ارسالها: 767
#55
Posted: 11 Mar 2012 15:49
ایا میدانید آبسه چرا و در کجای بدن ایجاد می شود؟
آبسه تجمع چرک در جایی از بدن است هرچند که بعد این چرک می تواند از نواحی بسیار متفاوتی سردرآورد (نمونه آن جوش است. وقتی جوش تحریک می شود به خاطر باکتری های ایجاد کننده و موجود در داخل آن در سراسر پوست گسترش می یابد.) از طرف دیگر چرک، مایعی است که با پروتئین غنی شده و حاوی گلبول های سفید مرده خون است. این چرک می تواند درجات مختلفی از رنگ های زرد یا سفید را داشته باشد.
التهاب آبسه در محل های متفاوتی به وجود می آید. می تواند بر روی سطح پوست ظاهر شود، در این صورت به آن جوش یا کورک اطلاق می شود. همچنین ممکن است در بافت ها و اندام های داخلی، از جمله بخش های حیاتی مانند کبد و روده بزرگ به وجود آید.
برخی از انواع آبسه ها خود به خود از بین می روند به ویژه وقتی می ترکند و چرک شان شروع به تخلیه می کند. اما معمولاً نیاز به نوعی از مداخله است. این مداخله می تواند طیفی از معالجات دارویی تا تحریک کردن با سوزن و حتی عمل جراحی، به خصوص در نوع تهاجمی تر آبسه باشد. آبسه ها می توانند پیچیده شوند. به عنوان مثال، آبسه دندان ممکن است در نهایت به سینوزیت منجر شود چراکه باکتری از میان حفره های سینوسی حرکت می کند.
در برخی از موارد، آبسه ها می توانند به سپسیس منجر شوند. سپسیس یک عارضه ناشی از عفونت است که زندگی فرد را با خطر مواجه می کند. سپسیس وقتی رخ می دهد که مواد شیمیایی آزاد شده به داخل جریان خون که با عفونت می جنگند باعث واکنش های التهابی در سراسر بدن می شوند. این التهاب می تواند باعث به وجود آمدن مجموعه ای از تغییرات شود که قادرند به سیستم های مختلف بدن آسیب برسانند و مانع کار آنها شوند.
اگر سپتیک پیشرفت کند و به شوک سپتیک منجر شود، فشار خون به طور چشمگیری پایین می افتد که می تواند به مرگ منجر شود. در بیماری که در خطر شوک سپتیک قرار می گیرد ممکن است لخته های خون در رگ های خونی ظاهر شوند و در نهایت عرضه خون به اندام های حیاتی به ویژه مغز قطع می شود.
سپسیس در هر کسی ممکن است ایجاد شود اما بروز آن در افراد پیر و کسانی که دستگاه ایمنی ضعیف دارند از همه خطرناک تر است. درمان زودرس سپسیس و معمولاً با آنتی بیوتیک ها و مقادیر زیادی از مایعات داخل وریدی می تواند شانس بهبودی را افزایش دهد.
دلایل بروز آبسه
عامل واقعی بروز آبسه تا حد زیادی به محلی که از آن منشأ گرفته بستگی دارد. برای مثال، آبسه پوست ممکن است به خاطر عفونت باکتریایی یا واکنش بیش از حد دستگاه ایمنی به یک جسم خارجی مانند سوزن ایجاد شده باشد.
آبسه دندان نیز می تواند به خاطر حضور حفره و محیطی که دندان ها داخل آن هستند ایجاد شود. وقتی فردی غذا می خورد، این غذا به قند تجزیه می شود که با کلسیم بزاق ترکیب می شود و دهان را اسیدی تر می کند. سپس اسیدیته می تواند به ضعیف شدن دندان و تشکیل حفره منجر شود.
همچنین آبسه ممکن است پس از یک عمل جراحی ایجاد می شود. بزرگ تر شدن شکاف یا بریدگی ای که بر روی پوست است، احتمال بروز آبسه را آن هم بیشتر به دلیل عفونت باکتریایی افزایش می دهد. به هر صورت با نگاهی عمیق تر متوجه می شویم که آبسه در رابطه با سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود.
سیستم ایمنی برای مقابله با انواع مختلف عفونت ناشی از اجسام خارجی از جمله میکروارگانیسم ها (مانند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها) طراحی شده است. این تهدیدات از طرق بسیاری از جمله باز شدن پوست یا دهان و از طریق غذایی که فرد می خورد وارد بدن او می شود.
به عنوان مثال هنگامی که باکتری وارد بدن می شود، دستگاه ایمنی بدن گلبول های سفید خون یا لکوسیت ها را در مغز استخوان تولید می کند. سپس این سلول ها به محل عفونت حرکت می کنند. گلبول های سفید خون از بسیاری از انواع دیگر سلول ها مانند نوتروفیل ها تشکیل شده اند. نوتروفیل ها از نزدیک با ماکروفاژها کار می کنند. اگر باکتری هنوز حضور داشته باشد ماکروفاژها علامت خطری را برای نوتروفیل ها ارسال می کنند.
وقتی لکوسیت ها با باکتری ها می جنگند، ممکن است باعث مرگ بافت شوند. این بافت مرده با باکتری ها و لکوسیت های مرده جمع می شوند و به سرعت می توانند تجمع کنند و تشکیل چرک دهند.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#56
Posted: 11 Mar 2012 15:51
آیا می دانید شکل جدید واکسن ها چیست ؟
واکسن ها معمولاً حاوي ویروس هاي غیر فعالي هستند که سیستم ایمنی بدن را به فعاليت وامي دارند تا مهاجم را به خاطر داشته باشند و در صورتي كه با مهاجمي واقعي روبرو شوند دفاعي قوی را مقابل آن انجام دهند. اما این رویکرد براي مقابله با ویروس هاي مشخصي مانند HIV مي تواند بسیار مخاطره آمیز باشد.
در سال های اخیر، بسیاری از دانشمندان در حال کاوش در DNA به عنوان یک واکسن جایگزین بالقوه بوده اند. حدود 20 سال پیش نوعي برنامه نویسی DNA براي پروتئین های ویروسی پيدا شد كه پاسخ هاي ايمني قوي اي را در جوندگان موجب مي شد اما آزمايش آن بر روي انسان با شكست مواجه شد.
حالا محققان مي گويند كه مي توانند اثربخشی واکسن های DNA را بهبود بخشند. اگر نتيجه آزمايش این واکسن ها بر روي انسان ها موفقیت آميز باشد، نه تنها مي توان بر مخاطرات استفاده از ویروس ها براي واکسیناسیون در برابر بیماری هایی مانند HIV غلبه كرد بلكه اين واكسن ها با ثبات تر خواهند بود كه ذخيره آنها را در دماي اتاق ممكن مي كند.
این نوع از واكسيناسيون نیاز به تزریق واکسن از طريق سرنگ را از بين مي برد.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#57
Posted: 24 Mar 2012 14:05
کشتیسازی
فرهنگ فنی و مهندسی ایرانیان از دیدگاه دریانوردی و کشتیسازی بسیار غنی و پربار است. آبهای نیلگون دریای پارس، دریای مکران (عمان)، و اقیانوس هند، همچنین رودخانههای جنوبغربی ایران، از دیرباز پهنه دریانوردی و دریاپویی ایرانیان بوده است. در شاهنامه فردوسی، چندین بار، از کشتیسازی و کشتیرانی ایرانیان، سخن رانده شده است. قدمت و پیشینه این رشته از دانش و فن مهندسی ایرانیان را از سرودههای فردوسی میتوان دریافت. فردوسی از جمشید، پادشاه پیشدادی، به عنوان نخستین انسانی که هنر غواصی و صنعت کشتیسازی و دریانوردی را به دیگران آموخت، نام برده است. میتوان دریافت که دانشمندان ایرانی در دوره تابندگی نژاد آریا که در شاهنامه فردوسی به نام دوره پادشاهی جمشید نام برده شده است، موفق به اختراع کشتی و فنون دریانوردی و دریاپویی شدهاند.
کشتیرانی در آبهای ایران از دیرباز انجام میشده و با توجه به این سنت دریانوردی، نیاز به کشتیسازی و سودجستن از ابزارهای دریانوردی در ایران وجود داشته است. نخستین کشتیهایی که در رودخانههای میانرودان آمدوشد میکردند، به شکلهای گوناگون ساخته میشدند و ابزار حرکت دادن آنها پارو بوده است.
نبردناوهای ایرانی در زمان هخامنشیان، بزرگترین کشتیهای جنگی زمان خود بودند که سه ردیف پارو زن و بادبان داشتند و با سرعت 80 میل دریایی در روز حرکت میکردند. هر نبردناو شامل 200 جنگجو بود که 30 نفر از آنها سربازان زبده فارسی، تکاور، بودهاند. نیروی دریایی ایران در زمان ساسانیان نیز، قدرت مطلق در دریای پارس و اقیانوس هند بوده که زیر بنای فرهنگ دریانوردی و دریاپویی مسلمانان را تشکیل داد.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#58
Posted: 24 Mar 2012 14:07
استرلاب
استرلاب astrolabe ، ابزاری بوده که در جهان باستان برای تعیین وضعیت ستارگان نسبت به کره زمین به کار میرفته است. استرلاب، در سه گونه استرلاب خطی، استرلاب صفحهای و استرلاب کروی ساخته میشده است. قطعات استرلاب نسبت به یکدیگر حرکت کرده و میتوانستند جهت ستارگان، ارتفاع جغرافیایی آنها و فواصل نسبی را مشخص نمایند. استرلاب در دریانوردی، برای جهتیابی به کار میرفته است. استرلابهای ایرانی از برنج و آلیاژهای دیگر مس ساخته میشدهاند. هرچند پارهای مورخان اختراع اولیه استرلاب را به یونانیان و فنیقیان نسبت میدهند، اما سهم اندیشورزان ایرانی در اختراع انواع گوناگون استرلاب و تکامل و افزودن بخشهای مختلف آن، انکارناپذیر بوده و از سوی تمامی تاریخنگاران ثبت شده است.
نقشهبرداری
از دورانهای پیشین در ایرانزمین کارهای مهندسی با سودجستن از ابزارهای مساحی و پیاده کردن نقشه انجام میگرفته است. نقشهبرداری از سواحل و تعیین مسیرهای ایمن دریایی، به ویژه در نقاط کمعمق، از وظایف نیروی دریایی ایران بوده است.
ابزارهای اندازهگیری
تراز (تئودولیت)
تراز شاهینی، که نخستین نوع تئودولیت به شمار میآید توسط کرجی مخترع و دانشمند ایرانی، اختراع شده است. این دستگاه شامل صفحهای مدرج بوده که به وسیله زنجیری از میلهای آویزان میشده است. با تعیین امداد افقی میتوان مستقیم اختلاف ارتفاع بین دو نقطه را از روی درجهبندی آن تعیین نمود.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#59
Posted: 24 Mar 2012 14:07
شاخص خورشیدی
پیشینه تعیین تغییر زمان از طریق اندازهگیری سایه آفتاب به زمان باستان برمیگردد. در آغاز، شاخصهای خورشیدی، ویژه اندازهگیری زمان و حرکت خورشید، از سایه ساختمانها و درختان تشکیل میشده است. بهتدریج، با گذشت زمان از ابزارهایی که به صورت شاخص قائم بر روی صفحهای قرار داده میشده ساخته شدند. شاخصهای آفتابی معمولا ارتفاع خورشید و عرض جغرافیایی روزانه را مشخص مینمودند. علاوه بر این شاخصها شواهدی هم در دست است که ایرانیان از ابزارهای آفتابی دیگری برای مشخص نمودن طول جغرافیایی و جهت سود میجستند. در دوران اسلامی، دریانوردان ایرانی، برای مشخص نمودن جهت مکه، جهت انجام وظایف مذهبی روزانه، در هر نقطه شاخصهایی ساخته بودند. در این ابزار یک شاخص آفتابی قائم نصب شده که زمان را مشخص میکرده و آنگاه با گرداندن آن ابزار در امتداد مدار، جهت مکه کاملا مشخص میشده است.
ابزار نمایش و پردازش حرکت سیارات
از جمله ابزارهایی بوده که ریشههای تاریخی آن را نیاز به مطالعات ستاره شناسی و دریانوردی تشکیل میدهد، این ابزارها برای نمایش حرکت سیارات، زمین و خورشید و همچنین محاسبات زاویهای و طولی به کار میرفته است. اینکه ایرانیان، دستکم 1500 سال پیش از اروپاییان میتوانستند طول جغرافیایی را، به ویژه در دریا، از نصفالنهار مبدا (نیمروز - سیستان) حساب کنند، از سوی بسیاری از دانشمندان و تاریخنگاران پذیرفته شده است. این محاسبات و پردازشهای پیچیده، بدون سودجستن از ابزارهایی که در مثلثات و محاسبات زاویهای به کار میرود، غیرممکن بوده است. یکی از این ابزارها که در لاتین اکواتوریوم، Equatorium، نامیده میشود برای تعیین مدار خورشید و سیارات به کار میرفته است.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#60
Posted: 24 Mar 2012 14:09
استفاده از آتش در صنایع نظامی
کاربرد آتش در جنگ، برای سوزاندن کشتیها و تاسیسات دریایی دشمن، از دوران باستان معمول بوده است. در ارتش ایران، هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی همواره گروهی به نام نفتانداز، نپتان یا نفات، با اونیفورم ویژه خود ماموریت پرتاب مواد قیری و نفتی را بر عهده داشتهاند.
سادهترین روش،پرتاب آتش با تیر بوده است، این روش سپس به صورت پرتاب ظرفی از آتش، نارنجک مانند، تکامل پیدا نمود. برای پرتاب ظرفهای بزرگ از ابزارهای مکانیکی، همچون منجنیق، سود میجستند. نفت یا نپتا، که در شاهنامه از آن تحت عنوان قاروره یاد شده است، تا مدتها جزو اسرار نظامی بود.
پروکوپیوس، Preoccupies، تاریخ نگار رومی در سده ششم میلادی، از روغن مادها نام میبرد و میگوید که ایرانیان، ظرفهایی از روغن مادها و گوگرد را پر کرده و آنها را آتش زده و به سوی دشمن پرتاب میکنند. پروکوپیوس میگوید که این ماده در روی آب شناور مانده و به محض تماس، کشتیهای دشمن را به آتش میکشیده است.
مواد نفتی
مواد نفتی به صورتهای گوناگون در جهان باستان، ایران و میانرودان، شناخته شده و به کار برده میشده است. گذشته از استفادههای سوختی و گرمائی که از آغاز عمل شناخت قیر و برداشتهای متافیزیکی از آتش و آتشجاویدان بوده، در دانش و فناوری استفاده میشده است. کاربرد آن به صورت عامل چسباننده، عایقبندی کننده و ملات بوده است. ایرانیان، کف کشتیها را قیراندود و نفوذ ناپذبر میساختهاند.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد