ارسالها: 2890
#271
Posted: 14 Aug 2015 21:02
عفونت ادراري زنان از تشخيص تا درمان
نظافت آن هم بهخوبي انجام نميشود، پس همهمان در معرض اين آلودگي و عفونت هستيم. اين سوال و سوالهايي از اين قبيل درباره عفونت ادراري را با دکتر آتوسا شاداب، متخصص اورولوژي و استاديار دانشگاه آزاد اسلامي مطرح کردايم و حاصل سوالهاي من و پاسخهاي ايشان، شد اين گفتگو.
چرا عفونتهاي ادراري در خانمها شايعترند؟
البته در دوران نوزادي چندان فرقي نميکند ولي از 3 سالگي به بعد، اين ميزان در خانمها افزايش پيدا ميکند و چند علت مهم در اين زمينه وجود دارد که مهمترينش، آناتومي ناحيه ادراري و تناسلي خانمهاست. طول مجراي ادرار در خانمها خيلي کوتاهتر از آقايان است و همين امر، عفونتهاي ادراري را که عمدتا بالارونده هستند، افزايش ميدهد. علت دوم، نزديک بودن مقعد و واژن به مجراي ادرار است بنابراين يکي از عواملي که سبب عفونتهاي ادراري در خانمها ميشود تماس جنسي است.
در هر تماس، حجم بسيار زيادي ميکروب وارد مجراي ادرار ميشود که اگر خانم بهموقع و پس از تماس جنسي ادرار نکند يا حجم مايعاتي که استفاده ميکند کم باشد، به عفونت ادراري مبتلا خواهدشد. عامل ديگر، قطع و وصل جريان ادرار هنگام ادرار کردن است. بعضيها به اشتباه فکر ميکنند اينکار براي تقويت عضلات ناحيه لگن مفيد است؛ در حالي که قطع کردن جريان ادرار سبب ايجاد خلاء يا مکش در آن ناحيه شده و اين خلاء تمام ميکروبهاي بيماريزاي اطراف مقعد و واژن را به داخل مجراي ادرار ميکشاند و سبب ايجاد عفونت ادراري ميشود. عدم رعايت بهداشت نيز علت ديگر است.
با رعايت بهداشت به راحتي ميتوان از بسياري از عفونتهاي ادراري پيشگيري کرد. مهمترين نکته اين است که هنگام شستوشو و طهارت و حتي خشک کردن، دست يا دستمالي که به ناحيه مقعد کشيده ميشود، به سمت جلو نيايد. بنابراين با شستن از جلو به سمت عقب ميتوان از عفونتها پيشگيري کرد. همچنين عوض نکردن لباس زير بهطور مرتب و وجود رطوبت و نم در آن سبب ايجاد کلونيهاي ميکروبي و قارچي در لباس زير ميشود. سعي کنيد لباس زيرتان هميشه خشک باشد. البته برخي ميکروبها به نام لاکتوباسيل هم در اين ناحيه هستند که در اطراف واژن زندگي ميکنند و محيط اطراف واژن و مجراي ادرار را اسيدي و اين منطقه را براي رشد باکتريها نامناسب ميکنند. حال اگر به هر دليل اين لاکتوباسيلها از بين بروند، اسيديته منطقه به هم ميخورد و جهت رشد ساير باکتريها مناسب ميشود.
چه عللي ممکن است لاکتو باسيلها را از بين ببرد؟
اولين علتش يائسگي است. از آنجا که در دوران يائسگي، سيستم هورموني قطع ميشود لاکتوباسيلها ميميرند. علت دوم استفاده از شويندهها مانند شامپو، صابون، مواد خوشبوکننده و... است. نشستن در تشت آب همراه با جوششيرين، نمک، بتادين و... نيز بدون تجويز پزشک متخصص سبب از بين رفتن سد محافظتي اين منطقه ميشود.
با مشاهده چه علايمي ميتوان به عفونت ادراري پي برد؟
اولين علامت عفونت ادراري، احساس ناراحتي هنگام ادرار کردن است. اين احساس ميتواند خودش را به صورت سوزش، قلقلک مجراي ادرار، درد در انتهاي ادرار کردن و درد در ناحيه استخوان عانه يا زير شکم نشان دهد. علامتهاي ديگر شامل تکرر ادرار همراه با درد، ادرار بدبو، تغيير رنگ ادرار به سمت تيره يا رنگ چاي و وجود خون واضح در ادرار همراه با دفع لخته است. در مواردي که عفونت ادرار به سمت کليهها کشيده شود، به اين علايم، تب و درد پهلو هم اضافه ميشود.
باوجود همه اين علايم دردناک، باز هم ممکن است فردي به پزشک مراجعه نکند؛ تا جايي که عفونت به کليهها برسد؟!
