ارسالها: 8967
#91
Posted: 8 Sep 2012 22:47
موز بهترین ضماد زخــم
موز به افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند کمک میکند، همچنین خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. موز بهبود دهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول میباشد.
زادگاه اولیه موزمناطق استوایى و گرمسیر است البته در بلوچستان نیز این میوه را میکارند و محصول خوبی به دست میآورند. موز داراى انواع و اقسام گوناگونی میباشد و نوع نا مرغوب آن دارای هسته است. میوه موز در صورت رسیدن داراى عطرى ملایم، خوش طعم، شیرین نرم، بسیار مغذى و قدرت غذایى آن کمی از سیبزمینى بیشتر است. میوه موز داراى ویتامینهاى A، B، C و80 درصد قند میباشد، ولى از نظر مواد چربى، سلولز و کلسیم فقیر است و به همین جهت افرادی که از این میوه بیش از حد استفاده میکنند مبتلا به اختلالات معده، سوءهاضمه و یبوست شده، کمخون و ضعیف میشوند. در میوه رسیده موز مقدار زیادی پتاسیم، فیبر، منیزیم، مس و نشاسته وجود دارد. مبتلایان به آلبومین میتوانند موز را همراه با غذاهاى مناسب دیگر میل نمایند و برای آنها بسیار مفید است.
کاهش حملات قلبی
موز به افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند کمک میکند، همچنین خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. موز بهبود دهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول میباشد. ماده معجزهآسا موجود در موز که سیستم گردش خون را تنظیم میکند، پتاسیم است و بدلیل داشتن پتاسیم زیاد، ضدسرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچهها میباشد. تحقیقات نشان میدهد که اثر موز بر روی زخم بیشتر از داروهای گرانقیمتی است که پزشکان تجویز میکنند. موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ میکند. موز میوهای گرم و پرانرژی و از نظر ارزش غذایی برابر گوشت است و فقط چربی و کلسیم کمتری دارد.
میوه خونساز
موز را به صورت کاملا رسیده مصرف کنید زیرا خوردن میوه خام موز تولید کولیت مینماید. افرادی که مبتلا به مرض قند و یبوست هستند باید از خوردن موز پرهیز کنند. بعضىها نسبت به میوه موز حساسیت دارند و پس از خوردن آن زبانشان ورم کرده و یا جوش میزند بهتر است این اشخاص بعد از خوردن موز از یک میوه ترش یا آبلیمو استفاده کنند. موز یکى از میوههاى خونساز است و اشخاص ضعیف را چاق میکند. سرفههای خشک را آسان و سینه را نرم مینماید. ضماد میوه موز جهت سوختگى آتش مفید میباشد و چنانچه بلافاصله به کار رود، از تاول زدن جلوگیرى مینماید. پاشیدن خاکستر پوست درخت موز جهت بند آوردن خون و درمان زخمها نافع میباشد. افراد مسن و سرد مزاجها بهتر است در خوردن موز زیادهروی نکنند و این میوه را به صورت ناشتا میل ننمایند. جوشانده ریشه درخت موز ضد کرم است. پوست میوه موز از سمت داخل جوهر را به خود میگیرد و در زمانهای قدیم برای پاک کردن جوهر و مرکب از روی دست آن را به کار میبردند. عصاره میوه موز را میتوان به اطفال شیرخوار داد همچنین کمپوت میوه موز جهت افراد مسن و اشخاصى که معدهای ضعیف دارند تجویز میشود.
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 8967
#92
Posted: 8 Sep 2012 22:48
در فصل بهار درختان نارنج شکوفه می نشینند و گل سفید و معطری می دهند که به آن بهار نارنج گویند.
خواص درمانی: برگ و گل درخت نارنج اختلالات عصبی تپش قلب هیستری و حالت صرع و حمله تشنجات معدی انژین و انواع بی خوابی را تسکین می دهد هضم غذا را آسان می سازد و همچنین عرق آور و کرم کش می باشد. پوست نارنج معده را تقویت می کنند و اشتها را باز می گرداند.
کسانی که دچار یبوست می باشند باید یک پوست نارنج تازه را بجوشنانند و اولین آن آ« را بریزند زیرا بسیار تلخ می باشد سپس دوباره مقداری آب اضافه کنند و بیست دقیقه بجوشانند آ«گاه آن را از آب درآورند و خشک کنند و آن را صبح ناشتا میل نمایند. بلافاصله به تخلیه مدفوع کمک می کند.و یبوست را بر طرف می سازد.
از شکوفه درخت نارنج عرقی می گیرند که به عرق بهار نارنج معروف است و خاصیت آن این است که اعصاب را آرامش می بخشد و برای معالحه سر درد مفید و موثر است.
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 8967
#93
Posted: 8 Sep 2012 22:51
ترکیب و مزایای تغذیه با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر مناسبترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. پس از زایمان، هیچ لحظه ای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید تلف نمود. بلافاصله بعد از تولد تا چندین روز پس از آن مایعی از سینه مادر ترشح می شود که غلیظ و زردرنگ است که به آن «آغوز» یا «کلستروم» گفته می شود و سرشار از مواد ایمنی زا برای نوزاد است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شیر مادر به تنهایی از بدو تولد تا پایان شش ماهگی تمام نیازهای غذایی شیرخوار را تأمین می کند و برای رشد طبیعی او کافی است.
آغوز (کلستروم یا ماک) شیر غلیظ و زرد رنگی است که حاوی مواد مغذی است و اولین واکسن برای محافظت شیرخوار محسوب می شود.
شیر مادر حاوی موادی است که احتمال ابتلاء، شیرخوار به بیماریهای عفونی را کاهش می دهد و در صورت ابتلاء از شدت بیماری می کاهد.
میزان ابتلای به اسهال، عفونت گوش میانی، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، در شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه می شوند کمتر است.
در خانواده هایی که سابقأ آسم و آلرژی وجود دارد، شیر مادر بهترین غذا برای شیرخوار است و امکان ابتلای شیرخوار به آسم و آلرژی را کاهش می دهد.
ترکیب شیر مادر متناسب با سن و رشد شیرخوار تغییر می کند.
ترکیب شیر مادر در هر وعده شیردهی تغییر می کند و در ابتدا چربی شیر کمتر و آب آن بیشتر است؛ لذا تشنگی شیر خوار را برطرف می کند، در آخر چربی آن بیشتر می شود و شیرخوار را سیر می کند.
● ترکیب کلستروم:
کلستروم یا آغوز، ماده غذایی بسیار مقوی است که تا چند روز پس از زایمان ترشح می شود. اهمیت کلستروم یا آغوز در نوع و میزان پروتئینهای آن است که میزان آغوز سه برابر شیر مادر است و این پروتئینها از نوع اسیدهای امینه ضروری و نیز پروتئینهای ایمنی بخش به نام ایمنوگلوبولینها می باشند.
این پروتئینها در آغوز مادری که نوزاد نارس به دنیا آورده نسبت به پروتئین آغوز مادرانی که بموقع زایمان کرده اند ۲۰% افزایش دارد. بنابراین، آغوز سرشار از مواد مختلف ایمنی زا بر ضد باکتریها و ویروسها می باشد.
همچنین یک میلی لیتر آغوز حدود ۱۱۰۰۰۰۰۰ گلبول سفید دارد که گلبولهای سفید از عوامل بسیار مهم ایمنی بخش برای نوزاد است و او را در مقابل بیماریهای میکروبی و ویروسی محافظت می کند. نوعی از این پروتئینها ایمنوگلوبولین به نام IgA می باشد که میزان آن در آغوز بسیار قابل توجه است.
مخاطهای گوارشی نوزاد در چند هفته اول زندگی، قادر به ترشح IgA نیست و بایستی این ماده از طریق آغوز به نوزاد برسد تا از مخاط گوارشی نوزاد در مقابل هجوم باکتریهایی چون شیکلا E.COLi بسالمونلد، استافیلوکوک روتا ویروسها و ویروس پولیو محافظت نماید.
● میزان لاکتوز:
میزان لاکتوز آغوز ۷/۵ گرم درصد، لاکتوز شیر کامل ۱/۷ گرم درصد و لاکتوز شیر گاو ۴ گرم درصد است. پس از گذشت چند روز بتدریج از غلظت آغوز کاسته شده و سرانجام، شیر با ترکیب خاصی تولید و ترشح می شود. در ارتباط با تولید و ترشح بیشتر شیر عواملی دخالت دارند .
● ترکیب شیر مادر
شیر مادر دارای سه دسته اصلی مواد غذایی یعنی قند، چربی و پروتئین است.
● قند
نوع قند شیر مادر، لاکتوز است. از آنجا که سلولهای مغز فقط از قندی به نام گلوکز تغذیه می کنند، رشد و تکامل مغزی نوزاد با میزان قند موجود در شیر مادر ارتباط مستقیم دارد.
لاکتوز شیر مادر بسرعت به گلوکز و گالاکتوز تجزیه شده که گلوکز به مصرف سلولهای مختلف، بخصوص سلولهای مغزی و عصبی می رسد و گالاکتوز به مصرف یک نوع باکتری به نام لاکتو باسیل و باعث تکثیر این باکتری می شود. در نتیجه از رشد سایر میکروبها و باکتریهای بیماری زا جلوگیری می گردد.
● پروتئین:
در شیر مادر دو نوع پروتئین به نام کازئین و WHEY وجود دارد که میزان پروتئین WHEY (وی) حدود ۸۰% کل پروتئینهای شیر مادر را تشکیل می دهد.
اهمیت پروتئین وی WHEY در سهل الهضم بودن آن است؛ در حالی که شیر مادر در مقایسه با شیر انسان، عمدتا حاوی کازئین است که بسیار دیر هضم بوده، جذب و هضم آن مستلزم صرف انرژی زیاد است، میزان پروتئین شیر انسان نصف پروتئین شیر گاو است، ولی به لحاظ خصوصیات بیولوژیک انرژی مورد نیاز بدن شیرخوار را تأمین نموده و بهترین و مناسبترین غذا برای شیرخوار است.
اسید آمینه ضروری مانند سیستئین که برای رشد جسمانی و اسید آمینه تورین که برای رشد و تکامل مغزی و عصبی شیرخوار حائز اهمیت است فقط در شیر مادر موجود است و شیر گاو فاقد این نوع اسیدهای آمینه می باشد، دلیل اهمیت این دو اسید آمینه این است که هیچ کدام از اینها در بدن نوزاد ساخته نمی شود. خون نوزادی که شیر مادر می خورد دارای این دو اسید آمینه ضروری و مهم است، در حالی که خون نوزادانی که از شیرهای جانشین شونده استفاده می کنند فاقد سیستئین و تورین است.
● چربی:
مواد چربی مهمترین منبع تولید و ذخیره انرژی در بدن است، به طوری که هر یک گرم چربی حدود نه کالری انرژی تولید می کند، در حالی که هر گرم قند یا پروتئین حدود چهار کالری انرژی تولید می کند.
شیر مادر، در ساعات مختلف از ترکیب متغیری برخوردار است. در ساعت شش صبح کمترین میزان چربی و حدود دو بعد از ظهر بیشترین مقدار چربی را دارد. در هر نوبت که شیرخوار شروع به مکیدن شیر مادر می کند، ابتدا غلظت چربی شیر بسیار کم است و در پایان شیر خوردن، میزان چربی بسیار زیاد می شود بیشترین نوع چربی شیر مادر را یک نوع چربی به نام تری گلیسیرید تشکیل می دهد که بعدها در بدن نوزاد طی مراحلی به اسیدهای چرب آزاد و گلیسرول تبدیل می شود، البته مقداری از این تبدیل انرژی در شیر مادر صورت می گیرد به طوری که بلافاصله بعد از شیر خوردن مقدار قابل توجهی انرژی آماده در اختیار شیرخوار قرار می گیرد.
میزان و نوع چربی مصرف شده توسط مادر بر روی میزان چربی شیر مادر اثر می گذارد و علاوه بر اینکه تغذیه مطلوب مادر شیرده بر حجم شیر مؤثر است بر میزان و نوع چربی نیز تأثیر بسزایی دارد. بنابراین، توصیه و تأکید می شود که کلیه مادران در دوران بارداری و شیردهی به وضع و کیفیت تغذیه خود کاملاً دقت نمایند تا بتوانند فرزندان سالم و قویتری داشته باشند.
کلسترول نیز یک نوع چربی است که در شیر مادر نسبت به شیر خشک بیشتر یافت می شود و سیستم گوارشی نوزاد را برای هضم و متابولیسم کلسترول در آینده آماده تر می کند و به لحاظ همین کسب آمادگی است که شیر مادرخواران نسبت به شیر خشک خواران کمتر دچار عوارض قلبی و عروقی ناشی از افزایش کلسترول می شوند، تغییر رژیم غذایی مادر تأثیری بر میزان کلسترول شیر مادر نمی گذارد.
اسیدلینولئیک و اسید آراشیدونیک دو نوع اسید چرب ضروری هستند. میزان اسیدلینولئیک شیر مادر حدود هشت برابر شیر گاو است و وجود آن برای رشد و تکامل مغز بسیار مهم است، کمبود اسید آراشیدونیک می تواند موجب التهاب مختلف پوستی، عقب ماندگی رشد جسمی و کاهش تعداد پلاکتهای خون شود، بعلاوه کودک را نسبت به عفونتهای مختلف مستعد می کند.
اهمیت چربی شیر مادر در مورد نوزادان نارس بسیار قابل توجه است چون نوزادان نارس باید ضمن اینکه روند طبیعی رشد خود را طی می کنند تأخیر رشد خود را نسبت به همسالانشان نیز جبران نمایند بنابراین، به میزان انرژی بیشتری نیاز دارند، و مهمترین منبع تولید این انرژی چربی شیر مادر است.
حکمت بی نظیر خالق هستی به گونه ای اعجاب انگیز این نیاز نوزادان نارس را تأمین کرده است. چربی شیر مادرانی که نوزاد نارس به دنیا آورده اند نسبت به چربی شیر مادران دیگر ۳۰% افزایش دارد، همچنین پروتئین این گونه مادران نیز ۲۰% بیشتر است.
پرومتاگلاندینها موادی هستند که در هیچ شیرخشکی یافت نمی شوند، ولی در شیر مادر وجود دارند و از مخاطهای گوارشی و سایر مخاطهای نوزاد در برابر سموم میکروبها محافظت می کنند.
چرا می گوییم شیر مادر بهترین غذا برای شیرخوار است. مهمترین امتیاز و ویژگی شیر مادر نسبت به بقیه شیرها و بخصوص نسبت به شیرخشک، تازگی و طراوت آن است. شیر مادر، نه تنها عاری از میکروب است، بلکه سرشار از مواد ایمنی بخش بوده، به طور مستقیم، به مصرف شیرخوار می رسد و نیاز به نگهداری و جوشاندن و مسایل دیگر ندارد.
● ویتامینها:
شیر مادر حاوی ویتامینهای ضروری و مواد معدنی مختلف است، مهمترین ویتامینهای شیر مادر عبارتند از: ویتامین K، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین C.
1ـ ویتامین K
اگرچه ویتامین K در شیر مادر وجود دارد، ولی به دلیل اینکه در دوران نوزادی احتمال خونریزی وجود دارد، و اینکه میزان حجم شیر مادر و به دنبال آن ویتامین K در دوره نوزادی پایین می باشد، بهتر این است که در دوره نوزادی از ویتامین K خوراکی استفاده شود. ویتامین K در مراحل مختلف انعقاد خون دخالت دارد و بعضی از فاکتورهای انعقادی به میزان ویتامین K وابسته است. بنابراین، اگر نوزادی با کمبود ویتامین K روبه رو گردد، ممکن است دچار خونریزیهای مختلف شود.
۲ـ ویتامین D
همان طور که می دانیم ویتامین D در ساخحت و استحکام استخوانها نقش اساسی دارد و کمبود آن می تواند منجر به بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان در شیرخواران شود. ویتامین D در شیر مادر وجود دارد و به طور کامل در بدن نوزاد و شیرخوار جذب می شود. همان طور که در مباحث قبل بارها تأکید شد، مادران باید در دوران بارداری و بعد از آن نیز از شیر و فراورده های آن و سبزیجات به میزان بیشتری استفاده نمایند. در این صورت شیرخوار نیاز به تجویز ویتامین D اضافی نخواهد داشت. ناگفته نماند علاوه بر این لازم است که شیرخوار به طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار بگیرد. بر اثر تابش نور خورشید که حاوی اشعه ماورای بنفش است، نوعی از ویتامین D که به صورت غیر فعال در زیر پوست شیرخوار وجود دارد، به نوع فعال ویتامین D تبدیل می شود. اگر تغذیه مادر مطلوب نباشد یا شیرخوار در معرض آفتاب قرار نگیرد ممکن است شیرخوار به راشیتیسم (نرمی استخوانها) دچار شود. بنابراین، جهت پیشگیری از این بیماری لازم است روزانه حدود ۴۰۰ واحد ویتامین D خوراکی برای شیرخوار، تجویز شود.
۳ـ ویتامین E
ویتامین E جهت تحکیم جدار گلبولهای قرمز ضروری است، کمبود آن ممکن است باعث پارگی جدار گلبول قرمز و لیزی آن و در نهایت منجر به کم خونی شود. همچنین وجود ویتامین E برای سلامت سلولهای شبکیه چشم و ریه ضروری است. مصرف شیر مادر از بروز این عوارض جلوگیری می کند.
مواد معدنی: شیر مادر حاوی بعضی از مواد معدنی مهم و ضروری است که مهمترین آنها آهن، روی، منیزیم و املاح دیگر مثل سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر می باشد. به دلیل اینکه کلیه های نوزادان و شیرخواران ظریف و حساس است و تحمل بار زیاد املاح را ندارد، میزان املاح در شیر مادر کم و متناسب با کلیه شیرخوار است.
* آهن
میزان آهن شیر مادر کم است، با این وجود به دلیل اینکه جذب آهن شیر مادر بسیار خوب است، شیرخوار تا حدود چهار یا شش ماهگی نیاز به تجویز آهن ندارد و بندرت در قبل از شش ماهگی نیاز به تجویز آهن پیدا می شود، اما به دلیل اینکه بتدریج میزان هموگلوبین خون شیرخوار کم می شود لازم است بعد از چهار یا شش ماهگی از قطره آهن استفاده شود. مقدار آهن شیر گاو کم است. جذب آهن شیر گاو بر خلاف شیر انسان بسیار ناچیز است، به طوری که جذب آهن شیر مادر حدود ۵۰% و جذب آهن شیر گاو حدود ۵% است. کمبود آهن منجر به کم خونی فقر آهن می شود. آهن در ساختمان هموگلوبین و گلبول قرمز نقش اساسی دارد. کم خونی فقر آهن باعث عصبانیت، کج خلقی، بی اشتهایی و رنگ پریدگی شیرخوار می شود.
* روی
نوزادان و شیرخوارانی که از شیر مادر استفاده می کنند دچار کمبود روی نمی شوند اما شیرخوارانی که از شیر غیر مادر تغذیه می کنند دچار کمبود روی و در نتیجه التهابات پوستی می شوند که درمان آن خوردن شیر مادر است.
● ضد حساسیت:
شیر مادر دارای خاصیت ضد حساسیت است و هنوز هیچ گزارش مستندی مبنی بر حساسیت نسبت به شیر مادر منتشر نشده است. توصیه می شود که کودکان و شیرخواران خانواده هایی که دارای سوابق حساسیتهای مختلف پوستی ـ تنفسی هستند با شیر مادر تغذیه شوند، زیرا شیر مادر سرشار از نعمت، رحمت، بهداشت و درمان است.
● دلایل مهم برای تغذیه کودک با شیر مادر :
در شیر مادر آب کافی وجود دارد و برای رفع تشنگی شیرخوار نیازی به آب یا آب قند وجود ندارد.
شیر مادر به راحتی هضم می شود و در شیرخوارانی که بیمار هستند و اشتهای کمی دارند بهترین غذاست.
شیر مادر پاک و بدون آلودگی میکروبی و دارای درجه حرارت مناسب است.
شیر مادر در سال دوم زندگی، به تنهایی ۳۱. انرژی و موادمغذی مورد نیاز شیرخوار را تأمین می کند و بهتر است از شیر مادر همراه با غذای خانواده استفاده شود.
بامکیدن پستان مادر علاوه بر این که شیرخوار سیر می شود، غریزأ مکیدن او نیز ارضاء می گردد.
جذب کلسیم شیر مادر به سبب نسبت مناسبی که با فسفر موجود در شیر مادر دارد، بهتر انجام می گیرد و شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر به کمبود کلسیم دچار می شوند.
جذب آهن شیر مادر به دلیل وجود «لاکتوفرین» در آن بهتر انجام می گیرد و تا شروع تغذیأ کمکی نیازی به دادن قطره آهن به شیرخوار وجود ندارد.
به دلیل هضم و جذب راحت چربی و پروتئین شیر مادر، دردهای قولنجی و نفخ و حساسیت و استفراغ در شیر مادرخواران کمتر دیده می شود.
سوخت و ساز کلسترول موجود در شیر مادر بهتر از کلسترول سایر شیرهاست و خطر افزایش کلسترول در بزرگسالی و بیماریهای قلبی و عروقی در شیر مادرخواران کمتر است.
ترکیب شیر مادر به گونه ای است که به کلیه های شیرخوار آسیب نمی رساند.
تغذیأ شیرخوار با شیر مادر باعث ایجاد رابطأ عاطفی بین مادر و فرزند می شود و اثر مطلوبی بر رشد شیرخوار دارد.
شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در کودکی و بلوغ از تعادل روانی بهتری برخوردار هستند.
شیر مادر برای نوزادان نارس مناسبترین غذاست و از بروز بیماریهای عفونی در این نوزادان جلوگیری می کند و ارزش حیاتی دارد.
در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، احتمال ابتلای به اسهال کمتر است و سوختگی ناشی از کهنه در ناحیأ تناسلی (Diaper rash) کمتر دیده می شود.
هوش شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند بالاتر از هوش سایر شیرخواران است.
مشکلات دهان و فک و دندان در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر از شیرخوارانی است که با سر شیشه و پستانک تغذیه می شوند.
خطر ابتلای به «آرتریت روماتوئید» جوانان در شیر مادرخواران کمتر است
شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر به افت قند خون دچار می شوند.
خطر ابتلای به «لنفوما» در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر است.
شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر به «MS» (سختی عضلات) مبتلا می شوند.
شیرخوارانی که قبل از یک سالگی با شیر گاو تغذیه شده اند، در معرض خطر ابتلای به خونریزی گوارشی و «آنمی» هستند.
● مزایای تغذیه با شیرمادر برای مادران
در مادرانی که به طور انحصاری و مکرر در شب و روز شیرخوارشان را با شیر خود تغذیه می کنند، تخمک گذاری و قاعدگی دیرتر اتفاق می افتد و امکان حاملگی مجدد کمتر است.
در مادرانی که با شیرمادر نوزادشان را تغذیه می کنند رحم زودتر جمع می شود و به اندازه طبیعی برمی گردد و چون قاعدگی نیز با تاخیر انجام می گیرد خطر ابتلای مادر به کم خونی کاهش می یابد.
شیر دادن باعث سوخت و ساز چربی ذخیره شده در دوران بارداری می شود و اندام مادر زودتر به حالت قبل از بارداری برمی گردد.
مادرانی که به شیرخوارشان شیر می دهند کمتر دچار مشکلات روحی و عاطفی می شوند.
در مادران سزارین شده تماس های مکرر با شیرخوار سبب کاهش درد می شود.
ابتلای به سرطان پستان و تخمدان در زنانی که شیرخوارشان را با شیرمادر تغذیه می کنند کمتر اتفاق می افتد.
شیردهی خطر ابتلاء به پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن را در مادر کاهش می دهد.
مزایای اقتصادی و اجتماعی تغذیه با شیرمادر
با وجود افزایش نیاز مادر به غذا در طول مدت شیردهی، هزینه داشتن یک رژیم غذایی صحیح و موفقیت در شیردهی به مراتب کمتر از هزینه خرید شیر خشک و غذاهای آماده برای شیرخواران محروم از شیر مادر است.
به دلیل اینکه شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر به بیماری مبتلا می شوند، هزینه درمانی آنها کمتر است.
تغذیه شیرخواران با شیر مادر از خروج مقادیر زیادی ارز به خارج از کشور جهت خرید شیرخشک جلوگیری می کند و به توسعه اقتصادی کشور کمک می کند.
چون سلامت هر جامعه با ارتقای سطح تغذیه، رشد کودکان، پیشگیری از بیماری های عفونی و تنظیم خانواده و کنترل جمعیت ارتباط مستقیم دارد، تغذیه با شیرمادر به تنهایی همه این موارد را با روشی آسان و مقرون به صرفه فراهم می سازد.
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 8967
#94
Posted: 8 Sep 2012 22:52
نارنگی و خواص مفید آن
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامینهای فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش میشود و برای رفع بیاشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.
اگر از بیخوابی رنج میبرید و شبها نمیتوانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه میکنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
کارشناسان تغذیه میگویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامینهای ث، آ و ب مفرح قلب است و میتواند اعمال قلب را تنظیم کند.
به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است. این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو میتواند سموم بدن را دفع کند.
پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند نیز توصیه میکنند. این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه میکند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود میبخشد.
نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه میکند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود میبخشد.
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامینهای فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش میشود و برای رفع بیاشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.
نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماریها، از جمله فشارخون بالا بسیار مفید است.
برخی از خواص نارنگی عبارتند از:
منبع غنی ویتامین C است.
منبع غنی بتاکاروتن است.
برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
به اعتقاد برخی،به خاطر خاصیت ضدعفونی کنندهاش،میتواند دردرمان سفلیس موثر باشد.
دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماریهای زیر مفید است:
چاقی
برونشیت
التهاب ریه
آسم
زکام
فشارخون بالا
بیماریهای مختلف پوستی
ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی:
ویتامین آ 420 آی. یو
کربوهیدرات 34/13 گرم
فیبر رژیمی 8/1 گرم
پروتئین 81/0 گرم
تیامین (ویتامین B1) شش صدم میلیگرم
نیاسین (ویتامین B3) سی و هفت صدم میلیگرم
ویتامین B6 هشت صدم میلیگرم
ویتامین C بیست و هفت میلیگرم
کلسیم 37 میلیگرم
آهن 15/0 میلیگرم
منیزیم 12 میلیگرم
فسفر 20 میلیگرم
پتاسیم 166 میلیگرم
سدیم 2 میلیگرم
روی 07/0 میلیگرم
چربی 3/0 گرم
کالری 44 کیلوکالری
نارنگی؛ میوهای مفید برای درمان چاقی
طبق تحقیقات جدیدی که دانشمندان دانشگاه انتاریوی غربی کانادا درباره نارنگی انجام دادهاند، به وجود مادهای در این میوه پی بردهاند که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی میشود، بلکه ضد دیابت نوع دو و حتی تصلب شرایین است، (بیماری که علت اصلی بیشتر حملات قلبی و سکتههای مغزی است).
مورای هوف، دانشمند زیستشناس عروق دانشکده پزشکی و دندانپزشکی شولیچ به همراه ارین مولویل دانشجوی دوره دکتری در این تحقیق به بررسی تأثیر نوعی فلاوونوئید در نارنگی به نام نوبلتین پرداختند. آنها در ابتدا به موشهای آزمایشگاهی رژیم غذایی سرشار از چربی و قندهای ساده دادند.
یک گروه از موشها چاق شدند و تمام علائم بیماری مرتبط با سندرم متابولیک مانند افزایش کلسترول و تری گلیسیرید، انسولین و قند خون بالا و همچنین کبد چرب در آنها مشاهده شد. چنین اختلالات متابولیکی تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع دو را به شدت افزایش میدهد. به رژیم غذایی گروه دوم موشها علاوه بر همان روش مشابه، نوبلتین نیز اضافه شد که بر اثر اضافه شدن این ماده، میزان کلسترول، تری گلیسیرید، انسولین و قند آنها افزایشی پیدا نکرد و افزایش وزن طبیعی هم داشتند.
در حالی که موشها به تأثیر انسولین بسیار حساس هستند، ثابت شده است نوبلتین از رسوب چربی در کبد با تحریک ژنهایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند، جلوگیری میکند و مانع فعالیت ژنهای مسوول تولید چربی است.
طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است
هوف، مدیر گروه پژوهشی زیستشناسی عروق در دانشگاه Robarts میگوید:
موشهایی که تحت درمان با نوبلتین قرار گرفتند، اصولاً از چاقی در امان ماندند، به خصوص این که مطالعات بیشتر نشان داد نوبلتین همچنین ضد تصلب شرایین و تجمع پلاک در شریانهاست که منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی میشود. به نظر میرسد این تحقیق زمینه را برای مطالعات آینده فراهم میکند که آیا این روش، درمان مناسبی برای سندرم متابولیک و شرایط مشابه در انسانها به شمار میرود یا خیر؟
هوف بر خواص دارویی مولکولهای زیستی فعال نیز تحقیق میکند. 2 سال پیش، هنگامی که فلاوونوئید را کشف کرد و متوجه مادهای به نام نارنجنین در گریپفروت شد که ضد چاقی است و دارای دیگر علائم سندرم متابولیک است، توجه جهانیان را به کار خود جلب کرد.
هوف میگوید: مطلب جالب توجه این است که نوبلتین در زمینه محافظتی در مقایسه با نارنجنین، خاصیتی به مراتب قویتر و در حدود 10 برابر دارد. این بار نیز به خاصیت ضد تصلب شرایین نوبلتین هم پی بردیم.
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 8967
#95
Posted: 8 Sep 2012 22:53
حنا چه فوايدي دارد؟
حنا در جلوگیری از ریزش مو تاثیری ندارد.
ترشح هورمون ها،بالا رفتن سن، کم خونی واسترس در ریزش مو موثر هستند.
یك متخصص پوست و مو اظهار كرد: سدر از جمله محصولات گیاهی موثری است که در ایجاد لطافت موی سر تاثیرگذار بوده و گیاهان دیگر مانند حنا هیچ نقشی در جلوگیری از ریزش مو ندارند.
دکتر سعید حبیبی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران گفت: بیماری های عصبی و روش های غیرعلمی کاهش وزن از عوامل محیطی تعیین کننده در ریزش موی سر افراد است. استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل ریزش مو و تحریک پیاز مو برای رشد موهای جدید باوری غلط است و تنها گیاه سدر در لطافت موی سر تاثیرگذار است.
وی با اشاره به تاثیر ترشح هورمون ها، مسایل ژنتیکی و گذشت زمان در افزایش میزان ریزش موی سر اظهار داشت: علاوه بر موارد ذکر شده عوامل محیطی چون کم خونی، بیماری های دستگاه عصبی، کاهش وزن، زایمان، استرس، انجام عمل های جراحی و مصرف برخی از داروها، ریزش موی سر را به دنبال خواهند داشت.
وی افزود: در روش های پزشکی می توان با تجویز داروهای خاص، میزان ترشح هورمون های مردانه را در زنان کنترل کرد اما این روش برای مردان به دلیل کارکرد متفاوت هورمون ها تاثیری ندارد.
این متخصص پوست و مو تاکید کرد: برای مردان استفاده از روش هایی مانند تجویز محلول های تحریک کننده رشد مو چون ماینوکسیدیل که به صورت مقطعی بر ترشح هورمون مردانه تاثیر می گذارد، تجویز می شود.
وی در پایان گفت: موی سر با افزایش سن و گذر زمان دچار تغییر و تحولاتی می شود بنابراین نباید با ایجاد استرس نسبت به کاهش میزان موی سر، موجب ریزش موهای جدید شویم.
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 8967
#96
Posted: 8 Sep 2012 22:54
6 توصیه برای کودکان بدغذا
وقتی که کودک از غذا خوردن اجتناب میکند، والدین نگران میشوند....؟
فرزندم غذا نمیخورد! همۀ متخصصان اطفال بر سر این موضوع متفق القول اند که بهترین راه حل، نشان دادن کمترین حد ممکن نگرانی است. با این حال، این کار آسان نیست. 6 توصیه داریم که میتوانند به شما کمک کنند.
1) باید بدانید که شرایط نقش بسیار مهمی بازی میکند
دلایل کاملاً منطقی متعددی وجود دارند که یک کودک به دفعات، از غذا خوردن امتناع کند:
وعدۀ قبلی غذایش خیلی حجیم بوده است.
در بین وعده های غذایی، چیزهای زیادی میخورد.
او خسته یا مضطرب است، مثلاً شب ها.
او در حال گذار از یک دوره ای است که کمتر رشد میکند، بنابراین نیاز کمتری به خوردن دارد.
قبل از این که بگویید فرزندتان "بد غذا است" یا بدتر "مشکل تغذیه ای دارد"، تمام این موارد را بررسی کنید.
2) استفاده از تمام جایگزین ها
نگرانی عمدۀ والدین این است که چون فرزندشان از خوردن غذا یا خوردن برخی مواد غذایی خودداری میکند، تمام مواد مغذی را که بدنش نیاز دارد، دریافت نکند. این نگرانی کاملاً بی مورد است، کودک نمیگذارند که از گرسنگی بمیرند... اما برای اینکه شما خاطر جمع شوید، چند پیشنهاد داریم که میتوانید در صورت لزوم آنها را جایگزین غذای کودک تان بکنید:
سوپ، مواد خام یا پوره ها به جای سبزیجات پخته
کمپوت یا آب میوه ها به جای خود میوه
ماست، پنیر یا دیگر لبنیات به جای شیر
تخم مرغ، لبنیات یا حبوبات به جای گوشت.
3) کمی سرسخت بودن
اگر فرزندتان مثلاً از خوردن سبزیجات امتناع میکند، در تمام وعده های غذایی این مواد را برایش آماده کنید اما بقیۀ غذا را تغییر دهید: برای مثال گراتین گل کلم و ماهی، یا به همراه گوشت یا سیب زمینی و... اغلب باید در بیش از ده مورد، یک مادۀ غذایی را به کودک بدهید، تا آن را قبول کند. اگر آن مادۀ غذایی را با خوراکی های دیگر همراه کنید، شانس خود را بالا برده اید.
4) جدا کردن یا مخلوط کردن؟
گوش به زنگ فرزندتان باشید و سعی کنید او را بشناسید. بعضی بچه ها در برابر روش پوشش مقاومتی نشان نمیدهند، در این روش تکه های سبزیجات و غذاهایی را که دوست دارد را به چیزهایی که به طور عادی دوست ندارد، اضافه میکنید.
اما بعضی دیگر میخواهند چند لقمه از سبزیجات بخورند اما از خوردن چیزهای دیگری که با آن مخلوط شده، امتناع میکنند. تا قبل از اینکه منوی غذای خانوادگی تان مختل شود، سعی کنید آن را به دست بگیرید و جلوی خراب شدنش را بگیرید.
5) جلوی هرزه خوری فرزندتان را بگیرید
بچه ها مثل همۀ بزرگترها نباید هرزه خوری کنند، اما نه به خاطر اینکه ممکن است مثل بزرگترها اضافه وزن پیدا کنند، به این علت که هرزه خوری ممکن است جلوی اشتهای کودک را بگیرد. بنابراین از دادن خوراکی در بین وعده های غذایی به کودک خودداری کنید، خصوصاً برای تشویق کردن، آرام کردن یا دلداری دادنش.
6) شروع کردن با مهم ترین ها
فرزند شما یک سری الویت های غذایی دارد و دنبال خوراکی هایی میگردد که بیشتر ترجیح میدهد نسبت به آنهایی که کمتر دوست دارد، و این کاملاً طبیعی است. اما این وضعیت نباید تا آنجا پیش رود که کودک فقط از یک گروه غذایی، تغذیه کند. بنابراین سبزیجات (یا مواد غذایی دیگر را که کودک عموماً از خوردن آن خودداری میکند) را در اول وعدۀ غذایی به او بدهید. گرسنگی اش بقیۀ جریان را پیش میبرد!
نه دسترسی به یار دارم
نه طاقت انتظار دارم
هر جور که از تو بر من آید
از گردش روزگار دارم
ارسالها: 297
#97
Posted: 11 Sep 2012 16:14
پروانه ها با پای خود مزه را احساس میکنند .
ـ شتر در هنگام تشنگی میتواند ۹۵ لیتر آب را در کمتر از ۳ دقیقه بنوشد .
ـ وزن اسکلت انسان بالغ ۱۳ تا ۱۵ کیلوگرم است .
ـ اولین اتوموبیل را مظفرالدین شاه قاجار وارد ایران کرد .
ـ اولین آدامس را جان کورتیس در سال ۱۲۲۷ شمسی ساخت .
ـ تنها قسمت بدن که خون ندارد قرنیة چشم است .
ـ با ۳۰ گرم طلا میتوان نخی به طول ۸۱ کیلومتر درست کرد .
ـ سومریها در قرن چهارم قبل از میلاد خط را اختراع کردند .
ـ یک دهم مردم جهان در جزیره ها زندگی می کنند .
ـ اولین تمبر جهان در سال ۱۸۴۰ در انگلستان به چاپ رسید .
ـ تعداد حشرات موجود در ۵/۲ کیلومترمربع زمین کشاورزی از انسانهای موجود در کل دنیا بیشتر است.
ـ هرفرد عادی درسرخود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار رشته مو دارد.
ـ ریش انسان بالغ بر ۵ تا ۱۵ هزار و یک ابرو ۴۵۰ تا ۶۰۰ تار مو دارد.
ـ گربه وسگ هر کدام ۵ گروه خونی دارند و انسان ۴ گروه.
ـ زنبور عسل دو معده دارد: یکی برای انبار کردن عسل ویکی برای غذا.
دیگر هیچ مزه ای دلچسب نخواهد بود...
من تمام حس چشاییم را...
روی لبانت...
جا گذاشته ام
ارسالها: 297
#98
Posted: 11 Sep 2012 16:14
رطوبت مطلق، رطوبت نسبی و رطوبت خاص چه هستند؟
رطوبت، مقدار نم (بخار آب) موجود در هوا است. این رطوبت به صورت رطوبت مطلق و یا رطوبت نسبی بیان می شود.
رطوبت مطلق، جرم بخار آب تقسیم بر یک واحد حجم از هوا (اغلب گرم آب، بر سانتی متر مکعب هوا مورد استفاده قرار می گیرد) است.
رطوبت نسبی مقدار بخار آب موجود در هوا تقسیم بر حداکثر میزان رطوبتی است که هوا می توانسته در این دما داشته باشد.
رطوبت نسبی به صورت درصد بیان می شود. اگر هوا با بخار آب اشباع شود رطوبت نسبی 100٪ است و اگر هیچ بخار آبی در کل هوا وجود نداشته باشد رطوبت نسبی 0٪ است.
رطوبت مطلق
رطوبت مطلق، مقدار کل بخار آب موجود در حجم معینی از هوا است. در رطوبت مطلق، دما در نظر گرفته نمی شود. رطوبت مطلق موجود در جو می تواند از نزدیک به صفر گرم در هر متر مکعب تا تقریباً 30 گرم در هر متر مکعب باشد.
رطوبت نسبی
رطوبت نسبی یک مخلوط هوا - آب، به صورت نسبت فشار بخار آب (H2O) داخل مخلوط هوا - آب به فشار بخار اشباع شده آب در دمای معین تعریف می شود.
بنابراین رطوبت نسبی هوا تابعی از هم مقدار آب و هم دما است.
رطوبت خاص
رطوبت خاص نسبت جرم بخار آب به جرم کل بخشی از هوا است و گاهی اوقات به آن «نسبت رطوبت» اطلاق می شود. رطوبت خاص تقریباً با «نسبت اختلاط» یا نسبت آمیختگی مساوی است. نسبت اختلاط به صورت نسبت جرم بخار آب در بخشی از هوا (بسته هوا) به جرم هوای خشک برای همان بسته هوا تعریف می شود.
منبع:
دیگر هیچ مزه ای دلچسب نخواهد بود...
من تمام حس چشاییم را...
روی لبانت...
جا گذاشته ام
ارسالها: 297
#99
Posted: 13 Sep 2012 10:24
ـیک کوه چگونه ساخته می شود و چگونه از بین می رود؟
به گفته جغرافیدانان اشکال فیزیکی زمین به وسیله فرایندهای فیزیکی ایجاد می شوند. فرایندهای فیزیکی کنش های مداوم طبیعت اند که محیط فیزیکی را تغییر می دهند. در جغرافیای فیزیکی، اشکال فیزیکی و فرایندهای فیزیکی ای که این اشکال را ایجاد می کنند، شکل می دهند، حرکت می دهند، نابود می کنند یا بازسازی می کنند بررسی می شود.
یکی از بهترین روش ها برای بررسی فرآیندهای فیزیکی، نگاه کردن به چرخه زندگی یک کوه است.
ساخته شدن یک کوه
کوه یک شکل طبیعی بالا آمده از سطح زمین با یک قله و طرفین شیب دار است.
بر اساس نظریه ای علمی، کوه ها به وسیله یک فرآیند فیزیکی به نام تکتونیک صفحه ای ایجاد می شوند.
تئوری تکتونیک صفحه ای می گوید که سطح جامد زمین (پوسته) به قطعات عظیمی شکسته می شود که این قطعات صفحه نامیده می شوند و هر صفحه به صفحات دیگر فشرده می شود. صفحات در نتیجه جریانات همرفت یا کشش ورقه فرورونده (تختال) به آرامی اما به طور مداوم حرکت می کنند اما نه با یک سرعت و در یک جهت.
جریان همرفت حرکت مایع به خاطر اختلاف دما و تراکم داخل ماده است. ماگما حرکت گوشته زمین بر اثر جریان همرفت است.
در رابطه با کشش ورقه فرورونده تئوری این است که به دلیل اینکه صفحه اقیانوسی چگال تر از گوشته گرمتر زیر آن است، این تضاد در تراکم موجب می شود که صفحه به داخل گوشته فرو رود. فرآیندی که یک صفحه تکتونیکی به گوشته فرو می رود، به عنوان فرورفتگی نامیده می شود. کشش ورقه فرورونده زمانی رخ می دهد که یک صفحه اقیانوسی به داخل گوشته در زیر فرو می رود.
همان طور که صفحات حرکت می کنند، فشار خیلی زیادی بر مکان هایی که صفحات به هم می رسند (مرزهای صفحات) وارد می شود. در محلی که صفحات به هم می رسند پوسته (سنگی) شروع به خم شدن، تا شدن یا خرد شدن می کند.
پس از میلیون ها سال، بر اثر حوادثی با نیروی فیزیکی شدید، یعنی هنگامی که نیرو به قدر کافی بزرگ باشد، فشاری ناگهانی ولی کوتاه آزاد می شود. این نیروهای فیزیکی که فشار را آزاد می کنند شامل لغزیدن صفحات به زیر یکدیگر، به داخل یکدیگر، در کنار یکدیگر یا دور شدن از یکدیگر است.
یک کوه وقتی شروع به ساخته شدن می کند که صفحات در حال برخورد به یکدیگر سنگ میان شان را به بالا هل می دهند. البته این اتفاق با سرعت یک میلیمتر در سال رخ می دهد. بنابراین ساخت کل کوه میلیون ها و میلیون ها سال زمان می برد.
هنگامی رشد کوه متوقف می شود که نیروهای تکتونیک دیگر بر آن عمل نمی کنند و پوسته دیگر بالا نمی رود.
دیگر هیچ مزه ای دلچسب نخواهد بود...
من تمام حس چشاییم را...
روی لبانت...
جا گذاشته ام
ارسالها: 297
#100
Posted: 13 Sep 2012 10:25
از بین رفتن کوه
اولین گام در این فرآیند، هوازدگی است.
هوازدگی سطح کوه را به قطعات ریزی به نام رسوب تجزیه می کند. با گذشت زمان، نیروهای هوازدگی (باد، آب، باران، یخ، امواج، مواد شیمیایی، گرانش و موجودات زنده) با خرد کردن و جدا کردن یا حل کردن سنگ کوه به قطعات کوچکتر و کوچکتر کوه را از پا در می آورند و در نهایت آن را از بین می برند.
گام بعدی در این روند فرسایش است. فرسایش حمل، حرکت دادن و یا بردن سنگ هوازده شده، خاک و دیگر ذرات زمین به وسیله باد و آب، به اشکال مختلف، از یک مکان به مکان دیگر است. یکی از عوامل مؤثرتر فرسایش، آب در حال حرکت است که مواد هوازده شده را برمی دارد و حمل می کند. به این ترتیب است که رسوب راه خود را به یک رود باز می کند و رود این مواد را به سمت پایین رود به مکان های جدید می برد.
گام بعدی در این فرایند رسوب گذاری است. رسوب گذاری زمانی رخ می دهد که رسوبات حمل شده و منتقل شده به وسیله یک رود جاری در نقاط دیگر سطح زمین رسوب گذاری می شوند. رسوب گذاری به طور معمول در جایی اتفاق می افتد که جریان رود تا حدود زیادی کند می شود و دیگر نمی تواند رسوب را حرکت دهد یا حمل کند. هنگامی که رود به یک اقیانوس نزدیک می شود، تلاش می کند به پایین به سمت آن جریان یابد، اما اقیانوس آن را پس می زند. در نتیجه در مکان هایی مثل دهانه رود، میلیون ها تن موادی که از هوازده شدن کوه ایجاد شده اند رها می شوند و به جا گذاشته می شوند.
با گذشت زمان، رسوبات بیشتر و بیشتری به وسیله رود رها می شوند و در همان محل رسوب گذاری می شوند و یک حجم خشکی جامد می سازند و تشکیل می دهند. این حجم جدید خشکی شکل بادبزنی مثلثی شکلی تشکیل می دهد. زیرا سرعت رود هنگامی که به اقیانوس نزدیک می شود کند می شود و رود تغییر مسیر می دهد و به کانال های مختلف تقسیم می شود که زمین را به بخش هایی تقسیم می کنند. نتیجه یک دلتا است.
بنابراین دلتا یک زمین مثلثی شکل است که از رسوباتی که به پایین رود جریان یافته اند به وجود می آید. دلتا بر اثر رسوب گذاری در دهانه رود یا چشمه ای که وارد یک بدنه آبی بزرگ تر و آرام تر مثل یک اقیانوس یا دریاچه می گردد شکل می گیرد.
دیگر هیچ مزه ای دلچسب نخواهد بود...
من تمام حس چشاییم را...
روی لبانت...
جا گذاشته ام