انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 6 از 30:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
عفونت‌های زنانه چگونه ایجاد می‌شود؟

یک جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه عفونت‌های دستگاه تناسلی در تمامی سنین شایع است و زمان خاصی برای شروع ندارد، گفت: عفونت لگنی (PID) منجر به ایجاد عفونت، چسبندگی لوله‌ها و نازایی می‌شود که علایم شایع آن ترشحات بد بو، احساس سوزش و خارش دستگاه تناسلی است.

دکتر رجایی با بیان اینکه عفونت‌های واژن انواع مختلفی دارد، گفت: علائم عفونت‌های دستگاه تناسلی زنان به صورت ترشحات حجیم، زیاد، چرکی، بد بو، رنگی (کرم یا زرد رنگ به طور معمول)، احساس سوزش، خارش و درد به هنگام نزدیکی بروز می‌کند. وی با اشاره به اینکه این نوع از بیماری اغلب با تغییر PH واژن شروع می شود، گفت: بعضی از عفونت‌ها از راه جنسی منتقل می‌شود که بسیار شایع است و در این مورد افراد باید بهداشت روابط جنسی را رعایت کنند.
رجایی در خصوص عوامل ایجاد عفونت‌های دستگاه تناسلی- ادراری گفت: با تغییر PH واژن زمینه برای عفونت مساعد می‌شود و عفونت‌های قارچی (کاندیدایی) به دلیل عدم رعایت خشک و نخی بودن لباس ایجاد می‌شود.

عفونت‌های دستگاه تناسلی چگونه ایجاد می‌شود؟
وی افزود: واژینیت باکتریال به دلیل نزدیکی‌های مکرر جنسی، استفاده از دوش‌های واژینال (برای شستشو داخل واژینال) به وجود می آید. چاقی نیز می‌تواند عامل مستعد کننده عفونت های دستگاه تناسلی باشد. اغلب تشخیص واژینیت‌ها در مطب از طریق معاینه و گاهی اوقات با بررسی‌هایی مانند آزمایش میکروسکوپی انجام می‌گیرد و برای تشخیص عفونت‌های التهابی لگن نیز می توان از سونوگرافی هم استفاده کرد.

عفونت باکتریال برای زنان باردارعوارض بسیاری دارد
رجایی خاطرنشان کرد: عفونت باکتریال برای زنان باردار می تواند عوارضی مانند خطر پارگی زودرس پرده جنین، زایمان زودرس، عفونت‌های پس از زایمان و افزایش احتمال سزارین و یا حتی بیماری‌های التهابی لگن را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه دارودرمانی، راهکار قطعی درمان عفونت‌های دستگاه تناسلی است، اظهار کرد: به دلیل اینکه تغییر در PH واژن طی یک مدت طولانی اتفاق می افتد، طول دوره درمان نیز باید طولانی مدت باشد زیرا در صورت کوتاه مدت بودن دوره، احتمال عود بیماری بیشتر است.

عفونت‌های دستگاه تناسلی از هر سنی می تواند شروع شود
این جراح و متخصص زنان و زایمان عفونت‌های دستگاه تناسلی را در تمامی سنین شایع دانست و گفت: واژینیت آتروفیک در زمان یائسگی به دلیل عدم وجود استروژن در واژن ایجاد می شود اما سایر عفونت‌ها با شروع روابط جنسی آغاز می‌شود و بیماری‌های کاندیدایی حتی کودکان را نیز می تواند درگیر کند.

عفونت مثانه با عفونت دستگاه تناسلی متفاوت است
وی با بیان اینکه عفونت مثانه با عفونت دستگاه تناسلی متفاوت است، افزود: بعضی از علائم این دو نوع عفونت مانند تکرر ادرار که هم در عفونت دستگاه تناسلی و هم در عفونت مثانه مشاهده می شود، به هم شباهت دارند.
رجایی در خصوص راه های پیشگیری از عفونت‌های دستگاه تناسلی بیان کرد: کاهش وزن، استفاده از لباسهای نخی، رعایت بهداشت روابط جنسی، کاهش مصرف دوش واژینال و خشک نگه داشتن لباس از جمله راه های پیشگیری از این بیماری است.

وی افزود: واژینیت‌ها کم عارضه‌ترین عفونت‌ها هستند که در صورت درمان آن می توان از عفونت‌های جدی‌تر پیشگیری کرد، بنابراین بیماران باید در صورت مشاهده علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند تا درمان واژینیت زودتر انجام شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان در پایان توصیه کرد: بیماران در صورت تکرار عفونت‌های دستگاه تناسلی باید از مواد حاوی پروبیوتیک و لبنیات استفاده کنند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
غذاهایی که خانم ها نباید در مدت قاعدگی بخورند

بعضی از غذاها باعث می شوند که خانم ها در مورد پریود خود کرامپ های دردناک، نفخ و بدخلقی بیشتری را تحمل کنند. با آنکه هیچ درمان جادویی برای دردهای قبل از قاعدگی (PMS) وجود ندارد، ولی اگر خانم ها در مدتی که پریود هستند از این غذاها دوری کنند، این مدت را آسانتر سپری می کنند و احساس بهتری خواهند داشت.


1. غذاهای فرآوری شده
غذاهای فرآوری شده گزینه ای آسان و سریع محسوب می شوند، ولی در واقع باعث می شوند که خانم ها در زمان قاعدگی احساس بدتری پیدا کنند. برای مثال، غذاهای کنسروی و چیپس حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و سدیم موجب نفخ و پف کردن می شود. بجای این غذاها باید سعی شود غذاهای سالم و بی نمک مصرف شود.

2. گوشت های چربی دار
گوشت حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است که موجب التهاب و درد می شود. به علاوه اگر از آن دسته از خانم هایی هستید که در هر عادت ماهانه کرامپ های شدیدی را تجربه می کنید، این چربی ها درد شما را بیشتر می کنند. اگر نمی توانید یک روز را بدون خوردن گوشت سر کنید، در عوض گوشت سفید یا ماهی مصرف کنید.

3. خوراکی های حاضری
همه می دانیم که این خوراکی ها خیلی خوشمزه هستند، ولی متأسفانه مقادیر زیادی چربی های ترانس دارند که سطح استروژن بدن را بالا می برند. در نتیجه با مصرف آنها در مدت پریود، در رحم خود احساس درد خواهید کرد. توصیه می کنیم که بجای این خوراکی ها نان بخورید که سرشار از فیبر است.

4. خوراکی های شیرین
کیک، کلوچه، شیرینی، آبنبات و خوراکی های شیرین دیگر همه انتخاب های اشتباهی برای خوردن در مدت پریود هستند و در کل نباید این خوراکی ها را بخورید، به خصوص اگر می خواهید سالم و لاغر بمانید. خوراکی های شیرین فقط برای مدت کوتاهی حال شما را بهتر می کنند. در مدت قاعدگی خوراکی های شیرین فقط کرامپ ها را تشدید می کنند و حتی باعث می شوند احساس درماندگی کنید. اگر دلتان چیزهای شیرین می خواهد، میوه های شیرین مانند هلو، طالبی یا انبه بخورید.

5. بستنی، پنیر و خامه
خانم هایی که محصولات لبنی را دوست دارند، باید بدانند که این محصولات چربی دارند و اثر بعضی از آنها مانند گوشت های چرب است. خانم ها در دوره قاعدگی باید از خوردن بستنی، خامه و پنیر اجتناب کنند. همچنین خوراکی هایی که خامه یا پنیر دارند نیز نپزند و مصرف نکنند.

6. کافئین
کافئین موجب تشدید کرامپ ها و درد می شود و پریود را نامنظم می کند. به علاوه باعث می شود که دچار دمدمی مزاجی و کم خوابی شوید. پیشنهاد می کنیم که در مدت عادت ماهانه قهوه ننوشید. در عوض چای و دمنوش مصرف کنید که کافئین کمتری دارند. همچنین در این مدت نباید نوشیدنی های انرژی زا بنوشید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
ایمنی در برابر بیماری‌های زنانه

شما به‌ عنوان یک خانم چقدر به سلامت‌تان اهمیت می‌دهید؟ آیا می‌دانید با چکاپ‌های پزشکی بموقع می‌توانید جلوی بروز بسیاری از بیماری‌ها را بگیرید یا با تشخیص بموقع مانع از عوارض ناشی از آنها شوید؟
شاید شما هم جزو افرادی هستید که با شنیدن نام سرطان، ترس تمام وجودتان را فرا می‌گیرد و آن را بیماری غیرقابل درمانی می‌دانید، اما با وجود پیشرفت‌های پزشکی امروز این موضوع چندان واقعیت ندارد و درصد بالایی از سرطان‌ها به کمک راه‌های درمانی کوتاه مدت و بلند مدت درمان می‌شوند. البته آزمایش‌هایی هم وجود دارد که خانم‌ها می‌توانند با آنها بسیاری از انواع سرطان را زودتر تشخیص بدهند و روند درمانی را هم سریع‌تر شروع کنند تا احتمال بهبود بیشتر شود.

سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بین خانم‌ها محسوب می‌شود. گرچه گاهی آقایان نیز به این سرطان مبتلا می‌شوند، اما تعداد آقایان مبتلا به این بیماری تقریبا یک صدم خانم هاست. در بعضی خانم‌ها عوامل مستعد‌کننده‌ای وجود دارد که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد و از بین آنها می‌توان به وجود سابقه سرطان پستان در بستگان بویژه بستگان درجه اول فرد (مادر، خواهر، عمه و...)، کم تحرکی و چاقی پس از سن یائسگی، مصرف چربی زیاد، افزایش سن، سابقه سرطان سینه و عود مجدد بیماری، یائسگی دیررس (بعد از ۵۵ سالگی)، بچه دار نشدن یا حتی تولد اولین فرزند بعد از ۳۰ سالگی اشاره کرد.


البته خانم‌ها نباید منتظر این علائم باشند، بلکه از ۲۵ سالگی باید سالی یکبار از سوی پزشک معاینه شوند و بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی باید هر دو سال یکبار و از ۵۰ تا ۷۰ سالگی به صورت سالانه ماموگرافی پستان انجام دهند، اما خانم‌هایی که عوامل مستعد‌کننده مانند سابقه فامیلی و سرطان پستان در سنین پایین در آنها وجود داشته باشد، باید ماموگرافی را تحت نظر پزشک از سنین پایین‌تر شروع کنند. همچنین مراجعه به پزشک ربطی به این‌که خانم متاهل یا مجرد است، ندارد و گاهی توده‌ها در خانم‌های مجرد هم دیده می‌شود.

پاپ اسمیر، علیه سرطان رحم
پاپ اسمیر آزمایش نمونه‌های سلولی برداشته شده از قسمت گردن رحم در خانم‌هاست. این آزمون بهترین روش برای شناسایی عوارض پیش سرطانی و مخفی تومورهای کوچکی است که به سرطان گردن رحم منتهی می‌شوند. این در حالی است که اگر سرطان گردن رحم زود شناسایی شود، می‌توان آن را درمان کرد. به طور کلی همه خانم‌های متاهل باید سالی یکبار، برای آزمون پاپ اسمیر به متخصص زنان مراجعه کنند، اما انجام این آزمون برای دختران مجرد ضرورتی ندارد.

از طرفی خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشک‌ تست را هر سه سال یکبار، انجام دهند، اما افرادی که به زگیل و عفونت مبتلا شده‌اند بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند و باید با فاصله زمانی کمتری آزمون پاپ اسمیر را انجام بدهند.

در این بین بهترین زمان انجام این آزمون بعد از اتمام قاعدگی یعنی حدود روز ۱۲ یا ۱۳ سیکل قاعدگی است که ضخامت مخاط دهانه رحم بیشتر و سلول‌های بیشتری در پاپ اسمیر قابل برداشت است. بنابراین قبل از انجام آزمون با پزشک خود مشورت کنید تا از شرایط آن مطلع شوید؛ به عنوان مثال باید بدانید تا ۴۸ ساعت قبل از آزمایش پاپ اسمیر نمی‌توانید رابطه زناشویی داشته باشید.

تست تشخیص عفونت‌های رحمی
اگر ازدواج کرده‌اید و دچار عفونت‌های رحمی و واژن هستید، باید به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا با درمان‌های دارویی بیماری‌تان برطرف شود. همچنین برای اطمینان از بهبود و برطرف شدن عفونت به‌طور منظم برای معاینه مراجعه کنید. اگر خانمی هستید که ازدواج نکرده‌اید، اما دچار عفونت‌های زنانه شده‌اید، باز هم باید برای رفع مشکل و اطمینان از بهبود تحت‌نظر پزشک باشید. عفونت‌های مکرر نیز در صورت بی‌توجهی می‌تواند زمینه‌ساز برخی انواع سرطان باشد.

همه چیز درباره بیماری خاموش
به گفته متخصصان، ذخیره شدن کلسیم در استخوان قبل از تولد آغاز می‌شود و تا ۳۰ سالگی ادامه دارد؛ به طوری که توده استخوان هر فرد معمولا در ۳۰ تا ۳۵ سالگی به بیشترین میزان خود می‌رسد و پس از این سن کاهش توده استخوانی به صورت یک روند طبیعی آغاز می‌شود و به طور کلی ۳۰ درصد خانم‌هایی که به ۷۵ سالگی می‌رسند دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان خواهند شد.

البته به کمک آزمون سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری استخوان می‌توان سفتی و سختی و درجه محکم بودن استخوان‌های بدن را تعیین کرد که برای انجام آن راه‌های متفاوتی وجود دارد، ولی رایج‌ترین روش آن استفاده از DEXA است که از اشعه ایکس برای سنجش تراکم استخوان استفاده می‌کند و برای همه خانم‌ها از ۶۰ سال و برای آقایان از ۷۰ سالگی برای تشخیص زودهنگام و درمان بموقع پوکی استخوان و جلوگیری از پیشرفت آن توصیه می‌شود. برای افرادی که سابقه شکستگی یا سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارند، این تست باید از ۴۰ تا ۴۵ سالگی و به صورت سالانه انجام شود.

افسردگی علیه خانم‌ها
بر اساس بررسی‌ها خانم‌ها بیشتر از آقایان دچار افسردگی می‌شوند. گاهی تغییرات هورمونی، بویژه بعد از حاملگی و زایمان و در دوران یائسگی می‌تواند شروعی برای افسردگی باشد. یادتان باشد همان‌طور که سلامت جسمی شما مهم است، سلامت روان شما هم اهمیت زیادی دارد. پس حتی‌الامکان از چشم و هم‌چشمی‌ها و استرس‌ها دوری کنید، به باشگاه ورزشی بروید یا حداقل روزی نیم ساعت در هوای آزاد پیاده روی کنید و با خانواده و افرادی که دوستشان دارید رفت و آمد داشته باشید. در صورتی که دچار مشکل شدید از آنهایی که مورد اعتمادتان هستند مشورت بگیرید، اصول مدیریت بحران را یاد بگیرید و اگر هم بیشتر اوقات احساس غمگینی و افسردگی دارید، حتما با روان‌پزشک مشورت کنید.

تهدیدی به نام دیابت
براساس پژوهش‌های اخیر محققان انگلیسی خانم‌ها بیش از آقایان مستعد ابتلا به دیابت نوع دو هستند. این در حالی است که بر اساس آمار، سن ابتلا به دیابت نوع دو در کشور 20 سال کاهش یافته و از 30 سالگی به 10 سالگی رسیده است. همچنین یک نفر از هر سه نفر در شهرهای بزرگ دیابتی یا در آستانه دیابت هستند. هر چند بی تحرکی، چاقی و تغذیه نامناسب از جمله مهم‌ترین عوامل بروز دیابت نوع دو است، اما با آزمایش قند خون ناشتا می‌توان در مراحل اولیه، این بیماری شایع را تشخیص داد و با کنترل بیماری از عوارض چشمی، کلیوی و قلبی ـ عروقی پیشگیری کرد.

آزمایش تشخیص زودرس دیابت نوع دو شامل اندازه‌گیری قند خون پس از هشت ساعت ناشتایی است. میزان طبیعی این آزمایش، کمتر از ۱۱۰ میلی‌گرم در دسی لیتر و میزان قند خون طبیعی دو ساعت پس از صرف غذا نیز کمتر از ۱۴۰ است. اگر عدد به دست آمده بیشتر از این مقادیر باشد، فرد در آستانه ابتلا به بیماری دیابت قرار دارد و باید تحت نظر متخصص غدد قرار بگیرد.

از طرفی همه افراد سالم بالای ۴۵ سال بدون سابقه خانوادگی دیابت لازم است هر شش ماه یکبار، قند خون‌شان را اندازه‌گیری‌کنند و آنهایی که در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت هستند، مثلا افراد دارای اضافه وزن یا افرادی با سابقه ژنتیک بعد از ۲۵ سالگی باید هر سه ماه یکبار، به آزمایشگاه مراجعه کنند و با یک آزمایش خون ساده چکاپ شوند.

آزمون فشار خون
فشارخون براساس میزان خونی که قلب شما پمپ می‌کند و مقاومتی که شریان‌های شما در برابر آن نشان می‌دهد، اندازه‌گیری می‌شود. در این بین هر چه قلب شما بخواهد خون بیشتری پمپ کند و شریان‌های شما هم تنگ‌تر باشد، قلب برای پمپ کردن همان میزان خون باید کار بیشتری انجام دهد و هر چه بالا بودن فشارخون دیرتر تشخیص داده شود، خطر حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و آسیب‌های کلیوی هم افزایش می‌یابد.

به طور کلی فشارخون یک فرد بالغ و سالم در صورتی به عنوان فشارخون بالا تخمین زده می‌شود که فشارخون ماکزیمم بالای ۱۴۰ و فشارخون مینیمم بالای ۹۰ میلی‌متر جیوه باشد. اگر فشار ماکزیمم بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ یا فشارخون مینیمم بین ۸۵ تا ۹۰ میلی‌متر جیوه باشد، فشارخون، «مرزی» تلقی می‌شود. بنابراین خانم‌ها بعد از ۴۰ سالگی باید هر دو سال یکبار، و آنهایی که فشارخون حد مرزی دارند هر سه تا شش ماه یکبار، فشارخون‌شان را اندازه بگیرند.

آزمون چربی خون
باید بدانید بالا بودن کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید (TG) و پایین بودن کلسترول خوب (HDL) خطر ایجاد تصلب شرایین و بروز سکته را افزایش می‌دهد. به همین دلیل افراد بالای ۳۰ سال، اگر کلسترول LDL آنها کمتر از ۱۳۰ باشد، هر پنج سال یکبار، و اگر کلسترول‌LDL ‌شان بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ (در حد مرزی) باشد، باید هر یک تا سه سال یکبار، آزمایش چربی خون انجام دهند، اما در صورتی که فرد، مبتلا به مشکلات قلبی عروقی باشد و از الگوی غذایی ناسالم و پرچربی پیروی کند، این آزمایش هر شش ماه یکبار، باید تکرار شود.​

برای تشخیص سرطان‌های پوستی، معاینه کامل پوست بدن لازم است. جامعه سرطان آمریکا توصیه می‌کند بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی هر سه سال یکبار و پس از ۴۰ سالگی هر سال باید معاینه پوست انجام شود تا با بررسی وضع سلامت آن و در صورت بروز مشکل، بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و بلافاصله فرد تحت درمان قرار بگیرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
به دختران درباره «عادت ماهانه» چه بگوییم؟

یکی از تغییرات بارز دوره بلوغ در دختران، عادت ماهانه است. این اتفاق از دو جنبه کودکان را دچار اضطراب می کند. دلیل آن را نیز می توان در دو نکته عنوان کرد؛ نخست ناشناخته بودن فرایند این تغییر و احساس ابتلا به بیماری یا مشکلی خاص در نوجوان و دوم ناتوانی در کنترل شرایط در دوره عادت ماهانه است.
برای آنکه فرزند شما با فرآیند این مسئله آشنا شده و هراسش از این اتفاق از بین برود و از طرفی بتواند در این دوره زندگی و فعالیت عادی داشته باشد، باید همه مسائل مربوط به این اتفاق ماهانه و دائمی را برای او توضیح بدهید.

1- از شنیده های او آغاز کنید
در دوران بلوغ، اغلب بچه ها درباره موضوع «عادت ماهانه» جسته و گریخته نکته هایی را می شنوند و درباره آن صحبت می کنند؛ بنابراین فرزند شما هم ممکن است درباره این مسئله نکته هایی را در مدرسه شنیده باشد. بنابراین اگر درباره این مسئله یا مسئله بارداری از شما سوال کرد، او را دعوا نکنید. صحبت کردن درباره این مسئله در مدرسه کاملا عادی است. به جای بازخواست او، از فرزندتان بپرسید چه حرف هایی درباره این موضوع شنیده است؟

صبر کنید تا کاملا مسئله را برای شما توضیح دهد، سپس در تصحیح شنیده های او صحبت کردن درباره عادت ماهانه را شروع کنید اما اگر چیزی نشنیده بود که بعید است چیزی نشنیده باشد، حتما با دیدن نخستین نشانه های بلوغ، به تدریج صحبت کردن درباره این مسئله را آغاز کنید.

2- از تولد شروع کنید
توضیح این مسئله را از اینجا شروع کنید که عادت ماهانه در ادامه روند بزرگ شدن و بالغ شدن اوست؛ بنابراین زمانی بزرگ شدن او کامل می شود که عادت ماهانه اتفاق بیفتد. این مسئله برای این است که او بتواند مادر شود. سپس توضیح دهید که در هر بار عادت ماهانه، جسم کوچکی که قرار است در آینده دور به فرزندی تبدیل شود، در حال حاضر چون هنوز خود او کوچک است، از بدن او خارج شده و از جای خارج شدن این جسم کوچک، مانند جای زخم، خونریزی ایجاد می شود. در سال های بعد زمانی که او بزرگ شد، یک یا چند عدد از این اجسام کوچک تبدیل به کودک شده و او مادر خواهد شد.

3- اتفاقا حواشی را بگویید
برای فرزندتان توضیح دهید که عادت ماهانه هر ماه یک بار در هر بار در روز مشخصی اتفاق می افتد؛ برای مثال اگر او برای اولین بار در روز بیستم ماه عادت شود، ماه بعد نیز در همان تاریخ این مسئله تکرار خواهد شد.
به او بگویید پیش از شروع عادت ماهانه، تغییراتی مانند درد زیر شکم، کمردرد، درد در سینه ها، سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، تب خفیف، حالت افسردگی که گاهی با گریه، بیقراری و عصبانیت همراه است، دیده می شود. از طرفی ممکن است اشتهای او نیز زیاد یا کم شود. این حالت ها طبیعی است.

4- هراس از شروع درد در مدرسه
پس از آگاهی از مسئله، یکی از دغدغه های دختران بروز عادت ماهانه در مدرسه است. برای رفع این نگرانی به او اینطور توضیح دهید. اول اینکه اولیای مدرسه محرم راز تو هستند. اگر چنین اتفاقی بروز کرد، حتما نزد ناظم یا مربی بهداشت مدرسه برود. او می تواند کمک های اولیه لازم را به فرزند شما ارائه کند. دوم اینکه از این زمان به بعد او باید همیشه چند عدد پد بهداشتی و یک عدد لباس زیر اضافی در زیپ مخفی کیفش همراه داشته باشد تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند. سوم اینکه او می تواند با توضیح شرایطش به ناظم مدرسه، درخواست کند تا با مادر تماس بگیرند و مادر حتما برای کمک به او خواهد آمد.

5- تو، طبیعی هستی
ممکن است فرزند شما احساس کند این مسئله فقط برای او اتفاق افتاده و بنابراین با دیگران تفاوت دارد. به او توضیح بدهید که این مسئله امری عادی برای همه دختران است و اگر برای دختری این مسئله اتفاق نیفتد، او وضعیت طبیعی ندارد. بنابراین نباید نگران باشد و خودش را فردی غیرعادی بداند.

6- به او آموزش دهید
پیش از شروع عادت ماهانه باید نحوه صحیح استفاده از پد بهداشتی را به فرزندتان آموزش دهید. به این ترتیب هراس او نسبت به تجربه اولین عادت ماهانه کم خواهد شد. در ماه های نخست شروع عادت ماهیانه معمولا نظم دقیقی وجود ندارد؛ بنابراین آگاهی از این مسئله به فرزند شما آرامش می دهد چون می داند که می تواند همیشه در هر شرایطی به خودش کمک کند.

7- به او دارو بدهید
برای کنترل عوارض پیش از عادت ماهانه گاهی نیاز به مصرف داروهای مسکن است؛ بنابراین چند مسکن سبک مانند استامینوفن را داخل کیف فرزن%QI_ان بگذارید. علاوه بر اینکه با مصرف لبنیات کمک کنید تا بدن او آرامش و توان لازم را کسب کند. بهترین نوع لبنیات، شیر و دوغ است.

8- نظافت را رعایت کند
یکی از آموزش های ضروری این دوره رعایت نظافت شخصی است. به فرزندتان یاد بدهید که در این دوره باید هر روز حمام کند. هر دو ساعت یک بار، پد بهداشتی را تعویض کند و در صورت ایجاد کوچکترین آلودگی روی لباس زیر یا دیگر لباس ها، سریعا آن را تعویض کند. خونی که باقی بماند، بوی نامطلوبی دارد؛ بنابراین باید به نظافت شخصی در این دوره به طور خاص رسیدگی شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
آیا کفش پاشنه بلند واقعاً ضرر داره ؟

اجازه ندهید بخاطر خوش تیپ شدن،پاهایتان درد بکشد. در این رابطه، متخصصان توصیه هایی دارند که به شما کمک می کند تا بتوانید کفش های مورد علاقه خود را بپوشید، و در عین حال احساس راحتی داشته باشید.

همانطور که اکثر زنان در طول تاریخ فهمیده اند، مد های دوست داشتنی اغلب کمی راحتی را از ما می گیرد. از لباس ها و گن های بسیار تنگ و چسبان گرفته، تا کفش های پاشنه بلند. زیبا به نظر آمدن، گاهی به قیمت بسیار سنگینی برایمان تمام می شود. کفش های پاشنه بلند انگشتان پا را بهم می چسباند و به سمت پایین می کشاند و گاهی موجب فرو رفتن ناخن در پا می شود. در هر حال لزومی ندارد که کفش های دوست داشتنی پاشنه بلندتان را دور بیاندازید، و (خوشبختانه) راهکارهای زیر تا حدودی مشکل تان را حل خواهد کرد.


نگذارید پاهایتان پینه ببندد.
تحقیقات جدید نشان می دهد که 80% خانم ها مشکلاتی در ناحیه پا دارند که 15% شان مربوط به پینه بستن است. تغییر شکل (دردناک) مفاصل در ناحیه انگشت شست پا اکثر اوقات ژنتیکی است اما می تواند با پوشیدن کفش های پاشنه بلند بسیار تنگ بدتر شود؛ زیرا به اطراف انگشت فشار زیادی وارد می کند. بنابراین سعی کنید که کفش هایی متناسب با اندازه پاهایتان بپوشید.
حتی اگر کفش، عامل اصلی پینه بستن نباشد، تا حد قابل توجهی می تواند مشکل را وخیم تر کند. پس اگر متوجه شدید کفشتان انگشت ها را بهم می فشارد از پوشیدن آن خودداری کرده و کفش هایی انتخاب کنید که انگشتان پا براحتی در آن جابه جا شود. بهترین ارتفاع پاشنه برای حفظ راحتی، حدود 4 سانتی متر است.

استفاده از پاشنه بلندهای «پشت باز» را محدودتر کنید.
برای ما خانم ها به تجربه ثابت شده است که انواع کفش های پاشنه بلند، تاثیرات و عوارض یکسانی ندارند. پاشنه بلند های «پشت باز»، و یا آن هایی که در ناحیه قوزک پا «بنددار» هستند، آسیب بیشتری به پا می رسانند و دلیل آن ایجاد فشار بیشتر به پنجه پا در حین حرکت است. بنابراین به شما توصیه می کنیم از اینگونه کفش ها کمتر استفاده کنید.

در خرید کفش، حضور شخص الزامی است.
هرگز کفش و بخصوص کفش های پاشنه بلند را بصورت آنلاین یا بدون امتحان کردن آن در فروشگاه خریداری نکنید.

از پاشنه دار هایی با ارتفاع مختلف استفاده کنید.
سعی کنید کفش پاشنه بلندتان را تمام طول روز، و هر روز نپوشید. آن را مرتبا تغییر دهید. مثلا یک روز کفش پاشنه بلند بپوشید، فردایش پاشنه تخت بپوشید و روز بعدی کفشی با پاشنه متوسط بپوشید. در اینصورت علاوه بر اینکه عوارض کفش و درد پا را کم می کنید، می توانید همگام با مد پیش رفته و به ظاهر خود، تنوع بدهید.

حرکات کششی در ناحیه ساق پا انجام دهید.
این تمرین می تواند عوارض کفش پاشنه بلند (که موجب کوتاه شدن ماهیچه و ایجاد درد می شود) را تا حدودی کم کند:
رو به دیوار بایستید و پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید. زانوها را کمی خم کنید، یک پایتان را به اندازه یک قدم جلوتر بگذارید و دستان را به دیوار تکیه دهید. پای جلو را خم کرده و پای عقبی را صاف نگه دارید. کف هر دو پایتان باید روی زمین باشد. به سمت دیوار خم شوید، بطوریکه در ماهیچه های ساق و پاشنه پا کشیدگی را احساس کنید. اندکی حالت خود را حفظ کرده و سپس به حالت نخست باز گردید.
سعی کنید این تمرین را هر روز انجام دهید، بخصوص بعد از روزی که پاشنه بلند می پوشید.

یک جفت کفش پاشنه تخت به همراه خود داشته باشید.
همه ما این شرایط را تجربه کرده ایم که با کفش مورد علاقه مان از خانه خارج شویم و بعد از ساعاتی درد را احساس کنیم. بنابراین به همراه داشتن کفش تخت (بخصوص اگر به جشن عروسی می روید)، به شما این امکان را می دهد که در طول زمان پذیرایی و شام بتوانید کمی به پاهایتان استراحت دهید. و به همین ترتیب، وقتی با دوستانتان به گردش می روید به همراه داشتن کفش تخت، به شما این امکان را می دهد که در طول زمان رفتن و برگشتن کمی از فشار کفش پاشنه بلند را کاهش دهید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
کاهش عوارض یائسگی با گیاهان دارویی

معمولاً افراد با پشت سر گذاشتن سال های فعال زندگی امیدوارند که در دوران فراغت بتوانند روزهای خوشی را پشت سر بگذارند اما این موضوع برای بسیاری از خانم ها صدق نمی کند زیرا خانم ها دائماً درگیر مشکلاتی هستند که تمامی ندارد و تازه با پا گذاشتن به سنین یائسگی، مشکلات بیشتری به سراغ آن ها می آید.

-- یائسگی
یائسگی دورانی است که در آن بدن بانوان استراحت می کند. اگر در دوران یائسگی دچار مشکل می شویم به این دلیل است که دوران قاعدگی خوبی نداشته ایم و از سلامت روحی و جسمی خوبی برخوردار نبوده ایم.
در واقع هر چند در دوران قاعدگی مشکل بیشتری داشته باشیم عوارض دوران یائسگی نیز شدیدتر خواهد بود. سال های پایانی تولید مثل در خانم ها با علائمی مانند گر گرفتگی، خون ریزی شدید و تغییر خلق و خو، تعریق زیاد، رشد موهای زاید، تجمع چربی، بی خوابی، افسردگی، پرخاشگری و تحریک پذیری همراه است. گیاهان دارویی برای کاهش عوارض یائسگی بسیار مفید است. از جمله این گیاهان که به شکل غذا مصرف می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کرفس، کنگر، کدو، بامیه : تهیه خورش هر یک ازاین گیاهان و یا مصرف آن به اشکال دیگر تا حد زیادی گر گرفتگی را کاهش می دهد. میوه های قرمز رنگ مانند شاه توت، گیلاس، آلو و... می تواند تعریق را کاهش دهد. مصرف داروهای گیاهی مانند دم کرده گیاهان خانواده زالزالک مانند سرخ ولیک، کیالک، قره قاط، برگ درخت انگور، کاسنی و برگ چنار مفید است.

سازمان بهداشت جهانی مصرف دمنوش نسترن را پیشنهاد می کند که علاوه بر کاهش تعریق و گر گرفتگی سرشار از ویتامین C و آنتوسیانین است و مانع از بروز و عود واریس می شود؛ به همین دلیل به آن دمنوش سلامت گفته می شود. بگذارید ۷-۵ میوه نسترن با یک لیوان آب جوش ۲۰ دقیقه دم بکشد و سپس مصرف کنید. میوه نسترن نباید پودر شود زیرا پرزهای داخل آن حساسیت زاست.

-- کم خونی
یکی از مشکلات شایع خانم ها کم خونی است ،بانوان نباید به مشکل کم خونی خود بی اعتنا باشند زیرا این امر بر کیفیت زندگی تأثیر می گذارد. در این زمینه شیر، توت، شیره انگور، شاه توت، آبجو، کنجد، عدس، اسفناج و تره مناسب است.این میوه ها و گیاهان علاوه بر آهن، حاوی ویتامین C است و جذب آهن را افزایش می دهد. دم کرده برگ و گل بادرنجبویه، اسطوخدوس، استفاده از پونه و نعناع کم خونی را تا حد زیادی برطرف می کند.

-- تجمع چربی دور شکم
مشکل شایعی که در خانم ها باعث کاهش قدرت باروری می شود، تجمع چربی در ناحیه شکم، زیر شکم و پهلوها است. نکته ضروری توجه به اصلاح رژیم غذایی و انجام فعالیت بدنی است. از جمله شیوه های مورد تأیید در طب سنتی و طب رایج استفاده از تخم کرفس است که می توان یک قاشق مرباخوری پودر آن را بعد از ناهار به ویژه اگر وعده اصلی غذایی باشد، مصرف کرد. همچنین استفاده از آلوئه ورا از تجمع چربی در نواحی یاد شده جلوگیری می کند. مصرف گیاه خرگوشک نیز مفید است و به افرادی که بیش از ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم اضافه وزن دارند مصرف یک قاشق مرباخوری آن با نصف استکان آب بعد از وعده ناهار و شام توصیه می شود.
جوی دو سر نیز به دلیل داشتن سبوس فراوان، از جذب چربی در روده جلوگیری می کند و در دراز مدت به کاهش وزن کمک می کند. جو ی دو سر آسیاب شده را می توان به غذا یا سالاد اضافه کرد.
نکته: پودر جوی دو سر را تنها به مدت 10 روز در یخچال نگه داری کنید.

شنبلیله: شنبلیله سوخت و ساز بدن را تنظیم می کند. کسانی که سوخت و ساز بدنی پایینی دارند می توانند از این گیاه استفاده کنند. می توان از عرق شنبلیله قبل از ناهار و شام استفاده کرد.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
حقایقی درباره عفونت قارچی زنانه

عفونت های قارچی واژینال که به آنها candidiasis یا کاندیدیاز هم گفته می شود، عفونت های شایعی در خانم ها هستند. این عفونت ها توسط قارچی به نام کاندیدا ایجاد می شوند و عوارض آزاردهنده ای مانند خارش شدید، ورم و التهاب و سوزش را ایجاد خواهند کرد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از هر چهار خانم، سه نفر در طول عمرشان حتی برای یکبار هم که شده عفونت قارچی واژن را تجربه می کنند. البته زمانی که شما به یک نوع عفونت قارچی مبتلا می شوید، استعداد بیشتری برای ابتلا به نوع دیگر آن را خواهید داشت.
عفونت های قارچی واژینال می توانند از طریق رابطه جنسی منتقل شوند، اما در طبقه بندی بیماری ها به عنوان یک بیماری منتقله جنسی در نظر گرفته نمی شوند. درمان این نوع عفونت ها معمولا ساده و امکان پذیر است، اما بر اساس نوع عفونت و شدت آن متفاوت خواهد بود.

چه چیزی باعث ابتلا به عفونت قارچی واژینال می شود؟
کاندیدا در حقیقت نوعی قارچ است که به طور طبیعی در محیط واژن وجود دارد. وضعیت رشد قارچ کاندیدا بر اساس میزان رشد و فعالیت باکتری لاکتوباسیلوس در واژن تعیین می شود. این در حالی است که خود باکتری لاکتوباسیلوس تاثیر قابل توجهی در این بیماری و عوارض آن ندارد. بلکه رشد کاندیدا و فعالیت آن است که علامت ها و عوارض آزاردهنده عفونت قارچی واژینال را باعث می شود.بیشتر این عفونت ها از نوعی کاندیدا به نام کاندیدا آلبیکنز ناشی می شود. این نوع عفونت های قارچی معمولا به راحتی قابل درمان هستند.

اگر شما مبتلا به یک عفونت قارچی مقاوم به درمان و یا برگشت پذیر شده اید و علامت های این بیماری ضمن پیگیری درمان همچنان ادامه دارند، احتمالا به نوع دیگری از عفونت قارچی واژینال مبتلا شده اید. تست های آزمایشگاهی و نمونه گیری از عفونت، به پزشک کمک می کند که با پی بردن به نوع عفونت قارچی، بهترین درمان را برای آن در پیش بگیرد.

ناهنجاری ها و اختلالاتی که باعث رشد بیش از حد قارچ کاندیدا در محیط واژن می شوند از قرار زیر اند:
- آنتی بیوتیک ها (مصرف آنتی بیوتیک ها، با تاثیر بر میزان باکتری لاکتوباسیلوس موجود در فضای واژن، محیط را برای رشد بیشتر قارچ کاندیدا فراهم خواهند کرد)
- بارداری
- دیابت کنترل نشده
- ضعف سیستم ایمنی
- دوش واژینال
- برنامه غذایی نامناسب و مصرف زیاد مواد غذایی شیرین
- اختلالات هورمونی نزدیک دوران قاعدگی
- استرس
- بی خوابی و اختلالات خواب
در بیشتر موارد افراد می دانند چه عواملی باعث ابتلا به این عفونت ها در آنها می شود، مثلا برخی خانم ها اظهار می دارند که مدتی بعد از مصرف برخی آنتی بیوتیک ها به عفونت واژن مبتلا می شوند

نشانه های عفونت قارچی واژینال
عفونت های قارچی واژینال علامت های متعدد و البته شایعی دارند. معمولا شدت این علائم با گذشت زمان و همچنان درمان نشدن بیماری، شدیدتر و بدتر می شود.

علائم شایع این بیماری از قرار زیر اند:
- خارش
- سوزش
- احساس درد
- افزایش ترشحات واژن که معمولا تیره رنگ و غلیظ می شود
- احساس درد و سوزش در زمان مقاربت با همسر
- راش های پوستی در اطراف مقعد

تشخیص ابتلا به عفونت قارچی واژینال
تشخیص عفونت های قارچی واژینال ساده است. پزشک معمولا فرایند تشخیص را با گرفتن شرح حال و تاریخچه بیماری شروع می کند، مثلا اینکه بیماری در گذشته مبتلا به عفونت قارچی بوده یا نه، و البته سوال هایی در خصوص سابقه ابتلا به عفونت های منتقله از راه جنسی.
مرحله بعد معاینه بالینی بیمار است. گاهی معاینه برای تشخیص قطعی کافی خواهد بود اما در سایر موارد نمونه گیری از بافت واژن و ارجاع به آزمایشگاه برای تشخیص قطعی نوع عفونت و بیماری الزامی است و با تشخیص قطعی نوع بیماری، درمان آغاز می شود.

بهترین درمان عفونت های واژینال کدام است؟
عفونت های خفیف و ساده
همانطور که گفتیم انتخاب نوع درمان به شدت و نوع عفونت وابسته است. در موارد خفیف و ساده ی بیماری یک برنامه تک دارویی، دو دارویی یا سه دارویی که ترکیبی است از داروهای ضد قارچ به بیمار داده می شود. این درمان می تواند به صورت قرص های خوراکی، کرم های واژینال، لوسیون، پماد یا شیاف باشد. پیگیری این درمان ها معمولا به علائم آزاردهنده عفونت واژینال پایان خواهند داد. در صورتی که با وجود این درمان ها علائم طی نهایتا دو ماه باقی ماند لازم است وضعیت را حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

عفونت های جدی تر
همانطورکه گفتیم انواع خاصی از این عفونت ها به درمان های معمول ضد قارچی پاسخ نمی دهد و نیازمند درمان های جدی تر است. در صورتی که شما نیز یکی از تغییرات و علائم زیر را تجربه کردید، مراتب را هرچه سریع تر به پزشک گزارش دهید تا درمان های جدی تر را هرچه سریع تر برای شما در پیش بگیرد:
- قرمزی، ورم و خارش شدید در ناحیه واژن که به زخم شدن واژن منجر شده است.
- سابقه ابتلا به بیش از چهار مرتبه عفونت ویروسی طی یک سال گذشته
- ابتلا به عفونتی قارچی غیر از کاندیدا آلبیکنز
- بارداری
- ابتلا به دیابت کنترل نشده و ضعف سیستم ایمنی در اثر درمان با داروهای خاص یا ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز

اقداماتی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های قارچی واژینال
در بیشتر موارد افراد می دانند چه عواملی باعث ابتلا به این عفونت ها در آنها می شود، مخصوصا خانم هایی که تجربه عفونت های واژینال مکرر را داشته باشند، مثلا برخی خانم ها اظهار می دارند که مدتی بعد از مصرف برخی آنتی بیوتیک ها به عفونت واژینال مبتلا می شوند. پس به طور کلی با شناخت علت های اولیه و شروع کننده ابتلا به بیماری قادر خواهیم بود تا از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم.

برای مثال:
- اجتناب از پوشیدن شلوار تنگ، جوراب شلواری، لباس تنگ و یا شلوار استرچ
- پرهیز از استفاده از دئودورانت ها و دئودورانت موجود در تامپون زنانه
- عدم استفاده از لباس زیر نم دار و مرطوب
- داشتن برنامه غذایی متعادل
- مصرف مکرر و روزانه ماست و سایر مواد غذایی کمک کننده به رشد باکتری های مفید و مصرف پروبیوتیک ها
- انتخاب لباس زیر نرم با الیاف طبیعی مانند پنبه، کتان، ابریشم
- اجتناب از نشستن در وان آب گرم و حمام های مکرر و وسواسی
- شستشو و ضد عفونی کردن لباس زیر با آب گرم
- اجتناب از دوش واژینال و عدم استفاده لوسیون های ضدعفونی کننده واژن به طور خودسرانه و بدون مشورت با پزشک

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

اگر در سینه‌ تان احساس غده کردید، چه باید بکنید؟

پیدا کردن یک توده در سینه‌تان ممکن است عرق سردی بر بدنتان بنشاند. اما باید از یک واقعیت مطمئنتان کنیم: وجود این توده‌ها همیشه نشانه سرطان نیست! اما چه می‌تواند باشد؟ اینجا شما را با انواع این توده‌ها و آنچه باید درمورد آنها بدانید آشنا می‌کنیم.
غده نرم
علائم: یک غده نرم، صاف و گرد (مثل انگور) که با فشار داردن کمی حرکت کرده و با تماس کمی دردناک می‌شود. این غده می‌تواند کوچک یا بزرگ باشد.
مشکل احتمالی: کیست یا کیسه ها پر از مایعات طبیعی.
علت: تغییرات هورمونی قبل و بعد از عادت‌ماهیانه. حدود ۳۰٪ از زنان بین ۳۵ تا ۵۰ ساله دچار این مشکل می‌شوند.
چه باید بکنید: برای دریافت اینکه این غده پر از مایع است و یا جامد و اینکه سرطانی هست یا نه، اولتراسوند انجام دهید. دکترتان می‌تواند برای خالی کردن مایع و فشار درصورت دردناک بودن این کیست، سوزنی به داخل آن فرو کند. مصرف دارو می‌تواند احتمال بروز این کیست‌ها را کاهش دهد.

مایعات
علائم: ترشح مایعات از نوک پستان‌ها.
مشکل احتمالی: ترشحات شیری.
علت: مشکل تیروئید یا غده هیپوفیز. علل مشخص دیگر بارداری، داروهای ضدبارداری یا تحریک نوک پستان‌هاست.
چه باید بکنید: با پزشکتان مشورت کنید. اگر مشکل غدد باشد، معمولاً با دارو قابل درمان است.

توده نرم
علائم: یک توده نرم و غده‌مانند که می‌تواند بین ۳ تا ۱۰ سانت بوده و با حساس شدن یکی از سینه‌ها یا هر دو آنها قبل از عادت‌ماهیانه همراه است.
مشکل احتمالی: تغییرات فیبروکیستی
علت: نوسانات استروژن و پروژسترون که می‌تواند موجب ضخیم شدن بافت سینه شود. این مشکل بیش از ۵۰٪ از زنان را درگیر کرده و تا زمان یائسگی اتفاق افتاده و برطرف می‌شود.
چه باید بکنید: با استفاده از استامینوفن یا ایبوپروفن یا پوشیدن سینه‌بندهای محافظ درد آن را تسکین دهید. محدود کردن مصرف چربی‌ و کافئین در برنامه‌غذایی نیز می‌تواند مفید باشد. درصورت ماندگار شدن علائم با پزشکتان مشورت کنید.

غده سخت
علائم: توده‌ای سخت و توپُر که کناره‌هایی نامنظم دارد. این توده‌ها معمولاً زیر پوست قابل حرکت نیستند.
مشکل احتمالی: تومور سرطانی
علت: هیچکس علت دقیق آن را نمی‌داند. سن و سابقه خانوادگی از جمله عوامل خطرزای آن هستند و تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن دو نوشیدنی الکلی در روز احتمال این خطر را تا ۱۰٪ افزایش می‌دهد.
چه باید بکنید: با پزشکتان تماس بگیرید و ماموگرام انجام دهید.

توده سخت
علائم: یک توده سفت، گرد و مشخص (که می‌تواند خیلی کوچک تا به قطر ۱۰ سانتی‌متر باشد) که بدون درد زیر پوست قابل جابجایی و حرکت است.
مشکل احتمالی: فیبروآدنوم
علت: تغییر سطح هورمون‌ها. این تومورهای خوش‌خیم به اندازه کیست‌ها شایع نیستند اما بین زنان ۲۰ تا ۴۰ سال چندان غیرعادی نیست.
چه باید بکنید: ماموگرام کنید. طبق آخرین تحقیقات احتمالاً نیازی به بیوپسی و نمونه‌گیری نخواهد بود اما حتماً از پزشکتان سوال کنید. اگر این تومور بزرگ باشد نیاز به جراحی خواهد بود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
توده های تخمدانی شوخی بردار نیست

وقتی بیماری با مشکل رحم به مطب متخصص زنان مراجعه می کند، پزشک برای اطمینان بیشتر سونوگرافی درخواست می کند. این ابزار تشخیصی گاه یافته هایی را به طور تصادفی می یابد. از شایع ترین این یافته ها کیست های تخمدانی است. گرچه کیست های تخمدان در اغلب مواقع بی خطرند، ولی گاهی بدخیم هستند و کشف بموقع آنها جان بیمار را نجات می دهد.

معمولا در جواب سونوگرافی نوع کیست و ماهیت آن مشخص می شود. البته سونوگرافی باید سریال باشد، زیرا بزرگ شدن کیست ممکن است مشکلاتی برای بیمار به وجود آورد. بزرگ شدن کیست، روی تخمدان سنگینی می کند و به جابه جا شدن یا پیچ خوردن آن (تورشن) می انجامد که بسیار دردناک و خطرناک است و در صورت بروز این مشکل حتما بیمار باید جراحی شود.

کیست فانکشنال
گاهی کیست های عملکردی، فانکشنال یا فیزیولوژیک که بی خطر هم هستند، غیرطبیعی شناخته می شوند و بیمار بدون دلیل جراحی می شود در صورتی که درمان بسیاری از کیست های خوش خیم، درمان انتظاری است.

کیست فولیکولی
کیست فولیکولی روی سطح تخمدان رشد کرده و به بیش از سه سانتی متر می رسد.
دیواره آن اغلب نازک بوده و به شش تا هشت سانتی متر هم می رسد. معمولا بعد از دو ماه هم خودبه خود از بین می رود، ولی می توان برای از بین بردنش از داروهای ضد بارداری نیز استفاده کرد.

کیست جسم زرد
این کیست اندازه بزرگ تری دارد و به سه تا ده سانتی متر هم می رسد. یکی از مشکلات کیست جسم زرد خونریزی است. خونریزی به جمع شدن لخته منجر می شود. باقی ماندن طولانی لخته، گاه نیاز به لاپاراسکوپی را ضروری می کند. بیمارانی که هپارین یا وارفارین مصرف می کنند و مشکلات انعقادی دارند، بیشتر ممکن است دچار پارگی و خونریزی ناشی از آن شوند.

کیست تکالوتئینی
کیست تکالوتئینی در بارداری های چند قلویی یا مولار بیشتر ظاهر می شود و با برطرف شدن عامل ایجادکننده کیست نیز بتدریج از بین می رود. این کیست هم رشد سریعی دارد و ممکن است بسیار بزرگ باشد.

اندومتریوز
آندومتریوز وجود بافت رحم در جایی غیر از حفره رحمی است. یکی از مناطقی که ممکن است بافت رحم در آن رشد کند، تخمدان است. محتویات این کیست ها در اصطلاح شکلاتی و از مشکلات عمده آن چسبندگی بین بافت هاست. آندومتریوز حاوی لخته و خون است و در سونوگرافی گاه با یک بدخیمی اشتباه گرفته می شود. اغلب دوطرفه و درمان نیز جراحی است. این کیست در تخمدان نشان دهنده آن است که بیماری، آندومتریوز پیشرفته است. برای درمان هم اگر بیمار دیگر خواهان باروری نباشد، بهترین راه برداشتن تخمدان ها و رحم است.

پلی کیستیک
همان طور که از نامش پیداست، در این سندرم تعداد زیادی کیست روی تخمدان وجود دارد، اما وجود تعدادی کیست روی تخمدان نمی تواند این تشخیص را قطعی کند که بیمار به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلاست. در کنار گزارش سونوگرافی، حتما باید علائم بالینی هم وجود داشته باشد. الیگومنوره یعنی پریود هایی با فواصل زیاد در بیمار، نشانگر این است که او تخمک گذاری درستی ندارد، (تخمک گذاری مزمن با پریود های فاصله دار) افزایش آندروژن نیز در این بیماران دیده می شود که علائمی مانند افزایش موهای زائد،ریزش مو با الگوی مردانه و جوش های پوستی را به همراه دارد.

در سونوگرافی معمولا تعداد فولیکول ها بالاست. یعنی بیش از ۱۲ فولیکول وجود دارد و گاه حجم تخمدان هم افزایش می یابد. همه موارد ذکر شده باید با هم باشد تا تشخیص بیماری نهایی شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک گاهی به افزایش وزن منجر می شود و مهم تر این که مقدار استروژن در بدن این خانم ها به دلیل عدم تخمک گذاری بالاست و همین می تواند در آینده خطر ابتلا به سرطان رحم را در آنها بیشتر کند. شاید این تصور پیش آید که تعداد مبتلایان به سندرم پلی کیستیک رو به افزایش است، اما در عین حال قدرت تشخیص بالا رفته است.

در گذشته شاید پر مویی در زنان یا تاخیر های طولانی مدت در عادت ماهانه چندان به نظر نمی رسید، ولی امروزه با ده روز تاخیر، بیماران بسرعت به پزشک مراجعه می کنند تا دلیل را جویا شوند و به همین دلیل کشف بیماری راحت تر و سریع تر شده است. در هر صورت بیماری زمینه محیطی و ژنتیک دارد و احتمال ابتلا به دیابت شیرین، بیماری های قلبی ـ عروقی، افزایش فشار خون و نازایی نیز در بیماران زیاد است.

کیست های بدخیم، الگویی متفاوت دارند
کیست های بدخیم نیز انواع مختلفی دارند، اما اگر بخواهیم به آنها به طور کامل اشاره کنیم شاید بحث، کمی تخصصی شود. این کیست ها علائمی دارند که آنها را از نوع خوش خیم متمایز می کند. اگر در معاینه، توده ای در ناحیه لگن و اطراف تخمدان ها حس شود، سونوگرافی واژینال درخواست می شود چون دید بهتری نسبت به سونوگرافی شکمی دارد.

توده های بدخیم چه شکلی هستند؟
در سونوگرافی توده های توپر، دوطرفه و بیش از ده سانتی متر که دیواره ضخیم دارند یا دیواره داریا ندول دار گزارش شده است، شک به بدخیمی افزایش می یابد و این موارد باید بیشتر بررسی شود. تکرار سونوگرافی واژینال یا آزمایش های تومور مارکر کمک کننده است.
البته توده هایی که در ظاهر خوش خیم اند، اما رشدی فزاینده دارند، به واکنش سریع تری نیاز دارند و حتما احتمال بدخیمی را باید رد کنیم. در این موارد برای بالابردن قدرت تشخیص از سونوگرافی داپلر استفاده می شود تا جریان خون در آن منطقه بررسی شود. در توده های بدخیم معمولا افزایش جریان خون دیده می شود.

سرطان تخمدان معمولا در زنان بیشتر از ۴۵ سال دیده می شود، اما عوامل خطر و محافظتی شامل این موارد است:
-داشتن یک فرزند می تواند زن را در برابر سرطان تخمدان محافظت کند.
-مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به مدت پنج سال از سرطان تخمدان جلوگیری می کند ولی خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را بیشتر می کند.

-اگر یکی از خویشاوندان درجه یک یا دو به سرطان تخمدان مبتلا باشد، خطر ابتلا بسیار زیاد است و معمولا سرطان پستان و تخمدان با هم همراهی دارند.
-ابتلای یکی از افراد خانواده در سن پایین نیز احتمال خطر را بیشتر می کند.

-مشاوره ژنتیک برای افراد در معرض ابتلا توصیه می شود
کسانی که در خانواده شان ابتلا به سرطان تخمدان یا پستان دیده شده است، باید مشاوره ژنتیک و آنالیز شجره نامه ای انجام دهند. اگر در خانمی این جهش ژنی دیده شود و تعداد بچه ها هم کامل شده باشد، به صورت پیشگیری، برداشتن تخمدان، رحم و لوله های فالوپ را توصیه می کنیم. البته این کار صددرصد فرد را از ابتلا مصون نگه نمی دارد زیرا ممکن است از ناحیه اطراف رحم مانند صفاق پوشاننده، سرطان آغاز شود، ولی خطر را بشدت کاهش می دهد. البته مصرف قرص های ضد بارداری برای این گروه از خانم ها می تواند نقش پیشگیرنده داشته باشد.

توده های تخمدان پیش از بلوغ
توده در کودکان شایع نیست و اگر توده ای پیش از بلوغ در دختری دیده شود، حتما کاریوتیپ درخواست می کنیم و از نظر کروموزمی بررسی می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
نگران کیست تخمدان نباشید

بعضی ها اصلا نمی دانند کیست تخمدان چیست و چرا ایجاد می شود، اما تا اسمش را می شنوند، به ناباروری و نازایی فکر می کنند. عده دیگری هم هستند که باور دارند کیست های تخمدانی یعنی همان سرطان تخمدان و برای همین، با شنیدن این موضوع حسابی نگران می شوند. در صورتی که متخصصان زنان و زایمان تعریف دیگری برای کیست تخمدان دارند و تاکید می کنند، کیست تخمدان همیشه بدخیم نخواهد بود.

دکتر حقگو با تائید این مطلب می گوید: شایع ترین توده های تخمدان در سنین میان ۲۲ تا ۴۵ سال، همین توده های کیستیک است که البته به طور کلی حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد این توده ها خوش خیم خواهد بود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان، کیست تخمدان را چنین تعریف می کند: به ساختمان های کیسه مانندی که حاوی مایع است، کیست گفته می شود. وجود این کیست ها در تخمدان، معمولا در سال های باروری یعنی در سنین میان بیست و دو تا چهل و پنج سالگی شایع است و در این سن و سال هم بیشتر آنها خوش خیم هستند.

کیست های مختلف؛ علل متفاوت
بی شک، خانم هایی که دچار کیست تخمدان می شوند، در پی یافتن راهی برای پیشگیری از ایجاد آن خواهند بود اما تا ندانیم کیست تخمدان به چه دلیلی ایجاد می شود، نمی توانیم راه حلی برای پیشگیری از بروز آن پیدا کنیم. دکتر حقگو با اشاره به این موضوع، یادآور می شود: اغلب کیست ها ناشی از اختلال عملکرد تخمدان است یا از انواع نئوپلاستیک که می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد. بنابراین در یک دسته بندی کلی، کیست ها را می توان به دو گروه ناشی از اختلال عملکرد و نئوپلاستیک تقسیم کرد.

این پزشک متخصص با تاکید براین که ۸۰ تا ۸۵ درصد کل توده های تخمدان خوش خیم هستند، خاطرنشان می سازد: احتمال این که توده های تخمدانی در سنین کمتر از چهل و پنج سالگی بدخیم شود، کمتر از ۶ درصد است و با توجه به سن شایع بروز کیست های تخمدانی مشخص می شود، معمولا جای نگرانی در این باره وجود ندارد اما در صورت روبه رو شدن با این کیست ها، باید به پزشک مراجعه و براساس نظر او نسبت به درمان اقدام کنید.

وی در ادامه توضیح می دهد: احتمال بروز کیست های عملکردی تخمدان ـ که بر اثر اختلال عملکرد و اختلالات هورمونی ایجاد می شود ـ با استعمال دخانیات افزایش پیدا می کند. از طرف دیگر، مصرف قرص های جلوگیری از بارداری احتمال ایجاد کیست های عملکردی را کاهش می دهد.

برخی کیست ها هم منشا مادرزادی دارد و برخی دیگر ناشی از متاستاز توده های رحم، معده، پستان و روده به تخمدان است. علاوه بر این ، مصرف بعضی داروهای محرک تخمدان ـ که برای باروری از آنها استفاده می شود ـ می تواند زمینه ساز ایجاد کیست باشد. دکتر حقگو ضمن بیان این مطالب، می گوید: اندومتریوز نیز بیماری مهمی است که می تواند عاملی باشد برای نازایی، ولی علت ایجاد آن ناشناخته است و بعضی عوامل محیطی و ژنتیک را در بروز آن موثر دانسته اند.

نشانه های متنوع؛ از درد تا نازایی
بعضی ها از درد شکایت می کنند، عده ای دچار اختلالات قاعدگی می شوند و گروهی هم اصلا متوجه وجود کیست نخواهند شد تا زمانی که اقدام به بارداری کنند و با مشکل مواجه شوند. بنابراین نباید منتظر نشانه خاصی باشید چون به گفته دکتر حقگو، علائم و نشانه های هر یک از کیست ها براساس نوع آن می تواند متفاوت باشد. همچنین با توجه به این که تخمدان در حفره شکمی قرار دارد، بروز کیست ممکن است در مراحل اولیه نشانه خاصی برای فرد ایجاد نکند مگر این که کیست ها از نوع عملکردی و فعال از نظر هورمونی باشد که نشانه های آن به صورت نداشتن تعادل هورمونی مانند خونریزی غیرطبیعی نمایان می شود.

وی می افزاید: بعضی افراد هم فقط با درد ناگهانی روبه رو می شوند که این درد ناشی از پیچ خوردن توده است یا پارگی کیست و خونریزی داخل آن که در این شرایط، بیمار با درد شکمی حاد و به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه خواهد کرد.

بعضی انواع کیست ها ممکن است علائم دیگری مانند اتساع شکم داشته باشند. به گفته این متخصص زنان، در چنین مواقعی کیست آن قدر بزرگ می شود که این مشکل را برای فرد ایجاد می کند یا حتی ممکن است بزرگ شدن کیست، درد و ناراحتی یا احساس فشار در قسمت های تحتانی شکم ایجاد کند. همچنین در صورتی که کیست روی دستگاه ها و اعضای مختلف بدن اثر فشاری داشته باشد، مشکلات دیگری مانند تکرر ادرار بر اثر فشار بر مثانه یا درد پهلو به دلیل وارد شدن فشار بر کلیه ایجاد خواهد کرد.
در بیماری تخمدان پلی کیستیک، کیست ها با نشانه های ظاهری خودشان را نشان می دهند و موجب رشد موهای زائد، آکنه و ریزش مو از نوع مردانه در خانم ها خواهند شد.

علائم متفاوت کیست های اندومتریوز :
این بیماری با نشانه های متفاوتی از جمله اختلال قاعدگی، درد زیر شکم، درد شدید هنگام نزدیکی و قاعدگی، درد در زمان اجابت مزاج و لکه بینی تظاهر می کند و حتی ممکن است ناباروری، تنها علامت کیست تخمدان باشد.

درمان کیست تخمدان؛ جراحی یا دارویی ؟
خیلی ها فکر می کنند تنها راه درمان کیست های تخمدان، جراحی و خارج کردن توده است در حالی که دکترحقگو می گوید براساس سن و شرایط جسمی بیمار، علائم بیماری و مشخصات سونوگرافی و آزمایش های خون باید درباره روش درمان تصمیم گیری کرد.

اغلب کیست ها که کیست های فیزیولوژیک تخمدان هستند با یک درمان دارویی معمولی برطرف خواهند شد و حتی اگر بیمار کیست ساده فیزیولوژیک داشته باشد و هیچ دارویی هم مصرف نکند، انتظار می رود کیست پس از دو ماه کوچک تر شود، اما اگر بعد از این مدت، اندازه کیست تغییر نکند یا بزرگ تر شود، باید دنبال پیدا کردن علت اصلی و درمان صحیح آن باشیم.

وی با تاکید براین که اندازه توده در انتخاب روش درمان بسیار مهم است، می گوید: کیست های فیزیولوژیک تخمدان که خودبه خود ممکن است برطرف شوند، اندازه ای کوچک تر از شش سانتی متر دارند. بنابراین برای توده های ساده که محتویات داخل آن مایع و شفاف است و کدورتی دیده نمی شود، معمولا جای نگرانی وجود ندارد اما در صورتی که مایع داخل کیست شفاف نباشد، دیواره های ضخیمی در آن دیده شود یا اندازه اش بیشتر از شش تا هشت سانتی متر باشد، نیاز است بررسی دقیق تر انجام شود.

کیست تخمدان را می توان با روش جراحی باز یا لاپاراسکوپی عمل کرد و جراح براساس شرایط بیمار، نوع کیست و آزمایش های وی باید روش مناسب را انتخاب کند. البته تبحر جراح و امکانات در دسترس او نیز بر انتخاب روش جراحی تاثیرگذار خواهد بود.

خوراکی های مفید و مضر برای کیست های تخمدان :
درباره بعضی انواع کیست ها که علل ناشناخته دارند، هیچ رژیم غذایی مفید یا مضری مشخص نشده، اما انواع دیگری از کیست های تخمدانی هستند که با نحوه تغذیه فرد ارتباط خواهند داشت.
پیروی از رژیم های غذایی غنی از چربی و گوشت قرمز، احتمال بروز بیماری اندومتریوز را افزایش می دهد و به همین دلیل توصیه می شود، کسانی که سابقه این بیماری در خانواده شان وجود دارد، بیشتر از رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوه ها استفاده کنند.

بارداری و شیردهی از دیگر عواملی است که می تواند احتمال روبه رو شدن با این بیماری را کاهش دهد و یکی از عوامل محافظت کننده به شمار می آید.
بیماران زیادی هم هستند که وقتی متوجه کیست تخمدان می شوند، نمی دانند ورزش و فعالیت جسمی به ضررشان است یا نه. دکتر حقگو در این باره توضیح می دهد: برای بعضی انواع کیست ها و براساس اندازه آن، پزشک فعالیت ورزشی سنگین را ممنوع می کند تا احتمال پاره شدن کیست کاهش یابد، ولی برای کیست هایی که اندازه شان کوچک است، محدودیت خاصی در این زمینه وجود ندارد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 6 از 30:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA