ارسالها: 2890
#81
Posted: 4 Aug 2015 17:50
خانمها و دردهای مزمن ناحیه لگن
معمولا بانوان بیشتر از مردان دچار درد مزمن در لگن می شوند. از آن جا که این درد می تواند علت های مختلفی داشته باشد، تشخیص دقیق علت آن کلید درمان مناسب است.
به نقل از سایت «MSN»، هنگامی که دچار درد لگن می شوید در مرحله اول باید مطمئن شوید که این درد مربوط به ناحیه نشیمنگاه است.اما ممکن است افراد این درد را به صورت مبهم احساس کنند و با درد ران، کشاله ران و درد در قسمت تحتانی کمر اشتباه گرفته شود.
علت درد لگن در زنان:
هنگام مراجعه بیمار به پزشک سن، جثه و میزان فعالیت آن ها در نظر گرفته می شود. اما شایع ترین علت درد در زنان:
آرتریت :شایع ترین علت درد مزمن در زنان آرتریت به ویژه اُستئوآرتریت است که نوعی بیماری مفصلی و فرسودگی است. در این حالت، مفصل به تدریج دچار فرسودگی می شود.
در اغلب موارد، درد آرتریت به علت سفتی یا ورم مفصل در قسمت جلوی ران یا کشاله حس می شود.
شکستگی لگن: شکستگی لگن در زنان مسن شایع است. به ویژه در مبتلایان به استئوپروز. علایم شکستگی لگن شامل احساس درد هنگام راست شدن، بلند کردن پا یا ایستادن است.
فتق: قسمت کشاله ران و فتق مغبنی (در ناحیه کانال مغبنی بالای کشاله ران) می تواند درد لگن در زنان ایجاد کند. زنان باردار به علت فشاری که بر دیواره شکم وارد می شود به فتق مغبنی مستعدترند.
تاندونیت و بورسیت: بسیاری از تاندون های اطراف لگن، عضلات را به مفصل ارتباط می دهد. این تاندون ها در صورت انجام ورزش یا فعالیت های سنگین به آسانی دچار التهاب می شود. یکی از شایع ترین علت های تاندونیت در مفصل لگن به ویژه در دوندگان، سندروم بندایلیوتیبیال «iliotibial Band» است. این بند بافت ضخیمی است که از قسمت لگن به زانو مرتبط است. علت شایع دیگر درد لگن در زنان، بورسیت است. کیسه های مملو از مایعات که از قسمت استخوانی لگن حفاظت می کند.
این کیسه ها همانند تاندون ها بر اثر استفاده بیش از حد یا ناراحتی دچار التهاب و باعث درد هنگام حرکت لگن می شود.
مشکلات زنانه یا کمر: مهم است که لگن درد را صرفا آرتریت، بورسیت یا تاندونیت ندانید. بر حسب سن و مسائل جسمی دیگر علت درد لگن می تواند غیر از موارد ذکر شده باشد. آندومتریوز، به لگن آسیب می رساند. درد کمر و ستون فقرات را می توان در قسمت لگن و نشیمنگاه حس کرد. سیاتیک نیز در قسمت پشت لگن درد ایجاد می کند.
کمک برای رفع درد لگن: برای درمان لگن درد باید علت آن را تشخیص داد. اما درد بر اثر فعالیت با استراحت و مصرف داروهای ضدالتهابی درمان می شود.
برای پیشگیری از آسیب مهم است که قبل از ورزش کردن، حرکت های کششی انجام دهید و از لباس ها و کفش های مناسب استفاده کنید. در صورتی که متوجه درد لگن بر اثر انجام دادن حرکت ورزشی یا فعالیت خاص می شوید، آن را کنار بگذارید. اگر دچار اضافه وزن هستید با کم کردن وزن می توان فشار روی لگن را نیز کاهش داد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#82
Posted: 8 Aug 2015 09:42
چگونه می توان تشخیص داد که ترشحات واژینال طبیعی است یا خیر؟
ترشحات واژینال سبب پاکیزگی و سلامت واژن می شود. اما تغییر رنگ و بوی ترشحات می تواند علامت بیماری باشد.
توجه به ترشحات واژینال، در حقیقت توجه به سلامتی است. اما آیا شما می دانید چه ترشحاتی طبیعی و کدام غیر طبیعی هستند؟ ترشحات سفید رنگ سبب پاکیزگی و لغزندگی واژن می شود و نشان می دهد که واژن عاری از هرگونه میکروب و عفونت است. به عبارت دیگر اگر ترشحات واژینال تغییر رنگ و بو دهند، نشان دهنده ی عدم سلامت دستگاه تناسلی است. لازم است بدانید که در دوره قاعدگی ترشحات واژینال تغییر می کند و همچنین ترشحات دوران بارداری نیز متفاوت است.
ترشحات واژینال در دوره قاعدگی
ترشحات واژینال در تمام خانم ها یکی دو سال قبل از بلوغ شروع می شود و با یائسگی به پایان می رسد. کیفیت و کمیت ترشحات واژن در دوره قاعدگی متناسب با میزان استروژن بدن تغییر می کند.
پس از دوران قاعدگی، ترشحات غلیظ تر و رنگ آن سفید تر است. 14روز پس از اتمام عادت ماهانه، تقریباً در زمان تخمک گذاری، ترشحات واژن مثل آب شفاف تر، رقیق تر و به صورت رشته های باریک می شوند. در وسط دوره قاعدگی، هنگامی که تخمدان ها تخمک گذاری می کنند، میزان ترشحات واژن افزایش می یابد.
دکتر کارول، یکی از متخصصان زنان و زایمان در شهر نیویورک می گوید: " مشاهده ی 30 نوع ترشحات واژن در طول دوره قاعدگی کاملاً طبیعی است. و این رطوبت نشانه آن است که شما تخمک گذاری می کنید." پس از پایان تخمک گذاری، ترشحات واژن دوباره غلیظ تر می شوند و در روزهای انتهایی دوره قاعدگی و با نزدیک شدن به شروع عادت ماهانه، رنگ ترشحات سفید تر می شود.
هیچ راهی برای کاهش ترشحات واژن وجود ندارد، زیرا این ترشحات یکی از روند های طبیعی بدن برای دفع باکتری ها می باشد و برای حفظ سلامت ضروری است.
ترشحات واژینال در دوران بارداری
در دوران بارداری با ترشحاتی سفید رنگ، مانند ترشحات شروع دوره قاعدگی مواجه می شوید. تغییرات چگونه است؟ جواب این است که در این دوران حجم زیادی از ترشحات وجود دارد. دکتر کارول می گوید:" در دوران بارداری، جریان خون در واژن و هم چنین تولید استروژن در بدن افزایش می یابد که سبب می شود ترشحات واژینال زیاد شود. ممکن است افزایش ترشحات تا به دنیا آمدن نوزاد ادامه داشته باشد. "
چند هفته قبل از زایمان، مادر با افزایش و غلیظ تر شدن میزان ترشحات، مواجه خواهد شد. زیرا مخاط در تمام مدت بارداری در دهانه رحم جمع می شود، و متعاقب آماده سازی زایمان ، با باز شدن دهانه رحم، ترشحات غلیظ به واژن می ریزند. به علاوه ساک حاملگی که در دوران بارداری بچه را محافظت می کند ، پاره می شود و مایع آمنیوتیک به صورت قطره قطره خارج می شود. اما اگر حجم زیادی از مایع به طور ناگهانی از مادر خارج شود، نشانه پاره شدن کیسه آب است و نشانه آن است که کودک به زودی به دنیا می آید؛ بنابراین باید هرچه زود تر مادر، به بیمارستان منتقل شود.
اگر هنوز وارد هفته 37 بارداری نشده اید، و با افزایش ناگهانی و تغییر رنگ ترشحات مواجه هستید، باید حتماً با پزشک خود تماس بگیرید، به ویژه ترشحات همراه با خون ، می تواند از نشانه های زایمان زودرس باشد.
چه زمانی ترشحات واژینال غیر طبیعی است؟
درحالی که بیشتر مواقع ترشحات واژن طبیعی است، ولی گاهی ممکن است در برخی موارد نشان دهنده عفونت باشد. ترشحات طبیعی شفاف و یا سفید رنگ هستند و بوی بد نمی دهند. شما باید مراقب رنگ، بو و میزان ترشحات خود باشید.
نشانه های ترشحات غیر طبیعی:
- واژینوز. ترشحات واژن زرد، سبز و یا خاکستری می شود که نشان دهنده ی عفونت باکتریایی واژن است. یکی دیگر از نشانه های این عفونت، ترشحات همراه با بوی بد ماهی است.
- عفونت قارچی. ترشحات سفید رنگ وبه صورت تکه های پنیر از علائم عفونت قارچی است. و فرد معمولاً در ناحیه واژن احساس خارش و تورم دارد.
- تریکوموناسیس. ترشحات به صورت کف و همراه با بوی بسیار بد و شبیه به بوی تخم مرغ فاسد از نشانه های تریکوموناسیس است که یک بیماری مقاربتی است.
- کلامیدیا یا سوزاک. اگر شما وقتی که حامله هستید و یا در وسط دوره قاعدگی خود، با یک افزایش ناگهانی در مقدار ترشحات مهبل مواجه شدید می تواند نشانه ی یکی از این بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک باشد که هنگام ادرار کردن، همراه با احساس سوزش است.
پزشک هرگونه تغییرات در ترشحات واژن را مورد ارزیابی قرار می دهد. عفونت های واژن و بیماری های مقاربتی ، معمولاً قابل درمان هستند.
برای پیشگیری از ترشحات غیر طبیعی واژن، همیشه واژن را تمیز و خشک نگه دارید، از دوش واژن (شست و شوی واژن با مایع) پرهیز کنید، هنگام مقاربت از کاندوم استفاده کنید، از محصولات بهداشتی زنانه، صابون و پد های معطر استفاده نمایید. رعایت بهداشت شخصی و روابط جنسی ایمن، بهترین راه برای حفظ سلامت ترشحات واژن است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#83
Posted: 8 Aug 2015 09:49
علائم کمبود آهن در بدن
کمبود آهن، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که اغلب در زنان دیده می شود. آهن برای تولید گلبول های قرمز حیاتی است. گلبول های قرمز، نوعی پروتئین است که به انتقال اکسیژن در سراسر بدن کمک می کند.
به علایم کمبود آهن که در ادامه مطلب به نقل از سایت «MSN»، آمده است توجه کنید و در صورت داشتن این علایم، به پزشک مراجعه کنید.
احساس خستگی مفرط می کنید:
یکی از شایع ترین علایم که به سختی می توان علت اصلی آن را تشخیص داد، احساس خستگی مفرط است زیرا اغلب زنان زندگی پرمشغله ای دارند و در نتیجه احساس خستگی می کنند.به گفته یک متخصص خون، خانم ها خستگی را بخشی از زندگی خود می دانند؛ در حالی که کمبود آهن باعث می شود اکسیژن کمتری به بافت ها برسد و بدن از انرژی که به آن نیاز دارد، محروم می شود. اگر خستگی طبیعی شما همراه با احساس ضعف و بی قراری است و نمی توانید روی کارها تمرکز کنید، این امر می تواند نشانه کمبود آهن باشد.
پریدگی رنگ:
گلبول های قرمز، رنگ قرمز به خون می دهد و کمبود پروتئین باعث رنگ پریدگی چهره می شود. رنگ پریدگی چهره، داخل لب، لثه و پلک ها نشانه کمبود آهن است.
خونریزی شدید هنگام قاعدگی:
به گفته یک متخصص زنان، علت عمده کمبود خون در زنان خونریزی شدید است. با وجود از دست دادن میزان زیاد خون، تقریبا فقط نصف آن در بدن جایگزین می شود و این روند هر ماه ادامه دارد.
کمبود نفس:
اگر میزان اکسیژنی که به بدن می رسد، پایین باشد، هرچه قدر هم عمیق نفس بکشید، دچار کمبود نفس خواهید شد. اگر در انجام کارهای معمولی از جمله بالا رفتن از پله، ورزش کردن و ... نفس کم می آورید، بدانید که دچار کمبود آهن شده اید.
سندروم پای بی قرار:
تقریبا ۱۵درصد از افرادی که دچار این سندروم هستند، با کمبود آهن مواجهند. هرچه میزان آهن پایین باشد، علایم بدتر است.
سردرد:
به علت کمبود آهن میزان اکسیژنی که به مغز می رسد از حد معمول کمتر است و در نتیجه رگ های مغز متورم و فرد دچار سردرد می شود.
تپش قلب:
قلبی که از آن زیاد کار کشیده شده است، در معرض مشکلاتی از جمله ضربان نامنظم، صدای غیرعادی، بزرگ شدن و حتی سکته است. برای رسیدن به آن مرحله، فرد باید برای مدتی دچار کمبود آهن باشد.
هوس خوردن خاک و یخ:
هوس خوردن مواد غیرخوراکی می تواند نشانه کمبود آهن باشد. برخی زنان وسوسه می شوند گچ، خاک و خاک رس بخورند اما اغلب زنان ترجیح می دهند یخ بخورند.
بدون دلیل دچار اضطراب می شوید:
کمبود اکسیژن سیستم سمپاتیک عصبی راتحریک می کند. از آن جا که کمبود آهن می تواند ضربان قلب را بالا ببرد، فرد در حالی که دلیلی برای اضطراب ندارد، حس می کند در وضعیت فرار یا مبارزه قرار دارد.
ریزش مو دارید:
کمبود آهن در مرحله پیشرفته باعث ریزش مو می شود. برای بدن حمایت از عملکرد حیاتی اهمیت بیشتری دارد تا حفظ مو. اما بدانید ریزش ۱۰۰تار مو در روز امری معمول است.
گیاه خواری می کنید:
آهن های حیوانی و گیاهی ساختمان متفاوتی دارند، آهن «هم» که در گوشت قرمز، مرغ و ماهی موجود است نسبت به آهن بدون «هم» در گیاهان، ۲ تا ۳برابر موثرتر است.
می توانید با برنامه ریزی صحیح و دقیق، آهن موردنیاز بدن را تأمین کنید. سبزی های دارای برگ های سبز پررنگ و غلات سبوس دار غنی از آهن است. این مواد را با موادغذایی غنی از ویتامین C مانند فلفل دلمه ای، میوه توتی و کلم بروکلی ترکیب کنید.
کم کاری تیروئید دارید:
کمبود آهن، عملکرد تیروئید را کند می کند. کم کاری تیروئید که از هر ۱۰نفر در ۶نفر دیده می شود، توسط بیمار تشخیص داده نمی شود. بنابراین اگر دچار کمبود انرژی هستید، اضافه وزن دارید یا دمای بدنتان پایین است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
باردار هستید:
اغلب می شنویم که زنان باردار باید اسیدفولیک استفاده کنند اما جنین علاوه بر اسیدفولیک به آهن نیز نیاز دارد و در صورت احساس کمبود، جنین از ذخیره بدن مادر استفاده می کند. در زمان زایمان هم خون زیادی از دست می رود و میزان آهن بدن پایین می آید. اگر چندقلو باردار هستید، بارداری پشت سر هم داشته اید یا به علت تهوع صبحگاهی بالا می آورید، مصرف آهن خود را افزایش دهید.
ظاهر زبان کمی عجیب است:
علاوه بر کم رنگ شدن زبان، پایین بودن آهن می تواند میزان «مایوگلوبین» نوعی پروتئین در گلبول های قرمز را کاهش دهد.
دچار بیماری سیلیاک یا التهاب روده هستید:
اگر هم آهن کافی از طریق موادغذایی دریافت می کنید، این دو بیماری می تواند در جذب موادمغذی از جمله آهن اختلال ایجاد کند. این امر باعث ملتهب شدن و آسیب دیدن سیستم گوارشی می شود. برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنید.
چگونه آهن بیشتری دریافت کنیم؟
نیاز روزانه به آهن در زنان ۱۹ تا ۵۰ساله ۱۸میلی گرم است. اما در صورت باردار بودن به ۲۷میلی گرم نیاز دارند. زنان در دوره شیردهی به تنها ۹میلی گرم آهن اضافه در روز نیاز دارند. اما شدید بودن خونریزی می تواند این میزان را تغییر دهد. زنان بالای ۵۰سال که یائسه شده اند، به تنها ۸میلی گرم آهن نیاز دارند. یک وعده عدس، اسفناج، گوشت، گوشت مرغ، مغز میوه، نخود، می تواند چند میلی گرم آهن موردنیاز بدن را تأمین کند. مصرف زیاد آهن نیز می تواند به اعضای داخل بدن آسیب برساند و احتمال خطر بروز دیابت، حمله قلبی و سرطان به ویژه در افراد مسن افزایش می یابد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#84
Posted: 8 Aug 2015 09:57
علت دوبار قاعدگی در یک ماه
خونریزی واژن بین دو قاعدگی در بعضی خانمها طبیعی است اما با این حال مسئلهای نگرانکننده برای آنهاست. دو بار در یک ماه پریود شدن در بعضی موارد میتواند دلیل نگرانی باشد، فقط باید بدانید که دنبال چه باشید. هر تغییر در چرخه طبیعی ماهیانه خودتان را با پزشکتان در میان بگذارید تا علت احتمالی آن مشخص شود.
عادت ماهیانه دو بار در ماه به چه علت است؟
علل متداول آن میتواند خونریزی غیرمنتظره، مشکلات تیروئید و نوسانات هورمونی باشد. اینها هیچکدام نمیتواند مشکلی خطرناک قلمداد شود مگراینکه جدی و شدید باشند. عوامل دیگری مثل گر گرفتگی و نفخ هم میتواند با آن در ارتباط باشد. عادتماهیانه دو بار در ماه در زنانی که از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده میکنند، مخصوصاً در سه ماهه اول، نیز متداول است که به مرور زمان برطرف میشود.
خونریزی طبیعی بین دو عادتماهیانه چیست؟
خونریزی طبیعی بین دو عادتماهیانه بسیار سبک است و نواربهداشتی نباید مثل زمان طبیعی خونریزی عادتماهاینه پُر شود. برای بعضی زمان فقط چند قطره خون بعد از دستشویی رفتن دیده میشود. اما اگر خونریزی شما مثل زمان طبیعی عادتماهیانهتان سنگین است، حتماً باید به پزشکتان مراجعه کنید.
نکته :
اگر قصد بچهدار شدن دارید، خونریزی غیرمنتظره (خونریزی بین دو عادتماهیانه) میتواند نشانه تخمکگذاری شما باشد. این پیامی از طرف بدنتان است که بفهمید برای باردار شدن آمادگی دارید.
عادتماهیانه دو بار در یک ماه تا چه میزان شایع است؟
این مسئله حداقل یک بار در حدود ۴۰٪ از زنان در طول زندگیشان اتفاق میافتد. تقریباً ۱۰٪ این موارد، خونریزی بین دو عادتماهیانه مسئلهای طبیعی است که علت اصلی آن مصرف داروهای ضدبارداری است. این داروها به علت ایجاد نوسانات هورمونی موجب بروز این خونریزیها میشوند.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کنید؟
اگر با این خونریزیها دچار درد شدید میشوید، باید به پزشک مراجعه کنید، این میتواند نشانه بارداری خارج از رحم یا بارداری در لولههای فالوپ باشد. این زمانی اتفاق میافتد که تخمکگذاری دیر صورت گیرد یا تخمکی در لولههای فالوپ ایجاد شود. خونریزی بین دو عادتماهیانه یا خونریزی نامنظم یکی از نشانههای متداول این مشکل است، اگر از داروهای ضدبارداری استفاده نمیکنید، این خونریزی میتواند نشانه بارداری هم باشد. به همین دلیل بهتر است هر چه سریعتر برای چکاپ نزد پزشک بروید.
اگر این خونریزیها فقط یک مرتبه اتفاق افتاد و تغییر دائمی در چرخه عادتماهیانه شما به حساب نیامد، هیچ جای نگرانی نیست. میتواند یک نوسان عجیب در هورمونهایتان باشد که فقط یکبار اتفاق افتاده است. اما اگر چند ماه پشت سر هم این مسئله تکرار شد، بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#85
Posted: 8 Aug 2015 09:59
دستشویی بینراهی عامل عفونت تناسلی است؟
یکی از دغدغههایی که برای برخی خانمها در طول سفر ایجاد میشود، اجبار به استفاده از دستشوییهای بینراهی است که برخی از آنها بهداشت مناسبی ندارند. گروهی از افراد معتقدند رفتن به دستشوییهای بینراهی، شانس ابتلا به عفونتهای واژن را افزایش میدهد و گروه دیگری هم میگویند با رفتن به این دستشوییها، دچار مشکلاتی مانند سوزش ادرار یا عفونتهای قارچی شدهاند. بههمین بهانه سراغ دکتر افتخار، متخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی تهران رفتیم تا با درست و غلط این باورهای رایج درباره دستشوییهای بینراهی بیشتر آشنا شویم.
چرا احتمال ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی در طول سفر بیشتر میشود؟
برخلاف باور بیشتر مردم، استفاده از دستشوییهای بینراهی، بزرگترین و مهمترین عامل افزایش ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی در خانمها نیست و خود خانمها ناخواسته در طول سفر شرایط ابتلا به این عفونتها را فراهم میکنند.
چطور؟
از آنجا که در طول سفر، مدت زمان زیادی را در اتومبیل مینشینیم، امکان عرق کردن و ایجاد رطوبت و گرما در ناحیه تناسلی به وجود میآید. از سوی دیگر، برخی خانمها هم عادت به پوشیدن شلوارهای تنگ و چسبان دارند. این دو عامل میتوانند فرد را مستعد ابتلا به عفونتهای واژن یا عفونتهای قارچی کنند.
چاره رهایی از شر این عفونتها در سفر چیست؟
اینکه اولین عامل زمینهای ایجاد آن را حذف کنید. مثلا بهجای شلوارهای تنگ و چسبان، شلوارهای نخی و آزاد بپوشید. لباس زیرتان هم حتما نخی باشد. در صورت امکان، هر یکی دو ساعت یکبار هم توقفی داشته باشید و از ماشین پیاده شوید تا امکان ایجاد تعریق، رطوبت و گرما (که جزو عوامل ابتلا به عفونتهای قارچی محسوب میشوند) در ناحیه تناسلی کم شود.
خیلی از افراد در طول سفر، دچار سوزش ادرار هم میشوند. آیا میتوان این مشکل را به استفاده از دستشوییهای بینراهی نسبت داد یا دلیل دیگری برای ابتلا به آن مطرح است؟
علت بروز سوزش ادرار هم مانند عفونتهای تناسلی، خود فرد است تا استفاده از دستشوییهای بینراهی. مثلا برخی افراد، در طول سفر آب و مایعات کافی نمینوشند و همین مساله میتواند باعث غلیظ شدن ادرار آنها و در مواردی هم احساس سوزش ادرار شود بنابراین خانمها حتما در طول سفر هم مانند روزهای عادی سال، باید بهاندازه کافی و حدود 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشند تا مشکلی از این نظر برایشان ایجاد نشود. ضمن اینکه نباید بههیچوجه در طول سفر، ادرار خود را نگه دارند و با این کار، باعث تشدید سوزش ادرار شوند.
پس بهنظر شما، دستشوییهای بینراهی، حتی اگر بهداشت مناسبی هم نداشته باشند، نمیتوانند باعث ابتلا به بیماری در ناحیه تناسلی شوند؟
معمولا این اتفاق نمیافتد؛ مگر اینکه آن دستشویی به اندازه غیرقابل تحملی آلوده باشد. اگر هم میخواهید از بیمار نشدن خود در صورت استفاده از دستشوییهای بینراهی مطمئن شوید، از شلنگهای دستشویی که روی زمین افتادهاند یا حتی آویزان هستند، استفاده نکنید. با استفادهنكردن از این شلنگها، دیگر نیازی به دست زدن به شیرهای احتمالا آلوده آب هم نیست. به جای استفاده از این شلنگها، میتوانید یک بطری کوچک آب تمیز با خودتان ببرید و برای شستشو از آن استفاده کنید.
آلوده بودن دستهای خودمان هم میتواند عاملی برای ابتلا به مشکلات تناسلی در طول سفر باشد؟
بله، بنابراین پیش از رفتن به دستشویی بینراهی یا در مواردی که ساعتهایی بیرون از منزل بودهاید و دستتان آلوده است، ابتدا دستهای خود را با آب و مواد شوینده مناسبی بشویید. با این کار، در صورت تماس دستتان با پوست ناحیه تناسلی یا با دستمالی که قرار است خودتان را با آن خشک کنید، دیگر امکان ایجاد بیماریهای عفونی در ناحیه تناسلی وجود نخواهد داشت.
بهطورکلی، اگر خودتان در طول سفر نظافت و بهداشت فردی را رعایت کنید، شانس ابتلا به عفونتهای ادراری، عفونتهای قارچی یا سوزش ادرار تاحد مطلوبی کاهش مییابد. نکته دیگر هم این است که اگر در بینراه، امکان شستن دستها وجود نداشت، قبل از رفتن به دستشویی میتوانید یک دستکش یکبار مصرف، دستتان کنید تا هم از تماس با آلودگیهای دستشویی درامان بمانید و هم مشکلی از نظر شستشو برایتان پیش نیاید.
آیا استفاده از دستمالهای مرطوب بهجای شستن ناحیه تناسلی با شلنگهای آلوده دستشوییهای بینراهی كار درستی است؟
از آنجا که رطوبت، تاریکی و گرما میتوانند شانس ابتلا به عفونتهای قارچی را بالا ببرند، استفاده از دستمالهای مرطوب و مخصوص پاک کردن ناحیه تناسلی در صورتی توصیه میشود که بعد از پاک کردن بدن، با یک دستمال کاغذی معمولی هم این ناحیه خشک شود تا شرایط ابتلا به عفونتها بهوجود نیاید.
پس خشک کردن ناحیه تناسلی بعد از شستن آن در طول سفر هم ضروری است؟
بله، با این کار احتمال ایجاد شرایط مناسب برای رشد قارچها در ناحیه تناسلی کم میشود. بههمین دلیل بهتر است ناحیه تناسلی بچهها (بهخصوص دختربچهها) را هم بعد از رفتن به دستشویی با دستمال خشک و کاملا تمیز و البته دستهایی پاکیزه، کاملا خشک کرد. بهتر است برای پیشگیری از ایجاد تحریکهای پوستی، از کشیدن دستمال روی ناحیه خودداری کنید و فقط آن را برای جذب آب، روی پوست بدن بگذارید و بردارید.
برخی افراد مجبور به استفاده از آبهای روان برای شستن ناحیه تناسلی در طول سفر میشوند. آیا این کار مشکلی برای آنها ایجاد نخواهدکرد؟
معمولا آبهای روان و شفاف که گلآلود نیستند، مشکل چندانی ندارند و میتوان برای شستن ناحیه تناسلی در موارد اضطراری از آنها استفاده کرد اما آبهای راکد، آبهای گلآلود و حتی برخی آبهای روان هم میتوانند در مواردی باعث ایجاد حساسیتهای پوستی یا ابتلا به کهیر در ناحیه تناسلی شوند. بههمین دلیل استفاده از آنها با اما و اگرهای زیادی همراه خواهد بود و نمیتوان اطمینان کاملی به این آبها داشت.
حرف آخر؟
حتما برای سفر، چند دست لباس زیر نخی با خودتان ببرید تا در صورت تعریق ناحیه تناسلی یا آلوده شدن لباس زیرتان، امکان عوض کردن سریع و مداوم آن و پیشگیری از ابتلا به مشکلات مربوط به ناحیه تناسلی وجود داشته باشد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#86
Posted: 8 Aug 2015 10:03
انواع ترشحات سینه
توجه به موارد زیر هنگام بروز ترشحات نوک سینه مهم است:
- ترشح از یک سینه و یا دو سینه
- توده، درد و یا تغییر در نوک پستان به همراه ترشح
- حاملگی
- استفاده از وسایل ضد بارداری
- اختلالات قاعدگی
- سابقه بیوپسی پستان
- عفونت و یا سرطان پستان
- ضربه به قفسه سینه
- دستکاری پستان
- مصرف برخی داروها که محرک ترشح سینه اند
ترشحات نوک سینه می تواند یکی از علائم سرطان سینه باشد، اما در اغلب موارد ترشحات نوک پستان بی خطر هستند.
تشخیص ترشحات خوشخیم (بی خطر) از ترشحات بدخیم (خطرناک)
- اگر ترشحات سینه خودبخود خارج شوند، معمولا جدی است. اما اگر ترشحات با فشار دادن نوک سینه بیرون بیاید، می توان آن را نادیده گرفت.
- رنگ ترشحاتی که نگران کننده هستند، معمولا خونی و یا روشن است.
- اگر سینه را فشار دهید و از نقاط متعدد نوک پستان ترشحاتی خارج شود، جای نگرانی کمتری دارد، با این حال اگر ترشحات به طور مداوم از یک قسمت نوک پستان خارج شوند، نگران کننده است.
انواع ترشحات سینه
ترشحات نوک پستان در اواخر بارداری و یا پس از زایمان طبیعی است، ولی در سایر اوقات غیرطبیعی و در اغلب موارد خوش خیم می باشد.
چند نوع از ترشحات نوک پستان عبارتند از:
1- ترشحات طبیعی
در اکثر خانم ها، اگر نوک سینه مخصوصا پس از استحمام بین دو انگشت فشار داده شود، مایعی از آن خارج می شود. در خانم هایی که از قرص های ضدبارداری و آرام بخش استفاده می کنند، این مسئله شایع تر است.
همچنین قبل از یائسگی، این ترشحات زیاد دیده می شود که علت آن، ریزش سلول های سطحی مجاری پستان به علت تغییرات هورمونی است. ترشحات طبیعی پستان، احتیاج به درمان پزشکی ندارند.
2- ترشح شیری رنگ
ترشحات شیری رنگ معمولا در خانم هایی که در سنین باروری هستند، به صورت خودبخودی و دوطرفه دیده می شود. ترشح شیری ناشی از افزایش هورمونی به نام پرولاکتین است. این هورمون در اواخر دوران حاملگی و طی شیردهی در بدن افزایش می یابد و منجر به تولید شیر می شود.
3- ترشحات رنگی
گشاد شدن مجاری پستان می تواند باعث ترشحات چسبناک نوک سینه شود که معمولا در زنان یائسه به صورت دو طرفه وجود دارد. گشاد شدن مجرای پستان اغلب با درد، خارش و ورم نوک پستان همراه است. رنگ این ترشحات می تواند سفید، زرد، قهوه ای، سبز، آبی و یا خاکستری باشد.
این ترشحات رابطه ای با سرطان سینه ندارند و کاملا بی خطر می باشد.
4- ترشحات چرکی
اغلب این ترشحات یک طرفه می باشند و پس از کشت ترشحات سینه در آزمایشگاه، عفونت در آن مشاهده می شود. عفونت پستان (ماستیت) اغلب در زنانی که در دوران شیردهی قرار دارند دیده می شود.
در این حالت باید آنتی بیوتیک مصرف شود و آبسه پستان باید تخلیه شود. اگر عفونت و التهاب پستان با درمان های انجام شده برطرف نشد، باید به وجود سرطان های التهابی شک کنیم و از دیواره پستان نمونه برداری انجام شود.
5- ترشحات آبکی و بی رنگ
این نوع ترشحات نیاز به بررسی دقیق تر دارد. این نوع ترشحات کاملا شفاف و بی رنگ هستند. ترشحات آبکی و بی رنگ می تواند نشانه ای از وجود سلول های غیرطبیعی از جمله سلول های سرطانی در پستان باشد.
زمانی که ترشحات از هر دو پستان وجود دارد، خطر ابتلا به سرطان کمتر می شود.
6- ترشحات رقیق و روشن با ته رنگ صورتی
در ترشحات رقیق و روشن با ته رنگ صورتی، گلبول های قرمز در زیر میکروسکوپ مشاهده می شود و در حالت دوطرفه، نگرانی کمتری وجود دارد.
7- ترشحات خونی
ترشحات خونی می تواند نشانه ای از وجود سلول های سرطانی در پستان باشد، بنابراین بررسی پزشکی توصیه می شود. مهم ترین نوع ترشح پستان از لحاظ مشکوک بودن به سرطان، ترشح خونی می باشد. اگر ترشحات خونی و یا صورتی رنگ در سینه خود احساس کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
اگر ترشح خونی همراه با مواردی مانند یک طرفه بودن ترشح و سن بالای چهل سال بود، نیاز به بررسی های دقیق تر پزشکی دارد.
ترشح خونی نوک پستان در اواخر باردرای و دوران شیردهی می تواند به علت افزایش عروق بافت پستان باشد و مدتی پس از زایمان برطرف می شود. در این زمان اگر توده ای تشخیص داده نشد، نیازی به بررسی های بیشتر نمی باشد.
تذکر: ترشحات خونی، آبکی و یا صورتی احتیاج به بررسی دقیق پزشکی دارند و در نهایت ممکن است به جراحی نیاز پیدا کنند. پس حتما آنها را جدی بگیرید.
چگونه ترشح نوک پستان بررسی می شود؟
پستان توسط پزشک معاینه می شود. پزشک در مورد سابقه ابتلا به بیماری ها و وضعیت سلامتی از شخص سوال می کند و ممکن است برای ارزیابی های دقیق تر، ماموگرافی و یا سونوگرافی تجویز نماید.
سونوگرافی برای بررسی علل ترشحات از نوک پستان بسیار مفید است.