بله! گاهي اوقات ممکن است شرايطي پيش بيايد که دسترسي به پزشک وجود نداشته باشد. در اين صورت، اولا مصرف خودسرانه آنتيبيوتيک را به هيچوجه توصيه نميکنيم. بيمار بايد تا آنجا که امکان دارد از مايعات فراوان استفاده کند؛ تا جايي که رنگ ادرار شفاف شود. اينکار، بهترين شروع براي درمان عفونتهاي ادراري است زيرا سبب ميشود ميزان دفع افزايش يافته و ميكروبهاي بيشتري دفع شوند. اگر عفونت ادرار محدود به مجاري تحتاني ادراري باشد، حتي ممکن است بدون درمان هم خوب شود ولي اگر عفونت به سيستم ادراري فوقاني کشيده شود، نياز به اقدام درماني و دخالت پزشکي دارد.
با توجه به اين موضوع که شيوع اين عفونت در زنان بالاتر است، ابتلا به آن تا چه حدي مشکلساز نيست؟
عفونت ادراري تا 3 بار در سال در خانمهاي سالم طبيعي است؛ يعني اگر خانمي تجربه 3 بار عفونت ادراري را در سال داشته باشد، فقط به يک بار آزمايش ادرار و درمان آنتيبيوتيکي مناسب نياز دارد و نه بيشتر؛ ولي اگر عفونت بيشتر از 3 بار در سال رخ بدهد، نياز به درمان جدي پيدا ميکند.
خيليها تا زماني که علامت دارند آنتيبيوتيکهايشان را مصرف ميکنند و پس از رفع علايم، آنها را قطع ميکنند. اين کار چه خطري ممکن است داشته باشد؟
هدف ما در درمان اين است که بيمار با داروي کم درمان شود. در بررسيها ديده شده که اگر بيمار يک هفته دارو بخورد هيچ فرقي نميکند با زماني که 5 روز يا 3 روز دارو ميخورد بنابراين امروزه توصيه ميشود براي يک عفونت ادراري ساده از برنامه آنتيبيوتيکي 3 روزه استفاده شود و بيش از آن ادامه نداشته باشد؛ مگر آنکه بيمار علامتدار باشد. بنابراين اگر علايم بيماري پس از 48 ساعت بهبود پيدا نکرد نياز به بررسي مجدد است. 3 روز دارو خوردن هم فکر نميکنم براي کسي سخت باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#272
Posted: 14 Aug 2015 21:14
زنان از این بیماری می ترسند !
آندومتریوز ترس ندارد
بنابر آمارهای ارائه شده حدود 1.5 میلیون زوج جوان در كشورمان از مشكل ناباروری رنج میبرند كه این مشكل علل متفاوتی دارد و یكی از آنها بیماری است به نام آندومتریوز كه گاهی عامل این نازاییهاست.
آندومتر لایه درونی از سه لایه تشكیلدهنده رحم است كه در تمام بافتهای بدن به جز طحال ممكن است به وجود آید، ولی شایعترین محل بروز آن ناحیه لگن است كه حدود 40 درصد موارد تخمدانها را درگیر میكند.
این سلولها در قسمتهای مختلفی از بدن از جمله داخل حفره شكمی یا روی تخمدان قرار میگیرند و بافتهایی نا به جا تولید میكند.این بیماری میتواند از بعد از دوران بلوغ تا قبل از یائسگی برای خانمها پیش بیاید و سن خاصی را در بر نمیگیرد.
این بیماری دلیل خاصی ندارد و اتفاقی طبیعی است كه به صورت تصادفی برای خانمها پیش خواهد آمد.یكی از علل بروز این بیماری نیز میتواند خود سیكل عادت ماهانه باشد. به این صورت كه خون به صورت برگشت پذیر از داخل لولهها وارد حفره شكمی شده و سلولهایی از آندومتر كه هنوز زنده هستند، در آنجا نشسته و كاشته میشود. همین كاشته شدن سلولها باعث بروز بیماری میشود.
علائم بیماری
ازجمله علائم این بیماری دردهای غیرطبیعی، تودههای لگنی و كیستهای تخمدانی است كه نشانهای از وجود آندومتریوز است.
ممكن است افراد به دلیل وجود تودههای لگنی یا كیستهای تخمدان به پزشك مراجعه كنند، اما علامت واضح وجود این بیماری، درد شدید هنگام عادت ماهانه است به طوری كه هر ماه از ماه قبل درد بیشتری احساس میشود. آنها ممكن است با این علائم به پزشك مراجعه كنند و در این موارد پزشك بیشتر به آندومتریوز شك خواهد كرد.
تنها راه تشخیص بیماری، داشتن نمونه بافتشناسی است، یعنی آزمایشگاه باید بافت آندومتریوز را تشخیص داده و تایید كند كه امروزه بیشتر از شیوه لاپاراسكوپی برای این منظور استفاده میشود و بعد از تشخیص ادامه درمان روشهای مختلفی دارد كه بنابر نظر پزشك از آنها استفاده میشود.
در بعضی موارد بنابه نظر پزشك متخصص با داروهای خاص حتی سیكل عادت ماهانه بیمار را نیز به كلی قطع میكند تا بیماری بهبود یابد؛ اما در شرایطی كه بیمار دختری است كه تنها با مشكل دردهای دوران قاعدگی مراجعه میكند یا خانمی كه نزدیك سنین یائسگی است احتیاج به كار خاصی جز درمان طبی نیست؛ اما اگر در اثر این بیماری كیست تولید شده باشد، حتماً كیست را باید برداشت، زیرا كیست میتواند خود عوارض و مشكلاتی ایجاد كند.
آندومتریوز و نازایی
اگر خانمی در سنین باروری با این مشكل روبهرو شود، احتمال نازایی نیز ممكن است وجود داشته باشد. پس كسی كه سابقه آندومتریوز دارد، كیستی داشته یا به هر صورتی با این بیماری روبهرو بوده، با درمانهای پزشكی تحت نظر قرار میگیرد و به او پیشنهاد میشود كه زودتر بچهدار شود، چرا كه آندومتریوز تا حدی باعث كاهش باروری یا ناباروری بانوان میشود.
در این موارد برای از بین بردن بافتهای آندومتریوز درمان طبی شدید مانند جراحی انجام میگیرد و سپس برای باروری با شیوههای درمانی مختلف به وی كمك میشود.
بیماری آندومتریوز ترسناك و مشكل خاصی نیست و تنها به پیگیری نیاز دارد.
این بیماری تنها موجب ناراحتی و اذیت فرد میشود، ولی به سمت سرطان یا مشكلات بزرگتر پیش نخواهد رفت، بنابراین جایی برای نگرانی وجود ندارد و با وجود بیماری میتوان به زندگی عادی ادامه داد. تنها باید پس از تشخیص و درمان، زیر نظر پزشك بود.
داشتن برنامهای مرتب در مورد خواب و تغذیه كافی و تجربه كردن زندگی بدون استرس باعث میشود كه خانمها عادت ماهانه راحتتری را تجربه كنند. افرادی كه آندومتریوز دارند نیز باید این موارد را در نظر داشته باشند. مصرف مواد محرك مانند كافئین(قهوه غلیظ، چای زیاد و شكلاتهای تلخ) نیز بهتر است كاهش یابد.
آندومتریوز درجات مختلفی دارد، خفیف، متوسط و شدید. در مواردی كه این بیماری شدید است به دلیل وجود چسبندگیهای لگنی ممكن است بارداری سخت شود. در درجات متوسط ممكن است بیمار بتواند باردار شود و در موارد خفیف نیز آنها تفاوتی با افراد عادی ندارند. مهم است كه بیماران بدانند با تشخیص آندومتریوز این گونه نیست كه امكان بارداری به كلی از بین برود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#273
Posted: 14 Aug 2015 21:20
چرا پیش از قاعدگی احساس سنگینی میکنیم ؟
آیا تاکنون برایتان پیش آمده است که قبل از دوران قاعدگی احساس سنگینی کنید ؟آیا علت را می دانید ؟
تجمع آب در بدن قبل از قاعدگی میتواند سبب ناراحتی در برخی زنان شود. اما تغییرات شیوه زندگی، برخی داروها و مکملهای غذایی میتواند به کاهش این مشکل کمک کرده و سایر نشانههای قبل از قاعدگی را هم تسکین دهد.
تجمع مایعات قبل از دوران قاعدگی سبب احساس سنگینی و نفخ یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی میشود. در بسیاری از زنان، تجمع مایعات ماهی یک بار مشکل خاصی را ایجاد نمیکند اما در برخی دیگر این حالت میتواند آنقدر شدید باشد که با انجام فعالیتهای روزانه تداخل کند.
در اینجا به چند نکته کمککننده در جهت کاهش این مشکل اشاره میکنیم:
اول اینکه چرا اتفاق میافتد!
تجمع مایع یک علامت کلاسیک نشانگان پیش از قاعدگی است. دلیل بروز این نشانگان هنوز ناشناخته است اما تغییرات هورمونی نقش مهمی در ایجاد این حالات دارد.
رویه زندگیات را کمی تغییر بده!
مراقبت خوب و صحیح و توجه به امر بهداشت فردی به کاهش این علایم کمک میکند به این نکات توجه کنید:
* فعالیت جسمانی را جزو فعالیتهای روزمره خود بگنجانید.
زنانی که در فعالیتهای جسمانی منظم شرکت میکنند، کمتر نشانههای قاعدگی را تجربه میکنند.
*از نمک دوری کنید:
میزان مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. توجه کنید که برخی موادغذایی نمک پنهان دارند، سس سویا، سبزیجات کنسرو شده، سوپها و غذاهای آماده نمک فراوانی دارند.
* رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید:
سعی کنید روزانه مقدار زیادی میوه و سبزی و مغزها، تخمهها و حبوبات و غلات مصرف کنید. از نوشیدن الکل و قهوه بپرهیزید.کمک داروهادر صورتی که تجمع مایعات بدنتان با تغییر رویه زندگی به تنهایی امکانپذیر نیست داروهای زیادی میتواند به کمک شما بیاید.
بسته به شدت علایم در شما، و اینکه بخواهید باردار شوید و یا نه دیگر پیشنهادات شامل موارد زیر است :
درمانهایی که نیاز به توصیه پزشک ندارد این داروها معمولا حاوی ترکیبی از ادرارآورها، تسکیندهندهها، ضدحساسیتها و مخدرهاست که به درمان نشانههای قبل از قاعدگی کمک میکنند. اما اگر مشکل اصلی شما تجمع مایع است نیازی به مصرف همه این داروها ندارید.تسکیندهندههای درد داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی مثل ایبوپروفن ممکن است به شما احساس راحتی ببخشند. البته به یاد داشته باشید که مصرف طولانیمدت این داروها میتواند سبب خونریزی معده یا زخم معده شود مصرف همزمان ادرارآورها و ضدالتهابها با هم در یک زمان هم ممکن است سبب آسیب به کلیهها شود.
قرصهای ضدبارداری:
قرصهای ضدبارداری خوراکی از تخمکگذاری جلوگیری میکند در حالی که میتواند به کاهش علایم پیش از قاعدگی هم کمک کند.
انتخاب مکملها اما به دقت!
ویتامینها و مولتیویتامینها، مواد معدنی و داروهای گیاهی هنوز درمان نشانههای پیش از قاعدگی هستند اما هنوز آثار آنها به خوبی تایید نشده است و تحقیقات بیشتری در این زمینه باید انجام شود.
کلسیم:
مصرف روزانه 1200 میلیگرم کلسیم به کاهش علایم پیش از قاعدگی از جمله تجمع آب در بدن کمک میکند.
منیزیم:
مصرف 200 تا 400 میلیگرم منیزیم روزانه ممکن است میزان تجمع مایعات را در بدن کاهش دهد. منیزیم برای زنانی که مشکلات قلبی جدی یا بیمایهای کلیه دارند توصیه میشود. البته باید قبل از مصرف این مکملها با پزشک خود صحبت کنید، مصرف میزان زیاد این مواد با سایر داروها میتواند حتی مضر باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#274
Posted: 14 Aug 2015 21:37
مولتی ویتامین های زنانه!
آیا می دانید چه مولتی ویتامین هایی مخصوص خانم ها می باشد و چه تاثیر بسزایی دارند؟
با ماشینی شدن زندگی، استفاده از غذاهای حاضری و به قول معروف Fast Food ها رواج پیدا کرده و از طرف دیگر به دلیل شیوه های نادرست تغذیه، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به اندازه کافی تامین نمی شوند. بنابراین استفاده از این مولتی ویتامین ها می تواند راهکار مناسبی برای رفع کمبودهای تغذیه ای به شمار آیند.
به نقل از مرکز اطلاعات دارویی ایران، با توجه به تنوع زیاد مولتی ویتامین ها در بازار، این امر انتخاب نمونه مناسب را مشکل می کند. این مطلب به شما کمک می کند که با توجه به نیازها و وضعیت خود بهترین انتخاب را انجام دهید.
حفظ زیبایی و سلامت پوست:
با توجه به اینکه حفظ سلامت و شادابی پوست همواره مورد توجه خانم هاست. در این رابطه مولتی ویتامین مورد استفاده برای آنها باید دارای مواد آنتی اکسیدان از جمله زینک، ویتامین C و سلنیوم بوده تا از پوست در مقابل آسیب های ناشی از اشعه خورشید محافظت کرده و به جوان نگه داشتن آن کمک نماید. اخیرا در برخی از مولتی ویتامین ها از عصاره بیوفلوونوئیدهای مرکبات به همراه سایر آنتی اکسیدان ها استفاده می شود که در محافظت از بافت پوست موثرند.
رفع مشکلات و ناراحتی های پیش از قاعدگی :
این مسائل گریبانگیر جمع کثیری از بانوان بوده و فعالیت های روزمره آنها را مختل می سازد. این مشکلات معمولا قبل از شروع عادت ماهیانه بروز کرده و عوارضی از جمله دل درد، کمر درد، بی حوصلگی، پرخاشگری و ... دارد. برخی از مکمل های مورد استفاده برای بانوان به تقلیل این مشکلات کمک کرده و با داشتن ترکیبات گیاهی از جمله عصاره روغن گل پامچال (Evening primrose oil) ، عصاره روغن گل گاوزبان (Star Flower Oil) و برخی دیگر از ترکیبات گیاهی متداول در پیشگیری از مشکلات پیش از قاعدگی به بانوان کمک نماید.
تقویت سیستم ایمنی :
برای تقویت سیستم ایمنی بانوان حضور ترکیباتی نظیر زینک، سلنیوم و ویتامین C که دارای نقش ثابت شده ای برای افزایش قوای سیستم ایمنی هستند در درون مولتی ویتامین توصیه می شود.
تولید انرژی :
برخی از بانوان در انجام فعالیت های روزمره خود مدام احساس کسالت و خستگی نموده و بدین جهت مولتی ویتامین مخصوص بانوان باید با داشتن ترکیباتی از جمله ویتامین های گروه B و عنصر منیزیوم به تولید انرژی جهت انجام فعالیت های روزمره و همچنین به هنگام ورزش کمک نماید.
پیشگیری از کم خونی :
کم خونی در میان بانوان در سنین بلوغ تا یائسگی بسیار متداول بوده و مصرف مولتی ویتامین های غنی از اسید فولیک، آهن و ویتامین B12 در این مورد موثر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#275
Posted: 14 Aug 2015 22:01
تاثیر دارو در مشکلات جنسی زنان
محققان با مطالعه روی 50 زن آنها را به طور اتفاقی به 2 گروه تقسیم کردند و به گروهی از آنها دارونما و به گروهی دیگر داروهای درمانکننده مشکلات جنسی دادند.
در طی 12 هفته درمان حتی زنانی که داروی خود را مصرف نکرده بودند، بهبودی معنیداری در مشکلات جنسی خود پیدا کرده بودند بهبودی دلخواه در برخی زنان بعد از یک ماه ایجاد شد.
دلیل این بهبودی صحبت در مورد مشکلات جنسی بود. به گفته محققان تمرینات ذهنی با شرکت زنان در کارآزمایی دلیل بهبودی در گروهی از زنان بود که دارونما دریافت کرده بودند.
در این بررسی هنگام صحبت زوجین با درمانگر، این زنان و همسرشان روی زندگی زناشویی خود بیشتر تمرکز میکردند. سالهای متمادی داروی ویاگرا درمانی برای درمان اختلالات جنسی مردان بود. اما هنوز داروی خاصی برای درمان مشکلات جنسی زنان وجود ندارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#276
Posted: 14 Aug 2015 22:04
5 توصیه مهم در دوران قاعدگی
اولین نکتهای که هر خانمی برای حل مشکلات روحی ناشی از نشانگان پیش از قاعدگی باید بداند این است که این حالت به هیچوجه یک بیماری روانی نیست. فقط شرایطی روحی خاصی است که باعث میشود سختیهای کار و روابط اجتماعی و همینطور مشکلات موجود در روابط عاطفی بیمار پررنگتر از همیشه به نظر بیاید. خانمی که دچار چنین مشکلاتی میشود، میتواند خیلی راحت به همسر، خانواده یا دوستان نزدیک خود بگوید که فعلا در دوره نشانگان پیش از قاعدگی است و از نظر روحی به پشتیبانی آنها احتیاج دارد.
مسلما این کار شرایط را برای او سادهتر خواهد کرد، حتی خانمهایی هستند که در این دوره علایم شدیدی پیدا میکنند و زندگی آنها درست مثل جهنم میشود اما این افراد هم نباید از چیزی بترسند. مراجعه به مشاور یا روانشناس و در میان گذاشتن مشکلات با او تقریبا همهچیز را حل خواهد کرد. کلید موفقیت در مواجهه با علایم نشانگان پیش از قاعدگی بالا بردن آگاهی نسبت به خصوصیات این دوره است. در واقع کسی که بیشتر میداند بهتر عمل میکند.
1.دارا بودن علایم نشانگان پیش از قاعدگی نشانه افسردگی نیست :
افسردگی و نشانگان پیش از قاعدگی دو حالت خلقی کاملا متفاوت هستند. البته پزشکان در موارد خاصی از داروهای ضدافسردگی را تجویز میکنند اما این موضوع نشانه ابتلای فرد به بیماری افسردگی نیست.
2.نشانگان پیش از قاعدگی ممکن است نشانه یک بیماری جسمی باشد :
برخی بیماریها علایمی شبیه نشانگان پیش از قاعدگی دارند. مثلا اختلالات تیرویید، اختلالات اضطرابی و حتی بیماری دیابت بنابراین باید به پزشک مراجعه کرد و با نظر او از نداشتن چنین بیماریهایی مطمئن شد.
3.گاهی نشانگان پیش از قاعدگی بیماریهای روحی و جسمی دیگر را تشدید میکند :
بیماریهای متعددی وجود دارند که نشانگان پیش از قاعدگی باعث بدتر شدن آنها میشود. مثل میگرن، دیابت، آسم، نشانگان روده تحریکپذیر، صرع، افسردگی، اختلال اضطرابی، سوءمصرف مواد و بسیاری موارد دیگر. اگر خانمی به هر یک از این بیماریها مبتلا باشد باید در مورد نحوه کنترل علایم نشانگان پیش از قاعدگی حتما با پزشک خود مشورت کند.
4.گاهی افرادی که قاعده نمیشوند هم دچار علایم نشانگان پیش از قاعدگی میشوند :
خیلی اوقات خانمهایی که در سنین باروری هستند، بدون قاعده شدن علایم نشانگان پیش از قاعدگی را پیدا میکنند. بهخصوص آنهایی که قاعدگیهای نامنظم دارند یا تازه زایمان کردهاند اما اکثر مواقع خانمهایی که به سنین یائسگی نزدیک میشوند یا جراحی هیسترکتومی (درآوردن رحم) انجام دادهاند چنین حالتی را تجربه میکنند.
5.نشانگان پیش از قاعدگی با افزایش سن بدتر میشود :
اکثر تحقیقات علمی نشان داده هر چه سن بالاتر میشود نشانگان پیش از قاعدگی شدیدتر میشود، البته این علایم فقط تا دوره یائسگی وجود دارد و پس از آن از بین خواهد رفت. بنابراین بهتر است خانمهایی که علایم نشانگان پیش از قاعدگی را دارند، حتما سعی کنند روش مقابله با این علایم را در همان مراحل اولیه و خفیفتر بیاموزند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#277
Posted: 14 Aug 2015 22:07
خانم هاي باردار واکس نزنند
واکس کفش، ماده اي است که براي براق کردن و محافظت از چرم کفش روي آن ماليده مي شود. اين ماده مخلوطي از يک حلال مناسب مانند روغن تربانتين (يا پارافين و نفت) و ترکيبات روغني مانند استارين، اولئين، لانولين و پاره اي روغن هاي نباتي و هيدروکربورهايي با قابليت تبخير مناسب و اتيلن گليکول است...
حين واکس زدن، اجزاي قابل تبخير، متصاعد شده و ترکيبات روغني روي کفش به جا مي مانند و ظاهري براق ايجاد مي کنند.
وقتي از واکس، زياد و نادرست استفاده شود؛ بوي متصاعد شده از هيدروکربور هاي قابل تبخير آن مي تواند از طريق پوست يا دستگاه تنفسي جذب شود و مشکلات مختلف پوستي، چشمي، تنفسي و ناراحتي هاي کبد و کليه و دستگاه اعصاب مرکزي را برايتان ايجاد کند؛ مشکلاتي مانند تغيير رنگ پوست و درماتيت، تحريک و سوزش چشم، گيجي و خواب آلودگي و حتي برخي از انواع سرطان ها! بنابراين به همه افراد توصيه مي شود که حتما پيش از واکس زدن، دستکش بپوشند و در محيطي با تهويه مناسب کفش هايشان را واکس بزنند و به هيچ عنوان واکس را جلوي دست بچه ها قرار ندهند و به آنها اجازه واکس زدن تحت هيچ شرايطي را ندهند.
بخار هيدروکربور هاي موجود در واکس مي تواند براي خانم هاي باردار هم ضرر داشته باشد اما اگر آنها هم مانند بقيه افراد از دستکش هنگام واکس زدن استفاده کنند و محيطشان هم تهويه خوبي داشته باشد، اشکالي ندارد که در مواقع ضروري خودشان کفش هايشان را واکس بزنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#278
Posted: 14 Aug 2015 22:09
دردهايي که زنان به زبان نميآورند
اگر خجالت مي کشيد به خاطر بعضي بيماري ها يا مشکلات تان دکتر برويد و مشکل تان را با او در ميان بگذاريد، بدانيد که شما تنها نيستيد. در دنيا ميليونها ميليون زن هستند که مانند شما هستند. در اين مقاله با 6 مشکل شايع زنانه که بسياري از خانمها از در ميان گذاشتن آن ها با پزشکان طفره مي روند، آشنا مي شويم.
1- تکرر ادرار
تعداد زيادي از زنان، مخصوصا در سنين بالا، دچار مشکلات مربوط به مثانه و کنترل ادرار مي شوند و از ابراز اين موضوع خجالت ميکشند؛ چرا که تصور مي کنند وقتي کسي آموزش توالت رفتن را آموخت، بايد هميشه قادر باشد تا خود را کنترل کند. اين مشکل در دوران سالمندي نيز در ميان اين افراد زياد ديده مي شود و هيچکس نمي خواهد و دوست ندارد ديگران متوجه اين موضوع شوند چرا که تکرر ادرار و گاه بي اختياري نشان دهنده پيري است. اما از هر سه زن، يک نفر با تکرر ادرار ، زير 35 سال سن دارد.
درمان
نشت ادرار در هر حالت و موقعيت، امري غيرطبيعي است اما نبايد نگران شد، چرا که درمان هاي مختلفي براي اين افراد و افرادي که دچار تکرر ادرار مي شود، وجود دارد بنابراين اگر شما دچار چنين مشکلي هستيد، خجالت نکشيد و پزشک خود را از اين موضوع آگاه کنيد. پزشک هرگز در مورد شما قضاوت نمي کند و حتما در رفع مشکل به شما کمک مي کند.
قدم اول تعيين يک قرار ملاقات با پزشک، قدم دوم رفتن نزد پزشک و قدم سوم بيان مشکل يعني من دچار بياختياري ادرار يا نشت ادرار شدهام، مي باشد. به همين سادگي بقيه را به پزشک بسپاريد. تنها کافي است به سوالات او پاسخ دهيد تا راهحل و درمان هاي مناسب را به کار ببنديد.
اگر سعي کنيد خودتان مشکل خود را حل کنيد، مطمئن باشيد که وضع بدتر خواهد شد.
بعضي از زنان که مبتلا به مثانه بيش فعال هستند، دريافت مايعات خود را محدود کرده و اين مي تواند سبب بروز عفونت و التهاب مثانه شود. تکرر ادرار امر طبيعي نيست اما در سال هاي قبل از يائسگي شايع است.
به گفته محققان مايوکلينيک، داروها، تغييرات رژيم غذايي و ورزش هايي به نام کژل براي تقويت عضلات مي تواند به کنترل ادرار کمک شاياني کند.
اما بياختياري ادراري مي تواند علامتي از يک بيماري زمينه اي باشد و نياز به ارزيابيهاي بيشتري داشته باشد، حتي مي تواند عارضه جانبي دارويي باشد که شما دريافت مي کنيد.
2- دفع گاز
هر فردي گاز دفع مي کند و اين، امري طبيعي است تا از اين طريق از ايجاد نفخ و مشکلات بعدي آن جلوگيري شود؛ اما هستند کساني که بياختيار دچار دفع گاز مي شوند. دفع گاز خيلي از اوقات مرتبط با غذايي است که مصرف مي کنيد. پس حتما اين موضوع را با پزشک خود در ميان بگذاريد.
درمان
خيلي اوقات با تغيير رژيم غذايي و تعديل غذاها و مصرف داروها اين مشکل در شما رفع ميشود.
عوامل زيادي هستند که مي توانند سبب دفع گاز شوند نظير خوردن بعضي از مواد غذايي مانند نخود و لوبيا، مصرف سبزيجات خام و يا بلع هوا هنگام خوردن غذا(مثلا حرف زدن موقع غذا خوردن).
دردهايي که زنان به زبان نميآورند
3- سندرم روده تحريک پذير
سندرم روده تحريک پذير با درد شکم و تغيير در وضعيت اجابت مزاج مشخص ميشود. حرکات زياد رودهها يا کاهش حرکات آن به بروز اسهال هاي مکرر معدهاي و يبوست منجر مي شود. افرادي که دچار اين مشکل مي شوند، از بيان اين موضوع معمولا خجالت مي کشند؛ چرا که احساس مي کنند متفاوت تر از ديگران دچار حس دفع مدفوع مي شوند. اين مشکل در ميان زنان شايع تر است اما خوب است بدانيد که روش ها و درمان هاي مختلفي مي تواند شرايط را براي اين افراد قابل تحمل تر کند.
4- تعريق بيش از حد
بسياري از زنان به خاطر اين که زياد عرق مي کنند، خجالت مي کشند؛ چه کف دستشان عرق کند، چه لباس هاي زيرشان، لازم است که تعريق توسط پزشک مورد ارزيابي قرار بگيرد.
درمان
همان طور که براي ساير مشکلات زنان درمان هاي لازم وجود دارد، براي رفع تعريق هم داروها و اسپري هاي مختلفي موجود است اما در موارد شديد تزريق مادهاي به نام بوتاکس مي تواند راه حل کاهش تعريق در دستها ، پاها و زير بغل باشد.
بسياري از خانمها به خاطر همين مشکل از انجام فعاليت خودداري مي کنند و حتي در مکان هاي عمومي ورزش نمي کنند که اين مي تواند ضررهاي بيشتري براي آن ها داشته باشد.
5- بوي نامطبوع بدن
خيلي از خانم ها فکر مي کنند که فقط آن ها هستند که بدن شان بو مي دهد و اين روي ذهنيت آن ها نسبت به بدن و احساس خود نسبت به همسرشان تاثير گذاشته و روابط زناشويي شان را هم تحت تاثير قرار مي دهد.
درمان
اگر علت، عفوني باشد، مصرف داروهاي مناسب سبب بهبود بيماري و رفع مشکل مي شود و در غير اين صورت، شيوه هاي ديگري براي کاهش و حتي رفع بوي بد واژن نيز وجود دارد.
6- کاهش ميل جنسي
بسياري از زنان از بيان اين که ميل جنسي شان کاهش پيدا کرده خجالت مي کشند. کاهش ميل جنسي تاثيرات رواني، جسمي و حتي اجتماعي روي زنان مي گذارد و به افسردگي آن ها منجر مي شود بنابراين نياز به بررسي همه جانبه دارد تا تعيين شود که علت آن چيست؟ ممکن است يک خانم مسئوليت مراقبت از والدين سالخورده خود را داشته باشد و يا در محيط خانه شرايط مناسبي را براي بودن با همسر نداشته باشد. اين عوامل همه تاثيرات جسمي و روحي روي زنان مي گذارد. گاه کاهش ميل جنسي به دليل افسردگي ،اضطراب و تصوير ذهني بد نسبت به خود هم ايجاد مي شود. بيماري هاي مزمني نظير بيماري هاي قلبي ، ديابت و بعضي داروها هم مي توانند نقش مهمي در کاهش ميل جنسي داشته باشند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#279
Posted: 14 Aug 2015 22:11
زنانی که قرص ضدبارداری مصرف میکنند ...
یک بررسی جدید نشان میدهد که زنانی که مصرف قرص ضدبارداری از اواخر دهه 60 میلادی آغاز کردهاند، نسبت به زنانی که هرگز این قرصها را مصرف نکردهاند، عمر بیشتری کردهاند.به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران انگلیسی در این بررسی بیش از 4600 زن برای چهار دهه از سال 1968 مورد بررسی قرار دادند.
آنها شمار موارد مرگ و میر در این زنان را با زنانی که هرگز قرص مصرف نکرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.
در این بررسی زنانی که قرص مصرف میکردند، عموما حدود چهار سال آنها را دریافت کرده بودند.
این پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف قرص خطر مرگ زنان به علت سرطان روده بزرگ را تا 38 درصد و مرگ به علت بیماریهای دیگر را حدود 12 درصد کاهش میدهد.
این پژوهش در نشریه پزشکی بریتانیا (BMJ) منتشر شده است.
این بررسی همچنین نشان داد که در میان زنان زیر 30 سالی که قرص مصرف میکردند، اندکی خطر مرگ افزایش مییابد، اما این روند تا 50 سالگی معکوس میشود.
پزشکان دقیقا نمیدانند چرا این قرصها ممکن است خطر مرگ و میر را کاهش دهند. این قرصها حاوی هورمونهای مصنوعی هستند که تخمکگذاری را مهار میکنند، و ممکن است نقشی در پیشگیری بعضی بیماریها هم داشته باشند.
بررسیهای قبلی نشان داده بود که این قرصها خطر مرگ و میر را افزایش نمیدهند. این قرصها ممکن است در پیشگیری از سرطان رحم و سرطان تخمدان نقش داشته باشند، اما اندکی احتمال سرطان پستان و گردن رحم را افزایش میدهند. کاهش مرگ و میر در زنانی که قرص ضدبارداری مصرف میکنند، همچنین ممکن است به این علت باشد که این زنان تا حدی سالمتر از زنانی هستند که قرص مصرف نمیکنند.
با توجه به این تحقیق تنها به مشاهده زنان مصرف کننده قرص در مقایسه با زنانی که قرص مصرف نمیکردند، پرداخته است، پژوهشگران نمیتوانند فرضیهای در مورد رابطه سببی میان مصرف این قرصها و کاهش مرگ و میر ارائه دهند.
کارشناسان میگویند در تفسیر این یافتهها باید احتیاط کرد، چرا که در حال حاضر قرصهای ضدبارداری نسبت قرصهای قدیمی که زنان مورد بررسی مصرف میکردند، حاوی ترکیبهای متفاوتی هستند. همچنین خطرات و منافع قرصهای ضدبارداری ممکن است بر حسب چگونگی مصرف و وضع سلامتی هر فرد متفاوت باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#280
Posted: 14 Aug 2015 22:13
ارتباط مصرف زیاد گوشت باقاعدگی زودهنگام
در یک گزارش تحقیقاتی که توسط پژوهشگران تهیه شده، چنین نتیجه گیری شده که دخترانی که در دوران کودکی زیاد گوشت می خورند، احتمال دارد در مقایسه با سایر دختران، زودتر از موقع قاعده شوند.
در این پژوهش رژیم غذایی بیش از سه هزار دختر دوازده ساله مورد مقایسه قرار گرفت.
نتیجه گیری این بود که مصرف بیش از هشت نوبت در هفته، در سه سالگی و دوازده نوبت در هفته در هفت سالگی، موجب قاعدگی زودتر از موعد در دختران میشود.
در گزارش مورد بحث، گفته شده که مصرف زیاد گوشت در خردسالی ممکن است بدن را برای بارداری آماده کرده و موجب بلوغ زود هنگام شود.
در طول قرن بیستم سن قاعدگی در دختران به نحو محسوسی کاهش یافت.
دلیل این موضوع تغذیه بهتر و افزایش چاقی دختران بود که در وضعیت هورمون ها تاثیر می گذارد.
در پژوهشی که در این باره صورت گرفت، متخصصین گروهی از کودکان را از بدو تولد تحت نظر قرار دادند.
هنگامی که این گروه به سن دوازده سال و هشت ماه رسیدند، به دو گروه تقسیم شدند؛ گروهی که هم اکنون قاعده شده بودند و گروهی که عادت ماهانه شان هنوز شروع نشده بود.
از مقایسه وضعیت تغذیه این دو گروه چنین نتیجه گیری شد که احتمال قاعده شدن در دوازده سالگی، در گروهی از دخترانی که گوشت زیاد مصرف می کردند، 75 درصد بیشتر از گروهی بود که کمتر گوشت می خوردند.
اگر چه در این بررسی وزن دختران منظور نشده بود ولی نتیجه بررسی، تایید کننده بررسی های قبلی بود که نشان می داد دخترانی که جثه بزرگ تری دارند، زودتر از موعد قاعده می شوند.
خطر سرطان پستان
ارتباط قاعدگی زود هنگام با خطر ابتلا به سرطان پستان احتمالا می تواند به این دلیل باشد که در نتیجه قاعدگی زودتر از موعد، سطح استروژنی که بدن یک زن در طول عمر تولید می کند، افزایش می یابد.
ولی پژوهشگران بر این نکته تاکید می کنند که لزومی ندارد دختران مصرف گوشت را به کلی قطع کنند چون تنها مصرف بالای آن است که به قاعدگی زود هنگام کمک می کند.
زنان در دوران بارداری احتیاج زیادی به آهن و روی (zing) دارند و گوشت منبع مهمی برای رساندن این مواد به بدن است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود