ... جواب نداد و بیمار نتوانست وزنش را پایین بیاورد و پریودهایش را منظم کند، مجبور میشویم از لاپاراسکوپی استفاده کنیم. در لاپاراسکوپی فولیکولهایی که ریز هستند را معمولا با الکترود میسوزانیم.
البته در گذشته متاسفانه پزشکان یک قطعه از تخمدان را برمیداشتند و این باعث میشد سطح هورمونهای مردانه افت کند و فرد باردار شود.
برای رفع موهای زائد یا هیرسوتیسم نیز میتوان از داروهای بسیار ساده مانند اسپیرونولاکتون استفاده كرد. این دارو مدر است و باعث افزایش ادرار میشود و علاوه بر کاهش موهای زائد رشد موهای سر را نیز بهبود میبخشد.
از طرفی اگر بیمار آکنه داشته باشد معمولا از داروهای ضد آکنه موضعی یا حتی داکسی سایکلین میتوان استفاده كرد. اگر هم آکنه خیلی شدید باشد گاهی اوقات بیمار مجبور میشود تحتنظر متخصص پوست از دارویی بهنام روآکوتان استفاده کند که حاوی اسید رتینوئیک است. البته این دارو باید باتوجه به آزمایش های کبدی مصرف شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#164
Posted: 12 Aug 2015 21:50
خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیک بخوانند
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایعترین اختلال غدد درونریز در زنان و یکی از دلایل عمده ناباروری به شمار می رود.
ابتلا به این سندرم معمولا با اختلالات متابولیکی از جمله افزایش قند و چربی های خون، پرفشاری خون و همچنین افزایش آندروژن ها (هورمون های مردانه) به ویژه تستوسترون، رشد موهای زاید (هیرسوتیسم) و چاقی همراه است.
مطالعات نشان می دهند که مصرف اسید های چرب غیراشباع به ویژه اسیدهای چرب امگا-3 موجب بهبود شاخص های متابولیکی در این زنان می شود.
برای بررسی این اثر، مطالعه ای در بخش غدد بیمارستان آدلاید انجام شد و ارتباط بین سطح اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پلاسما با شاخص های متابولیکی و هورمونی این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج نشان داد، بالا بودن نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 با بالا بودن آندروژن ها در خون مرتبط است و مصرف اسیدهای چرب امگا-3 غلظت تستوسترون قابل دسترس پلاسما را کاهش می دهد. بعلاوه اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش چربی های خون و پیشگیری از تصلب شرایین و بیماری های قلبی- عروقی می شوند.
متخصصان این طور نتیجه گرفتند که مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره به خصوص امگا-3، وضعیت هورمونی و شاخص های متابولیکی را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بهبود می بخشد.
نتایج این مطالعه در نشریه تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.
برخی متخصصان در کنار روش های درمانی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک، مصرف مکمل های امگا-3 را نیز به این بیماران توصیه می کنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#165
Posted: 12 Aug 2015 22:08
9 روش برای کاهش بوی نامطبوع ناحیه تناسلی
بوی نامطبوع بدن برای هر کسی آزاردهنده است، حتی برای خود فرد. پس سعی کنید با شستشوی مناسب بدن و رعایت بهداشت فردی از ایجاد این بوهای زننده جلوگیری کنید.
خانم ها در سنین بلوغ و پس از آن، دچار تغییرات هورمونی می شوند که از اثرات این تغییرات هورمونی، رشد مو در ناحیه تناسلی و ترشحات این ناحیه می باشد. این دو عامل می توانند بوهای نامطبوعی را در ناحیه تناسلی خانم ها ایجاد کنند که در صورت عدم رفع آن، نشاندهنده عدم رعایت بهداشت و یا حتی بیشخصیتی فرد تلقی می شود.
در این مطلب 9 راه غلبه بر این مشکل را برای خانم های عزیز بیان می کنیم.
1- شستشوی مناسب ناحیه تناسلی
یکی از راه های آسان و موفقیت آمیز از بین بردن بوی ناحیه تناسلی، شستشوی مناسب این قسمت از بدن می باشد. بانوان عزیز می توانند به جای استفاده از صابون های معمولی، از صابون های آنتی باکتریال برای شستشوی ناحیه تناسلی خود استفاده کنند.
همانطور که می دانید باکتری هایی روی سطح پوست زندگی می کنند که مواد موجود در عرق را تجزیه کرده و بوی نامطبوعی ایجاد می کنند. به همین دلیل به عقیده محققان، عرق خودش بوی نامطبوعی ندارد و با از بین بردن باکتری هایی که بوی نامطبوع ایجاد می کنند، می توان تا حدی بر بوی بد ناحیه تناسلی غلبه کرد.
نکته مهم:
برای شستشوی ناحیه تناسلی خود، از مصرف بیش از اندازه صابون به خصوص صابون های آنتی باکتریال خودداری کنید، زیرا صابون ها حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است واژن را تحریک کنند و منجر به حساسیت و واکنش های آلرژیک شوند. باید به آرامی و سطح ناحیه تناسلی را با صابون شست.
شاید علت این بوهای نامطبوع، وجود عفونت ادراری، عفونت گردن رحم و یا عفونت واژن باشد
2- از بین بردن موهای ناحیه تناسلی
اگر موهای ناحیه تناسلی برطرف نشوند، جایگاه مناسبی برای رشدونمو باکتری ها ایجاد می شود و همانطور که گفته شد، این باکتری ها در واکنش به عرق، بوهای نامطبوع ایجاد می کنند. بنابراین هر چند روز یک بار با از بین بردن محل تجمع باکتری ها در ناحیه تناسلی، می توان بوهای نامطبوع این منطقه را کاهش داد.
به دلیل حساس بودن این منطقه از بدن، سعی شود حتما از وسایل مطمئن برای نظافت موهای آن استفاده کرد، مثلا از تیغ های تمیز استفاده شود و از به کار بردن تیغ سایر افراد خانواده، جدا خودداری کرد. از وسایل دیگری مانند پودرهای موبر، کرم های موبر و یا اپی لیدی نیز می توانید برای این منظور استفاده کنید.
3- استفاده از نوار بهداشتی روزانه
برخی از خانم ها به قدری دچار ترشحات ناحیه تناسلی هستند که لباس زیر آنها کاملا خیس می شود و همین خیس ماندن لباس زیر، بوی نامطبوعی را ایجاد می کند.
به این دسته از خانم ها توصیه می شود که از نوارهای بهداشتی روزانه که مخصوص ایام غیر قاعدگی است، استفاده کنند و هر چند ساعت یک بار آن را تعویض کنند. با این روش نه تنها لباس زیر آنها عمر بیشتری می کند، بلکه بوی نامطبوع آن نیز از بین می رود.
4- رعایت بهداشت جنسی
به خانم هایی که ازدواج کرده اند توصیه می شود حتما پس از برقراری رابطه جنسی با همسر خود، ناحیه تناسلی خود را بشویند، زیرا ترشحات ناشی از رابطه جنسی، بوی نامطبوعی ایجاد می کنند. بنابراین یکی از راه های مهم برای غلبه بر این بوی نامطبوع، استحمام پس از رابطه جنسی می باشد.
ادرار کردن نیز پس از رابطه جنسی توصیه می شود، زیرا هر گونه ترشحات بدبویی که داخل مجرای تناسلی فرد باقی مانده است، توسط ادرار بیرون می آید.
شاید به همین دلیل است که دین مبین اسلام غسل کردن پس از رابطه جنسی و نیز ادرار کردن بعد از آن را واجب کرده است. متاسفانه با عدم رعایت همین نکته ساده، بیماری های منتقله از راه جنسی می تواند انتقال یابند و افراد را دچار مشکل کنند .
5- درمان عفونت
اگر همه مواردی را که در بالا گفته شد، انجام دادید اما باز بوی نامطبوعی از ناحیه واژن متصاعد می شود، می توانید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. شاید علت این بوهای نامطبوع، وجود عفونت ادراری، عفونت گردن رحم و یا عفونت واژن باشد.
اگر علایم زیر را تجربه کردید، حتما به پزشک زنان مراجعه کنید :
- درد در هنگام دفع ادرار
- دردهای شدید در زیر شکم که مطمئن هستید به دردهای دوره قاعدگی مربوطه نیست.
خوشبختانه بسیاری از این عفونت ها، با داروهای آنتی بیوتیک درمان می شوند. با درمان عفونت ناحیه اداری یا تناسلی می توان بوی نامطبوع ناشی از آن را نیز از بین برد.
با پوشیدن لباس زیر گشاد و نخی، هر گونه بوی نامطبوع را از خود دور کنید .
6- آزمون های سالانه
اگر فردی هستید که خیلی دچار بوی بد ناحیه تناسلی می شوید، می توانید هر سال آزمایشهای مخصوصی را که مربوط به ناحیه واژن است، انجام دهید. انجام آزمون هایی مانند پاپ اسمیر می تواند بسیار کمک کننده باشد و نگرانی شما را از هر گونه ابتلا به سرطان گردن رحم از بین ببرد.
7- لباس زیر مناسبی بخرید
از پوشیدن لباس زیر تنگ برای طولانی مدت اجتناب کنید، زیرا امکان تبادل هوا در ناحیه تناسلی را از بین می برد. با پوشیدن لباس زیر گشاد و نخی، هر گونه بوی نامطبوع را از خود دور کنید.
8- برنامه غذایی سالم داشته باشید
رژیم های غذایی سالم و پر از سبزیجات و میوه های تازه می تواند بوی بد واژن را از بین ببرد. غذاهای سرخ کرده و آماده، ناحیه واژن را برای تولید بوهای نامطبوع تحریک می کند.
9- مرتب حمام بروید
استحمام کردن یک روز در میان، برای کسانی که علاوه بر این مشکل، فعالیت جسمی زیادی دارند، توصیه می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#166
Posted: 12 Aug 2015 22:11
خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیک بخوانند
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایعترین اختلال غدد درونریز در زنان و یکی از دلایل عمده ناباروری به شمار می رود.
ابتلا به این سندرم معمولا با اختلالات متابولیکی از جمله افزایش قند و چربی های خون، پرفشاری خون و همچنین افزایش آندروژن ها (هورمون های مردانه) به ویژه تستوسترون، رشد موهای زاید (هیرسوتیسم) و چاقی همراه است.
مطالعات نشان می دهند که مصرف اسید های چرب غیراشباع به ویژه اسیدهای چرب امگا-3 موجب بهبود شاخص های متابولیکی در این زنان می شود.
برای بررسی این اثر، مطالعه ای در بخش غدد بیمارستان آدلاید انجام شد و ارتباط بین سطح اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پلاسما با شاخص های متابولیکی و هورمونی این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج نشان داد، بالا بودن نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 با بالا بودن آندروژن ها در خون مرتبط است و مصرف اسیدهای چرب امگا-3 غلظت تستوسترون قابل دسترس پلاسما را کاهش می دهد. بعلاوه اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش چربی های خون و پیشگیری از تصلب شرایین و بیماری های قلبی- عروقی می شوند.
متخصصان این طور نتیجه گرفتند که مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره به خصوص امگا-3، وضعیت هورمونی و شاخص های متابولیکی را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بهبود می بخشد.
نتایج این مطالعه در نشریه تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.
برخی متخصصان در کنار روش های درمانی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک، مصرف مکمل های امگا-3 را نیز به این بیماران توصیه می کنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#167
Posted: 12 Aug 2015 22:17
6 توصیه مفید علیه سرطان سینه
اگر هورمون های شما در شرایط خاصی است که احتمال می دهید به سرطان سینه دچار شوید ، توصیه می کنیم این مطلب را بخوانید .
در این مقاله 6 توصیه اساسی را علیه سرطان سینه بیان می کنیم :
* پیش بینی سرطان سینه :
در سالهای اخیر درصد افرادی که به سرطان سینه مبتلا می شوند کاهش یافته است به دلیل اینکه سطح آگاهی افراد نسبت به سابق رشد داشته است و این بیماری زود و در همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود ،قبل از اینکه پیشرفت زیادی داشته باشد؛ زیرا هنگامی که بیماری پیشرفت زیادی داشته باشد متخصصان وارد مراحل جراحی می شوند تا مانع پیشرفت بیماری شوند.
با معاینه هایی که به خانم ها و در منزل آموزش داده می شود می توانند به سادگی علائم اولیه این بیماری را بشناسند و جلوگیری کنند.
* مصرف الکل و مواد مخدر باعث تحریک سرطان سینه می شود و سرعت تکثیر غدد سرطانی این بیماری را تسریع می بخشد.
* توصیه می شود اولین بارداری تان تا سن 25 سالگی باشد زیرا افرادی که سن بارداریشان تا 25 سال باشد کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند .
* به نوزاد خود شیر بدهید ؛ بسیاری از مادران به کودکان خود شیر نمی دهند ، یکی از موارد پیشگیری از سرطان سینه شیر دهی مادران می باشد .
* بر حسب سن و شرایط سلامتی و فیزیکی که دارید یک ورزش مناسب را انتخاب کنید و این ورزش را ادامه دهید تا اینکه بتوانید با ورزش کردن مانع از سرطان شوید .
* هنگامی که به سن یائسگی می رسید مدام به دنبال قرص و داروهای هورمونی نباشید زیرا داروهای هورمونی گاهی میتوانند باعث تغییر فیزیولوژیک بدن شوند.
* بعد از سن 40 سالگی هر دو سال یک بار تست مامو گرافی بدهید ، یکی از مطمئن ترین روش های برای تشخیص سرطان سینه،تست مامو گرافی می باشد .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#168
Posted: 12 Aug 2015 22:22
زخم دهانه رحم در خانمها
یکی از بیماریهای زنانه که خانمها در دوران باروری و قبل از باردارشدن باید به آن توجه داشته باشند و در معاینههای معمول مورد توجه قرار گیرد، زخم دهانه رحم است که اگرچه مشکل چندان نگرانکنندهای نیست، اما نباید به آن بیتوجه بود.
برای آشنایی بیشتر با زخم دهانه رحم و اینکه بدانیم ممکن است چه خطرهایی در دوران بارداری ایجاد کند، با دکتر فاطمه قائممقامی، متخصص بیماریهای زنان و زایمان و عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفتوگو کردهایم.
ابتدا در مورد علت زخم دهانه رحم برای خانم هایی که آن را نمی شناسند توضیح دهید.
دهانه رحم در پایینترین بخش رحم و در بالاترین بخش واژن قرار گرفته است. زخم دهانه رحم، در حقیقت حالتی غیرطبیعی در دهانهرحم و تغییر شکل مخاط آن می باشد که با چشم قابلتشخیص است؛ سلولهای زیاد به رنگ قرمز و مخملی شکل. این حالت زمانی رخ میدهد که لایه داخلی کانال دهانه رحم به بیرون رشد کند.
به نظر میرسد که این مشکل، حالتی فیزیولوژیک و طبیعی باشد و به اشتباه به آن زخم گفته میشود. در خانمهای جوان که سطح هورمونها در آنها بالاست، در خانمهایی که قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده میکنند و در خانمهای باردار، ممکن است مخاط داخل دهانه رحم به بیرون گستردگی پیدا کند که به آن «اکتروپیون» میگویند.
زخم دهانه رحم را نباید علامت بیماری دانست، زیرا گاهی در زنان کاملا سالم هم مشاهده میشود و به دلیل اینکه بافت آن کمی نازکتر از قسمتهای دیگر است، خود را بیشتر به رنگ قرمز روشن نشان میدهد. این وضعیت منجر به سرطان نمیشود.
متاسفانه برخی پزشکان به بیمار میگویند به «زخم دهانه رحم» مبتلا شده است، بدون اینکه توضیح دهند واقعا زخمی در کار نیست و با عمل جراحی سوزاندن یا انجماد اقدام به از بین بردن این بافت میکنند تا بافت «اسکواموس» که بافت طبیعی خود دهانه رحم است، ایجاد شود، در حالی که با گذشت زمان و به مرور و با افزایش سن در مدت 4 تا 5 سال این فرایند خود به خود اتفاق میافتد و اگر عفونت یا مشکلی وجود نداشته باشد، نیازی به انجام این اقدامها نیست.
اگر زخم دهانه رحم، باعث افزایش ترشحات واژن شود یا هنگام روابط زناشویی باعث خونریزی شود، باید مورد بررسی بیشتر و «کولپوسکوپی» قرار گیرد
چرا انجماد را پیشنهاد نمیکنید؟
همانطور که گفتم اگر این حالت بدون عفونت باشد، نیازی به انجماد یا کرایو نیست. از طرفی انجماد، دقت تست پاپاسمیر را که نوعی آزمون تشخیص سلولهای سرطانی است، کم میکند و ممکن است جواب مثبت یا منفی کاذب ایجاد کند.
متاسفانه در برخی مراکز بهداشتی این نوع درمان نادرست انجام میشود که اصلا توصیه نمیشود.
بیرونزدگی به خودی خود درمان هم ندارد و پیگیری و معاینههای روتین معمول نباید باعث ایجاد ترس در بیمار شود.
در چه صورتی باید آن را جدی تلقی کرد؟
اگر این بیرونزدگی یا به اصطلاح عموم «زخم دهانه رحم»، باعث افزایش ترشحات واژن شود یا هنگام روابط زناشویی باعث خونریزی شود، باید مورد بررسی بیشتر و «کولپوسکوپی» قرار گیرد.
کولپوسکوپی، معاینه ذرهبینی مخاط گردن رحم است و پزشک در آن با میکروسکوپ سه بعدی، مخاط را مشاهده میکند و با استفاده از محلولهای خاصی مثل اسید استیک در محل میتواند زخم فیزیولوژیک را از نوع غیرطبیعی تشخیص دهد.
برخی مواقع این زخمها حالت پیشسرطانی دارند که البته احتمال آن خیلی کم است. به خصوص در سنین نزدیک یائسگی یا یائسگی که ما انتظار بیرونزدگی مخاط را نداریم، اهمیت انجام معاینه ذرهبینی مخاط گردن رحم بیشتر است.
زخم دهانه رحم علامتی هم دارد؟
این حالت در بیشتر زنان سالم هم وجود دارد و علامتی ندارد و در معاینههای معمول، پزشک متوجه این مشکل میشود.فقط گاهی باعث بروز ترشحات میشود. در زنان جوان (به دلیل روابط زناشویی بیشتر) و مخصوصا زنانی که قرصهای ترکیبی خوراکی مصرف میکنند، امکان ایجاد این مشکل بیشتر است.
میتوان گفت ترشحات واژینال بدون سابقه عفونت میتواند علامتی از زخم دهانه رحم باشد. برخی خانمهای مبتلا هنگام روابط زناشویی ممکن است دچار خونریزی شوند که باید بعد از بررسی دقیق دهانه رحم، برایشان کولپوسکوپی انجام شود، یعنی معاینه ذرهبینی مخاط گردن رحم.
آیا ممکن است این زخم یا همان بیرونزدگی بافتی باعث ناباروری شود؟
اگر زخم دهانه رحم فیزیولوژیک و به علت بالابودن استروژن ایجاد شده باشد، باعث ناباروری نمیشود، زیرا هیچ مساله فیزیولوژیکی مانع بارداری نخواهد شد، مگر اینکه عفونت روی آن برآمدگی ایجاد شده باشد که با درمان معمولی بهبود پیدا نکند. در این صورت لازم است کرایوتراپی یا انجماد انجام شود که البته آن هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
بعضی ها می گویند موقع بارداری این خانم ها، احتمال دوختن دهانه رحم وجود دارد؟
خیر. دوختن دهانه رحم برای خانمهایی انجام میگیرد که دچار مشکلات مربوط به دهانه رحم از جمله سابقه سقط بالای سه ماه هستند، یا در سونوگرافی آنها مشخص شده باشد که طول گردن رحمشان کوتاه است یا بزرگی رحم احتمال زایمان زودرس را ایجاد کند.
در این صورت هم وقتی در سه ماهگی معلوم شد جنین سالم است و به علت مسایل کروموزومی احتمال سقط نیست، دهانه رحم دوخته میشود و ربطی به زخم دهانه رحم ندارد.
اگر زخم دچار عفونت شود و خانمی در بارداری و با معاینههای پزشکی متوجه این عفونت شود، مصرف داروها مشکلی برای مادر یا جنین ایجاد نمیکنند؟
وقتی باروری ایجاد شود، یعنی عفونت حادی وجود نداشته است، چون عفونت حاد معمولا مانع بارداری است. برای عفونتهای معمول میتوان از کرمها یا آنتیبیوتیکهایی که برای بارداری و جنین ضرر ندارد استفاده کرد.
آیا این زخمها احتمال زایمان زودرس را افزایش میدهند؟
بله، اگر زخم عفونی شود، ممکن است زایمان زودرس ایجاد کند. در این صورت مراجعه منظم به پزشک و بیشتر تحتنظر بودن مادر باردار بیشتر توصیه میشود. علاوه بر این، مادر باید داروها را تا اتمام دوره درمانی مصرف کند.
چه مدت بعد از درمان زخم دهانه رحم، یک خانم میتواند اقدام به بارداری کند؟
معمولا دو ماه بعد از کرایو و درمان عفونت با دارو میتوان برای بارداری اقدام کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#169
Posted: 12 Aug 2015 22:25
علل خون ريزي غير طبيعي در نوجواني
در طي 2 سال اول بعد از شروع خون ريزي قاعدگي اكثر دوره ها بدون تخمك گذاري است كه در محدوده 21 - 24 روزه رخ مي دهد. انتقال از سيكل هاي فاقد تخمك گذاري به سيكل هاي همراه با تخمك گذاري در طي چند سال پس از شروع قاعدگي اتفاق مي افتد.
از آن جايي كه روند تكاملي بايد كامل شود. شخص ممكن است بعد از خون ريزي اول چندين ماه قاعدگي نداشته باشد و سپس دوباره خون ريزي قاعدگي از سر گرفته شود. اگر سن فرد در هنگام شروع خون ريزي قاعدگي كمتر باشد ، تخمك گذاري منظم زودتر تثبيت مي شود. در نوجوانان علت خون ريزي بايد از نظر ؛ حاملگي به علت سقط خود به خودي و حاملگي نا به جا يا خارج رحمي بررسي شود.
- هورمون هايي كه شخص استفاده مي كند مانند قرص هاي جلوگيري از بارداري كه ممكن است خون ريزي در حين مصرف قرص و يا در اثر فراموش كردن مصرف قرص رخ دهد. لازم به ياد آوريست كه همه انواع روش هاي هورموني جلوگيري از بارداري مي توانند با خون ريزي همراه باشند.
البته گاهي به روش جلوگيري مربوط نمي باشد بلكه ساير علل موضعي مانند زخم شدن دهانه رحم يا التهاب ديواره داخلي رحم باعث خون ريزي مي شود.داشتن اختلالات انعقادي مي تواند در نوجوانان به خصوص در هنگام آغاز شروع خون ريزي قاعدگي ايجاد مشكل كند.
عفونت ها مانند سرويسيت كلاميديايي كه يك بيماري آميزشي است مي تواند باعث خون ريزي غير طبيعي رحمي شود و از آن جايي كه در نوجوانان شايع تر است ، نوجوانان بايد از اين نظر تحت غربال گري قرار گيرند.
- ساير علل مانند اختلالات تيروئيدي ، كبدي ، افزايش پرولاكتين و يا وجود كيست در تخمدان بايد مورد بررسي قرار گيرد.
مواردي مانند چاقي ، پر مويي و جوش در نوجوانان كه گاهي اوقات اشتباها طبيعي تلقي مي شود بايد به دقت بررسي شود.
براي تشخيص به موقع اين علائم ها معاينه اولين قدم مي باشد كه بيمار بايد با شرح حال كامل علائم خود ، پزشك را از بيماري خود مطلع كند. و سپس زير نظر پزشك تحت معالجه قرار گيرد.علل خون ريزي غير طبيعي در گروه سني شايع ترين علت خون ريزي كمتر از 7 روز است در اين گروه سني شايع ترين علت خون ريزي نا منظم مسائل هورموني مي باشد.
عواملي كه سبب خون ريزي غير طبيعي در اين گروه سني يعني 19 - 45 سالگي مي شود عبارتند از :
عوامل هورموني حاملگي ( حاملگي نا به جا و سقط ) اختلال عمل كرد رحمي مانند عدم تخمك گذاري عفونت ها مانند كلاميديا بيماري تيروئيدي ديابت علل ساختماني مانند وجود پوليپ در ديواره داخلي رحم و ليوميوم ها از تومورهاي خون ريزي دهنده مي باشند.
گاهي زخم شدن دهانه رحم به علت هرپس سيمپلكس ، كلاميديا و يا ديگر ارگانيسم ها نيز خون ريزي غير طبيعي در فواصل بين قاعدگي و خصوصا پس از نزديكي را به وجود مي آورند.
اين افراد بايد مشخصات بيماري خود را به پزشك اطلاع دهند تا بررسي و درمان هر چه سريع تر در اين افراد صورت گيرد چرا كه ادامه خون ريزي سبب عواقبي هم چون طولاني شدن بيماري مي شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#170
Posted: 12 Aug 2015 22:52
خانم های مبتلا به میگرن بخوانند
نتایج تحقیقات دانشمندان مرکز ملی سردرد در نروژ نشان داد که احتمال ابتلا به سردردهای میگرنی و غیر میگرنی با مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی افزایش می یابد.
این دانشمندان با بررسی تاثیر مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی در ابتلا به سردردهای میگرنی وغیرمیگرنی در 13944 زن دریافتند، سردردهای میگرنی 40 درصد و سردردهای غیر میگرنی 20 درصد در میان مصرف کنندگان این قرص ها شایع تر است.
متخصصان معتقدند که افت استروژن خون پیش از شروع خونریزی ماهیانه باعث شروع سردرد می شود.
گاهی حمله سردرد دو روز پیش از شروع خونریزی آغاز می شود و تا دو روز اول خونریزی ادامه می یابد. ممکن است دیگر روز های ماه نیز همراه با سردرد یا به طور کلی عاری از سردرد باشند. 10% زنان فقط در زمان خونریزی سردرد دارند.
برخی مطالعات نشان می دهند که در زنان مبتلا به میگرن، در صورت مصرف قرص های حاوی استروژن، خطر سکته مغزی افزایش می یابد، بنابراین توصیه می شود زنان مبتلا به میگرن در صورت تمایل به مصرف قرص های ضدبارداری خوراکی حتما با پزشک مشورت نمایند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود