ارسالها: 2890
#181
Posted: 13 Aug 2015 12:41
آیا بازسازی سینه پس از درمان سرطان امکان پذیر است؟
گاهی مواقع به دلیل بزرگ بودن توده یا خصوصیات و نحوهی رشد آن نمی توان سینه را نگه داشت و برداشتن كامل سینه لازم می شود.
بازسازی سینه بعد از عمل جراحی سرطان سینه
با وجود اینكه در حال حاضر به دلیل مراجعه بانوان در مراحل اولیه (كه توده كوچك است و این اجازه را به پزشكان می دهد كه بدون برداشتن كامل سینه، سرطان این عضو را درمان كنند)،كمتر مجبور به برداشتن سینه برای درمان سرطان سینه می شویم،اما گاهی مواقع به دلیل بزرگ بودن توده یا خصوصیات و نحوهی رشد آن نمی توان سینه را نگه داشت و برداشتن كامل سینه لازم می شود.
در این مواقع می توان در صورت تمایل بیمار اقدام به باز سازی سینه كرد. در اینجا به سؤالاتی که معمولاً در ابن مورد پرسیده می شود اشاره می کنیم.
بهترین موقع برای باز سازی سینه پس از درمان چه موقعی است؟
بازسازی، گاهی بلا فاصله پس از عمل جراحی و یا همزمان با عمل جراحی برداشتن سینه قابل انجام است اما اگرپس از عمل نیاز به انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی ( اصطلاحاً برق گذاشتن) باشد بهتر است كه باز سازی تا 6 ماه پس ازاتمام كلیهی درمان ها به تعویق بیفتد.
اگر خانمی پس از گذشت چند سال از عمل جراحی به فكر بازسازی بیفتد نیز این كار قابل انجام است و گذشت زمان مشكلی برای بازسازی ایجاد نمی كند.
نحوهی انجام بازسازی چگونه است؟
بازسازی سینه را می توان با استفاده از نسج خود بیمار یا با استفاده از پروتزهای مصنوعی انجام داد. این پروتزها كه از مواد مخصوص و سازگار با نسج بدن ساخته شده اند زیر پوست یا عضله گذاشته می شوند. بعضی مواقع برای اینكه پوست به اصطلاح جا باز كند و برای جای گیری پروتز مناسب باشد ابتدا پوست با استفاده از متسع كنندهها به مرور زمان متسع می شود و سپس پروتز دائمی زیر آن قرار داده می شود.
این متسع كننده ها مانند یك بادكنك خالی هستند كه هر هفته مقداری مایع داخل آنها تزریق می شود و بدون ایجاد مشكلی به تدریج باعث جا باز كردن پوست می شوند.
هنگامی كه به تشخیص پزشك استفاده از نسج خود بیمار ارجح باشد ، قسمتی از چربی و عضلهی شكم یا پشت بیمار به همراه عروق خونی آن، به جای خالی سینه منتقل می شود و پس از گذشت مدتی سرسینه و هالهی قهوهای آن به صورت سرپائی بازسازی می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#182
Posted: 13 Aug 2015 12:43
آنچه درباره فيبروم رحمي بايد بدانيد
فيبروم رحمي که نوعي رشد غيرسرطاني سلولهاي رحم است، به طور معمول در سالهاي باروري ظاهر ميشود. بروز فيبروم رحمي خطر ابتلا به سرطان رحمي را افزايش نميدهد و تقريبا هيچوقت هم تبديل به سرطان نميشود.
از هر چهار زن، سه زن مبتلا به فيبروم رحمي هستند که بيشتر آنها هم از آن بيخبرند چون اغلب علايم خاصي ندارد و ممکن است از سوي پزشک و به طور اتفاقي تشخيص داده شود.
به طور کلي فيبروم رحمي مشکل خاصي به وجود نميآورد و در بيشتر موارد احتياجي هم به درمان ندارد. البته اگر بيمار احساس ناراحتي کند، ميتوان آن را مورد درمان قرار داد و يا با جراحي کوچکتر کرد يا از بين برد. فقط در برخي موارد نادر است که فيبروم رحمي با درد شديد و ناگهاني همراه است و نياز به درمان فوري دارد.
علل و عوامل ايجاد فيبروم
دليل قطعي بروز فيبروم رحمي مشخص نيست اما محققان به عوامل زير براي ايجاد فيبروم رحمي اشاره ميکنند:
· دلايل ژنتيک
· هورمون: گفته ميشود ترشح هورمونهاي استروژن و پروژسترون که رحم زن را براي حاملگي آماده ميکند ممکن است موجب رشد فيبروم هم بشود.
· عوامل شيميايي ديگر: بعضي از مواد که به نگهداري بافتهاي بدن کمک ميکنند، ممکن است سبب رشد فيبروم شوند.
· سن باروري
· وراثت: اگر مادر يا خواهر فرد به فيبروم رحمي مبتلا باشد، احتمال ابتلاي وي هم بيشتر ميشود.
· نژاد: تحقيقات نشان داده است که زنان سياه پوست بيشتر با خطر فيبروم مواجه هستند تا زنان نژادهاي ديگر. همچنين اين دسته از زنان بيشتر در سنين پايينتر دچار فيبروم رحمي ميشوند.
رابطه فيبروم با حاملگي
فيبروم رحمي اغلب با حاملگي ارتباطي پيدا نميکند اما ممکن است در مواردي با نازايي افراد ارتباط داشته باشد. تحقيقات همچنين نشان ميدهد که احتمال اينکه زنان مبتلا به فيبروم رحمي زايمان زودرس و مشکلاتي از اين قبيل داشته باشند، بيشتر است.
درمان
داروهايي که براي فيبروم رحمي مورد استفاده قرار ميگيرند، در واقع هورمونهايي را که چرخه قاعدگي را تنظيم ميکنند مورد هدف قرار ميدهند و علايمي مانند خونريزي شديد قاعدگي را از بين ميبرند اما خود فيبروم را از بين نميبرند گرچه ممکن است تا حدي آن را کوچک کنند.
يک دسته از داروهايي که در درمان فيبروم مورد استفاده قرار ميگيرند، عبارتند از لوپران و سينارل که ميزان استروژن و پروژسترون را کاهش ميدهند و در نتيجه مصرف آنها، قاعدگي متوقف ميشود و در نهايت فيبروم هم کوچک ميشود.
دانازول هم نوعي داروي ديگر است که ميزان آندروژن يا همان هورمون موسوم به هورمون مردانه را افزايش ميدهد و در نتيجه علايم و عوارض فيبروم تخفيف پيدا ميکند. اين دارو ضمن کوچک کردن فيبروم ممکن است در عين حال عوارضي هم مانند اضافه وزن، احساس افسردگي، هيجان و اضطراب، آکنه (کک و مک)، سردرد، رشد موي زايد و کلفت شدن صدا داشته باشد که بعضي از خانمها را از مصرف آن بازميدارد. قرصهاي ضدحاملگي يا پروژستينها هم خونريزي قاعدگي را مهار ميکنند اما اندازه فيبروم را کوچکتر نميکنند.
انواع داروهاي غيرهورموني هم هستند که خونريزيهاي واژني غيرمرتبط به فيبروم را مهار ميکنند اما درباره خونريزيهاي فيبرومي تاثيري ندارند.
در صورت بروز هر کدام از موارد زير بايد به پزشک مراجعه کرد:
· بروز درد طولاني در لگن
· قاعدگيهاي بسيار دردناک
· خونريزي و ديدن لکه در فاصله دو قاعدگي
· درد هنگام مقاربت
· مشکل در دفع ادرار
· درد و خونريزي شديد و ناگهاني.
علايم فيبروم:
· خونريزي شديد قاعدگي
· قاعدگيهاي طولاني و خونريزي مابين دو قاعدگي
· احساس درد و فشار
· نداشتن کنترل روي دفع ادرار و يا تکرر ادرار
· يبوست
· درد در ناحيه پشت و يا پاها
· فيبروم خارج از رحم سبب به وجود آمدن مشکلات مربوط به دفع ادرار ميشود. فيبرومي که در پشت رحم به وجود ميآيد ممکن است يبوست ايجاد کند و فيبروم روي اعصاب ستون فقرات هم موجب درد در ناحيه پشت ميشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#183
Posted: 13 Aug 2015 12:47
یک مشکل زنانه نسبتا شایع
بعضی خانم ها، مخصوصا دختران نوجوانی که به سن بلوغ می رسند، از مشکلات زنانه ای که نیاز به بررسی بیشتر توسط پزشکان دارد، آگاهی ندارند و به همین دلیل حتی در مورد بسیاری از مسایل طبیعی نیز نگران می شوند.
آشنایی با این موارد به آنها کمک می کند تا هم از نگرانی های بی مورد رهایی یابند و هم در صورت بروز مشکل سریع تر در پی درمان باشند. این هفته می خواهیم شما را با ترشحات طبیعی و غیرطبیعی زنانه آشنا کنیم تا در صورت مشاهده این مشکل، زودتر به فکر رفع آن باشید. در این خصوص پای صحبت های خانم دکتر مریم پوررضا، متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می نشینم ...
▪ چه ترشحاتی طبیعی محسوب می شوند ؟
ـ ترشحات طبیعی برای سلامت مهبل زنان ضروری است و خانم ها باید حتما ترشح داشته باشند چرا که وجود این ترشحات از غدد تناسلی برای رطوبت دستگاه تناسلی ضروری است.
در مهبل باکتری های غیربیماری زایی هست که وجود آنها از بروز عفونت های باکتریایی و قارچی ممانعت به عمل می آورد. ترشحی طبیعی محسوب می شود که شفاف، شبیه سفیده تخم مرغ، بدون رنگ، بدون بو و گاهی رقیق و گاه غلیظ بوده و ایجاد سوزش و خارش نکند و این نوع ترشحات معمولا در دورانی ایجاد می شود که خانم پاک است و در دوران قاعدگی قرار ندارد. در حین تحمک گذاری (دو هفته پس از قاعدگی) ممکن است ترشحات چسبناک و لغزنده دیده شوند اما تغییر در رنگ و میزان ترشح همراه با سایر نشانه ها ممکن است علامت عفونت باشد.
▪ منظور از ترشحات غیرطبیعی چیست ؟
ـ در صورتی که ترشح ایجاد شده دارای رنگ و قوام و بوی نامطبوع و غیرطبیعی باشد (متفاوت از آنچه که گفته شد باشد) و سبب سوزش و خارش ناحیه تناسلی شود غیرطبیعی بوده و نشان دهنده وجود عفونت است.
▪ مشخصه این ترشحات عفونی چیست ؟
ـ از نظر متخصص زنان در صورتی که رنگ ترشح زرد متمایل به سبز باشد، عفونت به دنبال عامل میکروبی ایجاد شده که با آزمایش و کشت نوع میکروب شخص و درمان خاص آن صورت می گیرد و بوی نامطبوع و خارش و سوزش و التهاب از دیگر نشانه های این نوع عفونت است.
در صورتی که عفونت قارچی یا کلامید یا ایجاد شده باشد، ترشحات سفید رنگ و پنیری شکل در داخل واژن وجود داشته که در این صورت بوی ترشیدگی ایجاد می شود و خارش و درد در نواحی تناسلی و دردناک شدن مقاربت از دیگر نشانه های این عفونت خواهد بود.
اگر عفونت انگلی باشد یعنی عامل تک یاخته به نام تریکومونا آن را ایجاد کرده باشد، ترشحات کف آلود خاکستری، زرد و یا سبز با بوی نامطبوع، سوزش و خارش از نشانه های آن است. و بالاخره اگر عفونت ویروسی باشد همانند نوع میکروبی ماهیت ترشح عوض شده و بثورات بدنی به همراه خارش از علایم آن است. این نوع عفونت در میان زنان شایع بوده و به نام تبخال تناسلی معروف است که هیچ احتیاجی به آزمایش های تشخیص نیست و زوجین یعنی هم مرد و هم زن باید درمان شوند. در صورتی که این عارضه درمان نشود عود کرده و فرد در معرض سرطان رحم قرار می گیرد.
▪ این ترشحات در چه سنینی شیوع بیشتری دارد ؟
ـ به طور کلی در زنان جوان به خصوص در زنانی که ازدواج کرده اند، ترشحات بیشتر است و احتمال عفونت هم در این دوران شایع تر است. بنابراین دختران جوان و زنانی که به تازگی ازدواج کرده اند باید از نظر بهداشتی بیشتر مراقب خود بوده و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
روابط زناشویی به طور طبیعی سبب افزایش ترشحات می شود اما خانم ها باید توجه کنند که نوع و خصوصیت این ترشحات غیرطبیعی نباشد. اما بهداشت نامناسب و پوشش های بد و نامناسب در تغییر ماهیت ترشحات طبیعی و غیرطبیعی بسیار موثر است.
▪ آیا در دوران یائسگی هم ترشح وجود دارد ؟
ـ از سنین ۵۰ به بالا احتمال عفونت و ترشحات غیرطبیعی کم می شود و بسیاری از زنان از خشکی واژن و ناحیه تناسلی شکایت دارند. به علت فقر هورمون و کاهش فعالیت های غدد جنسی، خشکی مهبل ایجاد شده بنابراین لازم است برای برطرف شدن این شکل خشکی واژن و کاهش ترشحات طبیعی به پزشک مراجعه کنند.
▪ چه نکاتی را برای پیشگیری از ایجاد عفونت توصیه می کنید؟
ـ پس از ادرار کردن و اجابت مزاج همیشه از سمت جلو به عقب خود را بشویید که مانع از حرکت باکتری ها و میکروب ها از مقعد به مهبل می شود. در طی روز لباس زیر را عوض کرده و لباسی از جنس الیاف نخی بپوشید. از پوشیدن لباس های بدون تهویه مانند لباس های نایلونی و تنگ یا سایر الیاف مصنوعی خودداری کنید.
از پوشیدن شلوار جین تنگ و جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباس زیر خود را حتما در هوای آزاد و با نور خورشید خشک کنید و هنگام شستشو از مواد شوینده غیرمعطر و ملایم استفاده کنید. از قرار گرفتن در وان آب داغ یا جکوزی اجتناب کنید. از کاندوم و یا دیافراگم هایی که بهداشتی و معتبر نیستند استفاده نکنید چرا که سبب تحریک ناحیه تناسلی شده و احتمال عفونت شدید می شود.
بعد از فعالیت زناشویی حتما دوش بگیرید. لباس زیر خود را حداقل یک بار در روز تعویض کنید. از پودر تالک در اطراف مهبل استفاده نکنید زیرا این پودر رطوبت را در خود نگه می دارد. نواربهداشتی هر ۴ تا ۶ ساعت باید عوض شود. قبل و بعد از تمیز کردن بدن خود، دست هایتان را بشویید.
همیشه اطراف مهبل را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروب ها و قارچ ها را سرعت می بخشد. به طور منظم سطح خارجی مهبل را با آب ولرم شستشو دهید. پس از استحمام با یک حوله نرم دیگر ناحیه تناسلی خود را خشک کنید حتی می توانید از سشوار هم استفاده کنید.
● توصیه های درمانی
▪ بهتر است پس از مشاهده هرگونه ترشح غیرطبیعی با پزشک متخصص زنان مشورت کنید، عواملی که منجر به عفونت می شود را شناسایی کنید و آنتی بیوتیک ها و یا داروهای خاصی که برایتان تجویز می شود به طور منظم و طبق دستور مصرف کنید. عفونت ها معمولا با آنتی بیوتیک درمان می شود. دوره درمانی خود را کامل کنید و کرم های آنتی بیوتیک مهبلی که توصیه می شود را به طور مناسب مصرف کنید.
▪ خانم های باردار و شیرده و کسانی که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند، به دلیل اینکه دچار تغییر سطح هورمون ها می شوند باید بیشتر مراقبت بهداشت فردی خود باشند و در صورت مشاهده هرگونه علامت به پزشک مراجعه کنند. پس از یائسگی با نظر پزشک می توان از ژل های برطرف کننده خشکی استفاده کرد.
▪ معمولا حالاتی که منجربه ترشحات مهبلی می شود، در عرض چند روز به درمان پاسخ می دهند. در صورتی که عفونت مکرر ایجاد شود یا بیماری قابل درمان جنسی وجود داشته باشد گاه لازم است همسر نیز درمان شود.
▪ اگر مبتلا به دیابت هستید کنترل سطح قندخون می تواند به جلوگیری از عفونت های مکرر خصوصا عفونت قارچی کمک کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#184
Posted: 13 Aug 2015 12:51
نمونه برداری از تومورهای سینه چگونه انجام می شود؟
دقیق ترین روش تشخیص برای تومورها، نمونه برداری (بیوپسی) است كه مقداری از نسوج غیر طبیعی برداشته شده و برای بررسی به پاتولوژی فرستاده می شود.
در بخش پاتولوژی این نسوج به طریقه خاصی رنگ آمیزی شده و توسط متخصص این رشته زیر میكروسكوپ بررسی خواهند شد.
نمونه برداری به چند روش قابل انجام است :
1- نمونه برداری با عمل جراحی: در اغلب موارد با خارج كردن تمام توده همراه است و تودهای كه برداشته می شود جهت بررسی به بخش پاتولوژی ارسال می گردد، اما اگر توده خیلی بزرگ باشد فقط قسمتی از آن برداشته شده و جهت بررسی فرستاده می شود تا در مرحلهی بعد و در صورت لزوم عمل قطعی انجام شود.
2- نمونه برداری با سوزن ظریف: در این روش با بی حسی موضعی و با استفاده از یك سرنگ معمولی چند سلول از داخل توده برداشته شده و برروی یك قطعه شیشه (لام پاتولوژی) گذاشته می شود و برای متخصص پاتولوژی ارسال می گردد، در این روش چون فقط سلول ها بررسی می شوند، تشخیص بسیار حساس و مشكل است و گاهی برای تأیید نتیجه، نیاز به نمونه برداری با روش دیگر نیز هست.
3- نمونه برداری با سوزن كلفت: این روش نیز با بی حسی موضعی قابل انجام است و با استفاده از یک سوزن کلفت (تقریباً به اندازه یک میل بافتنی) مقدار كمی از توده را تراشیده و جهت پاتولوژی ارسال می كنند.
4- نمونه برداری زیر دستگاه ماموگرافی: توده هایی كه خیلی كوچك هستند و فقط درماموگرافی دیده می شوند، اگر مشكوك باشند، زیر دستگاه ماموگرافی ( در حالت خوابیده یا نشسته) و با بی حسی موضعی نمونه برداری می شوند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#185
Posted: 13 Aug 2015 12:56
آنچه باید در مورد شقاق مقعد بدانید
شقاق مقعد یا فیشر ، همان زخم یا ترك خوردگی انتهای روده است كه معمولاً با درد و یا سوزش شدید در این ناحیه همراه است.
علت اصلی این زخم ها یبوست است كه به دلیل رد شدن مدفوع سفت از این ناحیه زخم ایجاد شده و در صورت تداوم یبوست بر شدت آن افزوده می شود، البته اسهال شدید و التهاب روده نیز از علل این زخم ها هستند .
بسیاری از بانوان بعد از زایمان یا سزارین به این مشكل دچار می شوند كه علت آن اختلال در دفع است كه به دلیل شلی عضلات لگن در حاملگی ایجاد می شود. علامت اصلی این بیماری درد هنگام اجابت مزاج است كه گاهی با خونریزی همراه است .
این درد برای بیمارآزار دهنده بوده و گاهی باعث عدم توانایی در دفع می شود.
درمان شقاق مقعد یا فیشر
برای درمان این زخم ها هرچه زودتر اقدام شود موفقیت بیشتری در پی خواهد داشت، لذا توصیه می شود به محض اینكه دچار درد و سوزش در این ناحیه شدید ، این اقدامات را انجام دهید:
1- عامل اصلی ایجاد زخم یعنی یبوست را از بین ببرید، خوردن سبزی ها و میوه های فراوان و یك تا دو قاشق روغن زیتون در روز، و خوردن یك لیوان شیر یا آب ولرم در ابتدای روز می تواند برای رفع یبوست به شما كمك كند.
2- روزی 2 باربه مدت 10 دقیقه در لگن آب گرم بنشینید، آبی كه به این منظور استفاده می كنید باید تمیز و گرم باشد ( در حدی كه باعث سوختگی نشود) اما نیاز به ماده ضد عفونی یا جوشاندن آب نیست. پس از بلند شدن از لگن به آرامی خود را خشك نموده و از پمادی كه پزشك تجویز می نماید به مقدار كم فقط در ناحیه ابتدای مقعد(نه داخل آن) استفاده نمایید. ( معمولا پماد تریامسینولون یا هیدروكورتیزون برای این مورد توصیه می شود.)
3- از یك مسكن مانند استامینوفن برای كاهش درد استفاده كنید زیرا درد شدید باعث گرفتگی عضلهی مقعد و تشدید زخم می شود.
4- از خوردن غذاهای محرك مانند فلفل، ادویه جات، چای غلیظ ، نسكافه و كاكائو خود داری نمایید.
5- در صورتی كه درد و یا خونرزی با این اقدامات برطرف نشد در اولین فرصت به پزشك مراجعه كنید تا اقدام لازم صورت پذیرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#186
Posted: 13 Aug 2015 12:59
فيبروم هاي رحمي و درمان هاي آن
فيبروم رحم چيست؟
فيبروم رحم يا تومورخوش خيم عضله ي صاف رحم، شايع ترين تومور لگني در نزد زنان است که تقريباً در پنجاه درصد زنان و معمولاً در سنين باروري بين 25 تا 40 سالگي ديده مي شود.
انواع فيبروم ها را نام ببريد.
فيبروم ها بر اساس محل آن ها در رحم تقسيم بندي مي شوند. شايع ترين محل وجود آن ها اينترامورال ( داخل عضله رحم)، ساب سروزال ( به صورت توده ي برجسته اي خارج رحم) و زير مخاطي ( داخل حفره رحم) هستند. نوع سوم يعني زير مخاطي که از همه ي موارد نادرتر است با بيشترين تظاهرات باليني از جمله منوراژي يا خونريزي شديد قاعدگي و نازايي همراه است.
شايع ترين علامت فيبروم هاي رحمي چيست؟
هرچند فيبروم هاي رحم در اندازه ي کوچک تر مي توانند بدون علامت باشند و فقط هنگام انجام سونوگرافي هاي به صورت اتفاقي تشخيص داده مي شوند، ولي حداقل در پنجاه درصد بيماران عوارضي مانند دردهاي لگني، افزايش خونريزي هاي قاعدگي، درد شديد زمان قاعدگي و تکرر ادرار ( به علت فشار روي مثانه) و نازايي ديده مي شود.
البته معمولاً فيبروم علت شايعي براي نازايي نيست و فقط در ده درصد موارد آن هم فيبروم هاي بزرگ زير مخاطي ممکن است باعث نازايي شوند که در اين صورت درمان آن ها قبل از حاملگي ضروري است. هم چنين در اکثر موارد، فيبروم ها باعث سقط جنين نمي شوند مگر آن که تعداد آن ها زياد يا بزرگ بوده و بيشتر فضاي داخل رحم را اشغال کرده باشند که در اين صورت ممکن است باعث سقط يا زايمان زودرس شوند.
درمان قطعي فيبروم هاي رحم چيست؟
در واقع بيشتر فيبروم هاي رحم در اندازه هاي کوچک بدون علامت هستند و در صورت کشف اتفاقي آنها در سونوگرافي با توجه به بي علامت بودن آنها، اقدام خاصي لازم نيست و بيمار فقط بايد هر سه تا شش ماه يکبارجهت کنترل سايز فيبروم ها يا ايجاد علايمي مثل درد شکم و مشکلات قاعدگي نيز بايد اقدام به درمان جراحي يا طبي کرد، البته در فيبروم هاي بزرگ علامت دار درمان قطعي، جراحي و برداشت فيبروم يا « ميو مکتومي» است که در آن احتمال عود فيبروم در محل هاي ديگر رحم مدتي پس از جراحي نيز وجود دارد.
آيا خانمي که فيبروم رحمي دارد، مي تواند حامله شود؟
بله، البته بستگي به تعداد و محل فيبروم هاي رحم دارد. در صورتي که تعداد فيبروم ها بسيار زياد و سايز رحم از حد نرمال خارج شده باشد يا اندازه ي فيبروم ها بسيار بزرگ ( بالاي شش الي هفت سانتي متر) باشد، بهتراست قبل از حاملگي در مشاوره ي پيش از بارداري در صورت تشخيص فيبروم، ابتدا درمان جراحي انجام شود و بعد با فاصله ي زماني مشخص پس از جراحي اقدام به بارداري شود.
فيبروم ها درحاملگي چه عوارضي ايجاد مي کنند؟
همان طور که قبلاً گفته شد، فيبروم علت شايعي براي نازايي نيست و فقط در ده درصد موارد ممکن است سبب نازايي شود، ولي اگر خانمي با وجود فيبرومي در رحم حامله شود، به علت تغييرات هورموني در اين دوران ممکن است (به خصوص در سه ماهه اول و دوم بارداري) فيبروم هايش بزرگ تر شوند.
گاه در اين دوران در داخل فيبروم ها، خونريزي ايجاد مي شود که همراه با درد شديد شکم به صورت حادو ناگهاني و تب بالا خواهد بود که در بسياري از موارد اين حالت با شکم حاد جراحي يا آپانديست يا کيست پاره شده ي تخمدان اشتباه شده و اگر دقت نشود ممکن است باعث انجام جراحي غيرضروري در دوران بارداري شود که عوارض فراواني از جمله زايمان زودرس به دنبال خواهد داشت.
در صورت بروز خونريزي در داخل فيبروم دربارداري، لازم است بيمار تا زمان کنترل خود به خودي علايم و قطع درد. در بيمارستان بستري و با مسکن و تب بر تحت نظر باشد. هر چند در اکثر موارد نياز به جراحي نيست. فيبروم هاي متعدد زير مخاطي که در داخل لايه ي داخلي رحم برجسته هستند، ممکن است سبب ايجاد سقط در سه ماهه ي اول يا دوم بارداري شوند، حتي گاهي علت سقط هاي مکرر جنين ( بيش از سه سقط در سابقه بيمار) همين فيبروم ها هستند که در اين صورت درمان جراحي و برداشت فيبروم ها قبل از اقدام به بارداري بعدي، جهت پيشگيري از سقط ضروري است.
گاهي نيز فيبروم هاي زير مخاطي ممکن است به علت کم کردن فضاي داخلي رحم باعث ايجاد زايمان زودرس در بارداري شوند. هم چنين فيبروم هاي بزرگ که در قسمت تحتاني و نزديکي دهانه ي رحم قرار دارند، ممکن است در ماه آخر بارداري و در هنگام زايمان طبيعي، باعث عدم پيشرفت زايمان شوند و به صورت مانع در راه خروجي جنين عمل کنند که در اين صورت انجام عمل سزارين ضروري است.
اگر در هنگام عمل سزارين، هم زمان فيبروم رحم نيز وجود داشته باشد، مي توان در همان زمان اقدام به برداشت فيبروم يا ميو مکتومي کرد؟
خير، به طور کلي بهتر است در هنگام عمل سزارين برداشت هم زمان فيبروم انجام نگيرد، زيرا درحاملگي بافت رحم و ضمائم بسيار پر خون است و در صورت هر نوع دستکاري جراحي احتمال خونريزي شديد از جاي فيبروم وجود دارد که در صورت عدم کنترل آن ممکن است جراح مجبور به برداشت کامل رحم براي حفظ جان بيمار شود.
آيا احتمال بدخيم شدن فيبروم ها وجود دارد؟
بله، ولي احتمال بدخيم شدن آن خيلي کم و تقريباً نزديک به صفراست. اين احتمال بدخيمي در مواردي که فيبروم هاي کوچک پس از يائسگي به صورت ناگهاني و بدون هيچ گونه تحرک هورموني شروع به رشد سريع و ناگهاني کنند، بيشتر است. در اين مورد لازم است سريعاً عمل جراحي برداشت رحم و ضمائم يا « هيسترکتومي » براي بيمار به علت شک به بدخيمي احتمالي انجام گيرد.
در اکثريت موارد پس از يائسگي به علت عدم ترشحات هورموني تخمدان، فيبروم هاي رحمي شروع به چروکيده و کوچک شدن مي کنند و گاه در داخل آنها رسوب کلسيم ايجاد مي شود که در اين موارد هيچ گونه اقدامي لازم نيست و فقط بايد کنترل ساليانه با سونوگرافي رحم انجام گيرد.
آيا درمان هاي غير جراحي نيز براي فيبروم وجود دارد؟
امروزه سعي مي شود که حتي الامکان از روش هاي طبي براي درمان استفاده شود تا ريسک جراحي به بيمار تحميل نشود.
داروهايي به صورت تزريقي و خوراکي در دسترس هستند که مي توانند قاعدگي هاي فرد را طبيعي کرده و ميزان خونريزي و درد بيمار را کاهش دهند تا زماني که فرد به سن يائسگي برسد و پس از آن به علت قطع ترشح هورمون هاي تخمداني فيبروم ها به تدريج کوچک تر و چروکيده تر مي شوند. البته تصميم گيري در مورد اين درمان ها به عهده جراح و متخصص زنان بر اساس معاينه و شرايط فيبروم است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#187
Posted: 13 Aug 2015 13:01
چگونه سرطان دهانه رحم را به موقع تشخیص دهیم؟
خانم ها بخوانند ...
پاپ اسمیر روشی مؤثر در تشخیص زودرس سرطان دهانه ی رحم است كه در آن با یك معاینه ساده چند سلول از دهانه رحم برداشته شده و زیر میكروسكوپ پس از رنگ آمیزی دیده می شود و در صورتی كه تغییرات سلولی در جهت بدخیم شدن از خود نشان بدهد برای پیشگیری از ایجاد تومور و مشكلات بعدی ، اقدامات زودرس انجام می شود.
این كار در همه خانم هایی كه فعالیت جنسی را آغاز كرده اند( پس از ازدواج ) انجام می شود و مخصوصاً افرادی كه از سن پائین فعالیت جنسی را آغاز كنند به دلیل خطر بیشتر باید مورد توجه خاص قرار گیرند.
در كشورهای غربی كه ارتباط جنسی آزاد است و احتمال ارتباط با چند نفر وجود دارد این خطر بالاتر است در این جوامع هم تعداد مبتلایان به سرطان گردن رحم بیشتر است و هم ابتلا در سنین پائین تر دیده می شود.
برای انجام پاپ اسمیر پزشك شما را معاینه كرده و در همان حالت با استفاده از یك وسیله چوبی یا برس ظریف چند سلول ازقسمت ابتدائی گردن رحم برداشته و روی یك قطعه شیشهی نازك می گذارد و با یك اسپری یا محلول خاص آنرا فیكس می كند تا خراب نشود و به بخش پاتولوژی می فرستد.
پزشك پاتولوژیست این سلول ها را زیر میكروسكوپ مشاهده می كند و در صورت وجود تغییرات مشكوك در آن، گزارش می كند و پزشك زنان با توجه به این گزارش ،تصمیم برای درمان داروئی یا نمونه برداری مجدد می گیرد.
برای انجام پاپ اسمیر به این نكات توجه كنید :
1- در هنگام عادت ماهیانه پاپ اسمیر انجام ندهید، زیرا وجود خون تشخیص دقیق را مشكل می سازد.
2- از 24 ساعت قبل از انجام پاپ اسمیر از نزدیكی بدون كاندوم خودداری كنید، چون نتیجه پاپ اسمیر را مخدوش می كند.
3- از 48 ساعت قبل از انجام پاپ اسمیر، استفاده از داروهای واژینال (شیاف و پماد) را قطع كنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#188
Posted: 13 Aug 2015 13:05
چرا خانم ها نباید آب پرتقال بخورند؟
● جوانان هم این مشکل را دارند
بی اختیاری ادراری یعنی این که ناخودآگاه از بدن فرد ادرار خارج می شود. این مسئله به خصوص در زمان خنده، سرفه، تشنج یا ورزش کردن اتفاق می افتد. در اکثر موارد فرد قبل از این که به دستشویی برسد خود را خیس کرده است.
در بین زنان و دختران جوان، عموما بی اختیاری ادراری به دلیل صدمات و مشکلات ناشی از ورزش است. درواقع آمار نشان می دهد، در مدارس و دانشگاه ها ۲۰درصد خانم های عضو تیم های مختلف ورزشی دچار این مشکل هستند، این مسئله به خصوص در زمان ورزش کردن ورزشکاران رشته های دوومیدانی، ژیمناستیک و چتربازی رخ می دهد.
در این ورزش ها فرد با نیرویی زیاد پاهایش را به زمین می کوبدیا پاهایش به زمین کوبیده می شود و این می تواند به عضلات لگن و بافت های محافظ مثانه فشار وارد کند که باعث بی اختیاری ادراری می شود جالب است که مشکل بی اختیاری ادراری هم مثل دیدچشم، مسئله ای است که تاحدودی ارثی است. بی اختیاری ادراری، هم در زنان و هم در مردان در هر سنی رخ می دهد، اما شیوع آن در زنان ۲ برابر مردان است. در زنان بالارفتن سن و بچه دار شدن، احتمال این مسئله را افزایش می دهد. در مورد سن این مسئله ناشی از کاهش استروژن است که قدرت عضلات را کاهش می دهد.
● این یک مشکل دائمی است؟
به عنوان یک زن جوان، اگر دچار این مشکل شدید فکر نکنید که این مسئله تا آخرعمر گریبان شما را می گیرد. برای مثال بی اختیاری در مقطع بارداری یا پس از آن در بسیاری از زنان دیده می شود و حالت گذرا هم دارد. این حالت با انجام ورزش های موسوم به ورزش های لگن بهبود نسبی می یابد.
بی اختیاری ادراری ناشی از عفونت مثانه هم در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد و با درمان عفونت بهبود خواهد یافت. حتی اگر این مشکل خودبه خود خوب نشد با انجام تمرینات، تغییرات در شیوه زندگی، درمان دارویی و در صورت نیاز جراحی های کوچک برطرف خواهد شد.
اصلی ترین علت های بی اختیاری ادراری عبارتند از: عفونت دستگاه ادراری، ضعیف شدن عضلات لگن ناشی از بارداری یا زایمان، جراحی های لگن، برخی داروها، سرفه های مزمن، دیابت و در گاهی موارد بلند کردن وزنه های سنگین.
● چه زمانی به پزشک خودتان مراجعه کنید؟
اگر دچار مشکل بی اختیاری هستید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما سوالات زیادی خواهد پرسید تا متوجه شود مشکل شما به چه چیزهایی ارتباط دارد. سابقه خانوادگی شما، سابقه بیماری های قلبی، داروهایی که مصرف می کنید و تعداد فرزندان شما در راه تشخیص به پزشک شما کمک خواهد کرد. پزشک تان قطعا شما را معاینه خواهد کرد و برای تان آزمایش می نویسد.
تعیین حجم مثانه و اندازه گیری میزان ادرار در مثانه پس از تخلیه آن از آزمایش های مهم است. تجزیه ادرار، انجام سونوگرافی تشخیصی و سیستوسکوپی که در آن توسط یک آندوسکوپ یک دوربین بسیار کوچک به داخل مجرای ادراری و مثانه فرستاده می شود تا داخل آن ها معاینه شود از سایر روش های تشخیصی است.
● جراحی یا دارو؟
شیوه های دیگر، به جز ورزش هم برای بهبود این حالت مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال تحریک الکتریکی عضلات لگن یا E.M.S که نتایج بسیار خوبی هم داشته است یا شیوه موسوم به بیوفیزیک یا درمان های دارویی که برخی از آن ها باعث کمتر شدن انقباض مثانه می شوند و بعضی دیگر قدرت عضله ها را بیشتر می کنند، اگر همه این شیوه ها جواب نداد آن وقت ممکن است برای شما درمان با جراحی درنظر گرفته شود که البته عمل های جراحی کوچک است و با پاسخ بسیار خوبی همراه بوده است.
● با ورزش درمان کنید!
بی اختیاری ادراری یک علامت است که می تواند چند علت داشته باشد. درمان باید از بین بردن علت این مشکل باشد اما یکی از بهترین شیوه های در دسترس ورزش هایی است که به تقویت عضلات کف لگن کمک می کند که این ورزش ها را «کگل» می نامند. زمانی که این ورزش ها را یاد گرفتید می توانید همه جا آن ها را به کار ببرید. برای آن که این ورزش ها را فرا بگیرید باید این کارها را انجام دهید:
۱) عضلات مناسب را شناسایی کنید: پزشک تان به شما یاد خواهد داد که چگونه عضلات لازم را شناسایی کنید.
۲) فقط عضلات لازم را تمرین دهید: در زمان انجام این تمرینات سعی کنید که کل بدن تان را ریلکس کنید. مهم ترین اشتباهی که ممکن است مرتکب شوید سفت کردن عضلات پشت و کمر است.
۳) ورزش ها را به طور منظم انجام دهید: یادتان باشد که تنها انجام منظم ورزش می تواند به شما کمک کند.
۴) بر شدت ورزش بیفزایید: هر زمان که احساس کردید این ورزش ها ساده شده است باید زمان و میزان انجام آن ها را بیشتر کنید.
۵) پایدار باشید: این ورزش ها در آغاز ممکن است سخت باشند. ممکن است گاهی نتوانید آن ها را انجام بدهید اما باید بدانید که مداومت داشتن در انجام آن ها می تواند به شما کمک کند تا مشکل خودتان را حل کنید.
● چرا نباید آب پرتقال و سس گوجه فرنگی بخورید؟
اگر مشکل شما خیلی جدی نیست و می خواهید از درمان های دارویی و جراحی استفاده نکنید، این توصیه ها را جدی بگیرید:
۱) هول نزنید: لازم نیست یک بطری آب را در چند ثانیه سر بکشید. سعی کنید که هرچند دقیقه یک بار جرعه ای آب بنوشید تا مثانه شما بتواند با حجم مایع وارد شده به بدن کنار بیاید.
۲) کم آب ننوشید: فکر می کنید کمتر آب خوردن مشکل شما را حل می کند، نه، مطمئن باشید که این حالت مشکل شما را سخت تر خواهد کرد. با کم مصرف کردن آب مثانه و کلیه های تان را حساس خواهید کرد و این مشکل را بدتر خواهد کرد.
۳) رژیم غذایی مناسب: بعضی موادغذایی و نوشیدنی هستند که مشکل بی اختیاری ادراری را بدتر می کنند چراکه حاوی مواد محرکی هستند که باعث تکرر ادرار و کنترل نکردن می شوند. از جمله این ها نوشیدنی های حاوی کافئین است (از جمله قهوه، چای و انواع کولاها)، آبمیوه های اسیدی مثل آب پرتقال، آب آناناس، آب گوجه فرنگی و نیز سایر محصولات ساخته شده با گوجه فرنگی (مثل سس های گوجه) جزو این دسته هستند.
همچنین مطالعات نشان داده است که غذاهای تند و تمامی طعم دهنده های تند چه حاوی فلفل و چه سایر انواع مواد غذایی تند، جایگزین های قند و قندهای مصنوعی و مکمل های حاوی ویتامین B و C هم می توانند حالت بی اختیاری ادراری را بدتر کنند. خوردن میوه هایی مثل هلو، پاپایا و هندوانه می تواند در این مورد بسیار به افراد دارای مشکل کمک کند.
۴) تمرین کنید: شما می توانید با تمرین کنترل کردن ادرار خود توان خودتان در زمینه حل این مشکل را افزایش بدهید. البته این کار را باید به صورت تدریجی و آرام انجام بدهید.
۵) ورزش کنید: هرچقدر که توان عضلانی خودتان را افزایش بدهید وضعیت بهتری خواهید داشت پس ورزش منظم و هدفمند را فراموش نکنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#189
Posted: 13 Aug 2015 13:06
کنترل سندرم تخمدان پلی کیستیک با تغذیه
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در مورد نقش تغذیه در کنترل سندرم تخمدان پلی کیستیک گفت : داشتن یک برنامه غذایی صحیح در کنترل سندرم تخمدان پلی کیستیک بسیار موثر است.
به گزارش پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن سینا، دکترˈ لادن گیاهی ˈ یادآور شد که حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک، چاق هستند. به علاوه مقاومت به انسولین، افزایش انسولین، دیابت نوع دو، اختلال چربی های خون و فشارخون بالا به همراه افزایش وزن از نشانه های مهم این سندرم است.
این متخصص تغذیه ادامه داد:مصرف بدون کنترل و بیش از حد منابع کربوهیدرات ها (انواع نان های سفید، بیسکوئیت، شیرینی و برنج سفید) بدون احساس سیری کامل، از شکایت های شایع زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است.
وی افزود: بالا رفتن ناگهانی و شدید هورمون انسولین باعث ذخیره چربی در سلول ها می شود، بنابراین پایین نگه داشتن سطح انسولین می تواند به کاهش وزن تدریجی و بهبود نشانه های این بیماری کمک کند.
وی توصیه کرد که مبتلایان به این بیماری نباید هرگز به فکر حذف کامل منابع غذایی کربوهیدراتی از برنامه غذایی خود باشند . انرژی پایه و مورد نیاز بدن فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز باید مانند سایر افراد از کربوهیدرات ها تامین شود، اما نکته مهم، نوع، مقدار و ترکیب کربوهیدرات های دریافتی است. استفاده از رژیم های پر پروتئین و کم کربوهیدرات برای مبتلایان به این سندرم به هیچ وجه توصیه نمی شود.
دکتر گیاهی تاکید کرد: مبتلایان به این بیماری نباید کمتر از ۳ ساعت بین وعده های اصلی غذا و میان وعده ها فاصله بگذارند و هرگز وعده شام را به طور کامل حذف کنند. وی جایگزین کردن سبزی های نشاسته ای را با سبزیجات غیر نشاسته ای و استفاده از نان و ماکارونی سبوس دار را در رژیم غذایی مبتلایان به این سندرم مفید دانست و افزود: استفاده از میوه های تازه یا یخ زده به جای آب میوه های صنعتی و مصرف غلات بدون شکر و حاوی فیبر بالا در وعده صبحانه برای مبتلایان به این بیماری مفید است.
این عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی ابن سینا اظهار داشت : بهتر است مبتلایان به این بیماری وعده های اصلی غذا را کوچک و به ازای آن از میان وعده هایی چون سالاد سبزی ها، حبوبات، ماست کم چرب و گردو استفاده کنند.
وی افزود: درج عبارت های بدون قند و بدون چربی بر محصولات غذایی دلیل مناسب بودن آنها برای مصرف نیست، همچنین نوع چربی و روغن دریافتی نیز در مبتلایان به این بیماری بسیار مهم است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از مهم ترین دلایل ناباروری زنان است. این بیماری در ۶ تا ۱۰ درصد از دختران و زنان مشاهده می شود. این اختلال می تواند از زمان بلوغ آغاز شود، اما غالبا در دوره جوانی مشاهده می شود. علت اصلی بروز این بیماری مشخص نیست و درمان قطعی شناخته شده ای نیز برای آن وجود ندارد، اما با اصلاح شیوه زندگی به ویژه کنترل تغذیه و برخی درمان های دارویی می توان آن را کنترل کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#190
Posted: 13 Aug 2015 13:57
یائسگی زودرس را زود مداوا کنید
متخصص بیماری های زنان می گوید تشخیص و درمان به موقع این بیماری اهمیت زیادی دارد
«فقط ۳۴ سال دارد اما در ۱۲ ماه گذشته قاعدگی اش نامنظم بوده است. به پزشک مراجعه می کند، پس از بررسی های پزشکی مشخص می شود که در آستانه یائسگی زودرس قرار دارد، آن هم در حالی که تاکنون باردار نشده است...
خیلی ناراحت است و دلیل بروز این مشکل را نمی داند. مادر او اواخر ۴۰ سالگی یائسه شده است. از پزشک در این مورد سوال می کند و پاسخ می شنود که دچار یائسگی زودرس شده است.» بیشتر زنان در سنین ۴۷ تا ۵۱ سالگی و با توجه به شرایط محیطی و فردی، یائسه می شوند اما اگر یائسگی در زمانی زودتر از موعد طبیعی رخ دهد، مثلا در سنین زیر ۴۰ سال، یا در مواردی قبل از ۳۰ سالگی، دیگر یائسگی طبیعی محسوب نمی شود.
در حقیقت این فرد دچار «یائسگی زودرس» شده است. تاکنون در مورد یائسگی و یائسگی زودرس زیاد صحبت کرده ایم اما شاید شما هم بخواهید بدانید که چرا یائسگی گاهی قبل از زمانی که باید رخ می دهد و دلیل آن چه می تواند باشد
چرا گاهی یائسگی قبل از موعد طبیعی اتفاق می افتد؟
یائسگی فرآیند بیولوژیکی طبیعی و گذر از مرحله ای به مرحله دیگر است. این فرآیند با تغییرات هورمونی، فیزیکی و روانی اتفاق می افتد و کاملا طبیعی محسوب می شود. تاکنون دلایل متعددی برای یائسگی زودرس شناخته شده است. اگر تخمدان ها قادر به ساختن هورمون نباشند و به تحریکات هیپوفیز که تنظیم کننده تخمدان هاست، پاسخ ندهند یائسگی زودرس اتفاق می افتد.
یکی دیگر از عواملی که باعث یائسگی زودرس می شود، مصرف برخی داروها یا اعمال جراحی است؛ هیستروکتومی کامل (برداشتن رحم و تخمدان ها) در سنین پایین باعث یائسگی زودرس می شود ولی اگر فقط رحم برداشته شود و تخمدان ها خارج نشوند، معمولا باعث یائسگی نمی شود.از جمله موارد دیگر می توان به شیمی درمانی و اشعه درمانی برای درمان سرطان ها اشاره کرد.
زنان مبتلا به سرطان که تحت این گونه درمان ها قرار می گیرند، ممکن است در معرض یائسگی زودرس قرار گیرند اما معمولا این روند به تدریج رخ می دهد و ممکن است قبل از اینکه خانمی به دوران یائسگی برسد، ماه ها یا سال ها علایم دوران یائسگی داشته باشد.
اختلالات کروموزومی به علت اختلال مادرزادی در برخی کروموزوم های خاص نیز یکی دیگر از عوامل به شمار می رود. در برخی بیماری ها یا اختلالات خود ایمنی که در آنها نارسایی تخمدان ایجاد می شود به دلیل اینکه بدن ضدتخمدان ها و رحم پادتن می سازد، در نهایت تخمدان ها از کار می افتند. این افراد ممکن است سابقه خانوادگی یائسگی زودرس داشته باشند. عفونت های ویروسی مثل ویروس عامل بیماری اوریون نیز می تواند باعث یائسگی زودرس شود.
▪ آیا آماری وجود دارد که بیانگر میزان شیوع یائسگی زودرس در میان زنان باشد؟
متاسفانه آمار دقیقی نداریم اما اگر خانمی در معرض این اتفاق بود و عوامل خطر را داشت، راهکاری برای پیشگیری از آن وجود دارد.
▪ اگر در خانواده ای یکی از اقوام نزدیک به این مشکل مبتلا شد، برای خانم های دیگر این خانواده چه توصیه ای دارید؟
تشخیص به موقع یائسگی زودرس اهمیت زیادی دارد زیرا با بروز این اختلال، تخمک های باقی مانده تخریب می شوند و این به معنی ناتوانی در فرزنددار شدن است. با تشخیص به موقع، امکان بارداری نیز افزایش می یابد. احتمال فعال شدن دوباره تخمک ها در برخی بیماران و در صورتی که دلیل بروز مشکل اختلالات ژنتیکی نباشد، وجود دارد.
احتمال بروز یائسگی در سن نوجوانی نیز وجود دارد پس با توجه به اینکه اختلال در قاعدگی در هر سنی ممکن است آغازی برای یائسگی زودرس به حساب بیاید، به همه زنان و دختران توصیه می شود در صورت مشاهده چنین اختلالاتی بلافاصله با پزشک خود مشورت کنند تا کاهش استرس های محیطی و حتی گاهی بررسی های کروموزومی انجام شود.
▪ خانم ها با وقوع چه علایمی باید به یائسگی زودرس شک کنند؟
اگر خانمی در سنین قبل از ۴۵ سالگی با قطع ناگهانی یا طولانی شدن فواصل قاعدگی و علایمی مثل گرگرفتگی، بدخوابی های شبانه و تعریق روبرو شود، باید به پزشک مراجعه کند.با پایین آمدن میزان هورمون استروژن، بافت پوششی واژن و پیشابراه خشک تر، نازک و شکننده می شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد.
با کم شدن نرمی و لزجی، سوزش و خارش همراه با افزایش خطر عفونت مجاری ادراری واژن به وجود می آید. فرد ممکن است مکررا احساس ادرار یا نیاز فوری به تخلیه داشته باشد یا دچار بی اختیاری ادرار شود. به دنبال کاهش هورمون استروژن، رگ های خونی به سرعت گشاد می شوند و فرد احساس گرما و سرخ شدن ناگهانی که اصطلاحا به آن گرگرفتگی می گویند، می کند. این حالت ممکن است هر چند ساعت یکبار یا فقط گاهی در روز یا شب اتفاق بیفتد.
اختلالات خواب و عرق شبانه از پیامدهای گرگرفتگی است. این بیماران معمولا در حالی از خواب می پرند که بدنشان خیس عرق شده و به دنبال آن دچار لرز می شوند و حتی ممکن است در دوباره به خواب رفتن یا یک خواب عمیق دچار مشکل شوند. کمبود خواب و تغییرات هورمونی بر خلق و خو و همچنین سلامت آنها تاثیر سوء می گذارد و معمولا دچار خستگی، بی قراری، کاهش حافظه و عدم تمرکز می شوند. گاهی میل جنسی کاهش می یابد که علت آن می تواند تغییرات هورمونی و خلقی و تحریک پذیری فرد باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014