ارسالها: 767
#61
Posted: 24 Mar 2012 14:10
خشاب (چراغ دریایی)
از دورانهای پیشین در دریای پارس ساختمانهایی ساخته بودند که بر فراز آنها آتش افروخته میشد. این ساختمانها عمل برجدریایی و چراغدریایی را برای راهنمایی دریانوردان و همچنین خبررسانی انجام میدادند. فاصله این چراغهای دریایی چنان بوده که باپدید شدن یکی، دیگری نمایان میشده است.
برجهای دریایی، با آتشی که بر فراز آنها افروخته میشد، به چند دلیل ساخته میشدند.
نخست آنکه، با بالا آمدن آب در زمینهای کم عمق این خطر وجود داشته که کشتیها ندانسته به سوی آبهای کم عمق رفته، به شن نشسته و نابود شوند.
دوم آنکه، با دیدن نور در تاریکی، کشتیها، در تاریکی شبانگاه و هوای ابری راه و جهت خود را بیابند.
سوم اینکه، در صورت یورش دزدان و غارتگران دریایی، به پادگانهای زمینی و رزمناوها خبر داده تا به سرعت جهت مقابله با آنها اقدام کنند.
دلیل چهارم این بوده است که دریابانهای مستقر در این ساختمانها، پدیدههای هواشناختی و دریاشناختی را ثبت میکردهاند. دریانوردان تازهکار ایرانی از این اطلاعات برای رویارویی با رخدادهای هوا و دریا، به ویژه رخدادهای چرخهای و دورهای استفاده میکردند.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#62
Posted: 24 Mar 2012 14:11
دوربین (تلسکوپ)
در تاریخ سلسله پادشاهی یوان در چین مندرج شده که برای تاسیس رصدخانه پکن، به سرپرستی کوئوشوچینگ منجم دربار، تعدادی ابزارهای رصدی از رصدخانه مراغه در ایران خریداری شده است. از جمله این ابزارها ذات الحلق، عضاده (الیداد)، دو لوله رصد، صفحه ای با ساعتهای مساوی، کره سماوی، کره زمین، تورکتوم (نشان دهنده حرکت استوا نسبت به افق) هستند. چینیان لوله رصد را وانگ-تونگ نامیدهاند. به گفته تاریخ سلسله پادشاهی یوان ایرانیان از این اختراع نه تنها برای رصد اجرام آسمانی، بلکه برای مشاهده دوردستها، به ویژه در دریا سود میجستهاند.
چکیده نویسی
در دربار پادشاهان ایرانی، گروهی از دبیران وظیفه داشتند که گزارشهای رسیده از اطراف کشور را کوتاهنوشته کرده به مقامات بالاتر ارائه دهند. در امر دریانوردی و کشتیرانی هم نیاز دریانوردان ایرانی در به همراه داشتن چکیدهای از سفرهای پیشین دیگر دریاپویان در مسیرهای دریایی، باعث گسترش این فن در میان دریانوردان بوده است.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#63
Posted: 24 Mar 2012 14:13
آیا می دانید هخامنشیان با چه سیستمی به بزرگ ترین امپراتوری تاریخ تبدیل شدند
ظهور شخصیت عظیم کورش کبیر در پارس یکی از بزرگ ترین وقایع دوران باستان بوده است. در اواسط قرن ششم پیش از میلاد کوروش کبیر تعدادی از کشورهای غرب آسیا را فتح کرد. پیش از این در منطقه غرب آسیا یا مناطق مجاور آن فتحی با چنین مقیاس بزرگی رخ نداده بود.
حتی پس از مرگ کوروش هم امپراتوری تازه تأسیس شده اش که هخامنشی نام داشت به گسترش بیشتر ادامه داد. در زمان سلطنت خشایارشا، پسر داریوش بزرگ، امپراتوری هخامنشی به بزرگ ترین حد خود رسید. سرزمین هایی از سه قاره، بیش از 47 امپراتوری، پادشاهی و ملت به بدنه سیاسی امپراتوری متصل بودند (فرازمند، 2002) (امپراتوری هخامنشی 44 درصد جمعیت جهان در آن روزگار معادل 49.5 میلیون نفر را در بر می گرفت. مترجم)
انتظار می رفت این امپراتوری، با اندازه بی سابقه اش و ترکیبی از مردمان مختلف، در غیاب بنیانگذاران قهرمانش سقوط کند. اما نه تنها سقوط نکرد بلکه تا حد زیادی دست نخورده باقی ماند و برای دو قرن به بازی در نقش یک قدرت سیاسی غالب ادامه داد. یعنی تا زمانی که به طور ناگهانی به وسیله اسکندر مقدونی فتح شد.
امپراتوری هخامنشی با بهره گیری از سازمان نظامی، رهبران توانا، ساختار گسترده حکومتی، بوروکراسی و روابط قدرت توانست خود را حفظ کند. در این مقاله بررسی می شود که دولت هخامنشی چه ساختاری داشته، ماهیت روابط قدرت در آن چگونه بوده و چه نقشی در بقا و عملکرد دولت هخامنشی ایفا کرده است.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 767
#64
Posted: 24 Mar 2012 14:21
دستگاه اداری حکومت هخامنشی
پایه هر نوع فعالیت اداری در سراسر امپراطوری اقتدار مقام سلطنت بوده است. امپراتوری هخامنشی تحت رهبری پادشاهی از قوم پارس و در نتیجه کاردانی او به وجود آمده بود. پس از جانب او هم بود که قدرت نهایی اعمال می شد. البته مدیریت مستقیم شاهنشاهی بر امور جزیی ساتراپی ها (استان های زمان هخامنشیان) در سراسر چنین امپراتوری وسیعی غیر ممکن بود مگر این که ارتباطی روشن بین تاج و تخت و ساتراپ ها وجود داشته باشد.
گزنفون دستوری از جانب کوروش درباره تأسیس اولین ساتراپی ها ثبت کرده است. کوروش گفته ما باید برای ساتراپی ها کسانی را انتخاب کنیم که فراموش نمی کنند هرچیز با ارزش موجود در بخش های خود را برایمان ارسال کنند به طوری که ما در خانه در همه ثروت جهان سهیم شویم. چرا که اگر خطری رخ دهد، این ما هستیم که باید آن را خاموش کنیم.
به این ترتیب ارتباط بین پادشاه و ساتراپ ها روشن می شود. از سوی ساتراپ خراجی به پادشاهی پرداخت می شود و مقام سلطنت هم بار مسئولیت های نظامی را بر دوش دارد. هرودوت فهرست مشخصی از مقدار خراج سالانه هر یک از 20 ساتراپی امپراتوری هخامنشی را ارایه می دهد.
در عین حال شواهد بیشتری هم از وعده خاندان هخامنشی برای دفاع نظامی فراگیر از ساتراپی ها باقی مانده است. به عنوان مثال در یک شهر حاکم محلی شهروندانش را متقاعد به دادن دادن پول کرده با این تضمین قابل اتکا که به طور فراگیر در برابر حمله خارجی از آنها محافظت می شود.
تنظیم روابط خارجی
مقام سلطنت روابط خارجی امپراتوری را هم تنظیم می کرده است.
در برخی موارد، به پادشاهان تابع امپراتوری مقداری استقلال اعطا می شد. این امر در برخورد با دولت های کوچک نظیر آناتولی غربی دیده می شود.
حاکم هخامنشی برای تنظیم روابط خارجی امپراتوری به راه هایی متوسل می شد. در واقع پادشاه بزرگ ایالات مرزی را اشغال نمی کرد ولی انتظار داشت ایالات مرزی هدایایی را برای شخص او ارسال کنند و به این وسیله برتری اش را به رسمیت بشناسند. ارسال هدیه به پایتخت به جای دربار ساتراپ های محلی، تأیید تقدم شاه بزرگ در روابط خارجی بود.
اثبات دوستی مراسم دیپلماتیک دیگری بود که صورت می گرفت. به این ترتیب که دولت خارجی پیشنهاد استفاده از خاک و آب خود را به عنوان مثال برای جابجایی از منطقه ای به منطقه دیگر به شاه بزرگ ارایه می داد.
در ايران صنعت بزرگي دارم به نام صنعت دين در اين صنعت براي رفع و ارضاي قدرت طلبي ولايت فقيه و براي نياز مالي خمس و زكات و براي ارضاي نیاز جنسي صيغه وجود دارد
ارسالها: 53
#65
Posted: 30 Mar 2012 16:21
اشراف پارسی و حفظ قدرت امپراتوری
اشراف پارسی برای انجام نقش ها و وظایف شان به ماشین حکومتی پیوسته بودند. در طول سال های اولیه شکل گیری امپراتوری، نیاز بود که اشراف پارسی به دقت مدیریت شوند تا از به خطر افتادن رابطه منسجم بین قدرت سلطنت و مقامات ساتراپی جلوگیری شود. درواقع داریوش بزرگ متوجه شد که قدرت واقعی اشراف اقتدار سلطنت را به چالش می کشد.
قضیه از این قرار بود که داریوش برای جانشین شدن به جای کمبوجیه با شورش های گسترده ای در سراسر امپراتوری مواجه می شد که باید به شدت در هم شکسته می شد. این نشان می دهد که بسیاری از اشراف خود را به اندازه داریوش در جانشینی شاه بزرگ مشروع می دانستند. چنین نگرشی بعدها و در زمان تعیین جانشین نیز می توانست به منازعات داخلی گسترده و جنگ منجر شود.
برای مقابله با چنین روندی، داریوش موضوع اتصال به شاه بزرگ را مطرح کرد و خودش را هم به کوروش کبیر متصل کرد و ادعا کرد که وارث مشروع او است. منابع تاریخی نشان می دهد که کوروش به عنوان پایه گذار افسانه ای هخامنشیان پذیرفته شده بود و مردم به طور گسترده ای به او احترام می گذاشتند.
طرح کیش شخصیت، از یک سو به خنثی سازی نقشه های اشراف برای تاج و تخت منجر شد و از طرف دیگر، تشریفات دربار پارسی به ایجاد یک رابطه شخصی بین هر اشراف زاده و پادشاه منجر شد. اصالت خاندان چیزی بود که اشراف پارسی با آن هویت پیدا می کردند.
در کنار آن اقدامات دیگری هم به تضمین وفاداری به سلطنت کمک می کرد که همان سازماندهی سیستم تقدیم هدایا، سلسله مراتب دربار و آموزش بر اساس ارزش های پادشاهی بود. پادشاهان بزرگ چرخه ها و محافل اشرافی را برای تضمین وفاداری آنها به حکومت و دربار با موفقیت تکمیل کردند.
به این ترتیب پادشاهان بزرگ توانستند بر یک اشرافیت نسبتاً وفادار به خود تکیه کنند که وظایف رسمی مهم از جمله در مقام ساتراپ را در اداره امپراتوری برای آنها انجام می داد. نمونه آن فردی به نام فرناکه بود که پس از یک دوره طولانی از انجام خدمات رسمی در دربار شاهان پارس به مقام ساتراپ منصوب شد. به این ترتیب سلسله ای از ساتراپ ها در آن ساتراپی خاص ایجاد می شد که مقامشان از پدر به ارث می رسید. مقام ساتراپ در اصل به وسیله خاندان سلطنتی تعیین می شد و ساتراپ به نمایندگی از شاه بزرگ ساتراپی را اداره می کرد.
دستانت را در برابرم مشت مي كني و مي پرسي گل يا پوچ ؟ در دلم مي گويم فقط دستانت ...
ارسالها: 53
#66
Posted: 30 Mar 2012 16:42
چگونگی به دست آوردن اطمینان از اثربخشی دستگاه اداری
برای تقویت هر چه بیشتر اثربخشی دستگاه اداری هخامنشیان، یک سیستم کنترل در محل نیز ایجاد شده بود تا از این که ساتراپ ها وظایف شان را درست انجام دهند اطمینان حاصل شود. ساتراپ ها و فرماندهان نظامی زمانی که فکر می کردند دیگری وظایفش را درست انجام نداده است به شکایت متوسل می شدند. حتی شاه بزرگ برای نظارت قوی تر و ارزیابی اقدامات ساتراپ ها مقاماتی را گسیل می داشت که شخصاً در مقابل شاه پاسخگو بودند و باید رفتار و اثربخشی ساتراپ را به دقت بررسی می کردند.
سه مقام در زمینه تضمین اثربخشی دستگاه اداری هخامنشیان شناسایی شده است: نماینده قانونی دولت یا «گوش پادشاه»، بازرس دولت یا «چشم پادشاه» و به خصوص یک دبیر سلطنتی قدرتمند. به کارگیری این افراد از سوی پادشاه نشانه روشنی از تلاش هخامنشی ها برای ایجاد یک سیستم کنترل و توازن در ساختار اداری بوده تا از ماشین بوروکراتیک مؤثر و پاسخگو اطمینان حاصل شود. مثال کلیدی دیگر از تسلط شاه بزرگ بر مقامات خود در نگهداری به اصطلاح جاده سلطنتی نهفته است.
پادشاهان بزرگ از این جاده ها به عنوان وسیله نقل و انتقال پیام ها از طریق پیک ها و همچنین برای اهداف نظامی استفاده می کردند. با وجود جاده سلطنتی، سفر از شوش به سارد که به طور معمول در 3 ماه انجام می شده می توانسته در یک هفته انجام شود. پادشاهان هخامنشی به وضوح اهمیت حفظ ارتباط و وجود نظارت بر سراسر قلمروی وسیع خود را برای حصول اطمینان از وفاداری و پیروی ساتراپی های دور از خود درک کردند.
کانون قدرت هخامنشیان
امپراتوری هخامنشی به خاطر وسعت، چند فرهنگی بودن، قدرت و شهرتش در زمان خود بی سابقه تلقی می شد. چنین ملتی، پیشگام در هنر سلطه سیاسی و اجتماعی بود در حالی که با طیف وسیعی از چالش ها و خواست ها در حاکمیت بر چنین سرزمین های گسترده ای نیز روبرو بود.
در مرکز ساختار قدرت هخامنشیان مقام سلطنت بود. مقام سلطنت منبع نهایی قانون، روابط و سیاست خارجی، شکوه و جلال امپراتوری، تبلیغات و منبع اصلی قدرت نظامی امپراطوری بود. پادشاه بزرگ پارس و دربار او نمایشگر نهایی قدرت امپراتوری بودند و قدرت فوق العاده ای را برای دستگاه اداری دولت ایجاد می کردند. مقام سلطنت قدرتش را به واسطه نقش فراگیری که برای اشراف در نظر گرفته بود و ترکیب آن با نقش های نظامی و غیر نظامی و نیز روابط فردی به دست می آورد.
ساختار اداری هخامنشیان طوری طراحی شده بود که امکان این را فراهم می کرد تا بیشتر ساتراپ ها به طور محلی اداره شوند. خراج قاعده مندی نیز به وسیله ساتراپ ها پرداخت می شد. در عین این که ساتراپی ها متقابلاً قدرت نظامی سلطنتی را دریافت می کردند. مسئولیت ساتراپ ها به وضوح تعریف شده بود.
در کنار یک مسئول غیر نظامی یک مسئول نظامی هم در ساتراپی بوده تا کنترل و توازن برقرار شود. ساختار اداری هخامنشیان انعطاف پذیری و فراگیر بودن خود را در مواردی ثابت کرد چراکه قادر به تطبیق خود با واقعیت های یک امپراتوری چند وجهی بوده است.
نتیجه دستگاهی اداری بود که دوام خود را تا حدود زیادی ثابت کرد چراکه برای بیش از دو قرن و تا زمانی که قدرت هخامنشی به وسیله اسکندر مقدونی از بین رفت پایید. انعطاف پذیری، توجه به جزییات، مرکزگرایی همراه با برخی از سازگاری های محلی، ساختار حکومت هخامنشی را تشکیل می داد و دولت هخامنشی ثابت کرد پاسخ قابل توجهی را برای چالش های یک امپراتوری با اندازه و پیچیدگی بی سابقه دارد
دستانت را در برابرم مشت مي كني و مي پرسي گل يا پوچ ؟ در دلم مي گويم فقط دستانت ...
ارسالها: 6216
#67
Posted: 6 Apr 2012 14:11
[b]آیا میدانید چه کسانی در یادگیری ریاضی موفق ترند؟؟
رياضي دوست داريد؟ پس در آن موفق تريد.
كساني كه علاقه شخصي انگيزه آنها براي مطالعه رياضي است مهارتشان هم در رياضي بيشتر است. به اين ترتيب نه ضریب هوشی و نه فشارهاي خارجي مثل سختگيري والدين يا به دست آوردن نمرات بالا باعث ترقي افراد در رياضي نمي شود.
تجزیه و تحلیل بیش از 3500 کودک آلمانی نشان داده بچه هايي كه در پايه پنجم با انگيزه و علاقه رياضي مي خوانند و استراتژي هاي يادگيري مؤثري را به كار مي بندند در پايه هشتم جهشي را در يادگيري رياضي تجربه مي كنند. اين درحالي است كه داشتن ضریب هوشی بالا اين اثر را به جا نمي گذارد.
اين كه داشتن مهارت در رياضي چقدر ذاتی است همواره موضوعي مناقشه برانگيز بوده. برخی مطالعات نشان داده مهارت های ریاضی از همان ابتدا در نوزادان پدیدار می شود، در حالی که دیگران نقش فرهنگ را برجسته نشان داده اند و به عنوان مثال به این كه مردان در آزمون رياضي استاندارد بهتر از زنانند اشاره می کنند. همچنين مردم در کشورهای شرقی تلاش را مهم ترین عامل موفقيت در رياضي مي دانند در حالی که بسياري از غربی ها توانايي در رياضي را ذاتي مي دانند.
" تـــو " تکـرار نـمی شوی این
مــــنمـ ....
که وابســـته تر مـی شــوم....