ارسالها: 2890
#91
Posted: 23 Aug 2015 12:06
اثرات مرفین بر سلسله اعصاب مرکزی بدن
از عوارض مصرف مورفین میتوان اختلال در سیستم اعصاب مرکزی را نام برد .
اثرات مورفین بر بدن
سیر تورنر در سال 1805 مرفین را از تریاک بدست آورد از دورن به عنوان استخراج کننده مورفین یاد شده است. مورفین ماده موثر و جز اساسی تریاک بوده و 7 تا 14 درصد آنرا تشکیل میدهد این ماده به صورت گرد سفید یا کرم و گاهی قرمز آجری و مایع بدون رنگ وجود دارد طعم آن تلخ بویی تند و زننده دارد.
چنانچه مورفین را در آزمایشگاههای مجهز از تریاک بدست آورند بصورت پودر سفید رنگ است این ماده را به شکل قرص یا محلول در آب مقطر و گرد در اختیار معتادان قرار میدهند مورفین به صورت تجربی و غیر آزمایشگاهی نیز توسط معتادان تهیه میشود که رنگ آن کرم یا قرمز آجری یا قهوهای روش است.
از نظر خواص فارماکولوژی مورفین نیز مانند سایر ترکیبات تریاک یا ماده تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی میباشد و مصرف عمده آن برای اهداف پزشکی است از مورفین ، هروئین و هیدرومورفین که مسکن قویتری نسبت به خود مورفین هستند بدست میآید. تقریبا 10 تا 15 در صد از ترشحات گیاه خشخاش را مورفین تشکیل میدهند.
اثرات مورفین بر سلسله اعصاب مرکزی
مغز انسان که مرکز پیچیدهترین واکنشهاست تدریجا آکنده از تجربیاتی میگردد که وی را قادر به زیستن میکند ورود مورفین (یا هروئین) کار دستگاه اعصاب را در سطوح گوناگون تغییر میدهد و در صورتی که این تغییر تداوم یابد آن دستگاه را به بدکاری مورفین و دائمی سوق خواهد داد که نتیجه آن در زندگی فردی ، خانوادگی و اجتماعی شخص منعکس خواهد گشت.
مورفین بر دستگاه عصبی اثری پیچیده گذاشته و بعضی نقاط را تحریک و عمل بعضی دیگر را متوقف میکند بطور کلی میتوان گفت مورفین اثر متوقف کننده و فرد نشاننده بر دستگاه اعصاب دارد و با تظاهراتی چون آرام بخشی ، خواب آلودگی ، تسکین درد ، پایین آمدن درجه حرارت بدن ، اثر ضد استفراغ دیرس و اثر فرونشانندگی بر دستگاه تنفس از طریق مراکز عصبی، اما در عین حال مورفین اثرات تحریکی نیز بر دستگاه اعصاب مرکزی دارد چون تهوع ، استفراغ زودرس ، تنگ شدن مردمک چشم ، و انقباض عضلات رودهها...دارد.
اثر ضد درد مورفین
مورفین دارای اثر ضد درد ویژهای میباشد و تمام مشتقات آن نیز اعم از مصنوع و نیمه مصنوع دارای این اثر انتخابی میباشند. مثلا تصور کنیم که سوزنی را در پوست فرو بریم یا جسم داغی را روی پوست بگذاریم. شخص احساس درد میکند و همزمان چهرهاش وضعیت عاطفی خاصی به خود میگیرد که این عمل مربوط است به تحریک پوستی بوسیله انتهاهای اعصاب منتشره در پوست گرفته شده و از طریق نخاع به مغز میرود و در آنجا در نقاط بخصوصی با سایر نقاط مغز که بنحوی عواطف فرد را کنترل میکنند مرتبط میگردد.
این تحریک موجب بروز حالت عاطفی خاصی میگردد. مورفین بر روی گیرنده پوستی درد تاثیر چندانی ندارد و شخصی که مورفین به او تزریق شده ناتوان از درک تحریک نیست درک این تحریک ممکن است حتی کاهش نیابد و تنها واکنشهایی که پس از احساس درد تظاهر میکنند از بین روند به این معنی که شخص اظهار میکند که درد هنوز موجود است اما او احساس راحتی میکند پس میتوان نتیجه گرفت که درک تحریکهای پوستی ، بینایی ، شنوایی و ارتعاشات با مورفین از بین نمیرود بلکه در واکنش عاطفی درک درد تغییر حاصل میشود.
مورفین به دلایل خاصل بر دردهای مبهم بیشتر از دردهای غیر مبهم حملهای موثر است. گو اینکه که در مقادیر زیاد دردهای ناشی از انسداد مجاری ادرار یا گوارش را نیز تسکین میدهد .برای ایجاد اثر ضد درد باید گفت که اثر بر سلسله اعصاب مرکزی است تغییری که مخدرها در آستانه درک درد ایجاد میکنند نمیتواند توجیه کننده اثر ضد درد آنها باشد. همچنین به علت آنکه در واکنش انتهای اعصاب محیطی و انتقال الکتریکی در اعصاب محیطی تغییری نمیشود از این عوامل نیز نمیتوانند علت اثر ضد درد مورفین و سایر مخدرهای باشند. آنچه امروزه مطرح است نقاطی از تالاموس و سیستم لیمبیک میباشند که گیرندههای مخدرها در آنهاست.
اثر روانی مورفین
از دیگر تاثیرات مورفین تغییر در هوشیاری و اندیشه است بدین معنا آگاهی فرد نسبت به خود و محیطش تغییر پیدا میکند چرت زدن ، ناتوانی در تمرکز فکر ، اشکال در فکر کردن ، خیره شدن، کاهش تیز بینی و خماری در زمره علائم چنین حالتی هستند تنبلی و بیحرکتی پیامد استعمال مورفین میباشد.
اثرات مورفین بر مراکز تنفسی واقع در سلسله اعصاب مرکزی
تنفس انسان با نظم معینی تحت عملکرد مراکزی که در بصل النخاع و پل دماغی واقعند صورت میگیرد از آنجا که گیرندههای مورفین از تعداد در نقاط مذکور و به نور یافت میشوند روشن است که مورفین اثر وقفه دهنده و فرونشاننده بر مراکزی وارد که کنترل و نظم تنفس در اداره آنهاست.حتی مقدار کم مورفین میتواند سبب بروز اختلالاتی در تعداد تنفس ، حجم هوای دم و بازدم و گاهی بینظمیهای خاص دیگر شود.
اگر مورفین داخل رگ تزریق شود بعد از حدود هفت دقیقه اثرات فرونشاننده آن آشکار میشوند اما اگر همین مورفین عضلانی تزریق شود تقریبا سی دقیقه زمان برای ظهور اثراتش لازم خواهد بود. در صورت تزریق زیر جلدی ، حدود نود دقیقه طول خواهد کشید تا اختلالات تنفس بروز کند و البته اگر خوراکی مصرف شود باز هم مدت بیشتری لازم خواهد بود.
اثر مورفین بر مراکز کنترل عفونت غدد مترشحه داخلی در سلسله اعصاب مرکزی
با تاثیر بر قسمت خلفی هیپوفیز باعث افزایش ترشح هورمون آ.اج (که از قسمت خلفی هیپوفیز ترشح میشود) و کاهش حجم ادرار را باعث میشود از نظر تاثیر بر قسمت قدامی هیپوفیز (آنتی بیوتیک) باعث مهار ترشح هورمون محرک غده فوق کلیوی و از نظر تاثیر بر غده تیروئید را کاهش میدهد. در تمامی هورمونهای محرک غده تناسلی بر اثر یک تزریق مورفین بر مراکز یا تزریقهای مداوم مهار شده و در نتیجه بینظمی در قاعدگی ، نازائی و غیره ممکن است اتفاق بیفتد.
اثر مورفین بر مراکز کنترل کننده اندازه مردمک چشم
مردمک چشم تحت کنترل اعصاب مرکزی در روشنایی زیاد ، تنگ و در تاریکی گشاد میشود و به این ترتیب موجود زنده را از نقطه نظر بینایی کمک میکند.
مورفین باعث تنگ شدن مردمک در هر نوبت استفاده می شود.
اثر مورفین بر دستگاه قلب و عروق
مورفین باعث کاهش فشار خون در عروق مغز و نیز باعث گشادی و افزایش فشار مایع مغزی میگردد.مورفین و مشتقاتش در بیماران قلبی ریوی باید با احتیاط کامل استفاده شوند زیرا همین تغییرات اندک موجب مرگ میشوند.
اثر مورفین بر دستگاه گوارش
اثر مورفین بر معده به این صورت است که باعث کاهش ترشح شیره معده و کم شدن حرکات معده و تاثیر در تخلیه محتویات معده به روده میشود که ترشح لوزالمعده و صفرا به داخل روده باریک کم شود نتیجه این تاثیرات تاخیر در تخلیه روده باریک ، جذب زیاد آب ، سو هضم و جذب مواد غذایی و یبوست میباشد.
اثر مورفین بر سایر دستگاهها
مورفین باعث احساس تکرار ادرار از یک سو و اشکال در دفع ادرار میشود ،مورفین همچنین باعث گشاد شدن پوست ، تعریق و خارش میشود. تاثیر مورفین بر هورمونهای جنسی انسان به گونه ای است که ممکن است فرد را عقیم کند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#92
Posted: 23 Aug 2015 12:12
شما را به جان مادرتان، به این 22 دلیل سیگار نکشید !
افراد سیگاری نه تنها سـلامـتـی خـود را در مـعـرض انــواع بیماری های خطرناك قرار می دهـنـد، بـلـكه بـاعث رنجش و آزرده خاطر شدن اطرافیانشان می گردند. متأسفانه امـروزه برخی افراد سیـگار كـشـیـدن را نشانـه بلـوغ و یـا حتی «كلاس» خود محسوب می كنند و با پـك زدن هـای آنچنانی سعی در خودنمایی و فخرفروشی دارند.
عوارض و صدمات ناشی از استعمال سیگار تقریـبـاً بـرای همگی ما آشكار و معلوم است امـا در ایـن بـخـش بـه 22 دلیل مهم برای ترك سیگار اشاره می كنیم :
1 - ظاهر آراسته تر با حذف لكه های روی انگشتان و دندانهایتان.
2 - حذف بوی بد دهان ناشی از كشیدن سیگار و تنفس راحت تر.
3 - حذف بوی سیگار از لباس، مو، و بـدنـتـان و تـمـام وسـایـلـی كه با آنها سروكار دارید.
4 - پیشگیری از پیدایش چین و چروك زودرس در پوست صورتتان.
5 - حذف مشكلات تنفسی از قبیل: خس خس حین تنفس، سرفه ، برونشیت مزمن، و از همه مهمتر سرطان ریه.
6 - بازیافت دوباره حس بویایی و چـشایی كـه بـر اثر استعمال سیگار از حساسیتشان كاسته شده است. دوباره طعم واقعی غذایتان را احساس خواهید كرد.
7 - احساس سرزندگی و شادابی دوباره در زندگی، افزایش قوای جسمانی.
8 - خواب بهتر و راحت تر.
9 - كاهش خطرات بیماری های قلبی ، نـفـخ، فـشـارخـون بـال ا، تـپـش قـلـب، زخـم مـعده ، برگشت اسید معده، سرطان دهان و تعداد بیشماری از سرطان های گوناگون .
10 - كاهش بیش از 50 بیماری و عارضه های گوناگون.
11 - دوباره كنترل رفتار خود را به دست خواهید آورید و با رهایی از زنـدان اعـتـیـاد بـار دیگر حس آزادی را باز پس خواهید گرفت.
12 - كاهش خطر آسیب رسیدن به نوزاد در زنان باردار.
13 - افزایش طول عمر (افرادی كه به طور مستمر سیگار می كشند به طور متوسط 16 سال از عمر خود را از دست می دهند. )
14 - فراهم آوردن یك محیط سالم و سلامت برای كودكان وتمام افرادی كه با آنان زندگی می كنید.
15 - الگوی مناسبی برای فرزندانتان خواهید بود.
16 - حذف هـزیـنـه هـای خرید سیگار كه قابل توجه بوده و می توان آن را صرف امور بهتری كرد.
17 - رهایی از صدها ماده سمی و سرطان زای موجود در سیگار.
18 - تردد و مسافرت به وسیله قطار، هواپیما و اتوبـوس بـرای شـما و دیـگر افراد سهل تر و دلپذیرتر خواهد شد.
19 - دیگر در محل كارتان مجبور نیستید برای سیگار كشیدن از اتاق خارج شوید!
20- بـا تـرك ایـن عـادت نـادرسـت اعـتـمـاد بـه نـفس خود را افزایش دهید و به اراده خودتان ببالید.
21 - از دنبال جا سیگاری گشتن خلاصی می یابید.
22 - از آن مهمتر دیگر نیازی به مطالعه دوباره این مقاله نخواهید داشت !
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#93
Posted: 23 Aug 2015 12:23
همسرم سیگار می کشد، چگونه به او کمک کنم ؟
یک روان شناس تعریف میکرد؛ روزی خانمی که به خاطر سیگاری بودن همسرش دلخور بود، به او مراجعه کرد و بعد از مدتی صحبت و گفتوگو، خانم جوان به این نتیجه رسید آن چیزی که بیشتر از سیگاری بودن همسر، او را آزرده میکند، بی توجهی شریکش نسبت به خواسته او برای ترک سیگار است و در واقع همسر این مرد سیگاری کسی بود که بیشتر از همه به توجه و روانکاوی نیاز داشت.
اگر شما هم از آن دسته از زنانی هستید که فقط به دنبال تأیید همسر و اطاعت بی چون و چرای او در مقابل خواستههایتان هستید، بهتر است دست از این انتظار بیهوده بردارید و در عوض راه حلی بیابید که بتواند به همسرتان کمک کند. همسر شما به نیکوتین اعتیاد پیدا کرده و این حقیقتی است که باید قبل از هر چیز آن را بپذیرید.
از او بخواهید بیشتر زنده بماند
به همسرتان بگویید که دوست دارید مدت زمان طولانی را با او زندگی کنید و نمیخواهید که او به خاطر مشکلات تنفسی و سایر عوارض کشیدن سیگار، سلامتش به خطر بیفتد. علاوه بر این، صحبت در مورد هزینه مصرف سیگار هم میتواند او را متوجه خسارت مالی که به درآمد خود میزند بیندازد که از یادآوری آن غافل نشود.
وقتی کنارش نیستی
از همسرتان بخواهید که روزی را برای ترک سیگار تعیین کند تا در پایان آن روز، هدفش را به انجام برساند. در زمانی که از هم دور هستید از همسرتان بخواهید که هر زمان وسوسه کشیدن سیگار به سراغش آمد با شما تماس بگیرد و در آن زمان با یکدیگر صحبت کنید و این را بدانید همسرتان در این مرحله بیش از آنچه تصور میکنید به کمک شما نیاز دارد.
چیزی که معجزه می کند
اگر همسرتان توانست یک هفته سیگار را ترک کند، به او هدیهای بدهید مثلاً شام مورد علاقهاش را بپزید یا چیزی که به آن علاقه دارد را برایش بخرید. اجازه دهید او متوجه حمایت و توجه شما بشود. به همسرتان یادآوری کنید که شما هرگز اراده و توانش را در ترک سیگار نادیده نمیگیرید.
مردانی که زیاد سیگار میکشند
اغلب مردانی که خیلی سیگار میکشند حساب تعداد سیگارهایشان را ندارند. شما به عنوان شریک میتوانید به او گوشزد کنید که تعداد آن را کمتر کند و علاوه بر این، به آرامی با او در مورد ضررهایی که سیگار میتواند به شما و فرزندان شما برساند صحبت کنید.
مراقب باشید
از به وجود آوردن شرایطی که باعث ایجاد استرس و نگرانی در همسرتان میشود خودداری کنید و محیطی آرام را برایش به وجود بیاورید. شنا و ورزش کردن در کنار حمایت شما میتواند محیط مناسبی را برای ترک سیگار در او به وجود بیاورد.
یک جایگزین به درد بخور
همسر شما به کشیدن سیگار عادت کرده و برای همین، شما به عنوان همسر، باید کاری دیگر را جایگزین این عادت کنید، مثل پیاده روی و ورزش، یا تنقلاتی را برایش تهیه کنید که در عین داشتن کالری کم بتواند او را در ساعاتی که عادت به کشیدن سیگار دارد، مشغول نگه دارد.
اگر ناامید میشود
کسانی که در مرحله ترک سیگار هستند ممکن است در این بین، گاهی سیگار هم بکشند و از ترک سیگار ناامید شوند. هرگز همسرتان را به خاطر این کار سرزنش نکنید، چون این موضوع در ترک سیگار بسیار طبیعی است. از شریکتان بخواهید که دوباره تلاش کند و او را نسبت به نتیجه کار امیدوار کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#94
Posted: 23 Aug 2015 12:31
10 اثر مخرب سیگار بر ظاهر شما
موهای کم پشت
سیگار کشیدن علاوه بر اینکه باعث چروکیده شدن پوست می شود، موهای شما را هم کم پشت می کند. متخصصین معتقدند مواد شیمیایی سمی که در دود سیگار وجود دارد به DNA موجود در فولیکول موها صدمه می زند و رادیکال های آزاد را که به ساختار مو آسیب می زنند تولید می کند؛ در نتیجه افراد سیگاری مو های کم پشت تری دارند که زود تر هم سفید می شود. یعنی اگر مردان سیگاری در اصل مویی در سرشان باشد دوبرابر بیشتر از غیر سیگاری ها ممکن است دچار ریزش مو شوند.
ازدست دادن دندان ها
سیگار کشیدن انسان را در معرض انواع مشکلات دهانی اعم از سرطان دهان و بیماری لثه قرار می دهد. در واقع بر اساس تحقیقی که در سال 2005 در انگلستان انجام شده افراد سیگاری گاهی تا 6 برابر بیشتر از افراد غیر سیگار استعداد ابتلا به بیماری های لثه را دارند که در نهایت ممکن است منجر به از دست دادن دندان ها شود.
از بین رفتن درخشش طبیعی چهره
آیا تا به حال توجه کرده اید که پوست افراد سیگاری حالتی تیره و متفاوت دارد؟ در سال 1985 یک تحقیق علمی از عبارتی با عنوان " چهره ی سیگاری" استفاده کرد تا خصوصیات خاص این چهره ها را تعریف کند؛ خصوصیاتی مثل چین و چروک، گود افتادگی و تیرگی پوست چهره که بخاطر مصرف سیگار ایجاد می شود. دود سیگار حاوی مونواکسید کربن است که جایگزین اکسیژن موجود در پوست شما می شود علاوه بر این نیکونین هم دارد که گردش خون را کم کرده وپوست را خشک و بی روح می کند. علاوه بر این مصرف سیگار باعث تخلیه ی مواد مغذی مثل ویتامین سی می شود که در حفظ و بازسازی پوست نقش مهمی دارند.
بهبودی زخم ها
تحقیقات بسیاری نشان داده اند که زخم افراد سیگاری بعد از انجام اعمال جراحی به سرعت سایرین بهبود حاصل نمی کند. بنابراین اگرتصمیم دارید چین و چروک حاصل از سیگار کشیدن را با جراحی زیبایی از بین ببرید بدانید که این کار کمی مشکل خواهد بود. علاوه بر این جراحان هم تر جیح می دهند در صورتی شما را عمل کنند که سیگار کشیدن را ترک کنید.
سرطان پوست
مصرف سیگار یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان است؛ از جمله سرطان های ریه، گلو، دهان و مری. بنابراین مایه ی تعجب نیست اگر سیگار کشیدن باعث ابتلا به سرطان پوست هم بشود. بر اساس تحقیقی که در سال 2001 چاپ شده ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی که دومین سرطان شایع پوست است در افراد سیگاری تا 3 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
ترک خوردن پوست
نیکوتین موجود در سیگار به ساختار و بافت سلولی پوست شما صدمه وارد می کند و باعث می شود که پوست انعطاف خود را از دست بدهد و در اثر افزایش وزن به راحتی ترک خورده و قرمز شود که کمکم رنگ قرمز خود را از دست می دهد. البته این حالت در اثر افزایش ناگهانی وزن اتفاق می افتد که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید اما مصرف سیگار این علایم را تشدید می کند.
زگیل
به دلایل نامعلومی افراد سیگاری به ویروس پاپیلوما مبتلا می شوند این ویروس باعث بروز زگیل و از جمله زگیل بر روی اندام تناسلی می شود. البته این ویروس از راه تماس جنسی منتقل می شود اما مصرف سیگار هم یک نشانه ی خطر است. افراد سیگاری نسبت به کسانی که شرکای جنسی متعددی دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
شکم شل و ول
مصرف سیگار می تواند باعث کم اشتهایی شود و افراد سیگاری معمولاًنسبت به سایرین وزن کمتری دارند اما تحقیقی که در سال 2009 در کشور هلند انجام شده نشان داده است که میزان چربی اندام های داخلی افراد سیگاری بیشتر از غیر سیگاری ها است. این چربی ها که در بین بافت ها و اندام های داخلی وجود دارند در شکم جمع می شوند و کم کم زمینه ساز بیماری های دیگری از جمله دیابت می شوند.
چین و چروک و پیری زود رس
البته که چین و چروک های افراد پیر و مسن قابل احترام و و نشانه ی یک عمر تجربه اند اما این چین و چروک ها اگر در صورت افراد جوان باشند به هیچ وجه نشانه ی حکمت یا دانایی آنها نیستند. متخصصین معتقدند که سیگار کشیدن فرآیند پیر شدن را تسریع می کند و به طور میانگین افراد سیگاری 14 سال پیر تر از غیر سیگاری ها به نظر می رسند. در واقع مصرف سیگار مانع خون رسانی به بافت پوست شده وباعث می شود که پوست شما چروکیده و ناسالم شود.
انگشتان زرد
نیکوتین موجود در دود سیگار باعث تغییر رنگ دندان های شما و حتی دیوار های اتاقتان شده و در عین حال باعث زردی انگشتان و ناخن ها هم می شود. اگر در اینترنت به دنبال راه حلی برای این مشکل بگردید با پیشنهاد هایی مثل استفاده از آبلیمو، مایع سفید کننده وسابیدن با سیم مواجه می شوید اما مسلماً ترک سیگار کم هزینه تر، راحت تر و بی درد تر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ویرایش شده توسط: SARA_2014
ارسالها: 2890
#95
Posted: 23 Aug 2015 12:39
نقش والدین در پیشگیری از سیگار كشیدن فرزندان
والدین درمقابله با مصرف سیگار، الكل و مواد مخدر نوجوانان و جوانان، مهم ترین نقش را بر عهده دارند. برقراری ارتباط با فرزندان و بیان انتظارات خانواده درباره مصرف نكردن سیگار و مواد مخدر، دو فعالیت اساسی والدین به شمار می آیند. والدین علاوه بر آنچه در منزل انجام می دهند، می توانند در برنامه های پیشگیری كه در مدرسه انجام می گیرد، شركت كنند. در این مبحث، به بیان نكاتی در زمینه نقش والدین در امر پیشگیری از سیگار كشیدن فرزندان می پردازیم.
با ارائه الگو ، فرزندان خود را راهنمایی كنید ، اگر می خواهید فرزندان شما سیگار نكشند، خود شما باید یك الگوی مناسب برای آنها باشید. امكان سیگاری شدن كودكانی كه والدین آنها هر دو سیگاری اند دو برابر بیشتر از كسانی است كه یكی از والدین آنها سیگاری است.
اگر سیگاری هستید، به دنبال روش ها و راه هایی باشید كه در ترك سیگار به شما كمك كند. عادت سیگار كشیدن خود را تغییر دهید تا وقتی كه موفق شوید به طور كامل آن را ترك كنید.
از سیگار كشیدن در منزل و كنار فرزندان خود اجتناب كنید. فرزندان خود را در كنار كسی كه سیگار می كشد قرار ندهید. مدرسه را تشویق كنید برنامه های آموزشی ضد سیگار را از سال های پایین اجرا كند.
برقراری روابط ، نقش كلیدی دارد
لازم است صادقانه و دوستانه با فرزندان خود در مورد خطرهای سیگار صحبت كنید. این رفتار حتی می تواند زندگی آنها را نجات دهد. وقتی با فرزند خود در مورد سیگار صحبت می كنید، به نكات زیر توجه كنید:
- بچه ها را از خریدن كوله پشتی یا وسایلی كه مربوط به شركت های تولید سیگار است، منع كنید. تحقیقات نشان داده است كودكانی كه لباس های ورزشی تبلیغاتی سیگار می پوشند یا دوست دارند كه یكی از آنها را داشته باشند، سه برابر بیشتر به كشیدن سیگار تمایل دارند.
- برعوارض دراز مدت كشیدن سیگار تأكید نكنید؛ چون برای بچه ها مشكل است خود را درسن بزرگسالی تجسم كنند. صحبت كردن درباره عوارض كوتاه مدت سیگار مانند: كاهش قدرت بدنی ورزشكاران، به سختی نفس كشیدن، و بد رنگ شدن دندان ها تأثیر بیشتری دارد.
- مكان های عمومی را كه سیگار كشیدن در آنها ممنوع است، به فرزندان خود معرفی كنید." نه " گفتن را به فرزندان خود بیاموزید. هرچه زودتر به كودكان بیاموزید كه در برابر فشار همسالان مقاومت كنند. آنها را برای داشتن فكر و عقیده خود تشویق كنید،خصوصاً وقتی كه آنها در مقابل فشار گروه ایستادگی می كنند.به بچه ها بگویید كه كارخانه های تولید سیگار آنها را فریب داده اند تا درآمد بیشتری داشته باشند، زیرا معمولاً بچه ها نمی پذیرند كه مورد سوء استفاده قرار بگیرند.
- شناختن خطرهای سیگار و سرعت سیگاری شدن نوجوانان و جوانان هشدار دهنده است. آنها معمولاً سیگار كشیدن را از یازده سالگی شروع می كنند و در چهارده سالگی به آن عادت می كنند. مراكز كنترل و پیشگیری بیماری ها در ایلات متحده آمریكا گزارش می كند كه هر روز بیش از3000 كودك سیگاری می شوند و در حدود یك سوم از این كودكان در نهایت از سرطان، بیماری های قلبی یا بیماری های تنفسی می میرند.
خطرهای دیگری كه سیگار برای تندرستی دارد، عبارت اند از :
- ناراحتی تنفسی و نفس تنگی، تشدید آسم.
- بیماری لثه، جوش های عمیق در اطراف لب و كاهش قدرت بهبود یافتن پوست.
- كند شدن رشد شش ها و كاهش فعالیت آنها.
- اعتیاد به نیكوتین.
- كاهش اكسیژن ماهیچه ها و بروز ضعف بدنی.
- ناباروری.
- سكته.
كودكانی كه سیگار نمی كشند اما به طور غیرمستقیم در مجاورت دود سیگار یا ته سیگار قرار دارند نیز در معرض خطرند. دودشدن ته سیگار دو تا سه برابر خطرناك تر است چون از فیلتر نمی گذرد. سالانه هزاران نفر ازدود ناشی از سیگار و تنباكو از دنیا می روند. این دودها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند و باعث عفونت دستگاه تنفسی در كودكان می شوند.
سایر عوارضی كه دود های تنباكو و سیگار در محیط برای كودكان دارند عبارت اند از :
- تشدید آسم، سرفه كردن و خس خس كردن
- افزایش ابتلا به سرماخوردگی
- عفونت گوش
- سندرم مرگ ناگهانی كودكان
- خطرهای قبل از تولد
خطرهای سیگار برای سلامت، قبل از تولد كودك شروع می شود. دود در دوران بارداری از طریق استنشاق، مستقیماً وارد شش های جنین می گردد و مانع از رسیدن اكسیژن و غذای كافی برای رشد جنین می شود. در دوران نوزادی نیز از طریق شیر مادری كه سیگاری است به كودك منتقل می گردد و به كم وزنی كودك كه خطری جدی برای سلامت كودك است، ناتوانی های وخیم یا حتی مرگ او منجر می شود.
عادات خود را تغییر دهید . اگر شما یا فرزندتان سیگار می كشید، قبل از این كه مجبور شوید نسبت به ترك آن اقدام كنید، تجسم كنید چه وقت و چرا سیگار می كشید و برای مقابله با آن محرك ها روش های دیگری بیابید. هر روز از یك روش جدید استفاده كنید تا وقتی كه موفق شوید ترك كنید.
فقط پس از بیست دقیقه ، بدن فواید سیگار نكشیدن را حس می كند. پس از یك سال، خطر بیماری های قلبی به نصف كاهش می یابد و بعد از 5 تا 15 سال خطرهای ابتلا به سكته، سرطان و بیماری های قلبی با كسانی كه هرگز سیگار نكشیده اند برابر خواهد شد.
وقتی كه برای ترك سیگار تلاش می كنید، در پذیرش كمك متخصصان و پزشكان تردید نكنید. می توان در كنار درمان های دارویی كه شامل جانشین كردن نیكوتین است، درمان های رفتاری را هم دنبال كرد. در برنامه ترك سیگار شركت كنید. سعی كنید در برنامه ای شركت كنید كه شامل اطلاعات غذایی برای كنترل وزن، ورزش و تكنیك های كنترل استرس باشد.
از یادگیری غفلت نكنید - هرچه بیشتر بیاموزید، آسان تر می توانید سلامت فرزندان خود را تأمین كنید. برای كسب اطلاعات بیشتر در مورد خطرهای سیگار و ترك آن می توانید مطالعات خود را گسترش دهید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#96
Posted: 23 Aug 2015 17:34
چطور بفهمم او معتاداست يا نه ؟ - قسمت اول
علامت مشخصه فردی که نشئه است :
-خارش بخصوص در بازوان ،صورت بویژه پیشانی و بینی ،آلت تناسلی و سرخ شدن چشمها.
استفاده بیش از حد از تریاک موجب استفراغ میشود که در بین معتادین به تگری زدن معروف است و فرد معتاد به محض استفراغ حالش بهبود میابد. بر خلاف فرد حشیشی که با وجود استفراغ کردن تا چند روز حالش بد باقی می ماند. بیماران معتقدند که تریاک مزاج سرد دارد لذا برای از بین رفتن آثار استفاده بیش از اندازه آن از موادی که طبع گرم دارند ( مواد قندی ) استفاده میشود. در مجموع معتادین با مواد غذایی که طبع سرد دارند مانند برنج و کله پاچه رابطه خوبی ندارند. معتادین معتقدند آب لیمو اثر تریاک را از بین میبرد و به نشئگی خاتمه میدهد.
-مصرف کنندگان معتقدند شیره مزاج گرم دارد لذا برای بریدن آن (از بین رفتن آثار استفاده بیش از اندازه ) از موادی که طبع سرد دارند مانند هندوانه استفاده میشود.به گفته افراد وابسته به مواد افیونی یبوست ناشی از مصرف تریاک بسیار شدید است و لذا اکثرمعتادان به ملینها روی می آورند و در سنین بالا دچارعارضه هموروئید (بواسیر) میشوند.
-افراد معتاد به علت ترس از لو رفتن به مسافرت نمیروند به هیچ وجه حاضر نیستند در بیمارستان بستری شوند و پس از بستری شدن اجباری در بیمارستان،معتادین اصرار عجیبی در نشان دادن علائم بهبودی دارند. این افراد با کسی در گیر نمیشوند چون اگر بازداشت شوند اعتیادشان لو میرود.
-گذشته از آنچه گفته شد افراد معتاد کاملا ترسو هستند و حتی باصدائی کم از جا می پرند . شنیده میشود که بعضی از دانشجویان در شبهای امتحان تا حتی ۳ شب با مصرف تریاک بیدار میمانند و درس میخوانند اگر چه نشئگی باعث سرحالی و افزایش هوشیاری فرد میگردد اما عموما این دانشجویان بعد از مدت کوتاهی مبتلا به اعتیاد دائم تریاک میشوند و میزان مصرفشان بیشتر شده ومعمولا به آن درجه از سرحالی و هوشیاری هم برای ادامه تحصیل دست نمی یابند ودر نهایت بعلت اعتیاد ترک تحصیل میکنند.
-خود معتادین معتقدند فردی که نشئه است فک میزند یعنی خیلی دوست دارد حرف بزند و دوست دارد دیگران به حرفهای او توجه نمایند . فرد معتاد به تریاک پس از نشئه شدن میتواند یک خاطره کوتاه را شاخ و برگ داده و ساعتها با آن جمعی را سرگرم کند افرادی که تریاک را به صورت تدخینی مصرف میکنند اگر دوره های خماری و محرومیت ندیده باشند عموما قیافه ای مانند افراد عادی دارند . این افراد معمولا موهای پر پشتی دارند و اگر در رفتارشان دقت نمائیم همیشه در حدود ساعت خاصی یافتن آنها غیر ممکن است!!
-البته افرادی که مدتها از بافور استفاده کرده اند ، به علت فشار منفی لازم برای کشیدن دود وافور در حفره دهانی عموما گونه های فرو رفته دارند.تریاک بوی خاصی دارد که پس از چند بار استشمام خاطره آن در ذهن باقی میماند و این بو هر چه قوی تر باشد نشانگر مرغوبیت بیشتر تریاک مصرفی فرد معتاد است .این ماده در بین عوام به ( تل ) مشهور است.
مصرف کنندگان نامهای دیگری چون تی تی و سیاه نیز برآن نهاده اندو به معتادان آن اصطلاحا تل باز می گویند. این ماده عموما به صورت گرمی یا مثقالی فروخته میشود. هرمثقال gr ۶۸۷۵/۴ می باشد که معتادان به آن هشت نخود هم میگویند. بعضی از اوقات تریاک در بسته های ۶ ، ۱۲ ، ۲۵ گرمی فروخته میشود. معتادانی که مصرف بالائی دارند (وافوریها) عموما تریاک را به صورت لول تهیه میکنند که معادل ۲۰-۱۶ گرم میباشد.
در قدیم از واحد دیگری به نام سیر استفاده میشد که معادل ۱۶ مثقال یا ۷۵ گرم بود . ۵۲- ۵۰ لول معادل یک کیلو گرم میباشد . گونه های استعمال تریاک بین معتادان به سیخ و سنگ ، سیخ و سوزن ، قل قلی ، وافور وخوردن تریاک یا حب کردن معروف است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#97
Posted: 23 Aug 2015 17:35
چطور بفهمم او معتاداست يا نه ؟ - قسمت دوم
ذکر ابزارهایی که وجود آنها حاکی از مصرف مواد میباشند خالی از فایده نیست و میتواند ما را در شناسایی افراد مصرف کننده یاری کند :
- وافور , قلیان , چپق , پیپ, انبر کوچک.
- سیخ , میله , چوب لباسی فلزی که بریده شده باشد , سنجاق باز شده و سوزنهایی که سر آن سیاه شده باشد .
- قوطی کنسرو یا شیشه مربا که در آن سوراخ شده باشد و یا قوطی روغن یک لیتری که بالای آن تنگ شده باشد .
- هویج یاسیب زمینی که شبیه پیپ سوراخ شده باشد .
- سرنگهای مستعمل , قطره چکان .
- زرورق پاکت سیگار که باز و پهن شده باشد , اسکناسهای لوله شده .
- لوله هائی به طول حدود ۲۰ سانتی متری از جنسهای مختلف به ویژه کاغذ مقوا چوب نی , لوله های حصیری ولوله خالی خودکار .
- قاشق غذاخوری و چای خوری سیاه شده .
- تکه های پلاستیک و کاغذدر اندازه های حدود ۱۵*۱۵ سانتی متر.
- تکه های پلاستیک در اندازه حدود ۱×۱ سانتی متر( باقی مانده از بسته بندی هروئین یا کراک و . . .) .
- تکه های دستمال کاغذی , پنبه , اسفنج , فیلترسیگار که گوشه های آن سوخته باشد .
- وجود آب لیمو , جوهر لیمو و لیمو ترش در اطاق و در محلهای غیر معمول .
- پوکه های آمپول .
- افراد معتاد جهت مخفی کردن قرمزی چشم خود اغلب قطره های چشمی مثل نفازولین و بتامتازون همراه خوددارند .
- افراد معتاد به کراک جهت مصرف آن از دستشویی وحمام استفاده میکنند و چون کراک موقع مصرف بویی ندارد کسی متوجه آن نمیشود . جالب توجه اینک خانواده مصرف کنندگان کراک متذکر این نکته هستند که وقتی فردمصرف کننده در دستشویی یا حمام است مدام صدای فندک از این مکانها به گوش میرسد . اغلب آنها فندکی با کپسول بزرگ دارند که به هیچ وجه آنرا از خودجدا نمیکنند.
علاوه بر اینها فردمعتاد معمولا دچار یبوست مزمن, تپش قلب , عفونتهای پوستی , التهاب معده , بیماری کبدی میشود.مسمومیت داروئی ( اقدام به خودکشی و یا مسمومیت اتفاقی ) و حوادث و تصادفات مکرر و همچنین علائم خاص روانپزشکی چون : تغیرات رفتاری , پرخاشگری , افسردگی, بی تفاوتی , ناتوانی جنسی , توهم و یاهذیان , کاهش سطح هوشیاری , مشکلات قانونی مکرر , انجام ندادن وظایف خانوادگی , افت کارکرد شغلی فرد و یا تغییرات شخصیتی و درخواست بی دلیل یا بیش از حد برای تجویز داروهای آرامبخش و مسکن همگی ما را در مورد نشانه های غیر مستقیم فردمعتاد هوشیار میکند.
● تاثیرات افیون بر معتاد
اعتیاد علاوه بر اثرات درونی، دگرگونی هایی نیز در روحیه ، اخلاق،شخصیت و ظاهر معتاد به وجود می آورد که در اینجا نمونه هایی از آنها آورده شده است، بیشتر به این خاطر که نزدیکان معتاد به ویژه پدران و مادران به مجرد احساس بیماری اعتیاد فرزند خویش ، تا اعتیاد تارو پود بیمار را فرا نگرفته است ، او را از این راه مرگبار باز داشته و به درمانش بپردازند.
- تمایل معتاد به کناره گیری از بستگان به ویژه پدر ومادر و خواهر و برادر و اشتیاق وی به معاشرت با دوستان مشکوک جدیدش افزایش میابد.
- ساعات خواب معتاد تغییر میپذیرد ، وی شبانگاهان دیرتر میخوابد و بامدادان دیرتر برمیخیزد.
- هزینه های فرعی فرد معتاد به صورت سرسام آوری بالا میرو د و مکررا از خانواده خود درخواست پول برای هزینه های نامعلوم مینماید .
- فرد درگیر به اعتیاد اغلب اطاق خواب خود را به روی بستگان خود میبندد تا برای مدتی تغییر احوالش بر پدر و مادر پنهان بماند و به اعتیاد وی آگاه نشوند.
- رفت و آمد های ظاهرا بی مقصد و مشکوک فرزند معتاد افزایش میابد.
- فرد معتاد اغلب خواب آلود و افسرده دیده میشود ، لحظات شادابی چنین فردی زود گذر و دوران در خود فرو رفتنش طولانی میشود .
- فرد معتاد کمتر از دوران پیش از اعتیاد به وضع ظاهری و آرایش خود می پردازد .
- فرد معتاد از انجام کارهای سنگین به ویژه ورزش گریزان خواهد بود .
- معتاد بیش از حد اعتدال به توالت میرود و یا در آنجا میماند .
- فردی که درگیر اعتیاد است اغلب پرگو و یاوه گو میگردد .
- فرد معتاد اشتیاق عجیبی به دروغ گویی و دادن وعده های انجام ناپذیر پیدا میکند و مطلقا در بند ایفای قول خود نخواهد بود .
- استعمال داروهای عصبی ، نیرو بخش و خواب آور افزایش میابد و اطاق خواب بیمار انباشته از قرصهای جور واجور است.
- معتاد چنانچه دانش آموز و دانشجو باشد به کارهای دبیرستان یا دانشکده بی تفاوت و بیعلاقه میگردد و چنانچه کارمند و یا کارگر باشد و جوان کارش را از دست خواهد داد و از وقت شناسی وی خبری نخواهد بود .
- رنگ معتاد به ویژه لبانش تغییر میپذیرد و وزنش کاهش میابد .
- در انگشتان و وسایل اطاق خواب معتاد آثار سوختگی مشاهده میشود.
- در صورت تزریق ( زیر پوستی ) نقطه های سیاه یا آبی روی بازو ، ساق پا و حتی در پشت دستها ملاحظه میشود.
- در مراحل پیشرفته در صورت تزریق وریدی ، دملهای جوش مانند در وریدهای نزدیک به سطح بدن دیده میشود.
- در معتادین که ریتم خوابشان بهم خورده است پس از استعمال مفرط مواد حالت چرت زدن ملاحظه میشود.
- مردمک چشم فرد معتاد در صورت مصرف مواد مخدر ( افیونی ) منقبض شده و در صورت مصرف مواد محرک منبسط میشود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#98
Posted: 23 Aug 2015 17:38
طعم غذا در ترک سیگار موثر است
فکر میکنید یک قطعه پنیر، یک لیوان آب و یک بشقاب کلم بروکلی چه خصوصیت مشترکی داشته باشند؟ هر سه ی آنها طعم سیگار را کم میکنند.
یک پژوهش جدید نشان میدهد خوردن برخی از غذاها مزه سیگار را کاهش می دهند و مصرف برخی دیگر از خوردنیها و نوشیدنیها مثلا خوردن گوشت یا نوشیدن قهوه، طعم سیگار را افزایش می دهند.در مجموع، این یافتهها امکان طرح یک رژیم غذایی برای ترک سیگار را فراهم میآورد.
اف جوزف مک کلرنون، استادیار بخش روان پزشکی و علوم رفتاری مرکز پزشکی دانشگاه دورهام در کارولینای شمالی و سرپرست این تحقیق میگوید: "سیگار کشیدن تنها مربوط به اعتیاد به نیکوتین نیست، بلکه طعم و کیفیات حسی سیگار کشیدن نیز برای فرد سیگاری مهم است. بنابراین هر چیزی که بتواند تجربه سیگارکشیدن را مختل کند، ممکن است به ترک سیگار کمک کند."
مک کلرنون و همکارانش با تحلیل پاسخ های 209 مرد و زن سیگاری به پرسشنامهای درباره تجربه سیگارکشیدن به این یافتهها رسیدهاند.
همه شرکتکنندگان در این تحقیق دست کم 10 تا 15 نخ سیگار در روز میکشیدند و مشکل سلامتی دیگری نداشتند. محققان از این سیگاریها خواستند که غذاهایی که طعم سیگار را در ذائقهشان از بین میبرد یا تشدید میکند مشخص کنند. تعداد، مارک، نوع و قدرت سیگار مصرفی هم ثبت میشد.
حدود 45 درصد این افراد سیگاری، انواعی از غذاها که طعم سیگار را خراب میکردند، نام بردند و حدود 70 درصد آنها غذاهایی را مشخص کردند که طعم سیگار را برای آنها بهتر میکرد.
میوهها و سبزیها، لبنیات و نوشیدنیهای فاقد کافئین مانند آب و آب میوه غذاهایی بودند که به عنوان بدترکننده طعم سیگار ذکر شده بودند.
همچنین این افراد به شرایط خاصی که طعم سیگار را کاهش می داد، اشاره کردند که از جمله ی آنها مصرف برخی داروها، آب و هوای گرم، بسیار سریع یا بیش از حد سیگار کشیدن بود.
از طرف دیگر الکل و گوشت و نوشیدنیهای کافئیندارمثل کولا و قهوه اغلب به عنوان بهترکننده طعم سیگار ذکر شده بودند.
مک کلرنون و همکارانش همچنین دریافتند که هرچه فرد سیگاری جوان تر باشد، به غذاهای بدترکننده طعم سیگار حساس تر است و افرادی که سیگارهای کمتری میکشیدند، به اثر غذاهای تشدیدکننده طعم سیگار حساستر بودند. افرادی که سیگارهای بدون منتول میکشیدند، به اثر هر دو گروه غذاها حساستر بودند.این پژوهشگران میگویند متخصصان بالینی ممکن است با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی بیماران، به آنها در ترک سیگار کمک کنند.
مک کلرنون میگوید: ضرری ندارد که فرد سیگاری خوردن شیر کمچربی و سایر فرآوردههای لبنی، نوشیدن بیشتر آب، خوردن میوه و سبزی را پیش از ترک سیگار شروع کند و ببیند که آیا این اقدامات لذت سیگار کشیدن را برایش کمتر میکند یا نه؟
البته او اذعان میکند که در مورد نحوه ی دقیق تاثیر غذاها بر طعم سیگار و اینکه آیا یک رژیم غذایی معین میتواند به ترک سیگار کمک کند، تحقیقات بیشتری لازم است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#99
Posted: 23 Aug 2015 17:42
حقایقی درباره دخانیات (1)
حقیقت۱: اعتیاد به نیکوتین سنگینترین، پرعارضه و پر هزینه ترین و مرگبارترین اعتیاد شناخته شده است.
حقیقت۲: ۶۰% قربانیان سرطان ریه ظرف یکسال و ۸۰% سه سال بعد از تشخیص جان می سپارند (از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان ریه ۹ نفر آنان مصرف کننده دخانیات بوده اند)
حقیقت۳: خطر سکته در زنان ۳۵ تا ۶۴ساله سیگاری، ۵ برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری است.
حقیقت۴: مصرف دخانیات به ویژه سیگار در سنین جوانی و یا به مدت طولانی، خطر سرطان سینه را به شدت افزایش میدهد.
حقیقت۵: بیش از ۴۵% ایرانیان در محل کار یا خانه خود در معرض مستقیم دود سیگار قرار دارند.
حقیقت۶: ترکیبات نیکوتین خون نیمی از کودکان ایرانی، بالاتر از حد مجاز است و والدین بسیاری از این کودکان حتی یکبار نیز سیگار مصرف نکرده اند.
حقیقت۷: سرطان دهانه رحم در زنان سیگاری ۵ بار بیشتر از غیرسیگاریها است.
حقیقت۸: هزینه های درمانی افراد سیگاری دو برابر هزینه مصرف سیگار آنان است و اغلب این هزینه نیز از محل بودجه مشترک با افراد غیر سیگاری پرداخت میشود.
حقیقت۹: از هر دو نفر سیگاری، یک نفرشان، ۱۵ تا ۲۵ سال زودتر از موعد مقرر میمیرد.
حقیقت۱۰: در ایران، ۵ میلیون سال به دلیل مرگهای زود هنگام ناشی از مصرف دخانیات از دست میرود.
حقیقت۱۱: آتشسوزیهای به دلیل ته سیگار سوخته یکی از دلایل عمده خسارت ناشی از این حوادث را شامل میشود.
حقیقت۱۲: از بین بردن خاک، تخریب جنگلها، مصرف آفت کشها، آلودگی آبهای زیر زمینی و هوا از مضرات زیست محیطی دخانیات است.
حقیقت۱۳: نیمی از کودکان جهان (حدود ۷۰۰ میلیون نفر) در معرض استنشاق دود تحمیلی سیگار قرار دارند.
حقیقت۱۴: سیگار یک قاتل حرفه ای است که به جای کشتن سریع مقتول آنرا با آرامی و سر فرصت و با بدترین شکل خود به دام مرگ و تباهی می کشاند. بعضی از عوارض دخانیات آنقدر دهشتناک است که در مقابل آن مرگ رنگ میبازد.
حقیقت۱۵: شروع مصرف دخانیات به دلیل نداشتن مهارتهای زندگی، احساس نیاز به مقبولیت در گروههای همسن، مشکلات و عوامل استرسزا و افسردگی در ارتباط مستقیم است.
حقیقت۱۶: سیگار در ایجاد شش بیماری از ۸ بیماری منجر به مرگ زودرس در جهان نقش دارد.
حقیقت۱۷: شرکتهای چند ملیتی تولید دخانیات، بعد از ناامنی در بازارهای داخلی، امید بسیار زیادی برای تصاحب بازارهای کشورهای جهان سوم داشته و برای اینکار برنامه ریزی گسترده ای را انجام داده اند.
حقیقت۱۸: دخانیات سبب کاهش درآمد بیش از ۲۰۰ هزار میلیون دلار در سال میشود که بیشتر آن مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
حقیقت۱۹: کمپانیهای تولید دخانیات بعد از وضع قوانین ممنوعیت تبلیغات با ایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی و محصولات بهداشتی با نام تجاری سیگار خود به تبلیغ غیرمستقیم آن میپردازند.
حقیقت۲۰ : یک فرد سیگاری به طور متوسط سالانه ۱٫۵۵ کیلو گرم تنباکو مصرف میکند،برای مقایسه باید گفت که وزن مغز نیز در حدود همین مقدار است.
حقیقت۲۱: وابستگی به نیکوتین شایعترین، مهلکترین و پرخرجترین وابستگی به مواد است ضمن اینکه از شدیدترین انواع آن اعتیاد نیز به شمار میرود.
حقیقت۲۲: دخانیات با فقر و بیسوادی رابطه مستقیم دارد و در بعضی نقاط بیش از نیمی از در آمد خانواده صرف مصرف مواد دخانی میشود.
حقیقت۲۳: مصرف سالیانه مصرف دخانیات در یک فرد سیگاری برابر با متوسط هزینه تحصیل یک دانشآموز است.
حقیقت۲۴: حدود ۴% دانشآموزان بیش از ۵۰% پول تو جیبیشان را صرف مواد دخانی می کنند.
حقیقت۲۵: مصرف دخانیات در دراز مدت باعث کاهش تمرکز و کندی در روند تصمیمگیری و تفکر میشود.
حقیقت۲۶:شرکتهای دخانی از این حقیقت که سیگارهای ملایم، کم خطرتر از سیگارهای معمولی نیست کاملاً مطلع هستند.
حقیقت۲۷: پیشبینی میشود که در آینده تعداد سیگاریهای جهان از مرز ۲ میلیارد نفر بگذرد و مرگ و میر نیز از ۱۰ میلیون نفر فراتر رود و ۷۰% این تعداد نیز در جهان سوم زندگی میکنند.
حقیقت۲۸: نیمی از جمعیت مصرفکننده دخانیات در جهان در نهایت به واسطه دخانیات جان خود را از دست می دهند.
حقیقت۲۹: شیوع مصرف دخانیات در جهان در طی بیست سال گذشته ۲ برابر شده است.
حقیقت۳۰: با هزینهای که ایرانیان بابت سیگار و دیگر انواع دخانیات میپردازند، میتوان ۱۰ دانشگاه در سال تاسیس کرد.
حقیقت۳۱: در گواهی فوت افراد سیگاری، میتوان مستقیماً علت مرگ را مصرف دخانیات نوشت.
حقیقت۳۲: ابتلا جوانان به دخانیات،خطر اعتیاد به مواد مخدر و دیگر ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی را افزایش میدهد.
حقیقت۳۳: روزانه در حدود یکصد هزار نفر در جهان به صورت حرفهای سیگار کشیدن خود را شروع میکنند.
حقیقت۳۴: در دنیا روزانه به ازای هر ساکن کره زمین سه نخ سیگار به فروش و مصرف میرسد.
حقیقت۳۵: در گذشته ۹۰% ترک دخانیات بدون درمان دارویی و به طور موفق صورت میگرفت ولی در حال حاضر بیش از یک سوم سیگاریها با استفاده از دارو موفق به ترک میشوند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود
ارسالها: 2890
#100
Posted: 23 Aug 2015 17:46
حقایقی درباره دخانیات (2)
حقیقت۳۶: تنها ۶%دانشجویان پزشکی ژاپن و ۸% ایالت متحده این باور را داشته اند که اطلاعات کافی در مورد شیوه های ترک دخانیات را داشتهاند.
حقیقت۳۷: پزشکان ایده آل ترین کسانی هستند که میتوانند به سیگاریها کمک کنند.
حقیقت۳۸: بیش از دو برابر هزینه دخانیات مصرفی، هزینه بهداشتی و درمانی و عوارض این بیماران است.
حقیقت۳۹: دخانیات در بعضی کشورها بزرگترین منبع مالیات دولتی است. با وجود این دخانیات از نظر اقتصادی آسیب رسان است.
حقیقت۴۰: هزینه صرفشده برای درمان و کنترل زایمان غیرطبیعی در مادران سیگاری تقریباً دو برابر افراد غیرسیگاری است.
حقیقت۴۱: بومیان آمریکا از تنباکو عصارهای استخراج میکردند و نوک نیزههای خود را با آن زهر آلود میکردند.
حقیقت۴۲: اگر شخصی روزی بیست عدد سیگار بکشد، در سال، ۷۳ هزار بار دود سیگار را وارد بدن خود میکند.
حقیقت۴۳: هر نخ سیگار، ۵۰۰ سانتیمتر مکعب دود دارد.
حقیقت۴۴: ۷۵% سیگاریها حداقل یکبار تلاش کرده اند که ترک کنند. حدود ۴۰% هر سال یکبار تلاش می کنند و ۳۰% برای دو روز هم که شده نیکوتین را ترک میکنند و ۵ تا ۱۰ درصد برای همیشه موفق به ترک سیگار میشوند.
حقیقت۴۵: بیش از ۴۰ عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد و احتمال سرطان ریه در افراد سیگاری ۲۲ مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری است.
حقیقت۴۶: پیشبینی میشود در طول ۲۰ سال آینده مصرف دخانیات در بین مردان و زنان یکسان شود.
حقیقت۴۷: تنباکوی جویدنی مانند دیگر انواع دخانیات با دود، زیانبار بوده و بیماریهایی مانند انواع سرطانهای حلق و دهان و نیز سرطان لوزالمعده در آنان بالاتر است.
حقیقت۴۸: مهمترین کالای مجاز صادراتی سالهای اخیر شرکتهای آمریکایی به ایران سیگار بوده است.
حقیقت۴۹: خُر و پُف و سرفه شبانه در فرد سیگاری و اطرافیان او بیش از افراد عادی است.
حقیقت۵۰: دختران و زنان سیگاری در مقایسه با مردان وابستگی بیشتری به سیگار پیدا میکنند و هنگام ترک مشکلات بیشتری دارند.
حقیقت۵۱: عادت به مصرف دخانیات یک نوع اعتیاد است و ظرف ۱ تا ۲ روز بعد از قطع سیگار وسوسه به مصرف، تهوع، سردرد، بیقراری، یبوست، اسهال، اختلال خواب، عدم تمرکز، خستگی، کاهش ضربان قلب که از علائم وابستگی به نیکوتین و قطع مصرف است، بروز می کند.
حقیقت۵۲: بیماریهای عروق محیطی در افراد سیگاری ۹ برابر غیرسیگاریهاست.
حقیقت۵۳: بیش از سی درصد موارد ابتلای سرطان ریه در غیرسیگاریها ناشی از دود غیر مستقیم سیگار کشیدن اطرافیان است.
حقیقت۵۴: تعداد کودکان دچار معلولیت و کودکان نارس در زنان باردار سیگاری سه برابر زنان غیر سیگاری است.
حقیقت۵۵: دو سوم میزان فروش شرکتهای دخانی بینالمللی سود خالص است.
حقیقت۵۶: سیگار مسبب ۹ مورد از ده سرطان ریه است و کسانیکه یک بسته سیگار می کشند در مقایسه با غیرسیگاریها ۲۰ بار خطر بیشتر برای ابتلا به سرطان ریه دارند و از هر ده نفر مبتلا به سرطان ریه تنها یک نفر بیش از ۵ سال زندگی میکند.
حقیقت۵۷: بر طبق یک بررسی، تنها ۲۹% دانشجویان سال آخر اروپایی و ۳۲% آمریکایی میدانستند استعمال دخانیات از دلایل عمده بیماریهای قلبی است.
حقیقت۵۸: هزینه های ناپیدای استعمال دخانیات شامل (مراقبتهای طبی و بهداشتی از عوارض دخانیات، عوارض مرگهای زودرس، کاهش زایایی، از دست رفتن حاصلخیزی زمینهای تحت کشت، از دست رفتن ارز برای واردات سیگار، هزینههای آتشسوزیها و پاکسازی زبالههای افراد سیگاری) است.
حقیقت۵۹: زنان سیگاری که شوهران سیگاری دارند، ۶ برابر زنان سیگاری که همسرشان سیگار نمیکشد و ۱۸ برابر زنان غیرسیگاری در معرض ابتلا به سکتههای مغزی هستند.
حقیقت ۶۰: مصرف هر نخ سیگار به طور متوسط ۷ دقیقه از طول عمر انسان را کم میکند.
حقیقت۶۱: زنانی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار والدین خود قرار گرفتهاند، بیشتر از دیگر زنان در معرض خطر سقط جنین در دوران بارداری قرار دارند.
حقیقت۶۲: بر طبق یک گزارش در حدود نیمی از افرادی که در ماه فقط یک تا دو عدد سیگار کشیده و به هیچ عنوان خود را معتاد نمیدانستند، در مقابل ترک کامل سیگار مقاومت نشان داده و ناموفق بودهاند.
حقیقت۶۳: قلیان حتی بیشتر از سیگار مضر و خطرناک است و جا افتادن مصرف قلیان در جامعه به عنوان یک تفریح و سرگرمی کمخطر، یک اشتباه بزرگ بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی است.
حقیقت۶۴: از سال ۱۹۵۰ تاکنون میزان ابتلا زنان به سرطان ریه ۶ برابر شده است.
حقیقت ۶۵: افراد سیگاری به طور متوسط ۵ تا ۱۰ سال پیرتر از همسنهای غیرسیگاری خود به نظر میرسند.
حقیقت۶۶: همفری بوگارت هنرپیشه تاثیر گذار سینما که ژست سیگار کشی او سالها مورد تقلید قرار گرفته و هنوز در یادها باقی است از سرطان ریه در اثر استعمال دخانیات در گذشته است.
حقیقت۶۷: میزان مونو اکسی کربن در خون فرزندان و نوزادان فرد سیگاری ۲٫۵ برابر خود فرد سیگاری است.
حقیقت۶۸: نیکوتین قلیان ۵ برابر هروئین اعتیادآور است.
حقیقت۶۹: سیگار کشیدن و ادامه مصرف آن اغلب ناشی از باورهای غلطی است که در جامعه رواج پیدا کرده است. این دلایل مانند احساس بزرگی و قدرت، لاغری، رفع عصبانیت، رفع خستگی و جذابیت... همگی بیپایه و اساس بوده و هیچ کدام توجیهی برای مصرف سیگار نیست.
حقیقت۷۰: مصرف هر بار قلیان، برابر کشیدن ۱۰۰ نخ سیگار است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را
با دست های روشن تو می توان گشود