در برخی موارد، نمونه برداری از پستان نیز انجام خواهد شد.
در صورت وجود ترشح نوک پستان چه باید کرد؟
آسوده خاطر باشید چون اکثر ترشحات نوک سینه خطری ندارند. اما خوب است که در صورت مشاهده هر گونه اختلال در سینه ها، به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است آن وضعیت نیاز به درمان پزشکی داشته باشد و در صورت جدی بودن مشکل، هرچه زودتر اقدام کنید، برایتان بهتر خواهد بود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#87
Posted: 8 Aug 2015 10:05
وقتی خونریزی زنانه غیرطبیعی می شود
منظور از خونریزی غیرطبیعی رحم چیست؟
خونریزی رحمی در شرایط زیر غیرطبیعی محسوب میشود:
-خونریزی در فاصله بین پریودها
-خونریزی بعد از آمیزش
-لکهبینی در هر زمان از سیکل قاعدگی
-خونریزی شدیدتر یا طولانیتر از حدعادی
-خونریزی بعد از یائسگی
-سیکلهای طولانیتر از ۳۵ روز و کوتاهتر از ۲۱ روز غیرطبیعی هستند. توقف پریود بهمدت ۶-۳ ماه (آمنوره) نیز غیرطبیعی محسوب می شود.
سیکل قاعدگی طبیعی چیست؟
هرسیکل قاعدگی در اولینروز خونریزی یک پریود شروع شده و با اولین روز سیکل بعدی پایان مییابد. در اکثر زنان این سیکل حدوداً ۲۸ روز طول میکشد (یعنی فاصله اولینروز پریود تا اولینروز پریود بعدی = روز۲۸). سیکلهای طبیعی ۲۱ تا ۳۵ روزه میباشند.
خونریزی غیرطبیعی در چه سنی شایعتر است؟
خونریزی غیرطبیعی در هر سنی ممکن است دیده شود. با این حال در زمانهای خاصی از زندگی زنان این حالت شایعتر است. در سالهای اول شروع پریود (حدود۱۶-۹سالگی) ممکن است پریودها چندان منظم نباشند. در حوالی ۳۵ سالگی پریودها کوتاهتر میشوند. با نزدیکشدن به یائسگی نیز پریودها غالباً کوتاهتر میگردند. همچنین گاهی پریود رخ نداده و یا خونریزی خفیفتر یا شدیدتر میشود.
علل خونریزی غیرطبیعی چیست؟
افزایش یا کمبود هورمونهایی که سیکل قاعدگی را تنظیم میکنند، میتوانند باعث بروز خونریزی غیرطبیعی یا شدید گردند. عوامل بسیاری میتوانند تعادل هورمونها را برهم بزنند، مانند:
-برخی داروها
-بارداری
-سقط جنین
-بارداری خارج رحمی
-مشکلات مربوط به روش های جلوگیری از بارداری مانند IUD یا قرص
-عفونت رحم یا دهانه آن
-فیبروییدها
-مشکلات مربوط به لختهشدن خون
-پولیپها
-انواع خاصی از سرطان مانند سرطانرحم، دهانهرحم یا واژن
-بیماریهای مزمن (مانند مشکلات تیروئید یا دیابت)
ابتدا پزشک به بررسی مشکلات شایع گروه سنی فرد می پردازد. بعضی ازاین مشکلات جدی نبوده و راحت درمان میشوند. بقیه ممکن است جدیتر باشند، به هر حال همه آنها باید مورد بررسی قرار گیرند.
خونریزی غیرطبیعی چگونه تشخیص داده میشود؟
به منظور یافتن علت، پزشک در مورد سوابق بیماریهای فردی و خانوادگی و نیز سیکلهای قاعدگی سؤال خواهد کرد. لذا، قبلازمراجعه به دکتر بهتراست درمورد قاعدگیهای خود یادداشت بردارید (تاریخ شروع، مدت خونریزی، شدت خونریزی، وجودلکهبینی)
ممکن است پزشک شما را معاینه کرده و برایتان آزمایش خون درخواست کند، این تستها برای بررسی شمارش سلولهای خونی و تعیین میزان هورمونها به منظور رد برخی بیماریهای خونی صورت میگیرند، شاید دکتر شما را از نظر بارداری نیز چک کند.
برای تشخیص خونریزی غیرطبیعی چه تستهایی ممکن است ضرورت یابند؟
با توجه به علائم، ممکن است تستهای دیگری انجام شوند. بعضی ازاین تستها در مطب دکتر قابل انجامند ولی برخی باید در مراکز خاصی انجام شوند:
سونوگرافی: با استفاده از امواج صوتی از اعضای داخل لگن تصویربرداری انجام میشود.
بیوسپی (تکهبرداری) از آندومتر: با وسیله خاصی از دیواره رحم (آندومتر) تکهبرداری و زیرمیکروسکوپ بررسی میگردد.
سونوهیستروگرافی: به کمک یک لوله باریک مایعی در داخل رحم ریخته، همزمان و به کمک اولتراسوند از رحم تصویربرداری انجام میشود.
هیستروسالپینژوگرافی: یک ماده رنگی در داخل رحم و لولههای فالوپ تزریق و سپس با اشعه X عکسبرداری انجام میشود.
اتساع و کورتاژ(D&C): دهانه رحم متسع و سپس بافت دیواره رحم به آرامی تراشیده یا مکیده میشود، سپس با میکروسکوپ بررسی میگردد.
لاپاروسکوپی: یک وسیله باریک شبیه به تلسکوپ (از طریق ایجاد برشی درست در زیر یا روی ناف ) وارد بدن شده و به کمک آن داخل شکم مشاهده میگردد.
هنگام تصمیمگیری درباره درمان چه عواملی مدنظر قرار میگیرند؟
سه دسته درمان وجود دارد:
۱) استفاده از دارو، مثل هورمونها
۲) استفاده از جراحی
۳) صبر و مشاهده قبل از توسل به دو راه دیگر
انتخاب نوع درمان به عوامل بسیاری بستگی دارد ازجمله: عامل ایجاد خونریزی، سن بیمار و تمایل وی برای بچهدارشدن. با اینحال اکثر بیماران با دارو درمان میشوند.
برای کمک به کنترل خونریزی غیرطبیعی از چه داروهایی استفاده میشود؟
برای کنترل خونریزی غیرطبیعی از رحم، غالباً از داروهای هورمونی استفاده میشود. نوع هورمونی که باید مصرف شود بستگی به سن بیمار و تمایل وی برای باردارشدن دارد. ممکن است قرصهای ضدبارداری پریودها را منظمتر کنند. این هورمونها به شکل تزریقی، کرم واژینال و یا IUDهایی که از خود هورمونها رها میکنند تجویز میشوند (IUD نوعی وسیله ضدبارداری است که در داخل رحم گذاشته میشود. هورمونهای تعبیه شده در IUD به آرامی آزاد شده و ممکن است خونریزی غیرطبیعی را کنترل کنند).
امکان دارد خونریزی در اثر هایپرپلازی آندومتر ایجاد شده باشد (دراین حالت رحم بسیار ضخیم میشود.) برای جلوگیری و درمان این وضعیت نیز میتوان از داروها کمک گرفت.
برای درمان خونریزی غیرطبیعی از چه نوع جراحی استفاده میشود؟
ممکن است بعضی زنان برای برداشتن تودههایی که باعث خونریزی شدهاند (مثل فیبرویید) نیازمند جراحی باشند. بعضی فیبروییدها را میتوان با هیستروسکوپی برداشت. گاهی تکنیکهای دیگری لازم میشوند (مانند Endometria ablation که با هدف توقف یا کاهش دائمی خونریزی بهکارمیرود ولی باید قبلازآن حتماًٌ بیوسپی انجام شده باشد).
وقتی اشکال درمانی دیگر پاسخگو نبوده و یا اصولاً کاربردی نداشته باشند، ممکن است هیسترکتومی انجام شود. هیسترکتومی نوعی جراحی بزرگ است که درآن رحم از بدن بیرون آورده میشود. بعدازاین عمل زنان دیگر پریود نخواهند شد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#88
Posted: 8 Aug 2015 10:09
استقبال از دوران یائسگی به 10 دلیل !
اغلب بانوان با تغییرات مثبتی که در اثر شروع یائسگی در زندگی آنها رخ می دهد، شگفت زده می شوند.
دیدگاه منفی که با شروع یائسگی در ذهن اکثر خانم ها وجود دارد، با نشانه ها و علائم ناخوشایندی همراه است مانند گرگرفتگی، خشکی دهانه رحم، نوسانات خلقی، نازک شدن موها و اختلالات در خواب. البته که این لیست بلند، مایوس کننده است، اما باید در نظر داشت که شروع دوران یائسگی می تواند تاثیرات مثبتی در زندگی داشته باشد.
اولاً همه تغییرات فیزیکی ایجاد شده بر اثر کاهش هورمون های زنانه، منفی نیستند، ثانیاً باوجود تغییر خیلی از احساسات فردی، حضور زن در روابط اجتماعی می تواند با انرژی تر و فعال تر انجام شود. با خواندن متن زیر با تاثیرات مثبت و خوشایندی که شروع این دوره برای زنان داشته است، آشنا خواهید شد.
پایان دوره قاعدگی
یائسگی در واقع نشانه پایان دوره عادت های ماهانه است که این خود دلیل خوشحالی برای بسیاری از خانم هاست. یعنی دیگر نگرانی از بابت استفاده از نوار بهداشتی، تامپون و لکه بینی نخواهید داشت و خبری از دلدرد و گرفتگی عضلات شکم در این دوره وجود ندارد و پس از سپری کردن دوره پیش یائسگی(زمانی است با پریودهای نامنظم همراه با خونریزی های شدید و با شروع و پایان نامشخص) ، به آرامش خواهید رسید.
دکتر Cynthia Stuenkel متخصص بیماری های غدد و بهداشت زنان و استاد بالینی پزشکی دانشگاه کالیفرنیا- سادیگو می گوید: اکثر خانمها با شروع پریودشان که با خونریزی های زیاد همراه است، فعالیتهای خود را محدود کرده و ملزم به استراحت در خانه هستند. برای آنها دوران یائسگی همانند رهایی و آزادی از این دردها و فشار هایی است که تحمل می کردند. این بیماران اظهار داشته اند که بعد از شروع یائسگی می توانند با خیال راحت لباس سفید و رنگ روشن بپوشند.
خداحافظی با دردهای پیش از قاعدگی PMS
معمولاً زنان یک یا دو هفته پیش از شروع پریودشان، شاهد علائم فیزیکی و احساسی خواهند بود که به آنها سندروم پیش قاعدگی می گویند. از جمله حساسیت به لمس پستان و سردرد به مصرف بیشتر غذا و تحریک پذیری . این علائم در اکثر زنان بسیار شایع است. بر اساس تحقیقات دانشکده زنان و زایمان، 85% از زنان قبل از شروع پریودشان حداقل یکی از این علائم را تجربه می کنند.
در دوره پیش یائسگی، این علائم به طور موقتی و با شدت بیشتری تجربه می شود. چرا که سطح استروژن متغیر است و بالا یا پایین می رود. خوشبختانه در دوران یائسگی این دردها و علائم به طور کل ناپدید می شوند. دوره پیش یائسگی به سالهایی اطلاق می شود که میزان هورمون ها در بدن بسیار متغیر است. به دلیل تغییرات شدید هورمونی، تغییرات در احساسات و خلق و خوی زنان انکار ناپذیر است . به همین دلیل این دوره، دوره ای ناخوشایند برای زنان تلقی می شود.
مقاربت بدون ترس از باردار شدن
زنان در این دوره می توانند از سکس بدون نگرانی از احتمال باردار شدن، لذت ببرند و این یک تفاوت بزرگی است. طبق تحقیقات بهداشت زنان در سراسر کشور و مطالعه تغییرات جسمانی و روانی زنان در دوران میانسالی، یائسگی یک دوره بزرگ در زندگی آنها است. دکتر Nanette Santoro استاد دانشگاه و مدیر بخش ترشح غدد و تولید مثل کالج پزشکی آلبرت انیشتن در نیویورک می گوید: در میان زنان با عقاید مذهبی و فکری مختلف در آمریکا، تمامی آنها بهترین حسن و فایده دوره یائسگی را ، امکان نزدیکی و مقاربت بدون نگرانی از باردار شدن دانسته اند. آنها اعتقاد دارند، چون دیگر لازم نیست نگران عواقب غیر منتظره مقاربت باشند، بنابراین می توانند در دوره یائسگی با لذت و آرامش بیشتری از سکس لذت ببرند.
پایان سردردهای هورمونی
طبق نتایج بدست آمده از موسسه ملی سردرد، زنان سه برابر بیشتر از مردان به سردرد مبتلا می شوند. تقریبا 70% از بانوان، میگرن های مربوط به قاعدگی دارند. سردردی که در اثر تخمک گذاری و یا در زمان پریود اتفاق می افتد. مانند سایر سردردهای میگرنی، اینها نیز در یک سمت از سر و به شکل ضربان دار است که گاهی با حالت تهوع و استفراغ و حساسیت به نور و صدا نیز، همراه اند.
در یک دوره عادت ماهانه طبیعی، نوسانات سطح هورمون های استروژن و پروژسترون ،باعث بروز دردهای میگرنی می شود. ولی بعد از دوره یائسگی سطح این هورمون ها در بدن افت می کند و هورمون هایی که موجب سردرد می شود نیز کاهش می یابند. دکتر Santoro می گوید:معمولاً با وجود نوسانات هورمونی ناشی از پیش یائسگی، سردردهایی به صورت موقت و با شدت زیاد اتفاق می افتد. اما با گذر از دوره پیش یائسگی ،این سردردها به طور کل از بین می روند.
کاهش فیبروئید رحمی (فیبرون)
بیشتر خانم ها با نزدیک شدن به دهه 50 زندگیشان دچار فیبرون های رحمی می شوند که تقریباً همیشه این تومورها خوش خیم هستند. رشد فیبرون ها وقتی که سطح استروژن در بدن بالا می رود، گسترش پیدا می کند. در زمان بارداری که سطح هورمونها افزایش پیدا کرده و در زمان پیش یائسگی زمانی که سطح استروژن از حد نرمال ، بالاتر بوده احتمال بروز فیبرون زیاد می شود. در صورتیکه علائم فیبرون از جمله درد، خونریزی های شدید قاعدگی، فشار بر مثانه شدید باشد، پزشکان جراحی را پیشنهاد می دهند.
خوشبختانه زمانی که خانم ها به سن یائسگی می رسند و سطح استروژن بدن آنها کاهش می یابد، رشد فیبرون ها متوقف شده و حجم آنها کاهش می یابد. دکتر Marcie Richardson مدیر خدمات مشاوره یائسگی دانشگاه هاروارد بوستن ماساچوست می گوید: برای خانم هایی که فیبرون آنها در حال رشد است و تمایلی به جراحی ندارند یا آنهایی که دچار خونریزی های شدید در زمان پریودشان می شوند، یائسگی یک راه حل خوشایند است. همچنین زنانی که دردهای ناشی از فشار فیبرون به مثانه را دارند، دوره یائسگی به کاهش دردها کمک می کند.
فرصتی برای سبک سنگین کردن و ارزیابی زندگی
Margaret Mead کارشناس رشته مردم شناسی از این دوره با عنوان "خوشمزگی یائسگی" نام می برد. بسیاری از زنان ، هم به شکل جسمانی و هم روانی در دوره یائسگی خود انرژی زیادی تجربه می کنند. این عامل باعث می شود که دوره یائسگی، زمانی برای ارزیابی گذشته باشد. اغلب زنان از این دوره برای بازنگری در روابط خود، تخصص ها و مراقبت از سلامتیشان بهره می برند و از نیرو و انرژی خود در مسیری متفاوت استفاده می کنند.
بهترین راه این است که از این دوره به اصطلاح "بیداری انرژی" ، به بهترین شکل استفاده کرده و برای ادامه حرکت در مسیر زندگی، بهترین راه را انتخاب کنند. دکتر Stuenkel به زنانی که در حال تجربه این دوره از زندگیشان هستند، نصیحت می کند که با مقایسه شرایط زندگی با ایده آل هایی که در ذهن داشتند ،چه در زندگی شخصی و چه در زندگی اجتماعی و شغلشان، بهترین و ارزشمند ترین انتخاب را داشته باشند.
اعتماد به نفس عالی
برای زنان یائسه گزارش احساس قدرت و انرژی امری عادی است. بخشی از آن به علت تغییرات بیولوژیکی بدن در این دوره است و بخش دیگر هم به علت همزمانی دوره پختگی و با تجربگی زندگی است که با یائسگی در یک زمان اتفاق افتاده است. دکتر Richardson می گوید: زنان اغلب از عادت ماهانه، نگرانی از باردار شدن و تغییرات خلق و خو پیش از شروع پریودشان، رهایی پیدا می کنند. در این زمان فرزندانتان نیز بزرگ شده اند و شما وقت کافی برای کارهای شخصی و پیگیری آرزوهایتان خواهید داشت.
بعد از سپری شدن بیش از پنجاه سال از عمرتان همراه با تجربه بالا و پایین های زندگی، روابط متفاوت، پرورش و تربیت فرزندان و درگیریهای شغلی، حالا دیگر وقت آن رسیده که با اعتماد به نفس زیاد به دنبال خواسته های شخصیتان بروید و به حل و فصل مسائل زندگیتان بپردازید.
زمانی برای ریسک کردن
دکتر Stuenkel می گوید: سابقاً دوران بعد از یائسگی را سومین دوره زندگی عنوان می کردیم. اما اکنون به خانم ها می گوییم این شروع دوره دوم زندگیتان است که باید از آن لذت ببرید. عقب نکشید که زمان خوشی آغاز شده است. این پیامی است که زنان در ابتدای دوره یائسگی می شنوند، چرا که دوره میانسالی زمانی برای ریسک کردن و استفاده از فرصت هاست.
برخی شغلشان را تغییر می دهند. برخی انتخاب شغلی همراه با سرگرمی بیشتر یا تجربه دوست یابی در اینترنت و یا سایر کارهای ماجراجویانه مانند کوهنوردی یا اسکیت کردن و یا سایر ورزش ها را انتخاب کنند. اگر درگذشته میل به انجام کاری را داشته اید، الان بهترین وقت برای پیگیری آن و لذت بردن از زندگی خواهد بود.
تمرکز بر مراقبت شخصی
بعد از پرورش و رشد فرزندانتان و مستقل شدن و شروع به کار آنها، زنان در دوره یائسگی فرصت کافی خواهند داشت تا به سلامت و مراقبت از خود بپردازند. دکتر Santoro می گوید: این بهترین زمان برای مراقبت کامل از خود است. برای بسیاری از زنان این دوره زمان مناسبی برای ایجاد تغییرات در جهت بهبود سلامت و بهداشت شخصیشان خواهد بود. این تغییرات می تواند با انجام معاینات منظم و روتین آغاز گردد.
آزمایشاتی مانند ماموگرافی و یا تست پاپ اسمیر و آزمایشات پستان. همچنین می توان از یک رژیم غذایی سالم که از چربی کمی برخوردار است بهره برد. خوردن میوه جات و سبزیجات، انجام فعالیتهای فیزیکی منظم از پیاده روی گرفته تا دوچرخه سواری و باغبانی یا انجام کارهای منزل توصیه می شود و در نهایت انجام فعالیتهایی که باعث کاهش استرس خواهد شد. تکنیکهایی مانند مدیتیشن، ریلکسیشن ، تای چی در کاهش اضطراب مفید خواهند بود.
همراهی با همنوعان و دیگر زنان یائسه
زمانی که گرگرفتگی شما را وادار به استفاده از لباسهای خنک و نازک می کند و هنگامی که فراموش کرده اید برای خرید چه به سوپرمارکت آمده اید، از مصاحبت با زنانی که شرایط مشابه شما را دارند، لذت ببرید. صحبت کردن و حتی شوخی کردن در مورد شرایط یائسگی ، کمک خواهد کرد که تجربیاتتان را با دیگران در میان گذاشته و اطمینان حاصل کنید که در این دوره تنها نیستید. نه تنها با تبادل شرایط و تجربیات ، بلکه احساس همدلی و همدردی به زنان، این امکان را می دهد تا با شجاعت بیشتری به مقابله با مشکلات پیش آمده، رفته و این همراهی با هم نوعان باعث خواهد شد این اطمینان را بدست آورند که شرایط ناخوشایند پیش آمده، زیاد به طول نخواهد انجامید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#89
Posted: 8 Aug 2015 10:17
راههای مقابله با گرگرفتگی زنانه
گر گرفتگی، مشکل شایع در زنانی است که به سن یائسگی نزدیک میشوند و علت آن هم ایجاد تغییرات هورمونی در بدن است. افت شدید میزان استروژن، گرگرفتگی را افزایش میدهد. در این باره در ادامه مطلب اطلاعات بیشتری کسب کنید.
بدن برای خنک نگه داشتن خود، حرارت را خارج می کند و هنگامی که میزان استروژن افت می کند، مغز به ویژه هیپوتالاموس دچار سردرگمی می شود. این قسمت از مغز، وظیفه حفظ دمای بدن را به عهده دارد. بنابراین با افت میزان استروژن، هیپوتالاموس پیغام دریافت می کند که دمای بدن در حال افزایش است. در این شرایط هیپوتالاموس تلاش می کند دمای بدن را پایین بیاورد و فرد دچار علایم مشابه تب می شود. شدت گر گرفتگی به طور مستقیم با سرعت تغییر شرایط بدن مرتبط است. به نقل از سایت «نیوزویک»، گر گرفتگی هر چند دقیقه، به مدت ۳۰ ثانیه فرد را در موقعیت نامطلوب قرار می دهد.
علایم آن شامل قرمز شدن صورت و عرق کردن است. برخی خانم ها نیمه شب در خواب دچار گر گرفتگی می شوند. تقریباً ۹۵ درصد زنانی که در شروع یائسگی هستند، این حالت را تجربه می کنند.
گر گرفتگی یک بیماری نیست بلکه یک اختلال است؛ در واقع با از کنترل خارج شدن هورمون ها در بدن، این اختلال موقت در بدن ایجاد می شود. گرگرفتگی را می توان با درمان «HRT» (درمان جایگزین هورمونی) یا دارو برطرف کرد اما دستکاری هورمون ها بدون عوارض نیست و می تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند. در این مطلب چند راهکار درمانی برای به حداقل رساندن و کاهش تکرر گر گرفتگی ارائه شده است.
کاهش وزن
زنانی که اضافه وزن دارند، با موارد شدیدتر گر گرفتگی مواجه می شوند. برخی نیز دچار تکرر ادرار می شوند که علایم یائسگی را بدتر می کند. بنابراین اولین کاری که باید کرد اتخاذ برنامه غذایی سالم و کاهش وزن است. شاید تعجب کنید اما با پایین آمدن وزن، میزان تکرار گر گرفتگی نیز کاهش پیدا می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، با هر ۵ کیلوگرم کاهش وزن، شدت گر گرفتگی تا ۳۳ درصد کاهش می یابد.
مصرف نکردن قرص های لاغری
اگرچه کاهش وزن، علایم گر گرفتگی را کاهش می دهد اما این امر با مصرف قرص های لاغری میسر نمی شود. در واقع این قرص ها میزان هورمون های متعدد از جمله استروژن و پروژسترون را در بدن تغییر می دهد در نتیجه علایم گر گرفتگی با شدت بیشتری بروز می کند.
با استرس مقابله کنید
استرس در هر سنی علت اصلی ایجاد اختلال است. استرس مزمن در میزان استروژن و پروژسترون بدن اختلال به وجود می آورد. زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند نباید دچار استرس شوند. با تمرین کردن تنفس های عمیق و مدیتیشن، می توان بهتر با استرس مقابله کرد. این دو روش مانع از استرس ذهنی می شود و در نتیجه از اختلال هورمونی، پیشگیری می کند.
فیتواستروژن به برنامه غذایی افزوده شود
فیتواستروژن یعنی استروژن گیاهی. مصرف متعادل مواد غذایی غنی از فیتواستروژن می تواند میزان استروژن را به میزان مناسب برگرداند. شیرین بیان و یونجه از منابع غنی این نوع استروژن گیاهی است.
خواب شب خوبی داشته باشید
داشتن خواب خوب برای فعالیت های درونی بدن لازم است. خواب مناسب یکی از بهترین درمان های طبیعی برای رفع گرگرفتگی است. سعی کنید روزی ۸ساعت خواب شبانه داشته باشید.
یوگا
این ورزش برای سلامت کلی بدن و انعطاف پذیری آن مفید است. یوگا، باعث کاهش وزن می شود. یوگا همانند مدیتیشن از درون و با ایجاد تعادل هورمونی تأثیرگذار است. انجام این ورزش، تکرر گرگرفتگی را کاهش می دهد.
غذاهای دریایی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید
اسیدچرب امگا۳، در مقابله با گرگرفتگی موثر است. مصرف غذاهای غنی از امگا۳ می تواند در رفع علایم گر گرفتگی تأثیر زیادی داشته باشد. مصرف ماهی تن و ساردین راه مناسب تأمین امگا۳ بدن است. کافی است هفته ای ۲ یا ۳ وعده ماهی مصرف کنید.
از مصرف قهوه بپرهیزید
قهوه طبیعت گرم دارد. با مصرف آن دمای بدن بالا می رود و علایم گر گرفتگی بدتر می شود. بدن برای رفع افزایش ناگهانی دما، دچار گر گرفتگی می شود. در صورت امکان بکلی مصرف قهوه را کنار بگذارید یا میزان مصرفی را کم کنید.
ادویه گرمازاست
ادویه به ویژه فلفل همانند قهوه روی دمای بدن تأثیر می گذارد.
خنک بمانید
دوش آب گرم، باعث بالا رفتن دمای بدن و گر گرفتگی می شود. با قرار گرفتن زیر دوش داغ، تمام بدن زیر دمای بالا قرار می گیرد و فرد دچار گر گرفتگی شدید می شود. بنابراین بهتر است دوش آب ولرم بگیرید.
لباس از جنس کتان استفاده کنید
این نوع پارچه ها به طور حیرت انگیزی بدن را خنک نگه می دارد و دمای بدن را حفظ می کند. در حالی که لباس هایی از جنس الیاف صنعتی از جمله پلاستیک و... مانع تعریق می شود و دمای بدن را افزایش می دهد.
طب سنتی مفید است
طب سنتی راهی موثر در درمان گر گرفتگی است. از طریق روش های طب سنتی، هورمون به خوبی تنظیم می شود و این امر شدت و تکرر گر گرفتگی را کاهش می دهد.
از رفتن به سونا بپرهیزید
سونا گرم و پر از بخار است. بدن داغ می شود و دچار گر گرفتگی می شوید.
غذا را گرم مصرف نکنید
همه ما دوست داریم غذا گرم سرو شود اما خوردن غذاهای سرد در پیشگیری از گر گرفتگی بسیار موثر است. پس بگذارید غذا روی میز خنک شود سپس بخورید.
دراز بکشید
در زمان بروز این علایم، دچار اضطراب نشوید و دراز بکشید یا این که روی صندلی بنشینید و سر خود را به عقب خم کنید. با استراحت این علایم از بین می رود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#90
Posted: 8 Aug 2015 10:46
علامتی جدید از سرطان تخمدان
طبق مطالعهای که به تازگی در نشست سالانه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا ارائه شده، زنانی که عادت ماهانه نامنظمی دارند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار داشته باشند.
بر اساس گزارشی که مجله پریونشن از این پژوهش منتشر کرده، پژوهشگران موسسه سلامت عمومی دانشگاه برکلی، این پژوهش گسترده را از سال 1959 میلادی آغاز کردند و تا سال 1967 میلادی با مطالعه روی چهارده هزار زن باردار، سلامت آنها را در پنجاه سال بعدی زندگی شان مورد بررسی قرار دادند.
پس از گذشت پنج دهه، اکنون آنان دریافته اند زنانی که دوره های قاعدگی شان نامنظم است، 2.4 برابر بیش از دیگران در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان تخمدان قرار خواهند داشت.
اما منظور از دوره قاعدگی نامنظم چیست؟
از نظر این پژوهشگران عادت ماهانه ای نامنظم است که به یکی از سه طریق زیر رخ دهد:
1- زمان شروع عادت ماهانه قابل پیش بینی نباشد.
2- طول دوره بین دو عادت ماهانه، یعنی تعداد روزهای بین دو عادت، به طور منظم کوتاه و بلند شود و البته این کوتاه و بلند شدن بیش از ده روز طول بکشد.
3- طول دوره بین دو عادت ماهانه منظم باشد، اما همیشه بیش از 35 روز طول بکشد.
تذکر : توجه داشته باشید که پژوهشگران بر این نکته تاکید می کنند که یافته هایشان قابل تعمیم به زنانی نیست که در دوره نزدیک به یائسگی قرار دارند، زیرا نوسانات دوره قاعدگی در این سن، طبیعی است.
پژوهشگران هنوز نتوانسته اند با اطمینان بگویند چرا چنین پیوند محکمی میان دوره های نامنظم قاعدگی و بروز سرطان تخمدان وجود دارد.
پیش از این تصور می شد هر چه تعداد دفعات تخمک گذاری کمتر و طول دوره دو عادت ماهانه بیشتر باشد، احتمال بروز سرطان تخمدان نیز کمتر خواهد بود.
دوره های نامنظم عادت ماهانه می تواند عامل خطرناک جدیدی برای بروز سرطان تخمدان باشد، اما زنانی که دوره های قاعدگی شان از نظم دقیقی تبعیت نمی کند، نباید زیاد نگران باشند، زیرا متخصصان می گویند از هر 71 زنی که به سرطان تخمدان مبتلا می شوند، تنها یکی از آنها به دلیل این بیماری جان خود را از دست می دهد و 70 نفر دیگر درمان می شوند و پس از آن براحتی می توانند به زندگی خود ادامه دهند.
به هر حال هر علامت و عارضه ای که جدی گرفته نشود، می تواند فرد را به مرحله ای برساند که دیگر از دست پزشکان کاری برنیاید.
پس اگر دوره های عادت ماهانه شما در یکی از موارد سه گانه بالا می گنجد، یا هر اختلال دیگری در این دوره ها مشاهده می کنید، حتما مساله را با پزشک متخصص در میان بگذارید. او می تواند توصیه هایی به شما ارائه دهد یا حتی در صورت نیاز، داروهایی تجویز کند که نظم مطلوب به این دوره ها بازگردد.
علائم هشداردهنده سرطان تخمدان
پزشکان تاکید دارند شناخت زودهنگام علائم سرطان تخمدان مانند بسیاری دیگر از بیماریها، بهترین راهکار برای تشخیص به موقع بیماری و در نتیجه مقابله موثرتر با سرطان است.
دیلیجت سینگ، متخصص و دستیار رئیس بخش «تشخیص سرطان و برنامه پیشگیری» در بیمارستان «مموریال نورت وسترن» آمریکا در این باره تاکید کرد: در حال حاضر هیچ تست قابل اطمینانی برای تشخیص این سرطان در مراحل اولیه وجود ندارد و به همین دلیل زنان باید روی عادات و تغییرات بیولوژیک بدن خود متمرکز شوند تا در صورت مشاهده هر تغییر غیرعادی، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند.
به گزارش روزنامه ایندیا اکسپرس، سرطان تخمدان اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است. بسیاری از زنان میتوانند پس از معالجه و بهبود سرطان، زندگی طولانی و رضایت بخشی داشته باشند.
زمانی که گروهی از سلولهای بافت تخمدان به طور غیرطبیعی رشد میکنند و از کنترل خارج میشوند، تودهای در این عضو تشکیل شده و تومور بوجود میآید.تومورهای تخمدان ممکن است از نوع خوش خیم (غیرسرطانی) تا حدی بدخیم و یا بدخیم (سرطانی) باشند.
به گفته متخصصان زنان و مامایی، سرطان تخمدان یکی از شایع ترین سرطانهای زنانه است که متاسفانه در اکثر موارد دیر تشخیص داده میشود. بیماری اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل علاج است، اما در 75 درصد موارد به دلیل تشخیص دیرهنگام، سرطان پیشرفت میکند.
بهترین اقدامات برای محافظت در برابر این سرطان عبارتند از:
- بکار گرفتن روشهای پیشگیری
- آشنایی با عوامل خطرزا
- آشنایی با علائم هشداردهنده احتمالی سرطان
مهم ترین علائم اولیه و هشداردهنده سرطان تخمدان عبارتند از:
- نامنظمی عادت ماهیانه که معمولا اولین شکایت و دلیل مراجعه بیمار به پزشک است
- تکر ادرار همزمان با بزرگ شدن تومور تخمدان
- بروز درد در ناحیه لگن
- یبوست و پس از مدتی ورم شکم
- درد شدید شکم در اثر خونریزی و یا پارگی و پیچ خوردگی تومور
- ایجاد علائم گوارشی مانند تهوع، سوزش سر دل، نفخ شکم، سیری زودرس، کاهش وزن و بی اشتهایی که در صورت متاستاز و نفوذ تومور به بافتهای خارج از لگن و قسمت های فوقانی شکم بروز میکنند.
آمارها نشان میدهد که در 80 درصد موارد، این سرطان بعد از 40 سالگی بروز میکند و احتمال ابتلا به آن با افزایش سن، تشدید میشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود